Раждането на дете е прекрасно, но в същото време вълнуващо събитие. Родителите имат много причини да се притесняват. Ето защо ние се уверяваме, че нашите детски креватчета отговарят на най-строгите световни стандарти за безопасност. Всички ъгли на леглата са изгладени, всички странични релси са разположени на безопасно разстояние един от друг. Нашите детски мебели са изработени от безопасни материали с подходящи покрития. Освен това много детски креватчета се регулират по размер и ще растат заедно с вашето бебе.

Детски легла IKEA: от бебета до тийнейджъри. 105 снимки и преглед на опциите за модели за всички възрасти

Голямо събитие в живота на всяко семейство е изборът на легло за деца. В момента има много модели бебешки кошари, най-добрият от които са леглата Ikea. Именно за тези ясли ще ви разкажем днес.

Резюме на статията:

 • Положителни аспекти на мебелите Ikea
 • Разнообразие от модели единични легла
 • Предимства на таванско легло
 • Избор на легло за стол
 • Снимки на бебешки легла IKEA

Положителни аспекти на мебелите Ikea

В момента много жители на Руската федерация купуват модели плъзгащи се легла за детски стаи. Те имат много предимства, благодарение на които купувачите ги избират:

 • компактен размер, във всяка стая няма да заема много място;
 • продължителност на операцията, може да се използва в продължение на няколко години;
 • здравина, способност да издържат на големи натоварвания;
 • удобството, което осигуряват матраците на същата фирма;
 • красота;
 • привлекателен външен вид във всеки дизайн на детски стаи.

Разнообразие от модели единични легла

Ikea предлага каталог с легла за деца от всички възрасти. Сред тях са популярни моделите Criter, Minnen, Sundvik, Leksvik, Gulliver, Sniglar. Сега нека поговорим за всеки от тези модели с едно легло по-подробно..

Дете от раждането до 8-годишна възраст може да спи на креватчето Kriter. Страните са украсени със снимки, показващи котенца, кученца или овце.

При производството на мебели е използвано дърво с най-високо качество. Но ако искате да закупите място за спане на дете за растеж, с възможност за по-нататъшно използване, тогава този модел не е подходящ.

Страничното легло Minnen е много популярно. Изцяло е изработен от метални материали. Предлагат се модели в черно и бяло. Предимството им е, че дължината на спалното място може да варира в зависимост от ръста на детето..

Малък недостатък е, че металът дава студ, поради което определено е необходим матрак на тази фирма, за да се изключи това.

Моделът, изработен от дървени материали, е леглото Sundvik. Тя може да бъде боядисана в бяло или сиво-кафяво. Това детско легло на ikea изглежда страхотно във всеки интериор. Дължината на креватчето може да се променя в зависимост от ръста на бебето. Може да се използва за тийнейджърски деца.

Страхотен както за момичета, така и за момчета, спалнята е класическият Lexxwick. Дължината на дървената кошара подлежи на промяна. Но тя изглежда малко масивна, така че родителите се страхуват..

Детско креватче за момичета или момчета до 13-14 години може да закупите от модела Gulliver. Мебелите са изработени от масивна бреза. На разположение са малки огради, които се отстраняват и поставят в зависимост от нуждата.

Обикновено обзавеждане за 7-8 годишни деца е моделът Sniglar. Изработена е от бук. Към дизайна е добавена страна, която, ако е необходимо, е инсталирана от двете страни на креватчето. Може да се експлоатира от деца, достигнали юношеска възраст.

Предимства на таванско легло

Детско таванско легло ikea може да бъде избрано както за момчета, така и за момичета, чиято възраст не е достигнала 3-годишната граница. Този дизайн дава възможност да се спи на втория етаж..

На първия етаж детето може да играе, рисува и дори да танцува, показвайки се от творческа страна. Може да се инсталира в малки апартаменти.

Има модели легла за по-големи деца. На приземния етаж можете да поставите мини-библиотека или стелаж за дрехи.

Избор на легло за стол

Атрактивността на леглото на стола се крие във факта, че тук могат да спят и малко дете, и възрастно дете в юношеска и юношеска възраст. Сглобената конструкция заема малко място в стаята.

На такива мебели можете перфектно да се установите с приятели. А през нощта, когато се разгънете, можете да спите добре тук. Фирмата разполага с голям брой модели столове-легла, изработени в различни стилистични и цветови схеми..

За да изберете бебешкото легло на ikea, от което се нуждаете, не е нужно да напускате апартамента си. За целта е достатъчно да разгледате снимки на модели, представени в изобилие в Интернет..

Детски креватчета за новородени от IKEA

Всички без изключение родители очакват с нетърпение раждането на бебето си. Те се опитват да се подготвят за това събитие, така че новият член на семейството да е удобен и уютен. IKEA вече се е погрижила за вашето бебе, като е разработила креватчета за новородени.

Най-интересното в серията детски креватчета от шведския производител е, че дизайнерите и специалистите на IKEA се стремяха да изобретяват не само креватчета за бебета, но в същото време да правят мебели, които да зарадват родителите със своята грация и функционалност. Именно тази концепция направи възможно проектирането на модели детски креватчета, които се вписват по стил и цвят във всеки интериор и задоволяват вкуса на най-взискателните родители..

IKEA представя модели детски легла за най-малките под следните имена: HENSVIK, GULLIVER, LEKSVIK, SNIGLAR, SOMNAT, STUVA и SUNDVIK. Всички тези детски креватчета могат да бъдат разделени на два вида: полуотворени и напълно отворени. Това означава, че в детските кошари HENSVIK, LEXVIK, STUVA и SUNDVIK страничните стени са обвити и моделите нямат решетъчен ръб. В други модели е предвидена решетка от дървени пръти..

Това има своите предимства и недостатъци. Например, ако единият край на креватчето ще бъде до стената, най-добрият вариант би бил детско креватче без пръти. А леглото, направено от клонки по целия периметър, има пълен изглед, което е добре за родителите и бебето.

Освен това, когато разработва бебешки креватчета, IKEA е предоставила свързани и допълващи продукти. Това може да бъде маса за повиване, матрак за бебешка кошара, матрак, гардероб и огромен брой различни кутии, окачени джобове и органайзери за бебешко бельо, козметика за грижа за бебешка кожа и други аксесоари. Много е важно най-важното винаги да е на ръка с грижовни родители.

Така че, нека разгледаме моделите на легла от IKEA по-подробно.

Леглото HENSVIK се състои от масивен бук, покрит с акрилна боя. Това са много екологични съставки. Страничният панел е направен от влакнести плочи с отпечатан шаблон на повърхността му. В горната част на страничния панел има красива къдрава кройка, която придава на мебелите специална нежност и докосване. Къдрави крака допълват визията на модела. Кошарата е боядисана в бяло, което изглежда много спретнато и ще отговаря на всеки интериор.

Бебешкото легло GULLIVER е изработено от масивна бреза, покрита с акрилен лак, горната част на дъното е изработена от ПДЧ. Голям плюс е опцията, която ви позволява да премахнете страната на яслите и при желание да я добавите към страната на IKEA VIKARE. Дъното на леглото е регулируемо. Тази характеристика обаче е характерна за всички детски креватчета от IKEA, което е изключително удобно за деца под една година..

Основните части, пръти и рамка на основата на леглото LEXVIK са изработени от масивна букова дървесина, обработена с байц и прозрачен акрилен лак. „Акцентът“ на LEKSVIK е подвижната страна на креватчето, така че когато детето порасне, то ще може да се качи на леглото самостоятелно. Докато разработваше модела на това креватче, дизайнерът Карина Бенгс се увери, че креватчето, което вече е във външния си вид, е много уютно и същевременно оригинално..

Легла SOMNAT - модели в весели зелени и розови цветове. Такива креватчета са подходящи за светли детски стаи, създават прекрасно настроение за децата и техните родители. Масивният бук, покрит с акрилна боя, вече обичан от дизайнерите, формира основата на модела. Ако подобно дизайнерско решение ви се струва твърде смело, обърнете внимание на модела SNIGLAR, също изработен от масивен бук, но в по-спокоен цвят от естествено дърво..

Интересни модели са STUVA и SUNDVIK. Те са подходящи за използване във високотехнологичен интериор, тъй като са модерно решение..

Материалите, от които е направен моделът на леглото STUVA, допълват неговия необичаен външен вид. Главата и кракът на този модел креватче са изградени от ПДЧ, рециклирана хартиена пчелна пита, акрилно покритие от влакнести плочи и ABS пластмаса. Страницата на леглото с клонки и рамката на леглото са изработени от масивен бук. STUVA има най-много функционалност сред всички бебешки кошари на IKEA: под него могат да се поставят кутии с различни цветове и да се използват за съхранение на бебешки дрехи или играчки.

Моделът наречен SUNDVIK е спретнато и здраво креватче за най-модерните деца и най-модерните родители. Този модел се предлага в три цвята: традиционно бяло, необичайно тъмно и величествено черно и кафяво. Въпреки тъмните цветове, дизайнът на тези креватчета ги прави да изглеждат много топли и приятни. Основната част от конструкцията е изработена от масивен бук, който е особено издръжлив, което е важно за детските мебели.

Кошара за новородено с кутии за съхранение

Предишните ясли в нашия преглед не предвиждаха място за съхранение на бебешки неща или други дребни неща, които по странен начин :) се появяват при огромен брой нови родители. Този „пропуск“ обаче е коригиран в моделите от серията STUVA, при които под леглото е предвидено място за инсталиране на кутии за съхранение. В тези кутии младите родители могат да съхраняват бебешки дрехи и други полезни неща..

Дизайнерите на IKEA са положили много усилия, за да превърнат бебешкото креватче, което е доста неусложнена мебел и интериорен предмет, в истински шедьовър за бебета..

Бебешко легло Ikea

Изборът на място за спане на дете е голямо събитие в живота за почти всяко семейство. Има много различни видове легла Ikea и популярни модели. В съвременния свят производителите са изобретили модели, които са в състояние да „растат” заедно с детето. Също така местата за спане не са необичайни, които могат да бъдат хол и бюро. За да улесните разбирането на цялото това разнообразие, трябва да знаете за най-често купуваните модели..

Популярни модели

The Criter е единично легло, идеално за дете до 8-годишна възраст. Те се предлагат с декорации под формата на кученца, котенца или овце начело. Такива мебели са изцяло изработени от истинско дърво. Няма да работи, ако трябва да закупите бебешко легло за растеж.

Minnen е едно от най-популярните легла в магазина на Ikea. Изработен е от метал, може да бъде черен или бял, лесен за използване и издръжлив, дължината му може да се променя. Недостатъкът е, че е направен от метал, но може да бъде и студен.

Sundvik - този модел е изработен от дърво с борова основа, гърбът е от фибростъкло, покрит с филм. Мебелите се предлагат в бели и сиво-кафяви цветове. Спалното място е с универсален дизайн - може да се побере в почти всеки интериор. Дължината му може да се променя, ако е необходимо. Малък недостатък е наличието на филм отзад - той може да се откъсне с времето и да изглежда грозно.

Lexvik е класически модел на мебели в Ikea. Изработена от дърво, дължината може да се променя. Разбира се, това са трайни мебели, но са много масивни, което често плаши родителите. Този модел легло е идеален както за момчета, така и за момичета..

Gulliver е кошара, която е подходяща за дете с височина до 165 см. Изработена е от масивна бреза. Има специална защитна страна, която може да се отстрани, ако не е необходима. Такива мебели могат да подхождат без проблеми както на момичета, така и на момчета..

Sniglar е проста мебел за деца в предучилищна възраст или малко по-възрастни. Изработен от масивен бук, гърбът е от фибростъкло. Има страна с дължина 90 см, която може да се монтира от двете страни на леглото.

Stuva е легло, което има таванско помещение и стълбище. Към него е прикрепен стелаж или гардероб. А най-отдолу има удобна маса с нощно шкафче, в която можете да сгъвате книги или тетрадки.

Този модел може да бъде направен в бяло, бежово, синьо, розово, зелено и черно, има дори модели с агнета. Гардеробът и нощните шкафчета могат да бъдат допълнени с чекмеджета или врати. Съществен недостатък на този модел е, че той е направен от ПДЧ и фибро влакна.

Hemnes е много известна мебел от гамата на леглата Ikea, която има три чекмеджета. Предлага се само в бели цветове. Предимствата на това легло са: приятен дизайн, който ще подхожда на всяка стая, използване при производството на екологични материали, продължителна употреба. Освен това, освен място за съхранение, има и допълнително разгъващо се устройство.

Това единично легло може лесно да се превърне в двойно легло. Освен това, ако е необходимо, е възможно да използвате тези мебели като диван, където можете да седнете с приятели. Най-големият недостатък е относително високата цена на такова легло..

Таванско легло

Това легло е идеално както за момче, така и за момиче на възраст под 3 години. Предимството му е, че на „приземния етаж“ можете да направите мини хол или креативна зона за дете. Това място за спане е чудесно в тези апартаменти, където пространството е ограничено..

Фотьойл-легло

Подходящ не само за дете, но и за възрастен. Несъмнено предимство е, че когато е сглобено, то заема малко място и служи като допълнително място за сядане. Голямо разнообразие от стилове и цветове.

Разтегателно легло за две деца

Този модел е подходящ за семейство с две малки деца. Той има две легла, ниски, което позволява на децата да се катерят по него без никакви проблеми. Долното легло може да се извади напълно и да се използва като отделно легло.

Отглеждане на легла

Такива модели са направени така, че да могат да "растат" по дължина с детето. Поради тази способност те могат да бъдат наречени трайни. Докато леглото има време да се смени след детето, няма нужда да купувате ново.

Детски легла с чекмеджета

Чекмеджето може да бъде разположено навсякъде: като правило в дървените легла под матрака винаги има място за съхранение на нещата, производителите често правят чекмеджета. В таванските легла понякога има гардероб или нощно шкафче, което също ви позволява да съхранявате много неща там..

Тийнейджърски легла

Дължината на такова спално място е повече от 160 см. Моделите могат да бъдат дървени или метални, двойни или единични, цветни или едноцветни, с някакъв специфичен дизайн - както тийнейджърът желае.

Легла за деца от 3 години

Обикновено за тази възраст се използват мебели със страна или преграда, за да се предотврати падането на бебето. Тези легла могат да бъдат ниски, за да могат децата сами да се катерят по тях.

И, разбира се, има легла за момичета и легла за момчета. Разликите ще бъдат в цветовете, декорациите и декорацията. Като правило момичетата използват розово с различни принцеси и кукли, а синьо за момчета с коли и супергерои..

Размерът

Размерът на леглото за дете на 5-10 години обикновено е 70 см (ширина) и 130-160 см (дължина). За дете на 11 и повече години стандартът е размерът на 90 см (ширина) и 180 см (дължина). Въпреки това много родители купуват място за спане от 90 см (ширина) и 200 (дължина).

Материал

Материалът, от който Ikea сега прави детски мебели, е различен. Това са масиви от различни дървета и желязо, леглата често са направени от ПДЧ и MDF, има дори ковани модели.

Мебелите, изработени от MDF и ПДЧ, винаги обслужват доста кратък период от време: след известно време такова легло ще престане да бъде красиво или дори да се разпадне. Смята се, че мебелите, изработени от тези материали, са издръжливи и способни да издържат на доста голямо тегло. За съжаление не винаги е така. Използването на нискокачествени материали за производството на MDF и ПДЧ плоскости води до ненадеждно спално място.

Тези легла и всякакви други мебели имат красив външен вид. Мебелите от MDF могат да бъдат покрити с различни цветове, подобни на дърво, метал или всякакви други материали.

Съществува погрешно предположение, че конструкциите, изработени от ПДЧ и MDF, могат да имат отрицателен ефект върху вътрешните органи на човек. Това абсолютно не е така, всички продукти са щателно тествани за екологичност..

Дървените мебели са истинска класика. Тя изглежда тържествено. Това легло изглежда страхотно във всеки интериор, става негова основа, всички останали мебели са съобразени с леглото. Тези легла са подходящи както за момиче, така и за момче, както за малко дете, така и за възрастен..

Цветът на спалното място от масивите може да бъде само дървесен.

Дървените легла са най-удобните и издръжливи за използване. Те просто нямат равни в това. Единствената неприятност може да бъде дървеник, който може да „изяде“ мебели за две години. За да не се случи това, трябва постоянно да следите състоянието на леглото..

Леглата от желязо и ковано желязо са рядкост. Изглеждат студени, много надеждни са в експлоатация и могат да служат дълго време..

Сега в Ikea има голямо разнообразие от цветове, в които местата за спане могат да бъдат боядисани. Разбира се, не забравяйте, че дървените мебели могат да бъдат само дървени нюанси. Един от най-популярните цветове сред мебели от ПДЧ е бял. Разбира се, самото дете или родителите му ще се справят с избора на цвят..

Отзиви

Разбира се, изборът на бебешко легло е много сериозен въпрос и към него трябва да се подхожда с необходимото внимание. Когато избират легло за дете, родителите се ръководят, като правило, от желанията на своето дете. Ако обаче детето е все още малко, тогава възрастните избират мебели според следните критерии: лекота на използване, материал и цена.

Леснотата при избора на легло също не е от последно значение. Много е важно мебелите да са удобни за детето и да не пречат на движението му. И за това трябва да изберете правилния. Детските легла на Ikea са в състояние да се адаптират към растежа на детето и това е много приятно както за родителите, така и за децата..

Според потребителските отзиви най-често родителите купуват дървени легла за децата си. Това е разбираемо - мебелите от дърво са най-надеждните и гъвкави в употреба. Обикновено целият интериор на една стая е изграден около място за спане. И, разбира се, дървеното легло задава своя тон.

Родителите наричат ​​своята цена, "дишащ" материал, лекота на използване, положителният аспект на такива детски спални места..

Родителите също с желание купуват метални мебели за децата си. Съдейки по отзивите, основното предимство на такива легла е лекота на сглобяване и носене, достъпна цена и способността да издържат на теглото не само на дете, но и, например, на майка.

Ако се купуват мебели за малко дете, тогава родителите вземат такива модели, в които отстрани задължително присъстват. Те са в състояние да предпазят детето от падане. И ако е ненужно, страните могат лесно да бъдат премахнати.

Изборът на бебешко легло не е лесна задача. Но основното тук, разбира се, е удобството и безопасността на детето. Следователно родителите трябва да са сериозни в избора на мебели за детето си..

Интериорни опции

Чудесно допълнение към интериора или дори основната му част може да бъде бебешко легло Sundvik от магазин Ikea. Това легло, направено от бор и влакнести плочи и направено в бяло, ще направи стаята лека и проветрива. Не заема много място, може да се постави близо до стената, прозореца или в средата на стаята, като същевременно се огражда с ефирен тюл, за да е по-удобно на детето.

Бебешкото легло Minnen е най-популярното в гамата на леглата Ikea. Тя привлича с външния си вид. В стая в бели и светли цветове такива мебели биха били много подходящи. Разбира се, ако място за спане е закупено за момче, по-добре е да изберете черно..

Critter е идеалното легло за деца под осем години. Изработен от бор, той се вписва идеално в интериора на детска стая. Белият цвят на мебелите е универсален и ще отговаря на всеки дизайн на детска стая.

кореспондент и телевизионен водещ на детската програма

SNIGLAR Детско креватче, бук, 60х120см

Дъното на креватчето може да бъде инсталирано на две различни нива.

Устойчивите материали, използвани в основата на креватчето, са щателно тествани, за да осигурят най-удобния и безопасен сън за бебето.

Дъното на креватчето осигурява добра циркулация на въздуха, което помага да се създаде благоприятна среда за сън на бебето.

Използвайте креватче и матрак със същия размер за безопасността на вашето дете.

Не оставяйте нищо в леглото и не поставяйте леглото близо до предмет, който може да поддържа краката ви.

Не поставяйте куки или дръжки върху детското креватче и не го поставяйте близо до шнурове, ремъци, завеси или други предмети, които могат да представляват опасност от задушаване или задушаване.

Матраци и спално бельо се продават отделно.

Детски легла IKEA - 130 снимки на приложение в интериорния дизайн на детска стая

Изборът на място за спане на бебе е много отговорно и приятно събитие. Най-популярните модели са представени в каталога на детски креватчета на IKEA. Има дори опции за места за спане, които "растат" с детето. Също така често можете да намерите универсални легла, които включват не само място за спане, но и място за работа или игра..

За да улесните разбирането на широкия спектър на съвременния пазар, помислете за най-популярните и функционални места за спане за деца.

Разбира се, можете да намерите снимки на бебешки кошари от IKEA в интернет. Но за по-компетентен избор трябва да знаете кои функции и характеристики има всеки от тях.

Видове детски креватчета

Таванско легло

Чудесен вариант за детски стаи с ограничено пространство. Бебешките двуетажни легла са много популярни сред купувачите.

Първото ниво може да бъде оборудвано като зона за игра и развитие. Самото място за спане е разположено на втория етаж. Подходящ за бебета от различен пол до тригодишна възраст.

Фотьойл-легло

Това е по-универсален модел, който може да се използва както от възрастни, така и от деца. Най-значимият плюс на този модел е, че сглобеното столче-легло заема много малко място. Предлага се в голямо разнообразие от стилове и цветове.

Разтегателно легло

Идеален за семейства с две деца. Леглото е ниско и няма да създава проблеми на бебето. Долният слой, ако е необходимо, се разширява и се използва като второ легло.

Отглеждане на ясли

За да се спестят време и пари за родителите, бяха създадени такива универсални креватчета. С помощта на специални механизми, ако е необходимо, можете да увеличите дължината на леглото.

Легла с чекмеджета

Местата за съхранение на спално бельо и играчки са разположени отдолу, под леглото. Също така се прилагат детски креватчета с таванско помещение. Много удобен и компактен вариант.

Легла за тийнейджъри

Тези легла са предназначени за деца с височина над 160 сантиметра. Моделите са представени в различни стилове и цветове. Изработени от дърво или метал.

В зависимост от желанията на тийнейджъра можете да изберете единично или двойно легло.

Детски креватчета за деца от три години

Най-често тези модели се представят с брони. Страничната дъска за бебешко легло ще предпази вашето мъниче от падане. Тези продукти са създадени ниско, така че детето да се чувства удобно и безопасно да се катери върху него.

Отделна категория са детските креватчета за момичета и момчета. Те ще се различават по нюанси и шарки..

Популярни модели

Критерий

Леглото е предназначено за дете до осем години. Главата на тези продукти е украсена с овце, кученца и котенца.

Леглото е изцяло дървено и няма да отговаря на вашето бебе, ако искате да си купите място за спане за растеж. Скоро ще трябва да се промени.

Минен

Най-купуваният вариант от каталога на IKEA. Леглото е направено от метал, което е недостатък, тъй като мястото за спане може да е хладно. Дължината на креватчето обаче лесно се променя и е представена в два цвята: черен и бял..

Съндвик

Основата на това легло е бор, таблата е направена от влакнести плочи и покрита с фолио. Предлага се в бяло и кафяво.

Дизайнът на леглото е класически и със сигурност ще се впише в интериора. Това легло също променя дължината си при необходимост. От минусите - нестабилността на филма към външни влияния. Вероятно е да се влоши с времето..

Гъливер

Кошарата от масивна бреза е подходяща за дете с височина до 165 сантиметра. Моделът е универсален - подходящ както за момчета, така и за момичета. Оборудван с прибираща се защитна яка.

Sniglar

Легло за предучилищна възраст. Облегалката, както обикновено, е направена от влакнести плочи, а самата решетка е направена от бук. Яката е подвижна и може да се постави от двете страни на леглото.

Туфинг

Този двустепенен модел е много занижен и се предлага само в сребро. В средата има стълбище. Сред предимствата е функцията за защита на стълбите за детето, което спи на долния етаж.

Леглото не е високо (около 130 сантиметра), затова е много удобно да се покрие горният слой и да се слезе от него.

Стува

Детското креватче се предлага с таванско помещение и стълбище. Можете също да закупите багажник или шкаф в комплекта. А отдолу има маса и нощно шкафче, където можете да подредите книги и играчки.

Опцията е представена в различни цветове. Има дори вариант с агнета. Шкафът и бюфетът се допълват от чекмеджета. Единственото отрицателно е, че този модел е направен от ПДЧ и ПДЧ..

Хемнес

Доста популярен модел в каталога на IKEA. Оборудван с три чекмеджета. Кошарата се предлага само в бяло. При производството на този модел се използват само екологично чисти материали..

Дизайнът е достатъчно гъвкав. Бялото бебешко легло може да се превърне в привлекателна мебел в апартамент, тъй като лесно се превръща в двойно легло или диван.

Както можете да видите, асортиментът от бебешки кошари в магазина на IKEA е голям. За да направите правилния избор, започнете от плановете за използване на продукта и желанията на детето. Изборът на седалка и легло за вашето бебе не е лесна задача. На първо място, трябва да запомните за комфорта и безопасността на децата си..

Избор на детско креватче в IKEA: за новородени и на възраст от 3 години

Спалнята на бебето е място, където прекарва много време. Здравият сън насърчава компетентното развитие, както физическо, така и психологическо. Следователно, изборът на детско креватче, дори от много популярната компания IKEA, трябва да се вземе възможно най-сериозно..

IKEA отдавна е водещ производител на мебели за всеки апартамент, но подходящи ли са за нашия интериор и кой модел да предпочетем??

Основните критерии за детски креватчета от тази компания:

 • Комфорт и безопасност на строителството.
 • Екологични материали, тествани от педиатри и дерматолози.
 • Подходящи за възрастта модели.

Не забравяйте да проверите модела, преди да закупите. На креватчето не трябва да има стружки, пукнатини или драскотини, в противен случай детето може да се нарани. Също така обърнете внимание дали всички части са здраво закрепени в рамката..

Всички материали на IKEA са безопасни, така че родителите не трябва да се притесняват от лакови покрития - няма вредни вещества.

5 съвета за избор

1. Белият цвят е най-деликатният и универсален, такова легло може да бъде закупено предварително, дори без да се знае пола на детето. Този тон работи и за тийнейджърите..

2. Най-лесният материал за грижа е металът. Разбира се, дървото е по-екологично, но всички материали в продуктите на компанията са безопасни за децата..

3. Ако искате леглото да служи дълго време, изберете модели на трансформатори.

4. Функционалността на модела е важна, особено ако в детската стая има малко място. Изберете креватчета с шкафове и рафтове.

5. Леглата в таванско помещение са популярни сред тийнейджърите. Тези модели са добри, защото разширяват пространството и в същото време помагат да се направи уникална лична зона. По-добре е да изберете такова легло за деца на възраст поне 6 години..

Детски креватчета по възраст

1. Новородено

Прост и кратък модел, идеален за новородено бебе. За да предотвратите случайно забиване на ръцете или краката на бебето между пръчките, можете да инсталирате специални меки страни на креватчето.

Елегантно бяло креватче е идеално за новородени.

Легла без страници са най-добре избрани за по-големи деца. Някои креватчета за най-малките могат да бъдат преустроени и за по-голямо дете, като се отстранят страничните части.

Разбира се, когато избирате креватче за новородени, трябва да разберете, че в началото той ще прекарва по-голямата част от времето си в него. Има няколко специални модела за малки деца, които са подходящи само за малки деца..

Обикновено дървено легло дървесно зърно.

Сенници и окачени играчки изглеждат очарователно. Много е важно леглото да е възможно най-здраво.

Ако обичате да правите ръкоделие, не пропускайте нашите инструкции стъпка по стъпка как да шиете балдахин със собствените си ръце..

2. От 3 годишна възраст

За деца над 3 години вече можете да изберете повече модели за възрастни с плъзгащи се конструкции, шкафове и рафтове. Имайте предвид, че децата растат много бързо и, за да не сменят постоянно мебели, опитайте се да изберете легло за растеж. Погрижете се и за избора на правилния и подходящ матрак.

Вградените чекмеджета са наистина удобен аксесоар за детско креватче. Те могат да се използват за почистване на легло, пелени и играчки. По-добре е обаче веднага да решите дали имате нужда от такъв модел: прахът може да се натрупва в чекмеджетата, няма да е удобно да ги издърпате на всички повърхности. Предимството на магазините на IKEA е, че те показват вече сглобени модели с различен брой чекмеджета и рафтове..

Диван за по-големи деца с чекмеджета ще ви помогне да спестите място в малък апартамент и да научите децата как да поставят нещата на място.

Този модел е пример за спестяване на пространство. Подходящ е за две деца наведнъж, а в удобните чекмеджета в долната част на мебелите можете да поставите най-необходимите неща и спално бельо.

Бялото е много елегантен и практичен цвят, но можете да добавите цветове към детската стая.

Грациозните страни с извит гръб превръщат леглото в малка лодка. Децата ще бъдат във възторг!

Двуетажните модели спестяват място, като го разделят на зони за всяко дете.

Два от тези дизайни са идеални за момичета близнаци или малки деца с малка възрастова разлика. Това е не само легло, но и чудесно място за игра..

Разтегателни легла

Кабриолетните модели се различават от класическото легло по наличието на шкафове и рафтове. Понякога такова креватче има маса за повиване, а за по-големите деца - разтегателна маса за уроци. Това е удобен и практичен вариант за онези семейства, които не искат или не могат да похарчат много пари за закупуване на нови мебели. Друг плюс е компактността и гъвкавостта: детето расте и само трансформаторите могат да се поберат в размера на порасналото дете. Те могат да се удължават и регулират на нива.

В почти всички кошари височината на дъното може да се променя. Позицията варира от две до пет: това е особено важно за тези, които прикрепят леглото към родителя. След това трябва да се коригира до едно ниво..

Колкото по-малко е детето, толкова по-лесно е да го позиционирате по-високо. Това улеснява приспиването и вземането на детето. Но отстрани не трябва да са много ниски: необходимата височина е до подмишниците на бебето.

Най-популярни модели

1. Critter - детско легло от борови дървета, произведено в две разновидности: с овце и котки.

2. Minnen е практичен и популярен метален модел. Има черно-бял вариант.

3. Сундвик е направен от бор и влакнести плочи (задна част). Леглото може да бъде бяло и сиво-кафяво.


4. Leksvik - класическо дървено легло, "нарастващо", много надеждно и издръжливо, но достатъчно просто в дизайна.

5. Хемнес - бял диван с три чекмеджета.

6. Кура - двустранно легло, което може да бъде двуетажно легло или таванско помещение.

7. Stuva - таванско легло с вграден гардероб или рафт отстрани, както и плот за маса и нощно шкафче на първото ниво.

8. Sturo - едно и половина таванско легло, предлага се само в бяло.

9. Туфинг - легло с понижена височина и централно стълбище, предлага се само в сребрист цвят.

Вдъхновете ни - споделете материала с приятелите си в социалните мрежи:

Детско легло "Ikea" за деца от 3 години

На три години децата са достатъчно големи. Вече не им е удобно в старото креватче. Основата вече не побира краката, става неудобно за сън. Най-добрата покупка за дете от 3 години е плъзгащо легло на холандската компания "Ikea"

Основният елемент на детските мебели за отдих и възстановяване е леглото.

За тези, които търсят детско легло и разглеждат мебели Ikea, сме подготвили малък преглед на популярните модели.

Мебели за спане "Ikea"

Компанията произвежда различни модели плъзгащи се легла за деца от 3 до 15 години. Следните мебели се продават широко в Русия:

  Дървени легла с малки облегалки (Leksvik; Sundvik; Trugen);

Sundvik - легло от масивен бор, обработено с байц и прозрачен акрилен лак.

Leksvik - Дървено легло в класически стил.

Trugen - удобно единично легло с основа от дървена летва.

Дължината може да се регулира, докато детето расте, а дъното от масивно дърво с решетки осигурява оптимална опора.

Легло от стомана Minnen със заоблени ръбове и предпазни пропиленови крака.

Почти всички продукти за детска Ikea са ниски. Средната дължина на плъзгащите се легла Leksvik, Sundvik, Trugen е от 137 до 207 cm, височината от основата до пода е 10 cm; височина на облегалката - 80 см, ширина на леглото - около 90 см.

При завършване на интериора на стая за деца трябва да се вземат предвид индивидуалните характеристики, предпочитания, характер на детето.

Металните изделия са по-обемисти: дължина - 135 - 206 см; височина от основата до пода - 23 см; височина на гърба - 72 - 92 см; ширина - 85см.

Някои модели креватчета се предлагат в желязо, метал, издръжливи и надеждни, с екологично покритие на основата на епоксидни смоли.

Детайлите на детското плъзгащо легло Ikea са изработени от твърда дървесина, понякога те са заменени от бор. В основата си те имат решетъчна конструкция от гъвкави дървени огради. Metal Minnen също има решетъчна основа от метални ламели.

Интериорът на детската стая винаги се характеризира с мобилност и функционалност. Дизайнерите на IKEA създават мебели въз основа на възрастта и развитието на децата.

Всяка серия легла е снабдена със специален плъзгащ механизъм, което ги прави универсални, подходящи за различните детски възрасти. Някои дизайни са допълнително оборудвани с чекмедже за пране или играчки.

Удобен вариант е легло с вградени в дъното ниши за чекмеджета.

Легла за деца от 3 години се предлагат единични и двойни. В допълнение към високите гърбове, те могат да имат странични ниски стени. Детските легла на Ikea от дърво са боядисани в различни цветове. Белите компактни модели са особено популярни напоследък..

Те изглеждат свежи и оригинални в интериора на детската стая..

Предимства и недостатъци на "Ikea"

Плъзгащото се легло Ikea за деца на възраст от 3 години е популярно обзавеждане за деца сред много руснаци. Той има редица предимства, които привличат купувачите:

 • Компактен съм;
 • Тя продължава дълъг период от време;
 • Издръжлив, издържа на значителни натоварвания;
 • Изглежда доста добре в интериора на детската стая.

Повишени изисквания трябва да бъдат отправени към избора на детски креватчета, тъй като децата се държат активно, скачат, играят, като по този начин тестват силата си.

Леглото Ikea, благодарение на разнообразието от дизайни, се побира в малки детски стаи. Ако има две деца, подходящ е двуетажен вариант..

Дизайнът ще бъде по-интересен, ако добавите оригинална цветова схема.

Ако размерът на детската стая позволява, за деца на 3 и повече години можете да инсталирате широко двойно легло.

Произвеждат дървени легла от бреза, бор, дъб, тик и други видове дървесина, отглеждащи се в екологично чисти райони.

За едно дете в малка стая е подходящо да закупите метално легло. Ширината му е малко по-тясна от тази на дървените мебели за спане. Дължината е регулируема и настроена на необходимото ниво.

Възможностите за трансформация ви позволяват да сменяте предмети в стаята според нуждите, които растат заедно с детето.

Ако детската стая е просторна, а дължината и ширината нямат значение, родителите и детето избират леглото по височина. По-безопасно е бебетата да спят на ниско легло; за по-големи деца е подходящ дизайн, при който разстоянието от основата до нивото на пода е максималната стойност.

Важен момент е липсата на токсични вещества в закупения продукт..

Всяко легло на Ikea е сгъваемо легло. Той е проектиран така, че едно дете, започвайки от 3-годишна възраст, да спи непрекъснато върху него през следващото десетилетие или повече. Леглото, въпреки че има сложен плъзгащ механизъм, се отличава с лекотата на плъзгане на конструкцията.

При значителни натоварвания върху самата система, върху основата, отделни части не се счупват, издържат на целия експлоатационен живот.

Легло, направено от квалифицирана компания, няма недостатъци.

Как да изберем легло Ikea

Тъй като плъзгащото легло Ikea сега е на върха на популярността си, има все повече компании, които се занимават с фалшифицирането му..

По-често производителите създават само видима прилика с оригинала, като изобщо не се интересуват от функционалността на дизайна.

Ето защо, когато избирате "Ikea" за детска стая, трябва да обърнете внимание на следните аспекти.

  Желателно е да се придобие конструкция със стелажна основа. В никакъв случай не трябва да купувате такова парче мебели, където вместо релси е положен шперплат..

В последния случай матракът няма да бъде достатъчно вентилиран..

Тя бързо започва да се разпръсква, разпада се при повишен механичен стрес.

След кратко време плъзгащата се част започва да се задръства, механизмът се разваля.

Как да изберем матрак "Ikea"

Въпреки че за плъзгащото се легло на Ikea не е предвиден матрак, по-добре е да си купите и него. Най-подходящият вариант е продукт на същата фирма. Продавачите знаят какви размери са необходими за определен модел мебели за дете над 3-годишна възраст.

Обикновено за всяко легло са предвидени матраци с определени параметри..

На разположение на сантиметър е лесно да изберете сами матрак. Трябва само да се има предвид, че дължината и ширината на ортопедичния продукт трябва да са с 2 - 3 см по-малко, отколкото в основата. Матраците Ikea са направени по такъв начин и от материали, които не са вредни за стойката и здравето на детето..

Ако цената изглежда твърде висока и се вземе решение за закупуване на продукта по-евтино, трябва да обърнете внимание на детайлите.

Когато купувате матрак за креватче в детска стая, трябва да го изберете според следните параметри.

 1. Твърдост на продукта. До 12-годишна възраст е по-добре да се спрете на твърди и полутвърди матраци, тъй като до този момент гръбначният стълб се формира само и е необходимо неговото фиксиране.
 2. Вътрешен пълнител. Препоръчително е да изберете лен, вълна, кокосови влакна. Памучната вата се търкаля бързо и матракът става грудкови; неудобно е да спиш на него. Запълването с пяна бързо се запълва с прах. И не трае дълго; започва да се руши и руши.
 3. Качеството на матрака. По-добре е да изберете калико или ленени продукти. Калъфите от синтетични тъкани изобщо не се побират.

Висококачествен матрак, съобразен с размера, създава комфортен сън и почивка за дете на всяка възраст.

Детско креватче Ikea: как да поставите, как да украсите (90 снимки)

Популярни модели

The Criter е единично легло, идеално за дете до 8-годишна възраст.

Те се предлагат с декорации под формата на кученца, котенца или овце начело. Такива мебели са изцяло изработени от истинско дърво. Няма да работи, ако трябва да закупите бебешко легло за растеж.

Minnen е едно от най-популярните легла в магазина на Ikea.

Изработен е от метал, може да бъде черен или бял, лесен за използване и издръжлив, дължината му може да се променя. Недостатъкът е, че е направен от метал, но може да бъде и студен.

Sundvik - този модел е изработен от дърво с борова основа, гърбът е от фибростъкло, покрит с филм.

Мебелите се предлагат в бели и сиво-кафяви цветове. Спалното място е с универсален дизайн - може да се побере в почти всеки интериор. Ако е необходимо, дължината му може да бъде променена.

Малък недостатък е наличието на филм отзад - той може да се откъсне с времето и да изглежда грозно.

Leksvik е класически модел на мебели в Ikea.

Изработена от дърво, дължината може да се променя. Разбира се, това са трайни мебели, но са много масивни, което често плаши родителите. Този модел легло е идеален както за момчета, така и за момичета..

Gulliver - кошара, която е подходяща за дете до 165 см.

Изработена е от масивна бреза. Има специална защитна страна, която може да се отстрани, ако не е необходима. Такива мебели могат да подхождат без проблеми както на момичета, така и на момчета..

Sniglar - прости мебели за деца в предучилищна възраст или малко по-възрастни.

Изработен от масивен бук, гърбът е от фибростъкло. Има страна с дължина 90 см, която може да се монтира от двете страни на леглото.

Stuva е легло, което има таванско помещение и стълбище.

Към него е прикрепен стелаж или гардероб. А най-отдолу има удобна маса с нощно шкафче, в която можете да сгъвате книги или тетрадки.

Този модел може да бъде направен в бяло, бежово, синьо, розово, зелено и черно, има дори модели с агнета.

Гардеробът и нощните шкафчета могат да бъдат допълнени с чекмеджета или врати. Съществен недостатък на този модел е, че той е направен от ПДЧ и фибро влакна.

Hemnes е много известна мебел от гамата на леглата Ikea, която има три чекмеджета.

Предлага се само в бели цветове. Предимствата на това легло са: сладък дизайн, подходящ за всяка стая, използване при производството на екологични материали, дълъг живот.

Освен това, освен място за съхранение, има и допълнително разгъващо се устройство.

Това единично легло може лесно да се превърне в двойно легло. Освен това, ако е необходимо, е възможно да използвате тези мебели като диван, където можете да седнете с приятели.

Най-големият недостатък е относително високата цена на такова легло..

Таванско легло

Това легло е идеално както за момче, така и за момиче на възраст под 3 години. Предимството му е, че на „приземния етаж“ можете да направите мини хол или креативна зона за дете.

Това място за спане е чудесно в тези апартаменти, където пространството е ограничено..

Фотьойл-легло

Подходящ не само за дете, но и за възрастен. Несъмнено предимство е, че когато е сглобено, то заема малко място и служи като допълнително място за сядане..

Голямо разнообразие от стилове и цветове.

Разтегателно легло за две деца

Този модел е подходящ за семейство с две малки деца. Той има две легла, ниски, което позволява на децата да се катерят по него без никакви проблеми.

Долното легло може да се извади напълно и да се използва като отделно легло.

Отглеждане на легла

Такива модели са направени така, че да могат да "растат" по дължина с детето. Поради тази им способност те могат да бъдат наречени трайни..

Докато леглото има време да се смени след детето, няма нужда да купувате ново.

Детски легла с чекмеджета

Чекмеджето може да бъде разположено навсякъде: като правило в дървените легла под матрака винаги има място за съхранение на нещата, производителите често правят чекмеджета. В таванските легла понякога има гардероб или нощно шкафче, което също ви позволява да съхранявате много неща там..

Тийнейджърски легла

Дължината на такова спално място е повече от 160 см. Моделите могат да бъдат дървени или метални, двойни или единични, цветни или едноцветни, с някакъв специфичен дизайн - както тийнейджърът желае.

Легла за деца от 3 години

Обикновено за тази възраст се използват мебели със страна или преграда, за да се предотврати падането на бебето. Тези легла могат да бъдат ниски, за да могат децата сами да се катерят по тях.

И, разбира се, има легла за момичета и легла за момчета..

Разликите ще бъдат в цветовете, декорациите и декорацията. Като правило момичетата използват розово с различни принцеси и кукли, а синьо за момчета с коли и супергерои..

Размерът

 • Размерът на леглото за дете на 5-10 години обикновено е 70 см (ширина) и 130-160 см (дължина).
 • За дете на 11 и повече години стандартният размер е 90 см (ширина) и 180 см (дължина).
 • Въпреки това много родители купуват място за спане от 90 см (ширина) и 200 (дължина).

Материал

Материалът, от който Ikea сега прави детски мебели, е различен. Това са масиви от различни дървета и желязо, леглата често са направени от ПДЧ и MDF, има дори ковани модели.

Мебелите от MDF и ПДЧ винаги обслужват доста кратък период от време: след известно време такова легло ще престане да бъде красиво или дори да се счупи.

Смята се, че мебелите, изработени от тези материали, са издръжливи и способни да издържат на доста голямо тегло. За съжаление не винаги е така. Използването на нискокачествени материали за производството на MDF и ПДЧ плоскости води до ненадеждно спално място.

Тези легла и всякакви други мебели имат красив външен вид. Мебелите от MDF могат да бъдат покрити с различни цветове, подобни на дърво, метал или всякакви други материали.

Съществува погрешно предположение, че конструкциите, изработени от ПДЧ и MDF, могат да имат отрицателен ефект върху вътрешните органи на човек. Това абсолютно не е така, всички продукти са щателно тествани за екологичност..

Дървените мебели са истинска класика. Тя изглежда тържествено.

Това легло изглежда страхотно във всеки интериор, става негова основа, всички останали мебели са съобразени с леглото. Тези легла са подходящи както за момиче, така и за момче, както за малко дете, така и за възрастен..

Цветът на спалното място от масивите може да бъде само дървесен.

Дървените легла са най-удобните и издръжливи за използване. Те просто нямат равни в това. Единствената неприятност може да бъде дървеник, който е в състояние да "изяде" мебели за две години.

За да не се случи това, трябва постоянно да следите състоянието на леглото..

Леглата от желязо и ковано желязо са рядкост. Изглеждат студени, много надеждни са в експлоатация и могат да служат дълго време..

Как да изберем легло от разнообразието на каталога IKEA?

Най-добрият вариант е да се даде предпочитание на бялото при покупка. Такива мебели не затрупват пространството, вписват се добре във всеки интериор и са унисекс опция. Друг плюс в полза на бялото е неговата актуалност на всяка възраст..

Съвет! Ако се изисква често почистване, по-добре е да изберете метални изделия - за тях е по-лесно да се грижите.

Когато е решено да закупите легло за дълго време и да го използвате в юношеството, по-добре е да изберете дървени или метални материали за производство.

Такова легло може да бъде с плъзгаща се рамка или под формата на диван..

Отличен вариант за създаване на дизайн в стаята на две деца на различна възраст е разтегателното легло. Можете да изберете модели със същото дизайнерско решение, но с различна дължина.

За малка стая изберете компактни легла. Те могат да бъдат с разтегателни чекмеджета или рафтове в таблата, представени са и плъзгащи се и тавански мебели. Последните спестяват място и създават зона за релакс, игра или учене на свободно място под леглото..

За тийнейджърско дете можете да си купите диван, тъй като гостите често идват при него и трябва да седнат някъде.

Ако се използва двуетажната опция, на детето трябва да се обясни, че е невъзможно да се играе горе, а трябва да слезете внимателно и на светло. Освен това трябва да оборудвате втория етаж с допълнително осветление, което детето ще включи самостоятелно..

Когато купувате матрак, трябва да следвате препоръките, дадени от производителя на мебели. Не можете да си купите твърде висок матрак. Ако той скрие страните на втория слой, това може да бъде опасно..

Важна характеристика на мебелите IKEA е способността да се променя дизайнът.

Например можете да пребоядисате мебели във всеки цвят, който искате, да смените таблата, да превърнете легло в къща или замък. За това е по-добре да изберете дървени продукти..

Удобна „функция“ - джоб за съхранение на вещи, който може да се прикрепи отстрани, защото в него ще се побере книга, таблет или телефон. Можете да украсите леглото с балдахин или балдахин.

Ако в избрания от вас модел няма чекмеджета, можете да ги добавите сами. За това са подходящи изтеглящи се кутии или кошници с необходимата височина и ширина..

Всички горепосочени нюанси ще помогнат да разнообразите интериора на детската стая и да намерите идеалното легло за детето..

Как да изберем матрак "Ikea"

Въпреки че за плъзгащото се легло на Ikea не е предвиден матрак, по-добре е да си купите и него. Най-подходящият вариант е продукт на същата фирма.

Продавачите знаят какви размери са необходими за определен модел мебели за дете над 3-годишна възраст.

На разположение на сантиметър е лесно да изберете сами матрак. Трябва само да се има предвид, че дължината и ширината на ортопедичния продукт трябва да са с 2 - 3 см по-малко, отколкото в основата.

Матраците Ikea са направени по такъв начин и от материали, които не са вредни за стойката и здравето на детето..

Когато купувате матрак за креватче в детска стая, трябва да го изберете според следните параметри:

 • Твърдост на продукта. До 12-годишна възраст е по-добре да се спрете на твърди и полутвърди матраци, тъй като до този момент гръбначният стълб се формира само и е необходимо неговото фиксиране.
 • Вътрешен пълнител. Препоръчително е да изберете лен, вълна, кокосови влакна. Памучната вата се търкаля бързо и матракът става грудкови; неудобно е да спиш на него.

Запълването с пяна бързо се запълва с прах. И не трае дълго; започва да се руши и руши.

 • Качеството на матрака. По-добре е да изберете калико или ленени продукти. Калъфите от синтетични тъкани изобщо не се побират.

Характеристики и предимства на продуктите

Домът е най-удобното място, зона на комфорт за всеки от нас. Правилната комбинация от качество, функционалност, форма, достъпна цена, простота е демократичен продукт. IKEA работи непрекъснато по достъпността, подобряването на дома за всички.

Компанията произвежда всички продукти от рециклируеми или възобновяеми материали, което ни позволява да говорим за качество и екологичност..

Петдесет процента от дървесината, използвана за продукти, е сертифицирана от Съвета за управление на горите. Това гарантира защитата на човешките екосистеми, изключва използването на дървесина от зоната на горски конфликти или получена незаконно.

Днес продукцията на компанията включва много видове траен, бързо растящ бамбук с ниска поддръжка. Използва се и дърво-полимерен композит, състоящ се от дървесни влакна и полипропилен, пластмасови изделия от които са трайни и евтини.

Водният зюмбюл се приема за кошници и ръчно изработени предмети.

Използвайки този материал, IKEA помага за пречистването на водните ресурси в Югоизточна Азия, като по този начин носи полза за природата. Памукът за производство се отглежда в полетата на Индия и Пакистан, отглежда се с помощта на минимум вода и химикали.

Ленът е от региони с прохладен климат, почти не се преработва с вредни лекарства и расте без изкуствено напояване. Благодарение на това ленените влакна са здрави, издръжливи, приятни на допир и екологични..

IKEA работи непрекъснато върху елементи за подобряване на жизнения стандарт, като организиране на жилищно пространство, прости и достъпни системи за съхранение, които улесняват организирането на стаята..

Семействата с деца също ще намерят своя собствена група продукти, ще могат да се организират и улеснят живота си, да въплъщават приказни идеи в дизайна на детските стаи. Основният елемент на детските мебели за отдих и възстановяване е леглото.

Цветове и дизайн

При завършване на интериора на стая за деца трябва да се вземат предвид индивидуалните характеристики, предпочитания и характер на детето. Колкото по-голямо е детето, толкова по-внимателно трябва да се третира тази тема. Дизайнът ще бъде по-интересен, ако добавите оригинална цветова схема.

Радостни цветове и надеждни мебели IKEA ви позволяват да промените интериора според възрастта му.

Ярки и наситени цветове на детски мебели, естествени, с агнета, агнета или котки, има разпознаваем стил. За стаи за почивка IKEA създава цели серии от розови, бели, сини, зелени рамки и фасади, гърбове и други детайли..

Всички компоненти на комплектите се комбинират помежду си, те са прости и интересни, създават весело настроение и комфорт в детската стая.

Компоненти и аксесоари

Жилищното пространство на детето трябва да бъде безопасно и сигурно. Добре обмислените ограничители, прегради за дивани и креватчета за предотвратяване на падане ще помогнат за постигането на това. Особено двуетажни и тавански опции се нуждаят от такава защита. Функциите за безопасност и удобство включват колела.

Те са прикрепени към мебели, благодарение на тях модулите или секциите са лесни за придвижване и фиксиране, тъй като са оборудвани с автоматично заключване в момента на спиране на място.

Пълната почивка не е възможна без удобен матрак, който насърчава релаксацията. Латексният пълнител облекчава стреса върху мускулите и неговата способност за обръщане и сила ще удължат живота.

Приложената технология на въздушните канали в детските матраци, се грижи за нормалната циркулация на въздуха.

Спалното бельо и покривала IKEA от мека трайна памучна материя ще бъдат приятно допълнение към уюта, осигурявайки на детето комфорт и добра почивка..

Наличието на балдахин или сенник на стената или над леглото ще го превърне в уютно място за спане, игра или четене на книги.

инструкции за сглобяване

Принципът на работа на шведската компания IKEA е да сглобява закупените стоки и мебели независимо. Това позволява по-ниски цени и по-лесен транспорт до различни страни. Всеки продукт се предлага с поетапно описание на самия процес на сглобяване, с черно-бели илюстрации и минимум обяснения.

IKEA доставя стоки в картонени кутии, запечатани с тиксо. След отваряне е по-добре да изложите и маркирате всичко в съответствие с препоръките.

Когато сте сигурни, че в кутията не е останало нищо, можете да започнете сглобяването в добре осветена стая. В комплекта има инструменти, но вашите собствени отвертки изобщо няма да навредят. Ако следвате инструкциите, внимателно следвайте всички операции, тогава няма да има пречки в сглобката..

Интересни решения в интериорния дизайн

Когато избирате интериор за дете, трябва да вземете предвид особеностите на неговата психика. Тя е различна от възрастен. Децата се чувстват по-добре заобиколени от ярки цветове, фокусират се върху привличащите нюанси и различни тактилни усещания.

Децата бързо свикват с яркия интериор, тъй като той предизвиква интерес.

IKEA използва научни разработки и ги въплъщава в интериорния дизайн на детските стаи. Цветни мебели, завеси под формата на зелени и бели платна, маси в зелено, възглавници с различни форми, цветни врати на шкафа водят децата към фантазията, желанието да играят, да изследват.

Такива интериорни елементи допринасят за възприятието на децата..

Надеждните мебели, системи за съхранение, стенни рафтове и модули позволяват на детето да прекарва времето си с удоволствие в стаята. Поредица от бели шкафове с ярки фасади от сини, розови, зелени цветове ще направят пространството уютно и хармонично.

Естествените цветове на мебелите и наситените цветове на аксесоарите ще създадат детски комфорт.

Леглото не е извънгабаритно

Компанията произвежда детски плъзгащи се легла Ikea. Ако детската стая е малка, можете да си купите легла, които изглеждат малки, но всъщност всичко е скрито вътре.

За удобно поставяне на детето то се изважда. Механизмът е издръжлив, не можете да се страхувате от счупване. Цялото строителство също е с отлично качество.

Изисква се ниска поддръжка.

Вашето бебе ще спи спокойно. Изработена е от висококачествена дървесина.

Разбира се, металните детски легла Ikea също се намират в каталога. Те са по-трайни, но и по-скъпи като цена. Рамката е направена от метал, тя е споена заедно и комбинирана в една структура.

Не се страхувайте, металът няма да ръждясва, защото има слой от специален състав, който предпазва метала от повреди.

Характеристики на марката

Цветността на изложбения интериор примамва купувачите и като влизате там, като правило излизате с покупка. Асортиментът е значителен, тъй като там е възможно да закупите не само мебели за дома, но и да оборудвате цялата къща, да закупите съдове, текстил и дори храна.

Няма забрана „да не пипате с ръце“, ако сте искали да седнете, вие сте седнали и децата в отдела, който е предназначен за деца, имат право да играят и да рисуват. Несъмнено това примамва още повече и потребителят все повече се подканва да закупи този или онзи продукт..

Хипермаркет със стоки от Швеция с право може да се счита за семеен. Има игрална зала, където детето ви може да се забавлява с играчки, а вие можете да се разхождате из хипермаркета без да бързате и да вземете продукта, който ви интересува..

Има цял отдел, посветен на децата. В детската спалня има детски креватчета, бюра, нощни шкафчета, скринове, гардероби и спално бельо.

Веднага след като бебето е пораснало, родителите искат да му осигурят собствена стая. Първоначално фокусът е върху леглото за спалнята на техния непосед. Целият вътрешен вид на помещението зависи от това, поради което закупените мебели трябва да отговарят.

Скандинавският стил е подходящ в комби, включително приложен в детска стая.

Асортиментът на детски креватчета е толкова разнообразен, че на сайта има каталог с детски креватчета на IKEA. В него ще намерите всичко, от което се нуждаете, очите се вдигат от представените опции.

Има нарастващи легла за бебето. Така наречените трансформатори, след люлката, те се трансформират в легло за тийнейджър.

Съгласете се, това е опростен начин за закупуване, няма нужда да купувате друг, а освен това е практичен и удобен.

Когато детето ви през цялото време е било в люлката и сега сте му осигурили стандартно бебешко легло, съществува риск от възможно падане от него. За това има специална страна за бебешко легло..

Той ще защити детето ви и няма да му позволи да се подхлъзне.

Когато семейството има две деца и няма толкова много място, тогава Ikea счита най-добрата алтернатива за закупуване на детски двуетажни легла, които са предназначени както за първокласници, така и за по-големи деца..