Голямо събитие в живота на всяко семейство е изборът на легло за деца. В момента има много модели бебешки кошари, най-добрият от които са леглата Ikea. Именно за тези ясли ще ви разкажем днес.

Резюме на статията:

 • Положителни аспекти на мебелите Ikea
 • Разнообразие от модели единични легла
 • Предимства на таванско легло
 • Избор на легло за стол
 • Снимки на бебешки легла IKEA

Положителни аспекти на мебелите Ikea

В момента много жители на Руската федерация купуват модели плъзгащи се легла за детски стаи. Те имат много предимства, благодарение на които купувачите ги избират:

 • компактен размер, във всяка стая няма да заема много място;
 • продължителност на операцията, може да се използва в продължение на няколко години;
 • здравина, способност да издържат на големи натоварвания;
 • удобството, което осигуряват матраците на същата фирма;
 • красота;
 • привлекателен външен вид във всеки дизайн на детски стаи.

Разнообразие от модели единични легла

Ikea предлага каталог с легла за деца от всички възрасти. Сред тях са популярни моделите Criter, Minnen, Sundvik, Leksvik, Gulliver, Sniglar. Сега нека поговорим за всеки от тези модели с едно легло по-подробно..

Дете от раждането до 8-годишна възраст може да спи на креватчето Kriter. Страните са украсени със снимки, показващи котенца, кученца или овце.

При производството на мебели е използвано дърво с най-високо качество. Но ако искате да закупите място за спане на дете за растеж, с възможност за по-нататъшно използване, тогава този модел не е подходящ.

Страничното легло Minnen е много популярно. Изцяло е изработен от метални материали. Предлагат се модели в черно и бяло. Предимството им е, че дължината на спалното място може да варира в зависимост от ръста на детето..

Малък недостатък е, че металът дава студ, поради което определено е необходим матрак на тази фирма, за да се изключи това.

Моделът, изработен от дървени материали, е леглото Sundvik. Тя може да бъде боядисана в бяло или сиво-кафяво. Това детско легло на ikea изглежда страхотно във всеки интериор. Дължината на креватчето може да се променя в зависимост от ръста на бебето. Може да се използва за тийнейджърски деца.

Страхотен както за момичета, така и за момчета, спалнята е класическият Lexxwick. Дължината на дървената кошара подлежи на промяна. Но тя изглежда малко масивна, така че родителите се страхуват..

Детско креватче за момичета или момчета до 13-14 години може да закупите от модела Gulliver. Мебелите са изработени от масивна бреза. На разположение са малки огради, които се отстраняват и поставят в зависимост от нуждата.

Обикновено обзавеждане за 7-8 годишни деца е моделът Sniglar. Изработена е от бук. Към дизайна е добавена страна, която, ако е необходимо, е инсталирана от двете страни на креватчето. Може да се експлоатира от деца, достигнали юношеска възраст.

Предимства на таванско легло

Детско таванско легло ikea може да бъде избрано както за момчета, така и за момичета, чиято възраст не е достигнала 3-годишната граница. Този дизайн дава възможност да се спи на втория етаж..

На първия етаж детето може да играе, рисува и дори да танцува, показвайки се от творческа страна. Може да се инсталира в малки апартаменти.

Има модели легла за по-големи деца. На приземния етаж можете да поставите мини-библиотека или стелаж за дрехи.

Избор на легло за стол

Атрактивността на леглото на стола се крие във факта, че тук могат да спят и малко дете, и възрастно дете в юношеска и юношеска възраст. Сглобената конструкция заема малко място в стаята.

На такива мебели можете перфектно да се установите с приятели. А през нощта, когато се разгънете, можете да спите добре тук. Фирмата разполага с голям брой модели столове-легла, изработени в различни стилистични и цветови схеми..

За да изберете бебешкото легло на ikea, от което се нуждаете, не е нужно да напускате апартамента си. За целта е достатъчно да разгледате снимки на модели, представени в изобилие в Интернет..

Детски креватчета за новородени от IKEA

Всички без изключение родители очакват с нетърпение раждането на бебето си. Те се опитват да се подготвят за това събитие, така че новият член на семейството да е удобен и уютен. IKEA вече се е погрижила за вашето бебе, като е разработила креватчета за новородени.

Най-интересното в серията детски креватчета от шведския производител е, че дизайнерите и специалистите на IKEA се стремяха да изобретяват не само креватчета за бебета, но в същото време да правят мебели, които да зарадват родителите със своята грация и функционалност. Именно тази концепция направи възможно проектирането на модели детски креватчета, които се вписват по стил и цвят във всеки интериор и задоволяват вкуса на най-взискателните родители..

IKEA представя модели детски легла за най-малките под следните имена: HENSVIK, GULLIVER, LEKSVIK, SNIGLAR, SOMNAT, STUVA и SUNDVIK. Всички тези детски креватчета могат да бъдат разделени на два вида: полуотворени и напълно отворени. Това означава, че в детските кошари HENSVIK, LEXVIK, STUVA и SUNDVIK страничните стени са обвити и моделите нямат решетъчен ръб. В други модели е предвидена решетка от дървени пръти..

Това има своите предимства и недостатъци. Например, ако единият край на креватчето ще бъде до стената, най-добрият вариант би бил детско креватче без пръти. А леглото, направено от клонки по целия периметър, има пълен изглед, което е добре за родителите и бебето.

Освен това, когато разработва бебешки креватчета, IKEA е предоставила свързани и допълващи продукти. Това може да бъде маса за повиване, матрак за бебешка кошара, матрак, гардероб и огромен брой различни кутии, окачени джобове и органайзери за бебешко бельо, козметика за грижа за бебешка кожа и други аксесоари. Много е важно най-важното винаги да е на ръка с грижовни родители.

Така че, нека разгледаме моделите на легла от IKEA по-подробно.

Леглото HENSVIK се състои от масивен бук, покрит с акрилна боя. Това са много екологични съставки. Страничният панел е направен от влакнести плочи с отпечатан шаблон на повърхността му. В горната част на страничния панел има красива къдрава кройка, която придава на мебелите специална нежност и докосване. Къдрави крака допълват визията на модела. Кошарата е боядисана в бяло, което изглежда много спретнато и ще отговаря на всеки интериор.

Бебешкото легло GULLIVER е изработено от масивна бреза, покрита с акрилен лак, горната част на дъното е изработена от ПДЧ. Голям плюс е опцията, която ви позволява да премахнете страната на яслите и при желание да я добавите към страната на IKEA VIKARE. Дъното на леглото е регулируемо. Тази характеристика обаче е характерна за всички детски креватчета от IKEA, което е изключително удобно за деца под една година..

Основните части, пръти и рамка на основата на леглото LEXVIK са изработени от масивна букова дървесина, обработена с байц и прозрачен акрилен лак. „Акцентът“ на LEKSVIK е подвижната страна на креватчето, така че когато детето порасне, то ще може да се качи на леглото самостоятелно. Докато разработваше модела на това креватче, дизайнерът Карина Бенгс се увери, че креватчето, което вече е във външния си вид, е много уютно и същевременно оригинално..

Легла SOMNAT - модели в весели зелени и розови цветове. Такива креватчета са подходящи за светли детски стаи, създават прекрасно настроение за децата и техните родители. Масивният бук, покрит с акрилна боя, вече обичан от дизайнерите, формира основата на модела. Ако подобно дизайнерско решение ви се струва твърде смело, обърнете внимание на модела SNIGLAR, също изработен от масивен бук, но в по-спокоен цвят от естествено дърво..

Интересни модели са STUVA и SUNDVIK. Те са подходящи за използване във високотехнологичен интериор, тъй като са модерно решение..

Материалите, от които е направен моделът на леглото STUVA, допълват неговия необичаен външен вид. Главата и кракът на този модел креватче са изградени от ПДЧ, рециклирана хартиена пчелна пита, акрилно покритие от влакнести плочи и ABS пластмаса. Страницата на леглото с клонки и рамката на леглото са изработени от масивен бук. STUVA има най-много функционалност сред всички бебешки кошари на IKEA: под него могат да се поставят кутии с различни цветове и да се използват за съхранение на бебешки дрехи или играчки.

Моделът наречен SUNDVIK е спретнато и здраво креватче за най-модерните деца и най-модерните родители. Този модел се предлага в три цвята: традиционно бяло, необичайно тъмно и величествено черно и кафяво. Въпреки тъмните цветове, дизайнът на тези креватчета ги прави да изглеждат много топли и приятни. Основната част от конструкцията е изработена от масивен бук, който е особено издръжлив, което е важно за детските мебели.

Кошара за новородено с кутии за съхранение

Предишните ясли в нашия преглед не предвиждаха място за съхранение на бебешки неща или други дребни неща, които по странен начин :) се появяват при огромен брой нови родители. Този „пропуск“ обаче е коригиран в моделите от серията STUVA, при които под леглото е предвидено място за инсталиране на кутии за съхранение. В тези кутии младите родители могат да съхраняват бебешки дрехи и други полезни неща..

Дизайнерите на IKEA са положили много усилия, за да превърнат бебешкото креватче, което е доста неусложнена мебел и интериорен предмет, в истински шедьовър за бебета..

Детско легло "Ikea" за деца от 3 години

На три години децата са достатъчно големи. Вече не им е удобно в старото креватче. Основата вече не побира краката, става неудобно за сън. Най-добрата покупка за дете от 3 години е плъзгащо легло на холандската компания "Ikea"

Основният елемент на детските мебели за отдих и възстановяване е леглото.

За тези, които търсят детско легло и разглеждат мебели Ikea, сме подготвили малък преглед на популярните модели.

Мебели за спане "Ikea"

Компанията произвежда различни модели плъзгащи се легла за деца от 3 до 15 години. Следните мебели се продават широко в Русия:

  Дървени легла с малки облегалки (Leksvik; Sundvik; Trugen);

Sundvik - легло от масивен бор, обработено с байц и прозрачен акрилен лак.

Leksvik - Дървено легло в класически стил.

Trugen - удобно единично легло с основа от дървена летва.

Дължината може да се регулира, докато детето расте, а дъното от масивно дърво с решетки осигурява оптимална опора.

Легло от стомана Minnen със заоблени ръбове и предпазни пропиленови крака.

Почти всички продукти за детска Ikea са ниски. Средната дължина на плъзгащите се легла Leksvik, Sundvik, Trugen е от 137 до 207 cm, височината от основата до пода е 10 cm; височина на облегалката - 80 см, ширина на леглото - около 90 см.

При завършване на интериора на стая за деца трябва да се вземат предвид индивидуалните характеристики, предпочитания, характер на детето.

Металните изделия са по-обемисти: дължина - 135 - 206 см; височина от основата до пода - 23 см; височина на гърба - 72 - 92 см; ширина - 85см.

Някои модели креватчета се предлагат в желязо, метал, издръжливи и надеждни, с екологично покритие на основата на епоксидни смоли.

Детайлите на детското плъзгащо легло Ikea са изработени от твърда дървесина, понякога те са заменени от бор. В основата си те имат решетъчна конструкция от гъвкави дървени огради. Metal Minnen също има решетъчна основа от метални ламели.

Интериорът на детската стая винаги се характеризира с мобилност и функционалност. Дизайнерите на IKEA създават мебели въз основа на възрастта и развитието на децата.

Всяка серия легла е снабдена със специален плъзгащ механизъм, което ги прави универсални, подходящи за различните детски възрасти. Някои дизайни са допълнително оборудвани с чекмедже за пране или играчки.

Удобен вариант е легло с вградени в дъното ниши за чекмеджета.

Легла за деца от 3 години се предлагат единични и двойни. В допълнение към високите гърбове, те могат да имат странични ниски стени. Детските легла на Ikea от дърво са боядисани в различни цветове. Белите компактни модели са особено популярни напоследък..

Те изглеждат свежи и оригинални в интериора на детската стая..

Предимства и недостатъци на "Ikea"

Плъзгащото се легло Ikea за деца на възраст от 3 години е популярно обзавеждане за деца сред много руснаци. Той има редица предимства, които привличат купувачите:

 • Компактен съм;
 • Тя продължава дълъг период от време;
 • Издръжлив, издържа на значителни натоварвания;
 • Изглежда доста добре в интериора на детската стая.

Повишени изисквания трябва да бъдат отправени към избора на детски креватчета, тъй като децата се държат активно, скачат, играят, като по този начин тестват силата си.

Леглото Ikea, благодарение на разнообразието от дизайни, се побира в малки детски стаи. Ако има две деца, подходящ е двуетажен вариант..

Дизайнът ще бъде по-интересен, ако добавите оригинална цветова схема.

Ако размерът на детската стая позволява, за деца на 3 и повече години можете да инсталирате широко двойно легло.

Произвеждат дървени легла от бреза, бор, дъб, тик и други видове дървесина, отглеждащи се в екологично чисти райони.

За едно дете в малка стая е подходящо да закупите метално легло. Ширината му е малко по-тясна от тази на дървените мебели за спане. Дължината е регулируема и настроена на необходимото ниво.

Възможностите за трансформация ви позволяват да сменяте предмети в стаята според нуждите, които растат заедно с детето.

Ако детската стая е просторна, а дължината и ширината нямат значение, родителите и детето избират леглото по височина. По-безопасно е бебетата да спят на ниско легло; за по-големи деца е подходящ дизайн, при който разстоянието от основата до нивото на пода е максималната стойност.

Важен момент е липсата на токсични вещества в закупения продукт..

Всяко легло на Ikea е сгъваемо легло. Той е проектиран така, че едно дете, започвайки от 3-годишна възраст, да спи непрекъснато върху него през следващото десетилетие или повече. Леглото, въпреки че има сложен плъзгащ механизъм, се отличава с лекотата на плъзгане на конструкцията.

При значителни натоварвания върху самата система, върху основата, отделни части не се счупват, издържат на целия експлоатационен живот.

Легло, направено от квалифицирана компания, няма недостатъци.

Как да изберем легло Ikea

Тъй като плъзгащото легло Ikea сега е на върха на популярността си, има все повече компании, които се занимават с фалшифицирането му..

По-често производителите създават само видима прилика с оригинала, като изобщо не се интересуват от функционалността на дизайна.

Ето защо, когато избирате "Ikea" за детска стая, трябва да обърнете внимание на следните аспекти.

  Желателно е да се придобие конструкция със стелажна основа. В никакъв случай не трябва да купувате такова парче мебели, където вместо релси е положен шперплат..

В последния случай матракът няма да бъде достатъчно вентилиран..

Тя бързо започва да се разпръсква, разпада се при повишен механичен стрес.

След кратко време плъзгащата се част започва да се задръства, механизмът се разваля.

Как да изберем матрак "Ikea"

Въпреки че за плъзгащото се легло на Ikea не е предвиден матрак, по-добре е да си купите и него. Най-подходящият вариант е продукт на същата фирма. Продавачите знаят какви размери са необходими за определен модел мебели за дете над 3-годишна възраст.

Обикновено за всяко легло са предвидени матраци с определени параметри..

На разположение на сантиметър е лесно да изберете сами матрак. Трябва само да се има предвид, че дължината и ширината на ортопедичния продукт трябва да са с 2 - 3 см по-малко, отколкото в основата. Матраците Ikea са направени по такъв начин и от материали, които не са вредни за стойката и здравето на детето..

Ако цената изглежда твърде висока и се вземе решение за закупуване на продукта по-евтино, трябва да обърнете внимание на детайлите.

Когато купувате матрак за креватче в детска стая, трябва да го изберете според следните параметри.

 1. Твърдост на продукта. До 12-годишна възраст е по-добре да се спрете на твърди и полутвърди матраци, тъй като до този момент гръбначният стълб се формира само и е необходимо неговото фиксиране.
 2. Вътрешен пълнител. Препоръчително е да изберете лен, вълна, кокосови влакна. Памучната вата се търкаля бързо и матракът става грудкови; неудобно е да спиш на него. Запълването с пяна бързо се запълва с прах. И не трае дълго; започва да се руши и руши.
 3. Качеството на матрака. По-добре е да изберете калико или ленени продукти. Калъфите от синтетични тъкани изобщо не се побират.

Висококачествен матрак, съобразен с размера, създава комфортен сън и почивка за дете на всяка възраст.

Детски легла IKEA - 130 снимки на приложение в интериорния дизайн на детска стая

Изборът на място за спане на бебе е много отговорно и приятно събитие. Най-популярните модели са представени в каталога на детски креватчета на IKEA. Има дори опции за места за спане, които "растат" с детето. Също така често можете да намерите универсални легла, които включват не само място за спане, но и място за работа или игра..

За да улесните разбирането на широкия спектър на съвременния пазар, помислете за най-популярните и функционални места за спане за деца.

Разбира се, можете да намерите снимки на бебешки кошари от IKEA в интернет. Но за по-компетентен избор трябва да знаете кои функции и характеристики има всеки от тях.

Видове детски креватчета

Таванско легло

Чудесен вариант за детски стаи с ограничено пространство. Бебешките двуетажни легла са много популярни сред купувачите.

Първото ниво може да бъде оборудвано като зона за игра и развитие. Самото място за спане е разположено на втория етаж. Подходящ за бебета от различен пол до тригодишна възраст.

Фотьойл-легло

Това е по-универсален модел, който може да се използва както от възрастни, така и от деца. Най-значимият плюс на този модел е, че сглобеното столче-легло заема много малко място. Предлага се в голямо разнообразие от стилове и цветове.

Разтегателно легло

Идеален за семейства с две деца. Леглото е ниско и няма да създава проблеми на бебето. Долният слой, ако е необходимо, се разширява и се използва като второ легло.

Отглеждане на ясли

За да се спестят време и пари за родителите, бяха създадени такива универсални креватчета. С помощта на специални механизми, ако е необходимо, можете да увеличите дължината на леглото.

Легла с чекмеджета

Местата за съхранение на спално бельо и играчки са разположени отдолу, под леглото. Също така се прилагат детски креватчета с таванско помещение. Много удобен и компактен вариант.

Легла за тийнейджъри

Тези легла са предназначени за деца с височина над 160 сантиметра. Моделите са представени в различни стилове и цветове. Изработени от дърво или метал.

В зависимост от желанията на тийнейджъра можете да изберете единично или двойно легло.

Детски креватчета за деца от три години

Най-често тези модели се представят с брони. Страничната дъска за бебешко легло ще предпази вашето мъниче от падане. Тези продукти са създадени ниско, така че детето да се чувства удобно и безопасно да се катери върху него.

Отделна категория са детските креватчета за момичета и момчета. Те ще се различават по нюанси и шарки..

Популярни модели

Критерий

Леглото е предназначено за дете до осем години. Главата на тези продукти е украсена с овце, кученца и котенца.

Леглото е изцяло дървено и няма да отговаря на вашето бебе, ако искате да си купите място за спане за растеж. Скоро ще трябва да се промени.

Минен

Най-купуваният вариант от каталога на IKEA. Леглото е направено от метал, което е недостатък, тъй като мястото за спане може да е хладно. Дължината на креватчето обаче лесно се променя и е представена в два цвята: черен и бял..

Съндвик

Основата на това легло е бор, таблата е направена от влакнести плочи и покрита с фолио. Предлага се в бяло и кафяво.

Дизайнът на леглото е класически и със сигурност ще се впише в интериора. Това легло също променя дължината си при необходимост. От минусите - нестабилността на филма към външни влияния. Вероятно е да се влоши с времето..

Гъливер

Кошарата от масивна бреза е подходяща за дете с височина до 165 сантиметра. Моделът е универсален - подходящ както за момчета, така и за момичета. Оборудван с прибираща се защитна яка.

Sniglar

Легло за предучилищна възраст. Облегалката, както обикновено, е направена от влакнести плочи, а самата решетка е направена от бук. Яката е подвижна и може да се постави от двете страни на леглото.

Туфинг

Този двустепенен модел е много занижен и се предлага само в сребро. В средата има стълбище. Сред предимствата е функцията за защита на стълбите за детето, което спи на долния етаж.

Леглото не е високо (около 130 сантиметра), затова е много удобно да се покрие горният слой и да се слезе от него.

Стува

Детското креватче се предлага с таванско помещение и стълбище. Можете също да закупите багажник или шкаф в комплекта. А отдолу има маса и нощно шкафче, където можете да подредите книги и играчки.

Опцията е представена в различни цветове. Има дори вариант с агнета. Шкафът и бюфетът се допълват от чекмеджета. Единственото отрицателно е, че този модел е направен от ПДЧ и ПДЧ..

Хемнес

Доста популярен модел в каталога на IKEA. Оборудван с три чекмеджета. Кошарата се предлага само в бяло. При производството на този модел се използват само екологично чисти материали..

Дизайнът е достатъчно гъвкав. Бялото бебешко легло може да се превърне в привлекателна мебел в апартамент, тъй като лесно се превръща в двойно легло или диван.

Както можете да видите, асортиментът от бебешки кошари в магазина на IKEA е голям. За да направите правилния избор, започнете от плановете за използване на продукта и желанията на детето. Изборът на седалка и легло за вашето бебе не е лесна задача. На първо място, трябва да запомните за комфорта и безопасността на децата си..

Леглата за кукли IKEA са идеални за котки (28 снимки)

Който обича котката си, определено ще намери начин да я поглези. Хората са измислили нестандартен начин да използват популярните легла за кукли на IKEA, превръщайки ги в очарователни места за спане на котки. В крайна сметка, може би харесват повече от картонени кутии.

Duktig всъщност е „легло за кукли с комплект спално бельо“ за $ 14,99, но този малък дървен продукт се превърна в лидера на Ikea на пазара за мебели за домашни любимци..

Въпреки че японците откриха тези легла за себе си и котките си още през 2014 г....

Подкрепете Bugaga.ru и споделете тази публикация с приятелите си! Благодаря ти приятел! :)

Бебешко легло Ikea

Изборът на място за спане на дете е голямо събитие в живота за почти всяко семейство. Има много различни видове легла Ikea и популярни модели. В съвременния свят производителите са изобретили модели, които са в състояние да „растат” заедно с детето. Също така местата за спане не са необичайни, които могат да бъдат хол и бюро. За да улесните разбирането на цялото това разнообразие, трябва да знаете за най-често купуваните модели..

Популярни модели

The Criter е единично легло, идеално за дете до 8-годишна възраст. Те се предлагат с декорации под формата на кученца, котенца или овце начело. Такива мебели са изцяло изработени от истинско дърво. Няма да работи, ако трябва да закупите бебешко легло за растеж.

Minnen е едно от най-популярните легла в магазина на Ikea. Изработен е от метал, може да бъде черен или бял, лесен за използване и издръжлив, дължината му може да се променя. Недостатъкът е, че е направен от метал, но може да бъде и студен.

Sundvik - този модел е изработен от дърво с борова основа, гърбът е от фибростъкло, покрит с филм. Мебелите се предлагат в бели и сиво-кафяви цветове. Спалното място е с универсален дизайн - може да се побере в почти всеки интериор. Дължината му може да се променя, ако е необходимо. Малък недостатък е наличието на филм отзад - той може да се откъсне с времето и да изглежда грозно.

Lexvik е класически модел на мебели в Ikea. Изработена от дърво, дължината може да се променя. Разбира се, това са трайни мебели, но са много масивни, което често плаши родителите. Този модел легло е идеален както за момчета, така и за момичета..

Gulliver е кошара, която е подходяща за дете с височина до 165 см. Изработена е от масивна бреза. Има специална защитна страна, която може да се отстрани, ако не е необходима. Такива мебели могат да подхождат без проблеми както на момичета, така и на момчета..

Sniglar е проста мебел за деца в предучилищна възраст или малко по-възрастни. Изработен от масивен бук, гърбът е от фибростъкло. Има страна с дължина 90 см, която може да се монтира от двете страни на леглото.

Stuva е легло, което има таванско помещение и стълбище. Към него е прикрепен стелаж или гардероб. А най-отдолу има удобна маса с нощно шкафче, в която можете да сгъвате книги или тетрадки.

Този модел може да бъде направен в бяло, бежово, синьо, розово, зелено и черно, има дори модели с агнета. Гардеробът и нощните шкафчета могат да бъдат допълнени с чекмеджета или врати. Съществен недостатък на този модел е, че той е направен от ПДЧ и фибро влакна.

Hemnes е много известна мебел от гамата на леглата Ikea, която има три чекмеджета. Предлага се само в бели цветове. Предимствата на това легло са: приятен дизайн, който ще подхожда на всяка стая, използване при производството на екологични материали, продължителна употреба. Освен това, освен място за съхранение, има и допълнително разгъващо се устройство.

Това единично легло може лесно да се превърне в двойно легло. Освен това, ако е необходимо, е възможно да използвате тези мебели като диван, където можете да седнете с приятели. Най-големият недостатък е относително високата цена на такова легло..

Таванско легло

Това легло е идеално както за момче, така и за момиче на възраст под 3 години. Предимството му е, че на „приземния етаж“ можете да направите мини хол или креативна зона за дете. Това място за спане е чудесно в тези апартаменти, където пространството е ограничено..

Фотьойл-легло

Подходящ не само за дете, но и за възрастен. Несъмнено предимство е, че когато е сглобено, то заема малко място и служи като допълнително място за сядане. Голямо разнообразие от стилове и цветове.

Разтегателно легло за две деца

Този модел е подходящ за семейство с две малки деца. Той има две легла, ниски, което позволява на децата да се катерят по него без никакви проблеми. Долното легло може да се извади напълно и да се използва като отделно легло.

Отглеждане на легла

Такива модели са направени така, че да могат да "растат" по дължина с детето. Поради тази способност те могат да бъдат наречени трайни. Докато леглото има време да се смени след детето, няма нужда да купувате ново.

Детски легла с чекмеджета

Чекмеджето може да бъде разположено навсякъде: като правило в дървените легла под матрака винаги има място за съхранение на нещата, производителите често правят чекмеджета. В таванските легла понякога има гардероб или нощно шкафче, което също ви позволява да съхранявате много неща там..

Тийнейджърски легла

Дължината на такова спално място е повече от 160 см. Моделите могат да бъдат дървени или метални, двойни или единични, цветни или едноцветни, с някакъв специфичен дизайн - както тийнейджърът желае.

Легла за деца от 3 години

Обикновено за тази възраст се използват мебели със страна или преграда, за да се предотврати падането на бебето. Тези легла могат да бъдат ниски, за да могат децата сами да се катерят по тях.

И, разбира се, има легла за момичета и легла за момчета. Разликите ще бъдат в цветовете, декорациите и декорацията. Като правило момичетата използват розово с различни принцеси и кукли, а синьо за момчета с коли и супергерои..

Размерът

Размерът на леглото за дете на 5-10 години обикновено е 70 см (ширина) и 130-160 см (дължина). За дете на 11 и повече години стандартът е размерът на 90 см (ширина) и 180 см (дължина). Въпреки това много родители купуват място за спане от 90 см (ширина) и 200 (дължина).

Материал

Материалът, от който Ikea сега прави детски мебели, е различен. Това са масиви от различни дървета и желязо, леглата често са направени от ПДЧ и MDF, има дори ковани модели.

Мебелите, изработени от MDF и ПДЧ, винаги обслужват доста кратък период от време: след известно време такова легло ще престане да бъде красиво или дори да се разпадне. Смята се, че мебелите, изработени от тези материали, са издръжливи и способни да издържат на доста голямо тегло. За съжаление не винаги е така. Използването на нискокачествени материали за производството на MDF и ПДЧ плоскости води до ненадеждно спално място.

Тези легла и всякакви други мебели имат красив външен вид. Мебелите от MDF могат да бъдат покрити с различни цветове, подобни на дърво, метал или всякакви други материали.

Съществува погрешно предположение, че конструкциите, изработени от ПДЧ и MDF, могат да имат отрицателен ефект върху вътрешните органи на човек. Това абсолютно не е така, всички продукти са щателно тествани за екологичност..

Дървените мебели са истинска класика. Тя изглежда тържествено. Това легло изглежда страхотно във всеки интериор, става негова основа, всички останали мебели са съобразени с леглото. Тези легла са подходящи както за момиче, така и за момче, както за малко дете, така и за възрастен..

Цветът на спалното място от масивите може да бъде само дървесен.

Дървените легла са най-удобните и издръжливи за използване. Те просто нямат равни в това. Единствената неприятност може да бъде дървеник, който може да „изяде“ мебели за две години. За да не се случи това, трябва постоянно да следите състоянието на леглото..

Леглата от желязо и ковано желязо са рядкост. Изглеждат студени, много надеждни са в експлоатация и могат да служат дълго време..

Сега в Ikea има голямо разнообразие от цветове, в които местата за спане могат да бъдат боядисани. Разбира се, не забравяйте, че дървените мебели могат да бъдат само дървени нюанси. Един от най-популярните цветове сред мебели от ПДЧ е бял. Разбира се, самото дете или родителите му ще се справят с избора на цвят..

Отзиви

Разбира се, изборът на бебешко легло е много сериозен въпрос и към него трябва да се подхожда с необходимото внимание. Когато избират легло за дете, родителите се ръководят, като правило, от желанията на своето дете. Ако обаче детето е все още малко, тогава възрастните избират мебели според следните критерии: лекота на използване, материал и цена.

Леснотата при избора на легло също не е от последно значение. Много е важно мебелите да са удобни за детето и да не пречат на движението му. И за това трябва да изберете правилния. Детските легла на Ikea са в състояние да се адаптират към растежа на детето и това е много приятно както за родителите, така и за децата..

Според потребителските отзиви най-често родителите купуват дървени легла за децата си. Това е разбираемо - мебелите от дърво са най-надеждните и гъвкави в употреба. Обикновено целият интериор на една стая е изграден около място за спане. И, разбира се, дървеното легло задава своя тон.

Родителите наричат ​​своята цена, "дишащ" материал, лекота на използване, положителният аспект на такива детски спални места..

Родителите също с желание купуват метални мебели за децата си. Съдейки по отзивите, основното предимство на такива легла е лекота на сглобяване и носене, достъпна цена и способността да издържат на теглото не само на дете, но и, например, на майка.

Ако се купуват мебели за малко дете, тогава родителите вземат такива модели, в които отстрани задължително присъстват. Те са в състояние да предпазят детето от падане. И ако е ненужно, страните могат лесно да бъдат премахнати.

Изборът на бебешко легло не е лесна задача. Но основното тук, разбира се, е удобството и безопасността на детето. Следователно родителите трябва да са сериозни в избора на мебели за детето си..

Интериорни опции

Чудесно допълнение към интериора или дори основната му част може да бъде бебешко легло Sundvik от магазин Ikea. Това легло, направено от бор и влакнести плочи и направено в бяло, ще направи стаята лека и проветрива. Не заема много място, може да се постави близо до стената, прозореца или в средата на стаята, като същевременно се огражда с ефирен тюл, за да е по-удобно на детето.

Бебешкото легло Minnen е най-популярното в гамата на леглата Ikea. Тя привлича с външния си вид. В стая в бели и светли цветове такива мебели биха били много подходящи. Разбира се, ако място за спане е закупено за момче, по-добре е да изберете черно..

Critter е идеалното легло за деца под осем години. Изработен от бор, той се вписва идеално в интериора на детска стая. Белият цвят на мебелите е универсален и ще отговаря на всеки дизайн на детска стая.

кореспондент и телевизионен водещ на детската програма

Детски креватчета Ikea - как да направя правилния избор? (40 снимки)

За да улесните намирането на легло за дете, тази статия предоставя преглед на мебелите на Ikea и още 10 съвета за правилната покупка..

 • Опции за един
 • Дивани Ikea
 • Тавански легла
 • Двуетажни легла
 • 10 препоръки при избора на детски мебели за спалня Ikea
 • Снимки на най-добрите бебешки кошари от IKEA

Опции за един

Единичното легло Critter е предназначено за деца до осем. Ето няколко примера за бебешкото креватче Ikea на този модел.

Изработен е в бяло с различни шарки:

 • с овча шарка в главата
 • с фигури на котки и кучета начело.

Както всяка мебел има своите предимства и недостатъци. Плюсовете включват:

 • Изработен от естествено дърво
 • Хубав дизайн специално за деца

Минус - има възрастови ограничения, което означава, че когато детето достигне определена височина, креватчето ще стане малко.

Ако имате нужда от легло за дълго време, тогава идеален е модел с разтегателна вложка, която може да бъде 207 см обща дължина.

Такива разтегателни дизайни представляват легла:

 • Minnen е популярен модел на Ikea. Изработена е от метал в бял цвят. Предимствата са красив естетичен външен вид и регулиране на дължината. Недостатъкът е, че металът има тенденция да се охлажда.

Съвсем наскоро дизайнът на този модел беше актуализиран (2015 г.), слънчевите лъчи вече се вкарват в страничните стени, а не монограми. На снимката по-долу можете да видите всички функции.

 • Сундвик, изработен от бор, задна част - фибростъкло, отгоре филм. Цветовата схема е или бяла, или сиво-кафява. Не е тежък, има външен вид, който съвпада с много неща и варира по дължина. От недостатъците, гърбът, който не изглежда толкова естетически и може да претърпи механични повреди.
 • Лексуик. Изработен в класическата версия на дърво. Той е издръжлив, естествен, има варианти за дизайн, единственото нещо е доста голяма маса мебели.

Дивани Ikea

1) Хемнес. Най-често срещаният сред купувачите на Ikea, комплектът включва три чекмеджета, направени в бяло. Дизайнът му е универсален, самият модел е компактен и привлича вниманието на посетителите. Има допълнително подвижно ниво, което може да се превърне от единично легло в двойно легло. И е проектиран на възраст до 8 години. Има и недостатъци - няма защита срещу падане и доста висока цена.

2) Лен. Има 2 чекмеджета или разтегателно легло. Неговата ниска цена, дизайн и функционалност са сред достойнствата. А недостатъците са материалът за производство (ПДЧ и ДВП) и липсата на преграда.

3) Бримнес. Той има ниски страни от всички страни и 2 кутии, които могат да се разточат. Идеален за деца над 8 години, той изпълнява същите функции като Hemnes, но на по-ниска цена, тъй като е направен от ПДЧ. Също така, поради ниските страни, той не е подходящ за бебета..

По-долу има снимки на детски креватчета Ikea (дивани и единични опции).

Тавански легла

1) Кура - леглото е предназначено за двама, може да бъде или двуетажно, или таванско. При производството се използва само естествено дърво, по-удобно е за зареждане с гориво, тъй като височината е 116 см, може да се допълни с балдахин в синьо или розово. Минуси в страничните панели от фибростъкло и прост дизайн.

2) Сварта - метална в сребристо или бяло. Издръжлив, функционален и лесен за почистване. Може да се допълни с диван или зона за игра.

3) Stuva - отнася се до таванското легло, има вграден гардероб или рафт отстрани, а също и нощно шкафче. Предимствата включват разнообразие от дизайн и оборудване. Недостатъци са материалът за изработка на ПДЧ и ПДЧ и възможността да се монтират стълбите само отдясно.

4) Sturo е бял камион. Освободен от дърво. Можете допълнително да направите зона за игра, благодарение на ширината на леглото (153 см). Само че сега не е подходящ за всеки апартамент, пак поради ширината.

Двуетажни легла

1) Сгъване. Бяло или сребърно легло, много издръжливо и може да има допълнително разтегателно легло.

2) Мидал. Покрит само с лак, така че има естествения цвят на дървото, от което е направен. Ниската цена също позволява творчество, тъй като сами избирате цвета. По-долу е даден каталог на детски креватчета Ikea, които вече са в боядисаната форма на този модел.

3) Туфинг - има понижена височина и централно стълбище, само в сребро. Почти невъзможно е да паднете от това легло, а слизането и изкачването до втория етаж е много удобно. И поради ниската си височина е подходящ за ниски тавани. Минусите са брони от плат, които лесно се повреждат.

4) Nordal - само в тъмнокафяви тонове. В бъдеще можете да направите две отделни мебели от една обща мебел. Изработен от дърво, с изключение на страничните стени от ПДЧ, върху които е залепен филмът.

10 препоръки при избора на детски мебели за спалня Ikea

 1. Обърнете внимание на белия цвят, той ще отговаря на всеки интериор и не посочва пола на детето.
 2. Металните конструкции се почистват по-лесно.
 3. Ако искате да растат мебели, вземете траен производствен материал, дърво или метал.
 4. Също така плъзгащите се легла са подходящи, когато в стаята има две деца, но на различна възраст.
 5. Ако детската стая е малка, тогава компактно легло, с разтегателни конструкции или тип таванско помещение, ще свърши работа.
 6. За едно дете в малка стая, таванско легло е идеално, тъй като на едно място можете да оборудвате както място за спане, така и зона за игра.
 7. Само дете на възраст над 6 години може да спи на втория етаж на леглото, а на децата обикновено е забранено да играят там от съображения за безопасност. И вие също трябва да инсталирате лампа, така че да можете да видите спускането през нощта.
 8. Когато избирате матрак за легло с второ ниво, погледнете неговата височина и нивото на страните.
 9. Моделите на Ikea имат минус - неговата еднородност, така че не се страхувайте да експериментирате с закупеното легло, направете го индивидуално.
 10. Отделения за неща могат да бъдат поставени до леглото и да заменят масичката за кафе в детската стая.

Това са основните съвети за избор на подходящите мебели за детската стая, по-долу са снимки на леглата на Ikea.

Избор на детско креватче в IKEA: за новородени и на възраст от 3 години

Спалнята на бебето е място, където прекарва много време. Здравият сън насърчава компетентното развитие, както физическо, така и психологическо. Следователно, изборът на детско креватче, дори от много популярната компания IKEA, трябва да се вземе възможно най-сериозно..

IKEA отдавна е водещ производител на мебели за всеки апартамент, но подходящи ли са за нашия интериор и кой модел да предпочетем??

Основните критерии за детски креватчета от тази компания:

 • Комфорт и безопасност на строителството.
 • Екологични материали, тествани от педиатри и дерматолози.
 • Подходящи за възрастта модели.

Не забравяйте да проверите модела, преди да закупите. На креватчето не трябва да има стружки, пукнатини или драскотини, в противен случай детето може да се нарани. Също така обърнете внимание дали всички части са здраво закрепени в рамката..

Всички материали на IKEA са безопасни, така че родителите не трябва да се притесняват от лакови покрития - няма вредни вещества.

5 съвета за избор

1. Белият цвят е най-деликатният и универсален, такова легло може да бъде закупено предварително, дори без да се знае пола на детето. Този тон работи и за тийнейджърите..

2. Най-лесният материал за грижа е металът. Разбира се, дървото е по-екологично, но всички материали в продуктите на компанията са безопасни за децата..

3. Ако искате леглото да служи дълго време, изберете модели на трансформатори.

4. Функционалността на модела е важна, особено ако в детската стая има малко място. Изберете креватчета с шкафове и рафтове.

5. Леглата в таванско помещение са популярни сред тийнейджърите. Тези модели са добри, защото разширяват пространството и в същото време помагат да се направи уникална лична зона. По-добре е да изберете такова легло за деца на възраст поне 6 години..

Детски креватчета по възраст

1. Новородено

Прост и кратък модел, идеален за новородено бебе. За да предотвратите случайно забиване на ръцете или краката на бебето между пръчките, можете да инсталирате специални меки страни на креватчето.

Елегантно бяло креватче е идеално за новородени.

Легла без страници са най-добре избрани за по-големи деца. Някои креватчета за най-малките могат да бъдат преустроени и за по-голямо дете, като се отстранят страничните части.

Разбира се, когато избирате креватче за новородени, трябва да разберете, че в началото той ще прекарва по-голямата част от времето си в него. Има няколко специални модела за малки деца, които са подходящи само за малки деца..

Обикновено дървено легло дървесно зърно.

Сенници и окачени играчки изглеждат очарователно. Много е важно леглото да е възможно най-здраво.

Ако обичате да правите ръкоделие, не пропускайте нашите инструкции стъпка по стъпка как да шиете балдахин със собствените си ръце..

2. От 3 годишна възраст

За деца над 3 години вече можете да изберете повече модели за възрастни с плъзгащи се конструкции, шкафове и рафтове. Имайте предвид, че децата растат много бързо и, за да не сменят постоянно мебели, опитайте се да изберете легло за растеж. Погрижете се и за избора на правилния и подходящ матрак.

Вградените чекмеджета са наистина удобен аксесоар за детско креватче. Те могат да се използват за почистване на легло, пелени и играчки. По-добре е обаче веднага да решите дали имате нужда от такъв модел: прахът може да се натрупва в чекмеджетата, няма да е удобно да ги издърпате на всички повърхности. Предимството на магазините на IKEA е, че те показват вече сглобени модели с различен брой чекмеджета и рафтове..

Диван за по-големи деца с чекмеджета ще ви помогне да спестите място в малък апартамент и да научите децата как да поставят нещата на място.

Този модел е пример за спестяване на пространство. Подходящ е за две деца наведнъж, а в удобните чекмеджета в долната част на мебелите можете да поставите най-необходимите неща и спално бельо.

Бялото е много елегантен и практичен цвят, но можете да добавите цветове към детската стая.

Грациозните страни с извит гръб превръщат леглото в малка лодка. Децата ще бъдат във възторг!

Двуетажните модели спестяват място, като го разделят на зони за всяко дете.

Два от тези дизайни са идеални за момичета близнаци или малки деца с малка възрастова разлика. Това е не само легло, но и чудесно място за игра..

Разтегателни легла

Кабриолетните модели се различават от класическото легло по наличието на шкафове и рафтове. Понякога такова креватче има маса за повиване, а за по-големите деца - разтегателна маса за уроци. Това е удобен и практичен вариант за онези семейства, които не искат или не могат да похарчат много пари за закупуване на нови мебели. Друг плюс е компактността и гъвкавостта: детето расте и само трансформаторите могат да се поберат в размера на порасналото дете. Те могат да се удължават и регулират на нива.

В почти всички кошари височината на дъното може да се променя. Позицията варира от две до пет: това е особено важно за тези, които прикрепят леглото към родителя. След това трябва да се коригира до едно ниво..

Колкото по-малко е детето, толкова по-лесно е да го позиционирате по-високо. Това улеснява приспиването и вземането на детето. Но отстрани не трябва да са много ниски: необходимата височина е до подмишниците на бебето.

Най-популярни модели

1. Critter - детско легло от борови дървета, произведено в две разновидности: с овце и котки.

2. Minnen е практичен и популярен метален модел. Има черно-бял вариант.

3. Сундвик е направен от бор и влакнести плочи (задна част). Леглото може да бъде бяло и сиво-кафяво.


4. Leksvik - класическо дървено легло, "нарастващо", много надеждно и издръжливо, но достатъчно просто в дизайна.

5. Хемнес - бял диван с три чекмеджета.

6. Кура - двустранно легло, което може да бъде двуетажно легло или таванско помещение.

7. Stuva - таванско легло с вграден гардероб или рафт отстрани, както и плот за маса и нощно шкафче на първото ниво.

8. Sturo - едно и половина таванско легло, предлага се само в бяло.

9. Туфинг - легло с понижена височина и централно стълбище, предлага се само в сребрист цвят.

Вдъхновете ни - споделете материала с приятелите си в социалните мрежи:

Детски легла от Ikea: разнообразие от модели и съвети за избор

Мебелите са продукт, който винаги ще се купува. В съвремието в големите градове на Русия един от най-популярните магазини за мебели и интериорни предмети се превърна в хипермаркет на шведските мебели Ikea. Този магазин присъства в градове като Москва, Санкт Петербург, Ростов на Дон, Краснодар и в много други градове на огромната ни страна. Ikea се превърна в панацея за всички жители на големи градове, решили да се отдалечат от обичайния дизайн на апартаменти, където полската стена и килимът на стената са норма и класика на съветския интериор..

Характеристики на марката

Компанията Ikea е регистрирана от Ingvar Kamprad още през 1943 година. В онези дни тя продаваше само мачове и картички за Коледа. Първите мебели, които се продаваха, бяха фотьойли и именно с него започна дългото пътуване на Ингвар към славата и богатството. Сега, след смъртта на Ингвар, компанията му носи милиарди долари и все още е водещ производител на мебели, достъпни за всеки. Това беше основната цел на създаването на компанията Ikea. Веднъж основателят на мегакорпорацията реши, че висококачествените и функционални мебели не трябва да са скъпи и направи всичко, за да гарантира, че в магазина му има само най-добрите мебели на достъпни цени..

Магазин Ikea, пълен със своя модерен и лаконичен скандинавски вкус на изложбения интериор, просто не може да пусне човек без покупка. Сега асортиментът от магазини на Ikea е толкова широк, че продават не само мебели за всяка стая, било то хол, спалня, баня или детска стая. В продажба има ястия, текстил и дори храна - от замразена риба в тесто до шоколад.

В магазина няма забрана да седите на дивана, който харесвате, или да лежите на меко легло. В детския отдел децата спокойно рисуват забавни картинки на красиви маси и играят интересни игри. Определено това привлича още повече клиентите и ги насърчава да купуват този или онзи продукт..

Магазинът на шведски стоки се счита за семеен. Те идват с деца, за да си прекарат добре и да си купят необходимите стоки. Някои прохождащи деца много обичат стаите за игра, които се намират във всеки магазин на Ikea. Междувременно децата се забавляват под наблюдението на специалисти, родителите могат безопасно да се разходят из магазина и да изберат нова играчка за детето, гардероб за детската стая или легло, подходящо за неговия ръст.

Цял отдел е посветен на децата и техните интереси. Представя огромен брой продукти: легла, бюра, шкафове, скринове, гардероби и спално бельо.

Когато родителите решат да дадат на детето си стая, първото нещо, което купуват за нея, е легло. Такива мебели са основният елемент на спалнята и детската стая, от които зависи целият интериор на стаята. Цветът на останалите мебели в стаята най-често е съобразен с цвета на леглото, както и стилът на цялата стая..

Скандинавският стил е толкова универсален, че отговаря на всяка стая, включително детска стая.

Съставът

Моделната гама бебешки легла Ikea е представена от богат асортимент, в който всеки ще намери точно това, от което се нуждае детето му. Обикновено креватчето е неутрално по отношение на пола, така че повечето легла на Ikea са универсални и подходящи както за момчета, така и за момичета..

На леглата на тази марка не можете да намерите щампа под формата на топки и къща. Стилът на такива шведски мебели е толкова аскетичен, че дори детските модели почти не си играят с ярки цветове. Но това е техният плюс. В тази форма определено е подходящ за всеки интериор, създаден от родителите в детската стая..

Тук функционалността на бебешките легла на Ikea не свършва дотук и те имат много повече изненади за малките клиенти. Например, много креватчета на Ikea имат така наречената функция за отглеждане. Това легло „расте“ с детето и е невероятно практично. За родителите това обзавеждане е удобно, защото няма нужда да се купува ново легло, ако старото изведнъж стане малко за детето.

Ако детето току-що се е преместило от люлката на стандартно бебешко легло, то рискува да падне от него насън. Специалните ограничители няма да позволят на бебето да се търкаля по време на активната фаза на съня, когато постоянно се върти и се стреми да падне.

Ако детската стая е със скромни размери и е невъзможно да поставите едновременно маса и легло в едно и също пространство, тогава Ikea е измислила изход. Това е функционално таванско легло. След като са го инсталирали в детската стая, родителите осигуряват на детето си място за спане и възможност да прави домашна работа на бюрото си. Моделите "Sverta", "Stuva" и "Tuffing" отговарят на всички изисквания на грижовните родители, а препоръките за инсталиране ще им помогнат да предпазят децата от инциденти. По този начин, спестявайки място, можете да поставите други интересни и функционални мебели в стаята, които със сигурност ще харесат на вашето дете, например удобен стол за шезлонг Poeng.

Ако семейството има две деца и в детската стая няма много място, тогава Ikea предлага няколко вида двуетажни легла от стомана или масивен бор. Дължината им от 206 до 208 см позволява да спят в тях както първокласници, така и възрастни деца.

Стоманени легла "Minnen" ще помогнат на креативните родители да създадат атмосфера на романтика в детската стая на момичето си. Благодарение на това легло, както и на красиви балдахини от Ikea, романтизмът ще остане в стаята за дълго време, тъй като Minnen също има способността да „расте“ заедно с детето..

Легла като Sundvik и Minnen вече имат бариери, които са част от дизайна на мебелите, така че тригодишните могат да спят в такова легло и няма нужда да инсталират специални ограничители.

Допълнително легло никога няма да навреди в детската стая, ако приятелите на детето често остават да нощуват. Разтегателните легла "Sverta" могат да се съхраняват както под редовно легло, така и под двуетажно легло.

Тийнейджърското легло Slack предвижда разтегателен участък под него. Разтегателното легло Slack, освен че е допълнително пространство, има и чекмеджета за съхранение на спално бельо или спален чувал.

Цветове и щампи

Цветовата палитра на яслите на Ikea не е много богата. Няма да намерите легла в светло зелено и оранжево. Но благодарение на консервативното бяло, винаги можете да изберете други мебели за детската стая, защото всичко подхожда на бяло..

Не толкова отдавна Ikea пусна серия от мебели в сини и розови цветове. Но белите бебешки легла Ikea все още са скандинавска класика, която радва окото и отговаря на всеки цвят на шкафа..

Съвсем наскоро белите ясли с агнета и агнета, котки и кучета "Critter" бяха премахнати от асортимента. Тези легла все още се продават в Швеция, но те напуснаха руския пазар. Но все пак можете да ги купите на използвани уебсайтове..

Материали

Всички детски легла на Ikea, ако имате доверие на производителя, се подлагат на строг подбор и задълбочени тестове за качеството на стоките. Често продуктите на Ikea се тестват повторно за безопасност и по решение на ръководството поради неспазване на правилата за безопасност те могат да бъдат премахнати от асортимента..

По принцип детските легла са направени от масивен бор с лаково покритие или стомана с епоксидно прахово покритие. Тези материали са лесни за почистване и измиване при необходимост. Има и част от леглата, направени в композицията от ПДЧ, ПДЧ и пластмаса.

В магазините на Ikea няма желязо или ковани продукти. От метала могат да се намерят само стоманени модели, има и дървени опции.

Размери

Размерът на бебешките легла Ikea е доста широк. Например, има бебешко креватче Solgul за бебета, дължината му е 124 см. Този размер несъмнено е подходящ за деца под 2-годишна възраст, чийто ръст не надвишава 100 cm..

Обхватът на леглата за деца от 3 до 7 години е представен главно от плъзгащи се легла, чиято дължина може да се променя и приспособява към растежа на детето с помощта на плъзгаща се конструкция. Дължината на детските креватчета Leksvik и Busunge варира от 138 до 208 cm.

Леглата Sundvik и Minnen имат същата функция. Максималната им дължина е от 206 до 207 см. Разликата между тях е само в броя на опорите. Детско легло "Sundvik" разполага с 6, а "Minnen" има 4.

Подбираме по възраст

В продуктовата гама на Ikea детските легла са разделени според възрастта на детето:

 • легла за бебета от 0 до 2 години;
 • легла за деца от 3 до 7 години;
 • легла за деца от 8 до 12 години.

За деца, които не отговарят на тези възрастови критерии, се предлага закупуване на единични легла за възрастни, които са представени в асортимента на „Спални“ или тези, които се увеличават по дължина. "Растящите" легла са доста изгодна оферта за родителите с ограничен бюджет, след като са го купили веднъж, те осигуряват на детето стилно и удобно място за спане за дълго време.

Прегледи на качеството

Отзивите за качеството на продуктите на Ikea са смесени. Някой хареса шведските мебели. Той е стилен, интересен, функционален и лесен за сглобяване сами.

Родителите, които харесват стандартните бели детски мебели, с удоволствие ги купуват отново. Те са доволни от качеството на детските легла, че са безопасни, лесни за сглобяване и можете лесно да изберете други мебели за тях..

Разбира се, има част от негативизма в ревютата на детските мебели на Ikea. Някои родители казват, че е крехка, често се счупва и качеството на монтажните материали е лошо..

Във всеки случай е невъзможно да се опровергае фактът, че магазинът предлага богат избор, а стоките винаги могат да бъдат видени, докоснати и оценени още преди закупуването на мебели в шоурума, както и да формирате собствено мнение.

Мнозина са доволни и от това, че компанията предлага специални брони, подходящи за всяко легло. Освен това Ikea разполага с матраци, както и с маркови спални принадлежности.

инструкции за сглобяване

Всяка сглобяема кутия съдържа инструкции за сглобяване. Той не е текстов и всички манипулации с детайли са представени в снимки, което несъмнено е удобно и разбираемо дори за дете. Ако след покупката, след като разглобите кутията, по някаква причина не беше възможно да се намери инструкцията или тя просто беше загубена, тогава на официалния уебсайт на Ikea на страницата на всеки продукт има инструкция за конкретен продукт в PDF формат.

Красиви примери в интериора

Когато клиент дойде в магазин на Ikea, той веднага попада в басейна. Във водовъртежа на красиви и невероятно прости скандинавски интериори. И детският отдел не прави изключение. Тези фалшиви стаи са невероятно сладки и забавни. Те са красиви и забавни. Искате да спите в тях и искате да играете. В такива стаи е интересно да научавате уроци, да се забавлявате и да споделяте най-новите новини с приятели. И понякога да не правите нищо, а просто да гледате.

Видео преглед на креватчето Ikea Gulliver, вижте видеото по-долу.

Споделете с приятелите си

 • за проекта
 • Реклама в уебсайта
 • мобилна версия

Всички права запазени, 14+

Забранено е използването на каквито и да било материали без нашето предварително писмено съгласие..