Носенето на дете не винаги протича гладко и може да бъде придружено от заболявания с различна тежест. В повечето случаи хемороидите започват да се притесняват от първия триместър на бременността и след раждането те бързо се превръщат в етап на обостряне. Повечето от пациентите не обръщат необходимото внимание на този проблем, поради което се развиват усложнения, които нарушават не само обичайния начин на живот на млада майка, но и придружени от болезнени симптоми. Когато кърмите Detralex отговаря на всички медицински изисквания относно това какво трябва да бъде лекарството, за да не представлява заплаха за здравето на новородено дете.

Причини за ректално възпаление по време и след бременност

Хемороидите са често срещано състояние, което притеснява жените по време на бременност. При липса на лекарства, възпалението и разширените вени в долната ректума по време на лактация се изострят. Като вземат предвид специалното състояние на организма, лекарите избират неагресивни лекарства. В този случай употребата на Detralex по време на кърмене действа като щадящ метод на терапия..

Венозната недостатъчност се диагностицира по време на бременност поради хормонални промени, настъпващи в тялото на жената. По това време количеството прогестерон в кръвта е от особено значение, което отпуска гладката мускулатура на матката и вътрешните органи. Този физиологичен процес е насочен преди всичко към предотвратяване на възможен спонтанен аборт. Същите тези промени в тялото обаче водят до неправилно функциониране на естествената работа на стомашно-чревния тракт, намаляване на подвижността на храносмилателния орган. В резултат на това има оплаквания от разстроени изпражнения под формата на запек, болезнени и сърбежни усещания в ануса. В същото време тонусът на вените намалява не само в ануса, но и в долните крайници.

Типичната за хемороидите симптоматика прави невъзможно една млада майка да се наслади напълно на радостните моменти. Лечението трябва да се основава на прием на лекарство, което бързо ще реши проблема с възпалената ректума, без да навреди на бебето..

Фармакологични характеристики на лекарството

Detralex се предлага под формата на таблетки и принадлежи към венотонични и венозащитни лекарства. Основният компонент е хесперин и диосмин, а като допълнителни компоненти присъстват магнезиев стеарат, желатин, целулоза, талк и вода..

Лекарите разграничават следните терапевтични ефекти, постигнати чрез комбиниране на основни химични компоненти:

 1. Подобряване на съдовото напрежение.
 2. Профилактика на вътрешно кървене.
 3. Уплътняване на стените на кръвоносните съдове.
 4. Премахване на стагнацията.
 5. Регенерация на увредени и прекалено разтегнати вени.

Това лекарство често се предписва на жени по време на бременност и кърмене, тъй като има ангиопротективни свойства, които трябва да подобрят съдовата пропускливост. Detralex има положителен ефект върху реологичните свойства на кръвта, т.е. намалява вискозитета си.

В хода на множество клинични проучвания е доказана високата ефективност на терапията с това лекарство при хемороиди и хронични заболявания на вените на долните крайници. Най-голямата ефективност на лечението се постига с интегриран подход. В допълнение към лекарствата, лекарите препоръчват на жените да преразгледат диетата си, да установят режим на пиене и да не забравят за важността на умерената физическа активност..

Инструкции за употреба от кърмещи жени

Дозировката на лекарството се избира индивидуално за всеки пациент, като се вземат предвид характеристиките на организма и стадият на венозна недостатъчност и включва прием на 2 таблетки Detralex на ден. Лекарите идентифицират следните характеристики на терапията, в зависимост от тежестта на заболяването:

 • обостряне на хемороиди - 2 хапчета два пъти дневно в продължение на една седмица. При диагностициране на положителна динамика дозата се намалява до 1 брой два пъти дневно;
 • хроничната форма на заболяването изисква по-продължителна употреба на Detralex. През първите седем дни пациентите трябва да пият 4 таблетки на ден (2 броя наведнъж), а след това - 1 лекарствено хапче на ден. В този случай общата продължителност на терапевтичния курс може да бъде от два до три месеца..

Лекарите напомнят, че трябва да приемате веностимулиращо лекарство по време на хранене, докато таблетката трябва да се измива с много вода (150-200 ml). Спазването на тази препоръка намалява вероятността от чревни нарушения при пациента..

Фармацевтичната компания, която произвежда Detralex, заявява, че това лекарство не влияе неблагоприятно на бебето по време на кърмене (HB). Но трябва да се приема с изключително внимание, тъй като не са провеждани официални клинични изпитвания, които да доказват пълната безопасност на лекарството по отношение на гестационен плод при бременни жени или с хепатит В.

Само компетентен лекар може да каже на млада майка след какъв период от време активните вещества се абсорбират в стените на вътрешните органи. По този начин можете ефективно да коригирате курса и да намалите дозата на лекарството, която гарантирано преминава в кърмата..

Кърмещите жени трябва да помнят, че всяко лекарство е разрешено да се приема само след предварителна консултация със специалист. Хемороидите представляват сериозна опасност за здравето и трябва да се лекуват под постоянното наблюдение на квалифициран лекар. При неконтролиран прием на Detralex могат да се появят алергични реакции под формата на сърбеж и обриви по кожата.

Когато кърми, младата майка е загрижена преди всичко за здравето на детето си. Преди да предпише вестимулиращо лекарство като Detralex, лекуващият лекар ще прецени целесъобразността на приложението му и степента на потенциалния риск за бебето.

Заключение

Detralex е високоефективно венозащитно лекарство, което поради нежния си състав се предписва на жени по време на бременност и по време на кърмене. С комплексно лечение е възможно да се постигне бързо облекчаване на болезнените симптоми на венозна недостатъчност. Основните компоненти на Detralex помагат за укрепване на съдовия тонус, подобряване на кръвообращението. В резултат на това се премахва задръстванията и се нормализира венозното налягане в тазовите органи..

Много по-трудно е да се лекуват хемороиди по време на кърмене, тъй като повечето лекарства влизат в млякото и влияят негативно на здравето на бебето. Поради тази причина Detralex трябва да се приема стриктно според медицинските показания..

Възможен ли е Detralex по време на кърмене?

На бременна жена често се предписва Detralex или друг флеботоник, тъй като физиологичните промени могат да провокират развитието или обострянето на венозна недостатъчност, разширени вени и хемороиди. Лечението често трябва да бъде удължено след раждането. Производителят не препоръчва използването на Detralex при кърмене. Но неонатолозите и педиатрите са разработили инструкции как правилно да се приемат забранени лекарства за хепатит В, за да не се навреди на бебето..

 1. Характеристики на лекарството
 2. Защо лекарството е противопоказано при кърмене
 1. Защо лекарите предписват лекарство за кърмене
 1. Как да лекуваме правилно кърмещите жени

Характеристики на лекарството

Detralex се произвежда от Serdix / Русия, Servier Laboratory / Франция. Лекарството се произвежда в три дозирани форми: 500 mg или 1000 mg таблетки, 1000 mg / 10 ml суспензия.

Detralex принадлежи към групата на венопротективните флеботоници с ATX код C05CA53, тъй като активните съставки са Hesperidine + Diosmin. Всяка таблетка или саше съдържа 10% от микрофракциите на биофлавоноида хесперидин и 90% от неговото полусинтетично диосминово производно. Предназначен е за лечение на незаразни венозни заболявания и елиминиране на флебопатии.

Защо лекарството е противопоказано по време на кърмене

Detralex принадлежи към системни лекарства, тъй като таблетките или суспензията се приемат през устата. Характеристиките на тази група лекарства включват проникването (или вероятността за това) на активни вещества в млякото, кръвта и други телесни течности. Поради това лекарството не може да се препоръчва за лечение на жени, които кърмят.

Защо Detralex е противопоказан по време на кърмене:

 • производителят не е изследвал състава на млякото след приема на лекарството и не е известно каква доза вещества може да проникне в тялото на детето на HB;
 • жени с деца на НВ не са участвали в тестване, поради което няма данни за ефекта на Detralex върху развитието и функцията на органите на бебето;
 • съществува риск при хепатит В веществата от системни лекарства да навлязат в стомашно-чревния тракт на детето и да причинят нежелани реакции, описани в инструкциите за лекарства;
 • в някои статии учените признават, че излишъкът на вещества от полифенолна група в тялото на децата може да провокира левкопения.

Пряко противопоказание за прием на лекарството е индивидуалната непоносимост към хесперидин, диосмин или помощни вещества. В описанието на продукта също се отбелязва, че не можете да пиете Detralex, докато кърмите и хора под 18 години. Така адвокатите защитиха интересите на производителя, тъй като нямаше проучвания за състава на млякото при кърмещи жени, ефекта на лекарството върху тялото на кърмачета или по-големи деца..

Защо лекарите предписват лекарство за кърмене

Лекарите предписват Detralex на кърмачки при обостряне на хемороиди, тежки прояви на венозно-лимфна недостатъчност, разширени вени. След курса на лечение при жените функционирането на клапите на вените и тонусът на съдовите стени се подобряват, пропускливостта им намалява, кръвообращението и микроциркулацията се нормализират.

Защо лекарите предписват Detralex за кърмене:

 • лекарството се използва от 2009 г. и през това време клиницистите не са разкрили отрицателен ефект върху плодовитостта, тетрогенни свойства, токсични ефекти върху ембриона и черния дроб на възрастни или деца;
 • Диосмин и хесперидин са вещества, които са безопасни за човешкия живот и здраве, поради което е разрешено приемането на лекарството по време на кърмене или бременност;
 • ефективността на лечението се потвърждава от резултатите от диагностична и контролна ангиостереометрия, плетизмография.

Detralex може безопасно да се използва от кърмещи жени, които временно са спрели да кърмят бебето си. Ако не е възможно да се преведе бебето от хепатит В на изкуствено хранене, лечението е под наблюдението на педиатър. Майката трябва внимателно да наблюдава функционирането на храносмилателната система и състоянието на кожата на бебето. В случай на алергия, признаци на диспепсия или други странични ефекти, лекарството незабавно спира да пие и се обръща за помощ към педиатър.

Как да лекуваме правилно кърмещите жени

Лекарите често използват флеботоники с хесперидин и диосмин при лечението на жени по време на кърмене. Може ли Detralex да се използва с HB, ако е противопоказано в инструкциите? Неонатолозите и педиатрите позволяват това да се прави, ако майката спазва няколко правила за лечение.

Инструкции за използване на Detralex по време на кърмене:

 • Лекарството започва да се използва по препоръка на флеболог, гинеколог след преглед, ако няма свръхчувствителност към хесперидин, диосмин или помощни вещества;
 • По време на лекарствената терапия и 2 дни след курса (периодът на пълно елиминиране на активните вещества от тялото на майката), детето трябва да бъде прехвърлено от кърмене на изкуствено хранене. Предварително с помощта на педиатър се избира адаптирано мляко за кърмачета;
 • След премахването на кърменето се наблюдават функциите на храносмилателната система и състоянието на кожата на бебето. Това ще позволи ранно откриване на алергии или непоносимост към използваната смес. Ако детето развие обрив, диария или друго разстройство, бебешката храна се заменя;
 • След отнемане на хепатит В, жената трябва да изцежда според графика на хранене, така че млякото да не изчезне. Събраната течност се изхвърля;
 • Detralex се консумира с храна според препоръките на лекаря и без да се нарушават инструкциите. Минималната продължителност на курса за HS е седмица, а максималната - до 12 месеца;
 • В случай на остър хемороиди или обостряне на хронична недостатъчност на аналните вени, те пият Detralex, 3 таблетки от 500 mg по време на закуска и три таблетки. за вечеря (3000 mg / ден). От 5 до 8 дни приемайте по 2 таблетки сутрин и вечер. 500 mg (2000 mg / ден);
 • При тромбофлебит и разширени вени, в продължение на една седмица на закуска, обяд и вечеря, трябва да приемате Detralex 1 таблетка 1000 mg или суспензия 1000 mg / 10 ml (3000 mg / ден). От 8 до 90 дни пият сутрин и вечер по 500 mg (1000 mg / ден);
 • При венозна лимфна недостатъчност приемайте Detralex 500 mg таблетка по време на обяд и на вечеря (1000 mg / ден) в продължение на 60 дни.

Важно! Степента на увреждане на вените и изостаналостта на заболяването могат да бъдат различни, така че лекарят ще предпише схемата на терапия и продължителността на курса индивидуално за всеки пациент, подложен на хепатит В. Полуживотът на Диосмин и Хесперидин след приложение е 11 часа.

Тъй като Detralex трябва да се консумира 2-3 пъти на ден, веществата се съдържат във висока концентрация в тялото на жената и има възможност за прехвърляне на голяма доза с мляко при хранене на дете. Поради това се препоръчва бебето да бъде временно прехвърлено на изкуствено хранене за периода на терапията плюс два дни след нейното завършване..

Източници:

Видал: https://www.vidal.ru/drugs/detralex__38634
GRLS: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGuid=6300b4a3-735a-4b52-8fd5-8af11d1d2f78&t=

Открихте грешка? Изберете го и натиснете Ctrl + Enter

Как да използвате Detralex и неговите аналози по време на кърмене

След раждането повечето жени имат проблеми с вените. Както венозната недостатъчност, така и хемороидите са заболявания, които могат и трябва да бъдат лекувани. При кърмещите майки приемът на лекарства поражда опасения дали ще навредят на бебето. Кърмещите жени реагират добре на Detralex, но трябва да се вземат предвид противопоказанията и други важни характеристики на лекарството.

Описание и действие на Detralex

Detralex е ангиопротектор и венотоничен агент, тоест лекарство, което укрепва и защитава човешките съдове. Съдържа комбинация от две активни съставки - диосмин и хесперидин. Благодарение на тях се случват:

 • вазоконстрикторно действие;
 • намаляване на чупливостта на капилярите;
 • намаляване на задръстванията.

Помощните вещества, съставляващи Detralex, помагат на лекарството да се усвоява по-добре в организма. Благодарение на високотехнологичната обработка, лекарственото вещество се представя в микроскопична форма, което води до ранен терапевтичен ефект. Detralex се предлага под формата на таблетки.

Detralex се предлага под формата на таблетки

Когато се използва лекарството

Detralex се използва за следните заболявания:

 • венозна лимфна недостатъчност, симптомите на която са:
  • тежест и болка в краката;
  • бърза умора на краката;
  • съдови "звезди";
 • остро възпаление на хемороиди (хемороиди).

Допускат се цена и аналози за кърмене

Detralex в доза от 500 mg се продава в опаковки от 30 или 60 таблетки. Цената на опаковка от 30 таблетки е средно 750 рубли, а в 60 - 1400 рубли. Detralex е преминал двойно-сляпо клинично изпитване и е потвърдил своята терапевтична активност срещу тези заболявания. В аптеките ще намерите аналози на това лекарство:

 • Троксевазин. Предлага се под формата на капсула и гел. Неговата активна съставка е троксерутин. Няма данни за нежелани ефекти по време на кърмене при употребата на това лекарство. Препоръчва се терапията да се провежда в комбинация от две лекарствени форми: гел и капсули. Троксевазин се предлага под формата на гел и капсула
 • Lyoton. Това е гел за външна употреба. Неговата активна съставка е натриев хепарин. Лекарството се използва само при венозна недостатъчност и нейните усложнения. Той е одобрен за употреба по време на кърмене. Лиотон - гел за външно приложение

Видео: Detralex и неговите аналози за кърмачки

Как да използвате Detralex

Detralex е лекарство с дозозависим ефект. При разширени вени се препоръчва да се приема два пъти дневно: в средата на деня и вечер, през седмицата. При остри хемороиди терапията е четири дни. Струва си да се отбележи, че периодът на елиминиране на заболяването е индивидуален и зависи от степента на патологията. Не трябва да предписвате лечение самостоятелно - по-добре е да потърсите съвет от флеболог, който ще избере и коригира дозировката. Флебологът ще определи степента на съдови заболявания и ще предпише лечение

Странични ефекти и противопоказания

Противопоказания за употребата на Detralex са свръхчувствителност към компонентите на лекарството и периода на кърмене. Поради неетичното провеждане на тестовете, няма данни за елиминирането на лекарството в кърмата. Поради това медикаментите не се препоръчват за кърмещи жени. Не са регистрирани обаче случаи на отрицателен ефект на лекарството върху бебета. Проучванията на производителя показват, че Detralex преминава в кърмата, но в минимално количество, което няма да навреди на бебето. Detralex няма ефект върху вкуса и консистенцията на кърмата.

Страничните ефекти от приема на Detralex са както следва:

 • главоболие;
 • киселини в стомаха;
 • гадене;
 • стомашни болки;
 • алергични реакции:
  • обрив;
  • сърбеж;
  • зачервяване.

Ако се открие някой от горните симптоми, трябва незабавно да спрете приема на лекарството. В този случай трябва да посетите лекар възможно най-скоро..

Как да изберем лекарство

Доверете избора на лекарство само на флеболог. Той ще предпише подходящото лекарство въз основа на вашите симптоми. Локалните продукти (гелове, мехлеми, супозитории) са по-безопасни от таблетките или инжекциите. Въпреки това, в напреднали случаи те ще имат малка ефективност, така че лекарите предписват хапчета, които имат по-силен ефект върху вените, което прави възможно премахването на патологията дори в напреднал стадий..

Препоръки за прием на Detralex

Detralex се използва стриктно според предписанието на лекаря и предписания от него курс. По-добре е да приемате хапчета по време на хранене, без да дъвчете - това ще помогне за намаляване на неблагоприятния ефект върху стените на стомаха. Продължителността на курса на лечение не трябва да надвишава периода, предписан от лекаря. Ако признаците на заболяването продължават, потърсете втора консултация с Вашия лекар. Заедно с приема на лекарството, не забравяйте и за сложна терапия.

При разширени вени се препоръчват следното:

 • носене на компресионно бельо (чорапи, чорапи, чорапогащи); Компресионното бельо ще помогне за подобряване на кръвообращението и ще се отърве от разширените вени
 • контрол върху количеството консумирана течност (най-малко два литра на ден);
 • изключване на заседнал начин на живот (необходимо е ходене, упражнения и др.);
 • използвайки правилните позиции: докато лежите, опитайте се да държите краката си над нивото на главата.

При остри хемороиди се дават следните препоръки:

 • спазване на диета (изключване от диетата на мазни, нишестени храни, пикантни храни и храни, които водят до запек);
 • пиене на точното количество течност (най-малко 2,5 литра вода на ден);
 • лична хигиена и обливане с отвари от билки (лайка, невен и др.).

Отзиви на кърмещи майки за използването на Detralex

Подобно на много жени, които са родили дете, и аз забелязах в себе си началния стадий на разширени вени. Но, естествено, тя не отдаваше никакво значение! И напредъкът отиде по-далеч. Мрежата започва да покрива големи участъци от кожата и на някои места става видима вена; тежест в краката, подуване! Бях ужасен! Разбира се, няма да поправя излязлото, но беше необходимо да се спре болестта. След като прегледах рецензиите в интернет на различни марки, попаднах на една препоръка за лекарство от френска лаборатория - Detralex. Лекарството се оказа просто вълшебно - лекува както разширени вени, така и хемороиди. Намалява венозно раздуване и венозна конгестия. Продава се в 2 вида: 500 mg и 1000 mg. Месец след кандидатстването не ходех, а пърхах! Разширената мрежа, разбира се, не изчезна, но ми се струваше, че стана по-малко ярка. Напълно забравих за хемороидите! Така че убих две птици с чудодейно лекарство!) Прочетете повече за Otzovik:

Detralex ми помогна 2 пъти (тоест след две раждания, след първото - беше много силен, а след второто - малко, направих всичко според статията)

Отидох при проктолога и предписах лечение, за да не оперирам хема.... Detralex и мехлем на Вишневски с клизма - питах няколко пъти, но можете да използвате Detralex на GV. Точно? Четох, че с GW е невъзможно. На което получих разбираем отговор като - по време на Б. го предписахме и е възможно, а с НВ също е възможно - всичко е наред - можете, е, доверих се на лекаря и започнах да пия... Миналата седмица имам диария, а синът ми пърди и много много - много и много и всеки път виждам колко е болезнен и недолюбван, но си мислех, че ще изчезне - като колики, а не от хапчета, така че днес (очевидно концентрацията на лекарството достигна своя максимум) синът ми беше много измъчван от газове, китки и червата... осъзна ме, че е от Детралекс... Бог почти отиде в болницата, за да спори с лекаря, че не съм казал за такъв страничен ефект, но инструкциите са написани разбира се, но навсякъде във всички препарати, които пишат това, държа бебето така измъчено, той не може да заспи нормално от купчини, гърчи се, плаче и се събужда... спрях да пия... вечер със сина ми се почувствахме по-добре !

Оказва се, че отзивите за Detralex са различни, тъй като всеки организъм е индивидуален. Някой отбелязва, че лекарството, въпреки цената му, се оказа безполезно. Други говорят за чудодейния му ефект. Но все пак повечето пациенти, приемащи Detralex, потвърждават положителната динамика в лечението - те отбелязват бърз терапевтичен ефект при облекчаване на симптомите както на разширени вени, така и на остри хемороиди.

Видео: как да използваме антибиотици по време на кърмене

Разширените вени и хемороидите са заболявания, които е трудно да се избегнат след раждането. Но не се отчайвайте - приемът на Detralex ще реши проблемите с вените. Благодарение на употребата на този венотоничен агент ще бъде възможно да се установи здравето и да се подобри благосъстоянието. И точно това е необходимо на майките, за да продължат пълноценното кърмене..

Detralex и други лекарства при лечение на разширени вени по време на кърмене

Раждането на бебе е незабравимо събитие в живота на всяка жена. Но промените в тялото на бъдещата майка по време на бременност и раждане представляват много неприятни изненади под формата на заболявания. И така, промените в хормоналните нива, омекотяването на стените на вените и увеличаването на обема на кръвта с една трета водят до нараняване на кръвоносните съдове и нарушения във венозната клапна система. Впоследствие вените не могат да се върнат в предишното си състояние и настъпва венозна недостатъчност - разширени вени. По подобни причини се развиват хемороиди - разширяване на вените на ректума. Една от точките на комплексното лечение е приемът на венотоници. Това са лекарства, които компенсират дисфункцията на кръвоносните съдове..

Венотоника в комплексното лечение на разширени вени и хемороиди

Днес в медицинските кръгове няма единна интерпретация на механизма на хроничната венозна недостатъчност. Но изследванията доказаха, че болестотворните събития са възпаление на венозните съдове и недостатъчен кръвен поток. Методологията на общото лечение се основава на спиране на тези процеси. Интегрираният подход се състои от следните дейности:

 • компресионна терапия - еластична превръзка;
 • склеротерапия - въвеждането на специални химикали във вената;
 • хирургическа интервенция;
 • фармакотерапия с венотоници.

Фармакотерапията заема едно от ключовите места в комплексното лечение на хронични заболявания на венозната система на долните крайници и техните усложнения.

Савелев В.С., Покровски А.В., Затевахин И.И., Кириенко А.И..

Насоки за клинична практика за диагностика и лечение на хронични венозни заболявания.

Фармакотерапията се използва в комбинация с други методи както в началните етапи, така и при напреднали форми на заболяването. Венотониците могат да бъдат групирани според вида на активните съставки:

 • Съдържа флавоноиди: диосмин, хесперидин. Препарати: Detralex, Флебодия, Venarus.
 • Съдържа рутозиди. Препарати: Троксевазин, Троксерутин.
 • Съдържа сапонини: есцин, дигоксин. Препарати: Есцин, Ескузан.

Флеболозите подчертават, че използването на съвременни венотоници не може напълно да излекува разширените вени. Но в комбинация с други мерки може да бъде превенция, когато се появят първите признаци на заболяването, както и да облекчи състоянието на пациента и да забави прогресирането на болестта в по-късните етапи. Изборът на лекарството е чисто индивидуален и зависи от тежестта на заболяването, възрастта на пациента, личната предразположеност към едно или друго активно вещество. Лекарството, дозировката и продължителността на курса на лечение се избират след консултация с лекар. Изборът на лечение за лактация се различава по това, че при избора на лекарство е необходимо да се вземе предвид неговата безопасност при излагане на дете.

Detralex е универсално лекарство за разширени вени и хемороиди по време на кърмене: фото галерия

Detralex състав и безопасност

Една от венотониците, често предписвани от флеболози, е Detralex (Франция), билков препарат на основата на биофлавоноиди. По отношение на състава Detralex е деветдесет процента диосмин. Диосмин е вещество, което осигурява основния ангиопротективен ефект. Друго допълващо вещество е хесперидин. Detralex тонизира стените на кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението, увеличава здравината на вените и намалява тяхната пропускливост. Инструкциите за употреба на Detralex показват, че е противопоказано да се използва по време на кърмене, тъй като съответните проучвания просто не са провеждани. Производителят на лекарството съобщава, че компонентите на лекарството в малки количества влизат в майчиното мляко и че все още не са наблюдавани отрицателни промени при бебетата. Някои лекари съветват да прекъснат храненето на детето или да откажат лечението с това лекарство. Електронният указател на испанската болница Марина Алта отбелязва, че веществата диосмин и хесперидин са безопасни за кърмене.

Отличителна черта на Detralex е микронизацията. Биофлавоноидите се абсорбират слабо от стомашно-чревния тракт. Следователно, по време на производството на лекарството, размерът на частиците на биофлавоноидите се намалява. Благодарение на микронизацията, терапевтичната концентрация в организма се постига в рамките на четири часа след приложението. Полуживотът на лекарството е единадесет часа..

Симптоматично лечение

Detralex се произвежда под формата на малки розови таблетки, покрити със специално покритие. Терапевтичният ефект от лечението на венозна недостатъчност на краката и хемороидите се проявява в следното:

 • възпалителният процес в съдовете е спрян;
 • трофичните язви зарастват;
 • болковият синдром намалява;
 • отокът отпада;
 • спазмите изчезват.

Detralex е противопоказан в случай на лична непоносимост към компонентите. При заболявания на вените на краката лекарството се приема по една таблетка два пъти дневно по време на хранене. При остри хемороиди - през първите четири дни се пият по три таблетки два пъти дневно, а след това три дни по две таблетки два пъти дневно. Продължителността на курса на лечение се определя от лекаря и зависи от тежестта на заболяването. При венозна недостатъчност на краката средната продължителност на приема на лекарството е около три месеца, а при хемороиди - седем дни.

Аналозите на Detralex

Флебодия (Франция) е подобен на Detralex по състав и ефект, който се различава по това, че съдържа само диосмин и помощни вещества. Също така диосминът в това лекарство не се микронизира..

Venarus е руският аналог на Detralex. Съставът на двете лекарства е напълно идентичен. Но във Venarus компонентите не са микронизирани, което причинява по-бавния му ефект. И при продължително лечение ефективността на тези лекарства е приблизително еднаква. Освен това цената на руския аналог е много по-малка.

Видео: флеболог за Detralex

Троксевазин и троксерутин, характеристики на приложението

Ефективно средство за облекчаване на подуване и задръствания в краката

И двете лекарства са почти идентични по своя състав, ефекти и противопоказания. Това са ангиопротектори, които облекчават болката, укрепват стените на кръвоносните съдове, облекчават отока и задръстванията във вените на долните крайници. Тези лекарства са съвместими с кърменето. Инструкциите показват, че няма данни за нежелани реакции по време на кърмене. Това се потвърждава от справочника на испанската болница Марина Алта. Разликата между лекарствата е, че Троксевазин и Троксерутин се произвеждат от различни производители (Исландия, България, Чехия, Беларус, Русия), които претендират за идентичен състав и свойства. Например търговското наименование на лекарството Троксевазин от българския производител "БАЛКАНФАРМА-ТРОЯН" има международното непатентовано наименование Троксерутин. Цената също се формира в зависимост от производителя. Препаратите се предлагат под формата на капсули и гел. Трябва да се помни, че когато се приема вътрешно, са възможни нарушения от страна на храносмилателната система: разстроени изпражнения, гадене, повръщане. Когато се използва външно, може да се появи алергична реакция: обрив, уртикария, сърбеж.

Eskuzan, Aescin - венотоници на основата на екстракт от конски кестен

Препарат на основата на екстракт от конски кестен

Препаратите се правят на основата на екстракт от конски кестен. Основната активна съставка е есцин. Освен това есцинът съдържа витамин В1, а есцинът съдържа диетиламин салицилат, който засилва аналгетичния ефект. И двете лекарства са леки за подуване и спазми в краката. Показано при венозна недостатъчност и хемороиди. Активните съставки са разрешени за кърмене. Но когато се използва, трябва да се има предвид, че етанолът присъства в капките на лекарството. Поради това лекарствата трябва да се използват по време на кърмене с повишено внимание, като предварително са се консултирали с лекар. Възможни нежелани реакции като стомашно-чревно дразнене и кожни алергии.

Таблица: билкови венотоници

ДетралексВенарТроксевазинЕскузан
Активно веществоДиосмин, хесперидин.Диосмин, хесперидин.Троксерутин.Есцин.
Формуляр за освобождаванеТаблетки, 30 или 60 бр. опаковани.Таблетки, 30 или 60 бр. опаковани.Капсули, таблетки, хапчета, гел.Капки, таблетки, мехлем.
ПоказанияРазширени вени на долните крайници, хронични и остри хемороиди.Разширени вени на долните крайници, хронични и остри хемороиди.Разширени вени, тромбофлебит, хемороиди.Хронична венозна недостатъчност, трофични промени, хемороиди, профилактика на атеросклероза и инсулти.
Странични ефектиЗамайване, нарушение на изпражненията, гадене, кожен обрив, уртикария.Замайване, нарушение на изпражненията, гадене, кожен обрив, уртикария.Диария, гадене, повръщане, обрив и сърбеж по кожата, виене на свят.Дразнене на стомашно-чревния тракт, гадене, треска, кожни алергии.
Страната производителФранция.Русия.Фирми в България, Исландия.Германия
ЗабележкаМикронизирането по време на производството насърчава бързото въздействие. Различава се с универсален ефект.Не се извършва микронизация.Ефективен при облекчаване на венозно възпаление.В капките има етанол.
Ценаот 700 рубли за 30 броя.от 500 рубли за 30 броя.от 700 рубли за 100 бр. капсулиот 200 рубли за бутилка от 20 мл.

Хепаринови лекарства в борбата срещу кръвни съсиреци

Лек за лечение на повърхностна тромбоза

При лечението и профилактиката на тромбоемболични заболявания се използват лекарства на основата на хепарин. Този антикоагулант намалява съсирването на кръвта. Хепаринът е съвместим с кърменето. На основата на хепарин се произвеждат следните лекарства:

 • Хепариновият маз облекчава възпалението и предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Използва се при повърхностна тромбоза. Прилага се два до три пъти на ден в продължение на три до седем дни. Може да причини алергични реакции: сърбеж, зачервяване на кожата, сълзене, ринит, бронхоспазъм.
 • Хепариновите супозитории насърчават възстановяването на тъканите и заздравяват рани. Използва се за лечение на вътрешни хемороиди. Супозиториите се прилагат два пъти дневно в продължение на една седмица. Може да възникне алергия към непоносимост към компоненти.
 • Ампулите с хепарин се използват при тромбоза и тромбоемболия. Помага за разтваряне на кръвни съсиреци. Предотвратява образуването на тромби при остър миокарден инфаркт. Използва се стриктно под наблюдението на лекар под формата на непрекъсната интравенозна инфузия или подкожни и интравенозни инжекции. Може да причини кървене от вътрешните органи, храносмилателни разстройства, алергии.

Отзиви

Изписаха ми Детралекс от лекар в Република Дагестан заради хемороиди... на въпрос за GV тя каза, че можете... в комбинация със свещи и мехлем, помогна бързо...

Майката на Михалих

http://forum.littleone.ru/showpost.php?p=110908286&postcount=13

Взех Venarus, много добър ефект.

volgaj82

http://forum.littleone.ru/showpost.php?p=144536778&postcount=28

В миналото B пиеше Detralex от 37 седмици (откакто G излезе), до самото раждане и след това още месец след това. Ефектът беше недвусмислен, тъй като с лекаря постигнахме ремисия на остро състояние, когато просто не исках да живея, беше толкова лошо и нищо не се влоши при раждането, след това също. Така че пих в продължение на три години на курсове веднъж на всеки шест месеца, докато не направих ОП. Вместо това пих и лекарство с айхерб, струваше ми се още по-ефективно, плюс това беше значително по-евтино. Сега с курсовете по скачане разликата вероятно не е особено забележима, трябва да потърсите.

lana.cool

http://forum.littleone.ru/showpost.php?p=129446454&postcount=17

По време на периоди на бременност, раждане и кърмене рисковете от увреждане на венозните съдове се увеличават. За съжаление функцията на вените може да бъде напълно възстановена само на най-ранните етапи от появата на симптомите: вечерна умора на краката, поява на отоци, тежест в краката, нощни крампи. В този случай визуално няма да се забележат промени. Важно е да се премахнат причините за симптомите. Опитен флеболог ще избере набор от мерки за лечение за консултация. Използването на венотоници ще има противовъзпалителен и защитен ефект върху кръвоносните съдове при всяка тежест на заболяването. Detralex може да бъде универсално венотонично лекарство. Неговият терапевтичен ефект е достатъчно проучен по време на клинични изпитвания..

Detralex по време на кърмене: описание, правила за прием

Много кърмещи жени страдат от хемороиди и венозна недостатъчност. Това се дължи на промяна в хормоналните нива дори по време на бременност, когато прогестеронът, за да се избегне спонтанен аборт, отпуска гладката мускулатура на матката и други органи. В резултат на това работата на храносмилателния тракт се нарушава, подвижността на червата намалява и се развива запек. Ефектът на този хормон влияе и върху тонуса на вените. Това са основните фактори за развитието на хемороиди и недостатъчност на вените на краката..

Detralex е венотонично и ангиопротективно лекарство, което се предписва за симптоматично лечение на венозни заболявания. Лекарството повишава тонуса на вените, предотвратява застоя на кръв.

Описание на лекарството

Има само една лекарствена форма на Detralex - това са таблетки, които имат следния състав:

 • диосмин, хеспердин;
 • микроскопична целулоза;
 • натриев нишестен гликолат;
 • желатин;
 • магнезиева стеаринова киселина;
 • дестилирана вода;
 • талк.

Лекарството нормализира съдовата функция, премахва възпалението, подуването, стеснява вените. Venotonic повишава тонуса на стените на кръвоносните съдове, предотвратявайки тяхното разтягане, а също така намалява крехкостта на капилярите. В резултат на това се намалява венозната конгестия.

Detralex се предписва за симптоматично лечение на хронични венозни заболявания:

 • венозна лимфна недостатъчност:
 • болезнени усещания в краката;
 • спазми, парестезии (изтръпване, изтръпване);
 • тежест, чувство за пълнота в долните крайници;
 • бърза умора на краката;
 • подуване;
 • трофични лезии по кожата и в подкожната тъкан;
 • хемороиди в остра или хронична форма.

Най-ефективният Detralex ще бъде в ранния стадий на разширени вени. Лечението трябва да бъде цялостно, с изключение на лекарството, препоръчва се носенето на компресионно бельо всеки ден. Освен това е необходимо да се подложите на курс на физиотерапия..

Detralex се използва преди хирургично лечение на хронични венозни заболявания. Също така, венотоничен агент се използва в следоперативния период..

Хемороидите се появяват след продължителен запек, недохранване. Болестта често се появява по време на бременност, след раждане (по време на опитите). Болестта се проявява със сърбеж в ануса, болка, кървене по време на дефекация. С прогресирането на хемороидите, възлите падат, които често се възпаляват и възпаляват по време на изхождането.

Detralex често се използва като част от комплексно лечение на хемороиди. За да се премахнат симптомите на заболяването, се препоръчва да се установи хранене, да се увеличи дневният обем течност, да се вземат лекарства и да се поддържа умерена физическа активност.

Detralex намалява разтягането на венозната стена, премахва симптомите на заболяването.

Дозировка

Венотоничният агент се приема през устата (през устата).

Дозата на лекарството при венозна недостатъчност - 2 таблетки два пъти по време на хранене. След 1 седмица на прием дневната доза се намалява - по 1 таблетка сутрин и вечер. Продължителността на терапевтичния курс се определя от лекаря.

Част от венотоничното лекарство за остри хемороиди - 3 таблетки два пъти по време на хранене в продължение на 4 дни. След това дозата се намалява до 2 таблетки два пъти дневно в продължение на 3 дни.

Дозировката на лекарството при хронични хемороиди е 2 броя два пъти за 7 дни. След това порцията от лекарството се намалява до 2 таблетки веднъж.

Средно терапевтичният курс продължава от 2 до 3 месеца, в зависимост от тежестта на симптомите. Схемата на лечение се определя от лекаря за всеки пациент поотделно.

специални инструкции

Detralex е строго забранено да се приема в случай на свръхчувствителност към основните или спомагателните компоненти. Според инструкциите, лекарството не се препоръчва за употреба по време на бременност и хепатит В.

 • гадене, пристъпи на повръщане, дискомфорт в корема, диария;
 • главоболие, замаяност, обща слабост;
 • алергия под формата на обрив, сърбеж, копривна треска.

В редки случаи след прием на лекарството се появяват колит, диспептични симптоми (метеоризъм, киселини, нарушения на дефекацията и др.). Съществува риск от изолиран оток по лицето, устните, клепачите, рядко - оток на Квинке.

Ако усетите горните симптоми, спрете приема на венотоник и се консултирайте с лекар. Същото трябва да се направи, ако след 7 дни прием на лекарството не е показал ефективност и симптомите на заболяването продължават.

Няма информация за токсичните ефекти на лекарството..

Detralex не се използва за лечение на деца, тъй като няма данни за ефекта му върху тялото им. Лекарството не намалява умствените и физическите реакции и затова е разрешено да го приемате при шофиране на кола и други дейности, които изискват повишена концентрация.

Detralex за кърмачки

Както се казва в инструкциите, Detralex не се препоръчва за кърмене. Това се дължи на липсата на информация за ефектите на лекарството върху кърмещи жени и деца. Според производителите лекарството няма отрицателен ефект върху кърмачка и новородено. И следователно, с проява на хемороиди или венозна недостатъчност, лечението с Detralex е възможно, но само след консултация с лекар.

Лекарството прониква в кръвта, кърмата, но концентрацията му е минимална, не променя вкуса на млякото. Тъй като количеството лекарства, които влизат в тялото на бебето, е минимално. Оттук Detralex се счита за относително безопасен. Но, за да се избегнат негативни ефекти, се препоръчва да се преведе новороденото на изкуствено хранене по време на лечението..

По този начин Detralex е разрешено да се използва по време на кърмене след разрешение на лекар и при липса на противопоказания. Кърмещата майка трябва да наблюдава състоянието на детето след приема на лекарството; ако се появи отрицателна реакция, спрете приема на лекарството. Лекарят трябва да наблюдава състоянието на майката и новороденото.

Детралекс. Таблетки за лечение на хемороиди, анални фисури, простатит. Описание на лекарството, форма на освобождаване, показания, противопоказания, странични ефекти, аналози. Как да приемате Detralex - продължителност на курса, ефект върху бременността

Detralex за хемороиди

Механизъм на действие

 • Detralex има сложен механизъм на действие.
 • Повишава тонуса на вените, намалява тяхната разтегливост, намалява нивото на венозен застой, а също така нормализира пропускливостта на капилярната мрежа.
 • Укрепва защитните свойства на стените на кръвоносните съдове. Намалява и елиминира възпалителните процеси, като блокира факторите, които допринасят за неговото развитие.
Всички тези ефекти повлияват успешно основните звена на патологичната верига на развитие на хемороиди, премахвайки болезнени и неприятни усещания.

Показания за употреба

Отзиви за лекарството Detralex

По време на цялото съществуване на Detralex на пазара на лекарства, отзивите за лекарството са само положителни, както от хората, които са преминали курса на лечение, така и от лекарите, които са го използвали в своята медицинска практика. Добрият и бърз ефект на лекарството, съчетан с липсата на токсичен ефект върху организма, му позволява да остане лекарството по избор при комплексното лечение на хемороиди и други заболявания.

Може ли Detralex да се използва по време на бременност?

Понастоящем са публикувани данни, че са проведени целенасочени проучвания, при които бременни жени, страдащи от остър хемороиди, са приемали лекарството Detralex. За по-голямата част на четвъртия ден острите прояви на хемороиди (болка, парене, сърбеж) забележимо отшумяват. Само няколко са имали повтарящи се обостряния по време на пренаталния период. По време на проучването не са установени странични ефекти на лекарството. Краткият курс на употреба на лекарството не повлиява нормалния ход на бременността и хармоничното развитие на плода. Многобройни проучвания на лекарството върху животни не разкриват токсични и мутагенни ефекти върху плода.

Ефект на Detralex върху женската репродуктивна система:
Въздействието върху репродуктивната система (репродуктивна система) е незначително. Беше разкрито, че основното вещество на лекарството Detralex - диосмин, може да намали контрактилитета на матката, с прекомерното му възбуждане. Това се случва в резултат на блокиране на образуването на противовъзпалителни средства, които също допринасят за свиване на матката (простагландини). Този ефект се прилага успешно в гинекологията в случай на вероятност от преждевременно раждане..

Ефектът на лекарството върху плода:
Според последните изследвания активното вещество на лекарството детралекс-диосмин може да се превърне в профилактично средство при развитието на невропсихични заболявания, включително аутизъм при деца. Това се постига благодарение на способността на диосмина да блокира образуването на вещество (интерлевкин 6), което според последните данни, когато е в излишък, може да причини различни промени в развитието на мозъка на плода. Тези промени предразполагат към развитието на нарушено социално поведение след раждането..

Може ли Detralex да се използва по време на кърмене?

Detralex за простатит

Механизъм на действие

Detralex намалява задръстванията в малкия таз. Подобрява кръвообращението в простатата. Това позволява по-добър поток от други лекарства и ускорява елиминирането на продуктите от разпад и токсините от тази област. Помага за намаляване на възпалението в простатната жлеза.

По този начин Detralex е добър адювант при лечението на простатит, създавайки благоприятни условия за бързо и ефективно лечение на заболяването..

Показания за употреба

 • простатит (възпаление на простатната жлеза) - като адювант.
 • нарушения на кръвообращението в малкия таз
 • хронична венозна недостатъчност
За повече информация относно хемороидите вижте статията: Хемороиди

Как да приемате Detralex?

 • При лечението на остри хемороиди лекарството трябва да се приема по 3 таблетки 2 пъти дневно (сутрин и вечер) по време на хранене, така че трябва да се приема през първите 4 дни. След това приемайте 2 таблетки 2 пъти на ден в продължение на още 3 дни.
 • При хронична венозна недостатъчност по 1 таблетка 2 пъти дневно.

Лекуващият лекар трябва да избере продължителността и дозата на лекарството, като вземе предвид вашите индивидуални характеристики и характеристики на хода на заболяването, средно продължителността на терапията е около 3 месеца.

Форма за освобождаване на Detralex

Detralex се предлага под формата на таблетки с овална форма, оранжево-розов цвят, при фрактура на бледожълта, хетерогенна структура.

Такива форми на лекарството като: Detralex капсули, Detralex супозитории, Detralex гел не се произвеждат. Но има аналози на Detralex, лекарства, които се предлагат в различни форми, включително под формата на капсули, мехлеми и супозитории..

Основната активна съставка на Detralex е диосмин, всички други фармацевтични продукти, чиято основна активна съставка е диосмин, се считат за аналози.

Detralex ® (Detralex ®)

Активно вещество:

Съдържание

 • 3D изображения
 • Състав
 • фармакологичен ефект
 • Фармакодинамика
 • Фармакокинетика
 • Показания за Detralex
 • Противопоказания
 • Приложение по време на бременност и кърмене
 • Странични ефекти
 • Взаимодействие
 • Начин на приложение и дозировка
 • Предозиране
 • специални инструкции
 • Формуляр за освобождаване
 • Производител
 • Условия за отпускане от аптеките
 • Условия за съхранение на лекарството Detralex
 • Срок на годност на лекарството Detralex
 • Цени в аптеките
 • Отзиви

Фармакологична група

 • Венотонично и венозащитно средство [Ангиопротектори и коректори на микроциркулацията в комбинации]

Нозологична класификация (ICD-10)

 • I84 Хемороиди
 • I87.2 Венозна недостатъчност (хронична) (периферна)
 • I89.0 Лимфедем, некласифициран другаде

3D изображения

Състав

Филмирани таблетки1 раздел.
активно вещество:
пречистена микронизирана флавоноидна фракция, състояща се от диосмин 450 mg (90%) и флавоноиди500 mg
по отношение на хесперидин - 50 mg (10%)
помощни вещества: желатин - 31,00 mg; магнезиев стеарат - 4,00 mg; MCC - 62,00 mg; натриев карбоксиметил нишесте - 27,00 mg, талк - 6,00 mg; пречистена вода - 20,00 mg
филмова обвивка: макрогол 6000 - 0,710 mg; натриев лаурил сулфат - 0,033 mg, премикс за филмова обвивка с оранжево-розов цвят (съставът включва: глицерол - 0,415 mg; магнезиев стеарат - 0,415 mg, хипромелоза - 6,886 mg; желязна боя жълт оксид - 0,161 mg; желязна боя червен оксид - 0,054 mg ; титанов диоксид - 1.326 mg)

Описание на лекарствената форма

Овални таблетки, филмирани, оранжево-розови.

Счупване на таблетката: от бледожълта до жълта нехомогенна структура.

фармакологичен ефект

Фармакодинамика

Detralex ® има венотонични и ангиопротективни свойства.

Лекарството намалява еластичността на вените и венозния застой, намалява пропускливостта на капилярите и увеличава тяхната устойчивост. Резултатите от клинични проучвания потвърждават фармакологичната активност на лекарството по отношение на параметрите на венозната хемодинамика..

Демонстриран е статистически значим дозозависим ефект на Detralex® за следните венозни плетизмографски параметри: венозен капацитет, разтегливост на вените и време за изпразване на вените. Оптималното съотношение доза / ефект се наблюдава при прием на 2 таблетки.

Detralex ® повишава венозния тонус: доказано е, че използването на венозна оклузивна плетизмография намалява времето за изпразване на вените. При пациенти с признаци на тежки нарушения на микроциркулацията има (статистически значимо), в сравнение с плацебо, увеличение на капилярната резистентност, оценено чрез ангиостереометрия, след терапия с Detralex®.

Терапевтичната ефикасност на Detralex ® е доказана при лечението на хронични заболявания на вените на долните крайници, както и при лечението на хемороиди.

Фармакокинетика

Основната екскреция на лекарството се случва с изпражненията. С урината средно се отделят около 14% от взетото количество лекарство.

т1/2 е 11 ч.

Лекарството се подлага на активен метаболизъм, което се доказва от наличието на фенолни киселини в урината.

Показания за Detralex ®

терапия на симптоми на венозно-лимфна недостатъчност:

- чувство на тежест в краката;

симптоматична терапия на остри хемороиди.

Противопоказания

Свръхчувствителност към активни съставки или към помощни вещества, съставляващи лекарството.

Не се препоръчва приемът на лекарството от кърмещи жени.

Приложение по време на бременност и кърмене

Бременност

Експериментите с животни не разкриват тератогенни ефекти.

Към днешна дата няма съобщения за странични ефекти при употребата на лекарството от бременни жени.

Кърмене

Поради липсата на данни за елиминирането на лекарството в кърмата, кърмещите жени не се препоръчват да приемат лекарството.

Странични ефекти

По време на приложението на лекарството Detralex ® се съобщават следните нежелани реакции под формата на следната градация: много често (> 1/10); често (> 1/100, 1/1000, 1/10000, ЦНС: рядко - замаяност, главоболие, общо неразположение.

От страна на стомашно-чревния тракт: често - диария, диспепсия, гадене, повръщане; рядко - колит; неуточнена честота - коремна болка.

От страна на кожата: рядко - обрив, сърбеж, уртикария; неуточнена честота - изолиран оток на лицето, устните, клепачите. В изключителни случаи, ангиоедем.

Пациентът трябва да информира лекаря за появата на всеки, вкл. нежелани реакции и усещания, които не са споменати в това описание, както и промени в лабораторните параметри по време на лекарствената терапия.

Взаимодействие

Лекарят трябва да бъде информиран за всички лекарства, приемани от пациента..

Начин на приложение и дозировка

Венозна лимфна недостатъчност. Препоръчителната доза е 2 таблетки / ден: 1 маса. - в средата на деня и 1 маса. - вечер, по време на хранене.

Продължителността на курса на лечение може да бъде няколко месеца (до 12 месеца). В случай на повторение на симптомите, по препоръка на лекар, курсът на лечение може да се повтори.

Остри хемороиди. Препоръчителната доза е 6 таблетки / ден: 3 таблетки всяка. сутрин и вечер в продължение на 4 дни, след това - 4 таблетки / ден: 2 таблетки. сутрин и вечер през следващите 3 дни.

Предозиране

Случаите на предозиране не са описани.

В случай на предозиране на лекарството, незабавно потърсете медицинска помощ..

специални инструкции

Преди да започнете да приемате Detralex ®, препоръчително е да се консултирате с Вашия лекар.

В случай на обостряне на хемороиди, назначаването на Detralex ® не замества специфичното лечение на други анални нарушения. Продължителността на лечението не трябва да надвишава времето, посочено в раздела "Дозировка и приложение". В случай, че симптомите не изчезнат след препоръчания курс на терапия, трябва да бъдете прегледани от проктолог, който ще избере допълнителна терапия.

При наличие на нарушения на венозната циркулация максималният ефект от лечението се осигурява чрез комбинация от терапия със здравословен (балансиран) начин на живот: препоръчително е да се избягва продължително излагане на слънце, продължителен престой на краката, а също така се препоръчва да се намали излишното телесно тегло. Туризмът и, в някои случаи, носенето на специални чорапи могат да подобрят кръвообращението.

Трябва незабавно да се консултирате с лекар, ако състоянието на пациента се влоши или няма подобрение в хода на лечението.

Въздействие върху способността за шофиране на кола и извършване на работа, която изисква висока скорост на умствени и физически реакции. Не засяга.

Формуляр за освобождаване

Филмирани таблетки, 500 mg

15 таблетки в блистер (PVC / Al). 2 или 4 блистера с инструкции за медицинска употреба в картонена кутия.

При опаковане (опаковане) / производство в руското предприятие Serdiks LLC

15 таблетки в блистер (PVC / Al). 2 или 4 блистера с инструкции за медицинска употреба в картонена кутия.

Производител

Лаборатории за промишленост Servier, Франция.

LLC "Serdix", Русия.

Произведено в Servier Labs Industry, Франция

Сертификат за регистрация, издаден на Servier Laboratories, Франция.

Произведено от: Laboratories Servier Industry, Франция

905, Highway Saran, 45520 Gidy, Франция

За всички въпроси се свържете с представителството на Servier Laboratories JSC.

Представителство на Servier Laboratories JSC: 115054, Москва, площад Павелецкая, 2, сграда 3.

Тел.: (495) 937-0700, факс: (495) 937-0701.

Инструкциите, включени в опаковката, носят логото на Servier Laboratory на латиница.

Произведено в лабораторията Servier Industry, Франция и опаковано / пакетирано в Serdix LLC, Русия.

Сертификат за регистрация, издаден на Servier Laboratories, Франция.

Произведено от: Laboratories Servier Industry, Франция.

905, Highway Saran, 45520 Gidy, Франция.

Предварително опаковани и опаковани: LLC "Serdix", Русия

Тел.: (495) 225-8010; факс: (495) 225-8011.

За всички въпроси се свържете с представителството на Servier Laboratories JSC

Представителство на Servier Laboratories JSC: 115054, Москва, площад Павелецкая, 2, сграда 3

Тел.: (495) 937-0700, факс: (495) 937-0701.

Инструкциите, включени в пакета, показват

- логото на лабораторията Servier на латиница;

- с латински букви логото на Serdix LLC, "свързана компания на Servier"

Произведено в Serdiks LLC, Русия

Сертификат за регистрация, издаден на Servier Laboratories, Франция.

Произведено от: LLC "Serdix", Русия

Тел.: (495) 225-8010; факс: (495) 225-8011

За всички въпроси се свържете с представителството на Servier Laboratories JSC.

Представителство на Servier Laboratories JSC: 115054, Москва, площад Павелецкая, 2, сграда 3

Тел.: (495) 937-0700, факс: (495) 937-0701.

Инструкциите, включени в пакета, посочват:

- логото на лабораторията Servier на латиница;

- с латински букви логото на Serdix LLC, „свързана компания на Servier“.

Условия за отпускане от аптеките

Условия за съхранение на лекарството Detralex ®

Да се ​​пази далеч от деца.

Срок на годност на Detralex ®

Не използвайте след срока на годност, отпечатан на опаковката.