Тестът за овулация „Роден съм“ (Clover) е един от най-бюджетните тестове, които можете да си купите в аптека. Цената е около 100 рубли. Също така е популярен, защото показва надежден резултат наравно с по-скъпите марки (Evi, Frau и други). Важно е да следвате точно инструкциите на производителя. Основният недостатък: тясно поле за оценка на яркостта на контролната и тест лента.

В тази статия ще разгледаме тест лентата за овулация "Роден съм", която струва около 100 рубли. Опаковката съдържа пет броя. Ще ви кажем как правилно да използвате евтин тест за овулация, за да определите с максимална точност периода, благоприятен за зачеване. Повече информация...

Кои тестове за овулация са по-добри?

Най-добрите, от които можете да разберете, че е настъпил скок на LH (лутеинизиращ хормон) - и ОВУЛАЦИЯТА ще се случи през следващите 48 часа. Редовни тест ленти, мастилено-струйни, електронни - няма значение. По-скъпите се различават само по лекота на използване и недвусмислен отговор.

Например, не можете да замените бюджетни тест ленти под потока, тъй като трябва да ги намокрите до определената марка. Електронните копия ще показват забавна усмивка, ако наближава овулацията, а евтините трябва да могат да „четат“ от яркостта на тест лентата.

Забележка (!) Ако евтин тест за овулация показва слаба втора лента, това означава, че все още няма пик на LH. По-нататъшното тестване трябва да продължи. Освен това трябва да следвате препоръките за тестване: най-доброто време е от 10 до 20 часа, 3-4 часа не уринирайте, не пийте много течности и други.

Обратната страна на кутията на теста за овулация "Детелина" - 99% точност

Снимка на теста за овулация "Детелина"

Кутията съдържа 5 тест ленти и инструкции. Инструкциите дават съвет кога да започне тестването, в зависимост от продължителността на цикъла, както и правилата за провеждане на теста и описание на оценката на резултата..

Важно е (!) Трябва да оцените яркостта на лентата САМО от 5-ата до 10-ата минута след употреба. Факт е, че когато изсъхне, боята променя цвета си и тестът вече няма да бъде показателен..

Детелина как изглеждат индивидуално опакованите тест ленти

Инструкции за употреба "Роден съм"

 1. Съберете урина в чист и сух съд (чашките за еднократна употреба са идеални за това) и незабавно тествайте;
 2. Отворете индивидуалната опаковка на тест лентата, вземете я за синия ръб и я потопете в течността, докато черната линия MAX, маркирана със стрелки за 15 секунди;
 3. Поставете лентата хоризонтално върху суха, не абсорбираща повърхност (това е важно, в противен случай резултатът ще бъде неправилен) за 5-9 минути и оценете резултата.

Отрицателен и положителен тест за овулация - снимка с обяснение

Ако тест лентата е толкова ярка или по-ярка от контролната, тестът за овулация е положителен. Обикновено положителният тест отнема не повече от два дни. Ако тест лентата е по-ярка от контролната за три или повече дни, е възможна дисфункция на яйчниците или по-ранното им изчерпване и е необходима консултация със специалист.

Положителен тест за овулация Детелина. Тестовата лента е толкова ярка, колкото контролната

Когато тест лентата липсва или е по-бледа от контролата, резултатът е отрицателен.

Отрицателен тест за овулация Детелина. Тестовата лента липсва или е по-бледа от контролата

Изключение, ако няма контролна лента, тогава тестът се счита за невалиден.

Важно е (!) Трябва да оцените яркостта на лентата САМО от 5-ата до 10-ата минута след употреба. Факт е, че когато изсъхне, боята променя цвета си и тестът вече няма да бъде показателен..

Също така се случва фалшиво отрицателен резултат. Най-често поради нарушение на събирането на биоматериал или условия на изпитване (как да се спазват всички изисквания и да се получи най-точен резултат, прочетете тази статия). Фалшиво положителен резултат се случва с хормонален неуспех..

Тест за овулация на детелина - ревюта

Според прегледите на момичетата, използвали тестовете за овулация на Clover, недостатъците са:

- много тясно поле за оценка на ивици;

- производител Русия, не е с най-добро качество на тестото и се случва резултатът да не е толкова ярък, колкото този на по-скъпите продукти.

Плюсовете са:

+ цена - от 95 до 125 рубли;

+ наличност - предлага се в много аптеки;

+ не се различават по показателност от скъпите тест ленти - в сравнение, например, с Eviplan, положителният резултат е показан и при двата теста.

Сравнителна таблица от 20 популярни имена на тестове за овулация с инструкции и снимка на положителен резултат, както и важни препоръки за провеждане на теста, прочетете този материал.

Тестове за овулация

 • Всички аптеки
 • Любими

Тест за овулация, щракащ се цифров 7 бр.

Procter & Gembel (Швейцария) Лекарство: Тест за овулация

Тест за най-мръсна овулация за овулация 5 бр.

Axiom GmbH (Германия) Приготвяне: Овулация с най-голяма измама

Тест за овулация Eviplan 5 бр.

Chelm (Германия) Приготвяне: Eviplan

Тест за най-измамно планиране за овулация n5 + 2 теста за бременност

Axiom GmbH (Германия) Подготовка: Frautest Planning

Тест за овулация на Miaplan 5 бр. + тест за бременност 1 бр.

IND диагностично (Канада) лекарство: Miaplan

Тест за овулация ovuplan 5 бр.

Тест Femiplan за определяне на овулацията 5 бр.

FarmLine Limited (Великобритания) Подготовка: Фемиплан

Тест за овулация, силно чувствителен 5 бр. детелина

Тест за най-мрачна менопауза за определяне на менопаузата 2 бр.

Тест за овулация Eviplan comfort, струя 5 бр.

Chelm (Германия) Подготовка: Eviplan комфорт

Премиум диагностичен тест за определяне на овулация, струя 5 бр.

Biomerica Inc. (САЩ) Лекарство: Премиум диагностика

Тест за овулация Eviplan 5 бр. + тест за бременност 1 бр.

Chelm (Германия) Приготвяне: Eviplan

Тест за овулация 5 бр.

Тест за овулация овуплан (ovuplan) # 1

Тест за овулация IHA-lg фактор 5 бр.

Тест за овулация kliablu 5 бр.

Procter & Gambel (Великобритания) Лекарство: Тест за овулация

Съвременните жени все повече се интересуват от въпроса кога да овулират. Разбирането кога точно ще бъде освободено яйцето ви позволява да предскажете зачеването, по-добре да се подготвите за евентуална бременност.

Можете да си купите тест за овулация в Москва, като направите поръчка на уебсайта Asna.ru. Продаваме диагностични устройства от водещи местни и чуждестранни производители на достъпни цени. Налични са тестове от Axiom GmbH, Bolear, IND Diagnostic, Procter & Gamble, FarmLine Limited и други известни компании.

Как да поръчам

Покупката от Asna.ru е проста:

 1. Изберете устройството, което ви подхожда в каталога на онлайн магазина.
 2. Обърнете внимание на цената му в различните аптеки в града. Цената на тест лента за овулация зависи от ценовата политика на аптеката, която я прилага.
 3. Посочете от коя аптека ще вземете поръчката си. Ще се погрижим доставката да бъде завършена в срок.
 4. В удобно време посетете аптеката, дайте номера на поръчката и направете плащането.

Ако имате някакви въпроси, докато правите покупка, моля, свържете се с персонала на ASNA за помощ - те винаги са готови да ви посъветват и намерят решение.

Тестове за овулация. Препоръки за употреба

Планирането на зачеването включва общ тест за овулация. Технологията се основава на откриването на лутеинизиращ хормон в урината. Преди овулацията (24-48 часа) съдържанието му в урината се увеличава. След пиковата продукция, която може да се определи чрез тестване, следващите няколко дни са най-добрите за зачеване.

Какво представлява овулацията?

Това е освобождаването на зряла и готова за оплождане яйцеклетка от фоликула. Процесът се наблюдава в средата на репродуктивния цикъл. След като попадне в коремната кухина, яйцето се отнася от ресничките на маточните тръби и попада вътре, където се извършва оплождането.

Освобождаването на яйцеклетката от фоликула се извършва под въздействието на хормони. В първата половина на цикъла, когато фоликулът узрее, постепенно в него се произвеждат естрогени. Колкото повече са, толкова по-близо е денят на овулация..

Веднага след като нивото на естроген в организма достигне нивото, необходимо за овулацията, настъпва рязко освобождаване на LH и фоликулът се пука. Така че нивото на лутеинизиращия хормон е показателно за прогнозата на овулацията. Това всъщност е в основата на този диагностичен метод..

За какво е тест за овулация??

Успешният период за зачеване е много кратък. Яйцеклетката не е жизнеспособна в рамките на един ден след овулацията и сперматозоидите живеят не повече от 72 часа.

Всъщност може да има само 3-4 дни на месец, през които е възможно зачеването:

 • два дни преди овулацията;
 • първия или втория ден след овулацията.

Поемането на тест ще ви помогне да определите дните, в които е най-вероятно да забременеете. Благодарение на високата си чувствителност (25 mME / ml) се получава по-точен резултат.

Календарните и температурните методи в този случай са по-малко ефективни. Продължителността на първия период от репродуктивния цикъл се различава не само при различните жени, но и при един и същ - в рамките на различни цикли.

Що се отнася до температурния метод, той е трудоемък и неудобен, изисква спазване на много условия, за да се получи статистически надежден резултат..

Основни показания за теста

 1. Необходимостта от определяне на оптималния период за зачеване.
 2. Подготовка за отстраняване на репродуктивен материал за криогенно съхранение.
 3. Даряване на яйцеклетки - прехвърляне на собствените си яйца на други.
 4. Участие на жените в асистирани репродуктивни технологии: IVF, WMO.

Подготовка преди теста

Преди процедурата е необходимо да се определи най-подходящото време за нейното изпълнение:

 1. Ако жената поддържа календар на менструацията, е необходимо да се изчисли интервалът между дните на настъпване на менструацията в продължение на няколко репродуктивни цикъла. Най-често това е 25-31 дни.
 2. Изчислете средната стойност. Това е 26-27 дни. Ако цикълът е напълно нередовен, трябва да посетите лекар и да разберете причините. Може да се наложи зачеването да бъде отложено.
 3. Необходимо е да се извади 17 от полученото число - това е точната продължителност на втория период от репродуктивния цикъл (14 дни) и максималната продължителност на овулацията е 3 дни. Полученият резултат ще бъде самият ден от цикъла, от който трябва да започнете ежедневни измервания..
 4. Ако цикълът не е твърде еднороден, например - 23, 27, 31 дни, тогава за изчисления се взема най-малкият показател. В този случай времето за измерване се удължава и може да се наложи не един, а няколко теста за изследване.
 5. Непосредствено преди тестването не пийте в продължение на 3 часа, дефекирайте в продължение на 2 часа. Необходимо е събраната телесна течност да е достатъчно концентрирана и да съдържа нива на LH за истински резултат..

Кои тестове да използвате?

Компанията Frautest произвежда продукти от три вида:

 • Тест ленти за овулация. 5 домашни тест ленти за овулация с контейнери за събиране на урина.
 • Касети за тест за овулация. 7 теста, предназначени за жени с нередовен цикъл. Касетата се поставя директно под струята урина, така че няма включени контейнери.
 • Планиране. 5 тест ленти, 2 теста за бременност и 7 контейнера в комплект.

Най-простият комплект, който работи за повечето жени с нормален цикъл, е 5 тест ленти от овулация. Този евтин тест за овулация е идеален за изследвания. Нека се спрем на правилата за поведението му.

Как да тествате?

Комплектът Frautest съдържа контейнер за събиране на урина и 5 тест ленти (1-2 за ежедневна употреба). Ако жената има постоянен менструален цикъл, тогава пет дни са достатъчни, за да се определи скок на лутеинизиращия хормон.

В удобно за жената време (от 10 до 20 часа) се взема биоматериалът. Тестът не се извършва сутрин, тъй като няма да бъде ефективен поради освобождаването на LH в урината през деня.

На следващо място, една тест лента се изважда от опаковката, потапя се в течността по протежение на марката под формата на стрелки. След изчакване 10 секунди се изважда и се поставя хоризонтално на суха повърхност. Положителен резултат ще бъде видим след 40 секунди, отрицателен резултат се чете след 10 минути.

Как да тълкуваме резултатите?

Продължете теста на следващия ден

Нивото на хормона е повишено. През следващите 1-2 дни ще настъпи овулация. Подходящо време за зачеване. Тестването не трябва да продължава

ОтрицателниИндикаторът показва една или две ивици, но тестът е по-лек
ПоложителенПоявиха се две ивици. Тестова лента от същия или по-тъмен нюанс
ПогрешноБез ивициНеобходимо е да повторите теста, следвайки инструкциите

Къде да купя тест за овулация?

Продуктите Frautest се доставят в много аптеки. Следователно можете да разберете колко струва тест за овулация в аптечен павилион близо до вас. Средно най-простият тест с 5 ленти ще струва 350 рубли.

Frautest е безспорният лидер на пазара на тест ленти. Първото предприятие се появи в Германия през 1991 г. и за малко по-малко от три десетилетия Frautest произвежда широк спектър от тестове за бърза диагностика.

Опцията за касета ще струва двойно повече. Подобна цена на теста за овулация е свързана с висока чувствителност и различен механизъм на действие. Той работи добре при нередовни цикли.

Ползи от теста за овулация:

 • Тестването се извършва у дома.
 • Отнема само 3-10 минути, за да получите резултата.
 • В комплекта са включени контейнери за събиране на биоматериал (урина).
 • Резултат у дома и с лабораторна точност.

Препоръки и предпазни мерки

Правенето на домашен тест може да даде фалшиво положителни и фалшиво отрицателни резултати. Поради това е много важно тестовете да се извършват в пълно съответствие с препоръките на производителя..

Фактори, които могат да повлияят на резултата:

 • Изхабяване на яйчниците.
 • Постменопаузален период.
 • Някои бъбречни заболявания.
 • Стимулиране с hCG хормон.
 • Бедна на протеини веганска храна.
 • Използване на хормонални контрацептиви.

Всички тези фактори могат да повлияят на нивото на лутеинизиращия хормон, променяйки неговите параметри. В този случай, въпреки високата ефективност и правилното изпълнение на теста, резултатът ще бъде неправилен..

Също така не трябва да използвате теста като метод за контрацепция. Не е предназначен за предотвратяване на нежелана бременност..

Тестване на нередовен цикъл

При жени, чийто цикъл е нередовен и понякога над 50 дни, може да се наложи по-продължително проучване. Тяхната овулация е нередовна..

Следователно ще е необходимо през ден или с различна честота, например - слушане на сигналите на тялото ви, определяне на хормонални промени и използване на тест ленти за „улавяне“ на овулацията.

Имайте предвид, че за тези, чийто цикъл е толкова нередовен, е препоръчително да се консултирате с лекар. Защото трябва не само да заченете, но и да раждате здраво дете. И ако причината за редки овулации са хормонални смущения, бременността ще бъде изложена на риск.

Ще покаже ли тест за овулация бременност??

Не, въпреки популярните вярвания, всеки бърз тест е предназначен да идентифицира собствения си хормон. Нивата на LH спадат след зачеването и не си струва да се използва тест за овулация за диагностициране на бременност.

В мрежата има много информация, че тестът за овулация показва бременност. Всъщност, хормонът LH има прилики с Alpha-hCG - хормонът на бременността, но това не е причина този високоспециализиран тест да се използва за други цели..

Планиране на пола на бебето с помощта на тест за овулация

Мъжките полови клетки са хаплоидни - те имат само една хромозома (X или Y). В зависимост от това коя сперма навлиза в яйцеклетката, ще се развие женски (XX) или мъжки (XY) плод.

Статистическите данни показват разликата в свойствата на сперматозоидите с различни хромозоми:

 • Y хромозомите са по-подвижни, но живеят по-кратко. Те са малки и бързи..
 • Х хромозомите са по-малко подвижни, но остават жизнеспособни по-дълго.

Тези данни доведоха до появата на теорията за планиране на пола, базирана на съотношението на датата на овулация и полов акт. То гласи:

„Ако полов акт се е случил 1-2 дни преди овулацията, те ще изчакат и ще участват в оплождането предимно с X-сперма. Ако директно в деня на овулацията ще се роди момче, тъй като бързите Y-сперматозоиди ще успеят повече “.

Невъзможно е да бъдем сигурни в неприкосновеността на това, тъй като по време на 1 полов акт над 10 милиона сперматозоиди влизат в тялото на жената. И кой от тях ще участва в оплождането, вероятно е невъзможно да се изчисли със сигурност..

Основното условие за планиране на пола е точното идентифициране на предстоящата овулация. И това ще помогне на тест лентата за овулация. Получените резултати ще покажат кога да има полов акт:

 • за раждане на момиченце - 1-2 дни преди овулацията;
 • за раждането на момче - в деня на овулацията (5-8 часа след получаване на положителен резултат).

По този начин тестът за овулация е много полезно изобретение. Той е безопасен, бърз и е помогнал на милиони жени да избегнат проблеми с зачеването. Препоръките за използването му са много прости и тестването не отнема много време и усилия.!

Евтини тестове за овулация.

Потърсих в търсенето, че има евтини тестове за овулация. Някои от тях са Ovuplan N5 за средно 200-250 рубли. И тестове "Роден съм" №5. за 150 рубли.

Кой го използва? Мога ли да им се доверя?

 • Овулация
 • * Общностни правила
 • Изключено
 • Къде и кога да започнете?
 • Избор на медицинско заведение, специалист
 • Прегледи, анализи
 • Болести, лечения, лекарства при планиране
 • Определение за бременност
 • Направихме го!
 • Базална температура
 • Дамски календар (менструален цикъл)

Потребителски коментари

 • 1
 • 2

Използвал съм Frau, Cliable, Ovuplan само веднъж. Обикновено не стигам до контрола.

Не съм ги пробвал, купих си редовен измамник, нищо не разбрах, ивиците бяха ярки дори след О, потвърдено от ултразвук. след това си купих цифров изчистващ, направих го 7 дни - така той не ми се усмихна (последният беше 21 дни, а овулацията ми се случва най-късно на 20-ти), на теория трябваше да си купя още една опаковка, но ние отлетяхме да си починем) или нямаше овулация, или беше рано, или напразно изхвърлих хиляда за тези изследвания)

Ovuplan отлични тестове)

Сякаш почиствах, намерих 4 теста „Роден съм“, купих го още през юли 2015 г., но не можах да го намеря и го намерих сега. В крайна сметка така и не успях да определя дали имам овулация или не. Тъй като не видях лентата със същата яркост като контролната, и на следващия ден лентата стана напълно по-бледа

По принцип съм разочарован от тестовете... :(

ovuplan нормално, в аптеката ru за 100 рубли 5 бр. IHA-LH-FACTOR също са нормални

ИЗПИТВАНИЯ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА БРЕМЕННОСТ И КВУЛАЦИЯ

Последвай ни

Приложения

гореща линия

За компанията

 • За "Apteke.ru"
 • Лиценз и подробности
 • Благотворителна фондация "Катрен"
 • Лекарства в регионите

Помогне

 • ЧЗВ
 • Как да направите поръчка
 • Правила за доставка
 • Обратна връзка

Промоции и продажби

 • Промоции и оферти
 • Програми за лоялност

Правна информация

 • политика за поверителност
 • Условия за ползване

Всяка информация, публикувана на сайта,
не е публична оферта

Лиценз No ФС-99-02-007598 от 26 декември 2019 г.

Акционерно дружество "Научно-производствена компания" Катрен "

Адрес: 141402 Химки, магистрала Вашутинское, вл. 22.

Тестове за овулация

Тест за овулация, чиято цена варира от няколко десетки до няколкостотин рубли, се счита за един от най-ефективните методи за изчисляване на фертилни (с възможност за зачеване на дете) дни. Принципът на действие се основава на идентифицирането на лутеинизиращия хормон, който достига максималното си ниво малко преди освобождаването на яйцеклетката в матката. Това е естествен биологичен процес, който редовно се случва в тялото на жените в репродуктивна възраст. Времето за освобождаване на яйцеклетката е различно за всяко момиче и обикновено се случва от 7 до 21 дни от менструалния цикъл. Процесът на отваряне на зрял фоликул се задейства от лутеинизиращия хормон (LH). Когато нивото се повиши, тест лентите за овулация показват положителен резултат.

Кога да се проведе

Подходящото време за използване на тест ленти за овулация се изчислява индивидуално:

 • цикълът е редовен, продължава 28 дни - препоръчително е да се проведе проучване след 11 дни от началото на менструацията;
 • цикълът е кратък, той е 21-22 дни - изследването започва от 5-6 дни от кървене;
 • почивка между периодите 35 дни - диагнозата започва на 18-ия ден.

Можете самостоятелно да изчислите кога да поръчате и да използвате теста за определяне на овулацията. Препоръчително време - 17 дни преди следващото кървене.

Тестването отнема 5 дни. Препоръчително е да го направите два пъти за 24 часа. За разлика от теста за бременност, най-добре е да го използвате след 10 часа сутринта. За да увеличите концентрацията на урина преди процедурата, не се препоръчва да ходите до тоалетната за 2-3 часа. Не трябва да се пие течност преди диагностика.

Разновидности на тестове за овулация

Можете да си купите тест ленти за овулация в нашия онлайн магазин. Те се различават по цена и употреба. Принципът на всички тях се свежда до анализ на нивото на лутеинизиращия хормон.

Тестовете за определяне на овулацията са:

 • Лента хартия е парче дебела хартия. За употреба трябва да се събира урина. Лентата се спуска за 3-5 секунди до определеното ниво. Резултатът се оценява в рамките на 3-10 минути.
 • Таблетка - пластмасов правоъгълник с два прозореца и пипета. Събраната течност трябва да се капе в посочения прозорец. Отговорът ще се появи в друга дупка след 3-5 минути. Таблетните компютри се считат за по-точни.
 • Мастилено-струен - прилича на пластмасова писалка. Цената на мастилено-струен тест за овулация е по-висока от тази на лентичките. Но е по-удобно за използване, защото не е необходимо да събира урина. За да изчислите плодородните дни, трябва да поставите системата под потока за няколко секунди, резултатът ще се появи в рамките на 5 минути.
 • Многократно - преносимо устройство със сменяеми ленти. За всеки тест се използва нова лента. Той се поставя в устройството и след това се потапя в урина.
 • Цифрова - електронна система. За диагностика се използва женска слюнка. Когато е суха, тя рисува модел, който определя плодовитостта.

Декодиране

Резултатът се счита за положителен, ако и двете ивици имат ярък нюанс. Отрицателно, когато човек е по-малко ярък. За по-точен резултат се препоръчва проучването да се повтори след 12-24 часа. Две ярки ивици не показват, че яйцеклетката е напуснала фоликула, те показват началото на фертилния период, когато вероятността да забременеете е висока.

Можете да поръчате тест ленти за определяне на овулацията от нас с доставка в цяла Русия. Те могат да бъдат закупени и в един от нашите магазини в Москва, Санкт Петербург, Красноярск или Симферопол. Предоставяме отстъпки за редовни клиенти.

Колко струва средно тест за овулация?

Тестването за датата на овулация ви позволява да установите периода на освобождаване на яйцеклетката във фалопиевите тръби, което благоприятства бременността. Средно в Русия тестът ще струва от 30 до 3500 рубли.

Какво е?

Феноменът на овулация се обяснява като освобождаване на яйцеклетка от яйчника във фалопиевите тръби. Два дни след овулацията е най-ефективният период за зачеване на дете. След 48 часа яйцеклетката умира и се екскретира през фалопиевите тръби от тялото, ако не е настъпило оплождане.

Освобождаването на яйцеклетки се случва средно на 14-ия ден от женския цикъл, с обща продължителност 28 дни, т.е. приблизително в средата. Феноменът на овулация силно зависи от индивидуалните характеристики, така че тези параметри често не съвпадат. За да определите точния ден от началото на овулацията, можете да използвате специални тестове.

По време на всеки цикъл узрява поне един фоликул на яйчника. Този процес е придружен от производството на женски хормон - естроген. Интензивността на освобождаването на естроген зависи от размера на фоликула: колкото по-голям е размерът му, толкова повече естроген се отделя.

Има критична точка, което означава достатъчна концентрация за овулация. В този момент лутеинизиращият хормон се освобождава в кръвта, което стимулира разкъсването на фоликула, тоест началото на овулацията. Яйцеклетката навлиза във фалопиевите тръби и оплождането се случва, когато се срещне със спермата.

Времето, необходимо на фоликула да узрее, винаги е различно, не само за различните жени, но и еднакво във всеки цикъл. Тестът се основава на реакцията на индикатора на наличието на лутеинизиращ хормон в урината.

Какво определя цената?

За да се определи времето на овулация, има прости и удобни тестове с ясни инструкции. Веднага след като нивото на лутеинизиращия хормон е надвишено, това веднага може да се види на теста. Повишаването на концентрацията започва още 2 дни преди овулацията.

Ако една двойка иска да зачене дете, тогава най-благоприятният момент за това са дните на овулация. Ако бременността е нежелана, през този период си струва да се предпазите.

Цената на теста за овулация зависи от:

 1. Градове.
 2. Аптечни ставки.
 3. Тип тест.
 4. Производител.

Тестовете на вносни производители ще струват повече.

Видове тестове

Тестовете за овулация са подобни на тестовете, които откриват бременност. Единствената разлика е, че се определя нивото на хормона в урината. Освен това има тестове, които реагират на естроген в слюнката..

Има четири вида тестване:

 • Електронен тест може да открие наличието на естроген в слюнката. Устройството има леща, върху която трябва да поставите малко слюнка. Действието се основава на факта, че в процеса на овулация моделът на кристализация на слюнката се променя. На екрана ще се появи шаблон, чрез който можете да разберете резултата, като го сравните със стандарта в инструкциите.
 • „Ивиците“ наподобяват класически тест за бременност на външен вид. Те представляват реактивна лента, която трябва да се потопи в урината за 30 секунди. Резултатът от такъв тест не винаги е точен, но струва по-малко от всички останали..
 • "Касети" - хартиена лента в пластмасов калъф. Трябва да пуснете малко урина в специален прозорец на кутията и да изчакате резултата.
 • Мастилено-струйните тестове се считат за най-надеждни днес. Ползите са повишена чувствителност към естроген и хигиена. Самата касета се затваря с капачка, която трябва да се свали преди употреба. В края на касетата има стрелка, под която трябва да заместите струя урина. След това се затваря с капачка и след пет минути показва резултата.
 • Съществуват и сложни тестове, които определят както овулацията, така и бременността..
Тестова лента

приблизителни разходи

Например цената на електронен тест за определяне на овулацията е средно от 1200 до 3500 рубли. Цената на тест лента варира от 30 до 150 рубли. В повечето случаи тестовите касети се произвеждат по 3-5 броя на кутия, което влияе върху тяхната цена - от 250 рубли и повече. Мастилено-струйният тест ще струва от 1000 до 1900 рубли. Цената на сложните тестове за овулация и бременност ще бъде малко по-скъпа - от 1500 до 2500 рубли.

Можете да си купите тест за овулация в почти всяка аптека. По-добре е да купувате предварително, за да имате винаги „под ръка“ в точното време.

Разходи за тест за овулация

Тестът за овулация, чиято цена е доста демократична, ви позволява да определите възможно най-благоприятния ден за зачеване. Повечето жени, планиращи бременност, слушат тялото си и по косвени признаци могат да определят кога идва пиковият ден..

По това време естеството на влагалищното течение се променя, нивото на либидото се повишава, а понякога има дори незначителни болезнени усещания в долната част на корема. Цената на тест за овулация ви позволява да го купувате всеки месец и ако се прави правилно, можете да разберете дали денят на зачеването е дошъл или не.

В днешно време аптеките предлагат широка гама от такива продукти. Цената на теста за овулация, начинът му на определяне и нивото на удобство са различни. За да направите правилния избор, трябва да знаете какво характеризира този или онзи вид продукт.

Цената на тест лента за овулация започва от 45 рубли. На външен вид прилича на продукт, който ви позволява да определите бременността у дома. Принципът на действие също е подобен и след проучването могат да се видят една или две ивици.

Тестова лента за определяне на овулацията при жените. Източник: saratov.apteki.me

Проверете за наличие или отсъствие на пиков ден, като потопите продукта в съд с урина. Резултатите са достъпни в рамките на минути. Ниската цена на тест лента за определяне на овулацията дава възможност да се извършват изследвания толкова често, колкото е необходимо.

Вторият вариант на продукта е мастиленоструйният тест. Той е доста лесен за използване. За провеждане на изследването е достатъчно да замените чувствителния край на лентата под струята урина. Резултатите се появяват след няколко минути също под формата на една или две ивици. Жените често се чудят колко струва тест за овулация от този тип в аптека. Средно ще трябва да платите 500-700 рубли.

Ако трябва да получите най-точните резултати, тогава трябва да използвате продукт от цифров тип. Цената за електронен тест за овулация е в рамките на 1000 рубли, но в зависимост от производителя тя може да бъде много по-висока.

За да се проведе проучване, е необходимо, както и в предишния случай, да се замени чувствителният тест на продукта под потока урина. В рамките на една, максимум две минути, резултатите ще се покажат на специален дисплей. Дигиталният тест за овулация с висока цена се счита за един от най-точните начини за определяне на пиковия ден..

Тест за многократна употреба с капачка в чувствителния край. Източник: syl.ru

По-рядък продукт е тестът за многократна употреба. Тя ви позволява да определите увеличаването на концентрацията на лутеинизиращ хормон чрез определени (непреки) промени в слюнката. Устройството може да се сравни с малък джобен микроскоп, чрез който се изследват и откриват трансформации на биологична течност..

В зависимост от това кой тест за овулация е избран, цената на електронно устройство за многократна употреба ще се различава. Продуктът може да има цифров дисплей, който показва усмивка в пиков ден, да променя цвета на лентата или да бъде под формата на малка кутия за прах. Цената за тест за овулация за многократна употреба започва от 1500 рубли и може да достигне 3-5 хиляди, ако продуктът се внася.

Характеристика:

Знаейки какво може да бъде тестът за овулация, колко струва и как се извършва, също така е необходимо да се определят моментите, в които използването на продукта ще бъде оправдано. Що се отнася до гинеколозите, те определят редица ситуации, при които подобен инструмент не може да се откаже..

Индикациите за използване на теста за овулация ще бъдат както следва:

 • Мъж и жена планират бременност, но в рамките на една или повече години след редовен сексуален живот без използване на контрацепция, зачеване не е настъпило;
 • Ако е необходимо точно да се установи пиковият ден, например, когато по определени причини жената не може да има интимност през целия менструален цикъл;
 • Когато няма стабилност в менструалния цикъл и се планира бременност;
 • Лекарите са диагностицирали поликистозна болест на яйчниците, аномалии на щитовидната жлеза или други хормонални нарушения, които водят до менструални нарушения, а жена с тези аномалии иска да забременее.

Цената на тест за овулация под формата на ленти е доста ниска, така че може да се използва редовно. Важно е да се разбере, че има ситуации, когато провеждането на такова проучване няма да доведе до резултати..

Така например, ако жената има нарушен менструален цикъл и в същото време се характеризира с постоянни и дълги закъснения в пристигането на регулациите. В тази ситуация е почти невъзможно да се определи денят на овулация, така че ще трябва да тествате всеки ден в продължение на няколко месеца, което ще бъде много скъпо.

Електронен тест за овулация за многократна употреба. Източник: mama66.ru

На тези жени се препоръчва да използват цифров тест за овулация. Въпреки че цената на продукта за многократна употреба е висока, ако желанието за раждане на дете не е по-малко, тогава финансовият въпрос отпада на заден план. Но ще бъде по-добре, ако момичето отиде на гинеколог и се подложи на фоликулометрия.

Безполезно е да се използва тест за овулация за жени, които не планират бременност, но са решили да прибегнат до извършване на изследване, за да го предотвратят. Разбира се, лекарството ще помогне да се определи пиковият ден, но е невъзможно да се каже недвусмислено, че при полов акт по друго време зачеването няма да настъпи..

Тестване

Когато една жена е закупила тест за овулация (снимка, цената и описанието на която е представена по-горе), възниква естествен въпрос: кога е най-доброто време за провеждане на изследване, кой ден от менструалния цикъл ще бъде най-подходящ. Всичко тук директно зависи от редовността на пристигането на месечно кървене, както и от броя на дните между тях..

Ако цикълът е стабилен и е 29 дни, тогава е необходимо да извадите числото 17. От тази цифра ще бъде възможно да се получи денят на менструалния цикъл, от който трябва да се проведат тестове за определяне на овулацията. Средно ще бъде 11-15 дни.

Когато менструацията не е стабилна, трябва да се избере най-краткият цикъл и от нея да се извади числото 17. Трябва обаче да се разбере, че в такива ситуации някои цикли могат да бъдат ановулаторни, т.е. време.

Инструкции

Всяка опаковка трябва да има свои собствени инструкции за теста за овулация, като цената на продукта няма да се промени от това. Много е важно да се запознаете подробно с информацията, предоставена на опаковката или в опаковката, преди да проведете проучването..

Тестовете за овулация трябва да се правят няколко поредни дни. Източник: vipeda.ru

За да получите най-точните и правилни резултати, трябва да следвате тези препоръки:

 • Най-добре е да не използвате първата сутрешна урина за теста;
 • Необходимо е процедурата за определяне на овулацията да се извършва всеки ден по едно и също време на деня;
 • За да се потвърди началото на пиковия ден, тестването е най-добре да се прави сутрин и вечер;
 • Спазвайте стриктно времето за проверка на резултатите (посочено в инструкциите за всеки продукт поотделно).

Знаейки каква е цената на теста за овулация, както и да изберете най-подходящия тип за себе си, трябва да разберете и принципа на продукта. Механизмът се основава на определяне на увеличаването на концентрацията на лутеинизиращ хормон в състава на биологичната течност. Максималното му количество се наблюдава непосредствено преди освобождаването на яйцето.

След като тест лентата е потопена в урина или чувствителният край на продукта е поставен под струя урина, след няколко минути ще се появят една или две ленти (съответно отрицателни и положителни). Важно е да се разбере, че ако на теста се появят две ивици, това не означава, че тялото определено е готово за зачеване и ще настъпи оплождане.

Жената трябва да обърне внимание на интензивността на цвета на индикатора. Ако лентата е бледа или се появява леко, тогава такъв резултат се счита за отрицателен и показва липсата на овулация. Ако във втората лента има интензивен цвят, тестът се счита за положителен. Съответно, през следващите 24-36 часа вероятността за наторяване е най-висока.

Сравнение

В аптеките са представени евтини тестове за овулация, чиято цена започва от 45 рубли. Наред с това обаче по рафтовете има доста скъпи продукти. В сравнителната таблица можете да видите каква е средната цена на теста за овулация и неговото кратко описание..

роден съм

100-250 рубли

Eviplan

300-350 рубли

Най-измамник

350 рубли

Овуплан

200 рубли

Соло мини

700 рубли

Ясно синьо

1000 рубли

2000 рубли

ИмеОписаниеРазходите
Тестова лента за определяне на овулацията. Една опаковка съдържа 5 артикула. Точността на резултатите е 99%
Пакетът съдържа 5 тест ленти за определяне на овулацията и една за установяване на бременност.
Пакетът съдържа пет тест ленти. Според рецензиите това е един от най-точните видове.
Мастилено-струен тест за определяне на овулацията. Има както положителни, така и отрицателни отзиви.
Мастилено-струен тест. Препоръчва се от повечето гинеколози. Има 99% степен на доверие
Тест за цифров тип. Той е най-точен от цялата продуктова гама. Коректността на резултатите е 100%.
Lady-qТест за овулация за многократна употреба. Прилича на мини микроскоп. Действа чрез оценка на промените в слюнката.

Когато жената планира бременност и зачеването не се случва дълго време, тя започва да използва различни методи за определяне на пиковия ден. Тестът за овулация определено ще й помогне в това, цените в аптеките за които се различават значително, както се вижда от сравнителната таблица.

Отзиви

Обхватът на тестовете за овулация е доста широк. Почти невъзможно е да дойдете в аптека и веднага да разберете кой продукт трябва да вземете, ако не се запознаете с мнението на жените, които вече са използвали този вид продукти. В повечето случаи отзивите за тях са положителни, независимо от цената.

По-добре е да отдадете предпочитанията си на известни производители, които включват Frautest и Evitest. Те се характеризират с високо ниво на точност, поради което са търсени сред жените. Тъй като вече е разгледано какъв може да бъде тестът за овулация, инструкции за употреба, цена, ревюта на продукти, остава само да изберете този, който ви е харесал най-много.

Тестове за овулация - кое е по-добре?

В нашата статия ще разгледаме най-известните и популярни марки, ще разгледаме различни тестове за овулация: кои са по-добри, кои са по-лесни за използване и ще проучим принципа на тяхната работа и характеристики..

Кой тест за овулация е по-добър

Основни принципи на използване на тестове

Овулацията и зачеването са основните процеси в репродуктивната функция на жената, които не протичат един без друг. Поради това е много важно да се установи надеждно деня на освобождаване на яйцеклетката от яйчника, за да се извърши полов акт навреме и да се направи оплождане в точния момент. За тази цел се използват специални тестове. Има най-простите тест ленти, по-чувствителни мастилено-струйни ленти, съвременни цифрови, както и устройства, които определят овулацията чрез слюнка..

Преди да започнете да се запознавате с устройствата и принципа на тяхното действие, припомняме, че първо трябва да можете да изчислите времето за тестване, за да не губите време и пари. Трябва да знаем първия ден на анализа. За целта извадете от дължината на менструалния цикъл 17. Това число се формира от два параметъра:

  14 дни - общата продължителност на втората фаза за всички (след появата на клетката преди менструация); 3 дни - максимално възможният период на овулация (обикновено 24-36 часа).

Например, с цикъл от 28 дни (28-17 = 11), първият ден от изследването ще бъде 11-ият ден, считано от първия ден на менструацията.

Как да броим с нередовен цикъл

При нередовен цикъл трябва да изберете най-малката от 3-6 стойности, отбелязани във вашия календар, за да участвате във формулата. Това ще бъде само приблизителна дата и в такива случаи тестването отнема малко повече време..

Как да тествате с нередовен цикъл

Първо трябва да се запознаете с общите правила:

  сутрешната урина не е подходяща за анализи поради силна концентрация; най-доброто време за събиране е от 10 до 20 часа; ограничете приема на течности, за да не намалите концентрацията, за 2 часа; препоръчително е да не уринирате преди изследването в продължение на 2-4 часа; тест в същия час всеки ден.

Принципът на действие на всички тестове за урина се основава на определяне на нивото на лутеинизиращ хормон (LH) в него. Характеризира се с рязко нарастване 24 часа преди да напусне клетката, което се записва по време на изследването.

Тестови ленти - характеристики и видове

След като сте тръгнали да купувате тест за овулация, който е най-добрият, форумът и съветите от потребителите от женски пол могат да помогнат по този въпрос. След като разгледате различни коментари, вие сами ще заключите кое е най-подходящо и изглежда по-качествено на този етап..

Ще проведем общо запознаване с този метод на изследване и ще започнем с тест ленти.

Овупланов тест

Ovuplan е обикновен тест с 1 лента или 5 в комплекта. Преди употреба съберете урина, спазвайки правилата, изброени по-горе, спуснете тест лентата в контейнер за 5 секунди, отложете и изчакайте резултата 10 минути.

Тест за овулация Ovuplan

Ако резултатът е положителен, и двете линии ще станат с еднакъв цвят, или контролната линия ще бъде малко по-бледа. Това показва скорошното излизане от клетката. Когато тест лентата отсъства или е по-малко оцветена от контролната, все още няма LH скок. Така че на следващия ден тестът трябва да се повтори по едно и също време.

Най-измамник

Frautest има същия принцип на приложение. Аптеката продава:

  Frautest овулация, в която 5 ленти; Frautest Ovulation със 7 касети с капачки, препоръчва се за жени с нередовен цикъл; Frautest Planning пакет от 5 ленти, 7 контейнера за урина и 2 теста за бременност.
Тест за най-измамна овулация

Тест "Роден съм"

Подобно в действие на предишния тест Clover LLC "I was born". Съдържа същите 5 ивици.

Тест за овулация "Роден съм"

Кой тест за овулация е по-добре да купите от лентички с ленти е трудно да се каже. Всеки е добър по свой начин и разликата между тях е само в цената, която зависи от популярността на марката. Всички имат еднаква точност. Дефектните ленти могат да бъдат намерени при всеки производител.

Мастилено-струйни тестове - разлики и ползи

Реактивните ивици са по-удобни и могат да се използват универсално, тъй като няма нужда от събиране на урина.

Тест за овулация IHA LH

IHA LH е имунохроматографски анализатор на високо ниво. Комплектът включва 5 ленти с капачки. Използва се съгласно следните правила:

  Свалете капачката преди тестване. Задръжте го под потока за 10-20 секунди. Поставете капачката. Поставете хоризонтално. Изчакайте 5 минути, но не повече от 10.

Получаваме отговора под формата на същите два реда, които трябва да бъдат анализирани за промяна в сянката..

Eviplan и Evitest

Марките Eviplan и Evitest са не по-малко известни. Всяка се предлага с 5 ленти. Методът на приложение не се различава от описания по-горе. Просто го задръжте под струята на тестовата течност за 5 секунди и оценете резултата след 5 минути.

Тест за овулация Eviplan

Точността на мастилено-струйните тестове е идентична с лентите с ленти. Можете да им се доверите..

Цифровите тестове са уникална техника

Цифровите тестове за многократна употреба се считат за най-модерните и изключително точни..

Дигитален тест Clearblue

Clearblue digital е най-популярен. Комплектът включва мини устройство, което е преносимо електронно устройство, 7 тест ленти, опаковани в отделни запечатани опаковки, и инструкция, която предписва следната процедура:

  По време на тестването отворете една лента и свалете капачката от нея. Поставете го в държача на устройството, така че стрелките, маркирани върху тях, да се подредят. Изчакайте текстът „тест готов“ да се появи на екрана. Задръжте апарата под струя урина за 5-7 секунди или го спуснете в контейнер за 15. Важно е течността да не попадне върху тялото. Поставете го на повърхността, след 20 секунди символът „готов за тест“ ще мига, което ще потвърди правилността на действията. Изчакайте 3 минути. Лентата не трябва да се отстранява, преди изображението да бъде заснето на монитора.
Дигитален тест за овулация Clearblue

Когато времето изтече, резултатът се появява на екрана. Ако има надпис „няма освобождаване на LH“ или се появи празен кръг, тогава отговорът е отрицателен. Процедурата трябва да се повтори утре по същото време. Ако резултатът е положителен, ще видим смеещ се емотикон, който предвещава скорошното освобождаване на яйцето. Изображението остава на екрана за 8 минути.

За пълнота тестването може да се извършва сутрин и вечер. След като видите забавна картина, половият акт трябва да бъде извършен през следващите 5-10 часа.

Многократно използваеми микроскопи - предимства

Голямата стойност на изследванията на урината при определяне на деня на зачеването не подлежи на съмнение. Най-големите им предимства са тяхната наличност и ефективност. Всеки може да избере марка, която отговаря на цената.

Но освен тях има и устройства, които анализират слюнката. Нека разгледаме техните характеристики, за да разберем кой тест за овулация е най-добрият..

Принцип на действие

Науката е доказала, че с нарастването на естрогена в кръвта, структурата на солите в слюнката се променя, което се записва от устройства чрез изследване на капчица или намазка. Моделът на солта се променя постепенно:

  В началото на цикъла в разглежданата проба се вижда почти равномерна пунктирана линия. По-близо до средата започват да се появяват напречни сечения, което се дължи на увеличаване на нивата на естроген през периода на узряване на фоликулите. По време на излизането от клетката кристалите се нареждат в тънка картина, наподобяваща лист от папрат.
По време на овулацията микроскопът ще покаже листа от папрат

Разновидности на тестови микроскопи

Днес има много устройства от този тип действия.

  Микроскоп Ovulux, оформен като тръба за червило. За броени минути, работейки като обикновен микроскоп, той може да даде информация върху намазка от слюнка дали моментът на овулация е дошъл. За да направите това, просто трябва да вземете обектива, да нанесете намазка, да изчакате 5 минути, докато изсъхне напълно, да поставите лещата в устройството и да оцените чертежа. Тестът за микроскоп Arbor-Elite има подобен ефект. Комплектът съдържа комплект очила за многократна употреба (32 броя), които ви позволяват да съхранявате проби за сравнение или наблюдение на образуването на листа от папрат и брошура „Момче или момиче“, която дава съвети как да повлияете на пола на ембриона. МОЖЕ МАЙ мини микроскоп. Употребата е подобна. Eva-Test D е малка лаборатория. Характеризира се с висока точност и компютърна обработка на данни. Тестът за ову се използва не само за изследване на слюнка, но и слуз от шийката на матката, тъй като структурата на модела в деня на овулацията е еднаква за тях.
Домашна лаборатория Eva-Test D

За по-надежден резултат е по-добре да използвате слюнка сутрин, преди хранене и миене на зъбите. Ако е необходим анализ през деня, извършете го 1-2 часа след хранене..

Ние заключаваме, че методът за анализ на слюнката:

  точен; лесен и достъпен за използване във всяка ситуация (дори не е нужно да ходите до тоалетната); прави възможно планирането на пола на детето с вероятност от 80%, като се знае началото, пикът и краят на овулацията; предсказва "опасния момент", желаещ да избегне бременност.

Кои тестове са по-добри?

След като разгледахме всички видове, кой тест за овулация е по-добър, прегледите също потвърждават това, в урината или слюнката е невъзможно да се даде точен отговор. Момичетата отбелязват удобството на тестовете или използваните инструменти. И всеки похвали този, който е помогнал да се постигне желаното - да се зачене бебе.

Всеки от тях има предимства. Да кажем, че е по-лесно да тествате слюнка, отколкото да правите струен тест или да събирате правилната урина за използване с лента, но цената играе роля тук. Микроскопите и инструментите не са евтини. Въпреки че, като се вземе предвид повторното използване на микроскопични устройства, може и трябва да се изчисли за бъдещето, което ще бъде по-изгодно: закупуване на ленти на месечна база или скъпа покупка, която се използва от няколко години.

За жена с редовен менструален цикъл всеки тест, дори и най-простият и най-евтиният, ще свърши добра работа при определяне на деня на овулация. Следователно те могат да действат според материалните си способности. Той е необходим по-скоро просто, за да потвърди изчисленията си за този ден..

Кой тест за овулация е по-добър

Но при липса на ритъм в процеса, когато дори датата на тестване се приема като приблизителна, може да си струва да не пръскате върху ленти, а веднага да закупите цифров тест или микроскоп за многократна употреба. В такава ситуация ще бъде много по-лесно да се определи датата на зачеването. Следователно кой тест за овулация може да бъде решен по-добре само от самата жена.