Бременността трябва да бъде дългоочаквана и планирана. Не всичко на този свят обаче се случва така, както планираме и искаме..

Ако има закъснение, тест за бременност може да се използва за успокояване или, обратно, за информиране, че животът се е променил драстично.

Тестовете не винаги са точни, преди посещение на лекар няма сто процента сигурност, че жената наистина е в интересна позиция. Но въпреки това те помагат да решите дали трябва да отидете и да се тествате или просто да изчакате още няколко дни.

Най-евтините тестове за бременност също са подходящи за това. всички те работят по един и същ принцип. Защо да плащате, особено след като във всеки случай ще трябва да посетите гинеколог?

Ако това е бременност, трябва да се регистрирате, ако не, да разберете какво е причинило закъснението. Всички тестове реагират на hCG, хормон на бременността, който започва да се произвежда още 8 дни след зачеването.

Вещество, приложено върху тест лентата, показва присъствието на този хормон в урината. В кръвта има доста много hCG и в урината на жената той се съдържа в малки количества, но това е достатъчно, за да предизвика реакция.

Колкото по-висока е концентрацията на хормона, толкова по-ярък е цветът на тест лентата. Но понякога има и фалшиво положителен резултат, показващ рак или хормонални смущения.

10. Атестат, от 20 стр


Тестът за бременност Attest има чувствителност от 25 IU / ml, която се счита за средна. Тоест тестът трябва да се направи няколко дни след очакваното забавяне, когато нивото на hCG се увеличи до 25 MMe..

Много положителни отзиви. Те пишат, че по-скъпите тестове не показват бременност, докато този върши отлична работа..

Много хора купуват само тях, защото доверете им се на 100%. Резултатът се появява след няколко секунди, т.е. не трябва да чакате дълго, нервни и притеснени.

Много е удобно, защото веднага става ясно дали жената е бременна или не, никакви „въображаеми“ ивици.

Но имаше и случаи, когато той беше сбъркан, например, не показваше бременност, въпреки че срокът беше вече поне 6 седмици.

9. Проверка на мама, от 19 стр


Тестът за бременност Mama Check има средна чувствителност, която е около 20 MMe. Това означава, че те могат да се използват само след забавяне на менструацията. преди това време те ще покажат фалшиво отрицателен резултат.

Те ще работят само след като нивото на hCG се повиши до 20 MMe, а това отнема време.

Тестът се препоръчва да се направи в първия ден на пропуснат период. Производителят обещава точност от 99%.

Отзивите за него са различни. Някои клиенти са доволни от тестото Mama Check, защото те са много евтини, никога не лъжат.

Някои хора ги използват дори преди графика (необходимо е да се тества след забавяне), 5-6 дни преди очаквания период и те показват правилния резултат.

Но се случва и да греши, т.е. дава неправилен положителен резултат и по-късните тестове не показват бременност.

Повечето купувачи са уверени, че това е добър тест предвид цената. Грешки, но не толкова често, по-скъпите видове също имат грешки.

8. Итест плюс, от 17 стр


Чувствителността на теста за бременност Itest плюс е 25MMe. Помага да се разбере дали има бременност от първия ден на забавянето.

Несъмненият му плюс е цената. Но жените пишат в рецензии, че винаги издават втора бледа лента, когато се използват - реагент. Ето защо, някои не препоръчват да го използвате преди закъснението, тъй като резултатът ще бъде неясен.

Също така се случва, че отначало показва наличието на втора лента, която в крайна сметка изчезва. Жена, притеснена дали са бременни или не, подобни трикове едва ли ще се харесат.

7. EVA, от 17 стр


Чувствителността на EVA тест за бременност е 30MMe.

Отзивите за него са най-добрите. Жените пишат, че въпреки факта, че струва една стотинка, резултатът е точен. Освен това, за всеки случай можете да закупите не един, а 4-5 теста наведнъж на бюджетна цена, за да премахнете възможността за грешка.

Препоръчително е да го използвате след пропуснат период. Лесен за използване: трябва да го потопите в буркан с урина за половин минута и да изчакате 1-5 минути за резултата.

Всички казват, че това е най-евтиният и надежден тест, изпитан във времето..

6. Бъдете сигурни, от 15 стр


Прагът на чувствителност на този тест е 25 MMe. Това е много евтино, но въпреки това дава правилния резултат. В допълнение, този тест "Бъдете сигурни" е красиво проектиран, приятно е да погледнете кутията. Тест лентите са добре опаковани.

Отзивите за него са най-добрите. Много хора харесват, че дава бързи и точни резултати..

5. ЗНАЕТЕ СЕГА, от 13 стр


Чувствителността на този тест, подобно на много подобни бюджетни, е от 25 MM.

Въпреки факта, че цената му е много скромна, потребителите говорят добре за „ЗНАЙ СЕГА“, те ги считат за надеждни.

Повечето от жените, които са ги използвали за тестване, са дали на този тест 5 звезди от възможните 5.

Но се случва и да дава грешни резултати. И така, на жена, която имаше последните си менструации преди 35 дни, той показа една лента, въпреки че по-късно беше потвърдено, че е бременна.

Друг го е използвал 2 месеца след раждането. Скъпите тестове показаха, че няма бременност, а тази даде обратен резултат. Фактът, че жената не е в позиция е потвърден от лекаря.

4. Вяра, от 13 рубли


Един от най-евтините тестове в Русия е обикновена лента, опакована в ярко саше. Чувствителността му е 25 MMe. Както всички тестове, той може да покаже резултати след около първия ден на закъснение.

Отзивите за него са различни, има и положителни, които потвърждават, че той не лъже.

Но повече, въпреки това, отрицателно. Те пишат, че тестът Vera не може да покаже бременност със закъснение от 3 седмици. Същият резултат беше и когато ултразвукът потвърди наличието на бременност..

Друг потребител се съгласява, че тестът е безполезен. Тя чакаше началото на бременността, няколко десетки теста я потвърдиха, но само "Вера" имаше най-слабата и незабележима втора линия.

Те пишат, че той показва бременност дори при девици и мъже. Една жена се притесняваше от закъснението. Купих този тест, цели 3 броя. Проверен, той потвърди бременността. Сутринта имах същия резултат. И в края на този ден започва нейният период. Реших да опитам третия тест на съпруга си. И той показа, че съпругът й е бременна.

3. Bee-Sure-S, от 13 стр


Чувствителността на теста Bee-Sure-S е 20 MMe, което е висока цифра предвид цената му. Отзивите за него са различни.

Жена, която е имала общо 3 бременности, потвърждава, че това е тест за качество. Тя го похарчи на 2-ия ден след закъснението. Още тогава беше ясно, че бременността е дошла, но ивицата беше много слаба, едва забележима. Ясна втора ивица се появява само 4-5 дни след закъснението.

Много хора не харесват, че тест лентата е твърде тясна, всичко излиза, реакцията се обърква, така че резултатът е фалшив.

Друга жена описа как този тест я изнервя. Тя веднага купи 10 от тези евтини тестове и няколко по-скъпи. От тях 9 показаха, че е бременна. Те не планираха дете и съпруга й и тя беше много нервна. Но се оказа, че тестовете лъжат.

2. Дамски тест, от 12 рубли


Подобно на предишния, Lady Test има чувствителност от 20 MMe.

Но отзивите тук са точно обратните. Много потребители са доволни от този тест, препоръчва се от около 100% от тези, които са решили да напишат отзиви.

Жените казват, че това е най-надеждният от евтините тестове. Резултатът показва веднага и много точно. Ако има бременност, той определено ще я покаже.

Неговите предимства са евтини, дава бърз резултат, лентата е ясна, ясно се вижда.

1. ImmunoChrome-hCG-Express, от 11 рубли


Има два вида тест "Бъдете сигурни", един от тях е ImmunoChrom-hCG-Express, чиято чувствителност е 25MMe.

Потребителите са доволни от него, пишат, че той показва правилния резултат и няма смисъл да плащате прекомерно и да купувате по-скъпи опции.

Лесен за използване. Резултатът ще бъде известен след 5 минути.

Евтини тестове за бременност: характеристики, разновидности и употреба

Тестовете за бременност са представени в различни ценови категории. Има скъпи модели, чиято цена започва от 300 рубли, а има диагностични системи, които струват само 17 рубли и малко по-високи. И естествено възниква въпросът, какви са разликите и кое е по-добре: да спестите пари и да купите евтин тест или да дадете повече и да купите скъп..

Как се различават от скъпите?

Евтините тестове за бременност почти не се различават от скъпите. И това е основната тайна на пазара за съответните стоки. И двете действат по абсолютно един и същ начин: те определят наличието на молекули на hCG хормон в урината на жената. Това вещество започва да се произвежда във високи концентрации от хорионните власинки на яйцеклетката след успешното имплантиране на ембриона в матката..

Имплантацията се извършва около седмица след действителното зачеване. След това нивото на hCG нараства приблизително два пъти на всеки два дни. До началото на забавянето на менструацията нивото на хормона в повечето случаи вече е достатъчно, за да може реагентът, приложен от производителите с антитела към човешки хорионгонадотропен хормон, да реагира с молекулите на веществото, отделяно от бъбреците в урината.

Ето как работят абсолютно всички видове тестове, които можете да си купите днес: таблет, мастиленоструйни и дори цифрови. Разликата между евтин тест и скъп тест обикновено се крие само в марката, тъй като производителите „навиват“ до половината от себестойността на добре известни имена, както и в дизайна и модификацията. Принципът на действие е същият.

Цената не зависи и от чувствителността на тестовете. Има системи с висок праг на чувствителност на реагента, които позволяват да се установи присъствието на хормона още няколко дни преди закъснението, а има и по-малко чувствителни тестове. И системата, която струва само 17 рубли с чувствителност 10 mIU / ml, може да открие втората лента преди закъснението, а скъпите тестови системи с чувствителност 25 mIU / ml ще покажат положителни резултати, след като менструацията не започне в продължение на няколко дни..

Какви видове има?

Всички диагностични системи за домашно определяне на ранна бременност са няколко вида. Електронният тест с определяне на продължителността на бременността е най-скъпият, мастиленоструйните модели са малко по-ниски по цена. Достатъчно е да поставите както тези, така и другите под струята урина по време на изпразване, не е необходимо предварително да се събира урина.

Тестовете на таблетки или касети включват събиране на урина, последвано от накапване със специална пипета в прозореца на пластмасовия калъф, предназначен за диагностика. Тези тестове също не се считат за евтини..

Сред най-икономичните днес са само системите от първо поколение - прости лентични ленти, в дисталния край на които има реагент, чувствителен към присъствието на хорион гонадотропен хормон. Те трябва да бъдат намалени до определена отметка в събраната урина и да изчакат, докато резултатът се покаже на лентата.

Такива тестове не могат да се похвалят с отличен външен вид, удобен държач, красив калъф и понякога дори не могат да се различават по яркостта на ивиците, но като цяло са доста прости и непретенциозни. Основното им предимство с право може да се счита за достъпност. За сто рубли можете да си купите няколко от тях и ако е необходимо, да направите тестване няколко пъти.

Топ производители

За да изберем най-евтините тестове от цялото разнообразие, определихме, че цената не трябва да надвишава 70 рубли. От тази категория ние избрахме само най-точните системи, които имат максимален брой положителни отзиви от жени..

„Бъдете сигурни“ е руски тест, чиято цена започва от 15 рубли за лента. Чувствителността не е висока - 25 mIU / ml, но с настъпването на забавянето дава доста точни отговори на всички въпроси.

 • "EAKS" е лента с руско производство, чиято цена започва от 19 рубли. Основна чувствителност - 20 mIU / ml, може да определи бременността 1-2 дни преди началото на забавянето.
 • "HCG-IHA-Recipi" - руски тест на 15 рубли за лента. Средна чувствителност - 20 mIU / ml. Но отзивите казват, че тестът е много точен и надежден, можете да му се доверите.
 • "Vera" е руски тест с чувствителност от 25 единици, но цената му е и най-ниската в своя сегмент - от 13 рубли. Според отзивите на жените лентата е доста крехка и ненадеждна, но в резултат обикновено не заблуждава.
 • "Vera-plus" е вариант на гореописаната система с чувствителност от 20 единици или повече. Той е най-скъпият в своя сегмент, цената надхвърля 59 рубли, но само защото можете да го използвате като мастилено-струен и като лента (по желание).
 • Bee-sure-s е руски тест, чиято цена започва от 15 рубли. Чувствителност - от 20 mIU / ml. Според прегледите често се бърка, показвайки втора лента при липса на бременност.

Също така списъкът с евтини включва "EVA-теста" на американското производство, чиято цена започва от 30 рубли.

Условия за ползване

Ако сте избрали евтин тест, не забравяйте да прочетете внимателно инструкциите, за да не увеличите вече съществуващия риск от неправилен резултат. Скъпите тестове също могат да допуснат грешки и все още никой не е анализирал кои по-често грешат и следователно провежда правилно теста.

Съберете сутрешната проба урина за изследване, особено ако чувствителността на системата е ниска. Сутрешната урина съдържа по-плътна концентрация на всички вещества и ще бъде по-лесно за реагента да открие хормона, необходим за диагностика, ако жената забременее.

Потопете лентата до маркираната линия в урината и задръжте точно толкова, колкото е препоръчано от производителя. Обикновено евтините системи не са много бързи, така че трябва да изчакате до 20-30 секунди. След това лентата трябва да се отстрани и да се разположи хоризонтално върху суха и равна повърхност. В това положение тя трябва да лежи толкова дълго, колкото е предвидил производителят. Обикновено 1 до 5 минути.

Но не забравяйте, че "бавните" евтини тестове понякога показват втората лента само 7-9 минути след като я извадите от течността. Но не чакайте твърде дълго - след десетминутно изчакване резултатите се считат за невалидни, тъй като на лентата може да се появи втора сивкава ивица. Така че лентата показва следа от изсъхване на нанесения евтин реагент - тя не говори за бременност.

Всички евтини диагностични системи са за еднократна употреба и не могат да се използват многократно. Същото важи и за скъпите тестове. Единственото изключение е цифровият тест от „Cleable“. Той е предназначен за многократна употреба.

Можете ли да повярвате на резултатите?

Много труден въпрос. Евтините ленти правят грешки, като скъпите диагностични системи, според експерти, в около 5% от случаите. Това е допустима грешка и следователно тестовете не се считат за напълно надежден метод за определяне на бременността. Много по-точно е да дарите кръв за hCG или да изчакате седмица-две и да направите ултразвуково изследване. Когато купувате евтин тест, трябва да сте готови да получите ненадежден резултат, само защото някои производители се опитват да спестят от качеството на химичния реагент. Ето защо известни марки, които имат свои собствени лаборатории за качество и чиито системи са много по-скъпи, грешат малко по-рядко..

Но в случай на евтини ленти, можете да си купите няколко от тях и да изберете от различни производители, за да проверите и проверите отново получените резултати, ако е необходимо. За да увеличите шансовете за надеждни данни, не тествайте твърде рано, допустимо е да го направите 2-3 дни преди началото на закъснението - това е най-ранното време, но е по-добре да изчакате малко и да поставите диагноза след началото на закъснението. Повторете теста след два дни, през което време нивото на хормона ще се увеличи значително.

Не трябва да експериментирате с евтини тестове вечер и през деня - по-добре е да ги правите сутрин. Ако получите съмнителен резултат, трябва да повторите теста с лента на друга компания или да изчакате, докато забавянето е няколко седмици и да посетите лекар.

Общ преглед

Евтините диагностични системи са много търсени, тъй като са достъпни за всички жени (с всякакви доходи). Естествено, отзивите за тях са най-много. И има както положителни, така и отрицателни. Последните обикновено твърдят, че лентата е дала фалшив резултат, без да се уточнява обаче дали са изпълнени всички условия за получаване на най-надеждния отговор. Често жените се оплакват, че евтините системи са с лошо качество: лентата бързо се намокри и губи външния си вид. И дори такъв положителен тест изглежда непрезентабилно, даването му на бъдещ татко в кутия не е най-добрият вариант..

Често жените подчертават, че ивиците на евтините системи не са твърде ясни.

За информация кой тест за бременност да изберете и дали си струва да се надплаща, вижте следващото видео.

Тестове за бременност в Москва

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Всички форми на освобождаване

Защо да резервирате тестове за бременност чрез Uteka?

Изтеглете нашето приложение на
Google Play и App Store

Колко скъпите тестове за бременност се различават от евтините?

Кой знае? Каква е разликата между тест за 10 и рубли и 100? Просто диапазонът на цените е.
Какви тестове използвате??

Потребителски коментари

Направих последния B тест 2 дни преди М, но имаше гадене и киселини..

Показа ли го? тестът беше скъп или евтин?

да беше евтино, да показа

Купих и евтини, и Eviks, от скъпите само Eviks са нормални и Frau лъже мнозина..

различават се в цената))) различни компании, има по-популяризирани, има неизвестни, има такива, които могат да се използват сутрин и вечер, има такива, които само сутрин. Вярвам, че ако има бременност, тогава най-евтиният тест ще покаже две ленти сутрин както вечер, така и по време на обяд. Освен ако не започнете да ги използвате веднага след зачеването)))

Какво мислите 4 дни преди М да може да покаже?

Тест за бременност цена

Време за четене: мин.

Ако периодът ви се забави, тестът за бременност е правилното решение. Разбира се, при всяко забавяне няма смисъл да притеснявате лекаря за дреболии, но можете да правите тест за бременност, колкото искате. За да не развалите семейния бюджет, трябва да знаете каква е цената на теста за бременност в аптека и да изберете най-подходящия вариант.

Тестове за бременност: колко струва, производители

Какво определя колко струва тестът за бременност? По отношение на тестовете, съотношението цена-производителност играе голяма роля. Ето защо, ако искате да знаете точно резултата възможно най-скоро, не трябва да купувате най-евтините тестове. Обикновено тестовете, които струват само стотинки, са с ниска чувствителност. Ако внимателно прочетете характеристиките на такъв тест, тогава чувствителността ще бъде 20 единици - това означава, че ранната диагноза с такъв тест няма да работи и жената ще разбере за бременност след закъснение на менструацията. Ясно е, че този сценарий не отговаря на жените, особено на тези, които отчаяно очакват бебе. Със същия успех жените щяха да изчакат закъснение и да се консултират с лекар. В този случай тестовете не могат да бъдат обвинявани - декларираната чувствителност насочва жената към факта, че тестът ще даде надежден резултат през първите дни на закъснението. Има ли смисъл да купувате тест?

По-чувствителният тест за бременност е малко по-скъп от теста с ниска чувствителност. Тук една жена плаща за привилегията да научи новината за бременността три до четири дни преди очакваната менструация. Такъв тест обикновено декларира чувствителност от 10 единици.

Освен чувствителността, начинът на провеждане на теста влияе и върху цената. Най-евтините ще бъдат простите и това, което се счита за най-ненадеждните тест ленти, които трябва да бъдат потопени в съд с урина. Според резултатите от изследванията обаче фалшивите резултати от тест ленти не надвишават тези на други тестери, така че този етикет е несправедливо окачен на тест ленти. Ако закупите такъв тест за бременност, цената в аптеките няма да е твърде висока..

Тестовите касети ще бъдат малко по-скъпи - те са в същия ценови диапазон като мастиленоструйните тестове. Не винаги е удобно да използвате тестови касети - има нужда от събиране на урина в контейнер, капване на няколко капки в прозореца с пипета, което е малко по-трудно дори от най-обикновената тест лента. Въпреки това, резултатите от такива тестове се считат за по-надеждни, следователно цената е съответно малко по-висока..

Jet тестовете станаха широко разпространени поради простотата на изпълнение, просто трябва да замените диагностичната част на теста под потока урина и след известно време тестът даде резултат. Няма нужда да се занимавате с буркани и пипети. Естествено, цената на теста за бременност в аптеките е малко по-висока от цената на тест лентите.

Електронните тестове са с порядък по-високи. Характеристика на тези тестове е ясният резултат, който те дават. Тестът не показва ивици и жената не се съмнява - една или две ивици. На малкия екран на теста резултатът е съвсем категоричен - бременна / не бременна. Именно за това ноу-хау се оценяват електронните тестове. За да изберете електронен тест за бременност, колко струва различен тестер, можете да погледнете в Интернет.

Най-скъпият тест е за многократна употреба. Цената на теста за бременност за многократна употреба се различава значително от тест лентите. Работата му обаче се сравнява благоприятно. Многократният тест дава недвусмислен електронен резултат. Резултатът ще се покаже на екрана за един ден от момента на поставяне на диагнозата. Ако искате да проверите отново, тестът ще стане достъпен след един ден. Това е правилно, тъй като за чукване нивото на гонадотропин по време на бременност ще се увеличи, което означава, че тестът ще даде по-надежден резултат. Най-популярен на пазара е високочувствителният многократен електронен тест Clear Blue - той ви позволява да разберете дали жената е бременна или не четири дни преди очакваната менструация. По-изгодно е да закупите такъв тест за бременност, цената няма да стане значително по-висока, ако една жена проведе еднократни тестове.

За да оцените предварително теста за бременност, препоръчително е да знаете цената в аптеките дори преди да купите. Това ще позволи не само да се определи качеството му, но и да се прочетат рецензии за използването му. В крайна сметка всяка жена в тази ситуация иска да получи максимума от достоверна информация, а не да повтаря теста отново и отново..

Вземете безплатна лекарска консултация

За тази цел можете да се запознаете с общ преглед на тестовете, които са често срещани в аптечната верига, и техните цени. Трябва да се отбележи, че цените в таблицата са средни. Например, тест за многоплодна бременност ще струва повече в Москва, отколкото в други региони..

Тестове за бременност

 • Всички аптеки
 • Любими

Клиничен тест за бременност цифров 1 брой.

Procter and Gembel (Швейцария) Лекарство: Клиничен тест за бременност

Тест за бременност kliablu easy 1 бр.

Procter and Gembel (Швейцария) Лекарство: Клиничен тест за бременност

Клиничен тест за бременност плюс 1 брой.

Procter and Gembel (Швейцария) Лекарство: Клиничен тест за бременност

Тест за двойно контролно измама за определяне на бременност 2 бр.

Axiom GmbH (Германия) Подготовка: Frautest двоен контрол

Тест за бременност kliablu easy 2 бр.

Procter and Gembel (Швейцария) Лекарство: Клиничен тест за бременност

Експресен тест за измама за определяне на бременност 1 бр.

Axiom GmbH (Германия) Подготовка: Frautest express

Evitest тест за определяне на бременност 1 брой.

Reckitt Benckiser (Германия) Подготовка: Evitest

Тест Evitest plus за определяне на бременност 2 бр.

Reckitt Benckiser (Германия) Подготовка: Evitest plus

Тест за най-добър комфорт за определяне на бременност в касетофон с капачка 1 бр.

Axiom GmbH (Германия) Подготовка: Най-мрачен комфорт

Тестова лента с най-лоши амниоти за определяне на изтичане на околоплодна течност

Bolear (Израел) Подготовка: Frautest amnio

Експертен тест за измама за определяне на бременност с пипета 1 бр.

Axiom GmbH (Германия) Подготовка: Frautest експерт

Evitest перфектен тест за определяне на бременност, мастилено-струен (касета с държач и капачка)

Reckitt Benckiser (Германия) Подготовка: Evitest perfect

Тест за най-измамно планиране за овулация n5 + 2 теста за бременност

Axiom GmbH (Германия) Подготовка: Frautest Planning

Тест за бременност на Mytest 2 бр.

IND диагностично лекарство (Канада): Mytest

Тест за овулация на Miaplan 5 бр. + тест за бременност 1 бр.

IND диагностично (Канада) лекарство: Miaplan

Evitest професионален тест за определяне на касета за бременност (таблетка)

Reckitt Benckiser (Германия) Подготовка: Evitest проф

Тест за бременност при миест 1 бр.

IND диагностично лекарство (Канада): Mytest

Премиум диагностичен тест за ранно откриване на бременност, мастилено-струен 1 бр.

Biomerica Inc. (САЩ) Лекарство: Премиум диагностика

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • пет
Покажи още продукти

Можете да си купите тестове за бременност, които дават точен резултат дори преди началото на планираната менструация или в първите дни на закъснението, на уебсайта на ASNA. Нашите каталози включват устройства, произведени в Швейцария, Германия, Израел, Канада, САЩ. Те ви позволяват точно да определите факта на зачеването при човек, помагат на жената да изясни ситуацията много преди да се появят първите признаци на бременност..

Видове тестове за бременност

Цената на теста за бременност зависи от вида му. Широка гама от нашия онлайн магазин ви позволява да поръчате на изгодна цена:

 • Тестови ленти. Най-простите диагностични устройства. Те са ленти, обработени със специален реагент. Определете наличието на хормон на hCG в урината, когато той достигне ниво над 25 mU / ml. Имат ниска цена.
 • Тестове за таблети. Те са по-скъпи от предишните. Способни да определят hCG при концентрация 10-25 mU / ml, поради което те се считат за по-чувствителни.
 • Мастилено-струйни тестове. Те имат най-висока чувствителност. Хормонът на бременността е фиксиран в концентрация под 10 mU / ml.

Ако няма нужда да спестявате от цената на измервател на кръвната захар, можете да си купите устройство с вградена памет. След това ще бъде възможно да се анализират резултатите и да се сравняват получените данни помежду си, запазвайки информацията на компютъра.

Разгледайте опциите, включени в каталозите на ASNA и направете вашата поръчка. Доставката на стоки се извършва до избраната от вас аптека в Москва или друг град на Русия.

6-те най-добри теста за бременност

Към днешна дата тестовете за бременност са представени в широк диапазон. Има няколко вида тестове:

 • Тестове на ленти: специални ленти, които трябва да се потопят в контейнер с урина, прагът на чувствителност е 10-25 mIU / ml (количеството на hCG в 1 ml урина).
 • Таблетка: пластмасова кутия, съдържаща прозорец с вещество, чувствително към hCG. Към този прозорец трябва да се добавят няколко капки урина. Праг на чувствителност 10-25mIU / ml.
 • Мастилено-струен: не се изисква събиране на урина в отделен контейнер - тест за бременност може да се направи директно по време на уриниране, като се постави анализатора под струята. Праг на чувствителност от 10mIU / ml.
 • Електронни (цифрови): те имат няколко разновидности и могат да бъдат предназначени за многократна употреба или определяне на гестационната възраст и т.н..

Всеки тип тест има своите предимства и недостатъци. И кои са най-добрите тестове за бременност, ще се опитаме да разберем сега.

Frautest Express Ultrasensitive

Цената на опаковката с тест с една лента е около 85 рубли.

Чувствителността на Frautest express тест за бременност започва от 15 mMEU / ml и според производителя той може да се използва, без да се чака забавяне на менструацията и дори 2 дни преди датата, когато (евентуално) броенето започва от „пропуснатия“ първи ден на менструацията. Тестът определя резултатите 3-5 минути след като извадите лентата от контейнера с урина.

Недостатъци. Необходимостта да се търси контейнер за урина, да се напълни, да се задържи тестът с ленти за 10 секунди и след това да се мисли как да се изхвърли напълненият "контейнер" не е много удобно извън дома.

Предимствата на този тест за бременност са лесна употреба и висока надеждност на резултатите (до 99%). Е, нека не се преструваме, че цената няма значение. Достъпната цена е огромен плюс.

Заключения. Един от най-добрите тестове за бременност. Заслужена оценка 10 точки от 10.

Отзиви. "Вече два пъти купих теста от тази компания, или по-точно, този път съпругът му го купи и той не разочарова отново. Според мен няма нужда да купувам скъпи тестове, дори ако те са склонни да показват броя на седмиците. Този тест за бременност е надежден. се продава във всички аптеки, удобен е за използване и привлича от цената ".

Най-измамно планиране

Цената на набор от 5 лентови теста за определяне на овулация, 2 за бременност и 7 еднократни контейнера за събиране на урина е около 380 рубли.

Друг "номиниран" от унгарската компания Human заема водещата позиция в класацията на най-добрите тестове за бременност. Frautest Planning е отличен инструмент за жени, които планират бременност и искат да се уверят във факта, че е настъпила, без да напускат касата (добре, или необходимостта да продължат да се опитват).

Внимателната конфигурация на този комплект с ленти ви позволява да покриете целия период от вероятната дата на настъпването на овулацията и да „уловите“ момента, в който се нуждаете за зачеване, до определяне на бременността (можете да започнете да проверявате 2 дни преди очаквания ден на закъснението). Допълнителен бонус са контейнерите за събиране на урина за еднократна употреба, които лесно се изхвърлят и ви позволяват да тествате при всякакви условия.

Недостатъци. Единственият недостатък е високата цена. Но това е само на пръв поглед: същият комплект, но "разпръснат" в отделни опаковки ще струва около 70 рубли повече.

Заключения. Най-добрият тест за бременност за тези, които не само се грижат за правилния начин на живот от първите дни на бременността, но и разбират значението на планирането на този съдбовен момент. Почетен десет!

Отзиви. „Няколко пъти сгреших, когато използвах тестове за овулация и тестове за бременност от различни производители. Последствията бяха, меко казано, болезнени за нервната ми система. След 3 месеца, след като използвах Frautest за планиране, най-накрая стигнах до правилния „график“. Резултатът - през четвъртия месец тестът за бременност потвърди, че човек може да се радва. Горещо го препоръчвам - скъп, но надежден и не объркващ с фалшиви резултати ".

Clearblue digital

Цената на пакет с 1 цифров тест е около 480 рубли.

Ползи. Ако вземем като единица за качество процента на точност, с който тестът определя наличието на бременност, тогава Clearblue Digital взема невероятно висока лента: над 99%. Налице е стопроцентова точност и този тест е един от най-надеждните днес. Но това не е всичко. В допълнение към маркировката за наличие / отсъствие на бременност ("+" - да, "-" - не), в прозореца ще се появи номер, показващ гестационната възраст в седмици. Форматът на индикаторите съответства на диапазона от 1-2 седмици, 2-3 седмици и повече от три (дисплеят ще покаже изображението "3+"). Ако зачеването е настъпило, то точността на определяне на срока, според декларацията на производителя и резултатите от изследванията, е 92%. Впечатляващо нали?

При забавяне на менструацията тестът може да се използва от първия ден от предвиденото им начало. Но ако „е непоносимо да чакате“ и тялото упорито намеква за интересното ви положение и по други начини (например чрез желанието да ядете райска ябълка, след като сте я намазали с паста за зъби), тогава тестът може да се извърши 4 дни преди датата на вероятното забавяне.

Недостатъци. Не всеки ще намери определянето на гестационната възраст за необходима функция. Все пак има посещение на лекар, ултразвук и кръвни изследвания - като цяло всичко това ще определи крайния срок дори без тест. Но нека си припомним „изненадите“ на бременността, които лесно могат да съжителстват с редовни периоди. В този случай често е важно жената да разбере: колко време е и дали има достатъчно време да се свърже с предродилна клиника и да се регистрира. Класически пример е дългата командировка или командировка, когато дилемата „да оставиш всичко и да се прибереш вкъщи, все още има време, можеш да изчакаш“ нарушава всички планове. Така че, от вас зависи дали е недостатък или не..

Заключения. Като се има предвид, че не всеки се интересува от определянето на точния срок, без да ходи на лекар, но тази функция кара цената да „хапе“, резултатът е 9 от 10.

Отзиви. „Почувствах, че нещо не е наред, веднага щом полетя да си почина. С моя плаващ и нередовен месечен цикъл предположих, че бременността може да не е вече ранна. Тестът KLiablu показа, че съм в позиция повече от три седмици. Ограничих се за разходки и други активни забавления и когато се върнах седмица по-късно и отидох на лекар, срокът беше вече 6 седмици. Тестът не изневери ".

Evitest Proof

Цената на опаковката с тест за една таблетка е около 190 рубли.

Ползи. Основното предимство е свързано по-скоро с дизайна на теста: плоският модел позволява по-равномерно разпределение на урината по повърхността на носителя на реагента, което съответно увеличава надеждността на резултатите. Вторият плюс е "чистотата" на резултатите. Невъзможно е да се докосне реагентът, който се намира във вдлъбнатината на прозореца, дори случайно, така че възможното замърсяване на пробата (между другото далеч от фантастично събитие) е просто изключено.

Недостатъци. Може би ще се почувствате като професор в химическа лаборатория, който внимателно и внимателно въвежда специално вещество (урина) на повърхността на изследвания обект (тест), за да не се случи експлозия. Нищо наистина не експлодира, освен може би вашето търпение, ако сте нервен и ръцете ви треперят. Затова е по-добре да провеждате „експерименти“ у дома, където можете да си позволите да се отпуснете (или поне да се преструвате) и да завършите започнатото.

Заключения. Един от най-добрите таблетни тестове за бременност, що се отнася до точността. И това е основната причина да решите да го купите, нали? Така че, даването на оценка от 10 от 10 ще бъде правилно и честно.

Отзиви. „Дълго време се лекувах от безплодие и използвах само този тест. Дори не знам защо - суеверно се страхувах да го сменя за друг. И след 2 години за първи път показа положителен резултат! Положително и правилно ".

Премиум диагностика

Цената на опаковката с един мастиленоструен тест е около 120 рубли.

Ползи. Бързи и точни резултати (до 99% - ако са тествани след първия ден на закъснение), за които няма нужда да се събира урина - отлична алтернатива на традицията "лента". В този случай в касетата е предвиден контролен прозорец, който е тест. Независимо дали резултатът е положителен или не - ако в контролния прозорец се появи червена лента - тестът е извършен правилно.

Недостатъци. Възможността за извършване на теста без необходимост от събиране на урина ще се окаже много полезно качество на теста за някого, но неудобно за някого. Но, както се казва, няма да бъдете мили с всички - няма да го класифицираме като недостатък.

Заключения. Отличен тест за бременност, който ще изпълни целта си както в уютна домашна обстановка, така и в „полеви“ условия, когато няма време или възможност да се търси и напълни съд за урина. Според нас 10 точки са заслужена оценка.

Отзиви. „Стигнах до болницата и същия ден си спомних, че вече има 2-дневно закъснение. Помолих съпруга ми да си купи тест, той ми донесе Premium Diagnostics. Бях притеснен, че поради голямото количество лекарства в организма тестът няма да даде резултат. Но тестът работи както трябва! ".

Дамски тест

Цената на опаковка, съдържаща тест с 1 лента, е около 15 рубли.

Ползи. Разбира се, цената е първото нещо, което харесвате. Второто е компактността на самото тесто: отделни запечатани опаковки могат да се поберат в най-малкия джоб и дори отделението на портфейла ви и винаги сте напълно въоръжени.

Недостатъци. Тестовият праг започва от 20 mIU / ml. Това означава, че в ранните етапи или ако сте изпили много течности преди теста и концентрацията на hCG в урината е паднала - не винаги трябва да разчитате на надежден резултат.

Заключения. Приемлива (дори много!) Цена, от една страна, но от друга страна, може да се наложи да се извърши цяла поредица от тестове, за да се потвърдят резултатите. Това означава, че може да се наложи да закупите няколко от тези лентови тестове наведнъж, което общо ще надхвърли цената на един, но по-чувствителен, от друг производител. Следователно резултатът е 8 от десет.

Отзиви. „Преди сватбата купих различни тестове. Сред всички тестове беше и този, лейди. Цената е стотинка. Вътре има синя ивица. От евтините тестове за бременност това е най-доброто. Той показа надеждно две ивици, от които бях много щастлив. Останалите тестове показаха втория много слаб или никакъв, а този - ярък ".

Как работи тестът за бременност?

Моментът, в който жената научи, че ще стане майка, е повратна точка в живота на всяка жена. Месечният календар не винаги казва истината: често, само на 3-4 месеца от бременността, бъдещата майка започва да подозира, че е.

Ултразвукът и други изследователски методи не винаги са в състояние да открият ранна бременност. Порочен кръг? Може би. Но можете да го намокрите с тестове за бременност..

Човешкият хорион гонадотропин (hCG) е хормон, който се произвежда от мембраната на яйцеклетката, започвайки от момента, в който се прикрепи към стената на матката. Тоест 6-8 дни след зачеването. В кръвта това вещество се появява почти веднага, в урината - 2-3 дни по-късно. Но кръвните изследвания отнемат време и това не винаги е налице. Но тестът, който може да бъде закупен на връщане от работа, ще определи бременността с не по-малка сигурност на възможно най-ранната дата. И колкото по-скоро бъдещата майка научи за бременността, толкова по-бързо ще промени начина си на живот, като вземе предвид нейната ситуация..

Рейтинг на ТОП 5 най-добри теста за бременност: колко показва, отзиви, цени

За някои бременността е дълго и досадно чакане, някой се опитва да я избегне по всякакъв възможен начин, но резултатът е един и същ - всеки преминава през тестове, които определят хормона на бременността в урината. Само той е в състояние да покаже заветните 2 ивици, добре, или една, няколко дни преди закъснението на менструацията. Към днешна дата асортиментът от тестове е доста голям, не всяка жена знае как да избере най-добрия и да не сгреши.

В тази връзка създадохме рейтинг на ТОП 5 най-добри теста за бременност: след колко показва, рецензии, цени, характеристики и характеристики можете да проучите и в статията по-долу.

Рейтинг ТОП 5 най-добри тестове за бременност

В аптеките и магазините виждаме много различни видове тестове, например мастилено-струйни, електронни, таблетни и лентови, но как всеки от тях се различава е различен въпрос. В нашата статия сме събрали тестове от различен тип; именно те са спечелили популярност и уважение сред потребителите. Този ТОП включва следните продукти:

 • ФРАУСТ ЕКСПРЕС УЛТРА СЕНЗИТИВ.
 • ПЪЛНО ПЛАНИРАНЕ.
 • ЯСНА ЦИФРОВА.
 • ДОКАЗАТЕЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВО.
 • ПРЕМИУМНА ДИАГНОСТИКА.

Нека разгледаме по-подробно асортимента от стоки, представен по-горе..

ФРАУСТ ЕКСПРЕС УЛТРА СЕНЗИТИВ

Frautest се произвежда от известна немска компания, която произвежда продукти с цел определяне на зачеването, установяване на овулация, откриване на инфекции. Бременността се определя от количеството на hCG в урината. От началото на оплождането на яйцеклетката количеството на този хормон се увеличава, този показател се записва чрез експресен тест. Чувствителността на това устройство е 15 mIU / ml и според производителя тестът се извършва, без да се чака закъснение на менструацията. Резултатът се оценява след 3-5 минути.

Чувствителност15 mIU / ml
Разкриване на резултатаслед 3-5 минути
Използвайки3 дни преди закъснението

Ценова категория: от 85 до 90 рубли.

 • точност на резултата - 99,9%;
 • показва резултата 3 дни преди очакваната дата на менструацията;
 • висока чувствителност (15 mIU / ml).
 • често попада на брак (размиване на ивици).

Купих този тест два пъти, никога не ме разочарова. Първият път показах една лента, въпреки че се замислих за неточността, тъй като бременността беше на лицето, но се оказа, че е менструация. Вторият път той показа 2 ленти и лекарят потвърди началото на бременността. Чух много за свидетелството на Фрау за невярна информация, но това не ме разочарова. препоръчвам.

ПЪЛНО ПЛАНИРАНЕ

Въпросният комплект съдържа 2 ленти за определяне на бременност, 5 лентови теста за определяне на овулация и 7 контейнера за събиране на урина. Препоръчва се да се използва най-измамно планиране на първия ден от закъснението на менструацията; този тест също гарантира точността и бързината на определяне на резултата, тъй като има оптимално висока чувствителност (от 25 mIU / ml). Надеждността на тестовата система FRAUTEST е над 99%. Детерминантът трябва да се съхранява на сухо, защитено от слънце място..

Чувствителност25 mIU / ml
Разкриване на резултатаслед 3-5 минути
Използвайкиот първия ден на забавяне

Цена: от 380 до 400 рубли.

 • лекота на използване (комплектът включва съдове за събиране на урина);
 • набор от 5 теста за овулация;
 • висока точност на резултата (над 99%).
 • не е намерен.

Този комплект е достатъчен за дълго време, тестовете за овулация са точни, никога не са се провалили, никога не съм имал късмета да използвам тестове за бременност, очаквам закъснение, но менструациите идват навреме. Комплектът включва голям брой контейнери, които събират урина - голям плюс, рядко се срещат ненужни съдове у дома, а контейнерът е стерилен, не е необходимо да го измивате преди употреба. Доволен от комплекта, препоръчвам.

ЯСНА ЦИФРОВА

Това цифрово устройство е първият тест за бременност в света от седмици, идентичен с ултразвуково сканиране. Уредът комбинира 2 теста - първо, той определя наличието на хормона на бременността с точност над 99% (когато се прилага от 1-ия ден на очакваната менструация), а ако сте бременна, посочва периода в седмици от момента на зачеването (1 - 2, 2 - 3 седмици и повече от 3 седмици). Точността при определяне на броя на седмиците от момента на зачеването е 92%. Съдейки по прегледите, тестът показва точен резултат за седмици 5 дни преди закъснението, но всичко зависи от характеристиките на тялото и нивото на hCG в кръвта.

Разкриване на резултата3 мин
Използвайкиот първия ден на забавяне, по-рядко 5 дни преди менструация
Чувствителност25 mIU / ml

Цена: от 480 до 520 рубли.

 • определяне на бременност в седмици;
 • точност на резултата - 100%;
 • време на изчакване - по-малко от 3 минути.
 • не е намерен.

Най-добрият тест, използван някога. Направих го 5 дни преди закъснението, нямаше сили да чакам. След 3 минути тревожно чакане видях плюс, а след това и цифри, нямаше ограничение за радостта. Конвенционалните тестове не показват това, само от първия ден на забавянето. Препоръчвам на всички, това устройство ми помогна да стана по-щастлив.

ДОКАЗАТЕЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВО

Evitest се превърна в явен лидер в точността на определяне на резултата. Въпросните показатели са придобили универсална популярност поради немското качество и наличност. Чувствителността на теста е 20 mIU / ml. Следователно, този тест е в състояние да определи наличието на бременност след 5-10 дни от зачеването. Комплектът включва специална пипета, с която процесът на определяне на зачеването става многократно по-лесен, няма нужда да се събира урина в специален контейнер. Ако целостта на опаковката е нарушена, препоръчително е да закупите друга тест лента, тъй като е възможно да се получи ненадежден резултат.

Разкриване на резултата3 мин
Използвайкиот първия ден на забавяне на менструацията
Чувствителност20 mIU / ml

Ценова листа: от 170 до 190 рубли.

 • висока чувствителност на теста (20 mIU / ml);
 • точността на определяне на резултата - 99,9%;
 • комплектът включва специална пипета за лесно използване на теста.
 • не е намерен.

Купих Evie много пъти, както мастиленоструйни, така и електронни - тя винаги говори истината. Правя го дори преди закъснението, за последен път, 3 дни преди очаквания период, показах призрачна лента, направих я, но след 2 дни лентата беше сравнима по цвят с контролната. При липса на бременност дори няма да има призрак, тоест тестът е наистина честен. Благодаря на производителите, препоръчвам.

ПРЕМИУМНА ДИАГНОСТИКА

Този тест е общопризнат световен експерт, придоби популярността си поради липсата на брак и ненадеждни резултати. Лесната за използване Premium Diagnostics осигурява навременна и надеждна реакция, спестявайки ви време и ви помага да поддържате най-високите нива на емоционален мир. За да получите надежден резултат, не е нужно да събирате урина в контейнер и този фактор е отлична алтернатива на традициите на "лентите", които причиняват малко затруднения по време на процедурата. Освен всичко друго, тази касета има прозорец, в който след 2-3 минути можете да видите точния резултат, без размазани ивици..

Разкриване на резултата2 минути
Използвайки3 дни преди очакваната менструация
Чувствителност10 mIU / ml

Ценова категория: от 120 до 140 рубли.

 • бързо определяне на резултата (2 минути);
 • висока чувствителност на hCG (10 mIU / ml);
 • няма нужда от събиране на урина (тестова касета);
 • показва точен резултат 3 дни преди очакваната дата на вашия период.
 • не е намерен.

Устройството е много готино, харесах скоростта на определяне и точността на резултата още преди закъснението. Високата чувствителност е най-добрият вариант за нетърпеливи хора, които искат да научат за щастието по-рано. Направих всичко това 2 пъти през живота си, никога не съм лъгал. Последното беше направено 5 дни преди закъснението, втората лента, макар и не ярка, беше доста забележима. Тестът ми харесва, препоръчвам го и на вас.

Сравнителна таблица на представените тестове

За да сравните представените продукти, препоръчваме ви да разгледате таблицата с техните характеристики по-долу.

ТестУпотреба (преди забавяне)Чувствителност (mIU / ml)Появата на резултата (мин)Цена, търкайте)
ФРАУСТ ЕКСПРЕС УЛТРА СЕНЗИТИВза 3 днипетнадесет3-5от 85 до 90
ПЪЛНО ПЛАНИРАНЕот 1-ви ден253-5от 380 на 400
ЯСНА ЦИФРОВАот 1-ви ден, по-рядко след 5 дни25по-малко от 3от 480 до 520
ДОКАЗАТЕЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВОот 1-ви ден20.3-5от 170 до 190
ПРЕМИУМНА ДИАГНОСТИКАза 3 днидесет2от 120 на 140

Колко дни показва тестът?

Тестовете с различна чувствителност показват резултати в различни периоди от време. Помислете по-долу за оптималното време за определяне на резултата.

Тестовете, оборудвани с чувствителност 10 mIU / ml, могат да открият бременност 7-10 дни след имплантирането на ембриона. Няма смисъл да се провеждат изследвания по-рано, тъй като в момента няма тестове с по-голяма чувствителност в продажба.

Тестовете, оборудвани с чувствителност от 15 mIU / ml, ви позволяват да определите бременността 10 или повече дни след настъпването на зачеването. Такива тестове най-често включват мастилено-струйни устройства, те имат електронно табло. Въпреки че на пазара има таблетни тестове със сходна чувствителност към hCG.

Тестовете с чувствителност 20-25 mIU / ml са в състояние да определят бременността не по-рано от 15 дни след оплождането на яйцеклетката. Такива устройства са представени от лентови ленти. Тези тестове са най-достъпни, но и най-малко точни. Освен това ще бъде толкова по-ниско, колкото по-рано жената проведе изследването..

в случай, че видите почти невидима ивица от забавяне на менструацията, не се колебайте да посетите лекар. Призрак може да означава замразена бременност и образуване на всякакви тумори, не винаги доброкачествени. Грижи се за здравето си.

Какво да търсите при избора

Критериите за избор на тест за качество ще ви помогнат да получите ефективно и полезно устройство, което определя бременността или нейната липса.

 • Място на дефиниция. Не всички тестове се използват никъде без събиране на урина. Мастилено-струйните тестове трябва да се потопят в съд с урина и да се остави да изчакат 3-5 минути. Когато събирането не е налично, закупете тест за таблет, който е лесен за изпълнение както на работа, така и в търговския център.
 • Време. След овулацията е изминала седмица или по-малко и нямате търпение да видите 2 ленти, направете тестове с видимост 10 mIU / ml. Такива устройства са в състояние да покажат резултата 5 дни преди очакваната менструация..
 • Точност на дефиницията. Към днешна дата електронните тестове се считат за най-точни, като показват плюс, минус или седмици. На опаковките на такива тестове видимостта на mIU / ml не е написана, но в интернет има информация, според която чувствителността е над 30 mIU. Това твърдение обаче е неправилно. Електронните тестове имат най-голяма видимост и точно и със сигурност определят бременността или липсата на такава.