Грип, ARVI, пневмония, бронхит, алергичен ринит, атопичен дерматит, урогенитални инфекции, трофични язви, ревматоиден артрит, стоматит, сепсис - това са само малка част от онези рани, които Derinat помага за лечение. Наистина, чудодейно лекарство! Той е разработен от местни фармацевти, направен от мляко от ценни рибни видове, произведено под формата на разтвори за инжекции, както и под формата на разтвори за външна и местна употреба. Деринат е мощен имуномодулатор и също има противовъзпалителен ефект. Като цяло изглежда, че определено ще дойде по-удобно на някого, но на бременни жени, защото нито една бъдеща майка не е имунизирана от всякакви внезапни заболявания. Но не беше там.

Деринат по време на бременност е невъзможен

Точно това е написано в инструкциите за лекарството. По-скоро те посочват, че по време на бременност и кърмене Derinat трябва да се приема само с разрешение на лекар и само ако ползите от лекарството надвишават възможния риск за плода. Въпреки това, експерименти върху бременни жени не са провеждани, така че е невъзможно да си представим как бременното тяло ще реагира на Derinat. Излишно е да казвам, че в „интересна позиция“ имунната система на жената е изключително уязвима. Женското тяло е така подредено, че по време на оплождането реакциите на имунната защита отслабват, за да се вкорени чуждо тяло - плода.

Сега разбираме защо Derinat не трябва да се приема по време на бременност. В действителност, след като се използва толкова силен стимулант на имунитета, е напълно възможно тялото да се справи не само с раната, но и да отхвърли плода, особено през първия триместър на бременността. Как лекарството може да повлияе на вече сформирания плод също е нереалистично, следователно, както се казва, Бог защитава.

Таблетки и спрей за възпалено гърло по време на бременност: какво е безопасно за бъдещата майка?

Публикувано: 20 октомври 2018 г.

Отговорните бъдещи майки винаги следят здравето си. За съжаление е невъзможно да се предпазите напълно от настинки и инфекции. Можете да "вземете" вируса от колеги на работа, в градския транспорт, в антенатална клиника или в детска градина, като вземете дете.

Запушване на носа, обща слабост, болки в гърлото - причина за незабавна медицинска помощ! Дори при абсолютно здрави хора настинката на краката може да доведе до сериозни усложнения. По време на бременност жената е отговорна не само за себе си, но и за бебето, поради което пренебрежението към здравето е неприемливо!

Народните средства не са панацея

Преди да посетите лекар, не се увличайте с предполагаемо "безопасно" средство, че сте свикнали да лекувате болки в гърлото и хрема преди бременност. Много лекарства са противопоказани по време на бременност. По време на бременност всяко лекарство, дори най-безвредното на пръв поглед, може да се използва само след консултация с лекар..

Народните средства по време на бременност също трябва да се третират с голямо внимание. Така че, сок от черна ряпа, смесен с мед - любима рецепта на нашите баби - според някои източници може да провокира тонуса на матката или дори спонтанен аборт. Sage и жълт кантарион могат да бъдат опасни за бременни жени под всякаква форма - включително спрейове и таблетки с техните екстракти. По време на бременност, бъдещите майки, както никой друг, е много важно да се следят всички реакции на тялото им при използването на каквито и да било средства, а в случай на алергични реакции е наложително да се откаже приемът на храната или лекарствата, довели до тях.

Какво можете да направите, преди да посетите лекар?

За да намалите симптомите на настинка, преди да посетите терапевт, можете да следвате тези прости съвети:

 • Пийте повече топли, но не топли напитки. Млякото, слабият чай с лимон и мед са много полезни. Те ще омекотят възпаленото гърло и ще улеснят дишането..
 • Можете да гаргарите със сода за хляб или лека отвара от лайка, ако не сте алергични към нея..
 • Трябва да се опитвате да говорите по-малко, особено на студен въздух.
 • Избягването на храни, които дразнят възпалено гърло, ще помогне за облекчаване на възпалено гърло - пикантни подправки, солени и кисели, твърде горещи и твърде студени ястия.
 • Много е важно да следите влажността в помещението. Нормалната влажност на въздуха е 40% - 60%. Ако няма овлажнител, можете да увеличите влажността в апартамента, като окачите мокри кърпи върху радиаторите.
 • Проветрявайте редовно стаите, но избягвайте течение.
 • Антипиретиците за бременни жени могат да се предписват само от лекар. Влажна кърпа на челото или избърсването на тялото ще помогне да се намали температурата малко преди пристигането му..

Как може да се лекува бременна жена??

Доскоро лекарите не можеха да предлагат на бременни жени с възпалено гърло почти нищо друго освен симптоматично лечение. Вече обаче можете да намерите безопасни и ефективни капки и спрей за възпалено гърло по време на бременност в аптеките. Derinat ще помогне да се справи с настинка на всеки етап - спрей за възпалено гърло, който може да повлияе не само на симптома, но и на основната причина за заболяването и без този ефект е много трудно бързо да се победи възпалено гърло!

Деринат спрей има репаративен (лечебен) ефект върху лигавицата на носоглътката - помага за укрепване на първата и най-важна бариера за инфекция в нашето тяло, като по този начин предотвратява добавянето на вторична инфекция, намалявайки риска от усложнения, които са опасни за майката и бебето.

В допълнение, Derinat засилва антивирусните, антибактериалните и противогъбичните връзки на имунитета, като помага бързо да победи болестта, заедно с всичките му неприятни симптоми..

Деринат може да се приема заедно с други лекарства, предписани от Вашия лекар. Продуктът няма ефект върху действието на други лекарства..

Деринат спрей за профилактика на настинки по време на бременност може да се приема само след консултация със специалист. Винаги е по-добре бъдещите майки да играят на сигурно място и да се консултират с лекар още веднъж. Всяка бременност е индивидуална и няма общи рецепти за всички бременни жени. Наблюдаващият лекар ще прецени възможните рискове и ползи, за да намери наистина ефективни и безопасни лекарства за лечение. Прочетете повече за лекарството на нашия уебсайт.

Деринат спрей и капки по време на бременност

Статии за медицински експерти

 • ATX код
 • Активни съставки
 • Показания за употреба
 • Формуляр за освобождаване
 • Фармакодинамика
 • Фармакокинетика
 • Противопоказания
 • Странични ефекти
 • Начин на приложение и дозировка
 • Предозиране
 • Взаимодействие с други лекарства
 • Условия за съхранение
 • Срок на годност
 • Фармакологична група
 • фармакологичен ефект

Деринат по време на бременност е едно от най-безопасните и най-често предписваните лекарства, използвани в много медицински области. Нека разгледаме основните му свойства и методи на приложение..

Възможно ли е да деринат по време на бременност?

По време на бременност това лекарство се предписва не само като лекарство в случай на развитие на заболяване, но и като превантивно, имуностимулиращо, антивирусно средство. В допълнение, той се използва широко в гинекологията за подготовка за раждане, нормализиране на състоянието на лигавиците и предотвратяване на инфекция. Предписва се също като средство за нормализиране на хормоналните нива, общото състояние на организма, метаболитните и биохимичните процеси. Облекчава стреса от тялото, увеличава способността за адаптация. Това е относително безопасно лекарство, тъй като включва минерали и соли. Той няма способността да прониква през трансплацентарната бариера, което е много важно по време на бременност. В препарата не са включени химически, синтетични агенти, стабилизатори. Има локален ефект.

ATX код

Активни съставки

Показания за употребата на Derinat

Използва се в почти всички области на медицината. Традиционно се смята, че това лекарство е предназначено за лечение на заболявания на горните и долните дихателни пътища, поради което е препоръчително да се използва за лечение на остри респираторни инфекции, остри респираторни вирусни инфекции, с тонзилит, трахеит, трахеобронхит, бронхит, пневмония, ринит, синузит, синузит. Предписва се и като терапевтично, и като профилактично средство през сезона на епидемиите. Използва се също за овлажняване на лигавиците, нормализиране на тяхната микрофлора, устойчивост на колонизация, подобряване на състоянието на микроваскулатурата, в случай на алергични реакции, заболявания на носоглътката, фаринкса, с намалени адаптивни и компенсаторни възможности, нарушения на целостта и пропускливостта на капилярите (това се наблюдава често по време на бременност). Той е най-ефективен при заболявания с бактериален и вирусен генезис. Деринат нормализира микрофлората, водно-солевия баланс, което значително увеличава способността на организма да се противопоставя естествено на инфекциите, повишава устойчивостта и издръжливостта.

В допълнение, показанията за употребата на Derinat са различни заболявания на ухото и очите. Използва се и външно за лечение на лигавици и кожни кожни покриви, за дезинфекция на рани, порязвания, микроповреждания на кожата, ерозия и язви. Той се използва широко в стоматологията за изплакване на устната кухина. След стоматологични интервенции, с кариес, заболяване на венците, свръхчувствителност, кървене на венците. Използва се в гинекологията за напояване, измиване, терапевтични вани, спринцовки с цел нормализиране на състоянието на лигавиците, както и за лечение и профилактика на инфекции, при лечението на много гинекологични заболявания. използва се за повишаване на общата устойчивост и издръжливост на организма, нормализиране на метаболитните процеси, имунния и хормоналния статус, борбата с бактериални и вирусни инфекции, предотвратяване на дисбактериоза.

Деринат при планиране на бременност

Поради факта, че лекарството повишава имунитета, нормализира хормоналните нива, подобрява състоянието на лигавиците, локалната микрофлора, може да се използва при планиране на бременност.Лекарството действа като местно средство за имунна защита на организма, поради което е показано за гинекологични заболявания и инфекции, като средство за профилактика фетална инфекция.

Използва се и при остри и хронични заболявания на дихателните пътища, показан е за облекчаване на огнища на инфекция. На фона на употребата му рискът от развитие на алергични и атопични реакции намалява, кашлицата, възпалението, зачервяването на кожата и лигавиците значително намаляват.

Той има уникални свойства за възстановяване на нормалното състояние на гърлото, лигавиците при наличие на хронични огнища на инфекция (облекчаването на които е важно да се извърши преди бременността). Помага както при обичайното изпотяване с неясен генезис, така и при различни форми на ангина, тонзилит. Това е истинско спасение при лечение на ангина (катарална, фоликуларна, лакунарна, фибринозна), за премахване на симптомите на синузит. Наличието на тези заболявания в анамнезата влияе отрицателно върху хода на бременността, поради което тези проблеми трябва да бъдат решени на етапа на планиране на бременността. Derinat често се включва в лечението на различни патологии: бронхит, пневмония, хронични и обструктивни белодробни патологии, трахеит, абсцеси, запушване, гърчове, астматичен компонент, тъй като помага за премахване на спазмите на бронхите, бронхиолите, алвеолите, гладката мускулатура.

Деринат по време на бременност - полза или заплаха за нероденото бебе

По време на бременността защитните сили на организма значително намаляват, което е абсолютно нормално и необходимо за спокойното износване на бебето, без опасност от отхвърляне на развиващия се плод. Но поради намаляване на функционирането на имунната система и отслабване на имунитета, тялото на бременна жена става уязвимо към различни патогени.

Често лекарите предписват Derinat по време на бременност, естествено лекарство, разработено от руски фармацевти, и е силен имуномодулатор..

Фармакологични свойства, състав и цена на лекарството

Derinat, често използван по време на бременност, се предлага в два вкуса:

 • Разтвор за локално и външно приложение във флакони от 10 ml и 0,25% концентрация под формата на капки, спрей и обикновени флакони без дозатори.
 • Разтвор за интрамускулно инжектиране с концентрация 15%. Всяка бутилка съдържа 5 ml от веществото, а една кутия съдържа 5 дози.

Веществото е без цвят и чужди включвания. Основните компоненти на лекарството са дезоксирибонуклеат и натриев хлорид. Препаратът е направен от млякото на ценни видове (есетрови) риби и се отличава с абсолютната си естественост.

Деринат е мощен имуномодулиращ агент и засяга не само самите клетки, но и хуморалните връзки на цялата имунна система, като същевременно повишава неспецифичната резистентност на целия организъм.

Този ефект ви позволява да осигурите необходимия имунен отговор при нахлуване на вирусни, бактериални и гъбични инфекции..

Лекарството има изразена лимфотропност, поради което активно стимулира работата на лимфната система и нейната дренажна и детоксикационна функция, особено в огнищата на съществуващия възпалителен процес.

Това активира антимикробен, противогъбичен и антивирусен имунитет, ускорява регенерацията и репаративните процеси.

Деринатът има подчертан противовъзпалителен ефект, като същевременно нормализира общото състояние на организма при много заболявания.

Цената на капките Derinat е около 350 рубли, спреят е около 400 рубли, обичайната бутилка е около 300 рубли.

Флаконите, предназначени за интрамускулно инжектиране, струват около 2000 рубли.

Плюсове и минуси на лекарството

Derinat има много предимства, например:

 • Естествен състав.
 • Разнообразие от форми на освобождаване, което ви позволява да изберете най-удобния вариант.
 • Лекарството няма вазоконстрикторно действие.
 • Възможност за използване за инхалация.
 • Помага при лечението на увреждане на кожата и лигавиците.
 • Безопасен за деца.
 • Има бърз и изразен ефект.
 • При липса на индивидуална непоносимост, тя не предизвиква странични ефекти.

Недостатъците на лекарството включват само няколко точки, по-специално кратък срок на годност и малко количество средства в бутилка..

Може ли Derinat да се използва по време на бременност?

Ако погледнете инструкциите, можете да видите запис, че по време на бременност употребата на лекарството е забранена и може да се извършва само в случаите, когато ползите от лечението надвишават възможния риск за развиващото се бебе.

Но не са провеждани експерименти с бременни жени, така че е невъзможно да се каже как точно ще реагира тялото на употребата на лекарството..


Забраната за употребата на Derinat в носа по време на бременност, както и интрамускулно, се дължи главно на ефекта, който лекарството оказва върху тялото.

През този период имунната система на жената е силно отслабена, което е естественото поведение на тялото и е заложено от самата природа, тъй като само в този случай плодът ще може да се прикрепи в матката и след това да се развие, което засега ще бъде вид чуждо тяло.

Използването на силен имуномодулатор, като Derinat, може да предизвика спонтанен аборт, тъй като имунната система, след като е получила мощен стимул за работа, може да отхвърли плода.

Поради тази причина лекарството не трябва да се използва през първия триместър. Невъзможно е да се предвиди предварително какъв ефект ще има лекарството върху развиващото се бебе в бъдеще, на по-късна дата..

Не предполагайте, че Derinat под формата на капки за нос по време на бременност ще бъде безвреден, тъй като основното активно вещество, дори когато се прилага локално, бързо се абсорбира в кръвта и лимфата и се разпространява в тялото, стимулирайки имунната система не само на местно ниво.

Следователно, съгласно инструкциите, Derinat по време на бременност може да се приема само когато е предписано от лекар и в никакъв случай не можете да го направите сами.

Приложение и дозировка по време на бременност

Най-често жените в положение се предписват на Derinat като профилактично средство при настинки и вирусни заболявания, по време на период с висок риск от инфекция или за борба със съществуващи заболявания.

За тази цел агентът трябва да се накапва по 2 капки във всяка ноздра, не повече от 4 пъти на ден. Ако болестта продължава да се развива, лекарят може да увеличи дозата до 4-5 капки, но във всеки случай не можете да използвате лекарството повече от един месец.

При синузит можете да поставите памучни топки, предварително напоени с препарата, в ноздрите, след това да вкарате 3-4 капки от лекарството във всяка ноздра, но това лечение не трябва да се прилага повече от седмица.

В случай на възпалителни процеси в устната кухина, Derinat може да се използва за гаргара на гърлото, като процедурата се извършва около 3 пъти на ден, но не повече от 10 дни.

Строго е забранено инжектирането на лекарството във влагалището, ректума, както и интрамускулно за лечение на различни заболявания..

Предимствата на Derinat пред конвенционалните капки

Derinat има много предимства пред другите капки за нос, сред които може да се отбележи, че те имат ефективен и подчертан ефект срещу различни вирусни инфекции, гъбични инфекции и различни заболявания, причинени от бактерии..

Много пациенти, използвали лекарството, отбелязват силен антивирусен ефект, както и бърз ефект, който им позволява да подобрят състоянието си само за ден..

В същото време капките нямат съдосвиващ ефект, поради което, ако е необходимо, те могат да се използват дълго време, без да причиняват пристрастяване, и неговата ефективност не намалява, тъй като натрупването на активното вещество в организма не настъпва.

Противопоказания и странични ефекти

В инструкциите за лекарството в колоната с противопоказания е посочена само една точка: невъзможно е да се приема лекарството при наличие на индивидуална непоносимост.

Ако това правило не се спазва, както при локално приложение, така и при въвеждане на лекарството интрамускулно, може да се появи изразена алергична реакция под формата на уртикария или доста сериозен обрив. В този случай употребата на лекарството при лечението на каквато и да е болест трябва да бъде спряна незабавно и да се потърси помощ от лекар..

По време на бременност трябва да се внимава особено, когато се използват каквито и да било средства, дори тези, които нямат противопоказания за този период в инструкциите..

Разбира се, много по-добре е да не приемате никакви лекарства по време на бременност, но всички разбират, че за толкова дълъг период е невъзможно да се заразите дори с обикновена настинка..

Ето защо трябва да запомните едно просто правило - можете да приемате каквито и да е лекарства само когато е предписано от Вашия лекар или след консултация с него, с негово разрешение..

Това важи особено за средствата за стимулиране на имунната система, към които принадлежи Derinat..

Автор: Ирина Ваганова, лекар
специално за Mama66.ru

Деринат за бременни жени с настинки

Derinat капки по време на бременност

Всяка бременна жена, преди да закупи това или друго лекарство в аптеката, мисли дали е полезно, дали ще навреди на бебето. Тази статия е за лекарството Derinat и възможността за употребата му по време на бременност.

основни характеристики

Активната съставка на Derinat стимулира укрепването на имунната система. По време на бременността имунитетът на жената отслабва, така че плодът може да се прикрепи добре към стената на матката. Следователно, имуномодулиращите лекарства не се препоръчват за употреба през първия триместър. Въпреки това, за да потисне инфекциите, лекарят може да предпише местен имуномодулатор, който ще се справи с болестта само на мястото на появата..

Derinat се предлага в три дозирани форми:

 • разтвор за интрамускулно инжектиране;
 • решение за местна употреба;
 • капки.

Derinat по време на бременност може да се използва и във всичките три форми, но лекарят трябва да предпише лекарството, като вземе предвид степента на заболяването, ползите за майката и вредата за плода.

Инжекционният разтвор в мускулите не може да се използва през цялата бременност, тъй като ефектът на лекарството върху плода не е проучен. Разтвор за външна употреба (включително капки) може да се използва, ако трябва да възстановите местния имунитет (обикновено лекарството се използва за изплакване на гърлото, капки се вливат в носа).

Разтвори за интрамускулно приложение и локално приложение се произвеждат в стъклени флакони, затворени с гумена запушалка с алуминиева плитка, 5 и 10 флакона в опаковка. Капките се освобождават във флакони от 10 и 20 ml с различни дюзи спрей дюза, дюза капкомер.

Показания за употреба

Деринат може да се използва за лечение и профилактика на много заболявания. Те включват:

 • вирусни заболявания и тяхната профилактика;
 • възпаление в очите;
 • възпаление на устната лигавица и гърлото;
 • хронични гинекологични заболявания;
 • възпаление на носната лигавица, синузит;
 • рани и язви, които не зарастват дълго време;
 • гангрена;
 • изгаряния и измръзване;
 • хемороиди.

Употреба по време на бременност

За повечето бременни жени въпросът е: възможно ли е да приемате Derinat по време на бременност. Ако лекарят е предписал капки или разтвор за външна употреба, тогава бременната жена не трябва да има съмнения. Местното действие на лекарството е напълно безвредно за плода, тъй като формира само местен имунитет. Ето защо, ако сте отишли ​​на лекар с оплаквания от начална болест (възпалено гърло, хрема), тогава назначаването на лекарството ще стане просто необходимо. Derinat капки могат да се използват през първия триместър. Изплакване или размазване с разтвор от рани също е разрешено от първите седмици на бременността.

При остри респираторни инфекции или поява на настинка лекарят може да предпише капки за нос.

Ако една жена е използвала това лекарство преди бременност, то по време на бременността тя не трябва да има никакви специални проблеми: лекарството също ще се справи успешно с болестта. Ако жената не е използвала Derinat, тогава реакцията на тялото трябва да се наблюдава. Струва си да започнете с 1-2 капки в носа, след това, ако състоянието не се е влошило и капките помогнат, увеличете дозата до 2-3 капки.

Разтворът се използва за изплакване, напояване, като превръзки.

Изплакването се извършва 4-6 пъти на ден. Една бутилка е достатъчна за 1 или 2 изплаквания. Също така, лекарството се предписва за гинекологични заболявания, които могат да се развият на фона на отслабен имунитет по време на бременност. В този случай Derinat се предписва под формата на напояване или под формата на тампони с лекарство. Препоръчителната доза за двете процедури е 5 ml (за една процедура, т.е. еднократно напояване или еднократно инжектиране на тампон).

Противопоказания и странични ефекти

Противопоказанията трябва да включват само индивидуална непоносимост към лекарството. Но тъй като лекарството се предписва дори на деца от първите дни, появата на алергични реакции е рядка (разбира се, ако преди това не е имало алергия към това конкретно лекарство).

Няма странични ефекти на лекарството под формата на разтвор за външна употреба. При интрамускулно инжектиране температурата може да се повиши за кратко. За пациенти със захарен диабет е препоръчително да се координира употребата на лекарството с лекар, тъй като Derinat има свойството да понижава нивата на кръвната захар (хипогликемичен ефект).

Аналози и цени

Цената на Derinat варира в зависимост от формата на освобождаване на лекарството.

 1. Разтвор за външна употреба (10 ml) ще струва от 300 до 400 рубли на парче в аптека.
 2. Капва от 250 до 350 рубли на бутилка с дозатор.
 3. Разтвор за интрамускулно приложение в опаковка от 5 броя от 1600 до 2100 рубли на опаковка.

Аналоговите препарати включват една и съща активна съставка, но в различни пропорции и в комбинация с други допълнителни компоненти. Аналозите включват Deoxinat, Panagen, Sodium disoxyribonucleate (по състав е същият като Derinat, но в тях има по-малко активно вещество, отколкото в Derinat).

Отзивите за лекарството са много неясни. Някои, използвайки капки, предписани от лекар като „капки от настинка“, не наблюдават желания ефект. Факт е, че капките само модулират и укрепват имунната система и не се борят с обикновената настинка. Освен това лекарството не е подходящо за всички. Ако има хронични или често повтарящи се заболявания (синузит, тонзилит), тогава лекарството вероятно ще бъде неефективно, тъй като тялото е свикнало с по-сериозни лекарства (антибиотици). Оттук и негативните отзиви.

Но има и положителни отзиви. Както отбелязват бременните жени, лекарството им е помогнало да се справят с настъпването на настинка и по никакъв начин не е повлияло здравето на детето..

Коментарите на лекарите за лекарството също са положителни. Деринат няма отрицателен ефект върху бременната жена и върху плода, може да се използва дори през първия триместър, лекарството формира имунитет, което позволява на бременната жена да не се разболее. Лекарите не дават отрицателни отзиви за това лекарство.

Можете да използвате Derinat по време на бременност. Това е напълно безопасно лекарство (локално и локално приложение). Струва си обаче да се наблюдава реакцията на организма към лекарството. Ако се чувствате зле след употреба, трябва да се консултирате с лекар.

Характеристики на употребата на Derinat по време на бременност и кърмене

Деринат е ефективно средство за борба с инфекциозните заболявания. Лекарството е предназначено за повишаване на имунитета и засилване на устойчивостта на организма. Derinat не се предписва толкова често по време на бременност, така че жените имат съмнения относно безопасността на това лекарство. Преди да използвате лекарството, трябва да прецените плюсовете и минусите.

Принципът на лекарството

Преди да използват Derinat, бременните жени трябва да проучат подробно механизма на действие на лекарството. Основната задача на лекарството е да повиши защитните функции на организма. Попадайки в човешкото тяло, лекарството предизвиква засилен имунен отговор на действието на вируси и бактерии. Освен това разтворът стимулира хемопоетичната функция и има регенериращ ефект върху увредените клетки. Ефективността на Derinat се дължи на следното действие:

 • имуномодулиращи;
 • антивирусен;
 • противовъзпалително;
 • регенериращ;
 • повтарящ се.

В резултат на приложението тялото бързо се справя с инфекциозни заболявания и не претърпява усложнения.

Може ли Derinat да се използва от бременни жени?

За да разберете дали Derinat може да се използва по време на бременност, трябва да се обърнете към анотацията. Всяка единица от лекарството съдържа опаковка, която подробно описва забраните и ограниченията. Също така тук можете да намерите отделен елемент, разказващ за възможността за лечение на бъдещи майки и кърмещи жени.

За бременни жени имуномодулаторът не е противопоказан. Производителят предупреждава, че не трябва да използвате лекарството самостоятелно. Преди употреба трябва да се консултирате с лекар и да разберете за последиците от терапията. Лекарството се препоръчва за бъдещи майки, в случай че очакваните ползи от употребата му надвишават рисковете. Важна роля играе гестационната възраст, на която се предполага употребата на лекарството. При предписване се оценяват симптомите на заболяването и се взема предвид възможността организмът самостоятелно да се справи с патологията.

Показания за употреба

Деринат се предписва при вирусни заболявания, за да се увеличи устойчивостта на организма. Лекарството се използва и при лечение на бактериални патологии (в комбинация с допълнителни антимикробни агенти). За локално приложение разтворът се използва при заболявания на очите, ушите и устата, причинени от инфекциозни процеси. Травми, изгаряния, язви - индикации за използване на имуномодулатор.

За вътрешно приложение разтвор Derinat рядко се използва по време на бременност. Индикациите за това назначение са:

 • заболявания на стомашно-чревния тракт;
 • патология на кръвта;
 • облъчване;
 • гнойно-септични лезии;
 • заболявания на опорно-двигателния апарат;
 • следоперативни състояния;
 • инфекциозни и възпалителни патологии на тазовите органи.

Инжектирането на лекарството се извършва в стените на болницата под строгото наблюдение на лекарите.

Приложение по триместър

Въпросът дали може да се използва имуномодулатор през първия триместър трябва да бъде решен с лекар. До 12 седмици плодът се формира активно. През този период има значително намаляване на имунитета, което кара бъдещата майка да мисли за използването на антивирусно средство. Всяка втора бременна жена в ранните етапи страда от настинка, но Derinat по време на бременност (1 триместър) не трябва да се използва, ако няма жизненоважни индикации за това. Категорично е забранено употребата на назален агент самостоятелно, дори ако преди това е имало положителен опит от такова лечение. В ранните етапи употребата на каквито и да е лекарства може непредсказуемо да повлияе на формирането на ембриона..

Много по-безопасно е да използвате лекарството през втория триместър или по-късно. През този период плацентата активно функционира, предпазвайки бебето от негативните влияния и действия на лекарствата. От втората половина на бременността имуномодулаторът може да се използва за лечение или за профилактични цели, но само по указание на лекар. Самостоятелното използване на антивирусни лекарства все още е неприемливо.

Практиката показва, че употребата на антивирусни лекарства в първите дни на заболяването значително намалява периода на заболяването. Поради тази причина бъдещата майка със симптоми на заболяването трябва да се свърже с гинеколог или терапевт.

Форма на освобождаване и дозировка

Производителят предлага да закупи тяхното лекарство в различни форми. Най-малко популярни са ампулите за инжектиране. Концентрацията на активното вещество в тях е 1,5%.

По-често, по време на бременност, Derinat се използва под формата на капки и спрей за локално лечение на лигавиците на носа, устата, влагалището или ушите. Концентрацията на такова лекарство е само 0,25%, което е по-безопасно за бъдещите майки.

Като антивирусно лекарство за настинка и грип, лекарството се предписва по 2 капки до 4 пъти на ден. Може да се използва и Derinat за инхалация. Стандартната доза за една процедура е 10 капки, но лекарят може да коригира зададената доза в съответствие със състоянието на пациента и да допълни разтвора с други лекарства.

Ако Derinat се използва по време на бременност (2-ри триместър) с цел профилактика, тогава на жената се предписва 1 капка или спрей в носната кухина сутрин и вечер. Продължителност на употреба - не повече от 7 дни. Ако е необходимо, курсът се повтаря.

Лечение на кърменето

Употребата на Derinat по време на кърмене се обсъжда с лекаря индивидуално. Това лекарство се предписва на деца от раждането, така че ако е необходимо, кърмачките могат да го използват. За целите на профилактиката, Derinat може да бъде препоръчан от курсови рецепции. Използването на антивирусен агент свежда до минимум вероятността от заболяване, което ще предпази новороденото от инфекция.

Странични ефекти

При повечето пациенти лекарството не предизвиква неприятни реакции. При интрамускулно инжектиране може да се почувства болезненост на мястото на инжектиране. Използването на лекарство може да провокира повишаване на кръвната захар, което бързо се спира със симптоматични средства.

Местната употреба, която се възлага на бъдещи майки, не причинява нежелани реакции. Само няколко жени отбелязват леко усещане за парене след назалното приложение на Derinat, което преминава самостоятелно в рамките на няколко минути.

Противопоказания за употреба

Няма строги ограничения за използването на имуномодулатора. Единственото противопоказание, което е приложимо за всички лекарства, е индивидуалната непоносимост към активните вещества.

Антивирусно лекарство се използва с повишено внимание и само ако е абсолютно необходимо през първия триместър на бременността. През 2-ри и 3-ти триместър бъдещата майка трябва да бъде внимателна и внимателно да следи благосъстоянието си, тъй като вероятността от алергична реакция се увеличава. В случай на обостряне на алергии, преди да започнете да използвате Derinat, лечението се отлага, докато интензивността на симптомите отшуми.

Алтернативни средства за защита

Случаите, когато е необходимо да се замени Derinat с аналог, са доста редки. Лекарството се понася добре от бременни жени и рядко причинява негативни реакции. Също така, лекарството не може да се нарича недостиг, което може да принуди бъдещата майка да търси алтернатива. Често причината за избора на аналог е скъпата цена на лекарството. Изборът на алтернативно лечение по време на бременност трябва да става само с лекар. Можете да замените имуномодулатора с лекарства:

 • Виферон;
 • Genferon;
 • Grippferon;
 • Наазоферон;
 • Левкоцитен интерферон.

Възможно ли е да използвате Derinat по време на бременност или не?

Намаленият имунитет при бременни жени е следствие от „работата“ на хормоните. Това е необходимо, за да може имунната система на майката да не възприема плода като чужд предмет, който трябва да се изхвърли. Страничен ефект от този спад в имунната функция е предразположението към респираторни инфекции. Нека да разберем дали Derinat може да се използва по време на бременност или това лекарство ще бъде вредно.

В случай на настинка, лекарите препоръчват да се използват средства, които имат имуномодулиращ ефект, т.е.стимулиращи функциите на имунната система. Но възможно ли е да се вземат такива лекарства за бременни жени?

В крайна сметка, стимулирането на имунитета в това състояние не е безопасно? Ще разберем дали е възможно да се използват разтвори на Derinat по време на бременност или действието на това лекарство ще създаде рискове за нормалното развитие на нероденото дете.

 1. Описание
 2. Форми
 3. Ползи
 4. Показания
 5. Характеристики на употреба от бременни жени
 6. Кога може да бъде назначен?
 7. Рискове при кандидатстване

Описание

Derinat е продукт на местната фармацевтична индустрия. Суровината за производството на лекарството е мляко, получено от риба от семейство есетрови, тоест лекарството е абсолютно естествено.

Основното действие е имуномодулиращо, т.е. агентът повишава естествената устойчивост на инфекции. Поради този ефект Derinat може да се използва за лечение на инфекции от бактериален, вирусен или гъбичен характер..

В допълнение, лекарството стимулира лимфния поток, особено в области на възпаление. Благодарение на това е възможно бързо да се спре процесът и да се премахнат токсините от тялото. Допълнителна, но много важна функция на лекарството е да стимулира процесите на регенерация, тоест всички увреждания се лекуват много по-бързо.

Съвет! Поради този ефект върху организма, Деринат се използва в комплексната терапия на различни заболявания..

Форми

Деринат се произвежда под формата на разтвор, но може да се използва по различни начини, а именно:

 • за инжектиране се произвежда стерилен разтвор с концентрация на активно вещество 15%. Продава се в ампули, всяка от които има обем от 5 ml. Една опаковка съдържа пет ампули;
 • за напояване на кожата или лигавиците. Продава се в обикновени бутилки, както и в бутилки с капкомери и пулверизатори.

Разтворите са прозрачни, безцветни, без примеси.

Ползи

Лекарството има много предимства пред други лекарства, които имат подобен ефект. Следните предимства на приложението могат да бъдат разграничени:

 • естествен произход, поради което списъкът с противопоказания за употребата на този продукт е минимален;
 • безопасност;
 • за разлика от други лекарства, използвани за лечение на обикновена настинка, Derinat спрей и капки нямат вазоконстрикторно действие;
 • разнообразни приложения, така че за лечение на настинка можете да използвате не само спрей или капки, но и инхалация;
 • опцията за външно приложение се използва не само за лечение на респираторни инфекции, но и за гинекологична, офталмологична и дерматологична практика;
 • високоефективни.

Съвет! Но лекарството практически няма недостатъци. Относителните недостатъци включват кратък срок на годност, както и доста висока цена..

Показания

Деринат може да се използва за лечение на различни заболявания, при които имунната система трябва да бъде подкрепена. Най-често лекарството се използва за лечение на заболявания с възпалителен характер, а именно:

 • с възпалителни заболявания, засягащи лигавиците на назофаринкса и устната кухина;
 • за предотвратяване на инфекция или за лечение на вирусни инфекции;
 • с офталмологични възпалителни инфекции;
 • за лечение на хронични възпалителни заболявания от гинекологичен профил;
 • с кожни лезии - термични или химически изгаряния;
 • с дългосрочно незарастващи рани;
 • с хемороиди и др..

Формата на лекарството се избира в зависимост от вида на заболяването. Така че, спрей или капки могат да се използват за профилактика и лечение на респираторни инфекции. Освен това през първия ден трябва да използвате спрей или да накапвате капки в носа на всеки 60-90 минути. Започвайки от втория ден, те преминават към 3-4 еднократна употреба на лекарството. Курсът на лечение е 14 дни.

Ако планирате да използвате Derinat за профилактика, тогава спреят или капките могат да се използват 2 до 4 пъти на ден. За лечение на възпалителни заболявания в носната кухина също се използват спрей или капки, можете също да накиснете памучни турунди с разтвор и да ги вмъкнете в носните проходи..

При лечение на възпалителни процеси в устната кухина се използва изплакване с разтвор; тази процедура трябва да се извършва 4 до 6 пъти на ден. В гинекологичната практика се използва интравагинално напояване на лигавицата с разтвор. При лечение на хемороиди се извършват микроклистери.

Характеристики на употреба от бременни жени

Инструкцията показва, че Derinat по време на бременност може да се използва само ако има сериозни индикации. Тоест, ако очакваната полза от лечението на жената значително надвишава рисковете за плода.

Разбира се, никой никога не е провеждал експерименти върху бременни жени, за да провери дали дадено лекарство има отрицателен ефект върху развитието на плода. Тоест учените просто не разполагат с информация за това как дадено лекарство може да повлияе на тялото на нероденото дете. И в такива случаи те се опитват да не рискуват и да не използват лекарства, безопасността на които за плода не е потвърдена.

Основните рискове при употребата на лекарството Derinat е, че този агент стимулира функциите на имунната система. А по време на бременност имунитетът винаги намалява, защото само така се създават условия за развитието на плода. Използването на такъв мощен имуномодулатор като Derinat може да доведе до активиране на защитните сили на организма и да провокира спонтанен аборт.

Следователно инструкцията показва, че Derinat, както интрамускулно, така и локално, е забранено да се използва, ако първият триместър на бременността е в ход. По това време плодът все още няма собствена защита, тъй като плацентата все още се формира. Следователно през първия триместър е крайно нежелателно да се използват други лекарства..

Може ли Derinat да се използва, ако е втори или трети триместър на бременността? Инструкцията не дава точен отговор на този въпрос, оставяйки решението по преценка на лекаря. Интрамускулното приложение на лекарството при бременни жени, като правило, не се предписва.

Но също така трябва да използвате капки или спрей с голямо внимание. Факт е, че дори когато се прилага върху кожата или лигавиците, разтворът бързо попада в лимфата и кръвта, така че се разпространява в тялото.

Кога може да бъде назначен?

Деринат може да се предписва на бременни жени като средство за превенция, използвано в периоди на висок риск от инфекция с грип и ТОРС, както и за лечение на тези заболявания. Освен това Derinat може да се предписва за лечение на синузит или тонзилит при бременни жени. Схемата на лечение и продължителността на курса се определят от лекаря.

Лекарството може да се използва само локално, чрез вливане в носа или чрез изплакване. Интрамускулните инжекции, както и въвеждането на лекарството в ректума или влагалището по време на бременност е строго забранено.

Рискове при кандидатстване

Абсолютните противопоказания за употребата на лекарството са:

 • индивидуална непоносимост към компонентите;
 • първи триместър на бременността;
 • период на кърмене, тъй като лекарството е в състояние да проникне в млякото.

През втория и третия триместър Derinat по време на бременност се използва изключително по препоръка на лекар и с голямо внимание..

Така че, Derinat може да се използва по време на бременност само след консултация с лекар и при наличие на строги показания, при условие че гестационната възраст надвишава 13 седмици.

Разрешено е да се използват разтвори за външна употреба за въвеждане в носните проходи или гаргара. Безопасността на употребата на лекарството за развитие на плода не е потвърдена, поради което независимата употреба на лекарството трябва да бъде категорично изключена.

Деринат по време на бременност

Би било възможно това лекарство, създадено на базата на естествени съставки, да бъде причислено към категорията на панацеята за всички болести и да го препоръчаме на бъдещите майки със спокойствие, ако не и за едно „но“ - Деринат толкова мощно стимулира имунната система, че може да навреди на бъдещото бебе.
Особено трябва да се страхувате от силния фармакологичен ефект на лекарството в ранните етапи на бременността, когато ембрионът е все още слаб и неразвит - ако майката на Derinat използва ембриона, ембрионът може да не остане в матката, лекарството ще предизвика спонтанен аборт.

Как да се справим с настинка при бременни жени

„Погрижете се за себе си, не настинете“ - лесно е да дадете такива съвети, но как да ги изпълните, ако имунитетът е отслабен и това се е случило не по вина на бъдещата майка, която не е била достатъчно закалена или е приела малко витамини, а по вина на хормона на бременността прогестерон, който „принуждава“ тялото жените приемат чуждо тяло - ембрион и не позволяват то да бъде отхвърлено, значително отслабвайки функциите на имунната система.

За да преодолеете настинка или инфекциозно заболяване, което просто преследва жените по време на бременността, трябва:

 • първо, консултирайте се с Вашия лекар преди началото на заболяването и вземете всички възможни превантивни мерки;
 • второ, много е отговорно и внимателно да се подходи към избора на лекарства, дори ако лекарят е предписал;
 • трето, ако е необходимо да се използват имуномодулиращи лекарства, не се паникьосвайте, а направете всичко, така че рискът за плода от приемането им да бъде сведен до минимум.

Ако говорим конкретно за Derinat, бременните жени трябва да знаят, че производителят се фокусира в инструкциите върху забраната за употреба по време на бременност само защото свойствата на лекарствените компоненти не са добре проучени и няма начин нито да се твърди, нито да се отрича отрицателното въздействие на Derinat върху плода.

Въпреки че лекарите не препоръчват прекалено увлечение с някои лекарства, анализирайки техния ефект върху тялото от минали спомени от периода преди бременността, Derinat е едно от онези лекарства, чийто отговор на тялото трябва да бъде сравнен. Ако сте понасяли лекарството добре преди бременност, тогава можете да опитате по време на бременност (но не през първия триместър).

Схемата на "пробен" прием е следната: една или две капки в носа два пъти на ден. Ако изплакнете гърлото - същите две капки в половин литър преварена вода. Наблюдавайте реакцията на организма - при липса на странични ефекти, дозата може да се увеличи до три до пет капки.

Състав и фармакологично действие на лекарството

Основата на лекарството е натриевата сол на дезоксирибонуклеиновата киселина (небезизвестната ДНК - носителят на информация за всяка клетка в тялото). Съветските учени започват да изучават свойствата на натриевата сол на ДНК като стимулант на имунитета още през 60-те години на миналия век, а лекарството, в което е въведено, започва да се произвежда през 1994 г..

Деринат има ефект върху клетъчния имунитет, повишавайки устойчивостта (устойчивостта) на организма към действието на вируси и патогенни бактерии, а също така насърчава зарастването на рани и възстановяването на възпалените области.

Лекарството се натрупва главно в мозъка, процентът на концентрацията му в черния дроб, стомаха и червата е много по-нисък.

Няма надеждна информация за полуживота на лекарствените компоненти от тялото, което дава още една причина да се съмнявам в целесъобразността на употребата му по време на бременност.

Форми на освобождаване на наркотици:

 • инжекция;
 • разтвор за външна употреба;
 • капки за очи (стерилен разтвор).

Показания за употреба

Деринат се използва за терапия и профилактика:

 • вирусни и настинки;
 • заболявания на назофаринкса;
 • заболявания на устната лигавица;
 • гинекологични заболявания (възпаление);
 • възпалителни процеси на меките тъкани;
 • хемороиди.

Панацея или плацебо?

Въпреки факта, че Derinat се използва в медицинската практика в продължение на няколко десетилетия, все още има дискусия между лекарите за това какво е лекарството: ефективно лекарство за повечето заболявания или манекен, чието действие определя само степента на внушаемост на пациента?

За да не се оставят противоречия на ниво „филистински разговори“, бяха проведени редица експериментални проучвания, които доказаха ефективността на Деринат в различни области на медицината. А именно: в гинекологията (лечение на възпаление на шийката на матката, фалопиевите тръби и яйчниците), отоларингологията (лечение на ринит, възпалителни заболявания на ларинкса, аденоидит), стоматологията (лечение на възпаление на венците и устната лигавица), както и в дерматологията, офталмологията, хирургията.

Деринат по триместър

1 триместър

За ранните етапи на бременността са характерни инфекциозни и настинки, изразяващи се в ринит, кашлица, възпалено гърло. Не се препоръчва използването на Derinat, по-целесъобразно е да се намери алтернатива на лекарството.

2 триместър

Поради слабото познаване на ефекта на лекарството върху тялото на бременна жена, разрешено е да се използва Derinat само когато е спешно необходимо, изключително според указанията на лекар..

3 триместър

Използването на Derinat е възможно под строг медицински контрол в съответствие с дозировката. Непоносимостта на организма към компонентите на лекарството може да причини отнемане на лекарството.

"Derinat" по време на бременност: инструкции за употреба

Настинките и ТОРС доста често притесняват бъдещите майки, особено ако трябва да чакате бебето през зимата или в началото на пролетта, когато активността на вирусите е висока, а имунитетът нисък. В желанието си да предотвратят остри респираторни инфекции, много жени мислят да приемат лекарства, които укрепват защитните сили на организма. Един от тях е Деринат. Такъв домашен имуномодулатор може да бъде закупен без рецепта в почти всяка аптека, но не трябва да бързате да използвате капки през 1-ви, 2-ри и 3-ти триместър. Първо трябва да се консултирате с Вашия лекар, внимателно да прочетете инструкциите и да прегледате отзивите.

Характеристики на лекарството

Деринат се произвежда под формата на прозрачна течност, която няма вкус, цвят или мирис. В зависимост от опаковката има капки, спрей и инжекционен разтвор. Капките Derinat се продават в бутилки от 10 ml, допълнени с капкомер. Препаратът под формата на спрей също е опакован в 10 ml, но на бутилката има специална дюза за пръскане.

Лекарството, предназначено за инжекции, се произвежда в ампули от 2 и 5 ml. Тази версия на Derinat се продава в опаковки от 5 и 10 ампули.

Съставът на всички форми на лекарството е еднакъв. Основната съставка в разтвора е натриев дезоксирибонуклеинат. Неговата доза за форми, които се прилагат локално, е 2,5 mg на 1 милилитър (разтворът е 0,25%). Вътре в ампулите за инжектиране има по-концентрирано лекарство, съдържащо 15 mg натриев дезоксирибонуклеинат в 1 милилитър. Неактивните вещества на Derinat са стерилна вода и натриев хлорид.

Принцип на действие

"Derinat" принадлежи към групата на имуномодулаторите, тъй като под въздействието на такова лекарство се активира както клетъчният, така и хуморалният имунитет. Разтворът увеличава активността на имунните клетки (Т-хелперни клетки и В-лимфоцити) и стимулира производството на имуноглобулини. Той не засяга пряко вируси, гъбички или бактерии, но засилва имунния отговор, което ви позволява по-бързо да се отървете от инфекциозния агент.

Също толкова важно свойство на Derinat е стимулирането на регенерацията на тъканите. Лекарството се е утвърдило като ефективно лекарство, което ускорява заздравяването в случай на трофични лезии, изгаряния, рани и възпаления. Благодарение на тази способност решението се търси в офталмологията и хирургията. Инжекционната употреба на Derinat допълнително подобрява състоянието на хематопоетичната и лимфната система. Освен това инжекциите допринасят за по-добра толерантност към химиотерапията..

Позволено ли е по време на бременност?

Деринат може да се използва, докато се чака дете, ако има нужда от такова лекарство. Няма забрана за употребата на разтвора при бременни жени, но въпросът за целесъобразността на такова лечение се решава за всяка бъдеща майка поотделно.

Ако лекарят очаква ползи от употребата на "Деринат", тогава лекарството може да бъде предписано както в ранните етапи, така и през втория или третия триместър.

В същото време е нежелателно да се приема такова лекарство без назначаването на специалист по време на раждането на бебе..

Когато се предписва на бъдещи майки?

Най-честата причина за използване на капки и спрей е ТОРС. Лекарството се предписва както за развитие на остро заболяване, така и за профилактични цели, за да се намали рискът от вирусно увреждане на носоглътката. Освен това:

 • като допълнително лекарство "Деринат" може да се използва при отит на средното ухо, тонзилит, фарингит, синузит, бронхит и подобни заболявания;
 • ако жената има заболяване на венците, стоматит или други лезии на устната лигавица, Derinat може да бъде предписан за местно пръскане или изплакване;
 • за лечение на ечемик, конюнктивит или други възпалителни офталмологични заболявания, лекарят може да препоръча капене на Derinat в очите;
 • в случай на увреждане, възпаление или инфекция на кожата, разтворът може да се използва локално, като се измиват желаните зони и се налагат марлеви превръзки;
 • при лечение на ринит, полиноза, бронхиална астма и други заболявания на дихателните пътища могат да се използват и инхалации.

Друга област на приложение на "Деринат" е гинекологичната практика.

Лекарството се предписва при бактериални и гъбични инфекции, както и при възпалителни процеси в гениталиите.

Противопоказания

Derinat е забранен за употреба само в случай на непоносимост към неговите компоненти. Производителят на лекарството не посочва други противопоказания освен свръхчувствителност.

Странични ефекти

Толерантността на разтвора се оценява като добра. При използване на капки за нос няма съдосвиващ ефект, няма сухота и дразнене. Деринат също не провокира негативни ефекти от централната нервна система или храносмилателната система. Ако пациентът има изгаряне или отворена рана, локалното лечение облекчава до известна степен болката..

Инструкции за употреба

Необходимата форма на "Деринат", начинът на приложение, дозировката и продължителността на лечението се определят от лекуващия лекар. Ако лекарството се прилага в носа, тогава носните проходи трябва първо да се почистят и едва след това да се напръска или капне лекарственият разтвор.

Обикновено в случай на грип или настинка през първите няколко дни на заболяването, Derinat се инжектира или капе много често - с интервал от 1-2 часа. От третия ден на заболяването те преминават към 3-4 пъти употреба. Броят на капки или броят на щракванията върху дюзата за пръскане трябва да се провери със специалиста, предписал лекарството.

Ако на жена е предписано изплакване на устата или гърлото, тогава се използват 5-10 ml разтвор за една манипулация.

В случай на кожни лезии, лекарството се прилага чрез пръскане до 5 пъти на ден или превръзка за приложение се навлажнява с разтвор, който покрива засегнатите области 3-4 пъти през деня..

Инхалационната употреба на "Derinat" включва използването на пулверизатор. Обикновено за една процедура се приемат 1-2 мл лекарство и същото количество физиологичен разтвор. Честотата на вдишване и продължителността на такова лечение се определят за всеки пациент поотделно. В случай на инфекциозно увреждане на влагалището или хронично възпаление на гениталните органи, "Derinatom" напоява влагалището или навлажнява тампони и ги инжектира 1-2 пъти на ден.

Инжекционната употреба на Derinat по време на бременност е рядка. Лекарството се инжектира в мускулната тъкан. Единична доза от лекарството, броят на инжекциите на ден и продължителността на такова лечение се определят индивидуално.

Отзиви

Има предимно добри отзиви за употребата на Derinat, докато се чака дете. В тях жените наричат ​​лекарството безопасно и удобно за употреба. Много бъдещи майки отбелязват, че благодарение на това лекарство те са претърпели по-лека ARVI или не са се заразили по време на епидемичния сезон. Има обаче и рецензии, в които Деринат се нарича неефективен или дори безполезен. Сред недостатъците му се нарича още необходимостта от съхранение в хладилника и затопляне в ръцете преди употреба..

Аналози

Derinat има аналог на активната съставка, наречен Deoxinat. Представен е в ампули и като разтвор за външна употреба..

Това лекарство съдържа и натриев дезоксирибонуклеинат, следователно "Деоксинат" и "Деринат" имат едни и същи индикации, възможни странични ефекти и други нюанси..

Ако жената има непоносимост към такива лекарства, тогава лекарят може да избере аналог с друго активно вещество, но с подобен ефект върху тялото.

 • "Виферон". Действието на такова лекарство се причинява от интерферон тип алфа 2b. Лекарството се предписва не само за ARVI, но и за лечение на кандидоза, микоплазмоза и много други заболявания. Гел и мехлем могат да се използват през цялата бременност, а супозиториите се предписват за повече от 14 седмици.