Здравейте!
на 18-19 седмици от бременността тя настинка, отначало имах запушен нос.. Не можах да го намеря или да си издух носа правилно ((изплакнах с AQUAMORIS, но нямаше много смисъл (мислех, че боналният „хрема на бременни жени“, два дни се измъчвах така. След това се консултирах с терапевта), тя посъветва DERINAT по 2 капки 3-5 пъти на ден, отокът изчезва през ден, но шията се зачервява ((В момента правя гаргара от лайка, градински чай. Изглежда съм на поправка!)))
но мисълта не престава да измъчва - наистина ли е безвреден деринат по време на бременност. В интернет няма еднозначни описания за това устройство.

Момичета, кой знае какво ?? Благодаря!

в това от време на време, че в инструкциите към него се казва, противопоказания-индивидуална непоносимост. И това е!
Знам, че понякога се предписва на малки деца, това е като хомеопатията.

Няма да го капя повече. Само се надявам да не съм навредил на бебето за два дни, че съм капел ?? (((((((((

Derinat е имуномодулатор. Не е разрешено по време на бременност.
Никога не го давам на дете нито на себе си, нито на близките си))
НО това съм аз. като останалите, не знам.

»Добавено по-късно
с лекарите виждам, че имате нещо много здраво

Благодаря! А имуностимулиращото действие наистина ли е лошо ?? Както разбирам, това трябва да повиши имунитета на бременна жена.?
той изглежда е естествен, извлечение от нещо.
Тъй като децата се предписват от ранна дата, това означава, че бременните жени могат, нали.

защо такива двусмислени мнения или как не разбирам??

От ринит на бременни жени, много ми помогна да мажа носната лигавица 3 пъти на ден със смес (3/1) от масло от праскова и вита..

Благодаря за рецептата, трябва да я пробвам !!)))

Терапевтът каза, че настинката (нос, гърло), ако няма температура, не е страшна за бебето.
Успокойте се с това!)

talula willis,

Благодаря! Ще взема всичко предвид!!
и какво мислите, ако го взех (6 пъти се получи за два дни, по 2 капки във всяка ноздра) може да има ефект върху детето. Няколко пъти попитах терапевта си: "Точно ли е безобидно?" отговорът знаеш какво беше. сякаш Derinat засяга само лигавицата и не отива по-далеч..

Разбира се, всичко е ясно, че е по-добре изобщо да не се разболявате. но ако това наистина се случи, тогава е необходимо да се лекувате!

»Добавено по-късно

И можете да ми хвърлите този списък с билки. какво е възможно какво не, аз вече ще знам със сигурност!!

viki-torry, трябва да се лекуваш. но имуномодулаторите не лекуват
но за въздействието върху детето. зависи от срока. в началните етапи или нищо или спонтанен аборт
Ще потърся списъка точно сега.

Е, разбира се, там е писано.. направо страшно))) Много благодаря! Ще го отпечатам, закача го пред очите ми !!)

..Между другото, пише за градинския чай. и им се препоръчва да гаргарят.. и всички гаргарят.. и нищо)))

viki-torry, но е ясно, че те не умират. Какви са последствията, никой не знае

»Добавено по-късно
Danita, Duc ние постоянно лекуваме бременни жени, дори без настинка.

Деринат по време на бременност

Грип, ARVI, пневмония, бронхит, алергичен ринит, атопичен дерматит, урогенитални инфекции, трофични язви, ревматоиден артрит, стоматит, сепсис - това са само малка част от онези рани, които Derinat помага за лечение. Наистина, чудодейно лекарство! Той е разработен от местни фармацевти, направен от мляко от ценни рибни видове, произведено под формата на разтвори за инжекции, както и под формата на разтвори за външна и местна употреба. Деринат е мощен имуномодулатор и също има противовъзпалителен ефект. Като цяло изглежда, че определено ще дойде по-удобно на някого, но на бременни жени, защото нито една бъдеща майка не е имунизирана от всякакви внезапни заболявания. Но не беше там.

Деринат по време на бременност е невъзможен

Точно това е написано в инструкциите за лекарството. По-скоро те посочват, че по време на бременност и кърмене Derinat трябва да се приема само с разрешение на лекар и само ако ползите от лекарството надвишават възможния риск за плода. Въпреки това, експерименти върху бременни жени не са провеждани, така че е невъзможно да си представим как бременното тяло ще реагира на Derinat. Излишно е да казвам, че в „интересна позиция“ имунната система на жената е изключително уязвима. Женското тяло е така подредено, че по време на оплождането реакциите на имунната защита отслабват, за да се вкорени чуждо тяло - плода.

Сега разбираме защо Derinat не трябва да се приема по време на бременност. В действителност, след като се използва толкова силен стимулант на имунитета, е напълно възможно тялото да се справи не само с раната, но и да отхвърли плода, особено през първия триместър на бременността. Как лекарството може да повлияе на вече сформирания плод също е нереалистично, следователно, както се казва, Бог защитава.

Деринат по време на прегледи на бременността

Статията е трудна, но всеки трябва да я прочете. (Не изглеждайте бременна)

Ужасно. Това е цял свят, скрит от нас зад стените на болницата. Толкова е страшно - веднъж мимоходом да заведете дете за общ кръвен тест, след това ВНЕЗАДНО да получите лоши резултати... Това е началната точка, от която започва болезнена, изтощителна борба. Всички са изложени на риск. Нито възрастта, нито полът, нито наследствеността имат значение. Това е като генератор на случайни числа.

Като груб, зъл и циничен човек видях зад тези редове не само страданието на болни деца и техните страдащи майки. Нашата държава не се нуждае от такива деца, не иска да ги лекува. И преди беше така. Така е и сега. Така ще бъде... Няма лекарства... няма гореща вода в чешмата... няма кръв... няма донори... няма желание да се развалят статистическите данни за смъртността в интензивно лечение... няма нормални легла... не... не... не.

И това е в нашата огромна, богата държава! Където губернатори, чиновници и дори представители на президента се забавляват да ловуват с хеликоптер в резервата.

С учудване разбрах, че всички детски левкемии могат да бъдат излекувани за сметка на бюджета (т.е. за сметка на данъкоплатците) и без осезаемо изчерпване на бюджетния „портфейл“! Необходимо е само едно - добрата воля на управляващите. Но тя я няма. И това не е случайно. ПРЕМАХА ни държавата. (((((((

И още... "Леля Надя, Леля Света, Леля Наташа"... Майки, майки, майки... А къде са ТАТЧЕТА? Печелете пари за лекарства за деца? Да, ъъъъъъъъъъъъъ. Смея се горчиво три пъти (((((. Баща е първият, който обръща гръб на неизлечимо болно дете. Това също е, сигурен съм, чисто руска черта. Оттук и заключението, че системата за отглеждане на момчета е напълно изкривена в страната. И това също не притеснява нашите управляващи. задачата е един прост зъбен зъб да бъде здрав и образован само достатъчно, за да обслужва интересите на „върха" и да може да постави „отметка" в избирателната бюлетина. Децата с рак на кръвта не са златни нито за едното, нито за другото. Това е причината, поради която няма което означава за държавата да се грижи за тях.

Нисък поклон и най-добри пожелания на Чулпан Хаматова и Дина Корзун.

Те са единствената надежда за нашите деца. В крайна сметка всяко дете, което е било абсолютно здраво вчера, може да бъде атакувано във всяка секунда..

Derinat капки по време на бременност

Всяка бременна жена, преди да закупи това или друго лекарство в аптеката, мисли дали е полезно, дали ще навреди на бебето. Тази статия е за лекарството Derinat и възможността за употребата му по време на бременност.

основни характеристики

Активната съставка на Derinat стимулира укрепването на имунната система. По време на бременността имунитетът на жената отслабва, така че плодът може да се прикрепи добре към стената на матката. Следователно, имуномодулиращите лекарства не се препоръчват за употреба през първия триместър. Въпреки това, за да потисне инфекциите, лекарят може да предпише местен имуномодулатор, който ще се справи с болестта само на мястото на появата..

Derinat се предлага в три дозирани форми:

 • разтвор за интрамускулно инжектиране;
 • решение за местна употреба;
 • капки.

Derinat по време на бременност може да се използва и във всичките три форми, но лекарят трябва да предпише лекарството, като вземе предвид степента на заболяването, ползите за майката и вредата за плода.

Инжекционният разтвор в мускулите не може да се използва през цялата бременност, тъй като ефектът на лекарството върху плода не е проучен. Разтвор за външна употреба (включително капки) може да се използва, ако трябва да възстановите местния имунитет (обикновено лекарството се използва за изплакване на гърлото, капки се вливат в носа).

Разтвори за интрамускулно приложение и локално приложение се произвеждат в стъклени флакони, затворени с гумена запушалка с алуминиева плитка, 5 и 10 флакона в опаковка. Капките се освобождават във флакони от 10 и 20 ml с различни дюзи спрей дюза, дюза капкомер.

Показания за употреба

Деринат може да се използва за лечение и профилактика на много заболявания. Те включват:

 • вирусни заболявания и тяхната профилактика;
 • възпаление в очите;
 • възпаление на устната лигавица и гърлото;
 • хронични гинекологични заболявания;
 • възпаление на носната лигавица, синузит;
 • рани и язви, които не зарастват дълго време;
 • гангрена;
 • изгаряния и измръзване;
 • хемороиди.

Употреба по време на бременност

За повечето бременни жени въпросът е: възможно ли е да приемате Derinat по време на бременност. Ако лекарят е предписал капки или разтвор за външна употреба, тогава бременната жена не трябва да има съмнения. Местното действие на лекарството е напълно безвредно за плода, тъй като формира само местен имунитет. Ето защо, ако сте отишли ​​на лекар с оплаквания от начална болест (възпалено гърло, хрема), тогава назначаването на лекарството ще стане просто необходимо. Derinat капки могат да се използват през първия триместър. Изплакване или размазване с разтвор от рани също е разрешено от първите седмици на бременността.

Капки

При остри респираторни инфекции или поява на настинка лекарят може да предпише капки за нос.

Ако една жена е използвала това лекарство преди бременност, то по време на бременността тя не трябва да има никакви специални проблеми: лекарството също ще се справи успешно с болестта. Ако жената не е използвала Derinat, тогава реакцията на тялото трябва да се наблюдава. Струва си да започнете с 1-2 капки в носа, след това, ако състоянието не се е влошило и капките помогнат, увеличете дозата до 2-3 капки.

Решение

Разтворът се използва за изплакване, напояване, като превръзки.

Изплакването се извършва 4-6 пъти на ден. Една бутилка е достатъчна за 1 или 2 изплаквания. Също така, лекарството се предписва за гинекологични заболявания, които могат да се развият на фона на отслабен имунитет по време на бременност. В този случай Derinat се предписва под формата на напояване или под формата на тампони с лекарство. Препоръчителната доза за двете процедури е 5 ml (за една процедура, т.е. еднократно напояване или еднократно инжектиране на тампон).

Противопоказания и странични ефекти

Противопоказанията трябва да включват само индивидуална непоносимост към лекарството. Но тъй като лекарството се предписва дори на деца от първите дни, появата на алергични реакции е рядка (разбира се, ако преди това не е имало алергия към това конкретно лекарство).

Няма странични ефекти на лекарството под формата на разтвор за външна употреба. При интрамускулно инжектиране температурата може да се повиши за кратко. За пациенти със захарен диабет е препоръчително да се координира употребата на лекарството с лекар, тъй като Derinat има свойството да понижава нивата на кръвната захар (хипогликемичен ефект).

Аналози и цени

Цената на Derinat варира в зависимост от формата на освобождаване на лекарството.

 1. Разтвор за външна употреба (10 ml) ще струва от 300 до 400 рубли на парче в аптека.
 2. Капва от 250 до 350 рубли на бутилка с дозатор.
 3. Разтвор за интрамускулно приложение в опаковка от 5 броя от 1600 до 2100 рубли на опаковка.

Аналоговите препарати включват една и съща активна съставка, но в различни пропорции и в комбинация с други допълнителни компоненти. Аналозите включват Deoxinat, Panagen, Sodium disoxyribonucleate (по състав е същият като Derinat, но в тях има по-малко активно вещество, отколкото в Derinat).

Отзиви

Отзивите за лекарството са много неясни. Някои, използвайки капки, предписани от лекар като „капки от настинка“, не наблюдават желания ефект. Факт е, че капките само модулират и укрепват имунната система и не се борят с обикновената настинка. Освен това лекарството не е подходящо за всички. Ако има хронични или често повтарящи се заболявания (синузит, тонзилит), тогава лекарството вероятно ще бъде неефективно, тъй като тялото е свикнало с по-сериозни лекарства (антибиотици). Оттук и негативните отзиви.

Но има и положителни отзиви. Както отбелязват бременните жени, лекарството им е помогнало да се справят с настъпването на настинка и по никакъв начин не е повлияло здравето на детето..

Коментарите на лекарите за лекарството също са положителни. Деринат няма отрицателен ефект върху бременната жена и върху плода, може да се използва дори през първия триместър, лекарството формира имунитет, което позволява на бременната жена да не се разболее. Лекарите не дават отрицателни отзиви за това лекарство.

Можете да използвате Derinat по време на бременност. Това е напълно безопасно лекарство (локално и локално приложение). Струва си обаче да се наблюдава реакцията на организма към лекарството. Ако се чувствате зле след употреба, трябва да се консултирате с лекар.

Деринат по време на бременност

Би било възможно това лекарство, създадено на базата на естествени съставки, да бъде причислено към категорията на панацеята за всички болести и да го препоръчаме на бъдещите майки със спокойствие, ако не и за едно „но“ - Деринат толкова мощно стимулира имунната система, че може да навреди на бъдещото бебе.
Особено трябва да се страхувате от силния фармакологичен ефект на лекарството в ранните етапи на бременността, когато ембрионът е все още слаб и неразвит - ако майката на Derinat използва ембриона, ембрионът може да не остане в матката, лекарството ще предизвика спонтанен аборт.

Как да се справим с настинка при бременни жени

„Погрижете се за себе си, не настинете“ - лесно е да дадете такива съвети, но как да ги изпълните, ако имунитетът е отслабен и това се е случило не по вина на бъдещата майка, която не е била достатъчно закалена или е приела малко витамини, а по вина на хормона на бременността прогестерон, който „принуждава“ тялото жените приемат чуждо тяло - ембрион и не позволяват то да бъде отхвърлено, значително отслабвайки функциите на имунната система.

За да преодолеете настинка или инфекциозно заболяване, което просто преследва жените по време на бременността, трябва:

 • първо, консултирайте се с Вашия лекар преди началото на заболяването и вземете всички възможни превантивни мерки;
 • второ, много е отговорно и внимателно да се подходи към избора на лекарства, дори ако лекарят е предписал;
 • трето, ако е необходимо да се използват имуномодулиращи лекарства, не се паникьосвайте, а направете всичко, така че рискът за плода от приемането им да бъде сведен до минимум.

Ако говорим конкретно за Derinat, бременните жени трябва да знаят, че производителят се фокусира в инструкциите върху забраната за употреба по време на бременност само защото свойствата на лекарствените компоненти не са добре проучени и няма начин нито да се твърди, нито да се отрича отрицателното въздействие на Derinat върху плода.

Въпреки че лекарите не препоръчват прекалено увлечение с някои лекарства, анализирайки техния ефект върху тялото от минали спомени от периода преди бременността, Derinat е едно от онези лекарства, чийто отговор на тялото трябва да бъде сравнен. Ако сте понасяли лекарството добре преди бременност, тогава можете да опитате по време на бременност (но не през първия триместър).

Схемата на "пробен" прием е следната: една или две капки в носа два пъти на ден. Ако изплакнете гърлото - същите две капки в половин литър преварена вода. Наблюдавайте реакцията на организма - при липса на странични ефекти, дозата може да се увеличи до три до пет капки.

Състав и фармакологично действие на лекарството

Основата на лекарството е натриевата сол на дезоксирибонуклеиновата киселина (небезизвестната ДНК - носителят на информация за всяка клетка в тялото). Съветските учени започват да изучават свойствата на натриевата сол на ДНК като стимулант на имунитета още през 60-те години на миналия век, а лекарството, в което е въведено, започва да се произвежда през 1994 г..

Деринат има ефект върху клетъчния имунитет, повишавайки устойчивостта (устойчивостта) на организма към действието на вируси и патогенни бактерии, а също така насърчава зарастването на рани и възстановяването на възпалените области.

Лекарството се натрупва главно в мозъка, процентът на концентрацията му в черния дроб, стомаха и червата е много по-нисък.

Няма надеждна информация за полуживота на лекарствените компоненти от тялото, което дава още една причина да се съмнявам в целесъобразността на употребата му по време на бременност.

Форми на освобождаване на наркотици:

 • инжекция;
 • разтвор за външна употреба;
 • капки за очи (стерилен разтвор).

Показания за употреба

Деринат се използва за терапия и профилактика:

 • вирусни и настинки;
 • заболявания на назофаринкса;
 • заболявания на устната лигавица;
 • гинекологични заболявания (възпаление);
 • възпалителни процеси на меките тъкани;
 • хемороиди.

Панацея или плацебо?

Въпреки факта, че Derinat се използва в медицинската практика в продължение на няколко десетилетия, все още има дискусия между лекарите за това какво е лекарството: ефективно лекарство за повечето заболявания или манекен, чието действие определя само степента на внушаемост на пациента?

За да не се оставят противоречия на ниво „филистински разговори“, бяха проведени редица експериментални проучвания, които доказаха ефективността на Деринат в различни области на медицината. А именно: в гинекологията (лечение на възпаление на шийката на матката, фалопиевите тръби и яйчниците), отоларингологията (лечение на ринит, възпалителни заболявания на ларинкса, аденоидит), стоматологията (лечение на възпаление на венците и устната лигавица), както и в дерматологията, офталмологията, хирургията.

Деринат по триместър

1 триместър

За ранните етапи на бременността са характерни инфекциозни и настинки, изразяващи се в ринит, кашлица, възпалено гърло. Не се препоръчва използването на Derinat, по-целесъобразно е да се намери алтернатива на лекарството.

2 триместър

Поради слабото познаване на ефекта на лекарството върху тялото на бременна жена, разрешено е да се използва Derinat само когато е спешно необходимо, изключително според указанията на лекар..

3 триместър

Използването на Derinat е възможно под строг медицински контрол в съответствие с дозировката. Непоносимостта на организма към компонентите на лекарството може да причини отнемане на лекарството.

"Derinat" по време на бременност: инструкции за употреба

Настинките и ТОРС доста често притесняват бъдещите майки, особено ако трябва да чакате бебето през зимата или в началото на пролетта, когато активността на вирусите е висока, а имунитетът нисък. В желанието си да предотвратят остри респираторни инфекции, много жени мислят да приемат лекарства, които укрепват защитните сили на организма. Един от тях е Деринат. Такъв домашен имуномодулатор може да бъде закупен без рецепта в почти всяка аптека, но не трябва да бързате да използвате капки през 1-ви, 2-ри и 3-ти триместър. Първо трябва да се консултирате с Вашия лекар, внимателно да прочетете инструкциите и да прегледате отзивите.

Характеристики на лекарството

Деринат се произвежда под формата на прозрачна течност, която няма вкус, цвят или мирис. В зависимост от опаковката има капки, спрей и инжекционен разтвор. Капките Derinat се продават в бутилки от 10 ml, допълнени с капкомер. Препаратът под формата на спрей също е опакован в 10 ml, но на бутилката има специална дюза за пръскане.

Лекарството, предназначено за инжекции, се произвежда в ампули от 2 и 5 ml. Тази версия на Derinat се продава в опаковки от 5 и 10 ампули.

Съставът на всички форми на лекарството е еднакъв. Основната съставка в разтвора е натриев дезоксирибонуклеинат. Неговата доза за форми, които се прилагат локално, е 2,5 mg на 1 милилитър (разтворът е 0,25%). Вътре в ампулите за инжектиране има по-концентрирано лекарство, съдържащо 15 mg натриев дезоксирибонуклеинат в 1 милилитър. Неактивните вещества на Derinat са стерилна вода и натриев хлорид.

Принцип на действие

"Derinat" принадлежи към групата на имуномодулаторите, тъй като под въздействието на такова лекарство се активира както клетъчният, така и хуморалният имунитет. Разтворът увеличава активността на имунните клетки (Т-хелперни клетки и В-лимфоцити) и стимулира производството на имуноглобулини. Той не засяга пряко вируси, гъбички или бактерии, но засилва имунния отговор, което ви позволява по-бързо да се отървете от инфекциозния агент.

Също толкова важно свойство на Derinat е стимулирането на регенерацията на тъканите. Лекарството се е утвърдило като ефективно лекарство, което ускорява заздравяването в случай на трофични лезии, изгаряния, рани и възпаления. Благодарение на тази способност решението се търси в офталмологията и хирургията. Инжекционната употреба на Derinat допълнително подобрява състоянието на хематопоетичната и лимфната система. Освен това инжекциите допринасят за по-добра толерантност към химиотерапията..

Позволено ли е по време на бременност?

Деринат може да се използва, докато се чака дете, ако има нужда от такова лекарство. Няма забрана за употребата на разтвора при бременни жени, но въпросът за целесъобразността на такова лечение се решава за всяка бъдеща майка поотделно.

Ако лекарят очаква ползи от употребата на "Деринат", тогава лекарството може да бъде предписано както в ранните етапи, така и през втория или третия триместър.

В същото време е нежелателно да се приема такова лекарство без назначаването на специалист по време на раждането на бебе..

Когато се предписва на бъдещи майки?

Най-честата причина за използване на капки и спрей е ТОРС. Лекарството се предписва както за развитие на остро заболяване, така и за профилактични цели, за да се намали рискът от вирусно увреждане на носоглътката. Освен това:

 • като допълнително лекарство "Деринат" може да се използва при отит на средното ухо, тонзилит, фарингит, синузит, бронхит и подобни заболявания;
 • ако жената има заболяване на венците, стоматит или други лезии на устната лигавица, Derinat може да бъде предписан за местно пръскане или изплакване;
 • за лечение на ечемик, конюнктивит или други възпалителни офталмологични заболявания, лекарят може да препоръча капене на Derinat в очите;
 • в случай на увреждане, възпаление или инфекция на кожата, разтворът може да се използва локално, като се измиват желаните зони и се налагат марлеви превръзки;
 • при лечение на ринит, полиноза, бронхиална астма и други заболявания на дихателните пътища могат да се използват и инхалации.

Друга област на приложение на "Деринат" е гинекологичната практика.

Лекарството се предписва при бактериални и гъбични инфекции, както и при възпалителни процеси в гениталиите.

Противопоказания

Derinat е забранен за употреба само в случай на непоносимост към неговите компоненти. Производителят на лекарството не посочва други противопоказания освен свръхчувствителност.

Странични ефекти

Толерантността на разтвора се оценява като добра. При използване на капки за нос няма съдосвиващ ефект, няма сухота и дразнене. Деринат също не провокира негативни ефекти от централната нервна система или храносмилателната система. Ако пациентът има изгаряне или отворена рана, локалното лечение облекчава до известна степен болката..

Инструкции за употреба

Необходимата форма на "Деринат", начинът на приложение, дозировката и продължителността на лечението се определят от лекуващия лекар. Ако лекарството се прилага в носа, тогава носните проходи трябва първо да се почистят и едва след това да се напръска или капне лекарственият разтвор.

Обикновено в случай на грип или настинка през първите няколко дни на заболяването, Derinat се инжектира или капе много често - с интервал от 1-2 часа. От третия ден на заболяването те преминават към 3-4 пъти употреба. Броят на капки или броят на щракванията върху дюзата за пръскане трябва да се провери със специалиста, предписал лекарството.

Ако на жена е предписано изплакване на устата или гърлото, тогава се използват 5-10 ml разтвор за една манипулация.

В случай на кожни лезии, лекарството се прилага чрез пръскане до 5 пъти на ден или превръзка за приложение се навлажнява с разтвор, който покрива засегнатите области 3-4 пъти през деня..

Инхалационната употреба на "Derinat" включва използването на пулверизатор. Обикновено за една процедура се приемат 1-2 мл лекарство и същото количество физиологичен разтвор. Честотата на вдишване и продължителността на такова лечение се определят за всеки пациент поотделно. В случай на инфекциозно увреждане на влагалището или хронично възпаление на гениталните органи, "Derinatom" напоява влагалището или навлажнява тампони и ги инжектира 1-2 пъти на ден.

Инжекционната употреба на Derinat по време на бременност е рядка. Лекарството се инжектира в мускулната тъкан. Единична доза от лекарството, броят на инжекциите на ден и продължителността на такова лечение се определят индивидуално.

Отзиви

Има предимно добри отзиви за употребата на Derinat, докато се чака дете. В тях жените наричат ​​лекарството безопасно и удобно за употреба. Много бъдещи майки отбелязват, че благодарение на това лекарство те са претърпели по-лека ARVI или не са се заразили по време на епидемичния сезон. Има обаче и рецензии, в които Деринат се нарича неефективен или дори безполезен. Сред недостатъците му се нарича още необходимостта от съхранение в хладилника и затопляне в ръцете преди употреба..

Аналози

Derinat има аналог на активната съставка, наречен Deoxinat. Представен е в ампули и като разтвор за външна употреба..

Това лекарство съдържа и натриев дезоксирибонуклеинат, следователно "Деоксинат" и "Деринат" имат едни и същи индикации, възможни странични ефекти и други нюанси..

Ако жената има непоносимост към такива лекарства, тогава лекарят може да избере аналог с друго активно вещество, но с подобен ефект върху тялото.

 • "Виферон". Действието на такова лекарство се причинява от интерферон тип алфа 2b. Лекарството се предписва не само за ARVI, но и за лечение на кандидоза, микоплазмоза и много други заболявания. Гел и мехлем могат да се използват през цялата бременност, а супозиториите се предписват за повече от 14 седмици.

Деринат спрей и капки по време на бременност

Статии за медицински експерти

 • ATX код
 • Активни съставки
 • Показания за употреба
 • Формуляр за освобождаване
 • Фармакодинамика
 • Фармакокинетика
 • Противопоказания
 • Странични ефекти
 • Начин на приложение и дозировка
 • Предозиране
 • Взаимодействие с други лекарства
 • Условия за съхранение
 • Срок на годност
 • Фармакологична група
 • фармакологичен ефект

Деринат по време на бременност е едно от най-безопасните и най-често предписваните лекарства, използвани в много медицински области. Нека разгледаме основните му свойства и методи на приложение..

Възможно ли е да деринат по време на бременност?

По време на бременност това лекарство се предписва не само като лекарство в случай на развитие на заболяване, но и като превантивно, имуностимулиращо, антивирусно средство. В допълнение, той се използва широко в гинекологията за подготовка за раждане, нормализиране на състоянието на лигавиците и предотвратяване на инфекция. Предписва се също като средство за нормализиране на хормоналните нива, общото състояние на организма, метаболитните и биохимичните процеси. Облекчава стреса от тялото, увеличава способността за адаптация. Това е относително безопасно лекарство, тъй като включва минерали и соли. Той няма способността да прониква през трансплацентарната бариера, което е много важно по време на бременност. В препарата не са включени химически, синтетични агенти, стабилизатори. Има локален ефект.

ATX код

Активни съставки

Показания за употребата на Derinat

Използва се в почти всички области на медицината. Традиционно се смята, че това лекарство е предназначено за лечение на заболявания на горните и долните дихателни пътища, поради което е препоръчително да се използва за лечение на остри респираторни инфекции, остри респираторни вирусни инфекции, с тонзилит, трахеит, трахеобронхит, бронхит, пневмония, ринит, синузит, синузит. Предписва се и като терапевтично, и като профилактично средство през сезона на епидемиите. Използва се също за овлажняване на лигавиците, нормализиране на тяхната микрофлора, устойчивост на колонизация, подобряване на състоянието на микроваскулатурата, в случай на алергични реакции, заболявания на носоглътката, фаринкса, с намалени адаптивни и компенсаторни възможности, нарушения на целостта и пропускливостта на капилярите (това се наблюдава често по време на бременност). Той е най-ефективен при заболявания с бактериален и вирусен генезис. Деринат нормализира микрофлората, водно-солевия баланс, което значително увеличава способността на организма да се противопоставя естествено на инфекциите, повишава устойчивостта и издръжливостта.

В допълнение, показанията за употребата на Derinat са различни заболявания на ухото и очите. Използва се и външно за лечение на лигавици и кожни кожни покриви, за дезинфекция на рани, порязвания, микроповреждания на кожата, ерозия и язви. Той се използва широко в стоматологията за изплакване на устната кухина. След стоматологични интервенции, с кариес, заболяване на венците, свръхчувствителност, кървене на венците. Използва се в гинекологията за напояване, измиване, терапевтични вани, спринцовки с цел нормализиране на състоянието на лигавиците, както и за лечение и профилактика на инфекции, при лечението на много гинекологични заболявания. използва се за повишаване на общата устойчивост и издръжливост на организма, нормализиране на метаболитните процеси, имунния и хормоналния статус, борбата с бактериални и вирусни инфекции, предотвратяване на дисбактериоза.

Деринат при планиране на бременност

Поради факта, че лекарството повишава имунитета, нормализира хормоналните нива, подобрява състоянието на лигавиците, локалната микрофлора, може да се използва при планиране на бременност.Лекарството действа като местно средство за имунна защита на организма, поради което е показано за гинекологични заболявания и инфекции, като средство за профилактика фетална инфекция.

Използва се и при остри и хронични заболявания на дихателните пътища, показан е за облекчаване на огнища на инфекция. На фона на употребата му рискът от развитие на алергични и атопични реакции намалява, кашлицата, възпалението, зачервяването на кожата и лигавиците значително намаляват.

Той има уникални свойства за възстановяване на нормалното състояние на гърлото, лигавиците при наличие на хронични огнища на инфекция (облекчаването на които е важно да се извърши преди бременността). Помага както при обичайното изпотяване с неясен генезис, така и при различни форми на ангина, тонзилит. Това е истинско спасение при лечение на ангина (катарална, фоликуларна, лакунарна, фибринозна), за премахване на симптомите на синузит. Наличието на тези заболявания в анамнезата влияе отрицателно върху хода на бременността, поради което тези проблеми трябва да бъдат решени на етапа на планиране на бременността. Derinat често се включва в лечението на различни патологии: бронхит, пневмония, хронични и обструктивни белодробни патологии, трахеит, абсцеси, запушване, гърчове, астматичен компонент, тъй като помага за премахване на спазмите на бронхите, бронхиолите, алвеолите, гладката мускулатура.

Деринат по време на бременност

 • 19 юни 2014 г.
 • Отговори

Нашият избор

В преследване на овулацията: фоликулометрия

Препоръчва се

Първите признаци на бременност. Анкети.

София Соколова публикува статия в „Симптоми на бременността“, 13 септември 2019 г.

Препоръчва се

Wobenzym увеличава вероятността от зачеване

Препоръчва се

Гинекологичен масаж - ефектът е фантастичен?

Ирина Широкова публикува статия в Гинекологията, 19 септември 2019 г.

Препоръчва се

AMG - анти-Мюлеров хормон

София Соколова публикува статия в „Анализи и изследвания“, 22 септември 2019 г.

Препоръчва се

Популярни теми

Автор: Василиса Микулишна
Създаден преди 21 часа

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 16 часа

Автор: Ksunechka_G
Създаден преди 18 часа

Автор: AnechkaZH
Създаден преди 17 часа

Автор: Мама О
Създаден преди 21 часа

Автор: Puzyuha
Създаден преди 7 часа

Автор: all_login_busy
Създаден преди 18 часа

Автор: abyrvalg
Създаден преди 18 часа

Автор: TusЯ
Създаден преди 17 часа

Автор: Julsyk
Създаден преди 9 часа

За сайта

Бързи връзки

 • За сайта
 • Нашите автори
 • Помощ за сайта
 • Реклама

Популярни секции

 • Форум за планиране на бременността
 • Графики на базалната температура
 • Библиотека за репродуктивно здраве
 • Отзиви за клиники за лекари
 • Комуникация в клубове за PDR

Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

Деринат

Състав

Един милилитър 0,25% разтвор, използван като локално и външно средство, съдържа 2,5 mg натриев дезоксирибонуклеат (натриев дезоксирибонуклеат) и 1 mg натриев хлорид (натриев хлорид).

Един милилитър от 1,5% разтвор за интрамускулно приложение съдържа 15 mg натриев дезоксирибонуклеат (натриев дезоксирибонуклеат) и 1 mg натриев хлорид (натриев хлорид).

Формуляр за освобождаване

Разтворът изглежда като прозрачна течност без цвят и чужди включвания.

Лекарствени форми на Derinat:

 • разтвор за използване като външен и локален агент 0,25%;
 • разтвор за интрамускулно инжектиране 1,5%.

фармакологичен ефект

Деринат е имуномодулиращо лекарство, което ускорява процесите на регенерация и възстановяване на тъканите, облекчава възпалението, стимулира противораков имунитет, има антиалергичен ефект, стимулира естествената детоксикация на организма с обездвижване и намаляване на концентрацията на токсини.

В допълнение, лекарството проявява лимфотропни, кардиопротективни и антиисхемични свойства, антиоксидантни и мембранно стабилизиращи свойства и има слабо изразен антикоагулантен ефект..

Фармакодинамика и фармакокинетика

Действието на Derinat е насочено към стимулиране на клетъчния и хуморалния имунитет, което от своя страна оптимизира възпалителните реакции и придобития имунитет (специфичен имунен отговор) към чужди вещества от бактериален, гъбичен и вирусен произход.

Имуномодулиращият ефект на лекарството се дължи на способността му да стимулира активността на Т- и В-лимфоцитите, да активира клетките от моноцитно-макрофагната серия.

Derinat индуцира вътреклетъчен енергиен метаболизъм, синтез на РНК и ДНК. Поради активирането на клетъчния имунен отговор, способността на естествените клетки убийци (NK клетки) да действат върху клетките, засегнати от вируси и бактерии се увеличава.

На фона на употребата на лекарството в организма се активират репаративни и регенеративни процеси; състоянието на тъканите и органите се нормализира по време на дистрофични процеси, причинени от съдови нарушения; намалява податливостта на клетките към увреждащия ефект на химиотерапията и лъчетерапията; повишава се устойчивостта на организма към различни видове инфекции; стимулира се детоксикационната функция на лимфната система; подобряват се показателите за контрактилна функция на миокарда; предотвратява се смъртта на мускулни клетки на сърцето (кардиомиоцити); повишава се физическата работоспособност.

Derinat насърчава елиминирането на свободните радикали от тялото, ускорява зарастването на рани (включително гнойни и инфектирани рани), дълбоки изгаряния (като същевременно подобрява динамиката на регенерация, епителизация и образуване на белези), трофични язви.

Под действието на лекарството по време на възстановяването на язвени дефекти се случва безобразно възстановяване на лигавиците..

Derinat не причинява никакви нарушения на вътрематочното развитие и морфологични аномалии при плода. Освен това няма канцерогенен ефект..

Когато се използва като локално средство, той се абсорбира бързо. Основният път на транспортиране на активното вещество в органите и тъканите е ендолимфатичен. На етапа на интензивно навлизане на натриевия дезоксирибонуклеат в кръвния поток, паралелно с метаболизма и екскрецията, се извършва преразпределение между еритроцитите, левкоцитите, тромбоцитите и плазмата..

Метаболизмът се извършва в тялото. Метаболитите се екскретират частично със съдържанието на червата и главно чрез биекспоненциална зависимост с урината.

Показания за употреба

Като независимо средство решението е показано:

 • с остри респираторни инфекции;
 • за профилактика и лечение на ARVI;
 • за лечение на възпалителни, гнойно-възпалителни и дистрофични офталмологични заболявания;
 • за лечение на възпалителни заболявания на лигавиците на устната кухина.

В комбинация с други лекарства Derinat се предписва за лечение на:

 • хронични възпалителни заболявания, както и бактериални, гъбични и други инфекции в гинекологията;
 • заболявания на горните дихателни пътища, протичащи в остра и хронична форма (например ринит или синузит);
 • OZNK;
 • трудно зарастващи и заразени рани, трофични язви (включително включително незарастващи гнойни рани при захарен диабет);
 • гангрена;
 • измръзване, изгаряния;
 • хемороиди;
 • некроза на кожата и лигавиците, провокирана от лъчева терапия.

Интрамускулно Derinat се прилага:

 • за стимулиране на функцията на хематопоезата (хематопоеза);
 • при лечение на радиационни наранявания;
 • в случай на развитие на миелодепресия (инхибиране на функцията на хемопоезата на костния мозък) и резистентност към цитостатични лекарства, проявяваща се при пациенти с онкологични заболявания на фона на цитостатична и / или лъчева противотуморна терапия;
 • за лечение на стоматит, провокиран от цитостатична антитуморна терапия;
 • с исхемична болест на сърцето;
 • със стомашна язва;
 • с язва на дванадесетопръстника;
 • с OZNK I и II етапи;
 • за лечение на трудно зарастващи рани и трофични кожни лезии (изгаряния, язви, рани от залежаване и др.);
 • за лечение на одонтогенен сепсис, усложнен от гнойно-резорбтивна треска;
 • с ревматоиден артрит;
 • за лечение на заболявания на урогениталния тракт, причинени от активността на хламидия, микоплазма, уреаплазма;
 • с изгаряне;
 • с простатит;
 • с ендометрит;
 • с ХОББ и белодробна туберкулоза.

Като независим лек, инжекциите на Derinat се използват и в хирургичната практика, като ги предписват на пациенти както в пред-, така и в следоперативния период..

Противопоказания

Деринат инжекции и капки нямат други противопоказания, с изключение на непоносимостта на пациента към съставните му компоненти.

Странични ефекти

Използването на Derinat в гангренозни процеси провокира спонтанно отхвърляне на некротични тъкани в огнищата на отхвърляне, което е придружено от възстановяване на кожата.

При пациенти с отворени рани и изгаряния употребата на лекарството може до известна степен да намали интензивността на болката.

Бързото инжектиране на разтвора в мускула провокира умерени болезнени усещания на мястото на инжектиране (такава реакция не изисква специално лечение).

В някои случаи, няколко часа след инжектирането, температурата може да се повиши за кратко до 38 ° C. За да се намали, се предписват симптоматични средства, например аналгин, димедрол и др...

При пациенти със захарен диабет може да се появи хипогликемичният ефект на лекарството. Следователно те трябва постоянно да следят нивата на кръвната захар..

Деринат: инструкции за употреба

Разтворът, използван като локален и външен агент, се използва под формата на капки за очи, капки за нос, изплакване, микроклистери, апликации и напояване.

Лекарството е предназначено за лечение на деца (и децата могат да го предписват от първия ден от живота) и възрастни пациенти.

Лечението с Derinat може да се комбинира с прием на други лекарства под формата на таблетки, мехлеми и инжекционни разтвори..

Инструкции за употреба на Derinat под формата на изплакване, приложения, напояване и микроклистери

Болестите на устната лигавица се лекуват с изплакване с Derinat (една бутилка разтвор е достатъчна за едно или две изплаквания). Честотата на процедурите е от 4 до 6 пъти на ден. Те трябва да бъдат направени в рамките на 5-10 дни..

За лечение на хронични форми на възпалителни и инфекциозни заболявания в гинекологията се предписва интравагинално приложение на лекарството с напояване на шийката на матката или интравагинално приложение на тампони с лекарството, напоено с разтвор.

За една процедура са необходими 5 ml Derinat. Честотата на процедурите е 1-2 на ден, курсът на лечение е от 10 до 14 дни.

При хемороиди се показват микроклизми в ректума. За една процедура вземете от 15 до 40 ml разтвор. Продължителност на лечението - 4 до 10 дни.

За офталмологични заболявания, придружени от възпалителни и дистрофични процеси, Derinat се предписва да се влива в очите за 14-15 дни, 2 или 3 пъти на ден, една до две капки..

При некроза на кожата и лигавиците, провокирана от радиация, с трудно зарастващи рани, трофични язви от различен произход, измръзване, изгаряния, гангрена, върху засегнатите области трябва да се нанесе стерилна превръзка за приложение (с помощта на сгъната в два слоя марля) с нанесен върху нея разтвор.

Заявленията се правят 3-4 пъти през деня. Също така е разрешено да се обработват лезии, като се използва Derinat под формата на спрей. Лекарството се напръсква 4 или 5 пъти на ден. Единичната доза варира от 10 до 40 ml. Продължителността на лечението е от 1 до 3 месеца.

Derinat капки за нос: инструкции за употреба

За профилактика на респираторни вирусни инфекции, капки за нос Derinat се вливат във всеки носен проход по две наведнъж с честота на приложение от 2 до 4 пъти през деня. Продължителността на лечението е от една до две седмици.

Когато симптомите на настинка се появят през първия ден, се препоръчва да се вливат по две или три капки във всеки носен проход на всеки час и половина. Освен това лечението продължава, като се накапват две до три капки във всеки носен проход за един месец. Честота на вливания - 3-4 пъти на ден.

Лечението на възпалителни заболявания на параназалните синуси и носната кухина включва въвеждането на три до пет капки във всеки носен проход за една до две седмици 4-6 пъти на ден.

С OZNK се препоръчва да се накапва по една или две капки във всеки носен проход 6 пъти на ден в продължение на шест месеца.

Инжекциите на Derinat: инструкции за употреба

Средната единична доза Derinat за възрастен пациент е 5 ml разтвор от 1,5% (еквивалентно на 75 mg). За да се намали болката, лекарството се препоръчва да се инжектира в мускула за една до две минути, като се поддържат интервали от 24-72 часа между инжекциите..

Честотата на прилагане и интервалът между инжекциите зависят от диагнозата на пациента. Така че, при исхемична болест, 10 инжекции се предписват веднъж на всеки 2 или 3 дни (след 48-72 часа). На пациенти с язва на стомаха или дванадесетопръстника се показват 5 инжекции с интервал от 48 часа.

За пациенти с рак - от 3 до 10 инжекции с интервал от 1-3 дни. В андрологията (например при простатит) и в гинекологията (с миома, салпингит и др.) - 10 инжекции с интервал от 1-3 дни.. Пациенти с туберкулоза - 10-15 инжекции с интервал от 1-2 дни..

При остри възпалителни заболявания се препоръчва да се правят 3 до 5 инжекции с интервал от 1-3 дни. При хронични възпалителни заболявания се правят 5 инжекции на всеки 24 часа, след това още 5 инжекции на всеки 72 часа.

Инструкциите за употреба на Derinat за деца показват, че честотата на интрамускулните инжекции на разтвора за дете е същата като при възрастен пациент..

За деца под две години средната единична доза от 1,5% разтвор е 0,5 ml (съответстваща на 7,5 mg). За деца от 2 до 10 години се определя еднократна доза в размер на 0,5 ml разтвор за всяка година от живота.

Инхалация с Derinat

Под формата на вдишване лекарството се предписва за лечение на заболявания на дихателната система: тонзилит, бронхиална астма, полиноза, аденоиди, алергии. За инхалация разтворът в ампули се смесва с физиологичен разтвор в съотношение 1: 4 (или 1 ml Derinat на 4 ml физиологичен разтвор).

Пълният курс на терапия е 10 процедури, всеки 5 минути. Лечението трябва да се провежда 2 пъти на ден..

Предозиране

Не са регистрирани случаи на предозиране на наркотици.

Взаимодействие

Когато се прилага локално, лекарството не е съвместимо с водороден пероксид и мехлеми на основата на мазнини.

Използването на лекарството в комбинация с основната терапия увеличава терапевтичния ефект и съкращава продължителността на лечението. Това също така позволява да се намали дозата на антибиотиците и антивирусните лекарства..

На фона на употребата на Derinat се повишава ефективността на терапията с антитуморни антибиотици от антрациклиновата серия и цитостатични лекарства; ефектът от основната терапия, предписана на пациенти с пептична язва, се засилва; ятрогенността на лекарствата, предписвани за лечение на ревматоиден артрит, намалява (до 50-70%, което също е придружено от подобрение на редица сложни показатели за активност на заболяването).

В случаите, когато хирургична инфекция провокира развитието на сепсис, въвеждането на Derinat в комбинираната терапия позволява:

 • намаляване на нивото на интоксикация на тялото;
 • повишаване на активността на имунната система;
 • нормализира функцията на хематопоезата;
 • подобряват работата на органите, участващи в елиминирането на токсините от тялото.

Условия за продажба

Локалното решение е класифицирано като лекарство без рецепта. Инжекционен разтвор се предлага от аптеките по лекарско предписание.

Условия за съхранение

Препоръчва се лекарството да се съхранява на сухо и тъмно място при температура от 4 ° до 20 ° С. Съдържанието на отворена бутилка трябва да се използва в рамките на две седмици. Дръжте далеч от деца.

Срок на годност

специални инструкции

Преди да се инжектира Derinat, флаконът с лекарството трябва да се нагрее в ръката до телесна температура. За да направи инжекцията по-малко болезнена, разтворът се инжектира бавно (за една до две минути).

Аналозите на Derinat

Структурните аналози на Derinat са Панаген, Деоксинат, Натриев дезоксирибонуклеат.

Derinat или Grippferon - което е по-добре?

Този въпрос често възниква сред много майки, които се опитват да защитят детето си от грип и ТОРС. Лекарствата са непълни аналози, но в същото време те са много близки по отношение на терапевтичния ефект и показанията.

Съставът и произходът на лекарствата са много различни, но биологично активните протеини имат имуномодулиращ, антивирусен и противовъзпалителен ефект както в Grippferon, така и в Derinat..

Някои са склонни да смятат Derinat за малко по-ефективно лекарство от Grippferon, той е по-силен имуномодулатор и има по-широк спектър на действие. Това обяснява наличието на лекарствена форма за интрамускулно инжектиране в Derinat (Grippferon се произвежда само под формата на капки и спрей за нос).

Трябва да се помни обаче, че в случаите, когато става въпрос за здраве, самолечението е неприемливо и окончателното решение за назначаването на конкретно лекарство се взема от лекуващия лекар, тъй като едно и също лекарство може да действа по различен начин при различните пациенти.

Деринат за деца

Действието на лекарството е насочено към увеличаване на активността на имунните клетки. Поради тази причина често се предписва на деца с чести настинки..

Проучвания и прегледи на капки Derinat за деца и инжекционен разтвор на Derinat показват, че и двете лекарствени форми се понасят добре от децата, практически нямат противопоказания и рядко причиняват нежелани странични реакции.

Това позволява лекарството да се използва за лечение на деца от различни възрасти, включително новородени от първите дни на живота..

За лечение на инфекции на горните дихателни пътища на децата се предписва инхалация с Derinat. Капките за нос за деца са показани като терапевтично и профилактично средство при настинка, синузит, остри респираторни вирусни инфекции, грип и др...

Като правило, за превантивни цели, 1-3 капки се вливат във всеки носен проход. Ако лекарството се използва за лечение на дете, дозата се увеличава до 3-5 капки. Честотата на приемане може да бъде на всеки час или един и половина.

При наличие на проблеми с аденоиди, хрема или синузит, най-ефективният начин за лечение с Derinat е тампонирането на носните проходи с памучен тампон, напоен с разтвор с честота на процедурите 6 пъти на ден.

Ако детето е податливо на конюнктивит и други гнойно-възпалителни офталмологични заболявания, инструкцията препоръчва вливане на разтвора в конюнктивалната торбичка на засегнатото око по 1-2 капки три пъти дневно.

За да спрете възпалението на устната лигавица или венците, можете да изплакнете с Derinat. Ако детето е твърде малко и не знае как да изплаква устата, лигавицата се обработва няколко пъти на ден с марля, напоена с разтвор.

В комплексната терапия разтворът често се предписва за лечение на вулвовагинит при момичета, придружен от перианален сърбеж и чревни нарушения на хелминтиаза, рани, изгаряния и измръзване.

Деринат по време на бременност и кърмене

Деринат инжекции и капки по време на бременност и кърмене се предписват според жизнените показатели и само в случаите, когато не е възможно да се намерят специфични алтернативни методи за лечение на заболяването.

Отзиви за Derinat

Прегледите на лекарството (и по-специално рецензиите на Derinat за деца) са доста противоречиви: някой го хвали, отбелязвайки високата му ефективност и лекота на употреба, друг го нарича доста скъп "манекен".

Лекарствата за повишаване на имунитета са сложна тема. От една страна, на фармацевтичния пазар има доста голям брой имуномодулатори, които се различават както по сила, така и по начина, по който въздействат на организма..

От друга страна, когато се опитвате да оцените реалната ефективност на тези лекарства, възникват редица трудности, тъй като е невъзможно да се знае как тялото би реагирало на определено заболяване, без да стимулира собствения си имунитет..

Основните предимства на лекарството са неговата естественост, безопасност и лекота на употреба, поради което се предписва дори за кърмачета. Независимо от това, някои лекари в прегледите на лекарството предупреждават, че безопасността му днес все още не е напълно изяснена..

Прегледите на Derinat инжекции и прегледите на Derinat капки, оставени от пациентите, са по-оптимистични: преобладаващото мнозинство от пациентите казват, че използването както на капки, така и на инжекции ви позволява бързо да облекчите симптомите на заболяването и да намалите вероятността от неговото повторение.

В гинекологията инжекциите често са включени в схемата за лечение на възпалителни заболявания и туморни процеси. Както лекарите, така и пациентите потвърждават, че в някои случаи в резултат на терапията новообразуванията започват да намаляват след една или две инжекции..

Проучванията показват ефективността на лекарството за лечение на възпаление и псевдоерозия на шийката на матката. В допълнение, Derinat проявява свойствата на универсален имунокоректор за хормонозависима ендометриална хиперплазия..

Лечението с тях ви позволява да получите доста висок процент на възстановяване при възпалителни процеси в репродуктивната система, фиброми на млечните жлези, миома, хламидия и ендометриоза.

Младите майки казват, че лекарството помага на децата по-добре да се противопоставят на така наречените "детски инфекции", ускорява съзряването на имунната система и активира защитните сили на организма.

Те отбелязват ефективността на Derinat при аденоиди, ринит, синузит, тонзилит, бронхиална астма и редица заболявания, на които малките деца са толкова податливи. В случаите, когато капки за нос се използват за лечение на вирусни инфекции, на фона на тяхната употреба, тежестта на симптомите на треска и интоксикация на тялото е значително намалена, както и вероятността от усложнения от заболявания.

В същото време някои родители заявяват, че употребата на Derinat дава най-силно изразен ефект само в ранните стадии на заболяването или когато се използва лекарство за профилактика на грип и ARVI.

Отрицателните отзиви са свързани с факта, че ефектът от лечението е краткотраен, както и с болезнеността на инжекциите с лекарства. Д-р Комаровски смята, че естественият имунитет на детето към инфекция се развива пет дни след като детето е „хванало“ вируса и обикновената настинка преминава без специфично лечение едновременно.

Следователно, по негово мнение, за да облекчи хода на заболяването, детето просто трябва да създаде благоприятни условия: овлажнява въздуха в стаята, осигурява много напитки и достъп до чист въздух.

Цената на Деринат

Цената на лекарството в Украйна

Цената на капките Derinat в украинските аптеки варира от 134 до 180 UAH за бутилка 0,25% разтвор с обем 10 ml. Цената на разтвора за външна употреба е 178-230 UAH. Можете да закупите инжекциите на Derinat в Киев и други големи градове на Украйна за средно 1220-1400 UAH на опаковка от 5 ампули от 5 ml всяка.

Цената на лекарството в Русия

Цената на капки за нос за деца и възрастни в руските аптеки е 243-263 рубли, цената на Derinat в ампули започва от 1670 рубли. Продукт за външна употреба струва средно 225 рубли.

Лекарството се предлага само под формата на разтвори за инжекции и външна употреба, така че няма смисъл да търсите таблетки Derinat в аптеките.