Ето списък на ваксинациите, които са били дадени в детството на поколения граждани на СССР и Русия, родени в следвоенния период.

Съставът на ваксинациите и графикът на ваксинациите се променят с течение на времето. За да получите необходимата информация, трябва да посочите годината на раждане на човека.

Задължителен сертификат за ваксинация

Възраст
(цели години)
Ваксинации
(задължително до 17 години)
0-2
3-5
6-8
9-13
14-17

Забележка: Реваксинацията срещу туберкулоза се извършва с отрицателен кожен тест (тест на Манту)

Списъкът включва всички ваксинации, с изключение на годишната ваксина срещу грип, предписана за всички деца в страната през различни периоди от живота им, съгласно правилата на съответните години.

В някои региони бяха направени допълнителни ваксинации (например срещу туларемия, бруцелоза, антракс и др.), Които не са изброени тук. Новите ваксинации могат да бъдат въведени по-рано в определени региони, отколкото в цялата страна. И така, ваксинацията срещу морбили се извършва масово от 1968 г., но е включена в календара на ваксинациите за цялата страна едва през 1973 г..

Кратка история на ваксинацията в Русия

Всички поколения, родени след войната, бяха ваксинирани срещу туберкулоза, дифтерия и полиомиелит. Също така всички деца, родени преди 1979 г., са били ваксинирани срещу едра шарка.

  • 1957 г. - въвеждане на ваксинация срещу коклюш през първата година от живота и масово ваксиниране на деца под 5-годишна възраст.
  • 1960-1961 - въвеждане на ваксинация и масова ваксинация на деца и възрастни срещу полиомиелит.
  • 1967 г. - въвеждане на снимки на тетанус за деца, включително ученици в гимназията.
  • 1968-1973 г. - масирани кампании за ваксинация срещу морбили; от 1973 г. - рутинна ваксинация срещу морбили през първата година от живота.
  • 1980 г. - премахването на ваксината срещу едра шарка във връзка с пълното премахване на това заболяване в света. Въвеждане на ваксинацията срещу паротит (паротит).
  • 1998 г. - въвеждане на двукратна ваксина срещу рубеола, подсилваща ваксина срещу морбили и ваксина срещу хепатит В.
  • 2001 г. - допълнителни кампании за ваксиниране на деца и възрастни срещу морбили, рубеола и хепатит В. До този момент всички поколения, родени от 1988 г., трябва да бъдат ваксинирани срещу хепатит В.
  • 2006 - годишна ваксинация срещу грип за деца, посещаващи предучилищно и начално училище, от 2007 г. - всички ученици, от 2011 г. - всички деца над 6 месеца.
  • 2011 г. - ваксинация срещу хемофилна инфекция за деца в риск.
  • 2014 г. - ваксинация срещу пневмококова инфекция, започвайки от първата година от живота. Въвеждане на менингококови, пневмококови и варицела ваксинации за военнослужещи.

Към края на 2019 г. някои ваксини, препоръчани от Световната здравна организация и използвани в развитите страни, не са въведени в Русия за универсална употреба при деца: срещу ротавирусна инфекция, човешки папиломен вирус и хемофилна инфекция (последната в Русия се дава на деца в риск от тежко заболяване ).

Също така, националният календар на Русия не предвижда универсална ваксинация на деца срещу варицела, менингококова инфекция и хепатит А. Такива ваксинации се използват в някои страни (например в САЩ), но не са включени в списъка на СЗО за препоръчани ваксинации за широко приложение..

Дифтерия и морбили: имунизационен обхват и честота

В Русия, през втората половина на осемдесетте, нивото на ваксинация на деца под 1 година не беше високо - само 50-60% от дифтерия и 76-92% от морбили (според OECD).

От 1990 г. той се е увеличил и до 2000 г. е достигнал 96–99%, което съответства на нивото на страните с развито здравеопазване и е дори с няколко процента по-високо от това в много от тях (например в САЩ от 2000 г. 94–96% децата са били ваксинирани срещу дифтерия и 90-92% - срещу морбили).

Освен това честотата на дифтерията е ниска от седемдесетте години, с изключение на периода 1992–1997 г., когато се е увеличила десетократно. В момента дифтерията може да се счита за почти потисната: през 2018 г. в Русия са регистрирани само 3 случая.

Честотата на дифтерия и морбили в Русия

На 100 хиляди души

XX Ваксинационен обхват на деца под 1 година (%)

От коя година ваксинацията срещу паротит и рубеола е въведена в календара на СССР??

Въпросът е по-скоро за "общо развитие". Имам сестра, родена през 1986 г... картата не е в ръцете й, майка ми не помни, възникна въпросът за рубеола и паротит. Не съм страдал от тези заболявания в детството. Има ли шанс тя просто да има PDA ваксина или PDA дойде по-късно?

Аз, роден през 1979г Имах и рубеола, и паротит. Когато бях болна от паротит, сестра ми беше на 6 месеца. Тя не се разболя, по някаква причина разбирам (антитела на майката + HB).

Как да разбера дали една сестра е имунизирана срещу рубеола и паротит, също знам - анализът на ImG за тези заболявания.

Разлистване на страниците от историята на ваксинацията в Русия

Историята на ваксинацията, както и историята на човечеството, е неразривно свързана с епидемии от инфекциозни болести, отнели милиони човешки животи в продължение на много векове. В търсене на защита срещу инфекциозни болести хората са опитвали много неща - от заклинания и конспирации до дезинфекция и карантинни мерки. Въпреки това, едва с появата на ваксините започва нова ера на контрол на инфекциите..

Ваксинациите у нас се правят от над 250 години. Как се случи в Руската империя и в СССР?

КАК КАТЕРИНА II СТАНА ПЪРВА.

Общоприето е, че първата ваксинация в руската история е направена на 23 октомври 1768 г. от Катрин П. Ваксинацията е била срещу едра шарка, ужасна болест, която сега е победена благодарение на ваксинацията. И през X век епидемиите от едра шарка покосиха населението на Европа и Русия. В някои години над 1 милион души са починали от едра шарка. Болестта не пощади никого, без да прави разлика между имения. Едра шарка и руският трон не минаха. През 1730 г. цар Петър П. умира от едра шарка на 14-годишна възраст и не е имало ефективен начин за справяне с тази напаст.

Императрица Катрин I се обърна за помощ към специалист от Великобритания Томас Димсдейл, който ваксинира императрицата и престолонаследника, бъдещия император Павел I. дата на значимото събитие. На лицевата страна на медала "За ваксинация срещу едра шарка", който се присъжда на лекарите, ваксинирани срещу едра шарка през 19 век. Самият лекар, в знак на благодарност от императрицата, получи титлата наследствен барон, титлата главен лекар, ранг на пълен държавен съветник и пожизнена годишна пенсия.

В допълнение, италианският хореограф Гаспаро Анжиолини, поканен в Русия, постави балета „Победени предразсъдъци“ по темата за инокулацията на императрицата, където алегорични фигури на науката се бориха срещу фигурите на суеверията.

По-късно Димсдейл се завръща в Русия, за да ваксинира внуците на императрицата. По това време Руската империя беше един от лидерите в Европа в борбата срещу едра шарка. Докато се правят ваксинации в Русия, крал Луи X умира от едра шарка във Франция. „Какво варварство“, каза Екатерина Велика, след като научи за това, „в края на краищата науката вече позволява да се излекува тази болест“.

AS Н.В. SKLIFOSOVSKY ОТКРИТА ПАСТЕРОВСКА СТАНЦИЯ В МОСКВА

Преди Луи Пастьор да открие ваксините срещу бяс в Русия, те се биеха с конспирации, изгаряха рани с горещо желязо и други методи, които нямаха много общо с науката. Например в "Държавен вестник" имаше статия "За лечението на хидрофобия с вана".

Откритието на Пастьор през 1885 г. е истинско спасение. Хора, ухапани от бясни животни, се стичаха в Париж. Сред първите 2500 души, избягали от смъртта благодарение на ваксината, са 16 от 19 жители на Смоленска област, ухапани от бяс вълк.

Запазена резолюция на Александър в писмо от главния прокурор на Светия синод Константин Победоносцев, в който се искат средства за тези пътувания до Франция: „Вземете 700 рубли от Танеев. Много е желателно, макар и най-опасното, да бъде изпратено в Париж при Пастьор, който се интересува много от ухапванията на бяс вълк, тъй като все още не е имал такъв пациент при себе си. " Впоследствие императорът дарява около 199 хиляди франка за откриването на Пастьорския институт в Париж..

И скоро станциите на Пастьор започнаха да се отварят по целия свят и Русия стана една от водещите държави в това отношение. Първата станция за ваксинация срещу бяс в Руската империя (и втората в света) се появява в Одеса на 11 юни 1886 г., а месец по-късно същата е създадена в Москва. За откриването му Луи Пастьор изпрати своя портрет с автограф. Все още се съхранява в Московския изследователски институт за ваксини и серуми на името на В.И. I.I. Мечников, отворен в основата му. Един от инициаторите за създаването на московската гара беше Николай Василиевич Склифосовски. Към 1912 г. в Русия вече имаше 28 станции на Пастьор, а до 1938 г. в СССР имаше 80 (без да се броят няколкостотин клона). Московската гара се превърна във водещия център за борба с бяса в СССР. Оттогава са спасени хиляди животи с ваксини срещу бяс.

КАК СЪВЕТСКИТЕ УЧЕНИ ДЕКОРИРАТ ПОЛИОМИЕЛИТ

В средата на ХХ век светът претърпя нова катастрофа - полиомиелит. Около 10% от болните починаха, а други 40% станаха инвалиди. Американският президент Франклин Делано Рузвелт страда от това. Писателят на научната фантастика Артър Кларк, режисиран от Франсис Форд Копола.

В Съветския съюз първите епидемии започват през 1949 г. в Прибалтика, Казахстан, Сибир. Болестта отнема около 12 хиляди живота годишно.

През 1955 г. САЩ започват производството на ваксината срещу полиомиелит, ваксината Salk. В същото време вирусологът Алберт Сабин създаде друга ваксина - по-евтина, по-ефективна и по-безопасна. Но нямаше начин да се тества в Америка, тъй като вече беше създадена добра ваксина. Съветските учени, Михаил Чумаков и Анатолий Смородинцев, бяха изпратени в САЩ. Сабин и Чумаков се договориха да продължат да разработват ваксината в Москва. В обикновен куфар бяха донесени няколко хиляди дози ваксина от САЩ и започнаха първите ваксинации. Ваксината е тествана върху колеги, роднини, деца и внуци на разработчиците. И никой от роднините не беше против, всички разбираха опасността от полиомиелит и вярваха, че ваксината ще предпази децата от болестта.

Но с разрешение в Министерството на здравеопазването възникнаха големи трудности - служителите се усъмниха защо американците отказват ваксината и трябва да я тестваме? Инцидент помогна да се прекъсне този порочен кръг: телефон без надзор в Кремъл. Михаил Чумаков набра номера на Анастас Микоян, който отговаряше за здравеопазването. Микоян попита: "Това добра ваксина ли е?" Чумаков отговори - „Добре“. „Присадка“. Микоян също имаше внуци...

За 1,5 години епидемията в страната приключи. През 1960 г. 77,5 милиона души са били ваксинирани с тази ваксина в СССР.

През 1963 г. Михаил Чумаков и Анатолий Смородинцев получават Ленинската награда. Водещи учени от САЩ, Япония, Европа и Китай дойдоха на ежегодния симпозиум в Института по полиомиелит и вирусен енцефалит към Академията на медицинските науки на СССР. Ваксината, произведена от института, е внесена от над 60 страни.

КАК ЯПОНСКАТА МАЙКА ИЗИСКВА СЪВЕТСКАТА ВАКСИНА

В Япония през 50-60-те години на ХХ век се разигра истинска трагедия: в малка държава бяха регистрирани хиляди случаи на полиомиелит. Само жива ваксина, произведена в СССР, може да спре епидемията. Но регистрацията и издаването на разрешение за използването му беше много трудно. Тогава майките на деца с полиомиелит излязоха на улицата, искайки разрешение за внос на съветската ваксина. Постигнаха своя път: 20 милиона японски деца бяха спасени от заплахата от болести.

По тази история през 1988 г. режисьорът Александър Мита засне съветско-японския филм от две части „Стъпка“ с Леонид Филатов и Комаки Курихара в главните роли. С тях играха Олег Табаков, Елена Яковлева, Владимир Илиин, Гарик Сукачев. Във филма участва песента му "Моето малко бебе".

Сюжет: Япония, 1959 г., епидемия. Използваната в страната ваксина Salk е ефективна само в 60% от случаите, освен това тя е в недостиг. Японката Кейко, която е загубила първородния си син, иска на всяка цена да защити по-малкия си син от полиомиелит и решава да отиде в СССР, за да донесе нова съветска ваксина в Япония..

В Съветския съюз Кейко получава ваксина за себе си и купува още няколко дози за сънародниците си, но тя се конфискува в митницата: според японския закон всяко лекарство, внесено в страната, трябва да бъде подложено на дълъг тест, който отнема две години. Японски майки организират протести и настояват съветската ваксина да бъде внесена незабавно, но бюрократите на двете държави предотвратяват това. С усилията на Кейко и други майки, от една страна, и съветския лекар Гусев, от друга, е възможно да се изпрати ваксината в Япония.

КАК БАНДИОТИТЕ СТАНАХА ЛЕКАРСТВО

През 50-те и 60-те години сладкарската фабрика "Марат" произвежда полиомиелит.

Михаил Чумаков търсеше най-добрия начин за доставяне на ваксината в червата, така че вирусът да не се загуби в устата, където не се размножава, а най-вече да достигне по предназначение. В резултат на това той излезе с идеята да направи ваксина под формата на хапчета. Още през март 1959 г. е направен по поръчка на Института по антиполиодраж - капсули захар и нишестен сироп с восъчно покритие. Бонбоните тежаха един грам и се държаха в хладилника. Децата ги обичаха и дори не се изискваше квалифициран персонал за прилагане на ваксината.

Такива бонбонени ваксини се произвеждат във фабриката Marat до края на 60-те години. До 20 октомври 1968 г. (това е Денят на работниците в хранителната промишленост) списание Ogonyok публикува статия „Бонбони срещу болести“. Той публикува снимка на работниците и разказа за най-интересните продукти на фабриката - бонбони-лекарства, а фабриката стана монополист в производството на драже срещу полиомиелит.

ПОнякога СТРАШНИ ВИРУСИ И БОЛЕСТИ, ОСТАНАЛИ В МИНАЛОТО ЗАПОМНЕТЕ ЗА СЕБЕ СИ

Известният художник на плакати Алексей Кокорекин пътува до Индия през 1959 г. След като се завърна от пътуването, той се почувства зле, беше хоспитализиран в болницата Боткин, където по-късно почина. Диагнозата не е поставена веднага: в Индия художникът се е заразил с едра шарка, която е била унищожена в СССР през 1936 година. Специалните служби разбраха всички потенциални контакти на починалия - имаше около 9 хиляди от тях. Хиляда души с най-висок риск от инфекция бяха изолирани в болницата Боткин и почти цялото население на Москва (по това време беше повече от 6 милиона души) беше спешно ваксинирано. Епидемията е локализирана за 19 дни, 46 души се разболяват, умират от едра шарка - трима - рецепционист в магазин за спестовност (където роднините на Кокорекин предават вещите, донесени от художника от Индия), медицинска сестра в инфекциозната сграда и лекар по инфекциозни болести.

Едра шарка се счита за напълно унищожена от 1980 г. - оттогава няма случаи на това заболяване. Но вирусът на едра шарка все още се съхранява в няколко научни лаборатории..

Паралитичната епидемия от полиомиелит в Чечения започна в края на май 1995 г. и завърши през ноември същата година. Нормализирането на ситуацията е свързано с масовото използване на ваксината на територията на републиката през 1995 г. Избухването на полиомиелит в Чечения беше предшествано от пълно прекратяване на профилактиката на ваксините, което продължи три години. Това показва, че нарушаването на рутинната имунизация в продължение на няколко години води до развитие на епидемия..

ДОПЪЛНИТЕЛНА ЕРА НА ДИФТЕРИЯ

Мащабни антиваксинални кампании, към които се присъединяват все повече млади родители, масова анти-ваксинационна истерия в медиите на фона на слаби гласове на защитниците на ваксинацията, призовават още веднъж да напомнят значението на превантивните ваксинации.

Противниците на ваксинацията, гръмогласно тръбящи за нейните „страховити“ последици, по някаква причина забравят да споменат времената, когато епидемиите от тази ужасна болест бушуваха по света. Дифтерията е сериозно заболяване. Смъртоносни резултати очакваха до 20% от децата и възрастните над 40 години и 5-10% от хората на средна възраст. През 20-те години в Америка, по време на епидемията от дифтерия, умират между 13 и 15 хиляди души годишно, повечето от тях деца. През 1943 г. 1 милион души са страдали от дифтерия в Европа, от които 50 хиляди са починали.

През 1974 г. Световната здравна организация стартира програма за имунизация срещу дифтерия, която показа незабавни резултати. Епидемиите са редки.

В началото на 90-те години медицинските служители в Русия решиха да преразгледат списъка с противопоказания за ваксинация срещу дифтерия, съществувал от съветските времена. Той е значително разширен и в резултат на тези намерения през 1994 г. възниква епидемия от дифтерия. Тогава около 40 хиляди души се разболяха от дифтерия. За сравнение, през относително спокойна 1990 г. са регистрирани само 1211 случая на заболяването..

ТУБЕРКУЛОЗА

Ваксината срещу туберкулоза е създадена от френски учени през 1919 година. Масовата ваксинация на новородени бебета срещу туберкулоза започва във Франция едва през 1924 година. В СССР такава имунизация е въведена едва през 1925 година. Ваксинацията значително намали честотата на туберкулоза сред децата.

ТЕТАН

Болезнено заболяване, смъртността от което може да достигне 50%. Можете да се заразите с него толкова лесно, колкото обстрелването на круши: бащата на певеца на революцията В.В. Маяковски убоде пръста си с игла и умря от тетанус. Токсините, секретирани от бактериите Clostridium tetani, са отрови, които водят до тонични контракции на дъвкателните мускули, конвулсии на лицевите мускули и след това до напрежение на мускулите на гърба, крайниците, фаринкса и корема. Поради силни мускулни спазми, преглъщането, дефекацията, уринирането, кръвообращението и дишането се нарушават или напълно спират. Около 40% от пациентите умират в ужасна агония.

Благодарение на масовите ваксинации рискът от заразяване с тетанус стана хипотетичен. И така, през 2012 г. в Русия са регистрирани само 30 случая на заболяването и 12 от тях са фатални. Около 70% от случаите са хора на възраст над 65 години, които не са ваксинирани срещу тетанус.

„ВСЕКИ ТРЯБВА ОТ СЛОН ДО МУХА - ДА ПРАВИ ВАКСИНАЦИИ ПРОТИВ Жълтеница“...

В СССР кампанията за ваксинация се провежда навсякъде. Много хора си спомнят карикатурата от 1966 г. „За хипопотама, който се страхува от ваксинации“. В историята страхливият хипопотам се оказа единственото от животните, избягали от клиниката. Първо сиво и весело, след това бяло от страх, после жълто, защото се разболя от жълтеница и накрая червено от срам, защото се страхува от ваксинации. Тази забавна карикатура беше гледана от милиони съветски хора.

Какви ваксинации им бяха дадени по това време?

Всички родени по това време са били ваксинирани срещу туберкулоза, дифтерия и полиомиелит. С течение на времето бяха добавени ваксинации срещу коклюш, тетанус, морбили и паротит. Децата, родени преди 1979 г., са били ваксинирани срещу едра шарка, а от 1980 г. едра шарка се счита за унищожена по целия свят и ваксината е отменена.

В края на 90-те години в Националния календар бяха въведени двойна ваксина срещу рубеола, повторна ваксина срещу морбили и ваксина срещу хепатит В, а през 2010 г. бяха допълнени с ваксина срещу хемофилен грип за деца в риск и пневмококова ваксина..

Масовата ваксинация срещу грип в Русия започва през 1996 година. Сега ваксинацията срещу грип е включена в Националния календар на превантивните ваксинации и се извършва в публични медицински организации безплатно. Задължителната ваксинация срещу грип подлежи на: деца от 6 месеца, ученици, обучаващи се в образователни институции със средно професионално и висше образование, възрастни, работещи по определени професии и длъжности (служители на медицински организации, транспорт, търговия, комунални услуги), новобранци, бременни жени жени, лица над 60 години, лица с хронични заболявания (сърдечно-съдови, белодробни заболявания, метаболитни нарушения и затлъстяване).

Според Роспотребнадзор за периода от 1996 до 2018 г., само поради ваксинацията, заболеваемостта от грип в Русия е намаляла 196 пъти. През 2019 г. за сметка на бюджета се планира да се ваксинират 45% от руснаците срещу грип.

Човечеството е изминало дълъг път към разбирането на природата на болестта и е претърпяло значителни загуби, докато е разработвало начини за защита срещу тях. И все пак го направихме. Природата постоянно хвърля нови предизвикателства пред нас, понякога под формата на ХИВ или Зика. Грипът мутира всяка година и херпесът може да се скрие в тялото и да изчака подходящия момент, без да се проявява по никакъв начин. Но работата по нови ваксини е в ход и скоро ще чуем новини от "фронтовете" за победата над нови и стари врагове.

Напоследък има много кампании, насочени към омаловажаване на ролята на превантивните ваксинации срещу инфекциозни заболявания. Изкривявайки фактите, разпространителите на тази пропаганда вдъхновяват населението, че вредата от ваксинациите е в пъти по-голяма от ползите от тях. Но реалността потвърждава обратното. Глобални проучвания, проведени в различни страни по света, ясно потвърждават, че именно въвеждането на профилактиката на ваксините е довело до рязко намаляване и дори пълно елиминиране на много заболявания..

Братство, обединено от белези: срещу какви болести се ваксинира (16 снимки)

Всички поколения, родени след войната, бяха ваксинирани срещу туберкулоза, дифтерия и полиомиелит. Също така всички деца, родени преди 1979 г., са били ваксинирани срещу едра шарка

Ваксинация срещу туберкулоза - BCG

BCG е проследяваща хартия от френския BCG - Bacillus Calmette-Gurin. В руски превод звучи като Bacillus Calmette - Guerin. Именно тези двама френски учени създадоха туберкулозната ваксина през 1919 година. Приготвя се от щам на отслабена жива говежди туберкулозна бацила, която на практика е загубила своята вирулентност (заразност) за хората, тъй като е специално отгледана в изкуствена среда. Учените получиха Нобелова награда за създаването на тази жива ваксина.

Две думи за манту

Mantoux не е ваксинация, това е тест за алергия, който се провежда с помощта на туберкулин, който е смес от антигени, главно от протеинов произход, които се получават след неутрализиране на микобактерията туберкулоза. Основната цел на теста на Манту е да установи дали има имунитет срещу туберкулоза. Изводите се правят от размера на папулата (втвърдяване на мястото на инжектиране)

Дифтерийната ваксина е инфекциозно заболяване, причинено от бактерията Corynebacterium diphtheriae. Най-често засяга орофаринкса, но често засяга ларинкса, бронхите, кожата и други органи. Инфекцията се предава по въздушно-капков път

DPT е адсорбирана дифтерийно-тетанусно-коклюшна ваксина, състояща се от суспензия от убити микроби от коклюш и пречистени дифтерийни и тетанусови токсоиди, сорбирани върху гел от алуминиев хидроксид. След поредица първични имунизации средната продължителност на защита срещу дифтерия е около 10 години. Не всеки знае, че в зряла възраст реваксинацията с асоцииран дифтерийно-тетаничен токсоид с намалено съдържание на антиген (ADS-m) е показана на всеки 10 години.

От 1957 г. - въвеждането на ваксинация срещу коклюш през първата година от живота и масово ваксиниране на деца от СССР под 5-годишна възраст - ваксината е включена в DPT ваксинацията

Полиомиелитът е силно заразна болест, причинена от полиовируса. Той засяга нервната система и може да причини парализа или дори смърт само за няколко часа..

Няма лечение за полиомиелит. Полиомиелитът може да бъде предотвратен само чрез имунизация. Съществува безопасна и ефективна ваксина срещу полиомиелит, оралната полиомиелит (OPV). OPV осигурява необходимата защита на децата срещу полиомиелит. Ако се използва многократно, той защитава детето за цял живот. В СССР задължителната ваксинация е въведена през 1960-1961.

И именно белегът след ваксината срещу едра шарка обединява хората, родени преди 1980 г. - след отмяната на ваксината, във връзка с пълната победа над едра шарка по целия свят

Едра шарка или едра шарка е силно заразна вирусна инфекция, особено опасно заболяване, характеризиращо се с тежко протичане.
През 1958 г. на XI сесия на Световната здравна асамблея е прието предложението на съветската делегация за премахване на едра шарка по целия свят. Едра шарка е победена от масивна ваксинация. Ваксинацията срещу едра шарка провокира появата на белег по кожата, това не може да се избегне. Поради технологията на ваксиниране (игла с 2 зъба или ваксинираща писалка) и състава на серума, белегът остава с диаметър около 1 сантиметър.

През лятото на 1978 г. се съобщава за най-новия известен случай на едра шарка, убивайки 40-годишната Джанет Паркър, медицински фотограф..

През 1967 г. е въведена задължителна ваксинация срещу тетанус за деца, включително ученици в гимназията

Тетанусът е много сериозно и опасно заболяване. Дори когато лечението се извършва своевременно, смъртността е до 70% от броя на случаите. Болестта е класифицирана като инфекциозна, причинителят й е бацилът Clostridium tetani. Той има остър характер на своето протичане, в по-голяма степен ударът се нанася върху нервната система. Най-често се срещат в добре наторена и влажна горска земя. Поради това разпространение тетанусът има висока степен на опасност..

Методите за специфична профилактика на тетанус при деца и възрастни включват планираната поетапна ваксинация на деца, които получават DPT ваксина, след което се извършва реваксинация на всеки десет години.

От 1968 до 1973 г. е въведена мащабна кампания за ваксинация срещу морбили; от 1973 г. - рутинна ваксинация срещу морбили през първата година от живота.

Морбили е болест, причинена от вирус и се проявява като болки в гърлото, очите, хрема, кашлица, треска и обриви по цялото тяло..
Болестта може да доведе до тежки усложнения на дихателните пътища и увреждане на мозъка..
Ваксината срещу морбили съдържа атенюиран вирус и се прилага чрез подкожно инжектиране.
Ваксината се прилага като комбиниран разтвор за четири заболявания: морбили, паротит (паротит), рубеола и варицела (варицела) или като комбиниран разтвор за морбили, паротит и рубеола.

През 1980 г. въвеждането на задължителната ваксинация срещу заушка (заушка)

Заушката е остро системно вирусно заболяване, което обикновено причинява болезнено разширяване на слюнчените жлези, обикновено околоушната. Усложненията могат да включват орхит, менингоенцефалит и панкреатит. Болестта е най-опасна при момчетата по време на пубертета, поради възможни увреждания на тестисите. Ваксината се предлага като комбинирана ваксина срещу четири болести: морбили, паротит (паротит), рубеола (рубеола) и варицела (варицела) - MMRV, или под формата на комбинирана ваксина срещу морбили, паротит и рубеола - MMR.

Следващата „порция“ от задължителни ваксинации е въведена едва през 1998 г. - двукратна ваксинация срещу рубеола, повторна ваксинация срещу морбили и ваксина срещу хепатит В..

Обикновено ваксината срещу вируса на хепатит В се дава на новородени и възрастни в режим на две, три или четири дози. Няма минимална възраст за ваксинация. Най-често срещаният режим включва три инжекции в продължение на няколко месеца. Втората инжекция трябва да се направи не по-рано от един месец след първата, последната инжекция трябва да се направи най-малко два месеца след втората, но не по-рано от четири месеца след първата. В момента на територията на Руската федерация са известни шест ваксини срещу хепатит В, които се произвеждат от различни производители, използвайки технологията на генетична модификация на рекомбинантна ДНК в клетките на дрожден микроорганизъм, наречен генно инженерни ваксини.

Братство, обединено от белези: срещу какви болести се ваксинира

Ваксина срещу дифтерия

Дифтерията е инфекциозно заболяване, причинено от бактерията Corynebacterium diphtheriae. Най-често засяга орофаринкса, но често засяга ларинкса, бронхите, кожата и други органи. Инфекцията се предава по въздушно-капков път.

DPT - адсорбирана дифтерийно-тетанусно-коклюшна ваксина, се състои от суспензия от убити микроби от коклюш и пречистени дифтерийни и тетанусови токсоиди, сорбирани върху гел от алуминиев хидроксид.

След поредица първични имунизации средната продължителност на защита срещу дифтерия е около 10 години. Не всеки знае, че в зряла възраст реваксинацията с асоцииран дифтерийно-тетаничен токсоид с намалено съдържание на антиген (ADS-m) е показана на всеки 10 години.

Ваксина срещу коклюш

От 1957 г. - въвеждането на ваксинация срещу коклюш през първата година от живота и масово ваксиниране на деца от СССР под 5-годишна възраст - ваксината е включена в DPT ваксинацията

Ваксина срещу полиомиелит

Полиомиелитът е силно заразна болест, причинена от полиовируса. Той засяга нервната система и може да причини парализа или дори смърт само за няколко часа..

Ваксинация срещу едра шарка

Именно белегът след ваксината срещу едра шарка обединява хората, родени преди 1980 г. - след отмяната на ваксината, във връзка с пълната победа над едра шарка по целия свят.

Едра шарка или едра шарка е силно заразна вирусна инфекция, особено опасно заболяване, характеризиращо се с тежко протичане. През 1958 г. на XI сесия на Световната здравна асамблея е прието предложението на съветската делегация за премахване на едра шарка по целия свят. Едра шарка е победена от масивна ваксинация.

Ваксинацията срещу едра шарка провокира появата на белег по кожата, това не може да се избегне. Поради технологията на ваксиниране (игла с 2 зъба или ваксинираща писалка) и състава на серума, белегът остава с диаметър около 1 сантиметър. През лятото на 1978 г. се съобщава за най-новия известен случай на едра шарка, убивайки 40-годишната Джанет Паркър, медицински фотограф..

Ваксина против тетанус

През 1967 г. е въведена задължителна ваксинация срещу тетанус за деца, включително ученици в гимназията. Тетанусът е много сериозно и опасно заболяване. Дори когато лечението се извършва своевременно, смъртността е до 70% от броя на случаите.

Поради това разпространение тетанусът има висока степен на опасност. Методите за специфична профилактика на тетанус при деца и възрастни включват планираната поетапна ваксинация на деца, които получават DPT ваксина, след което се извършва реваксинация на всеки десет години.

Ваксинация срещу морбили

От 1968-1973 г. е въведена мащабна кампания за ваксинация срещу морбили; от 1973 г. - рутинна ваксинация срещу морбили през първата година от живота.

Морбили е заболяване, причинено от вирус и се проявява като болки в гърлото, очите, хрема, кашлица, треска и обриви по цялото тяло. Болестта може да доведе до тежки усложнения на дихателните пътища и увреждане на мозъка. Ваксината срещу морбили съдържа атенюиран вирус и се прилага чрез инжектиране подкожно.

Ваксината се прилага като комбиниран разтвор за четири заболявания: морбили, паротит (паротит), рубеола (рубеола) и варицела (варицела) или като комбиниран разтвор за морбили, паротит и рубеола.

Ваксинация срещу паротит (паротит)

През 1980 г. въвеждането на задължителна ваксинация срещу заушка (паротит). Заушката е остро системно вирусно заболяване, което обикновено причинява болезнено разширяване на слюнчените жлези, обикновено околоушната. Усложненията могат да включват орхит, менингоенцефалит и панкреатит. Болестта е най-опасна при момчетата по време на пубертета, поради възможни увреждания на тестисите.

Ваксината се предлага като комбинирана ваксина срещу четири болести: морбили, паротит (паротит), рубеола (рубеола) и варицела (варицела) - MMRV, или под формата на комбинирана ваксина срещу морбили, паротит и рубеола - MMR.

Задължителна ваксинация срещу рубеола, морбили и хепатит В

Следващата „доза“ на задължителните ваксинации е въведена едва през 1998 г. - двукратна ваксинация срещу рубеола, подсилваща ваксина срещу морбили и ваксина срещу хепатит В. Обикновено ваксината срещу вируса на хепатит В се дава на новородени и възрастни в режим на две, три или четири дози. Няма минимална възраст за ваксинация.

В момента на територията на Руската федерация са известни шест ваксини срещу хепатит В, които се произвеждат от различни производители, използвайки технологията на генетична модификация на рекомбинантна ДНК в клетките на дрожден микроорганизъм, наречен генно инженерни ваксини.

От 2006 г. беше въведена годишна ваксинация срещу грип за деца, посещаващи предучилищни и начални училища, от 2007 г. - за всички ученици, от 2011 г. - за всички деца над 6 месеца.

От 2014 г. се въвежда ваксинация срещу пневмококова инфекция, започвайки от първата година от живота

И накрая, американски учени проведоха проучване за ефекта от BCG ваксинацията върху коронавирус (връзка към изследването)

Американски епидемиолози откриха връзка между смъртните случаи от COVID-19 в различни страни и колко дълго и колко широко са използвали BCG ваксината, предназначена за борба с туберкулозата. Те открили, че BCG ваксинацията намалява процента на вирусни инфекции.

Хареса ли ви? Искате да сте в течение на актуализациите? Абонирайте се за нашата Twitter, Facebook страница или Telegram канал.

Вижте пълната версия: Ваксинации срещу морбили, рубеола и паротит

До 2001 г. руският календар включваше (сред изброените от вас) само ваксинация срещу морбили. Направено е (както е сега) на възраст от 1 година и 6 години.
Ваксинационната карта обаче включваше информация за прехвърлената паротит и рубеола. Може би това ще ви помогне (ако, разбира се, картата за ваксинация на децата е запазена - имам).

Прехвърлям към "Ваксинална профилактика".

Имунопрофилактиката на морбили в СССР започва през 1967-1968 г., имунопрофилактиката на паротит - през 1981 г. Предвижда се еднократна ваксинация на деца през втората година от живота. Не знам дали е имало кампании за ваксиниране на по-големи деца и юноши. Нямаше комбинирани ваксини, ваксинациите се провеждаха с моноваксини. От 1998 г. календарът за ваксинация на Руската федерация предвижда двойна ваксинация срещу морбили и паротит. По същото време в календара беше въведена ваксинацията срещу рубеола..

Мисля, че предвид липсата на подкрепящи документи за извършената ваксинация, ваксинациите, които вероятно сте получили в миналото, няма да бъдат взети предвид. Това е обичайна практика. В такива случаи се извършва или кръвен тест за наличие на подходящи антитела, или незабавно се извършва ваксинацията. Ако бях на ваше място, просто щях да бъда ваксинирана срещу морбили-паротит-рубеола с комбинирана тривиална ваксина.

Първото тръгна: започнаха изпитания на руската ваксина срещу COVID-19 върху доброволци

Клиничните изпитания на коронавирусната ваксина COVID-19 започват през следващите дни. Сега са изолирани първата група доброволци, готови да бъдат ваксинирани. Предклиничните тестове на лекарства за безопасност и производството на антитела дадоха положителни резултати. Колко ваксини в крайна сметка могат да навлязат на масовия фармацевтичен пазар? На какъв етап е процесът на разработване на ефективно средство за защита срещу вируса? И кои изследователски центрове са напреднали по-далеч от други?

Военната клетва не предполага участие в медицински изпитания, но това също е въпрос на чест - принос за здравето на нацията.

- Здравей, как си?

Александър е адютант на ВМА. Сега той пише дисертация и личният опит от тестване на ваксина може да се превърне в основата за практическата част на научната работа.

"Аз самият, като кадет, започнах да дарявам кръв, плазма. Аз съм почетен дарител, така че свикнах", обяснява доброволецът Александър. "Затова не се тревожех твърде много и не се двоумях, когато беше предложено.".

Офицери, заповедници, военнослужещи по договор участват изключително доброволно в тестове - те се тестват ежедневно за коронавирус и антитела към него. Заедно с тях в клиничната фаза на изследванията ще участват и цивилни граждани. Това не е първият път, в който Артьом се явява доброволец.

"Това е, което умишлено отидох, защото знам, че нищо няма да се случи. И когато ми направиха ваксината срещу ебола, за мен беше неизвестно", спомня си доброволецът - тестващ ваксина Артем.

Ваксина, разработена съвместно от Научноизследователския институт по микробиология към Министерството на отбраната и N.F. Gamalea е успешно тестван върху животни. Министерството на отбраната планира да завърши клиничните проучвания до края на юли 2020 г..

"Психологическото състояние на нашите доброволци е добро. Те са в добро настроение и увереност", отбелязва началникът на отделението на главната военна клинична болница на името на академик Н.Н. Бурденко Виктор Павлов.

Очаква се в близко бъдеще в Русия да бъдат регистрирани три ваксини. В допълнение към развитието на Института Гамалея, това са препарати на Новосибирския център "Вектор" и Изследователския институт за ваксини и серуми в Санкт Петербург на Федералната медицинска и биологична агенция.

В момента в Русия се разработват няколко вида ваксини с различни механизми на действие. И всички те са на различни етапи - в някои институти те вече започват тестове върху доброволци, други все още са на етап предклинични тестове. Но работата на всеки научен институт е важна, по-голямата част от населението на Русия се нуждае от ваксинация и ще са необходими много ваксини.

Институтът по експериментална медицина създава пробиотична ваксина за пиене. На вкус е като ферментирало печено мляко. Сега се тества върху мишки.

„Все още не знаем резултатите, но в идеалния случай антигенът, заедно с млечнокиселия продукт, се представя на антиген-представящи клетки, за да произвежда антитела специално срещу този протеин“, обяснява Александър Суворов, ръководител на отдела по молекулярна микробиология в Института по експериментална медицина, д-р..

Институтът по грип Смородинцев разработва ваксина на базата на грипния вирус.

„Взет е отслабен грипен вирус, част от него, и е зашит кодът на вируса, който трябва да предизвика имунен отговор“, изпълняващ длъжността директор на A.A. Смородинцева Дмитрий Лиознов.

От 120 кандидат-ваксини срещу коронавирус, регистрирани в Световната здравна организация, 8 са руски. Това е голям принос, отбелязва представителят на СЗО в Русия..

"Има много събития", подчертава представителят на СЗО в Русия Мелита Вуйнович. "И СЗО очаква Русия да сподели своя опит.".

И докато чакате ваксина срещу коронавирус, учените съветват да се ваксинирате срещу грип, ако опасенията за втора вълна през есента се сбъднат, това може да ви спаси от много усложнения. Комбинацията от грип и COVID-19 е по-опасна от самия коронавирус.

"Просто трябва да се научим да живеем с този вирус. Защо няма да има такива усложнения? Тъй като вече се научихме как да го лекуваме, знаем кои пациенти се нуждаят от хоспитализация, кои не. Мисля, че загубите ще бъдат много по-малко в тази втора вълна, както я наричат ​​всички “. - отбелязва Виталий Зверев, академик на Руската академия на науките, ръководител на катедрата по микробиология, вирусология и имунология на университета Сеченов.

Това е голямо предизвикателство за учените: колкото по-бърза е ваксината, толкова повече животи ще бъдат спасени. Макар прогнозите да са оптимистични - промишленото производство на ваксината може да започне в Русия още през септември 2020 г..

Убийствени лекарства 16. Ваксини срещу морбили, рубеола, паротит

унищожаване на генофонда: глобални настройки по подразбиране

НАРКОТИЦИ УБИЙЦИ

Нека продължим запознаването си с продуктите на Пастьорския институт.

За повече от век това въображение на френски авантюрист се превърна в гигантска финансова империя и наклони клонове във всички части на света. Най-малко две трети от ваксините, използвани днес в Руската федерация, са направени от лабораторията Пастьор-Мерие.

В предишни броеве дадохме няколко примера за това каква вреда може да причини ваксинацията на индивиди и цели държави. Примери от този вид са внимателно скрити от населението на Руската федерация и засега са скрити на Запад. Но когато най-опасните болести, унищожени до нула в една или друга държава, се появят масово след масовата ваксинация, е трудно да се скрие.

* НЕИЗПОЛЗВАН ШАНС НА ПРАКТИЧЕСКА МЕДИЦИНА

Преди 40 години имаше шанс да се отклони от задънената улица, която практическата медицина следваше от 19-ти век, от времето на прочутия експеримент на Пастьор с овце (фалшифициран, както си спомняме) и да сложим край на последствията от продължително приключение.

Вече споменахме, че през 1960 г. американски изследователи са открили в бъбреците на зелени маймуни и маймуни резус, от които се произвежда полиомиелитната ваксина, маймунският вирус SV40, който след това е открит в кръвта на ваксинираните хора. През следващите години беше установено, че чужд вирус, безвреден за маймуните, провокира рак при хората. Последва каскада от открития. През 1962 г. в САЩ същият вирус е открит в пилешки ембриони (материал за ваксини срещу морбили и жълта треска), който провокира левкемия при хората. През същата година учени от Катедрата по социална медицина (Великобритания) и Американската служба за обществено здраве изучават огромни слоеве официална статистика от 1952-53 г. и откриват рязък скок на смъртността от левкемия при деца на възраст от 2 до 4 години във всички високо развити страни. Излишно е да казвам, че именно тази група е била ваксинирана без изключение през гореспоменатите години? През 1963 г. американците откриват друг канцерогенен (причиняващ рак) вирус в бъбреците на кучета - друг източник на ваксината срещу морбили. И през 1981 г., вече в Германия, прословутият SV40 е открит в мозъчни тумори на ваксинирани хора и в 25 процента от случаите естественият маймунски вирус и неговата нова форма, произхождаща от естествена.

Като цяло, след многобройни открития от този вид, научната общност (и преди всичко от Пастьорския институт) се изправи пред избор: да продължи мълчаливо, затваряйки очите си за всички, да печели пари от безумната идея на авантюриста Пастьор или да затвори магазина и да се покае. Но беше избран третият начин. В опит да запази оборота и печалбите, бизнесът е възпитан с идея, дори по-абсурдна от тази на Пастьор: че ако човешкото тяло е населено не с вируси, а само с техните мембрани, тялото ще „запомни“ формата им и ще продължи да произвежда антитела, които имат „памет“ за това. Разбира се, нямаше убедителни доказателства за това, но като цяло научният свят си въздъхна облекчено, тъй като всички разбраха: полза от тези протеинови филми няма, но поне няма и вреда. Надеждите се оказаха напразни, защото доста скоро бяха получени много данни, че тялото не толкова придобива нова, колкото губи собствената си „памет“, ставайки уязвимо към инфекции, с които успешно се справяше преди ваксинацията.

И още едно неприятно явление беше причинено от безбройните ваксинации и от двата типа, които човешката раса претърпя през ХХ век: множество мутации на животински и човешки вируси, смесени по непредсказуем начин, пораждащи различни, невиждани досега форми на заболяване. Днес всички са напрегнати в очакване на следващия вид „птичи грип“ с възможност за разпространение от човек на човек (както напоследък е напрегнато за „ТОРС“). Но още през 1966 г. е описан ярък пример за аденовирус 7 (грипен вирус), който заедно със SV40 образува хибрид, съдържащ генетичния материал на първия и черупката на втория, тоест има изразени онкологични свойства. И в края на 90-те години в САЩ избухва огромен скандал, когато десетки хиляди американски войници са инжектирани с грипна ваксина, заразена с SV40, след което правителството трябва спешно да изтегли от продажбата огромно количество от тази и други замърсени ваксини "черупка" и съди експерименталните и техните роднини.

И сега ще продължим да се запознаваме с информацията за ваксините, използвани у нас, която беше скрита от населението на СССР и Руската федерация..

Trivaccine като троен удар за следващите поколения

Ще минат няколко години - и повечето страни по света най-накрая ще се отърват от манията за един и половина век, наречена „ваксинация“. В скандинавските и някои азиатски страни „откритието“ на мошеника Пастьор всъщност е изтеглено от арсенала на здравеопазването. В Съединените щати процесът на отказ на фармацевтични компании да произвеждат ваксини набира скорост и тези, които все още ги произвеждат, са в състояние на непрекъснат съдебен процес с родителите на мъртви и осакатени деца, поради което са принудени безкрайно да разширяват списъците с противопоказания за своите продукти. И само на "една шеста", в бившия Съветски съюз, времето се връща назад. Все повече са ваксините. Отношението към родителите - „отказници“ става все по-строго.

Според закона ваксинациите в Русия са доброволни, но в реалния живот нито едно дете няма право да влиза в детска градина без набор от ваксинации. В същото време честотата на всички онези заболявания, от които се ваксинира подрастващото поколение, както в детските градини, така и в училищата, нараства значително.

Какво да правя? Само едно: да бъдеш просветлен. Продължаваме разказа за най-масовите, задължителни, неизбежни ваксинации.

(рубеола, морбили, паротит)

В Руската федерация тази ваксина за три болести е задължителна за деца след достигане на 12 месеца, след което се повтаря на всеки 9 години. Освен това те настояват силно за ваксинация срещу всяка болест поотделно..

Родителите, разбира се, нямат възможност да откажат ваксинациите. Най-вредните, които са чували нещо за безсмислието на ваксинацията, опасностите от ваксинациите и законното им право да откажат, здравните работници разказват легенди за опасностите.

Заушка (разговорно паротит), според здравните работници, е опасно за момчетата. Ако не бъдат ваксинирани в детска възраст, те ще станат стерилни след заразяване в зряла възраст..

Хората, които не са ваксинирани с вируси на морбили, според легендите са изложени на риск от усложнения под формата на енцефалит и се излагат на 10 процента шанс за смърт, ако се заразят..

Рубеолата е най-опасната по време на бременност, тъй като - ще цитираме "образователната" литература за родителите - "почти винаги води до раждането на дете с дефекти и деформации (глухота, сърдечни дефекти, умствена изостаналост)".

Какво е вярно и кое не? Помислете за всяка болест по ред.

* Заушка (паротит)

Заушката е относително безвредно вирусно заболяване, което е доста често срещано в детството. При това заболяване се подуват една или двете слюнчени жлези, разположени отпред и под ушите. Отокът започва след 2-3 дни и изчезва на 6-7-ия ден от заболяването. Понякога едната жлеза може да бъде засегната първо, а след 10-12 дни - втората. Заушката не изисква лечение. Достатъчно е 2-3 да държите детето в леглото и да храните мека храна. Болестта преминава от само себе си. Всеки вариант на заушка развива доживотен имунитет..

Педиатрите защитават ваксината с аргумента, че въпреки че паротитът не е сериозно детско заболяване, децата без имунитет могат да го получат като възрастни и след това могат да развият възпаление на тестисите - орхит, който понякога причинява безплодие.

В действителност орхитът много рядко води до безплодие, но дори когато се случи, той е ограничен до един тестис, докато способността на втория тестис да произвежда сперматозоиди може да удвои популацията в света. И това не е всичко. Никой не знае дали имунитетът, причинен от ваксината срещу паротит, всъщност продължава и в зряла възраст. Няма доказателства за това (тъй като всъщност няма доказателства за ефективността на каквито и да било ваксинации), но доказателствата за много тежки странични ефекти на тази ваксина са очевидни: алергични реакции под формата на обрив, сърбеж и синини, симптоми на увреждане на централната нервна система под формата на фебрилни гърчове, едностранно сензорна глухота и енцефалит. Вярно е, че рискът от най-тежките последици е малък, но реален. За разлика от трикратно измисления риск от безплодие.

Морбили преминава по-трудно от паротит, придружен е от обрив, фотофобия, в продължение на 3-4 дни може да се поддържа висока температура и главоболие. Не се изисква лечение, с изключение на почивка и много течности. Прозорците трябва да бъдат покрити, ако очите ви болят. Болестта изчезва за една седмица, обривът и температурата - за 3-4 дни.

Здравните работници настояват, че ваксинацията е необходима за предотвратяване на морбили енцефалит, който може да се появи в един на 1000 случая. Това е вярно, но само за Судан и Бангладеш, тоест за държави, чиито хора живеят в бедност и чиито деца гладуват. И например в САЩ морбили се развива в енцефалит в 1 случай от 100 000. Но много по-често в същите щати употребата на ваксина срещу морбили води до енцефалопатия с усложнения като подостър склерозиращ паненцефалит, който причинява необратими фатални мозъчни увреждания. Други (понякога фатални) усложнения, свързани с ваксината срещу морбили, включват атаксия (неспособност за координиране на мускулната дейност), умствена изостаналост, асептичен менингит, конвулсии и хемипареза (парализа на едната страна на тялото). Вторичните усложнения на ваксината могат да бъдат още по-страшни. Те включват енцефалит, младежки диабет и множествена склероза. В допълнение, отделни компоненти, открити във всички "живи" ваксини, включително морбили, могат да се скрият в човешките тъкани в продължение на години и по-късно да причинят рак..

Историята на появата на ваксинацията срещу морбили в САЩ е пълна с мъгла, която медицинската общност успя да разсее едва през 90-те години. Публикувани са статистически данни, които показват, че морбили са били елиминирани много преди въвеждането на ваксината през 1963 г. По-специално смъртността от морбили е спаднала от 13,3 случая на 100 000 през 1900 г. до 0,03 случая до 1956 г. Повече от половината деца с морбили са били ваксинирани по подходящ начин, според скорошно проучване в 30 държави. Освен това, според СЗО, шансовете за получаване на морбили са около 15 пъти по-високи при деца, ваксинирани срещу морбили. С други думи, ваксинацията не предотвратява морбили, но го насърчава..

Последната масивна епидемия от морбили е калифорнийската пандемия в средата на 90-те години, която, както обикновено, се появи веднага след въвеждането на нова форма на ваксина срещу морбили в щата. Предшественикът на другаря Шварценегер заповяда да ваксинира всички деца на възраст 6 месеца. Обществеността беше против. Фармо-бюрократичната мафия настоя. Лекарите започнаха да ваксинират всяко дете, попаднало в ръцете им, докато използваха служебното си положение, не ваксинираха собствените си деца. Имаше скандал, който разкри, както обикновено, както „двойните стандарти“ на съвременното общество, така и корумпираната същност на съвременната медицина, зависима от държавата и фармацевтичната мафия. Но това вече е въпрос на политика и за науката въпросът за ваксината срещу морбили отдавна е решен. Не в полза на ваксината.

Рубеолата е безопасно детско заболяване, което не изисква медицинска помощ. Температурата се повишава, появява се хрема и само обрив по лицето и тялото, който изчезва за 2-3 дни, ви дава да разберете, че говорим за друго заболяване, а не за обикновена настинка. Пациентът трябва да почива и да пие, не се изисква друго лечение.

Принуждавайки да ваксинират, здравните работници не плашат болестта, а възможността за увреждане на плода в случай, че жената се зарази през първия триместър на бременността.

Ваксината, създадена, според мафията, за защита на децата от безобидно заболяване, се оказва напълно неадекватни странични ефекти: артрит, артралгия (болки в ставите), полиневрит, проявяващ се с болка или изтръпване в периферните нерви. Най-често симптомите са временни, но могат да продължат месеци и не се появяват по-рано от два месеца след ваксинацията. Поради това родителите може да не свързват симптомите, които се появяват с ваксината..

Най-голямата опасност от ваксината срещу рубеола е, че тя може да остави бъдещите майки без естествен имунитет срещу болестта. Ваксинацията не само не предотвратява, но, напротив, увеличава риска от заболяване в детеродна възраст и причинява вреда на неродените деца. Проучванията показват, че много жени, които са получавали ваксина срещу рубеола по време на детството, нямат изследван кръвен имунитет в зряла възраст. Няма дори при повечето деца, които са били ваксинирани преди 4-5 години..

В днешно време лекарите, които помнят Хипократовата клетва, се засилиха във всички щати. На някои места - успешно. Например в Кънектикът, където на практика беше възможно да се зачеркне рубеолата от списъка им със задължителни, задължителни ваксинации. На някои места - не много. Например, проучване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация (JAMA), показва, използвайки примера на Калифорния, че над 90 процента от жените акушерки отказват да получат тази ваксина. Логиката е ясна: не можете да се подчинявате на мафията - поне се погрижете за публичността на въпроса. И тъй като има такава публичност, ясно е, че не днес, така че утре ваксината срещу морбили-рубеола-паротит в Америка ще бъде отменена.

Но какво да кажем за ситуацията в любимата ни Папуа Нова Русия??

Ако в щатите всички гореописани шумове са причинени само от една ваксина с търговската марка M - M - R II, то в Руската федерация мафията тихо унищожава генофонда с помощта на цял набор от ваксини. Това е същата тройна ваксина M - M - R II на американската фирма "Merck-Sharp and Dome Idea" и английската тройна ваксина Priorix от SmithKline Beecham, живи ваксини срещу рубеола Rudivax на френско-швейцарската фирма "Aventis Pasteur" и Ervewax от посочената английският производител, ваксината срещу морбили Ruvax от основателите на ваксинацията от корпорацията Pasteur-Merrier (Франция) и цяло семейство руски живи ваксини: ZhPV - срещу паротит, ZKKV - от морбили, ZhKKV - от морбили и рубеола, ZHKVV - от рубеола и паротит Накратко, геноцид.

Как да се противопоставим на натиска на ваксинатора?

Ако на вашето неваксинирано дете бъде отказано да бъде прието в училище, детска градина и други институции (или вие в родилния дом), дайте на администрацията на институцията писмения си отказ от ваксинации (в безплатна форма), придружете това действие с искане да дадете мотивиран отговор в писмен вид и спокойно информирайте, че подобно изявление ще бъде изпратено до висшите служители на градските и регионалните здравни власти. Не е впечатлен - всъщност изпратете отказа от ваксинацията на първия човек. Не забравяйте, че Москва изпрати инструкции до всички областни и кралски здравни служби да спазват закона за правото да отказват ваксинации. Ако бъдат отстранени, ще трябва да потърсят друга институция за детето. И ако не сте приети в болницата, започнете да раждате точно в офиса на администратора. Те няма да отидат никъде - ще отидат. Те също нямат нужда от скандал.

В момента пълната версия на публикацията "Лекарства убийци" е

Извинявам се за неудобството и евентуалните счупени връзки, тази публикация е изтрита или направена недостъпна повече от веднъж. Надявам се информацията вече да се е разпространила достатъчно в интернет и сега тези „чудеса“ са свършили.

Здраве, благословия и късмет на всички, които четат този материал, и на тези, които са скъпи за вас!