Може ли пренаталната скоба да навреди на бебето? Просто усещам дискомфорт при носене.

Чух за съществуването на превръзка, но дори никога не съм мислил, че тя може да бъде закупена. С първото дете то продължи. Лекарят посъветва с втория. Дадоха ми мек, износен, беше по размер и нямаше удобство. Беше чудо да ходя с него. Ако знаех тогава и с първото бебе дълго време, щях да използвам превръзка - в края на краищата това поема товара от цялото тежко коремче. Какъв вреден ефект може да бъде това - комфорт за мама и допълнителна защита за бебето).

Ако не е удобно, тогава конкретна превръзка не ви е подхождала в дизайна и това е всичко. Вероятно те също са различни по размер, трябва да изберете.

Също така искам да кажа, че това е и превенцията на преждевременното раждане - ако главата потъне твърде рано.

Превръзката натиска ли детето

Напоследък в продажба се появи огромен брой всякакви сладки устройства, за да се поддържа корем, който се закръгля от скокове. Това може да бъде пренатална еластична лента и бинт-бинт или универсална велкро превръзка, предназначена както за периода на бременността, така и за първи път след раждането. Много жени, чиито деца отдавна са пораснали, вярват, че всичко това е пресилено.
По тяхно време или нямаше нищо подобно, или те си спомнят това устройство-чудо с ужас: в края на краищата беше почти невъзможно да се завърже „съветската“ превръзка без помощта на външен човек.

Сега в антенаталната клиника гинеколог препоръчва бременна жена да носи редовно превръзка от пет до шест месеца. Бъдещите майки често не знаят как да изберат този елемент от облеклото, дали си струва да го носите през цялото време и дали може да навреди на детето. За отговора на най-често срещаните въпроси попитахме
към специалиста на Руската асоциация "Планиране на семейството" Алесина И.Л.:

?Наистина ли е необходимо редовно да се носи превръзка, каква е ползата от него?
- Да, редовното носене на превръзка спасява жената от много неудобства, свързани с промяна на фигурата й по време на бременност. Той облекчава стреса в долната част на гърба и следователно помага за намаляване на болката в гърба. Той регулира центъра на тежестта, който се измества значително по време на бременност, и позволява на жената да поддържа красива стойка. Подпомага мускулатурата и тонуса на кожата. Благодарение на това бременната жена запазва достатъчно еластичен корем след раждането. Има превръзка и козметичен ефект. Помага за предотвратяване на образуването на стрии на стомаха.

? Колко време трябва да се носи?
- Разбира се, всичко зависи от индивидуалните особености на организма. Но, като правило, трябва да носите превръзката редовно от около 28-30 седмици.

? При многократна бременност коремът се появява много по-бързо. Кога е време да се сложи превръзката в този случай??
- Фактът, че понякога по време на многократна бременност коремът се появява по-бързо, обикновено се свързва с недостатъчна мускулна еластичност. Между другото, редовното носене на превръзката помага за поддържането на мускулния тонус и не им позволява да се разтягат. Разбира се, ако жената изпитва тежест, тогава абсолютно не е необходимо да чакате до средата на втория триместър на бременността. Можете да поставите превръзката веднага щом възникне необходимост, просто не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар в антенаталната клиника.

? Казва се, че превръзката не трябва да се носи, докато детето не се обърне с главата надолу. Вярно ли е това твърдение?
- Това не е вярно. Бебето може да се обърне с главата надолу почти преди раждането. И по време на бременност той постоянно се движи в корема на майка си и променя позицията си. Правилно подбраната превръзка не пречи на свободното движение на бебето.

? Вредят ли превръзката на детето?
- Ако е избран правилно, тогава не. Но в никакъв случай не трябва да носите по-малка превръзка. Попитайте Вашия лекар, той ще измери коремната Ви обиколка и ще Ви помогне да изберете правилния размер. Превръзката не трябва да причинява дискомфорт, да изстисква кръвоносните съдове или да притиска твърде силно корема. Ако сте направили правилния избор, след като сте премахнали тази част от тоалетната, няма да намерите нейните "отпечатъци" върху тялото.

? Как да го сложа правилно?
- Независимо от стила, превръзката трябва да се носи в легнало положение. Тук можете да направите аналогия с превръзката на краката при разширени вени. В това положение се поддържа максималният тонус на кръвоносните съдове и мускулите. Когато жената стане, мускулите под натиска на корема се разтягат и е желателно да се поддържат в първоначалното им състояние. Ако превръзката отговаря на размера и се носи правилно, тогава жената практически не го усеща върху себе си.

Ползите от носенето на превръзка по време и след бременност

Здравейте скъпи читатели! Катрин с теб. Днес ще ви кажа дали е възможно да навредите на дете с превръзка по време на бременност. Мисля, че много от бременните жени са имали въпрос относно носенето на колан (превръзка).

При какви обстоятелства се използва, как да изберем подходящия и за какво е и колко дълго да го нося? Искам веднага да отбележа, че ако се оплаквате от болка в кръстната кост или кръста, тогава превръзката е вашето спасение. Най-често от 22 до 30 седмици за бременна жена става трудно поради бързо нарастващия корем. Функцията на скобата е да облекчи стреса от лумбалната област.

Показания за използване на превръзката

Гинекологът не предписва използването на превръзка без обосновани причини. Ако млада майка има добре развит корем и развита мускулна рамка, тогава най-вероятно няма да има болка. Много хора обаче го купуват сами в специализирани медицински магазини. Това не може да се нарече риск, защото няма вреда от него, ако е правилно избран.

По-конкретно, в моя случай, на 17-та седмица от бременността, долната част на гърба започна да ме боли много силно. Гинекологът препоръча да го купите. Отидох в специализиран магазин, където ми беше измерен обемът на корема. Избрах най-достъпната. Мога да кажа, че коланът ми помогна много в момента, когато коремът ми вече беше огромен. Преди самото раждане постоянно слагах превръзка. С него ми беше по-лесно да се движа на дълги разстояния, но опитайте, диария такава раница отпред.

Втората ми превръзка ми беше купена от приятел в Япония, вече след раждането. Честно казано, не знам какво бих направил без него. След цезаровото сечение коланът беше само моето спасение. Дръпнах здраво корема им и веднага ми стана много по-лесно и не толкова болезнено. И така, нека обобщим в какви ситуации е присвоен коланът.

 • При болки в кръста;
 • притиснат нерв в долната част на гърба;
 • риск от спонтанен аборт на по-късни етапи;
 • недоразвита коремна кухина
 • ниско положение на плода;
 • преди операция, цезарово сечение;
 • след операция на коремната кухина;
 • недоразвита шийка на матката.

Ако гинекологът е препоръчал колан за определен период на бременност, тогава при покупка го носете всеки ден до раждането. Особено важно е да се носят за тези, които ходят много, прекарват деня си на крака или често седят по време на бременност.

Много е важно да не забравяте, че не се препоръчва да носите превръзката повече от 3 часа на ден! Въпреки че някои гинеколози могат да гарантират, че няма да има вреда, ако го сложите сутрин и го свалите преди лягане.

Колкото по-силна е болката, толкова по-дълго ще трябва да носите превръзката. Във всеки случай се консултирайте с вашия гинеколог относно продължителността на ежедневното носене.!

Противопоказания за използването на превръзка

Възниква въпросът, възможно ли е да се навреди на дете с превръзка? Разбира се, както всеки медал, има и недостатък. Например носенето по време на напречно или седалищно предлежание на плода е строго противопоказано. В този случай превръзката няма да установи необходимото положение на бебето..

Всичко това може да се окаже не възможността за традиционно раждане. Важно е да знаете, че ако бебето не легне с главата си след 24-та седмица, коланът не се присвоява! Попитайте вашия гинеколог дали можете да го носите.

Разновидности превръзки за бременни жени

Има няколко вида коремна защита:

Колан с цип

Тези колани имат цип, който е или отпред, или отстрани. Типът цип отпред е по-лесен за носене и сваляне, особено ако имате C-сечение.

Колан в стил корсет

Такъв корсет е направен от медицински материал. Той осигурява максимална подкрепа, от която се нуждаете, за да се възстановите от бременността..

Подемен колан

Той осигурява подкрепа като бельо с висока талия. Ако решите да го използвате, тогава ще трябва да изчакате до две седмици след раждането и да изслушате мнението на вашия гинеколог.

Не се препоръчва използването му след цезарово сечение, тъй като това ще повлияе на възстановяването на корема.

Колан в стил увиване

Този колан има предно капаче, което се увива около средата и е закрепено отзад.

Изберете естествени материи от плат като памук. Много хора в позиция имат алергии към синтетични материали в бельото..

Как да изберем и да носим превръзка за майчинство

Добре е, ако закупите превръзка в специален магазин, където можете да бъдете посъветвани с избора на размер, както и да покажете и да ви кажем как да се обличате и носите правилно. За да изберете размера, най-голямата обиколка на корема се измерва в изправено положение (крайната точка е пъпа).

Не забравяйте да опитате превръзката на мястото на покупката. Ако купувате, без да го пробвате и не ви подхожда, е малко вероятно да бъде приет обратно. Това се счита за бельо и следователно не може да бъде върнато..

Най-добре е да си купите колан от специализиран медицински магазин. Винаги можете да използвате монтажната стая там. Когато за първи път се опитате да го облечете, трябва да почувствате колко удобен е коланът. Трябва да се чувствате добре за срамната кост. Както се очаква, износеният колан преминава изцяло под корема, хваща предната част на пубиса и преминава през горната част на седалището, докато останалото остава на бедрата.

В ареста

Отговаряйки на въпроса възможно ли е да навредите на дете с превръзка? Не и ако се спазват всички мерки. Освен това превръзката ще ви помогне бързо да подредите корема си. Препоръчвам на всички, дори ако не сте го имали по време или след бременност. Ако фигурата ви не се нормализира дълго време след раждането, е време да закупите. Оказва се, че превръзката е много готино нещо, което наистина помага както по време на бременността, така и след това. Не забравяйте, че коланът ще помогне само ако е правилно избран и облечен.

Кога е необходима превръзка по време на бременност?

Носенето на превръзка по време на бременност може да бъде много полезно не само за жената, но и за нейното бебе. Сред лекарите обаче няма единство по въпроса дали си струва да се прибегне до помощта му..

За да вземете решение, трябва да слушате различни гледни точки. И ако все пак искате да носите превръзка, тогава веднага ще имате много въпроси: какви са те, как да ги носите, защо изобщо са необходими и други. Нека се опитаме да го разберем.

Видове превръзки

Превръзките принадлежат към категорията на бельото, което в зависимост от целта се носи по време на бременност или след раждане, тоест се разграничават пренатални и постнатални превръзки. Съществуват и универсални модели, които са подходящи за носене и през двата периода..

Освен това превръзката може да бъде с различни форми:

 • Бинт-гащи с еластична поддържаща вложка отпред над корема: облича се като бикини, но е неудобно, защото ежедневното носене е невъзможно или трудно, тъй като такава превръзка трябва да се измива всеки ден.
 • Коланът с превръзка се носи върху бельото. Той е под формата на еластична лента, която поддържа корема и предотвратява появата на стрии. Много удобен за използване, специални клапани отстрани ви позволяват да регулирате размера и плътността на напасването.
 • Бондажният корсет се смята за реликва от миналото - много непрактично.
 • Комбинираната превръзка се използва както преди, така и след раждането. Изработен е и под формата на колан - изработен от гумиран плат, който се разтяга. Такава превръзка с велкро се закрепва: по време на бременност широката част укрепва гърба, а тясната поддържа корема. След раждането коланът се закопчава обратно - с тясна част назад, а широка по това време стяга стомаха.

Кой се нуждае от превръзка и кога?

Веднага след като коремът започне да расте бързо, е време да помислите за носене на превръзка. Това обикновено се случва от четвъртия месец - на 20-24 седмици. Но в някои случаи носенето на превръзка е препоръчително малко по-рано или обратно - по-късно. Това важи особено за жените, които водят активен начин на живот и са на крака няколко часа подред. Скобата ще ви помогне да намалите болката, причинена от натиска на плода върху опашната кост и тазовите кости, както и да облекчите стреса върху гръбначния стълб.

Ако коремните мускули са отслабени, не можете да направите без превръзка. Той ще подкрепи детето, като изпълнява функциите на силни коремни мускули. Отслабването на коремната кухина е по-често при многократни или многоплодни бременности. Освен това е необходима превръзка, ако се появят стрии или има предразположение към това..

Също така носенето на превръзка е показано за остеохондроза, разширени вени, с някои видове акушерски патологии и със заплаха от преждевременно раждане.

Спасяваме ли корема? Мамо, не се страхувай, бебето е защитено

Доста често майките питат акушер-гинеколозите колко опасно е да спите по корем, да удряте корема си, да ви тласкат съграждани в обществения транспорт. Няма ли да навреди на бебето? Лекарите се опитват да се успокоят: бебето е под надеждна защита. Това не означава, че изобщо не е необходимо да предпазвате корема, но не си струва да изпадате в прекомерна паника и да се страхувате, че и най-малкият ефект може да навреди на бебето. Бебето е в околоплодната течност, която надеждно поема всички удари. И така, по-голямата част от безпокойството е психологически фактор. Всяка майка инстинктивно покрива корема си, сякаш защитава бебето.

Добър сън за теб

Доста често бъдещите майки се притесняват: в каква поза да спят, за да не навредят на бебето. Не се притеснявайте и се доверявайте на чувствата си. В самото начало на бременността матката не се увеличава значително, бебето ви все още е бебе с невен, следователно, спането по корем не пречи и не вреди нито на майката, нито на бебето. Тъй като матката расте по размер, вие сами ще почувствате, че лежането по корем става неудобно и ще започнете да избягвате това положение. Някой друг спи по гръб няколко месеца, някой веднага се преобръща на тяхна страна. Легналото положение също бързо става неудобно, тъй като в по-късните етапи долната куха вена се прищипва и ще почувствате дискомфорт.

През третия триместър на бременността, като правило, самата майка интуитивно стига до заключението, че дори на нейна страна е просто неудобно да спи. Много хора започват да слагат одеяло под корема - и това е напълно нормално. Някои хора намират за удобно да поставят валяк между краката си - слушайте себе си и спите в удобна поза. И все пак, насън човек неволно сменя позицията си, така че е много наивно да се мисли за „правилността“ на позата за сън. Не забравяйте, че матракът не трябва да е твърд, в противен случай той ще ви измъчва. Анатомичните матраци, които приемат формата на тялото, са идеални, но са доста скъпи. Откажете се за известно време от твърди ортопедични легла, дори ако преди това са ви помогнали да си починете. Спете по-меко.

Злополука

Много майки се страхуват от подутини и падания, които се случват доста често, защото коремчето се появява на по-късна дата. Сред хората има митове, че по време на падане може да се случи аборт или отлепване на плацентата и ние сме информирани за това от популярни телевизионни сериали, в които героините губят дете от случайно припадък. Всъщност това съвсем не е така. Отлепването на плацентата се случва с гестоза, прекъсването на бременността може да настъпи от механична травма само ако майката е имала заплаха от тежко прекъсване, при което обикновено се извършва хоспитализация. Като цяло, дори при тежки автомобилни катастрофи, бременността често се спасява.

Дрехи за корем

Не са по-малко митовете за това колко е важно да се обличаш правилно. Много майки, събличайки се и виждайки следите от еластична лента от бикини по корема си, вече се страхуват дали са наранили бебето. Да, наистина, в позиция е по-добре да се обличате в широки дрехи. През деня може да се получи подуване и вие просто се чувствате по-полезни и удобни, без излишни ластици. Едва ли е възможно да навредите на бебето с колан на мястото, където преди е била талията..

Някои майки също се интересуват дали превръзката, която често се препоръчва да се носи след 23-24 седмици, не е вредна за бебето. Разбира се, че не. Той е предназначен да преразпредели стреса върху гръбначния стълб и да избегне дискомфорта и болката, както и да поддържа предната коремна стена, за да облекчи натиска върху долния сегмент на матката. Превръзката е особено подходяща за жени с отслабени кореми и за тези, които раждат не за първи път и имат опъната коремна стена. Въпреки това, с добро здраве, спортните майки се справят добре без превръзка.

Анна Бабина,
Консултант: Татяна Улетова, акушер-гинеколог

Носенето на превръзка по време на бременност: полза или вреда?

Смята се, че превръзката е незаменим атрибут по време на бременност. Но преди да се втурнете към магазина за покупка, не пречи да се консултирате с гинеколог! Да, такива продукти значително улесняват живота на бъдещата майка, но носенето им е изключително нежелателно в някои случаи. Нека посочим показанията и противопоказанията за използване на превръзки, които трябва да се вземат предвид от бременна жена.

Показания за носене на превръзка по време на бременност

Сред акушер-гинеколозите няма консенсус относно това дали бременните жени непременно се нуждаят от превръзки. Според много експерти, с добре развити мускули на предната коремна стена, бъдещата майка изобщо не се нуждае от допълнителна „опора“ под формата на специални устройства. Природата е предвидила всичко и със здравословното развитие на бременността с нормално наддаване на тегло тялото на жената може лесно да издържи на допълнителната „тежест“.

Ето защо, дори носенето на такъв „безвреден“ продукт ще изисква задължителна консултация с лекар! Това не е така, когато е препоръчително да се доверите сляпо на препоръките на приятели - купувайте специално бельо само както е предписано от акушер-гинеколог. Те включват следните условия:

 • силна болка в лумбалната област (включително неврологична);
 • многоплодна бременност;
 • белег на матката в резултат на ранно цезарово сечение или друга гинекологична операция;
 • по-ранна операция на коремната кухина;
 • риск от спонтанен аборт;
 • ниско положение на плода.

Ако се установи поне едно от потенциално опасните състояния, лекарят определено ще препоръча на жената да носи превръзка. Обикновено се предписва на 22-30 гестационна седмица. Допълнителна „поддръжка“ може да се изисква много по-рано.

Използването на специални продукти, ако няма противопоказания, има положителен ефект върху хода на бременността:

 • Намалява натоварването на гръбначния стълб и тазовите органи.
 • Болките в мускулите на краката притесняват по-рядко.
 • Намалява вероятността от преждевременно пролапс на плода.

Развитие на бременността: когато не се препоръчва превръзка?

Развитието на бременността може да протече с усложнения - затова е по-добре да се консултирате с гинеколог, преди да купите превръзка.

Поддържащият продукт фиксира позицията на плода в утробата. И бебето с неправилно представяне няма да може да се преобърне - рисковете от усложнения по време на раждането се увеличават. Ако на 24-та седмица от бременността лекарят е диагностицирал нецефално представяне на детето, превръзката за носене е забранена!

Здраве на майка и бебе: какви превръзки са?

На пазара има огромен избор на превръзки - от различни видове, изработени от различни материали. За тяхното производство се използват само естествени тъкани, което свежда до минимум рисковете от алергични реакции.

По време на бременност жените използват следните видове превръзки:

Прилича на еластичен колан. Можете сами да регулирате напасването, тъй като превръзката има специални клапани за това. Продуктът се поставя директно върху бельото. Висококачествен бинтов колан поддържа корема добре.

Такива продукти имат еластична вложка отпред - именно тя осигурява опора. Носите превръзката като обикновени бикини. Но лекарите препоръчват носенето на бельо под него, за да се избегне дразнене на кожата. Превръзките с гащи имат един съществен недостатък - ще трябва да купувате няколко продукта наведнъж, тъй като те трябва да се перат ежедневно. Също така много бъдещи майки отбелязват, че осигуряват недостатъчно ефективна подкрепа в късните етапи на раждането на бебето..

Доставя се с малки куки или въжета за закрепване. Лекарите рядко го препоръчват за употреба - те не са много удобни за носене и причиняват обилно изпотяване, тъй като покриват голяма част от тялото.

 • Комбинирана превръзка.

Този продукт е под формата на колан на базата на еластична материя. Такава превръзка ще улесни късната бременност и ще бъде полезна след раждането на бебето. По-широката част перфектно ще поддържа гърба, а по-тясната част ще увеличава корема от ден на ден. За да използвате продукта след раждане, просто го обърнете с широка страна напред, за да ускорите свиването на матката. Комбинираните превръзки са особено полезни за здравето на майката след цезарово сечение - той фиксира следоперативния шев и облекчава напрежението от гръбначния стълб.

За да протича развитието на бременността без усложнения, купувайте превръзки от доверени компании. Това не е така, когато трябва да запишете.

Правила за носене на превръзка на всички етапи на бременността

Независимо от това колко дълго сте бременна сега, основното правило при носенето на поддържащи продукти е, че не трябва да изпитвате дискомфорт в тях. Независимо от позицията на тялото, продуктът не трябва да ограничава движенията и силно да стяга стомаха. Всички превръзки имат различен "дизайн" - не би навредило да го изпробвате преди покупка.

Гинеколозите съветват бременните жени да вземат предвид следните правила, когато носят поддържащи ленти:

 • Трябва да поставите превръзката, докато лежите. Това ще фиксира матката на "правилната" височина.
 • Ако е възможно, носете превръзка само по време на физическа активност - на работа, по време на ходене, докато спортувате..
 • Не се препоръчва да носите превръзката повече от 3-4 часа подред. След това време почивката няма да навреди - поне 30 минути.
 • Директният контакт на кожата с тъканта на превръзката (особено при силна топлина) може да причини дразнене или бодлива топлина. Ако това се случи, трябва да се консултирате с лекар..

Ако бременността е "помътнена" от болки в гърба, трябва да се консултирате с лекар и да попитате за възможността за носене на превръзка. Правилно подбраният продукт значително улеснява процеса на раждане на дете, особено на по-късна дата..

Как да се обличам и да нося превръзка за майчинство?

Статията е подготвена от Елена Николаевна Орлова, анестезиолог-реаниматор,
най-високата категория. Специално за сайта medprostor.by

Съдържание:

 • Как да носите, кога и колко да носите превръзка за майчинство?
 • Правилно ли е превръзката??
 • 3 съвета за носене на превръзка

Пренатална скоба или скоба за майчинство е ортопедично устройство, предназначено да подобри благосъстоянието на жената и да увеличи максимално комфорта. Защо да носите превръзка по време на бременност? Този колан, направен по специален модел и от специален еластичен материал, е в състояние да облекчи стреса от гръбначния стълб и да предотврати появата на болки в гърба или кръста.

От коя седмица на бременността да носите превръзка? Колко да носите превръзка за бременни жени? Как да се обличам и да нося превръзката за майчинство? Ще получите отговори на тези въпроси в тази публикация..

Как да носите, кога и колко да носите превръзка за майчинство?

Обикновено носенето на превръзка за бременна жена, освен ако не е предписано друго от лекаря, се препоръчва от 20 до 24 седмици. Продължителността на носенето трябва да бъде не повече от 10 часа на ден.

По време на бременността превръзката се поставя по такъв начин, че по-тясната й част да минава под корема, а по-широката част е в долната част на гърба и би спомогнала за поддържането на гърба в правилната позиция.

За първи път е по-добре да се постави пренаталната превръзка, докато лежите, тъй като в това положение срамната кост се усеща по-добре. В този случай трябва леко да повдигнете бедрата, защото именно в това положение коремните органи ще могат да заемат правилната позиция.

Как да носите превръзка за майчинство:

поставете продукта на леглото;

легнете по гръб и вдигнете бедрата за няколко секунди (през това време вътрешните органи ще заемат необходимото положение);

спуснете бедрата и легнете за няколко минути (докато детето заеме правилната позиция);

закопчайте превръзка с велкро, така че длан да мине между него и тялото.

След ставане от леглото се усеща, че е станало по-лесно да държите гърба си. И след известно време може да се отбележи, че стана по-лесно носенето на корема. Превръзката ще улесни ходенето, движението и воденето на активен живот.

Помня! Ако превръзката ви създава дискомфорт, трябва да я оставите настрана и да се консултирате с лекар относно целесъобразността на носенето. Може да ви е необходим различен модел.

Правилно ли е превръзката??

Възможно е да се определи дали бинтовият колан е носен правилно по следните признаци:

тече под корема и под дупето;

почива на бедрата;

покрива срамната кост.

Помня, че превръзката трябва леко да притиска корема, но в никакъв случай не натискайте върху него или други меки тъкани. Също така не трябва да разхлабвате прекалено много колана, тъй като няма да има необходимия ефект и може да разтрие кожата.

Обикновено в кутията с закупената пренатална скоба ще намерите инструкции как да сложите скобата за майчинство. Инструкциите съдържат и препоръки за правилна грижа за продукта..

За да сте сигурни, че сте се научили как правилно да поставяте предродилната скоба, можете да я вземете със себе си за консултация и заедно с Вашия лекар да определите дали правите грешки при поставянето й или правите всичко правилно. Лекарят определено ще ви обясни всичко подробно и ясно ще ви покаже как да облечете колана и да не навредите на себе си и на нероденото си дете.

Превръзката за майчинство е удобно ортопедично устройство, което ще направи живота на бъдещата майка по-удобен и активен. С правилния избор жената ще се отърве от дискомфорта в гърба, бедрата и корема. Необходимо е да носите и избирате пренатална превръзка, като следвате всички препоръки на лекар или опитен консултант, тъй като грешният избор ще засегне не само семейния бюджет, но може да доведе до нежелани последици за здравето на жената и нейното бъдещо бебе.

Превръзката натиска ли детето

За сметка на ръката нагоре, издърпайте свекървата отдясно, пъпната връв може да бъде хвърлена около врата на детето.

Например, когато се навеждам, опашната ми кост се хруска ужасно.

И аз също се тревожа постоянно от въпроса - възможно ли е да навредим на бебе, носещо превръзка? Имам универсален и веднага щом го сложа и докато не сваля някои мисли в главата си - стегнат ли е, възможно ли е да седна в него, добре и т.н..
Кой знае отговорите на тези въпроси - пише МОЛЯ!

Например, когато се навеждам, опашната ми кост се хруска ужасно.

И аз също се тревожа постоянно от въпроса - възможно ли е да навредим на бебе, носещо превръзка? Имам универсален и веднага щом го сложа и докато не сваля някои мисли в главата си - стегнат ли е, възможно ли е да седна в него, добре и т.н..
Кой знае отговорите на тези въпроси - пише МОЛЯ!

На ултразвук ми казаха (23-24 седмици), че лежи с главата надолу, сега е 27-28 седмици.

На ултразвук ми казаха (23-24 седмици), че тя лежи с наведена глава, сега е на 27-28 седмици.

ако не ви е предписана превръзка, струва ли си да я носите? през последните седмици, за да се избегне седалищно предлежание, си струва да се носите, така че в последния момент бебето да не се обърне с главата надолу за вас, докато е твърде рано според мен защо бебето е в порок за такъв период от време превръзката ограничава движението, но се консултирайте с лекар. Може би наистина ти трябва.

Е, не мисля, че само едно преживяване си струва да опровергаем отдавна известен медицински факт, вие сте го предали в сто други случая няма да се обърне и не бива да съветвате такива неща, защото може да е скъпо за някои бременни жени, винаги трябва да се консултирате с лекар и да не говорите на случаен принцип. тъй като всичко е индивидуално. всеки има различни структури с различни размери, деца и различни проблеми и превръзка без уговорка и лекарски съвет не трябва да се носи особено през последния триместър.

Мозъкът ми скоро ще избухне.
Вчера неточно влязох в стаята през не напълно отворената врата и надрасках (през тениската) корема си в областта на пъпа. Болеше, остана малка следа.
Но това, което ме плаши е, че бебето се е успокоило Не е имало толкова мек корем през цялата бременност. Утре е 26 седмици и коремът вече е приличен. Понякога нещо ще се движи там, въпреки че не можете да го наречете движение
Лекарите са затворени до понеделник, дори срещу заплащане не може да се направи ултразвуково сканиране..
Трябва да се паникьосате?
Ето какво открих току-що "Трябва незабавно да се обадите на лекар, ако:

- си удряш силно корема,
- има кърваво отделяне от влагалището,
- бебето ви е спряло да се напъва или треперенето е станало летаргично и рядко,
- чувствахте контракции, - водата ви се счупи,
- много си болен,
- Ако се получи сериозно нараняване, особено на главата, шията и гърба, не се опитвайте да ставате, докато не пристигне линейката. Не забравяйте да информирате Вашия лекар за Вашата бременност. "

Превръзката натиска ли детето

не, не може да навреди :)), напротив, помага. Той не може да бъде свободен, ако натиснете твърде много, разхлабете.
За нас това беше основната препоръка, аз излязох навън само с превръзка. Между другото, и добре за гърба, това наистина спестява и за намаляване на тона. Изобщо не ми беше добре с това.

и че превръзката помага за намаляване на тонуса. 009:

Съгласен. И не забравяйте, че не можете да седнете в него.

колко абсолютно невъзможно нещо.

но не го нося, не е удобно в него, натиска силно, мисля, че и след раждането няма да е полезно.

много различни превръзки. просто трябва да изберете такъв, който да ви е удобен :)

коя е най-добрата превръзка? Купих превръзка, не я носех, дадох я на приятел, сега не знам, остава месец. сякаш казват да го носите, не е удобно да го вземете от приятел и е жалко да купувате пари.
може и без него?

И няма най-добрите :) Трябва да се мерите, за да ви е удобно в него!

Съгласен. И не забравяйте, че не можете да седнете в него.

Да, да, тогава долната част на корема боли след седене.

и че превръзката помага за намаляване на тонуса. 009:

Сестра ми имаше тон през цялата бременност и това беше много сериозно (((((И тя също винаги носеше превръзка, както й каза лекарят. Дед:

Честно ще ти кажа, обличам се изправен. не усети никаква разлика

Аз също понякога носех изправен и не разбирах разликата :)): 073:

Съгласен. И не забравяйте, че не можете да седнете в него.
Веднъж написах различни цитати за себе си от форума за бинтове, ето какво ще кажете за седалката:
Струва ми се, че ако седите много, тогава бикините са по-добри и ако основно ходите или стоите, тогава лентата е по-добра, но това е вашата работа, вие решавате.

още Темки за всякакви превръзки
http://forum.littleone.ru/showthread.php?t=943018
http://forum.littleone.ru/showthread.php?t=912178
http://forum.littleone.ru/showthread.php?t=1099739
http://www.forum.littleone.ru/showthread.php?t=1118904
http://forum.littleone.ru/showthread.php?t=1194485

и как предлагате да изберете. след няколко минути в магазина е трудно да се разбере нещо, но купуването на куп превръзки, докато не попаднете на подходящ, е някак скъпо (((((((((Аз също купих бикини за 5-6 месеца (колан за малкия ми корем не се побира), беше удобно, изчакайте, клонът естествено стана малък, не отне много време за разходка и изобщо не искам да купувам ((((((((по-добре е да купите добър следродилен!

И как може да стане малък? Мислех, че купувате веднъж за цялата бременност: 008:

И как може да стане малък? Мислех, че купувате веднъж за цялата бременност: 008:

Имах за цялата бременност: support:

Имах за цялата бременност: support:

Остава въпросът, как да изберем и как можете да ги "пробвате"? : 008:

Често имах тон, особено ако ходя много. Но тя не можеше да носи превръзка повече от 15 минути - боли.
На консултацията в 13 RD, лекарят ме съжали: 046:, научи ме как да поставя превръзката правилно. И като цяло тя каза, че LCD трябва да показва как да се носи..
Да се ​​облече, каза тя, СТОЙКИ, лъжата е невъзможна, защото всичко е притиснато вътре, а функцията на пренаталната превръзка е да поддържа, а не да дърпа!
Ако превръзката има едната страна на гърба, тогава голямата не трябва да загрява дупето, а да пази гърба.
отпред, лентата трябва да е в средата на матката. Тоест, ако вие самите сте поддържали стомаха си с две ръце - по начина, който би бил по-удобен за вас.
Допълнителни странични ленти се затварят в края и могат да се разхлабят през деня.
В резултат се оказва, че стомахът изглежда лежи върху превръзката.
Ако е облечен правилно, е много удобно!

Това е цяла наука! Също така започнах да поддържам стомаха си с ръка, мисля, че е време да се сдобия с това полезно нещо.