УКАЗАНИЯ
относно използването на устройството за определяне на гестационната възраст

1. ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗПИТВАНЕТО

Когато сте готови да тествате, отстранете устройството за фолио и отстранете синята капачка.
Тествайте веднага с устройството.

ИЗПИТВЕТЕ ПОД ПОТОК НА УРИНА ИЛИ СЪБЕРЕТЕ ПРОБА ЗА УРИН В ЧИСТ, СУХ КОНТЕЙНЕР

 • Поставете насочената надолу проба под струята урина само за 5 секунди.
 • Внимавайте да не намокрите останалото тесто.
 • Може да се наложи да сложите капачка и да поставите устройството на хоризонтална повърхност.
 • Поставете само насочената надолу проба в урината, както е показано само за 20 секунди.
 • Може да се наложи да сложите капачка и да поставите устройството на хоризонтална повърхност.

2. ПОЧАКАЙТЕ...

 • Мигащ символ в режим на готовност показва, че тестът е в ход..
 • Когато символът в режим на готовност спре да мига, резултатът се показва. Ако символът за изчакване не се показва по време на теста, вижте въпрос 6 в раздела Въпроси и отговори.

Никога не дръжте устройството с пробовземача насочен нагоре по време на тестването..

3. ПРОВЕРКА НА РЕЗУЛТАТА

Дигиталното устройство за определяне на гестационната възраст има индикатор, който показва очакваното време, изминало от момента на зачеването.
Тази информация се показва на дисплея до резултата "Бременни".

 • След 3 минути на дисплея ще се покаже резултатът.
 • Резултатът „Бременна“ може да се появи на дисплея преди резултата от индикатора за гестационна възраст. Изчакайте, докато символът в режим на готовност спре да мига и дисплеят показва гестационната възраст. Това може да отнеме до 3 минути.
 • В някои случаи резултатите могат да се появят след 1 минута.
 • Резултатът ще остане на дисплея за около 24 часа.
 • Ако резултатът е „Има бременност“, трябва да се консултирате с Вашия лекар за съвет относно по-нататъшни действия. Лекарят определя гестационната възраст от първия ден на последната менструация, а не от датата на зачеването
 • Зачеването настъпва приблизително 2 седмици преди очакваното начало на Вашия период. Индикаторът за бременност показва приблизителна информация за времето, изминало от момента на зачеването.
 • Точността на определяне на датата на зачеване по показателя гестационна възраст е 92%. Датата на зачеването се определя от нивото на хормона на бременността - hCG (човешки хорионгонадотропен хормон) - в урината. Нивото на хормона hCG може да се различава при жените, така че резултатите от показателите за бременност може да не са точни. Точността на резултата "Бременна" / "Без бременност" надвишава 99%, когато тестът се извършва от деня на очакваното начало на менструацията.

Грешки при тестване
Моля, вижте раздела Тестови грешки, ако дисплеят не показва резултати при използване на тест.

резултатиВреме от момента на зачеванетоГестационна възраст на лекаря (въз основа на 28-дневен цикъл) *
Не сте бременна, вижте въпрос 12 в раздела Въпроси и отговори.-
Вие сте бременна и сте заченали преди около 1-2 седмици.3-4 седмици
Вие сте бременна и сте заченали преди около 2 до 3 седмици.4-5 седмици
Вие сте бременна и сте заченали преди повече от 3 седмици.5 седмици или повече

* Лекарят определя гестационната възраст от първия ден на последната менструация, а не от датата на зачеването.

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

1. Какъв е принципът на теста за бременност Clearblue Digital?
По време на бременността тялото на жената произвежда хормон на бременността - hCG (човешки хорион гонадотропен хормон).
В ранните етапи на бременността количеството на hCG в организма се увеличава. Устройството може да открие дори малки количества от този хормон в урината. (Чувствителността на този тест е 25 mIU / ml).
Въз основа на нивото на hCG в урината, показателят за гестационна възраст показва очакваното време от зачеването.

2. Колко точно е устройството при определяне на бременността?
Лабораторните тестове показват, че устройството е с повече от 99% точност при откриване на бременност, когато се използва от деня, в който очаквате да започне менструацията ви. Ако обаче направите тест преди очакваното начало на менструацията и получите резултат „Без бременност“, все пак е възможно да сте бременна. Вижте въпрос 4.

3. Колко точен е показателят на цифровото устройство за определяне на продължителността на бременността "Cliable" (Clearblue)?
Точността на определяне на датата на зачеване по показателя е 92%.br Изчислението се основава на нивото на хормона hCG в урината. Нивото на hCG хормон може да се различава при жените, така че резултатите от показателите за бременност може да не са точни..
Когато тестването се извършва 6 седмици или повече след зачеването, индикаторът може да даде неочаквани резултати. Това се дължи на факта, че нивото на хормона hCG в урината е твърде високо, за да се определи точно времето от момента на зачеването.

4. Кога мога да тествам с цифровото гестационно устройство Clearblue??
Дигиталното устройство за определяне на продължителността на бременността "Clearblue" може да се използва не по-рано от 4 дни преди очакваното начало на менструацията.
Ако обаче направите тест преди очаквания период и получите резултат без бременност, има шанс да сте бременна..
Таблицата по-долу показва резултатите от клинични изпитвания на теста за ранна бременност Clearblue Digital.

Ранно тестване
Препоръчваме тестване с устройството Clearblue от деня, в който очаквате да започне менструацията ви. Въпреки това, количеството хормон на бременността се увеличава бързо в началото на бременността и устройството Clearblue Digital за бременност може да се използва за тестване още 4 дни преди очакваното начало на Вашия период..
В клинични проучвания с проби, взети от жени в ранна бременност, цифровото гестационно устройство Clearblue показва следните резултати:

Дни преди очакваното начало на вашия период% от пробите, взети от бременни жени, за които е получен резултат „Има бременност“
-198%
-297%
-386%
-455%

Ако резултатът е „Няма бременност“, но се подозира, че сте бременна, преминете към въпрос 12.
За да изчислите деня, в който очаквате да започне менструацията ви, използвайте обичайната си продължителност на цикъла, като преброите броя дни от първия ден на менструацията до деня, след който следващият ви цикъл трябва да започне..
 • Ако вашият цикъл е нередовен, помислете за най-дългия цикъл през последните месеци при тестване.
 • Ако не знаете кога трябва да започне менструацията ви, препоръчително е да направите тест не по-рано от 19 дни след последния незащитен секс..

5. Могат ли някакви лекарства или състояние на тялото да повлияят на резултатите??

 • Преди тестване, не забравяйте да прочетете инструкциите на производителя за всички лекарства, които приемате..
 • Лекарствата за плодовитост, съдържащи хормона hCG, могат да доведат до грешни резултати (лекарства за плодовитост обикновено се инжектират и тестването скоро след инжектирането може да доведе до фалшив резултат „Бременни“).
 • Други лекарства за плодовитост (като кломифен цитрат), болкоуспокояващи и хормонални контрацептиви (като противозачатъчни хапчета) не трябва да пречат на резултата.
 • Ако наскоро сте спрели да използвате хормонална контрацепция или приемате лечение за плодовитост като кломифен цитрат, вашият менструален цикъл може да е нередовен, което може да доведе до преждевременно изследване..
 • Ако наскоро сте бременна (включително пропусната или прекъсната бременност), може да получите фалшив резултат „Бременна“.
 • Ако вече сте или скоро ще сте в менопауза, може да получите фалшив резултат „Бременна“, въпреки че не сте бременна.
  При небременни жени в перименопауза и постменопауза с цифрово устройство за гестация Clearblue са получени приблизително 0,2% от резултатите „Бременни“ от различни партиди, с диапазон от 0 до 0,5% за различни партии. Всички неверни резултати са получени при жени над 50 години.
 • Извънматочната бременност и кистите на яйчниците могат да доведат до грешни резултати.
 • Многоплодната и извънматочна бременност може да доведе до грешни резултати от индикатора на бременността.
 • В ранните етапи бременността може да бъде прекратена по естествен път. Ако резултатът е „Бременна“, по-късно може да установите, че не сте бременна, тъй като бременността е била прекратена по естествен път. Индикаторът обаче може да показва неочаквани резултати..
Ако получите неочаквани резултати, трябва да ги обсъдите с Вашия лекар..

6. Използвах устройството, но символът за изчакване не се появи. Какво означава това?
Тестът не работи според очакванията. Вижте раздела „Тестови грешки“.

7. Използвах устройството, но резултатът не се появи на дисплея. Какво означава това?
Резултатът ви трябва да се появи на дисплея в рамките на 3 минути. Ако резултатът не се появи, вижте раздела "Тестови грешки".

8. Резултатът от моето тестване е „Има бременност“. Какво трябва да направя?
Ако резултатът е "Има бременност", трябва да се консултирате с лекар за съвет относно по-нататъшни действия.
Показателят за гестационна възраст показва само приблизително кога е настъпило зачеването. Лекарят ще изчисли етапа на бременността до първия ден от последната менструация.
Зачеването настъпва приблизително 2 седмици преди очакваното начало на Вашия период.

9. Резултатът от теста ми е „Бременна“, но вярвам, че зачеването не е могло да се случи в деня, определен от показателя за гестационна възраст. Възможно е?
Показателят за гестационна възраст е 92% точен, когато се тества с помощта на първата дневна проба от урина. Някои лекарства или състояния в организма могат да повлияят на резултата. Вижте въпрос 5.

10. Направих си тест вчера, резултатът е „Има бременност“. Повторих теста днес и според показателя за бременност, броят на седмиците от зачеването е намалял. Какво трябва да направя?
Нивата на hCG хормон се колебаят, тъй като се увеличават, така че има шанс индикаторът на гестационната възраст да даде неочаквани резултати при тестване в последователни дни..
Повторете теста след 5 дни и ако индикаторът за гестационна възраст отново покаже, че броят на седмиците от зачеването е намалял, вижте въпрос 11.

11. Направих си тест преди седмица, резултатът е „Има бременност“. Повторих теста и според индикатора броят на седмиците от зачеването намаля. Какво трябва да направя?
Ако тестът е извършен според указанията, като се използва първата сутрешна урина и в двата случая и индикаторът показва неочаквани резултати, потърсете Вашия лекар.

12. Резултатът от моето тестване е „Без бременност“. Какво трябва да направя? Може да не сте бременна или нивата на хормона на бременността ви не са достатъчно високи, за да бъдат открити.
Освен това може да сте изчислили грешно деня от началото на очаквания период.

 • Ако тествате рано, тествайте отново след деня на очаквания период..
 • Ако периодът ви се забави, направете повторен тест след 3 дни.
Ако резултатът от теста е "Без бременност", но все още нямате менструация, посетете Вашия лекар..

ГРЕШКИ ПРИ ИЗПИТВАНЕ

Грешка при получаване на пробата (индикатор с изображение на книга на дисплея) - възникна грешка по време на тестването.
Възможните причини са:

 • Пробоотборникът не сочеше надолу или тестът не беше поставен на равна повърхност след попадане на урина.
 • Не се използва достатъчно или твърде много урина.
Изпробвайте отново с нов тест и следвайте инструкциите внимателно.

Грешка при празен дисплей - Тестът не е извършен правилно. Това може да се дължи на неспазване на инструкциите за употреба..
Трябва да се направи още един тест. Следвайте внимателно инструкциите за употреба.

УНИЩОЖАВАНЕ НА ТЕСТА
Извадете батерията от тест лентата, преди да я изхвърлите.
Батерията трябва да се изхвърля в съответствие със съответните разпоредби..
За да извадите батерията, поставете монета в слота в края на тест лентата и я завъртете, за да изложите гърба на тест лентата. Ако батерията не се вижда, издърпайте държача на батерията по посока на стрелката, за да извадите батерията.

Внимание! Не разглобявайте, презареждайте или изхвърляйте батериите в огън..

Това устройство е предназначено за домашна употреба..
Домашен тест за бременност.
Само за самопроверка.
Само за in vitro диагностична употреба.
Не е за орална консумация.
Съхранявайте при 2-30 ° C (36-86 ° F).
Ако се съхранява в условия на ниска температура, оставете при стайна температура за 30 минути преди тестване.
Тестовото устройство може да се използва само веднъж..
Да се ​​пази далеч от деца.
Не използвайте тест лента, ако опаковката от фолио е повредена.
Не използвайте тест лента с изтекъл срок на годност.
Този продукт съдържа батерии.
Изхвърляйте в съответствие с местните разпоредби.

Това ръководство се отнася за модел № 506973

За запитвания за продукти, моля, свържете се с екипа за поддръжка на клиенти на адреса по-долу:

Производител:

Оторизиран представител на производителя в Русия:
CJSC фирма CV PROTEK, 127282, Москва, ул. Чермянская, 2.
Тел. (495) 737-35-00.

ЯСЕН ЦИФРОВ ЦИФРОВ ЦИФРОВ ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ

 • Начин на приложение

Седмичният тест за бременност Clearblue Digital е първият и единствен тест, който е толкова точен, колкото ехографията в гестационните седмици **. Неговият интелигентен двоен сензор не само ще ви каже дали сте бременна или не, „Бременна“ или „Не сте бременна“, но също така ще определи и вашите срокове за седмици.

Толкова точен, че определя броя на седмиците от зачеването

Този тест комбинира 2 теста в един - първо, той открива присъствието на хормона на бременността с точност над 99% (когато се използва от деня на очакваното начало на менструацията ви) и ако сте бременна, ДОРИ посочва периода в седмици от момента на зачеването (1 - 2, 2 - 3 седмици и повече от 3 седмици (3+)). Точността при определяне на броя на седмиците от момента на зачеването е 92%.

Тестване 5 дни по-рано

Толкова чувствителен, че може да се използва до 5 дни преди деня на пропуснатия период *.

Непогрешимо точни цифрови резултати

В рамките на 3 минути на екрана ще се покаже резултатът "Бременна" или "Не бременна". Когато се покаже резултатът () "Бременна", времето от зачеването също ще бъде показано на екрана (1 - 2, 2 - 3 седмици и 3+ седмици).

Начин на приложение

1. Преди теста Clearblue digital

Моля, прочетете внимателно листовката с инструкции, преди да използвате Clearblue Digital Test за бременност със седмичен индикатор.

От деня, в който се очаква да започне менструацията ви, тест за бременност може да се направи по всяко време на деня. Когато тествате рано, използвайте първата сутрешна урина за този ден, за да получите точен индикатор за срок за седмици. Избягвайте прекомерния прием на течности преди извършване на тест за бременност.

За да започнете тестването, отворете торбата с фолио, извадете теста от нея и отстранете синята капачка.

2. Провеждане на теста.

Задръжте абсорбиращия тестов връх надолу под струята урина за 5 секунди. Внимавайте да не намокрите останалото тесто.

Извършване на теста Като алтернатива можете да вземете проба от урина в чист, сух съд. Потопете абсорбиращия връх в урина за 20 секунди.

Може да се наложи да сложите капачка и да поставите теста върху хоризонтална повърхност.

Задръжте върха надолу, докато чакате резултата да се появи, или поставете теста върху хоризонтална повърхност.

Насока нагоре / надолу

По време на изпитването никога не провеждайте теста с абсорбиращия връх, насочен нагоре.

3. Изчакайте 3 минути.

Изчакайте 3 минути След като се извърши Clearblue Digital Test за бременност със седмичен индикатор, на екрана ще се появи мигащ часовник в режим на готовност, който показва, че тестът работи. Когато символът в режим на готовност спре да мига, резултатът се показва.

4. Четене на резултатите.

- Крайният резултат ще се покаже на екрана след 3 минути.

- Резултатът "Бременни" може да се покаже до резултата от дължимия индикатор за седмици. Изчакайте, докато символът на пясъчен часовник спре да мига и дисплеят показва резултата от дължимия индикатор в седмици.

Резултатът ще остане на екрана за около 24 часа.

Резултатът ви е "Не сте бременна" -

Бременни 1–2 Резултатът ви е „Бременни“,

зачеването е станало преди около 1-2 седмици. 3-4 седмици

Бременни 2–3 Резултатът ви е „Бременна“,

зачеването е станало преди около 2-3 седмици. 4-5 седмици

Бременни 3+ Резултатът ви е "Бременни",

зачеването е настъпило преди повече от 3 седмици. 5+ седмици

Тест за бременност Clearblue: инструкции, приложение, точност, рецензии

Днес ще ви бъдат представени инструкции за теста за бременност Clearblue. Какво е това устройство? За какво се използва? Как се извършва бързата диагностика на бременността у дома? Всяко съвременно момиче трябва да разбере всичко това. Всъщност всичко е по-лесно, отколкото изглежда. Ако знаете как правилно да направите тест за бременност, можете да разпознаете успешно зачеване в началните етапи..

Описание

Инструкциите за тест за бременност Clearblue варират. Въпросът е, че ще трябва да изучавате различни методи за домашна експресна диагностика на факта на зачеването.

Като цяло тестът за бременност е малко устройство, на което трябва да нанесете урина. След няколко минути можете да оцените резултата. Тестовете помагат да се разбере дали една жена е бременна или не.

Как става това? С успешното зачеване на бебе започва активно производство на hCG в организма. Този хормон липсва в здраво тяло. Около края на първия месец от „ситуацията, представляваща интерес“, концентрацията на hCG ще бъде особено висока. Вещество от тест за бременност ще реагира на този хормон.

Разновидности на устройства

Инструкциите за теста Clearblue, както вече споменахме, може да са различни. Работата е там, че много зависи от вида на устройството, използвано за домашна диагностика на бременността..

В момента можете да срещнете такива видове тестове:

 • ленти с ленти;
 • мастилено-струен;
 • таблетка;
 • електронни.

Кои да използвам? Обикновено отговорът на този въпрос зависи от личните предпочитания на жената. Цифровите тестове се считат за най-точни и лесни за използване, а лентите за ленти се считат за най-евтините. След това ще разгледаме по-подробно всеки тип устройство за диагностика на „интересното положение“..

Лента лента

Инструкциите за тестване на Clearblue ви водят през използването на съответните устройства. Не е толкова трудно, колкото звучи. Дори тийнейджър може да диагностицира бременност у дома.

Нека започнем с разглеждането на лентички с ленти. Те се продават във всяка аптека. За да ги използвате, трябва:

 1. Разопаковайте теста.
 2. Съберете малко сутрешна урина в стерилен, предварително приготвен съд.
 3. Спуснете лентата до референтната марка в биоматериала.
 4. Извадете устройството след 3-5 секунди.
 5. Поставете теста на суха и равна повърхност.

Това е всичко. Сега остава да се изчака. Инструкциите за тест за бременност Clearblue показват, че диагностичният резултат може да бъде оценен за 5 минути. Ефективността на диагнозата се губи след 15-20 минути.

Тестове за таблети

Инструкциите за тест за бременност Clearblue Easy ще ви помогнат да разберете как правилно да проверите за потвърждение на факта на зачеването у дома. Не е толкова трудно, ако се подготвите правилно..

Следващият тип тест Clearblue е таблет. Те са малък приемник с пипета и стерилна бутилка за урина. Това тесто е по-лесно за използване от лента с ленти.

За да проверите бременността с таблетка Clearblue, трябва:

 1. Съберете урината (сутрин) в буркан от комплекта.
 2. Пипетирайте малко биоматериал.
 3. Капене на урина върху приемния прозорец.

На този етап можете да завършите. Сега остава само да се изчака свидетелството на теста. Те ще се появят след около 3-5 минути..

Мастилено-струен тест

Трябва да използвате тест за бременност Clearblue? Инструкциите за използване на подходящото устройство със сигурност ще ви помогнат да разберете правилата за провеждане на процедурата у дома. Мастилено-струйните тестове Cliablu са много търсени сред жените. Отбелязва се, че те са най-често срещаните и удобни.

Тестът Clearblue Jet може да се използва, както следва:

 1. Започнете да уринирате след продължително въздържание от ходене до тоалетна.
 2. Поставете домашното устройство за диагностика на бременността с приемащата страна под потока урина.
 3. Задръжте теста в това положение за няколко секунди.
 4. Поставете устройството на чиста, суха и равна повърхност.

Това е всичко. Сега остава само да се оценят показанията на теста Clearblue. Инструкцията за това устройство казва, че можете да видите надежден резултат след няколко минути. След 20 минути ефективността на диагнозата се губи. Това е нормално..

Цифрови тестове

Но това не е всичко. Дигиталните тестове за бременност Clearblue са много търсени днес. Инструкциите за използването им подчертават, че жената ще може да види не само диагностичния резултат, но и очакваното време.

Цифровите тестове за бременност са подобни на използването на мастиленоструйните тестове. Просто поставете приемащия край на устройството под потока урина и след това оценете предложения резултат. Появява се почти моментално.

Относно чувствителността

Вече е ясно как да се използва цифровият тест за бременност Clearblue. Инструкциите за използване на такова устройство ви помагат да разберете как да получите най-точния резултат..

Много момичета се интересуват от това кои тестове се считат за най-добри. Цифровите устройства за диагностика на бременност са най-точни. Те ви позволяват да определите факта на зачеването след няколко дни след закъснението на критичните дни. Тяхната чувствителност е 10 Mme / ml. Това е най-точният показател.

Тестовете за таблетки Clearblue и мастиленоструйни принтери могат да открият бременност в първите дни на критичните дни. Тяхната чувствителност обикновено е около 20 Mme / ml..

Лентите с ленти се считат за най-малко чувствителни и точни. И Clearblue не е изключение. Работата е там, че чувствителността на такива устройства е само 25 Mme / ml. Това е достатъчно, за да се установи фактът на бременността в първите дни на пропуснат период, но поради неговото представяне лентите с ленти могат да дадат неправилен резултат.

Къде да спра

Прегледахме инструкциите за употреба за Clearblue Digital и други тестове за бременност Cliable. Сега е ясно как да ги използваме. Но кое е най-доброто място за спиране?

За съжаление няма категоричен отговор на този въпрос. Ако искате бързо да разберете за бременността или нейното отсъствие, препоръчително е да отдадете предпочитание на таблети, мастиленоструйни или електронни устройства. В противен случай е по-добре да закупите няколко ленти с ленти..

Освен това с ранната диагноза „интересна позиция“ много жени купуват различни тестове. Това помага не само да проследите динамиката на промените в нивото на hCG, но също така ви позволява да изпробвате всички устройства от Clearblue в действие..

Разходите

Искате ли да си купите Clearblue цифров тест за бременност? Проучихме инструкциите за използване на това устройство. Сега можете да се запознаете с многобройните рецензии на продуктите Cliable. Какво мислят клиентите за тези тестове?

Към днешна дата електронният тест за бременност Clearblue (инструкциите са представени на вашето внимание по-горе) се счита за най-скъпото устройство. Средно за една таблетка трябва да платите около 400 рубли.

Мастилено-струйните тестове "Cliable" са по-евтини. Обикновено трябва да платите за тях от 200 до 350 рубли. Същата е цената на таблетните устройства за домашна диагностика на възможно зачеване.

Лентовите ленти се считат за най-евтините. В някои аптеки такива устройства от Clearblue могат да бъдат намерени за 100 рубли. Средната цена на тестовия комплект от две ленти е около 150 рубли.

Наличност

Цифровите инструкции за употреба Clearblue няма да отговорят на всички въпроси, които жените имат. Например, много се интересуват от наличността на продуктите на Cliable. Търсенето на тест за бременност в целия град не е най-доброто решение, особено когато можете бързо да намерите аналози.

За щастие жените са забелязали, че Clearblue е добре позната марка. Това означава, че няма да е трудно да се намерят продукти. Всяка аптека има поне един или два вида устройства от тази марка.

Само в някои региони съответните продукти не са намерени. Но той може лесно да бъде намерен в Интернет и поръчан от официалните уебсайтове на аптеките..

Винаги ли са верни?

Инструкциите за тест за бременност Clearblue показват, че такива устройства се считат за най-точни и надеждни. Наистина ли е?

Първо, много зависи от това кой тест се използва. Лентите с ленти често са грешни. Но за електронните устройства точността на диагностициране на бременността на ранен етап е около 93%. Това е достатъчно, за да говорим за висока точност и чувствителност..

За съжаление жените понякога се оплакват от неточни резултати от теста за бременност Clearblue. Инструкциите за тях предписват, че са възможни грешки, но вероятността за тяхното възникване е около 1-5%. Тоест, ако се използват правилно, те могат да бъдат елиминирани. Но това не е всичко! Инструкциите на Clearblue Digital показват, че бременността може да бъде открита дори преди забавяне.

Нито един домашен диагностичен тест не е 100% точен. Може да покаже фалшиво положителен или фалшиво отрицателен резултат. Понякога можете да видите подобни отзиви за Clearblue, но това не означава, че продуктите на компанията са лоши. Възможно е жената, която е имала грешка, да е нарушила процедурата за използване на теста.

Съвети за кандидатстване

Как да използвам теста за бременност Clearblue Inkjet? Инструкциите за използване на това устройство са посочени по-горе. Какви съвети ще ви помогнат да избегнете трудности и грешки при диагностициране на бременност?

Те изглеждат така:

 1. Тестовете не се препоръчват преди отлагането на критични дни, дори цифрови.
 2. При диагностициране на възможна бременност се препоръчва да не се пие много течност, а също така да не се уринира поне 8 часа.
 3. За процедурата трябва да използвате средната порция урина. За да направите това, ще трябва да изчакате 1-2 секунди след уриниране..
 4. Събирането на урина се прави най-добре сутрин..
 5. За събиране на биологичен материал се препоръчва да си купите стерилен буркан за тестване. Може лесно да се намери във всяка аптека..
 6. Ако тестът за бременност показа отрицателен резултат със забавяне на менструацията, диагнозата трябва да се повтори след няколко дни.
 7. „Призрак“ на устройство често показва успешно зачеване. По-добре да повторите диагнозата на следващия ден.

В действителност всичко е по-просто, отколкото изглежда. Инструкциите за тестване на Clearblue не се различават от начина, по който използвате подобни устройства, които откриват бременност. Просто продуктите на Cliable са се доказали добре. И следователно такива тестове са в голямо търсене..

Други отзиви

Прегледахме инструкциите на Clearblue. Тези тестове са популярни и търсени сред населението. Но какви отзиви напускат момичетата все по-често? Освен точността, цената и чувствителността на наличността на продукта, може да се отбележи, че производителите са свършили добра работа при проектирането на своите тестове..

Жените са доволни, че от естетическа гледна точка Clearblue надминава популярните си конкуренти, например Evitest. Не може да не е привлекателно. И ако преценим, че Clearblue радва със своята точност, може да се заключи, че само няколко клиенти са разочаровани от резултатите от диагностиката на бременността..

Някои твърдят, че освен приятния си външен вид, Cliable няма предимства пред по-евтините си конкуренти. Точността на почти всички устройства за домашна диагностика на зачеването е приблизително еднаква. И следователно, не всяка жена се съгласява да надплати за марка..

Резултат

Разбрахме какви са инструкциите за употреба за Clearblue Digital и др. Трябва ли да си купите такива тестове за бременност??

Да, особено ако парите не играят решаваща роля при избора на метод за диагностика на възможно зачеване. Въпросът е, че тестовете Clearblue са се доказали на пазара. И затова голямо внимание е привлечено към такива устройства..

Тестовете Clearblue обаче не са надарени с чудодейни свойства. Може да грешат. Никой не е имунизиран от това. Но, съдейки по отзивите, жените рядко срещат фалшиви свидетелства за "Cliable".

Clearblue устройства: инструкции и прегледи за използването на тест за бременност

Използването на тест ленти за пропуснати периоди е популярно сред жените. Аптеката предлага разнообразие от устройства от евтини до скъпи, които позволяват да се определи концепцията с различна степен на точност..

Ако трябва да знаете точния резултат, тогава трябва да обърнете внимание на теста за бременност Clearblue, който ви позволява да определите с точност от 99% дали една жена е забременяла или не. Нека да разгледаме как работи Clearblue и защо тестът може да покаже фалшиви резултати..

Какво е Clearblue електронно устройство?

Electronic Clearblue работи като всички тест ленти, като открива присъствието на хормона hCG в урината, който се произвежда в женското тяло след зачеването. Устройството позволява 2 вида тестване:

 1. Определение за бременност. Прозорецът показва надпис: "бременна" или "не бременна" или (+/-).
 2. Гестационната възраст. Ако бременността се потвърди, периодът се посочва с точност 1-2 седмици.

В сравнение с прости тест ленти, Clearblue Digital Test за бременност елиминира възможността за погрешно четене.

Налични са няколко разновидности на електронната Clearblue. Някои модели могат да се използват многократно, а някои могат да се използват само веднъж. Има линия от евтини цифрови устройства, които могат да потвърдят бременността, без да определят гестационната възраст. Но всички тестове се отличават с висока чувствителност на оптичния индикатор и точност.

Една от опциите за съдържанието на опаковката с тесто

Инструкции за използване на цифровия тестер

Към теста за бременност Clearblue Digital има няколко инструкции. Вложката съдържа много снимки с описание, където подробно са описани целият процес на тестване и правилата за оценка на резултата.

Как да използвам?

Придружаващата анотация описва подробно как да използвате теста за бременност Clearblue. За да подобрите точността на проверката, е важно да следвате последователно всички стъпки:

 1. Извадете тестера от запечатаната опаковка. Това се прави преди изследване.
 2. Отстранете капачката, покриваща абсорбиращата тест лента.
 3. Урина за 5-7 секунди върху абсорбиращия индикатор. Можете да спуснете върха за 15-20 секунди в съд с урина.
 4. Затворете върха, навлажнен с урина, с предварително свалената капачка.
 5. Поставете тестера върху хоризонтална повърхност или застанете изправени.

Символът на пясъчен часовник, който се появява на екрана, показва, че устройството е започнало да работи. Отнема около 3 минути, за да се определи концентрацията на hCG, след което часовникът ще изчезне и ще се появи резултатът от изследването. Данните се съхраняват на дисплея за един ден.

Докато устройството анализира състава на урината за наличие на хормон на бременността, то не трябва да се движи или разклаща..

Четене на резултата

Тестът за бременност Clear Blue елиминира погрешно тълкуване на данните, които възникват при използване на тестери с ленти. Там потъмняването на мястото на лентата понякога води до факта, че се получава съмнителен резултат..

Електронното устройство дава еднозначен отговор, опровергава или потвърждава концепцията.

Как да използвам ясно синьо с ивици?

Inkjet Clearblue с ивици е една от първата серия тестери, пуснати от производителя. Когато концепцията е потвърдена, в прозореца се появяват 2 реда.

Инструкциите за мастилено-струйния тест Clear Blue показват алгоритъма за проверка:

 1. Отворете запечатаната опаковка.
 2. Заместете абсорбиращата част под струята урина за 10-15 секунди. Не потапяйте в съд със събрана урина.
 3. Поставете тестера върху равна повърхност.

Резултатът се оценява за 10 минути. Когато настъпи бременност, се появяват 2 чертички.

Недостатъкът на този инструмент е, че вторият ред може да не е точен. Това прави данните трудни за интерпретация. Освен това няма прозорец, който да показва дали устройството е използвано правилно. Но лентите Clear Blue са по-евтини, така че някои жени предпочитат тази серия..

Дори ако жената е спазвала правилата за използване на теста за бременност Clearblue, не може да се гарантира 100% точност на теста..

Общ преглед

Като анализирате отзивите, оставени за Clearblue, можете да подчертаете общи положителни и отрицателни точки. Сред плюсовете жените отбелязват:

 • удобство;
 • способността да се открие зачеването дори преди закъснението;
 • висока точност на резултата.

Но някои жени, които са използвали Clear Blue, говорят отрицателно за устройството:

 • висока цена;
 • грешки при определяне на бременността;
 • неправилно посочване на гестационна възраст.

Може ли тестовете да са грешни?

Въпросният тест може да е грешен или да даде фалшиво положителен (фалшиво отрицателен) резултат, както всяка друга диагностична техника. Причината за получаване на неправилни данни може да бъде:

 • ниски нива на hCG;
 • извънматочно местоположение на яйцеклетката;
 • плацентарна недостатъчност;
 • заплаха от прекъсване;
 • бъбречно заболяване (има малко hCG в урината, дори в края на бременността);
 • пиене на голямо количество течност преди проверка;
 • прием на диуретици;
 • възпаление на репродуктивните органи;
 • приемане на контрацептиви или лекарства за стимулиране на овулацията.

Друга причина за неточната работа на Clear Blue е датата на изтичане. Това се случва, когато жената, планираща бременност, закупи предварително скъп тест, който да използва, ако има съмнение за бременност. По време на съхранение срокът на годност може да изтече и чувствителността на реагентите ще бъде нарушена..

Чувствителност на устройството към анализ на струята на урината

Производителите посочват, че тестът за бременност Clear Blue е силно чувствителен. Времето за изпитване е без значение за Clearblue. Устройството може да открие хормон на бременността в урината не само сутрин, но и вечер или следобед. Това благоприятно отличава тестера от другите тест ленти и ви позволява да не чакате сутринта, за да потвърдите или откажете оплождането на яйцето.

Надеждност на тестера за многократна употреба

Clearblue за многократна употреба е сравнително нова разработка от производителя. Устройството използва мастиленоструйни касети и тестерът може да се използва до 20 пъти.

Инструкциите показват, че с помощта на тестера е възможно:

 • определете времето на овулация;
 • идентифициране на ранно зачеване;
 • когато проверявате по време на бременността, разберете приблизителната дата на раждане.

Устройството има специален съединител за свързване към компютър.

Ще се покаже ли преди закъснението на менструацията?

Ако имате редовни периоди, 2-3 дни преди закъснението, можете да използвате Clearblue за еднократна или многократна употреба. Устройствата с висока точност определят началото на оплождането.

Ако вашите периоди не са редовни, тогава тестерът може да се използва 10-14 дни след незащитен секс, независимо от датата на менструацията ви. Ясно сините ленти са по-малко чувствителни и трябва да се използват след забавяне..

Ако се съмнявате, можете да направите множество тестове от различни производители

Положителен резултат

Дори ако тестерът е показал бременност, не трябва да се ограничавате до една проверка. Необходимо е анализът да се повтори след няколко дни и да се даде кръв за hCG в антенаталната клиника. В допълнение към зачеването, причината за фалшиво положителни показатели може да бъде:

 • приемане на контрацептиви;
 • получаване на лекарства за стимулиране на овулацията;
 • възпаление на яйчниците.

Бременността може да бъде потвърдена или отречена само след преглед от гинеколог и кръвен тест за hCG.

Clearblue Digital тест за бременност със седмичен индикатор - преглед

Цифровият тест за бременност Clearblue ще предостави добри новини след седмици. Точност над 99%. Предимства и недостатъци, тестов алгоритъм и декодиране на резултата. Снимка на резултата от теста ми

След като гинекологът ми постави диагноза „менструални нарушения като опсоменорея“, вярата, че някой ден отново ще стана майка, напълно ме напусна.

За пореден път, когато менсисът не дойде навреме, не отдавах особено значение, защото „цикъл с различен размер“ с интервал от 35 - 45 дни стана норма. Но когато минаха 50 дни от последната менструация, се появи гадене сутрин и подуване на млечните жлези - в душата ми се появи малко надежда.

Купих си редовен тест за бременност от десет рубли - той се оказа положителен. За да отпразнувам, изтичах до предродилната клиника, уговорих час след месец. Страдах една седмица в очакване, а след това тичах стремглаво до аптеката и си купих тест за установяване на гестационната възраст след седмици.

Дигитален тест за бременност "Clearblue Digital" с индикатор за краен срок в седмици.

Принципът на теста за бременност и точността на определяне на гестационната възраст.

По време на бременността тялото на жената произвежда хормон на бременността - hCG (човешки хорион гонадотропен хормон).
В ранните етапи на бременността количеството на hCG в организма се увеличава. Устройството може да открие дори малки количества от този хормон в урината. (Чувствителността на този тест е 25 mIU / ml).
Въз основа на нивото на hCG в урината, показателят за гестационна възраст показва очакваното време от зачеването.
Лабораторните тестове показват, че устройството е с повече от 99% точност при откриване на бременност, когато се използва от деня, в който очаквате да започне менструацията ви. Ако обаче се тества преди очакваното начало на менструацията и се получи резултат Без бременност, все пак е възможно да сте бременна..

Опаковка, външен вид.

Външната опаковка е ярка картонена кутия с инструкции за използване на устройството

Тестовият модул най-вече ми напомни за електронен термометър, само малко по-голям по размер.

Устройството има малък дисплей и семплер, който се поставя или под потока урина, или в контейнер с урина.

Как правилно да тествате.

Преди употреба внимателно прочетох инструкциите за употреба.

Извадих устройството от запечатана опаковка от фолио непосредствено преди тестването.

Тестът е лесен за използване и може да се направи по два начина - или поставете пробовземача под струята урина, или съберете част от урината в чист, сух съд и след това поставете пробовземача в урината.

За мен вторият вариант е по-познат и удобен..

Използвах сутрешната проба урина за най-голяма точност..

Пробоотборникът е бял, влакнест, с форма на пръчка за сладолед, поставих го в урината строго вертикално, за 20 секунди, след това поставих теста на хоризонтална повърхност, не сложих капачката, въпреки че можете да го поставите.

Инструкции:

Декодиране на резултата.

Няколко секунди след като поставих теста хоризонтално, на дисплея се появи мигащ символ за готовност на пясъчен часовник. резултатът сякаш чака цяла вечност. макар че 3-4 минути минаха насила.

Първо в ъгъла на екрана се появи икона „+“ - тя потвърждава бременността.

След това се появиха числата „3+“

Моето тестване беше проведено в рамките на една седмица, тестът показа "3+", този резултат съответства на 5 или повече акушерски седмици. Три седмици по-късно (! Все още имах късмет) след като се свързах с предродилния регистър на клиниката, все пак имам среща с акушер-гинеколог, след преглед размерът на матката беше определен на 8-9 седмици от бременността.

Запазих резултата на дисплея за един ден - това прави възможно удоволствието на съпруга ми, който се завърна от работа.

Типични грешки при теста.

 • Ако държите пробника в урина за по-малко от предписаното време, тестът няма да работи.
 • Освен това, след като извадите теста от контейнера за урина, не обръщайте тестовия модул с главата надолу, като сочите пробника нагоре. В противен случай тестът също ще се провали. Правилното положение е хоризонтално.
 • А що се отнася до най-точния резултат, най-добре е да съберете сутрешната порция урина, в противен случай резултатът

Недостатъци на цифровия тест.

Колко точен е всъщност тестът. Максималният брой на дисплея след оценка на резултата е "3+", т.е. ако бременността е 6 акушерски седмици или 12 акушерски седмици, тестът все пак ще покаже "3+" и ще седне и ще познае колко всъщност има. Оттук и заключението. какъв ще бъде най-точният тест при ранното тестване.

Доста големи разходи - една тестова система струва около 440 - 470 рубли.

При най-малката грешка по време на теста скъп тест ще бъде развален и ще получите дългоочаквания резултат.

Също така трябва да се помни, че гестационната възраст, която тестът определя, е периодът от момента на зачеването, гестационната възраст в акушерските седмици, установена от гинеколога, винаги ще бъде с две седмици по-дълга, отколкото показа дигиталният тест.

Тестът "Clearblue Digital" е наистина уникален и "интелигентен", той точно ще определи дали сте бременна или не, с положителен резултат, той правилно ще определи периода от момента на зачеването.

Препоръчвам на тревожни бъдещи майки, които по някаква причина все още не са имали време да посетят акушер-гинеколог, но които са нетърпеливи да разберат гестационната възраст, да си купят цифров тест за бременност и да се уверят в щастливите новини и разбира се да зарадват любимия си съпруг.

Тест за бременност ClearBlue

Ако трябва да разберете дали сте бременна или не, използвайте теста Clearblue, който в момента се препоръчва от повечето гинеколози. Британската марка, която стартира през 1985 г., произвежда диагностични устройства за домашна употреба, които се продават в 47 страни.

Компанията е особено известна с тестове за бременност, овулация, плодовитост, Clearblue е световен лидер в производството на подобни продукти. Първата тестова система в един етап е пусната през 1988 г., втората цифрова - през 2008 г., което ви позволява да определите не само наличието на бременност, но и нейната продължителност.

Свръхчувствителните тестове за бременност на Clearblue със стабилен цикъл показват изключително точен, както уверяват производителите, лабораторен резултат - 25-30 Мед / мл. За сравнение, чувствителността на конвенционалните тестови системи е 10–20 IU / ml.

Безспорното предимство на диагностичните тестови устройства за домашна употреба на компанията Clearblue е откриването на извънматочна бременност, нито едно друго домашно устройство на други марки няма тази способност. Можете да използвате тестовата система по всяко време на деня според инструкциите, резултатът ще се появи след минута.

Принцип на действие

Когато настъпи оплождането на яйцеклетката, жълтото тяло (временната жлеза) веднага започва да произвежда специален хормон - hCG (човешки хорион гонадотропин). Произвежда се при бременни жени първо от жълтото тяло, след това от плацентата. Именно на чувствителността към това хормонално вещество се основава работата на различни тестове за бременност, чиято същност е да се идентифицира hCG в женската урина.

Нивото на хорион гонадотропин при бременни жени се повишава бързо още през първите седмици, поради което тестът за бременност Clearblue е точен в 99% от случаите още в началото на очакването на менструацията. Практиката показва, че тази диагноза е точен показател дори няколко дни преди деня, когато трябва да има менструация. Но трябва да се има предвид, че в самото начало на бременността, hCG все още не е достигнал правилната концентрация, поради което, за да се избегнат грешки, е по-добре да се тества точно в съответствие с инструкциите.

Разновидности на тестовете

Тестовете за бременност Clearblue се различават по тип в зависимост от това как работят.

Мастиленоструйните устройства се считат за най-надеждни, популярни, лесни за използване, високочувствителни, висококачествени, евтини. Но те също така дават най-много грешки. Принцип на действие: течността влиза в лентата, движи се по влакнестата повърхност до реагента до желаната марка и дава резултата. Вътре в системата има частици с антитела, които реагират на хорион гонадотропин на бременната жена.

Първите в света електронни (или дигитални) тестове за бременност с прозрачна синя форма са проектирани и пуснати през 2008 г. Това бяха първите домашни диагностични устройства, които показваха резултата на дисплея, не с икони или ивици, а с думи. А също и първите системи, които определят приблизителната гестационна възраст.

Според производителя цифровото устройство показва еднозначен резултат, който не може да бъде тълкуван по друг начин. Следователно гарантираната надеждност е около 100%, когато се използва правилно. Такива устройства са особено важни за тези, които се нуждаят от спешни данни. Информацията, показана на монитора след тестване, не се променя през деня, както е при лентите, но след това информацията изчезва.

Колкото по-близо е до очакваното месечно тестване, толкова по-висок ще бъде резултатът:

Тестване в дни преди пропуснатия периодРезултатът е "бременна", процент
451
382
290
195–99

Използване на тестовата система Clearblue Plus

Тестът Clearblue Plus е най-простият от цялата линия, но не по-малко надежден от сложните аналози. Вече може да се използва от деня на очакваната менструация. За по-надежден резултат е по-добре да тествате сутрешната урина в контейнер или под поток. През 2012 г. печели наградата за дизайн на Red Dot за своя революционен дизайн.

Правила за използване на теста:

 • извадете пръчката от опаковката, свалете капачката;
 • потопете пръчката тесто в контейнера със сутрешната урина, задръжте 5 секунди. Друга възможност е да го задържите под струята урина за 5 секунди. При струйния метод основното е да се уверите, че течността попада върху върха на устройството, който трябва да стане розов. Ако това не се случи или цветът е твърде слаб, тогава не е достигнало достатъчно течност по върха;
 • извадете пръчката от контейнера и я поставете хоризонтално.

Ако се използва правилно, обозначено със синята контролна линия в един от прозорците, резултатът ще се появи след минута или по-малко. За да бъде диагнозата ясна, се препоръчва да изчакате 3 минути.

Появата на знака „+” във втория прозорец ще означава бременност, а знакът „-” означава липса на бременност. Важно е на двете дъски да се появят две линии и интензивността на цвета им няма значение. Линиите могат да бъдат с един и същи цвят или един да е по-ярък.

Резултатите на лентата са валидни за 10 минути. Ако след този период на него се появят промени, тогава те не означават нищо. Тестването трябва да се повтори, ако синята контролна вертикална линия не се появи на лентата.

Плюсове на Clearblue Plus

 • точност до 99% (10–25 mIU / ml);
 • възможно е ранно тестване - 4-5 дни преди очаквания период, но точността на резултата може да е по-ниска;
 • пръчката има удобна форма - лесно е да я задържите по време на метода за тестване на струята;
 • поради наличието на дълга дръжка се спазва хигиена;
 • върхът е наполовина по-широк от предишните системи;
 • не се изисква контейнер за събиране на урина, така че тестването може да се извършва не само у дома;
 • лесна оценка на резултатите;
 • разумна цена - в рамките на 170 рубли.

Недостатъци на тестовете Clearblue Plus

 • не се изключва фалшиво отрицателен резултат при тестване няколко дни преди очакваното месечно;
 • еднократен тест;
 • невъзможно е да се определи периодът в седмици.

Използване на системата за лесно тестване Clearblue

Устройството е идентично с предишното по приложение и интерпретация на резултатите. За да използвате теста за бременност Clearblue Easy, трябва също да премахнете защитното фолио, да свалите капачката, да спуснете върха в контейнер с урина или да поставите тестерния индикатор под струята урина, така че да е напълно потопен в него, в противен случай е възможен ненадежден резултат. Ако се използва правилно, индикаторът ще стане розов, което означава, че е имало достатъчно урина за диагностика.

Трябва да използвате устройството в първия ден на забавяне на менструалния поток. Самата процедура ще отнеме само 5 секунди, след това още 2-3 минути, за да се изчакат резултатите. За надеждност пръчката трябва да бъде поставена строго хоризонтално върху равна повърхност.

Дизайнът има два прозореца - по-голям и по-малък. Ако диагнозата е правилна, в по-малкия прозорец се появява синя вертикална лента. Появата в голям кръгъл блок от знаци "+" или "-" ще показва съответно наличие или отсъствие на бременност. Ако нищо не се появи в прозорците или има съмнителни признаци, тогава едно от двете неща: неизправност на устройството или грешки при тестване.

Професионалистите на Clearblue Easy

 • висока точност - до 99%, ако процедурата е проведена не по-рано от първия ден на забавянето;
 • незадължителен контейнер за урина, тъй като устройството принадлежи на струята;
 • в дизайна има малки издатини, които ви позволяват сигурно да държите устройството;
 • проста оценка на резултатите;
 • ниска цена - до 130 рубли.

Недостатъци на серията Easy

 • няма смисъл да се използва системата по-рано от препоръчания период;
 • устройство за еднократна употреба;
 • определя се само наличието или отсъствието на бременност, но не и нейната продължителност.

Използване на цифровата система за тестване Clearblue

Тестът Clearblue Digital е революционно електронно устройство, което ви позволява да откриете не само самата бременност, но и да определите гестационния период в ембрионални седмици. В сравнение с ултразвуковото тестване, точността на този инструмент е толкова лесна за използване, колкото мастилено-струйните тестери..

Съвсем просто е да използвате електронно устройство за определяне на бременност: освободете се от опаковката, свалете капачката, поставете върха на индикатора, спуснат надолу под струята урина за 5 секунди. Ако има достатъчно урина за изследване, върхът ще стане розов. Можете да използвате контейнер с урина, ако желаете.

След като обърнете индикатора в розово, поставете капачка върху него и го поставете върху равна хоризонтална повърхност. Изчакайте около три минути, оценете резултата, който не се нуждае от тълкуване.

Цифровият дизайн е оборудван с електронен сензор, на който можете да видите информация за бременността и времето. Работи по следния начин. Както всички тестери, Digital реагира на хорион гонадотропин в урината на бременна жена, който се показва на монитора под формата на бременност. Но паралелно се изчислява и концентрацията на hCG, според която гестационният период се изчислява в седмици: 1 + 2, 2 + 3, 3 + 4, 4 + 5, 5+ седмици.

Първо на монитора се появява мигащ пясъчен часовник - това е системата за броене. След 3 минути в горната част на дисплея просто се изписва „бременна“, ако резултатът е положителен или „не е бременна“, ако резултатът е отрицателен, а времето в долната част на дисплея се изразява в цифри. Например, ако мониторът показва числото 3+ (3 ембрионални седмици), това съответства на 4-5 акушерски седмици.

Clearblue Digital предимства

 • точността на факта на бременността е 99%;
 • точност на времето - 92–96%;
 • възможността за ранно откриване на бременност, еквивалентно на ултразвуково откриване на бременност на 11–12 седмици;
 • тестването може да се извърши 5 дни преди очаквания период;
 • лекота на използване, не се изискват специални умения;
 • може да се използва без събиране на урина - под потока.

Недостатъци на Clearblue Digital

 • относително висока цена - до 350 рубли.

Като недостатък на цифровия тестер някои потребители отбелязват, че резултатите не се запазват след 24 часа. Но ако фактът на оплождането се потвърди, тогава за мнозинството такъв минус не е проблем..

Грешки и причини

Всяко устройство за ранно тестване на бременност може да се повреди, най-често причината за това е неспазване на инструкциите. Въпреки това, дори ако се спазват препоръките, е възможно да се получат неразбираеми данни, което може да се дължи на следните фактори:

 • преминаване на курс на хормонална терапия, особено лечение на безплодие с използване на лекарства, съдържащи hCG;
 • хормонална стимулация;
 • диуретично лечение;
 • тестване твърде рано с нередовен цикъл;
 • скорошна бременност може да покаже фалшиво положителен резултат;
 • извънматочна;
 • ендометриоза;
 • кистозни образувания на яйчниците;
 • миома;
 • произвеждаща хормони неоплазма.

Съмнителна информация за тестване е възможна, ако инструкциите са нарушени:

 • индикаторният връх не сочи право надолу;
 • след употреба тест лентата се поставя върху неравна повърхност и не е строго хоризонтална;
 • нямаше достатъчно или много урина за изследването;
 • интерпретация на струйни тестове се проведе 10 минути след употреба.

Ако след повторно тестване получената информация поражда съмнения или е била неочаквана, тогава е по-добре да се свържете с гинеколог. Статистически всяка трета жена може да направи грешки, когато интерпретира резултатите от системите за откриване на бременност у дома. Това важи особено за тест лентите, въпреки че именно тези прости устройства са най-търсени..

Форма за издаване, съхранение, други функции

Форма за освобождаване: индивидуално опакован тестер

Употреба: за домашна употреба

Начин на приложение: ин витро самотест

 • използване вътре;
 • нанесете, ако индивидуалната опаковка е повредена;
 • използвайте след изтичане срока на годност.
 • съхранявайте далеч от деца;
 • температура на съхранение - 2-30 градуса;
 • съхранявайте разопакованата система за половин час на стайна температура преди употреба;
 • изхвърлете в съответствие с инструкциите, извадете батериите (ако има такива) преди изхвърляне.