Cyclovita е не просто лек, който може да се използва при планиране на бременност, но и лекарство, което може да помогне за премахване на много здравословни проблеми. Доста често можете да намерите проблеми с менструацията при жените и статистиката се увеличава всеки път. В случай, че тялото не може да се справи самостоятелно с патологията, е необходимо да се извърши преглед, лечение и да се вземат допълнителни различни лекарства, по-специално витамини. Цикловита е витаминен комплекс, но консумацията без консултация с лекар и в неограничени количества е строго забранена..

 1. Отзиви на гинеколози: Cyclovita
 2. Витамин Cyclovita при планиране на бременност: отзиви
 3. Имам ли нужда от Cyclovita по време на бременност
 4. Лекарство Cyclovita: когато се предписва
 5. За какво се предписва Cyclovita?
 6. Дюфастон и Цикловита едновременно
 7. Лекарството Ciclovita: отзиви (видео)

Отзиви на гинеколози: Cyclovita

Прегледите на гинеколозите за това как точно действа Ciclovita и дали си струва да се използва лекарството се различават. Като цяло тези хапчета се предписват на много жени за възстановяване на цикъла, но не си струва да се надявате на това, тъй като всичко зависи не само от лекарството.

Но и от:

 • Физиология;
 • Медицински показатели на тялото;
 • Начин на живот на жената.

За съжаление няма лекарства, които да ви помогнат да забременеете, но има инструменти, които улесняват този процес. Първоначално трябва да се подложите на изследване на тялото, за да се определи причината за патологията, и едва след това да се формира терапия и е желателно тя да бъде изчерпателна. Само това ще помогне за постигане на положителен резултат във възможно най-кратки срокове..

Най-важното е да се изключи самолечението, дори ако се приема витаминно-минерален комплекс. Понякога най-полезните витамини в излишък може да са далеч от полезни и дори да предизвикат странични ефекти..

Cyclovita не е лекарство и следователно, ако не беше възможно да се нормализира цикъла, тогава не трябва да се разстройвате, тъй като има невероятен брой начини да се справите с този проблем. Важно е да се знае, че консумацията на витамини и минерали допълва възстановяването на репродуктивната система, но хранителните добавки могат да бъдат само допълнение към терапията, а не основната й част..

Витамин Cyclovita при планиране на бременност: отзиви

Приемайки Ciclovita, трябва внимателно да наблюдавате изпълнението на препоръките на лекаря, но трябва внимателно да започнете лечението, за да изключите силна алергична реакция. Цикловита не е лекарство, но се счита за хранителна добавка или, по-точно, за витаминно-минерален комплекс, предписван за жени в случай на нарушения в менструалния цикъл. Когато планирате зачеването, е важно да водите правилен начин на живот, да консумирате витамини и да не изключвате посещение на лекар.

Струва си да се отбележи, че Ciclovita е иновация във фармакологията, тъй като няма аналог на това лекарство в света в никоя държава..

За да може лекарството наистина да помогне, то трябва да бъде избрано индивидуално въз основа на медицинските показатели, получени по време на диагнозата.

По принцип, Ciclovita се предписва в присъствието на:

 • Нередности на менструалния цикъл;
 • Намаляване на болката по време на менструация;
 • Подобряване състоянието на проблемна кожа;
 • Облекчаване на синдрома на предменструално напрежение.

Едната опаковка Cyclovit съдържа Cyclovit 1 и Cyclovit 2. Първата част съдържа 14 таблетки, а втората 28. Общо 42 таблетки, които трябва да се приемат стриктно по препоръка на лекаря. Трябва да спрете или да започнете консумацията само след консултация със специалист. Първоначално трябва да вземете хранителна добавка №1, която ще се извърши в рамките на 2 седмици, а консумацията се извършва всеки ден без смущения и е препоръчително да се прави с храна и с чаша вода. Цикловита No2 се пие по 2 таблетки на ден от 15-28 дни от цикъла, точно както при хранене. За да не се изгубите и да не объркате таблетките, всеки блистер има свои обозначения на гърба.

Имам ли нужда от Cyclovita по време на бременност

Във фармакологията има различни лекарства, свързани с бременността.

И този:

 • Противозачатъчни;
 • Лекарства за прекъсване на бременност;
 • Средства за поддържане на бременност;
 • Диетични добавки и лекарства за подпомагане на забременяването.

Всички лекарства имат противопоказания и странични ефекти, дори ако са напълно безопасни за организма. В този случай противопоказанията са наличието на лична алергична реакция, както и непоносимост към компонентите, съставляващи състава. Освен това не е препоръчително да се консумират хранителни добавки по време на бременност и кърмене..

Що се отнася до страничните ефекти, Cyclovita ги няма. Ако по време на консумация има влошаване на благосъстоянието, както и ако има алергична реакция, трябва незабавно да спрете приема и да се консултирате с лекар.

Поради факта, че лекарството се приема с храна и с много вода, то се усвоява по-добре. Строго е забранено да се нарушават препоръките на лекаря и инструкциите за употреба, тъй като ако схемата не се спазва, няма да е възможно да се постигне желаният резултат във възможно най-кратък срок и може да се наложи допълнителен курс.

Лекарство Cyclovita: когато се предписва

За да консумирате Cyclovit и подобни лекарства, първо трябва да се подложите на преглед, за да се запознаете напълно с показателите на тялото.

Важно е да се отбележи, че безплодието е не само придобита патология, но и вродена, както и следствие от наличието на сериозни заболявания, които нарушават:

 • Хормонален фон;
 • Работата на имунната система;
 • Репродуктивна функция.

Цикловита се счита за отлична хранителна добавка и отличен източник на витамини и минерали. Съдържа витамини А, С, D, Е, напълно група В, включително калций, пантотенат, никотинамид, фолиева киселина, липоева киселина, както и минерали под формата на селен, мед, манган, йод, цинк.

Cyclovita е балансиран двуфазен витаминно-минерален комплекс, който трябва да се приема във фазите на менструацията, по-специално през първата и втората.

Според многобройни клинични проучвания, проведени в Ивановската държавна медицинска академия, стана известно, че помага на почти всички представители на нежния пол, които имат: функционални нарушения в менструалния цикъл, нередовна менструация, болезнена менструация, синдром на предменструално напрежение, втвърдяване и болезненост на млечните жлези Благодарение на консумацията на хранителни добавки Цикловит No1 и No2 в продължение на 3 месеца, можете значително да намалите силната болка и да възстановите редовността на менструалния цикъл. Освен това помага за повишаване на имунната защита, както и за премахване на недостига на витамини.

Може да се използва и за изтриване:

 • Умора;
 • Слабост;
 • Нестабилно настроение;
 • Нарушения на съня;
 • Пукнатини в ъглите на устните;
 • Чупливи нокти.

Менструацията се нормализира поради факта, че балансът на витамини и минерали се попълва, което допринася за: намаляване на съдържанието на мазнини в кожата, премахване на тежкото акне, ако има такова, премахване на себорея на скалпа, подобряване на състоянието на косата, нормализиране на психо-емоционалното състояние.

За какво се предписва Cyclovita?

Показанията за употреба на лекарството са напълно разбираеми, тъй като хранителната добавка се предписва като допълнителен източник на почти всички витамини, минерали и компоненти, всеки от които е особено важен за женския организъм. Малко хора знаят, че е възможно да се лекуват менструални нарушения, особено ако това се случва системно..

Такива проблеми могат да причинят:

 • Образуване на тумор;
 • Появата на безплодие;
 • Нарастване на полипи в маточната кухина;
 • Спонтанен аборт;
 • Преждевременно раждане;
 • Невъзможността да забременеете без допълнителна помощ и бързо;
 • Ранна менопауза;
 • Премахване на яйчниците, тъй като ще възникне възпаление.

Цикловита е лекарство, което може да се използва независимо от възрастта на жената, но само след консултация със специалист, за да се изключат проблеми от още по-сложен характер, с които не е толкова лесно да се справите.

Дюфастон и Цикловита едновременно

Не са редки случаите, когато лекарите предписват едновременна консумация на лекарства Duphaston и Cyclovin / Cyclovita и това се изисква за конкретна цел. А именно чрез Cyclovit е възможно да се нормализира работата на менструалния цикъл и след неговото протичане трябва да приемате Duphaston, тъй като той е необходим за подобряване на репродуктивната функция.

Важно е да запомните, че всички лекарства се приемат след:

 • Телесна диагностика;
 • Консултация с лекар;
 • Ако се идентифицира пълна история на нежния пол.

Струва си да се отбележи, че всички действия трябва да бъдат съгласувани с лекаря, за да се изключи увреждане на детето и майката, което е възможно и в случай на нарушение на режима на лечение. Cyclovita и Duphaston могат да бъдат закупени в абсолютно всяка аптека без рецепта и на доста атрактивна цена, но най-важното е, че лекарствата не са с изтекъл срок на годност и са подходящи за консумация.

Лекарството Ciclovita: отзиви (видео)

Според многобройни рецензии може да се разбере, че това лекарство по отличен начин помага за подобряване на репродуктивната функция на женското тяло. Ако дори при правилно лечение бременността не настъпи, трябва да бъдете тествани не само за жената, но и за мъжа, за да изключите безплодието му.

Отзиви за Cyclovita

Всички отзиви

 • Оплачете се за прегледа
 • Споделете отзив
 • Страница за преглед

Момичета, кажете ми, иначе лекарят ми не ми каза нищо, освен „пийте цикловит“. Като цяло проблемът е в това, в момента няма менструация, няма и патологии, но няма и въпрос за бременност... кажете ми как да приемам тези витамини при липса на менструация? Момичета, кажете ми, иначе лекарят ми не ми каза нищо, освен „пийте цикловит“. Като цяло проблемът е в това, в момента няма менструация, няма и патологии, но няма въпрос за бременност... кажете ми как да приемам тези витамини при липса на менструация?

Цикловита

Потребителски коментари

Пих цикловит за възстановяване на цикъла и пиех фолиева киселина периодично на интервали от месец между курсовете, това са всички витамини, със сигурност няма да навреди за планирането

Фолио е хранителна добавка. Има фолиева киселина и йод. Взех го безплатно, после пия. И така ми се струва скъпо! И ендокринологът и репродуктологът не ми каза нищо добро за него, но нито лошо. Ендокринологът е посъветвал Йодомарин 200.

Благодаря ти много! Пожелавам на вас и на всички момичета, които искат да забременеят възможно най-скоро! ?

Харесах тези витамини от първия цикъл. Не изпитвам никакви специални усещания. Но овулацията дойде при 13 dts и последният път, когато я имах на 9-10 дни и поради това, ендикът нямаше време да расте. Оказва се, че наистина работят

И вие ги пихте, за да нормализирате цикъла??

Да, така че да се направи овулация по-близо до 14-ия ден, в противен случай тя може да направи кратък цикъл поради ранна овулация. Оказа се 25-26 дни

Да, попитах дали е възможно да пия от и веднага опитайте. Тя каза, че пийте поне месец и от следващия опит.

Разбрах) много благодаря и здраво бебе ?

Взех го два месеца и забременях на третия

Забременяхте ли, докато я приемахте ?? Или когато вече са спрели??

Забременях, когато го приемах

Имах проблеми и с цикъла, първият месец 33-35 дни дойде М, а на втория месец на 32-ия ден, а на третия имаше закъснение и сега на осмия месец ачи премина към теб?

Те са на билки. Няма вреда. Първата ми бременност беше задръстена от спонтанен аборт, направих почистване... след това много прегледи, една година планиране, направих ендометриална биопсия и много други. В резултат лекарят написа тази препоръка и след 2 месеца видя заветните 2 ленти

Оказва се, че сте забременяли, докато ги приемате ??) Просто гледам пише 3 месеца, а вие написахте, че след 2 месеца забременяхте))

Вместо цикловит, опитен лекар ме посъветва да нормализирам цикъла и да планирам бременност - фактор време. След като пие в продължение на 2 месеца, тя забременява. Момиче от работа никога не е забременявало за 10 години брак. Пих го и забременях също)

Просто чудо хапче) Не съм чувал за такива
Това са витамини.

Прекарах 3 месеца в пиене на цикловит, // все още не, започна нов цикъл

Да се ​​надяваме, че всичко е напред ??

Тук трябва да се разбере, че Цикловита е просто витамини и ако цикълът ви обикновено е редовен, но тук е малко изгубен, може, разбира се, да помогне за нормализиране. Например в моя случай нямаше особен ефект, пих половин година. Само Дюфастон запази цикъла ми, след отмяната му всичко стана както преди, т.е. - така или иначе) От предимствата на Cyclovita, като цяло се почувствах по-добре, първият или вторият ден от M беше абсолютно безболезнен, въпреки че обикновено се изкачвам по стената. От минусите - беше поръсено с акне, сякаш не се изливаше в младостта ми: (след отмяната премина

Като цяло имам редовен цикъл, но постоянно няколко пъти в годината се губи (най-често през пролетта и есента), иначе всичко е като по часовник. И тогава нещо и през юни се изгуби (((така че мисля да пия цикловита за всеки случай или не

Е, вижте сами, ако го пиете, тогава, както ми обясни моят гинеколог, поне 3 месеца (до половин година). Ефектът от витамините е кумулативен. И ако през този период активно опитвате - редовно следете дали бременността се е оказала, т.к. в този случай лекарството трябва да бъде отменено. Според прегледите в интернет и опита на моите и моите приятели (двама от тях взеха да възстановят цикъла), цикълът на Цикловит не е установен :(

Така че също имах съмнения, че един месец няма да промени нищо (

Видях цикловит за възстановяване на цикъла, изпих го и след месец //, но не знам дали помогна или не, нямаше проблеми, просто цикъла не беше стабилен, беше малко и болезнени периоди, затова ми предписаха

Благодаря за отговора)) Ще се опитам и аз да пия, макар че трябва да изчакам да ми започне менструацията))

При планирането видях фолиум и фемибион 1

Чух за фолиума и помолих лекаря за това, тя ми каза да пия фолио))

Моят яйчник беше много болезнен. Месечен първи ден просто адски, бях готов да отида с линейка и си тръгнах, ако не за детето. Болеше 2 месеца. Изпих месец цикловит и забременях.

Току-що прочетох в интернет, че цикловитът не трябва да се пие, когато внимавате и кърмите, така че възникнаха въпроси, мислех, че това също предотвратява бременността)

E нормализира цикъла ми

По отношение на нормализирането на цикъла, аз съм уверен в Cyclovite, тъй като го видях преди и помогна) просто не го планирахме преди

Анкета за витамините Ciclovit (кой взе)

Препоръчани публикации

Присъединете се към нашите дискусии!

Трябва да сте потребител, за да публикувате коментар.

Създай профил

Регистрирайте се, за да получите акаунт. Просто е!

Да вляза

Вече е регистриран? Влезте тук.

В момента гледа 0 потребители

Няма потребители, които разглеждат тази страница..

Популярни теми

Автор: Таракашка
Създаден преди 17 часа

Автор: Мама О
Създаден преди 3 часа

Автор: Ksunechka_G
Създаден преди 36 минути

Автор: Criss91
Създаден преди 15 часа

Автор: Kotik_obormotic
Създаден преди 19 часа

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 57 минути

Автор: Олга_кк
Създаден преди 22 часа

Автор: TusЯ
Създаден преди 10 минути

Автор: Джой Гастел
Създаден сега

Прегледи на клиники

За сайта

Бързи връзки

 • За сайта
 • Нашите автори
 • Помощ за сайта
 • Реклама

Популярни секции

 • Форум за планиране на бременността
 • Графики на базалната температура
 • Библиотека за репродуктивно здраве
 • Отзиви за клиники за лекари
 • Комуникация в клубове за PDR

Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

Регистрация

В очакване на B # 4 също влезе да прочете - спомням си две B. в ранна дата намазани - предписани. забравих какво - Магнелис или Дюфастън. Препоръчваше се да се пие от началото на планирането по време на третата бременност - и всичко мина добре. Сега няма как да изтичам до лекаря, картата не може да се чете

Пошевина Ярославна Виталиевна

Заедно със стоматология ALDENTIS

Уварова Елена Викторовна

LLC заедно с GK "Teplyi Dom"

Семейна и детска фотосесия. Фотосесия за бременни жени и новородени.

Базална температура от А до Я

Нашите управляващи са плановици. Опитайте и дайте мнението си! ->

* Скъпи приятели! Да, това е реклама, върти се така!

Цикловита

Момичета, които приемаха цикловитит витамини, за да планират бременност. Кой ден беше овулацията. И бих искал да чуя отзиви за витамините

Прочетете 6 коментара:

И след колко време, след прием на Cyclovit, можете да планирате бременност

[email protected], не разбирам въпроса ти за деня на овулацията. Това е комплекс от витамини. Пия Цикловит, докато пия Дуфастон от 10 месеца. Първият блистер трябва да се вземе в 1-ва фаза на цикъла, след това вие сами определяте кога овулирате (ултразвук, bt, вашите чувства, тестове..) и започвате да приемате втория блистер, там всички таблетки се изписват по ден

Редовни витамини, пиеше 2 пъти. последния път, когато изхвърлих пакетите от пода, щитовидната жлеза започна да се задавя, съдържаха йод, но всъщност нямах нужда от него. Считам ги за безсмислени, но това е само моето мнение

Lapochka31 / Исках да знам дали цикълът се възстановява, когато приемам тези витамини. И за овулацията (нямам я)

Бих искал да знам отзивите за цикловит. Помага ли нейният прием при планиране на бременност. (На лични примери)

[email protected], разберете, цикловита е комплекс от витамини, предписва се в допълнение към всякакви лекарства, например, към дуфу. За да се възстанови цикълът, обикновено се предписва луфа или утрик. Когато цикловитът не е бил в аптеките, лекарят е предписал да пия Vit e за няколко месеца. Получих овулация 4 месеца след лечението, но, повтарям, това лечение не е само с витамини, а в комбинация. Не можете да възстановите цикъла си само с витамини, отидете на лекар

Оставете коментар:

Трябва да се регистрирате или да влезете, за да можете да коментирате.

Витамини Pharmstandard Cyclovita - ревюта

Инструкции за употреба на Cyclovit

Този продукт е двуфазна хранителна добавка, която лекарите препоръчват да се използва като допълнителен източник на витамини за жени. Това лекарство не е лекарство. Лекарството е разработено, като се вземат предвид хормоналните промени в организма и нуждата му от полезни микроелементи за всяка фаза на менструалния цикъл (MC). Добавката е източник на 5 минерала, 12 витамина, лутеин и рутин. Лекарството е създадено специално за нормализиране на цикъла при жените, за предотвратяване на гинекологични заболявания.

Необходимо е да приемате витаминно-минерален комплекс по време на хранене, измит с вода. В този случай трябва стриктно да следвате схемата, посочена в инструкциите. Продължителността на приема на лекарството е приблизително един месец. Лекарят може, ако е необходимо, да предпише втори курс. Всяка опаковка от добавката съдържа два блистера таблетки, които трябва да се изпият въз основа на фазата на менструалния цикъл. Първият блистер е предназначен за 1-14-ия ден на МК, вторият - за 15-28-ия.

Състав и форма на освобождаване

Комплексът включва два вида таблетки, които съответстват на фазите на менструалния цикъл: първата съдържа минерали и витамини, които поддържат фоликуларния период, а втората допринася за физиологичното протичане на лутеалния стадий. Опаковката на лекарството включва 3 блистера, всеки от които съдържа 14 филмирани таблетки. В същото време първото съдържа 14 розови хапчета от номер 1, а другите две - също 14, но вече зелени таблетки номер 2. Основният състав на всеки вид лекарство е представен в таблицата:

витамин С (аскорбинова киселина)

токоферол ацетат (витамин Е)

рибофлавин (витамин В2)

воден цинков сулфат

тиамин хидрохлорид (витамин В1)

липоева (тиоктова) киселина

селен (натриев селенид)

ретинол ацетат (витамин А)

лимонена киселина, хинолин индиго кармин, пчелен восък.

Фармакологични свойства

Двуфазният витаминен комплекс е предназначен като адювант за жени с менструални нарушения. Компонентите на лекарството нормализират работата на половите хормони. Допаминергичният (стимулиращ) ефект на витамините води до елиминиране на хиперпролактинемия, т.е. до намаляване на производството на пролактин. Намаляването на съдържанието на този хипофизен хормон допринася за премахване на болката в млечните жлези. Нормализирането на съотношението и синтеза на гонадотропни хормони стабилизира работата на втората фаза на MC.

Цикловита - хормонална или не

Витамините за жени Cyclovita не са противозачатъчни и нехормонални хапчета. Този двуфазен комплекс е необходим за поддържане на правилния менструален цикъл и хормонални нива на жената. Производителите на лекарства са направили интересен маркетингов ход - лекарството имитира лекарства, базирани на хормони. Освен това добавката съдържа календарни хапчета с различно съдържание на минерали и витамини..

Показания за употреба

Много експерти препоръчват приемането на лекарството за жени в репродуктивна възраст като допълнителен източник на липоева киселина, минерални елементи, лутеин и рутин. В допълнение, лекарят може да предпише витамини Ciclovita:

 • с нередовна или болезнена менструация;
 • за подобряване на състоянието на кожата (намаляване на акне, омазняване, себорея на скалпа), ноктите, косата;
 • за установяване на редовен менструален цикъл;
 • по време на продължителна употреба на хормонални контрацептиви;
 • със синдром на предменструално напрежение (болезненост и подуване на гърдите);
 • след заболяване;
 • за нормализиране на психо-емоционалното състояние.

Нежелани реакции

Въпреки безвредността и полезните свойства на лекарството, имаше жени, за които то не отговаряше. Факт е, че е невъзможно да се вземе лекарство с непоносимост поне към един от компонентите на хранителната добавка

Последицата от такова небрежно използване на таблетките Cyclovit може да бъде:

 • гадене;
 • главоболие;
 • нарушения на храносмилателната система;
 • виене на свят;
 • инхибиране на реакцията;
 • сънливост.

Ако по някаква причина менструацията отсъства в продължение на няколко месеца (изключение е бременността), възниква въпросът кога да се вземе първото хапче. Всъщност инструкциите ясно посочват, че трябва да започнете да приемате хранителни добавки строго от първия ден на менструацията. В този случай не трябва да експериментирате, но е по-добре незабавно да потърсите съвет от Вашия лекар..

При наличие на странични ефекти или алергична реакция, "Cyclovita" не се препоръчва да се приема. В допълнение към това лекарство има и други витаминни и минерални комплекси, които се предписват на жените като адювант при лечението на гинекологични заболявания

Въпреки разпространението на положителни отзиви за "Цикловит", важно е да запомните, че всеки организъм е индивидуален. Това, което работи за една жена, може да бъде вредно за друга.

Дюфастон и Цикловита едновременно

Не са редки случаите, когато лекарите предписват едновременна консумация на лекарства Duphaston и Cyclovin / Cyclovita и това се изисква за конкретна цел. А именно чрез Cyclovit е възможно да се нормализира работата на менструалния цикъл и след неговото протичане трябва да приемате Duphaston, тъй като той е необходим за подобряване на репродуктивната функция.

Важно е да запомните, че всички лекарства се приемат след:

 • Телесна диагностика;
 • Консултация с лекар;
 • Ако се идентифицира пълна история на нежния пол.

Струва си да се отбележи, че всички действия трябва да бъдат съгласувани с лекаря, за да се изключи увреждане на детето и майката, което е възможно и в случай на нарушение на режима на лечение. Cyclovita и Duphaston могат да бъдат закупени в абсолютно всяка аптека без рецепта и на доста атрактивна цена, но най-важното е, че лекарствата не са с изтекъл срок на годност и са подходящи за консумация.

Прием на витамини по време на бременност и кърмене

Като такива няма сериозни противопоказания за това лекарство, с изключение на индивидуалната непоносимост към един или друг компонент в състава. В отзивите за "Cyclovite" препратките към алергична реакция са изключително редки. За разлика от повечето аналози, тази хранителна добавка не е противопоказана по време на бременност и кърмене. Напротив, витамините ще помогнат да се запълнят липсващите вещества в организма на бъдещата майка, което ще има положителен ефект върху здравето на плода..

Ако по време на кърмене детето не наблюдава никакви алергични реакции (компонентите на "Cyclovita" се абсорбират в млякото), тогава приемът му може да продължи, в никакъв случай няма да навреди на бебето. В същото време е нежелателно да се използва неразрешено, без консултация с лекар..

Тези, които са имали значителни проблеми, не са усетили подобрение веднага, но след няколко курса на употреба. Препоръчително е да приемате Cyclovita поне три месеца, за да възстановите цикъла след раждането. Можете също така да давате тези хапчета на юноши, за да стабилизирате честотата на менструацията..

За какво се предписва Cyclovita?

Показанията за употреба на лекарството са напълно разбираеми, тъй като хранителната добавка се предписва като допълнителен източник на почти всички витамини, минерали и компоненти, всеки от които е особено важен за женския организъм. Малко хора знаят, че е възможно да се лекуват менструални нарушения, особено ако това се случва системно..

Такива проблеми могат да причинят:

 • Образуване на тумор;
 • Появата на безплодие;
 • Нарастване на полипи в маточната кухина;
 • Спонтанен аборт;
 • Преждевременно раждане;
 • Невъзможността да забременеете без допълнителна помощ и бързо;
 • Ранна менопауза;
 • Премахване на яйчниците, тъй като ще възникне възпаление.

Цикловита е лекарство, което може да се използва независимо от възрастта на жената, но само след консултация със специалист, за да се изключат проблеми от още по-сложен характер, с които не е толкова лесно да се справите.

Аналозите на Цикловит

Тази добавка няма структурни заместители на активното вещество. Най-популярният аналог на Cyclovit е цикличната витаминна терапия. Всеки витамин съгласно тази схема трябва да се купува отделно и да се приема на фази от цикъла в доза, определена от лекаря. Основният недостатък на този метод е огромният брой хапчета. Аналозите на лекарството понякога са пренатални комплекси, които гинекологът препоръчва да се приемат по време на планиране на бременността, по време на раждането на дете и кърменето. Можете да замените лекарството със следните аналози:

 • Циклодинон;
 • Фактор на времето;
 • Normomens;
 • Червената четка на Евалар;
 • Дексалгин;
 • Фактор на времето на Естровел;
 • Normocycle;
 • Velvumen;
 • Бромокриптин;
 • Отговаря на Сиянието;
 • Азбука;
 • Велнатал;
 • Perfectil;
 • Актив на Doppelgerts;
 • Duovit за жени;
 • Мерц.

Общият ефект на комплекса върху женското тяло

Освен това, ако вярвате на отзивите за витамините "Cyclovita", заслужава да се отбележи забележимо подобрение в общото състояние на организма. Жените от различни възрасти, които са завършили курса на приемане на тази хранителна добавка, са преживели положителни промени в здравето си. Някои почувстваха истински прилив на сили, бодрост, желание да направят нещо и усещането за постоянна слабост и умора най-накрая си тръгнаха. Трети с ентусиазъм отбелязват, че благодарение на "Cyclovite" тяхното психо-емоционално състояние се е подобрило - депресивното, апатично и депресивно настроение е заменено от приповдигнато и весело настроение.

Трябва да се отбележи ефектът на компонентите на лекарството върху външния вид на жената. След прилагането на "Cyclovita", много момичета бяха доволни:

 • заздравяване на пукнатини в ъглите на устата;
 • укрепване на нокътните плочи;
 • спря косопад и техния активен растеж;
 • намаляване на производството на себум по лицето и скалпа;
 • изчезването на акне, пърхот.

Цикловит при планиране на бременност с СПКЯ

В съвременния свят все повече жени се сблъскват с менструални нарушения. В случаите, когато самият организъм не може да се справи с проблемите, лекарите често предписват витаминни препарати, които да му помогнат. Един от тях е комплексът Цикловита. Какви са тези витамини и как да приемате Ciclovita: инструкции за употреба, цена на лекарството.

Съдържание:

Какви са витамините "Cyclovita"

Витамините за жени и момичета "Cyclovita" не са хормонални и не противозачатъчни хапчета. "Цикловита" е комплекс от витамини и минерали, необходими за поддържане на женския хормонален фон и правилния менструален цикъл. Витаминната терапия във фази на цикъла се използва широко от гинеколозите при леки менструални нарушения, особено при момичета в юношеска възраст. Някои витамини помагат при незначителни нарушения в хормоналните нива, за които се предписва Cyclovita. Такова лечение е показано, например, при циклична болка (дисменорея), ПМС, аменорея в юношеска възраст, както и за профилактика на хиповитаминоза след прием на орални контрацептиви или преди планиране на бременност..

Този инструмент е биологично активна витаминна добавка. Неговата уникалност се крие във факта, че е двуфазен, тоест всяка опаковка съдържа два блистера с таблетки, които трябва да се консумират в зависимост от фазите на менструалния цикъл. Най-просто казано, първият блистер е предназначен за 1-14-ия ден от цикъла, вторият - за 15-28-ия.

Самото лекарство помага за облекчаване на благосъстоянието на жената по време на менструация, облекчава нервността и раздразнителността (намалява проявите на предменструален синдром) и подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите. Самите таблетки са опаковани в блистери, има 3 от тях в картонена кутия, общо - 48 таблетки. Срокът на годност на витаминния препарат е 2 години от датата на производство.

Състав на таблетките

Съставът на всяка таблетка Цикловит е както следва:

Противопоказания и странични ефекти

Противопоказания за употреба:
Наличието на алергична реакция или непоносимост към компонентите.

Въпреки че лекарството няма специални противопоказания и страничните ефекти са редки, трябва да се консултирате с лекар, преди да го купите. Само специалист ще помогне да разбере дали бъдещата майка трябва да приема тази конкретна хранителна добавка или тя може да бъде заменена с нещо друго..

Сред нежеланите реакции в инструкциите за употреба на Cyclovit са посочени само възможни алергични реакции. Те обикновено се причиняват от неспособността на организма да понася някое от веществата в добавката..

Но освен алергии, някои жени отбелязват и други странични ефекти, които ги притесняват през периода на приема на хапчетата. Сред тях са световъртеж, гадене. Също така някои момичета не изпитват облекчаване на болката по време на менструално кървене..

Резултат от приложението

Има много мнения за тази добавка. Някои жени, които приемат лекарството от няколко месеца, отбелязват, че къдриците и невенът са се върнали в здрав вид и менструалният цикъл се е стабилизирал..

В допълнение, Cyclovita е чудесно за тези, които не могат да се върнат към нормалното след раждането. По време на периода на кърмене добавката не трябва да се приема, тъй като веществата, които я съставляват, могат да причинят алергии при детето. Също така много жени, приемащи лекарството, съобщават, че най-накрая е настъпила дългоочакваната бременност. Освен това те отбелязват, че това се е случило много по-бързо, отколкото са очаквали..

Витамини "Cyclovita": аналози

Основният аналог на таблетките Cyclovita е циклична витаминна терапия. Според тази схема всеки витамин се купува отделно и се приема през 1-ва или 2-ра фаза на цикъла в доза, предписана от лекаря. Основният недостатък на този метод е големият брой хапчета, които трябва да се приемат няколко пъти на ден. Освен това някои витамини (например В1) са трудни за намиране в продажба в Русия..

"Цикловита": аналози в Русия

Можете да замените "Cyclovita" с друг витаминно-минерален комплекс, който съдържа приблизително същия набор от полезни вещества.

 • WellWoman - Великобритания, съдържа подобен набор от витамини и минерали, 30 капсули струват около 10 долара.
 • "Азбучна козметика" - Русия. Може да се нарече и аналогов. Състои се от три таблетки, благодарение на които хранителните вещества се усвояват по-добре. Цена около $ 10 за 60 таблетки.
 • "Velnatal" - Испания, струва от $ 13.
 • "Doppelherz актив за жени" - Германия, ефервесцентни таблетки,

$ 5. "Дуовит за жени" - Словения. Аналогът съдържа набор от витамини, подобни на Cyclovita,

$ 8. "Complivit Radiance" - Русия, комплекс от витамини,

7 долара. "Lady-S" - САЩ, няколко вида хранителни добавки. В допълнение към витамините и минералите, съставът включва растителни екстракти (ямс, донг куай и др.).

$ 10 за 30 капачки. Perfectil - Великобритания. Аналогът съдържа широк спектър от полезни вещества, включително рибено масло и екстракти.

$ 11 за 30 капачки.

 • "Merz" (Merz) - Германия, комплекс, 120 хапчета, около 20 $.
 • "SuperUm" (SuperUM) за жени - комплекс (VMC), 30 бр.

  В допълнение, пренаталните комплекси, които се препоръчват да се пият по време на подготовката за зачеване, по време на бременност и кърмене (както е предписано от лекар), могат да служат като аналози на "Cyclovita". Препаратите за здраве на косата и ноктите и комплекси за различни възрастови периоди (пременопауза, менопауза) също съдържат витамини и минерали, подбрани специално за жени. Някои от тях са по-евтини от "Cyclovita" или по-изгодни по отношение на съотношението цена-количество.

  Инструкции за употреба и дози

  Лекарството съдържа витамини и минерали, необходими за здравето на жените, които помагат в борбата с дисменореята, ПМС и нередовните цикли, за които се предписва Cyclovita. Схемата на дозиране е описана подробно в официалните инструкции за витамини: първата таблетка трябва да се приема през цялата 1-ва фаза на менструалния цикъл (от 1-вия ден на менструацията до 14-ия ден). Второто хапче (едно сутрин и едно вечер) трябва да се пие от 15-ия ден, т.е. през цялата втора половина на цикъла.

  Как да приемате "Cyclovita", ако няма период

  Когато жената няма редовна менструация, витамините се предписват да се пият според основната схема, описана в инструкциите и по-горе. Първо, те пият хапче # 1 за две седмици, след това пият хапче # 2 за още две седмици. Освен това, без прекъсване, започва приемането на първата маса. от нова опаковка и така нататък.

  При нередовен цикъл, "Cyclovita" трябва да се пие по стандартната схема или, ако цикълът е по-кратък от 28 дни, от първия ден на менструалното кървене, винаги приемайте първото хапче (дори ако таблицата от пакет No 2 все още не е приключила). Ако цикълът е по-дълъг от стандартните четири седмици, тогава след 28-ия ден трябва да си вземете почивка от приема на хранителни добавки и с настъпването на менструацията започнете да пиете Cyclovita No. 1, след това по стандартната схема. Продължителността на срещата обикновено е 1-3 месеца или според указанията на лекаря.

  Това лекарство е само добавка, която се предписва за попълване на запасите от хранителни вещества и обща подкрепа за женското тяло. В повечето случаи Cyclovita не може да лекува сериозни ендокринни нарушения или да помогне за забременяване с безплодие, когато е необходима друга терапия..

  Разходи в аптеките

  Средната цена на витамините Ciclovit за жени в аптеките варира от 300 до 500 рубли. Аптеките продават и аналози на Cyclovit: Cyclodinone и Time Factor. Първият е по-достъпен на цена, Time Factor струва приблизително колкото Cyclovita. Кой от тях е по-добър, трябва да попитате Вашия лекар, който ще Ви разкаже подробно за характеристиките на лекарствата.

  Особености на употребата на тези витамини по време на бременност

  Трябва да се отбележи, че употребата на това лекарство по време на бременност не е противопоказана. Съдържа само набор от витамини и минерали, необходими на организма в нормална доза (не е надценена), следователно лекарството "Cyclovita" няма да навреди на плода. По-добре е обаче да не си предписвате това лекарство, лекарят трябва да го препоръча, тъй като се случва, че приемането на такива добавки по време на бременност може да причини алергични реакции при новородено бебе. Но витамините на "Cyclovita" при планиране на бременност, отзивите са изключително положителни. Често гинеколозите ги предписват на жени като помощно средство за нормализиране на менструалния цикъл, подобряване на емоционалното състояние и снабдяване на организма на бъдещата майка с полезни вещества. Подробни прегледи на витаминния препарат са представени по-долу.

  Изглежда, че витамините "Cyclovita" са просто набор от вещества, необходими на организма, които присъстват в много от тези добавки. Има обаче и такива, за които това лекарство не е подходящо. И не поради споменатата вече свръхчувствителност към съставните компоненти, а по други причини. Така че, някои жени отбелязват, че на фона на приема му се наблюдават гадене, световъртеж и просто главоболие, както и инхибирани реакции. Също така мнозина се оплакват, че през втората фаза на цикъла хапчето трябва да се приема два пъти, а не веднъж. Освен това има жени, които по някаква причина, например поради хормонален дисбаланс, нямат менструация.

  Регистрация

  В очакване на B # 4 също влезе да прочете - спомням си две B. в ранна дата намазани - предписани. забравих какво - Магнелис или Дюфастън. Препоръчваше се да се пие от началото на планирането по време на третата бременност - и всичко мина добре. Сега няма как да изтичам до лекаря, картата не може да се чете

  Алергии при деца и как да се справим с тях - 13 април 2017 г.

  Как да се предпазите от сезонни ентеровирусни инфекции - 7 август 2017 г.

  Заместник главен лекар на Тюменската областна инфекциозна клинична болница

  Консултация с психолог. Психоаналитик. Индивидуални и групови уроци за деца от 0 до 18 (корекция на ADD, неврози). Професионални изпити. Прием на възрастни. Анонимно.

  Цикловита и витамин Е

  Свързани и препоръчителни въпроси

  2 отговора

  Търсене в сайта

  Ами ако имам подобен, но различен въпрос?

  Ако не сте намерили необходимата информация сред отговорите на този въпрос или ако проблемът ви е малко по-различен от представения, опитайте да зададете допълнителен въпрос на лекаря на същата страница, ако е свързан с основния въпрос. Можете също така да зададете нов въпрос и след известно време нашите лекари ще отговорят на него. Безплатно е. Можете също да търсите подходяща информация в подобни въпроси на тази страница или чрез страницата за търсене в сайта. Ще бъдем много благодарни, ако ни препоръчате на вашите приятели в социалните мрежи..

  Medportal 03online.com извършва медицински консултации в режим на кореспонденция с лекари на сайта. Тук ще получите отговори от реални практикуващи в тяхната област. В момента на сайта можете да получите съвет в 50 области: алерголог, анестезиолог-реаниматор, венеролог, гастроентеролог, хематолог, генетик, гинеколог, хомеопат, дерматолог, детски гинеколог, детски невролог, детски уролог, детски ендокринен хирург, детски ендокринен хирург, специалист по инфекциозни болести, кардиолог, козметолог, логопед, УНГ специалист, мамолог, медицински юрист, нарколог, невропатолог, неврохирург, нефролог, диетолог, онколог, уролог, ортопед-травматолог, офталмолог, педиатър, пластичен хирург, ревматолог, психолог, ревматолог, рентгенолог, сексолог-андролог, зъболекар, трихолог, уролог, фармацевт, фитотерапевт, флеболог, хирург, ендокринолог.

  Отговаряме на 96,64% от въпросите.