Има огромен брой методи за определяне на бременността в ранните етапи и един от тях е домашен анализ, използващ специални тестове. Цената на електронния тест Clearblue не притеснява много жени, защото може да покаже бременност още първата седмица след зачеването. Колко точно е това устройство, как да се борави с него?

Как работят тестовете

По-добре е да разберете дали бременността е настъпила или не възможно най-рано, независимо дали е планирана или нежелана. Голям плюс във всеки от тези случаи е, че ранната диагностика ви позволява или да коригирате обичайния си ритъм на живот, за да създадете по-удобни и "правилни" условия за протичане на бременността, или да вземете решение за прекратяването му.

Всички тестове, независимо от марката и цената, работят по един и същ принцип: тестовата система съдържа реагент, който реагира на определена концентрация на хорион гонадотропин в урината на жената. Както знаете, нивото на hCG в тялото на жената започва да расте веднага след имплантиране на ембриона към стената на матката и се произвежда от хорионната мембрана на самия плод, поради което наличието на този хормон в кръвта и урината на жената показва, че в тялото й вече се развива нов живот.

Всяка тестова система има своя собствена чувствителност - способността да реагира на hCG. Като правило това е 10-25 mIU / ml, което е напълно достатъчно за определяне на бременността на най-ранния етап..

Тестът за бременност Clear Blue е много популярен сред нежния пол. Каква е причината за това? Възможно висока ефективност, наличност и асортимент от тестови системи. Но първо нещата първо.

Описание на продукта

Системите за изпитване Kleable са предназначени за домашна употреба. Те са разработени от Unipath Ltd, един от водещите световни производители на тестове за бременност и овулация. Освен това продуктите на тази компания се препоръчват от много гинеколози..

Всички тестове Clearblue принадлежат към мастилено-струйната група, която много потребители смятат за най-удобна за използване. Компанията пуска 3 вида тестови системи, които сега ще разгледаме по-подробно. Можете да ги купите в аптеката.

Clearblue плюс

Най-простият тест от цялата серия Clearblue, но това не означава, че ефективността му ще бъде изкривена. Според съобщенията на производителите надеждността на получените резултати достига 99%, при условие че анализът се извършва след забавяне, когато нивото на hCG вероятно е вече нормално, за да може тестът да реагира на него. Ако анализът се извърши преди закъснението, ефективността на теста ще бъде по-ниска.

Предимствата на Clearblue plus включват:

 • висока ефективност - 99%;
 • простота и лекота на използване поради дългата извита дръжка;
 • няма нужда от събиране на урина;
 • наличност.

Що се отнася до недостатъците, те включват:

 • невъзможност за определяне на продължителността на бременността;
 • невъзможност за повторно използване на теста.

Clearblue лесно

Тази проба е представена от удължен инструмент с два прозореца и цветен връх. Лесната тест лента ClearBlue е предназначена за откриване на бременност от първия ден на пропуснатите менструации.

Основните предимства на такива тестове:

 • индикатори за висока производителност, при условие че анализът се извършва не по-рано от първия ден на месечното закъснение;
 • няма нужда да се събира урина;
 • простота и лекота на използване;
 • ниска цена.

Сред недостатъците на Cliable Easy:

 • невъзможността да се определи бременността преди закъснението на менструацията;
 • системата не показва гестационната възраст;
 • липса на многократна употреба.

Clearblue digital

Високо прецизни системи за потвърждаване на бременността. Системата работи благодарение на интелигентен сензор, с който е възможно да се определи гестационната възраст с точност от седмици.

Ефективност - 99%, подлежи на тестване в първия ден на забавянето. Що се отнася до определянето на гестационната възраст, и тук тестовата система може да покаже доста високи нива на точност - до 96%.

Предимства на цифровото устройство Clearblue:

 • висока точност;
 • способността да се определя продължителността на бременността;
 • благодарение на такова устройство може да се определи дори най-ранното зачеване;
 • простота и лекота на използване;
 • за да се получат резултати, достатъчно е тестът да се постави под струя урина, без да се използват контейнери за събиране на биоматериал.

Сред недостатъците има само един: такива проби са няколко пъти по-високи от своите предшественици..

Характеристики на използването на Clearblue

Такива устройства се използват в зависимост от вида, затова предлагаме да разгледаме по-подробно. Инструкциите за използване на всеки от тях изглеждат така:

 1. ClearBlue плюс. Тази проба започва да действа веднага щом урината попадне върху оцветяващия й връх. Устройството може да бъде поставено под потока урина или пуснато в контейнер с биоматериал. Времето за задържане на устройството в урината е 5 секунди. Ако анализът се извърши правилно, белият връх трябва да стане розов и веднага щом това се случи, устройството трябва да се постави на равна повърхност и да се изчака 3 минути, след което резултатите могат да се проверят.
 2. Clearblue лесно. В този случай свалете капачката от върха за анализ. След това трябва да поставите върха под струята урина или да го спуснете в контейнер с урина - това е толкова удобно, колкото е. Ако върхът на индикатора е напълно розов, това означава, че тестът е извършен правилно. Ако частично е станало розово, тогава все още трябва да му въздействате с биоматериал. След това върхът се затваря с капачка и след 2-3 минути можете да проверите и разберете резултата. Вижда се в малък прозорец на устройството.
 3. Clearblue digital. Това цифрово устройство не може да се използва многократно, работи на същия принцип като описаното по-рано копие.

Тествайте надеждността

Както при всяка система за откриване на бременност, устройствата ClearBlue могат да грешат и да дават фалшиви резултати. Зависи от коректността на анализа. Но дори и при стриктно спазване на инструкциите, може да има грешни резултати..

Следните фактори влияят върху надеждността на домашния анализ:

 • приемане на редица лекарства, докато се подлагате на терапия срещу безплодие - главно, говорим за хормонални лекарства на базата на hCG;
 • в случай на нередовен менструален цикъл - при такива обстоятелства жената може да бъде тествана твърде рано. Отрицателен резултат е възможен, когато нивото на hCG все още не е достатъчно високо, за да може устройството да реагира на присъствието му в биоматериала;
 • при скорошна бременност тестването може да покаже фалшиво положителен резултат, който се дължи на наличието на hCG в тялото на жената;
 • в случай на извънматочна бременност, кисти на яйчниците, ендометриоза, миома на матката или произведени от хормони тумори.

Ако имате и най-малко съмнение, можете да направите повторен тест след 2-3 дни или да се консултирате с гинеколог.

В края на тази публикация бих искал да кажа следното: независимо от марката на теста, само ако се спазват правилата за използване, те могат да покажат надежден резултат. Що се отнася до устройствата ClearBlue, те не само ще покажат, че зачеването е настъпило, но и ще могат да определят продължителността на бременността..

Какво мислите за ClearBlue и тестовете за бременност като цяло? Вярвате ли им? Оставете отзивите си, ако имате опит с използването на електронни тестове.

Тестове за бременност Clearblue - как да използвате и рецензии на потребителите

Днес има два начина за ранна диагностика на бременността - кръвни тестове и тестове за бременност, като последните са лесни за използване у дома..

 1. Относно Clearblue
 2. Видове тестове за бременност Clearblue
  1. Clearblue плюс тест
  2. Clearblue digital
  3. Clearblue лесно
 3. Предимства и недостатъци на тестовете Clearblue
 4. Как работи тестът за бременност
 5. Митове за тестовете за бременност
  1. Тестът за бременност винаги открива бременност
  2. Резултатите от теста могат да бъдат повлияни от стрес
  3. Тестът може да открие бременност преди забавяне
 6. Как правилно да се направи тест за бременност

Изборът на тези устройства на рафтовете на магазините и аптеките е изключително голям и днес ще се спрем на тестовете за бременност Clearblue. Как работят и как продуктите Clearblue се различават от продуктите на конкурентите, прочетете по-долу..

Относно Clearblue

Clearblue стартира през 1988 г., когато първият представи иновативен тест за бременност в една стъпка, разработен с участието на водещи експерти в областта на репродуктивната медицина. Година по-късно компанията разработи тест за овулация, а през 2003 г. на пазара се появи цифров тест за ранно откриване на бременност..

Видове тестове за бременност Clearblue

Днес милиони жени използват различни видове тестове за бременност Clearblue - изборът зависи от личните им предпочитания.

Нека да прегледаме тестовете за бременност Clearblue и да определим ползите от всеки тест.

Clearblue плюс тест

Clearblue plus - най-простият бърз тест (чувствителност 25 mIU / ml).

Тестът с ергономична форма с удължен връх е много популярен сред жените. Прилагането на теста не е трудно поради добре обмисления дизайн. Когато се потопи в съд с урина, върхът става розов, което потвърждава готовността на теста.

5 секунди след потапяне, отстранете теста и го поставете върху равна повърхност за 3 минути (или задръжте върха за същото време). След изтичане на този период в контролния прозорец ще се появи знак "+", потвърждаващ наличието на бременност, или "-", указващ липсата му. Резултатите от теста са валидни в рамките на 10 минути, по-късно резултатът трябва да се счита за невалиден.

Интересното е, че тестът за бременност Clearblue plus спечели престижната награда Red Dot Design.

Clearblue digital

Clearblue digital - цифров тест за бременност (чувствителност 25 mIU / ml).

Дигиталният тест за бременност Clearblue е един от най-точните тестове, който може да се използва 4-5 дни преди началото на очаквания период. Този тест работи на двоен принцип: първо, той определя самия факт на бременността чрез наличието на хормон на hCG, а след това, анализирайки количеството му, приема гестационната възраст в седмици.

За да тествате, отстранете капачката и поставете върха под струята урина или го потопете в контейнер с урина за 5 секунди. След това поставете теста върху хоризонтална повърхност (или задръжте върха надолу) за 3 минути. На дисплея ще се появи мигащ пясъчен часовник, след което на прозореца ще се появи съобщението „бременна“ и резултатът след седмици - ако, разбира се, резултатът е положителен. Не бременна означава липса на бременност. Резултатът се съхранява на дисплея за 24 часа.

Clearblue лесно

Clearblue easy - най-бързият тест за бременност (чувствителност 25 mIU / ml).

Друг популярен тип тест с висока надеждност (99%) и бързи резултати. Коничният розов връх се поставя под струята урина или в контейнер за урина за 5 секунди. След контакт на върха с урината, в малкия контролен прозорец се появяват сини линии: това означава, че тестът е започнал да работи. Резултатът може да бъде оценен само за 2 минути, където знакът "+" потвърждава бременността, а "-" показва липсата му.

В случай на положителен резултат, потвърждаващ факта на бременност, се препоръчва да се консултирате с лекар за регистрация и професионално управление на бременността.

Предимства и недостатъци на тестовете Clearblue

Безспорните предимства на тестовете Clearblue са:

 • Висока точност;
 • Висококачествени материали;
 • Лесно използване;
 • Атрактивен дизайн и ергономична форма;
 • Висока репутация.

Недостатъците на тестовете Clearblue включват по-високата им цена в сравнение с подобни продукти на други производители..

Многобройни рецензии за използването на тестове Clearblue потвърждават тяхната надеждност и оправдават доверието на жените.

Независимо колко емоционални могат да бъдат новините за вашата бременност, тестовете Clearblue ще бъдат надеждно ръководство за разбиране на вашата ситуация..

Как работи тестът за бременност

И двата метода за определяне на бременността работят на един и същ принцип: те разпознават присъствието на хормона hCG (човешки хорион гонадотропин) в тялото на жената. Този хормон се появява веднага щом оплодената яйцеклетка се прикрепи към маточната стена. При небременни жени този хормон или липсва, или присъства, но в изключително малки количества (от 0 до 5 m / Me ml). Максималната концентрация на този хормон достига 5-8 седмици от бременността. Високите нива на hCG при небременни жени и мъже могат да бъдат признак за различни медицински състояния..

Тестовете за бременност са лесни за използване и показват резултати бързо. За пълна увереност обърнете внимание на чувствителността на теста за бременност. Това е така наречената „гаранция за точност“. Чувствителността от 20-25 mMU / ml ще покаже бременност не по-рано от първия ден на пропуснатия период (въпреки че има изключения). Но тестовете с чувствителност от 10 mMu / ml се считат за по-мощни и ще ви разкажат за настъпването на бременността в рамките на 10 дни след оплождането. Подобна висока чувствителност обаче често не е нищо повече от маркетингов трик..

Митове за тестовете за бременност

Помислете за основните митове, свързани с тестовете за бременност и тяхната надеждност.

Тестът за бременност винаги открива бременност

В присъствието на hCG хормон, тест за качество ще реагира на него и ще даде две ленти. Случва се обаче бременността да се разпада много рано, когато жената дори не знае за нейното присъствие и си мисли, че следващата менструация току-що е дошла. В този случай тестът може да покаже началото на бременността и след 5-7 дни идват критични дни..

Освен това, когато настъпи извънматочна бременност, тестът ще покаже и две ленти, тъй като hCG присъства в тялото, независимо от това как се развива процесът..

Резултатите от теста могат да бъдат повлияни от стрес

Тестовете за бременност работят само чрез откриване на хормон на hCG в урината (или кръвта) на жена, съответно, никакви промени в настроението не влияят на резултата от теста!

Тестът може да открие бременност преди забавяне

В действителност, при ранна овулация, високочувствителните тестове могат да покажат две ивици още няколко дни преди очакваната менструация. Най-добре е обаче да тествате 12-15 дни след овулацията..

Как правилно да се направи тест за бременност

Надеждността на тестовете за бременност зависи не само от тяхното качество, условия на съхранение и транспортиране, но и от условията на употреба..

Няколко прости съвета как правилно да се направи тест за бременност.

 • Най-добре е да направите теста сутрин, тъй като именно сутрин урината е най-концентрирана и количеството на hCG в нея е максимално.
 • По-добре е да не пиете много течност предния ден..
 • За тестове, изискващи потапяне в съд с урина: уверете се, че в контейнера няма чужда течност, уверете се, че е стерилен.
 • Тестът показва резултата в рамките на 2-5 минути, не го съхранявайте няколко часа, за да изясните резултата.
 • За да се гарантира, се препоръчва да се направят 2-3 различни теста.

Тест за бременност Clearblue: инструкции, приложение, точност, рецензии

Днес ще ви бъдат представени инструкции за теста за бременност Clearblue. Какво е това устройство? За какво се използва? Как се извършва бързата диагностика на бременността у дома? Всяко съвременно момиче трябва да разбере всичко това. Всъщност всичко е по-лесно, отколкото изглежда. Ако знаете как правилно да направите тест за бременност, можете да разпознаете успешно зачеване в началните етапи..

Описание

Инструкциите за тест за бременност Clearblue варират. Въпросът е, че ще трябва да изучавате различни методи за домашна експресна диагностика на факта на зачеването.

Като цяло тестът за бременност е малко устройство, на което трябва да нанесете урина. След няколко минути можете да оцените резултата. Тестовете помагат да се разбере дали една жена е бременна или не.

Как става това? С успешното зачеване на бебе започва активно производство на hCG в организма. Този хормон липсва в здраво тяло. Около края на първия месец от „ситуацията, представляваща интерес“, концентрацията на hCG ще бъде особено висока. Вещество от тест за бременност ще реагира на този хормон.

Разновидности на устройства

Инструкциите за теста Clearblue, както вече споменахме, може да са различни. Работата е там, че много зависи от вида на устройството, използвано за домашна диагностика на бременността..

В момента можете да срещнете такива видове тестове:

 • ленти с ленти;
 • мастилено-струен;
 • таблетка;
 • електронни.

Кои да използвам? Обикновено отговорът на този въпрос зависи от личните предпочитания на жената. Цифровите тестове се считат за най-точни и лесни за използване, а лентите за ленти се считат за най-евтините. След това ще разгледаме по-подробно всеки тип устройство за диагностика на „интересното положение“..

Лента лента

Инструкциите за тестване на Clearblue ви водят през използването на съответните устройства. Не е толкова трудно, колкото звучи. Дори тийнейджър може да диагностицира бременност у дома.

Нека започнем с разглеждането на лентички с ленти. Те се продават във всяка аптека. За да ги използвате, трябва:

 1. Разопаковайте теста.
 2. Съберете малко сутрешна урина в стерилен, предварително приготвен съд.
 3. Спуснете лентата до референтната марка в биоматериала.
 4. Извадете устройството след 3-5 секунди.
 5. Поставете теста на суха и равна повърхност.

Това е всичко. Сега остава да се изчака. Инструкциите за тест за бременност Clearblue показват, че диагностичният резултат може да бъде оценен за 5 минути. Ефективността на диагнозата се губи след 15-20 минути.

Тестове за таблети

Инструкциите за тест за бременност Clearblue Easy ще ви помогнат да разберете как правилно да проверите за потвърждение на факта на зачеването у дома. Не е толкова трудно, ако се подготвите правилно..

Следващият тип тест Clearblue е таблет. Те са малък приемник с пипета и стерилна бутилка за урина. Това тесто е по-лесно за използване от лента с ленти.

За да проверите бременността с таблетка Clearblue, трябва:

 1. Съберете урината (сутрин) в буркан от комплекта.
 2. Пипетирайте малко биоматериал.
 3. Капене на урина върху приемния прозорец.

На този етап можете да завършите. Сега остава само да се изчака свидетелството на теста. Те ще се появят след около 3-5 минути..

Мастилено-струен тест

Трябва да използвате тест за бременност Clearblue? Инструкциите за използване на подходящото устройство със сигурност ще ви помогнат да разберете правилата за провеждане на процедурата у дома. Мастилено-струйните тестове Cliablu са много търсени сред жените. Отбелязва се, че те са най-често срещаните и удобни.

Тестът Clearblue Jet може да се използва, както следва:

 1. Започнете да уринирате след продължително въздържание от ходене до тоалетна.
 2. Поставете домашното устройство за диагностика на бременността с приемащата страна под потока урина.
 3. Задръжте теста в това положение за няколко секунди.
 4. Поставете устройството на чиста, суха и равна повърхност.

Това е всичко. Сега остава само да се оценят показанията на теста Clearblue. Инструкцията за това устройство казва, че можете да видите надежден резултат след няколко минути. След 20 минути ефективността на диагнозата се губи. Това е нормално..

Цифрови тестове

Но това не е всичко. Дигиталните тестове за бременност Clearblue са много търсени днес. Инструкциите за използването им подчертават, че жената ще може да види не само диагностичния резултат, но и очакваното време.

Цифровите тестове за бременност са подобни на използването на мастиленоструйните тестове. Просто поставете приемащия край на устройството под потока урина и след това оценете предложения резултат. Появява се почти моментално.

Относно чувствителността

Вече е ясно как да се използва цифровият тест за бременност Clearblue. Инструкциите за използване на такова устройство ви помагат да разберете как да получите най-точния резултат..

Много момичета се интересуват от това кои тестове се считат за най-добри. Цифровите устройства за диагностика на бременност са най-точни. Те ви позволяват да определите факта на зачеването след няколко дни след закъснението на критичните дни. Тяхната чувствителност е 10 Mme / ml. Това е най-точният показател.

Тестовете за таблетки Clearblue и мастиленоструйни принтери могат да открият бременност в първите дни на критичните дни. Тяхната чувствителност обикновено е около 20 Mme / ml..

Лентите с ленти се считат за най-малко чувствителни и точни. И Clearblue не е изключение. Работата е там, че чувствителността на такива устройства е само 25 Mme / ml. Това е достатъчно, за да се установи фактът на бременността в първите дни на пропуснат период, но поради неговото представяне лентите с ленти могат да дадат неправилен резултат.

Къде да спра

Прегледахме инструкциите за употреба за Clearblue Digital и други тестове за бременност Cliable. Сега е ясно как да ги използваме. Но кое е най-доброто място за спиране?

За съжаление няма категоричен отговор на този въпрос. Ако искате бързо да разберете за бременността или нейното отсъствие, препоръчително е да отдадете предпочитание на таблети, мастиленоструйни или електронни устройства. В противен случай е по-добре да закупите няколко ленти с ленти..

Освен това с ранната диагноза „интересна позиция“ много жени купуват различни тестове. Това помага не само да проследите динамиката на промените в нивото на hCG, но също така ви позволява да изпробвате всички устройства от Clearblue в действие..

Разходите

Искате ли да си купите Clearblue цифров тест за бременност? Проучихме инструкциите за използване на това устройство. Сега можете да се запознаете с многобройните рецензии на продуктите Cliable. Какво мислят клиентите за тези тестове?

Към днешна дата електронният тест за бременност Clearblue (инструкциите са представени на вашето внимание по-горе) се счита за най-скъпото устройство. Средно за една таблетка трябва да платите около 400 рубли.

Мастилено-струйните тестове "Cliable" са по-евтини. Обикновено трябва да платите за тях от 200 до 350 рубли. Същата е цената на таблетните устройства за домашна диагностика на възможно зачеване.

Лентовите ленти се считат за най-евтините. В някои аптеки такива устройства от Clearblue могат да бъдат намерени за 100 рубли. Средната цена на тестовия комплект от две ленти е около 150 рубли.

Наличност

Цифровите инструкции за употреба Clearblue няма да отговорят на всички въпроси, които жените имат. Например, много се интересуват от наличността на продуктите на Cliable. Търсенето на тест за бременност в целия град не е най-доброто решение, особено когато можете бързо да намерите аналози.

За щастие жените са забелязали, че Clearblue е добре позната марка. Това означава, че няма да е трудно да се намерят продукти. Всяка аптека има поне един или два вида устройства от тази марка.

Само в някои региони съответните продукти не са намерени. Но той може лесно да бъде намерен в Интернет и поръчан от официалните уебсайтове на аптеките..

Винаги ли са верни?

Инструкциите за тест за бременност Clearblue показват, че такива устройства се считат за най-точни и надеждни. Наистина ли е?

Първо, много зависи от това кой тест се използва. Лентите с ленти често са грешни. Но за електронните устройства точността на диагностициране на бременността на ранен етап е около 93%. Това е достатъчно, за да говорим за висока точност и чувствителност..

За съжаление жените понякога се оплакват от неточни резултати от теста за бременност Clearblue. Инструкциите за тях предписват, че са възможни грешки, но вероятността за тяхното възникване е около 1-5%. Тоест, ако се използват правилно, те могат да бъдат елиминирани. Но това не е всичко! Инструкциите на Clearblue Digital показват, че бременността може да бъде открита дори преди забавяне.

Нито един домашен диагностичен тест не е 100% точен. Може да покаже фалшиво положителен или фалшиво отрицателен резултат. Понякога можете да видите подобни отзиви за Clearblue, но това не означава, че продуктите на компанията са лоши. Възможно е жената, която е имала грешка, да е нарушила процедурата за използване на теста.

Съвети за кандидатстване

Как да използвам теста за бременност Clearblue Inkjet? Инструкциите за използване на това устройство са посочени по-горе. Какви съвети ще ви помогнат да избегнете трудности и грешки при диагностициране на бременност?

Те изглеждат така:

 1. Тестовете не се препоръчват преди отлагането на критични дни, дори цифрови.
 2. При диагностициране на възможна бременност се препоръчва да не се пие много течност, а също така да не се уринира поне 8 часа.
 3. За процедурата трябва да използвате средната порция урина. За да направите това, ще трябва да изчакате 1-2 секунди след уриниране..
 4. Събирането на урина се прави най-добре сутрин..
 5. За събиране на биологичен материал се препоръчва да си купите стерилен буркан за тестване. Може лесно да се намери във всяка аптека..
 6. Ако тестът за бременност показа отрицателен резултат със забавяне на менструацията, диагнозата трябва да се повтори след няколко дни.
 7. „Призрак“ на устройство често показва успешно зачеване. По-добре да повторите диагнозата на следващия ден.

В действителност всичко е по-просто, отколкото изглежда. Инструкциите за тестване на Clearblue не се различават от начина, по който използвате подобни устройства, които откриват бременност. Просто продуктите на Cliable са се доказали добре. И следователно такива тестове са в голямо търсене..

Други отзиви

Прегледахме инструкциите на Clearblue. Тези тестове са популярни и търсени сред населението. Но какви отзиви напускат момичетата все по-често? Освен точността, цената и чувствителността на наличността на продукта, може да се отбележи, че производителите са свършили добра работа при проектирането на своите тестове..

Жените са доволни, че от естетическа гледна точка Clearblue надминава популярните си конкуренти, например Evitest. Не може да не е привлекателно. И ако преценим, че Clearblue радва със своята точност, може да се заключи, че само няколко клиенти са разочаровани от резултатите от диагностиката на бременността..

Някои твърдят, че освен приятния си външен вид, Cliable няма предимства пред по-евтините си конкуренти. Точността на почти всички устройства за домашна диагностика на зачеването е приблизително еднаква. И следователно, не всяка жена се съгласява да надплати за марка..

Резултат

Разбрахме какви са инструкциите за употреба за Clearblue Digital и др. Трябва ли да си купите такива тестове за бременност??

Да, особено ако парите не играят решаваща роля при избора на метод за диагностика на възможно зачеване. Въпросът е, че тестовете Clearblue са се доказали на пазара. И затова голямо внимание е привлечено към такива устройства..

Тестовете Clearblue обаче не са надарени с чудодейни свойства. Може да грешат. Никой не е имунизиран от това. Но, съдейки по отзивите, жените рядко срещат фалшиви свидетелства за "Cliable".

Електронен тест за бременност Clearblue

Ако една жена забележи в себе си признаците, които се появяват по време на бременност, тя иска бързо да разбере за състоянието си. Сега е лесно да направите това у дома, като закупите един от тестовете за бременност. Те се различават както по цена, така и по начин на приложение. Един от най-точните и удобни в момента е цифровият тест Clearblue. Той има няколко съществени разлики от конвенционалните тест ленти, благодарение на които жената получава бърз и надежден резултат..

Характеристика:

Електронният тест Clearblue е удължен пластмасов инструмент за еднократна употреба с цифров дисплей. В единия край има абсорбираща лента, скрита под синия връх. Това е силно чувствителен индикатор, който реагира на наличието на определено хормонално вещество в урината. Тестът се поставя в херметически затворена обвивка от фолио и след това в картонена кутия.

Благодарение на това устройство жената е в състояние точно да определи факта на бременността. Диагнозата е същата като при конвенционалните тест ленти или тестовете, тъй като цифровият Clearblue открива нивото на хормона hCG (човешки хорион гонадотропин), който започва активно да се произвежда след зачеването.

Веднага след контакт с урина, на дисплея се появява икона на пясъчен часовник, която показва адекватно изпълнение на теста. След обработка на информацията на екрана се появява ясен резултат, а при положителен тест - гестационната възраст.

Основни предимства на Clearblue Electronic Test.

 • Голяма чувствителност. Използването на устройството, както и всички други тестове за бременност, се препоръчва от първия ден на забавянето. Тестовата система Clear Blue обаче може да се използва и по-рано - от 4-ия ден до очакваната менструация. Тестът ще покаже положителен резултат, ако нивото на hCG надвишава 25 mIU в 1 милилитър урина.
 • Удобство при тестване. Възможно е да се извърши манипулация с предварително събрана урина в суха чиста чаша и просто чрез поставяне на края на устройството под струята. В същото време е удобно да правите теста както у дома, така и на всяко друго място..
 • Лесно декодиране на резултата. Жената не трябва да гадае и да разглежда размити ивици, като се съмнява в резултата от тестването. С Clear Blue тя веднага вижда „Бременна“ или „Не бременна“.
 • Възможност за определяне на гестационната възраст. Ако тестът е положителен, жената може веднага да знае броя на седмиците от зачеването. Устройството ще го изчисли въз основа на нивото на хормоналното вещество в урината на жената. Важно е обаче да се отбележи, че това не е акушерски термин, който се определя от гинеколозите в антенаталната клиника, тъй като се брои от последната менструация.

Висока точност. Според производителя тестът открива hCG с точност 99%. Що се отнася до точността на определяне на гестационната възраст, тя е 92%.

Инструкции за употреба

Преди да използвате Clearblue Digital Test, трябва да прочетете пакета, който се доставя с вашето устройство. Той съдържа цялата необходима информация, допълнена със снимки. Ясните илюстрации и списък с възможни въпроси помагат да се избегнат често срещани грешки при теста.

Според производителя тестването е възможно по всяко време на деня, започвайки от първия ден на закъснението. Въпреки това, за да бъде резултатът по-точен, а също и ако изследването се извършва преди очакваната начална дата на менструацията, по-добре е да вземете сутрешна урина за теста. Освен това не се препоръчва да се пият много течности преди изследването..

Тестването се извършва по следния начин:

 • след отваряне на опаковката тестът се отстранява и освобождава от синята капачка;
 • върхът се поставя под струята урина за 5 секунди (това трябва да се направи внимателно, така че урината да попадне само върху абсорбиращата част, но да не навлажни други части на теста);
 • ако се използва предварително събрана урина, върхът се спуска в контейнер с биологичен материал за 20 секунди;
 • след поставяне на капачката, тест системата се поставя на хоризонтална повърхност или се държи с върха надолу, докато изминат 3 минути;
 • след изчакване на необходимото време резултатът се проверява на екрана, който ще бъде фиксиран за 24 часа.

Преди да изхвърлите използван тест, трябва да извадите батерията от него, която трябва да се изхвърли съгласно правилата. Електронната Clearblue не трябва да се използва повторно. Съхранението на неизползвано тесто се препоръчва при + 2- + 30 градуса. Ако обвивката на устройството е повредена, тестването с нея е нежелателно..

Декодиране на резултата

Първо, на дисплея се появяват думи, за да се потвърди бременността или да се посочи липсата му. Ако видите на прозореца „Не сте бременна“, това означава, че нивото на човешки хорион гонадотропин не е повишено и няма бременност, или тестването е направено твърде рано. Ако думата "бременна" се появи за пръв път на екрана и след това бяха посочени цифри, резултатът се интерпретира по следния начин:

 • „Бременна 1-2“ - има бременност и зачеването е било преди около 1-2 седмици, тоест акушерският период е 3-4 седмици;
 • „Бременна 2-3“ - бременността е потвърдена, зачеването е настъпило преди 2-3 седмици, акушерският срок е 4-5 седмици;
 • "Бременни 3+" - има бременност и зачеването е настъпило преди 3 седмици или по-рано, така че акушерският период ще бъде повече от 5 седмици.

Може ли да е грешно?

Неправилни резултати от Clearblue Digital Test са възможни по същия начин, по който всички други тестове за бременност са погрешни. Фалшиво отрицателен резултат е възможен, ако:

 • тестът е извършен твърде рано (това често се случва при нередовен менструален цикъл) и нивото на hCG е толкова ниско, че сензорът не го е уловил;
 • жената има бъбречно заболяване, което засяга нивото на хормона в урината;
 • имплантирането на яйцеклетката е нарушено и бременността не се развива;
 • жената е изпила твърде много вода преди тестване;
 • пациентът се лекува с диуретици;
 • жената има някои гинекологични заболявания.

Във всички тези случаи тестът ще покаже "Не съм бременна", но този резултат не изключва наличието на бременност. За да проверите отново, ако менструацията не е започнала, тестът трябва да се повтори и ако той отново покаже отрицателен резултат, трябва да се консултирате с лекар.

Има и фалшиво положителни тестове, ако:

 • жената е имала стимулация на овулацията с хормонални лекарства;
 • високи нива на hCG, дължащи се на новообразувание, като тумор на матката или яйчника;
 • жената е била наскоро бременна и е направила аборт или спонтанен аборт.

Ако на екрана се появи икона на книга, тестването не е извършено правилно. Тази ситуация е възможна, ако след контакт с урина върхът е бил обърнат нагоре, твърде малко или, напротив, твърде много урина е попаднала върху абсорбиращата част..

В тези случаи се препоръчва повторно тестване с ново устройство, тъй като тестът Clearblue не може да се използва повторно. Използването на нов тест е необходимо и в случай на грешка на празен екран, ако прозорецът не показва никаква информация (след контакт с биологична течност няма мигаща икона на пясъчен часовник).

Отзиви

Повечето отзиви за диагностичното устройство за ранна бременност Clearblue Digital са положителни. Този тест се нарича прост и надежден и резултатите от него често се потвърждават от ултразвук. В повечето случаи при използване на такова устройство се получава бърз и надежден резултат. Едно от основните предимства е възможността да тествате с Clear Blue по всяко време на деня и навсякъде..

Недостатъците му обикновено включват само висока цена, тъй като средната цена на едно устройство в аптеките е 350-400 рубли. Много жени обаче отбелязват, че когато се използват конвенционални тест ленти, като правило трябва да се проведат няколко теста, така че разходите са съизмерими, но електронната версия на Clearblue не доставя притеснения и неудобства. Но все пак много жени, поради високата цена, избират конвенционални тестове, тъй като имат един и същ метод за определяне на бременността..

Има и някои отрицателни отзиви, в които жените се оплакват от неправилни резултати. Всъщност, дори ако се спазват всички препоръки, понякога тестът Clearblue показва отрицателен резултат след положителен. Тази ситуация е възможна, ако бременността е била прекъсната по-рано..

Както показват статистическите данни и отбелязва производителят в инструкциите, това е възможно при 1 от 4 случая на бременност. В същото време плодът не е фиксиран, оставяйки матката заедно с кървави отделяния и жената възприема такива промени като друга менструация. Това обаче изобщо не показва неправилна диагноза..

Жените, които с нетърпение очакват бременност, доста често избират цифровия тест Clearblue, за да потвърдят зачеването..

Лекарите също го наричат ​​удобен и най-подходящ вариант за бъдещи майки. Според тях с такова устройство резултатът се потвърждава след няколко минути, той е много точен и ще ви каже гестационната възраст, докато по-евтините и опростени тестове по-често се заблуждават и не могат да изчислят ниско ниво на човешки хорион гонадотропин.

За преглед на електронния тест за бременност Clearblue вижте следващото видео.

Clearblue устройства: инструкции и прегледи за използването на тест за бременност

Използването на тест ленти за пропуснати периоди е популярно сред жените. Аптеката предлага разнообразие от устройства от евтини до скъпи, които позволяват да се определи концепцията с различна степен на точност..

Ако трябва да знаете точния резултат, тогава трябва да обърнете внимание на теста за бременност Clearblue, който ви позволява да определите с точност от 99% дали една жена е забременяла или не. Нека да разгледаме как работи Clearblue и защо тестът може да покаже фалшиви резултати..

Какво е Clearblue електронно устройство?

Electronic Clearblue работи като всички тест ленти, като открива присъствието на хормона hCG в урината, който се произвежда в женското тяло след зачеването. Устройството позволява 2 вида тестване:

 1. Определение за бременност. Прозорецът показва надпис: "бременна" или "не бременна" или (+/-).
 2. Гестационната възраст. Ако бременността се потвърди, периодът се посочва с точност 1-2 седмици.

В сравнение с прости тест ленти, Clearblue Digital Test за бременност елиминира възможността за погрешно четене.

Налични са няколко разновидности на електронната Clearblue. Някои модели могат да се използват многократно, а някои могат да се използват само веднъж. Има линия от евтини цифрови устройства, които могат да потвърдят бременността, без да определят гестационната възраст. Но всички тестове се отличават с висока чувствителност на оптичния индикатор и точност.

Една от опциите за съдържанието на опаковката с тесто

Инструкции за използване на цифровия тестер

Към теста за бременност Clearblue Digital има няколко инструкции. Вложката съдържа много снимки с описание, където подробно са описани целият процес на тестване и правилата за оценка на резултата.

Как да използвам?

Придружаващата анотация описва подробно как да използвате теста за бременност Clearblue. За да подобрите точността на проверката, е важно да следвате последователно всички стъпки:

 1. Извадете тестера от запечатаната опаковка. Това се прави преди изследване.
 2. Отстранете капачката, покриваща абсорбиращата тест лента.
 3. Урина за 5-7 секунди върху абсорбиращия индикатор. Можете да спуснете върха за 15-20 секунди в съд с урина.
 4. Затворете върха, навлажнен с урина, с предварително свалената капачка.
 5. Поставете тестера върху хоризонтална повърхност или застанете изправени.

Символът на пясъчен часовник, който се появява на екрана, показва, че устройството е започнало да работи. Отнема около 3 минути, за да се определи концентрацията на hCG, след което часовникът ще изчезне и ще се появи резултатът от изследването. Данните се съхраняват на дисплея за един ден.

Докато устройството анализира състава на урината за наличие на хормон на бременността, то не трябва да се движи или разклаща..

Четене на резултата

Тестът за бременност Clear Blue елиминира погрешно тълкуване на данните, които възникват при използване на тестери с ленти. Там потъмняването на мястото на лентата понякога води до факта, че се получава съмнителен резултат..

Електронното устройство дава еднозначен отговор, опровергава или потвърждава концепцията.

Как да използвам ясно синьо с ивици?

Inkjet Clearblue с ивици е една от първата серия тестери, пуснати от производителя. Когато концепцията е потвърдена, в прозореца се появяват 2 реда.

Инструкциите за мастилено-струйния тест Clear Blue показват алгоритъма за проверка:

 1. Отворете запечатаната опаковка.
 2. Заместете абсорбиращата част под струята урина за 10-15 секунди. Не потапяйте в съд със събрана урина.
 3. Поставете тестера върху равна повърхност.

Резултатът се оценява за 10 минути. Когато настъпи бременност, се появяват 2 чертички.

Недостатъкът на този инструмент е, че вторият ред може да не е точен. Това прави данните трудни за интерпретация. Освен това няма прозорец, който да показва дали устройството е използвано правилно. Но лентите Clear Blue са по-евтини, така че някои жени предпочитат тази серия..

Дори ако жената е спазвала правилата за използване на теста за бременност Clearblue, не може да се гарантира 100% точност на теста..

Общ преглед

Като анализирате отзивите, оставени за Clearblue, можете да подчертаете общи положителни и отрицателни точки. Сред плюсовете жените отбелязват:

 • удобство;
 • способността да се открие зачеването дори преди закъснението;
 • висока точност на резултата.

Но някои жени, които са използвали Clear Blue, говорят отрицателно за устройството:

 • висока цена;
 • грешки при определяне на бременността;
 • неправилно посочване на гестационна възраст.

Може ли тестовете да са грешни?

Въпросният тест може да е грешен или да даде фалшиво положителен (фалшиво отрицателен) резултат, както всяка друга диагностична техника. Причината за получаване на неправилни данни може да бъде:

 • ниски нива на hCG;
 • извънматочно местоположение на яйцеклетката;
 • плацентарна недостатъчност;
 • заплаха от прекъсване;
 • бъбречно заболяване (има малко hCG в урината, дори в края на бременността);
 • пиене на голямо количество течност преди проверка;
 • прием на диуретици;
 • възпаление на репродуктивните органи;
 • приемане на контрацептиви или лекарства за стимулиране на овулацията.

Друга причина за неточната работа на Clear Blue е датата на изтичане. Това се случва, когато жената, планираща бременност, закупи предварително скъп тест, който да използва, ако има съмнение за бременност. По време на съхранение срокът на годност може да изтече и чувствителността на реагентите ще бъде нарушена..

Чувствителност на устройството към анализ на струята на урината

Производителите посочват, че тестът за бременност Clear Blue е силно чувствителен. Времето за изпитване е без значение за Clearblue. Устройството може да открие хормон на бременността в урината не само сутрин, но и вечер или следобед. Това благоприятно отличава тестера от другите тест ленти и ви позволява да не чакате сутринта, за да потвърдите или откажете оплождането на яйцето.

Надеждност на тестера за многократна употреба

Clearblue за многократна употреба е сравнително нова разработка от производителя. Устройството използва мастиленоструйни касети и тестерът може да се използва до 20 пъти.

Инструкциите показват, че с помощта на тестера е възможно:

 • определете времето на овулация;
 • идентифициране на ранно зачеване;
 • когато проверявате по време на бременността, разберете приблизителната дата на раждане.

Устройството има специален съединител за свързване към компютър.

Ще се покаже ли преди закъснението на менструацията?

Ако имате редовни периоди, 2-3 дни преди закъснението, можете да използвате Clearblue за еднократна или многократна употреба. Устройствата с висока точност определят началото на оплождането.

Ако вашите периоди не са редовни, тогава тестерът може да се използва 10-14 дни след незащитен секс, независимо от датата на менструацията ви. Ясно сините ленти са по-малко чувствителни и трябва да се използват след забавяне..

Ако се съмнявате, можете да направите множество тестове от различни производители

Положителен резултат

Дори ако тестерът е показал бременност, не трябва да се ограничавате до една проверка. Необходимо е анализът да се повтори след няколко дни и да се даде кръв за hCG в антенаталната клиника. В допълнение към зачеването, причината за фалшиво положителни показатели може да бъде:

 • приемане на контрацептиви;
 • получаване на лекарства за стимулиране на овулацията;
 • възпаление на яйчниците.

Бременността може да бъде потвърдена или отречена само след преглед от гинеколог и кръвен тест за hCG.

Дигитално устройство за определяне на гестационната възраст "Cliable"

Единственият тест, който ще покаже броя на седмиците 1

Цифровото устройство „Cliable“ за определяне на гестационната възраст е първият и единствен тест, който е толкова точен при определяне на гестационната възраст в седмици, колкото ехографското изследване **. Неговият интелигентен двоен сензор не само ще ви каже дали сте бременна или не, „Бременна“ или „Не сте бременна“, но също така ще определи и вашите срокове за седмици.

 • видео
 • Снимки на продукта
 • Как да използвам

Толкова точен, че определя броя на седмиците от зачеването

Този тест комбинира 2 теста в един - първо, той открива присъствието на хормона на бременността с точност над 99% (когато се използва от деня на очакваното начало на менструацията ви) и ако сте бременна, ДОРИ посочва периода в седмици от момента на зачеването (1 - 2, 2 - 3 седмици и повече от 3 седмици (3+)). Точността при определяне на броя на седмиците от момента на зачеването е 92%.

Тестване 5 дни по-рано

Толкова чувствителен, че може да се използва до 5 дни преди деня на пропуснатия период *.

Непогрешимо точни цифрови резултати

В рамките на 3 минути на екрана ще се покаже резултатът "Бременна" или "Не бременна". Когато се покаже резултатът () "Бременна", времето от зачеването също ще бъде показано на екрана (1 - 2, 2 - 3 седмици и 3+ седмици).

Снимки на продукта

Как да използвам цифровото устройство „Cliable“ за определяне на гестационната възраст

1. Преди теста.

Моля, прочетете внимателно инструкциите, преди да използвате Cliable Digital Test за бременност.

От деня, в който се очаква да започне менструацията ви, тест за бременност може да се направи по всяко време на деня. Когато тествате рано, използвайте първата сутрешна урина за този ден, за да получите точен индикатор за срок за седмици. Избягвайте прекомерния прием на течности преди извършване на тест за бременност.

За да започнете тестването, отворете торбата с фолио, извадете теста от нея и отстранете синята капачка. Тествайте веднага.

2. Провеждане на теста.

Задръжте абсорбиращия тестов връх надолу под струята урина за 5 секунди. Внимавайте да не намокрите останалото тесто.

Като алтернатива можете да вземете проба от урина в чист, сух съд. Потопете абсорбиращия връх в урина за 20 секунди.

Може да се наложи да сложите капачка и да поставите теста върху хоризонтална повърхност.

- Задръжте върха надолу, докато чакате резултата да се появи, или поставете теста върху хоризонтална повърхност.

ВАЖНО
По време на изпитването никога не провеждайте теста с абсорбиращия връх, насочен нагоре.

3. Изчакайте 3 минути.

След тестването на екрана ще се появи мигащ символ в режим на готовност - пясъчен часовник - за да покаже, че тестът работи. Когато символът в режим на готовност спре да мига, резултатът се показва.

4. Четене на резултатите.

- Крайният резултат ще се покаже на екрана след 3 минути.

- Резултатът "Бременни" може да се покаже до резултата от дължимия индикатор за седмици. Изчакайте, докато символът на пясъчен часовник спре да мига и дисплеят показва резултата от дължимия индикатор в седмици.

- Резултатът ще остане на екрана за около 24 часа.

Тълкуване на резултатите
резултатиВреме от зачеванетоГестационна възраст на лекаря (въз основа на 28-дневен цикъл)
Резултатът ви е "Не сте бременна"-
Резултатът ви е "Бременна",
зачеването е станало преди около 1-2 седмици.
3-4 седмици
Резултатът ви е "Бременна",
зачеването е станало преди около 2-3 седмици.
4-5 седмици
Резултатът ви е "Бременна",
зачеването е настъпило преди повече от 3 седмици.
5+ седмици

инструкции

Видео

ЧЗВ

Колко точен е цифровият тест „Cliable“ при определяне на гестационната възраст?

Точността на откриване на бременност е над 99%, когато се използва от деня на очакваното начало на менструацията. Ако обаче направите тест преди деня, в който очаквате да започне менструацията ви и да получите резултат „Не съм бременна“, има вероятност да сте бременна. Виж отдолу.

Кога можете да тествате с помощта на цифровия тест Cliable??

Нивата на хормона на бременността се увеличават бързо в началото на бременността и Digitalblue Test за бременност Clearblue може да се използва още 5 дни преди деня на пропуснатата Ви менструация (т.е. 4 дни преди очакваното Ви начало на менструацията). При лабораторни тестове с проби от жени в ранна бременност, тестовете Clearblue Digital показаха следните резултати.

Дни преди очакваното начало на вашия период

% проби от урина, взети от бременни жени,

за които резултатът е "Бременна"

За да изчислите очаквания ден за започване на менструацията, използвайте обичайната си продължителност на цикъла, като преброите броя на дните от първия ден на менструацията до деня, след който трябва да започнете следващия си период..

 • Ако вашият цикъл е нередовен, при тестване трябва да се има предвид най-дългият цикъл през последните месеци.
 • Ако не сте сигурни кога трябва да започне менструацията ви, препоръчително е да направите тест не по-рано от 19 дни след последния ви незащитен полов акт..

Колко точен е седмичният индикатор Clearblue?

Точността на определяне на срока в седмици е 93%.

Беше потвърдено, че резултатите от периода, посочен от показателя в седмици, в 97% от случаите съвпадат с данните на стандартно ултразвуково изследване (11-13 седмици). Въз основа на сравнение на резултатите от теста на 187 жени (1 - 2, 2 - 3 и 3+ седмици от момента на зачеването) и резултатите от ултразвуково изследване *.

* Johnson et al., Journal of Contemporary Medical Research and Opinion (CMRO) (2011) 27 (2): 393-401

Цифровият тест на Clooublu показва резултата „Бременна“, но вярвам, че зачеването не е могло да се случи в деня, определен от индикатора за зачеване. Възможно е?

Индикаторът за седмицата е 92% точен, когато се тества с помощта на първата сутрешна урина за този ден. Някои лекарства или здравословни състояния могат да повлияят на резултата. Вижте следващия въпрос.

Възможно ли е някакви лекарства или здравословни условия да повлияят на резултата?

Преди тестване, не забравяйте да прочетете инструкциите на производителя за всяко лекарство, което приемате..

 • Лекарствата за плодовитост, съдържащи хормона hCG, могат да доведат до грешни резултати (лекарства за плодовитост обикновено се инжектират и тестването скоро след инжектирането може да доведе до фалшив резултат „Бременни“).
 • Други лекарства за плодовитост (като кломифен цитрат), болкоуспокояващи и хормонални контрацептиви (като противозачатъчни хапчета) не трябва да пречат на резултата.
 • Ако наскоро сте спрели да използвате хормонална контрацепция или приемате лекарства за плодовитост като кломифен цитрат, вашият менструален цикъл може да е нередовен, което може да доведе до преждевременно изследване.
 • Извънматочната бременност, кистите на яйчниците, менопаузата и някои много редки състояния могат да доведат до грешни резултати.

Ако получите неочакван резултат, трябва да се консултирате с лекар.

Първият ми тест показа резултата „Бременна“, а вторият тест - „Не съм бременна“, или започна менструация. Какво означава това?

Въпреки че тестът за хормон на бременността е с точност над 99% от деня, в който се очаква да започне менструацията ви, може да се получи резултат за бременност и след това да установите, че не сте забременяли (например, втори тест ще даде резултат за бременност или започва менструация). Това може да се дължи на естествената загуба на ранна бременност, която за съжаление е много честа: 1 на 4 бременности завършва с ранна загуба на бременност. Ако получите неочакван резултат, посетете Вашия лекар.

Резултатът от моя цифров тест „Надежден“ е „Не съм бременна“. Какво трябва да направя?

Може да не сте бременна или нивата на хормона на бременността ви все още не са достатъчно високи, за да бъдат открити. Възможно е също така да сте пресметнали деня, в който очаквате да започне менструацията ви..

 • Ако е направено ранното тестване, тествайте отново след деня на очаквания период..
 • Ако периодът ви се забави, направете повторен тест след 3 дни. Ако повторното тестване доведе до „Не съм бременна“, но все още няма менструация, консултирайте се с Вашия лекар.

Резултатът от моя цифров тест „Надежден“ е „Бременна“. Какво трябва да направя?

Ако резултатът Ви е "Бременна", трябва да се консултирате с Вашия лекар за съвет какво да правите по-нататък.