Evitest тест за бременност

Популярността на бързите тестове за бременност е толкова висока, че вече дори не е необходимо да се обяснява принципът на тяхното действие и целесъобразността на тяхното използване. Изборът на тестове за определяне на бременност е също толкова широк. Но съвременните жени искат да бъдат 100% сигурни в своето качество и правдивост! Затова търсенето на най-чувствителните и висококачествени тестове не спира..
Защо много хора избират Evitest?

Един от най-популярните тестове за бременност сред съвременните жени е Evitest. Немската производствена компания HELM Pharmaceuticals Gmbh обещава на потребителите много висока надеждност (над 99%!), Възможността за диагностика на най-ранните етапи на бременността (от първия ден на закъснението). И най-важният фактор, определящ избора на много жени, е високата чувствителност на теста, възлизаща на 20mME / ml.

Освен това Evitest е много лесен за използване: може да се използва навсякъде и по всяко време на деня (въпреки че все пак е по-добре да се препоръчва сутрин)
EVITEST One е най-простата, единична тест лента, която е много лесна и удобна за използване. Просто вземете лента от опаковката и я потопете в правилно събраната урина до посочената маркировка за 3 секунди.
EVITEST Plus - Съдържа 2 тест ленти за подобрена точност на откриване. Вторият тест (за потвърждаване на резултатите от първия) се извършва след 2 дни, тъй като на всеки 48 часа нивото на hCG в урината на жената се удвоява.
EVITEST Proof е по-точен и удобен тест за таблети в сравнение с предишните типове. За да се получат резултатите, е необходимо да капнете 4 капки урина върху прозореца в таблетката, като използвате приложената пипета.
EVITEST Perfect е мастиленоструйна тестова касета, която е удобна и хигиенична за използване. Просто поставете края на касетата, маркирана със стрелка, под струята урина за 5 секунди (след отстраняване на капачката от нея) и след 5 минути оценете резултата.
Толкова ли е ефективен Evitest?

Тестовете на Evitest са предимно положителни. Всъщност е удобно и резултатите са почти винаги верни. Но само почти.

Напоследък има все повече негативни отзиви за Evitest. Често се получават фалшиви резултати, което коренно подкопава доверието в не толкова отдавна много популярна марка. Дори продавачите на дрогерии признават, че Evitest не е това, което беше преди. Поне купувачите все по-често се оплакват от неговата неточност..
Тест за бременност Clearblue


Ако имате неясни съмнения относно наличието или отсъствието на бременност, предлагаме да разрешите този проблем с теста за бременност Clearblue. Защо Clearblue? Тъй като този тест е най-препоръчваният от акушер-гинеколозите и има редица предимства. Кои? Нека да разберем!

Като начало Clearblue е водещ производител на тестове за бременност, базиран във Великобритания. По този начин първите, които препоръчват този тест, са британски водещи експерти в областта на гинекологията. Всички тестове Clearblue предлагат 99% точност при тестване от първия ден, когато менструацията ви закъснее.

Чувствителността на теста Clearblue е толкова висока, че тестът може да се използва в много ранните етапи на бременността, т.е. вече 4 дни преди началото на менструацията със стабилен менструален цикъл в продължение на шест месеца. Освен това всички тестове за бременност Clearblue са доста лесни за използване и се съобщава, че са много точни в резултатите си..

Освен това производителите на теста за бременност Clearblue гарантират, че резултатите са толкова точни, колкото лабораторните, поради чувствителността на теста, която е 25-30 IU / ml, докато конвенционалните тестове са предимно 10-20 IU / ml. Мастилено-струен тест за бременност


Сред многото различни домашни тестове за бременност, мастилено-струйните тестове се считат за най-качествени и най-надеждни. Това са тестове от трето поколение, които са по-сложни от своите предшественици и следователно по-удобни и точни..

Цените за мастилено-струйни тестове варират от 3-8 долара. Това е значително по-висока от цената на, да речем, тест ленти, но от всички домашни тестове мастилено-струйните тестове се считат за най-надеждни. Дори много слабо изразена втора лента показва висока вероятност за бременност. Тъй като мастилено-струйните тестове са силно чувствителни (стандартната им чувствителност е 10 mIU), те могат да се извършват по всяко време на деня, което е много важно за нетърпеливите дами. Въпреки това сутрешното време остава за предпочитане по този въпрос, особено в много ранните етапи..

В допълнение към високата точност, предимствата на този тип тестове включват тяхната хигиена и простота. Специалният дизайн позволява тестване без събиране на урина, което е много удобно за използване и позволява тестът да се използва навсякъде при почти всякакви обстоятелства. За да направите това, просто трябва да замените приемащия край на теста под струята урина и да погледнете резултата след няколко минути!

Прочетете също:
Тест за бременност с ленти
Evitest тест за бременност
Как да използвам тест за бременност
Тест за бременност Clearblue
Най-добър тест за бременност

Как става това? Прътът на устройството има влакнеста структура. Покрай тези влакна, които имат много каналчета, анализираната течност (известна още като урина) бързо се издига до тестовата част на пръчката и има реагент. Ако в урината присъства hCG (човешки хорион гонадотропин, показващ бременност), той ще се прикрепи към специални латексови частици с антитела, чийто слой е точно в тестовата система. И по този начин ще видим резултата като втора лента..

Съвременните мастилено-струйни тестове са много разнообразни. Богат избор от производители и ценови диапазон ви позволява да закупите висококачествен тест за сравнително малко пари във всяка аптека във вашия град. Ето имената на някои от съществуващите мастилено-струйни тестове:
тест за бременност HomeTest
Дует тест за бременност
тест за бременност Моята тайна
тест за бременност "Happy Test"
тест за бременност Тест за Вest
тест за бременност Evitest Perfect
тест писалка за определяне на бременност "VERA-PLUS".

Въпреки големия избор на струйни тестове и тяхната висока точност, все пак препоръчваме консултация с гинеколог, тъй като има редица причини, които допринасят за фалшив резултат.


Съвременната жена, за разлика от своите предшественици, има всяка възможност да опровергае или, напротив, да потвърди присъствието си при първите съмнения за бременност - със забавяне на менструацията, промени в настроението и други признаци, които косвено могат да показват „интересна ситуация“. Всичко - благодарение на специални експресни тестове, които жената, ако е необходимо, може да извърши у дома, само като закупи всичко необходимо за „тестване“ в аптека. Едва ли днес има дами, които не са чували (или дори са използвали) такива устройства поне веднъж в живота си. Всъщност бързият тест за бременност е лесен за използване, ефективността му е много висока (от 92% до 99%) и не се изискват специални препарати от жената за провеждането му. Освен ако не закупите действителния тест.

Бързият тест за бременност дава резултат като лакмус - промяна на цвета под въздействието на човешки хорион гонадотропин (hCG). Хорион гонадотропин е специален хормон, който обикновено присъства в тялото на жената в изключително малки количества. Но след оплождането на яйцеклетката и имплантирането на ембриона в матката, тя започва да се произвежда интензивно от хорионните ворси, а след това и от плацентата. По този начин нивото на hCG по време на бременност непрекъснато се увеличава и само повишаването му става определящо за положителен тест за бременност..

За да разрешат първите съмнения относно бременността, днес жените имат възможността да се възползват от един от експресните тестове, разработени от съвременните медицински специалисти. Такива устройства са различни - от най-простите лентови тестове до електронни тестове. Който и метод на "диагностика" да бъде избран, препоръчително е да се направи бърз тест за бременност на 3-5-ия ден от закъснението на менструацията. Така че, хорион гонадотропин започва да се произвежда интензивно само след като ембрионът е прикрепен към маточната стена - около 6-8 дни след оплождането. И положителен резултат от теста, в зависимост от вида му, е в състояние да покаже, дори след първата седмица на бременността.

Въпреки това, много зависи от спазването на всички правила за теста, от индивидуалните характеристики на производството на hCG, от качеството на теста. Случва се резултатът след използване на експресния тест за бременност да не е „очевиден“: ивиците са или размазани, или лошо оцветени, или цветът изобщо не се е променил. За да потвърдите резултата, ще трябва да повторите теста на следващия ден. И в случай на положителен отговор, отидете на спокойствие при гинеколога за консултация.

Кой бърз тест за бременност да избера? Всичко зависи от предпочитанията и финансовите възможности на жената. Почти всеки бърз тест за бременност във всеки случай ще се превърне в ефективен метод за ранна диагностика на бременността. Те се различават само по цена и дори по лекота на използване..

Най-лесният бърз тест за бременност е тест лентата. Прилича на тънка лента със нанесен специален реагент. За да се извърши тестът, е необходимо да се събере част от сутрешната урина (концентрацията на хорион гонадотропин в нея е по-висока), потопете лента в нея и я задръжте там за кратко време. Резултатът ще се появи буквално в рамките на 2-5 минути след теста.

Има и таблет или касета, експресен тест за бременност. Принципът му на действие е същият като този на предишния, само че е „опакован“ в специална таблетка и за такъв тест не се изисква цяла порция урина - достатъчна е само капка. Прилага се към специален прозорец, във втория се появява резултатът.

Мастилено-струйният тест е различен по това, че може да се извърши по всяко време и навсякъде, докато ефективността, която осигурява, е много, много висока. Принципът на използване на струйния тест е много прост - просто го поставете под струята урина и след това "се запознайте с резултата".

Последните разработки включват електронен тест за бременност. И струва, съответно, не много по-скъпо. И всичко това, защото резултатът по време на такъв тест се показва на специален екран: или цифрово обозначение под формата на плюс или минус, или дори съответния надпис (бременна / не бременна).

Освен това предимствата на теста Clearblue включват:
световна популярност;
лидер сред производителите на тестове за бременност;
възможността за използване по всяко време на деня;
резултатът се вижда след минута;
единственият тест в света, който определя извънматочна бременност.

За да определите дали сте бременна или не с теста Clearblue, следвайте тези указания стъпка по стъпка:
извадете тестовата пръчка от индивидуалната опаковка и отстранете капачката;
поставете теста под струя урина или го потопете в контейнер с урина за 5 секунди;
поставете теста върху хоризонтална повърхност и изчакайте резултата.

Важно е да знаете, че синята линия в контролния прозорец показва правилното използване на теста и резултатът ще се появи в рамките на една минута..

Когато четете резултатите, обърнете внимание на снимките: "+" определя наличието на бременност, а "-" казва, че няма бременност.
Тест за бременност с ленти


Когато спермата и яйцеклетката се срещнат заедно, за да се съберат в ново тяло, ембрионът започва да се формира и развива. И с него се полага бъдещата плацента. Още от първия ден тя започва да отделя специфичен хормон - човешки хорион гонадотропин (hCG) - който позволява диагностициране на оплождането, което се е случило в ранните етапи. Този хормон блокира производството на следващото яйце от яйчниците, за да предотврати вторична бременност. Всички тестове за бременност се основават на неговото "изчисление". Най-простите и достъпни от тях са тест ленти (или ленти), продавани във всяка аптека. Те ви позволяват да определите бременността от първия ден на закъснението на менструацията. В същото време те са евтини и лесни за използване..

За да се извърши такъв тест, лентата трябва да се потопи за известно време в порция сутрешна урина, след това да се постави на хоризонтална повърхност и да се изчака резултатът да се появи (можете да прочетете повече за това в инструкциите за теста). Едната лента опровергава наличието на бременност (това е контролна лента, която потвърждава годността на теста за употреба), две (втората вече е диагностична) - потвърждават. Как работи?

Върху тест лентата се нанася специално вещество, което реагира на гонадотропин чрез промяна на цвета. Технологията на производство е много проста, което се отразява в цената. Но съвременните гинеколози уверяват, че днес вече не е необходимо да се очаква точност от подобни изследвания. Вероятността за грешка на тест лентата е значителна: ако я преекспонирате в течност или я потопите над определената марка, може да възникне грешка. Съответствието с технологията и условията за съхранение също влияе върху точността на резултата. Освен това носителят на реагента от това поколение тестове е хартия, която не му позволява да издържи точната си концентрация и може да доведе до грешен резултат. И събирането на урина в отделен, непременно идеално чист контейнер губи привлекателността на този метод.

Прочетете също:
Мастилено-струен тест за бременност
В кой ден да се направи тест за бременност
Тест за бременност преди закъснението на менструацията
Тест за бременност Clearblue
Кога да се направи тест за бременност

Ето защо лекарите все още препоръчват да посетите гинеколог. Съществуват висококачествени високотехнологични тестове за определяне на бременност, създадени специално за използване в медицинската практика. Те са достъпни само за клиники и не отиват на дребно. Между другото, в повечето развити западни страни по света вече няма да намерите ленти за тест за бременност в аптеките..

Въпреки това много домашни жени използват най-простите и евтини тест ленти в своята практика. Ако сте един от тях, вземете предвид, че е много важно процедурата да се извърши правилно. Това не е особено трудно, тъй като към всеки тест са приложени подробни инструкции. А за още по-голяма точност трябва да знаете кога да си направите тест за бременност..

Много производители произвеждат лентови тестове и цената им е много ниска - започвайки от 10 рубли. Някои от съществуващите ленти са:
тест за бременност itest;
тест за бременност HomeTest;
Тест за бременност Bee-Sure-S;
Тест за бременност на Пани;
Тест за бременност BabyCheck;
тест за бременност Nouwelle;
Таен тест за бременност;
тест за бременност Моята тайна;
Тест за бременност Отговор;
Тест за бременност Бона;
тест лента за определяне на бременност "Happy Test";
тест за бременност Тест за Вest;
тест за бременност Evitest и Evitest Plus;
тест за бременност Frautest и Frautest двоен контрол и други.

Какво трябва да знаете за тестовете ClearBlue и тяхната валидност

Има огромен брой методи за определяне на бременността в ранните етапи и един от тях е домашен анализ, използващ специални тестове. Цената на електронния тест Clearblue не притеснява много жени, защото може да покаже бременност още първата седмица след зачеването. Колко точно е това устройство, как да се борави с него?

Как работят тестовете

По-добре е да разберете дали бременността е настъпила или не възможно най-рано, независимо дали е планирана или нежелана. Голям плюс във всеки от тези случаи е, че ранната диагностика ви позволява или да коригирате обичайния си ритъм на живот, за да създадете по-удобни и "правилни" условия за протичане на бременността, или да вземете решение за прекратяването му.

Всички тестове, независимо от марката и цената, работят по един и същ принцип: тестовата система съдържа реагент, който реагира на определена концентрация на хорион гонадотропин в урината на жената. Както знаете, нивото на hCG в тялото на жената започва да расте веднага след имплантиране на ембриона към стената на матката и се произвежда от хорионната мембрана на самия плод, поради което наличието на този хормон в кръвта и урината на жената показва, че в тялото й вече се развива нов живот.

Всяка тестова система има своя собствена чувствителност - способността да реагира на hCG. Като правило това е 10-25 mIU / ml, което е напълно достатъчно за определяне на бременността на най-ранния етап..

Тестът за бременност Clear Blue е много популярен сред нежния пол. Каква е причината за това? Възможно висока ефективност, наличност и асортимент от тестови системи. Но първо нещата първо.

Описание на продукта

Системите за изпитване Kleable са предназначени за домашна употреба. Те са разработени от Unipath Ltd, един от водещите световни производители на тестове за бременност и овулация. Освен това продуктите на тази компания се препоръчват от много гинеколози..

Всички тестове Clearblue принадлежат към мастилено-струйната група, която много потребители смятат за най-удобна за използване. Компанията пуска 3 вида тестови системи, които сега ще разгледаме по-подробно. Можете да ги купите в аптеката.

Clearblue плюс

Най-простият тест от цялата серия Clearblue, но това не означава, че ефективността му ще бъде изкривена. Според съобщенията на производителите надеждността на получените резултати достига 99%, при условие че анализът се извършва след забавяне, когато нивото на hCG вероятно е вече нормално, за да може тестът да реагира на него. Ако анализът се извърши преди закъснението, ефективността на теста ще бъде по-ниска.

Предимствата на Clearblue plus включват:

 • висока ефективност - 99%;
 • простота и лекота на използване поради дългата извита дръжка;
 • няма нужда от събиране на урина;
 • наличност.

Що се отнася до недостатъците, те включват:

 • невъзможност за определяне на продължителността на бременността;
 • невъзможност за повторно използване на теста.

Clearblue лесно

Тази проба е представена от удължен инструмент с два прозореца и цветен връх. Лесната тест лента ClearBlue е предназначена за откриване на бременност от първия ден на пропуснатите менструации.

Основните предимства на такива тестове:

 • индикатори за висока производителност, при условие че анализът се извършва не по-рано от първия ден на месечното закъснение;
 • няма нужда да се събира урина;
 • простота и лекота на използване;
 • ниска цена.

Сред недостатъците на Cliable Easy:

 • невъзможността да се определи бременността преди закъснението на менструацията;
 • системата не показва гестационната възраст;
 • липса на многократна употреба.

Clearblue digital

Високо прецизни системи за потвърждаване на бременността. Системата работи благодарение на интелигентен сензор, с който е възможно да се определи гестационната възраст с точност от седмици.

Ефективност - 99%, подлежи на тестване в първия ден на забавянето. Що се отнася до определянето на гестационната възраст, и тук тестовата система може да покаже доста високи нива на точност - до 96%.

Предимства на цифровото устройство Clearblue:

 • висока точност;
 • способността да се определя продължителността на бременността;
 • благодарение на такова устройство може да се определи дори най-ранното зачеване;
 • простота и лекота на използване;
 • за да се получат резултати, достатъчно е тестът да се постави под струя урина, без да се използват контейнери за събиране на биоматериал.

Сред недостатъците има само един: такива проби са няколко пъти по-високи от своите предшественици..

Характеристики на използването на Clearblue

Такива устройства се използват в зависимост от вида, затова предлагаме да разгледаме по-подробно. Инструкциите за използване на всеки от тях изглеждат така:

 1. ClearBlue плюс. Тази проба започва да действа веднага щом урината попадне върху оцветяващия й връх. Устройството може да бъде поставено под потока урина или пуснато в контейнер с биоматериал. Времето за задържане на устройството в урината е 5 секунди. Ако анализът се извърши правилно, белият връх трябва да стане розов и веднага щом това се случи, устройството трябва да се постави на равна повърхност и да се изчака 3 минути, след което резултатите могат да се проверят.
 2. Clearblue лесно. В този случай свалете капачката от върха за анализ. След това трябва да поставите върха под струята урина или да го спуснете в контейнер с урина - това е толкова удобно, колкото е. Ако върхът на индикатора е напълно розов, това означава, че тестът е извършен правилно. Ако частично е станало розово, тогава все още трябва да му въздействате с биоматериал. След това върхът се затваря с капачка и след 2-3 минути можете да проверите и разберете резултата. Вижда се в малък прозорец на устройството.
 3. Clearblue digital. Това цифрово устройство не може да се използва многократно, работи на същия принцип като описаното по-рано копие.

Тествайте надеждността

Както при всяка система за откриване на бременност, устройствата ClearBlue могат да грешат и да дават фалшиви резултати. Зависи от коректността на анализа. Но дори и при стриктно спазване на инструкциите, може да има грешни резултати..

Следните фактори влияят върху надеждността на домашния анализ:

 • приемане на редица лекарства, докато се подлагате на терапия срещу безплодие - главно, говорим за хормонални лекарства на базата на hCG;
 • в случай на нередовен менструален цикъл - при такива обстоятелства жената може да бъде тествана твърде рано. Отрицателен резултат е възможен, когато нивото на hCG все още не е достатъчно високо, за да може устройството да реагира на присъствието му в биоматериала;
 • при скорошна бременност тестването може да покаже фалшиво положителен резултат, който се дължи на наличието на hCG в тялото на жената;
 • в случай на извънматочна бременност, кисти на яйчниците, ендометриоза, миома на матката или произведени от хормони тумори.

Ако имате и най-малко съмнение, можете да направите повторен тест след 2-3 дни или да се консултирате с гинеколог.

В края на тази публикация бих искал да кажа следното: независимо от марката на теста, само ако се спазват правилата за използване, те могат да покажат надежден резултат. Що се отнася до устройствата ClearBlue, те не само ще покажат, че зачеването е настъпило, но и ще могат да определят продължителността на бременността..

Какво мислите за ClearBlue и тестовете за бременност като цяло? Вярвате ли им? Оставете отзивите си, ако имате опит с използването на електронни тестове.

Тест за бременност ClearBlue

Ако трябва да разберете дали сте бременна или не, използвайте теста Clearblue, който в момента се препоръчва от повечето гинеколози. Британската марка, която стартира през 1985 г., произвежда диагностични устройства за домашна употреба, които се продават в 47 страни.

Компанията е особено известна с тестове за бременност, овулация, плодовитост, Clearblue е световен лидер в производството на подобни продукти. Първата тестова система в един етап е пусната през 1988 г., втората цифрова - през 2008 г., което ви позволява да определите не само наличието на бременност, но и нейната продължителност.

Свръхчувствителните тестове за бременност на Clearblue със стабилен цикъл показват изключително точен, както уверяват производителите, лабораторен резултат - 25-30 Мед / мл. За сравнение, чувствителността на конвенционалните тестови системи е 10–20 IU / ml.

Безспорното предимство на диагностичните тестови устройства за домашна употреба на компанията Clearblue е откриването на извънматочна бременност, нито едно друго домашно устройство на други марки няма тази способност. Можете да използвате тестовата система по всяко време на деня според инструкциите, резултатът ще се появи след минута.

Принцип на действие

Когато настъпи оплождането на яйцеклетката, жълтото тяло (временната жлеза) веднага започва да произвежда специален хормон - hCG (човешки хорион гонадотропин). Произвежда се при бременни жени първо от жълтото тяло, след това от плацентата. Именно на чувствителността към това хормонално вещество се основава работата на различни тестове за бременност, чиято същност е да се идентифицира hCG в женската урина.

Нивото на хорион гонадотропин при бременни жени се повишава бързо още през първите седмици, поради което тестът за бременност Clearblue е точен в 99% от случаите още в началото на очакването на менструацията. Практиката показва, че тази диагноза е точен показател дори няколко дни преди деня, когато трябва да има менструация. Но трябва да се има предвид, че в самото начало на бременността, hCG все още не е достигнал правилната концентрация, поради което, за да се избегнат грешки, е по-добре да се тества точно в съответствие с инструкциите.

Разновидности на тестовете

Тестовете за бременност Clearblue се различават по тип в зависимост от това как работят.

Мастиленоструйните устройства се считат за най-надеждни, популярни, лесни за използване, високочувствителни, висококачествени, евтини. Но те също така дават най-много грешки. Принцип на действие: течността влиза в лентата, движи се по влакнестата повърхност до реагента до желаната марка и дава резултата. Вътре в системата има частици с антитела, които реагират на хорион гонадотропин на бременната жена.

Първите в света електронни (или дигитални) тестове за бременност с прозрачна синя форма са проектирани и пуснати през 2008 г. Това бяха първите домашни диагностични устройства, които показваха резултата на дисплея, не с икони или ивици, а с думи. А също и първите системи, които определят приблизителната гестационна възраст.

Според производителя цифровото устройство показва еднозначен резултат, който не може да бъде тълкуван по друг начин. Следователно гарантираната надеждност е около 100%, когато се използва правилно. Такива устройства са особено важни за тези, които се нуждаят от спешни данни. Информацията, показана на монитора след тестване, не се променя през деня, както е при лентите, но след това информацията изчезва.

Колкото по-близо е до очакваното месечно тестване, толкова по-висок ще бъде резултатът:

Тестване в дни преди пропуснатия периодРезултатът е "бременна", процент
451
382
290
195–99

Използване на тестовата система Clearblue Plus

Тестът Clearblue Plus е най-простият от цялата линия, но не по-малко надежден от сложните аналози. Вече може да се използва от деня на очакваната менструация. За по-надежден резултат е по-добре да тествате сутрешната урина в контейнер или под поток. През 2012 г. печели наградата за дизайн на Red Dot за своя революционен дизайн.

Правила за използване на теста:

 • извадете пръчката от опаковката, свалете капачката;
 • потопете пръчката тесто в контейнера със сутрешната урина, задръжте 5 секунди. Друга възможност е да го задържите под струята урина за 5 секунди. При струйния метод основното е да се уверите, че течността попада върху върха на устройството, който трябва да стане розов. Ако това не се случи или цветът е твърде слаб, тогава не е достигнало достатъчно течност по върха;
 • извадете пръчката от контейнера и я поставете хоризонтално.

Ако се използва правилно, обозначено със синята контролна линия в един от прозорците, резултатът ще се появи след минута или по-малко. За да бъде диагнозата ясна, се препоръчва да изчакате 3 минути.

Появата на знака „+” във втория прозорец ще означава бременност, а знакът „-” означава липса на бременност. Важно е на двете дъски да се появят две линии и интензивността на цвета им няма значение. Линиите могат да бъдат с един и същи цвят или един да е по-ярък.

Резултатите на лентата са валидни за 10 минути. Ако след този период на него се появят промени, тогава те не означават нищо. Тестването трябва да се повтори, ако синята контролна вертикална линия не се появи на лентата.

Плюсове на Clearblue Plus

 • точност до 99% (10–25 mIU / ml);
 • възможно е ранно тестване - 4-5 дни преди очаквания период, но точността на резултата може да е по-ниска;
 • пръчката има удобна форма - лесно е да я задържите по време на метода за тестване на струята;
 • поради наличието на дълга дръжка се спазва хигиена;
 • върхът е наполовина по-широк от предишните системи;
 • не се изисква контейнер за събиране на урина, така че тестването може да се извършва не само у дома;
 • лесна оценка на резултатите;
 • разумна цена - в рамките на 170 рубли.

Недостатъци на тестовете Clearblue Plus

 • не се изключва фалшиво отрицателен резултат при тестване няколко дни преди очакваното месечно;
 • еднократен тест;
 • невъзможно е да се определи периодът в седмици.

Използване на системата за лесно тестване Clearblue

Устройството е идентично с предишното по приложение и интерпретация на резултатите. За да използвате теста за бременност Clearblue Easy, трябва също да премахнете защитното фолио, да свалите капачката, да спуснете върха в контейнер с урина или да поставите тестерния индикатор под струята урина, така че да е напълно потопен в него, в противен случай е възможен ненадежден резултат. Ако се използва правилно, индикаторът ще стане розов, което означава, че е имало достатъчно урина за диагностика.

Трябва да използвате устройството в първия ден на забавяне на менструалния поток. Самата процедура ще отнеме само 5 секунди, след това още 2-3 минути, за да се изчакат резултатите. За надеждност пръчката трябва да бъде поставена строго хоризонтално върху равна повърхност.

Дизайнът има два прозореца - по-голям и по-малък. Ако диагнозата е правилна, в по-малкия прозорец се появява синя вертикална лента. Появата в голям кръгъл блок от знаци "+" или "-" ще показва съответно наличие или отсъствие на бременност. Ако нищо не се появи в прозорците или има съмнителни признаци, тогава едно от двете неща: неизправност на устройството или грешки при тестване.

Професионалистите на Clearblue Easy

 • висока точност - до 99%, ако процедурата е проведена не по-рано от първия ден на забавянето;
 • незадължителен контейнер за урина, тъй като устройството принадлежи на струята;
 • в дизайна има малки издатини, които ви позволяват сигурно да държите устройството;
 • проста оценка на резултатите;
 • ниска цена - до 130 рубли.

Недостатъци на серията Easy

 • няма смисъл да се използва системата по-рано от препоръчания период;
 • устройство за еднократна употреба;
 • определя се само наличието или отсъствието на бременност, но не и нейната продължителност.

Използване на цифровата система за тестване Clearblue

Тестът Clearblue Digital е революционно електронно устройство, което ви позволява да откриете не само самата бременност, но и да определите гестационния период в ембрионални седмици. В сравнение с ултразвуковото тестване, точността на този инструмент е толкова лесна за използване, колкото мастилено-струйните тестери..

Съвсем просто е да използвате електронно устройство за определяне на бременност: освободете се от опаковката, свалете капачката, поставете върха на индикатора, спуснат надолу под струята урина за 5 секунди. Ако има достатъчно урина за изследване, върхът ще стане розов. Можете да използвате контейнер с урина, ако желаете.

След като обърнете индикатора в розово, поставете капачка върху него и го поставете върху равна хоризонтална повърхност. Изчакайте около три минути, оценете резултата, който не се нуждае от тълкуване.

Цифровият дизайн е оборудван с електронен сензор, на който можете да видите информация за бременността и времето. Работи по следния начин. Както всички тестери, Digital реагира на хорион гонадотропин в урината на бременна жена, който се показва на монитора под формата на бременност. Но паралелно се изчислява и концентрацията на hCG, според която гестационният период се изчислява в седмици: 1 + 2, 2 + 3, 3 + 4, 4 + 5, 5+ седмици.

Първо на монитора се появява мигащ пясъчен часовник - това е системата за броене. След 3 минути в горната част на дисплея просто се изписва „бременна“, ако резултатът е положителен или „не е бременна“, ако резултатът е отрицателен, а времето в долната част на дисплея се изразява в цифри. Например, ако мониторът показва числото 3+ (3 ембрионални седмици), това съответства на 4-5 акушерски седмици.

Clearblue Digital предимства

 • точността на факта на бременността е 99%;
 • точност на времето - 92–96%;
 • възможността за ранно откриване на бременност, еквивалентно на ултразвуково откриване на бременност на 11–12 седмици;
 • тестването може да се извърши 5 дни преди очаквания период;
 • лекота на използване, не се изискват специални умения;
 • може да се използва без събиране на урина - под потока.

Недостатъци на Clearblue Digital

 • относително висока цена - до 350 рубли.

Като недостатък на цифровия тестер някои потребители отбелязват, че резултатите не се запазват след 24 часа. Но ако фактът на оплождането се потвърди, тогава за мнозинството такъв минус не е проблем..

Грешки и причини

Всяко устройство за ранно тестване на бременност може да се повреди, най-често причината за това е неспазване на инструкциите. Въпреки това, дори ако се спазват препоръките, е възможно да се получат неразбираеми данни, което може да се дължи на следните фактори:

 • преминаване на курс на хормонална терапия, особено лечение на безплодие с използване на лекарства, съдържащи hCG;
 • хормонална стимулация;
 • диуретично лечение;
 • тестване твърде рано с нередовен цикъл;
 • скорошна бременност може да покаже фалшиво положителен резултат;
 • извънматочна;
 • ендометриоза;
 • кистозни образувания на яйчниците;
 • миома;
 • произвеждаща хормони неоплазма.

Съмнителна информация за тестване е възможна, ако инструкциите са нарушени:

 • индикаторният връх не сочи право надолу;
 • след употреба тест лентата се поставя върху неравна повърхност и не е строго хоризонтална;
 • нямаше достатъчно или много урина за изследването;
 • интерпретация на струйни тестове се проведе 10 минути след употреба.

Ако след повторно тестване получената информация поражда съмнения или е била неочаквана, тогава е по-добре да се свържете с гинеколог. Статистически всяка трета жена може да направи грешки, когато интерпретира резултатите от системите за откриване на бременност у дома. Това важи особено за тест лентите, въпреки че именно тези прости устройства са най-търсени..

Форма за издаване, съхранение, други функции

Форма за освобождаване: индивидуално опакован тестер

Употреба: за домашна употреба

Начин на приложение: ин витро самотест

 • използване вътре;
 • нанесете, ако индивидуалната опаковка е повредена;
 • използвайте след изтичане срока на годност.
 • съхранявайте далеч от деца;
 • температура на съхранение - 2-30 градуса;
 • съхранявайте разопакованата система за половин час на стайна температура преди употреба;
 • изхвърлете в съответствие с инструкциите, извадете батериите (ако има такива) преди изхвърляне.

Тест за бременност Clearblue: как да се използва, може ли да има грешка

Независимо дали бременността е дългоочаквана или непланирана, изключително важно е да се знае за нейното възникване възможно най-рано. В момента има много различни тестове, които ви позволяват да определите бременността у дома, но, за съжаление, не всички от тях могат да дадат точни резултати. Електронният тест за бременност Clearblue днес заслужено се счита за най-добрия от този вид. Той има индикатор за зачеване и позволява не само да се установи наличието на бременност, но дори да се определи времето на ранен етап. Нека разгледаме по-отблизо характеристиките на този тест и продуктите на друга компания, за да определим колко ефективни и точни са те..

 • Описание и характеристики на теста
 • Ползи
 • Сортове
 • Как да използвам: инструкции стъпка по стъпка
 • Може ли да има грешка?

Описание и характеристики на теста

Clearblue е дъщерно дружество на швейцарската компания Procter and Gamble. Той придоби популярност във фармацевтичната индустрия поради високото ниво на качество на продукта. Централният офис на компанията се намира в Женева. "Clearblue" от 2008 г. произвежда всякакви тестове не само за бременност, но и за овулация.

След влизане в теста течността се движи през тубулите, които се намират в индикатора за хартия, и постепенно се издига нагоре. След като достигне зададената стойност, ще бъде възможно да се определи резултатът.

Ползи

Основните предимства на тестовете Clearblue са:

 • допустимост на приложение няколко дни (4-5) преди началото на менструацията. За това е важна редовността на цикъла;
 • чувствителността на теста за бременност Clear Blue е много по-висока от другите подобни устройства;
 • можете да видите резултата буквално две до три минути след процедурата;
 • всеки човек може да дешифрира резултата, тъй като обозначенията са най-прости: една или две ивици (версия "Compact") или знаци "+" и "-".
 • времето на деня не влияе върху ефективността на тестването;
 • цифровият модел ще позволи не само да се определи наличието или отсъствието на бременност, но също така ще помогне да се установи периодът в случай на положителен резултат.

Сортове

В момента предприятието "Clearblue" представя три модела устройства за откриване на бременност. Нека разгледаме по-отблизо всеки от тях..

 • "Clearblue Plus". Опцията е проста и в същото време най-удобна. Дизайнът има извита дръжка и широк връх, за да опрости процеса на вземане на проба за целите на анализа. Този тип е най-хигиеничният от предлаганите. Характеристика на модела може да се разглежда и възможността за промяна на цвета на върха, в резултат на което става ясно, че устройството е започнало да работи. В контролния прозорец, който също е разположен върху тялото, се образува вертикална лента, ако процедурата за тестване се извършва в съответствие с всички правила.
 • "Clearblue Compact". Моделът също е лесен за използване. Това е мастилено-струен тест в една стъпка, който не изисква събиране на проба във всеки контейнер, тъй като приспособлението е оборудвано с проба за абсорбиране на влага. Тестването с помощта на този модел е възможно в първия ден от забавянето. Има един прозорец, където можете да видите един или два реда, като по този начин разкривате резултата.
 • Clearblue Easy Digital. Дигитален тест за бременност, който е по-малко ергономичен от Clearblue Plus, но предлага редица уникални предимства. Резултатът от теста може да се разбере от знаците "+" или "-". В допълнение към индикатора за състоянието, устройството има и индикатор за зачеване. Той е този, който помага да се установи продължителността на бременността. Индикаторът ще бъде показан след седмици и резултатът ще бъде запазен за около 1-2 дни.

Как да използвам: инструкции стъпка по стъпка

Всеки модел се предлага с инструкции как да използвате теста за бременност Clearblue и как да интерпретирате резултатите. Също така са посочени основните грешки, които могат да бъдат допуснати по време на процеса на тестване и които могат да доведат до невалидни резултати. Вложката е задължително илюстрирана с подробни изображения, с помощта на които всеки може да проведе тестване правилно.

Различните модели на устройството имат свои собствени характеристики в употреба. Но има списък с правила, които ще трябва да се спазват във всеки от случаите..

 • Херметически затвореният контейнер трябва да се отваря само преди изпитване. Ако опаковката е била повредена по-рано, тогава такова устройство е неподходящо за използване..
 • Преди процедурата трябва да си измиете добре ръцете. Ако тестът трябва да бъде потопен в урина, контейнерът за проби трябва да е напълно сух и разбира се също чист..
 • Тестът може да се извърши по всяко време на денонощието, но сутрешното време се счита за предпочитано..
 • Мастилено-струйният тест трябва да се постави под урината за 5 секунди. Ако устройството трябва да бъде потопено, тогава, когато използвате модела Plus, трябва да изчакате 5 секунди; използвайки модела "Compact", трябва да изчакате 15 секунди, а за цифров тест са ви необходими 20 секунди.
 • Само върхът трябва да влиза в контакт с урината. След вземането на пробата върхът трябва да се затвори с капачка.
 • Неприемливо е да обърнете тестовия връх нагоре. Докато се очаква резултатът, приспособлението трябва да се постави хоризонтално или да се държи с върха надолу..
 • Резултатът ще се покаже в рамките на 3 минути. Моделите "Plus" и "Compact" показват валидни резултати 10 минути след процедурата, а моделът "Digital" - 24 часа.

Може ли да има грешка?

Разбира се, когато се запознавате с продуктите на компанията "Clear Blue", най-интересният въпрос е дали тестът може да е грешен. Производителят твърди, че точността на резултатите от тестовете, които произвежда, е 99%. Независимо от това, струва си да се отбележи, че все още е възможна грешка, дори в случаите, когато инструкциите са били следвани с максимална точност. Условията, при които може да се получи фалшив резултат, са следните:

 • По време на тестването HCG все още не е достигнала желаната концентрация в женската урина. В този случай тестването трябва да се повтори по-късно;
 • наличието на заболявания в областта на бъбреците. В такива ситуации нивото на hCG няма да може да се повиши до необходимата концентрация на нито един от етапите на бременността;
 • извънматочна бременност, наличие на заплаха от спонтанен аборт, плацентарна недостатъчност;
 • преди процедурата за тестване, жената е изпила голямо количество вода, или е взела лекарство, което има диуретичен ефект;
 • устройство с изтекъл срок на годност.

Като цяло, както се вижда от отзивите на жени, които вече са изпитали въпросния тест, устройството заслужава внимание. Той може да помогне за идентифициране на бременността в началния етап, докато може да се използва почти по всяко време..

Дигитално устройство за определяне на гестационната възраст "Cliable"

Единственият тест, който ще покаже броя на седмиците 1

Цифровото устройство „Cliable“ за определяне на гестационната възраст е първият и единствен тест, който е толкова точен при определяне на гестационната възраст в седмици, колкото ехографското изследване **. Неговият интелигентен двоен сензор не само ще ви каже дали сте бременна или не, „Бременна“ или „Не сте бременна“, но също така ще определи и вашите срокове за седмици.

 • видео
 • Снимки на продукта
 • Как да използвам

Толкова точен, че определя броя на седмиците от зачеването

Този тест комбинира 2 теста в един - първо, той открива присъствието на хормона на бременността с точност над 99% (когато се използва от деня на очакваното начало на менструацията ви) и ако сте бременна, ДОРИ посочва периода в седмици от момента на зачеването (1 - 2, 2 - 3 седмици и повече от 3 седмици (3+)). Точността при определяне на броя на седмиците от момента на зачеването е 92%.

Тестване 5 дни по-рано

Толкова чувствителен, че може да се използва до 5 дни преди деня на пропуснатия период *.

Непогрешимо точни цифрови резултати

В рамките на 3 минути на екрана ще се покаже резултатът "Бременна" или "Не бременна". Когато се покаже резултатът () "Бременна", времето от зачеването също ще бъде показано на екрана (1 - 2, 2 - 3 седмици и 3+ седмици).

Снимки на продукта

Как да използвам цифровото устройство „Cliable“ за определяне на гестационната възраст

1. Преди теста.

Моля, прочетете внимателно инструкциите, преди да използвате Cliable Digital Test за бременност.

От деня, в който се очаква да започне менструацията ви, тест за бременност може да се направи по всяко време на деня. Когато тествате рано, използвайте първата сутрешна урина за този ден, за да получите точен индикатор за срок за седмици. Избягвайте прекомерния прием на течности преди извършване на тест за бременност.

За да започнете тестването, отворете торбата с фолио, извадете теста от нея и отстранете синята капачка. Тествайте веднага.

2. Провеждане на теста.

Задръжте абсорбиращия тестов връх надолу под струята урина за 5 секунди. Внимавайте да не намокрите останалото тесто.

Като алтернатива можете да вземете проба от урина в чист, сух съд. Потопете абсорбиращия връх в урина за 20 секунди.

Може да се наложи да сложите капачка и да поставите теста върху хоризонтална повърхност.

- Задръжте върха надолу, докато чакате резултата да се появи, или поставете теста върху хоризонтална повърхност.

ВАЖНО
По време на изпитването никога не провеждайте теста с абсорбиращия връх, насочен нагоре.

3. Изчакайте 3 минути.

След тестването на екрана ще се появи мигащ символ в режим на готовност - пясъчен часовник - за да покаже, че тестът работи. Когато символът в режим на готовност спре да мига, резултатът се показва.

4. Четене на резултатите.

- Крайният резултат ще се покаже на екрана след 3 минути.

- Резултатът "Бременни" може да се покаже до резултата от дължимия индикатор за седмици. Изчакайте, докато символът на пясъчен часовник спре да мига и дисплеят показва резултата от дължимия индикатор в седмици.

- Резултатът ще остане на екрана за около 24 часа.

Тълкуване на резултатите
резултатиВреме от зачеванетоГестационна възраст на лекаря (въз основа на 28-дневен цикъл)
Резултатът ви е "Не сте бременна"-
Резултатът ви е "Бременна",
зачеването е станало преди около 1-2 седмици.
3-4 седмици
Резултатът ви е "Бременна",
зачеването е станало преди около 2-3 седмици.
4-5 седмици
Резултатът ви е "Бременна",
зачеването е настъпило преди повече от 3 седмици.
5+ седмици

инструкции

Видео

ЧЗВ

Колко точен е цифровият тест „Cliable“ при определяне на гестационната възраст?

Точността на откриване на бременност е над 99%, когато се използва от деня на очакваното начало на менструацията. Ако обаче направите тест преди деня, в който очаквате да започне менструацията ви и да получите резултат „Не съм бременна“, има вероятност да сте бременна. Виж отдолу.

Кога можете да тествате с помощта на цифровия тест Cliable??

Нивата на хормона на бременността се увеличават бързо в началото на бременността и Digitalblue Test за бременност Clearblue може да се използва още 5 дни преди деня на пропуснатата Ви менструация (т.е. 4 дни преди очакваното Ви начало на менструацията). При лабораторни тестове с проби от жени в ранна бременност, тестовете Clearblue Digital показаха следните резултати.

Дни преди очакваното начало на вашия период

% проби от урина, взети от бременни жени,

за които резултатът е "Бременна"

За да изчислите очаквания ден за започване на менструацията, използвайте обичайната си продължителност на цикъла, като преброите броя на дните от първия ден на менструацията до деня, след който трябва да започнете следващия си период..

 • Ако вашият цикъл е нередовен, при тестване трябва да се има предвид най-дългият цикъл през последните месеци.
 • Ако не сте сигурни кога трябва да започне менструацията ви, препоръчително е да направите тест не по-рано от 19 дни след последния ви незащитен полов акт..

Колко точен е седмичният индикатор Clearblue?

Точността на определяне на срока в седмици е 93%.

Беше потвърдено, че резултатите от периода, посочен от показателя в седмици, в 97% от случаите съвпадат с данните на стандартно ултразвуково изследване (11-13 седмици). Въз основа на сравнение на резултатите от теста на 187 жени (1 - 2, 2 - 3 и 3+ седмици от момента на зачеването) и резултатите от ултразвуково изследване *.

* Johnson et al., Journal of Contemporary Medical Research and Opinion (CMRO) (2011) 27 (2): 393-401

Цифровият тест на Clooublu показва резултата „Бременна“, но вярвам, че зачеването не е могло да се случи в деня, определен от индикатора за зачеване. Възможно е?

Индикаторът за седмицата е 92% точен, когато се тества с помощта на първата сутрешна урина за този ден. Някои лекарства или здравословни състояния могат да повлияят на резултата. Вижте следващия въпрос.

Възможно ли е някакви лекарства или здравословни условия да повлияят на резултата?

Преди тестване, не забравяйте да прочетете инструкциите на производителя за всяко лекарство, което приемате..

 • Лекарствата за плодовитост, съдържащи хормона hCG, могат да доведат до грешни резултати (лекарства за плодовитост обикновено се инжектират и тестването скоро след инжектирането може да доведе до фалшив резултат „Бременни“).
 • Други лекарства за плодовитост (като кломифен цитрат), болкоуспокояващи и хормонални контрацептиви (като противозачатъчни хапчета) не трябва да пречат на резултата.
 • Ако наскоро сте спрели да използвате хормонална контрацепция или приемате лекарства за плодовитост като кломифен цитрат, вашият менструален цикъл може да е нередовен, което може да доведе до преждевременно изследване.
 • Извънматочната бременност, кистите на яйчниците, менопаузата и някои много редки състояния могат да доведат до грешни резултати.

Ако получите неочакван резултат, трябва да се консултирате с лекар.

Първият ми тест показа резултата „Бременна“, а вторият тест - „Не съм бременна“, или започна менструация. Какво означава това?

Въпреки че тестът за хормон на бременността е с точност над 99% от деня, в който се очаква да започне менструацията ви, може да се получи резултат за бременност и след това да установите, че не сте забременяли (например, втори тест ще даде резултат за бременност или започва менструация). Това може да се дължи на естествената загуба на ранна бременност, която за съжаление е много честа: 1 на 4 бременности завършва с ранна загуба на бременност. Ако получите неочакван резултат, посетете Вашия лекар.

Резултатът от моя цифров тест „Надежден“ е „Не съм бременна“. Какво трябва да направя?

Може да не сте бременна или нивата на хормона на бременността ви все още не са достатъчно високи, за да бъдат открити. Възможно е също така да сте пресметнали деня, в който очаквате да започне менструацията ви..

 • Ако е направено ранното тестване, тествайте отново след деня на очаквания период..
 • Ако периодът ви се забави, направете повторен тест след 3 дни. Ако повторното тестване доведе до „Не съм бременна“, но все още няма менструация, консултирайте се с Вашия лекар.

Резултатът от моя цифров тест „Надежден“ е „Бременна“. Какво трябва да направя?

Ако резултатът Ви е "Бременна", трябва да се консултирате с Вашия лекар за съвет какво да правите по-нататък.