Пелените за новородени са придобили популярност сред родителите отдавна, въпреки че преди няколко години не беше лесно да се намери този вид стоки за бебета в супермаркета. Днес много големи марки произвеждат подобни линии и в аптеките и супермаркетите можете да намерите памперси за новородени. Как да изберем памперси за новородени и какви характеристики на тези артикули за грижа за миниатюрни бебета са описани по-долу.

 1. Пелени за новородени от водещи марки
 2. Защо новородените се нуждаят от специални пелени?
 3. Как да изберем първите си памперси
 4. Прегледи на памперси за новородени

Много производители имат специални линии памперси за новородени: от най-известните на пазара Pampers, Huggies, Libero до „японски“ - като Moony, Merries и Goon.

Ето още няколко марки, които произвеждат памперси за новородени бебета: Helen Harper, Fixies, Genki, MamyPoko, Mepsi, "Sun and Moon", Milly Tilly. Невъзможно е да се изброят всички марки - има много от тях и новите се появяват редовно, но ще разгледаме „чиповете“ на няколко от най-често срещаните..

Пелени за новородени от водещи марки

Почти всяка компания за пелени има отделни продукти за най-малките потребители. Много организации си сътрудничат с родилните болници и някои от изброените продукти могат да бъдат изпробвани вече там..

 • Памперси Pampers: Този производител има две линии, Pampers New Baby-Dry и Pampers Premium Care. И двете линии за новородени се предлагат в два размера - 2-5 кг и 3-6 кг. Разликата между продуктите не е само в цената. Premium Care оправдава високите разходи с допълнителни опции - те са по-меки, практически без мирис, а вътре в тези памперси има специална мрежа, която абсорбира не само урината, но и по-голямата част от изпражненията на бебето.
 • Пелени Huggies: Елитна мека линия пелени за новородени. Два размера - 2-5 кг и 3-6 кг. Тези памперси също могат да абсорбират разхлабени изпражнения, използвайки специални възглавници вътре - Хъги дори патентова технология, разработена от специалистите на компанията..
 • Пелени Libero: Линия за новородено. За разлика от предишните два производителя, има три опции за размер: до 2,5 кг, 2-5 кг и 3-6 кг. В пелената има специални канали за абсорбиране и като цяло Libero се гордее с факта, че в памперсите им няма нищо излишно за малките - няма лосиони или импрегнации.
 • Бебешки памперси на Хелън Харпър: линия New Born. Тази марка белгийски памперси е по-малко известна, но привлича много родители поради своята стойност за парите. За новородени Хелън Харпър има размер 2-5 кг, налични са и 3-6 кг, но вече принадлежи към следващата категория.
 • Goon памперси: Линия за новородено. Любими от мнозина "японци" предлагат новородени с размер до 5 кг, а като конкурентно предимство наричат ​​дезодориращия ефект на памперсите и импрегнирането им с витамин Е.
 • Пелени Merries: Линия за новородено. Размер - до 5 кг. Производителите обещават, че памперсът ще може да абсорбира много течност - 200-300 пъти повече, отколкото тежи..
 • Moony памперси: Линия за новородено. Подобно на останалите "японци", бебетата с тегло до 5 кг се считат за новородени. Moony е една от най-меките пелени.

Защо новородените се нуждаят от специални пелени?

В сравнение с малко по-големите деца, новородените са напълно безпомощни. Те не могат да държат главите си, пъпът им още не е заздравял, кожата им е много нежна (два пъти по-тънка от тази на възрастен!). Родителите на бебето все още не знаят на какво ще реагира, което може да предизвика алергии и като цяло дори опитни майки и бащи, които имат „зад гърба си“ опита да отглеждат повече от едно бебе, в интервала между децата, успяват да забравят колко мънички и нов човек се ражда беззащитен.

Средното тегло на новородено бебе е от 2,5 до 4,5 кг. Пелените за тях се нуждаят от много малки, но в същото време добре абсорбиращи.

Родителите трябва да сменят дрехите на детето 7-8 пъти на ден, а между тези периоди кожата на бебето трябва да е суха - в противен случай може да започне дразнене. По-големите деца могат да сигнализират за неудобството си или просто да не го забелязват, но за новородените е по-трудно. Освен всичко друго, първите памперси трябва да бъдат възможно най-хипоалергенни, за да не добавят стрес към тялото на бебето, което за първи път се сблъска с външния свят и допълнителни дразнители..

Друга малка, но много важна подробност е, че повечето пелени за новородени имат изрез за незараснал пъп. Той ще прекара поне първите няколко дни след раждането с щипка за щипка върху остатъка от пъпната връв и след това пъпът ще заздравее известно време. По-добре е, ако по това време памперсният материал не се търка върху него и много производители са предвидили това..

През първите седмици бебето просто се адаптира към света. Стомахът му е много мъничък и той преработва храната бързо, за да освободи място за следващата порция - и в процеса на тази обработка, разбира се, се губят памперси и то в огромни количества. Съответно, колкото по-лесно ще бъде родителите да сменят памперса, толкова по-удобно ще бъде за новороденото, защото толкова повече време татко и мама ще прекарват не в борба с неудобствата, а в свикване с новия статус. Прости и удобни велкро ленти, еластични ленти на краката, така че памперсът да не изтече и не е нужно да притеснявате бебето със смяна на дрехи, разтягане на страни, които не се изплъзват, дори когато детето размахва крака - всичко това е много важно.

Как да изберем първите си памперси

Най-важното правило е да не купувате голям пакет памперси наведнъж. Всички деца са различни и има голям шанс дадена марка да не е подходяща за конкретно дете, дори ако тези пелени са най-меките в света, а производителят твърди, че в състава им няма абсолютно нищо, което да причини алергии..

Най-добре е да опитате няколко различни марки и да изберете една, която е подходяща във всички отношения..

Какво да търсите при избора на памперси за новородени:

 • Наличието на изрез за пъпната рана
 • Скоростта и качеството на усвояване - кожата на бебето под пелената не трябва да е мокра
 • Пелената трябва да приляга плътно към гърба, корема и краката на бебето, но не и да ги стяга прекалено. Твърде разхлабената пелена може да изтече; твърде стегнатата ще причини дискомфорт на бебето.
 • Мирис - пелените със силен мирис най-вероятно са наситени с нещо и не е факт, че това ще бъде полезно за бебето.
 • Пълният индикатор е просто удобен, особено когато детето спи половин час и не искате да го събуждате, за да проверите пелената.
 • Размерът. При граничен размер (например дете с тегло 3,2 кг може да носи размери 2-5 кг и 3-6 кг), трябва да се съсредоточите върху самото дете. Ако височината му е над средната и съответно той не е много дебел, по-добре е да вземете по-малки памперси, а за наедряло бебе - повече.

Прегледи на памперси за новородени

Предоставяме няколко отзива на реални родители, които говориха за предимствата или недостатъците на различните марки на нашия сайт (правописът и пунктуацията на авторите са запазени). Например потребителският бутон е избрал Merries за детето си: „Те не търкаха нищо под пелената, няма дразнене и дъното е сухо.“.

Ксения от Балашиха също предпочете тази марка:

„Merris са по-удобни за закрепване - по-добре е да дръпнете велкрото, а повърхността на велкро е по-лепкава и задната страна е такава, че е възможно да се припокриват без проблеми (синът ми не е пуф). в родилния дом ни дадоха и проби от превъзходна пелена с кеа, така че те миришеха на ужасна химия на километър. от плюсовете - те имат ластици, но като цяло са по-бедни от японците (дадохме и сонди на Merris) ".

Потребител Нина сподели:

„Всичко е индивидуално, трябва да опитате. Но първокласните памперси, хаги и японците например са начело. Но докато не опитате бебето си, няма да разберете ".

Потребителят Людмила предпочиташе Pampers:

„За нас са подходящи само памперси, колкото и да са опитвали, те се търкат, текат, след това дразнят... и дори не са използвали пудра или кремове. Но всичко това е много индивидуално! Само чрез проби и грешки! ".

Потребителят Олга Лунина написа:

„Муни (японски). Харесва ми, че имат изрез под пъпа, не е нужно да го огъвате сами. И ги взеха със старейшината ".

Потребителят Алена избра Huggies:

„Съпругът ми донесе Haggis Elite Soft 1 много, без мирис и с индикатор, пари до 5 кг. също са добри, но не харесвам следните размери ".

Много майки и татковци пишат, че индивидуалният подход е важен при избора на памперси и ние ще се съгласим с тях. Едното бебе може да е алергично към Moony, другото може да има непоносимост към Huggies, една майка може да мисли, че Pampers мирише твърде много, другата може да мисли, че Libero е суров.

Всеки сам решава как да избере памперси за новородени, какво ще бъде удобно за това конкретно дете и тези родители, а най-важното е удобството на бебето, а не какво лого ще бъде нарисувано на опаковката.

Рейтинг на най-добрите пелени за новородени

Съдържание

 • Пелени за новородено: как да изберем?
 • Критерии по избор
 • Пелени за новородени: сортове и характеристики
 • Най-добрите памперси за новородени: нашата оценка
 • Колко памперси са необходими на новороденото на ден?
 • Винаги ли трябва детето да е с памперс?
 • Заключение

За един съвременен човек е много трудно да си представи как хората са се справяли без еднократни пелени. Какво е да миеш планини от памперси всеки ден? Ако наистина искате, можете да експериментирате. Но, за щастие, съвременният пазар за продукти за хигиена на бебето предлага богат избор от бебешки пелени, което значително улеснява процеса на грижа за новородено бебе..

Това разнообразие обаче има и недостатък: често майките не могат да направят избор. Много родители имат въпрос: кои пелени са най-подходящи за най-малките? Какви са недостатъците на определени памперси? Нека се опитаме да отговорим на тези въпроси. В нашата статия ще намерите класация на най-добрите памперси за новородени.

Пелени за новородено: как да изберем?

Изборът на памперс за вашето бебе не е лесен

Съвсем наскоро родителите не вярваха наистина на памперси за новородени, притесняващи се за здравето и безопасността на своите бебета. В крайна сметка имаше много ужасни слухове за тях. Например, че те провокират цистит, причиняват безплодие при момчетата в бъдеще или причиняват изкривяване на краката при бебе. Многобройни научни изследвания обаче разсеяха всички тези митове..

Как да изберем правилните памперси за новородени? Тази задача не е лесна, защото всяко бебе е уникално. А това, което подхожда на едно дете, може абсолютно да не подхожда на друго. Следователно младите родители най-вероятно ще трябва да използват "старомодния" метод на проби и грешки, за да получат опит за в бъдеще.

Критерии по избор

Разбира се, опитите и грешките не включват изкупуване на абсолютно всички памперси, които се намират на рафтовете на определен магазин. Съществуват редица критерии, по които качествените продукти могат да бъдат разграничени от продуктите с ниско качество. И те трябва да бъдат взети предвид. Нека изброим най-важните от тези критерии:

 • Размерът. Всеки производител трябва да посочи върху опаковката тегловната категория на бебето. Това означава, че когато избирате, трябва да вземете предвид реалното тегло на новороденото. Пелена, която не отговаря на размера, ще разтрие нежната кожа и ще причини дискомфорт на бебето. Прекалено голямата пелена също ще причини течове..
 • Скорост на усвояване. Качеството на пелена директно зависи от това колко бързо нейният вътрешен слой попива изпражненията на бебето. Запомнете: бебешката кожа в памперсите не трябва да остава мокра. В противен случай не можете да избегнете обрив и дразнене на пелени..
 • Мекота. Добрите памперси винаги са меки. Изработени са от памучен материал, приятни на допир и не се разтриват. Бебето с пелена трябва да бъде удобно и удобно да се движи.
 • Връщане на влагата. Може да се направи един прост експеримент, за да се определи качеството на пелена. За целта натиснете напълнената пелена със салфетка. Салфетката трябва да остане суха. Ако видите влажни зони по него, това означава лош добив на влага на тази пелена, което означава, че тя е с лошо качество..

Наличието на надеждни еластични закопчалки и липсата на силна неприятна миризма също ще станат важни критерии за определяне на добра пелена..

Пелени за новородени: сортове и характеристики

В момента има много видове памперси

Пелените за най-малките са специфичен продукт. Той трябва да има специален състав, който му позволява ефективно да абсорбира секретите и екскрементите на новороденото, както и да предпазва кожата на бебето от дразнене. Вътрешният слой на такава пелена обикновено се състои от естествен сорбент, който незабавно превръща течните изпражнения в хомогенно гел вещество. Благодарение на това памперсът остава сух и не изтича..

Понастоящем има огромен избор от памперси за новородено. Всички те се различават един от друг по ароматни пълнители, наличието или отсъствието на специално противогъбично покритие и др. Някои памперси изобщо нямат аромат, те са предназначени за деца, склонни към алергични реакции. Идеални модели са онези пелени, които са оборудвани със специален изрез в пъпа..

Производителите на памперси за еднократна употреба не забравят за недоносените бебета (с тегло до 3 кг). Здравият и спокоен сън за такива трохи е изключително важен. Следователно, пелената отдолу трябва да пасне идеално. Много известни марки произвеждат специални серии за недоносени бебета. Така например, в Pampers те са обозначени като "Micro".

Най-добрите памперси за новородени: нашата оценка

Пелените за новородени могат да се различават значително една от друга по дизайн, качество и, разбира се, по цена. Как да направя избор? Предлагаме на вашето внимание рейтинг на най-добрите памперси за новородени. Този списък съдържа пет известни марки:

 • Памперси;
 • Хъги;
 • Moony;
 • Весели;
 • Либеро.

Нека разгледаме по-отблизо всяка от тези марки..

Поглезете

Снимка на опаковката на памперси Pampers

Това е може би най-популярната марка бебешки пелени за еднократна употреба в света. Не случайно самите пелени често се наричат ​​„памперси“. Тази марка произвежда бебешки памперси за всички възрасти и всякакво тегло - от 2 до 16 кг. Бебето се чувства комфортно и прекрасно в памперси Pampers.

Пелените за новородени не възпрепятстват движенията на бебето, не търкат кожата и й дават възможност да „диша“. Те не изтичат (благодарение на наличието на специален маншет) и гарантират, че детето ви ще остане сухо и щастливо доста дълго време..

Pampers Premium Care е един от най-добрите варианти за най-малките бебета. Тези памперси са оборудвани с надеждна закопчалка за многократна употреба и имат специална импрегнация, която предпазва деликатната кожа на новороденото от дразнене и обрив на пелена. Единственият недостатък на такива пелени е високата цена в сравнение с много други марки..

Хъги

Снимка на опаковката на памперси Huggies

Huggies е също толкова добре позната марка. Поне асортиментът й е колосален. Huggies произвежда много различни модели пелени както за новородени, така и за по-големи бебета. И всички те са с отлично качество..

Пелени Хагис за новородени абсорбират перфектно както урината, така и течните изпражнения. Тяхната отличителна черта е наличието на мека вложка в областта на пъпа, която предпазва уязвимата зона на бебето от протриване и повреда.

Moony

Снимка на опаковката на памперс от Moony

Оказва се, че не само европейците могат да правят висококачествени памперси за еднократна употреба. Японците също се справят доста успешно с тази задача. Нещо повече, много родители им дават предпочитание, дори въпреки високата цена..

Трябва да се отбележи, че качеството на японските памперси Moony, произведени за местния потребител, е значително по-високо от качеството на подобни продукти за износ. Разграничаването им един от друг е лесно. Първият изобразява анимационния герой Мечо Пух, а всички надписи са на японски.

Отличителна черта на абсолютно всички памперси на Mooney е тяхната дебелина. Те са много тънки и следователно практически невидими под дрехите на детето. Меките еластични ленти около краката не дразнят кожата на бебето. Нещо повече, памперсите са изработени от хипоалергенни и безопасни материали без никакви аромати или импрегнации..

Друг важен плюс на японските памперси Moony - тиха велкро. Това ви позволява да извършите процедурата за смяна на памперса, без да събуждате бебето.

Весела

Снимка на опаковката на памперси Merries

Подобно на предишните памперси на Mooney, Merries са създадени от японците. Те принадлежат към така наречените "малки размери". И това не е изненадващо, ако вземете предвид, че японските деца се различават по-малки параметри (височина и тегло) в сравнение с европейските. Родителите определено трябва да обмислят този момент, когато избират памперси за своето мъниче..

Бебешките пелени Merries са оборудвани със специална „бариера“, която допълнително предотвратява течове. Те също имат пълен индикатор, за да сигнализират на родителите, че е време детето им да смени пелената си. Висококачествени велкро закопчалки лесно и сигурно. Но основното предимство на памперсите Merries е наличието на специален екстракт от хамамелис, който предпазва кожата на бебето от дразнене..

Либеро

Снимка на опаковката на памперс Libero

Нашият рейтинг на памперси за новородени е адекватно покрит с памперси на марката Libero. Продуктите са с високо качество и относително достъпни цени. Надеждният абсорбиращ слой поддържа кожата на бебето суха и чиста. Няма оплаквания относно качеството на материала, от който са направени тези памперси. Те не разтриват кожата на бебето и не предизвикват дразнене. Накратко, Libero е друг добър вариант за новородено..

Колко памперси са необходими на новороденото на ден?

Новороденото бебе трябва често да сменя памперс

Опитните родители съветват да не купувате твърде много памперси предварително. За първите дни ще са достатъчни 30-40 парчета. И тогава можете да помолите съпруга или роднините си да купят толкова, колкото имате нужда.

Разбира се, броят на използваните пелени зависи от това колко често се сменят. В случай на новородени бебета, като правило, се консумират не повече от десет пелени на ден (с интервал за смяна от три до четири часа). Някои родители обаче слагат памперс на детето си само през нощта или преди да се разходят..

По този начин дневният брой памперси за новородени варира в широки граници и зависи от редица фактори. Преди да отидете в болница, се препоръчва да закупите няколко различни пелени (от различни производители) една по една. Впоследствие можете да решите кой от тях ви подхожда най-добре..

Винаги ли трябва детето да е с памперс?

Не дръжте бебето си постоянно през пелена

Всяко семейство има свое отношение към този въпрос. Важно е обаче да знаете, че има редица ситуации, при които използването на памперси за еднократна употреба е нежелателно. Нека изброим всички тези ситуации:

 • Разтройство. Твърде тънките изпражнения могат да причинят сериозно дразнене на кожата на вашето бебе. Младите родители трябва да са наясно с това. При нарушения на храносмилателната система е по-добре да не се използват памперси за еднократна употреба. В такива случаи си струва да използвате редовни пелени, които трябва да се сменят възможно най-често..
 • Алергични реакции, които могат да възникнат в резултат на използването на определени марки памперси.
 • Повишена телесна температура. Факт е, че пелената покрива доста голяма част от кожата на бебето, което нарушава процеса на пренос на топлина. В резултат на това телесната температура на трохите може да се повиши..

Заключение

Pampers, Huggies, Moony, Merries и Libero са нашият списък с най-добрите памперси за новородени. Разбира се, не отричаме възможността всяка друга марка да ви хареса. Тези марки обаче отдавна са се утвърдили на световния пазар и се използват от милиони семейства по целия свят..

Не купувайте памперси за бъдеща употреба. В крайна сметка бебето ви ще расте много бързо и в много близко бъдеще може да се наложи пелени с различен размер. Освен това не забравяйте, че памперсите за еднократна употреба в отворена опаковка не се съхраняват много дълго и бързо губят първоначалните си качества..

Как да изберем памперси за новородени

Кои са най-добрите памперси за новородени? Съветът на родителите не стига до консенсус, тъй като всеки има различен не само опит и лични предпочитания, но и реакциите на най-важните експерти - самите деца.

За съжаление зачервяването на кожата и обривите по нея са често срещано явление и освен емпирично е невъзможно да се идентифицират пелените, най-подходящи за вашето дете..

Специалистите на онлайн магазина "Dochki-Sinochki" са съставили рейтинг на най-популярните памперси за новородени и са подготвили подробно описание на всеки артикул, както и предлагат да се запознаете с препоръките за избор на правилните пелени за вашето бебе. Класирахме имената на марките от най-популярните до най-малко търсените.

Pampers: нежен и надежден

Заслужено най-популярната марка от Procter & Gamble, пионер в пелените за бебета за еднократна употреба. Родителите оценяват този продукт много високо. На първо място, ориентацията на производителя към детето във всеки момент от живота му е завладяваща. Така че, памперсите Pampers за новородени имат свои специфики и най-точно отговарят на нуждите на родителите и децата от чисто бельо, суха кожа, лекота на смяна и комфорт на престоя в тях..

Pampers New Baby-Dry NewBorn са предназначени за бебета с тегло от 2 до 5 кг (1 размер). Маркировката Dry показва, че тези памперси са снабдени със супер абсорбиращ слой и гарантират до 12 часа необезпокояван и комфортен сън. По-големите бебета, които се очаква да тежат повече от 3 кг, е по-добре да купуват памперси от следващия размер (№ 2), Pampers New Baby-Dry Mini за бебета с тегло от 3 до 6 кг.

Това са идеално меки, перфектно дишащи памперси, създадени с мисълта за бебето. Предимствата на памперсите Pampers New Baby включват:

 • висококачествен абсорбиращ слой
 • добра вентилация
 • сигурно прилягане благодарение на еластичните странични вложки
 • ластици на краката, предотвратявайки течове
 • равномерно разпределение на влагата
 • защитен лосион
 • доста удобна велкро за многократна употреба
 • приятна цена

Друга продуктова линия на тази марка се нарича Pampers Premium Care. Родителите говорят за тях само в суперлативи: най-доброто! Защо са толкова добри? Премиум пелените са:

 • Уникален мрежест горен слой за абсорбиране на течни изпражнения
 • изключително мек, сравним с естествения памук
 • еластични странични стени и крепежни елементи, които ви позволяват да фиксирате перфектно пелената към фигурата
 • добра вентилация благодарение на дишащата структура на пелената
 • отлична абсорбция
 • прорез за пъпния пръстен
 • индикатор за влага
 • импрегниране с лосион за грижа за бебешка кожа

За най-малките са подходящи размери от 2 до 5 кг Pampers Premium Care 1 NewBorn и за деца от 3 до 6 кг Pampers Premium Care 2 Mini. Има само един недостатък на пелените Premium: доста висока цена. Също така в линията Premium има памперси с размер 0 за недоносени бебета с тегло до 2,5 кг: Pampers Premium Care 0.

Резултат от проучването

 • Пампърс - 43%
 • Весели - 23%
 • Хъги - 15%
 • Moony - 6%
 • Libero - 5%
 • Други марки - 8%

Merries: първокласна мекота

Японските памперси Merries от Kao Corporation имат лоялни последователи сред родителите. Въпреки относително високата цена, купувачите я намират повече от оправдана от комфорта на бебето. Пелените съдържат естествен памук, а тези памперси са изключително меки и приятни на допир.

Предимствата на Merries включват:

 • естествен състав
 • отлична абсорбция
 • добра дишане
 • това са много тънки пелени
 • лентите за велкро за многократна употреба осигуряват добро задържане
 • еластични странични стени (отговорни за доброто прилепване)
 • ластици върху маншетите (предназначени за предотвратяване на течове и поддържане на свободни изпражнения)
 • удобен индикатор за пълнота

Пелени Merries NB са подходящи за новородени с тегло до 5 кг. Следващият размер - Merries S - е предназначен за деца с тегло от 4 до 8 кг.

Основният недостатък на Merries за новородени е липсата на ластик на гърба, което води до подхлъзване и изтичане на памперси, но този проблем е по-актуален за момичета, отколкото за момчета, както и за слаби бебета. Вярва се също, че са малко маломерни; това е вярно, когато се използва за пълнички бебета.

Над средните разходи стеснява кръга на купувачите на памперси от тази марка. Това са най-скъпите японски пелени.

Хъги: бюджетно и удобно

Хъги от Kimberly-Clark Worldwide, Inc. обичан от много родители за много достъпна цена и в същото време - добро качество, въпреки че отзивите за тях са противоречиви. Някой купува само продуктите от тази марка, докато други, след като са го опитали веднъж, изоставят Хъги завинаги. Отзивите за поредицата за новородени обикновено са положителни.

Пелените Хъги са относително стегнати отвън, но меки отвътре. Отличителни черти:

 • еластична лента около талията, предпазваща от течове и осигуряваща добро прилепване
 • защитни еластични ленти и меки бариери на маншетите около краката
 • стегнати крепежни елементи
 • интересен дизайн
 • малка "стъпка" във всеки размер, която ви позволява да намерите възможно най-точно своя "пелена"
 • добра абсорбция
 • малко или никаква миризма
 • многократно велкро

Huggies Classic 2 размера са подходящи за новородени от 3 кг (за деца 3-6 кг). Това са добри памперси за малко пари.

Huggies Elite Soft 1 размер (до 5 кг) се търси за новородени, но големите бебета са подходящи за Huggies Elite Soft 2 размера (за деца от 4 до 7 кг). Тази линия е позиционирана като първокласен продукт. Акцентът е върху мекотата и подобряването на отстраняването на влагата и разхлабените изпражнения от кожата на бебето. Линията се предлага във всички размери, от 1 до 5.

 • подплатен слой за мекота
 • ефективно отстраняване на влагата и разхлабените изпражнения от кожата на бебето
 • бързо усвояване
 • просто и лесно затваряне
 • съдържа естествен памук
 • добрата вентилация осигурява приток на въздух към кожата
 • еластичната талия гарантира добро прилепване, което означава добро прилепване и липса на изтичане на гърба
 • има индикатор за пълнота
 • грандиозен дизайн
 • вдлъбнат джоб за стол, който предотвратява изтичане през горния ръб.

Dada Premium: високо качество и икономичност във всяка опаковка

Полските памперси Dada съчетават отлично качество и разумна цена, което, разбира се, не може да не зарадва родителите. Те са малко по-големи, така че им се препоръчва да бъдат с размер или предишен размер. Пелените от тази марка са подходящи за новородени 1 (от 2 до 4 кг) и 2 размера (от 3 до 6 кг), но предвид по-големия им размер е по-вероятно бебето да побере точно 1 размер.

Висококачествено прилепване на краката благодарение на две ластици на маншета.

 • мека както отвън, така и отвътре
 • доста тънък
 • добър дизайн
 • без мирис
 • широка велкро за многократна употреба
 • равномерно разпределение на абсорбиращия слой след намокряне
 • идеално фиксирани върху детето и не се плъзгат
 • много хубава стойност

Сред недостатъците - на гърба няма гумена лента, така че са възможни течове с препълнена пелена; на вътрешната повърхност няма окото, за разлика от много пелени за новородени, което предотвратява контакта на кожата на бебето с разхлабени изпражнения. Но изключително достъпната цена в сравнение с други памперси прави Dada изключително търсен продукт..

Moony: най-тихата пелена някога

Японски памперси Moony, произведени от Unicharm Corporation, се търсят добре. За най-малките изберете памперси Moony NB (за деца до 5 кг), а за големи новородени - Moony S (4-8 кг).

Характеристики на памперсите Moony:

 • най-бърза абсорбция
 • има изрязване на вдлъбнатината за пъпа в дадените размери на пелените
 • много мек
 • номерирани знаци на колана за правилно закрепване на велкрото
 • мека еластична талия предотвратява течове и перфектно фиксира пелената към фигурата
 • има индикатор за пълнота
 • отлична дишаща способност
 • много тиха велкро за многократна употреба
 • специален антисептичен естествен импрегниране на вътрешния слой
 • има специална вдлъбнатина за отстраняване на течни или полутечни изпражнения от кожата на детето

От всички японски памперси Moony - най-достъпни (за сравнение, цените на големи опаковки от памперси NB 90 от Merries, Moony и Goon бяха използвани в онлайн магазина Dochki-Sonochki по време на писането).

Libero: линия за новородени

Доста често срещани памперси Libero се произвеждат от компанията SSH Highjin Products Russia. За най-малките има специална линия за новородени Libero Newborn, представена в три размера:

 • Libero Newborn 0 за недоносени бебета с тегло до 2,5 kg
 • Libero Newborn 1 (от 2 до 5 кг)
 • Libero Newborn 2 (от 3 до 6 кг)

Клетъчната структура на вътрешния слой, съседен на бебешката кожа, е предназначена да отстранява течността от бебешката кожа възможно най-скоро, включително разхлабени изпражнения.

Характеристики на тази серия пелени:

 • дишане
 • добра абсорбция
 • наличие на индикатор за влага
 • еластична талия на гърба
 • опънати странични вложки
 • седнете добре на детето
 • тънък и мек
 • с велкро за многократна употреба
 • без мирис
 • в областта на пъпа - прозрачен дишащ материал
 • дискретен дизайн; два различни дизайна във всяка опаковка

Libero Everyday 2 за деца с тегло от 3 до 6 кг с екстракт от лайка и алое вера също е подходящ за използване, ако новороденото е родено с тегло над 3 кг. Това са памперси с добра фиксация, ластици на гърба и около краката, което ви позволява успешно да фиксирате пелената върху бебето и да предотвратите досадни течове. Те са доста тънки и абсорбират влагата бързо.

Goon: комфорт за бебето

В самата Япония и далеч извън нейните граници бебешките пелени Goon от премиум сегмента на японската компания Daio Paper са високо ценени. За новородени най-често се купува Goon NB (до 5 кг); за много големи бебета изберете Goon S размер (4 до 8 кг).

В сравнение с Merries, памперсите Goon са малко по-дебели и плътни, но осигуряват бързо усвояване. Вътрешната повърхност е пореста, тя качествено изолира течния стол от кожата на детето. Коланът за памперс - с цифри-марки, който ви позволява винаги да фиксирате велкрото на едно и също място, без да дърпате корема на бебето. Има вътрешна защита срещу течове - мека лента, предназначена да осигури чистота и сухота, когато бебето спи настрани.

Характеристики на памперсите Goon:

 • бързо усвояване
 • попиват много
 • многократно велкро
 • има индикатор за пълнота
 • отлична дишаща способност
 • еластичната лента осигурява добро прилепване

Те са позиционирани като памперси, изработени от екологично чисти материали. По отношение на разходите, от всички "японци" в нашата класация, Goon е в средата..

Има и друга линия пелени от тази компания - Goon Premium. Техните характеристики:

 • повишена абсорбция в сравнение с други "японски", вкл. Продължи
 • супер мека
 • не от най-фините, но поради своята мекота този нюанс не се счита за недостатък
 • широка велкро за многократна употреба
 • удобен индикатор за пълнота на памперса
 • грандиозен дизайн
 • пълна липса на мирис

Хелън Харпър: избор на бюджет

Пелени Helen Harper се произвеждат от белгийската компания Ontex International. Приличното качество прави тези памперси много популярни сред купувачите на "Дъщеря-син".

Това е единствената марка в нашата класация, която произвежда памперси за недоносени бебета в минимални размери. Пелените Helen Harper Before New Born са предназначени за бебета, родени с тегло от 1 до 3 кг, но клиентите отбелязват, че са малки, а децата, които наддават на тегло около 1,5-1,8 кг, се нуждаят от пелена с различен размер, т.е. д. продуктът не достига декларираните 3 кг.

Helen Harper има две продуктови линии: Soft & Dry и Air Comfort.

Подходящи за новородени са Helen Harper Soft & Dry New born (размер 1, 2–5 кг). За по-големи бебета изберете размер 2, 3-6 кг, Helen Harper Soft & Dry Mini.

По-рядко срещани са памперсите Helen Harper Air Comfort. В тази линия няма продукт специално за новородени, но има размер Mini, т.е. за бебета с тегло от 3 до 6 кг, които могат да се използват и за по-големи бебета. Добавката с екстракт от алое вера е допълнителен принос за грижата за кожата на бебето.

Разликата между пелените на посочените линии е малка: има малки разлики в дебелината и нарязването; основната разлика се крие в дизайна. Но като цяло, както е при повечето пелени, трябва да опитате сами и да изберете пелените, които са най-оптимални за комфорта на бебето и семейния бюджет..

 • абсорбира добре течността
 • ластик на талията осигурява правилно прилепване
 • качествена велкро
 • добра цена

Bella Baby Happy: достъпно и високо качество - възможно ли е?

Бебешките пелени Bella се наричат ​​Happy. Вариант, който е близък до Хелън Харпър във всички отношения. Много родители отбелязват: въпреки доста ниската цена, Happy не отстъпва на много по-изтъкнати (и по-скъпи) аналози..

И така, предимствата на тези памперси включват:

 • добра абсорбция
 • удобно сгъва горната предна част на пелената
 • няма забележима миризма
 • пъпна кройка (на размери 0 и 1)
 • деликатен дизайн
 • демократична цена

Bella Baby Happy за новородени се предлага в няколко размера. Happy Before Newborn Размер 0 - за недоносени бебета с тегло под 2 кг. Според отзивите на клиентите този размер е най-подходящ за дете с тегло над 1 кг.

Happy Newborn (1 размер) е предназначен за бебета с тегло от 2 до 5 кг. И само на много големи бебета се препоръчва незабавно да скочат до размер 2 и да си купят памперси Happy Mini за бебета с тегло 3–6 kg.

Пелени за многократна употреба

Те струват много повече от еднократните, но спестяванията при тяхното използване са очевидни: закупуват се 5-6 еднократни пелени и за тях се купува пакет вложки. Всички компоненти се измиват в пералнята.

Меки, изработени от естествени материи, те не причиняват дискомфорт на децата и не разтриват нежната бебешка кожа. Често пелените за многократна употреба са единственият подходящ вариант за деца с алергии, които развиват обриви и дразнене на всички памперси за еднократна употреба, които сме опитвали. Но много родители са склонни да вярват, че на ранен етап, поне до три месеца, все още е по-удобно да се използват памперси за еднократна употреба. Като се има предвид, че аналогът за многократна употреба може да „расте“, той може лесно да бъде оставен настрана за по-късна употреба.

По правило родителите не идват на памперси за многократна употреба от раждането на бебето, но продуктовата линия Nepromokashka включва гащи за пелени за най-малките: бебета с тегло от 2 до 5 кг, т.е. - новородени. Водоустойчивата пелена Stay dry XS е точно това, което е необходимо за най-малките.

Експертно мнение

„Изборът на памперси е чисто индивидуален въпрос. Вероятно никоя друга покупка не предизвиква толкова противоречия и противоречия, колкото памперсите. Някои хора са щастливи да използват много достъпните Happy и Helen Harper, други вярват, че няма нищо по-добро от Pampers, а трети настояват да се използват изключително японски пелени - Goon, Moony или Merries - с високо качество, но и много скъпи ".

Специалист на онлайн магазин "Дочки-Синочки"
Антонова Екатерина

Съвети за избор на памперси

 • Отделете време да се запасите с памперси, преди бебето ви да се роди: дори това да не е първото ви дете, може да не знаете със сигурност коя марка е най-подходяща за вас. Най-добрият вариант е да закупите памперси от различни марки на парче в аптеките. Така че, разбира се, излиза малко по-скъпо от купуването в опаковки, но по този начин бързо ще изберете необходимия размер и марка и няма да натрупате мозъци къде да поставите нехаресваните си хигиенни артикули. Като правило, за рекламни цели в родилния дом, пелените от различни марки се раздават за проба.
 • Ние решаваме размера. Силно препоръчваме да разберете колко тежи бебето при последния ултразвук: това ще ви позволи да изчислите по-точно правилния размер на пелените, които ще вземете със себе си в болницата.
 • Чиста кожа. Разбира се, трябва незабавно да изхвърлите памперсите, които причиняват дразнене, било то обрив или зачервяване, незабавно измийте кожата си и нанесете специален успокояващ крем.
 • Спестявания в големи опаковки. Ако сте избрали най-подходящата за вас марка, съветваме ви да закупите памперси в големи опаковки - това е по-евтино от малките, особено след като дори голяма опаковка се консумира много бързо. Но не бързайте да купувате "за растеж": като правило, памперси от различни възрастови категории, дори от един производител, могат да се различават значително, така че често има случаи, когато бебето расте от един размер, трябва да преминете към друга марка.

заключения

Всеки магазин предлага добър избор на памперси за новородени и по-големи деца. Но кой да даде предпочитание, особено ако родителите само чакат първото си дете?

За съжаление, няма решение, което да е подходящо за всички. Колкото по-голяма е вероятността бебето да побере първокласни пелени: Pampers Premium Care или Merries. Японските памперси Moony и Goon имат добра репутация. Отчасти проблемът с избора се решава с помощта на сонди, които се раздават на майките в болницата. Мнозина дори не купуват памперси в родилния дом и просто се справят с набор от сонди, докато решават въпроса за избора за близко бъдеще.

Имаме удоволствието да предоставим на нашите клиенти не само добър избор на памперси за всеки вкус, но и съвети за техния избор.

ТОП 10 най-добри пелени за новородени: рейтинг, състав, цена, сравнение с аналози

Пелените за новородени са предназначени да абсорбират и задържат влагата, създавайки комфорт и спокойствие за бебето и родителите. Младата майка, особено първородната, е изправена пред проблема кои пелени да избере. Освен това модерното разнообразие от различни марки ви кара да се объркате.

Пелените се предлагат в различни композиции, за момчета и момичета, като се вземе предвид анатомията, с велкро, изрез за пъпа. Те се различават по теглото на детето и обема на опаковката. В статията ще представя подробен анализ на най-добрите продукти, ще говоря за характеристиките на памперсите за новородени и как да ги изберете според какви характеристики.

Рейтинг ТОП 10 пелени за новородени

След като анализирах широка гама пелени за бебета, подчертах 10-те най-добри пелени за новородени. Оценката изглежда така:

 • Merries NB;
 • Pampers Premium Care 1;
 • Huggies Elite Soft 1;
 • Moony;
 • Pampers New Baby Dry 1;
 • Продължи;
 • Бела Бейби щастлива;
 • Libero Newborn 1;
 • ЛЮБОВНА;
 • Нейти.

Ще ви разкажа повече за всеки продукт за деца.

Merries NB

Японските пелени надеждно предпазват кожата от обрив на пелена и й позволяват да „диша“. Пелената се състои от три дишащи слоя, които премахват ненужния въздух отвътре и поддържат деликатната кожа на бебето суха.

Вълнистата повърхност дори задържа изпражненията на бебето. Воланите около краката прилепват здраво към тялото и предотвратяват течове. Вътрешният слой е мек, подходящ за нежната кожа на бебето. Оригиналният детски дизайн ще ви развесели. Краищата на крепежните елементи са заоблени, което предотвратява наранявания. Има индикатор за пълнене, състоящ се от три цвята. Синият оттенък сигнализира за необходимостта от подмяна.

Тегло на детето, кг0-5
Брой парчета в опаковка, бр90
Пълен индикаторДа
 • не се придържайте към тялото на детето;
 • няма обрив на пелена;
 • мек;
 • дишаща;
 • добра абсорбция.
 • не е намерен.

Преди използвахме други памперси. Но когато отидохме на почивка, трябваше да вземем Веселите, защото нямаше други. Те седнаха добре, не причиняват обрив на пелена и дразнене. Pampers не изтича, той задържа влагата дълго време, въпреки че я сменям толкова често.

Можете да гледате подробен преглед на продукта във видеото

Pampers Premium Care 1

Тези продукти на Pampers се характеризират с високо ниво на мекота. Пелената има три абсорбиращи слоя, за да задържа влагата и да ви държи сухи до 12 часа! Има изрез за пъпа, за да не го нарани, докато раната не се излекува напълно.

Пелената е снабдена с индикатор за влага, за да знаете кога е време да я смените. Страните са еластични, прилепват плътно, но нежно към тялото на детето. Клинично и дерматологично тествани. В състава няма вредни вещества.

Тегло на детето, кг2-5
Брой парчета в опаковка, бр72
Пълен индикаторДа
 • не търка кожата;
 • хубава миризма;
 • Красив дизайн;
 • мек;
 • удобни.
 • отсъстващ.

Използваме тези памперси с второто си дете. Добър състав, приятен на допир, има изрез за пъпа. Хлапето не търка кожата, продуктът попива добре.

Можете да гледате кратък преглед във видеото

Huggies Elite Soft 1

Pampers са специално създадени за нежната кожа на бебетата. Дерматологично тестван и подходящ за кожа склонна към дразнене. Пелената има меки подложки, които абсорбират влагата. Вътрешен джоб предотвратява течове на гърба. Високите страни задържат влагата и разхлабените изпражнения.

Има индикатор за пълнене, който ще ви уведоми за необходимостта от подмяна на памперса навреме. Оживен дизайн на Мечо Пух от Дисни. Не втрива, незабавно абсорбира течността.

Тегло на детето, кг0-5
Брой парчета в опаковка, бр84
Пълен индикаторДа
 • абсорбира добре;
 • мек;
 • ластик отзад предпазва от изтичане;
 • няма алергии.
 • не.

Използвахме различни марки, но засега се спряхме на “Huggies Elite Soft 1”. Те са меки, абсорбиращи, не изтичат. Поддържайте влагата до 12 часа. Бебето няма обрив и алергични реакции.

Преглед на продуктите на Haggis можете да видите във видеото

Moony

Извитата форма на пелената следва извивките на бебето, приляга удобно към тялото, без да го притиска и да не ограничава движенията. Благодарение на еластичната лента, тя осигурява сигурно прилягане в облегалката и защита срещу течове.

Пелената поема добре влагата, запазвайки я до 12 часа. Воланите около краката предотвратяват течове. Пълният индикатор ще стане забележимо по-ярък, когато дойде време за промяна. Има изрез за пъпа.

Тегло на детето, кг0-5
Брой парчета в опаковка, бр90
Пълен индикаторДа
 • има индикатор за влага;
 • не оставяйте следи по кожата;
 • ластик на стомаха;
 • мек;
 • няма неприятна миризма.
 • не абсорбират много.

Добри памперси: леки, меки, дишащи, пасват идеално. Те рядко изтичат и нямат чужда миризма, както някои други марки..

Pampers New Baby Dry 1

Универсалните пелени са предназначени както за момчета, така и за момичета. Те имат уникален супер абсорбиращ слой. Три абсорбиращи канала поддържат бебешката кожа суха и циркулират въздух вътре. Вътрешният слой има перлени микрогранули, които заключват влагата до 12 часа. Страничните закопчалки се разтягат, прилепват добре към тялото, предотвратявайки изтичане през нощта.

Тегло на детето, кг2-5
Брой парчета в опаковка, бр94
Пълен индикаторНе
 • приятен на допир;
 • има индикатор за влага;
 • не изтича;
 • лесен за използване.
 • може да причини алергии.

Страхотни пелени. Използвам ги от раждането на дъщеря ми. Никога не е имал алергии, обрив от пелени.

Pampers с повишен въздухообмен, осигуряват изход за нагрятия въздух навън. Поради релефа на вътрешния слой течността бързо се абсорбира и надеждно се задържа. Маншетите около краката прилепват плътно към кожата, предотвратявайки изтичането.

Пелената е снабдена с функция за неутрализиране на миризми, става по-малко сурова. Закопчалките с велкро са многократни. Има пълен индикатор, който сигнализира за смяна на памперса. Забавните снимки ще направят процедурата по обличане по-забавна и интересна.

Тегло на детето, кг1,8-3
Брой парчета в опаковка, бр36
Пълен индикаторДа
 • абсорбира добре;
 • не причиняват алергии;
 • удобно използване;
 • лек;
 • седни добре.
 • не е намерен.

Харесва ми качеството на материала, от който е направена пелената. Пълнителят не се подува, абсорбира добре, няма алергични реакции. Няма да се променяме за други, особено след като цената им е много приятна.

Бела бебе щастливо

Продуктът има изрез за пъпа, който предотвратява ожулването на незараснала рана. Външният слой осигурява максимална циркулация на въздуха и предотвратява появата на обрив на пелена и дразнене. Нетъканият материал в състава ускорява абсорбцията. Каишките за велкро за многократна употреба осигуряват плътно прилепване.

Пелените за новородени са преминали дерматологичен контрол, те не съдържат вредни вещества. Екстрактът от зелен чай в състава има антибактериален и противовъзпалителен ефект.

Тегло на детето, кг2-5
Брой парчета в опаковка, бр25
Пълен индикаторНе
 • ниска цена;
 • добро качество;
 • суха кожа;
 • удобно в тях.
 • може да тече през върха.

Използвах тези памперси, когато се роди голямата ми дъщеря. С появата на друго бебе ще продължа да ги купувам. Харесва ми, че на евтина цена можете да си купите меки, висококачествени, непропускливи памперси.

Либеро новородено 1

Пелените са идеални за нежната бебешка кожа. Има изрез за коремния бутон, за да се предотврати нараняване. Страните се разтягат, прилепват добре към тялото и не притискат. Pampers се характеризират с отлична абсорбция, равномерно разпределение и задържане на влага.

Велкро може да се закопчава навсякъде, според анатомията на бебето, което е много удобно. Има индикатор за пълнене.

Тегло на детето, кг2-5
Брой парчета в опаковка, бр94
Пълен индикаторДа
 • седнете добре на новородени;
 • не изтича;
 • без миризма;
 • удобно изрязване на пъпа
 • няма обрив на пелена.
 • не.

Идеален за новородено бебе, защото има дупка за пъпа. Детето няма алергии, обриви, дразнене. Добър велкро и без неприятна химическа миризма.

ЛЮБОВНА

Пелените са предварително обработени с гореща пара, за да станат меки и проветриви. Pampers не изтичат, незабавно абсорбират, равномерно разпределят и задържат течност, не предизвикват дразнене и обрив.

Тегло на детето, кг0-6
Брой парчета в опаковка, бр80
Пълен индикаторНе
 • широка площ на поглъщане;
 • нежен и приятен на допир;
 • абсорбират;
 • седнете добре на новородено.
 • отсъстващ.

Много деликатни пелени, идеални за бебето. Абсорбира добре влагата, няма обрив и дразнене на пелени, както при други марки. Сменяйте ги често на дете.

Тези памперси се избират от родители, които се грижат за околната среда. Pampers са изработени от естествени естествени материали без хлор и аромати. Продуктите са одобрени от независимата шведска асоциация за астма и алергии. Подходящ за бебета с чувствителна кожа.

Съставът на пелените за новородени включва целулоза, чертежите са направени от безопасни вещества, които не вредят на здравето на детето. Опаковката на тези продукти е направена от биологични материали.

Тегло на детето, кг2-5
Брой парчета в опаковка, бр26
Пълен индикаторНе
 • няма вредни химикали в състава;
 • не изтича;
 • удобни;
 • седнете добре;
 • мека.
 • не е намерен.

Отлични пелени, добра абсорбция. Закопчалките са за многократна употреба, в тях е удобно да се спи и не ограничават движението. Бебето не се раздразни, затова препоръчвам този продукт за новородени..

Сравнение на продукти

За по-лесно сравнение комбинирах всички памперси за новородени в таблица. Тук можете да сравните характеристиките и да изберете оптималните пелени за вашето бебе..

МоделТегло на детето, кгБрой парчета в опаковка, брПълен индикаторХарактеристика:Цена, търкайте
Merries NB0-590ДаИма закопчалки за велкро за многократна употреба1 189-2 122
Pampers Premium Care 12-572ДаИма ленти за велкро за многократна употреба696-2 020
Huggies Elite Soft 10-584Да-920-930
Moony0-590ДаИма ленти за велкро за многократна употреба1,099-1 550
Pampers New Baby Dry 12-594НеГоляма опаковка699-1 149
Продължи1,8-336Да-469-821
Бела бебе щастливо2-525НеПремиум сух нетъкан текстил; изрязване на пъпа199-499
Либеро новородено 12-594ДаМека еластична талия; изрез за пъпа; на гърба няма стягаща еластична лента899-1 720
ЛЮБОВНА0-680Не-1 199-2 939
Нейти2-526НеФилм на основата на царевично нишесте, без хлор и без аромати700-710

Сега нека маркираме явните фаворити на рейтинга.

Най-добрите списъци

Изброените памперси за новородени са най-добрите продукти за бебета на вътрешния пазар. Те абсорбират добре и надеждно задържат влагата. Сред представителите на рейтинга има както бюджетни, така и първокласни марки, така че всяка майка ще избере марка според портфейла си. Всички памперси имат добро представяне. Повечето от тях имат допълнителни индикатори за влага, закопчалки за велкро за многократна употреба, колан, изрез за пъпа.

Сред представения рейтинг отбелязах трите най-добри модела за новородени.

Най-добрите бюджетни памперси за новородени - Goo.N

Евтините пелени осигуряват добър обмен на въздух. Влагата се абсорбира бързо и се задържа сигурно. Маншетите около краката на новороденото прилепват плътно към кожата, така че рискът от течове е сведен до минимум.

Най-добрият продукт по отношение на съотношението цена / качество - Huggies Elite Soft 1

За най-добра цена получавате памперси, които не предизвикват дразнене и обриви. Меките подложки са отговорни за абсорбирането на влагата. Вътрешният джоб предотвратява течове на гърба, а високите страни поддържат влагата и разхлабените изпражнения на място.

Най-добър екологичен продукт - Naty

Pampers са екологични. Те са направени от естествени материали без добавяне на вредни съединения. Подходящ за новородени с чувствителна кожа. Съдържа само естествени съставки: целулоза, царевично нишесте.

Състав и свойства на памперсите за новородени

Същността на всички памперси е да задържат влагата, да предпазват нежната бебешка кожа от дразнене, провокирано от секрети.

Пелените са съставени от три слоя:

 • горен - необходим за пропускане на влага в следващите слоеве;
 • среден - участва във задържането на влага;
 • външен - той трябва да е водоустойчив, предназначен да предпазва от течове.

Основата на горния слой е целулозата, която има способността да абсорбира и задържа вода. Но съвременните производители започнаха да използват по-ефективна синтетика, която превръща влагата в състояние на гел. Такива продукти се намират в Pampers или Goo.N. С такава пелена бебето остава по-дълго сухо, времето за носене се увеличава, броят на пелените, използвани на седмица / месец, намалява.

В конструкцията на вътрешния слой някои производители правят джоб за течен стол. Това поддържа гърба на бебето сух и чист, което е много удобно, когато новороденото спи.

Слоевете, изработени от качествени материали като памук, позволяват на кожата да диша без дразнене. Това играе важна роля за поддържането на здравето на новороденото. Фактът, че продуктите за "дишане" са пред вас, ще бъде обозначен с маркировката на опаковката "Soft".

Много е добре, ако памперсът е оборудван с индикатор за влага, който помага да се разбере кога е време да смените памперса. Също така, при изрязването на памперси за новородени е желателно да има изрез в пъпа, за да се избегне нараняване на не напълно зараснала рана.

Избор на памперси за новородени

Изборът на правилните памперси за новородено бебе изобщо не е труден, ако знаете на какви критерии трябва да обърнете внимание:

 1. Размерът. Тя трябва да е подходяща за теглото на детето. Това гарантира комфорта и спокойствието на бебето и родителите. Фокусирайте се върху броя на кг, посочен на опаковката. Според проучвания на СЗО средното тегло на доносеното новородено е в рамките на 3-3,5 кг. Ако детето ви е с много малко тегло или недоносено, първо се препоръчва да се даде предпочитание на памперси с тегло до 2,5 кг. За големи деца можете дори да изберете памперси 5-6 кг.
 2. Мека и удобна повърхност. Това е много важно, защото кожата на новороденото е нежна и крехка. Качественият продукт за бебета е приятен на допир, има памучна основа. Такива памперси не търкат, не причиняват алергии, не възпрепятстват движението. Кожата в такива памперси диша.
 3. Абсорбируемост. Комфортът и здравето на бебето зависи от това колко бързо течността се абсорбира. Кожата в пелената трябва да е суха. В противен случай ще се появи обрив на пелена и дразнене..
 4. Връщане на влагата. Направете експеримент. Натиснете пълна пелена с кърпичка. Ако продуктът е с добро качество, хартията ще остане суха. Ако мократа пелена се характеризира с лош добив на влага и не се препоръчва използването на продуктите на този производител.
 5. Катарами и еластична лента на кръста. Наличието на такива аксесоари ще осигури на бебето максимален комфорт. Много производители сега започнаха да правят закопчалки за велкро за многократна употреба, което е много удобно и практично..
 6. Количество в пакет. Новородените бебета твърде често се нуждаят от смяна на памперса през деня. В идеалния случай се препоръчва да го сменяте на всеки 3-4 часа, поради което се консумират до 10 броя на ден. По този начин се препоръчва да вземете голяма опаковка наведнъж, 90 или повече парчета, което ще бъде достатъчно за около 1,5 седмици.

Обърнете внимание на цената. Производителите правят памперси от различни сегменти, така че винаги можете да намерите продукти за портфейла си. Между другото, производителят също играе важна роля. Добре известните марки се характеризират с различно качество на пелените, дизайн и цена. Бебето може да изпита алергична реакция към някои памперси, докато в други ще му е удобно. Не се страхувайте да експериментирате, за да намерите най-удобните памперси за вашето новородено. Спокойствието зависи от него и неговото и вашето.