Универсален транспорт за дете от раждането до 3-годишна възраст е количка 3 в 1. Включва люлка, модул за ходене и преносима седалка за кола (или просто носене). Всеки от блоковете се отстранява от шасито и се заменя с друг. Количките 3 в 1 тежат по-малко от броя на други конвертируеми колички. Освен това те са по-маневрени и просторни. За да могат инвестираните средства да отговорят на очакванията на родителите и бебето да се чувства комфортно, трябва да се вземат предвид няколко фактора и да се проучат дизайнерските характеристики на атрибута на детето.

Плюсове и минуси на колички 3 в 1

Когато купуват количка, родителите внимателно претеглят всички плюсове и минуси. Нека да разгледаме всички предимства и недостатъци на количка 3 в 1.

Професионалисти:

 1. многофункционалност. Това е може би основният коз. Количката може да се използва от раждането до 3-4 годишна възраст. И съчетава удобно бебешко креватче, столче за кола и количка;
 2. цена. Ако сте сигурни, че ще използвате всички модули, особено за столче за кола, тогава закупуването на такава количка ще бъде в пъти по-изгодно от закупуването на няколко колички и карета поотделно;
 3. технологичност. Дизайнът на такива колички е обмислен до най-малкия детайл, тъй като блоковете непрекъснато се подменят. За да направите смяната на модулите и сгъването на шасито възможно най-удобно, всички процеси са оптимизирани максимално, а бутоните, резетата и сглобките са надеждни и добре обмислени;
 4. добро оборудване. Когато купувате, внимателно обмислете комплекта аксесоари. Като правило има дъждобрани, комарници, специални чанти за колички. А моделите 3-в-1 могат да бъдат допълнително оборудвани с ръчни ръкави, държачи за чаши, матраци, стойки за люлки и др..

Минуси:

 1. твърда амортизация. Моделите, които имат L-образно шаси с пружини, са по-малко отзивчиви от класическите рамки на дупки и други пътни проблеми. Ако сте изправени пред такъв проблем, имайте предвид, че голям брой модели имат регулируема амортизация. Чрез затягане на пружините можете да направите окачването по-твърдо или по-меко;
 2. столчетата за кола в такива колички често тежат до 13 кг. И в евтини модели от неизвестни производители, люлките може да нямат сертификати за безопасност. Комплектът трябва да включва специална вложка в люлката за новородено, ако не, покупка;
 3. се нуждаят от много място за съхранение. Всеки отделен модул трябва да се съхранява някъде. Затова изчислете предварително възможностите си и помислете къде ще поставите блоковете.

Блок изисквания

На люлката се налагат следните изисквания:

 1. трябва да е водоустойчив;
 2. има равномерна и твърда основа;
 3. защита от вятър, особено през зимата;
 4. достатъчен размер по ширина и височина, за да е удобно както за майката, така и за детето, особено през зимата, когато бебето е увито в топъл гащеризон или плик;
 5. матракът трябва да бъде премахнат, така че да е лесно да се грижите за него;
 6. проверете дали вътрешната част на кошарата е от естествен материал.

Има редица изисквания за пешеходния блок:

 1. проверете крепежните елементи, те трябва да са еднакви навсякъде. Трябва да имате ключ за тези закопчалки или да се доставите с количката;
 2. потърсете модел с широка козирка, която предпазва бебето от слънчевите лъчи;
 3. облегалката трябва да се регулира според степента на наклон;
 4. плътна седалка, за да не му е студено през зимата;
 5. всички тапицерии трябва лесно да се свалят за лесна поддръжка;
 6. погледнете анатомичните характеристики, бебето трябва да е удобно да седи, докато ходи.

Популярни марки колички 3 в 1

Верди

до магазина Това е добре позната полска марка, която представлява първокласни видове колички на европейския и руския пазар. Продуктите са сертифицирани в съответствие с европейските стандарти за качество и предлагат на своите собственици ново ниво на комфорт.

до магазина Полският производител, който също представлява марката Rico Basic, произвежда голям брой колички от различни серии и съответно в различни ценови категории. Количките Riko изглеждат с много високо състояние и имат отлична ергономия.

към магазина полска марка бебешки колички, която произвежда своите продукти от екологично чисти материали и в съответствие със стандартите за безопасност. Производителят взема предвид последните модни тенденции, така че съвременните родители определено ще намерят количка по свой вкус..

Камарело

до магазина колички 3 в 1 от полската компания Camarelo се отличават с най-пълната и широка гама оборудване, което отговаря на нуждите на съвременните родители. Продуктите са безопасни, удобни за употреба и отговарят на европейските стандарти.

Adamex

до магазина Европейската компания Adamex е добре известен производител на бебешки столчета за кола, колички и аксесоари. Тя е редовен участник в различни изложби на стоки за деца. Удобните и атрактивни колички 3 в 1 отдавна са спечелили любовта на много родители.

до магазина полска компания, която произвежда колички в различни категории - от „икономика“ до „премиум“. Всяка година Алис разработва и пуска нови и модерни модели, които ви позволяват спокойно да прекарате периода на майчинството.

Полезни съвети при избора на количка 3 в 1

Когато решават да закупят определен модел, родителите ще се нуждаят от следните съвети:

 1. Погледнете колелата. Надуваемите колела са различни - с висок гумен профил и с нисък, със или без протектор. Най-популярният тип, използван в количките 3 в 1, е нископрофилна гладка надуваема гума. Надуваемите колела осигуряват добро поглъщане на удари и изглаждат всякакви дупки. Протекторна гума за увеличена флотация в кал и сняг.
 2. Повечето колички 3 в 1 имат предни колела, които могат да се въртят и да се заключват. Такъв транспорт е по-лесен за маневриране, той е удобен при използване в града..
 3. Първо, трябва да измерите ширината на вратите, асансьорите, входните врати към стълбището, за да знаете максималния размер на ширината на количката.
 4. Ако често се налага да вдигате количката на висок под, пренаредете блоковете, тогава теглото на целия транспортен възел и теглото на столчето за кола са важни.
 5. Изключително желателно е приставните модули да се инсталират лесно на шасито и да бъдат сменяеми. В противен случай ще отнеме много време..
 6. При смяна на уреда транспортът за деца не трябва да губи стабилност.
 7. Предоставя се гаранция за качествена количка, освен това можете да поискате да покажете сертификат за качество.
 8. Количката трябва да е ергономична, тоест удобна за бебето и майката, а също така да взема предвид анатомичните особености на детето.
 9. При някои модели е възможно да се регулира амортизацията чрез завъртане на пружините.
 10. Допълнителен плюс ще бъде възможността за носене на дръжката напред-назад, както и поставяне на чанта върху количката.
 11. Обърнете внимание на спирачките. Те трябва да са здрави и удобни, лесни за фиксиране и също толкова лесни за отделяне..
 12. Столчетата за колички 3 в 1, като правило, са предназначени за тегло на бебето само до 10-13 кг. Следователно в бъдеще трябва да вземете предвид паричните разходи за закупуване на ново столче за кола..
 13. Добре е, ако към количката са включени и аксесоари: дъждобран, калъфи, мрежа против комари, чанта, държачи за чаши, матрак. Също така, не всички колички имат в комплекта капак за краката за количката. Ако не е на разположение, ще трябва да го купите сами за зимни разходки.
 14. Прочетете отзивите онлайн, за да вземете предвид всички плюсове и минуси.

Правилният избор на многофункционална количка 3 в 1, като се вземат предвид всички характеристики, ще бъде икономически изгоден за родителите, тъй като тази покупка е за дълго време.

Как да изберем универсална бебешка количка?

Ако семейна двойка планира скоро да стане родител, тогава е много важно да помисли върху всички подробности от новия живот, който ги очаква. Една от тези подробности е изборът на правилната количка..

И какво е универсалното в тях?

В момента има огромен избор от различни видове колички, всеки от които има свои предимства и недостатъци, има специални функционални способности и дизайн. Ето основните видове колички:

 • Класиката е най-често срещаният тип количка, особено с кръстовидно шаси, четири големи гумени колела със спици и специална кошница за транспортиране на различни предмети. Тези колички са по-подходящи за бебета, тъй като имат режим на люлеене и са оборудвани с голямо бебешко креватче. Блокът за ходене не е включен в пакета, но може да бъде закупен отделно.
 • Универсални колички - те са подходящи за деца от раждането до три години, тъй като включват подвижни тела. Шасито на тези колички може да бъде различно, както и конфигурацията на колелата. За разлика от "класиката", универсалните колички не са задължително да имат режим на люлеене и да имат по-малка люлка.

Каква е гъвкавостта на такива колички? Всичко е свързано с различни видове тела на универсална количка: за деца под една година те използват специална люлка и когато детето порасне, модулът се сменя на ходещ блок. За удобство някои модели имат и столче за кола, което може да се използва както в автомобилите, така и като тяло на количка, като се прикрепи към шасито.

Универсалните и класическите бебешки колички имат много общи черти, но има и много разлики:

 • Преносимите кошарки на класически и универсални колички са строго конструирани, имат защитни функции, имат високо прилепване и могат лесно да се отделят от шасито.
 • Кошниците-люлки на класическите колички имат по-големи размери от универсалните.
 • Колелата на класическите колички са гумени, със спици, а в универсалните колички колелата могат да бъдат изработени от други материали.
 • Шасито на класическите колички е с кръстовидна форма.
 • Универсалните колички могат да бъдат или четириколесни, или триколесни.

Големият брой нови термини, които изпълнителите на инвалидни колички използват в работата си, могат да объркат младите родители, така че е по-добре да ги разберете предварително:

 • Шасито на универсалните колички е с меко окачване благодарение на използването на амортисьори. Това повишава нивото на надеждност и функционалност..
 • Кошът за люлка е проектиран да носи дете, поради което е снабден с твърда дръжка (в някои случаи и две) и има способността лесно да се отделя от рамката. За удобство на родителите кошницата за кошара има високо прилепване и твърда структура, която надеждно предпазва детето от външни негативни влияния. Някои модели колички са снабдени с люлки със специални вентилационни устройства или за регулиране на височината на гърба, което го прави още по-удобен за родителите.
 • Столче за кола - специализиран сменяем модул, който може да се използва за транспортиране на дете в кола.
 • Блокът за ходене също е сменяем модул. Предназначен е за деца от една до три годишна възраст.

В днешно време, поради голямото разнообразие от детски колички, стана много трудно да се направи ясна граница между различните видове и наистина ли е необходимо? Просто решете от какво имате нужда и кое е излишно.

Детски универсални колички: плюсове и минуси

Предимствата на такива колички са следните:

 • Не е необходимо да купувате отделно всички компоненти на количката, тъй като всички те са включени в оригиналната опаковка. Комплект, състоящ се от кошче за носене и блок за ходене, се нарича универсална количка 2 в 1. Тази опция е много удобна, тъй като е предназначена както за новородени, така и за възрастни. Универсалната количка 3 в 1, в допълнение към горните елементи на оборудването, е оборудвана и с столче за кола.
 • Поради големите колела и подобрената амортизация на шасито, универсалните колички имат мека возия и добра способност за бягане.
 • Люлките за носене на деца имат твърда структура, която благоприятно влияе на гръбначния стълб на детето.
 • Кошчетата за бебета предпазват децата от лошо време и други вредни влияния.
 • Голямо разнообразие от дизайнерски решения, сред които определено можете да изберете количка по ваш вкус.

Недостатъци на универсалните бебешки колички:

 • Големите размери и обемността не позволяват свободното транспортиране на количките. Маршрутът през стълбищните клетки или транспортирането в асансьора може да изглежда много неудобно. Степента на неудобство се увеличава за тези, които избират триколесен модел количка.
 • Невъзможност за използване на количка в градския транспорт.
 • Неудобството може да се почувства от тези, които живеят в малък апартамент, тъй като сменяемите модули изискват място за съхранение.
 • Възможно е количката да се транспортира с кола само на покрива на автомобила поради лоша мобилност.

Как да изберем универсална бебешка количка?

Преди да купите бебешка количка, е много важно да извършите подробна проверка на всички съставни части, попитайте продавача за съвет по всички възникнали въпроси. Тъй като това е дълъг и важен процес, бързането трябва да се избягва, в противен случай има възможност да се направи грешен избор..

И така, какви критерии трябва да се използват за оценка на различни модели универсални колички?

 • Колелата трябва да са здраво закрепени към оста, а не разхлабени. Опитайте се да премахнете колелото, ако беше достатъчно лесно, тогава най-вероятно механизмът за свързване е счупен. След известно време такива колела често могат да паднат и в крайна сметка изобщо да престанат да бъдат прикрепени към оста..
 • Вземете решение за материала на колелата, най-подходящ за климата на района, в който живеете. Ако прекомерните валежи, киша и кал са отличителните белези на вашия район, тогава си струва да изберете големите надуваеми гумени колела. Ако климатът е по-мек и количеството на валежите е минимално, можете да разгледате други материали за колелата..
 • Ако колелата в разглеждания модел са надуваеми, тогава е желателно те да бъдат леко спуснати. Това значително ще подобри абсорбирането на удара на универсалната количка..
 • Много купувачи се оплакват, че когато са закупили цялостна универсална количка 3 в 1, все пак е трябвало да си купят специална количка. Това се дължи на слабата подвижност на този тип инвалидни колички. За да избегнете излишни разходи, трябва да сте сигурни, че имате нужда от универсална количка, въпреки големите си размери.
 • Проверете шасито за различни видове повреди. За да направите това, трябва да завъртите количката напред-назад и ако няма скърцане и странични звуци, това означава, че всичко е наред.
 • Режимът на люлеене също трябва да бъде проверен за скърцане, ако е предвиден в този модел..
 • При избора на размерите на кошчето за люлка трябва да се вземе предвид фактът, че през зимния сезон ще трябва да завиете детето в различни одеяла и да облечете топли дрехи.
 • Когато избирате столче за кола за дете, обърнете внимание на неговите размери. Някои купувачи се оплакват, че с малкия размер на столчето за кола, детето постоянно ще се плъзга напред, необходимо е да се следи местоположението на детето, което отвлича вниманието от шофирането. Особено внимание трябва да се обърне и на предпазните колани на столчето за кола..

При избора на количка за детето си родителите трябва да вземат предвид всички плюсове и минуси на класическите и универсалните, да вземат решение за необходимите функционални способности и оборудване. Тогава ще изберете това, от което се нуждаете!

——
Автор - Ксения Дороховская, сайт www.sympaty.net - Красива и успешна

Копирането на тази статия е забранено.!

Трансформиращи се колички 2 в 1: характеристики на количките и правила за избор

Количка е изключително важен атрибут, който помага на родителите да осигурят цялостна грижа за малкото си дете, което е немислимо без редовни разходки на чист въздух. За разходките, за да донесе максимална полза на бебето, количката трябва да го предпазва от неблагоприятни природни фактори: силен вятър, пряка слънчева светлина, дъжд и сняг, а също така трябва да бъде удобна, функционална и безопасна..

 1. Какво представлява трансформиращата се количка 2 в 1?
 2. Каква е разликата между трансформатори и колички на други модели?
 3. Предимства на трансформиращите се колички 2 в 1
 4. недостатъци
 5. Популярни модели
 6. Правила за подбор
 7. Типични отзиви

Количката трябва да е безопасна и удобна за детето, поради което към избора на това превозно средство трябва да се подхожда с голяма отговорност и разбиране. В огромен асортимент бебешки колички, произведени от съвременни производители, моделите трансформатори 2 в 1 са много популярни..

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Как да изберем количка за новородено? На какво трябва да обърнете внимание при избора на количка - основните видове колички

Какво представлява трансформиращата се количка 2 в 1?

Трансформерите са универсални колички, предназначени за дългосрочна операция (от момента на раждането на бебето до третия му рожден ден). Благодарение на дизайнерските характеристики, те лесно се трансформират, превръщайки се в люлка за новородени или в количка за вече пораснали бебета.

В зависимост от вида на трансформацията (минимална и по-сложна), трансформиращите се колички обикновено се разделят на два вида:

 1. При количките с минимална трансформация процесът на трансформиране на количката в люлка за новородено е, че гърбът получава хоризонтално положение, а отгоре на тази основа се поставя плик за носене с твърдо дъно (върху него няма резета и резета, тъй като високите страни на количката го държат сигурно вътре ).
 2. При колички със сложна трансформация този процес изисква закрепването на допълнителни части, които съставляват леглото. Като се има предвид, че те са закопчани с ципове и копчета, операцията се извършва за броени минути.

Поради факта, че пълният комплект на количката-трансформатор включва обемна качулка, мрежа против комари, дъждобран и водоустойчив капак, който предпазва бебето от вятър и студ, той може да се използва за разходка с дете по всяко време на годината.

Каква е разликата между трансформатори и колички на други модели?

 • Висококачествените трансформиращи се колички са направени толкова внимателно, че когато са сгънати на място за спане, те почти не се различават от класическите люлки за бебета през първите месеци от живота.

Какво е количка за носене? Това е просторна кошница с високи (поне тридесет сантиметра) страни, дълбока сгъваема качулка и твърдо дъно, поставена върху висока конструкция на колелото, оборудвана с амортисьорна система, която омекотява ударите, неизбежни по време на движението на количката.

Универсален трансформатор за количка 2 в 1

Основната разлика между трансформатора и детската количка е, че тя може лесно да се превърне в количка. Това му позволява да работи поне три години. Родителите отказват детска количка, която няма такива възможности, веднага щом детето се научи да седи добре.

 • Трансформаторът 2 в 1 често се бърка с количката 3 в 1 (наричани още модулни колички). Както трансформаторите 2 в 1, така и количките 3 в 1 са от универсален тип. Въпреки някои външни прилики, това са напълно различни дизайни. Пакетът 3-в-1 количка включва три готови блока наведнъж: легло, стол за ходене и столче за кола (преносимо).

Ако трансформаторът 2 в 1 се преобразува в люлка или количка чрез модифициране на единичен основен блок, тогава за трансформиране на универсална (модулна) количка, един готов блок, отстранен от колесната база, просто се заменя с друг. Благодарение на използването на съвременни технологии, тази операция е толкова проста, че подмяната на блок се извършва за няколко секунди..

Друг основен момент се отнася до дизайна на дръжката. В трансформаторите това е кръстосване. В зависимост от метеорологичните условия, майка, която се разхожда с бебето си, може лесно да хвърли дръжката и да седне на бебето с лице към нея или да го завърти в обратна посока, като му дава възможност да наблюдава какво се случва наоколо.

Модулната количка 3 в 1 количка също предвижда възможност за различно прилягане на детето спрямо човека, който носи количката, но за това трябва да махнете количката и да я настроите в правилната посока, което не е много удобно по време на разходка.

За разлика от универсалната модулна количка 3 в 1, чиято рамка от едно парче запазва същата позиция, трансформаторът 2 в 1 се сгъва перфектно, той може да бъде поставен в багажника на автомобил или да влезе с него в автобуса, ако трябва да отидете с бебето си в отдалечена част на града.

Предимства на трансформиращите се колички 2 в 1

 • Дълъг експлоатационен живот. Конвертируемите колички вършат отлична работа по транспортирането на бебета от първите дни на живота им до тригодишна възраст;
 • Благодарение на няколко седнали позиции, трансформаторът позволява на детето да заеме всяка удобна за него поза (включително почти хоризонтално положение на тялото), правейки разходката приятна и съня дълъг;
 • Седалката е снабдена с надеждни предпазни колани с меки подложки за рамо, които здраво фиксират бебето вътре в количката;
 • Някои модели конвертируеми колички 2 в 1 имат два комплекта подвижни колела. Един комплект (с малки колелца) е предназначен за ходене по равна асфалтова повърхност; другият - с надуваеми гумени колела - е незаменим за движение по мръсотия и покрити със сняг пътеки;
 • Дизайнът на качулката, както и наличието на редица допълнителни защитни средства (мрежа против комари, дъждобран, водоустойчиво покривало за крака), ви позволява надеждно да защитите бебето си от въздействието на неблагоприятните природни фактори и всички видове валежи. Наличието на кросоувър дръжка прави количката още по-удобна и надеждна. Дизайнерите са предоставили възможност за регулиране на височината на дръжката. Това е удобство за семейства, чиито членове имат значителни разлики във височината;
 • В сгънато състояние количката заема много малко място.

недостатъци

 • Сглобяемата структура на кошницата при някои модели е причината те да бъдат допълнително изолирани за разходки през зимните месеци;
 • Системата за абсорбиране на удари при този тип колички е по-твърда, отколкото при класическите люлки. Това намалява тяхната способност и маневреност при проходимост;
 • Тежкото тегло (15-20 кг) кара някои родители да изберат различен тип количка;
 • Високата цена прави трансформатора непосилен за семейства с ниски доходи.

Популярни модели

 • "Hauck". Трансформаторите 2 в 1 на германската компания "Hauck", притежаващи отлична маневреност поради големи надуваеми колела, са проектирани за почти четири години експлоатация. Добре обмислената система за омекотяване осигурява на инвалидната количка плавно возене. Спирачките са разположени от двете страни на предните колела. Широчината на седалката няма да ограничи дори дете, облечено в обемни зимни дрехи.
Количка Hauck Arctica 2 в 1
 • "Cam". Количките на италианската компания "Cam", отговарящи на всички изисквания за безопасност, са много функционални и удобни за детето. Дизайнът им осигурява четири позиции за облегалката и две за подложка за крака. При желание в тях могат да се носят дори петгодишни деца..
CAM Dinamico Combi (2 в 1)
 • "Грижа за бебето". Полските трансформатори 2 в 1 на марката Baby Care, надарени с всички предимства на този тип колички, се отличават със специалния си комфорт и просторност на леглото. Люлката е перфектно изолирана, а дълбоката качулка с козирка надеждно ще предпази бебето от ярка слънчева светлина, студ и лошо време.
Грижа за бебето

Обърнете внимание и на марките: „Happy Baby“, „Tutis“, „Tako“ „ALIS MATEO“, „Bebe-Mobile“, „Lonex“, „Mutsy“, „Concordia“ в онлайн магазините BABADU и Obstetrics

Happy Baby Ultra 2 в 1 tutis zippy 2 в 1 Tako laret 2 в 1

Правила за подбор

Когато избирате трансформираща се количка 2 в 1, на първо място, трябва да обърнете внимание на:

 • Теглото. След като сте получили информация от продавача за масата на вендинг модела, трябва да се опитате да го вдигнете направо в магазина, да го разкарате из зоната за продажби. След този тест ще бъде възможно да се направят първите изводи за това дали можете да направите такова превозно средство. По време на оценката на вашите физически възможности трябва да вземете предвид още няколко обстоятелства: подът, до който ще трябва да вдигнете инвалидната количка; възможно ли е да я оставите на входа поне докато съпругът й се върне у дома; наличието на асансьор (както и неговите размери и безпроблемна работа);
 • Материал на рамката. Най-трайни са стоманените, надеждни - кръстосани. Препоръчително е да откажете пластмаса;
 • Размерът на колелата. Когато избирате количка, трябва да сте наясно, че големите колела имат най-добрата способност за бягане: те не са страшни и лошо почистени (най-трудното време за ходене с бебе е късната есен, зимата и ранната пролет) и неравен път. Малките колела (освен това те през цялото време ще се затънат в киша или сняг) се страхуват от силно треперене. Достатъчно бързо те ще започнат да скърцат и да се разхлабват. Преди да отидете в магазина, трябва да измерите ширината на вратите в асансьора и във вашия апартамент и да сравните резултата с ширината на междуосието. Може би моделът, който харесвате, няма да се впише в размерите на вашия дом;
 • Материал на колелото. Гумените колела са добри за използване през топлия сезон. Благодарение на отличното им абсорбиране на удара, количката ще се търкаля плавно, без да причинява и най-малкия дискомфорт на бебето. През зимата те ще започнат да се забиват в снега, докато пластмасовите колела ще преминават през него без никакви затруднения. Можете да се консултирате с продавача относно възможността за смяна на колелата;
 • Амортизационна система. Предпочитание трябва да се дава на количка, чиято кошница не е окачена на пружини, а на колани. Благодарение на мекото окачване, маневреността на автомобила е подобрена: по-лесно е да го завъртите, преодолявайки бордюри и всякакви коти;
 • Наличието на преносима люлка. С негова помощ спящото бебе може да бъде извадено от количката и вкарано в апартамента, без да прекъсва съня му. След като отидете на посещение с бебето, не можете да се притеснявате къде ще спи, когато се умори. Благодарение на люлката, която увеличава дебелината на стените на количката, бебето ще бъде много по-топло по време на зимна разходка;
 • Дизайн на дръжката. По-добре е да изберете модели, които имат регулатор на височината: количките-трансформатори обикновено имат по-ниско прилепване, така че за високите родители няма да е трудно да увеличат дължината на дръжката.

Типични отзиви

Анна: Възхитена съм от нашата количка Rico Driver. Използвам го от почти две години. Въпреки солидните си размери, голямото тегло и трудността да влезе в асансьора, тази количка осигури на бебето ми максимален комфорт. През зимата е топло и просторно дори в обемисти гащеризони, а през лятото бебето е надеждно защитено от валежи и имунизирано срещу комари. По способността за бягане (чрез бордюри, кал, снежни преспи и пясък) мога да го сравня с истински SUV.

Вячеслав: Искам да ви разкажа за количката Happy Baby Ultra. Като цяло, добър модел: не е твърде тежък, доста маневрен, не е трудно да напуснете входа с него. Много е добър за ходене по гладък асфалт, което не може да се каже за пътеката нагоре по пътя, осеяна с хълмове и дупки. В същото време предните колела се обръщат, след което може да бъде трудно да продължите да шофирате.

Светлана: Много съм доволна от количката Baby Merck: стилна, удобна, надеждна. Всеки механизъм работи безотказно. Обичайте дизайна.

Алла: Считам моята количка Verdi Max за идеална и не мога да намеря нито един недостатък. Красива, пъргава, удобна, функционална. Благодарение на големите си колела, той перфектно преодолява всяко препятствие. Бебето е в безопасност и много удобно в него. Препоръчвам на всички.

Галина: Получих добро впечатление за трансформатора на Marimex Ross. Плюсове: добра способност за бягане, място за бебето, удобна дръжка за пресичане с регулатор на височината (улеснява работата с мен, ниския мъж и моя гигантски съпруг). Минуси: скърца; понякога се плъзга отстрани по неравни пътища, много трудно.

Можете да прочетете отзиви, да разберете цени, да изберете и да купите количка (и аксесоари) в онлайн магазините:

Искате ли да прочетете първите нашите материали? Абонирайте се за нашия телеграм канал, Facebook страница или група VKontakte.

Ние сме в Yandex.Zen - присъединете се!

Рейтинг на бебешки колички 2 в 1 - как да изберете най-доброто и къде да купите, описания, цени и рецензии

Универсалните колички 2 в 1 са класическа евтина опция за транспорт на бебета, предназначена за комфорта както на новороденото, така и на родителите му. Модулното устройство принадлежи към класа на тези колички, които се използват продължително време: от раждането на дете до момента, в който транспортът вече не е необходим. Какви са моделите 2 в 1 и как да не се объркате в тяхното разнообразие, прочетете по-долу.

Какво е количка 2 в 1

Разликата между обикновения детски транспорт и моделите 2 в 1 е, че второто устройство се състои от две подвижни единици. Когато възникне необходимост, всеки от блоковете е фиксиран към шасито. Колички от този тип са практични и удобни. Закупувайки такъв модел, ще получите едно превозно средство, което ще ви помогне във всяка ситуация. Пакетът включва всички необходими части, които определено ще ви бъдат полезни. Можете да оставите ненужните компоненти у дома и да ги вземете, когато имате нужда от тях. Детска количка 2 в 1 се състои от следните компоненти:

 • шаси;
 • ходещ блок;
 • люлки;
 • качулка и плик;
 • специална чанта за мама;

Купете количка 2 в 1

Можете да закупите транспортно устройство за деца с отстъпка в специализирани детски центрове или да поръчате в онлайн магазин. Продажбата се извършва на уебсайтовете на маркови марки и официални дилъри. След изтичането на времето детето вече не иска да наблюдава само небето по време на разходка. За детето ще бъде по-интересно да седне и няма да е трудно за родителите да сменят спалния блок за ходещ. Гърбът е удобно регулируем, така че ако малкото заспи, тогава нищо няма да го събуди.

Adamex 2 в 1

Моделът на системата за ходене на фирма Adamex е оборудван с алуминиева конструкция, с помощта на която не е трудно да сгънете количката:

 • Заглавие: Adamex Alex.
 • Цена: 21850 рубли.
 • Характеристики: сезон - "зима-лято", държава на произход - Полша, сгъване според вида "книжка", за едно дете, прилагано от раждането, тегло на количката 14,6 кг.
 • Плюсове: заема малко място, възможност за бърза подмяна на всички модули;
 • Минуси: без дръжка на клавиша.

Има специални устройства Adamex 2 в 1, предназначени специално за момичета: розовият цвят ще каже на другите, които седят вътре, а функционалността на устройството няма да остави родителите безразлични:

 • Име: Adamex Barletta Eco.
 • Цена: 29500 r.
 • Характеристики: бяло-розов цвят, тегло - 15,4 кг, четириколесен, капацитет - 1 дете, 4 позиции на облегалката, гумите на колелата са изработени от гума, има амортисьори.
 • Плюсове: задните колела са удобно фиксирани, системата за ходене лесно прегазва неравности.
 • Минуси: тежки.

Следващият модел се различава от останалите по успешен цвят - аква. Иначе е толкова удобно, колкото и другите модели на компанията:

 • Заглавие: Adamex Gloria.
 • Цена: 22419 руб.
 • Характеристики: тежи 12 кг, има позиция за сън (170 градуса), брой деца - 1, държава на произход - Полша, материал за гуми - гума, петточкови предпазни колани, алуминиева рамка.
 • Плюсове: всесезонна система за ходене, възможност за заключване на предните колела.
 • Минуси: стегнат педал на спирачката.

Камарело

Camarelo представи богата цветова гама от детски модели. Количките Camarelo са оборудвани с незаменими помощници за всяка майка - просторни торбички на дръжката:

 • Заглавие: Кармела.
 • Цена: 22460 r.
 • Характеристики: препоръчва се от раждането, тегло 11 кг, механизъм за сгъване - „книга“, ширина на шасито - 60 см, надуваеми гуми, диаметър от 24 до 29 см, амортисьорна структура - пружина.
 • Плюсове: в комплект с аксесоари (мрежа против комари, сенник, дъждобран).
 • Минуси: крехко закрепване на ходещия блок.
 • Как да деактивирам Yandex Direct на компютър или Android. Как да премахнете контекстната реклама на Yandex в браузъра
 • Пайове с тесто с дрожди във фурната: рецепти
 • Таблица с размери на дамското облекло: как да разберете своя

На системата за ходене Camarelo може да се довери най-важното - грижа за комфорта на вашето дете:

 • Име: Сирион.
 • Цена: 23860 r.
 • Характеристики: надуваеми гуми, пружинираща възглавница, шаси тежи 7,7 кг, качулка от плат, четири колела, чанта за пазаруване и бебешки аксесоари, регулиране на височината на дръжката.
 • Плюсове: можете да инсталирате столче за кола на шасито, колелата са лесни за смяна.
 • Минуси: твърд ход.

Хубав бонус на този модел е наличието на мрежеста кошница за пазаруване. Изведете детето си на разходка, без да мислите за просторност:

 • Заглавие: Q Sport.
 • Цена: 18494 руб.
 • Характеристики: устройството тежи 14 кг, има четири колела, възможност за инсталиране на блокове за ходене и кошара, качулка от плат, надуваеми гуми, диаметър на колелото до 29 см, подвижна напречна греда пред бебето.
 • Плюсове: облегалката е удобно регулируема, маневрена.
 • Минуси: без пренасяне.

Тутис

Можете да закупите колички Tutis в Русия на уебсайта на официален дилър на известна марка. Висококачествените материали и удобната функционалност са това, което очаква купувачите на детско оборудване:

 • Заглавие: Tutis Zippy Orbit.
 • Цена: 25900 r.
 • Характеристики: устройството е оборудвано с столче за кола за дете, блок за разходка и люлка; подходящ за новородени и деца до 4 години, плат, обработен с технологията Silver Plus.
 • Плюсове: Предлага се с 4 основни аксесоари, трайна алуминиева рамка на шасито.
 • Минуси: трудно се разглобява.

Завършен в бежово и кафяво, моделът Zippy има по-високи стойки от други. Не е необходимо родителите да се навеждат ниско по време на ходене:

 • Име: Tutis Zippy Viva.
 • Цена: 28700 r.
 • Характеристики: надуваеми гуми от плътна гума, водоотблъскващ качулка от плат, облегалката е регулируема в 4 позиции, 5-точкови предпазни колани, има кошара за пренасяне и ходещ блок.
 • Плюсове: 4 амортисьора осигуряват меко возене, компактен, има сенник.
 • Минуси: Колелата се спукаха.

Ексклузивна версия на системата за ходене от литовския производител. Този модел има много положителни отзиви:

 • Заглавие: Mimi Plus.
 • Цена: 24200 r.
 • Характеристики: издържа на тегло на детето до 15 кг, алуминиева рамка с 4 амортисьора, матракът на седалката е 100% памук, матракът за носене е направен от хипоалергенни кокосови влакна.
 • Плюсове: лесен за сгъване, има крачна спирачка.
 • Минуси: Предните въртящи се колела могат да заседнат.

Ноорди

Петточковите колани в дизайна на Noordline осигуряват защита на бебето, а мрежестата кошница в комплекта ще помогне да се побере всичко, от което се нуждае детето:

 • Заглавие: Edel Viva.
 • Цена: 25900 r.
 • Характеристики: тип на сгъваемия механизъм - „книжка“, има 4 колела, подходящи за новородени и деца под 3 години, подвижни и надуваеми колела.
 • Плюсове: Висока маневреност, лесна за завъртане с една ръка.
 • Минуси: неудобна система за сгъване.

Иновативните колички Noordi Line са оборудвани с тясна 56 см междуосие, което им позволява лесно да влязат в асансьора или вратата:

 • Заглавие: Класически.
 • Цена: 19950 r.
 • Характеристики: тегло на коша за носене - 15 кг, диаметър на надуваемите колела - 35 см, модел за всякакви метеорологични условия, затворен блок за ходене.
 • Плюсове: отразяващите елементи са вградени в материала на люлката, което прави ходенето по-безопасно в тъмното, има стоманена кошница за пазаруване.
 • Минуси: плътна спирачка.

Следващият модел за ходене на немската компания Noordi Line е сглобен в Полша, така че родителите могат да купят европейско качество за децата си за разумни пари:

 • Заглавие: Стефания.
 • Цена: 29100 r.
 • Характеристики: пружинираща възглавница, надуваеми гуми, материал на качулката - изкуствена кожа, модел, съвместим с столче за кола Maxi-Cozi, ширина на шасито 61 см, брой колела - 4.
 • Плюсове: отлична ергономичност, надеждна немска материя.
 • Минуси: новата конструкция няма държач за чаша.

Лонекс

На уебсайта на магазина на марката Lonex е представен асортимент от детски транспорт, който се различава по своите качества. Всеки клиент ще може да избере устройство за себе си, в зависимост от своите предпочитания:

 • Заглавие: Бергамо.
 • Цена: 19100 r.
 • Характеристики: тегло - 13,5 кг, надуваеми гуми, механизъм "книга", дъно на люлката - твърди плоскости, модел, съвместим с Lone столчета за кола, размер на разходка - 85x32 см.
 • Плюсове: качулката се състои от 5 секции и има възможност за безшумно регулиране.
 • Минуси: ципове се чупят на закупена чанта.

Универсалните колички Lonex са оборудвани с подобрена амортизация на колана, имат просторен кош и мрежа за лятна вентилация:

 • Заглавие: Carrozza.
 • Цена: 20300 r.
 • Характеристики: диаметър на надуваеми колела на лагери - 30 см, тегло 13,5 кг, механизъм на устройството - „книга“, ширина на шасито - 60 см, комплектът включва 5 аксесоара.
 • Плюсове: яката покрива бебето от сняг и вятър, дръжката за носене е изработена от еко кожа.
 • Минуси: няма занитване на качулката на ходещия блок.

Оригинално изглеждащата бебешка количка Lonex има пролетна амортизация и има удобна дръжка за сигурно носене на люлката:

 • Заглавие: Класическо ретро.
 • Цена: 24100 r.
 • Характеристики: класически дизайн, детско транспортно тегло 14 кг, на базата на сгъваем механизъм "книга", размер на люлката - 43х85 см, ширина на шасито - 60 см, има модулна система.
 • Плюсове: заключване на краката на колелото, на краката има пелерина.
 • Минуси: цената може да варира в зависимост от цвета.

Роан Марита

На уебсайта на корпоративния онлайн магазин можете да си купите количка Roan Marita 2 в 1 с доставка до удобната ви точка. Всички модели на компанията са обхванати от гаранция за качество:

 • Заглавие: ROAN Марита.
 • Цена: 20500 r.
 • Характеристики: тегло на устройството - 15 кг, може да носи новородени, 4 колела, на шасито е монтирано столче за кола, качулка от плат, метална кошница за пазаруване, механизъм за сгъване "книга".
 • Плюсове: комплектът се състои от два аксесоара (чанти и капаци за крака), има опции за колела (пяна, надуваеми).
 • Минуси: количката скърца и капакът на крака се прикрепва към качулката.

Тази топла и голяма количка е истинско уютно гнездо за вашето мъниче. Стилната система за ходене е лесна за управление и материалът от еко кожа служи дълго време:

 • Заглавие: ROAN Bass.
 • Цена: 27990 рубли.
 • Характеристики: устройство на четири колела, качулка от плат, пружинираща възглавница, ширина на шасито - 60 см, диаметър на надуваеми гуми - от 25 до 31 см, облегалката е регулируема.
 • Плюсове: има мрежа против комари, съвместима с 4 модела столчета за кола: Safety 1st, Maxi-Cosi, Roan Popp, Cybex.
 • Минуси: няма бустер помпа.

Roan Marita е известна с добрата си амортизация и простор, а висококачествената материя осигурява допълнителен комфорт при всяко време:

 • Заглавие: Кортина.
 • Цена: 16500 r.
 • Характеристики: тегло - 15 кг, за новородени и до 3 години, брой колела - 4, единични предни и задни спирачки, амортисьорна система - пружина, метален кош, мека каишка за носене на люлката.
 • Плюсове: отлична способност за бягане, класически дизайн.
 • Минуси: скърца при шофиране.

Индиго

В магазина на марката на полския производител можете да закупите колички Indigo с гаранция:

 • Заглавие: Мадона.
 • Цена: 22200 r.
 • Характеристики: препоръчителна възраст - от раждането, възможно е да се монтират люлка, столче за кола и блок за ходене, ширина на шасито - 61 см, надуваеми гуми, диаметър на колелото - от 23 до 29 см.
 • Плюсове: възможността за заключване на колелата, наличието на пазарска чанта.
 • Минуси: малка качулка на люлката.
 • Морбили при възрастни - признаци и симптоми на заболяването, снимка
 • Какво е репост в социалните медии
 • Хапчета за намаляване на апетита - отзиви за ефективността. Най-добрите подтискащи апетита

Основният материал за системи за ходене е еко кожа, за която е лесно да се грижи. Моделът по-долу има 4 цветови опции:

 • Заглавие: Камила Лен.
 • Цена: 18500 r.
 • Характеристики: надуваеми гуми, пружинна амортисьорна система, мрежеста кошница, регулиране на височината на дръжката, регулиране на лице / гръб на блока, сгъвания според механизма "книга".
 • Плюсове: Лесна за почистване тъкан, сенник, чанта, дъждобран, нос за крака.
 • Минуси: няма джоб в чантата.

Детският модел Duo е предназначен за две деца. Продуктовата гама има пет нови цветови опции, пъргаво боравене и е подходяща за зимния период:

 • Заглавие: Indigo Duo.
 • Цена: 28900 r.
 • Характеристики: подходящ за две деца, единични предни и задни колела, диаметър - 23-29 см, пружинираща възглавница, твърда каишка за носене на люлката, облегалката за блока на количката се регулира в 4 позиции.
 • Плюсове: Идеални за близнаци, качулките предпазват децата от вятър, дъжд и слънце.
 • Минуси: твърде големи.

Транспорт за удобно транспортиране на малки принцеси - количка Alis, направена в чисто женствен цветен вариант с цветя:

 • Заглавие: Матео.
 • Цена: 13500 r.
 • Характеристики: тегло - 15 кг, брой колела - 4, материал от плат, държава на произход - Полша, размер на люлката 35x75 см.
 • Плюсове: красив за гледане, разумна цена.
 • Минуси: без отражатели.

В онлайн магазина за детски стоки можете да закупите транспорт за превоз на бебета от фирма Алис:

 • Заглавие: Ламбада.
 • Цена: 19500 r.
 • Характеристики: материали - текстил, метал, пластмаса; едно парче товар, външни колани - 5-точкови, различни ширини на задния и предния мост, диаметърът на предните колела е 24 см, а задните колела са 30 см.
 • Плюсове: устойчив и надежден транспорт.
 • Минуси: без чадър.

Добър вариант от полския производител Alis - осигурено е пространство и комфорт в люлката:

 • Заглавие: Моника 16.
 • Цена: 12900 r.
 • Характеристики: тегло - 15 кг, произведено в Полша, надуваеми гуми, въртящи се колела, крачна спирачка, размери 105x61x121 cm.
 • Плюсове: модерна цветова комбинация, кожена дръжка.
 • Минуси: няма столче за кола.

BeBe-Mobile

BeBe-Mobile разработи нова система за закрепване на рамката на люлката и ходещ блок:

 • Заглавие: Марио Парис Лондон.
 • Цена: 25200 r.
 • Характеристики: тегло - 20 кг, сгънати размери - 107х60х128 см, тип количка - 2 в 1, има хоризонтално положение на гърба.
 • Плюсове: има завеса, предпазваща от насекоми и слънце.
 • Минуси: без дъждоустойчив аксесоар.

Най-новите модели колички BeBe-Mobile са оборудвани с регулируема броня, с която можете да регулирате модела до желаната височина по време на ходене и да регулирате гърба:

 • Заглавие: Mario Rainbow.
 • Цена: 26800 r.
 • Свойства: тегло - 20 кг, сгънати размери - 97х60х38 см, надуваеми въртящи се гуми, сгъваем механизъм - "книга", петточкови външни колани.
 • Плюсове: удобна фиксация на колелото, издръжлив материал.
 • Минуси: тежки.

Гъвкавата система 2 в 1 с ексклузивна тапицерия радва с плавно возене и мека тапицерия, оборудвана с двойна система за защита от вибрации:

 • Заглавие: Toscana.
 • Цена: 27200 r.
 • Характеристики: тегло - 12 кг, една детска седалка, тип конструкция - универсална, дължина - 128 см, ширина - 60 см.
 • Плюсове: няколко позиции на дръжката, включена просторна чанта.
 • Минуси: без матрак.

Джанет Слалом

Jane Slalom Pro 2 в 1 се счита за един от най-популярните модели трансформатори. Разполага с блок за новородени и механизъм за ходене:

 • Име: Jane Tricycle Slalom Pro 2 в 1.
 • Цена: 29510 r.
 • Характеристики: размери - 61x107x107 см, тегло 9,3 кг, максимален ъгъл на наклон на облегалката - 170 градуса, регулируема дръжка и подложка за крака, надуваеми гуми с тръба.
 • Плюсове: Мека, удобна седалка, съвместима с автомобилна седалка Jane.
 • Минуси: трябва да се изпомпва.

Моделът количка 2 в 1 е разработен през 2015 г. и разполага с лека сгъваема люлка:

 • Заглавие: Crosswalk Nano 2015.
 • Цена: 34840 рубли.
 • Характеристики: тегло на преносимото креватче - 4,5 кг, диаметър на задното колело - 28 см, и предно - 23 см, гумите са изработени от пяна, гума.
 • Плюсове: независимо предно окачване, 2 позиции на ходещия блок.
 • Минуси: малка кошница.

Датата на производство на всеки модел Janet Slalom е посочена в името на продукта. Моделът по-долу е създаден през 2014 г. със седалката Epic и кошарата Nano:

 • Заглавие: Epic Nano 2 в 1 2014.
 • Цена: 34300 r.
 • Свойства: двоен амортисьор, ненадуваеми гуми, система Pro-Fix, ширина на седалката 30 см, дълбочина 21 см и височина 52 см, държава на произход - Испания.
 • Плюсове: подвижно покритие в красиви цветове, размерът на системата при сгъване е намален с 10%.
 • Минуси: много тесен кошар за носене.

Официалният дилър на компанията в Русия представя колички Anex с надеждна спирачна система Comfy Stop:

 • Заглавие: Спорт.
 • Цена: 39890 r.
 • Характеристики: максималното тегло на детето е 18 кг, теглото на устройството с количката е 12,3 кг, а с ходещия блок - 11,9 кг, ширината на шасито е 59,5 см.
 • Плюсове: компактен модел, надеждно предпазва от прах и вятър.
 • Минуси: не.

Крос люлката е направена от устойчива на удар пластмаса. През зимата детето ще бъде топло при сурови зимни метеорологични условия:

 • Заглавие: Кръст.
 • Цена: 42890 r.
 • Характеристики: ширина на междуосието - 60 см, тип надуваеми гуми, количество - 4, размер на люлката 35х79 см, предпазни колани.
 • Плюсове: Елегантни, надуваеми колела със сачмени лагери.
 • Минуси: малка люлка, висока цена.

Надеждната бебешка количка 2 в 1 е оборудвана с удобни подвижни блокове и е идеална за любителите на класиката:

 • Заглавие: Класически.
 • Цена: 32730 r.
 • Свойства: материал - еко-кожа, тегло 12,3 кг, размер -127х58х107 см, система за фиксиране - ISOFIX, матрак за люлка - 100% памук.
 • Плюсове: Тактилен капак на дръжката, вентилация отдолу на люлката.
 • Минуси: пакетът не съдържа дъждобран.

Г-н. Пясъчник

С всесезонни колички Mr. Sandman може да се разхожда при всяко време, тъй като моделите имат добри офроуд способности:

 • Заглавие: Пътешественик.
 • Цена: 20800 r.
 • Характеристики: 3 позиции на облегалката, надуваеми гуми, държава на произход - Полша, строителен материал - пластмаса, текстил, метал; крачна спирачка.
 • Плюсове: Удобно регулиране на облегалката от 175 градуса.
 • Минуси: без чадър.

Модерното въплъщение на класическия детски транспорт от фирма Mr. Sandman - комфорт за вас и вашето дете на страхотна цена:

 • Заглавие: Voyage Premium.
 • Цена: 27900 r.
 • Свойства: материал - алуминий, плат, кожа, пластмаса; 5-точкови колани, диаметър на предните и задните колела - 35 см, тип крачна спирачка, тегло в пакет - 27 кг.
 • Плюсове: елегантен, дискретен дизайн.
 • Минуси: без въртящи се колела.

Следният модел има висока UV защита, което е важно в горещия летен период:

 • Заглавие: Пазител.
 • Цена: 21700 r.
 • Характеристики: размери на кошара - 79x34x19 см, тапицерия от памук, UV 50+, абсорбиране на вибрации от SAS системи, 4 амортисьора, подвижна броня за ходене.
 • Плюсове: лек транспорт за деца, просторна люлка, удобни подложки за дръжки.
 • Минуси: чантата не се държи добре.

Как да изберем количка 2 в 1

Когато избирате модел, трябва да прочетете рейтинга на транспортните системи 2 в 1 и можете да го купите евтино в интернет. Твърде евтината цена трябва да ви предупреди - от доверени продавачи тя започва от 18 хиляди рубли. Основните препоръки за избор:

 1. Марка и модел. Надеждните компании ще ви дадат гаранция за сигурност.
 2. Люлка материал. Трябва да е хипоалергичен, с твърд гръб и твърдо дъно.
 3. Оптимални размери. Количката трябва да мине през отвора и да не заема много място.
 4. Колела. По-добре да изберете маневрена, твърда гума или пластмаса. Когато купувате модел с надуваем, веднага закупете помпа.
 5. Шаси. Рамката трябва да е здрава и лека, изработена от устойчива на удар пластмаса или алуминий.
 6. Амортисьори. Коланите се износват бързо, пружините или пластмасовите панти издържат по-дълго.
 7. Спирачки. По-удобно от модела с горната спирачка.

Видео

Отзиви

Арина, на 26 години В нашия град нямаме магазини за детски стоки. Можете да си купите количка 2 в 1 евтино в интернет за промоция. Мислех за Aro Team Veronimo, Capella, но поръчах Роберто по пощата от Москва. Трансформаторната количка 2 в 1 не принадлежи към класа на марковите колички, но бях очарован от евтината цена и функционалност. Детето е на 2 години, със съпруга ми все още не се е налагало да сменяме количката.

Маргарита, 27-годишна Имах количка с надуваеми колела, която непрекъснато трябваше да помоля на съпруга си да помпа. Решихме да преминем към модел с по-надежден дизайн и повишена гъвкавост (две в едно): когато детето порасна, се оказа правилното решение. Пластмасови колела, маневреност и лесно пътуване - това е от значение при избора на количка.

Кристина, на 42 години Дълго време убеждаваше снаха си да избере евтина количка от каталога. Нейните оправдания бяха тежки, казват, че е неудобно да се носи до 3-тия етаж без асансьор. Магазинът в Санкт Петербург съветва Graco Evo. С него можете лесно да увеличите стъпалата и също толкова лесно да се сгънете. Днес можете лесно да вземете количка 2 в 1, като прочетете отзивите на сайта.