Калкулаторът за бременност ще ви помогне да определите гестационната възраст и датата на раждането. "

Бременността е физиологичен процес, при който в матката на жената се развива ново човешко тяло, резултат от оплождането.

Бременността при жените продължава средно 280 дни (40 седмици, което съответства на 9 календарни месеца или 10 лунни месеца). Също така е обичайно бременността да се разделя на 3 триместра по 3 календарни месеца всеки.

Ранни признаци на бременност

В ранните етапи бременността се диагностицира въз основа на съмнителни и вероятни признаци.

Съмнителни признаци на бременност - различни видове субективни усещания, както и обективно определени промени в тялото, извън вътрешните полови органи: вкусови капризи, промени в обонятелните усещания, лесна умора, сънливост, пигментация на кожата по лицето, по бялата линия на корема, зърната и ареолата.

Вероятните признаци на бременност са обективни признаци от страна на гениталиите, млечните жлези и в условията на биологични реакции към бременността. Те включват: спиране на менструацията при жени в детеродна възраст, увеличаване на млечните жлези и появата на коластра при изстискване от зърната, цианоза на лигавицата на влагалището и шийката на матката, промяна във формата и консистенцията на матката, увеличаване на нейния размер.

Можете предварително да се уверите в наличието на бременност у дома, като използвате експресен тест за съдържанието на хормона хорион гонадотропин в урината на жената (тестът се извършва от първия ден на закъснението на следващата менструация).

Ултразвукът (ултразвук) ви позволява да потвърдите факта на бременността.

Промени в тялото на бременна жена

По време на бременността в тялото на жената настъпват множество и сложни промени. Тези физиологични промени създават условия за вътрематочно развитие на плода, подготвят тялото на жената за раждането и кърменето на новороденото. Менструацията спира, млечните жлези увеличават обема си, зърната потъмняват.

Много бременни жени през първия триместър имат гадене, понякога повръщане - тези симптоми обикновено се наричат ​​ранна токсикоза на бременни жени. Често срещани са слабост, сънливост, киселини, слюноотделяне, промяна на вкуса и повишено уриниране. Тези нарушения на благосъстоянието са характерни за здравословна и нормална бременност..

Особено големи промени настъпват в гениталиите на жената. Матката се увеличава с всяка седмица от бременността, кръвоснабдяването на вътрешните и външните полови органи се увеличава. Тъканите набъбват, придобиват еластичност, което допринася за по-доброто им разтягане по време на раждането. В млечните жлези броят и обемът на жлезистите лобули се увеличават, кръвоснабдяването им се увеличава, те се напрягат, от зърната се отделя коластра. Количеството гонадотропни хормони, както и естрогени и прогестерон, произведени първо от жълтото тяло (временна жлеза, образувана на мястото на фоликула, от който е излязла зрялата яйцеклетка), а след това от плацентата, рязко се увеличава. Хормоните, секретирани от жълтото тяло (прогестерон и в по-малка степен естрогени) допринасят за създаването на условия за правилното развитие на бременността. Жълтото тяло претърпява обратно развитие след четвъртия месец във връзка с формирането на хормоналната функция на плацентата.

За провеждане на бременност е необходимо да се регистрирате в антенатална клиника (3 до 4 седмици след забавяне на менструацията), където лекарят изследва и изследва външните и вътрешните полови органи и при необходимост се предписват допълнителни изследвания..

Полови органи по време на бременност

Матка. По време на бременност размерът, формата, положението, консистенцията и реактивността (възбудимостта) на матката се променят. Матката постепенно се увеличава през цялата бременност. Уголемяването на матката възниква главно поради хипертрофия на мускулните влакна на матката; в същото време има размножаване на мускулни влакна, растеж на новообразувани мускулни елементи на ретикуларната фиброзна и аргирофилна "рамка" на матката.

Матката е не само съд за плодове, който предпазва плода от неблагоприятни външни влияния, но и метаболитен орган, който осигурява на плода ензими, сложни съединения, необходими за пластичните процеси на бързо развиващия се плод.

По време на бременността вагината се удължава, разширява, гънките на лигавицата изглеждат по-остри. Външните полови органи се разхлабват по време на бременност.

Бременна жена начин на живот, режим, хранене и хигиена

Развиващият се плод получава всички необходими хранителни вещества от майката. Благосъстоянието на плода зависи изцяло от здравето на майката, нейните условия на труд, почивка, диета, състоянието на нервната и ендокринната системи.

Бременните жени са освободени от нощни смени, тежка физическа работа, работа, свързана с вибрации на тялото или неблагоприятни ефекти върху организма от химикали. вещества. По време на бременност трябва да се избягват резки движения, тежко повдигане и значителна умора. Бременната жена трябва да спи най-малко 8 часа на ден. Пеша се препоръчва преди лягане.

Бременната жена трябва да бъде внимателно защитена от инфекциозни заболявания, които представляват особена опасност за тялото на бременната жена и плода.

По време на бременност трябва особено внимателно да следите чистотата на кожата. Чистотата на кожата насърчава елиминирането на метаболитни продукти, вредни за тялото с потта.

По време на бременност се препоръчва душ и избягване на прегряване на тялото. Въздушните и слънчеви бани се препоръчват за здрави бременни жени.

Бременната жена трябва да измива външните си полови органи с топла вода и сапун два пъти на ден. Измиването по време на бременност трябва да се прилага с голямо внимание..

По време на бременност трябва внимателно да наблюдавате състоянието на устната кухина и да направите необходимата дебридация.

Млечните жлези трябва да се измиват ежедневно с топла вода и сапун и да се избърсват с кърпа. Тези методи предотвратяват напукване на зърната и мастит. Ако зърната са плоски или обърнати, масажирайте ги..

Бременните дрехи трябва да са удобни и свободни: не носете стягащи колани, стегнати сутиени и т. Н. През втората половина на бременността се препоръчва носенето на превръзка, която трябва да поддържа корема, но не и да го стиска.

Бременните жени трябва да носят обувки на нисък ток.

Хранене по време на бременност

Правилното хранене по време на бременност е от съществено значение за поддържането на здравето на жената и нормалното развитие на плода..

През първата половина на бременността не се изисква специална диета. Храната трябва да бъде разнообразна и вкусна. Храненето през втората половина на бременността трябва да отчита физиологичните характеристики на тялото. Количеството протеини е 100-120 g на ден. От продуктите, съдържащи пълноценни протеини, трябва да препоръчате кефир, кисело мляко, мляко, извара, яйца, сирене, постно месо (100-120 g на ден), риба (150-250 g на ден). Количеството въглехидрати е около 500 г на ден, при бременна жена с наднормено тегло - 300 г. Препоръчват се плодове, плодове, зеленчуци, както и хляб (източник на фибри и витамини от група В)..

Мазнините се препоръчват 100-110 g на ден, главно под формата на масло, заквасена сметана и растителни масла.

Количеството течност е ограничено до 1 - 1,2 литра. Количеството готварска сол е ограничено, особено през втората половина на бременността (до 8-5 g на ден).

По време на бременност нуждата от витамини се увеличава. Добри източници на витамин А са животинският черен дроб и бъбреците, млякото, яйцата, маслото, морковите, рибеното масло, спанакът. Витамин В1 е богат на бирена мая, черен дроб, бъбреци, зърнени култури и бобови растения. Дневната доза витамин В1 е 10-20 mg. Дневната нужда от витамин В2 (рибофлавин) е 2 mg. Има много PP витамин в дрожди, месо, черен дроб, пшенични зърна; дневната нужда от този витамин е 15 mg. Витамин С на ден изисква 1,0-1,5 г. През зимата и пролетта се препоръчва да се предписват готови препарати от витамин С (хапчета, таблетки) или аскорбинова киселина на бременни жени. Витамин С се съдържа в зеленчуците, плодовете и плодовете. Витамин Е се съдържа в зародиша на пшеница и царевица, яйца, черен дроб и соево масло. Витамин D е богат на рибено масло, черен дроб, хайвер, масло.

На бременните жени се препоръчват четири хранения на ден: първата закуска трябва да съдържа 25-30% от диетата, втората закуска - 10-15%, обядът - 40-45%, вечерята - 15-20%.

Упражнения по време на бременност

Физическото възпитание по време на бременност подобрява общото състояние на жената, има благоприятен ефект върху вегетативната нервна система, помага за намаляване на симптомите на токсикоза на бременността, съкращава продължителността на раждането и по-проспериращия следродилен период. Специалните й задачи са: укрепване на коремните мускули; подобряване на бутащата активност по време на раждане; предотвратяване на увисването на корема и пролапса на вътрешните органи; укрепване и увеличаване на еластичността на мускулите на тазовото дъно за предотвратяване на пролапс и пролапс на вътрешните полови органи; укрепване на цялата мускулатура на тялото, особено мускулите на гърба, върху които пада най-голямо натоварване при ходене, поради изместване на центъра на тежестта по време на бременност; повишена подвижност на ставите на таза и гръбначния стълб; обучение на умението за дишане по време на раждане, подобряване на функцията на външното дишане с цел засилване на окислителните процеси на тялото, необходими за развитието на плода.

Упражненията са показани за всички жени с нормална бременност, както и бременни жени със заболявания на сърдечно-съдовата система в етап на компенсация.

Противопоказания за гимнастика и спорт по време на бременност:

1) всички остри стадии на сърдечно-съдови заболявания с нарушения на кръвообращението, тромбофлебит, туберкулоза (усложнена от плеврит, хемоптиза), заболявания на бъбреците и пикочния мехур (нефрит, нефроза, пиелоцистит);

2) изразена токсикоза на бременността (неукротимо повръщане, нефропатия, прееклампсия, еклампсия);

3) маточно кървене;

4) обичайно спонтанен аборт.

По време на бременност са забранени тези видове физически упражнения, при които има рязко сътресение на тялото (скокове, слизане), резки завои, силови упражнения. Участието в спортни състезания е строго забранено поради силно физическо и нервно напрежение.

В допълнение към физическите упражнения, през цялата бременност се препоръчва в общия дневен режим да се включват разходки по всяко време на годината до 2 часа с почивки. През втората половина на бременността разстоянието за ходене се намалява, а времето, прекарано във въздуха, се увеличава, през зимата трябва да е поне 1,5 часа и много повече през лятото.

Специални проучвания са установили, че физическите упражнения по време на бременност подобряват хода на раждането, намаляват вероятността от руптура на перинеума и други усложнения.

Усложнения по време на бременност

Усложненията на бременността могат да възникнат при аномалии в развитието и патологични състояния на репродуктивната система, при екстрагенитални заболявания, нарушения на плода, плацентата, мембраните и връзката между майката и плода.

Инфекциозните заболявания при бременни жени могат да бъдат по-тежки. Последицата от инфекция на яйцеклетката или плода може да бъде смърт на яйцеклетката, аборт, преждевременно раждане, мъртво раждане, заболяване на новороденото.

Грипът е опасен както за бременната жена, така и за плода. В същото време заплахата от спонтанен аборт и преждевременно раждане, мъртво раждане се увеличава значително. Профилактиката на грипа по време на бременност е най-важната задача за лекар във всяка специалност..

Сред заболяванията на сърдечно-съдовата система сърдечните дефекти са с най-голямо значение по време на бременност, които се нареждат на първо място сред причините за майчината смъртност от екстрагенитални заболявания. При изследване на бременна жена, страдаща от сърдечен дефект, е необходимо да се установи формата на дефекта, състоянието на миокарда, степента на циркулаторна недостатъчност. Бременните жени с диагностицирани сърдечни дефекти трябва да бъдат под диспансерно наблюдение на терапевт и акушер, необходима е консултация с ревматолог. Бременна жена със съмнение за сърдечно заболяване трябва да бъде прегледана в специализирана болница. Само след цялостен преглед е допустимо да се вземе решение за възможността за удължаване на бременността. Навременното откриване на сърдечен дефект при бременна жена, внимателно лечение с многократна хоспитализация по време на бременност, правилно управление на раждането и следродилния период могат драстично да намалят смъртността на бременни жени със сърдечни дефекти.

Анемията при бременни жени се наблюдава много често (до 30%). В 70-95% от случаите това е хипохромна желязодефицитна анемия; други форми са много по-рядко срещани.

Циститът по време на бременност е доста често срещан. Предразполагащият фактор е натискът върху пикочния мехур на представящата се част на плода и др. Причинителите на заболяването в повечето случаи са Escherichia coli, стафилококус ауреус и други микроби. Те по-често навлизат в пикочния мехур от уретрата: освен това инфекцията може да бъде внесена в пикочния мехур по хематогенен и лимфогенен път.

Нефрит и пиелонефрит могат да се появят по време на бременност поради различни инфекциозни заболявания и отравяния. Острият нефрит често води до спонтанен аборт.

Токсикоза на бременни жени (гестоза) - патологичните състояния, които възникват във връзка с бременността и след нейното завършване постепенно се премахват напълно. Токсикозата може да възникне както в ранните, така и в късните етапи на бременността. Най-честите форми на ранна токсикоза при бременни жени включват: повръщане, лигавене, дерматози и по-късно, воднянка на бременни жени, нефропатия на бременни жени, прееклампсия и еклампсия.

Тежката гестоза усложнява хода на бременността и застрашава здравето на майката и детето. Профилактиката на гестозата включва наблюдение и преглед на жена в предродилна клиника, започвайки от ранните етапи на бременността. След тежка късна гестоза настъпването на следващата бременност е нежелателно в рамките на две години.

Полов живот по време на бременност

Половият живот по време на бременност има свои собствени характеристики. През първите 2 до 3 месеца се препоръчва да се ограничи, тъй като сексуалната възбуда и увеличеният приток на кръв към гениталиите могат да провокират аборт. Това е особено важно за жени, които вече имат тъжен опит от спонтанен аборт или със заплаха от спонтанен аборт. Половите сношения също трябва да бъдат изключени в онези дни, в които нормално би настъпила менструация или в които е била прекратена първата бременност. Препоръчва се спиране на сексуалната активност 2 - 2,5 месеца преди раждането поради опасността от инфекция в гениталиите на жената и възможността за преждевременно разкъсване на околоплодната течност.

При подготовката на статията са използвани материали от Великата медицинска енциклопедия

Какво означава да се видиш бременна насън: тълкуване на съня от книгите за сънища

Дори жени, които никога през живота си не са изпитвали това състояние, мечтаят за бременност. Защо сънувате бременността си и какви събития в живота предсказва такъв сън? Нека се опитаме да го разберем!

 1. Тълкуване на сънища (тълкуване): собствена бременност в съня
 2. Бременност на неомъжена жена
 3. Бременност на омъжено момиче
 4. Девствена бременност
 5. Бременност сън при бременна жена
 6. Тълкуване на сънища за бременност според известни книги за сънища
 7. До какво сънува бременност според съновника на Милър?
 8. Тълкуване на сънища на Ванги: бременност и раждане
 9. Бременност в съня: ислямска книга за сънища
 10. Бременност според съновника на Фройд
 11. Съновник на Лоф: тълкуване на сън за бременност
 12. Бременност според мечтаната книга на Нострадамус
 13. Защо бременността сънува: съновник на Цветков
 14. Езотерична книга за сънища: бременност, тълкуване на съня
 15. Тълкуване на сънища Хасе: бременност
 16. До какво сънува бременност според лунния съновник?
 17. Защо мечтаете да имате дете насън?
 18. Полезно видео за мечтите за бременност

Тълкуване на сънища (тълкуване): собствена бременност в съня

Бременност на неомъжена жена

За самотни момичета сънят предсказва неприятности. Може би има риск да станете жертва на клевета или някой разпространява лоши слухове зад гърба си. Психолозите вярват, че ако подобен сън идва твърде често, жената има някакви нереализирани проекти или идеи, които по някаква причина не може да превърне в реалност. Струва си да се помисли откъде са дошли блоковете по пътя на самореализацията. Може би се намесва неувереността в себе си или постоянните критики от близките.

Ако една жена се чувства бременна насън, но се страхува някой да разбере за това, тя е влюбена в човек, който не отвръща на чувствата й и полага усилия да скрие чувствата си.

Бременност на омъжено момиче

Сънят може да има няколко тълкувания:

 • скоро жената всъщност ще забременее. Ако сънят идва често, може би си струва да изчакате близнаци. Близнаци предсказват сън, в който една жена вижда себе си бременна отстрани;
 • жената наистина иска да има деца и мислите за това не я оставят нито за минута. Ако насън бременността протича с проблеми, това означава, че в душата се е натрупала силна тревожност, която може да попречи на детето в действителност. Натрапчивите сънища по тази тема са причина да се консултирате с психолог;
 • съпругът чака повишение, финансовото състояние на семейството ще се подобри;
 • ако жената е безработна, тя ще може да получи подходяща позиция в близко бъдеще или хобито й ще започне да генерира доходи.

Сънят може да показва силно желание за бебе, тъй като подсъзнанието често „изпълнява” желанията ни по този начин.

Девствена бременност

Ако дева мечтае за бременност, стойностите могат да бъдат както следва:

 • момичето застрашава репутацията си. Тя трябва да бъде по-внимателна и да контролира по-добре поведението си. Това, което тя смята за сладка спонтанност, се възприема от другите като липса на солидни морални принципи;
 • потенциалните господа са уплашени от екстравагантното поведение на момичето и желанието й да бъде „различна от всички останали“. Младите хора не смеят да направят първата крачка, поради което съществува риск да останат завинаги сами;
 • ако млада жена има любовник, тя може да страда от неговото предателство. Той не я приема сериозно и може да има връзки отстрани..

Бременност сън при бременна жена

Ако раждането е трудно или детето умира насън, трябва да отидете на лекар, за да сте сигурни, че всичко е наред. Понякога здравословните проблеми се чувстват под формата на мечти. Следователно трябва да играете на сигурно място и да се уверите, че няма опасност.

Тълкуване на сънища за бременност според известни книги за сънища

До какво сънува бременност според съновника на Милър?

Милър вярваше, че ако сте мечтали за бременност, не трябва да чакате щастлив семеен живот. Съпругът не уважава и не обича другата си половина, съществува риск от предателство и раздяла. Ако дева е видяла такъв сън, тя може да бъде опозорена поради погрешното си поведение. Може би тя поражда слухове.

Тълкуване на сънища на Ванги: бременност и раждане

Ако сънувате, че е бременна, скоро жената наистина ще стане майка. Шансовете за забременяване са големи в действителност. Ако тя се е наблюдавала отстрани, сънят предсказва раждането на близнаци. За самотни момичета мечтата предсказва щастлива връзка и предложение за брак. Ако бременността приключи с раждането на дете, трябва да изчакате да се отървете от проблемите. Колкото по-лесно протича раждането в съня, толкова по-лесно ще се решат натрупаните случаи.

Бременност в съня: ислямска книга за сънища

Сън за бременност предсказва близък брак, ако сънува самотна млада жена или вдовица. Ако възрастна жена е имала сън, тя може да се разболее и дори да умре. Счита се за особено тревожен знак, ако сънувате редовно..

Ако мъж сънува, че жена му очаква дете, очакват го добри новини. Ако мъжът се види бременна, той ще забогатее и то без да полага усилия. Има шанс да спечелите от лотарията или да получите голямо наследство.

Полът на нероденото дете е от голямо значение. Ако се очаква момче, в бъдеще човек трябва да изчака празни неприятности и суета. Ако момиче - сънят предвещава промяна към по-добро.

Бременност според съновника на Фройд

Психоаналитикът Зигмунд Фройд вярва, че мечтата за бременност предполага, че жената наистина иска да стане майка. Сънят може също да изрази недоволството на жената от настоящия й социален статус: тя иска да се омъжи или да смени партньор. Ако мъж сънува сън, той е доволен от половинката си и мечтае за потомство. Но една мечта може да говори за прекомерна мекота на мъжа, която може да създаде проблеми в отношенията с момичета..

Ако сънувате как помагате на някого да роди от бреме, очаква ви приятно запознанство. Тази поличба е особено важна за самотни хора. Може би на пръв поглед новото запознанство няма да им хареса. Но, като се вгледат по-отблизо, осъзнават, че са срещнали другата си половина..

Съновник на Лоф: тълкуване на сън за бременност

Лоф вярваше, че да се видиш бременна означава да имаш много креативност. Такива мечти идват при творческите жени, които имат многобройни таланти, но които се страхуват да ги реализират изцяло. Ако сънувате раждането на дете, това означава, че скоро ще можете да спечелите признанието на другите..

Мъжете имат такава мечта, ако не са сигурни в своите репродуктивни способности или чувстват, че не са в състояние да задоволят партньора си в леглото. Те се съмняват, че са в състояние да се справят със задълженията си и се страхуват да създадат семейство..

Бременност според мечтаната книга на Нострадамус

Нострадамус вярваше, че да се видиш бременна означава да се сблъскаш с малки проблеми в близко бъдеще. Жената ще се сблъска със загуби и непредвидени разходи. За щастие проблемите могат да бъдат разрешени достатъчно бързо. Видена бременност на някой друг предвещава, че скоро ще се появи човек, който ще поиска голяма сума пари в дълг и няма да е възможно да му откаже.

Ако младо момиче е имало сън, това означава, че в близко бъдеще ще загуби девствеността си. Нострадамус смятал съня за раждането на змия за тревожен знак. Той вярваше, че той предвещава появата на Антихриста. Сънят обаче губи своя плашещ смисъл, ако в него се раждат едновременно няколко деца..

Защо бременността сънува: съновник на Цветков

Да бъдеш бременна насън означава предателство за момиче, което не е омъжено, и появата на причина да се гордееш със себе си - за омъжена дама. Но бременността на някой друг в съня предсказва отрицателно, независимо кой е получил такъв сън. Очакват ви много неприятности, може да се наложи да разрешите проблемите на близките.

Езотерична книга за сънища: бременност, тълкуване на съня

Според езотеричната книга за сънища, виждането на чужда бременност в съня означава, че скоро ще бъдете помолени да вземете пари назаем. Ако една жена се види бременна насън, тя ще има големи разходи. Струва си да се подготвите предварително за това, като започнете да заделяте малки суми за непредвидени разходи. Значението на съня се счита за отрицателно: той предупреждава, че благосъстоянието на човек е застрашено..

Тълкуване на сънища Хасе: бременност

Езотерикът Хасе вярваше, че когато тълкува съня, човек трябва да вземе предвид на колко години е жената. Когато младо момиче сънува, че е бременна, я очакват стабилен съюз и щастлив брак. Ако възрастна жена е сънувала собствената си бременност, тя може да се разболее и дори да умре. Ако бременна жена е видяла сън, сонникът предвещава лесно раждане без усложнения.

До какво сънува бременност според лунния съновник?

Виждане на бременност в съня за младо момиче, което няма съпруг, означава изправяне и измама. Освен това най-близкият човек, на когото тя има абсолютно доверие, може да предаде. Ако дама видя мечта след години, я очакват благополучие и просперитет.

Защо мечтаете да имате дете насън?

Значението на съня при раждане зависи също от възрастта и пола на човека:

 • той предупреждава младите момичета срещу несериозно поведение. Трябва да работите върху репутацията си и да не пораждате клюки. Ако бременността е скрита от другите, момичето полага много усилия, за да създаде определено впечатление за себе си;
 • ако мечтата е дошла на зряла омъжена жена, тя може да забременее в близко бъдеще. Също така, мечтата предвещава завършване на проект. Ако раждането беше лесно, тогава всичко в живота ще върви гладко. Ако раждането в съня е било трудно, ще трябва да се опитате да постигнете това, което искате;
 • мечтите за бременност за мъжете не предсказват нищо добро. Да се ​​видиш бременна и да раждаш насън означава да изпитваш постоянно неразбиране в семейството. Мъжът не чувства, че близките му го уважават и страда заради това. Може би човекът има твърде мек характер, поради което другите го използват:
 • ако едно малко момиче е сънувало, най-вероятно сънува брат или сестра.

Жените често мечтаят за бременност и раждане. Те могат да отразяват желанието да станете майка, страх от бъдещето, нереализирано творчество и дори неувереност в себе си. Важно е да анализирате чувствата си от видяното в съня, опитвайки се да свържете съня с житейска ситуация и чак тогава да прибягвате до книги за сънища. Само по този начин можете да разберете истинското значение на знака, който дава вашето подсъзнание..

Ако не сте намерили това, което търсите, можете да потърсите информация на този сайт.

Как започва и продължава бременността?

Ако току-що сте разбрали, че сте бременна, вероятно сте обхванати от вълнение, радост, страх, несигурност и несигурност. Имате много въпроси: кога да посетите лекар; как да се държим, за да не навредим на бебето; какво се случва с него сега; какъв е етапът на бременността; кога е датата на падежа и т.н..

Тази статия е създадена специално за вас, за да отговорите на всички ваши въпроси. Предоставяме и видео, чрез което можете да разберете как се развива бременността от момента на зачеването. Насладете се на гледането и информацията, от която се нуждаете!

Видео: "Как възниква зачеването"

Как се развива бременността от момента на зачеването

След като спермата навлезе във влагалището, тя започва своето движение в търсене на яйцеклетка. След като е преминал през маточната кухина и фалопиевите тръби, сперматозоидът достига до ампуларната част, където най-често се среща с яйцеклетката. Този процес може да отнеме до 3 часа..

След комбиниране на спермата с яйцеклетката настъпва оплождане - образува се зигота. След около 1,5 дни зиготата започва да образува ядра.

На 2-ия ден след зачеването яйцеклетката се разделя на 2 клетки, които се наричат ​​бластомери. Този процес продължава още 12-16 часа, но по-бързо. Всеки бластомер се разделя на две, след това още два и т.н..

Към 3 ден ембрионът се състои от 6-8 бластомери. На 4-ия ден от развитието ембрионът се състои от приблизително 12-16 клетки. През този период ембрионът започва да се придвижва в матката през фалопиевите тръби..

На 5-7 ден ембрионът навлиза в маточната кухина и се прикрепя към нейната стена. В резултат на това базалната температура при жената се повишава.

Имплантацията (прикрепването) трае около 40 часа, може да бъде придружена от кръвни секрети, които се приемат за менструация. Завършената имплантация е началото на хормон на hCG или хормон на бременността, навлизащ в кръвта (за него ще говорим по-късно). Диаметърът на ембриона сега не надвишава 0,5 mm.

На 10-ия ден от зачеването се формират първични и вторични ворсинки, които по-късно ще станат пъпната връв и плацентата.

До 12-ия ден имплантирането на яйцеклетката е завършено. На 14-ия ден - има скок в прогестерона и естрогена, което провокира появата на симптоми на бременност, както и забавяне на менструацията.

През този период жълтото тяло служи като източник на храна за ембриона, което означава, че начинът на живот на жената не оказва влияние върху процеса на развитие. Така измислена от природата - така че жена, която не е наясно с бременността, да не може да навреди на потомството.

Първите симптоми на бременността

На 5-8 седмици от бременността, жълтото тяло на яйчника, което произвежда прогестерон, достига своя връх и причинява сериозни хормонални промени в тялото на жената. Поради това бъдещата майка често чувства в себе си следните промени, характерни за първия месец на бременността:

 • сълзливост
 • раздразнителност
 • умора
 • сънливост
 • чувствителност
 • повишено обоняние
 • подуване.

Освен това на 5-6-та седмица от бременността се установява връзка „през пъпната връв" между майката и бебето. Най-често именно през този период тя започва да развива такива симптоми на бременност като:

 • гадене
 • повръщане
 • повишена нежност и нежност на гърдите
 • потъмняване на кожата около зърната (ареола)
 • позивите за уриниране стават по-чести
 • появяват се пъпки по лицето и шията
 • вагиналното отделяне става по-обилно.

В тази статия говорихме по-подробно за това как да разберем за бременността преди забавяне..

Ако не изпитвате тези симптоми, имате късмет. Само няколко бъдещи майки могат да се насладят на отсъствието на горното. Може да имате кръвен тест, за да определите нивото на човешки хорионгонадотропин (hCG), за да сте сигурни, че бременността ви напредва нормално. HCG започва да се появява в кръвта веднага след имплантиране на ембриона в маточната кухина и производството спира с края на бременността.

С негова помощ в кръвта е възможно да се установи фактът на бременността след 8-12 дни от момента на зачеването. Ако бременността протича добре, концентрацията на хормона в кръвния серум се увеличава 2 пъти за по-малко от два дни. По този начин е възможно динамично да се проследи развитието на плода. В допълнение, hCG ви позволява да определите грешното му местоположение..

Кога е най-доброто време да посетите гинеколог за първи път?

Първото посещение е много важно, по време на него гинекологът ще прецени размера на матката, ще го изследва на гинекологичния стол, ще вземе необходимите намазки от влагалището, ще се консултира, ще даде препоръки и указания за изследвания и ултразвук.

Ето защо е по-добре да си уговорите среща с местния гинеколог веднага, когато разберете за бременността. Тъй като в много антенатални клиники и перинатални центрове можете да си запишете час само за следващия месец (поради липсата на свободни места за регистрация).

По този начин ще бъдете отведени до първата среща (приблизително) на 6-7 седмица от бременността. Този период е най-подходящият, тъй като по това време вече е възможно да слушате сърдечния ритъм на плода и да определите местоположението му. Дори ако нищо не ви притеснява, не забравяйте да посетите лекар преди 12 седмици от бременността.

Защо е толкова важно? За период от 11-13 седмици се предписва първият скринингов ултразвук, който ви позволява да оцените здравето на бебето. В допълнение, мама трябва да премине кръвни тестове, тестове за урина, цитонамазки за флора, да премине през тесни специалисти, за които ще говорим по-късно.

Ако обаче има симптоми като: зацапване; чести пристъпи на токсикоза (повече от 10-15 пъти на ден); болка в долната част на корема и кръста; схващащи болки - не чакайте определената дата за посещение, незабавно се свържете с вашия гинеколог!

Особено опасно е, ако до 7-8 седмици има такива явления като: силна болка в долната част на корема; рязко влошаване на състоянието; апатия; кардиопалмус; бледност на кожата; прекомерно изпотяване; виене на свят; кървави проблеми; рязък спад на налягането. Ако се открият поне няколко симптома, трябва незабавно да се обадите на линейка. За съжаление можем да говорим за извънматочна бременност.

Как се определя гестационната възраст: акушерски и фетален периоди

По време на първото ви посещение вашият гинеколог ще ви попита за първия ден от последната менструация. Преброявайки дните от тази дата, гинекологът ще установи акушерската гестационна възраст. Тя ще се различава от ембрионалния термин, не се изненадвайте. Има причина за това - да се изчисли по-точно гестационната възраст.

Така че, ако жената има 28-дневен менструален цикъл, тогава вероятният ден, когато е настъпила овулацията, ще бъде 14-ият ден след началото на менструацията. Той, условно, е денят на зачеването и съответно началото на ембрионалната бременност. Тя може да бъде условна, тъй като овулацията може да настъпи както няколко дни по-късно, така и няколко дни по-рано. Поради тези индивидуални характеристики гинеколозите разглеждат акушерския период, от началото на първия ден от последната менструация.

Разликата, както виждаме, е 2 седмици, следователно при определяне на предварителната дата на доставка се допуска отклонение от зададения период с две седмици. Например, ако са изминали 4 седмици от началото на последната менструация, тогава гинекологът ще ви даде 4 седмици бременност. А ембрионалният период от момента на зачеването ще бъде 2 седмици. Само си представете, едва забелязахте забавяне на менструацията и вече сте бременна в 4 седмици. Освен това вече започвате втория си месец от бременността.!

След изчисляване на гестационната възраст, гинекологът ще ви прегледа на стол и ще докосне размера на матката, за да разбере на каква гестационна възраст отговаря. Така че на 6 седмици матката ще бъде като пилешко яйце, на 8 седмици - като юмрук на жена, на 12 седмици - като глава на новородено. Но най-точната информация за продължителността на бременността може да се намери с помощта на ултразвук. Лекарят за ултразвукова диагностика ще измери размера на нероденото бебе.

Как се определя датата на падежа?

Що се отнася до датата на раждане, гинекологът ще я определи благодарение на формулата на Негеле. За целта лекарят ще извади 3 месеца от първия ден на последната менструация и ще добави 7 дни. Също така, гинекологът може да изчисли датата на раждане, като добави 40 седмици или 280 дни към първия ден от последната менструация..

Можете също така сами да изчислите датата на падежа, като използвате предоставената формула. Ако искате да разберете в коя седмица на бременността сте в момента, както и да уточните датата на раждане, ви предлагаме да използвате нашия Калкулатор за бременност.

Така например, последната менструация беше 01.04.2019 г., изчислявайки по формулата получаваме датата на раждане - 01.08.2020 г..

Струва си да се има предвид, че това е само приблизителна дата, раждането може да започне 10-14 дни както по-рано от тази дата, така и по-късно. Така че, март децата се раждат по правило по-късно от установената дата, тъй като през февруари има 28 дни.

Специализирани консултации за регистрация

Акушер-гинеколог

Цел на посещението:

 • определят, че развитието на бременността не е в опасност.
 • вземете препоръки за следните изследвания: пълна кръвна картина; кръвна група и Rh фактор; тест за кръвна захар; анализ за сифилис, ХИВ инфекция, антитела срещу вируси на хепатит В и С, анализ за хормони на щитовидната жлеза. Резултатът от теста ще покаже дали бъдещата майка има анемия, възпалителни промени в кръвта. Биохимичен кръвен тест ще разкрие дали в кръвта има достатъчно протеини, глюкоза и други вещества, жизненоважни за детето.
 • преминат общ тест за урина.Промяната в плътността и състава му е характерна за бъбречни заболявания, захарен диабет и други.
 • гинекологът ще вземе тампон от влагалището за бактериални инфекции и цервикалния канал (за инфекции, предавани по полов път);
 • се подлагат на ултразвуково сканиране на 6-11 седмици.При първия ултразвук специалист определя броя на феталните яйца, потвърждава или опровергава извънматочната бременност, оценява процеса на полагане на вътрешните органи и системи. Посочва се срокът на бременността, изчислява се прогнозната дата на раждането. Оценява се вероятността от хромозомни аномалии и фетални малформации. В допълнение, ултразвукът е необходим, за да се разбере как се развива ембрионът, дали тонусът на матката е повишен, дали има неоплазми в него или в придатъците..

Вашият лекар ще ви покани на среща 7-10 дни след като получим резултатите от теста, за да ги обсъдим. Ако всичко върви добре, следващата среща ще бъде насрочена след месец.

Оториноларинголог

Цел на посещението: да се изключат хроничните инфекции. Този специалист е задължителен, когато регистрира жена при ставане, за да се регистрира и след това ще го посетите, ако имате индикации за това. Според статистиката при около 60-75% от пациентите проблемите с назофаринкса са хронични и се проявяват като ринит, синузит, отит на средното ухо и тонзилит. Тези заболявания са опасни както за майката, така и за детето, тъй като лесно могат да преминат през плацентата и да доведат до риск от развитие на сърдечни, бъбречни, кожни заболявания и алергии. Следователно прегледът на лекар и вземането на тампони от носа и гърлото ще ви позволят да не се притеснявате за състоянието и да бъдете лекувани правилно и за кратко време..

Терапевт

Терапевтът ще оцени общото ви благосъстояние, ще предпише електрокардиографско изследване, ще измери вашето кръвно налягане. Освен това ще трябва да се консултирате с този специалист, ако имате настинка или болка в стомаха. Ако имате хронична патология (захарен диабет, хипертония и др.), Се осигуряват чести посещения на терапевт, тъй като той ще следи физическото ви състояние и ще предписва коригиращо лечение.

Окулист

Цел на посещението: Лекарят ще оцени състоянието на очното дъно и ретината. Въз основа на тези данни е възможно да се определят тактиките на управление на труда (например в някои случаи експертите съветват да се избягват опити). Оптометристът ще направи преглед на вашето зрение, очно дъно и ретината. Ако имате значителна късогледство или далекогледство, е показано изкуствено раждане на 38 седмици.

През първия триместър и през третия триместър е необходимо да посетите лекар, за да може той да определи дали има кариес, тоест фокус на инфекция. От 15-та седмица лекарят може да предпише курс на лечение, ако е необходимо. Ако не осигурите адекватен прием на калций през цялата бременност, здравето на зъбите може да се влоши значително през третия триместър. Следователно зъболекарят трябва да бъде преминат поне два пъти.

В допълнение, гинекологът може да предпише консултации на тесни специалисти (ендокринолог, невролог, гастроентеролог, хирург и други) при наличие на съпътстващи заболявания.

От коя седмица детето и майката са "едно"?

В първите 6 дни след зачеването ембрионът живее „самостоятелно“, храни се от запасите си и по никакъв начин не е свързан с вас. На 5-7-ия ден след имплантацията възниква връзка между детето и вас чрез пъпната връв и разклонения хорион (образува се на мястото на прикрепване на яйцеклетката към лигавицата на матката). Съответно от този момент нататък трябва внимателно да наблюдавате диетата си, както и средата, в която се намирате (трябва да избягвате тютюневия дим, токсичните миризми и т.н.). До 16-та седмица плацентата се образува от разклонения хорион, чрез който бебето ще получава хранителни вещества и кислород за своето развитие.

Токсикоза: когато токсикозата започне и изчезне?

Токсикозата започва най-често през първите седмици на бременността. Ранната токсикоза често преследва бременна жена от 4-5 седмици на интересна позиция, особено ако се очаква първородният. Често състоянието на общо неразположение през този период е следствие от хормонални промени в организма. В повечето случаи симптомите на токсикоза при жените започват да набират скорост точно от 7-8 седмици на бременността..

Токсикозата намалява оборота по-близо до втория триместър на бременността, т.е. до 12-14 седмици, когато плацентата започва да работи с пълна сила и се превръща в своеобразна бариера между жената и детето, поради което се изглаждат някои проблеми от директната „комуникация“ между бъдещата майка и бебето. Освен това хормоналните промени в началото на чакането вече не са новина за организма..

Защо честите атаки на токсикоза са опасни??

Ако гаденето или повръщането се случват 1-2 пъти на ден и можете сами да се справите с тези проблеми, тогава не става въпрос за ранна токсикоза, а за признак, за който бременността твърди, че е такъв. Тогава вероятно не се нуждаете от помощта на лекар. Друг е въпросът, дали токсикозата бушува сериозно: пристъпи на повръщане се случват около 8 пъти на ден и всяко парче храна или глътка вода ви кара да бягате до тоалетната. В този случай трябва да посетите лекар - поради повръщане може да настъпи дехидратация, която в резултат няма да повлияе по най-добрия начин на работата на сърдечно-съдовата система. Разбира се, нито вие, нито вашето бебе се нуждаете от тези и други проблеми..

Как можете да се отървете от токсикозата?

Яжте често, на малки порции и каквото искате. Преди да станете от леглото, яжте бисквитка или ябълка и лека закуска преди лягане. Пийте билков чай ​​(мента, джинджифил), не яжте пикантни и мазни храни, а също така избягвайте силни миризми, опушени и задушни стаи. В тази статия говорихме подробно за това как да се справим с токсикозата..

Какво да правите, ако ви се вие ​​свят?

Припадъкът по време на бременност не е необичайно. Бъдещата майка трябва да бъде поставена на равна повърхност - така че главата й да е под нивото на сърцето, дайте й да пие сладък силен чай, отворете прозорците в стаята. За да избегнете припадъци в бъдеще, ходете повече и стойте далеч от задушните стаи и компаниите за пушене.

Ако това не помогне, трябва да легнете или да седнете за няколко минути. След кратка почивка трябва леко да масажирате областта на главата и шията, за да разтегнете скованите мускули и да увеличите притока на кръв към главата. Плодовете от глог се считат за еднакво ефективно средство за замайване, от което можете да правите запарки, компоти и чайове. Един от начините е да настържете плодовете на боаришник, да ги залеете с вряща вода в количество от 300 мл. Пийте половин час преди хранене три пъти на ден.

Защо се появява кървене?

Те могат да се появят в дните на очакваната менструация и по-често при жени, които са имали проблеми с менструалния цикъл дори преди бременността (когато овулацията не е настъпила в средата на цикъла, а преди менструация). По-скоро се обадете на линейка: появата на такова изписване е причина за пътуване до болницата.

Ако се окаже, че причината за събитията се крие в хормонален дефицит, ще трябва да се подложите на преглед и специалист по спонтанен аборт ще Ви предпише необходимата терапия. Ако това се дължи на неправилното местоположение на разклонения хорион, което може да се установи с ултразвуково изследване, ще бъдете посъветвани да легнете повече и да приемате успокоителни.

Защо долната част на корема се дърпа?

Дърпащите болки в долната част на корема са често срещано явление, което често придружава бъдещата майка. В никакъв случай не е възможно да се игнорират дърпащите болки, особено през първия триместър, по-добре е да се потърси помощ от специалист. Сред физиологичните причини за болезнени дърпащи усещания се различават следните:

 • В резултат на свиването и растежа на маточната мускулатура. Връзките и мускулите се адаптират към интересна позиция, оттук и усещане за тежест и придърпващи болки. Специфични упражнения, пози и релаксация могат да помогнат за решаването на проблема.
 • Дърпаща болка, която се появява след зачеването, може да бъде един от първите симптоми на бременност. Още преди закъснението има усещания, подобни на болка, съпътстваща менструацията;
 • Рисуващи болки могат да се появят и поради прилив на кръв към матката, тъй като кръвообращението започва да се увеличава в нея.
 • Разстройство на червата. Хормонът прогестерон помага да се отпуснат не само мускулите на матката, но и останалите органи на гладката мускулатура, включително червата, храната няма време за усвояване навреме, което създава стагнация, водеща до дърпащи болки и метеоризъм, колики, подуване, запек и т.н..

Ако болката продължава, обадете се на линейка: не е безопасно да ги изтърпите. Не трябва да забравяме, че в някои случаи болката може да означава спонтанен аборт..

Препоръки от гинеколога за бъдещата майка

На първо място, опитайте се да спите поне 8-10 часа, лягайте рано и се опитайте да си почивате през деня. Всичко това е необходимо, за да може бъдещото бебе да се чувства удобно в корема ви и да получава необходимото количество хранителни вещества и кислород (и всичко това идва при него чрез кръвта ви). Бъдете повече на открито, например, излезте на разходка със съпруга си, преди да си легнете. Ако сутрин ви се гади, изяжте бисквитка или ябълка, преди да станете от леглото. Този проблем често възниква поради факта, че нивата на кръвната захар са ниски в сутрешните часове, а малка „закуска“ ще ви помогне бързо да я върнете към нормалното..

Коренни промени в живота ще са необходими само ако работата ви е свързана с опасност от заразяване, ако прекарвате много време в контакт с химикали или с компютър. В този случай трябва да помислите за почивка, без да чакате постановление. Факт е, че през първите 8 седмици всички органи и системи на нероденото дете са положени и всеки вреден ефект (химично вещество, радиация, вируси, никотин, алкохол) може да наруши този отговорен процес. И още нещо: по време на първия ултразвуков преглед лекарят ще определи къде се намира плацентата: ако тя е разположена нормално и няма проблеми по време на бременност, тогава не трябва да си отказвате секс.

Защо мечтите за бременност?

Имали ли сте някога пророчески сънища?

Защо мечтите за бременност

Сън за бременност предвещава неприятни въпроси, свързани с нови планове.

Сън, в който виждате красива бременна жена и се изненадвате, предвещава неочаквани печалби, които ще бъдат много полезни, въпреки че ще трябва да полагате много усилия, за да я получите.

Ако бременна жена в съня ви е грозна и сте били неприятно изненадани, значи ви очакват много неприятности и вълнение. Вижте тълкуването: раждане, акушерка, бавачка.

За младите жени сън, в който се виждат бременни, предсказва щастие в любовта, помрачено от кавгите с любовника или съпруга / съпругата; за стари жени такъв сън заплашва влошеното здраве; а за болните - смърт.

Ако в съня си една жена се чувства бременна и роди син, тогава тя ще има успех във всички въпроси.

За останалите, особено за болните, такъв сън предсказва много неприятности, а за тежко болните бърза смърт..

За хората, които имат много дългове, такъв сън може да предскаже известно облекчение в тяхното положение..

Ако имате тайни, тогава трябва да бъдете предпазливи, за да не станат известни и ако вие самите искате да разберете нещо, тогава сънят ви предсказва, че ще има възможност да задоволите любопитството си.

За момичетата сън за бременност предсказва, че ги очаква срам и безчестие..

Ако млада и бременна жена се види бременна насън, то сънят й предсказва много неприятности и преживявания..

За всички останали мечтата за бременност обещава, че животът им ще бъде изпълнен с вълнение и смели планове..

Ако насън видите приятеля си, който е бременна, тогава ви очаква мъка и тъга..

Ако мъж сънува, че е бременна, и той е неприятно изненадан насън, то той ще се сблъска с много разочарования и неуспехи..

При определени обстоятелства подобен сън може да предвещава на женен мъж, че скоро ще загуби жена си или тя вече няма да може да ражда деца..

За самотен мъж такъв сън предсказва бърз брак, ако той наистина мисли за това.

Виждането на бременни жени насън е предвестник на неприятности, дребни неприятности, скръб и разочарование.

За един женен мъж да види насън, че жена му е бременна, такъв сън предсказва, че ако всъщност жена му скоро се окаже бременна, той ще има здраво дете.

Сънуваща бременност

Бременността влиза във вашите мечти по два основни начина. Първото са мечти за себе си, по време на бременност, второто е, че истинската ви бременност е СЪДЪРЖАВАНЕ и задава неговото определено съдържание.

Всеки може да забременее насън: тази възможност не е ограничена нито от сексуални, нито от възрастови пречки.

Най-общо казано, бременността служи като символ на творчество, пубертет или богатство. Има обаче много ситуации, които изискват допълнително тълкуване..

Ако сте млада жена, която мечтае за бременност, но в същото време няма реално намерение да забременее, такъв сън може да показва вашето същество в етапа на първоначалния преход към нов етап на самоанализ..

Един от АРХЕТИПИТЕ за YUNG е архетипът на родителя с преобладаващия инстинкт за запазване на клана.

Да видиш себе си въвлечен в дейности в такава позиция означава да наблюдаваш излизането си от стадия ДЕТЕ и преминаването към нивото на възрастен..

Ако сте сексуално активни, но не възнамерявате да забременеете, такъв сън може да бъде хармоничен придружител на месечния ви цикъл..

Във връзка с подобна мечта могат да възникнат АЛАРМИ от типа "ами ако", които изискват размисъл и разрешаване.

Мъж, който вижда себе си бременна насън, често е в ситуация, в която неговата мъжественост или участие в размножаването на населението е под въпрос.

Подобни съмнения често им идват на ум при мъжете, които виждат себе си като по-малко активни в това отношение, отколкото биха искали да бъдат.

Сънят действа като компенсация, подчертавайки творческата страна на тяхната ЛИЧНОСТ.

Бременните мъже не само раждат деца, но и нещо, което по някакъв начин оправдава мисията им в този свят..

Фактът на бременност в реалния живот може да доведе до различни събития в сънищата..

По своята същност тези събития могат да бъдат всякакви: от най-жестоките до нелепите.

Това не е изненадващо, тъй като в реалния живот бременността е източник на цял спектър от усещания - от вълнение до еуфория..

Други видове сънища, които се случват по време на бременност, могат да се отнасят до прелюбодейство, партньорска СМЪРТ, хронични здравословни проблеми, загуба на бременност поради инцидент или спонтанен аборт, вродени дефекти при бебе, близнаци, тризнаци и др., Както и повишена плодовитост, при която зачеването и раждането на плода се случват по-често и независимо от защитата.

Мечтите за изневяра или смърт на партньор често възникват като отговор на чувство на несигурност поради промени във външния вид или честотата и характера на сексуалните отношения по време на бременност.

Мечтите за хронични здравословни проблеми и дефекти на детето принадлежат към категорията на отрицателните ИЗПЪЛНЕНИЯ ВОЛЯ и това също е резултат от вълнението, което изпитват жените в тази позиция..

Мечтите за многоплодни и многократни бременности са най-трудни.

Понякога на определен етап бременността потиска жената. Това е следствие от притеснения относно способността да се справяме правилно с ролята на МАЙКА..

Многоплодната бременност може да бъде визуално представяне на тези страхове..

Какво означава сън Бременност

Той символизира носенето на някой друг, главно в отрицателен смисъл, показващ или органични заболявания, или скрит несъзнателен ефект върху субекта на нещо друго, извънземно. Когато In-se * иска да каже за раждането на очаквано дете, то показва образа на човек с определени черти на лицето.

* Onto In-se (италиански In-S? Ontico - ontic "сам по себе си") - основният проект на човешката природа; житейски принцип, без който животът е невъзможен. Спазването на този принцип води човека до самореализация, здраве, щастие, отклонението от него причинява болест, болка, страдание (синоним на душа).Това означава да носиш някой друг (обикновено в отрицателен смисъл). Символът може да означава или заболяване на тялото, или скрит, несъзнателен ефект върху сънуващия непознат и непознат.

Мечта за бременност

Вие или някой от вашите роднини очаквате момиче - пригответе се да получите приятна изненада в близко бъдеще. Вечерта извикайте през скрития прозорец:

"Благодаря ти, слънце, че ми осветяваш пътя!" Напълнете чаша вода и я сложете на перваза на прозореца, а на сутринта излейте тази вода върху главата си.

Вие или някой от вашите роднини очаквате момче - големи са шансовете да имате инцидент. Пийте 1 чаена лъжичка масло (по-добре от царевично масло) и не сваляйте обувките си до първата звезда.

Какво означават сънищата Бременност

Дама се вижда в бременна мечта - брачният живот на тази дама не може да се нарече щастлив; дамата винаги ще бъде съкрушена от идеята, че е бързала, поевтиняла, че ако беше малко по-опитна по нейно време, можеше да направи най-доброто парти и да имаше по-достойни кандидати! дамата не харесва всичко в живота си, дори децата не носят радост, тъй като изглеждат като съпруг и не можете да ги наричате чудо на деца.

Млада неомъжена жена съзерцава сън, сякаш е бременна - този сън не обещава нищо добро за нея; ако жената е небрежна и несериозна, тя ще изпадне в ситуация, от която човек може да се измъкне само със срам; навремето мажеха портите с катран за такива неща; нека тази жена бъде придирчива към връзките.

Ако бременна дама се види в бременна мечта, това е добър сън; в него се посочва, че раждането ще се случи навреме и ще протече без усложнения; тази дама ще има здраво потомство. Мъж вижда бременна дама насън - в реалния живот - до малки неприятности.

Мечта за бременност

Вашите усилия ще бъдат увенчани с блестящ успех.

Бременна жена вижда в съня как напредва бременността й - предвещава раждане без усложнения, след което тялото на жената бързо ще се възстанови.

Да видиш бременна жена - сън означава промяна във финансовото състояние към по-добро.

След просперитета, честта със сигурност ще дойде.

Лъжа в съня до бременна жена - сън обещава добри новини, които ще бъдат неочаквани за вас.

Представете си, че бременността протича перфектно, бременната жена се чувства отлично, вие се забавлявате, вие и всички около вас сте доволни от всичко.

Какво означава бременност в съня

Значението на сънищата Бременност

Какво означава бременност в съня

Значението на сънната бременност

Тълкуване на съня Бременност

Какво насън предсказва Бременност

Бременност (вижте също „жена“) - да видите бременна жена насън е неприятност;

Да сте бременна - да правите смели планове.

Бременността за момиче е измама, за жена - радост, за възрастна жена - смърт зад нея.

Какво означава да видиш бременност насън

- да сте бременна - да правите смели планове

- да видиш бременна жена - да срещнеш неприятности

- за млада жена - щастие в любовта

- за възрастна жена - смърт.

Тълкуване на съня Бременност

Бременна жена - неочаквана печалба, страхотно предложение.

Да бъдеш бременна насън - очакват те нови интересни неща и щастлива любов.

Какво предсказва сънят? Бременност

Сън означава бременност

За една жена да сънува, че е бременна означава, че ще бъде нещастна със съпруга си, а децата й ще бъдат непривлекателни..

За дева подобен сън предвещава срам и нещастие. Ако спящата жена наистина е бременна, тогава подобен сън ще служи като предсказание за нейното успешно разрешаване от бремето и бързо възстановяване на силите..

Вижте Бременност насън

Сън Предсказване Бременност

Това е фантастичен знак, че сте готови да дадете живот на нова идея, нова визия за света или да установите нова връзка..

Той може да символизира и близкото раждане на нов творчески проект..

Това също може да означава, че искате да забременеете или че сте бременна..

Защо мечтите за бременност

Сънуваща бременност

Какво означава сън Бременност

Да се ​​виждате бременна - до неочаквани печалби.

Носенето на дете - до материална печалба, просперитет.

Мечта за бременност

Какво означават сънищата Бременност

Ако жена, която в действителност не се чувства бременна, види насън, че е родила син, това й обещава щастлив край на предприятията.

За едно момиче такъв сън означава пиршества, забавления, танци, сватби и понякога страх от майката..

Мъж, който вижда себе си бременна насън, скоро ще очаква богатство, печалби и печалби.

Когато сънува, че присъства при раждането на жена, това обещава забавление и благополучие..

Ако мъж сънува, че жена му е бременна, когато всъщност е усетила първите признаци на зачеването, това предвещава, че новороденото дете ще остане живо..

Мечта за бременност

Да видиш бременна жена - мъжът да се промени, материално благополучие, да лежи до бременна жена - до приятни надежди.

Да бъдеш бременна - до изпълнение на обещаващи планове, печалба, богатство.

Да видиш бременна жена - за жена към успех в домакинството, просперитет в семейството, да бъде сама бременна.

Бременна да бъде - за момиче да заблуди.

Какво означава бременност в съня

Бременността най-често символизира вашето желание да имате деца..

Доста често бременността символизира неосъществените ви надежди, мечти и желания от сексуален характер..

Значението на сънищата Бременност

Какво означава бременност в съня

Значението на сънната бременност

Тълкуване на съня Бременност

За една жена да се види в бременна мечта - до кавга със съпруга си.

Ако тя наистина е бременна, тогава такъв сън предсказва успешно раждане и бързо възстановяване на силите..

Освен това сънувана бременност може да означава, че това събитие ще се случи в реалния живот. Или може би предстои запознанство с нов фен, връзката с когото ще бъде много по-продуктивна, отколкото с предишния партньор..

Ако човек има такъв сън, тогава чувствата на баща му явно се пробуждат в него. Този сън обаче може също да означава, че той ще има проблеми в отношенията с жените - любовният съюз ще се усложни от нежелани последици..

Д. Лоф твърди, че насън всеки човек може да забременее, независимо от възрастта и пола. Според него бременността е символ на творчество, пубертет или богатство. Има обаче много ситуации, които изискват допълнително тълкуване..

Така че, ако подобен сън се вижда от млада жена, която в реалния живот няма намерение да забременее, това може да означава началото на нов етап на самоанализ. Например, това може да бъде преход от детско ниво към ниво на възрастен..

Жените често мечтаят за бременност по време на месечния си цикъл. Във връзка с този сън те изпитват тревожност, която изисква размисъл и разрешаване..

Що се отнася до мъж, който вижда себе си бременна насън, то според теорията на Д. Лоф това най-често се случва в ситуация, в която неговата мъжественост е под въпрос. Той вижда себе си като по-малко активен в сексуално отношение, отколкото би искал да бъде, а мечтата за бременност действа като компенсация, подчертавайки творческата страна на личността му. В съня си мъжът не ражда непременно дете, а нещо, което би могло да оправдае мисията му в този свят.

Истинската бременност може да предизвика голямо разнообразие от сънища с напълно невъобразими събития - едновременно насилствени и нелепи. И това не е изненадващо, тъй като в реалния живот бременността предизвиква цял набор от емоции - от тревожност до еуфория..

Бременните жени често имат обезпокоителни сънища, например - изневяра или смърт на съпруг, здравословни проблеми, загуба на бременност поради злополука или спонтанен аборт, вродени дефекти при неродено дете и т.н..

Тези сънища са свързани с чувство на несигурност, промени в честотата и характера на сексуалните връзки и безпокойство, причинено от бременността. Освен това те са следствие от страховете на жената от способността й да се справя правилно с ролята на майката..

Какво насън предсказва Бременност

Бременността в съня обещава подобна ситуация в действителност.

Ако мъж има такъв сън, това означава, че иска дете от настоящата си любовница..

Какво означава да видиш бременност насън

Да се ​​видиш насън по време на бременност: предвещава богатство за бедните, разруха за богатите.

На женен мъж - знак, че ще загуби жена си.

Самотен - че ще има жена.

За едно момиче такъв сън е измама, срам.

За жената - гордост, радост.

За възрастна жена смърт.

Честите сънища за собствената ви бременност - до болест, към раждане - за освобождаване от дългове, тревоги и скърби, както и за факта, че много тайни дела ще станат явни.

Да видиш бременна жена насън е знак за неочаквани печалби.

Раждането на син е бърза печалба.

Дъщери - нови събития по пътя към щастието.

Ако една жена, която има мечта за бременност, е наистина бременна, тази мечта означава успешно раждане за нея..

Ако мъж види жена си или любовницата си насън бременна, това означава, че я обича много.

Тълкуване на съня Бременност

Очаква ви страхотен подарък от съдбата и печалбата.

Има възможност да спечелите от лотарията.

За жените късмет в любовта.

Какво предсказва сънят? Бременност

Ако мъж сънува, че жена му е бременна, това е добре..

Идеята, която ви хрумна, не само не е безнадеждна, докато мислите за нея, но и много, много обещаваща..

Ако положите малко усилия, гарантиран успех и печалба..

Но има малко уточнение: сънят не може да се тълкува по този начин, ако съпругата е бременна и в действителност.

Ако жена го види, тя ще бъде добавена към семейството.

За младо момиче мечтата за бременност служи като напомняне, че е седяла в момичета, време е да осъзнае майчиния инстинкт, който се пробужда от съня.

Сън означава бременност

Вижте Бременност насън

Мечтите за бременност обещават по-добро бъдеще за всички.

За млада жена това е игра на природни сили, репетиция, която я подготвя за истинска бременност и раждане.

Но в други случаи, за хора, които не са загрижени за този проблем.

За мъжете - такъв сън предвещава новост в работата, придобиванията, запознанствата.

Бременността в съня символизира извършването на някакви планове..

Но раждането на дете показва, че първата стъпка към постигане на целта вече е направена, просто трябва да отгледате детето.

Доведете действията си до техния логичен завършек. Явления като брак, бременност, раждане, смърт са естествени за хората.

Но в сънищата тези събития се случват несравнимо по-често, отколкото в живота..

Те са особено значими за сънуващия, ако са невъзможни или малко вероятни в реалния живот..

Например бременност и раждане при мъже или възрастна жена, смърт на здрав човек, сватба със знаменитост и т.н.

До символа на бременността и раждането е, изглежда, техният антипод - символът на смъртта. Смъртта в съня не е равносилна на истинска смърт.

Да умреш насън означава само да се отървеш от някакъв аспект от живота си, който за теб е в миналото.

Следователно смъртта в съня е и прераждане към нов живот..

И въпреки че смъртта може да бъде мечтана от болни хора, притеснени за живота си, тя почти никога не предвещава края на живота..

В навечерието на истинската смърт хората виждат изключително оптимистични мечти: преместване в друга държава, полет в космоса и други подобни.

Разбира се, подобни екзотични пътувания не винаги предвещават смърт..

Често те са последвани от само значителни промени или необичайни обстоятелства в живота..