Няма нищо по-полезно за бебето от майчиното мляко. Само той съдържа в необходимите количества всички най-важни витамини, микроелементи, протеини, мазнини и въглехидрати. Съвременните тенденции обаче са такива, че все повече майки не могат да кърмят бебето си..

Проблемите с лактацията могат да бъдат причинени от голямо разнообразие от фактори, включително околната среда, стресът, болестите и други проблеми. И тогава формулата идва на помощ. Разбира се, това не е пълна, абсолютна алтернатива на кърмата, но в същото време може да помогне за отглеждането на здраво бебе..

Но коя формула е по-добра? Освен това десетки техни разновидности вече са на рафтовете. Най-популярни обаче са Nutrilon и Frisolac. Нека да разберем коя смес е по-добра.

Нутрилон

Огромен брой сортове млечни смеси се произвеждат под марката Nutrilon, които се различават по състав и обхват. В допълнение към нормалното хранене, Nutricia предлага продукти за бебета с чувствително храносмилане, алергии или риск от прояви (включително непоносимост към лактоза), както и специални опции за ниско тегло при раждане или недоносени бебета.

Разбира се, композициите им също се различават. Например, Nutrilon Pre, предназначен за деца с ниско тегло при раждане, съдържа огромно количество пребиотици, мастни киселини, витамини и минерали. Такъв състав осигурява адекватно хранене за новороденото, което се нуждае от по-богата диета от тази, представена в майчиното мляко..

Гамата от продукти за деца с чувствително храносмилане включва следните продукти:

"Nutrilon Comfort" на основата на частично хидролизирани протеини. Те се метаболизират много по-лесно и следователно лесно се усвояват от организма, без да „натоварват“ чувствителните черва на бебето. Благодарение на лесно смилаемите си протеини, той предотвратява запек и колики;

"Nutrilon Sour Milk" със съдържание на млечнокисели бактерии. Те са от съществено значение за нормалната функция на червата. Ето защо тази опция се препоръчва за деца, които страдат от функционални храносмилателни разстройства, включително колики и метеоризъм;

"Nutrilon Lactose Free", който не съдържа млечни протеини и поради това е подходящ за деца с индивидуална непоносимост към лактоза. Основното вещество в състава е калциев казеинат, който е допълнен с комплекс от мастни киселини;

"Nutrilon Antireflux", предназначен за хранене на деца със синдром на регургитация. Помага да се отървете от това неприятно явление поради включването в състава на естествени сгъстители, които в същото време имат положителен ефект върху храносмилателната система на бебето;

Nutrilon Pepti Gastro се основава на напълно хидролизирани протеини. Изключително лесна за смилане, има ниска алергенност и задоволява енергийните нужди на бебето.

Независимо от това, всички тези формулировки са част от хранителните грижи, поради което е необходима консултация с лекар преди да ги използвате..

За здрави деца се препоръчват Nutrilon Premium или Nutrilon SuperPremium. Те се различават по състав. "SuperPremium" съдържа повече здравословни мастни киселини, витамини и микроелементи, но не се понася еднакво добре от всички деца.

Органолептичните свойства на "Нутрилон" се различават в зависимост от конкретния сорт, но имат сходни характеристики:

В завършен вид "Нутрилон" има доста течна консистенция, което го прави доста удобен за хранене, независимо от вида на бутилката;

Няма характерния сладникав вкус на кърмата. Ето защо някои деца могат да откажат да го използват, особено когато преминават от HS към заместители или допълват HS.

От друга страна, след "Нутрилон" е много по-лесно да се върнете към кърменето, тъй като кърмата става по-приятна за бебето..

И така, нека обобщим.

Предимства

Богат асортимент с възможности за различни ситуации, включително проблеми с храносмилането или непоносимост към лактоза;

Достатъчно течна консистенция, опростяваща както приготвянето, така и храненето;

Много по-лесно е да се върнете към кърменето след адаптираното мляко, защото бебето ще хареса кърмата..

недостатъци

Липса на подчертан вкус, в резултат на което синът или дъщерята може да не започнат веднага да ядат;

Повечето храни не съдържат DHA (докозахексаенова киселина), която е от съществено значение за развитието на мозъка на бебето.

Трябва да се отбележи, че последният недостатък е доста противоречив. По принцип новородено без патологии на развитието получава всички вещества, необходими за развитието на мозъка, от майчиното мляко или стандартните млечни формули. DHA се изисква за бебе, което е родено преждевременно или с ниско тегло при раждане. Специални формулировки "Нутрилон" за такива деца съдържат тази киселина. Но обосновката му в състава на продуктите за бебе с нормално тегло или родено при нормални условия е доста противоречива..

Frisolac

Frisolak (известен още като Friso за някои продукти) също е всеобхватна марка адаптирано мляко за кърмачета. Разбира се, асортиментът му не е толкова голям, колкото на конкурента, но все пак включва както стандартни, така и специализирани продукти..

Основното предимство на Frisolak е, че има плътна консистенция и сладък вкус. Това прави много по-лесно преминаването към тази формула след кърмене. Бебето ще може да го възприема като алтернатива на кърмата. Връщането към кърменето обаче може да бъде много по-трудно..

Заслужава да се отбележи и богатият състав на Frisolak. Почти всички негови варианти, с изключение на изключително тясно специализирани, съдържат DHA и ARA мастни киселини. Те са необходими на тялото на бебето за нормално развитие, като имат положителен ефект върху костната тъкан, кожата, нервната система и мозъка..

"Frisolak" в поредицата от първия ден от живота е представен в следните варианти:

"Frisolak Friso Gold 1" е стандартен състав, направен от прясно мляко, съдържащ голямо количество витамини, минерали и мастни киселини, необходими за развитието на бебето. DHA също е включен;

"Frisolac 1" се основава на специално обработен протеин, който е по-лесен за смилане. Също така съдържа мастни киселини, антиоксиданти и нуклеотиди, необходими за развитието на мозъка;

"Frisolac Friso VOM 1" с комплекс от пребиотици, насочен към подобряване на храносмилането. Помага в борбата с всички проблеми с храносмилането, включително запек, колики и регургитация;

Frisolac Friso HA 1 за чувствително храносмилане. Хипоалергичен, на основата на частично разцепен протеин, съдържащ мастни киселини, пребиотици и нуклеотиди.

Трябва да се отбележи отделно, че специализираните смеси Frisolac за чувствително храносмилане или деца с функционални храносмилателни разстройства наистина показват своята ефективност в борбата с колики, запек и регургитация. Галактоолигозахаридите се използват за подобряване на усвояването на храните.

Органолептичните свойства на "Frisolak" се различават в зависимост от конкретния вид, но те имат общи черти:

Доста гъста консистенция, която е сравнима с майчиното мляко, или може дори да изглежда малко по-плътна;

Сладък вкус. Благодарение на това ще бъде много по-лесно да преминете към адаптирано мляко след кърмене - детето няма да прави разлика между кърмата и Frisolac. Връщането към GW обаче може да бъде трудно..

По принцип майките отбелязват, че децата ядат "Frisolak" с голямо удоволствие и няма негативни явления от храносмилателната система при бебетата.

И така, нека обобщим.

Предимства

Приятен вкус, благодарение на който бебето с удоволствие ще яде "Frisolac", дори ако трябваше да премине към него след период на кърмене;

Висока ефективност на специализирани формулировки при лечение и профилактика на функционални нарушения на храносмилането - колики, запек, регургитация;

Богат асортимент от сортове, включително тези, насочени към терапевтично хранене;

DHA се среща в почти всички сортове.

недостатъци

Няма продукти без лактоза. Дори хипоалергенните включват млечен протеин, макар и в частично преработен вид;

След Frisolac може да е трудно да се върнете към кърменето.

Като цяло недостатъците на смесите са чисто номинални. Родителите на деца с непоносимост към лактоза обаче трябва да обърнат внимание на продукти от други производители..

Сравнение

Най-добрият микс е миксът, който е препоръчал вашият педиатър. Независимият избор на алтернатива за кърмене не се препоръчва, включително от СЗО, и следователно не си струва да прехвърляте бебето на адаптираното мляко по желание.

Както "Nutrilon", така и "Frisolac" имат сходни предимства и недостатъци. Въпреки това, в някои отношения тези смеси се различават..

Коя адаптирано мляко е по-добре Nutrilon или Frisolac (FRiSO)

C, защото внимателно проучете състава.
1) Хумана само една формула до една година, Фрисов две формули, тоест тя е по-адаптирана по възраст.
2) какво мислите, имате ли нужда от смес от l карнитин, нуклеотиди, ds PNFA при деца? Те не са в човека. И frisovom е изцяло направен като цялостно адаптирано мляко.
3) при хумана лактулоза, тоест ефектът е осмотична диария, тоест помага само срещу запек и това е всичко.
Frisov е напълно адаптирана смес с естествена дъвка от рожков - гъста (антирефлукс ефект), пребиотични свойства (нормализира микрофлората) и анти-запек ефект (и много ефективен).

Нутрилон или Фризо?

Потребителски коментари

Избягахме от алергията само с Frisopep и изпражненията са добри, макар и горчиви, дъщерята го яде само с каша, една смес категорично отказва

Имаме нещо, което не усвоява фризо, взех фризо злато, очевидно няма достатъчно ензими, така че седим на симилак, тъй като зъбите излизат и стомашно-чревният тракт ще излезе и ще се опитаме да преминем към фризо

Nutrilon, старши беше на Nutrilon premium от 3 до 6 месеца, от 6 до 1 на ферментирало мляко. Junior от месец до Nutrilon Premium

Моята яде всичко, но не запек, опитахме и много неща, сега ядем като Нени в продължение на една седмица. Очакваме резултата.

Така че ние също опитваме всичко, търсейки какво може да излезе: (((((

Рейтинг на адаптирано мляко

 • 1 Нутрилон
 • 2 Нан
 • 3 Неподписан
 • 4 Нутрилак
 • 5 Хумана
 • 6 хип
 • 7 Агуша
 • 8 Семилак
 • 9 Бебе
 • 10 Фризо

След раждането бебето се нуждае от майчиното мляко. Съставът му е идеален за новородено и включва витамини, минерали и хранителни вещества, от които се нуждае малкият човек. Той ще бъде напълно наситен с тази храна в продължение на шест месеца и едва след това ще изисква въвеждането на разнообразие в диетата си..

Но, за съжаление, много майки нямат възможност да хранят бебето си с кърма през всичките 6 месеца. Причините могат да бъдат различни: липса на мляко, сериозно заболяване или отиване на майката на работа. В такива случаи родителите са принудени да прибягват до използване на млечни формули. Разбира се, те не са в състояние да заменят майчиното мляко, но производителите се опитват да приведат състава възможно най-близо до майчиното мляко.

Любящите родители искат само най-доброто за своето бебе, следователно бебешката храна също се опитва да намери безопасна и висококачествена храна. Според експерти е съставен рейтинг на адаптирано мляко за кърмачета. Може би той ще помогне на родителите да направят правилния избор..

Нутрилон

Сред млечните смеси водещата позиция в класацията заема Nutrilon. Произвежда се от холандската компания Nutricia и разполага с голям асортимент за здрави деца и деца с различни увреждания. Съставът на всяка серия е различен, подбира се специално за новороденото, като се отчита неговата възраст и съществуващи нарушения в организма.

Всички видове Нутрилон са насочени към укрепване на имунната система, като имат благоприятен ефект върху чревната микрофлора, предотвратяване появата на колики и образуване на газове и правилното развитие и растеж на новороденото. Цената за една консерва е доста висока и варира от 270 до 850 рубли, в зависимост от вида на избраната смес и формата на нейното освобождаване.

Следващото място в класацията е заета от бебешка храна Nan, която се произвежда от Швейцария. Произвежда се за здрави деца от различни възрасти. Предлагат се и безлактозни и хипоалергенни формули за деца, склонни към хранителни алергии..

Можете да използвате Nan както като допълващи храни, така и като пълноценно хранене. Комплексът от витамини, включени в сместа, повишава имунитета на детето. Протеиновите компоненти позволяват на новороденото да се развива и расте нормално. Хранителните вещества имат благоприятен ефект върху храносмилателната система на бебето, като елиминират появата на храносмилателни проблеми. Цените за кутия смес се различават в зависимост от избрания тип и са 340 - 650 рубли.

Неоправдано

Почетното 3-то място в класацията заема бебешката храна Nestogen. Швейцария също е производител на тази смес. Предназначен е за деца от раждането без здравословни проблеми. Предлага се в 5 вида, всеки от тях е предназначен за определена възраст на новороденото.

Unestogen е хранителна формула, която съдържа пребиотици, основни витамини и минерали за растежа и развитието на новородените. Производителите гарантират на новороденото удобно храносмилане, когато яде бебешка храна. Средната цена на Nestozhen, чието тегло е 700 грама, е в рамките на 250 рубли.

Нутрилак

Следващото място се заема от местния производител - Nutritek. Храненето с мляко Nutrilak се произвежда за новородени на различна възраст. Основните съставки в състава са краве мляко, растителни масла, млечна деменрализирана суроватка. Сместа включва още 30 витамина и 20 микроелемента, необходими за пълноценното развитие на бебето..

Всички серии Nutrilak са предимно без захароза. Производителите също произвеждат хипоалергенна бебешка храна за лечение и профилактика на леки хранителни алергии при новородени. Средната цена за 350 грама смес е 165 рубли.

Хумана

5-то място в класацията може да бъде дадено на сместа Humana. Производителят му е Германия. Целият асортимент се състои от пет серии за бебета на различна възраст. Също така производителите произвеждат бебешка храна за недоносени бебета и деца, склонни към алергии..

Humana се произвежда от прясно обезмаслено краве мляко без ГМО, овкусители и консерванти. Сместа е обогатена с витамини и пребиотици за защита на имунната система на детето. Може да се използва от деца с непоносимост към фруктоза, глутен и захароза. Детската храна на Humana не съдържа нуклеотиди. Средна цена за 500 гр. смес е 400 рубли.

Следва сместа Hipp, произведена от Германия. Подходящ е за бебета от 2 седмици до шест месеца. Има и серии за деца над 6 и 10 месеца.

Съставът на Hippa включва обезмаслено краве мляко на прах, растителни масла, пребиотици, пробиотици и нуклеотиди. Тази формула за кърмачета защитава храносмилателните органи на новороденото, насърчава развитието на имунната система и предотвратява алергии. Цена за 350 гр. Хип средно 350 рубли.

Агуша

Седмото място в рейтинга се заема от Агуша, а Русия е негов производител. Компанията произвежда суха формула за бебета от 6 месеца и течност за бебета от раждането. Всички бебешки храни Agusha са разделени на два вида: ферментирало мляко и прясно. По-добре е да започнете да храните новородено със свежи смеси и след това постепенно да преминете към ферментирало мляко.

Течните млечни формули се предлагат в 200 ml единици и са много удобни за употреба: те просто трябва да се нагреят преди употреба. Съставът включва лактоза, пълномаслено мляко, растителни мазнини, витамини, нуклеотиди, минерали. А сухите смеси включват обезмаслено мляко, растителни масла, лактоза, пребиотици, минерали, витамини, пробиотици, нуклеотиди. Но има и специални серии Agushi без нуклеотиди, пребиотици и пробиотици, омега-3 киселини и йод. Ценови диапазон за 400 гр. тази детска храна варира от 280 до 420 рубли.

Семилак

Следващата в класацията е испанската смес Semilak. Съдържа нуклеоиди и пребиотици, които подобряват имунитета на новороденото и предотвратяват колики и подуване на корема..

Мастните омега-3 и 6 киселини допринасят за развитието на мозъчните клетки на бебето и ретината му. Semilak не съдържа палмово масло, което по най-добрия начин влияе върху храносмилането и усвояването на калция от тялото на бебето. Разход за 400 гр. тази смес е средно 350 рубли.

Скъпа

Бебето заема достойно 9-то място в класацията. Производителят му е Русия. Тази бебешка храна е популярна сред майките поради високото си качество и доста достъпна цена..

Съставът варира в зависимост от серията. Основните вещества са витамини, минерали, желязо, пребиотици, нуклеотиди. Сместа Malyutka не съдържа захар, консерванти, багрила, ГМО. Цената му е 350 гр. е около 250 рубли.

Фризо

И 10-то място в класацията се заема от производители от Холандия със смес Friso. Тази бебешка храна е специално създадена за недоносени бебета и бебета с ниско тегло при раждане. Производителите са осигурили всичко за съзряването на червата, развитието на нервната система, укрепване на имунитета и микрофлората на новороденото. Идеален и за хранене със сонда. Съдържа аминокиселини, пребиотици, нуклеотиди, балансирани мазнини. За 400 гр. Friso смес цената е 400 рубли.

МястоПроизводителСтранаЦена, търкайтеСпециални смеси
1НутрилонХоландия270-850Отделни храни за различни заболявания, укрепва имунната система
2NASШвейцария340-650Безлактозни и хипоалергенни смеси, повишен имунитет
3НеоправданоШвейцария250Подходящ от раждането, за деца без аномалии в здравето
4НутрилакРусия165Въз основа на краве мляко, с витамини, хипоалергенни серии
петХуманаГермания400За недоносени бебета и склонни към алергии, от краве мляко, с витамини и пребиотици
6ХипГермания350За бебета от 2 седмици, на основата на краве мляко, съдържа пребиотици, укрепва имунната система
7АгушаРусия280-420Ферментирали и безквасни смеси на основата на краве мляко, специални серии
8СемилакИспания350Съдържа нуклеиди и пребиотици, без палмово масло
деветСкъпаРусия250Съдържа нуклеиди и пребиотици, без захар
десетФризоХоландия400За недоносени бебета и бебета с ниско тегло, подходящи за хранене в сонда

Този рейтинг на адаптирано мляко за новородени по някакъв начин ще помогне на родителите да се ориентират в магазините сред голям асортимент от стоки. Не е нужно да избирате само най-скъпите и известни марки производители, които са на първите места в рейтинга.

Също така трябва да слушате бебето си. В крайна сметка всяко дете е индивидуално, едното е идеално пригодено за сместа Malyutka, а другото яде добре Semilak. Необходимо е внимателно да се проучи съставът на сместа, особено за родители на деца с тенденция към алергии. Също така се препоръчва да обсъдите избора си на бебешка храна или нейната промяна с педиатър, заедно с него трябва да вземете предвид всички характеристики на детето: тегло, здраве, настроение и едва тогава ще бъде направен правилният избор на млечна формула.

Нутрилон или Фризолак: сравнение и коя смес е по-добра

Кърменето е най-трогателният процес, който природата някога е създавала. Това са моменти на единство между майка и дете, когато те принадлежат само един на друг. Не може да има по-здравословен продукт от кърмата. Но, за съжаление, в съвремието не всяка жена може да осигури на бебето си достатъчно мляко. Вината е в екологията, стреса, възможните здравословни проблеми. Но ако внезапно възникне такава ситуация, не бива да се паникьосвате. Учените са представили на съвременните майки голямо разнообразие от храни за кърмачета. Със сигурност мнозина обърнаха внимание на огромния асортимент в магазините и аптеките.

Когато избирате смес, трябва да се ръководите от препоръките на педиатър и да подбирате строго индивидуално. Чуждестранните смеси са популярни (Холандия, Холандия, Англия, които са получили добра търговска площ от нас. Нека разгледаме и сравним такива смеси като Nutrilon и Frisolak.

"Нутрилон"

Произведено от Nutricia, един от лидерите в детската храна. Представено в основно (за здрави деца) и специално (за бебета със здравословни проблеми - алергии, колики, отхвърляне на лактоза).

Нутрилон произвежда и храна за недоносени бебета, които се нуждаят от специални грижи. В зависимост от възрастта на детето, продуктите Nutrilon се разделят на групи - от раждането до 18 месеца. Основните компоненти, които съставляват:

 • Протеини, въглехидрати, мазнини.
 • Аминокиселини, минерални и витаминни комплекси.
 • Различни киселини, необходими за развитието на детския организъм.
 • Асортиментът на тази марка включва не само смеси, но и зърнени култури..

"Фризолак"

Тази бебешка храна се произвежда от Freezeland Foods Corporation..

 • Формули за деца без здравословни отклонения.
 • Пребиотик - насочен към решаване на проблеми със стомашно-чревния тракт.
 • Хидролизирана на протеинова основа - за бебета, склонни към алергии.
 • На основата на соев протеин - тялото не може да понася протеини и лактоза.

Общи черти

За да определим коя смес е най-подходяща за хранене на вашето бебе, нека подчертаем общите характеристики:

 1. И двете формули са чудесни за хранене на бебета от раждането. Те включват всички необходими елементи..
 2. В продуктите на всяка марка има различни видове смеси: от обикновени основни до специализирани.
 3. И двете смеси са бързо разтворими, не изискват допълнителна топлинна обработка.
 4. Произвежда се както в калаени, така и в пластмасови опаковки с различни тегловни категории: от 300 g до 800 g.
 5. И двете смеси не съдържат оцветители, консерванти.
 6. И двете смеси се предлагат на пазара като лесно смилаеми.
 7. Всеки етап от производството на двете марки е строго контролиран. И двете компании имат сертификати за качество на продуктите, препоръки от педиатри, положителни отзиви на потребителите.

Какви са разликите?

 1. Съставът на "Frisolac" съдържа масла от едноклетъчни гъби, а в "Nutrilon" този компонент отсъства.
 2. За сравнение много майки отбелязват по-плътна консистенция на готовата смес "Frisolac", отколкото "Nutrilon".
 3. Линията Nutricia предлага на потребителя такава смес като ферментирало мляко. Frisolac няма такъв продукт..
 4. Вкусът на сместа Frisolac се счита за по-сладък, докато Nutrilon няма ярко богат сладък вкус. Ето защо децата не винаги възприемат Нутрилон като заместител на кърмата..
 5. Смес "Nutrilon" се различава в ценовата категория като по-скъпа от "Frisolac".

Какво трябва да избере мама

Когато правите избор в посока на конкретна марка бебешка храна, не трябва да разчитате на отзиви на други хора. На първо място, изхождайте от характеристиките на здравето на вашето бебе. Не пренебрегвайте препоръките на лекарите. По-добре е, ако детски гастроентеролог ще ви помогне при избора. На свой ред можем да кажем, че няма значителни разлики между смесите Nutrilon и Frisolac. Но все пак трябва да направите избор. Така:

 • Ако сте с ограничен бюджет, тогава Frisolac ще бъде по-подходяща смес за вашето бебе. Тази марка предлага богат избор от различни категории адаптирани адаптати за кърмачета с високо качество.
 • Съставът на сместа Frisolac включва докозахексаенова киселина, която е строителен материал за развитието на мозъка. В Nutrilon този компонент се използва само в смес за недоносени бебета. Ето защо майките, които се интересуват от хранителния състав, също могат да обърнат внимание на това..
 • За бебета с нарушено храносмилане Nutrilon предлага и специализиран Nutrilon Comfort - за колики и запек и ферментирало мляко Nutrilon. Последният тип е адаптиран за основно хранене, а не допълващи храни присъстват само в тази компания. Много майки отбелязват подобрение в работата на храносмилателния тракт на децата си, когато ги хранят с тази конкретна смес..

Във всеки случай, при изкуствено хранене, не забравяйте да обърнете внимание на реакцията на детето, как то смила храната, как наддава. В крайна сметка всеки, дори и най-малкият човек, има свои собствени предпочитания. Самото хлапе може да откаже едната смес, а другата ще бъде изядена с удоволствие. Основното е, че бебето расте здраво и всяка бутилка му дава сила и енергия за развитие.

Коя хипоалергенна смес е по-добра

Коя хипоалергенна смес да изберете

Използването на хипоалергенни смеси се извършва по препоръка на педиатър и под негов надзор. Такива продукти не могат да бъдат въведени в диетата на бебето сами..

За да се премахнат алергичните реакции при деца и да се предотврати непоносимост към храна, се препоръчва да се подбира храна не само с хипоалергенен протеин, но и с липиди, бифидобактерии, пребиотици и нуклеотиди. Добрата хипоалергенна формула за кърмачета, в допълнение към лечението на алергии, трябва:

 • подобряване на процеса на храносмилане;
 • предпазват от чревни инфекции;
 • насърчават развитието на тялото на детето;
 • оформят и укрепват имунната система.

Интересно е

Формули, направени на основата на частично или напълно хидролизиран суроватъчен протеин, могат да се приемат от деца, които имат фамилна анамнеза (брат, сестра или родител) със склонност към хранителни алергии.

Списък на хипоалергенните смеси

Омега-3 и Омега-6 мастните киселини (липиди) в адаптираното мляко са отговорни за развитието на мозъка и зрението, нуклеотидите поддържат имунитета, бифидобактериите създават здравословна микрофлора в стомашно-чревния тракт.

Пълен списък на хипоалергенни смеси, които съдържат всички полезни компоненти, изглежда така:

 • Nestle Nan Хипоалергичен;
 • Nutrilon Hypoallergenic;
 • Нутрилон аминокиселини;
 • Нутрилон Пепти Гастро;
 • Nutrilon Premium Junior PronutriPlus;
 • Nutrilak Peptidi MCT;
 • Nutrilak Premium Hypoallergenic;
 • Friso Frisopep;
 • Friso Frisolac GA;
 • Similac GA;
 • Hipp HA Combiotik;
 • Хумана ха.

Каква е разликата между хипоалергенните смеси

Антиалергенната бебешка храна има основните разлики в степента на хидролиза (разграждане) на млечния протеин, нивото на концентрация в състава на лактозата и наличието на палмово масло. Най-добрите хипоалергенни смеси се правят по технологията на дълбока (пълна) протеинова хидролиза. Те включват Friso Frisopep, Hipp HA Combiotik и Nutrilak Peptidi MCT..

Таблица 1. Сравнение на хипоалергенни смеси Nestle Nan Hypoallergenic и Friso Frisopep
Наименование на антиалергична кърма за кърмачетаХарактеристики на съставаТехнология на производствоНазначаванеБебешка възраст
Nestle Nan ХипоалергиченВключва: DHA (Омега-3) и ARA (Омега-6) мастни киселини; бифидобактериум BL; палмов олеин.Частична хидролиза на суроватъчен протеин.За предотвратяване на развитието на алергии; за стимулиране на имунната система, както и развитието на очите, мускулите и мозъка на детето.0 до 18 месеца.
Фризо ФрисопепСъдържа: лактоза (50%); пребиотици; пет основни нуклеотида.Пълно разграждане на млечния протеин.За лечение на алергии (леки до умерени) към протеини от краве мляко; за формиране на здравословна микрофлора в червата; за узряване на имунната система.0 до 12 месеца Подходящ за продължителна употреба.

Хипоалергенните смеси на Similac GA не съдържат палмово масло, поради което използването им допринася за ефективно усвояване на калция и пълна минерализация на тъканите. Ако детето има непоносимост към лактоза, се препоръчва да се въведе Nutrilak Premium Hypoallergenic храна в диетата с максимално намалена концентрация на млечна захар.

Най-добрата хипоалергенна формула за новородени

Кърмачетата са особено чувствителни към адаптираното мляко, така че трябва да изберете храна, която елиминира ефектите на алергените и защитава храносмилателната система. Най-добрата хипоалергенна формула за новородени съдържа пребиотици, които стимулират усвояването на полезните комплекси от организма.

Най-ефективните хипоалергенни протеинови смеси, които могат да се приемат от раждането (етикет на опаковката - номер 1), включват:

 • Nestle Nan 1 Хипоалергичен;
 • Similac GA 1;
 • Нутрилон 1 Хипоалергичен;
 • Нутрилон аминокиселини;
 • Нутрилон Пепти Гастро;
 • Hipp HA Combiotik 1;
 • Humana HA 1.

Мнение на педиатър

Храненето с млечна формула Humana HA 1 не се препоръчва в стадия на обостряне на тежки хранителни алергии. Продуктът се използва за предотвратяване на непоносимост към храна при здрави бебета и новородени в риск.

заключения

Формулите, съдържащи хипоалергенни разделени протеини, са показани за употреба от деца, склонни към алергии. Продуктите включват цялата гама хранителни вещества за пълноценното развитие на мозъка, зрението, костите и мускулните тъкани, както и за укрепване на имунната система и нормализиране на изпражненията на детето.

Асортиментът от хипоалергенни формули в нашия онлайн магазин ви позволява да изберете сместа, препоръчана от педиатъра за вашето дете. Тук ще намерите бебешка храна с повишена или минимална концентрация на лактоза.

Friso бебешка храна Прахообразна формула за деца в риск от хранителна алергия Frisolac GA 2 - преглед

Тя е най-добрата сред изпитаните смеси! А също и сравнение на Frisolac GA с Nutrilon GA.

За съжаление от 3 месеца бебето ми страда от атопичен дерматит, алергии и FN, от 4 месеца сме на IV и в търсене на най-добрата смес. При последното посещение на алерголога и гастроентеролога ни беше препоръчано да преминем към пълна хидролиза (Frisopep или Nutrilon Pepti Gastro), тъй като кожата на някои места по краката и корема беше суха, в гънките на краката се появиха и изчезнаха зачервяване и петно ​​по бузата.

Детето беше на 6 месеца и тъй като така или иначе беше необходимо да премина на 2, трябваше да взема решение за сместа по-рано. На свой собствен риск и риск решихме да опитаме друга марка (до 6 месеца те ядоха нутрилон GA1) и частична хидролиза, тоест GA отново. Изборът падна на Frisolak GA 2.

Буркани със сместа се предлагат само в 400 грама. И, честно казано, понякога трябва да ги потърсите. Цената за тази смес е по-висока от тази за Nutrilon GA. Можете обаче да закупите за бъдеща употреба за промоция (те са доста често в Detsky Mir), което правим и ние.

Бурканът е много по-удобен, отколкото в Nutrilon: той има специално ниво за отстраняване на плъзгача от мерителната лъжица, както и устройство за съхранение на лъжицата, докато в Nutrilon също трябва да изкопаете тази лъжица.

Nestogen, Frisolak, Nutrilak - какво бихте избрали?

Ооо, опитахме много смеси. Все още се кълна.
Дадено: дете на 8 месеца почти напълно на IV напълно.
Какво беше в самото начало.
Нутрилак (в РД) - Нутрилон - Малютка - Нутрилон - Малютка - Белакт 0-12 - Нутрилак.
Е, приключихме да играем със смяната на смесите по съвет на бъдещия лекар, аз все още представям на детето злоупотребяващи допълнителни храни. Факт е, че никой не ми каза, че детето трябва постепенно да отмени сместа и че ако майка ми е имала алергични прояви (аз съм алергична към новокаин), по-добре е да играя на сигурно място - да дам хипоалергенна смес, в резултат синът ми е придобил най-дивата атопика, която все още лекувам от.
И най-важното - попитах свекърва си - нормално ли е детето да има обрив постоянно и колики след хранене??
Отговорът беше - това е норма! Детето цъфти, коликите са нормални. Ще мине от само себе си, добре, ако ви притеснява - ето, полисорб, мамо, дайте го на детето. Или - е, дайте на детето белакт, може би ще му отива, сега можете да нахраните бебето, а вечер можете да дадете на белакта пълна порция, нищо няма да се случи!

Прехвърлихме се при друг лекар (минаха 3 месеца, детето е само на 4 месеца, върна се от свекървата в дома си), преместихме се - тя каза само една нецензурна дума и я залепи в инфекцията, гледайки лезиите по лицето и краката си, лежеше три седмици, пуснете.
Седим на хидролизати и соя (пихме фризопеп AS за деца с алергия към млечни протеини и преминахме курс на лечение, сега симилак изомил, тиквички, карфиол се яде от дете (опитвам се да въведа елда каша с трудности, защото първата допълнителна храна от каша се провали, детето отново влошено),).

Момичета, настоявам, не повтаряйте грешките ми !! Всяко дете е различно, но ако имате склонност към алергии, играйте на сигурно, защото е възможно склонността към алергии да е била предадена от вас на вашето дете..

помогнете с някакъв съвет относно избора на сместа, моля!

Моята сила вече не е, не мога да разбера какво да правя, отколкото да храня дете на месец и 10 дни.

От самото начало нямах достатъчно мляко, така че бях допълнен със смес, първо Nutrilon 1 (редовно), сега Nan 1 хипоалергично (бузите ми бяха покрити с пъпки, мислеха, че е от Nutrilon). Сега една седмица е чисто върху сместа. Дерматитът се появи първо на бузите, след това на брадичката, слепоочията, шията, ушите, сега започна да се появява на гърдите, кожата изглежда като ороговела, обелена. В същото време от самото начало столът му на тази Нана е много рядък, сега той не е бил от два дни, въпреки че стомахът му е мек и не е подут. Анализът на изпражненията показва възпаление в червата (повишени бели кръвни клетки), във връзка с което педиатърът (платен за патронаж) предписва Enterofuril и Creon. Освен това направиха анализ за млечна киселина - тя не показва непоносимост към кравето мляко.
Двама педиатри - окръжен и платен за патронаж - дават различни препоръки относно смяната на сместа: областният съветва да се опитат различни въз основа на козе мляко, а по отношение на патронажа той казва, че най-вероятно козето мляко няма да помогне и е необходима чисто терапевтична смес Nutrilon Pepti gastro (ако е правилна) записа) и преминете към него от хипоалергенна Nana плавно, за една седмица, като давате и двете смеси в различни пропорции при всяко хранене. В същото време давайте капки фенистил при алергии. Но изобщо не разбирам как можете да давате фенистил и да продължите да храните тези, към които сте алергични. Чувствам, че ще излекуват детето ми напълно: ((((Не знам на кого да вярвам и какво да правя: (((((
Ако някой е срещнал същата реакция към хипоалергенна смес, моля, напишете как се измъкнахте от това, моля!

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител. Как да станете доверие.

Кърмене

Предлагам да споделя и обсъждам.
Имаме смесено хранене - веднъж смес, веднъж изцедено мляко.
Няма достатъчно мляко, уви Необходимо е да се изцежда по-често, но това не е възможно.

Досега все още не сме решили окончателно за избора на сместа. Споделете своя опит, кой какво храни и защо такъв избор (не непременно за себе си конкретно, можете да кажете за избора на сестра си / приятелка / съсед).
В b-tse ни беше препоръчан Nutrilon (като марка и по-конкретно вида Nutrilon, в зависимост от ситуацията).

Ядохме Pre-Nutrilon, сега завършваме Friso-Pre. Това е, по препоръка на педиатър, смес за ниско тегло при раждане и недоносени бебета. Но тъй като тази смес не ни помага при напълняване, ще преминем към обичайната. Кое? NAS? Нутрилон? Фризо? Скъпа?
Имам отпушена кутия Nutrilon 1, опитахме я, изглежда нормално.
Всякакви лекарствени смеси са горчиви - не всички деца го харесват, по-специално от регургитация (обикновено е кашица), хипоалергични (ние също го ядохме).

Не се препоръчва да прескачате от смес към смес

Защо е категорично противопоказано?

В болницата самата лекарка експериментира със сместа за нас. Първоначално ни дадоха хипоалергенния Нутрилон, след това тя ни посъветва да предварително нутрилон, но Полина започна да повръща от него и преминахме към обикновен Нутрилон. След това отново бях посъветван да ям предварително и при липса на предварително нутрил навсякъде, започнахме да ядем фризо. Сега вече довършваме консервата, вече няма да я храня с предварителната смес, тя е безполезна, така или иначе не наддаваме.
Преди да изберете сега - Frisolac или Nutrilon? за цената почти същата.
Отново в b-tse момичето получаваше различна смес почти на всеки три дни, но имаше проблеми - тя плюеше всичко.