По всяко време семейните двойки са измисляли различни начини, понякога странни и сложни, чрез които са се надявали да заченат момче. Китайските жени, желаещи да родят мъжко дете, по време на интимност, полагат глави на север. Сред германските племена зачеването на бъдещ рицар било възможно само в хубав слънчев ден. Славяните, за да се роди героят, слагат мъжко нещо под възглавницата преди началото на половия акт. А древните египтяни вярвали, че е възможно да забременеете с момче на пълнолуние.

Разбира се, всичко това са суеверия. Зачеването на момче обаче наистина може да бъде планирано. Има методи, чрез които, ако не на 100%, но все пак е напълно реалистично да се изчисли пола на бебето. Тези методи дават много големи грешки, тъй като се основават на физиологичните характеристики на мъжете и жените, а човешкото тяло е капризно и често се държи непредсказуемо. Ето защо не трябва наистина да се надявате и да разчитате на тях, въпреки че можете да опитате. Планирайки момче, човек трябва да се подготви не само за успех, но и за провал..

Първи метод. Зачеване на момче от календара за овулация

Само жена, която знае началото на овулацията, може да зачене момче, използвайки този метод. Ако времето на освобождаване на яйцето варира от месец на месец, тогава е по-добре да не използвате този метод. Мъжките Y-сперматозои оживени и активисти са по-големи от своите X-колеги, но по-малко стабилни, бързо умират. Но именно Y-сперматозоидите дават на мъжкия ембрион по време на оплождането на яйцеклетката.

Следователно, за да стане зачеването на момче възможно най-вероятно, е необходимо да се познае полов акт точно по време на овулацията. Ако правите секс преди овулацията, мъжките Y-половци може да не доживеят, за да видят яйце. За да определите надеждно точното време за оплождане, можете да закупите тестове за овулация или да следите календара за овулация..

Втори метод. Зачатие на момче според теорията на Shettles

На двойки, желаещи да раждат момче, може да се препоръча методът Shettles, който се основава на различна активност на сперматозоидите с Y и X хромозоми. Този метод за зачеване на мъжко дете е доста ефективен: при 80 двойки от 100 резултатът е успешен..

Принципът на действие на този метод като цяло е подобен на опцията за оплождане според календара на овулацията. Ако правите любов в деня, когато яйцеклетката напусне яйчника и задължително с женски оргазъм, но игнорирате интимността седмица преди овулацията, тогава зачеването на момиче е малко вероятно да се случи.

X-сперматозоидите, скрити в гениталния тракт на жените след предишни копулации, са тежки и непохватни, в алкална среда те не оцеляват до следващата овулация. И леките и пъргави попови лъчи, освобождавайки се от конкурентите, бързо стигат до ново яйце.

Трети метод. Зачатие на момче според лунния календар

Лечителите на древна Индия имали свои собствени идеи за това кой ден може да заченете момче. Те вярвали, че е безполезно да се опитвате да правите това на 11-ия и 13-ия лунен ден. Според лунния календар е оптимално да влезете в сексуални отношения за зачеване на момче, когато луната е на небето при мъжките знаци на зодиака: в Стрелец, Лъв, Близнаци, Везни, Водолей, Овен. Но ако луната е в женския зодиак, тоест в Дева, Скорпион, Телец, Козирог, Риби, Рак, тогава вероятността да забременеете с момиче се увеличава. Периодът на пълнолуние и новолуние е неблагоприятен за зачеване на мъжко дете.

Четвърти метод. Зачеване на момче според таблицата с номера на двойката

Тази таблица може да допринесе за зачеването на момче. Трябва само да намерите номера на двойката в него. Хоризонталната линия показва месеца, в който е роден мъжът, във вертикалната колона - месеца на раждането на жената. Номерът на двойката е в пресечната точка на реда и колоната. Например, ако жената е родена през юни, а мъжът е роден през март, тогава сдвоеният им номер е 6.

На следващата графика трябва да намерите номера на двойката и да видите през кой месец е най-възможно да забременеете с момче. Веднага става ясно, че двойка с номер 6 най-вероятно ще зачене мъжко дете през октомври и най-малко през март и април..

Пети метод. Зачеване на момче според възрастовия календар на майката

Можете да опитате да забременеете с момче, като използвате възрастовия календар на майката. Жената просто трябва да намери възрастта си в таблицата и да види кога вероятността за зачеване на мъжко дете е най-голяма за нея. Например, ако бъдещата майка в момента е на 24 години, тогава е най-добре да влезете в интимни отношения през януари, март, април, юни, юли.

Шести метод. Зачеване на момче на японски

Японски учени твърдят, че пушащите родители имат рязък спад в способността да раждат момче. Според проучвания семейните двойки, които не се разделят с цигара, са по-склонни да имат момичета, а момчетата предпочитат да се раждат на майки и татковци, които избират здравословен начин на живот..

Седми метод. Зачеване на момче на немски език

Но германски учени от Световния институт за населението стигнаха до извода, че малко изнервените и притеснени жени забременяват с момчета. Един модел ги тласна към такава интересна идея: в бурните години за Германия, например, когато Берлинската стена беше разрушена, се родиха много по-малко момчета, отколкото в мирни периоди от историята.

Осми метод. Зачеване на момче на италиански

Италианските изследователи имат собствено мнение относно вероятността за зачеване на мъжко дете. Те вярват, че момичетата се раждат предимно от слаби жени, а наедрелите майки носят момчета. Италианците проведоха обширен експеримент, в резултат на който се оказа, че жените с тегло над 54 кг са по-добри да забременеят с момче. Ето защо майките, които мечтаят да раждат момче, не могат да си откажат гастрономически удоволствия.

Заченете момче: кои са най-ефективните методи?

Някои двойки биха искали да могат да избират пола на нероденото дете и да знаят какво да правят, за да заченат момче? Смята се, че желанието за раждане на син винаги е било по-често от раждането на дъщеря, което възниква по различни причини, например желанието да се роди наследник. Нека разгледаме някои от най-популярните начини.

Възможно ли е да се избере полът на детето?

Днес е невъзможно да се избере абсолютно точно пола на нероденото дете, но има много начини, съвети и трикове, които помагат да се увеличат шансовете за зачеване на момче. Важно е да запомните, че нито един от методите няма да даде 100% гаранция за раждането на син, така че не трябва да се надявате на абсолютен успех по този въпрос..

На първо място, важно е двойката да подходи отговорно към планирането на бременността и да посети гинеколог и уролог. Ако бъдещите родители са готови за зачеване, можете да започнете да изпробвате описаните методи и в същото време да ги проверите за надеждност..

Каква роля играят хромозомите в зачеването??

Комплектът от X и Y хромозоми е пряко свързан с пола на нероденото дете. Както знаете, мъжките сперматозоиди носят както Х хромозомата, така и Y. Полът зависи от това коя хромозома на бъдещия татко ще се свърже с женската. За да забременее като момче, мъжката репродуктивна клетка трябва да носи Y хромозомата..

Y хромозомите са активни, но умират бързо, а X хромозомите са по-бавни, но живеят по-дълго. В този случай е важно правилно да се определи овулацията, така че Y-сперматозоидите да имат най-големи шансове за оплождане на яйцеклетка. Прочетете по-долу за подробен начин за забременяване с момче чрез изчисляване на овулацията.

За да се улесни зачеването на син, има няколко препоръки за "укрепване" на Y-спермата:

 • мъжът трябва да се въздържа за седмица или две, което ще позволи увеличаване на концентрацията на мъжките хромозоми;
 • преди полов акт и двамата съпрузи не трябва да си правят гореща вана;
 • трябва да спрете да използвате смазки, те могат да повлияят отрицателно;
 • женският оргазъм трябва да дойде по-рано от мъжкия, производството на секрет влияе върху промяната във вагиналната среда, става алкално и по този начин мъжките хромозоми имат повишен шанс за оцеляване.

Какво да направите, за да забременеете като момче?

В необятността на Интернет има десетки начини, които обещават да помогнат за избора на пола на нероденото дете. Има няколко от най-често срещаните и използвани методи:

 • създайте алкална среда във влагалището;
 • "Подновете" кръвта;
 • изчислете овулацията;
 • използвайте китайския метод;
 • спазвайте специална диета.

Метод първи: създаване на алкална среда

Един от начините, популяризирани на форума, е създаването на алкална среда във влагалището, която е най-благоприятна за Y хромозомата и най-малко удобна за X хромозомата. Смята се, че измиването на влагалището със содов разтвор ще помогне на мъжко дете да забременее.

Прогресивните лекари обаче категорично не препоръчват да се правят спринцовки, тъй като това ще наруши общата микрофлора на влагалището и въпросът за зачеването може дори да бъде под въпрос.

Метод втори: обновяване на кръвта

Този метод на така нареченото „обновяване на кръвта“ е най-простият и лесно достъпен. Както знаете, женската кръв се обновява на всеки 3 години, а мъжката - на всеки 4 години. Необходимо е да се изчисли кой от кръвта на съпрузите е по-млад и чия кръв е по-стар: възрастта на бъдещата майка се разделя на 3, възрастта на бъдещия баща - на 4, след което останките се сравняват. Чиято кръв е подновена наскоро и се оказа "по-млада" - този пол, най-вероятно, и дете ще се роди.

Да кажем: мама е на 21, татко е на 26. Тогава 21: 3 = 7, 7: 3 = 2 - получаваме остатъка от кръвта на жената, 26: 4 = 6, 6: 4 = 1 - остатъка от кръвта на мъжа. Така кръвта на партньора се оказа по-млада..

Използвайки метода, трябва да вземете предвид няколко нюанса:

 • всякакви операции, раждания, аборти и др. засягат цикъла на обновяване на кръвта, като в този случай докладът започва от годината, когато е имало загуба на кръв;
 • ако женската кръв с отрицателен Rh фактор, тогава методът трябва да се използва напротив - колкото по-стара е кръвта, толкова по-силна е тя.

Метод трети: изчислете овулацията

Тъй като зачеването на бебето ще се случи, когато яйцеклетката бъде оплодена от сперма, носеща Y хромозомата, шансовете са големи, ако сношението е било в деня на овулацията. Интимността ден или два преди или след овулация, напротив, увеличава вероятността да се роди момиче, тъй като Y-сперматозоидите вероятно ще умрат по това време.

За да знаете кога е най-доброто време за забременяване с момче, трябва да можете да изчислите овулацията. Най-простите и бързи методи са промяна на базалната температура и специални тестове за овулация.

Отзивите за този метод са най-точни и вероятността за съвпадение на желания пол е около 70 процента. Освен това този метод се счита за най-естествен. Всичко, което трябва да направите, е да изчислите дните в календара преди овулацията, за да получите момиче и след това - така че да се роди момче.

Метод четвърти: използване на китайския метод

В пресечната точка на редовете има обозначения под формата на буквите "M" и "D", трябва да обърнете внимание на кой месец се среща "M", тогава най-вероятно е да зачене дете-момче.

Всъщност има много китайски методи, но този е най-ефективен в мрежата, въпреки че често се поддава на критика поради липсата на ролята на бъдещия баща в таблицата.

Метод пети: диета

Не е необичайно да чуете за диетата за зачеване на момче. Смята се, че яденето на определени храни увеличава шансовете за раждане на син. Трябва да се включи в диетата:

 • всякакъв вид месо;
 • пушени меса;
 • риба;
 • плодове и сушени плодове;
 • всички видове зеленчуци и билки;
 • крупи: царевица, овесени ядки, елда и грис;
 • кофеинови напитки.

Не се препоръчва: млечни продукти, всякакви ядки, хляб и брашно, морски дарове, боб.

Най-добри пози

По време на полов акт се препоръчва да изберете позиции, които осигуряват дълбоко проникване и по този начин улесняват ранното навлизане на сперматозоидите в маточната кухина. Сред най-добрите пози за зачеване на момче са страхотни тези, където мъжът е отзад или отгоре..

Също така е препоръчително да избирате позиции, така че жената да е в хоризонтално положение, което няма да позволи на сперматозоидите да изтекат навън. След полов акт се препоръчва да легнете поне 15 минути или да заемете поза "бреза".

Заключение

Днес е невъзможно да се избере полът на детето със 100% точност. Въпреки това много двойки се интересуват от това как да забременеят с момче или момиче и са готови да прибегнат до различни методи. Съветите са много - от диета и изчисление на овулацията до специални таблици, които не винаги се поддават на логика. Всеки метод има право да съществува, но не може да гарантира абсолютен успех. Остава само да изберете най-подходящия метод и да опитате сами.

Споделете в коментарите, ако сте успели да заченете момче, използвайки един от изброените методи.

Как на 100 процента да заченете момче

Много жени мечтаят да имат син от любим човек. Имаме страхотни новини за тях - оказва се, че има много начини да зачене да има момче. Сред тях има както научни, така и народни методи. А самата природа среща такива жени наполовина - вероятността да имаш син е малко по-голяма от дъщеря. Според статистиката на 100 момичета се падат 103 новородени момчета. Но най-добре е да не разчитате само на късмет и да използвате специални методи, които значително увеличават шансовете ви..

Метод на овулация

Счита се за един от най-мощните методи и се основава на научен подход. Известно е, че жените имат само тип X хромозоми в своя генотип, докато мъжете имат както X, така и Y. Това означава, че за да се роди момче, е необходимо яйцеклетката да бъде оплодена от сперма, която е носител на Y хромозомата. Учените са открили, че са по-бързи, но не толкова упорити като X.

Когато настъпи овулация, тоест яйцеклетката напуска яйчника през фалопиевата тръба, може да се осъществи оплождане. Ако на този ден възникне сексуален контакт, Y сперматозоидите имат по-голям шанс да изпреварят своите X конкуренти и да проникнат първите в яйцеклетката.

Така че шансовете да имате момче ще се увеличат, ако забременеете в деня на овулацията или в рамките на един ден след нея. Но ако сексуалният контакт е бил два или три дни преди освобождаването на яйцето, най-вероятно ще се роди момиче. Не забравяйте, че яйцето живее само два дни след освобождаването; и след като тя умре, вероятността за зачеване на бебе от какъвто и да е пол е напълно намалена до нула.

Сексуална активност и зачеване на момче

Очевидно към този метод се придържа още един, базиран на сексуална активност. Когато го използвате, не е нужно да определяте времето на овулация. Смята се, че сексуално активните двойки, тоест правещи любов всеки ден или през ден, имат голям шанс да имат момче. Както вероятно вече се досещате, това се дължи на повишената вероятност Y-сперматозоидите да достигнат до яйцеклетката по-бързо. Съответно, ако рядко правите секс, шансовете да имате дъщеря се увеличават. В крайна сметка жизнеспособността на X-сперматозоидите е от четири до пет дни.

Създаване на алкална среда

Можете да увеличите ефективността на предишните методи, ако използвате друг. Става въпрос за създаване на алкална среда във влагалището, тъй като тя е по-благоприятна за хромозомите от типа, който искате. Освен това хромозомите, отговорни за раждането на момиченце (X), не се движат толкова бързо в тази среда. Те дори могат да умрат в него.

За да създадете алкална среда, непосредствено преди зачеването, измийте вагината със сода, разтворена в топла преварена вода (2 супени лъжици на литър). Можете да използвате спринцовка, но в този случай в нея трябва да влезе цялото приготвено решение. Друг начин е да използвате халбата на Esmarch. Моля, обърнете внимание, че върхът на чашата и спринцовката трябва да бъдат стерилизирани. Използвайки този метод, можете да увеличите шансовете си да забременеете с момче..

Зачеване чрез обновяване на кръвта

Това е друг интересен начин да се отбележи. Съществува теория, според която обновяването на кръвта се извършва циклично, а при жените се подновява по-бързо, отколкото при мъжете (съответно след 3 и 4 години).

За да направите правилното изчисление, трябва да напишете две дати на раждане - вашата и вашата половинка. След това отбройте 3 години от вашата и 4 от датата на раждане на съпруга ви, докато достигнете последния цикъл. Но трябва да се има предвид, че ако някой от вас е имал голяма кръвозагуба (например операция), или е родил или е направил аборт, отброяването ще започне от тази дата.

Нека дадем конкретен пример, за да ви улесни да разберете същността на метода. Да приемем например, че искате да забременеете с момче и планирате да го заченете през 2015 година. Рождената ви дата е 02.02.1992. Не сте имали големи загуби на кръв. Добавяме 3 години към 1992 г. Оказва се, че последният цикъл е започнал през 2013 година. Да предположим, че вашият съпруг е претърпял операция на 15.01.2006. Добавяме 4 години от тази дата. Последният цикъл в този случай започва през 2014 г..

Как се определя полът с помощта на този метод? Много е просто - ако кръвта на бащата е по-млада, ще се появи момче. Ако кръвта ви е по-млада, ще се роди момиче. Но също така трябва да вземете предвид Rh фактора. Ако имате отрицателен резултат, тогава всичко ще бъде обратното - условията ще се разглеждат според старата кръв.

Избор на пози

Можете да подобрите шансовете си да имате момче, като използвате горните методи, заедно с препоръчаните позиции за зачеване на син. Изборът им се основава на скоростта на проникване на сперматозоидите, която вече обсъдихме. Възможно е да се увеличат шансовете Y хромозомите да достигнат първите до яйцеклетката чрез механично ускоряване на движението им. Позициите с дълбоко проникване ще ви помогнат. Ето някои от тях.

Нека вашият партньор седне на стол, докато вие седите отгоре с лице към него..

Друга възможност е да стоите наведени (можете да използвате диван или друг стабилен предмет за опора). В този случай съпругът е прикрепен към гърба..

Легнете по гръб, повдигнете таза (можете да използвате възглавница или валяк). Партньорът е отгоре.

Тези методи, дори когато се използват в комбинация, не дават 100 процента шанс за зачеване на момче. Има обаче един начин, по който шансовете ви ще бъдат много високи. Това е изкуствено осеменяване.

Изкуствено осеменяване

Да кажем веднага, че IVF (ин витро оплождане) обикновено се използва в случаите, когато раждането на дете от определен пол е важно за здравето му. Има наследствени фактори, които се предават само на момче или момиче, така че родителите използват този метод, за да гарантират, че се ражда здраво бебе. Този метод има значителни недостатъци - той е скъп и се използва само ако е абсолютно необходимо. Ще говорим обаче и за него - може би този метод представлява най-голям интерес за някои читатели. Има няколко метода за изкуствено осеменяване. Ето основните.

С помощта на лазер се отделят сперматозоидите. От тях е избран този, който има Y хромозома. Той е този, който се свързва с яйцето. В този случай няма да има 100% гаранция - тя ще бъде около 75%, но шансовете за получаване на момиче са 91%.

Друг вариант е микро-сортирането. В този случай сперматозоидите също се сортират, но Y хромозомата се вкарва в матката, а не в яйцето. Ще трябва да изчакате малко, докато настъпи оплождането. В този случай вероятността да имате момче ще бъде 73%, а момиче - 88%.

Съществува и предимплантационна диагностика на гени. В този случай ембрионът се изследва преди имплантирането в матката, което дава възможност не само да се определи пола му, но и да се отбележат дефектите в развитието, появата на които е вероятно. По-лесно е да забременеете с този метод, отколкото другите два..

Лунен календар

Тя се основава на това в коя зодия ще бъде Луната в момента на зачеването. За раждането на момче трябва да изберете дните, когато тя е в Лъв, Везни, Стрелец, Близнаци или Водолей. Освен това полът на нероденото бебе зависи от възрастта на жената и от месеца. Ако броят на годините на бъдещата майка е четен, тогава вероятността да има момиче се увеличава за четни месеци, а момче за нечетни месеци и обратно..

Зачеване на момче според китайския календар

Има специална маса, предназначена за бъдещи майки от 18 до 45 години. Според китайския метод полът на детето може да се определи чрез зачеване през конкретните месеци, посочени в тази таблица. Например, ако жената е на 23 години, тогава вероятността да има момче е голяма, ако сексът се случи през януари, февруари, март, май, юни, октомври и ноември. Ако правите секс през април, юли, август, септември и декември, след 9 месеца ще имате момиче..

Славянски календар

И нашите предци използваха специален календар, който ни позволяваше да планираме пола на детето. Смятало се, че женският цикъл се оприличава на лунния цикъл и всяка жена има „вътрешна луна“. В този смисъл новолунието е периодът на менструация. През това време полов акт беше забранен. Периодът на новолунието продължи една седмица. Едва след това време беше възможно да се започнат опити за зачеване.

Дните от 11 до 17 бяха наречени "лунен път". Смятало се е, че по това време вероятността за зачеване е максимална..

Всеки ден имаше своя покровителка. Тя се казваше Рожаница, бяха седем. Определянето на пола зависи от това коя жена при раждането покровителства деня на зачеването.

Според този календар едно момче може да се роди, ако полов акт се извършва в следните дни от цикъла: 11, 14 и 16. Съответно, ако зачеването настъпи на 12, 13, 15 или 17 дни, ще се роди момиче.

В края на периода на „лунния път“ се препоръчва въздържане от близост. От 18 до 21 дни от цикъла нашите предци предпочитаха да не правят любов, тъй като се смяташе, че в противен случай може да се роди нездравословно потомство. Безопасното време започва от ден 21 на цикъла.

Използването на този метод днес се затруднява от факта, че не е толкова лесно да се срещнеш с жена, чиято менструация би била напълно редовна. Лоша екология, постоянен стрес, лошо хранене - всичко това значително влияе върху функционирането на нашето тяло.

Диета

Ресурсите на тялото на майката за раждане на момче и възпитанието му се нуждаят от повече, отколкото при зачеването на момиче. Ето защо се смята, че жените, които се хранят добре, са по-склонни да имат син. Методът за планиране на пола на бебето, основан на подготвителна диета, е известен отдавна. Действието му се основава на факта, че определени микроелементи влияят върху структурата на ооцита, насърчавайки сливането на спермата с желаната хромозома с нея..

На първо място, трябва да ядете колкото се може повече храна, която съдържа натриеви и калиеви йони и никакви калциеви и магнезиеви йони. Това са следните продукти: риба, бобови растения, колбаси, ориз, гъби, белтъци, картофи, консервирани краставици. Подходящи са и фурми, сини сливи, банани, сокове, чайове. Храната ви трябва да се осолява по-добре.

Не се препоръчва да се яде зелен фасул, шоколад, ядки, млечни продукти, сладкиши с яйца и мляко, какао, зелена салата, сурово зеле, морски дарове.

Тази диета трябва да се спазва 4 месеца преди зачеването и след нея отново можете да ядете каквото искате..

Италиански, японски и немски методи

Учени от Италия са стигнали до заключението, че за зачеването на син е необходимо теглото на жената да надвишава 54 кг. В проучването са участвали около 10 хиляди бъдещи майки. Въз основа на получените резултати беше направено заключението, че слабите жени са по-склонни да имат момиченце..

Японски учени също са направили интересно проучване. Те откриха, че ако пушите преди зачеване, шансовете ви да имате момче драстично намаляват. Ако и двамата родители са силно пушачи, вероятността да се роди момиче се увеличава с една трета в сравнение със семейството, което няма тази зависимост. Дори и да не желаете да родите син, пак трябва да се откажете от пушенето, тъй като това се отразява негативно на здравето на бебето..

Нека кажем няколко думи за немския метод. Учени от Световния институт за населението в Германия установяват, че в годините след падането на Берлинската стена (1989 г.) в тяхната страна са родени много по-малко момчета, отколкото през по-тихите времена. Изследователите стигнаха до заключението, че вероятността да имате син се увеличава, ако не сте нервни.

Разбира се, нито един от тези методи не може да ви даде сто процента гаранция, но не бива да ги пренебрегвате. Ако нямате късмет, не се обезсърчавайте, защото появата на бебе от всякакъв пол е радостно събитие..

Какво има за зачеване на момче

Време за четене: мин.

Човек просто иска да перифразира известния поет и да възкликне: „Сине, толкова много има в този звук!“.

Да, минават векове, времената и моралът се променят, а идеята, че във всяко семейство трябва да се роди бъдещ наследник, остава непоклатима. Жените продължават да търсят начини да забременеят с момче.

На различни сайтове и форуми можете да намерите хиляди въпроси за това как да се роди мъжко дете. Един от най-подходящите звучи по следния начин: "Какво трябва да ядете, за да заченете момче?" Нека разгледаме по-отблизо хранителните проблеми при зачеването на момче.

Отваряйки завесата на тайната, може би си струва да започнете с предупреждение.

 • Спазването дори на най-строгата диета за забременяване с момче и спазването на всички съвети, любезно предоставени в тази статия, не дава 100% гаранция за очаквания резултат! Не забравяйте, че храненето трябва да бъде балансирано за зачеването на момче. Но това сериозно увеличава шансовете да стане майка на момче в близко бъдеще..

Тъй като списъкът с продукти, които не бива да се зареждат от жени, които са нетърпеливи да раждат наследник, е много по-малък от списъка с продукти, препоръчани за консумация, нека започнем с него..

Хранене за мъж, за да зачене момче

По време на периода, планиран за зачеването на син, не трябва да злоупотребявате:

 • Мляко и неговите производни: сирена, кисело мляко, кефир и др.;
 • Всички видове морски пълзи като скариди, миди и раци;
 • Минерална калцинирана вода;
 • Напитка от млечен шоколад и какао;
 • Вкусни кремове и сладки сосове с използване на яйца.

Вземете безплатна лекарска консултация

Какво трябва да ядете, за да заченете момче - ценен списък с храни

Е, сега нека отговорим на основните въпроси на тази статия:

 1. „Какво има за зачеване на момче?“
 2. „Какво трябва да ядете, за да забременеете с момче?“
 3. „Какви храни има, за да забременеете с момче?“

Честно казано, обширен списък с храни едва ли ще доведе до строга диета. Продуктите за зачеване на момче са много калорични, бъдещата майка трябва да вземе това предвид. И ако спазването на предписаните правила може да се нарече диета, то спазването му трябва да бъде изключително приятно. За да забременеете с момче, трябва да следвате специални правила, за които ще говорим по-долу..

Бъдещата майка на сина си може да консумира следните храни в неограничени количества за зачеване на момче:

 • Пиене: чай, кафе, сода, сок;
 • Месо от всякакъв вид и производни от него;
 • Плодове и сушени плодове: сушени кайсии, сини сливи, фурми, банани, портокали, кайсии, праскови, череши;
 • Зеленчуци: всички видове бобови растения, царевица, картофи, гъби;
 • Почти всички видове зърнени култури, включително грис и ориз;
 • Риба и всякакви продукти, направени от нея;
 • Сладки: черен шоколад, мед, сладко, конфитюр, сладкарски изделия;
 • Тестени изделия, спагети и други продукти предимно от твърда пшеница;
 • Дрожди;
 • Растителни масла;
 • Всичко осолено, изсушено и пушено.

Храненето за зачеване на момче, както вече сте забелязали, трябва да бъде максимално богато с полезни витамини и минерали. Не забравяйте, че не е нужно да седнете на твърда диета, да ядете каквото искате, но не забравяйте и за правилното приготвяне на храна, защото от това зависи колко хранителни вещества ще влязат в тялото ви.

Нека се спрем на такъв въпрос като премахването на ненужните продукти..

Какво да ям, за да забременея с момче, изключения:

 1. Кофеинът - има вредно въздействие върху процеса на зачеване. Пиенето на много кафе намалява шанса за пълна бременност с 40%. Ако не можете да спрете да пиете кафе, трябва да го замените с кафе без кофеин. Вкусовите качества практически не се различават от обичайните, но е много по-полезно. Също така не бива да заменяте любимото си кафе с чай. 4 халби и ще получите точно същия ефект като кафето.
 2. Диетата за забременяване с момче включва премахване на солта от вашата диета. На пръв поглед това изглежда почти невъзможно. Как е възможно да се премахне напълно солта? Това е напълно ненужно, просто трябва да намалите съдържанието му. В крайна сметка солта съдържа натриеви йони, които в големи количества пречат на усвояването на калция. А калцият е жизненоважен за формирането и зачеването на здраво дете..
 3. Учените твърдят, че трябва напълно да премахнете захарта от диетата си и напълно да я замените с мед. Друго мнение е, че ако замените захарта с мед, лесно можете да контролирате теглото. Предимството е, че медът помага за укрепване на имунната система, тъй като съдържа много антиоксиданти, помага в борбата с възпалителните заболявания.
 4. Изключваме растителното масло от нашата диета. Обръщаме се към маслината. На вкус маслината придава на ястията по-богат вкус и още един важен момент - съдържа повече мастни киселини от слънчогледа, като омега-три и омега-шест, и както бе споменато по-горе, той е източник на витамин Е.
 5. Една от най-основните храни, които трябва да избягвате за зачеването на момче, е алкохолът. Това е стоп продукт. Употребата му е недопустима във всяко количество за жени. Жените бързо се пристрастяват към него. Ако решите да станете майка, силно препоръчваме да премахнете напълно алкохола от живота си..
 6. Добавете органични зеленчуци към вашата диета. Научно доказано за подобряване на плодовитостта.
 7. Необходимо е да изключите от вашата диета и бобови растения (грах, боб);
 8. Момчетата не обичат толкова много морски дарове, така че ще трябва да ги изрежете и вие..

И така, обсъдихме какви храни да ядем, за да забременеете с момче и кои да изключите от вашата диета. И бих искал също да ви напомня, че освен храната е необходимо да приемате отделно витаминни комплекси или витамини.

Витамини за успешна бременност:

 1. Фолиева киселина 5 mg на ден. Пийте от 16 до 25 дни от менструалния цикъл в продължение на поне 3 месеца. Вашият партньор също трябва да пие това;
 2. Magne B6 (или Magnelis B6) 1 таблетка 2 пъти дневно - 1 месец;
 3. Aevit 1 таблетка 1 път на ден - 3 месеца;
 4. Аскорутин от 13-ия ден на менструалния цикъл в продължение на 7 дни, 1 таблетка 2 пъти на ден - 3 месеца;
 5. Витамин Е 200 mg на ден в продължение на 10 дни, всеки менструален цикъл в продължение на 3 месеца;
 6. Ultra D 1 таблетка веднъж дневно за дълго време (3 месеца);

Мъжете също се нуждаят от витамини, за да подобрят мъжката плодовитост. Определено ще помогне за зачеването на здраво момче..

Витамини за мъже:

 1. Orthomol Fertil Plus. Това е най-скъпият препарат на витаминния комплекс. Съдържа витамини Е, С, В6, В9, В12, цинк, мед. Засяга мъжката плодовитост.
 2. Сперотон - съдържа комплекс от витамини като витамини А, Е, цинк, селен, фолиева киселина. Същността на комплекса е да подобри сперматогенезата и плодовитостта.
 3. Спермстронг - съдържа комплекс от витамини С, Е, В5, В6, В11, но се отличава от предишното лекарство с липсата на фолиева киселина в състава. Подобрява качеството на спермата. Укрепва имунната система.

Като правилно балансирате диетата си и консумирате витамини, шансовете ви са много по-големи за успешно зачеване на момче. Има още няколко наблюдения, направени от различни учени от различни страни относно времето и процеса на зачеването. Ето някои от тях:

 • Шансовете за зачеване на момче ще се увеличат, ако сношението стане веднага след овулацията. Това се оправдава с факта, че Y хромозомата се носи от най-подвижните сперматозоиди;
 • По време на полов акт жената трябва да е на дъното;
 • Предпоставка е наличието на оргазъм по време на полов акт;
 • Необходимо е да се въздържате от секс за известно време (около 2 седмици), това се дължи на характеристиките на мъжкото тяло;
 • След секс жената трябва да се отпусне и просто да легне известно време (във времето - това е от 15 до 30 минути)
 • И двамата партньори трябва да ядат достатъчно солена храна.

Всичко, което споменахме по-горе, трябва да отвори завесата над загадката какво да ядем, за да забременеем с момче. Използвайте разумно нашите съвети и ако нещо се обърка, не забравяйте да се свържете със специалист.

Как да забременеете на 100 процента с момче за първи път и чрез овулация

Тази статия разглежда как да забременеете с момче. Ще ви разкажем какви са начините за зачеване на мъжки мъж за първи път и на 100 процента, как да изчислим пола на бебето чрез овулация, обновяване на кръвта, китайска таблица. Ще научите народните методи за зачеване на момче, какви признаци показват, че очаквате син, отзиви на жените.

Трябва ли да изчисля пола на нероденото дете?

Много двойки търсят ефективни и доказани методи за правилно изчисляване на пола на нероденото дете. Но дали е толкова важно и необходимо?

По правило повечето родители не се интересуват от какъв пол е родено първото им дете. Но ако една двойка вече има дъщеря и те мислят за второ дете, тогава най-често те искат това да е син..

Полът на нероденото дете може да бъде повлиян от храненето на родителите

Колко важен е полът на нероденото дете и струва ли си да се опитаме да го изчислим по някакъв начин? Ако двойката няма генетични аномалии, предадени само по пол, например женската линия, тогава няма смисъл да се опитвате да се уверите, че имате син. При наличие на наследствени болести, предавани по полов път, се препоръчва да се прибегне до IVF, за да се изключи възможността за зачеване на бебе от грешен пол.

Бъдещите родители трябва да разберат, че най-важното е здраво дете. Ето защо, преди зачеването, се препоръчва да се отървете от лошите навици, ако е необходимо, изпийте курс на фолиева киселина и Proginova.

Ако имате голямо желание да родите момче, можете да използвате както научни, така и народни методи, за които ще говорим по-нататък..

Научен начин

Има няколко медицински метода, които могат да се използват за прогнозиране на пола на нероденото дете с почти сто процентова гаранция. По-долу ще ви разкажем за тези методи, използвайте този, който ви подхожда най-добре..

Ръководство за овулация

Според научни изследвания сперматозоидите, носещи хромозомите X (момиче) или Y (момче), влияят върху пола на нероденото дете. Полът на детето зависи от това с коя хромозома спермата е първата, която достига до яйцеклетката и я опложда..

Най-бързи са просто "момчешките" сперматозоиди, но в същото време те бързо умират. Женските X-хромозоми са по-бавни от X-сперматозоидите, но в същото време имат добра жизненост (до 1 седмица в маточната кухина).

Ето защо, за да заченете момиче, трябва да имате интимност 2-3 дни преди овулацията. За да се роди момче, трябва да правите любов в деня на овулацията и 2-3 дни след нея.

Как да изчислим правилно овулацията:

 • Създайте календар или инсталирайте специално приложение на телефона си, в което можете да маркирате началната и крайната дата на вашия период. Средата на менструалния цикъл е точно денят на овулацията..
 • Купете специален тест за овулация от аптека.
 • Използвайте диаграма на базалната температура. За целта измервайте базалната си температура ежедневно сутрин в продължение на 3-6 месеца или повече, без да ставате от леглото. След това запишете показанията в тетрадка. По време на овулацията температурата се поддържа в рамките на 37,1-37,3 градуса.

IVF приложение

С помощта на ин витро оплождане можете да заченете желания пол на детето. Тази техника е най-надеждната и надеждна.

Същността на процедурата е проста. В началния етап специалистите анализират спермата на мъж. За целта на пациента се инжектират определени лекарства, след което сперматозоидите му се анализират на лазерна диагностична единица. След това от спермата се изолира Y-сперма, която по-късно се използва за изкуствено осеменяване на жена, която е пожелала да роди син.

Трябва да се разбере, че такава процедура се извършва само по медицински причини. По искане на двойка, решила да роди дете от определен пол, IVF не се извършва.

Метод Shettles

Тази техника се основава на мнението, че продължителността на живота на женските и мъжките сперматозоиди е различна. Мъжките сперматозоиди са по-подвижни, но имат по-кратък живот от женските.

За да забременеете бързо с момче, трябва да влезете в интимни отношения с партньор 12 часа преди овулацията. Съветът на Shettles препоръчва известно време преди това да се въздържате от сексуални удоволствия, за да увеличите броя и активността на мъжките сперматозоиди. Подходяща поза е кучешки стил (мъж отзад, жена на четири крака).

Правилни пози

Позата по време на интимност също играе роля върху пола на нероденото дете. За да се роди момче, трябва да се избират позиции с максимално проникване, докато мъжът трябва да заема господстващо положение.

Най-подходящите позиции за дълбоко проникване са:

 • кучешки стил;
 • жената лежи по гръб с леко повдигнат таз;
 • мъж сяда на леглото, жена седи отгоре, с лице към него.

Оргазмът засяга и пола на бебето. Ако една жена го изпита, ще имам момче, ако не, тогава момиче. Това се дължи на факта, че по време на оргазъм се създава тайна, която прави микрофлората на влагалището кисела, поради което „мъжките” сперматозоиди живеят по-дълго.

Чрез обновяване на кръвта

Този метод не изисква усилия или много време от вас. Тя се основава на биологичните характеристики на мъжкото и женското тяло, базирана на обновяването на кръвта на всеки 3 години при мъжете и веднъж на всеки 4 години при жените..

Изчислението се извършва по следната формула:

 • възрастта на жената се дели на четири;
 • възрастта на мъжа се дели на три.

След това се сравняват остатъците от разделението, който има повече, ще има дете от този пол. Колкото по-близо е кръвната възраст до началото на периода на обновяване, толкова по-голяма е вероятността за зачеване на син..

Пример: Жена навърши 24 години през септември, мъж навърши 36 години през октомври. Детето е заченато през ноември. Кръвна възраст на мама: 24: 4 = 6, баланс = 0 + 2 = 2 месеца.

Възраст на мъжката кръв: 36: 3 = 12, остатък = 0 + 1 = 1. Кръвта на мъжете е по-млада, така че трябва да се роди момче.

Изчисляване на формулата: Добавете възрастта на бъдещата майка към възрастта на мъжа по време на зачеването, след което умножете получената цифра по 4 и разделете на 3. Когато получите числото без остатък или с остатък от 2, двойката трябва да има момче. Ако остатъкът е един, тогава трябва да се очаква момиче.

Пример:

 • (30 + 24) * 4/3 = 72 - това е момче;
 • (32 + 27) * 4/3 = 78 и 1 в останалата част е момиче.

При избора на този метод трябва да се вземат предвид някои нюанси. Ако някой от партньорите в миналото е имал тежка загуба на кръв, раждане, кръвопреливане, тогава броенето трябва да се извърши от този период.

Влияние на кръвната група и резус фактора

Кръвната група, подобно на Rh фактора, играе роля в зачеването на дете. Повече подробности са дадени в следващите таблици.

Как кръвната група на двойка влияе върху пола на нероденото дете

Японски метод на зачеване

Според японски учени сред хората с лоши навици, особено пушачите, способността да се роди син е рязко намалена. Въз основа на проведените проучвания, семейните двойки, които постоянно пушат, са по-склонни да имат момичета. Докато синове се раждат от здрави двойки.

Китайски календар

Можете да предскажете пола на бъдещото бебе, като използвате специални таблици и календари, един от които е китайски.

Как да разберете календара и да разберете кога можете да заченете син? Обърнете внимание на таблицата. Той посочва възрастта на майката и 12 месеца. На пресечната точка на възрастта на майката и всеки месец има буква „М“ (момче) или „D“ (момиче).

Китайски календар за определяне на пола на нероденото дете

За да забременеете с момче, трябва да изберете възрастта и конкретния месец, където е буквата „М“. Според статистиката този метод работи в 90% от случаите..

Немски метод на зачеване

Германските учени стигнаха до извода, че момчетата са по-склонни да се раждат от жени, които са по-малко нервни и притеснени от дреболии. Определен модел подтикна специалистите към такава интересна мисъл: в мирни дни, когато нищо не се случваше в страната, по-често се раждаха момчета. Но по време на война или други сериозни политически вълнения се раждат повече момичета..

Италиански метод на концепцията

Италианските учени имат собствено мнение за пола на децата, родени от жени. Така че слабите жени раждат най-често момичета, а пълните жени раждат момчета..

Те проведоха експеримент, въз основа на който разкриха, че най-често жените забременяват с момче, чието тегло надвишава 54 кг. Ето защо бъдещите майки, които мечтаят за син, не трябва да се страхуват да се оправят..

Специална диета

Спазването на определена диета увеличава шансовете за зачеване на син. Според прегледите, за да се роди момче, жената трябва да яде повече мъжка храна: месо, яйца, пушени меса и други продукти, съдържащи голямо количество животински протеини и мазнини..

Диетата винаги трябва да съдържа:

 • Всяко количество пресни плодове.
 • Напитки с високо съдържание на кофеин: кафе, зелен чай. Достатъчно е да пиете по 1 чаша на ден сутрин и на обяд.
 • Всякакъв вид риба и под всякаква форма.
 • Всяко месо и под всякаква форма.
 • Бисквити и сладки без дрожди.
 • Картофи, зелен фасул.
 • Каша от зърнени култури.
 • Тестени изделия.
 • Всеки обем прясно изцедени сокове.
 • Наденички.
 • Ориз.
 • Диетата на мъжете и жените трябва да бъде доминирана от храна, съдържаща повишено количество калциеви и натриеви йони. Поради това се препоръчва да се увеличи количеството консумирана готварска сол, но в разумни граници.

Какви храни трябва да бъдат ограничени в диетата:

 • Какао.
 • Млечни продукти.
 • Минерална вода с минимално съдържание на калций.
 • Морски дарове, сладолед - напълно забранени.
 • Хляб и хлебни изделия с тесто с мая.
 • Продукти с кремове, включително мляко.

Народни средства за защита

Когато планирате пола на дете, можете да използвате не само медицински методи, но и народни. По-долу са най-ефективните, използвайте този, който ви харесва най-много.

Фази на луната и зачеване

Тази техника се основава на мнението, че всяка жена има личен период на новолуние, който съвпада с нейната менструация. Такива лунни цикли се вземат предвид при изчисленията. Трябва да се отбележи, че в наши дни интимните отношения са нежелани..

Най-благоприятните дни бяха тези, които съвпаднаха с "лунния път" (11-17 дни от цикъла). Следователно можете да заченете син на 11, 14 и 16 дни след края на менструалния цикъл..

От 21 дни до новия период от настъпването на „пълнолунието“ (време на месечния цикъл) няма възможност за бременност.

Измиване със сода

Високото вагинално рН пречи на зачеването. При леко кисела среда се увеличава възможността да забременеете с момче.

Следователно спринцоването се използва за създаване на подходящи условия за вагиналната среда. Как да се излива сода за хляб, за да забременеете с момче? Само лекар може да отговори на този въпрос. Той ще предпише подходящ график и честота на измиване, въз основа на личните характеристики на тялото..

За обливане използвайте 1 литър топла пречистена вода и 1 ч.л. сода за хляб. Препоръчва се процедурите да се извършват 20-25 минути преди полов акт. Препоръчително е също да избършете мъжкия генитален орган със слаб разтвор на калиев перманганат или бульон от лайка преди интимност..

За да засилите ефекта, трябва да се откажете от душа на любовни удоволствия.

Народни знаци

Някои признаци и съвети ще ви помогнат да забременеете с момче. Възползвайте се от тях:

 • Преди интимност е необходимо да поставите „мъжки предмети“ в леглото под възглавницата: колан, машина, мъжки машини, детска кола.
 • Не можете да забременеете с момче по време на пълнолуние и новолуние, дори ако приемате определени отвари за това. Но в същото време се смята, че ако жената консумира повече продукти, които наподобяват по форма мъжки генитален орган (краставици, банан, целина), тогава определено ще има син.
 • Ако някой, когото познавате, вече очаква момче, опитайте се по-често да поставяте ръце върху корема на бременната жена, ако тя позволява. Обикновено тази техника работи. Но може да се обясни и с голямата сила на вярата и самохипнозата..
 • Ако вашата колежка е излязла в отпуск по майчинство и е родила момче, препоръчително е да заемете стола, на който тя е седяла.
 • Мъжът трябва да бъде инициатор на любовния акт.
 • Интимността трябва да става през нощта, но не и през деня. В същото време женският оргазъм е важен..
 • Мъжът трябва да носи боксерки, които понижават температурата на скротума, като по този начин увеличават плодовитостта.
 • Близостта трябва да е в нечетни дни от месеца и четни дни от менструалния цикъл.
 • След интимност, жената трябва да легне по гръб, без да се движи за 10-20 минути и напълно да се отпусне.

Най-надеждният начин за забременяване с близнаци е IVF

Как да заченете близнаци момчета?

Много двойки мечтаят да имат не един син наведнъж, а двама. Но колко реално е това? Според статистиката сега мъжките близнаци се раждат по-често, отколкото преди 10-20 години.

Най-доказаният и надежден метод за такова зачеване е процедурата за изкуствено осеменяване (IVF). В този случай шансовете са доста високи, тъй като специалистът опложда самостоятелно 2 майчини яйцеклетки наведнъж, за да увеличи шансовете за забременяване.

Други начини за зачеване на близнаци включват:

 • И двамата партньори трябва да се придържат към специалната диета, за която писахме по-горе..
 • Използването на такива пози, осигуряващи най-голямо проникване на семенна течност в матката. Това увеличава шансовете за бързо проникване на сперматозоиди в яйцеклетката и последващо оплождане..
 • Трябва да правите любов на ден или в деня на овулацията.

Прочетете за други начини за зачеване на близнаци в тази статия. И ако искате да станете майка на близнаци, тогава прочетете как да го направите тук..

Отзиви

Често в офиса ми идват жени, които мечтаят да имат дете от определен пол. Струва ми се, че това е по-скоро прищявка на пациентите, тъй като най-важното е детето да се роди здраво. Вярвам ли, че е възможно да се планира пола на нероденото дете? Макар и само с помощта на IVF, другите методи не дават 100% гаранция.

Няма 100% сигурен начин да забременеете с определен пол. Ин витро оплождането показва най-голяма ефективност, но се извършва стриктно според показанията. Също така методът за зачеване на момче в деня на овулацията се е доказал добре..

Наистина исках син. От всички техники, за които четох на различни форуми на майки, избрах изчислението за обновяване на кръвта и специална диета. След 3 месеца забременях и скорошен ехограф показа, че ще имаме син.

Серафима, на 31 години

Изчислих пола на нероденото дете според китайския календар. По всичко трябваше да се роди син, но на ултразвука казаха, че ще има момиче.

Ако мечтаете за мъжко бебе, тогава можете да използвате всички съвети, за които писахме по-горе. Но помнете, че дори ако наистина сте искали момче, но сте имали дъщеря, няма да я обичате по-малко. Успех с вашето планиране и заветни 2 ленти върху тестото!

Как да се храня, за да имам момче

Време за четене: мин.

Как да се храним, за да имаме момченце - диета за бъдещите родители

Щастливото време в живота на всяка жена - бременността - е разделено на времеви етапи: тримесечия, месеци, седмици. Всяка от тези единици време има свои особености - както в тялото на бъдещата майка, така и в тялото на нероденото бебе. Календарът на бременността може да разкаже за всичко това по най-подробен и разбираем начин, но когато планират бременност, бъдещите родители са загрижени за редица други въпроси. Един от най-често срещаните въпроси е полът на бебето. Как да изчислим датата на зачеването, така че да се роди момче?

Вероятността за зачеване на дете от определен пол се влияе от много фактори, които включват изчисляване на датата на овулация, обновяване на кръвта, генетични характеристики и много други. Актуален е и въпросът как да се храните, за да се роди момче..

Много проучвания през годините доказаха, че има специална диета за жени и мъже, които желаят да заченат син. Определена група продукти влияе на хормоните на бъдещите родители. Алкалната среда във влагалището зависи и от храненето, което е важно за живота на сперматозоидите.

Диетата за зачеване на момче за жени има за цел да създаде благоприятна алкална среда във влагалището. Ако това условие е изпълнено, сперматозоидите с Y хромозома ще бъдат в благоприятна среда за тях. Така те ще живеят по-дълго и вероятността да заченат момче ще бъде по-висока. Понякога препоръките и съветите могат да ви помогнат да изберете диета за зачеване на момчета, която ще даде най-добри резултати..

Характеристики на френската диета

Дълго време френски учени доказаха, че полът на нероденото дете се влияе от диетата на семейна двойка, която те са имали преди зачеването..

За надеждността на резултатите от проучването те наблюдават храненето на семейства, в които са родени само момичета и семейства с раждане само на момчета. При формирането на заключенията беше разкрито, че в първия случай семейството яде храни, богати на магнезий и калций, а във втория - на калий и натрий..

Френската диета се основава на продукти, подбрани с тази функция предвид. Шансовете да имат син ще бъдат по-големи, ако жената следи календара на овулацията и диетата си..

Какви храни увеличават вероятността да имате момче?

Много двойки, които мечтаят за син, са загрижени за въпроса каква диета е необходима за зачеване на момче? Към избора на диета трябва да се подхожда сериозно, тъй като тя трябва да бъде само полезна и да не причинява вреда.

За да подготвите тялото си за зачеване на син, са достатъчни две седмици специално хранене с изключение на храни, съдържащи калций и магнезий. Диетата трябва да включва ястия, богати на калий и натрий, по-специално това се отнася за солени храни.

Ако имате нужда от специфична диета за зачеване на момче, обратната връзка от бъдещите родители, които са използвали този метод за планиране на секс, ще ви помогне да вземете решение за набор от подходящи храни..

Каква диета е необходима за зачеване на момче?

Опитните диетолози смятат, че за да заченат син, бъдещите родители трябва да използват:

 • Риба;
 • Месо с ниско съдържание на мазнини;
 • Картофи, репички, домати, моркови, тиква и тиквички;
 • Диня, ябълки, фурми, банани, круши, кайсии;
 • Продукти от пшенични трици;
 • Пчелен мед.

Диетата също е важна за мъжа.

Важна е и диетата на мъжа за зачеване на момче. Ако искате да забременеете със сина си, ще трябва да си сътрудничите с бъдещия татко по отношение на поддържането на диетата му. След зачеването жената трябва да се храни по същия начин като съпруга си по време на етапа на планиране на бременността.

Няколко месеца преди датата на предполагаемото зачеване на син, мъжът трябва да се откаже от алкохола и цигарите. Като здравословна храна той трябва да консумира повече протеини, а именно месо, яйца, риба, зеленчуци и плодове..