Етапи на подбор

Етап първи. Определете при какви условия ще се разхождате. За да направите това, трябва да отговорите на следните въпроси:

 • на какъв етаж живеете;
 • ще ви помогнат ли да носите количката;
 • възможно ли е да я оставите на входа;
 • каква е ширината на вратите;
 • климатични особености в региона.
Етап втори. Разберете от какво се нуждае детето. Разчитайте на неговото здраве, безопасност и комфорт, вземете предвид неговата възраст и индивидуални характеристики на развитие.

Трети етап. Изберете производител и модел:

 • деца под 6 месеца се нуждаят от люлка (подходящи са модели 2 в 1, 3 в 1);
 • малко дете до една година, което все още не ходи добре, ще се нуждае от трансформатор;
 • малки деца над една година ще харесат стандартните опции за ходене.
Етап четвърти. Помислете дали имате нужда от допълнителни аксесоари: чанта за багаж, преносима люлка, ремъчни амортисьори, подвижни колела и др..

Разнообразието в магазините е невероятно, но модулните колички се считат за стандартна опция. Те получиха името си благодарение на дизайна, който се състои от няколко модела: шаси, люлка и ходещ блок. Освен това комплектът може да бъде окомплектован с люлка за кола.

Нюанси на работа:

Големи размери. Преди да закупите, размерите на продукта трябва да бъдат проверени с размерите на врати, асансьори и други отвори.
Теглото. Те нямат по-малко от 10 кг по принцип. Решете дали можете да повдигнете такава конструкция нормално..
Представителите на категорията са предназначени за разходки по всяко време на годината. Те имат добри експлоатационни характеристики и са оборудвани с колела с различен диаметър, което увеличава нивото на тяхната маневреност и проходимост..

Този модел е подходящ за бебета от раждането до тригодишна възраст. Нейната разлика е, че не само люлка е прикрепена към междуосието, но и блок за ходене. Също така конструкцията може да се състои от един блок, чието положение просто се трансформира. Дръжката се люлее, позволявайки на детето да пътува в различни посоки.

Дизайнът е лек: може бързо да се разглоби, когато е сгънат заема минимум място. Недостатъците включват високата цена. При пешеходната версия седалката е твърде висока, поради което бебето няма да може да се качи вътре и също да излезе от нея.

Удълженият комплект 3 в 1 включва столче за кола, което може да се монтира в купето или върху шасито. Той принадлежи към категория 0+ и е предназначен за деца с тегло до 12 кг.

Как да изберем:

Моделът трябва да съответства на анатомичните особености на детето.
Столчето за кола трябва да отговаря на настоящите стандарти за безопасност.
Комбито 3 в 1 се отличава с високо положение на седалката на люлката, регулиране на каросерията (височина) и твърда конструкция. Всичко това гарантира високо ниво на безопасност, както и правилното формиране на стойката на бебето..
Основният недостатък е обемистостта, която се усеща по време на разходката. С такъв „транспорт“ е трудно да се преодолеят проходите, стълбите, стъпалата.

Когато избирате за бебе, трябва да обърнете внимание на няколко фактора: дизайнерски характеристики, сезонност, тегло, размер, амортизация.
Дизайн
Опцията за новородено трябва да включва следните елементи:

 • Дръжка - може да се хвърли, фиксирайте бебето в две позиции: лице и гръб към майката.
 • Облегалката - има няколко позиции, предназначени за бебето да седи, да лежи и да спи.
 • Колела - четири парчета със среден диаметър.
 • Спирачка - разположена в областта на колелата, проектирана за неочаквани спирания и се регулира с помощта на краката на родителя.
 • Предпазни колани - предпазвайте детето от нараняване, фиксирайте го и предотвратявайте падането му; са три и пет точки.

Сезонност

Вътре бебето трябва да е топло през зимата, а не през лятото. Следователно фактор като сезонността играе важна роля..

Топъл сезон
Когато купувате за пролетта или лятото, люлката трябва да бъде добре вентилирана, защитена от слънцето и да има секция с мрежа против комари. Екокожата или текстилът са подходящи като основа за тапицерия - и двата материала се подлагат на процедура за сертифициране. Рамката на люлката може да бъде пластмасова, покрита с плат, с термо ефект. Обърнете внимание на наличието на вентилационна функция (прозорци с мрежа и меко велкро покритие).
Има няколко опции за матрака в количката:

 • дунапренен матрак - изработен от хипоалергенна материя;
 • кокосов матрак - изработен от естествен кокосов кокос;
 • латекс матрак - изработен от порест структурен материал

Студен сезон

Изберете модел с просторна люлка - бебето може да порасне, а обемният гащеризон ще добави растеж. В този случай е необходимо да се осигури допълнително пространство, за да не лежи вътре като войник. Дизайнът предполага изолиран модул, ръкав с меки подложки, ревер с прозорец за наблюдение за контакт с очите.

Теглото
Трябва да изберете не най-трудния вариант, така че родителите лесно да се справят сами във всяка ситуация: лоши пътища, без асансьор, високи изкачвания и бордюри. Ако планирате да навигирате в града самостоятелно или от време на време да карате в кал, изберете опцията с тегло между 3 и 10 кг.

Размери
Трябва да обърнете внимание на размерите при сгъване и разгъване. Тези параметри могат да бъдат получени от продавача или в техническия паспорт..
Продукт със сгъваем механизъм трябва лесно да влиза в вратите, багажника на автомобила, асансьора и багажното отделение на самолета.

Амортизация
Висококачественото окачване ще позволи да забравите за лошата пътна настилка. Този индикатор определя дали количката ще се движи плавно или не, колко стабилна е и т.н..
Пластмасовите панти се използват като амортисьори в съвременните модели, по-рядко ремъчни. Въртящите се колела трябва да имат лост, който да ги фиксира в правилно положение.

На какво трябва да обърнете специално внимание при закупуване на бебешка количка

Изборът на такъв важен атрибут като бебешка количка трябва да се подхожда много отговорно, защото това е „малка къщичка“ за бебе, в която трябва да е уютно и удобно. В тази статия ще разгледаме на какво трябва да обърнете специално внимание при закупуването на „първия транспорт“ за бебе.

Количката изглежда доста просто нещо - оставете детето и тръгвайте! Но все повече производители създават модели колички с широка гама от допълнителни функции. Някои от характеристиките на количките са предназначени за комфорта и безопасността на бебето, докато други, като кошницата за пазаруване, са направени за родители. Нека разгледаме най-важните характеристики на количките.

Колела

Колелата са много важна част от всяка количка. Те трябва да са достатъчно големи, с диаметър 25-30 см. По-малките колела ще затруднят шофирането на количката през сняг, кал, скали, неравности или пясък. Големите колела улесняват управлението на количката по неравен път и транспортирането й над бордюри. Но големите колела имат и недостатъци. Те заемат много място в багажника на автомобил и добавят допълнителни 3-5 килограма към теглото на количката. Ако планирате да използвате количката само по асфалтираните пътеки на парка или детската площадка, тогава големите колела не са толкова важни за вас. Някои модели бебешки колички са оборудвани с два комплекта колела: с малък диаметър (летни колела) и колела с голям диаметър за ходене по снежни пътеки през зимата.

Повечето колички вече имат предни въртящи се колела за по-лесно управление и повишена маневреност. Някои модели имат две позиции за предните колела - пълно завъртане и заключване. Пълнооборотните колела са удобни през лятото, когато се движите по плоски пътеки. През зимата или по претъпкани улици е по-добре да се осигурят предните колела. Триколесните колички със заключващо се предно колело се характеризират с повишена проходимост и са най-добрият избор, ако често правите горски разходки и разходки в провинцията..

Надуваемите колела са много популярни сега. Те значително улесняват транспортирането на дете извън пътя, а също така значително намаляват треперенето по скалисти и неравни пътища. Вярно е, че надуваемите гуми трябва да се изпомпват редовно. В случай, че случайно пробиете колелото, ще трябва да се обърнете към сервиза за гуми. Ако не е възможно да се запечата мястото на пробиване, ще трябва да закупите нова гума..

Не забравяйте, че за зимни разходки трябва да си купите количка с надуваеми колела или колела от пяна гума. Пластмасовите колела не се возят на сняг. За есенно-зимния период има смисъл да закупите капаци на колелата, за да предпазите багажника на автомобила и апартамента от мръсотия.

Предпазни колани

Удобството и безопасността на детето винаги са по-важни от „камбанките“ и „камбанките“. Тук не може да има компромиси. Дете в количка трябва да бъде закопчано! Петточковите предпазни колани са най-добрият вариант. Те са прикрепени на кръста, над раменете на детето и между краката, като предпазват бебето от падане и подхлъзване. Коланчетата с пет точки са по-добри от коланите с три или четири точки, които фиксират само долната част на тялото на детето - в кръста и между краката.

Потърсете ремъци с катарами, които лесно могат да се разкопчат за възрастен, но са трудни за дете. Когато купувате бебешка количка, уверете се, че каишката е здрава и издръжлива, докато все още увивате плътно, но удобно около вашето бебе. Коланите трябва да се регулират по височина до правилния размер и да бъдат здраво закрепени.

Спирачки

Добрите спирачки са много важни за безопасността на вашето дете. Всички колички имат крак за паркиране или ръчна спирачка, за да се предотврати валянето на количката, ако спрете. Ръчната спирачка е по-удобна в експлоатация, с нейна помощ можете не само да спрете количката, но и да забавите нейния напредък. Много модели колички имат две ръчни спирачки, които се активират от пластмасови зъби, които зацепват зъбното колело на задното колело. Някои бебешки колички и комбинирани колички и колички за чадъри имат „свързана“ двуколесна ръчна спирачка, която се задейства с едно движение чрез натискане на крака върху щангата в задната част на шасито на количката. Други модели колички имат крачен педал над задното колело.

Избягвайте модели, които могат да наранят краката ви, когато натискате или изключвате спирачките с леки обувки или боси.

Тапицерия

Днес изборът на платове и цветове за колички е по-широк от всякога. Затова няма да ви е трудно да намерите количка с плат по ваш вкус. Имайте предвид, че искате плат, от който лесно можете да премахнете петна, да почистите или изперете, без да го разваляте. Чудесно е, ако можете да премахнете цялото изтъкано покритие на количката и да го хвърлите в пералнята, без да се притеснявате, че тъканта се свива или губи външния си вид. Попитайте вашия консултант дали тъканото покритие може да бъде премахнато и кой цикъл на пране да използвате. Обикновено инструкциите и иконите за режим на пране могат да бъдат намерени от вътрешната страна на плата.

Материалът на външната тапицерия трябва да е устойчив на влага и добре защитен от вятъра. Ако тъканта е пропусклива за влага, тогава трябва да закупите специален дъждобран за количката (за някои модели колички дъждобранът е включен). Дъждобранът не е подходящ за дълги разходки. Трябва да се използва само за предпазване на бебето от дъжда и бягане вкъщи.

Вътрешността на кутията на люлката трябва да бъде облицована с естествен плат, за предпочитане памук. Тъканта трябва да се отстрани за пране, това е важно за хигиената на детето.

Отражатели и отразяваща облицовка

Отражателите и отразяващата облицовка са важни характеристики за безопасността на децата. Ако вашата количка няма рефлектори, носете светло или отразяващо облекло, за да можете да бъдете ясно забелязани в тъмното. Но дори и с количка със светлоотразително покритие, не препоръчваме да се разхождате покрай пътя в тъмното..

Амортизация

Почти всички колички от всички видове и ценови сегменти (дори колички за чадъри) имат някакъв вид амортисьори (пружини или гумени подложки над колелото). Големите надуваеми колела и сачмени лагери могат да осигурят на инвалидната количка плавно движение, но наистина мекото каране зависи от амортизацията. Доброто поглъщане на удара ще предпази детето ви от нараняване и ще осигури здрав и здравословен сън по време на ходене.

Дръжка за количка

Когато купувате количка, е важно да оцените нейната дръжка. Страхотно е, ако дръжката може да промени позицията си спрямо количката (въртяща се), ако може да се регулира оптимално според височината ви и ако се сгъва, без да създава неудобства при транспортиране в багажника на автомобил.

Регулируемата по височина дръжка може да бъде удължена по височина или сгъната под ъгъл. Обръщащата се (обратима) дръжка ви позволява да промените позицията на бебето и посоката на погледа му (към вас или към света около него). Педиатрите съветват да поставите бебешката кошара, така че да можете да видите лицето на бебето, а той съответно и вашето. Тази ситуация дава на бебето чувство на увереност, че не е само и има кой да го защити. Но порасналите бебета от осем месеца трябва да седят обърнати по посока на движението. Това им позволява да изследват изцяло заобикалящата ги среда. Горната дръжка е удобна, но количката и количката в колички с такава дръжка обикновено са с няколко сантиметра по-тесни.

Поставка за крака и предна броня

Поставката за крачета в колички помага на детето ви да седи удобно, без да виси краката. Но много подложки са поставени твърде ниско и са полезни само за високи деца. Затова е добре, когато стойката е регулируема по височина. Също така е важно предният ръб на седалката да е мек и да не притиска коленете на детето ви..

Предната броня трябва да се сваля, за да ви е по-лесно да извадите бебето от количката, да сгънете количката и да измиете бронята под крана.

Изолиран капак за крака

Някои колички се продават със защитно втъкано покривало за крачета, наречено „ботуши“ или „маншети за крака“, за да поддържат краката на бебето ви топли. За студените руски зими този аксесоар е от съществено значение. Но ако избраната от вас количка не се предлага с калъф за крака, можете да закупите калъф за крака отделно..

Сгъване / разгъване на количката

Когато купувате бебешка количка, трябва да разберете как се сгъва и колко място заема при сгъване. Това е важен фактор, ако количката често се транспортира в колата, както и ако няма къде да я съхранявате у дома. Бебешки колички, които остават изправени в сгънато състояние, са удобно поставени в килера или коридора. Но се уверете, че детето не може да стигне до количката и да я зареже върху себе си. Уверете се, че детето ви не е близо до количката, когато я сгъвате или разгъвате.

Най-добрите колички се сгъват компактно за секунди с една ръка. Този механизъм е необходим, за да можете да сгъвате / разгъвате количката, докато държите бебето в ръцете си. 4Moms пуска на пазара първата роботизирана количка с автоматичен механизъм за сгъване.

Поставки за чаши за дете и родители

Много модели колички имат два държача за стъкло - един за вас и един за вашето бебе. Това е много полезна характеристика на количката. Но дръжте горещите напитки далеч от детето си. Родителската стойка обикновено съчетава стъклен държач и джоб за ключове или държач за мобилен телефон и други компактни цифрови устройства. Ако сте закупили количка без родителска стойка, можете да закупите всякакви малки торбички и калъфи, които се прикрепват към дръжката на количката. По-добре, ако това са аксесоари, препоръчани от производителя на количката.

Просторни отделения за съхранение

Просторната, лесно достъпна кошница за пазаруване улеснява много пазаруването с детето ви. Размерите на кошниците са различни. Изберете такъв, който ще пасне на голяма чанта за пелени. Ако изберете модел с наклонена седалка, уверете се, че можете да стигнете до кошницата, когато облегалката е изцяло наклонена.

Дъното на количката трябва да е достатъчно далеч от земята, така че да не се влачи, когато кошницата е напълно заредена. Някои колички имат еластични торбички на гърба на количката или на мястото на кошницата за пазаруване. Не закачайте тежки чанти на дръжката, количката може да се преобърне, ако е претоварена! Вижте нашите съвети за безопасност.

Количка цвят

Когато избирате цвета на бебешката количка, трябва да се започне не само от пола на детето, но и от това колко лесно се замърсява материалът, от който е направена тапицерията. Ако изборът е паднал върху бялата или бежовата тапицерия на количката, имайте предвид, че тя често ще трябва да се пере, тъй като мръсотията ще бъде много ясно видима. В случай, че харесвате само светли цветове, може да си струва да обърнете внимание на кожата или изкуствената кожа като тапицерия. В нашия онлайн магазин винаги има богат избор от цветове за различни модели бебешки колички.

Цена и гаранционен срок

Тъй като днес производителите ни предлагат огромно разнообразие от различни бебешки колички, ценовият диапазон за тях е много широк. Най-евтините са моделите, произведени в Русия и Полша. По-скъпите детски колички са немски, холандски и английски. Смята се, че количките от Европа са много по-добри от домашните..

Всеки родител иска количката му да издържи възможно най-дълго. Затова по време на покупката се информирайте за гаранционния срок и къде да се свържете, ако възникне повреда. Обикновено гаранционният срок на количката е от три месеца до една година..

Най-важното е, че към бебешката количка има душа. Ако всичко ви устройва в количката и ви привлича външно, тогава го вземете и не се колебайте. Консултанти на онлайн магазин "Pervaya Kolyaska.RF" ще ви помогнат да изберете детска количка, като вземете предвид всички ваши желания и изисквания.

Живей здравословно. Как да изберем бебешка количка.

Фрагмент от предаването „Да живеем здравословно“ от Първи канал. Пълната версия на трансфера може да видите тук.

Какво трябва да има в количка за новородено?

Нова, удобна, красива, елегантна количка беше закупена и стои в коридора в очакване на малкия собственик. Как правилно да покриете количката за новородено? Какво слагат в количка за новородено освен дрънкалка?

Какво ви трябва в количка за новородено

Подготовката за разходка за млада майка е истинско изпитание за предпазливост. В крайна сметка, ако сте забравили нещо, ще трябва да поискате помощ или да се върнете у дома. С количка не тичате по етажите и само татко може да остави детето близо до входа и да отиде за забравено нещо.

Какво да поставите в новородената си количка

 1. Бутилка вода - само през топлия сезон. През есента, зимата, пролетта, бебето не трябва да пие вода на улицата, защото е много студено. Ако детето е свикнало да смуче вода или сок, препоръчва се бутилката да се държи в термос или да се постави в одеяло, за да се затопли от топлината му;
 2. Не всеки взема бутилка храна. Обикновено можете точно да изчислите кога бебето е гладно и няма нужда да го храните навън. Нещо повече, категорично е невъзможно да се използва студена млечна смес и още повече да се съхранява на топло място. Хранете бебето си у дома;
 3. Резервни пелени и мокри кърпички;
 4. Резервен комплект дрехи: памперсите, разбира се, са надеждни, но бебетата често успяват да ги надиграят;
 5. Дрънкалки, музикални играчки - всичко, което може да привлече вниманието на детето;
 6. За себе си книга, телефон, козметична чанта - с една дума всичко, което ще ви помогне да не се отегчавате много;
 7. През по-студените месеци от годината носете мека възглавница за сядане. Трябва да ходите дълго с деца, а прекарването на цялото това време на крака е допълнително натоварване.

Какво да поставите в количка за новородено

Всяка майка трябва да знае как да зарежда бебешка количка. Тук има няколко важни точки:

 • Децата трябва да спят на равна повърхност, за предпочитане хоризонтална. На твърдото дъно на количката трябва да се постави матрак. Ако детето няма алергии, изберете матрак с естествен пълнеж, например с люспи от елда. Той е доста здрав, поддържа формата си добре;
 • Отгоре се слага пелена. Разбира се матракът има покривало. Но вие имате такъв и той трябва да бъде защитен от замърсяване;
 • Няма нужда да поставяте възглавница в количката за новородено, но ако бебето не спи добре без нея, купете му специална възглавница за бебета. Ортопедичните възглавници се използват само по указание на лекар;
 • Разбира се, трябва да има и одеяло.

Леглото на бебето трябва да е подходящо за сезона.

Какво да сложите в количка за новородено през лятото

През лятото е приятно не само да спите в количката, но и да играете. Използва се минимално спално бельо. Одеяло, плик ще бъде абсолютно излишно.

Бебешки дупета се мъглят от постоянно носене на памперс. Какво да сложите в количка за новородено, за да може да се съблича в жегата? Обикновената медицинска кърпа, която можете да си купите в аптеката, ще свърши работа. Поставят го под пелената. Медицинската кърпа изглежда неестетична, но много по-удобна от всяка друга: тя не е хлъзгава и пелената няма да се плъзне от нея.

Какво се слага в количка за новородено през есента

През пролетта и есента въздушните бани за деца вече не са подходящи, поради което не слагат клейон. Облечете бебето си според времето, вместо обикновена памучна завивка, поставете фланелка или приказка в количката. За да спите, ви трябва вълнено одеяло или одеяло. Подходящи са и есенните пликове.

Какво да поставите в количка за новородено през зимата

През студения сезон трябва да се внимава детето да не настине. Малките деца замръзват по-бързо от възрастните.

Наложително е обаче да се разхождате навън през зимата: децата спят много добре във въздуха. Мнозина заспиват веднага щом усетят промяна във външната температура..

Какво ви трябва в количка за новородено през зимата, за да не му изстине? Има много опции:

 1. Изолиран ръкав: най-удобното решение за зимата. Обличането на новородено бебе със зимни дрехи е трудна и нервна задача и в плик то ще се чувства като пиле в топло гнездо. Пликовете са удобни за използване: просто оставете детето и затворете ципа. Не забравяйте обаче, че главата ще се нуждае от зимна шапка;
 2. Много одеяла: отдолу, нагоре, наоколо;
 3. Детски топъл гащеризон: подходящ за тези, които вече са седнали, но бебетата се губят в тях.

Не извеждайте детето си на горещ чай, дори с билки. Той може да настине, като вдишва студен въздух с гореща уста..

Какво да сложите в количка за новородено, за да не му стане студено или болно? Може би някой няма да се съгласи, но съвременните деца, които имат всичко необходимо в количка за новородено, са по-склонни да се разболеят от топлина, отколкото от студ. Увити, не за времето, децата се потят и тогава най-малкият вятър е достатъчен, за да настинат. Това се случва особено често, ако детето е заспало в количката през зимата и не иска да се събуди, когато се прибере у дома. Мама съжалява, че го събужда, а той продължава да спи в коридора с улични дрехи. Събуждайки се, той се оказва мокър като жаба.

В този случай бебето трябва да се смени незабавно, да се избърше с влажна кърпа и да се избърше на сухо. Не чакайте вечерта, когато той отиде да плува. Поставете памучна шапка на главата.

За нови неща

Колко красиво е да сложите количка за новородено, когато няма достатъчно пари? Много хора решават този проблем, като купуват нови неща. Не препоръчваме да правите това: в магазините втора ръка нещата се подлагат на мощна химическа обработка. Контактът с тях може да предизвика алергична реакция у кърмачето. Но дори и да не се поръси веднага, пак няма нищо добро в дишането на прах за възрастни..

Решението може да бъде следното - онлайн покупки на едро. Сключете споразумение с няколко майки с деца на същата възраст и си купете пакет бельо, бодита, шапки през Интернет. Добре е да имате едни и същи дрехи и легло. Основното е, че ще е ново и само ваше. На цена на едро през интернет можете да закупите качествени артикули два или дори три пъти по-евтини от дребно в стационарен магазин.

Как да изберем количка, която да е удобна за бебето и родителите

Подробен урок с примери.

Какво влияе върху избора на количка

Възраст на детето

Новородено до 6-8 месеца се нуждае от детска количка, дете от 6-8 месеца до 3-4 години се нуждае от количка.

Климатични условия

Преди да изберете количка, помислете кога ще я използвате. Сезонът и климатът влияят върху размера на зоната за спане и сядане, качеството на тапицерията, нивото на защита от времето и слънцето, размера на колелата и наличието на протектори върху тях..

Състояние на пътя в зоната за ходене

По кои пътища трябва да вървите: асфалт или сняг, пясък или земя? Колкото по-лоши са пътищата в зоната за ходене, толкова повече внимание трябва да се обърне на колелата, окачването и позиционирането на кошницата за хранителни стоки..

Наличност на автомобил

Ще вземете ли бебето си с кола? Когато е сгъната, количката трябва да се побере в багажника без никакви проблеми. Освен това трябва да си купите столче за кола.

Наличието на асансьор в къщата

Ако има асансьор, количката трябва да се побере там с човека, който го носи. Измерете асансьора.

Ако няма асансьор и не живеете извън града, помислете как и дали ще влачите количката до вашия етаж. Най-вероятно ще трябва да търсите най-лесното.

Бюджет

Количката може да бъде намерена на всяка цена и с всякакво качество, всяка със своите предимства и недостатъци. Основният въпрос е: колко сте готови да похарчите сега? Не забравяйте, че дори първокласните колички имат своите недостатъци.

Какви са количките

Люлка

Това е първата бебешка количка. В него той ще ходи от раждането до 6-8 месеца, докато се научи да седи. Количката за люлка се състои от шаси и кутия за люлка, където бебето спи. Тежи 6-10 кг.

Добрата люлка има:

 • Вътрешната тапицерия и матрак са изработени от естествени дишащи материали. Те могат да бъдат отстранени и измити..
 • Гърбът е твърд и плосък, за да може гръбначният стълб на детето да се развива правилно.
 • Качулката и колелата не издават силни звуци, за да не се изплаши детето и да не се събуди по време на разходка.
 • Между качулката и престилката няма пролуки, за да не духа детето.

Къде да го купите

 • Количка за новородени Теди Анджелина Лайт, 12 056 рубли →
 • Количка за новородени Navington Galeon, 46 070 рубли →
 • Количка за бебета Inglesina Quad, 26 100 рубли →
 • Детска количка Bebizaro Classic, 17 995 рубли →

Детска количка

Количката е предназначена за бебета от 6-8 месеца до 3-4 години. Състои се от шаси и седалка с регулируема облегалка, където детето може да спи.

Количките се различават по механизма за сглобяване и са два вида: „книга“ и „бастун“. Първият е универсален, използва се навсякъде и по всяко време на годината. Това е основната количка. Вторият е по-подходящ за използване през лятото и пътуване: той е по-лек, по-компактен и често се предлага с мек гръб и нерегулирана поставка за крака. Купува се за дете от 3-годишна възраст. "Книга" тежи 6-10 кг, "бастун" - 5-8 кг.

Една добра количка има:

 • Поставката за крачета е регулируема и лесна за почистване.
 • Облегалката поддържа гръбнака, регулира се и се разгъва в легнало положение.
 • Бронята и предпазните колани могат лесно да се разкопчаят от ръката на възрастен, но в същото време не позволяват на детето да падне от количката.
 • Сгъваемият механизъм не се задръства, количката е компактна в сгънато състояние.
 • Всички текстилни елементи могат да бъдат премахнати и измити.
 • Качулката се разгъва почти до бронята.
 • Регулируема по височина дръжка.

Къде да го купите

 • SWEET BABY Compatto количка-книга, 7 490 рубли →
 • Cybex Onyx Princess количка-бастун, 14 490 рубли →
 • Книжка за количка Най-скъпият 818 Черен Jasper Premium Set с пелерина на краката, 8 990 рубли →
 • Детска количка Happy Baby MIA, 5 999 рубли →

Трансформатор и модулна количка

Трансформатор и модулна количка - два вида комбинирани колички, различни по дизайн.

Конвертируемата количка се състои от шаси и конструкция, която съчетава люлка и модул за ходене. Когато детето порасне, люлката се трансформира в ходещ блок, най-често чрез сгъване на гърба и отстрани. Трансформаторът тежи средно 12-20 кг.

Модулната количка се състои от шаси, детско креватче, количка и понякога столче за кола. Всеки модул се закупува и инсталира на шасито поотделно. Най-тежката част от модулната количка е шасито (8–12 кг). Количката тежи 4-10 кг, седалката 2-6 кг, столчето за кола 3-5 кг.

Един добър трансформатор или модулна количка трябва да има същите качества като количка и количка поотделно.

Тип количкаПолзинедостатъци
Трансформатор
 • Компактен.
 • Дръжката е хвърлена
 • Кутията на люлката има меки страни.
 • Тежка
Модулна количка
 • Кутията на люлката има твърди страни.
 • Компактен.
 • Части, продавани отделно или като комплект.
 • Възможно е транспортиране на блокове за колички на две колела
 • Тежко шаси.
 • Дръжката не се обръща, вместо това подредбата на блоковете се променя

Къде да го купите

 • Babyhit Winger трансформираща се количка, 9 999 рубли →
 • Модулна количка Skillmax Icon 701 2 в 1, 22 990 рубли →
 • Карета-трансформатор RANT Nest, 23 741 рубли →
 • Модулна количка 2 в 1 Tutti Bambini Riviera, 24 999 рубли →

Количка за близнаци или време

Колички за близнаци се различават по разположението на блоковете на шасито: те могат да бъдат монтирани една до друга, една след друга („влак“ или „тандем“) или една срещу друга. В противен случай те имат същите качества като другите колички..

Подреждане на блоковеПолзинедостатъци
Един до друг
 • Всяко дете има свое пространство.
 • Децата имат добра гледка
 • Не се побира във вратите
Един след друг ("локомотив")
 • Влиза в тесни отвори.
 • Трудно се разгръща
 • Хлапето отзад не вижда нищо и е тясно.
 • Децата не могат да общуват помежду си.
 • Едно от децата не може да влезе в количката, ако блоковете са разположени на различни нива
Срещу един срещу друг
 • Влиза в тесни отвори.
 • Трудно се разгръща.
 • Децата могат да общуват
 • Едно от децата не може да влезе в количката, ако блоковете са разположени на различни нива.
 • Децата могат да се бият по време на пътуването

Къде да го купите

 • Универсална количка Teddy Fenix ​​Duo за близнаци, 28 876 рубли →
 • Детска количка Valco за бебета Snap Duo за близнаци, 34 899 рубли →
 • Универсална количка Riko Team, 46 066 рубли →
 • Количка Joie Evalite Duo, 19 800 рубли →
 • Модулна количка за близнаци или плевели FD-Design Zoom Street, 49 900 рубли →

Какво да търсите при избора на всяка количка

Размерът на зоната за спане и сядане

Помислете за външната температура. През лятото бебето ще се побере в малка количка, а през зимата поради обемни дрехи ще му трябва по-просторна.

Когато избирате количка, обърнете внимание на дълбочината и ширината на седалката. При модели с плитка седалка, чантата за чатала може да търка бедрата на бебето.

Поддръжка и комфорт на гръбначния стълб

Облегалка в люлката. Трябва да е твърда, плоска и хоризонтална. Това е необходимо, за да може крехкият гръбначен стълб да се развие правилно. Най-често гърбът е направен от шперплат или пластмаса и е покрит с мек матрак, напълнен с пяна. Има колички, където на гърба е поставен твърд матрак със слой кокосова кокоса.

Облегалка в количка. Освен това трябва да е трудно. Проверете как тя се спуска в легнало положение. В повечето колички седалката се сгъва на 180 °. При някои първокласни модели седалката се сгъва като хамак: облегалката и подложката за крака образуват една конструкция и едновременно се спускат в легнало положение. Дете в такава количка спи не на хоризонтална повърхност, а сякаш в ръцете на родител, с леко повдигнати крака. Все още не е надеждно известно какво е по-полезно за гръбначния стълб на детето..

При колички от тип тръстика облегалката може изобщо да не се разгъне.

Интериорна декорация. Трябва да е от естествени антиалергични тъкани. Детето не трябва да е топло или студено.

Защита от дъжд, сняг, слънце и насекоми

Тапицерия. Трябва да бъде направен от водоотблъскващи, ветроустойчиви, плътни материали, подвижни и миещи се.

Качулка. Трябва да се сгъва лесно и безшумно и да има вентилационен прозорец с цип, магнити или бутони. В люлката тя трябва да се разгъне почти до престилката, в количката - до бронята.

Дъждобран. Предпазва количката от качулката до мястото, където са краката на бебето. Най-често включени в количката.

Мрежа против комари. Задължителен аксесоар за малки деца, които се разхождат през лятото. Често се включва с количката.

Къде да го купите

 • Комарник за количка-люлка с AliExpress, 308 рубли →
 • Мрежа против комари за количка, 300 рубли →
 • Дъждобран за количка, 235 рубли →
 • Дъждобран за количка за близнаци, 350 рубли →

устойчивост

Най-нестабилните колички са на три колела. Те се отклоняват встрани при изкачване на бордюри и е неудобно да ги носите по двуколесни склонове в проходите. Но тежат по-малко и изглеждат стилно. Количките с четири колела са по-надеждни.

Проходимост

Зависи от размера и вида на колелата. Най-проходими са големите надуваеми колела. Те се возят гладко, почти не се плъзгат, лесно преодоляват препятствия. Сред недостатъците: тежат много, могат да се пробият, периодично да се издухат. Двойните колела са проектирани за стабилност, а малките се използват, за да направят количката по-лека. Те трудно могат да излязат на тротоара и да се забият в сняг и кал. Пластмасовите монолитни колела не са подходящи за шофиране по лед.

Маневреност

Възможно с въртящи се предни колела. Всеки от тях трябва да има лост, който им позволява да бъдат фиксирани в право положение..

Амортизация

Доброто окачване ще ви помогне да забравите за несъвършените пътни настилки и да се качите на бордюра без никакви проблеми. За съжаление малко производители му обръщат достатъчно внимание..

Размери сгънати и разгънати

Количката трябва лесно да се побере в асансьора, багажника на колата и по желание в багажното отделение на самолета. Всички параметри обикновено се посочват в онлайн магазините. Ако ще измервате размерите на количка в магазин за дребно, вземете рулетка.

Липса на асансьор, лоши пътища, високи бордюри, необходимостта да се движите из града или да бутате количката през калта - ако сте запознати с това, вземете по-лека количка. Но не забравяйте, че разликата се усеща между 20 и 12 кг колички. Един килограм няма да промени нищо.

Преди да купите, натоварете количката с неща и си представете, че трябва да карате на висок бордюр.

Безопасност

Спирачки. Има ламели, когато блокирате всички колела с един педал или отделно на всяко колело. Някои производители закрепват спирачките към дръжката. В магазина проверете колко гладко работят, дали са разхлабени и ако са разположени на колела, колко лесно е да пълзите до тях.

Предпазни колани. Има три точки и пет точки. Коланът трябва да се регулира лесно, да се затяга и да не се ожулва никъде.

Броня. Създаден, за да предотврати падането на детето ви от количката. Най-често това се случва на ходещи модели. На люлките, ако има такива, действа като дръжка за носене. Бронята трябва да се разстегне плавно и да бъде покрита с материал, приятен на допир.

Удобството на мама

Разстояние от люлката и пешеходния блок до земята. Високите майки ще се чувстват неудобно да се навеждат към дете в ниска количка, докато ниските майки ще се чувстват неудобно да вдигат дете на висока. Обикновено блоковете за колички не могат да се регулират по височина, така че проверете този параметър на етапа на избор.

Химикалка. Трябва да се регулира по височина и да се побира удобно в ръката. На инвалидни колички можете да намерите два вида дръжки: една хоризонтална или две извити. Първите са телескопични, т.е.регулират се по височина и са счупени, тоест променят ъгъла на наклон. Те могат да бъдат намерени на всички видове колички с изключение на бастуна. Две огънати дръжки повтарят анатомичното положение на ръцете и най-често се инсталират на „бастун“.

Освен това дръжките са флип и не флип. Горната дръжка е направена така, че майката да може да обърне бебето към себе си и далеч от себе си. Можете да го намерите в трансформиращи се колички и колички. В модулните модели дръжката е фиксирана и вместо нея се разгъва седалката. Тази опция се нарича „обръщащ блок“. При колички от тип тръстика нито дръжката, нито блока променят позицията си. Бебешката кошара не се нуждае от кръстосана дръжка.

Реверсивен блок за количка

Регулирайте дръжката и навийте количката преди покупка. Не трябва да удряте с крака дъното на шасито.

Пазарска кошница. Той се предлага в различни форми и размери, но винаги трябва да остане просторен, достъпен и разположен високо от земята, за да не събира мръсотия..

Чанта за майки. Тук са поставени основни неща: мокри кърпички, памперси, играчки, бутилки, лични вещи на майката. Чантата е прикрепена към дръжката на количката. При необходимост може да се свали и да се носи на рамото.

Куплиране. Полезен аксесоар. Прикрепя се към дръжката на количката и затопля ръцете по-добре от ръкавиците.

Поставка за чаша. Докато бебето спи на разходка, родителят най-накрая може да се отпусне и да изпие чай или кафе. Често включени.

Къде да го купите

 • Съединител за количка с AliExpress, 531 рубли →
 • Ръкавици за количка от AliExpress, 487 рубли →
 • Органайзер за количка от AliExpress, от 426 рубли →
 • Чанта за количка Affinity Fossil Brown, 4000 рубли →
 • Универсален държач за чаша за количка JoyRen, 950 рубли →

Контролен списък на купувача

Да предположим, че най-накрая сте се решили на модел. Проверете отново в края:

 1. Количката е подходяща за климата и сезона, през който ще се използва.
 2. Количката ще се побере в асансьора и багажника на автомобила.
 3. Можете да изкачите количката нагоре по стълбите, ако е необходимо.
 4. Количката се движи плавно, има добро поглъщане на удари.
 5. Всички механизми работят правилно, не се задръстват, фиксирани са в желаното положение.
 6. Количката е стабилна, не се преобръща при най-малкото докосване и не се разклаща.
 7. Качулката предпазва добре от времето и слънцето. Не се подрежда сам.
 8. Без скърцане или странни звуци.
 9. Можете лесно да пълзите до кошницата за пазаруване. Позициониран е достатъчно високо, за да не се придържа към бордюри и неравности по пътя.
 10. Спирачките не са разхлабени или прекалено затегнати. За вас е удобно да ги използвате.
 11. Разгледахте достатъчно положителни и отрицателни отзиви за количката, за да разберете с какво ще трябва да се сблъскате.

Забележка! Всички цени са валидни към момента на публикуване на сборника. Магазините могат да актуализират цената на стоките през целия ден.