Зачеването на момче не е лесно. Самите родители не избират пола на нероденото дете. Но са разработени много начини, които увеличават възможните шансове за раждане на момче..

По календар на овулацията

Това е изпитан начин. Учените са установили, че сперматозоидите, съдържащи се в сперматозоидите, които човек отделя по време на копулация, се разделят поравно по съдържанието на X-хромозоми и Y-хромозоми. Последните са по-бързи и по-енергични, за разлика от първите, но по-малко упорити. За да зачене момче, яйцеклетка с Х хромозома трябва да бъде обединена с Y сперма.

За да могат сперматозоидите с правилния набор от хромозоми да оцелеят във вагиналната среда и да стигнат до яйцеклетката, за да я оплодят, опитайте се да поддържате висока алкалност на вагиналната среда. Например, чрез измиване със сода в съотношение 1 до 17 с вода преди полов акт. При такива условия жизнеспособността на Y-сперматозоидите се увеличава, което означава, че шансовете за оплождане от момче се увеличават..

Денят на овулацията се определя по няколко начина:

 • В продължение на няколко месеца отбелязвайте дните, в които започва менструацията ви. Като анализирате статистиката, идентифицирайте средния цикъл. Правете секс активно в наши дни. За удобство на преброяването са разработени много различни програми за компютър или мобилен телефон, или онлайн калкулатори, в които денят на овулацията ще се появи автоматично въз основа на въведените показатели.
 • В продължение на няколко месеца, всяка сутрин, без да ставате от леглото, поставяйте термометър в ректума за измерване на базалната температура. Запишете получените данни в графика и в края на времето анализирайте записаната информация. Графиката ще покаже, когато температурата в някои интервали от време ще бъде по-висока, отколкото в други моменти с четвърт или половина градуса. Това са периодите на овулация..
 • Купете специални тестове за овулация от аптека. Вярно, удоволствието не е евтино.
 • Отидете в рамките на определеното от лекаря време за ехографски преглед при гинеколога, който ще покаже момента на узряване на фоликула с яйцеклетката и дали дебелината на ендометриума на матката е достатъчна, за да се закрепи там след оплождането.

Строга диета

Създайте алкална среда в тялото си, като консумирате следните храни:

 • Месо, колбаси, риба в различни сортове и количества;
 • Плодове, особено портокали, банани, праскови, череши;
 • Сушени плодове, особено сушени смокини
 • Зърнени храни;
 • Позволени са почти всички зеленчуци и билки, с изключение на: зеле, копър и зелена салата.
 • Допустими напитки: минерална вода със сода, черен чай, кафе.

Правилно избрани позиции по време на секс

В някои позиции по време на полов акт вероятността секретираната семенна течност да проникне възможно най-дълбоко в шийката на матката е по-висока:

 • Кучешки или легнал отстрани, когато мъжът е зад жената и членът е поставен дълбоко;
 • Позиция, при която жената седи на мъжа, с гръб или с лице към него;
 • Или вариант на класическата поза, когато жената лежи по гръб с лице към мъжа, но в същото време под дупето й се поставя възглавница или навито одеяло, за да се вдигне високо таза на жената за максимално проникване.

След оргазъм не скачайте рязко от леглото, по-добре е да легнете, да си починете половин час.

Азиатски маси

Има двама от тях: китайски и японски.

Китайската таблица е базирана на китайския лунен календар и отчита само възрастта на майката. Познавайки го, се изчислява благоприятен месец за зачеването на момче.

Първата колона показва възрастовата фигура, а първият ред показва възможния месец на зачеването; когато тези два са кръстосани, се изписва буквата "m" или "d", която съответства на момче или момиче. Методът е предназначен за момичета от 18 до 45 години.

Японската техника представя дует от две таблици, които са взаимосвързани. За да изчислите с помощта на този метод, трябва да знаете месеца на раждане и на двамата бъдещи родители. Въз основа на тези данни разглеждате номера, показан в първата матрица, който ще бъде записан в пресечната точка на колоната, където е посочен месецът на раждане на предполагаемия баща, и реда, където е посочен месецът на раждане на бъдещата майка.

Знаейки номера, изберете желаната колона в друга таблица, под нея ще бъдат написани имената на дванадесет месеца. Тези месеци, които при пресичане на колоната „момче“ дават повече кръстове в получената колона, отколкото в съседната колона „момиче“, са по-подходящи за зачеване на момче.

Тези таблици нямат научно доказани доказателства за тяхната коректност, но статистиката от много години показва, че голям брой двойки са заченали дете от правилния пол, водени от тях.

Как да улесните бременността си: 10 продукта за бременност от Aliexpress, които ще олекотят чакащите ви дни.

Какво абсолютно не трябва да се яде от бременни жени, ще бъде разгледано по-подробно по-долу..

Народни знаци

Разбира се, няма да мине без тях. За да увеличите вероятността от зачеване на мъжки плод:

 • В продължение на пет дни преди зачеването се въздържайте от секс;
 • Ако вече сте майка на момиче, изчакайте 3 години, преди да забременеете отново. Деца на една и съща възраст често се раждат от един и същи пол, така че този период ще увеличи шансовете за зачеване на желания пол.
 • Изберете вторник, четвъртък или събота за зачеване.
 • Ако годината е четна, вземете нечетен месец и обратно.
 • Планирайте спокойна, безветрена нощ за зачеване. Нека месецът да свети ярко през прозореца. Проверете лунния календар, луната трябва да намалява.
 • Под леглото, на което смятате да се отдадете на любовни удоволствия, сложете нещо, което е свързано с мъжкия пол. Например нож.
 • По време на съвкуплението се обърнете на леглото, така че главите да сочат на север.

Като цяло мислите се материализират, така че предварително се програмирайте за успех и всичко ще се получи! Нито един метод не може да гарантира 100% резултат. Освен може би IVF. Основното е, че бебето се ражда силно и здраво.

Преди да помислите за зачеване на момче, вижте видеото:

Как да заченете момче - 8 най-добри метода да имате момче

По всяко време семейните двойки са измисляли различни начини, понякога странни и сложни, чрез които са се надявали да заченат момче. Китайските жени, желаещи да родят мъжко дете, по време на интимност, полагат глави на север. Сред германските племена зачеването на бъдещ рицар било възможно само в хубав слънчев ден. Славяните, за да се роди героят, слагат мъжко нещо под възглавницата преди началото на половия акт. А древните египтяни вярвали, че е възможно да забременеете с момче на пълнолуние.

Разбира се, всичко това са суеверия. Зачеването на момче обаче наистина може да бъде планирано. Има методи, чрез които, ако не на 100%, но все пак е напълно реалистично да се изчисли пола на бебето. Тези методи дават много големи грешки, тъй като се основават на физиологичните характеристики на мъжете и жените, а човешкото тяло е капризно и често се държи непредсказуемо. Ето защо не трябва наистина да се надявате и да разчитате на тях, въпреки че можете да опитате. Планирайки момче, човек трябва да се подготви не само за успех, но и за провал..

Първи метод. Зачеване на момче от календара за овулация

Само жена, която знае началото на овулацията, може да зачене момче, използвайки този метод. Ако времето на освобождаване на яйцето варира от месец на месец, тогава е по-добре да не използвате този метод. Мъжките Y-сперматозои оживени и активисти са по-големи от своите X-колеги, но по-малко стабилни, бързо умират. Но именно Y-сперматозоидите дават на мъжкия ембрион по време на оплождането на яйцеклетката.

Следователно, за да стане зачеването на момче възможно най-вероятно, е необходимо да се познае полов акт точно по време на овулацията. Ако правите секс преди овулацията, мъжките Y-половци може да не доживеят, за да видят яйце. За да определите надеждно точното време за оплождане, можете да закупите тестове за овулация или да следите календара за овулация..

Втори метод. Зачатие на момче според теорията на Shettles

На двойки, желаещи да раждат момче, може да се препоръча методът Shettles, който се основава на различна активност на сперматозоидите с Y и X хромозоми. Този метод за зачеване на мъжко дете е доста ефективен: при 80 двойки от 100 резултатът е успешен..

Принципът на действие на този метод като цяло е подобен на опцията за оплождане според календара на овулацията. Ако правите любов в деня, когато яйцеклетката напусне яйчника и задължително с женски оргазъм, но игнорирате интимността седмица преди овулацията, тогава зачеването на момиче е малко вероятно да се случи.

X-сперматозоидите, скрити в гениталния тракт на жените след предишни копулации, са тежки и непохватни, в алкална среда те не оцеляват до следващата овулация. И леките и пъргави попови лъчи, освобождавайки се от конкурентите, бързо стигат до ново яйце.

Трети метод. Зачатие на момче според лунния календар

Лечителите на древна Индия имали свои собствени идеи за това кой ден може да заченете момче. Те вярвали, че е безполезно да се опитвате да правите това на 11-ия и 13-ия лунен ден. Според лунния календар е оптимално да влезете в сексуални отношения за зачеване на момче, когато луната е на небето при мъжките знаци на зодиака: в Стрелец, Лъв, Близнаци, Везни, Водолей, Овен. Но ако луната е в женския зодиак, тоест в Дева, Скорпион, Телец, Козирог, Риби, Рак, тогава вероятността да забременеете с момиче се увеличава. Периодът на пълнолуние и новолуние е неблагоприятен за зачеване на мъжко дете.

Четвърти метод. Зачеване на момче според таблицата с номера на двойката

Тази таблица може да допринесе за зачеването на момче. Трябва само да намерите номера на двойката в него. Хоризонталната линия показва месеца, в който е роден мъжът, във вертикалната колона - месеца на раждането на жената. Номерът на двойката е в пресечната точка на реда и колоната. Например, ако жената е родена през юни, а мъжът е роден през март, тогава сдвоеният им номер е 6.

На следващата графика трябва да намерите номера на двойката и да видите през кой месец е най-възможно да забременеете с момче. Веднага става ясно, че двойка с номер 6 най-вероятно ще зачене мъжко дете през октомври и най-малко през март и април..

Пети метод. Зачеване на момче според възрастовия календар на майката

Можете да опитате да забременеете с момче, като използвате възрастовия календар на майката. Жената просто трябва да намери възрастта си в таблицата и да види кога вероятността за зачеване на мъжко дете е най-голяма за нея. Например, ако бъдещата майка в момента е на 24 години, тогава е най-добре да влезете в интимни отношения през януари, март, април, юни, юли.

Шести метод. Зачеване на момче на японски

Японски учени твърдят, че пушащите родители имат рязък спад в способността да раждат момче. Според проучвания семейните двойки, които не се разделят с цигара, са по-склонни да имат момичета, а момчетата предпочитат да се раждат на майки и татковци, които избират здравословен начин на живот..

Седми метод. Зачеване на момче на немски език

Но германски учени от Световния институт за населението стигнаха до извода, че малко изнервените и притеснени жени забременяват с момчета. Един модел ги тласна към такава интересна идея: в бурните години за Германия, например, когато Берлинската стена беше разрушена, се родиха много по-малко момчета, отколкото в мирни периоди от историята.

Осми метод. Зачеване на момче на италиански

Италианските изследователи имат собствено мнение относно вероятността за зачеване на мъжко дете. Те вярват, че момичетата се раждат предимно от слаби жени, а наедрелите майки носят момчета. Италианците проведоха обширен експеримент, в резултат на който се оказа, че жените с тегло над 54 кг са по-добри да забременеят с момче. Ето защо майките, които мечтаят да раждат момче, не могат да си откажат гастрономически удоволствия.

Как да планирате и заченете момче (всички известни начини)

Наистина ли искате дете? И то е момче.. Случва се. Много хора мечтаят за дете, като предварително си представят пола му. Това е нормално. И който в семейството вече има три момичета и определено има нужда от още едно момче! Е, ами без момчета?

Вашето внимание е поканено да проучи най-известните и често срещани препоръки и методи, налични в Интернет за това как да заченете момче. Ще използваме информация от различни източници, чиито автори са напълно уверени в своите съвети.

Има статистика за раждаемостта! Според такава статистика на 100 момичета се раждат 103 момчета..

Отчитане на овулацията

В резултат на изследването беше разкрито, че мъжете имат два вида хромозоми: X и Y. Жените имат само един - X. Момче е заченато, когато женска яйцеклетка се слее със сперма, която носи Y хромозомата. По време на овулацията по-бързите мъжки сперматозоиди, носещи Y хромозомата имат най-добрия шанс да изпреварят спокойните си колеги с Х-хромозоми и да бъдат първите, които достигнат до яйцата си. Това става причина за увеличаването на вероятността за зачеване на мъжко дете..

Важно е да запомните: жизнеността на яйцето е само 48 часа. След смъртта й вероятността за зачеване е нула..

Определянето на овулационния процес днес стана възможно без провеждане на изследвания върху фоликулометрията, когато се използва ултразвук, се наблюдава узряването и пускането на яйцеклетката в зоната, удобна за зачеване на момче. Днес това може да се направи у дома с обичайните тестове за овулация, които се продават във всяка аптека..

Разбира се, никой не може да даде гаранции, че именно „необходимите“ сперматозоиди първо ще се слеят с яйцеклетката и ще оцелеят. Всичко зависи от: индивидуалните характеристики на мъжа, здравословното му състояние, начин на живот.

Резултатът има две възможни опции:

 1. Ооцит-Х се опложда от сперма-Х, което дава XX (женски плод).
 2. Ovum-X се опложда със сперма-Y, което дава XY (мъжки плод).

Метод Shettles

Американският лекар Р. Шетълс в книгата си „Как да изберем пола на детето си“ описва метод, основан на различната продължителност на живота на мъжките и женските сперматозоиди. Последните са по-мобилни, но имат по-кратък живот. За да се увеличи вероятността от зачеване на момче, половият акт трябва да се случи 12 часа преди началото на овулацията. Препоръки на Shettles: препоръчително е да се въздържате от сексуален контакт за известно време преди секс - това допринася за увеличаване на броя и активността на мъжките сперматозоиди. Когато избирате поза, мъжът трябва да е отзад..

Според наблюденията, ефективността на метода

Планиране на концепцията за момче за "обновяване на кръвта"

Методът е много прост и достъпен. Тя се основава на знания за биологичните характеристики на женското и мъжкото тяло, а именно на това, което е надеждно установено: кръвта на жената се обновява веднъж на три години, а мъжът - на всеки четири години.

Необходимо е да се изчисли кой има по-млада кръв и кой има по-стара, трябва да се изчисли според принципа: разделете възрастта на майката на 3, а възрастта на бащата на 4, след това сравнете остатъците от делението и чийто остатък е по-голям, изчакайте бебе от този пол. Тези. колкото по-близо е кръвната възраст до началото на периода на обновяване, толкова по-голяма е вероятността за зачеване на момче.

Пример: жена навърши 24 години през май, мъж навърши 32 години през август. Детето е заченато през октомври. Кръвна възраст на мама: 24: 4 = 6, баланс = 0 + 5 = 5 месеца. Кръвна възраст на татко: 32: 3 = 10,2, останалата част = 2 + 2 месеца = 4. Кръвта му е по-млада, което означава, че ще се роди момче.

+ Формула:

Изчислението е съвсем просто: (Възраст на бащата на детето по време на зачеването + възрастта на майката) * 4/3 =...

Ако получите число с остатък 2 или без остатък, значи е момче.

И ако остатъкът е 1, значи това е момиче.

Разделяне на колона, без използване на калкулатор.

Пример за изчисление:

(24 + 21) * 4/3 = 60 - това е моето момче

(32 + 29) * 4/3 = 81 и 1 в останалата част е момиче

Промяната във времето за обновяване на кръвта в действителност има голям брой външни фактори, които просто може да не помните. Това може да е голяма загуба на кръв, отиване до донорския център. Ако вече сте родили дете или сте абортирали, това също се отразява на промените в периодите на обновяване на кръвта..

КРЪВНА ГРУПА И РЕЗУС ФАКТОР

По кръвна група:

Определяне на храната на детето от кръвната група на родителите

Познавайки вашия Rh фактор, можете да опитате да определите пола на нероденото дете:

Ин витро оплождане (IVF)

Това е метод на изкуствено осеменяване за зачеване на дете от желания пол. Счита се за най-надежден и точен. Същността на метода може да бъде описана накратко, както следва. На първия етап се анализира донорната сперма. За това на мъж се инжектират специални лекарства и сперматозоидите му се анализират на лазерна диагностична единица. След това от спермата се изолират мъжки сперматозоиди Y. Именно те се използват за процеса на изкуствено осеменяване на жена, изразила желание да забременее като момче.

Влиянието на половите позиции върху концепцията за момче

Най-добрата позиция за зачеване на момче се счита за позиция с дълбоко проникване..

Съпругът трябва да има господстващо положение, когато прави секс. Най-добрата позиция: „мъж отзад“ (също работа: жената лежи по гръб, повдигайки таза. Мъжът е отгоре. Мъжът е на стол, а жената сяда отгоре, с лице към него). Така че пенисът е най-близо до шийката на матката по време на полов акт. С оргазма по-бързите мъжки сперматозоиди достигат целта си по-рано, увеличавайки вероятността от зачеване на момче.

Ако жената има оргазъм по време на полов акт, това значително ще увеличи вероятността да има момче, защото по време на женски оргазъм се секретира тайна, която прави микрофлората на влагалището кисела и сперматозоидите - момчетата живеят по-дълго.

Измиване със сода

При повишена киселинност на околната среда във влагалището бременността обикновено е невъзможна. Ако намалите нивото на киселинност, тогава леко киселата среда във влагалището допринася за зачеването на момче. Често срещан метод е вагинално измиване. С воден разтвор на сода за хляб. Честотата и моделът на спринцовки трябва да бъдат съгласувани с Вашия наблюдаващ лекар. Той познава характеристиките на вашето тяло най-добре от всички и ще ви помогне да предложите най-оптималния график за измиване..

За да приготвите разтвора, вземете 1 литър пречистена топла вода и разтворете 5 грама сода за хляб в нея. Прекъсването се препоръчва да се извършва не по-късно от 20-25 минути преди началото на полов акт. Резултатът може да бъде подобрен, като веднага се откажете от душ. В допълнение към содовия разтвор, непосредствено преди полов акт, можете да изтриете мъжкия член със слаб разтвор на манган или отвара от лайка.

Календари и таблици

За да заченат момче, хората отдавна използват календари и таблици. Помислете за някои от най-популярните и добре познати препоръки.

Планиране на пола на бебето според китайския календар

Китайският календар е специална таблица. Вертикалният му ред изброява месеците от януари до декември, а хоризонталният ред показва възрастта на жената, която иска да забременее като момче. В пресечната точка на линиите има букви M или D. Ако вашата възраст и месецът, в който планирате да забременеете, съвпадат с буквата M, ще има най-голяма вероятност момчето да е в състояние да забременее. Според статистиката в 90% от случаите китайският метод се оказва надежден.

Японска маса за планиране на пола на бебето

За да изчислим според японския календар, ще са ни необходими две таблици. В първия ще бъдат въведени вертикално месеците за избор на този, в който е родена жената, а вертикално - месеците, в които можете да намерите датата на раждане на бащата на нероденото дете. На тяхното пресичане можем да видим числа. Нуждаем се от техните стойности за втората таблица, където те са посочени в горния ред. Вертикалната колона показва месеците. Таблицата е разделена на две вертикални колони, всяка с определен брой звезди. Колкото повече от тях са противоположни на стойностите, съвпадащи с нашите данни, толкова по-голяма е вероятността за зачеване на момче.

В първата колона на таблицата намираме фигурата, която съвпада с месеца на раждане на мъжа, а във втората - фигурата, която съвпада с месеца на раждане на жената.

Например: Бъдещият баща е роден през септември, а бъдещата майка е родена през май. Детето е заченато през декември. Необходимо е да се определи пола на носещото бебе.

И така, в първата таблица трябва да намерите числото, което стои на кръстовището вертикално - септември и хоризонтално - май. Получената цифра е 9.

След това числото 9 трябва да се намери хоризонтално в най-горния първи ред. Тази графа е желаната, в нея търсим месеца на зачеването на детето, в нашия пример това е декември. Графата "момче" съдържа най-много кръстове (погледнете срещу декември), следователно според японската таблица за определяне на пола трябва да се роди момче.

Тези японски таблици се използват най-добре за планиране на пола на бъдещото бебе, а не за определяне на пола, въпреки че никой не забранява това. Според този японски календар за всяка двойка родители има само 1 месец (максимум 2) в година, в която вероятността за зачеване на дете от определен пол е много голяма..

Източните мъдреци са убедени, че резултатите от определянето на пола на нероденото дете според таблиците имат точност от 90%.

Изчисляване на зачеването с отчитане на лунния цикъл

Този метод на изчисление се появи в Русия. Методът се основава на идеята, че всяка жена има свой период на новолуния, който съвпада с критичните й дни. Тази "вътрешна луна" се взема предвид при изчисленията. Трябва да се помни, че влизането в сексуални отношения между съпрузи в наши дни обикновено не беше приветствано..

Най-благоприятните дни бяха тези, съвпадащи с „лунния път“ - от 11 до 17 дни от лунния цикъл. Смята се, че всеки от тези дни е предпочитан от един от 7-те Рожаница. Според този календар 11, 14 и 16 дни след завършване на менструалния цикъл са най-благоприятни за зачеване на момче. От 21 дни до новия период от настъпването на „пълнолунието“ (времето на менструалния цикъл), сексът е признат за безопасен и напълно неефективен.

Специални ястия или диети

Спазването на определени диетични и диетични правила ще допринесе за зачеването на дете от желания от вас пол. Това не означава, че трябва да пренебрегвате правилата на здравословната диета: препоръчително е да ограничите употребата на някои продукти, докато други, напротив, дават предпочитание. Заради тази цел можете да засенчите собствените си предпочитания за храна за около месец, ако възнамерявате да заченете, така че да се роди момче.

Съществува мнение, че за да зачене момче, жената трябва да яде само мъжка храна. Включва месо, пушени меса, свинска мас, яйца, всякакви ястия с високо съдържание на животински протеини и мазнини..

 1. Всички видове месо и колбаси.
 2. Опитайте се да гарантирате, че диетата на двамата родители е доминирана от храни с повишено съдържание на калциеви и натриеви йони. Най-лесният начин е да не се ограничавате в солта, разбира се, в рамките на разумното.
 3. Пресните плодове и сокове трябва да присъстват в диетата всеки ден и няма ограничения за техния избор.
 4. Насърчава концепцията за момче и употребата на напитки с високо съдържание на кофеин. Освен това, зеленият чай съдържа повече от това вещество, отколкото вареното натурално кафе. Достатъчна е една чаша сутрин и една на обяд.
 5. Опитайте се да ограничите приема на прясно мляко и млечни продукти, пропуснете какао за известно време. Когато купувате минерална вода, уверете се, че течността има намалено съдържание на калций.
 6. Можете да ядете всяко месо и риба под всякаква форма. Не трябва да се отказвате от пушени и осолени, сушени храни. Но, както при всичко, е необходима умереност. Подготовката за зачеването на момче не означава, че трябва да изкупите всички сладкиши и да ядете само месо и риба, забравяйки за необходимостта да разнообразите менюто си. Когато ядете риба, не забравяйте, че тук не става въпрос за морски дарове. Раците, скаридите, ракообразните ще трябва да бъдат изключени от диетата.
 7. За хляба и хлебните изделия ограниченията важат само за продукти на основата на тесто с мая. Бисквитките и сладките също трябва да са без дрожди и да не се използват при приготвянето на млечни продукти.
 8. Зърнени храни и каши, направени от тях, ястия от тестени изделия и ориз могат да се ядат както обикновено. В зеленчуците дайте предпочитание на картофи и зелен фасул.
 9. Любителите на сладоледа ще имат малко повече трудности - препоръчително е да го изоставите напълно. Също така не се препоръчват продукти с кремове, особено млечни..

Както можете да видите, трудно е да наречете тези препоръки дори диета - всеки от вас може да изготви диета въз основа на собствените си предпочитания и дори да поиска някои екстри от съпруга си.

Народни начини))

Сред популярните начини за зачеване на момче препоръките трябва да бъдат разделени на две големи групи. Първият ще включва всякакви съвети за традиционната медицина. Във втория можете да класифицирате тези въз основа на наблюдения и уж магически ефекти на определени предмети и дори ритуали.

Трябва да се разбере, че различните народи имат свои собствени препоръки и съвети как да заченат момче. Тук, както никога преди, е подходяща поговорката: „това, което е добро за германец, е лошо за руснак“. Като се има предвид, че нашите читатели в преобладаващото мнозинство са родени и живеят в Русия, ние открихме няколко признака, които съществуват сред народите, населяващи нашите територии..

 1. За да заченете момче, преди полов акт поставете в леглото „мъжки предмети“: нож, трион, брадва, камък.
 2. Невъзможно е да заченете момче в дните на новолуния и пълнолуние, дори ако приемате специални чайове. И има много такива рецепти, базирани на свойствата на растенията и животните. Например, смята се, че ако жената яде храни, които приличат на фалос (краставици, банани и др.), Тогава гарантирано ще забременее като момче.
 3. Ако мъж, който планира да роди баща на момче, има пистолет в къщата, препоръчително е да го сложите под леглото по време на зачеването.
 4. Ако работите във вашия екип или сред семейни приятели има жена, чийто ултразвук показва бременност като момче, трябва да сложите ръце върху корема й. Това трябва да гарантира, че ще доведе до същия резултат за други двойки. Но тук по-скоро се задейства силата на вярата и отношенията в екипа трябва да бъдат приятелски настроени. Не всяко съвременно момиче ще позволи да докосва ръцете на други хора до корема си по време на бременност..
 5. Смята се, че ако след жена, която е родила момче, след като си тръгнете в отпуск по майчинство, заемете нейния стол, тогава ще имате и малък защитник.
 6. Спалнята трябва да е хладна, прозорецът да е отворен, да лежите с глава на север, да поставите някакъв „мъжки“ атрибут под възглавницата - играчка пистолет, кола.
 7. Секс през нощта, а не през деня.
 8. Задължителен женски оргазъм.
 9. Мъжете трябва да носят боксерки за понижаване на скроталната температура (спомага за увеличаване на плодовитостта).
 10. Брачен дълг само в нечетни дни от месеца и четни дни от менструалния цикъл.
 11. Половият акт трябва да бъде иницииран от мъж.

Най-важният съвет - ако искате син, трябва силно да вярвате, да си представяте и да си представяте, че имате момче!

Как на 100 процента да заченете момче

Много жени мечтаят да имат син от любим човек. Имаме страхотни новини за тях - оказва се, че има много начини да зачене да има момче. Сред тях има както научни, така и народни методи. А самата природа среща такива жени наполовина - вероятността да имаш син е малко по-голяма от дъщеря. Според статистиката на 100 момичета се падат 103 новородени момчета. Но най-добре е да не разчитате само на късмет и да използвате специални методи, които значително увеличават шансовете ви..

Метод на овулация

Счита се за един от най-мощните методи и се основава на научен подход. Известно е, че жените имат само тип X хромозоми в своя генотип, докато мъжете имат както X, така и Y. Това означава, че за да се роди момче, е необходимо яйцеклетката да бъде оплодена от сперма, която е носител на Y хромозомата. Учените са открили, че са по-бързи, но не толкова упорити като X.

Когато настъпи овулация, тоест яйцеклетката напуска яйчника през фалопиевата тръба, може да се осъществи оплождане. Ако на този ден възникне сексуален контакт, Y сперматозоидите имат по-голям шанс да изпреварят своите X конкуренти и да проникнат първите в яйцеклетката.

Така че шансовете да имате момче ще се увеличат, ако забременеете в деня на овулацията или в рамките на един ден след нея. Но ако сексуалният контакт е бил два или три дни преди освобождаването на яйцето, най-вероятно ще се роди момиче. Не забравяйте, че яйцето живее само два дни след освобождаването; и след като тя умре, вероятността за зачеване на бебе от какъвто и да е пол е напълно намалена до нула.

Сексуална активност и зачеване на момче

Очевидно към този метод се придържа още един, базиран на сексуална активност. Когато го използвате, не е нужно да определяте времето на овулация. Смята се, че сексуално активните двойки, тоест правещи любов всеки ден или през ден, имат голям шанс да имат момче. Както вероятно вече се досещате, това се дължи на повишената вероятност Y-сперматозоидите да достигнат до яйцеклетката по-бързо. Съответно, ако рядко правите секс, шансовете да имате дъщеря се увеличават. В крайна сметка жизнеспособността на X-сперматозоидите е от четири до пет дни.

Създаване на алкална среда

Можете да увеличите ефективността на предишните методи, ако използвате друг. Става въпрос за създаване на алкална среда във влагалището, тъй като тя е по-благоприятна за хромозомите от типа, който искате. Освен това хромозомите, отговорни за раждането на момиченце (X), не се движат толкова бързо в тази среда. Те дори могат да умрат в него.

За да създадете алкална среда, непосредствено преди зачеването, измийте вагината със сода, разтворена в топла преварена вода (2 супени лъжици на литър). Можете да използвате спринцовка, но в този случай в нея трябва да влезе цялото приготвено решение. Друг начин е да използвате халбата на Esmarch. Моля, обърнете внимание, че върхът на чашата и спринцовката трябва да бъдат стерилизирани. Използвайки този метод, можете да увеличите шансовете си да забременеете с момче..

Зачеване чрез обновяване на кръвта

Това е друг интересен начин да се отбележи. Съществува теория, според която обновяването на кръвта се извършва циклично, а при жените се подновява по-бързо, отколкото при мъжете (съответно след 3 и 4 години).

За да направите правилното изчисление, трябва да напишете две дати на раждане - вашата и вашата половинка. След това отбройте 3 години от вашата и 4 от датата на раждане на съпруга ви, докато достигнете последния цикъл. Но трябва да се има предвид, че ако някой от вас е имал голяма кръвозагуба (например операция), или е родил или е направил аборт, отброяването ще започне от тази дата.

Нека дадем конкретен пример, за да ви улесни да разберете същността на метода. Да приемем например, че искате да забременеете с момче и планирате да го заченете през 2015 година. Рождената ви дата е 02.02.1992. Не сте имали големи загуби на кръв. Добавяме 3 години към 1992 г. Оказва се, че последният цикъл е започнал през 2013 година. Да предположим, че вашият съпруг е претърпял операция на 15.01.2006. Добавяме 4 години от тази дата. Последният цикъл в този случай започва през 2014 г..

Как се определя полът с помощта на този метод? Много е просто - ако кръвта на бащата е по-млада, ще се появи момче. Ако кръвта ви е по-млада, ще се роди момиче. Но също така трябва да вземете предвид Rh фактора. Ако имате отрицателен резултат, тогава всичко ще бъде обратното - условията ще се разглеждат според старата кръв.

Избор на пози

Можете да подобрите шансовете си да имате момче, като използвате горните методи, заедно с препоръчаните позиции за зачеване на син. Изборът им се основава на скоростта на проникване на сперматозоидите, която вече обсъдихме. Възможно е да се увеличат шансовете Y хромозомите да достигнат първите до яйцеклетката чрез механично ускоряване на движението им. Позициите с дълбоко проникване ще ви помогнат. Ето някои от тях.

Нека вашият партньор седне на стол, докато вие седите отгоре с лице към него..

Друга възможност е да стоите наведени (можете да използвате диван или друг стабилен предмет за опора). В този случай съпругът е прикрепен към гърба..

Легнете по гръб, повдигнете таза (можете да използвате възглавница или валяк). Партньорът е отгоре.

Тези методи, дори когато се използват в комбинация, не дават 100 процента шанс за зачеване на момче. Има обаче един начин, по който шансовете ви ще бъдат много високи. Това е изкуствено осеменяване.

Изкуствено осеменяване

Да кажем веднага, че IVF (ин витро оплождане) обикновено се използва в случаите, когато раждането на дете от определен пол е важно за здравето му. Има наследствени фактори, които се предават само на момче или момиче, така че родителите използват този метод, за да гарантират, че се ражда здраво бебе. Този метод има значителни недостатъци - той е скъп и се използва само ако е абсолютно необходимо. Ще говорим обаче и за него - може би този метод представлява най-голям интерес за някои читатели. Има няколко метода за изкуствено осеменяване. Ето основните.

С помощта на лазер се отделят сперматозоидите. От тях е избран този, който има Y хромозома. Той е този, който се свързва с яйцето. В този случай няма да има 100% гаранция - тя ще бъде около 75%, но шансовете за получаване на момиче са 91%.

Друг вариант е микро-сортирането. В този случай сперматозоидите също се сортират, но Y хромозомата се вкарва в матката, а не в яйцето. Ще трябва да изчакате малко, докато настъпи оплождането. В този случай вероятността да имате момче ще бъде 73%, а момиче - 88%.

Съществува и предимплантационна диагностика на гени. В този случай ембрионът се изследва преди имплантирането в матката, което дава възможност не само да се определи пола му, но и да се отбележат дефектите в развитието, появата на които е вероятно. По-лесно е да забременеете с този метод, отколкото другите два..

Лунен календар

Тя се основава на това в коя зодия ще бъде Луната в момента на зачеването. За раждането на момче трябва да изберете дните, когато тя е в Лъв, Везни, Стрелец, Близнаци или Водолей. Освен това полът на нероденото бебе зависи от възрастта на жената и от месеца. Ако броят на годините на бъдещата майка е четен, тогава вероятността да има момиче се увеличава за четни месеци, а момче за нечетни месеци и обратно..

Зачеване на момче според китайския календар

Има специална маса, предназначена за бъдещи майки от 18 до 45 години. Според китайския метод полът на детето може да се определи чрез зачеване през конкретните месеци, посочени в тази таблица. Например, ако жената е на 23 години, тогава вероятността да има момче е голяма, ако сексът се случи през януари, февруари, март, май, юни, октомври и ноември. Ако правите секс през април, юли, август, септември и декември, след 9 месеца ще имате момиче..

Славянски календар

И нашите предци използваха специален календар, който ни позволяваше да планираме пола на детето. Смятало се, че женският цикъл се оприличава на лунния цикъл и всяка жена има „вътрешна луна“. В този смисъл новолунието е периодът на менструация. През това време полов акт беше забранен. Периодът на новолунието продължи една седмица. Едва след това време беше възможно да се започнат опити за зачеване.

Дните от 11 до 17 бяха наречени "лунен път". Смятало се е, че по това време вероятността за зачеване е максимална..

Всеки ден имаше своя покровителка. Тя се казваше Рожаница, бяха седем. Определянето на пола зависи от това коя жена при раждането покровителства деня на зачеването.

Според този календар едно момче може да се роди, ако полов акт се извършва в следните дни от цикъла: 11, 14 и 16. Съответно, ако зачеването настъпи на 12, 13, 15 или 17 дни, ще се роди момиче.

В края на периода на „лунния път“ се препоръчва въздържане от близост. От 18 до 21 дни от цикъла нашите предци предпочитаха да не правят любов, тъй като се смяташе, че в противен случай може да се роди нездравословно потомство. Безопасното време започва от ден 21 на цикъла.

Използването на този метод днес се затруднява от факта, че не е толкова лесно да се срещнеш с жена, чиято менструация би била напълно редовна. Лоша екология, постоянен стрес, лошо хранене - всичко това значително влияе върху функционирането на нашето тяло.

Диета

Ресурсите на тялото на майката за раждане на момче и възпитанието му се нуждаят от повече, отколкото при зачеването на момиче. Ето защо се смята, че жените, които се хранят добре, са по-склонни да имат син. Методът за планиране на пола на бебето, основан на подготвителна диета, е известен отдавна. Действието му се основава на факта, че определени микроелементи влияят върху структурата на ооцита, насърчавайки сливането на спермата с желаната хромозома с нея..

На първо място, трябва да ядете колкото се може повече храна, която съдържа натриеви и калиеви йони и никакви калциеви и магнезиеви йони. Това са следните продукти: риба, бобови растения, колбаси, ориз, гъби, белтъци, картофи, консервирани краставици. Подходящи са и фурми, сини сливи, банани, сокове, чайове. Храната ви трябва да се осолява по-добре.

Не се препоръчва да се яде зелен фасул, шоколад, ядки, млечни продукти, сладкиши с яйца и мляко, какао, зелена салата, сурово зеле, морски дарове.

Тази диета трябва да се спазва 4 месеца преди зачеването и след нея отново можете да ядете каквото искате..

Италиански, японски и немски методи

Учени от Италия са стигнали до заключението, че за зачеването на син е необходимо теглото на жената да надвишава 54 кг. В проучването са участвали около 10 хиляди бъдещи майки. Въз основа на получените резултати беше направено заключението, че слабите жени са по-склонни да имат момиченце..

Японски учени също са направили интересно проучване. Те откриха, че ако пушите преди зачеване, шансовете ви да имате момче драстично намаляват. Ако и двамата родители са силно пушачи, вероятността да се роди момиче се увеличава с една трета в сравнение със семейството, което няма тази зависимост. Дори и да не желаете да родите син, пак трябва да се откажете от пушенето, тъй като това се отразява негативно на здравето на бебето..

Нека кажем няколко думи за немския метод. Учени от Световния институт за населението в Германия установяват, че в годините след падането на Берлинската стена (1989 г.) в тяхната страна са родени много по-малко момчета, отколкото през по-тихите времена. Изследователите стигнаха до заключението, че вероятността да имате син се увеличава, ако не сте нервни.

Разбира се, нито един от тези методи не може да ви даде сто процента гаранция, но не бива да ги пренебрегвате. Ако нямате късмет, не се обезсърчавайте, защото появата на бебе от всякакъв пол е радостно събитие..

Заченете момче: кои са най-ефективните методи?

Някои двойки биха искали да могат да избират пола на нероденото дете и да знаят какво да правят, за да заченат момче? Смята се, че желанието за раждане на син винаги е било по-често от раждането на дъщеря, което възниква по различни причини, например желанието да се роди наследник. Нека разгледаме някои от най-популярните начини.

Възможно ли е да се избере полът на детето?

Днес е невъзможно да се избере абсолютно точно пола на нероденото дете, но има много начини, съвети и трикове, които помагат да се увеличат шансовете за зачеване на момче. Важно е да запомните, че нито един от методите няма да даде 100% гаранция за раждането на син, така че не трябва да се надявате на абсолютен успех по този въпрос..

На първо място, важно е двойката да подходи отговорно към планирането на бременността и да посети гинеколог и уролог. Ако бъдещите родители са готови за зачеване, можете да започнете да изпробвате описаните методи и в същото време да ги проверите за надеждност..

Каква роля играят хромозомите в зачеването??

Комплектът от X и Y хромозоми е пряко свързан с пола на нероденото дете. Както знаете, мъжките сперматозоиди носят както Х хромозомата, така и Y. Полът зависи от това коя хромозома на бъдещия татко ще се свърже с женската. За да забременее като момче, мъжката репродуктивна клетка трябва да носи Y хромозомата..

Y хромозомите са активни, но умират бързо, а X хромозомите са по-бавни, но живеят по-дълго. В този случай е важно правилно да се определи овулацията, така че Y-сперматозоидите да имат най-големи шансове за оплождане на яйцеклетка. Прочетете по-долу за подробен начин за забременяване с момче чрез изчисляване на овулацията.

За да се улесни зачеването на син, има няколко препоръки за "укрепване" на Y-спермата:

 • мъжът трябва да се въздържа за седмица или две, което ще позволи увеличаване на концентрацията на мъжките хромозоми;
 • преди полов акт и двамата съпрузи не трябва да си правят гореща вана;
 • трябва да спрете да използвате смазки, те могат да повлияят отрицателно;
 • женският оргазъм трябва да дойде по-рано от мъжкия, производството на секрет влияе върху промяната във вагиналната среда, става алкално и по този начин мъжките хромозоми имат повишен шанс за оцеляване.

Какво да направите, за да забременеете като момче?

В необятността на Интернет има десетки начини, които обещават да помогнат за избора на пола на нероденото дете. Има няколко от най-често срещаните и използвани методи:

 • създайте алкална среда във влагалището;
 • "Подновете" кръвта;
 • изчислете овулацията;
 • използвайте китайския метод;
 • спазвайте специална диета.

Метод първи: създаване на алкална среда

Един от начините, популяризирани на форума, е създаването на алкална среда във влагалището, която е най-благоприятна за Y хромозомата и най-малко удобна за X хромозомата. Смята се, че измиването на влагалището със содов разтвор ще помогне на мъжко дете да забременее.

Прогресивните лекари обаче категорично не препоръчват да се правят спринцовки, тъй като това ще наруши общата микрофлора на влагалището и въпросът за зачеването може дори да бъде под въпрос.

Метод втори: обновяване на кръвта

Този метод на така нареченото „обновяване на кръвта“ е най-простият и лесно достъпен. Както знаете, женската кръв се обновява на всеки 3 години, а мъжката - на всеки 4 години. Необходимо е да се изчисли кой от кръвта на съпрузите е по-млад и чия кръв е по-стар: възрастта на бъдещата майка се разделя на 3, възрастта на бъдещия баща - на 4, след което останките се сравняват. Чиято кръв е подновена наскоро и се оказа "по-млада" - този пол, най-вероятно, и дете ще се роди.

Да кажем: мама е на 21, татко е на 26. Тогава 21: 3 = 7, 7: 3 = 2 - получаваме остатъка от кръвта на жената, 26: 4 = 6, 6: 4 = 1 - остатъка от кръвта на мъжа. Така кръвта на партньора се оказа по-млада..

Използвайки метода, трябва да вземете предвид няколко нюанса:

 • всякакви операции, раждания, аборти и др. засягат цикъла на обновяване на кръвта, като в този случай докладът започва от годината, когато е имало загуба на кръв;
 • ако женската кръв с отрицателен Rh фактор, тогава методът трябва да се използва напротив - колкото по-стара е кръвта, толкова по-силна е тя.

Метод трети: изчислете овулацията

Тъй като зачеването на бебето ще се случи, когато яйцеклетката бъде оплодена от сперма, носеща Y хромозомата, шансовете са големи, ако сношението е било в деня на овулацията. Интимността ден или два преди или след овулация, напротив, увеличава вероятността да се роди момиче, тъй като Y-сперматозоидите вероятно ще умрат по това време.

За да знаете кога е най-доброто време за забременяване с момче, трябва да можете да изчислите овулацията. Най-простите и бързи методи са промяна на базалната температура и специални тестове за овулация.

Отзивите за този метод са най-точни и вероятността за съвпадение на желания пол е около 70 процента. Освен това този метод се счита за най-естествен. Всичко, което трябва да направите, е да изчислите дните в календара преди овулацията, за да получите момиче и след това - така че да се роди момче.

Метод четвърти: използване на китайския метод

В пресечната точка на редовете има обозначения под формата на буквите "M" и "D", трябва да обърнете внимание на кой месец се среща "M", тогава най-вероятно е да зачене дете-момче.

Всъщност има много китайски методи, но този е най-ефективен в мрежата, въпреки че често се поддава на критика поради липсата на ролята на бъдещия баща в таблицата.

Метод пети: диета

Не е необичайно да чуете за диетата за зачеване на момче. Смята се, че яденето на определени храни увеличава шансовете за раждане на син. Трябва да се включи в диетата:

 • всякакъв вид месо;
 • пушени меса;
 • риба;
 • плодове и сушени плодове;
 • всички видове зеленчуци и билки;
 • крупи: царевица, овесени ядки, елда и грис;
 • кофеинови напитки.

Не се препоръчва: млечни продукти, всякакви ядки, хляб и брашно, морски дарове, боб.

Най-добри пози

По време на полов акт се препоръчва да изберете позиции, които осигуряват дълбоко проникване и по този начин улесняват ранното навлизане на сперматозоидите в маточната кухина. Сред най-добрите пози за зачеване на момче са страхотни тези, където мъжът е отзад или отгоре..

Също така е препоръчително да избирате позиции, така че жената да е в хоризонтално положение, което няма да позволи на сперматозоидите да изтекат навън. След полов акт се препоръчва да легнете поне 15 минути или да заемете поза "бреза".

Заключение

Днес е невъзможно да се избере полът на детето със 100% точност. Въпреки това много двойки се интересуват от това как да забременеят с момче или момиче и са готови да прибегнат до различни методи. Съветите са много - от диета и изчисление на овулацията до специални таблици, които не винаги се поддават на логика. Всеки метод има право да съществува, но не може да гарантира абсолютен успех. Остава само да изберете най-подходящия метод и да опитате сами.

Споделете в коментарите, ако сте успели да заченете момче, използвайки един от изброените методи.

Как да забременеете на 100 процента с момче за първи път и чрез овулация

Тази статия разглежда как да забременеете с момче. Ще ви разкажем какви са начините за зачеване на мъжки мъж за първи път и на 100 процента, как да изчислим пола на бебето чрез овулация, обновяване на кръвта, китайска таблица. Ще научите народните методи за зачеване на момче, какви признаци показват, че очаквате син, отзиви на жените.

Трябва ли да изчисля пола на нероденото дете?

Много двойки търсят ефективни и доказани методи за правилно изчисляване на пола на нероденото дете. Но дали е толкова важно и необходимо?

По правило повечето родители не се интересуват от какъв пол е родено първото им дете. Но ако една двойка вече има дъщеря и те мислят за второ дете, тогава най-често те искат това да е син..

Полът на нероденото дете може да бъде повлиян от храненето на родителите

Колко важен е полът на нероденото дете и струва ли си да се опитаме да го изчислим по някакъв начин? Ако двойката няма генетични аномалии, предадени само по пол, например женската линия, тогава няма смисъл да се опитвате да се уверите, че имате син. При наличие на наследствени болести, предавани по полов път, се препоръчва да се прибегне до IVF, за да се изключи възможността за зачеване на бебе от грешен пол.

Бъдещите родители трябва да разберат, че най-важното е здраво дете. Ето защо, преди зачеването, се препоръчва да се отървете от лошите навици, ако е необходимо, изпийте курс на фолиева киселина и Proginova.

Ако имате голямо желание да родите момче, можете да използвате както научни, така и народни методи, за които ще говорим по-нататък..

Научен начин

Има няколко медицински метода, които могат да се използват за прогнозиране на пола на нероденото дете с почти сто процентова гаранция. По-долу ще ви разкажем за тези методи, използвайте този, който ви подхожда най-добре..

Ръководство за овулация

Според научни изследвания сперматозоидите, носещи хромозомите X (момиче) или Y (момче), влияят върху пола на нероденото дете. Полът на детето зависи от това с коя хромозома спермата е първата, която достига до яйцеклетката и я опложда..

Най-бързи са просто "момчешките" сперматозоиди, но в същото време те бързо умират. Женските X-хромозоми са по-бавни от X-сперматозоидите, но в същото време имат добра жизненост (до 1 седмица в маточната кухина).

Ето защо, за да заченете момиче, трябва да имате интимност 2-3 дни преди овулацията. За да се роди момче, трябва да правите любов в деня на овулацията и 2-3 дни след нея.

Как да изчислим правилно овулацията:

 • Създайте календар или инсталирайте специално приложение на телефона си, в което можете да маркирате началната и крайната дата на вашия период. Средата на менструалния цикъл е точно денят на овулацията..
 • Купете специален тест за овулация от аптека.
 • Използвайте диаграма на базалната температура. За целта измервайте базалната си температура ежедневно сутрин в продължение на 3-6 месеца или повече, без да ставате от леглото. След това запишете показанията в тетрадка. По време на овулацията температурата се поддържа в рамките на 37,1-37,3 градуса.

IVF приложение

С помощта на ин витро оплождане можете да заченете желания пол на детето. Тази техника е най-надеждната и надеждна.

Същността на процедурата е проста. В началния етап специалистите анализират спермата на мъж. За целта на пациента се инжектират определени лекарства, след което сперматозоидите му се анализират на лазерна диагностична единица. След това от спермата се изолира Y-сперма, която по-късно се използва за изкуствено осеменяване на жена, която е пожелала да роди син.

Трябва да се разбере, че такава процедура се извършва само по медицински причини. По искане на двойка, решила да роди дете от определен пол, IVF не се извършва.

Метод Shettles

Тази техника се основава на мнението, че продължителността на живота на женските и мъжките сперматозоиди е различна. Мъжките сперматозоиди са по-подвижни, но имат по-кратък живот от женските.

За да забременеете бързо с момче, трябва да влезете в интимни отношения с партньор 12 часа преди овулацията. Съветът на Shettles препоръчва известно време преди това да се въздържате от сексуални удоволствия, за да увеличите броя и активността на мъжките сперматозоиди. Подходяща поза е кучешки стил (мъж отзад, жена на четири крака).

Правилни пози

Позата по време на интимност също играе роля върху пола на нероденото дете. За да се роди момче, трябва да се избират позиции с максимално проникване, докато мъжът трябва да заема господстващо положение.

Най-подходящите позиции за дълбоко проникване са:

 • кучешки стил;
 • жената лежи по гръб с леко повдигнат таз;
 • мъж сяда на леглото, жена седи отгоре, с лице към него.

Оргазмът засяга и пола на бебето. Ако една жена го изпита, ще имам момче, ако не, тогава момиче. Това се дължи на факта, че по време на оргазъм се създава тайна, която прави микрофлората на влагалището кисела, поради което „мъжките” сперматозоиди живеят по-дълго.

Чрез обновяване на кръвта

Този метод не изисква усилия или много време от вас. Тя се основава на биологичните характеристики на мъжкото и женското тяло, базирана на обновяването на кръвта на всеки 3 години при мъжете и веднъж на всеки 4 години при жените..

Изчислението се извършва по следната формула:

 • възрастта на жената се дели на четири;
 • възрастта на мъжа се дели на три.

След това се сравняват остатъците от разделението, който има повече, ще има дете от този пол. Колкото по-близо е кръвната възраст до началото на периода на обновяване, толкова по-голяма е вероятността за зачеване на син..

Пример: Жена навърши 24 години през септември, мъж навърши 36 години през октомври. Детето е заченато през ноември. Кръвна възраст на мама: 24: 4 = 6, баланс = 0 + 2 = 2 месеца.

Възраст на мъжката кръв: 36: 3 = 12, остатък = 0 + 1 = 1. Кръвта на мъжете е по-млада, така че трябва да се роди момче.

Изчисляване на формулата: Добавете възрастта на бъдещата майка към възрастта на мъжа по време на зачеването, след което умножете получената цифра по 4 и разделете на 3. Когато получите числото без остатък или с остатък от 2, двойката трябва да има момче. Ако остатъкът е един, тогава трябва да се очаква момиче.

Пример:

 • (30 + 24) * 4/3 = 72 - това е момче;
 • (32 + 27) * 4/3 = 78 и 1 в останалата част е момиче.

При избора на този метод трябва да се вземат предвид някои нюанси. Ако някой от партньорите в миналото е имал тежка загуба на кръв, раждане, кръвопреливане, тогава броенето трябва да се извърши от този период.

Влияние на кръвната група и резус фактора

Кръвната група, подобно на Rh фактора, играе роля в зачеването на дете. Повече подробности са дадени в следващите таблици.

Как кръвната група на двойка влияе върху пола на нероденото дете

Японски метод на зачеване

Според японски учени сред хората с лоши навици, особено пушачите, способността да се роди син е рязко намалена. Въз основа на проведените проучвания, семейните двойки, които постоянно пушат, са по-склонни да имат момичета. Докато синове се раждат от здрави двойки.

Китайски календар

Можете да предскажете пола на бъдещото бебе, като използвате специални таблици и календари, един от които е китайски.

Как да разберете календара и да разберете кога можете да заченете син? Обърнете внимание на таблицата. Той посочва възрастта на майката и 12 месеца. На пресечната точка на възрастта на майката и всеки месец има буква „М“ (момче) или „D“ (момиче).

Китайски календар за определяне на пола на нероденото дете

За да забременеете с момче, трябва да изберете възрастта и конкретния месец, където е буквата „М“. Според статистиката този метод работи в 90% от случаите..

Немски метод на зачеване

Германските учени стигнаха до извода, че момчетата са по-склонни да се раждат от жени, които са по-малко нервни и притеснени от дреболии. Определен модел подтикна специалистите към такава интересна мисъл: в мирни дни, когато нищо не се случваше в страната, по-често се раждаха момчета. Но по време на война или други сериозни политически вълнения се раждат повече момичета..

Италиански метод на концепцията

Италианските учени имат собствено мнение за пола на децата, родени от жени. Така че слабите жени раждат най-често момичета, а пълните жени раждат момчета..

Те проведоха експеримент, въз основа на който разкриха, че най-често жените забременяват с момче, чието тегло надвишава 54 кг. Ето защо бъдещите майки, които мечтаят за син, не трябва да се страхуват да се оправят..

Специална диета

Спазването на определена диета увеличава шансовете за зачеване на син. Според прегледите, за да се роди момче, жената трябва да яде повече мъжка храна: месо, яйца, пушени меса и други продукти, съдържащи голямо количество животински протеини и мазнини..

Диетата винаги трябва да съдържа:

 • Всяко количество пресни плодове.
 • Напитки с високо съдържание на кофеин: кафе, зелен чай. Достатъчно е да пиете по 1 чаша на ден сутрин и на обяд.
 • Всякакъв вид риба и под всякаква форма.
 • Всяко месо и под всякаква форма.
 • Бисквити и сладки без дрожди.
 • Картофи, зелен фасул.
 • Каша от зърнени култури.
 • Тестени изделия.
 • Всеки обем прясно изцедени сокове.
 • Наденички.
 • Ориз.
 • Диетата на мъжете и жените трябва да бъде доминирана от храна, съдържаща повишено количество калциеви и натриеви йони. Поради това се препоръчва да се увеличи количеството консумирана готварска сол, но в разумни граници.

Какви храни трябва да бъдат ограничени в диетата:

 • Какао.
 • Млечни продукти.
 • Минерална вода с минимално съдържание на калций.
 • Морски дарове, сладолед - напълно забранени.
 • Хляб и хлебни изделия с тесто с мая.
 • Продукти с кремове, включително мляко.

Народни средства за защита

Когато планирате пола на дете, можете да използвате не само медицински методи, но и народни. По-долу са най-ефективните, използвайте този, който ви харесва най-много.

Фази на луната и зачеване

Тази техника се основава на мнението, че всяка жена има личен период на новолуние, който съвпада с нейната менструация. Такива лунни цикли се вземат предвид при изчисленията. Трябва да се отбележи, че в наши дни интимните отношения са нежелани..

Най-благоприятните дни бяха тези, които съвпаднаха с "лунния път" (11-17 дни от цикъла). Следователно можете да заченете син на 11, 14 и 16 дни след края на менструалния цикъл..

От 21 дни до новия период от настъпването на „пълнолунието“ (време на месечния цикъл) няма възможност за бременност.

Измиване със сода

Високото вагинално рН пречи на зачеването. При леко кисела среда се увеличава възможността да забременеете с момче.

Следователно спринцоването се използва за създаване на подходящи условия за вагиналната среда. Как да се излива сода за хляб, за да забременеете с момче? Само лекар може да отговори на този въпрос. Той ще предпише подходящ график и честота на измиване, въз основа на личните характеристики на тялото..

За обливане използвайте 1 литър топла пречистена вода и 1 ч.л. сода за хляб. Препоръчва се процедурите да се извършват 20-25 минути преди полов акт. Препоръчително е също да избършете мъжкия генитален орган със слаб разтвор на калиев перманганат или бульон от лайка преди интимност..

За да засилите ефекта, трябва да се откажете от душа на любовни удоволствия.

Народни знаци

Някои признаци и съвети ще ви помогнат да забременеете с момче. Възползвайте се от тях:

 • Преди интимност е необходимо да поставите „мъжки предмети“ в леглото под възглавницата: колан, машина, мъжки машини, детска кола.
 • Не можете да забременеете с момче по време на пълнолуние и новолуние, дори ако приемате определени отвари за това. Но в същото време се смята, че ако жената консумира повече продукти, които наподобяват по форма мъжки генитален орган (краставици, банан, целина), тогава определено ще има син.
 • Ако някой, когото познавате, вече очаква момче, опитайте се по-често да поставяте ръце върху корема на бременната жена, ако тя позволява. Обикновено тази техника работи. Но може да се обясни и с голямата сила на вярата и самохипнозата..
 • Ако вашата колежка е излязла в отпуск по майчинство и е родила момче, препоръчително е да заемете стола, на който тя е седяла.
 • Мъжът трябва да бъде инициатор на любовния акт.
 • Интимността трябва да става през нощта, но не и през деня. В същото време женският оргазъм е важен..
 • Мъжът трябва да носи боксерки, които понижават температурата на скротума, като по този начин увеличават плодовитостта.
 • Близостта трябва да е в нечетни дни от месеца и четни дни от менструалния цикъл.
 • След интимност, жената трябва да легне по гръб, без да се движи за 10-20 минути и напълно да се отпусне.

Най-надеждният начин за забременяване с близнаци е IVF

Как да заченете близнаци момчета?

Много двойки мечтаят да имат не един син наведнъж, а двама. Но колко реално е това? Според статистиката сега мъжките близнаци се раждат по-често, отколкото преди 10-20 години.

Най-доказаният и надежден метод за такова зачеване е процедурата за изкуствено осеменяване (IVF). В този случай шансовете са доста високи, тъй като специалистът опложда самостоятелно 2 майчини яйцеклетки наведнъж, за да увеличи шансовете за забременяване.

Други начини за зачеване на близнаци включват:

 • И двамата партньори трябва да се придържат към специалната диета, за която писахме по-горе..
 • Използването на такива пози, осигуряващи най-голямо проникване на семенна течност в матката. Това увеличава шансовете за бързо проникване на сперматозоиди в яйцеклетката и последващо оплождане..
 • Трябва да правите любов на ден или в деня на овулацията.

Прочетете за други начини за зачеване на близнаци в тази статия. И ако искате да станете майка на близнаци, тогава прочетете как да го направите тук..

Отзиви

Често в офиса ми идват жени, които мечтаят да имат дете от определен пол. Струва ми се, че това е по-скоро прищявка на пациентите, тъй като най-важното е детето да се роди здраво. Вярвам ли, че е възможно да се планира пола на нероденото дете? Макар и само с помощта на IVF, другите методи не дават 100% гаранция.

Няма 100% сигурен начин да забременеете с определен пол. Ин витро оплождането показва най-голяма ефективност, но се извършва стриктно според показанията. Също така методът за зачеване на момче в деня на овулацията се е доказал добре..

Наистина исках син. От всички техники, за които четох на различни форуми на майки, избрах изчислението за обновяване на кръвта и специална диета. След 3 месеца забременях и скорошен ехограф показа, че ще имаме син.

Серафима, на 31 години

Изчислих пола на нероденото дете според китайския календар. По всичко трябваше да се роди син, но на ултразвука казаха, че ще има момиче.

Ако мечтаете за мъжко бебе, тогава можете да използвате всички съвети, за които писахме по-горе. Но помнете, че дори ако наистина сте искали момче, но сте имали дъщеря, няма да я обичате по-малко. Успех с вашето планиране и заветни 2 ленти върху тестото!