По всяко време семейните двойки са измисляли различни начини, понякога странни и сложни, чрез които са се надявали да заченат момче. Китайските жени, желаещи да родят мъжко дете, по време на интимност, полагат глави на север. Сред германските племена зачеването на бъдещ рицар било възможно само в хубав слънчев ден. Славяните, за да се роди героят, слагат мъжко нещо под възглавницата преди началото на половия акт. А древните египтяни вярвали, че е възможно да забременеете с момче на пълнолуние.

Разбира се, всичко това са суеверия. Зачеването на момче обаче наистина може да бъде планирано. Има методи, чрез които, ако не на 100%, но все пак е напълно реалистично да се изчисли пола на бебето. Тези методи дават много големи грешки, тъй като се основават на физиологичните характеристики на мъжете и жените, а човешкото тяло е капризно и често се държи непредсказуемо. Ето защо не трябва наистина да се надявате и да разчитате на тях, въпреки че можете да опитате. Планирайки момче, човек трябва да се подготви не само за успех, но и за провал..

Първи метод. Зачеване на момче от календара за овулация

Само жена, която знае началото на овулацията, може да зачене момче, използвайки този метод. Ако времето на освобождаване на яйцето варира от месец на месец, тогава е по-добре да не използвате този метод. Мъжките Y-сперматозои оживени и активисти са по-големи от своите X-колеги, но по-малко стабилни, бързо умират. Но именно Y-сперматозоидите дават на мъжкия ембрион по време на оплождането на яйцеклетката.

Следователно, за да стане зачеването на момче възможно най-вероятно, е необходимо да се познае полов акт точно по време на овулацията. Ако правите секс преди овулацията, мъжките Y-половци може да не доживеят, за да видят яйце. За да определите надеждно точното време за оплождане, можете да закупите тестове за овулация или да следите календара за овулация..

Втори метод. Зачатие на момче според теорията на Shettles

На двойки, желаещи да раждат момче, може да се препоръча методът Shettles, който се основава на различна активност на сперматозоидите с Y и X хромозоми. Този метод за зачеване на мъжко дете е доста ефективен: при 80 двойки от 100 резултатът е успешен..

Принципът на действие на този метод като цяло е подобен на опцията за оплождане според календара на овулацията. Ако правите любов в деня, когато яйцеклетката напусне яйчника и задължително с женски оргазъм, но игнорирате интимността седмица преди овулацията, тогава зачеването на момиче е малко вероятно да се случи.

X-сперматозоидите, скрити в гениталния тракт на жените след предишни копулации, са тежки и непохватни, в алкална среда те не оцеляват до следващата овулация. И леките и пъргави попови лъчи, освобождавайки се от конкурентите, бързо стигат до ново яйце.

Трети метод. Зачатие на момче според лунния календар

Лечителите на древна Индия имали свои собствени идеи за това кой ден може да заченете момче. Те вярвали, че е безполезно да се опитвате да правите това на 11-ия и 13-ия лунен ден. Според лунния календар е оптимално да влезете в сексуални отношения за зачеване на момче, когато луната е на небето при мъжките знаци на зодиака: в Стрелец, Лъв, Близнаци, Везни, Водолей, Овен. Но ако луната е в женския зодиак, тоест в Дева, Скорпион, Телец, Козирог, Риби, Рак, тогава вероятността да забременеете с момиче се увеличава. Периодът на пълнолуние и новолуние е неблагоприятен за зачеване на мъжко дете.

Четвърти метод. Зачеване на момче според таблицата с номера на двойката

Тази таблица може да допринесе за зачеването на момче. Трябва само да намерите номера на двойката в него. Хоризонталната линия показва месеца, в който е роден мъжът, във вертикалната колона - месеца на раждането на жената. Номерът на двойката е в пресечната точка на реда и колоната. Например, ако жената е родена през юни, а мъжът е роден през март, тогава сдвоеният им номер е 6.

На следващата графика трябва да намерите номера на двойката и да видите през кой месец е най-възможно да забременеете с момче. Веднага става ясно, че двойка с номер 6 най-вероятно ще зачене мъжко дете през октомври и най-малко през март и април..

Пети метод. Зачеване на момче според възрастовия календар на майката

Можете да опитате да забременеете с момче, като използвате възрастовия календар на майката. Жената просто трябва да намери възрастта си в таблицата и да види кога вероятността за зачеване на мъжко дете е най-голяма за нея. Например, ако бъдещата майка в момента е на 24 години, тогава е най-добре да влезете в интимни отношения през януари, март, април, юни, юли.

Шести метод. Зачеване на момче на японски

Японски учени твърдят, че пушащите родители имат рязък спад в способността да раждат момче. Според проучвания семейните двойки, които не се разделят с цигара, са по-склонни да имат момичета, а момчетата предпочитат да се раждат на майки и татковци, които избират здравословен начин на живот..

Седми метод. Зачеване на момче на немски език

Но германски учени от Световния институт за населението стигнаха до извода, че малко изнервените и притеснени жени забременяват с момчета. Един модел ги тласна към такава интересна идея: в бурните години за Германия, например, когато Берлинската стена беше разрушена, се родиха много по-малко момчета, отколкото в мирни периоди от историята.

Осми метод. Зачеване на момче на италиански

Италианските изследователи имат собствено мнение относно вероятността за зачеване на мъжко дете. Те вярват, че момичетата се раждат предимно от слаби жени, а наедрелите майки носят момчета. Италианците проведоха обширен експеримент, в резултат на който се оказа, че жените с тегло над 54 кг са по-добри да забременеят с момче. Ето защо майките, които мечтаят да раждат момче, не могат да си откажат гастрономически удоволствия.

Как на 100 процента да заченете момче

Много жени мечтаят да имат син от любим човек. Имаме страхотни новини за тях - оказва се, че има много начини да зачене да има момче. Сред тях има както научни, така и народни методи. А самата природа среща такива жени наполовина - вероятността да имаш син е малко по-голяма от дъщеря. Според статистиката на 100 момичета се падат 103 новородени момчета. Но най-добре е да не разчитате само на късмет и да използвате специални методи, които значително увеличават шансовете ви..

Метод на овулация

Счита се за един от най-мощните методи и се основава на научен подход. Известно е, че жените имат само тип X хромозоми в своя генотип, докато мъжете имат както X, така и Y. Това означава, че за да се роди момче, е необходимо яйцеклетката да бъде оплодена от сперма, която е носител на Y хромозомата. Учените са открили, че са по-бързи, но не толкова упорити като X.

Когато настъпи овулация, тоест яйцеклетката напуска яйчника през фалопиевата тръба, може да се осъществи оплождане. Ако на този ден възникне сексуален контакт, Y сперматозоидите имат по-голям шанс да изпреварят своите X конкуренти и да проникнат първите в яйцеклетката.

Така че шансовете да имате момче ще се увеличат, ако забременеете в деня на овулацията или в рамките на един ден след нея. Но ако сексуалният контакт е бил два или три дни преди освобождаването на яйцето, най-вероятно ще се роди момиче. Не забравяйте, че яйцето живее само два дни след освобождаването; и след като тя умре, вероятността за зачеване на бебе от какъвто и да е пол е напълно намалена до нула.

Сексуална активност и зачеване на момче

Очевидно към този метод се придържа още един, базиран на сексуална активност. Когато го използвате, не е нужно да определяте времето на овулация. Смята се, че сексуално активните двойки, тоест правещи любов всеки ден или през ден, имат голям шанс да имат момче. Както вероятно вече се досещате, това се дължи на повишената вероятност Y-сперматозоидите да достигнат до яйцеклетката по-бързо. Съответно, ако рядко правите секс, шансовете да имате дъщеря се увеличават. В крайна сметка жизнеспособността на X-сперматозоидите е от четири до пет дни.

Създаване на алкална среда

Можете да увеличите ефективността на предишните методи, ако използвате друг. Става въпрос за създаване на алкална среда във влагалището, тъй като тя е по-благоприятна за хромозомите от типа, който искате. Освен това хромозомите, отговорни за раждането на момиченце (X), не се движат толкова бързо в тази среда. Те дори могат да умрат в него.

За да създадете алкална среда, непосредствено преди зачеването, измийте вагината със сода, разтворена в топла преварена вода (2 супени лъжици на литър). Можете да използвате спринцовка, но в този случай в нея трябва да влезе цялото приготвено решение. Друг начин е да използвате халбата на Esmarch. Моля, обърнете внимание, че върхът на чашата и спринцовката трябва да бъдат стерилизирани. Използвайки този метод, можете да увеличите шансовете си да забременеете с момче..

Зачеване чрез обновяване на кръвта

Това е друг интересен начин да се отбележи. Съществува теория, според която обновяването на кръвта се извършва циклично, а при жените се подновява по-бързо, отколкото при мъжете (съответно след 3 и 4 години).

За да направите правилното изчисление, трябва да напишете две дати на раждане - вашата и вашата половинка. След това отбройте 3 години от вашата и 4 от датата на раждане на съпруга ви, докато достигнете последния цикъл. Но трябва да се има предвид, че ако някой от вас е имал голяма кръвозагуба (например операция), или е родил или е направил аборт, отброяването ще започне от тази дата.

Нека дадем конкретен пример, за да ви улесни да разберете същността на метода. Да приемем например, че искате да забременеете с момче и планирате да го заченете през 2015 година. Рождената ви дата е 02.02.1992. Не сте имали големи загуби на кръв. Добавяме 3 години към 1992 г. Оказва се, че последният цикъл е започнал през 2013 година. Да предположим, че вашият съпруг е претърпял операция на 15.01.2006. Добавяме 4 години от тази дата. Последният цикъл в този случай започва през 2014 г..

Как се определя полът с помощта на този метод? Много е просто - ако кръвта на бащата е по-млада, ще се появи момче. Ако кръвта ви е по-млада, ще се роди момиче. Но също така трябва да вземете предвид Rh фактора. Ако имате отрицателен резултат, тогава всичко ще бъде обратното - условията ще се разглеждат според старата кръв.

Избор на пози

Можете да подобрите шансовете си да имате момче, като използвате горните методи, заедно с препоръчаните позиции за зачеване на син. Изборът им се основава на скоростта на проникване на сперматозоидите, която вече обсъдихме. Възможно е да се увеличат шансовете Y хромозомите да достигнат първите до яйцеклетката чрез механично ускоряване на движението им. Позициите с дълбоко проникване ще ви помогнат. Ето някои от тях.

Нека вашият партньор седне на стол, докато вие седите отгоре с лице към него..

Друга възможност е да стоите наведени (можете да използвате диван или друг стабилен предмет за опора). В този случай съпругът е прикрепен към гърба..

Легнете по гръб, повдигнете таза (можете да използвате възглавница или валяк). Партньорът е отгоре.

Тези методи, дори когато се използват в комбинация, не дават 100 процента шанс за зачеване на момче. Има обаче един начин, по който шансовете ви ще бъдат много високи. Това е изкуствено осеменяване.

Изкуствено осеменяване

Да кажем веднага, че IVF (ин витро оплождане) обикновено се използва в случаите, когато раждането на дете от определен пол е важно за здравето му. Има наследствени фактори, които се предават само на момче или момиче, така че родителите използват този метод, за да гарантират, че се ражда здраво бебе. Този метод има значителни недостатъци - той е скъп и се използва само ако е абсолютно необходимо. Ще говорим обаче и за него - може би този метод представлява най-голям интерес за някои читатели. Има няколко метода за изкуствено осеменяване. Ето основните.

С помощта на лазер се отделят сперматозоидите. От тях е избран този, който има Y хромозома. Той е този, който се свързва с яйцето. В този случай няма да има 100% гаранция - тя ще бъде около 75%, но шансовете за получаване на момиче са 91%.

Друг вариант е микро-сортирането. В този случай сперматозоидите също се сортират, но Y хромозомата се вкарва в матката, а не в яйцето. Ще трябва да изчакате малко, докато настъпи оплождането. В този случай вероятността да имате момче ще бъде 73%, а момиче - 88%.

Съществува и предимплантационна диагностика на гени. В този случай ембрионът се изследва преди имплантирането в матката, което дава възможност не само да се определи пола му, но и да се отбележат дефектите в развитието, появата на които е вероятно. По-лесно е да забременеете с този метод, отколкото другите два..

Лунен календар

Тя се основава на това в коя зодия ще бъде Луната в момента на зачеването. За раждането на момче трябва да изберете дните, когато тя е в Лъв, Везни, Стрелец, Близнаци или Водолей. Освен това полът на нероденото бебе зависи от възрастта на жената и от месеца. Ако броят на годините на бъдещата майка е четен, тогава вероятността да има момиче се увеличава за четни месеци, а момче за нечетни месеци и обратно..

Зачеване на момче според китайския календар

Има специална маса, предназначена за бъдещи майки от 18 до 45 години. Според китайския метод полът на детето може да се определи чрез зачеване през конкретните месеци, посочени в тази таблица. Например, ако жената е на 23 години, тогава вероятността да има момче е голяма, ако сексът се случи през януари, февруари, март, май, юни, октомври и ноември. Ако правите секс през април, юли, август, септември и декември, след 9 месеца ще имате момиче..

Славянски календар

И нашите предци използваха специален календар, който ни позволяваше да планираме пола на детето. Смятало се, че женският цикъл се оприличава на лунния цикъл и всяка жена има „вътрешна луна“. В този смисъл новолунието е периодът на менструация. През това време полов акт беше забранен. Периодът на новолунието продължи една седмица. Едва след това време беше възможно да се започнат опити за зачеване.

Дните от 11 до 17 бяха наречени "лунен път". Смятало се е, че по това време вероятността за зачеване е максимална..

Всеки ден имаше своя покровителка. Тя се казваше Рожаница, бяха седем. Определянето на пола зависи от това коя жена при раждането покровителства деня на зачеването.

Според този календар едно момче може да се роди, ако полов акт се извършва в следните дни от цикъла: 11, 14 и 16. Съответно, ако зачеването настъпи на 12, 13, 15 или 17 дни, ще се роди момиче.

В края на периода на „лунния път“ се препоръчва въздържане от близост. От 18 до 21 дни от цикъла нашите предци предпочитаха да не правят любов, тъй като се смяташе, че в противен случай може да се роди нездравословно потомство. Безопасното време започва от ден 21 на цикъла.

Използването на този метод днес се затруднява от факта, че не е толкова лесно да се срещнеш с жена, чиято менструация би била напълно редовна. Лоша екология, постоянен стрес, лошо хранене - всичко това значително влияе върху функционирането на нашето тяло.

Диета

Ресурсите на тялото на майката за раждане на момче и възпитанието му се нуждаят от повече, отколкото при зачеването на момиче. Ето защо се смята, че жените, които се хранят добре, са по-склонни да имат син. Методът за планиране на пола на бебето, основан на подготвителна диета, е известен отдавна. Действието му се основава на факта, че определени микроелементи влияят върху структурата на ооцита, насърчавайки сливането на спермата с желаната хромозома с нея..

На първо място, трябва да ядете колкото се може повече храна, която съдържа натриеви и калиеви йони и никакви калциеви и магнезиеви йони. Това са следните продукти: риба, бобови растения, колбаси, ориз, гъби, белтъци, картофи, консервирани краставици. Подходящи са и фурми, сини сливи, банани, сокове, чайове. Храната ви трябва да се осолява по-добре.

Не се препоръчва да се яде зелен фасул, шоколад, ядки, млечни продукти, сладкиши с яйца и мляко, какао, зелена салата, сурово зеле, морски дарове.

Тази диета трябва да се спазва 4 месеца преди зачеването и след нея отново можете да ядете каквото искате..

Италиански, японски и немски методи

Учени от Италия са стигнали до заключението, че за зачеването на син е необходимо теглото на жената да надвишава 54 кг. В проучването са участвали около 10 хиляди бъдещи майки. Въз основа на получените резултати беше направено заключението, че слабите жени са по-склонни да имат момиченце..

Японски учени също са направили интересно проучване. Те откриха, че ако пушите преди зачеване, шансовете ви да имате момче драстично намаляват. Ако и двамата родители са силно пушачи, вероятността да се роди момиче се увеличава с една трета в сравнение със семейството, което няма тази зависимост. Дори и да не желаете да родите син, пак трябва да се откажете от пушенето, тъй като това се отразява негативно на здравето на бебето..

Нека кажем няколко думи за немския метод. Учени от Световния институт за населението в Германия установяват, че в годините след падането на Берлинската стена (1989 г.) в тяхната страна са родени много по-малко момчета, отколкото през по-тихите времена. Изследователите стигнаха до заключението, че вероятността да имате син се увеличава, ако не сте нервни.

Разбира се, нито един от тези методи не може да ви даде сто процента гаранция, но не бива да ги пренебрегвате. Ако нямате късмет, не се обезсърчавайте, защото появата на бебе от всякакъв пол е радостно събитие..

Лямусик

Блог за бременност и родителство

 • Планиране на бременността
 • Бременност
 • Хранене
 • Здраве на детето
 • Почивка и развитие на детето
 • Ползи

Как да забременея с момче? Методи за планиране на бебето

Мечтаете ли със съпруга си за син? Възможно ли е, без да се използва генетика, да се зачене бебе с определен пол? В много семейства раждането на първото дете, момче, е въпрос на принцип. И така, как да забременеете с момче за първи път? Има няколко начина да забременеете с бебе от определен пол, които ще бъдат разгледани в тази статия..

Календар за овулация, който помага да забременеете с момче

Този метод е по-често срещаният начин за зачеване на момче. За да се роди мъжко бебе, е необходимо женското яйце да бъде оплодено от сперма с Y хромозома.

Учените са показали, че спермата с Y хромозома е по-активна, но в същото време не е достатъчно издръжлива. Въз основа на това те стигнаха до заключението: ако една двойка иска да зачене момче, тогава те трябва да имат полов акт възможно най-близо до деня на овулацията или в пика му. Трябва да се изчисли датата на овулация, тъй като на този ден вероятността да забременеете с момче е по-висока, отколкото в други дни.

Остава да се вземе решение за датата, с цикъл от 28 дни, овулацията обикновено настъпва 14 дни преди нейното начало. Но има и отклонения, например поради болест или стрес. Ето защо, за да се определи времето за настъпване на овулацията, е по-добре да се купи тест за овулация, продаван в аптека.

Ефективността на този метод е методът на Шетълс

Този метод на планиране е разработен от известния американски биолог Landrum Shettles..

Основата на този метод е различната продължителност на живота в гениталния тракт на мъжките и женските сперматозоиди. Мъжките и женските сперматозоиди са конвенционално наименование според хромозомите X и Y, съдържащи се в спермата. Мъжките сперматозоиди (Y) са по-активни, но продължителността на живота им е по-кратка, на тази основа, за да се увеличи вероятността от зачеване на момче, най-добре е да има полов акт настъпили около 12 часа преди овулацията.

Основната задача пред бъдещите родители, които ще планират пола на детето, е да определят времето за овулация възможно най-точно. Можете да определите времето за овулация, като наблюдавате базалната си температура, както и като използвате специални тестове за овулация, които се предлагат в аптеката.

Днес само процедурата за ин витро оплождане може надеждно да гарантира желания пол на детето. Самостоятелното планиране на пода обаче е забранено. Определянето на пола на нероденото бебе се случва по време на генетичната диагноза преди имплантацията. По време на тази процедура генотипът на ембриона се изследва за приемливи генетични и вродени заболявания, например като синдром на Даун, Патау, Едуардс и др. В матката се прехвърлят само здрави ембриони.

Според Федерален закон № 323 обаче „при използване на асистирани репродуктивни технологии изборът на пола на нероденото дете не е разрешен“. Изключение правят случаите, когато родителите имат различни вродени заболявания, които се предават с пол по женска или мъжка линия, тогава се осигурява предимплантационна диагностика. Този метод ще ви позволи да изберете пола на бъдещото бебе..

Метод за обновяване на кръвта за забременяване с момче

На теория детето ще получи пола на родителя, чиято кръв ще бъде по-нова по време на зачеването. При мъжете кръвта се обновява на всеки четири години, при жените - на всеки три години.

Можете сами да изчислите кой родител има прясна кръв или да използвате специални калкулатори, където просто трябва да въведете датите на раждане на двамата родители и месеца, в който сте заченали или планирате да заченете бебе.

Но внимавай! При изчисляването е важно да се вземат предвид големите кръвозагуби като операция, преливане или кръводаряване. Ако е имало такава загуба на кръв, тогава от този момент ще се обмисли обновяването на кръвта..

Влияние на кръвната група

Същността на този метод се крие във факта, че определена комбинация от кръвни групи влияе върху пола на нероденото дете. В зависимост от комбинацията от кръвни групи на родителите се появява определена вероятност за момче..

Ако жената има 1 кръвна група, тогава мъжът трябва да има 2 или 4 група. Ако жената има 2 кръвни групи, тогава мъжът трябва да има 1 или 3 групи. Ако жената има 3 кръвни групи, тогава мъжът трябва да има 2,3 или 4 група. Когато жената има кръвна група 4, мъжът трябва да има 1,3 или 4. Но не забравяйте за Rh фактора, така че двойката да зачене мъжко бебе, той трябва да бъде същият, отрицателен или положителен.

Японски метод за забременяване с момче

Японският метод помага за това как да забременеете с момче, като се вземат предвид месеците на раждане на бъдещите родители. Има 2 таблици. В таблица 1 месецът, в който е родена бъдещата майка, е разположен вертикално, а хоризонтално месецът, в който е роден бъдещият баща. На пресечната точка на рождените им месеци има цифри, които ще ви кажат кой месец ще можете да заченете син. След като номерът на двойката бъде намерен, трябва да погледнете 2-рата таблица, хоризонтално в нея са месеците на зачеването и вертикално числата, изчислени на 1-ва таблица. Където се пресичат линиите за месец и ден и ще бъде посочен полът на детето.

Китайски календар

Според легендата забременяването в месеца, посочен в календара, е почти гарантиран начин да се роди дете от желания пол. Ако искате да забременеете с момче, тогава в „китайския календар“ на пресечната точка на възрастовите колони и линии от месеци намерете периодите, благоприятни за зачеване на момче. През избрания месец се опитайте да забременеете, използвайки други методи за планиране на пола. Например, описано по-горе.

Немска техника

Германски учени проведоха своите изследвания и установиха: ако в страната има всякакви войни и вълнения или ако една жена е под стрес малко преди зачеването, тогава се раждат предимно момчета..

Италиански метод за това как да забременеете с момче

Италиански учени стигнаха до извода, че за да се зачене момче, е необходимо теглото на жената да надвишава 54 кг. В проучването взеха участие около 10 хиляди момичета. В резултат на получените резултати се стигна до заключението, че слабите жени са по-склонни да раждат момиче..

Народни средства и признаци за забременяване с момче

Има много популярни признаци за бременността, които се предават през поколенията, ето някои от тях:

 1. Ако сложите някакъв мъжки шапка на главата си или поставите брадва под възглавницата, една жена ще забременее като момче.
 2. Ако мъжът е инициатор на полов акт и дойде първо на „финалната линия“, тогава ще се роди момче...
 3. Има мнение, че ако родителите искат да раждат момче, тогава преди зачеването трябва да се модерира сексуалният живот. Въздържането от секс се препоръчва поне 3 дни преди полов акт. В същото време на бъдещия татко през периода на въздържание се препоръчва да носи тясно бельо..
 4. Друг метод за определяне на пола още по време на бременност е формата на корема. Ако бъдещата майка има остър стомах, тогава със сигурност ще се роди момче.
 5. Също толкова популярен метод за определяне на пола в съвременния свят е сърдечната честота. Ако сърцето на детето бие по-малко от 140 удара в минута, това е момче.
 6. А каква е вашата токсикоза? При тежка токсикоза народните признаци говорят за раждане. Дали са верни или не е трудно да се каже.

Във всеки случай всички тези методи несъмнено ще помогнат да забременеете, при условие, че само здраво тяло на бъдещите родители.

Как да забременея с момче?

За повечето семейни двойки зачеването на бебе е решаващ етап, мнозина биха искали да планират предварително пола на бъдещия наследник.

Някои майки упорито мечтаят за появата на момиче, купувайки розови рокли и кукли. Други майки искат да продължат родословието и да дадат на съпруга си момче. Която щеше да се играе с радиоуправляеми коли и да кара топката през футболното игрище.

Има няколко техники и съвети, които ще ви помогнат да намерите отговори на въпроса "как да забременеете на 100 процента с момче?".

Обновяване на кръвта

Най-често срещаният метод за планиране на бременност с момче е зачеването според показанията за обновяване на кръвта на родителите..

Според медицинската теория обновяването на кръвта при жените се извършва на всеки три години, а при мъжете на всеки четири години..

Но не изпускайте от поглед изкуствените методи за обновяване на кръвта, например трансфузия след различни операции, когато човек изпитва загуба на кръв..

Ако не е имало такива спешни случаи, тогава е лесно да се изчисли годината, когато кръвта се подновява: възрастта на бъдещата майка трябва да бъде разделена на три, а възрастта на бъдещия баща на четири.

За да забременеят с момче за първи път, на първо място, те обръщат внимание на обновяването на кръвта на бащата. Полученото число след разделяне може да има цифри след десетичната запетая, тези десети и стотни са взети под внимание.

Тези цифри показват степента на обновяване на кръвта на бъдещия папа.

Пример: Потенциалната майка е на 25 години, баща на 28 години. Изчисленият коефициент на подновената родителска кръв за майката ще бъде 8,33, а за бащата - 7,00. На вниманието подлежат само цифри като 0,33 и 0,00. Според тези свидетелства можем спокойно да кажем, че папата има най-подходящия период за зачеване на мъжки плод (кръвта му се смята за „по-млада“), този период ще продължи около една и половина до две години.

Изчисляване на пола чрез овулация

Медицинският торий предполага, че бъдещият пол на детето е предопределен от хромозомите X. Само жените ги имат, а само мъжете имат Y..

Ако оплождането на яйцеклетката е настъпило от сперматозоиди, носещи Y хромозома. Което според учените се счита за бързо, но по-малко упорито, в този случай жената ще носи момче в утробата си.

Ако една жена потърси съвет от лекуващия гинеколог, той ще й помогне да се научи как да забременее с момче чрез овулация и да го изчисли.

Момче или момиче чрез овулация

Ако опитате, можете сами да изчислите овулацията у дома, като използвате няколко метода:

 • измерване на базалната температура;
 • изчисляване на менструалния цикъл;
 • тестове за овулация.

За да се даде възможност на бързи сперматозоиди с Y хромозома да оплодят активна яйцеклетка, зачеването трябва да се извърши незабавно в първия ден на овулацията или в деня преди настъпването й.

Това е така, защото в деня на овулацията яйцеклетката отива „на лов“, изчаква възможността за оплождане и бързите Y-хромозоми в сравнение с X-хромозомите ще могат да ги изпреварят и да достигнат до яйцеклетката по-бързо.

Не забравяйте, че 2 дни след края на овулацията яйцеклетката ще умре в случай на неуспешен опит за оплождане. И само месец по-късно ще има шанс да опитате отново да забременеете като момче.

Медицински метод

Най-ефективният метод - ин витро оплождането - може да помогне по въпроса „забременяване на момче за първи път“.

Днес можем да кажем, че Еко може да гарантира 80% от преждевременното планиране на пола на нероденото дете..

Работата е там, че изкуственото оплождане на яйцеклетката на бъдещата майка се извършва в лабораторни условия..

На тази яйцеклетка се имплантират само сперматозоидите на потенциален баща с Y хромозоми, когато само момче може да бъде заченато.

Еко се извършва не строго по искане на родителите за зачеване на момче, а по определени медицински причини. Например, ако концепцията за момиче е неблагоприятна поради възможни наследствени заболявания, които се предават на момичетата по рождение.

Освен това подобна процедура е скъпа, много малко хора могат да си я позволят..

Астрологичен метод

Не винаги е важно да знаете как да планирате пола на бъдещото бебе, трябва да знаете и кога да забременеете, за да се роди момче.

Науката астрология ще помогне да се отговори на този въпрос. Всички знаят, че 12 зодии са разделени не за жени и мъже.

 • Женските знаци са Козирог, Риби, Рак, Телец, Скорпион, Дева. Ако една жена е родена под един от тези зодии, най-вероятно първото й дете ще бъде мъж..
 • Мъжките знаци са Везни, Лъв, Овен, Близнаци, Стрелец и Водолей. Жената, родена от един от тези зодиакални знаци, е по-вероятно да роди първото си дете, момиче..

Но тази ситуация е лесна за промяна. За да направите това, трябва да изчислите периода на зачеване на дете, така че то да се роди под определен знак на зодиака..

Пример: Жена е родена под мъжкия зодия Близнаци. Но тя наистина иска да роди не момиче, както се казва в астрологичната прогноза, а момче. В този случай жената трябва да зачене, така че детето да се роди по време на знака Везни. Тогава вероятността за зачеване на момче ще се увеличи значително..

Специална диета

За да знаете как да забременеете на 100 процента с момче, първо трябва да коригирате диетата на бъдещите родители..

Не е тайна, че много зависи от храната, включително шансовете за зачеване на момче..

За да направите това, трябва да имате балансирана диета и да включвате разнообразни храни:

 • домашни птици
 • риба
 • пилешки яйца (протеини)
 • зеленчуци и плодове
 • Морска храна.

Списъкът с продукти задължително трябва да включва:

 1. Месо: говеждо, птиче, свинско.
 2. Крупи: елда, грах, овесени ядки, царевична крупа.
 3. Зеленчуци: тиква, бобови растения, моркови, домати, цвекло.
 4. Плодове: кайсии, банани, череши, фурми, праскови.
 5. Риба: скумрия, пъстърва, сьомга, камбала, сирене.
 6. Сушени плодове: сини сливи, сушени кайсии, фурми.

Използвайте възможно най-малко продукти от брашно, които не носят никаква полза в процеса на зачеване на бебе.

Лекарите не препоръчват честа консумация на млечни продукти, ядки, трябва да намалите количеството морски дарове в диетата, зеленчуци.

Трябва да ядете не повече от 5 грама сол на ден.

Китайски метод за определяне на пола на нероденото дете

Според китайския метод за определяне на пола на нероденото дете се вземат предвид два показателя: възрастта на майката и месеца на зачеването на плода.

Този начин на предсказване на пола на дете, което все още дори не е заченало, идва от древни времена от мъдреците..

И до днес много потенциални родители използват китайската маса, за да изберат благоприятен период за зачеване на момче или момиче..

Древните китайци твърдят, че жена на 25 и повече години ще може да роди момче, ако плодът е заченат през есента или зимата и ако през пролетта скоро ще се роди момиче. За жена на 24 години всички индикации са обърнати..

Подобна маса е създадена от мъдреци преди много хилядолетия, така че е спечелила доверието на милиони хора и до днес..

Използвайки такава таблица, можете лесно да изчислите благоприятен месец за зачеване на момче или може би няма да е едно момче, а близнаци.

Как да забременея с близнаци?

Не е толкова лесно да сбъднеш мечтата за зачеване на близнаци.

Но статистическите данни не могат да не се радват - сега близнаците се раждат много по-често, отколкото преди няколко десетилетия. Близнаците на момчетата са братски деца и как да забременеете с близнаци на момчета не е толкова лесно да се научи.

Най-доказаният метод е Еко, когато яйцеклетката на майката се опложда изкуствено с чифт сперматозоиди с Y-хромозоми.

Шансовете за зачеване на близнаци от мъжки пол са големи, тъй като медицински специалист ще оплоди независимо няколко майчини яйцеклетки наведнъж, за да увеличи шансовете за забременяване.

Има и други начини да забременеете с близнаци:

 1. По време на полов акт трябва да заемете позиция, при която е възможно дълбоко проникване на сперматозоиди в жената. Благодарение на това сперматозоидите ще имат повече възможности за бързо навлизане в оплодената яйцеклетка и вкореняване в нея. В допълнение, женският оргазъм, който отделя компоненти, полезни за Y хромозомите, може да допринесе за бързото и точно оплождане на сперматозоидите..
 2. И двамата потенциални родители трябва да спазват диета: използвайте чай, месни продукти, плодови сокове, пилешки яйца, риба, черен шоколад, грахови люспи, грис, оризови крупи, картофи, каша от леща, гъби. Скариди и раци, боб, зеле, млечни продукти, билки, хайвер, салата трябва да бъдат премахнати от диетата.
 3. Половият акт трябва да се извършва в деня преди овулацията или в самото начало.

Много е важно да вярвате, че зачеването на близнаци е възможно, положителното отношение е половината от успеха.

Как да планирате и заченете момче (всички известни начини)

Наистина ли искате дете? И то е момче.. Случва се. Много хора мечтаят за дете, като предварително си представят пола му. Това е нормално. И който в семейството вече има три момичета и определено има нужда от още едно момче! Е, ами без момчета?

Вашето внимание е поканено да проучи най-известните и често срещани препоръки и методи, налични в Интернет за това как да заченете момче. Ще използваме информация от различни източници, чиито автори са напълно уверени в своите съвети.

Има статистика за раждаемостта! Според такава статистика на 100 момичета се раждат 103 момчета..

Отчитане на овулацията

В резултат на изследването беше разкрито, че мъжете имат два вида хромозоми: X и Y. Жените имат само един - X. Момче е заченато, когато женска яйцеклетка се слее със сперма, която носи Y хромозомата. По време на овулацията по-бързите мъжки сперматозоиди, носещи Y хромозомата имат най-добрия шанс да изпреварят спокойните си колеги с Х-хромозоми и да бъдат първите, които достигнат до яйцата си. Това става причина за увеличаването на вероятността за зачеване на мъжко дете..

Важно е да запомните: жизнеността на яйцето е само 48 часа. След смъртта й вероятността за зачеване е нула..

Определянето на овулационния процес днес стана възможно без провеждане на изследвания върху фоликулометрията, когато се използва ултразвук, се наблюдава узряването и пускането на яйцеклетката в зоната, удобна за зачеване на момче. Днес това може да се направи у дома с обичайните тестове за овулация, които се продават във всяка аптека..

Разбира се, никой не може да даде гаранции, че именно „необходимите“ сперматозоиди първо ще се слеят с яйцеклетката и ще оцелеят. Всичко зависи от: индивидуалните характеристики на мъжа, здравословното му състояние, начин на живот.

Резултатът има две възможни опции:

 1. Ооцит-Х се опложда от сперма-Х, което дава XX (женски плод).
 2. Ovum-X се опложда със сперма-Y, което дава XY (мъжки плод).

Метод Shettles

Американският лекар Р. Шетълс в книгата си „Как да изберем пола на детето си“ описва метод, основан на различната продължителност на живота на мъжките и женските сперматозоиди. Последните са по-мобилни, но имат по-кратък живот. За да се увеличи вероятността от зачеване на момче, половият акт трябва да се случи 12 часа преди началото на овулацията. Препоръки на Shettles: препоръчително е да се въздържате от сексуален контакт за известно време преди секс - това допринася за увеличаване на броя и активността на мъжките сперматозоиди. Когато избирате поза, мъжът трябва да е отзад..

Според наблюденията, ефективността на метода

Планиране на концепцията за момче за "обновяване на кръвта"

Методът е много прост и достъпен. Тя се основава на знания за биологичните характеристики на женското и мъжкото тяло, а именно на това, което е надеждно установено: кръвта на жената се обновява веднъж на три години, а мъжът - на всеки четири години.

Необходимо е да се изчисли кой има по-млада кръв и кой има по-стара, трябва да се изчисли според принципа: разделете възрастта на майката на 3, а възрастта на бащата на 4, след това сравнете остатъците от делението и чийто остатък е по-голям, изчакайте бебе от този пол. Тези. колкото по-близо е кръвната възраст до началото на периода на обновяване, толкова по-голяма е вероятността за зачеване на момче.

Пример: жена навърши 24 години през май, мъж навърши 32 години през август. Детето е заченато през октомври. Кръвна възраст на мама: 24: 4 = 6, баланс = 0 + 5 = 5 месеца. Кръвна възраст на татко: 32: 3 = 10,2, останалата част = 2 + 2 месеца = 4. Кръвта му е по-млада, което означава, че ще се роди момче.

+ Формула:

Изчислението е съвсем просто: (Възраст на бащата на детето по време на зачеването + възрастта на майката) * 4/3 =...

Ако получите число с остатък 2 или без остатък, значи е момче.

И ако остатъкът е 1, значи това е момиче.

Разделяне на колона, без използване на калкулатор.

Пример за изчисление:

(24 + 21) * 4/3 = 60 - това е моето момче

(32 + 29) * 4/3 = 81 и 1 в останалата част е момиче

Промяната във времето за обновяване на кръвта в действителност има голям брой външни фактори, които просто може да не помните. Това може да е голяма загуба на кръв, отиване до донорския център. Ако вече сте родили дете или сте абортирали, това също се отразява на промените в периодите на обновяване на кръвта..

КРЪВНА ГРУПА И РЕЗУС ФАКТОР

По кръвна група:

Определяне на храната на детето от кръвната група на родителите

Познавайки вашия Rh фактор, можете да опитате да определите пола на нероденото дете:

Ин витро оплождане (IVF)

Това е метод на изкуствено осеменяване за зачеване на дете от желания пол. Счита се за най-надежден и точен. Същността на метода може да бъде описана накратко, както следва. На първия етап се анализира донорната сперма. За това на мъж се инжектират специални лекарства и сперматозоидите му се анализират на лазерна диагностична единица. След това от спермата се изолират мъжки сперматозоиди Y. Именно те се използват за процеса на изкуствено осеменяване на жена, изразила желание да забременее като момче.

Влиянието на половите позиции върху концепцията за момче

Най-добрата позиция за зачеване на момче се счита за позиция с дълбоко проникване..

Съпругът трябва да има господстващо положение, когато прави секс. Най-добрата позиция: „мъж отзад“ (също работа: жената лежи по гръб, повдигайки таза. Мъжът е отгоре. Мъжът е на стол, а жената сяда отгоре, с лице към него). Така че пенисът е най-близо до шийката на матката по време на полов акт. С оргазма по-бързите мъжки сперматозоиди достигат целта си по-рано, увеличавайки вероятността от зачеване на момче.

Ако жената има оргазъм по време на полов акт, това значително ще увеличи вероятността да има момче, защото по време на женски оргазъм се секретира тайна, която прави микрофлората на влагалището кисела и сперматозоидите - момчетата живеят по-дълго.

Измиване със сода

При повишена киселинност на околната среда във влагалището бременността обикновено е невъзможна. Ако намалите нивото на киселинност, тогава леко киселата среда във влагалището допринася за зачеването на момче. Често срещан метод е вагинално измиване. С воден разтвор на сода за хляб. Честотата и моделът на спринцовки трябва да бъдат съгласувани с Вашия наблюдаващ лекар. Той познава характеристиките на вашето тяло най-добре от всички и ще ви помогне да предложите най-оптималния график за измиване..

За да приготвите разтвора, вземете 1 литър пречистена топла вода и разтворете 5 грама сода за хляб в нея. Прекъсването се препоръчва да се извършва не по-късно от 20-25 минути преди началото на полов акт. Резултатът може да бъде подобрен, като веднага се откажете от душ. В допълнение към содовия разтвор, непосредствено преди полов акт, можете да изтриете мъжкия член със слаб разтвор на манган или отвара от лайка.

Календари и таблици

За да заченат момче, хората отдавна използват календари и таблици. Помислете за някои от най-популярните и добре познати препоръки.

Планиране на пола на бебето според китайския календар

Китайският календар е специална таблица. Вертикалният му ред изброява месеците от януари до декември, а хоризонталният ред показва възрастта на жената, която иска да забременее като момче. В пресечната точка на линиите има букви M или D. Ако вашата възраст и месецът, в който планирате да забременеете, съвпадат с буквата M, ще има най-голяма вероятност момчето да е в състояние да забременее. Според статистиката в 90% от случаите китайският метод се оказва надежден.

Японска маса за планиране на пола на бебето

За да изчислим според японския календар, ще са ни необходими две таблици. В първия ще бъдат въведени вертикално месеците за избор на този, в който е родена жената, а вертикално - месеците, в които можете да намерите датата на раждане на бащата на нероденото дете. На тяхното пресичане можем да видим числа. Нуждаем се от техните стойности за втората таблица, където те са посочени в горния ред. Вертикалната колона показва месеците. Таблицата е разделена на две вертикални колони, всяка с определен брой звезди. Колкото повече от тях са противоположни на стойностите, съвпадащи с нашите данни, толкова по-голяма е вероятността за зачеване на момче.

В първата колона на таблицата намираме фигурата, която съвпада с месеца на раждане на мъжа, а във втората - фигурата, която съвпада с месеца на раждане на жената.

Например: Бъдещият баща е роден през септември, а бъдещата майка е родена през май. Детето е заченато през декември. Необходимо е да се определи пола на носещото бебе.

И така, в първата таблица трябва да намерите числото, което стои на кръстовището вертикално - септември и хоризонтално - май. Получената цифра е 9.

След това числото 9 трябва да се намери хоризонтално в най-горния първи ред. Тази графа е желаната, в нея търсим месеца на зачеването на детето, в нашия пример това е декември. Графата "момче" съдържа най-много кръстове (погледнете срещу декември), следователно според японската таблица за определяне на пола трябва да се роди момче.

Тези японски таблици се използват най-добре за планиране на пола на бъдещото бебе, а не за определяне на пола, въпреки че никой не забранява това. Според този японски календар за всяка двойка родители има само 1 месец (максимум 2) в година, в която вероятността за зачеване на дете от определен пол е много голяма..

Източните мъдреци са убедени, че резултатите от определянето на пола на нероденото дете според таблиците имат точност от 90%.

Изчисляване на зачеването с отчитане на лунния цикъл

Този метод на изчисление се появи в Русия. Методът се основава на идеята, че всяка жена има свой период на новолуния, който съвпада с критичните й дни. Тази "вътрешна луна" се взема предвид при изчисленията. Трябва да се помни, че влизането в сексуални отношения между съпрузи в наши дни обикновено не беше приветствано..

Най-благоприятните дни бяха тези, съвпадащи с „лунния път“ - от 11 до 17 дни от лунния цикъл. Смята се, че всеки от тези дни е предпочитан от един от 7-те Рожаница. Според този календар 11, 14 и 16 дни след завършване на менструалния цикъл са най-благоприятни за зачеване на момче. От 21 дни до новия период от настъпването на „пълнолунието“ (времето на менструалния цикъл), сексът е признат за безопасен и напълно неефективен.

Специални ястия или диети

Спазването на определени диетични и диетични правила ще допринесе за зачеването на дете от желания от вас пол. Това не означава, че трябва да пренебрегвате правилата на здравословната диета: препоръчително е да ограничите употребата на някои продукти, докато други, напротив, дават предпочитание. Заради тази цел можете да засенчите собствените си предпочитания за храна за около месец, ако възнамерявате да заченете, така че да се роди момче.

Съществува мнение, че за да зачене момче, жената трябва да яде само мъжка храна. Включва месо, пушени меса, свинска мас, яйца, всякакви ястия с високо съдържание на животински протеини и мазнини..

 1. Всички видове месо и колбаси.
 2. Опитайте се да гарантирате, че диетата на двамата родители е доминирана от храни с повишено съдържание на калциеви и натриеви йони. Най-лесният начин е да не се ограничавате в солта, разбира се, в рамките на разумното.
 3. Пресните плодове и сокове трябва да присъстват в диетата всеки ден и няма ограничения за техния избор.
 4. Насърчава концепцията за момче и употребата на напитки с високо съдържание на кофеин. Освен това, зеленият чай съдържа повече от това вещество, отколкото вареното натурално кафе. Достатъчна е една чаша сутрин и една на обяд.
 5. Опитайте се да ограничите приема на прясно мляко и млечни продукти, пропуснете какао за известно време. Когато купувате минерална вода, уверете се, че течността има намалено съдържание на калций.
 6. Можете да ядете всяко месо и риба под всякаква форма. Не трябва да се отказвате от пушени и осолени, сушени храни. Но, както при всичко, е необходима умереност. Подготовката за зачеването на момче не означава, че трябва да изкупите всички сладкиши и да ядете само месо и риба, забравяйки за необходимостта да разнообразите менюто си. Когато ядете риба, не забравяйте, че тук не става въпрос за морски дарове. Раците, скаридите, ракообразните ще трябва да бъдат изключени от диетата.
 7. За хляба и хлебните изделия ограниченията важат само за продукти на основата на тесто с мая. Бисквитките и сладките също трябва да са без дрожди и да не се използват при приготвянето на млечни продукти.
 8. Зърнени храни и каши, направени от тях, ястия от тестени изделия и ориз могат да се ядат както обикновено. В зеленчуците дайте предпочитание на картофи и зелен фасул.
 9. Любителите на сладоледа ще имат малко повече трудности - препоръчително е да го изоставите напълно. Също така не се препоръчват продукти с кремове, особено млечни..

Както можете да видите, трудно е да наречете тези препоръки дори диета - всеки от вас може да изготви диета въз основа на собствените си предпочитания и дори да поиска някои екстри от съпруга си.

Народни начини))

Сред популярните начини за зачеване на момче препоръките трябва да бъдат разделени на две големи групи. Първият ще включва всякакви съвети за традиционната медицина. Във втория можете да класифицирате тези въз основа на наблюдения и уж магически ефекти на определени предмети и дори ритуали.

Трябва да се разбере, че различните народи имат свои собствени препоръки и съвети как да заченат момче. Тук, както никога преди, е подходяща поговорката: „това, което е добро за германец, е лошо за руснак“. Като се има предвид, че нашите читатели в преобладаващото мнозинство са родени и живеят в Русия, ние открихме няколко признака, които съществуват сред народите, населяващи нашите територии..

 1. За да заченете момче, преди полов акт поставете в леглото „мъжки предмети“: нож, трион, брадва, камък.
 2. Невъзможно е да заченете момче в дните на новолуния и пълнолуние, дори ако приемате специални чайове. И има много такива рецепти, базирани на свойствата на растенията и животните. Например, смята се, че ако жената яде храни, които приличат на фалос (краставици, банани и др.), Тогава гарантирано ще забременее като момче.
 3. Ако мъж, който планира да роди баща на момче, има пистолет в къщата, препоръчително е да го сложите под леглото по време на зачеването.
 4. Ако работите във вашия екип или сред семейни приятели има жена, чийто ултразвук показва бременност като момче, трябва да сложите ръце върху корема й. Това трябва да гарантира, че ще доведе до същия резултат за други двойки. Но тук по-скоро се задейства силата на вярата и отношенията в екипа трябва да бъдат приятелски настроени. Не всяко съвременно момиче ще позволи да докосва ръцете на други хора до корема си по време на бременност..
 5. Смята се, че ако след жена, която е родила момче, след като си тръгнете в отпуск по майчинство, заемете нейния стол, тогава ще имате и малък защитник.
 6. Спалнята трябва да е хладна, прозорецът да е отворен, да лежите с глава на север, да поставите някакъв „мъжки“ атрибут под възглавницата - играчка пистолет, кола.
 7. Секс през нощта, а не през деня.
 8. Задължителен женски оргазъм.
 9. Мъжете трябва да носят боксерки за понижаване на скроталната температура (спомага за увеличаване на плодовитостта).
 10. Брачен дълг само в нечетни дни от месеца и четни дни от менструалния цикъл.
 11. Половият акт трябва да бъде иницииран от мъж.

Най-важният съвет - ако искате син, трябва силно да вярвате, да си представяте и да си представяте, че имате момче!