Тази статия обсъжда как да забременеете с близнаци. Ще ви разкажем как да го направите естествено и с помощта на ин витро, какви са алтернативните методи за зачеване на близнаци. Ще научите отзиви на жените за това как да увеличите шансовете за забременяване с близнаци, какви народни признаци обещават многоплодна бременност.

Близнаци - какви са тези деца?

Много бъдещи майки мислят как да заченат момиче или да забременеят като момче. Но има и двойки, които мечтаят да имат две деца близнаци наведнъж..

Способността за раждане на близнаци се предава по майчината линия

Близнаците са разнородни деца, които могат да бъдат от един и същи пол или различни, а също така да имат еднакъв или различен външен вид. Тази многоплодна бременност настъпва, когато две яйцеклетки се оплождат едновременно от различни сперматозоиди. Освен това всеки плод се формира в отделна плацента..

Шансът за зачеване на близнаци е три пъти по-голям от близнаците. В този случай близнаците се раждат най-често от възрастни жени..

На възраст 20-30 години шансът да забременеете с близнаци по естествен път е 3 процента. На възраст 30-40 години вероятността за такова зачеване нараства до 6 процента.

Всяка нова бременност увеличава вероятността от зачеване на близнаци, тъй като раждането често води до увеличаване на теглото при жената. Проучванията показват, че жените с леко наднормено тегло са по-склонни да имат многоплодна бременност..

Друга интересна подробност: ако една жена забременее, докато кърми, това също увеличава вероятността от зачеване на близнаци..

Защо се образуват множество яйца?

По време на един менструален цикъл в тялото на жената се появява само едно яйце, чието оплождане води до бременност. Но в определени случаи 2 или повече яйца могат да узреят едновременно, което се дължи на:

 • приемане на орални контрацептиви в продължение на 3 месеца или повече, последвано от отмяната им;
 • удвояване на матката по време на ембрионално развитие;
 • генетично предразположение;
 • медикаментозно стимулиране на яйчниците.

Сега нека разгледаме всеки от случаите по-подробно..

След спиране на противозачатъчните хапчета

Оралните контрацептиви са почти 100% гарантирани за защита срещу нежелана бременност. Често след отмяната им жените забременяват почти веднага и най-често многоплодни..

Но има определени правила. Можете да планирате бременност не по-рано от 3 месеца след премахването на ОК, така че нормалният менструален цикъл да се възстанови. Също така трябва да се консултирате с Вашия лекар и да се подложите на тестове за скрити заболявания, които изискват незабавно лечение..

Каква е причината за възможността за зачеване на близнаци след анулиране след противозачатъчни хапчета? Докато приемате такива хапчета, в тялото влизат изкуствени хормони, които блокират репродуктивните функции. След прекратяване на приема им яйчниците работят за възстановяване на функциите си..

По това време съществува възможност за едновременно узряване на няколко яйцеклетки, което увеличава възможността за многоплодна бременност. Тази ситуация е най-често типична за първия менструален цикъл след премахването на ОК..

Ненормално развитие на матката

Пълното удвояване или наличието на преграда в матката засилва производството на яйца. Те се образуват при поискване, ако е необходима една матка, тогава е необходимо едно яйце.

Наследственост

Предразположението към зачеване на братски близнаци се предава по женската линия. Най-често след поколение. Ако баба е родила близнаци, тогава шансовете за многоплодна бременност при внучка са големи. Но само ако тя не е направила аборти, тъй като това води до унищожаване на първоначалната генетична обстановка.

Стимулиране на овулацията

Как да стимулираме яйчниците да забременеят с близнаци? Трябва да се разбере, че тази техника има редица странични ефекти, за които лекарят ще ви разкаже. Но ако желанието за раждане на две бебета наведнъж е голямо, тогава можете да използвате подобен метод.

Възможността за зачеване на близнаци (2 деца) по този начин е само 6-7%, тризнаци - 0.7-1%. В този случай може да настъпи многоплодна бременност както с изкуствено, така и с естествено оплождане..

Смята се, че стимулирането на яйчниците винаги води до зачеването на близнаци, но това не е така. Всичко зависи от индивидуалните характеристики на тялото, но все пак има шанс за многоплодна бременност..

Най-често вероятността за зачеване на близнаци се появява след 2-3 курса на стимулация на яйчниците, понякога може да са необходими повече процедури.

Научни методи за зачеване на близнаци

За да заченете близнаци, можете да използвате както научни, така и народни методи. За начало нека разгледаме как можете да забременеете с две деца с помощта на официалната медицина..

IVF дава възможност да забременеете с дете от желания пол

Изкуствено осеменяване (IVF)

С тази медицинска процедура е възможно да се зачене дете от пол или близнаци. Но трябва да разберете, IVF се извършва само според показанията.

Не можете просто да дойдете в клиниката и да кажете „Искам да забременея с близнаци, дайте ми IVF“. Ако нямате заболявания, които пречат на зачеването, тогава никой няма да извърши ин витро оплождане вместо вас.

Основните показания за IVF са:

 • наследствени болести, предавани по полов път;
 • трудности с концепцията за различни проблеми, например, недостатъчна подвижност на сперматозоидите;
 • женско безплодие поради отстраняване на фалопиевите тръби;
 • запушване или малка проходимост на фалопиевите тръби;
 • случаи на необяснимо безплодие;
 • липса на положителни резултати след терапията.

Важно е да се има предвид, че IVF не се извършва при жени над 40 години.

Как протича процедурата? Специалистът избира специфична хромозома от спермата: X (момиче) или Y (момче). След това женската яйцеклетка се опложда със сперма, носеща определен пол на детето. Най-често се оплождат няколко яйца наведнъж, тъй като често едно от тях умира. Ако и двамата оцелеят, настъпва многоплодна бременност..

Чрез овулация

Правилното изчисляване на деня на овулация ви позволява да забременеете за първи път. Всичко зависи само от какъв пол на детето искате: момче или момиче.

Интимността след 2-3 дни на овулация допринася за зачеването на момиче, на ден или в деня на овулация - момче.

Можете да определите началото на овулацията, като използвате специален тест, продаван в аптека, базална температура или ултразвук.

Интимните пози влияят върху пола на нероденото дете. Ако искате да се раждат момичета, тогава проникването не трябва да е дълбоко, тъй като X-сперматозоидите се движат по-бавно, но имат по-голяма жизненост. Мечтаете ли за момчета? Уверете се, че проникването е дълбоко, тъй като "момчешките" сперматозоиди се движат бързо, но в същото време и бързо умират.

Интимни позиции за зачеване на момичета:

 • мисионерски;
 • жена лежи по корем, мъж лежи върху нея;
 • и двамата партньори лежат на тяхна страна.

Пози за бременност с момчета:

 • кучешки стил;
 • мъж сяда на диван, жена сяда върху него, обърната към него;
 • жена отгоре, мъж легнал по гръб.

Има мнение, че ако жената има оргазъм, тогава трябва да се очакват момчета, ако не, тогава дъщери ще се появят в бъдеще.

Народни методи за зачеване на близнаци

Преди да започнете да планирате бременност, определено трябва да преминете през прегледи, за да излекувате незабавно всички съществуващи заболявания, ако е необходимо. Също така си струва да се откажете от пушенето, да пиете алкохол, препоръчително е да пиете курс на фолиева киселина за двамата партньори и лекарството на Proginova за жена.

Как можете да забременеете с близнаци без IVF и по естествен начин? Можете да използвате определени препоръки въз основа на какъв пол искате деца.

Според знаците най-подходящото време за зачеване на близнаци е лятото. По това време има много пресни зеленчуци и плодове, които при поглъщане подобряват хормоналния фон на жената.

Също така е важно да обърнете внимание на диетата си, тя трябва да съдържа голямо количество месо и мляко. Съдържащият се в тях протеин нормализира нивото на хормоните в организма, които имат благоприятен ефект при настъпване на многоплодна бременност. Също така е полезно да се ядат морски дарове, които имат различен вид протеин, което също има положителен ефект върху здравето на жените..

Препоръчва се да се ядат тези продукти за онези жени, които дълго време не могат да забременеят или са имали предишна бременност неуспешна. Те допринасят за бързото възстановяване на тялото и успешното зачеване..

Можете също така да обърнете внимание на специална таблица, която посочва най-благоприятните дни за зачеване на близнаци:

МесецБлагоприятни дни за зачеване на близнаци
Януари1, 22, 28, 29
Февруари18, 25
Март18, 24
април14, 20
Може12, 18
юни8, 14
Юли5, 11, 12
Август1, 8, 29
Септември4, 25
Октомври1, 23, 29
Ноември19, 25
Декември16, 23

Как да забременеете с близнаци при момчета?

Искате ли синове? Обърнете внимание на следните насоки:

 1. Правете сношение през деня или по време на овулация. Това се дължи на по-кратката продължителност на живота на Y-сперматозоидите. Интимната комуникация през този период ще позволи на „момчешките“ сперматозоиди бързо да достигнат до яйцеклетките и да ги оплодят.
 2. Използвайте позиции с максимално проникване, това позволява на Y-сперматозоидите да навлязат по-бързо в матката и яйцеклетките. Смята се, че женският оргазъм има положителен ефект върху проникването на "момчешки" сперматозоиди в яйцата, тъй като производството на вещества, които допринасят за жизнеспособността на Y-сперматозоидите.
 3. Спазвайте конкретна диета. Разрешените продукти са: чай, кафе, всички видове месо и риба, тъмен шоколад, плодове и сушени плодове, колбаси, грис, яйчен белтък, бисквити, плодови сокове. Млечните продукти, морски дарове, хайвер, хляб, хлебни изделия, сурово зеле, зелен фасул трябва да бъдат ограничени или напълно изключени от диетата..

Всички тези методи не дават 100% гаранция за зачеването на близнаци, момчета, но увеличават шанса да забременеете със син..

Как да забременея с близнаци?

Наистина ли искате дъщери? Използвайте препоръките по-долу.

Тогава е важно да изберете оптималната стойка, която увеличава вероятността от зачеване на момичета. Изберете тези, които осигуряват плитко проникване. Най-подходящата позиция е мисионерска..

Диета

Спазването на специална диета увеличава шансовете за зачеване на момичета. Ежедневната диета трябва да съдържа захар, мед, конфитюри, ароматни билки, подправки. Но кофеинът и солените храни трябва да се избягват..

Чрез обновяване на кръвта

Можете също да използвате изчислението на пола на нероденото дете за обновяване на кръвта. Кръвта на жената се обновява на всеки 3 години, а кръвта на мъжа на всеки 4 години. Въз основа на това, чиято кръв ще бъде по-млада, детето ще бъде от този пол. В същото време е важно да се вземе предвид, че ако някои от партньорите в миналото са имали големи кръвозагуби, операции и жена е раждала, абортирала, тогава броенето трябва да се извърши от тази дата, а не от годината на раждане.

Естествено зачеването на хетеросексуални близнаци е рядкост.

Как да забременея с близнаци момче и момиче

Двойките, които мечтаят за хетеросексуални близнаци, често се чудят дали е възможно да го заченат сами или това ще изисква медицинска помощ. Препоръчваме да използвате следните насоки, за да увеличите шансовете си да забременеете с хетеросексуални близнаци. Ако не помогнат, тогава остава само едно - ин витро.

 • 3 месеца преди зачеването започнете да пиете фолиева киселина.
 • Спрете да пушите, да пиете алкохолни напитки.
 • Придържайте се към конкретна диета.
 • Ако е възможно, намерете ямс и го изяжте, тъй като той активира функционирането на яйчниците.
 • Яжте орехи, сладки картофи, пилешки яйца, пълнозърнести храни.
 • Жените над 30 са по-склонни да забременеят с близнаци. Но ако сте по-млади от тази възраст, включете се в самохипноза и може би ще се получи..
 • Шансовете да имат близнаци от различен пол се увеличават, ако двойката вече има други деца.

Отзиви

Много двойки, които идват при мен на преглед, мечтаят за близнаци. Но не всеки успява да го замисли. Най-подходящият метод за получаване на многоплодна бременност е IVF. В други случаи наследствеността играе огромна роля..

Ако вашите близки роднини са имали близнаци, тогава имате всички шансове за многоплодна бременност. Достатъчно е да се подготвите правилно за зачеване и да се придържате към препоръките за зачеване на деца по пол.

Винаги съм мечтал за близнаци, в моето семейство баба ми имаше близнаци от различен пол. Първият път, когато не успяхме, се роди син. Дългоочакваната бременност дойде 2 пъти, но се родиха 2 дъщери.

Валентин, на 21 години

По медицински причини се наложи да направя IVF. На въпрос какъв пол искам дете, отговорих, че имам близнаци. Бях оплодена с 3 яйца, но само 2 пуснаха корени, родиха се дъщеря и син.

Трябва да се разбере, че многоплодната бременност се различава от нормалната бременност, поне по това, че тялото на жената изпитва тройно натоварване. Затова, ако искате да родите близнаци само заради вашата прищявка, помислете за това..

Как да забременея с близнаци

Желанието да имате две деца наведнъж се оправдава с факта, че една бременност и раждане и две деца наведнъж. Но бъдещите майки не мислят, че това е двойно натоварване на матката, кръвоносната система и някои други органи. Многоплодната бременност е рядко явление, което се случва при една от 80-200 родилки, в зависимост от размера на тялото, расата и региона. Има няколко начина да се повлияе на този процес, което е полезно за всяка жена да знае..

Има ли хапчета за забременяване с близнаци?

Вярата в "магическите" хапчета е един от психическите проблеми на нашата цивилизация, тя е универсално средство за лениви. Жените свикнаха да лекуват болката по този начин и търговците започнаха да предлагат хапчета и „100% ефективни средства“ за отслабване. Не исках да се разстройвам, но няма такава панацея - само диета, масаж и спорт. По същия начин по отношение на въпроса "как да забременея с близнаци или близнаци?" Всички съвети работят само в комбинация.

Това е интересно: Здравословният начин на живот и правилното хранене увеличават шансовете за два живота в матката наведнъж. Но според опита на страни с най-висок жизнен стандарт това няма да се превърне в масов феномен. Бумът на раждаемостта се появява периодично в региони, които изпитват икономическо възстановяване след години на финансов спад и лошо хранене. Появата на разнородни близнаци е най-малко вероятно да се появи при представители на монголоидната раса, по-често при африканските народи.

Няма универсален начин за зачеване на близнаци, но разумната комбинация от медицински и традиционни методи увеличава шансовете за раждане на близнаци. Ако има такова желание (или предсказаната гадателка), струва си да се работи за създаване на оптимални условия за увеличаване на плодовитостта на яйчниците. Това свойство притежава лекарството "Klostibegit", което стимулира овулацията, но преди да купите хапчета, не забравяйте да се консултирате с гинеколог.

Можете също така да вземете противозачатъчни хапчета, за да забременеете с близнаци. В този случай „двойно“ зачеване възниква поради паузата на яйчниците след орални контрацептиви, когато яйцеклетките узряват в симетрични органи.

На фона на хормонален скок и двете яйцеклетки са готови за оплождане, ако мъжкото семе е достатъчно активно. В този случай могат да се родят различни деца, дори момче плюс момиче, което рядко се случва при външно подобни близнаци (от обикновено яйце). Но това не може да се очаква да се случи след хормонални хапчета, това само увеличава вероятността да забременеете с близнаци или шансовете да имате близнаци..

Понякога, в зависимост от проблема, лекарят предписва хормонални или сложни лекарства за лечение на странични заболявания. Те могат индиректно да стимулират овулацията и двойното зачеване. Тези лекарства не трябва да се „предписват“ на себе си, за да не навредят на плодовитостта.

Таблетките с хормон на hCG имат благоприятен ефект върху обема на фоликула и срещата на сперматозоидите и яйцеклетката. Под въздействието на хормон като прогестерон, вътрешната кухина на матката се подготвя за приемането на яйцеклетката и носенето на плода през първите месеци. Понякога нивото му трябва да се контролира с помощта на хапчета.

Приемът на витамини има благоприятен ефект върху плодовитостта и определено няма да навреди. Попитайте в аптеките:

 • мастноразтворими витамини "A", "D" и "E".
 • фолиева киселина;
 • лекарството "AEvit".

Как и по кое време е по-лесно да забременеете с близнаци?

Най-благоприятното време за зачеване на близнаци е краят на пролетта и лятото, когато храната е пълна с витамини. Дори в животновъдството собствениците на инкубатори се опитват да получат жизнеспособно потомство на гъски, патици и пилета, след като птиците започнат да кълват пресни зелени. Тази светска мъдрост важи и за женската бременност. Но химическите витамини, за съжаление, имат минимална ефективност..

Диета с витамини и протеини също ще увеличи шансовете за узряване на 2 яйца в един и същи период между вашите менструации. Млечните продукти с ниско съдържание на мазнини, твърдите сирена, филетата от риба и месо са много полезни. Не злоупотребявайте с ракообразни и други морски дарове, които се хранят с мърша - трупната отрова може да се натрупва в тъканите им.

По-добре е да купувате месо от пазара, когато животното е било хранено с естествени фуражи. Но трябва да се готви добре, като се подлага на продължителна топлинна обработка, за да се изключи капсулирането на яйца и ларви на червеи. Същото важи и за речната риба - само прясно приготвена, добре направена, печена и варена.

Храната трябва да съдържа достатъчно ядки, зеленчуци и плодове с високо съдържание на фолиева киселина и редки аминокиселини. Доказано е, че Ям има положителен ефект върху стимулацията на яйчниците. Сладкият кореноплоден увеличава шансовете за многоплодна бременност.

Когато обсъждате въпроса „как да забременеете с близнаци“, не забравяйте за здравословния начин на живот и отказването от зависимости. Можете да изпиете само малко сухо вино, ще трябва да се откажете от други алкохол и цигари.

Внимание: Статистиката потвърждава, че първото раждане на близнаци е възможно само за тези, които имат наследствено предразположение към това.

Изкуствен начин за забременяване с близнаци

Ако оплождането не се случи по естествен път, лекарите често трябва да препоръчват зачеване с „епруветка“. IVF (ин витро оплождане) е друг метод на многоплодна бременност. Няколко ембриони се имплантират в матката, с надеждата поне един да пусне корени.

Случва се 2-3 фетални яйца да оцелеят наведнъж, след което децата се раждат безопасно. Но те не могат да бъдат близнаци, ако произхождат от друго яйце. Ще разгледаме по-нататък как да забременеете с близнаци..

Защо се раждат близнаци и близнаци??

Близнаци се наричат ​​бебета, които са като 2 капки вода. Лекарите ги наричат ​​"идентични" ембриони. Те се раждат от „грешното“ разделение на яйцето, което, разделяйки се на две, продължава да формира 2 пълноценни бебета.

Случва се при IVF да се раждат няколко бебета, част от тях са близнаци и 2 близнаци от един и същи пол. Многоплодната бременност е много рядко явление, което се случва без медицинска намеса. Всичко зависи от броя на яйцеклетките, участващи в бременността. Те са трудни за носене, раждат се, най-често, с помощта на хирурзи (цезарово сечение), но появата е голяма радост.

Много по-рядко се раждат не много сходни близнаци - две сперматозоиди едновременно проникват в яйцето, след което се разделят на 2 фетални яйца, както е на снимката.

Най-лошото от всичко, когато се появят акрет или „сиамски близнаци“. Това е патологично потомство на 1-вото яйце, което не е напълно разделено на ранен етап..

Има шансове за раждане на близнаци с кратък менструален цикъл - 21-23 дни.

Генетичното предразположение може да се предава по женска и мъжка линия, но това не винаги е гарантирано. За тези, които се чудят каква е вероятността да забременеят с близнаци, е важно да вземат предвид всички фактори, включително таблиците на вероятността..

Дните трябва да съвпадат с овулацията, но тези цифри са били полезни за някои:

МесецДни (близнаци)
Януари1, 22, 28, 29;
Февруари18, 25;
Март18, 24;
април14, 20;
Може12, 18;
юни8, 14;
Юли5, 11, 12;
Август1, 8, 29;
Септември4, 25;
Октомври1, 23, 29;
Ноември19, 25;
Декември16, 23.

Как да забременеете с близнаци по естествен път

Методът не може да бъде проверен, но е разпространено мнението, че ако в православната църква запалят свещ на Богородица и попитат близнаците на Коледа, това ще се сбъдне. В същото време е важно да се подложите на пречистване чрез гладуване и да дарите значителен мус пари, спечелени по честен начин, но никой не трябва да знае за този ритуал..

Суеверията също предписват да не се казва на никого за бременността през първите месеци, т.е. докато тя стане забележима. Ние не се ангажираме да носим отговорност за всеки от методите, но ви пожелаваме успешно зачеване на близнаци!

Начини за забременяване с близнаци

Много семейства мечтаят да имат близнаци. Аргументацията е съвсем различна: един от родителите сам е израснал до близнака, някой иска детето му винаги да има верен спътник. Има много причини - но има ли средства за постигане на целта?

Числата не лъжат! Като процент за 80 бременности, само една е многоплодна.

За съжаление лекарите не са запознати с нито един универсален метод, който гарантира 100% шанс да забременеете с близнаци. Съвременната наука е в състояние да опише напълно появата и развитието на множество явления, но мистерията на концепцията остава извън разбирането. Как да забременея с близнаци? Гинеколозите не дават точен отговор, но предлагат методи, които увеличават възможността да имат близнаци..

Многоплодна бременност: какви са близнаците?

За да разберете как да забременеете с близнаци, е важно да разберете същността на процеса на започване на многоплодна бременност. Приблизително веднъж месечно в тялото на жената узрява яйцеклетка, която впоследствие „напуска“ яйчника и се придвижва към матката. Срещайки сперма по пътя си, клетката се опложда.

Има изключения от всяко правило. В този случай можете да намерите следните аномалии:

 1. Яйцеклетката се разделя на ранен етап, две независими клетки, оплодени от еднояйчни близнаци, достигат до матката. Тези бебета са уникални по свой собствен начин: те се различават по един и същ набор от гени и поразителни прилики във външния вид..
 2. В тялото две различни яйцеклетки узряват едновременно, като срещат два сперматозоида и се връщат в матката приблизително по едно и също време. Децата с две лица имат различен генетичен състав, външно те могат да бъдат напълно различни.

Интересно! От общия брой многоплодни бременности способността за раждане на близнаци е 25%; близнаци, съответно, 75%.

Как да забременеете с близнаци: медицински средства

Обръщайки се към гинеколог с подобен въпрос, жените често не получават ясен отговор. Лекарите не могат да предоставят 100% гаранция - само общи препоръки и съвети. Природата е голям шегаджия. За някои хора тя дава близнаци без никакви допълнителни усилия. На други родители, които искат да забременеят с близнаци, се отказва без причина.

Въпреки мистерията на двойното оплождане, учените са успели да разберат някои от общоприетите тенденции. Шансовете на жената за многоплодна бременност се увеличават в следните случаи:

 1. Наличието на близнаци в нейното семейство, което се превръща в индикатор за наличието в организма на рядък ген, който допринася за двойно оплождане.
 2. Прием на контрацептиви, след което започва активното възстановяване на хормоналния баланс. Взимайки контрол на раждаемостта, вие предпазвате яйцата от влизане във фалопиевата тръба, месец след месец, натрупвайки клетки, готови за оплождане. Спирайки приема на контрацептиви, жената увеличава възможността за едновременно освобождаване на няколко яйцеклетки по време на овулация.
 3. Достигайки определена възраст - след 35 години в женското тяло количеството на хормона FSH, който е отговорен за активността на яйцеклетките, се увеличава.

Съществува и друго явление, известно от лекарите като „двукраката матка“. С прости думи, матката на жената е разделена на 2 части и именно тази структура допринася за зачеването и раждането на близнаци. Аномалията се среща при не повече от 5% от нежния пол.

Говорейки за ин витро оплождане

Когато не е възможно да забременеете по естествен път с близнаци, можете да се обърнете към процедурата за ин витро оплождане, която насърчава раждането на близнаци. Същността на метода е изкуствено осеменяване чрез прехвърляне на няколко ембриона в женското тяло. Ако два или повече ембриони пуснат корени, тогава една жена е напълно способна бързо да стане майка на две бебета..

Алтернативни методи за насърчаване на двойното оплождане

Какво да направите, за да сте сигурни, че забременявате с близнаци? На първо място, опитайте се да увеличите активността на хормоните. И тук не можете без традиционната медицина. Не пренебрегвайте съветите на баба и дядо!

Лятото е най-доброто време на годината

В горещите периоди хормоналният фон се увеличава, а наличието на пресни плодове и зеленчуци в диетата влияе върху правилното формиране и развитие на плода..

Млякото и месото са най-добрите продукти за бъдещата майка

Млечните и месни ястия съдържат голямо количество протеини, които стимулират производството на женски хормони. Особено да не пренебрегваме черния дроб.

Разнообразното меню е най-добрият помощник

Лечителите и билкарите предлагат списък с храни, които увеличават вероятността от забременяване с близнаци:

 • ядки;
 • пчеларски продукти;
 • пилешки яйца;
 • салата и билки;
 • соеви зърна.

Факт! В процеса на зачеване на дете участват двама души. Шансовете на семейството да имат близнаци ще се увеличат значително, ако съпругът ви редовно пие тинктури от женшен, живовляк, глухарче, морски зърнастец. Факт е, че тези отвари са в състояние да стимулират яйчниците, както и да наситят ембрионите с безценен витамин Е.

Таблица за множество концепции

Много жени, станали щастливи майки на близнаци, се ръководиха от народни изчисления. Когато решавате да заченете близнаци, опитайте се да правите секс в следващите дни:

Двойна радост: има ли начини да планирате раждането на близнаци?

Как да забременея с близнаци: медицински факти

Експертите са идентифицирали няколко фактора, които увеличават шанса да имат две бебета. Акушерите са идентифицирали реалистични начини да забременеете с близнаци:

 1. Двойната бременност е възможна генетично. Това зависи от наследствените фактори по мъжката, женската линия. Следователно, ако в семейството е имало случаи на близнаци, тогава шансът да станат родители на две бебета едновременно се увеличава. Такъв подарък се предава, преди всичко, по наследство. Освен това, ако една жена вече е имала близнаци, то с всяка следваща бременност шансът да има близнаци се увеличава..
 2. В допълнение, вероятността от многоплодна бременност се увеличава с възрастта. Колкото по-възрастна е жената, толкова по-често изпитва хормонални смущения, които често са невидими за нея. При зрелите жени, за разлика от младите жени, нивото на гонадотропин, който е отговорен за узряването на яйцеклетката, се увеличава. Това води до раждане на близнаци.
 3. Двойната бременност е възможна и в резултат на ин витро оплождане. По време на тази процедура в матката се вкарват няколко яйца, за да може да се развие поне едно. Може да се случи няколко от тях да оцелеят.
 4. Многоплодната бременност може да се научи и чрез употребата на лекарства за плодовитост. Това може да е резултат от спирането на употребата на орални контрацептиви. Тези лекарства увеличават производството на фоликулостимулиращ хормон. Той причинява узряването на няколко яйца..
 5. Освен това вероятността от многоплодна бременност зависи от националността на жената. Така например, африканка има голям шанс да роди близнаци, за разлика от азиатката.
 6. Доста често близнаците се появяват поради анормалната структура на матката. Например, преградена матка ("двурога") допринася за многоплодна бременност.
 7. Продължителността на менструалния цикъл също влияе на зачеването на близнаци. Жените с цикъл от 21 дни са по-склонни да имат близнаци..

Потенциални рискове

Многоплодната бременност винаги е повишен риск от пропусната бременност, усложнения преди и след раждането, преждевременно раждане и други проблеми. Това се дължи на синдрома на кражба на един плод за сметка на друг. Този синдром възниква поради факта, че кръвообращението в плодовете е често срещано и един от плодовете на това кръвообращение получава повече, което означава, че един от близнаците получава по-малко кислород..

Това е особено забележимо при теглото на новородените близнаци. Изглежда, че разлика от 300-450 грама в теглото на бебетата, незначителна от гледна точка на възрастен, може да се дължи на големи проблеми в бъдеще. Ниското тегло при раждане често води до появата на патологии в развитието на детето.

Женската матка има определена степен на разтягане, тя не може да расте безкрайно. Средно този орган може да понесе до 5 килограма тегло, а средното тегло на едно бебе е 3 килограма. Следователно, ако и двата плода се развиват нормално, раждането може да започне по-рано, тъй като матката вече не може да поддържа теглото на две деца..

Ако бременността е възникнала с плодове от различен пол, тогава тестостеронът при момчетата винаги инхибира развитието на женския плод. Многобройни проучвания показват, че такива момичета стават по-малко склонни да се женят, когато станат жени..

Но ако не се страхувате от всякакви негативни последици и все повтаряте: „Искам да забременея с близнаци!“, Тогава освен научни подходи, трябва да се въоръжите и със знанията, дошли при нас от баби.

Близнаци и близнаци каква е разликата

Ние анализирахме стандартния процес на зачеване, когато се получи едно бебе. За да разберем разликата между близнаци и близнаци, нека видим какво ще се случи след срещата на яйцеклетката със спермата..

Оплождането обикновено се случва във фалопиевата тръба, през която яйцето пътува до матката..

След като се срещне със сперматозоидите, той се затваря за всички останали, като започва активно деление и продължава движението си. По необясними причини понякога се случва следното събитие: оплодено, яйцеклетката внезапно се разделя на две части, образувайки два (а в единични случаи дори повече) абсолютно еднакви ембриони. В този случай говорим за близнаци. Те винаги са като два граха, освен това винаги са от един и същи пол. Може би фактът, че първоначално еднолични близнаци се чувстват по този начин, възгледите и вкусовете им са много сходни. Съдбите им понякога са идентични помежду си, дори ако близнаците по някаква причина живеят в различни части на земното кълбо и не знаят за съществуването на другия.

Да се ​​върнем към началото на процеса на оплождане. Жената има два яйчника, всеки от които произвежда яйцеклетка. Обикновено работи левият или десният яйчник. Така че, понякога жената може да почувства овулация с точкова болка в корема в долната дясна или лява част. Но понякога се случва и двата яйчника да работят наведнъж, освобождавайки две яйцеклетки. И ако се е случило така, че в този момент е имало полов акт, толкова успешен, че всяко яйце е било оплодено със собствена сперма, резултатът ще е близнаците. Те могат да бъдат или еднакви, или различни пола, могат да бъдат напълно различни или, напротив, сходни. Като братя и сестри например.

Ако ултразвукът показва два ембриона в една плацента, говорим за близнаци. Ако обаче всяко неродено бебе има собствена плацента, това не доказва, че ще имате близнаци. Факт е, че ако разделянето на яйцето се е случило на ранен етап, тогава всеки ембрион може да имплантира независимо един от друг на различни места, като близнаци. Тогава плацентата ще се формира за всички. Между другото, разделянето на яйца може да се случи по-късно от необходимото, тогава ще говорим за такъв рядък случай като сиамски - близнаци близнаци.

Как да заченете близнаци или близнаци по естествен път

За да разберем какво е необходимо на жената, за да забременее с няколко бебета наведнъж, нека се обърнем към статистиката. Вероятността за бременност с близнаци е висока, ако:

 1. Жената вече има близнаци или близнаци в семейството си. Генетиката все още не е напълно проучена и не е в състояние да обясни някои неща, но има модел в трансфера на генетична информация от поколение на поколение. И така, близнаци или близнаци обикновено се появяват в онези семейства, в които близнаци или близнаци също присъстват в женската линия през поколение..
 2. Жената има специална структура на матката, тя се нарича "двурога". Това явление е доста рядко, регистрирано само при 5% от жените.
 3. Възрастта на жената е 35 години и повече. Колкото по-стара е, толкова по-активен става шумът на FSH, който е отговорен за активността на яйцата..
 4. Бъдещата майка внезапно отмени употребата на хормонални контрацептивни хапчета. Когато жената приема такива хапчета, в тялото й просто не настъпва овулация. При продължителна употреба тялото се отпуска, яйчниците не работят. Струва си обаче да се отмени лекарството и яйчниците ще започнат да работят с подновена енергия, освобождавайки няколко яйцеклетки за овулация. Но преди да отмените хапчетата и да планирате бременност, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар: продължителната употреба на хормони може да повлияе неблагоприятно на развитието на Вашето бебе (или бебета).
 5. Жената е родила и кърми. През този период настъпва хормонален прилив, който може да се отрази в отделянето на няколко яйцеклетки наведнъж..
 6. Цикълът на бъдещата майка е по-кратък от средния - до 22 дни.
 7. Бременността не е първата (или още по-добре не е втората).
 8. Приложена е процедурата за ин витро оплождане - изкуствено осеменяване. В този случай генетичният им материал се взема от мъж и жена, преработва се и се комбинира, а получените ембриони в количество от 2 или повече се вкарват в матката на бъдещата майка. Ако процедурата е била успешна, тогава има голяма вероятност за раждане на 2 или повече бебета..
 9. Жената е родом от Африка. Именно там според статистиката се раждат най-много близнаци и близнаци..

Така че, ако искате да забременеете с близнаци, в идеалния случай трябва да сте 35-годишна африканска жена, която наскоро е родила и оттогава продължава да кърми. Ако е изпълнена поне една точка - и това е добре.

Можете да бъдете озадачени от въпроса „Как да заченете близнаци“, като държите таблица или графика на вашата овулация. Това могат да правят само момичета с редовен цикъл! Овулацията идва две седмици преди първия ден от менструацията. Ако имате кратък цикъл, да речем, 22 дни, тогава опитите за зачеване на бебета трябва да се правят от 7 до 10 дни.

Можете да опитате да направите IVF, но, първо, процедурата е скъпа, и второ, тя не гарантира 100% от резултата, и трето, защо да се намесвате в тайния ход на нещата, ако сте напълно способни да забременеете сами?

Най-добре е да се консултирате с генетик на етапа на планиране на бременността и да му кажете за вашите желания. Той ще коригира хормоналния фон, ще изчисли времето за зачеване и ще ви каже какво може да допринесе за постигането на целта..

Лятото се счита за оптималния сезон за зачеване на близнаци. През този период много витамини идват при нас и това има благоприятен ефект върху женските хормони..

Също така, за да ги стимулира, една жена по време на планирането на бременността трябва да обогати диетата си с млечни и месни продукти. Яйца, орехи, извара, кефир, мляко, пресни сокове, картофи, риба - това и много други има благоприятен ефект върху яйчниците. Основното е, че съдържанието на протеини в ежедневната диета е над средното..

Чир може да се нарече необичайни прояви

Как можете да забременеете с близнаци? Интересно съвпадение, че този процес може да бъде повлиян от продължителността на менструалния цикъл. Тоест, оказва се, че тези жени, които имат цикъл от два дни повече от двадесет, могат да станат щастлива майка на близнаци.

От гледна точка на други специалисти, сезонът може да направи свои корекции, тоест през пролетта процентът на вероятността за раждане на две деца наведнъж се увеличава. И тук има ефект и върху женските хормони. И като цяло през пролетта всичко е включено в актива.

Случва се структурата на женските органи, а именно матката, да не е правилна, тоест така наречената двурога матка, тоест в нея има преграда. Благодарение на това са заченати близнаци или близнаци..

Също така е необходимо да се разбере, че човек, който има брат или сестра, никога няма да бъде сам и това може да се отдаде на важна житейска позиция. И често можете да чуете, че именно между близнаците има невидима силна връзка, с която те винаги ще минават през живота.

Именно тази необичайна връзка е свързана с генетични прояви. Такива деца никога няма да останат сами..

Никой не може да даде гаранция, нито вашата сродна душа, нито опитен гинеколог, но можете да опитате. Много хора се чудят дали близнаците и близнаците са еднакви или не. Ако се обърнем към статистиката, ще стане ясно, че подобни прояви не са толкова чести, около 70 бременни жени имат едно кратно.

Оказва се, че раждането на повече от едно дете е рядко. Просто в женската физиология рядко се случва, когато яйцето може да се раздели. Ако това се случи, те двамата могат да оплодят точно тогава и ще се родят еднояйчни близнаци. В този случай тези деца ще си приличат. Но трябва да разберете, че в този случай ще са необходими много съвпадения, което означава, че това се случва още по-рядко..

Всички останали случаи са раждането на трохи от различни яйца. В този случай децата са различни и дори полът не е изключение..

Близнаците все още имат определена връзка, която не можете да отидете никъде.

Причините за такава бременност са само част от основните показатели, основното е здравословното състояние на бъдещата майка. Тъй като е в такъв организъм, където са родени два или повече живота, натоварването се увеличава върху всичко. Жената, която забременее с две деца, ще почувства разширени вени много по-силно, шофьори на таксита в близнаци, а размерът й ще стане по-значителен и други.

Оказва се, че ще е необходимо да се консумират повече основни витамини и минерали, наблюдава по-сериозно лекарят. Ако всичко е нормално със здравето, тоест тялото ви може да издържи на всички трудности, тогава няма от какво да се страхувате, просто трябва да се радвате на такъв дар на съдбата.

Има ли хапчета за забременяване с близнаци

Вярата в "магическите" хапчета е един от психическите проблеми на нашата цивилизация, тя е универсално средство за лениви. Жените свикнаха да лекуват болката по този начин и търговците започнаха да предлагат хапчета и „100% ефективни средства“ за отслабване. Не исках да се разстройвам, но няма такава панацея - само диета, масаж и спорт. По същия начин по отношение на въпроса "как да забременея с близнаци или близнаци?" Всички съвети работят само в комбинация.

Няма универсален начин за зачеване на близнаци, но разумната комбинация от медицински и традиционни методи увеличава шансовете за раждане на близнаци. Ако има такова желание (или предсказаната гадателка), струва си да се работи за създаване на оптимални условия за увеличаване на плодовитостта на яйчниците. Това свойство притежава лекарството "Klostibegit", което стимулира овулацията, но преди да купите хапчета, не забравяйте да се консултирате с гинеколог.

Можете също така да вземете противозачатъчни хапчета, за да забременеете с близнаци. В този случай „двойно“ зачеване възниква поради паузата на яйчниците след орални контрацептиви, когато яйцеклетките узряват в симетрични органи.

На фона на хормонален скок и двете яйцеклетки са готови за оплождане, ако мъжкото семе е достатъчно активно. В този случай могат да се родят различни деца, дори момче плюс момиче, което рядко се случва при външно подобни близнаци (от обикновено яйце). Но това не може да се очаква да се случи след хормонални хапчета, това само увеличава вероятността да забременеете с близнаци или шансовете да имате близнаци..

Понякога, в зависимост от проблема, лекарят предписва хормонални или сложни лекарства за лечение на странични заболявания. Те могат индиректно да стимулират овулацията и двойното зачеване. Тези лекарства не трябва да се „предписват“ на себе си, за да не навредят на плодовитостта.

Таблетките с хормон на hCG имат благоприятен ефект върху обема на фоликула и срещата на сперматозоидите и яйцеклетката. Под въздействието на хормон като прогестерон, вътрешната кухина на матката се подготвя за приемането на яйцеклетката и носенето на плода през първите месеци. Понякога нивото му трябва да се контролира с помощта на хапчета.

Приемът на витамини има благоприятен ефект върху плодовитостта и определено няма да навреди. Попитайте в аптеките:

 • мастноразтворими витамини "A", "D" и "E".
 • фолиева киселина;
 • лекарството "AEvit".

Как да забременея с близнаци медицинско облъчване

Ако семейството е решило да планира многоплодна бременност, на първо място си струва да се свържете с гинеколог, който ще насочи съпрузите към различни тесни специалисти

Много е важно бъдещата майка на близнаци да е напълно здрава. Носенето на две бебета едновременно е доста трудно, така че жената трябва да е готова за това и да възстанови всичките си ресурси до момента на зачеването

Сред медицинските методи, които могат да провокират многоплодна бременност, са:

 • прием на орални контрацептиви за дълго време и рязко изоставяне от тях;
 • активен прием на хормонални лекарства за безплодие;
 • ин витро оплождане (IVF).

Тези два метода са най-ефективни. Приемът на хормонални лекарства, които предотвратяват зачеването, инхибира производството на фоликулостимулиращ хормон (FSH), следователно, когато лекарството е внезапно отменено, се получава повишено производство на FSH, което увеличава вероятността за узряване на две яйцеклетки. Бременността с близнаци след IVF е много често явление, тъй като няколко яйцеклетки се оплождат ин витро и няколко ембриони се имплантират на жена, за да се увеличат шансовете за успешно въвеждане в ендометриума. Това е причината за възможната поява на близнаци или дори тризнаци..

Фактори, които увеличават способността да имат близнаци

Ако жената се чуди как да забременее с близнаци по естествен път, тогава тя трябва да оцени своите възможности, тъй като редица фактори наистина играят роля в този процес:

 • наследственост;
 • възраст;
 • структурата на матката;
 • продължителност на менструалния цикъл;
 • националност.

Ако жена или съпруг вече са срещнали близнаци в семейството, въпросът за това как да забременеете с близнаци или близнаци сам по себе си изчезва. В крайна сметка вероятността за поява на близнаци се увеличава с всяко ново поколение. Интересното е, че за жените между 30-40 години е много по-лесно да станат майка на две деца наведнъж, това се дължи на увеличеното производство на хормон, провокиращ узряването на яйцата - гонадотропин.

Още по-голям шанс да станете майка на близнаци дава необичайната структура на матката. Такава матка се нарича двурога, тя е разделена на две половини, което допринася за появата на близнаци. Ако към всички горепосочени фактори се добави кратък менструален цикъл от 21 дни, тогава възможността за раждане на близнаци се увеличава още повече..

Друг любопитен факт е зависимостта на националността от възможността да забременеете с две бебета наведнъж. В африканските страни редовно се раждат близнаци, но в Япония раждането на две деца едновременно е рядко явление. Има населени места, където раждаемостта на близнаци е значително увеличена (село Кодинхи в Индия, град Езеро Елсинор в САЩ, град Миски в Русия и др.). Няма нужда да се чудите как да забременеете с близнаци или близнаци. За учените е трудно да кажат с какво е свързано това. Въпреки че беше отбелязан необичаен факт - такива селища често се намират на места с лоша екология. Изненадващо е също така, че след различни глобални бедствия, войни или епидемии раждаемостта на близнаците се увеличава. Очевидно природата компенсира загубите по този начин.

Алтернативни начини за забременяване с близнаци

Сред другите методи за зачеване на близнаци има няколко, които имат частично потвърждение:

 • зачеване през лятото;
 • храна предимно с протеинови храни;
 • прием на фолиева киселина;
 • кърмене;
 • хиперстеничен тен;
 • активен сексуален живот;
 • използвайки таблицата за двойно зачеване.

Наистина е възможно да забременеете с близнаци през топлия сезон, тъй като слънчевата светлина и топлината причиняват производството на полови хормони. Кърменето и редовният чест секс имат същия ефект. Смята се, че ако една жена започне да приема фолиева киселина няколко месеца преди зачеването, това ще увеличи вероятността да има близнаци. Ако бъдещата майка има тен, склонен към наднормено тегло, тогава способността й да зачене близнаци се увеличава, най-вероятно това се дължи на факта, че за астеничните жени е физически трудно да издържат многоплодна бременност.

Диета, богата на протеини, предизвиква активното производство на женски полови хормони. За да направите това, трябва да ядете колкото се може повече здравословни протеини - птици, заек, говеждо, млечни и ферментирали млечни продукти, риба. Когато една жена реши за себе си „Искам да забременея с близнаци!“, Тогава таблицата за зачеване на близнаци ще бъде отлична помощ за нея. Освен това в тази таблица са изброени дните за зачеване на момче или момиче. Тези таблици се съставят ежегодно от астролози въз основа на положението на Луната. Това не е най-точният метод, но във войната всичко е справедливо..

Традиционни методи

Желанието да се родят близнаци се е зародило у жените от незапомнени времена. Тогава медицината не беше разработена, тъй като нетрадиционните методи бяха широко практикувани. Това се отнася както за лечение на пациенти, така и за помощ в различни ситуации..

Ето няколко популярни рецепти за зачеване на близнаци:

 • Честото сношение предизвиква производството на хормони, които насърчават двойното зачеване.
 • Лятно и есенно време - предпочитано за планиране на близначна бременност.
 • Приемът на фолиева киселина определя необходимото ниво на микроелементи в тялото на жената.
 • Ако една жена наскоро е родила първото си дете, теглото й надвишава нормата след раждането, тя кърми - шансът се увеличава три пъти! Всеки от тези фактори има своя стойност по отношение на хормоналния статус на жената..
 • Шансът се увеличава след 35-годишна възраст.

Ако наистина искате

Обикновено се смята, че не можете да спорите с природата, но ако мечтаете да имате близнаци в семейството си, вероятно сте готови да опитате различни начини да постигнете тази мечта. В науката съществува забавна теория, базирана на статистиката, според която близнаци се раждат в онези райони, където е необходимо да се запълни дефицитът на населението, възникнал в резултат на войни, катаклизми, епидемии или глад. По този начин природата регулира естествено разпределението на човечеството на планетата. Разбира се, читателят не е поканен да провери тази теория, така че ще разгледаме най-простите и надеждни начини.

Медицински и научни факти

От гледна точка на гинеколозите, способността на жената да забременее с близнаци или близнаци може да бъде изчислена чрез получаване на отговори на следните въпроси: дали жената е имала многоплодна бременност преди това, дали има факти за раждането на близнаци в семейството, както по женска, така и по мъжка линия, има ли жената диагностицирани със състояния, засягащи повишаването на нивото на женските хормони.

 • Наличието на гена за многоплодна бременност (както се доказва от наличието на близнаци в семейството) е основният предразполагащ фактор.
 • Кратък менструален цикъл с продължителност до 21 дни също може да повлияе на зачеването на близнаци.
 • Майката е на възраст над 35 години. Това се дължи на факта, че жената на тази възраст има още един хормонален скок, който допринася за интензивното производство на яйцеклетки.

Важно! Струва си да се помни, че ако жената забременее за първи път след 35 години, тя трябва да бъде под постоянното наблюдение на гинеколог, за да се избегне появата на патологии в плода.

 • Жената приема КОК (комбинирани орални контрацептиви). Тъй като овулацията не настъпва по време на приема на КОК, след прекратяване на лечението, тялото започва интензивно да компенсира липсата на хормони, в резултат на което през първите месеци след отмяната могат да бъдат произведени няколко яйцеклетки.
 • Кърмене. Ако жената кърми по време на зачеването, тогава нивото на женските хормони в тялото й е значително надценено и ако не един, а две яйцеклетки се освобождават в един от циклите, тогава тя вероятно ще стане майка на още две трохи.
 • Нестандартна структура на матката, наличие на преграда в нея.

Най-реалистичният и научно обясним начин, по който се получават близнаци, е методът за ин витро оплождане (IVF). В този случай жената получава натоварваща доза женски хормони преди да се проведе процедурата, което само по себе си влияе върху степента на оцеляване на ембрионите. Освен това в матката се имплантират не едно, а няколко яйцеклетки, тъй като по време на процеса на имплантиране някои от тях умират, но понякога се случва две или дори три яйцеклетки да оцелеят.

Народна мъдрост

Разбира се, медицинските методи са по-надеждни, но когато медицината е безсилна, влизат в действие различни народни методи, които могат пряко или косвено да повлияят на раждането на близнаци, въпреки че това няма научно потвърждение.

Най-добрият метод според нашите предци е правилното и здравословно хранене на бъдещата майка. Смята се, че ако се облягате на протеинови храни, месо, млечни продукти, тогава вероятността да станете майка на близнаци се увеличава значително.

Важно! Не забравяйте, че излишъкът от протеини в организма претоварва силно бъбреците и може да причини дефицит на витамини и минерали, което е много опасно за бъдещата бременност..

 • Друг важен фактор, влияещ върху способността за зачеване на близнаци по естествен начин, е поддържането на здравословен начин на живот. Жената се препоръчва да избягва както физическо, така и емоционално претоварване и е по-добре да забременее в края на лятото, когато тялото е максимално наситено с витамини.
 • Високата сексуална активност и редовният сексуален живот насърчават хормоналния скок и увеличават шансовете за раждане на две бебета.
 • Често близнаци се появяват при жени, които вече имат деца от предишна бременност.
 • Хранене с орехи, ямс (китайски картофи) и други храни, съдържащи фитохормони, които действат по същия начин като естрогена.

Как да зачена близнаци

Ако решите да забременеете с близнаци, трябва да знаете, че такава бременност може да бъде трудна. Сърцето на майката работи с 4-кратно натоварване, увеличава се рискът от развитие на токсикоза, разширени вени и голямо наддаване на тегло. Освен това мама с такава бременност се нуждае от три пъти повече витамини..

Преди да планирате бременност, особено многоплодна, не забравяйте да се подложите на цялостен преглед. Ако имате анамнеза за сърдечни заболявания, разширени вени или високо кръвно налягане, по-добре е да се откажете от опитите за зачеване на близнаци или тризнаци (особено при ин витро).

Ако сте в добро здраве и наистина искате да получите такъв двоен подарък, ще ви помогнат следните съвети от гинеколози..

Ще оценим шансовете за забременяване с близнаци с естествено оплождане. Шансовете да забременеете с две бебета наведнъж са около 1 на 90 - с естествено оплождане. От тях само 1 на 270, които забременяват с еднояйчни близнаци (еднояйчни близнаци). Ако сред вашите роднини е имало случаи на раждане на близнаци, тогава шансовете се увеличават с около два пъти. Следните фактори също увеличават шансовете:

 • възраст след 35 години;
 • менструален цикъл 20-22 дни;
 • вече имате деца;
 • вие сте физически силна жена.

Ако искате да се подложите на IVF, ще бъдат имплантирани няколко оплодени ембриони наведнъж. Както всички ембриони, така и нито един не могат да пуснат корени. При IVF вероятността да имате близнаци или тризнаци е 20-30%. Въпреки това, в случай на лошо здраве, по-добре е да откажете презасаждането на няколко ембриони наведнъж - това е по-вероятно да издържи здраво бебе.

Лекарства за плодовитост

Лекарствата за плодовитост могат изкуствено да стимулират отделянето на няколко яйца наведнъж. Ако се подлагате на такова лечение, има голяма вероятност скоро да станете майка на две или три деца наведнъж. Въпреки това, матката може да не е готова за такова натоварване, поради което е необходимо постоянно наблюдение на гинеколога както по време на терапията, така и по време на бременност..

Отмяна на хормонални контрацептиви

Отмяната на хормоналните контрацептиви засяга овулацията, много често след отмяната се наблюдава повишена плодовитост и многократно освобождаване на яйцеклетки. Следователно благоприятният период за зачеване на близнаци е първите няколко цикъла след премахването на ОК..

Балансирана диета и витамини

Балансираната диета, която осигурява на тялото всички необходими вещества, е необходима за майките, които искат да заченат близнаци. Такова хранене дава сигнал на тялото за благоприятни условия за раждане и зачеване дори на няколко бебета едновременно. Диетата трябва да включва постно месо и птици, риба, плодове, млечни продукти. Яжте много морски дарове. Уверете се, че тялото ви получава достатъчно витамини и минерали, изберете правилния витаминен комплекс.

Пийте фолиева киселина. В идеалния случай е по-добре да изпиете един или два курса преди зачеването както за вас, така и за бъдещия ви баща.

Период на зачеване

Най-добре е да планирате зачеването през лятото, смята се, че репродуктивният капацитет се увеличава по време на дълги светли часове. Ако вие също ще промените обкръжението си и ще се отпуснете на юг, използвайте тази възможност: смяната на обстановката има благоприятен ефект върху плодовитостта както на жените, така и на мъжете..

Сексуална активност

Правете секс по-често. Доброто сексуално представяне подобрява репродуктивното здраве и увеличава шансовете ви за зачеване на няколко бебета наведнъж.

Кърмене и хормонални нива

Ако кърмите, хормоните ви влияят на овулацията. По време на лактацията се стимулира многократното освобождаване на яйцеклетката. Вашето бебе е на повече от година, вие все още го кърмите и наистина искате да имате близнаци - настъпи идеалният момент за зачеване. Освен това се смята, че вероятността от многоплодна бременност при вече раждали жени е по-висока, отколкото при тези, които не са раждали..