Защо да рисувате бебешко креватче? Всяко семейство има различен отговор на този въпрос. Някой има бебе, което го гризе със зъби, някой се опитва да създаде светло настроение в детската стая или иска да възстанови наследените мебели. Обърква само едно - опасността от боядисване за здравето на бебето. Решаваме този въпрос в наши дни, защото има нетоксични бои за обновяване на интериора. При спазване на технологията за оцветяване, те ще помогнат за възстановяването на леглото за няколко дни.

Как производителите рисуват креватчета?

Лаковете на водна основа, използвани в производството, нямат остра миризма, приятни са на допир и ви позволяват да се възхищавате на модела от естествено дърво. Те се страхуват от химически препарати, така че е достатъчно да ги избърсвате ежедневно с влажна кърпа. Важно е покритието да не съдържа опасно олово и формалдехид (това е посочено в сертификатите за качество).

Как да нарисувате креватче у дома?

Има смисъл да нарисувате креватче за бебе, ако не е ново, защото по време на покупката можете да си купите мебели за детската стая в почти всяка цветова схема. За работа е важно да изберете нетоксични бои, да вземете предпазни мерки. Нежелателно е бъдещата майка сама да подновява покритието. Към това е необходимо да се включат близки хора..

Необходимо е внимателно да изберете боя за детски мебели, тъй като тя трябва да отговаря на всички параметри на безопасност и да не включва опасни съединения

Как да рисувам креватче? При избора на материали е важно да се съсредоточите не само върху желания нюанс, но и върху пълната безопасност за новородените (вижте също: видео и уроци по плетене за новородени с игли за плетене). Те не трябва да съдържат токсични разтворители, отровни оксиди, летливи химични съединения, соли на тежки метали и други вредни примеси. Следните видове бои отговарят на тези изисквания:

 1. Акрилна на водна основа. Устойчив на износване, лесен за работа, не се влошава от постоянно почистване. Цената им обаче е доста висока..
 2. Нитро бои. Образува устойчиво огнеупорно покритие. Изсъхват бързо, нямат изразена миризма, имат ниска цена за боядисване 1 кв..
 3. На водна основа. Нетоксични, лесно и плътно покриващи мебели, без мирис, могат да затворят пукнатини с дълбочина 1-2 мм, издържат до 5 години.
 4. Восъчни масла. Осигурява безупречно покритие благодарение на висококачествения си състав. Маслата се абсорбират в дървото, а восъкът създава външно водоотблъскващо покритие. Единственият недостатък е високата цена.

Възможно ли е да лакирате леглото у дома?

Най-популярният цвят, който родителите предпочитат да рисуват детски мебели, е кремав, кафяв, розов, син. Много от тях обаче искат само да подчертаят естествената текстура на дървото и да го предпазят от негативните фактори на околната среда. Нетоксичните акрилни лакове са подходящи за това. Те са прозрачни, устойчиви на ултравиолетова светлина, чипове и повреди и нямат силна миризма. Нитро лаковете и покритията на водна основа не са подходящи за детски мебели. Първите са токсични, вторите са непрактични, тъй като се унищожават от течността.

Акрилен лак, нанесен върху повърхността на креватчето, ще подчертае структурата на дървото и ще му придаде класически естествен вид

Акрилното съединение може да се използва за покриване на мебели на последния етап. Преди това повърхността му е боядисана, шлайфана (шлифована с шкурка № 80 100) и покрита с петно ​​на водна основа. В първия случай мебелите ще придобият по-добре поддържан вид. Във втората версия петното ще затъмни дървото с няколко слоя, а лакът ще подчертае неговия модел..

Как бързо да премахнете стария лак от повърхността на креватчето?

Премахването на стария лак от мебелите няма да работи бързо. Необходими са умения и инструменти (мелница, мелница, кръгла дюза за бормашина под формата на шлифовъчно колело, специално измиване). Майсторите препоръчват използването на Dufa Abbeizer за измиване. Продуктът обаче има мирис, не всички повърхности се държат еднакво добре.

Етапи на боядисване на креватче

Преди да боядисате леглото, трябва да подготвите материалите и повърхностите на мебелите. Ще ви трябват боя, валяк (малка плоска и голяма кръгла четка), гъба и парцал. Има аерозолни покрития, които се нанасят със спрей, но те увеличават разхода на материал. По време на бояджийските работи трябва да се придържате към плана:

 • разглобявайте мебели на елементи;
 • почистете старата боя (ако не планирате да покриете съществуващия състав) с помощта на шпатула, мелница, четка, химически препарат за отстраняване;
 • отстранете праха, обработете смолисти възли (ако има такива);
 • недостатъци на шпакловки, чипове и пукнатини;
 • шлифовайте повърхностите с шкурка и отстранете праха с парцал;
 • ако планирате да рисувате отстрани, трябва да грундирате повърхността след шлайфане;
 • с помощта на валяк или четка нанесете тънък слой боя, като внимателно покривате краищата и грешната страна;
 • след като първият слой изсъхне, нанесете следващия, оставете до пълно изсъхване.
Оцветяването се извършва на няколко слоя, след като всеки изсъхне напълно.

Правилно е да боядисвате леглото не с един дебел слой, а с два или три тънки. Процедурата се извършва 3 седмици преди началото на мебелната експлоатация. Това бързо ще премахне дефектите в покритието и напълно ще премахне най-фината миризма на боя. Ако след оцветяването покритието започне да балончи и да изостава, работата се преработва: повърхността се почиства с шкурка, обезмаслява се и се боядисва. Времето за окончателно сушене отнема до 8 часа.

Препоръки за възстановяване на ясла

Често бебето получава леглото от по-големи братя, сестри, приятели и роднини. Не винаги има външен вид, който подхожда на родителите и трябва да се заемете с възстановяването. Следните събития ще ви позволят да актуализирате външния вид на леглото за кратко време:

 1. Проверка на възможността за възстановяване на покритието. Важно е да се определи дали старото покритие съдържа олово. Ако е така, тогава боята вече е изяла дървото и е невъзможно да го почистите. Струва си да се откажете от такова спално място.
 2. Оценка на безопасността. Инструкциите за експлоатация на малките легла се променят. Мебелите, които са били в безопасност преди 10-15 години, може да не са актуални. Обърнете внимание на разстоянието между страните на креватчето. Не трябва да е толкова голямо, че бебето да може да залепи главичката.
 3. Подготовка за ново оцветяване. Струва си да премахнете следи от стара боя, прах, шлайфане, като се уверите, че няма прорези, остри ъгли.
 4. Живопис. Майсторите препоръчват да се избират бои Tikkurila, Dulux, Yarko, PF-115, Symphony Winner. Tikkurila Miranol, Enamel Poli-R, Красиво (Kvill) са подходящи за боядисване в бяло. Те рисуват добре в кафяви покрития Alpina, Tikkurila Euro Pesto, Enamel Aerosol. Не се препоръчва използването на червени и жълти алкидни емайли от производителите Kudo, LA-060 Element, PF-115 Lacra, тъй като те съдържат олово.
 5. Избор на спално бельо. Матракът и спалното бельо трябва да са нови, подобни по размер на леглото, така че на бебето да му е удобно.
 6. Проверка на якостта. Важно е да се уверите, че моделът е готов за продължителна употреба. За това се тестват механизми и контури, които могат да навредят на детето. Рамката на креватчето може да бъде увита в защитно покритие, което бебето може да дъвче, без да навреди на себе си.

Забележка за квалифицирани родители: как да направите детското креватче уникално?

Можете да дадете на спалното място на вашето бебе дизайнерски блясък със собствените си ръце след няколко дни. Това вдъхновява родителите, които обичат да работят сами, за да подобрят интериора на апартамента и къщата си. В този случай е по-добре да разглеждате снимки на интериора в детските стаи и да действате по този начин:
(препоръчваме да прочетете: детска стая за новородено момиче или момче: снимка на интериора)

 • помислете върху авторския дизайн на леглото (модел, декор);
 • изберете цвят, изберете желаната боя (акрил, латекс);
 • изчислете разходите за работа и започнете изпълнението;
 • направете декор от плат: пачуърк юрган, странични легла, балдахин и други (препоръчваме да прочетете: как да поставите балдахин на креватче и видео урок сами);
 • добавете колела, направете вентилационни отвори в дъното на леглото;
 • украсете спално бельо с апликации, лепенки според стила на детската стая.

Родителите трябва да са наясно, че понякога е възможно да се направи без боядисване. В този случай креватчето трябва да се шлайфа и да се остави такова, каквото е. Често при възстановяване на креватче майсторите използват специални восъци и масла, което ви позволява да запазите естествената сянка на дървото. Ако обаче е необходимо да се изрази уникалността на детската стая с помощта на определен цвят, само оцветяването с безопасни материали ще помогне..

Как да нарисувате бебешко легло

Използвате остарял браузър. Този и други сайтове може да не се показват правилно на него.
Трябва да актуализирате браузъра си или да опитате да използвате друг.

Участвайте в хрониките на крайградската самоизолация с FORUMHOUSE

Седенето у дома извън града е готино: можете да ходите на сайта си, колкото искате, без последствия, а също така можете да извършвате ремонт, да демонтирате развалините на тавана, да се грижите за градината, да организирате зеленчукова градина, да правите работилница, да изграждате бункер в случай на апокалипсис, като цяло, кой какво харесва. Сигурни сме, че много от вас ще имат списък с постижения по време на карантината и наистина искаме да ги споделите, подкрепяйки и вдъхновявайки членовете на форума.

Участвайте в нашия проект „Седейки у дома“ и можете да получите мощен безжичен трион като подарък!

Как и какво да нарисувате бебешко дървено креватче

Всички деца обичат да бъдат заобиколени от ярки, цветни, светли и забавни предмети. Боядисването на детски мебели в ярки цветове, нанасяне на анимационни герои, приказни герои, цветя, шарки или сладки животни върху неговата повърхност ще зарадва всяко дете и ще добави добро настроение към ежедневието. Можете да създадете дизайнерско креватче само за няколко почивни дни.

Материали за детски мебели

Основният момент в реализацията на такава идея е изборът на боя за креватчето, тъй като в случай на грешен подход здравето на бебето може да бъде изложено на риск. Имайте предвид, че бебетата със зъби ще се опитват да дъвчат креватчето. Следователно, за да се избегне появата на алергична реакция, отравяне, дразнене на лигавиците на бебето, боята трябва да е екологична, без съдържанието на токсични вещества.

Специалните видове бои за детски мебели не съдържат олово, отровни оксиди, токсични елементи, тежки метали и вредни органични вещества. За да не се заблудите при избора на материал, трябва да проверите наличието на разрешителен сертификат за боя или лак, който ви позволява да ги използвате за детски продукти.

Необходимо е да нарисувате креватче с материали, устойчиви на механично натоварване, така че детето да не може да отчупи парчета дърво. При избора на боя, предпочитание се дава на продукт, направен на базата на безопасни разтворители, най-добре е да се използва вода. Необходимо е да се избират негорими материали, както и такива, които не отделят токсични вещества по време на горенето.

Процес на боядисване

Ще отнеме много малко време и разходи за реконструкция на старо дървено креватче. Цялата работа се състои от следните етапи:

 • на първо място, разглобявайте креватчето на съставните му части;
 • старата боя, ако има такава, трябва да се отстрани и дървените повърхности да се полират с финозърнести шкурки, като се опитва да ги направи възможно най-гладки;
 • шлайфайте големи части със специална кръгла свредло с шмиргели;
 • отстранете праха от обработените повърхности, за да нанесете бои и лакове с равномерен, чист слой;
 • измийте старателно малки части и решетки със сапунена вода и подсушете добре;
 • шлифованите елементи трябва да бъдат покрити с водно петно, което има същия тон като тона на решетките;
 • сглобете мебелите, като свържете здраво всички части;
 • нанесете върху всички елементи, включително решетки, прозрачен акрилен лак или боя. На избора на лак трябва да се обърне специално внимание. Трябва да е безопасно за детските играчки, без вредни вещества. Добре е да използвате такъв, който има водна основа, която е без мирис, изсъхва много бързо и е абсолютно безвредна за здравето на детето. Боята или лакът трябва да се нанасят на 2 слоя;
 • на следващия етап използвайте парцал или шкурка, за да се разхождате по краищата на продукта, където капки боя могат да се уплътнят;
 • след боядисване, креватчето не трябва да се оставя на чист въздух (отвън или на балкона), докато боядисването не изсъхне напълно. В противен случай могат да се прилепят малки отломки или насекоми..

За оцветяване ще ви трябват валяк, четки и гъба. Големите плоски повърхности трябва да бъдат боядисани с валяк. Удобно е да използвате четки с различни размери за пръти и стълбове на леглото, гъбата е подходяща за малки елементи.

По време на работа трябва да се внимава да се избегнат появата на петна от боя на определени места. За да направите това, трябва да съберете малко количество течност върху четка или валяк..

Допълнителни препоръки

Не е необходимо да рисувате креватче само с един вид боя и лак. Можете да проявите въображение и да рисувате с боя само отделни елементи, а върху останалата повърхност да нанесете лак, защото самото дърво е красив материал. Можете да си купите малки бурканчета от лазурен цвят с различни цветове и да направите мебелите цветни, това ще помогне на вашето бебе да се научи да различава цветовете..

Създавайки нов дизайн за леглото на бебето, можете едновременно да увеличите вентилацията на матрака поради дъното на креватчето. Това се прави чрез изрязване на отвор в дъното на продукта, който се състои от фибро влакна или плътен лист шперплат..

Как и как да рисувате детско дървено креватче: преглед на материали и подробни инструкции

Един от най-добрите съвети за персонализиране на новозакупено креватче или актуализиране на старо е боядисването му. Но що се отнася до нещата за дете, родителите често се питат: как да нарисуваме креватче? В крайна сметка покритието трябва да е безопасно и екологично и за предпочитане без силна миризма. В статията ще говорим за бои и лакове, които съответстват на всички тези точки..

Всичко за боядисване на креватче

Изисквания към материалите

Има няколко точки, на които трябва да обърнете внимание при избора на бои и лакове..

 • Безопасност. Това означава, че съставът не трябва да съдържа никакви съединения и вещества, които при изпаряване могат да причинят алергични реакции и дразнене..
 • Опаковката трябва да съдържа указание за съответствието на материала с международните стандарти, позволяващи използването му за детски играчки и мебели. По-специално това е европейският сертификат EN 71.
 • Безопасната боя за детско креватче трябва да се основава на вода. И това е много важно. Не е изсушаващо масло и не е разтворител, защото когато изсъхнат, те все още съдържат примеси на не особено полезни вещества. Освен това те имат остра силна миризма, която трае дълго време..
 • Силата и еластичността са други критерии за подбор. Продуктът трябва да издържа не само на многобройни опити за ухапване или облизване на компонентите на конструкцията, но и на измиване и многобройно изтриване с парцал..

С каква боя можете да нарисувате бебешка кошара

Няколко вида бои и лакове отговарят на горните критерии. Нека разгледаме подробно всеки тип.

Акрилно-полиуретанов лак

Това е вододиспергируема композиция, предназначена за боядисване на мебели и предмети от дърво, MDF, ПДЧ и дори пластмаса. Нанася се лесно и изсъхва бързо. Също така има добра еластичност и устойчивост на износване.

Можете да изберете както тонирани, така и безцветни покрития, в случай че искате да подчертаете дървесната структура. Същото се отнася и за степента на гланц: има матови, полуматови, полу-гланцови и гланцови материали..

Акрилен емайл

Не всички акрилни емайли са предназначени за обработка на детски мебели и играчки, така че обърнете внимание на сертификатите за съответствие.

Съставите, които се препоръчват за такава работа, се отличават с повишена еластичност, имат водоотблъскващи свойства и са устойчиви на ултравиолетово лъчение. Те също се предлагат в редица нива на гланц, от лъскави до матови повърхности. И може лесно да се оцветява в избрания нюанс.

Акрилен лак

Това е опция в случай, че не искате да тонирате дървото, а сте решили само да подчертаете естествения му цвят..

Внимавайте: акрилният лак на водна основа също не винаги е предназначен за обработка на детски мебели..

Сертифицираните формулировки изсъхват бързо, поставят се в тънък прозрачен филм с добър лъскав блясък.

АКРИЛНА боя

Акрилната боя е направена на основата на композиции на водна основа. Сред предимствата му: екологосъобразност, липса на мирис, добра скриваща способност, което означава ниска консумация, добра еластичност и разнообразие от цветове.

Обикновено производителите предлагат бяла основа. За да получите желания нюанс, трябва да добавите цветен пигмент към него. Това може да се направи и у дома. Сред недостатъците на акрилните покрития: висока цена спрямо подобни материали.

Латексна боя

Друга емулсия се основава на латексни полимери. Той е по-здрав от акрила, а също така е по-еластичен и устойчив на износване. Съответно и цената е по-висока.

Масловоск

Това е новост, предлагана от европейските производители. Масленият восък е създаден на базата на естествено ленено и соево масло, както и растителни восъци. Маслото импрегнира дървото, запълва порите му, а восъкът защитава повърхността, има водоотблъскващи свойства.

Какво да не забравя: грунд

Преди да нанесете последния слой върху продукта, препоръчително е да грундирате повърхността. Воден дисперсионен грунд на акрилна основа е подходящ за детски мебели. Той ще запълни порите на материала, ще подобри адхезията (адхезията) на покритието към повърхността и, което е важно, ще намали консумацията на боя. Ако дървото има малки дефекти, грундът ще ги изравни. Начинът на нанасяне зависи от производителя: някои позволяват работа с валяк или четка, други препоръчват пръскане.

Процес на оцветяване на яслите

Правилният процес на това как да рисувате креватче със собствените си ръце зависи от това дали сте закупили нов продукт или сте решили да пребоядисате съществуващ.

Боядисване на нов продукт

За работа се нуждаете от гъба, валяк и четка. За боядисване на малки части са необходими гъба и четка, валяк - за големи.

 1. Най-висококачествената живопис - на части. Следователно първото нещо, което трябва да направите, е да разглобите леглото на неговите компоненти..
 2. Преди боядисване частите трябва да се шлайфат с фина до средна пясъчна хартия. Това ще осигури надеждно прилепване на покритието към повърхността..
 3. Отстранете праха, избършете всички компоненти с влажна кърпа, оставете да изсъхнат.
 4. Ако планирате да оцветите продукта, първо трябва да нанесете грунд.
 5. Ако планирате да нанесете лак, тогава предварителната обработка се извършва с петно. Той ще предпази дървото от влага и гниене.
 6. Грундът обикновено повдига власинките и зърната на дървото, така че ако е необходимо, повърхността се шлайфа отново..
 7. След това можете да нанесете боята на 2 слоя. Обърнете внимание на времето за сушене, важно е да не бързате, но и да не отлагате прилагането на следващия.
 8. Изчакайте, докато изсъхне напълно и съберете елементите.

Актуализиране на старо

Най-вероятно пред вас е продукт, вече покрит с лак или боя. В този случай процедурата е следната:

 1. Разглобете структурата на съставните й елементи.
 2. Отстранете стария капак. За да направите това, можете да използвате шпатула, строителна сешоар или химически измивания. Но лакочистителите са токсични и с тях трябва да се работи много внимателно. Ако е възможно, по-добре е да го направите по прост механичен начин..
 3. Ако има големи чипове и пукнатини, те трябва да бъдат грундирани. Подходяща е полимерна шпакловка за дърво. Той е без мирис, екологичен и бързо изсъхва.
 4. След като шпакловката изсъхне, продуктът е готов за боядисване. Технологията е същата: първо трябва да нанесете слой грунд и след това да рисувате на два или три слоя..

Леглото може да се използва около третия ден. Но имайте предвид, че все пак ще мирише малко, затова е препоръчително да се изчисли работата на базата на по-дълго време за сушене. Боята ще се втвърди напълно в рамките на седем до десет дни.

Идеи за дизайн

Най-очевидният вариант за декорация е да изберете бял цвят. Той ще се впише идеално в интериора във всяка цветова схема. Това е важно за тези, които все още не са решили какъв цвят ще бъде детската стая. В допълнение, чиповете и следите от ухапване не са толкова забележими на бяло, ако детето опита парапета и прътите "до зъбите".

Друг популярен вариант е да оставите естествената текстура на дървото. Такива продукти са особено актуални за феновете на скандинавския и модерен стил. Те имат същите предимства като белите модели: чиповете са невидими, особено върху светло дърво. Продуктите от тъмно дърво или покрити с тъмно петно ​​не са подходящи за всяка детска стая, но изглеждат много впечатляващо на снимката..

Печеливша опция, когато вече сте боядисали стените или залепили тапети в стаята на бебето, е да изберете покритие, което да им съответства или в подобна цветова схема. Например, ако стаята е декорирана в синьо, тогава леглото може да бъде тъмно синьо, в лимон може да е ярко жълто, а кафяво, зелено, червено са подходящи за бежови интериори - всеки нюанс по ваш избор. Ярките цветове привличат вниманието на бебетата. И ако ви се струва, че това решение е твърде смело, бързаме да ви разубедим: мебелите в наситени цветове със сигурност ще заинтересуват едно дете..

Комбинацията от различни нюанси също не е опция за всички. Тези легла обаче изглеждат много интересни. По-спокоен дизайн: бял с естествена дървесна текстура, но не трябва да се ограничавате до такава комбинация. Ако в стаята има ярки цветове, можете да опитате по-решителни комбинации: бяло с розово, зелено, синьо. Или изберете контрастни двойки: синьо и лимоново, синьо и розово и т.н. Обикновено основата е боядисана в единия цвят, а пръчките в другия..

Ако сте готови да експериментирате с техниката, опитайте омбре ефект върху парапета: цветен участък. Изборът на цвят тук също зависи само от вашето желание. Но за такова рисуване ще ви трябва спрей, не препоръчваме да използвате четка или дори гъба, резултатът може да не е много точен. Важно е тонът на съседните пръти да бъде равномерно разпределен.

Боя за бебешко креватче - избор и приложение

Децата толкова много обичат всичко ярко, леко, весело, че е достатъчно да рисуват детски мебели в анимационни тонове - и тяхното щастие няма граница. Но каква боя за ясла ще бъде безопасна и с високо качество?

Ще ви кажем с каква боя може да се рисува детско креватче и ще ви научим как да рисувате креватче със собствените си ръце.

С каква боя да нарисувате креватче

Мебелите за дете трябва да са безопасни, но в същото време е добре дървото да се предпазва от повреда, а бебето - от нараняване, ако има неравности по повърхността.

За довършителни материали се налагат други изисквания:

 • задължително условие е отсъствието на различни летливи компоненти в състава на материала;
 • боята не трябва да съдържа тежки метали, токсични и други опасни вещества, тъй като децата често хапят импровизирани предмети;
 • висока скорост на сушене, разтворителите в състава трябва да бъдат безвредни;
 • при производството на бои за детски мебели не се използват запалими вещества; освен това те обръщат внимание на свойствата на материалите, тяхното поведение по време на горенето - компонентите не трябва да отделят токсични съединения;
 • устойчивост на влага, агресивни среди и механични натоварвания;
 • лекота на грижи;
 • еластичност, която осигурява устойчивостта на материала към влиянието на отрицателни фактори, удължава експлоатационния живот.

По-добре е да помислите за лъскава боя за оцветяване на креватче, тъй като матовото покритие е по-трудно за почистване - върху него се отпечатва всякаква мръсотия и веднага привлича погледа.

На водна основа

Пример за латексова боя на водна основа.

Водно-диспергираните композиции се считат за най-предпочитани за боядисване на повърхности и конструкции в детска стая. Такива материали са разделени на следните видове:

 • Акрилни съединения. Боята от тази група отговаря на изискванията за довършителни материали в детската стая. Освен това цената е приемлива.

Ползите включват наличието на антибактериални добавки в състава. Изсъхва бързо, докато покритието е гладко. Материалът толерира добре въздействието на механичен стрес, влага, екстремни температури и ултравиолетово лъчение.

 • Латекс. Боята е на основата на синтетичен латекс. Цената на тази група е по-ниска от тази на акрила. При оцветяване се създава умерено трайно покритие. Материалът понася добре контакта с течността, което улеснява поддръжката. Недостатъци: излагане на ултравиолетова радиация, температурни промени.
 • Силиконови съединения. Те са устойчиви на влага. При оцветяване на повърхността на дървото се образува филм, склонен към самопочистване. Характеризира се с хидрофобни свойства, еластичен, неподатлив на въздействието на микроорганизми, пропуска пара, понася добре температурните промени и служи дълго време.
 • Поливинилацетатни материали. Тази опция е подходяща и за довършване на детски мебели. Предимства на материала: не отделя токсични вещества по време на горене, устойчив е на ултравиолетово лъчение, агресивни среди. Покритието е еластично, но не понася контакт с влага.

На основата на млечен казеин

Те са безопасни материали и не съдържат летливи компоненти. Съставът включва млечен казеин, порцелан. Последният действа като втвърдяващо вещество. Първият е под формата на свързващо вещество.

Когато се прилага върху дърво, не се появява характерна миризма, съставът се характеризира с висока адхезия, което ви позволява да обработвате дори повърхности, върху които е останала стара боя.

Такива материали се считат за споделен софтуер. Това разширява обхвата на тяхното приложение. Съставът от този тип може да се използва за подобряване на външния вид на ПДЧ: ПДЧ, ПДЧ, ламинирани ПДЧ. Материалът може да се използва в затворено пространство.

Приготвяме се да започнем

По-долу е дадена стъпка по стъпка инструкция за пребоядисване на мебели със собствените си ръце:

 • Първо трябва добре да измиете мебелите с препарат, разреден във вода. Очакваме пълно изсъхване и разглобяване на продукта за части (кутии, врати и дръжки).
 • Почистваме всички равнини с шкурка с фино зърнеста повърхност. Това ще помогне за изтриване на старата боя и за изравняване на малки нередности в продукта..
 • Нанесете слой грунд, за да изравните цялата повърхност на мебелите, изчакайте да изсъхне. Ако на повърхността има дълбоки драскотини или стружки, запълнете ги с шпакловка. Отгоре нанесете още един слой грунд.
 • Почистваме всичко от прах и мръсотия с мека суха четка, можете да използвате и прахосмукачка. Не се препоръчва да избърсвате праха с влажна кърпа, тъй като мръсотията ще се запуши в порите и повърхностните пукнатини.
 • Покриваме местата, които няма да рисуваме с тиксо или филм. Също така трябва да защитите пода и близките предмети, особено ако използвате спрей боя.
 • Върху напълно изсушен продукт нанесете първия слой боя и изчакайте да изсъхне напълно. Едва след това може да се приложи следващият слой. Два или три слоя са достатъчни, за да може мебелът да придобие нов бял цвят.
 • Когато всички слоеве боя са напълно изсъхнали, можете да нанесете слой лак. В зависимост от това, което искате да видите, можете да използвате или лъскав лак, или матово покритие. Той ще предпази мебелите от бързо износване и ще придаде особен чар.

Стари лакирани мебели

Да, точно като пребоядисване на полирани мебели и всякакви други. Единствената примка е стар, напукан лак или лак. Е.

Той може да бъде премахнат по няколко начина:

 • Механичният метод е най-евтиният и достъпен, но и най-дългият и отнемащ време. Старият лак или лак се отстраняват с шкурка или скрепер. След като сте го избрали, не забравяйте да носите предпазни очила, така че прахът и малките парченца да не попадат в очите ви.
 • Химичният метод е доста скъп; това са специални химикали, които се нанасят върху старата повърхност и след това се измиват с вода. Те се предлагат под формата на прах, гел, пяна и др. Като премахвате стария лак по този начин, трябва да защитите кожата и лигавиците..
 • Термичният метод премахва старото покритие със строителен сешоар. Загрейте самолета с едната ръка, с другата изстържете лака или лака. При този метод трябва да внимавате с температурите, за да не се получи запалване..

Важно! Термичният метод за почистване на повърхността от стар лак не е подходящ за всички видове покрития. Нагряването може да не премахне горния слой, а просто да карбонизира повърхността.

Технология на боядисване

Имайки предвид горните изисквания за покритието на ясла, трябва да изберете правилния състав и да избягвате грешки при нанасяне. В резултат структурата ще остане привлекателна за дълъг период. Боята може да бъде от всякакъв цвят, но по-често се избира композиция от ярък нюанс.

Боядисване на креватче за първи път

Ако мебелите са изработени по поръчка, те не винаги са с покритие. След това собственикът сам рисува креватчето. Закупува се готов цветен състав или бяло, към него се добавя цветовата схема на необходимия нюанс. Инструкции за оцветяване:

 1. Цялата повърхност на леглото се почиства от мръсотия: прах, стърготини, маслени петна.
 2. Първият слой материал е грунд. Такава мярка ще осигури висока адхезия на боята и дървото..
 3. За разпределяне на състава се използват ролки, четки.
 4. За да направи цвета по-наситен и покритието еднородно, боята се нанася на няколко слоя. Правете паузи между етапите, тъй като тя трябва да е напълно суха, преди боядисването да продължи.

Ако се използва състав на водна основа, инструментът трябва да се изплакне след приключване на работата. Скоростта на сушене на такава боя е висока.

Покритието престава да бъде лепкаво след 30-60 минути.

Детското креватче може да се използва след 2 дни. Материалът обаче се втвърдява напълно след 10 дни. След това покритието става устойчиво на агресивна среда (разтворители, детергенти).

Актуализиране на предварително боядисани продукти

Ако трябва да пребоядисате креватчето, не е необходимо да премахвате напълно стария облицовъчен слой. Съвременните материали се отличават с висока адхезия, така че е допустимо да започнете работа върху предварително нанесено покритие. Инструкции:

Повторно оцветяване на креватче.

 1. За обработка на леглото се използва шкурка със среден или висок песъчинки. Тази мярка дава възможност да се засили адхезията на боята към старото покритие. Когато започне да се лющи, той се отстранява напълно с помощта на шпатула..
 2. Старият слой облицовка се почиства, обезмаслява.
 3. Ако на повърхността има дефекти, те се отстраняват. Можете да използвате шпакловка за обработка на дърво. Когато тези зони изсъхнат, преминете към следващата стъпка - оцветяване. Дървото се пречиства и грундира отново.
 4. Съставът се прилага по същия принцип, както в разглеждания по-рано случай - когато се боядисва ново легло.

Трябва да се има предвид, че вододисперсионните състави не се препоръчват за довършване на ламинирани ПДЧ.

Инструкции

1. Преди боядисване на леглото, трябва внимателно да подготвите повърхността му. Това често отнема повече време, отколкото самото рисуване, но въпреки това работата на този етап не трябва да се пренебрегва. Един слой боя няма да скрие дефекти по повърхността на леглото, така че те трябва да бъдат елиминирани безотказно. Къде започва подготвителната работа??

 • избършете повърхността с шкурка;
 • прахът, образуван по време на смилането, трябва да се отстрани внимателно със суха, чиста кърпа;
 • ако леглото вече е боядисано, старото покритие трябва да се отстрани с помощта на четка с четка или стъргало и да се измие старателно със специален препарат;
 • обезмаслително съединение, антисептик, слой почистваща основа се нанася върху почистената основа, след като изсъхне, пукнатини, неравности, ако е необходимо, цялата повърхност се грундира. За да получите най-добър резултат, по-добре е да нанесете шпакловката на два слоя, особено след като тя се свива, когато изсъхне;
 • когато повърхността изсъхне добре, е необходимо да се смила с шкурка и да се отстрани образувалият се прах.

Можете да нарисувате леглото, в случай че искате да освежите външния му вид. Специалистите на "5 Masters" ще ви помогнат да изберете правилния вид боя за материала, от който е направена мебелта, да подготвите повърхността, да боядисате продукта. Ако е необходимо, нашите служители ще извършват и други довършителни работи: те ще ремонтират пукнатини, чипове и ще премахнат изтъркванията. За консултация и покана на майстори във вашия дом можете да се обадите
или оставете заявка на уебсайта, така че ние самите да ви се обадим.

 • Майсторите ще ви помогнат да рисувате легла от всякакъв материал (дърво, ПДЧ,
  метал и др.)
 • Ние ще изберем правилната боя, както и най-добрия начин да я приложим
 • Ако е необходимо, специалистите ще извършват и козметични или комплексни
  ремонт на интериорни предмети
 • Нашите служители работят в дома на клиента в Москва и най-близкия
  Предградията на Москва
 • Ние се задължаваме да боядисваме всяко легло с високо качество и точност
 • Имаме разумни цени
 • Приемаме плащане след приключване на работата

Етапи на боядисване на леглото

Преди боядисване на мебел е необходимо да премахнете горния слой лак и боя от него. За да направите това, шлайфайте повърхността на продукта. В зависимост от вида на покритието работата може да отнеме до няколко часа. Освен това, ако е необходимо, капитанът запълва пукнатини, пукнатини и стружки, които могат да се появят на повърхността по време на работата на интериорния елемент. По искане на собствениците специалистът може да затегне болтовете на леглото, да укрепи ставите на частите. За да изравнят повърхността, върху която ще се нанася боята, майсторите използват шпакловка. След като изсъхне, можете да пристъпите към боядисване. Боята, съобразена с вида материал, се нанася върху леглото от спрей или с помощта на четка. За да боядиса леглото с високо качество, работникът ще нанесе довършителния материал на 2-3 слоя. След изсъхване на боята повърхността може да бъде лакирана.

Персоналът на "5 Masters" ще ви помогне да рисувате всякакъв вид легло. Ще предоставим пълен набор от услуги за актуализиране на външния вид на част от спалното обзавеждане. Специалист ще помогне не само да боядиса продукта, но и да го поправи. Цената на работата ще зависи от нейната сложност. Можете да изясните цената, както и да получите съвет по други специализирани въпроси, като се обадите или ни пишете.

Във всеки дом има мебели, които са от първостепенно значение в интериора на стаята. Където и да стои, каквото и да е - гардероб, стол, маса, мек ъгъл, той стои пред очите на всички. В допълнение към основното предназначение, мебелите трябва да имат приятен външен вид и могат да служат като декорация за стаята.

Метаморфозата в бяло е чудесен начин да удължите живота на старите мебели..

За съжаление не се случва любима мебел да остане дълго време, сякаш е донесена от магазин. С течение на времето всяко нещо губи предишната си привлекателност, остарява. Мебелите трябва редовно да се ремонтират и преустройват. Шкафът от ПДЧ се превърна в боклук, това не може да бъде оправдание да го занесете на сметището. Може лесно да се актуализира, просто го нарисувайте. При добри грижи старите мебели ще издържат много, много години, защото са много по-здрави от съвременните мебели..

И бюджетът няма да пострада, тъй като разходите ще бъдат незначителни, ако сте закупили нов шкаф.

Всеки, който реши да рисува мебелите сам, вероятно се чудеше как да го направи правилно. Интериорните предмети от ПДЧ абсорбират влагата в по-малка степен от дървото. Ще им отнеме много време, докато изсъхнат..

ПДЧ изисква по-малко грунд от дърво.

И така, как да нарисувате килера? Каква боя да използвам? Най-добрият вариант би бил използването на алкидна или акрилна боя на водна основа. Той има много предимства - има сочен нюанс, без мирис, което е от голямо значение, когато работите на закрито, лесно се разрежда с вода. Достатъчно лесно е да се измие, за да се коригират неточностите по време на боядисване. Удоволствие е да работя с нея. След като боята изсъхне, тя ще стане по-силна. Имайте това предвид, когато нанасяте слоеве. Редовната боя за дърво или спрей също ще работи..

Има голямо разнообразие от метални или перлени акрили.

За да рисувате старателно, използвайте лакове. Те ще придадат на мебелите античен вид. Тя ще изглежда страхотно. Самолетът трябва да бъде боядисан на няколко слоя, като преди това всеки слой трябва да изсъхне. Това не е единственото им свойство..

Лаковете насърчават фиксирането на цвета и предпазват от малки несъвършенства.

Можете да боядисате шкафа в различни цветове, като лека основа и многоцветни детайли. За желания цвят добавете тон към бялата боя. Когато декорирате детска стая, използвайте цялата фантастика. След като сте решили какъв нюанс ви трябва, нанесете боя върху малка площ от мебели, така че ще разберете какъв цвят е необходима боята, каква ще бъде яркостта.

Всеки производител произвежда подходящия грунд за своята боя и е по-добре да използвате този конкретен грунд.

Как бързо да премахнете стария лак от повърхността на креватчето?

Премахването на стария лак от мебелите няма да работи бързо. Необходими са умения и инструменти (мелница, мелница, кръгла дюза за бормашина под формата на шлифовъчно колело, специално измиване). Майсторите препоръчват използването на Dufa Abbeizer за измиване. Продуктът обаче има мирис, не всички повърхности се държат еднакво добре.

Майсторите не съветват да измиете съществуващия лак от дървена повърхност без специална нужда. Трябва да вървите по старата повърхност с шкурка, да нанесете петно ​​(за потъмняване на дървото) или боя. След изсъхване може да се нанесе прясно покритие.

Препоръки за възстановяване на ясла

Често бебето получава леглото от по-големи братя, сестри, приятели и роднини. Не винаги има външен вид, който подхожда на родителите и трябва да се заемете с възстановяването. Следните събития ще ви позволят да актуализирате външния вид на леглото за кратко време:

 1. Проверка на възможността за възстановяване на покритието. Важно е да се определи дали старото покритие съдържа олово. Ако е така, тогава боята вече е изяла дървото и е невъзможно да го почистите. Струва си да се откажете от такова спално място.
 2. Оценка на безопасността. Инструкциите за експлоатация на малките легла се променят. Мебелите, които са били в безопасност преди 10-15 години, може да не са актуални. Обърнете внимание на разстоянието между страните на креватчето. Не трябва да е толкова голямо, че бебето да може да залепи главичката.
 3. Подготовка за ново оцветяване. Струва си да премахнете следи от стара боя, прах, шлайфане, като се уверите, че няма прорези, остри ъгли.
 4. Живопис. Майсторите препоръчват да се избират бои Tikkurila, Dulux, Yarko, PF-115, Symphony Winner. Tikkurila Miranol, Enamel Poli-R, Красиво (Kvill) са подходящи за боядисване в бяло. Те рисуват добре в кафяви покрития Alpina, Tikkurila Euro Pesto, Enamel Aerosol. Не се препоръчва използването на червени и жълти алкидни емайли от производителите Kudo, LA-060 Element, PF-115 Lacra, тъй като те съдържат олово.
 5. Избор на спално бельо. Матракът и спалното бельо трябва да са нови, подобни по размер на леглото, така че на бебето да му е удобно.
 6. Проверка на якостта. Важно е да се уверите, че моделът е готов за продължителна употреба. За това се тестват механизми и контури, които могат да навредят на детето. Рамката на креватчето може да бъде увита в защитно покритие, което бебето може да дъвче, без да навреди на себе си.

Забележка за квалифицирани родители: как да направите детското креватче уникално?

Различни декорации под формата на възглавници, наслагвания отстрани на креватчето ще придадат не само уникален вид, но и ще създадат допълнителна защита за бебето

Можете да дадете на спалното място на вашето бебе дизайнерски блясък със собствените си ръце след няколко дни. Това вдъхновява родителите, които обичат да работят сами, за да подобрят интериора на апартамента и къщата си. В този случай е по-добре да разглеждате снимки на интериора в детските стаи и да действате по този начин:
(препоръчваме да прочетете: детска стая за новородено момиче или момче: снимка на интериора)

 • помислете върху авторския дизайн на леглото (модел, декор);
 • изберете цвят, изберете желаната боя (акрил, латекс);
 • изчислете разходите за работа и започнете изпълнението;
 • направете декор от плат: пачуърк юрган, странични легла, балдахин и други (препоръчваме да прочетете: как да поставите балдахин на креватче и видео урок сами);
 • добавете колела, направете вентилационни отвори в дъното на леглото;
 • украсете спално бельо с апликации, лепенки според стила на детската стая.

Родителите трябва да са наясно, че понякога е възможно да се направи без боядисване. В този случай креватчето трябва да се шлайфа и да се остави такова, каквото е. Често при възстановяване на креватче майсторите използват специални восъци и масла, което ви позволява да запазите естествената сянка на дървото. Ако обаче е необходимо да се изрази уникалността на детската стая с помощта на определен цвят, само оцветяването с безопасни материали ще помогне..

Технология за нанасяне на боя и лак върху мебели

След горната подготовка, ние пристъпваме директно към боядисване. Трябва да има няколко слоя, така че структурата на равнината да не се вижда. Първо, нарисувайте тон по-светъл от избрания цвят.

Боята трябва да се разрежда от време на време с вода, в противен случай може да се уплътни.

След това работим с основния цвят, като четкаме в една посока, така че боята лежи равномерно.

Броят на слоевете се определя визуално, при постигане на желания ефект.

Ако използвате няколко цвята, използвайте маскираща лента около краищата, за да предотвратите смесването на цветовете. Отнема известно време, докато мебелите изсъхнат напълно - около 2-3 дни. След като покрием повърхността с прозрачен лак, това ще я предпази от външни влияния.

Когато работата приключи, ние събираме елементите на шкафа.

Необходимо е да се нанася боя или лак не само за красота, но и да се предотврати отделянето на опасни вещества, по-специално формалдехид. Ако вкъщи има деца и за вас е много важно довършителните материали да са без мирис, използвайте акрилни лакове на водна основа.

След оцветяването мебелите ви не само ще променят външния си вид, но и ще се превърнат в акцент в интериора.

Друг приемлив вариант е NC лак. Изсъхва незабавно, прашните отлагания са невидими. По-добре е да го нанесете на два слоя. Ако мебелите вече имат определено покритие, би било идеално да нанесете маслен лак PF-283.

Облицовката ще стане здрава и здрава, ще се задържи много дълго време.

Ако искате покритието да бъде тонирано, използвайте тониран алкиден лак, особено след като цветовата палитра е доста разнообразна. Използвайте яхтен лак, за да добавите блясък, мебелите ще изглеждат просто перфектно.

Яхтеният лак е добро средство за защита и декоративно довършване на дървени повърхности..

Разбира се, подготовката на мебели за боядисване отнема много време. Ако ги пренебрегнете, желаният ефект може да не е и покритието, нанесено върху мебелите, бързо ще падне. Трябва да направите всичко според правилата. Актуализирането на остарелите мебели не е трудно, както може да изглежда..

Малко креативност и търпение и луксозна мебел ще се появи в къщата.

Използване на боя за дърво

Пукнатини, чипове трябва да се шпакловат. След изсушаване трябва да използвате шкурка и добра разходка по цялата повърхност, за да предотвратите неравности. След това прахът и мръсотията се отстраняват с влажна гъба. Сега можете да започнете покритие.

И така, първото нещо, което трябва да направите, е да покриете повърхността с грунд антисептик. Този състав ще предпази мебелите от влага, плесени, гъбички и вредители..

Как да се покрие след? Вторият слой е да се нанесе грунд. Това ще позволи на декоративния слой да бъде разпределен по повърхността възможно най-равномерно, а разходът на довършителния слой ще бъде много по-малък.

След нанасяне на грунда може да се нанесе основният слой. Ако се интересувате от каква боя да рисувате, например дървено легло, тогава акрилът би бил идеален..

Важно! На големи повърхности е по-добре да работите с валяк, а на труднодостъпни места се препоръчва използването на четка на естествена основа.

Използване на петно ​​от дърво

След като подготвите мебелите, можете да започнете да нанасяте бои и лакове. Петното трябва да се нанася непрекъснато и достатъчно бързо. Това ще осигури равномерно оцветена повърхност..

Петното се нанася на два слоя. Първият е по посока на влакната, вторият е противоположен. Експертите препоръчват да не се мокри обилно четката при боядисване, в противен случай може да останат капки.

Работим с восък

Процедурата с кола маска е доста сложна. Затова е по-добре да практикувате предварително. За по-лесно нанасяне е по-добре да използвате парче твърда кърпа..

И така, навлажнете щедро плата с восък и започнете бавно да го втривате в мебелите. След това трябва да изчакате покритието да изсъхне, но да не се втвърди и да полирате повърхността с мека, чиста кърпа.

Как да защитим дърво с масло?

Какви други средства могат да се използват за покриване на повърхността на мебелите? Така например, препоръчително е да се нанесе маслено покритие върху дървена маса. Той не само ще придаде на продукта красив лъскав вид, но и ще предпази от вредители и неблагоприятни фактори на околната среда - ултравиолетово лъчение, висока влажност и т.н..

 • ленено масло - подходящо за всички видове дървесина, сварете два пъти преди употреба, така че слоят да изсъхне по-бързо;
 • тунг - използва се за кухненски мебели, абсолютно нетоксичен;
 • тик, датски - използва се за изделия от дърво, предимно от твърда дървесина, на открито.

Маслата се нанасят с мека четка. Инструментът е обилно навлажнен в състава. Нанася се по посока на зърното. След това изчакайте, докато се абсорбира и отстранете останалата част от продукта с мека кърпа, след това оставете за 30 минути и полирайте.

Нанесете лак

Лакът върху дървото изглежда много хубаво и придава на мебелите представителен вид. Не се изискват специални грижи при покриване на повърхността. Единственото нещо, на което трябва да се обърне внимание, е доброто осветление. Тъй като лакът има прозрачна текстура, има възможност да пропуснете някои области.

Важно! След нанасяне на първия слой след изсушаване, повърхността се обработва с втори.

Всичко, което е ръчно рисувано, винаги е приятно за окото. Със сигурност мнозина ще се съгласят с това. И ако използвате и подходящите покрития за дървени мебели, можете значително да удължите живота на продукта и да го предпазите от вредители, както и от негативните ефекти на околната среда..

Как да рисувам детско дървено креватче? - Този въпрос тревожи всеки родител, който е изправен пред този проблем. Родителите често са озадачени от този въпрос, когато решат да актуализират лаковото покритие върху детските мебели. Това може просто да се дължи на естественото износване на материалите от време на време или в случай на механични повреди. Днес ще разберем коя боя трябва да изберете, как да извършите всички необходими действия, кои продукти са безопасни за здравето на вашето бебе.

Характеристики на покритието на детски мебели

Преди да продължите с въпроса как да рисувате дървено легло, е необходимо да изберете правилния продукт за боядисване и лакиране. Основното условие е изборът на лекарство, което не би навредило на здравето на бебето. По-долу ще ви дадем няколко съвета за избор на материали за външната трансформация на детски мебели..

 • Съставът на боята и лака не трябва да съдържа вредни вещества, тъй като те ще се изпарят във въздуха и могат да повлияят отрицателно на здравето на бебето. Детето може да има сърбеж по кожата, дразнене на носната лигавица или кашлица.
 • Боите не трябва да съдържат соли на тежки метали, вредни органични вещества, токсични химикали и отровни оксиди.
 • Спрете избора си върху продукт на боя и лак на водна основа. Не се задоволявайте с фенол, ксилол или толуен.
 • Моля, имайте предвид, че материалът трябва да е незапалим.
 • Боята трябва да се характеризира с еластичност и издръжливост, тъй като често всички детски мебели трябва да се избърсват няколко пъти на ден с парцал.
 • По отношение на естетическите характеристики е по-добре да се даде предпочитание на ярки наситени цветове - такива мебели радват децата повече.

Важно! Когато решавате коя боя да боядисва детско креватче и купувате боя, струва си да проверите сертификатите за безопасност за този продукт от продавача. Това е вашето право, но при проверка ще бъдете сигурни в качеството на продуктите.

Основни материали за боядисване на детски мебели и техните предимства

Както писахме по-горе, най-добре е да се даде предпочитание на бои и лакове на водна основа или продукти, направени от естествени масла..

Материали, използвани за боядисване:

 • акрилни и латексни бои за покритие на дърво:
 • акрилно-полиуретанови мебелни продукти;
 • емайл на акрилна основа;
 • аквалак;
 • маслен восък.

Нека разгледаме по-отблизо всеки материал.

Акрилни и латексни бои - предимства:

 • безопасно за тялото;
 • безупречно качество на боядисването;
 • богат избор от богати нюанси;
 • здрав и гъвкав повърхностен филм.

Акрилно-полиуретанова боя - предимства:

 • висока якост;
 • дългосрочна употреба;
 • устойчиви на повреди;
 • водоустойчив;
 • голям избор от цветове.

Акрилни емайли

Аквалаки и маслен восък

Този тип бои се изработват върху различни основи. Те обаче се търсят, тъй като отблъскват водата, устойчиви са на повреди и са абсолютно безопасни..

Важно! Всички бои, за които говорихме, отговарят на всички сертификати за безопасност и са чудесни за решаване с коя боя да рисувате бебешко креватче. Поради големия брой тестове, които редовно преминават, цената им е над средната..

В къщи рисуваме креватче

За да рисувате креватче със собствените си ръце, ще ви трябва:

 • боя;
 • четка;
 • валяк;
 • гъба.

Важно! В процеса на боядисване си струва да се уверите, че боята лежи в дебел слой и не се сблъсква на едно място. За да направите това, не трябва да събирате голямо количество боя върху работещ инструмент..

Инструкции за боядисване в леглото:

 1. Изваждаме матрака от креватчето и всички останали неща, които са присъствали върху него.
 2. Изваждаме атрибута на детските мебели в добре проветриво помещение.
 3. Ако има стар слой боя, той трябва да бъде премахнат. За да извършите това действие, ще ви трябва шпатула, мелница с метална приставка за четка и сешоар.
 4. Използвайки шмиргел, финозърнеста хартия, е необходимо да почистите цялата повърхност, която планирате да боядисате. За големи площи използвайте бормашина със специално приспособление за полиране на повърхността..
 5. Отстраняване на прах от почистено легло.
 6. Малки части, които не изискват оцветяване, измийте в сапунена вода и вода. Отцеждаме.
 7. Ние обработваме всички повърхности с петна.
 8. Очакваме пълното изсъхване на креватчето.
 9. Слагайки го заедно.
 10. Нанасяме боя върху всички повърхности. Това действие трябва да се извърши на два етапа..
 11. На място, където са се натрупали капки боя, внимателно го почистете с шкурка или кърпа.
 12. Изнасяме леглото навън или на балкона и го оставяме да изсъхне напълно.

Важно! Когато решавате как да рисувате дървено легло, можете да нанесете специален грунд след отстраняване на стария слой покритие. Този инструмент ще се отърве от пукнатини, чипове, драскотини и други нередности..

Ако мислите за боядисване на креватче със собствените си ръце, тогава можете да направите атрибут на детски мебели със собствените си ръце не само от един цвят, но и да използвате различни нюанси. Покажете въображението си и направете детското креватче уникално.

 • Ако вашето бебе все още не е родено, но появата му е само планирана, тогава се препоръчва да рисувате креватчето три седмици преди определената дата. В този случай ще премахнете всички дефекти и ще направите детските мебели красиви..
 • В случай, че покритието се е отлепило, е необходимо да премахнете старата боя с разтворители и шкурка и да пребоядисате мебелите.
 • Възможно е да се използват спрей бои. След това рисуването трябва да се извърши на улицата в специални дрехи, които ще предпазят тялото ви..
 • Внимавайте за боядисания продукт. Прах, мушици и други насекоми не трябва да попадат на повърхността.
 • Изсушаването на мебелите отнема около осем часа..