Съставът на млечните формули за първата половина на годината е проектиран по такъв начин, че хранено с бутилка новородено да получава балансирана диета от първите дни на живота..

Това означава, че кравето мляко е преработено и адаптирано (по отношение на състава и свойствата на кърмата) към възрастовите нужди на детето. Следователно те се наричат ​​"адаптирани млечни формули". Те съдържат основни вещества за правилния растеж и развитие на новороденото. Съдържанието на калории при хранене на дете с такава смес съответства на характеристиката на кърмата през този период.

Млечните смеси, маркирани с цифрата 1, също се наричат ​​начални или изходни. Колкото по-младо е детето, толкова повече се нуждае от адаптирани формули..

Етап 2 - за бебета от 6 до 12 месеца

Втората половина от живота на бебето е нов етап в развитието на тялото му. Вашето бебе се нуждае от повече енергия, минерали и витамини, които вече не са достатъчни във формулите за новородени.

За деца на възраст над шест месеца са предназначени „следващи“ смеси, посочени на опаковката с цифрата 2. Те се различават от изходните по по-наситен състав, който съответства на увеличените нужди на децата през втората половина на годината - те имат повече протеини, мазнини и микроелементи. Това означава, че детето ви ще получи всичко необходимо за растеж и развитие..

Етап 3 - за бебета от 12 месеца до 3 години

На годинка тялото на детето все още не може да смила и усвоява пълномаслено мляко. Заедно с това млякото може да предизвика алергична реакция.

Следователно един от източниците на достатъчно количество хранителни вещества за вашето бебе през втората година от живота може да бъде млечните формули или сухите млечни напитки за деца над 12 месеца. Те са маркирани с 3 на опаковката..

Формули 2, 3 или 4: струва ли си да се придържате стриктно към прехода от по-малко към повече

Някой друг по време на бременност определя как ще храни бебето, докато за някой всичко се променя от само себе си. Несъмнено майчиното мляко е най-доброто за бебето, но има различни причини, по един или друг начин, трябва да направите избор в посока на формулата. Понякога е лесно да се избере смес - прочетох състава, харесах го, избрах го. Понякога нещо не подхожда на детето, консултирате се с лекарите, сменяйте смес след смес и накрая се спрете на такава, която бихте могли да вземете.

Бебето расте и постепенно е необходимо да се премине от адаптирано мляко 1 (от 0 до 6 месеца) на 2 (от 6 до 12 месеца) и след това на 3 (от 12 до 18 месеца) и 4, съответно. Много смеси имат тази скала, но има и изключения. Така че, ако сравним състава на сместа по отношение на съдържанието на витамини, минерали и хранителни вещества, тогава в първите три има повече витамини, отколкото в двата, но в четирите няма разлики от трите.

Да, едно дете трябва да получава всички необходими вещества спрямо възрастта си, но не е ясно защо производителите определят цената за 3 и 4 по-висока от 2. Всъщност според нормите се смята, че съдържанието на калории трябва да намалява с възрастта, но се оказва, че детето няма достатъчно и след това, както в нашия случай, той яде повече, а ние цяла нощ. Има само един извод: колкото по-ниски са производствените разходи, толкова по-висока е цената, което означава, че производителите просто печелят от нас. И това е чисто моето заключение - впечатлението е, че контролът на качеството приключва в 2 и то само на съвестта на производителя. Например нашата смес, каква метаморфоза се случи с нея - миришеше на риба, имаше горчив вкус и неизвестни за мен причини, поради които детето просто не я пиеше (срокът на годност беше спазен). След като смениха няколко производствени фирми, 3 на 4 и обратно, те все пак се върнаха в 2 от нашите фирми. Да, детето ми е на почти 2 години, пие смес от две, това е само два пъти преди лягане вечер и рано сутрин и му харесва, но ми харесва, че детето ми е пълно и спи спокойно.

Съответно, след претегляне на всички плюсове и минуси, стигнах до извода, че на възраст, когато са необходими 3 или 4, детето получава от балансирана диета всички липсващи витамини и минерали. Така че защо да плащате повече за нещо, при което цената е неразумно висока.

Каква е разликата в състава и свойствата на храните за кърмачета

Във всеки супермаркет огромна витрина винаги е заета от голямо разнообразие от бебешки храни. Как да разбера тези буркани, печати, цветове? Nan, Agusha, Baby, Hipp, Friso... Калаени кутии, картонени кутии... Големи, малки... "Opti", "Pepti", "Pre", "Soya"... Нека се опитаме да разберем как адаптираното мляко за бебета се различава помежду им, какво е общото между тях и какво е различното, както и как са класифицирани.

Какво се съдържа в бебешката храна

На първо място, ще разберем какви вещества и компоненти се съдържат в бебешката храна, без да се провалят, в съответствие с изискванията на Федералния закон "За безопасността на бебешката храна" и Световната здравна организация.

И така, наложително е съставът на бебешката храна да съдържа минерали: калций, фосфор, йод, натрий, магнезий, манган, желязо, калий, цинк, мед, хлориди.

По избор, но се препоръчва: селен, флуор, молибден и хром.

В състава се изискват и следните витамини: A, E, K, B, C, B, фолиева киселина, ниацин, холин, инозитол, биотин.

Съотношението на елементи като фосфор и калций също е важно. Калцият трябва да бъде два пъти повече - това съотношение е възможно най-близко до съотношението на тези елементи в кърмата.

Особено внимание трябва да се обърне на съдържанието на йод в диетата. В края на краищата йодът е важен елемент за производството на хормони на щитовидната жлеза и формирането на правилната централна нервна система при бебето..

Селенът, макар и да не е необходим за включването му в бебешката храна, също е важен за правилното развитие на бебето. Той помага да се предпази тялото от антиоксиданти, вирусни инфекции, новообразувания. Селенът също така помага на функциите на черния дроб и развитието на паметта и интелигентността.

Също така, повечето формули съдържат про- и пребиотици. Какво е?

Пробиотиците са полезни за организма бактерии. Те се разделят на лактобацили и бифидобактерии. Тези микроорганизми действат в червата и техните полезни свойства са както следва:

 • Лекува и укрепва лигавичния слой по чревните стени.
 • Оказват благоприятен ефект върху функционирането на имунната система, като стимулират производството на антитела.
 • Предотвратява абсорбирането на вредни бактерии в тялото.
 • Отстранете токсините от тялото.

Пребиотиците са специални вещества, които стимулират растежа на полезната микрофлора в организма. Те изпълняват следните задачи:

 • Стимулиране на чревната подвижност.
 • Потискат отрицателния ефект на антибиотиците върху чревната микрофлора.
 • Помага за регенериране на лигавицата и укрепване на чревните стени.
 • Регулирайте киселинно-алкалния баланс в организма.
 • Елиминирайте солите на тежки метали, токсини и други вредни вещества от тялото.
 • Предотвратява развитието на вредни бактерии.

Сега нека се опитаме да разберем огромното разнообразие и да разберем как се разделя адаптираното мляко.

За да улесним навигацията, ние класифицираме храната според няколко критерия:

До възрастта на бебето

Има специални обозначения, използвани от всички производители. На всяка опаковка на която и да е бебешка храна е изписано число, което указва възрастта на бебето:

"1" - от раждането до шест месеца;

"2" - от шест месеца до една година;

"3" - по-възрастна от една година.

Някои производители също произвеждат формули за недоносени бебета и бебета с поднормено тегло, потърсете иконата "pre" на тези опаковки.

По последователност

На тази основа бебешката храна се разделя на суха смес и течна.

Храните за бебета на прах се приготвят просто - отглеждат се като каши във вода или мляко. Асортиментът и гамата от стоки тук са много широки, сухи смеси се произвеждат от всички, които участват в бебешката храна. Такива смеси се продават повече в супермаркетите у нас. Това се дължи на значителните им предимства пред течните смеси: те имат по-дълъг срок на годност, по-лесни за транспортиране и съхранение..

Течната формула за кърмачета трябва само да се загрее, преди да се даде на бебето. Много е удобно, освен това съставът на такива смеси е оптимизиран максимално за хранене на бебета и насищане на телата им с всички необходими минерали и полезни вещества. Течната формула за кърмачета има един, но голям недостатък - кратък срок на годност. Поради това тяхната линия не е толкова широка, а най-популярният производител на течни смеси на руския пазар е марката Agusha на Wimm-Bill-Dann.

По състав

Ние ще разпределим смесите според степента на тяхната полезност за бебета и от това зависи възрастта на децата, от която можете да започнете да ги храните..

Силно адаптиран. Такова хранене е максимално близко до състава на човешкото кърма, отговаря на най-капризните детски организми и се предписва "за употреба" от раждането.

Частично адаптиран. Съставът на тази храна е по-малко съгласуван с майчиното мляко, има нишесте и понякога захароза. Кърмачетата могат да развият колики от тези компоненти. Производителите препоръчват такива смеси само за бебета над шест месеца..

Неадаптиран. На практика има непреработено мляко от крави или кози. Производителите понякога включват и смеси от ориз или елда..

Последващи. Така наречените формули, които се препоръчват за хранене на деца над 6 месеца, те са „втората серия“ на всяка адаптирана формула, предписана от раждането. Този вид смес се различава от останалите по количество мазнини и протеини, лактоза и витамини, както и други показатели за съдържание на калории и осмоларност..

По лечебни свойства

Лечебните смеси са тези, чийто състав е „изострен“ за решаване на определен проблем с храносмилането при дете.

Ферментирало мляко. Те съдържат млечнокисели бактерии (лакто- и бифидо-), както и пробиотици. Тези формули са предписани за деца с чревни инфекции за лечение на диария или запек. Сместа не се препоръчва да се използва постоянно, но само докато симптомите на разстройството бъдат елиминирани.

Смесва "pre". Бебешката храна с префикс "pre" се предписва за поднормено тегло и недоносени бебета, както писахме по-горе. Те са доминирани от вещества, които помагат на малкото тяло да расте по-бързо, да не се разболява и да наваксва връстниците си в растежа: витамини и минерали, протеини и въглехидрати.

Антирефлукс. Специализираният състав на сместа, която често съдържа ориз или царевица, я прави по-плътна от останалите. Това намалява риска бебето да изплюе храната веднага след хранене. Тук протеинът винаги има по-плътна извара и това също помага за предотвратяване на регургитация при деца..

Хипоалергичен. Тези смеси се предписват от педиатър. Те съдържат протеин, преминал специални етапи на разцепване до ензими, той се усвоява по-лесно от тялото на детето. Понякога се правят на базата на козе мляко или соя, такива смеси могат и трябва да се дават на бебета с алергия към кравешки протеин. Съставът на такива смеси е балансиран и съдържа необходимите хранителни вещества, производителите също винаги се опитват да направят състава на своя продукт близо до майчиното мляко за по-добро храносмилане от бебето..

Без лактоза. Както подсказва името, в такива смеси изобщо няма лактоза и такава храна се предписва на деца с различна степен на алергия към лактоза или лактозен дефицит..

Соя. Смеси на базата на соево мляко и соев протеин. Липсата на глутен прави тази храна подходяща за деца с целиакия. Източникът на въглехидрати тук е декстрин-малтозата, която също съдържа всички необходими мазнини, минерали и витамини.

Високи железни смеси. Такова хранене се предписва на бебета с анемия, както и на недоносени бебета и бебета с ниско тегло при раждане. Желязото е много важно за развитието и растежа на тялото на детето, то допринася за бързото и правилно психическо развитие.

И така, сега знаете как се разделя адаптираното мляко според различни критерии, няма да се объркате в магазина и ще знаете коя адаптирано мляко да изберете за вашето мъниче.

Коя формула за новородени е по-добра от 0 месеца: най-изчерпателната класация за 2020 г.

За бебетата няма нищо по-добро от майчиното мляко. Случва се обаче кърменето да е ограничено или невъзможно и трябва да преминете към изкуствено. Как да изберем правилната смес?

Раждането на бебе е голямо щастие за родителите. И, разбира се, всяка майка се стреми да даде на детето си най-доброто. Няма по-добро хранене за новородено от кърмата..

Но какво, ако по някаква причина трябва да храните бебето си с адаптирано мляко? Някой защитава красотата на гърдите си, някой не може да се храни по медицински причини, а някой изобщо няма мляко.

Съгласно препоръките на СЗО (Световната здравна организация) и УНИЦЕФ (Детски фонд на ООН), адаптирана формула за новородени е третият метод за хранене на бебе след кърма и донорско мляко.

Как да изберем формула за новородено

Коя е най-добрата формула за новородени от 0 месеца? Не бързайте да вземете първата кутия, която видите от рафта на магазина. Асортиментът от храни за бебета е много широк. Рекламата, осведомеността за марката или отзивите във форуми обаче не гарантират, че този или онзи състав ще подхожда на вашето бебе..

Всички деца са различни и затова, преди да въведете адаптираното мляко в диетата на бебето, трябва да се консултирате със специалист по кърмене и да се опитате да установите естественото хранене на бебето..

Всяко прехвърляне на дете на изкуствено хранене трябва да се извършва само след консултация с педиатър. Той ще вземе предвид характеристиките на тялото на бебето: неговата възраст, динамика на теглото, апетит, състоянието на чревната микрофлора, наличието на алергии и храносмилателни разстройства. Ако е необходимо, той ще може да препоръча дори лекарствена смес.

Лекарите предупреждават да не избирате сместа сами. Първо, уви, производителите не винаги предоставят надеждна и пълна информация за своя продукт. На второ място, цената не е основната отправна точка..

Какво представляват адаптираните храни за кърмачета

Първото нещо, което трябва да имате предвид при избора на най-добрата адаптирано мляко за бебета е дали е подходящо за възрастта. В случай на кърмене, тъй като храносмилателната система на бебето се развива и подобрява, съставът на кърмата също се променя. Следователно формулата на смесите за всяка възраст е различна. Номерът на млечната формула е посочен на опаковката. Как да го дешифрирам?

 • Числото "0" или думите "Pre", "Pre" в името означават, че сместа е адаптирана за деца, които са родени преждевременно или с недостатъчно тегло.
 • Номер 1". Така е обозначено храненето за бебета от 0 до 6 месеца.
 • Число "2". Сместа е предназначена за бебета на възраст до 1 година.
 • Числата "3" или "4". Предназначен за деца над 1 година.

Повечето формули се базират на протеините на млякото от селскостопански животни. Въпреки това, тялото на бебето не е в състояние да го усвои. Протеинът трябва да бъде променен. Според степента на своята модификация смесите са:

 • адаптирани - те са направени на базата на деминерализирана суроватка, която е максимално близка по структура до човешкото мляко,
 • частично адаптирани - техният състав е донякъде подобен на този на майчиното мляко,
 • последващи - тези смеси най-често нямат суроватка, те се правят от пълномаслено краве мляко с добавка на нишесте и захароза.

Ако детето има непоносимост към протеини от краве мляко, различни заболявания или нюанси на развитие и здраве, след преглед и диагностика лекарят може да препоръча антиалергични смеси на основата на козе мляко или соя. Има няколко вида лечебни храни за кърмачета:

 • ниско съдържание на лактоза и без лактоза,
 • без млечни продукти, съдържащ соев протеин,
 • на основата на суроватъчен протеин хидролизат,
 • без глутен,
 • обогатен с желязо,
 • обогатен с бифидобактерии,
 • смеси без фенилаларин.

За да разберете коя формула да изберете за новородено, е важно да можете да прочетете правилно състава. Следните съставки често се добавят към продукта.

 • Пребиотици - олигозахариди, които настройват храносмилателния тракт да се представя по-добре.
 • Пробиотици - живи бифидобактерии, които подпомагат храносмилането и укрепват имунитета.
 • Мастни киселини - или по-скоро техните подвидове, скрити под абревиатурата LCPUFA (дълговерижни полиненаситени мастни киселини).
 • Нуклеотиди - биологични съединения, които са съставни части на нуклеиновите киселини, участващи в процесите на енергиен обмен в клетките.
 • Тауринът е аминокиселина за образуването на централната нервна система.
 • Йодът е елемент в състава на хормоните на щитовидната жлеза, отговорен за растежа на тялото и метаболизма.

Каква е разликата между смеси от етап 3 и 4?

Кажете ми каква е разликата между 3 и 4 стъпки за кърмачета?

По-точно каква е разликата, която виждам - ​​сравних хранителната стойност на двете кутии и стигнах до извода, че в стъпка 4 има повече захар, малко по-малко калории и по-малко количество за всеки от хранителните вещества. Само повече омега3, по-малко всички други витамини / минерали и т.н. в стъпка 4.

За да бъда честен, не съм напълно сигурен, че на тази възраст (2 години) все още е необходима смес и че това не е чист маркетинг. И тогава хранителната стойност е по-ниска...

Промяна на сместа по възраст от 2 на 3

Искам да се извиня веднага, ако пиша въпроса си на грешното място. Въпросът е повече за лекар, отколкото за майки. Смених сместа на детето (ям Nestogen) от 2 на 3, навършихме една година, бузите станаха розови и груби, разбирам, че съм алергичен, но все още има няколко заподозрени, докато не върна двойката отново. От момента на носа куп ваксинации са решили все още да не проверяват дали сместа е изляла. Бих искал да знам дали може да има алергия, ако не сменя марката, а просто преминах към следващия етап, по отношение на състава всъщност не е там и има разлика. И все пак, ако има алергия към първите три от сместа, тогава какво да правя по-нататък, не бих искал да давам мляко от селскостопански животни на възраст до две години, възможно ли е да оставяме сместа от две, която преминава от 6 месеца до една година и да я храним?

Светлана

Публикувайте коментари

Само членовете на групата могат да коментират.

Няколко съвета за избор на смес.

Продължаваме да обсъждаме с вас млечни смеси, техния състав и характеристики, които засягат както цената, така и много от техните качествени характеристики. Вече говорихме за компонентите на добавените към тях смеси и състава на протеините, както и характеристиките на мастните и въглехидратните компоненти. Нека продължим дискусията.

Колко дълго се използват смесите?
Препоръчва се сместа да се използва не по-дълго от две до три години. В същото време си струва да се помни, че от самото раждане трябва да се опитате да установите кърменето възможно най-пълно и да го съхранявате изключително поне шест месеца, до въвеждането на допълващи храни. В бъдеще се препоръчва да кърмите поне до една и половина до две години или както ще е удобно за мама и бебе. При наличие на кърма си струва да се откаже въвеждането на изкуствени млечни формули. Ако кърменето е невъзможно, струва си да се използват изкуствени смеси през цялата първа година от живота на детето, тъй като те не са много по-добри от животинско мляко или кефир, грис, които преди това са били хранени на малки деца.

Смеси за различни възрасти.
Днес се адаптират адаптираните храни за кърмачета (млечни храни) за деца от различни възрасти. Те са разделени по възраст и етикетиране на:
- единични смеси, които са предназначени за хранене на деца от периода на раждане до навършване на шестмесечна възраст. Те се използват при новородени, когато е невъзможно да ги кърмите или при специални обстоятелства.
- смеси от две, това са смеси за хранене на деца от шест месеца до една година. Те се различават леко по състав от единичните формули в зависимост от променящите се нужди на бебетата, които растат и започват да получават допълващи храни..
- Смеси от клас С за деца от една година. Тези смеси са сходни по състав с обичайното мляко, но обикновено са обогатени с допълнителни компоненти, необходими за пълния растеж и развитие. Те са по-подходящи в състава за по-големи бебета. Такива смеси могат да се дават на деца под две до три години..

Какви са разликите във формулите, предназначени за различни възрасти на децата? Те се различават по количеството на различни компоненти - протеини, въглехидрати и мазнини, които се променят доста значително в периоди до шест месеца и след като детето достигне тази възраст. Ако се препоръчва да се хранят деца до шест месеца или изключително с кърма, или, ако това не е възможно, само със специални адаптирани формули, тогава от шест месеца децата ще трябва да въвеждат допълнителни хранителни елементи - допълващи храни, които ще задоволят частично нуждите на децата от хранителни вещества и витамини и минерали. Особено важни през този период ще бъдат вещества като желязо и много витамини..

Отделно за ролята на желязото в млякото и адаптираното мляко.
Желязото е един от основните микроелементи, от които детето се нуждае за пълноценен растеж и развитие в ранна възраст. Кърмата съдържа не много много желязо, около 35 mg на 100 ml от продукта, докато се абсорбира почти напълно в храносмилателната система на бебето. Кравето и козето мляко съдържат около 30 и 50 mg желязо в 100 ml от продукта, но те се усвояват слабо, около пет пъти по-зле от майчиното мляко. Това количество желязо не е достатъчно, за да покрие всички нужди на детския организъм от този минерал, а запасите от желязо, които детето е натрупало през периода на вътрематочно развитие през последните месеци на бременността, активно се изразходват. Тези резерви, заедно с приема на желязо средно с храна, са достатъчни за първите шест месеца от живота..

В бъдеще нуждите от желязо се покриват отчасти от основната храна - майчиното мляко или адаптирано мляко и отчасти от допълнителните храни. Ето защо въвеждането на допълващи храни на възраст от шест месеца е необходим елемент за пълноценния растеж и развитие на детето. Ако допълнителните храни не се въведат навреме, запасите от желязо както при бебета, така и при изкуствени хора постепенно се изчерпват, което води до състояние на латентен дефицит на желязо, а след това, с напредване на състоянието, до образуване на желязодефицитна анемия - намалено количество хемоглобин в кръвта който доставя кислород до тъканите и отвежда въглеродния диоксид. Образува се тежка тъканна хипоксия, която влияе върху растежа и развитието на децата.

Изкуствените смеси имат състав, който се опитва да отчете нарастващите нужди на детето от витаминни и минерални компоненти, от протеинов компонент. Това ви позволява частично да застраховате детето срещу не напълно правилно или неоптимално въвеждане на допълващи храни. Това обаче изобщо не означава, че изкуствените хора не трябва да въвеждат допълващи храни правилно и своевременно. Формулите за изкуствено хранене от всички възрастови категории обикновено са значително обогатени с желязо, дори за хранене на деца от първата половина от живота. Това помага да се минимизират рисковете от развитие на анемия както в ранна възраст, така и след шестмесечна възраст. Това ще бъде вид превенция на дефицита на желязо, въпреки че абсорбцията на желязо от сместа също може да бъде намалена в зависимост от характеристиките на храносмилането и вида на сместа..

Защо се нуждаем от смес от клас С.
Вече казахме, че правилното кърмене трябва да продължи след една година и по-нататък до момента, в който ще бъде удобно за майката и бебето, в идеалния случай до две години. Много хора се хранят дори през третата година от живота, което е много добре. За сметка на кърмата, дете на тази възраст получава допълнителна субсидия от витамини и минерали, хранителни вещества и имунни фактори. На деца, лишени от кърма, трябва да се дават храни, подобни на майчиното мляко, за допълнителен пълен източник на калций и витамини, особено мастноразтворими витамини (А и D). Осигуряването на растящото детско тяло без млечни продукти с калций и много полезни вещества ще бъде изключително трудно. Но самото пълномаслено краве или козе мляко не е най-добрият продукт за това..

Млечните формули за бебета след една година помагат да се осигурят на детето достатъчно нива на витамин D и калций, а също така намалява приема на млечни мазнини, които се заменят с растителни масла с намален дял на специални наситени мастни киселини. В тези смеси такива мастни киселини са два до три пъти по-малко, отколкото в животинското мляко. Смесите служат и като източници на особено полезни, дълговерижни ненаситени киселини - омега-три и омега-шест. Също така, поради тези млечни смеси, диетата се допълва с висококачествени млечни протеини. По отношение на състава си тези смеси са балансирани за нуждите на децата и са обогатени с всички необходими за възрастта минерали и витамини, особено гореспоменатото желязо.

Защо трябва да намалите количеството наситени мазнини във вашата диета.
При деца от ранна възраст и особено след навършване на двегодишна възраст е необходимо да се намали количеството наситени мазнини в диетата. Струва си да консумирате обезмаслено мляко със съдържание на мазнини под 0,5% или мляко с ниско съдържание на мазнини - до 1,5%. Употребата на мляко със съдържание на мазнини над 1,5% не се препоръчва поради самата млечна мазнина. Кремът или млечната мазнина съдържат много наситени мастни киселини и мазнини. В кравето мляко делът на тези мазнини достига 65%, в козето мляко до 68-70%. Увеличаването на количеството наситени мастни киселини в диетата на деца над две години и при възрастни може да доведе до повишен риск от атеросклероза и развитие на захарен диабет (тип 2). Ето защо в диетата на деца след две години се препоръчва да се ограничи делът на наситените мазнини до 10% от общия калориен прием на храна и дори по-малко от тази стойност. Тези мазнини трябва да бъдат заменени с ненаситени мастни киселини, които спомагат за укрепването на здравето. Поради специалните млечни смеси, делът на тези мазнини в диетата е намален.

Хранене за кърмачета Nutrilak - преглед

Какво ни каза тайно педиатърът? Колегата на Вини. Ами ако изглежда, че никоя смес не работи? Как да разберете дали сместа е правилна? Рекламата за различни производители. Сравнение 0 -12, No1, No2, No3, както и сравнение с Неподписания и Хлапето

Случи се така, че срещнахме героя на ревюто дълго след като срещнахме брат му Нутрилак Премиум. Ако беше по различен начин, нямаше да страдаме с Нутрилон и Семпер, нямаше да отровим Беби и нямаше да се поръсим с червено акне от Нутрилак Премиум. Да, имахме ужасна алергия към премията, очаквахме детето да свикне със сместа, но не, очевидно тези прословути добавки под формата на нуклеотиди, лутеини и омеги, които са в тази смес, бяха чужди на тялото на новородената дъщеря.

По някаква причина се смяташе, че ако някой Нутрилак е алергичен, тогава ще има и други видове. Голяма заблуда ! Не повтаряйте грешките ми! И обиколих полка с Нутрилакс на километър. Както се оказа напразно! Нека ви напомня, че от раждането сме напълно изкуствено хранени.

Заден план

От колко време ходим на тази смес е цяла история. Когато преминахме към Винка след алергия, се влюбихме в нея толкова много, че не искахме да променяме нищо. Намирайки се само в един магазин в града, той свършваше, така че алчно взехме няколко опаковки наведнъж. И тогава изведнъж заспаха. На последния пакет разбрахме, че сместа свършва. Тя също не беше в магазина. Трябваше да се обадя на педиатър и да го извадя, да купя такава смес, за да се побере веднага, все още сме алергични и тези чревни недоразумения не са ни чужди.

Тя каза, че има пълен аналог на Winnie, смес със същия неалергичен състав - Nutrilak обикновена, в оранжева кутия, без добавки и дори по-евтина на цена от Winnie. Нямам нищо против лутеини, нуклеотиди и друга полезност, напротив, съжалявам, че не ни харесаха.

Тя също така каза, че когато изведнъж преминете към друга смес (понякога има такива обстоятелства), препоръчително е да дадете на детето Hilak forte (приложимо е от раждането), така че тялото бързо да се възстанови, добави, че алергията може да не е от непоносимост към който и да е компонент на сместа, но от дисбиоза, че Хилак в този случай може да помогне да се избегне алергична реакция. За да бъда честен, не го дадохме по време на прехода, самото тяло лесно се адаптира.

По принцип сместа се счита за подходяща, ако няма обрив, силно образуване на газове, регургитация от фонтан, запек и диария. Нутрилак, определено, ни устройваше.

Опит при използване: година

Цена: 220 рубли

Започнаха да правят лъжицата удобна, с дупки, за да не залепва сместа.

И така, започнахме да го приемаме сутрин, с 30 мл. И вечерта вече пихме 90 мл., На следващата сутрин вече 120 мл. Нямаше алергия и от какво можеше да е, съставът е прост, нищо излишно.

Налични са всички необходими витамини и минерали:

Не знам дали липсата на пробиотици и пребиотици в сместа трябва да се счита за минус. Някои майки яростно приветстват това, като смятат, че тези вещества са виновниците за алергии и газови напитки. Във всеки случай, опитът ни с дъщеря ми показа, че наличието на тези микроорганизми в сместа предотвратява запек. Приблизително веднъж месечно, когато мазнината се сгъсти, ние пием Nestogen или Hilak forte веднъж, за да предотвратим запек..

Метод за готвене

В допълнение към всички положителни качества, Nutrilak е и евтин, дори може да се каже, че е най-евтиният.

И вероятно поради тази причина някои майки го заобикалят, мислейки, че колкото по-скъпо, толкова по-добре. Опитът ни показва, че скъпите смеси не са по-добри от евтините..

Да, няма да крия, сместа съдържа палмово масло. Всички трябва да са чели в интернет, че уж намалява абсорбцията на калций в организма. Но палмовото масло вече е дори в скъпи смеси. Например Semper, който струва 800 рубли, също има палмово масло..

Ние ядем тази смес от дълго време и ако употребата на палмово масло е от решаващо значение за детето, тогава детето вероятно ще има рахит и зъбите ще се рушат. Да, има смеси без този хипер компонент и аз с удоволствие бих преминал към тях напълно, ако те удовлетворят 100%.

Вече сме на 1,1 години и все още ядем Нутрилак, вече №3, доказателство колко много го обичаме))

Хайп

През 2014 г. се разшумя за производителите и качеството на микса. Има руско производство, има естонско. Някои потребители твърдят, че руската смес е с по-добро качество, докато други казват обратното. Стана ми интересно и си разгледах кутиите със сместа, имах и двата варианта. Сега е 2017 г., може би нещо се е променило, но не открих никакви разлики във вкуса и външния вид. Дъщеря ми яде еднакво добре и двете, и нямаше отрицателни чревни ефекти. Освен това горещата линия ми каза, че и двата варианта са напълно идентични, едни и същи суровини.

Можете да определите кой е производителят по маркировката в долната част на кутията: Русия: датите не само са написани, но и изцедени

Естония: буква Е

Какви са Нутрилаки

Не съм виждал толкова много разновидности на никоя марка:

Избор на Nutrilon микс за вашето бебе

Оригиналната смес Nutrilon е висококачествен заместител на кърмата, който включва естествени съставки, необходими за пълноценния растеж и развитие на бебето. Гамата от детски храни Nutrilon включва много разновидности на заместители, насочени към бебета с различни нужди и специфики (възрастова категория, телесно тегло, наличие на патологии). Статията разглежда подробно сместа Нутрилон, видовете, компонентите, нюансите в готвенето и храненето.

Производител

Производителят на мляко Nutrilon на прах е холандска компания Nutricia. Компанията основава производството си върху използването на иновативната система Immunoforthis. В резултат съставът на смесите Nutrilon елиминира различни патологии на функционирането на органите на храносмилателната система..

Сместа Nutrilon, поради съставния си състав, осигурява нормален сън на бебето, правилното наддаване на тегло и пълно развитие. Формули за новородени Nutrilon е адаптирана допълваща храна, съставните компоненти до голяма степен доближават формулите до естествената структура на майчиното мляко.

Въз основа на резултатите от дългосрочни изследвания в областта на изкуственото хранене на бебета, със съдействието на педиатри, диетолози, неонатолози е разработен иновативният комплекс Pronutra, който формира основата на сухи бебешки заместители Nutrilon.

Предимства и недостатъци

Референтното хранене за новородено е майчиното мляко; всеки заместител не може да го замести напълно. Смесите във всеки случай ще имат както положителни, така и отрицателни страни. Формулата Nutrilon за новородени отговаря на най-модерните изисквания за заместителите на кърмата.

Предимства на Nutrilon смеси:

 • включват комплекс от природни елементи (биологично активни компоненти), които осигуряват пълен растеж и развитие на малкото дете;
 • ниската осмоларност на продуктите не натоварва развиващата се отделителна система на детето;
 • извършва профилактика на повечето патологии;
 • това е пълноценен хранителен продукт (съдържа същото количество протеини, мазнини, лактоза, като майчиното мляко в различни периоди на хепатит В), осигуряващо здравето на бебето от момента на раждането до тригодишна възраст;
 • смеси от марката Nutrinol се препоръчват за използване от Министерството на здравеопазването на Русия;
 • широка гама от специални продукти, които осигуряват ефективно лечение на специфични детски патологии;
 • всички продукти с марка имат гаранция за качество, потвърдена от международни сертификати;
 • майките отбелязват значително подобрение във функционирането на храносмилателната система при деца, след започване на употребата на продукта, изчезването на колики;
 • заместителите са признати за най-добрите продукти от много страни;
 • всички продукти след производството се подлагат на многократни проверки на качеството в различни изследователски лаборатории;
 • висококачествени европейски суровини се произвеждат в Европа по европейска технология.
 • развита мрежа от дистрибутори на маркови продукти.

Недостатъци на смеси Нутрилон:

 • някои родители отбелязват лоши вкусови характеристики на продукта и неприятна миризма;
 • продуктът не се разтваря добре при контакт с вода, образува много бучки;
 • заместителят не съдържа пробиотици, има дискусии за този компонент;
 • сместа съдържа двусмислени компоненти - кокосово и палмово масло, отрицателният ефект на тези вещества не е доказан;
 • цената на продукта го прави непосилен за някои потребители (варира от 340 до 1990 рубли).

Обобщавайки, можем да кажем, че заместителите на кърмата под марката Nutrilon са отличен продукт за хранене на малки деца. Преди да изберете и закупите смес обаче, консултирайте се с педиатър, който знае характеристиките на вашето мъниче, лекарят, ако е необходимо, ще може да коригира избора на сместа.

Произвежда се широка гама от смеси Нутрилон, те са фокусирани върху бебета от раждането до 3-годишна възраст. Следните категории заместители на кърмата се произвеждат под марката Nutrilon:

 1. Класически смеси, съставният им състав е идеален за здрави деца и бебета. Това балансирано хранене в съответствие с възрастовата група на детето ще осигури пълния му растеж и навременно развитие:
 • Премиум 1, 2;
 • Юноши 3, 4.
 1. Хипоалергичен. Днес броят на страдащите от алергии бързо се увеличава, както сред възрастните, така и сред децата. Понякога дори заместителите на млечна основа могат да провокират алергична реакция в тялото на неформираното дете. За тези бебета Nutrilon разработи специални продукти - линия хипоалергенни заместители на млякото:
 • Хипоалергенни 1, 2;
 • Аминокиселини;
 • Пептична алергия;
 • Пепти Гастро.
 1. Ферментирало мляко и специални смеси. Ферментиралите млечни добавки съдържат специални бактерии, те имат положителен ефект върху микрофлората на чревната лигавица. Също така, в допълнение към класическите опции, Nutrilon произвежда редица специални смеси. Те ви позволяват да задоволите специалните хранителни нужди на бебета с патологии с функционирането на храносмилателната система:
 • Комфорт 1, 2;
 • Ферментирало мляко 1, 2;
 • Без закъснение;
 • Антирефлукс.
 1. Съдържащи пребиотици. Такива допълващи храни са насочени към преждевременно родени бебета или бебета с проблем с поднормено тегло, чиято имунна система е потисната. Специалните компоненти допринасят за бързото възстановяване на силата и нормалното развитие:
 • Преди 0, 1.

Nutrilon Premium 1, 2 и Junior 3, 4

Превантивните продукти са фокусирани върху предотвратяването на патологии и лечението на първоначалните им форми.

Въз основа на коя възрастова група е фокусирана класическата версия на сместа, Nutrilon Premium и Nutrilon Junior са разделени в следните категории:

 • Нутрилон 1 - за бебета от раждането до 6 месеца;
 • Нутрилон 2 - за хранене на бебета на възраст от 6 до 12 месеца;
 • Нутрилон 3 - мляко, фокусирано върху малки деца от 12 до 18 месечна възраст;
 • Нутрилон 4 - мляко, което отговаря на нуждите на малки деца от 18 до 36 месечна възраст.

Тази маркировка присъства на всички продукти с марката Nutrilon, което улеснява много определянето на правилния тип заместител на кърмата. Освен това, всяка група смеси максимално задоволява хранителните нужди на бебетата на определена възраст, допълващите храни се балансират от съответния състав на състава.

Продуктите на марката се произвеждат в контейнери от 400 или 800 грама, а сместа Nutrilon от 0 до 6 месечна възраст в 350-грамова картонена опаковка. Такъв контейнер дава възможност да го държите с една ръка, без да се страхувате от подхлъзване. Цикълът на приготвяне на сместа е организиран възможно най-ефективно и последователно.

Дори при силен наклон на контейнера със сместа, той не се разлива, тъй като формата осигурява ограничител на ъгъла. Към продукта е включена специална лъжица, която се фиксира в опаковката на опаковката със специална скоба, като по този начин едновременно с отварянето на кутията се отстранява специална лъжица. Този подход елиминира необходимостта от постоянно търсене на лъжица вътре в буркана..

Нека разгледаме по-подробно съставните компоненти на класическите смеси:

 1. Протеинов компонент. Смес от Нутринол от 0 до 6 месеца и "последващи" - най-постоянният в компонентния състав на кърмата. Нутриноловата смес от 0 до 6 месеца е силно адаптирана по отношение на протеиновия състав, който се осигурява от по-високо съдържание на суроватъчни протеини, в сравнение с казеин - пропорционално съдържание на компоненти 60/40. Premium 2 е по-малко адаптиран, пропорционален състав на суроватъчните протеини, в сравнение с казеина - 50/50. Junior 3, 4 всъщност не са класифицирани като заместители на кърмата, това отразява съставния състав на тези продукти. Така че има повече казеинови протеини, отколкото суроватъчните протеини (65/35), което е сравнимо с обикновеното мляко. В резултат на това Junior 3, 4, както и продукти, подобни на тях по отношение на техния състав, се наричат ​​бебешко мляко. При формирането на желания пропорционален състав на протеини от суроватка и казеин има три подхода:
 • деминерализация на суроватка;
 • обезмасляване на редовно краве мляко;
 • използвайки екстракт от суроватъчен протеин.

Във всички подходи оригиналната суровина е краве мляко, което е много различно от майчиното мляко на кърмачка. Производителят, като взема предвид тази характеристика, обогатява продукта с жизненоважни аминокиселини (таурин и L-триптофан), като тези компоненти не се произвеждат независимо от развиващото се тяло на новородено, но тялото се нуждае от значително количество такива компоненти. Junior 3, 4 са обогатени само с таурин, компонентът е важен за бебето дори след навършване на 12-месечна възраст, това вещество е отговорно за нервната и мускулната системи.

 1. Въглехидратни компоненти. В допълнение към Premium 2, всички смеси от тази линия Nutrilon не съдържат малтодекстрин. Наличието на компонента в заместителите не засяга качествените характеристики на допълващите храни. Компонентът се приема перфектно от тялото на детето, не образува привързаност към сладкишите при бебетата. Обикновено веществото се добавя към допълващи храни, за да се създаде по-дълго усещане за ситост у мъника, което допринася за по-дълги интервали между храненията. Това определя присъствието на компонент в следващите заместители (след като детето навърши шест месеца).
 2. Мастни компоненти. Премиум 1, 2 са обогатени с растителни масла, рибено масло, едноклетъчно гъбено масло. Всеки мастен компонент е неразделна част от мастния комплекс и те заедно доближават допълнителните храни до майчиното мляко. Палмитиновата киселина се доставя в достатъчно количество заедно с палмовото масло, което съдържа най-голямо количество от всички растителни масла. Премиум 1, 2 допълнително обогатява рапично, кокосово и слънчогледово масло. Тези компоненти образуват необходимото количество линолова и α-линолова киселини. Рибеното масло осигурява докозахексаенова и ейкозапентанова киселини. Такива вещества се произвеждат от организма, но в малки количества, което налага приема им отвън. Наличието на ейкозапентаенова киселина гарантира предотвратяването на кожни патологии.
 3. Други вещества. Заместителите на нутрилон са обогатени с пребиотици, фруктоолигозахариди, нуклеотиди, витамини и минерали. GOS и FOS в допълващите храни изпълняват незаменими функции:
 • те образуват полезна микрофлора на чревната лигавица;
 • стимулират имунитета;
 • намаляване на вероятността от инфекциозни патологии и алергии;
 • образуват меки, систематични изпражнения.

Premium 1, 2 съдържа нуклеотиди, бебешкото мляко Junior 3, 4 не съдържа такива вещества.

Те са основата за образуването на ДНК и РНК, като се образуват по определен начин, те са място за съхранение на генетичен материал. Друга важна функция на тези компоненти е натрупването на енергия, необходима за нормалното функциониране на телесните клетки. Нуклеотидите се произвеждат независимо, но липсата им се усеща по време на патологични процеси в организма, както и при ускорено развитие.

Независимото производство на нуклеотиди от тялото изисква значителни енергийни разходи. Следователно, малкото дете, по време на формирането на тялото, се нуждае от допълнителното им навлизане в тялото заедно с допълнителни храни. Наличието на тези компоненти в допълващите храни осигурява нормален набор от малко телесно тегло, отговаря за пълното физическо и интелектуално развитие на бебето. Когато малкото дете навърши 12-месечна възраст, присъствието на такива компоненти в допълващите храни няма смисъл.

Заместителите под марката Premium и Junior са единствените допълващи храни, които съдържат ARA, DHA, EPA заедно - тези вещества имат положителен ефект върху нормалното функциониране на мозъка и зрението.

Nutrilon Hypoallergenic 1, 2

Заместителят е предназначен за хранене на малки деца, склонни към алергични реакции. Прилагайте Hypoallergenic 1 от раждането до една година. Сместа има уникален комплекс Pronutra +, непълно хидролизиран кравешки протеин (степента на протеинова хидролиза е по-висока, отколкото в Comfort).

Сместа съдържа хранителна добавка E 472 s (лимонена киселина под формата на естер), използва се като структурен стабилизатор на крайните допълващи храни. Разрешено е да се използва в заместители, съдържащи частично разцепен кравешки протеин, аминокиселина, но не повече от 9 грама на литър готови фуражи. Hypoallergenic 2 съдържа нишесте на основата на царевица.

Такъв състав осигурява лесно възприемане на храната от тялото и значително намаляване на вероятността от алергична реакция. Експертите препоръчват, когато член на семейството е склонен към алергии, не експериментирайте и започнете да захранвате малкото дете с хипоалергенен заместител..

Нутрилон аминокиселини

Заместителят на кърмата е насочен към хранене на малки деца, които са склонни към тежки алергии към кравешки протеини, соя, други хранителни алергии, в случай на синдром на малабсорбция. Заместителят недвусмислено премахва вероятността от алергии към протеини от краве мляко и соя, тъй като тези компоненти са напълно изключени от продукта.

Протеинът се заменя с комплекс от аминокиселини. Техният пропорционален състав е подбран по такъв начин, че работата на ензимите да бъде изключена - те се възприемат директно от тялото на трохите. Аминокиселините са податливи на окислителни процеси, това определя наличието на приемливи антиоксиданти в продукта: Е 304 (аскорбил палмитат), Е 307 (алфа-токоферол), Е 306 (токоферолов комплекс). Включва хранителен компонент E 472 s (лимонена киселина в естерна форма) - използва се като структурен стабилизатор на крайните допълващи храни.

Лактозата се заменя с глюкозен сироп, по-лесно е за възприемане от организма. Мастният състав е представен от кокосово, слънчогледово, рапично масло. Продуктът съдържа слънчогледово масло с високо съдържание на олеинова киселина, както и масла от водорасли, съдържащи голямо количество докозахексаенова киселина. Отрицателните страни на сместа включват повишена осмоларност - около 340 mOsm / kg.

Нутрилон пептична алергия

Такъв продукт е насочен към малки деца с отхвърляне на кравешки протеин, с прости и умерени форми на алергични реакции. Нарушената чревна абсорбция и антропният дерматит също бързо се елиминират с тази смес. Суроватъчният протеин се използва вместо казеинов протеин в заместители, така че количеството лактоза се намалява с повече от 50%.

Продуктът е обогатен с малтодекстрин, пълен комплекс от вещества, които осигуряват нормалното развитие на бебето. Лактозата в сместа се съдържа в по-малко количество, отколкото в линията Nutrilon от смеси, ориентирани към малки деца без патологии.

Потребителите, които използват Pepti Allergy, отбелязват лекотата на възприемане на заместителя от тялото, ефективно елиминиране на симптомите на алергични реакции. Pepti Allergy Substitute е подходящ за бебета от раждането до 12-месечна възраст. Недостатъците на заместителя включват промяната в цвета на изпражненията в зелено, което е свързано с наличието на протеин в хидролизирана форма. Същият компонент образува горчивия вкус на сместа. Сместа съдържа хранителна добавка E 472 s.

Нутрилон Пепти Гастро

Заместителят на кърмата се използва за малки деца с отклонения в способността за чревна абсорбция и вродени хранителни алергии. Продуктът съдържа хидролизиран суроватъчен протеин, което значително намалява вероятността от алергична реакция.

Триглицеридът със средна верига на заместителя не означава излагане на панкреатични ензими, той се възприема директно от тялото на бебето. Това е от съществено значение в случай на нарушение на абсорбционния капацитет на червата, тъй като при малко количество липаза мастните компоненти не се разграждат и следователно не се възприемат от тялото на мъника.

Съставът е обогатен с рапично, слънчогледово, палмово масло, рибено масло и специални масла. Допълнителните храни не включват лактоза; глюкозният сироп я замества. Отбелязва се наличието на приемлива хранителна добавка Е 472 s. Негативната страна на използването на заместител е зеленикаво изпражнение, което е свързано с наличието на хидролизиран протеин в продукта.

Nutrilon Comfort 1, 2

Сухите заместители на млякото Комфорт 1, 2 са фокусирани върху храненето на бебета от момента на раждането (1 - 6 месеца, 2 - до 12-месечна възраст). Експертите не препоръчват допълващи храни за постоянна употреба, трябва да се въвеждат при колики и запек, други нарушения на функциите на храносмилателната система на бебета до 12 месеца.

Допълнителните храни са идеално балансирани по отношение на съставния състав. Наличието на протеин в хидролизирана форма и бета-палмитинова киселина помага за нормализиране на изпражненията, премахване на дискомфорта в чревната област. Заместителят съдържа модифицирано палмово масло, помага за премахване на нарушения на изпражненията, свързани с натрупването на тежки калциеви соли, присъстващи в палмитиновата киселина в тялото на малкото дете. Нишестето увеличава плътността на готовата допълваща храна, спомага за намаляване на честотата и броя на повръщането.

Малко количество лактоза, елиминира образуването на газове, колики и метеоризъм, възникващи от дефицит на лактаза. Заместителят има не най-приятните вкусови характеристики (лек горчив вкус), което е свързано с компонентите, които съставляват продукта. За по-лесно възприемане на допълващите храни от малки деца, в състава му се въвежда лека форма на глюкозен сироп. В сравнение с класическите възможности за заместване, Nutrilon Comfort е много по-лесен за възприемане от организма. За да се елиминира прекомерният рефлекс на гърлото, помага по-плътната консистенция на готовите допълващи храни.

Нутрилон Ферментирало мляко 1, 2

Ферментирали млечни продукти 1, 2 (1 - 6 месеца, 2 - до 12-месечна възраст) помагат за подобряване на храносмилането, поддържат нормална микрофлора на чревната лигавица. Съставът им е максимално близък до майчиното мляко, което премахва дразненето на стомаха, допринася за доброто приемане на трохите от тялото. Рецептата се основава на ферментацията на специална закваска.

Стартерната култура включва бифидобактерии и млечнокисели бактерии, патентовани от производителя, поради тях се получава основният процес на разделяне. Тази функция ги отличава от класическите опции. Разграждането на протеиновия компонент, мазнините, лактозата е придружено от образуването на нови вещества: пептиди, мастни киселини, бактерицидни компоненти, млечна киселина, витамини и минерали. Тези компоненти не само се възприемат от развиващия се организъм на трохите, те имат положителен ефект върху състоянието му.

Заместителят съдържа равни пропорции на протеин и казеин, обогатени с пробиотици и малтодекстрин. Мастните киселини се различават по състав от останалите продукти с марката Nutrilon - без ARA, DHA и EPA, което се дължи на липсата на масло от водорасли. Друг недостатък - липса на нуклеотиди.

Не използвайте тези заместители постоянно или за продължителен период. Те имат лечебни свойства, след отстраняването на патологията бебето трябва незабавно да бъде прехвърлено в класическата версия.

Без лактоза Nutrilon

Допълнителните храни са предназначени за бебета с хронична частична или пълна лактозна отвращение. Протеиновият компонент се състои от калциев казеинат (тази форма на компонента допринася за пълното разтваряне на казеина при взаимодействие с вода).

Няма лактоза, която присъства в обезмасленото мляко на прах, замества се с глюкозен сироп, компонентът допринася за приятен вкус, лесно възприемане на продукта, образуван от тялото на бебето.

Заедно с L-триптофан, допълващите храни са обогатени с жизненоважна аминокиселина - L-цистеин, който в класическите версии присъства заедно със суроватката. Специалният състав на сместа определя специалното въвеждане на този компонент.

Nutrilon Antireflux

Заместителят е насочен към премахване на проблема със системния рефлекс на гърлото при новородени от момента на раждането. Веществото, което елиминира прекомерния рефлекс на запушване (сгъстител), е екстрактът от боб на рожкови.

Продуктът е обогатен с модифициран вид на това вещество, което насърчава разтварянето му при температура около 50 градуса (естественият екстракт изисква много по-високи температури за това). В същото време екстрактът от рожкови има пребиотични свойства, не се усвоява напълно от ензимите, действа като храна за микроорганизмите на лигавицата на дебелото черво.

Компонентът образува меки изпражнения, решава проблема със запека. Заместителят е класифициран като доминиращ на казеин (количеството казеин преобладава над суроватъчния протеин), допълнително обогатен с малтодекстрин, жизненоважна аминокиселина (L-цистеин).

Nutrilon Pre 0, 1

Допълнителното хранене е фокусирано върху преждевременно родени бебета, с лошо наддаване на тегло. Характеризира се със значително по-високо съдържание на протеинов компонент, така че делът на протеина и казеина е 60/40.

Сместа е обогатена с растителни масла - кокосово, слънчогледово, соево, палмово, вечерна иглика. Вечерна иглика включва гама-линолова киселина, тя е представена от линолова киселина.

Гама-линолевата киселина с недостатъчно количество води до нарушаване на производството на компоненти като хормони - простагландини, те имат регулаторна функция. Триглицеридите със средна верига се възприемат лесно, като осигуряват на тялото на развиващото се малко дете достатъчно енергия.

Яйчните фосфолипиди имат положителен ефект върху нервната система на тялото на бебето. Предписва се Pre 0, докато малчуганът достигне телесно тегло от около 1800 грама, тогава експертите препоръчват да се премине към Pre 1, който се характеризира с по-малко количество протеинов компонент.

Как правилно да се разрежда адаптираното мляко за кърмачета?

Производителят е загрижен за улесняването на използването на заместителя на практика. Всеки контейнер с продукт съдържа най-достъпното описание на процеса на готвене, както и препоръчителни дози за различни възрасти. Включена е специална лъжица за измерване на количеството на необходимата смес.

Помислете за правилния алгоритъм за готвене:

 • измийте добре ръцете си със сапун и вода;
 • обработете шишето за хранене, капака със зърното с вряща вода;
 • предварително загрейте водата в специална тенджера за бебето (определено трябва да имате такава), варете я около 10 минути, след това я оставете настрана и стойте там около половин час - през това време водата трябва да се охлади до желаната температура;
 • водата трябва да се налива в бутилката, съгласно препоръките на производителя в приложената таблица с инструкции;
 • с помощта на специална лъжица изсипете подходящото количество сух заместител в бутилка преварена вода;
 • затворете плътно бутилката, разклатете пълното смесване на вода и сух продукт - трябва да получите разтвор с еднаква консистенция, без бучки;
 • развийте капачката от бутилката и поставете зърно върху нея;
 • непосредствено преди хранене на бебето е необходимо да проверите температурата му - използвайте специален термометър за храна или го прикрепете към гърба на ръката, температурата на продукта трябва да съответства на нормалната температура на човешкото тяло.

Спазвайте стриктно препоръките на производителя в листовката с инструкции. Експертите обръщат внимание на факта, че структурният състав може да зависи от вида на сместа, това трябва да се вземе предвид от младите майки. Класическите заместители имат по-тънка консистенция в сравнение с Comfort или Antireflux - те са много по-плътни.

Когато приготвяте допълващи храни, има редица характеристики, на които родителите трябва да обърнат внимание:

 • регулирайте съответно обема на разредените компоненти (ръководете се от дозата, посочена в таблицата с инструкции);
 • не използвайте варена вода за готвене, не смесвайте преварена вода с обикновена вода, много експерти препоръчват да се използва специална бебешка вода;
 • необходимо е да се размножават допълнителни храни непосредствено преди хранене на малкото дете;
 • не съхранявайте разредената смес, останала след пълното пълнене на малкото дете - тя трябва да се изхвърли;
 • след хранене задръжте бебето изправено, така въздухът, който е влязъл в стомаха заедно с храната, ще излезе от стомаха;
 • не трябва да променяте количеството вода и суха смес без съвет от педиатър;
 • не използвайте микровълнова фурна за готвене, тъй като това увеличава вероятността от образуване на горещи бучки;
 • спазвайте препоръчаните правила за съхранение на отворена кутия сух заместител;
 • гледайте бебето по време на хранене, желателно е да поддържате тактилен контакт;
 • след консумация на допълнителни храни, внимателно наблюдавайте реакцията на бебето.