Съставът на млечните формули за първата половина на годината е проектиран по такъв начин, че хранено с бутилка новородено да получава балансирана диета от първите дни на живота..

Това означава, че кравето мляко е преработено и адаптирано (по отношение на състава и свойствата на кърмата) към възрастовите нужди на детето. Следователно те се наричат ​​"адаптирани млечни формули". Те съдържат основни вещества за правилния растеж и развитие на новороденото. Съдържанието на калории при хранене на дете с такава смес съответства на характеристиката на кърмата през този период.

Млечните смеси, маркирани с цифрата 1, също се наричат ​​начални или изходни. Колкото по-младо е детето, толкова повече се нуждае от адаптирани формули..

Етап 2 - за бебета от 6 до 12 месеца

Втората половина от живота на бебето е нов етап в развитието на тялото му. Вашето бебе се нуждае от повече енергия, минерали и витамини, които вече не са достатъчни във формулите за новородени.

За деца на възраст над шест месеца са предназначени „следващи“ смеси, посочени на опаковката с цифрата 2. Те се различават от изходните по по-наситен състав, който съответства на увеличените нужди на децата през втората половина на годината - те имат повече протеини, мазнини и микроелементи. Това означава, че детето ви ще получи всичко необходимо за растеж и развитие..

Етап 3 - за бебета от 12 месеца до 3 години

На годинка тялото на детето все още не може да смила и усвоява пълномаслено мляко. Заедно с това млякото може да предизвика алергична реакция.

Следователно един от източниците на достатъчно количество хранителни вещества за вашето бебе през втората година от живота може да бъде млечните формули или сухите млечни напитки за деца над 12 месеца. Те са маркирани с 3 на опаковката..

Формули 2, 3 или 4: струва ли си да се придържате стриктно към прехода от по-малко към повече

Някой друг по време на бременност определя как ще храни бебето, докато за някой всичко се променя от само себе си. Несъмнено майчиното мляко е най-доброто за бебето, но има различни причини, по един или друг начин, трябва да направите избор в посока на формулата. Понякога е лесно да се избере смес - прочетох състава, харесах го, избрах го. Понякога нещо не подхожда на детето, консултирате се с лекарите, сменяйте смес след смес и накрая се спрете на такава, която бихте могли да вземете.

Бебето расте и постепенно е необходимо да се премине от адаптирано мляко 1 (от 0 до 6 месеца) на 2 (от 6 до 12 месеца) и след това на 3 (от 12 до 18 месеца) и 4, съответно. Много смеси имат тази скала, но има и изключения. Така че, ако сравним състава на сместа по отношение на съдържанието на витамини, минерали и хранителни вещества, тогава в първите три има повече витамини, отколкото в двата, но в четирите няма разлики от трите.

Да, едно дете трябва да получава всички необходими вещества спрямо възрастта си, но не е ясно защо производителите определят цената за 3 и 4 по-висока от 2. Всъщност според нормите се смята, че съдържанието на калории трябва да намалява с възрастта, но се оказва, че детето няма достатъчно и след това, както в нашия случай, той яде повече, а ние цяла нощ. Има само един извод: колкото по-ниски са производствените разходи, толкова по-висока е цената, което означава, че производителите просто печелят от нас. И това е чисто моето заключение - впечатлението е, че контролът на качеството приключва в 2 и то само на съвестта на производителя. Например нашата смес, каква метаморфоза се случи с нея - миришеше на риба, имаше горчив вкус и неизвестни за мен причини, поради които детето просто не я пиеше (срокът на годност беше спазен). След като смениха няколко производствени фирми, 3 на 4 и обратно, те все пак се върнаха в 2 от нашите фирми. Да, детето ми е на почти 2 години, пие смес от две, това е само два пъти преди лягане вечер и рано сутрин и му харесва, но ми харесва, че детето ми е пълно и спи спокойно.

Съответно, след претегляне на всички плюсове и минуси, стигнах до извода, че на възраст, когато са необходими 3 или 4, детето получава от балансирана диета всички липсващи витамини и минерали. Така че защо да плащате повече за нещо, при което цената е неразумно висока.

Каква е разликата между бебешката формула за мляко Malyutka 1 и Malyutka 2

Най-полезното за новородено дете от първите дни на живота е майчиното мляко, но всяка година броят на децата, които се превеждат на изкуствено хранене по различни причини, нараства. Световните производители на бебешка храна непрекъснато разработват и произвеждат специални формули за бебета. Те не могат напълно да заместят майчиното мляко, но производителите се стремят да адаптират адаптираното мляко за бебета възможно най-много към нуждите на тялото на бебето. Повече от едно поколение деца е израснало върху продуктите на марката Malyutka и смеси със същото име се препоръчват за деца от деня на раждането им до тригодишна възраст..

Бебешка формула "Бебе" е изпитана във времето

В продължение на много години родителите са били подпомагани от адаптираното мляко за бебета "Бебе" от OOO "Nutricia". Компанията произвежда продукти за най-малките: бебешко мляко и млечна формула. Съставът на продукта напълно отговаря на санитарните и хигиенните и медицински изисквания. Храненето се състои от най-полезните и основни витамини, минерали, микроелементи, които отговарят на нуждите на растящото детско тяло.

Приложение на бебешка храна "Бебе"

Сместа Malyutka се произвежда в 4 вида, сред които са особено популярни Malyutka 1 и 2. По-специално, Malyutka 1 е суха адаптирана смес, препоръчва се за новородени до 6-месечна възраст. В тази детска формула са включени 16 витамина и 11 основни микроелемента в дозировка, необходима за пълното развитие на детето.

Съдържанието на омега-6 и омега-3 мастни киселини във формулата за кърмачета допринася за правилното развитие на мозъка и централната нервна система на бебето. Тези вещества не се произвеждат от тялото на бебето, поради което те се нуждаят от външен принос. Диетата включва и пребиотици, които са подобни на тези в майчиното мляко и са диетични фибри.

Благодарение на тях се поддържа нормалната микрофлора на червата на бебето, което допринася за редовните меки изпражнения. Наличието на GOS / FOS в състава на пребиотиците доближава хранителния състав до майчиното мляко. Бебе 1 съдържа млечна суроватка на прах, различни растителни мазнини, обезмаслено мляко, млечни суроватъчни протеини. Казеинът и суроватъчният протеин се съдържат в съотношение 40:60, именно този баланс е най-оптимален за функционирането на ензимната система на детето.

Бебе 2 - състав и ползи

Хранене за бебета Baby 2 се използва за хранене на бебета след навършване на 6 месеца до една година.
Бебе 1 и Бебе 2 съдържат в балансирана форма:

 • Млечен серум.
 • Пребиотици под формата на фруктоолигозахариди и галактоолигозахариди.
 • Различни видове растителни масла.
 • Обезмаслено мляко.
 • Млечни протеини.
 • Малтодекстрин и сътр.

Сместа съдържа 11 минерала и 16 витамина в дози, съответстващи на възрастта на бебето и необходими за цялостното му развитие. Сместа съдържа и желязо заедно с витамин С и цинк, така нареченото „умно желязо“. В такава комбинация микроелементите се усвояват добре и предпазват организма от дефицит на желязо. Съставът на Baby 2 съдържа точно тези вещества, които са необходими за детския организъм през втората половина от живота.

Как да си направим адаптирано мляко

Ако е необходимо изкуствено хранене, трябва да се спазват препоръките на педиатъра. Сместа се приготвя при спазване на всички хигиенни изисквания; във варени ястия използвайте пречистена или преварена вода. За да приготвите 100 мл готова храна, трябва да вземете 90 мл вода и 3 мерителни лъжици суха смес Бебе 2 (1 мерителна лъжица се равнява на 4,87 г сухо вещество). Можете да храните бебето си със залъгалка или с лъжица..

Каква е разликата между Бебе 2 и Бебе 1

Бебешка храна Malyutka 2 се различава от храна Malyutka 1 по това, че съдържа повече казеинови протеини. Сместа е с по-високо съдържание на калории, отнема повече време за смилане в червата, което позволява на бебето да бъде достатъчно сито. Съдържа повече полезни витамини и минерали, необходими за пълноценното развитие на детето..

Бебешка храна Malyutka 1 и 2 отговаря на всички международни стандарти и се произвежда с помощта на съвременни световни технологии и висококачествени съставки, а всички партиди са обект на най-строг контрол на качеството и безопасността. Необходимо е да приготвите бебешка храна непосредствено преди хранене, готовата смес не може да се съхранява.

Каква е разликата между смес от етап 1 и 2 ?

Потребителски коментари

Смес 1 е по-"висококалорична" за бебето, така да се каже) и с въвеждането на допълнителни храни детето получава необходимите витамини от зеленчуци / плодове и т.н.) следователно сместа вече не е същата) спокойно прехвърлихме от 5,5 месеца на 2 и спокойно, когато няма магазин 2, взе 1)

Има различен състав. По-подходящ е за деца от шест месеца. Можете да ги сравните, за да стане по-ясно. Във всяка възраст техните нужди и съставът на сместа се променят от това. Вече не сме на ниво. Да отидем скоро на C. Сменям стъпките според възрастта. по принцип в момента и двете стъпки ми харесаха. Сигурен съм, че и третият ще върви по същия начин

Храних най-стария със смес, купих втория етап, сравних и има по-малко от всички елементи. И така хранех първата до една година, така че всичко беше достатъчно))

Във всяка възраст нуждите на организма от различни микроелементи се променят и сместа се различава по състав от съдържанието на тези микроелементи.Не ще ви разказвам за подбора и превода, това е на педиатър

Банка №1 приключи в 5.55, така че веднага купих №2 и дадох ♀️

Всичко беше наред при влизане в двойка?

Е, да, не забелязах разликата, но вече сме въвели допълнителни храни

Тук влизаме сега

По дяволите, дъщеря ми има петно ​​по бузата, не изчезва. Избледнява, след това става червено. Така че мисля да опитам смес 2, но засега само в планове... кога преведохте? Знаете ли, мястото е едно, грубо е.

Мисля, че не зависи от сместа. Прехвърлих по-големия след 6 месеца, по-младия също, така че планирам. По-големият син също често е имал обриви, но сместа не е повлияла на това.

1 стъпка от раждането до шест месеца. 2-ри етап след шест месеца. Дадох 2 само на 7 месеца

Каква е разликата в състава и свойствата на храните за кърмачета

Във всеки супермаркет огромна витрина винаги е заета от голямо разнообразие от бебешки храни. Как да разбера тези буркани, печати, цветове? Nan, Agusha, Baby, Hipp, Friso... Калаени кутии, картонени кутии... Големи, малки... "Opti", "Pepti", "Pre", "Soya"... Нека се опитаме да разберем как адаптираното мляко за бебета се различава помежду им, какво е общото между тях и какво е различното, както и как са класифицирани.

Какво се съдържа в бебешката храна

На първо място, ще разберем какви вещества и компоненти се съдържат в бебешката храна, без да се провалят, в съответствие с изискванията на Федералния закон "За безопасността на бебешката храна" и Световната здравна организация.

И така, наложително е съставът на бебешката храна да съдържа минерали: калций, фосфор, йод, натрий, магнезий, манган, желязо, калий, цинк, мед, хлориди.

По избор, но се препоръчва: селен, флуор, молибден и хром.

В състава се изискват и следните витамини: A, E, K, B, C, B, фолиева киселина, ниацин, холин, инозитол, биотин.

Съотношението на елементи като фосфор и калций също е важно. Калцият трябва да бъде два пъти повече - това съотношение е възможно най-близко до съотношението на тези елементи в кърмата.

Особено внимание трябва да се обърне на съдържанието на йод в диетата. В края на краищата йодът е важен елемент за производството на хормони на щитовидната жлеза и формирането на правилната централна нервна система при бебето..

Селенът, макар и да не е необходим за включването му в бебешката храна, също е важен за правилното развитие на бебето. Той помага да се предпази тялото от антиоксиданти, вирусни инфекции, новообразувания. Селенът също така помага на функциите на черния дроб и развитието на паметта и интелигентността.

Също така, повечето формули съдържат про- и пребиотици. Какво е?

Пробиотиците са полезни за организма бактерии. Те се разделят на лактобацили и бифидобактерии. Тези микроорганизми действат в червата и техните полезни свойства са както следва:

 • Лекува и укрепва лигавичния слой по чревните стени.
 • Оказват благоприятен ефект върху функционирането на имунната система, като стимулират производството на антитела.
 • Предотвратява абсорбирането на вредни бактерии в тялото.
 • Отстранете токсините от тялото.

Пребиотиците са специални вещества, които стимулират растежа на полезната микрофлора в организма. Те изпълняват следните задачи:

 • Стимулиране на чревната подвижност.
 • Потискат отрицателния ефект на антибиотиците върху чревната микрофлора.
 • Помага за регенериране на лигавицата и укрепване на чревните стени.
 • Регулирайте киселинно-алкалния баланс в организма.
 • Елиминирайте солите на тежки метали, токсини и други вредни вещества от тялото.
 • Предотвратява развитието на вредни бактерии.

Сега нека се опитаме да разберем огромното разнообразие и да разберем как се разделя адаптираното мляко.

За да улесним навигацията, ние класифицираме храната според няколко критерия:

До възрастта на бебето

Има специални обозначения, използвани от всички производители. На всяка опаковка на която и да е бебешка храна е изписано число, което указва възрастта на бебето:

"1" - от раждането до шест месеца;

"2" - от шест месеца до една година;

"3" - по-възрастна от една година.

Някои производители също произвеждат формули за недоносени бебета и бебета с поднормено тегло, потърсете иконата "pre" на тези опаковки.

По последователност

На тази основа бебешката храна се разделя на суха смес и течна.

Храните за бебета на прах се приготвят просто - отглеждат се като каши във вода или мляко. Асортиментът и гамата от стоки тук са много широки, сухи смеси се произвеждат от всички, които участват в бебешката храна. Такива смеси се продават повече в супермаркетите у нас. Това се дължи на значителните им предимства пред течните смеси: те имат по-дълъг срок на годност, по-лесни за транспортиране и съхранение..

Течната формула за кърмачета трябва само да се загрее, преди да се даде на бебето. Много е удобно, освен това съставът на такива смеси е оптимизиран максимално за хранене на бебета и насищане на телата им с всички необходими минерали и полезни вещества. Течната формула за кърмачета има един, но голям недостатък - кратък срок на годност. Поради това тяхната линия не е толкова широка, а най-популярният производител на течни смеси на руския пазар е марката Agusha на Wimm-Bill-Dann.

По състав

Ние ще разпределим смесите според степента на тяхната полезност за бебета и от това зависи възрастта на децата, от която можете да започнете да ги храните..

Силно адаптиран. Такова хранене е максимално близко до състава на човешкото кърма, отговаря на най-капризните детски организми и се предписва "за употреба" от раждането.

Частично адаптиран. Съставът на тази храна е по-малко съгласуван с майчиното мляко, има нишесте и понякога захароза. Кърмачетата могат да развият колики от тези компоненти. Производителите препоръчват такива смеси само за бебета над шест месеца..

Неадаптиран. На практика има непреработено мляко от крави или кози. Производителите понякога включват и смеси от ориз или елда..

Последващи. Така наречените формули, които се препоръчват за хранене на деца над 6 месеца, те са „втората серия“ на всяка адаптирана формула, предписана от раждането. Този вид смес се различава от останалите по количество мазнини и протеини, лактоза и витамини, както и други показатели за съдържание на калории и осмоларност..

По лечебни свойства

Лечебните смеси са тези, чийто състав е „изострен“ за решаване на определен проблем с храносмилането при дете.

Ферментирало мляко. Те съдържат млечнокисели бактерии (лакто- и бифидо-), както и пробиотици. Тези формули са предписани за деца с чревни инфекции за лечение на диария или запек. Сместа не се препоръчва да се използва постоянно, но само докато симптомите на разстройството бъдат елиминирани.

Смесва "pre". Бебешката храна с префикс "pre" се предписва за поднормено тегло и недоносени бебета, както писахме по-горе. Те са доминирани от вещества, които помагат на малкото тяло да расте по-бързо, да не се разболява и да наваксва връстниците си в растежа: витамини и минерали, протеини и въглехидрати.

Антирефлукс. Специализираният състав на сместа, която често съдържа ориз или царевица, я прави по-плътна от останалите. Това намалява риска бебето да изплюе храната веднага след хранене. Тук протеинът винаги има по-плътна извара и това също помага за предотвратяване на регургитация при деца..

Хипоалергичен. Тези смеси се предписват от педиатър. Те съдържат протеин, преминал специални етапи на разцепване до ензими, той се усвоява по-лесно от тялото на детето. Понякога се правят на базата на козе мляко или соя, такива смеси могат и трябва да се дават на бебета с алергия към кравешки протеин. Съставът на такива смеси е балансиран и съдържа необходимите хранителни вещества, производителите също винаги се опитват да направят състава на своя продукт близо до майчиното мляко за по-добро храносмилане от бебето..

Без лактоза. Както подсказва името, в такива смеси изобщо няма лактоза и такава храна се предписва на деца с различна степен на алергия към лактоза или лактозен дефицит..

Соя. Смеси на базата на соево мляко и соев протеин. Липсата на глутен прави тази храна подходяща за деца с целиакия. Източникът на въглехидрати тук е декстрин-малтозата, която също съдържа всички необходими мазнини, минерали и витамини.

Високи железни смеси. Такова хранене се предписва на бебета с анемия, както и на недоносени бебета и бебета с ниско тегло при раждане. Желязото е много важно за развитието и растежа на тялото на детето, то допринася за бързото и правилно психическо развитие.

И така, сега знаете как се разделя адаптираното мляко според различни критерии, няма да се объркате в магазина и ще знаете коя адаптирано мляко да изберете за вашето мъниче.

Всички формули са заместители на кърмата. Как да изберем смес?

Единствената храна, която отговаря на всички нужди на бебето, е майчиното мляко. Всички най-модерни адаптирани млечни формули се опитват само да се доближат максимално до състава му, но въпреки това те не са в състояние да направят това. Майчиното мляко се адаптира към нуждите на бебето си всеки ден, всеки час от деня и дори по време на едно хранене, което не е възможно за нито една, дори най-добрата формула (въпреки факта, че много учени работят по тази задача в най-модерните лаборатории).

Кърмата съдържа всички необходими хранителни вещества, витамини, микроелементи в най-удобната форма за усвояване. Освен храненето, кърмата има редица критични функции. Кърмата съдържа хормони, растежни фактори, специални транспортни протеини на витамини и микроелементи и цял набор от защитни фактори. Следователно децата, които кърмят, са по-малко склонни да страдат от инфекциозни заболявания, те имат намален риск от развитие на алергични състояния, бронхиална астма и редица други заболявания..

Майчиното мляко винаги е подходящо за нейното дете (с изключение на някои изключително редки наследствени заболявания) и повечето от проблемите, които изглеждат неразрешими за младите майки и водят до прехода към адаптирано мляко, всъщност са напълно решими. Ако не можете да се справите сами, винаги можете да поискате съвет от опитни майки или да прибегнете до помощта на специалисти.

Ако по обективни причини все пак трябва (временно или постоянно) да прибегнете до изкуствено хранене, тогава използвайте само специализирани продукти за бебешка храна - смеси, близки по състав до майчиното мляко. В никакъв случай не трябва да давате на бебето краве мляко през първите месеци от живота му, то може да бъде опасно за здравето му. Кравето мляко е трудно за храносмилане на кърмачето и може да доведе до чревни разстройства и кървене. Кравето мляко, както млякото на много други животни, както и кефирът, претоварват силно бъбреците на детето, което предразполага към бъбречни заболявания в бъдеще. По-добре е да започнете да давате пълномаслено мляко не по-рано от втората година от живота на детето..

По-долу предлагаме преглед на съвременните адаптирани млечни формули и ферментирали млечни продукти за бебета, съставени не според някакви лични предпочитания или отзиви, а в прост азбучен ред..

Агуша

Производител: "Wimm-Bill-Dann" Русия, Москва, Лианозово.

Ценова категория: евтини

Agusha стана първата марка бебешка храна, официално регистрирана в Русия (2001 г.), която започна производството на продукти за деца от 0 до 3 години в повечето категории. Днес асортиментът от марки включва: мляко, кефир, кисело мляко, извара, ферментирали млечни напитки, сокове, компоти, плодови напитки, картофено пюре, зърнени храни, млечни смеси.

Прегледът представя млечни продукти Agusha, одобрени за употреба през първата година от живота на детето.

Адаптирана млечна смес Агуша 1 - от раждането; последващата адаптирана смес Агуша 2 - от 6 месеца. Произведено в течна форма, изисква охлаждане. Обем 200 мл.

Детски кефир Агуша от 8 месеца; бебешки биокефир Агуша от 8 месеца.


Бебешко мляко Агуша с лактулоза (от 12 месеца); бебешко мляко Агуша с витамини А и С.

Бебешка извара Агуша от 6 месеца.

Детско кисело мляко за пиене Агуша от 8 месеца.

АГУША ОРИГИНАЛ

Производител: "Arla Foods Ingredients Amba", Дания.

Ценова категория: евтини

Суха млечна смес Agusha Original 1 от 0 до 6 месеца; Agusha Original 2 от 6 до 12 месеца.
Опаковка 400 г, калай.


Състав: обезмаслено мляко, лактоза, растителни масла (палмово масло, соево масло, кокосово масло, рапично масло), концентрат
суроватъчен протеин, подкислител (лимонена киселина), соев лецитин, минерали (калиев хидроксид, натриев хлорид, манганов хлорид, трикалций
фосфат, железен сулфат хептрихидрат, цинков сулфат, меден сулфат, калиев йодит, магнезиев сулфат, натриев селенит), витамини (аскорбинова киселина,
токоферол, калциев пантотенат, никотинамид, тиамин хидрохлорид, рибофлавин, фолиева киселина, фитоменадион, биотин, колкалциферол,
цианокобаламин), холин битартрат, таурин, миоинозитол, цианокобаламин, холин битартрат, таурин, миоинозитол, карнитин.

Агуша ОРИГИНАЛ

Ценова категория: евтини

Заместителят на кърмата "Agusha" ORIGINAL-1 е предназначен за бебета от 0 до 6 месеца, които са на изкуствено или смесено хранене. "Agusha" ORIGINAL-1 е разработен, като се вземат предвид 6 характеристики на детското развитие и здраве. Помага за укрепване на имунната система, развитието на храносмилането, развитието на органите на зрението и мозъка, намалява риска от алергии, насърчава растежа.

Блендът съдържа мастни киселини, таурин и карнитин.

АГУША ЗЛАТО

Производител: "Arla Foods Ingredients Amba", Дания.

Ценова категория: евтини

Суха млечна смес Agusha Gold 1 от 0 до 6 месеца; Agusha Gold 2 от 6 до 12 месеца.
Опаковка 400 г, калай.

Състав: обезмаслено мляко, лактоза, растителни масла (палмово, соево, кокосово, рапично), докозахексаенова киселина, арахидонова
киселина, малтодекстрин, суроватъчен протеинов концентрат, галактоолигозахариди (GOS), фактоолигозахариди (FOS), минерали (калиев хидроген фосфат, калциев карбонат, трикалциев фосфат, калиев хидроксид, натриев хлорид, магнезиев хлорид, калиев хлорид, железен сулфат, железен сулфат, цинков сулфат, меден сулфат, манганов сулфат, калиев йодит, натриев селенит), лимонена киселина, соев лецитин, витамини (L - аскорбинова киселина, ascrbil палмитат, витамин А ацетат, токоферол, DL - холекалциферол, никотинамид, калций - D - пантотенат, витамин К, тиамин хидрохлорид, пиридоксин хидрохлорид, фолиева киселина, рибофлавин, D-биотин, цианокобаламин, бета-каротин), холин битартрат, нуклеотиди (цитидин, 5 монофосфат, уридин 5 монофосфат), таурин, мио-инозитол, пробиотични култури.

Щъркел

ИЗВЕЛЕН ОТ ПРОИЗВОДСТВОТО

Сух млечен продукт "Aistenok" е предназначен за хранене на новородени деца от първия месец от живота с липса или липса на кърма.
Продуктът "Aistenok" е фин прах, получен от смес от пълномаслено и обезмаслено краве мляко, сметана, царевично и кокосово масло, концентрат от суроватъчен протеин, захар, сух царевичен сироп, рафинирана млечна захар и витамини чрез уплътняване на сместа и последващо изсушаване.
Продуктът е първата домашна формула за хранене на новородени бебета. Съставът му е разработен, като се вземат предвид физиологичните нужди на новородените от основни хранителни вещества и енергия, витамини и микроелементи.

Алеся

Производител: Русия
ИЗВЕЛЕН ОТ ПРОИЗВОДСТВОТО

Адаптираният бебешки сух млечен продукт "Alesya" е предназначен за изкуствено и смесено хранене на деца от раждането до 1 година. Това е фин сух прах с кремав цвят. Разтворена - хомогенна течност с вкус на добавени компоненти.
Произведено от висококачествено краве мляко, сметана, растително масло, суроватъчни протеини, както и въглехидрати, млечна захар, малцов екстракт или царевичен сироп, с добавени витамини, включително b-каротин, таурин и минерални соли.
Продуктът не изисква кипене при разтваряне. По отношение на хранителната и биологичната стойност той отговаря на изискванията за заместителите на кърмата и има висока клинична ефективност.

Адаптираният бебешки течен млечен продукт "Alesya" е предназначен за изкуствено и смесено хранене на деца от раждането до 1 година. Това е хомогенна течност с чисто млечен вкус, с лека миризма и вкус на добавени компоненти.
Произведено от висококачествено краве мляко, сметана, растително масло, суроватъчни протеини, въглехидрати: млечна захар, малцов екстракт или царевичен сироп, с добавени витамини, включително b-каротин, таурин и минерални соли.
По отношение на хранителната и биологичната стойност той отговаря на изискванията за заместителите на кърмата и има висока клинична ефективност.

Alfare Hypoallergenic

Страна на произход: Nestle, Холандия

Nestle ALFARE хипоалергенна суха млечна формула е предназначена за деца със специални хранителни нужди от раждането и се използва само по указание и под лекарско наблюдение.

Уникална терапевтична смес за лечение на непоносимост към храни и алергии към протеини от краве мляко или други протеини; за остра и хронична диария, синдром на малабсорбция, както и за хранене в периода- и следоперативния период.

Сместа Nestle ALFARE използва нова пептидна технология, която оптимизира аминокиселинния състав и подобрява вкуса. Сместа съдържа липиди (DHA / GLA) с противовъзпалителна активност, както и триглицериди със средна верига, които са леснодостъпен източник на енергия.

Алфаре Алергия

Страна на произход: Nestlé, Холандия

Nestle Alfare Allergy Specialty Nutrition от раждането е специална, суха ентерална хипоалергенна смес, предназначена за продължителна употреба като диетична терапия при кожни симптоми на алергия към протеини от краве мляко.
Продуктът е предназначен да помогне на бебета, които не получават кърма и не могат да получат стандартна формула.
Основният фактор в борбата срещу алергиите в сместа за алергии Nestle Alfare е специален силно хидролизиран суроватъчен протеин.
Сместа има добър вкус, което улеснява прехода към този продукт и продължителната му употреба.
Хранителната стойност на Nestle Alfare Allergy е подобна на тази на стандартната адаптация за кърмачета и е близка до аминокиселинния състав на кърмата.


Състав: малтодекстрин, лактоза, хидролизиран суроватъчен протеин, растителни масла (палмово масло, рапично масло, кокосово масло, слънчогледово масло), минерали (калциев хидроксид, калиев хидроксид, калиев дихидроген фосфат, магнезиев хлорид, трикалциев фосфат, калциев хлорид, железен сулфат, цинков сулфат, натриев хлорид, калиев хлорид, меден сулфат, калиев йодид, калциев карбонат, натриев дихидроген фосфат, калиев цитрат), емулгатор (E472c), витамини (C, ниацин, пантотенова киселина, B2, A, B1, B6, фолиева киселина, E, D3, K1, B12, биотин), таурин, докозахексаенова киселина (DHA), арахидонова киселина (ARA), мио-инозитол, холин битартрат, L-хистидин, L-карнитин. Без глутен, ГМО.

Алфаре Амино

Страна на произход: Nestle, Швейцария

Специализираната храна Nestle Alfare Amino от раждането е пълноценна балансирана диета, базирана на смес от аминокиселини за деца с тежки алергични реакции и / или непоносимост към храна.


Продуктът е предназначен да помогне на бебета, които не получават кърма и не могат да получат стандартна формула.
Има повишена енергийна стойност в сравнение със стандартните адаптирани храни за бебета, за да компенсира повишените хранителни нужди при деца с тежки алергии и непоносимост към храна.
Сместа има добър вкус, което улеснява прехода към този продукт и продължителната му употреба.


Състав: царевичен сироп, растителни масла (високоолеиново слънчогледово масло, рапично масло, слънчогледово масло, палмов олеин), аминокиселини (L-аргинин, L-аспартат, L-лизин ацетат, L-левцин, L-пролин, L -глутамин, L-валин, глицин, L-изолевцин-треонин, L-серин, L-фенилаланин, L-тирозин, L-хистидин, L-аланин, L-цистин, L-магнезиев триптофан, L-аспартат, L- метионон), триглицериди със средна верига, картофено нишесте, минерали (калциев глицерофосфат, калиев хлорид, калциев цитрат, натриев цитрат, калиев цитрат, натриев фосфат, магнезиев оксид, железен сулфат, цинков сулфат, меден сулфат, калиев йодид, манганов сулфат, натриев селенат ), емулгатор (U472s), докозахексаенова киселина (DHA), арахидонова киселина (ARA), витамини (C, E, ниацин, пантотенова киселина, B2, A, B1, B6, фолиева киселина, D3, K1, B12, биотин), холин битартрат, регулатор на киселинността (E330), таурин, мио-инозитол, карнитин. Без глутен.

АПОНТИ Апонти

Производител: Германия, Aponti GmbH


Специален хидролизат без фенилаланин от краве мляко, включително калций, калий, магнезий, желязо, цинк, манган, натрий, флуор, йод, тироксин, витамини.
Фармакологичен ефект. Балансираща хранителна добавка за хранене за деца и юноши с фенилкетонурия.

Показания за употреба. Фенилкетонурия при деца и юноши.

Ацидомил

Производител: Русия
ИЗВЕЛЕН ОТ ПРОИЗВОДСТВОТО


Адаптираният детски течен ферментирал млечен продукт "Acidomil" е предназначен за хранене на деца от 3-месечна възраст до 1 година.
Това е хомогенна, умерено вискозна, леко вискозна течност с нарушен съсирек, кисел млечен вкус и мирис.
"Acidomil" се произвежда от висококачествено краве мляко, сметана, растително масло, суроватъчни протеини, въглехидрати: млечна захар, малцов екстракт или царевичен сироп, с добавка на витамини, таурин и минерални соли, ферментирали с фермент, приготвен върху чисти култури от млечнокисели стрептококи и ацидофилни пръчки.

Бебелак

Производител: АД "ДЕТСКО ПИТАНИЕ" ИСТРА-НУТРИЦИЯ, РУСИЯ

ИЗВЕЛЕН ОТ ПРОИЗВОДСТВОТО


Bebelak 1 - млечна формула на прах за бебета от раждането до 6 месеца.
Състав на продукта: обезмаслено мляко на прах, деминерализирана суроватка, растителни масла (палмово, соево, кокосово), лактоза, малдекстрин, таурин, витамини, минерали, микроелементи.

Bebelak 2 - суха млечна формула за хранене на деца на възраст над 6 месеца.
Състав на продукта: пълномаслено краве мляко, обезмаслено мляко, суроватка, растителна мазнина, лактоза, малтодекстрин, захароза, витамини, минерали, микроелементи.

Bellakt

Ценова категория: евтини

Адаптирана млечна формула за хранене на бебета от раждането до 12 месеца. Продуктът отговаря на международните изисквания за качеството на бебешката храна. Нето тегло: 400 грама

Състав на продукта: обезмаслено мляко, млечна захар, малтодекстрин, концентрат от суроватъчен протеин.
растителни масла: палмов олеин, рапица, царевица, кокос.
минерали: калциев лактат, магнезиев хлорид, калиев цитрат, натриев цитрат, железен сулфат, цинков сулфат, меден сулфат, манганов хлорид, калиев йодид.
витамини: C (L-аскорбинова киселина), PP (никотинамид), D - калциев пантотенат, A (ретинол палмитат), B1 (тиамин хидрохлорид), B2 (рибофлавин), B6 ​​(пиридоксин хидрохлорид), Sun (фолиева киселина), витамин K (фитоменадион), D3 (холекалциферол), B12 (цианокобаламин), D-биотин, инозитол, L - карнитин, таурин.
нуклеотиден премикс: цитидин-5'-монофосфат, уридин-5'-монофосфат, гуанозин-5'-монофосфат, аденозин-5'-монофосфат, инозин-5'-монофосфат.

Bellakt IMMUNIS 0-12

Адаптирана млечна формула с пробиотици за смесено или изкуствено хранене на здрави деца и деца с тенденция към чревна дисфункция. Препоръчва се в случаи на липса или липса на кърма от раждането до 12 месеца. Сместа съдържа витамини, макро- и микроелементи, необходими за хармоничния растеж и развитие на детето. Продуктът е обогатен с функционални компоненти, включително пребиотици и пробиотици (чието комплексно действие спомага за възстановяване на здравата чревна микрофлора, потискане на дисбиозата, а също така има стимулиращ ефект върху имунната система), както и лутеин. Сместа отговаря на международните изисквания за качеството на бебешката храна. Нето тегло: 400 грама.

Bellakt Ферментирало мляко

Адаптирана ферментирала млечна смес с пробиотици за хранене на здрави деца, деца с функционални храносмилателни разстройства с липса или липса на кърма от раждането до 6 месеца. Продуктът се препоръчва за профилактика на чревна дисбиоза, за да се намали рискът от развитие на чревни инфекции при дете. Ферментиралото мляко Bellakt 1 може да се използва непрекъснато като единствена смес. Сместа съдържа витамини, макро- и микроелементи, необходими за хармоничния растеж и развитие на детето. Продуктът е обогатен с функционални компоненти, включително пробиотици. Бифидобактерии B. Lactis BB-12 възстановяват здравата чревна микрофлора, потискат дисбиозата и имат стимулиращ ефект върху имунитета.

Bellakt Hypoallergenic

Суха хипоалергенна смес за превантивно диетично хранене на малки деца. Препоръчва се за смесено или изкуствено хранене на деца с риск от развитие на хранителни алергии, както и за лечение на леки алергии. Продуктът е направен на основата на частично разцепен суроватъчен протеин, който намалява алергенния потенциал на сместа и допринася за формирането на толерантност към протеините на кравето мляко.

Bellakt без лактоза

Безлактозна смес от мляко на прах за хранене на малки деца. Специален продукт за деца със специални хранителни нужди. Наличието на индикации за назначаването на тази смес се определя само от специалист. Продуктът се препоръчва за деца с непоносимост към лактоза, за деца, които са имали диария и трябва да възстановят храносмилането.

Бифимил

ИЗВЕЛЕН ОТ ПРОИЗВОДСТВОТО

Адаптираният детски течен ферментирал млечен продукт "Bifimil" е предназначен за хранене на деца от 3-месечна възраст до 1 година.
Това е хомогенна, умерено вискозна, леко вискозна течност с нарушен съсирек, кисел млечен вкус и мирис.
"Бифимил" се произвежда от висококачествено краве мляко, сметана, растително масло, суроватъчни протеини, въглехидрати: млечна захар, малцов екстракт или царевичен сироп, с добавка на витамини, таурин и минерални соли, ферментирали със закваска, приготвена от бактериалния препарат "Бифилат - D".

Бифидолакт

Бактериалният стартер Bifidolact-Iprovit се използва за приготвяне на ферментирал млечен продукт за деца на възраст над 9 месеца. Продуктът съдържа комплекс от специално подбрани пробиотични млечна киселина и бифидобактерии, които са характерни за нормалната чревна биоценоза на малки деца. Микроорганизмите, съставляващи стартерната култура, предотвратяват развитието на чревни инфекции, стимулират имунитета, неутрализират токсичните метаболитни продукти, нормализират чревната микрофлора и нейната активност, особено в случай на дисбактериоза и след антибиотична терапия. Препоръчва се за бебешка храна.

Beefiton

Производител: LLC "Firm" Laktovit ", Иркутска област, Ангарск

Ферментирал млечен продукт за хранене на деца от 8 месеца, направен от нормализирано мляко и стартерна култура от лактококи, пропионова киселина, оцетно-кисели бактерии, бифидобактерии. Полезните бактерии, които изграждат Bifitonchik, го правят незаменим продукт за храносмилателната система на бебетата. Тези бактерии възстановяват и поддържат здравословна чревна микрофлора, която от своя страна нормализира храносмилателните процеси. Препоръчва се също да включите този продукт в диетата на детето, когато приемате лекарства, които унищожават естествената микрофлора и антибиотици.

Състав: нормализирано мляко, стартерна култура, състояща се от лактококи, пропионова киселина и оцетно-кисели бактерии, бифидобактерии.
Срок на годност: 5 дни.

Производител: Nestlé, Холандия
ИЗВЕЛЕН ОТ ПРОИЗВОДСТВОТО


Съставът на заместителя на майчиното мляко "Bona" е разработен, като се вземе предвид максималното съответствие с естественото майчино мляко. Следователно, при липса на възможност за използване на кърма, заместителят "Bona" е по-предпочитан вариант от неразредено краве мляко или млечни смеси, приготвени от нас самите.

Пропорционалното съдържание на протеини, казеин и суроватъчен протеин в млякото, използвано за производството на заместител Bona, е коригирано с помощта на суроватъчен протеин с ниско съдържание на сол, така че да се доближи до протеиновия състав на естественото майчино мляко. По време на етапа на кърмене съотношението на суроватката към казеина в човешкото мляко варира, като средно е 60% до 40%. Заместителят на майчиното мляко „Бона“ е т.нар. адаптирана версия, т.е. протеиновият състав е коригиран за преобладаване на суроватъчния протеин: 60% суроватъчен протеин с 40% казеин. Съдържанието на аминокиселини в суроватката наподобява протеиновия състав на майчиното мляко, което улеснява асимилацията на бебето.

От друга страна, съдържанието на протеини в естественото неразредено краве мляко и ферментиралите млечни продукти, направени от него, достига 80% казеин, а суроватъчният протеин - само 20%. Общото съдържание на протеин в кравето мляко е повече от два пъти по-голямо от съответните стойности за естественото кърма и неговите заместители. Съдържанието на протеин, което идва с кравето мляко, се оказва твърде високо за дете под една година, кравето мляко се усвоява лошо и се усвоява. създаване на повишено натоварване на бъбреците на детето и метаболитната система. Заместител на майчиното мляко „Бона“ осигурява на детското тяло необходимите витамини и минерали. Съставът на хранителните вещества е в съответствие с препоръките на диетолога и законовите изисквания. Към заместителя "Bona" се добавя желязо в количество 7 mg / l, докато кравето мляко и млечните смеси, произведени от него, съдържат недостатъчно желязо за детето, а съдържанието на сол в продуктите "Bona" е намалено до ниво, съответстващо на естественото кърма, чрез добавяне на деминерализирана суроватка на прах. Факт е, че повишеното съдържание на сол е изключително вредно за кърмачетата. Така че, неразреденото краве мляко съдържа три пъти повече натрий в сравнение със заместителя..

Bebi Premium

Производител: Droga Kolinska, Словения

Ценова категория: евтини

Bebi Premium® адаптирано мляко за 0-6 месеца
Състав: обезмаслено мляко на прах, лактоза, растителни масла (палмово, соево, кокосово, рапично), галактоолигозахариди, суроватъчни протеини, олигофруктоза, минерали (калциев карбонат, калциев фосфат, калиев цитрат, калиев хидроксид, натриев хлорид, магнезиев хлорид, железен сулфат, Цинков сулфат, меден сулфат, калиев йодид, манганов сулфат, натриев селенит), витамини (ретинол ацетат, D3-холекалциферол, DL-алфа-токоферол ацетат, фитоменадион, L-аскорбинова киселина, тиамин хидрохлорид, рибофлавин, никотинамид, калциев D- пантотенат, пиридоксин хидрохлорид, D-биотин, фолиева киселина, цианокобаламин), холин хлорид, инозитол, таурин, L-карнитин, нуклеотиди (аденозин-5'-монофосфат, цитидин-5'-монофосфат, гуанозин-5'-монофосфат -5'-монофосфат, уридин-5'-монофосфат), емулгатор (соев лецитин), регулатор на киселинността (лимонена киселина).

Bebi Premium® адаптирано мляко за бебета от 6 до 12 месеца
Състав: Обезмаслено мляко, суроватъчни протеини, растителни масла (палма, соя, кокос, рапица), лактоза, витамини и минерали (ретинол ацетат, холекалциферол, токоферол ацетат, фитоменадион, аскорбинова киселина, тиамин хидрохлорид, рибофлавин D, никотинамид, калций, пиридоксин хидрохлорид, D-биотин, фолиева киселина, цианокобаламин, L карнитин, манганов сулфат, меден сулфат, калиев йодид, железен фосфат), таурин, холин, инозитол, селен.

Уини

Производител: ЗАО "Фирма Нутритек"

НЕ СЕ ПРОДАВА, ВЕРОЯТНО ИЗВЪН ПРОИЗВОДСТВОТО


Смес от мляко на прах адаптирана "VINNIE" за малки деца

Състав: обезмаслено мляко, деминерализирана суроватка на прах, растителни масла (кокосово, палмово, соево, царевично), малтодекстрин, минерали (калциев карбонат, калиев хлорид, калиев цитрат, натриев хлорид, железен сулфат, цинков сулфат, меден сулфат, манганов хлорид, калиев йодид, натриев селенит), витамини (аскорбинова киселина, токоферол ацетат, никотинамид, пантотенова киселина рибофлавин, ретинол ацетат, пиридоксин хидрохлорид, тиамин хидрохлорид, фолиева киселина, филохинон, d-биотин, холекалциферол, цианокобаламин) таурин, инозитол, L-карнитин, антиоксидант (аскорбил палмитат).

Виталакт

Vitalact е предназначен за малки деца (на възраст 1-3 години) и за диетично хранене. Може да се въведе в диетата на дете от 1 година.

Редовната употреба на Vitalact ви позволява да балансирате диетата на децата в съдържанието на най-важните хранителни и биологично активни вещества, необходими за нормалното функциониране на тялото.

Vitalact е бактериален стартер за приготвяне на ферментирал млечен продукт, съдържащ кефирна гъба, ацидофилен бацил и млечнокисели бактерии.
Vitalact се различава от обикновеното краве мляко и традиционните ферментирали млечни продукти с по-високо съдържание на дефицитни хранителни вещества (аминокиселини, триптофан, цистин, полиненаситени мастни киселини, витамини и минерали от естествен произход).

Състав: кефирна гъба, ацидофилен бацил, млечнокисели бактерии.

Галия

Производител: Gallia Danon, Франция

В момента НЕ СЕ ДОСТАВЯ ДО РУСИЯ

Gallia 1 - формула на мляко на прах за хранене на бебета от раждането до 6 месеца.
Състав: обезмаслено мляко, частично деминерализирана суроватка, растителни мазнини, лактоза, соев лецитин, таурин, карнитин, витамини, минерали, микроелементи.

Gallia 2 - млечна формула на прах за хранене на деца на възраст над 6 месеца.
Състав: обезмаслено мляко, растителни масла, лактоза, декстрин-малтоза, карнитин, витамини, минерали, микроелементи.

Gallia Digest Premium 1 - адаптирано мляко за бебета от раждането. Специална адаптирана адаптация за кърмачета Gallia Galia за деца с регургитация, приготвена с помощта на бифидобактерии, с гарантирана лактазна активност.

Gallia Digest Premium 2 - адаптирано мляко за 6 месеца. Специална адаптирана адаптация за кърмачета Gallia Galia за деца с регургитация, приготвена с помощта на бифидобактерии, с гарантирана лактазна активност.

Галия Лактофидус 1 - формула от раждането. Състав: Съдържа таурин, карнитин, казеин (40%), лактоза (100%), разтворими протеини (60%), мастни киселини, натрий, калий, хлор, калций, магнезий, фосфор, мед, цинк, манган, йод, желязо, витамини.

Gallia Lactofidus 2 - млечна формула от 6 месеца. Състав: обезмаслено мляко, растителни мазнини, лактоза, малто-декстрини, емулгатор, соев лецитин, витамини.

Galia Diargal от раждането - формулата на адаптираното мляко е адаптирана за хранене на бебе в случай на остра диария. Без лактоза. Заместителят Gallia не се използва за хранене на здраво бебе.

Дамил

Производител: Danone, Франция
В момента НЕ СЕ ДОСТАВЯ ДО РУСИЯ


DAMIL - формула от раждането. Модерна балансирана формула от ново поколение (заместител на кърмата), разработена и произведена с помощта на най-модерните технологии чрез агломерация на прах, има много висока разтворимост.

Основните характеристики на млечната формула DAMIL: - съставът е максимално близък до майчиното мляко - съотношението на суроватъчните протеини и казеина е 60:40, както в майчиното мляко - съдържанието на растителни мазнини се доближава до мастния състав на кърмата, което осигурява лесно усвояване и усвояване, минимизира риска от запек - оптималното съотношение на линолова и алфа-линоленова мастни киселини осигурява най-доброто усвояване в стомашно-чревния тракт - съдържа таурин, който е необходим за пълното развитие на тъканите на централната нервна система, образуването на ретината на окото, усвояването на мазнините, които не се произвеждат в тялото на новородено до 1,5 месеца, и допълнително влияе интелектуално развитие на детето - включено е лесно смилаемо желязо - фактор за профилактика на желязодефицитна анемия при деца от първата година от живота - бета-каротин - естествен антиоксидант - селен - профилактика на вирусни и бактериални инфекции, злокачествени тумори, миокардна дистрофия и други патологични състояния - обогатен с йод m - предотвратяване на състояния на йоден дефицит, особено в райони с ниско съдържание на йод във водата.
СЪСТАВ: Деминерализирана суроватка, палмово масло, соево масло, кокосово масло, рапично масло, обезмаслено краве мляко, лактоза, таурин, L-карнитин, минерали, витамини.

Damil Pepti е хипоалергенна формула за лечение, базирана на хидролизат на суроватъчен протеин за хранене на деца с алергии към протеини от краве мляко, соя и непоносимост към лактоза. За хранене от раждане на деца с алергии към протеини от краве мляко, соя и с непоносимост към лактоза; за хранене на деца с повишена предразположеност към алергични заболявания. Съдържа суроватъчен протеин хидролизат, въглехидрати (малтодекстрини, нишесте от тапиока, захароза), растителни масла, минерали (калиев хлорид, калиев цитрат, калциев карбонат, магнезиев хлорид, натриев цитрат, калциев фосфат, калциев хидроксид, железен сулфат, цинков сулфат, меден сулфат, манганов сулфат, манганов йодид, натриев селенат), витамини (ретинол ацетат, холекалциферол, токоферол ацетат, фитоменадион, тиамин хидрохлорид, рибофлавин, пиридоксин хидрохлорид, ниацин, фолиева киселина, цианокобаламин, пантозитинова киселина, таенотринуин).

Детолакт

Производител: Украйна, Киев, LLC "Фабрика за консервиране на млечно мляко за детски продукти"

Основната технология на адаптираната формула за сухо мляко Detolact е разработена от американската компания Abbott Laboratories, най-големият производител на бебешки храни в света..


"Detolact-1" е адаптирана млечна формула, предназначена за хранене на деца от раждането до една година.

"Detolact-2" е суха адаптирана млечна формула, обогатена с желязо, препоръчана за употреба от деца на възраст от пет месеца. Смята се, че именно на тази възраст тялото на детето е застрашено от дефицит на желязо..

Detolact Antireflux адаптирана адаптация за кърмачета за деца със синдром на регургитация и чревни колики; от първите дни на живота.

Detolact Bifidus адаптирана млечна формула за хранене на деца с дисбактериоза и функционален запек; от първите дни на живота.

Detolact Адаптирана формула с ниска лактоза за деца с намалена активност на ензима - лактаза; от първите дни на живота.

Detolact Plus е силно адаптирана млечна формула за хранене на деца от първите дни от живота.

Detolact - предварително адаптирана кърмачка за недоносени бебета и деца, родени с ниско телесно тегло; от първите дни на живота.

Detolact Soy - адаптирана формула за деца с алергия към протеини от краве мляко и / или с непоносимост към лактоза; от първите дни на живота.

Бебешко мляко "LASUNYA".

Мляко "MAMA" за бременни жени и кърмачки.

Палечка

Производител: Русия
ПРЕКРАТЕНО ПРОИЗВОДСТВО


Съвременните течни ферментирали млечни продукти за бебешка храна "Thumbelina" са предназначени за хранене на деца на възраст над 1 година с цел повишаване на общата устойчивост на организма, нормализиране на чревната микрофлора и предотвратяване на заболявания на храносмилателната система. Продуктите имат хомогенна, леко вискозна консистенция, бели с кремообразна сянка.
Произведено от специално обработено обезмаслено мляко с последващо добавяне на лизозим (или без него) и ферментирало с фермент, състоящ се от специално подбрани култури на млечна киселина и бифидобактерии с повишена антибиотична и протеолитична активност, обогатено с витамини С и РР.
В зависимост от използвания стартер се произвеждат следните видове продукти: „Thumbelina 1“, „Thumbelina 2“, „Thumbelina 3“.
Проведеното клинично тестване показа, че те имат защитни свойства, имат отчетлив клиничен ефект, в случай на чревна дисбиоза, те допринасят за възстановяването на нормалната колифлора..

Кабрита

Ценова категория: много скъпи

Адаптирана формула на основата на козе мляко Kabrita GOLD 100% не съдържа краве мляко. Съдържа хранителните вещества, необходими на детето за правилното физическо и психическо развитие и укрепване на имунната система..

Козето мляко е лесно смилаемо. Смесите от козе мляко Kabrita 1 GOLD са обогатени със съставки, които са от съществено значение за хармоничното развитие и растеж на вашето бебе. Kabrita 1 GOLD съдържа арахидова киселина (ARA), докозахексаенова киселина (DHA), линолова и линоленова мастни киселини, които допринасят за развитието на мозъка на детето.

Смеси Kabrita 1 GOLD също се отличават благоприятно с уникална комбинация от пребиотици и пробиотици. Нуклеотидите, пребиотиците (фруктоолигозахариди) и галактоолигозахаридите) в комбинация с живи пробиотици (bifidobacterias bifidobacterias BB-12 *) допринасят за правилното храносмилане и развитие на вашата имунна система бебе, козето мляко е лесно смилаемо.

Формулата с козе мляко може да бъде божи дар за родители на бебета, които не са подходящи за формула, съдържаща протеини от краве мляко и за които е доказано, че не са алергични към протеини от козе мляко. Непоносимостта към протеините от краве мляко е доста често срещана при кърмачетата и може да доведе до кожни проблеми, затруднено храносмилане и оплаквания, свързани с дихателната система.

Състав: Лактоза, растителни мазнини (мастен комплекс DigestX® (1,3-диолеол 2-палмитиол триглицерид), рапично масло, палмово масло, слънчогледово масло), концентрат от козе мляко, суроватъчен протеин, обезмаслено козе мляко на прах, хидролизирано царевично нишесте, пълно козе мляко на прах, фруктоолигозахариди, галактоолигозахариди, минерали, рибено масло (източник на DHA), арахидонова киселина, витамини, таурин, холин хлорид, холин битартрат, нуклеотиди (цитидин-5-монофосфатен дизатрий, уридин-5-монофосфат дизатриум-5-аденофосфат, инозин-5-монофосфатен дизатрий, гуанозин-5-монофосфатен дизатрий), бифидобактерии (бифидобактерии, BB-12®), мезоинозитол.

Здрав

За деца от 8 месеца.
Ферментирана млечна смес Krepysh - предназначена за изкуствено и смесено хранене на деца според схемата на хранене, предписана от лекаря.

Състав: нормализирано краве мляко, малтодекстрин, витамини С, В1, желязо, закваска.

Bifidokefir Krepish за бебешка храна (от 8 месеца)
Състав: нормализирано мляко с използване на кефирни гъби и бифидобактерии за начална култура.

Kefir Krepysh е предназначен за бебешка храна (от 8 месеца)
Състав: нормализирано мляко, използващо мая с кефир.

Стерилизирано мляко Krepysh (от 8 месеца) - предназначено за изкуствено и смесено хранене на деца според схемата на хранене, предписана от лекаря.
Състав: натурално нормализирано мляко.

Извара Krepysh (от 6 месеца) е предназначена за директна консумация като допълващи храни за деца от 6-месечна възраст.
Състав: направен от нормализирано мляко, използвайки стартерна култура на базата на мезофилни лактококи.

Лактофидус

Производител: Gallia Danon, Франция

В момента НЕ СЕ ДОСТАВЯ ДО РУСИЯ

Обезмаслено мляко, растителни мазнини, лактоза, малто-декстрини, емулгатор, соев лецитин, витамини.

Хлапе 1

Производител: Русия, Истра-Нутриция, Истра

Ценова категория: евтини

Деца от раждането

Състав: деминерализирана суроватка, смес от растителни масла (палмово, рапично, кокосово, слънчогледово), малтодекстрин, обезмаслено мляко, лактоза, концентрат от суроватъчен протеин, минерали, витаминен комплекс, микроелементи, холин, соев лецитин, таурин, инозитол, L- триптофан, L-карнитин.

Хлапе 2

Деца от 6 месеца

Ценова категория: евтини

Прахообразна млечна смес Malysh Istrinsky с овесени ядки, елда, оризово брашно е предназначена за хранене на деца от 6 месеца.

Състав: обезмаслено мляко на прах, смес от растителни масла (рапица, палма, кокос, слънчоглед, соев лецитин, сложна хранителна добавка (витамин С, витамин Е, соев лецитин)), пудра захар, овесено брашно, малтодекстрин, минерали, витамини, холин, L-карнитин.

Бебе 1

Производител: Русия, Истра-Нутриция, Истра

Ценова категория: евтини

Адаптираната суха млечна формула Malyutka 1 с диетични фибри и нуклеотиди е предназначена за хранене на деца от раждането.

Знакът за осигуряване на качеството Nutricia потвърждава, че продуктите за бебешки храни се произвеждат в съответствие със стандартите за качество на европейска компания. Формула за бебешко мляко Malyutka е направена от естествени съставки, без добавена захар, изкуствени оцветители и консерванти; отсъствието на генетично модифицирани организми в продукта се потвърждава от независими проучвания.

Състав: суха деминерализирана млечна суроватка, смес от масла (рапица, палма, кокос, слънчоглед, сложна хранителна добавка (витамин С, витамин Е, соев лецитин)), обезмаслено мляко на прах, малтодекстрин, инулин, минерали, витамини, таурин, нуклеотиди, L-карнитин.

Бебе 2

Производител: Русия, Истра-Нутриция, Истра

Ценова категория: евтини

Следващата адаптирана формула за сухо мляко Malyutka 2 с диетични фибри и нуклеотиди е предназначена за хранене на деца от 6 месеца.

Състав: суха деминерализирана млечна суроватка, смес от масла (рапица, палма, кокос, слънчоглед, сложна хранителна добавка (витамин С, витамин Е, соев лецитин)), обезмаслено мляко на прах, малтодекстрин, инулин, минерали, витамини, таурин, нуклеотиди, холин, L-карнитин.

Бебе 3

Производител: Русия, Истра-Нутриция, Истра

Ценова категория: евтини


Формулата на прах от мляко Malyutka 3 с диетични фибри и нуклеотиди е предназначена за хранене на деца от 1 година, които са станали по-големи и по-активни. Въпреки това те все още се нуждаят от специално допълнително хранене, което ще се превърне в заместител на кравето мляко, чието използване може да доведе до неблагоприятни ефекти..

Състав: малтодекстрин, обезмаслено мляко на прах, смес от масла (рапица, палма, кокос, слънчоглед, сложна хранителна добавка (витамин С, витамин Е, соев лецитин)), инулин, минерали, комплекс от витамини, холин, нуклеотиди, L-карнитин.

Ферментирало мляко бебе

Производител: Русия, Истра-Нутриция, Истра

Ценова категория: евтини

Деца от раждането до 1 година

Състав: обезмаслено мляко, малтодекстрин, концентрат на суроватъчен протеин, деминерализирана суроватка, смес от растителни масла (палма, рапица, кокос, слънчоглед, Mortierella alpina), лактоза, минерали, витаминен комплекс, емулгатор соев лецитин, таурин, микроелементи, стартерна култура (млечнокисели бактерии, бифидобактерии), холин. Може да съдържа следи от глутен.

Мамако

Ценова категория: много скъпи

MAMAKO 1 адаптирана формула от козе мляко за бебета на възраст от 0 до 6 месеца.

Близостта на козето мляко в структурата и състава на протеините и мазнините до майчиното мляко намалява риска от алергии и улеснява храносмилането, което е особено важно през първите месеци след раждането, докато млякото е единствената храна за бебето.

Млечна формула MAMAKO 1 е напълно адаптирана формула по отношение на съотношението на суроватъчни протеини и казеин, поради което тя е максимално близка по своя състав до майчиното мляко и може да действа като основна храна на детето веднага след раждането.

Включването на пребиотик и нуклеотиди в сместа допринася за формирането на правилната чревна микрофлора и развитието на естествен имунитет, което е особено важно в такава ранна възраст..

Мамекс

В момента НЕ СЕ ДОСТАВЯ ДО РУСИЯ

Mamex без лактоза - специализирана (терапевтична) адаптирана млечна формула за синдром на диария и непоносимост към лактоза за деца от раждането.
Характеристики: не съдържа лактоза, източникът на въглехидрати са малтодекстрините, които лесно се усвояват и усвояват; балансираният спектър от 100% растителни мазнини е близък до мастния състав на кърмата; съдържа карнитин, който подобрява метаболизма на мазнините; съдържа 100% млечни протеини 1,46 g на 100 ml - оптимално усвояване на протеина през периода на възстановяване, растеж и развитие; съотношение казеин: суроватъчен протеин - 50:50; ниско осмоларно бъбречно натоварване; съдържа таурин за пълноценно развитие на централната нервна система, повишаване на зрителната острота, усвояване на мазнините; бета-каротин - естествен антиоксидант.

Mamex е формула за хранене на бебета от раждането до 6 месеца, съдържа всички хранителни вещества за растящия организъм, включително всички основни витамини и минерали. Съставът на този продукт напълно отговаря на препоръчаните стандарти на СЗО.
Характеристики: балансираният спектър от растителни мазнини е близък до мастния състав на кърмата, което осигурява лесно храносмилане и усвояване, минимизира риска от запек. Оптималното съдържание на протеин допринася за бързия растеж и пълното развитие на детето. Подобно на кърмата, съдържа олигозахариди с бифидогенни свойства, стимулиращи чревната перисталтика, предотвратяващи запек и чревни инфекции.

Mamex 2 - млечна формула за хранене на бебета от 6 месеца. до 1 година, съдържа всички хранителни вещества за растящия организъм, включително всички основни витамини и минерали. Съставът на този продукт напълно отговаря на препоръчаните стандарти на СЗО.
Характеристики: балансираният спектър от растителни мазнини се доближава до мастния състав на майчиното мляко, което осигурява лесно смилане и усвояване.
Рискът от запек е сведен до минимум.
Оптималното съдържание на протеин насърчава бързия растеж и пълното развитие на детето.
Подобно на кърмата, съдържа олигозахариди с бифидогенни свойства, стимулиращи чревната перисталтика, предотвратяващи запек и чревни инфекции.


Mamex 2 Night Formula е адаптирано мляко за последно хранене преди лягане. Не е заместител на кърмата, но допълва твърдите храни като млечните формули.


Mamex 2 Night Formula съдържа олигозахариди, които са естествени предбиотици и стимулират растежа на чревната бифидофлора, осигуряват равномерно разпределение на храната в стомашно-чревния тракт и намаляват риска от диария.
Формулата Mamex 2 Night съдържа 15 минерала, включително калций, който допринася за нормалното образуване на мускулно-скелетната тъкан и предотвратяването на рахит, фосфор и други. (Ca: P = 1,5: 1 - оптималното съотношение за асимилация).
Добавянето на желязо осигурява профилактика на желязодефицитна анемия, подобрява кръвообразуването.
Ниското съдържание на натрий намалява бъбречния стрес.


Основни характеристики: специално предназначени за деца на възраст над 6 месеца; за да даде на детето усещане за ситост и да осигури лесно храносмилане, се добавя специално оризово нишесте; Съдържа екологично чисти растителни масла с високо съдържание на линолова (омега-6) алфа-линолова (омега-3) полиненаситени мастни киселини; съдържа набор от витамини и минерали, необходими за пълноценното развитие на детето; съдържа таурин за осигуряване на цялостно психическо и физическо развитие на детето; съдържа бета-каротин - естествен антиоксидант.
Състав: деминерализирана суроватка, обезмаслено мляко, растителни масла (палмово, кокосово, слънчогледово, соево), лактоза, суроватка, олигозахариди, соев лецитин, таурин, фолиева киселина, витамини и минерали, включително бета-каротин и селен.


Забележка: добавянето на селен към храните за кърмачета намалява риска от развитие на вирусни и бактериални инфекции; злокачествени новообразувания; миокардна дистрофия; намаляване на производството на хормони на щитовидната жлеза Т3, Т4; косопад; чернодробна дисфункция и др..

Млечна формула MD mil SP Коза

Ценова категория: много скъпи


Деца от раждането

 • Липсата на алфа-S1-казеинов протеин в козето мляко намалява риска от хранителни алергии, суроватъчните протеини в MD Mil SP Goat подобряват храносмилането.
 • Съотношение на мастни киселини. Оптималното съотношение на омега-6 към омега-3, равно на 7: 1, се счита за изкуствено хранене. MD Mil SP Goat е единствената формула на основата на козе мляко, произведена в съответствие с тази препоръка, приета от Асоциацията на Асоциацията на немските, австрийските и швейцарските хранителни дружества (DACH).
 • Пребиотици (галакто-олигозахариди) в MD mil SP Коза - отлична профилактика на дисбиоза.
 • MD mil SP Козе е единствената смес от козе мляко, при която осмоларността в първата и втората формула е съответно 278 и 258 mOsm / kg, т.е. натоварването на бъбреците е сведено до минимум.

Състав: Лактоза, растителни масла (високоолеинова палма *, кокос, рапица с ниско съдържание на ерукова киселина, високоолеинов слънчоглед и слънчоглед), частично обезмаслено козе мляко, концентрат от суроватъчен протеин от козе мляко, галактоолигозахариди, натриев цитрат, соев лецитин, цитрат, дикалциев фосфат, калциев карбонат, калиев цитрат, калиев хлорид, масло от Mortierella Alpina (ARA), водораслово масло (DHA), натриев аскорбат, холин хлорид, таурин, мио-инозитол, железен сулфат, натриев цитидин-5'-монофосфат, L-карнитин, DL-алфа-токоферол ацетат, цинков сулфат, натриев уридин-5'-монофосфат, ретинол ацетат, никотинамид, натриев аденозин-5'-монофосфат, холекалциферол, натриев гуанозин-5'-монофосфат, натриев инозин-5 ' -монофосфат, калциев D-пантотенат, цианокобаламин, меден сулфат, фитоменадион, пиридоксин хидрохлорид, тиамин хидрохлорид, рибофлавин, калиев йодид, фолиева киселина, манганов сулфат, биотин, натриев селенит).

* високоолеиновото палмово масло е уникален източник на витамин А. Палмовото масло е необходимо и за повишаване нивата на холестерола, което е изключително важно за деца под 2-годишна възраст, тъй като през този период мозъкът и централната нервна система на детето се развиват много по-бързо и по-интензивно.

MD mil Standard (0-12)

Производител: Hochdorf Nutritek AG, Швейцария.

MD Mil Standard е адаптирана формула за сухо мляко за хранене на деца от раждането до 12 месеца. Обогатен с пребиотици, селен, таурин, инозитол.
Съставът на MD Mil Standard е разработен от водещи диетолози и педиатри от Руската федерация и отговаря на хигиенните изисквания за качество и безопасност на бебешките храни, одобрени от Министерството на здравеопазването на Руската федерация, Научния комитет по храненето на Европейската общност. MD Mil Standard се произвежда в Швейцария.
MD Mil Standard съдържа уникален антиоксидантен комплекс (бета - каротин, селен, таурин, манган) за защита на телесните клетки на бебето от вредни фактори на околната среда.
MD Mil Standard съдържа биологично важни хранителни вещества (холин, инозитол, L-карнитин, биотин), които участват в формирането на централната нервна система и мозъка на детето, сърдечно-съдовата система, мембраните на телесните клетки и метаболизма на мазнините.
Комбинацията от диетични фибри, антиоксидантен комплекс и биологично активни хранителни вещества има благоприятен ефект върху укрепването на имунитета на детето и подобрява устойчивостта към инфекции.

Състав: обезмаслено мляко, лактоза, растителни масла (палмово, кокосово, рапично, слънчогледово), концентрат от суроватъчен протеин, галактоолигозахариди, минерали (натрий, калиев калций, магнезий, фосфор, хлориди, желязо, цинк, мед, йод, манган, селен), витамини (вит. А, бета - каротин, вит. D, вит. Е, вит. В1, В2, В6, В12, ниацин, пантотенова киселина, фолиева киселина, вит С, вит. К, биотин), соев лецитин, моно - / диглицериди на мастни киселини, аскорбил - палмитат, холин, таурин, инозитол, L-карнитин), нуклеотиди.

MD mil PKU

Производител: HERO ESPANA, S.A., Испания.

MD mil PKU е терапевтична храна на основата на аминокиселини без фенилалин, предназначена за хранене на деца с фенилкетонурия.Съдържа балансирана смес от несъществени и незаменими аминокиселини, въглехидрати, мазнини, витамини и микроелементи. Линията съдържа продукти както за деца от раждането, така и за деца над 1 година, както и за възрастни и бременни жени.

Състав: Аминокиселини (L-левцин, L-тирозин, L-глутамин, L-аспарагинова киселина, L-пролин, L-лизин, L-валин, L-аргинин, L-глутаминова киселина, L-изолевцин, L-треонин, L-серин, L-глицин L-аланин, L-хистидин, L-цистеин, L-триптофан, L-метионин), захароза, малтодекстрин, захароза, хидролизирано царевично нишесте, растителни масла (палмово, кокосово, слънчогледово и рапично семе), минерали, естери на лимонена киселина и моно- и диглицериди на мастни киселини, витамини, соев лецитин, холин, таурин, инозитол, карнитин.

Milupa milumil

Изкуствена млечна формула за бебета от момента на тяхното раждане. Наситен е с комплекс от галакто- и фруктоза-олигозахариди (0,8g / 100ml), Омега 3 и 6 мастни киселини.Предназначен е за бебета от момента на раждането им до 6-месечна възраст, ако кърменето е невъзможно или недостатъчно. Милумил 2 може да се използва за хранене след 6 месеца..

Състав: Деминерализирана суроватка на прах, растителни масла (палмово, рапично, кокосово, слънчогледово, едноклетъчно), млечна лактоза, обезмаслено мляко на прах, галактоолигозахариди (от мляко), концентрат от суроватъчен протеин, фруктоолигозахариди, калциев карбонат, рибено масло, калиев хлорид, трикалиев цитрат, магнезиев хлорид, L-аскорбинова киселина, холин хлорид, соев лецитинов емулгатор, таурин, натриев L-аскорбат, тринатриев цитрат, железен сулфат, DL-алфа-токоферилацетат, цинков сулфат, натриева сол на уридин-5'-монофосфат, цитидин -5'-монофосфат, инозитол, аденозин-5'-монофосфат, натриева сол на инозин-5'-монофосфат, никотинамид, L-триптофан, натриева сол на гуанозин-5'-монофосфат, калциев D-пантотенат, птероилмоноглутаминова киселина, сулфат медииран ретинил палмитат, DL-алфа-токоферол, D-биотин, цианокобаламин, тиамин хидрохлорид, холекалциферол, пиридоксин хидрохлорид, манганов сулфат, калиев йодид, натриев селенит, фитоменадион.

Milktelli

Производител: Германия
В момента НЕ СЕ ДОСТАВЯ ДО РУСИЯ


Суха адаптирана млечна формула за смесено и изкуствено хранене на деца от първата година от живота.
Съдържа таурин.
Не съдържа консерванти.
Не съдържа оцветители и аромати.
Без глутен.
Без кристална захар.
Съдържа лактоза.

Състав: Обезмаслено мляко, растителни масла, лактоза, витамини.

NAN Optipro

Производител: Швейцария
Ценова категория: средна


Деца от раждането.

Замяна Nestle NAN 1 - млечна формула от първокласен клас. Предназначен за хранене на здрави бебета от раждането в случаите, когато кърменето е невъзможно. Тя ще осигури на детето ви всички хранителни вещества, необходими за оптималното му физическо и психическо развитие..

Състав: деминерализирана суроватка, обезмаслено мляко, лактоза, растителни масла, суроватъчен протеин, калциев цитрат, калиев цитрат, рибено масло, соев лецитин, натриев хлорид, L-аргинин, магнезиев хлорид, калциев хлорид, таурин, нуклеотиди, L-хистидин, сулфат желязо, инозитол, цинков сулфат, L-карнитин, меден сулфат, калиев йодид, манганов сулфат, натриев селенат, витамини.

NAN 2

Ценова категория: средна

Деца от 6 месеца до 1 година и шест месеца

NAN® 2 е напълно балансирана, готова за пиене формула, която осигурява на вашето бебе всички хранителни вещества, необходими за оптимално физическо и психическо развитие и спомага за укрепване на имунната система. Формулата NAN® 2 е предназначена за хранене на здрави бебета от 6 месеца и в случаите, когато кърменето не е възможно. NAN® 2 не може да служи като заместител на кърмата през първите 6 месеца от живота.

Състав: вода, обезмаслено мляко, лактоза, малтодекстрин, растителни масла (палмов олеин, ниско ерудирано рапично масло, слънчогледово масло, масло от Mortierella alpina), суроватъчен протеин, калциев глицерофосфат, калциев цитрат, соев лецитин, калиев цитрат, витамини, рибено масло, натриев хлорид, натриев цитрат, магнезиев хлорид, железен сулфат, цинков сулфат, меден сулфат, калиев йодид, манганов сулфат, натриев селенат.

NAN ферментирало мляко

Производител: Швейцария
Ценова категория: средна

NAN Ферментирало мляко 1 е напълно балансирана суха ферментирала млечна смес, която ще осигури на детето всички хранителни вещества, необходими за неговото хармонично развитие. NAN ферментирало мляко 1 помага за нормализиране на микрофлората, подобряване на храносмилането и защита срещу чревни инфекции; насърчава развитието и укрепването на имунитета на бебето.

OPTIPRO протеин е оптимизиран протеинов комплекс, който осигурява необходимото количество протеин за оптимален растеж и развитие на бебето, без претоварване на незрелите му органи; лесно смилаем. Live Bifidobacterium BL помага за укрепване на имунитета на вашето бебе и поддържане на здрава чревна микрофлора.

БИО ферментационна смес и живи бифидобактерии:

 • подобряват процесите на храносмилане
 • поддържат здравословна чревна микрофлора
 • помагат за защита срещу чревни инфекции

Майчиното мляко е идеалната храна за бебето. Кърменето трябва да продължи възможно най-дълго. Посъветвайте се с вашия медицински специалист за съвет, преди да решите дали да храните с адаптирано мляко с адаптирано мляко. Възрастовите ограничения са посочени върху опаковките на стоките в съответствие със законодателството на Руската федерация. Формулата е предназначена за хранене на здрави бебета от раждането в случаите, когато кърменето не е възможно. Продуктът е направен от суровини, произведени от специално подбрани доставчици, без използването на генетично модифицирани съставки, консерванти, оцветители и аромати.

Състав: деминерализирана суроватка, лактоза, растителни масла (палмов олеин, масло от рапично семе, кокосово масло, слънчогледово масло), обезмаслено мляко, картофено нишесте, царевично нишесте, малтодекстрин, калциев цитрат, соев лецитин, калиев цитрат, магнезиев хлорид, натрий, L-фенилаланин, калциев хлорид, таурин, L-хистидин, железен сулфат, цинков сулфат, инозитол, култура на термофилни бактерии (не по-малко от 107 CFU / g), култура на бифидобактерии (не по-малко от 106 CFU / g), L-карнитин, меден сулфат, калиев йодид, манганов сулфат, биотин, натриев селенат.

NAN PRE

Продуцент: "Nestle", Русия

Деца от раждането до 3 години

PreNAN® е формула на мляко на прах за хранене на недоносени бебета с ниско тегло. Той ще отговори на повишените изисквания на недоносеното бебе за хранителни вещества, необходими за бърз растеж и развитие. Формулата PreNAN® е предназначена за хранене на недоносени бебета и бебета с ниско тегло при раждане.

галактоземия
непоносимост към глюкоза-галактоза
алергия към протеини от краве мляко

Състав: малтодекстрин, суроватъчен протеин, обезмаслено мляко, средноверижни триглицериди, растителни масла (слънчогледово масло, рапично масло с ниско еруково съдържание, палмов олеин, масла от Crypthecodinium cohnii и Mortierella alpina), калциев фосфат, калиев цитрат, калциев цитрат, соев гистин, натриев хлорид, натриев цитрат, витамини, магнезиев хлорид, L-аргинин, L-цистин, таурин, железен сулфат, холин битартрат, нуклеотиди, цинков сулфат, инозитол, L-карнитин, калциев пантотенат, меден сулфат, калиев йодид, калиев хлорид, лактоза, биотин, натриев селенат.

NAN 1 хипоалергичен OPTIPRO

Деца от раждането до 1 година
Суха смес Nestle NAN Hypoallergenic 1 OPTIPRO е специално разработена за хранене на бебета от раждането в случаите, когато кърменето е невъзможно. Той има балансиран състав и осигурява на бебето всички хранителни вещества, необходими за хармонично физическо и психическо развитие. Тази хипоалергенна смес намалява риска от алергии. Благодарение на уникалния комплекс OPTIPRO HA, детето получава точно толкова протеин, колкото му е необходимо, а живите BL бифидобактерии помагат за укрепване на имунитета му. Сместа е направена от висококачествени суровини и не съдържа генетично модифицирани съставки, консерванти, оцветители и аромати. Тя има приятен вкус и със сигурност ще зарадва бебето. Ако детето вече е алергично към протеини от краве мляко, е необходимо да се консултирате с лекар. Въвеждането на друга формула, както и краве мляко, трябва да се прилага под наблюдението на медицински специалист.

Състав: лактоза, растителни масла (слънчоглед, кокосово масло, рапица, палма, масло от Mortierella alpina), частично хидролизиран суроватъчен протеин, калциев фосфат, магнезиев хлорид, калиев хидроксид, калиев хлорид, малтодекстрин, рибено масло, L-аргинин, фосфат калий, натриев хидроксид, витамини (С, пантотенова киселина, PP, E, B2, A, B1, B6, фолиева киселина, D3, K1, B12, биотин), натриев хлорид, L-хистидин, холин, L-тирозин, таурин, инозитол, железен сулфат, L-карнитин, цинков сулфат, култура на бифидобактерии (най-малко 106 CFU / g), нуклеотиди, меден сулфат, манганов сулфат, калиев йодид, натриев селенат.

NAN Antireflux

Деца от раждането до 1 година и шест месеца

NAN® Anti-Reflux е частично хидролизирана смес от суроватъчен протеин, която помага за премахване на регургитацията при кърмачета.

L. reuteri е пробиотична култура, която намалява честотата на регургитация 3 пъти, има благоприятен ефект върху храносмилането на бебето и насърчава развитието на здрава чревна микрофлора.

Хипоалергичен протеин OPTIPRO® HA е оптимизиран хипоалергенен протеинов комплекс, който поради умерената хидролиза намалява риска от развитие на алергии към протеини от краве мляко и е лесно смилаем. Естественото нишесте увеличава вискозитета на сместа, като по този начин намалява честотата на регургитация.

Състав: лактоза, растителни масла (слънчогледово, кокосово, рапично ниско еруково), картофено нишесте, частично хидролизиран суроватъчен протеин, смес от витамини и микроелементи, L-аргинин, L-хистидин, холин, L-тирозин, таурин, инозитол, L-карнитин, нуклеотиди, биотин, култура на лактобацили L. reuteri (не по-малко от 10 6 CFU / g).

NAN без лактоза

Деца от раждането до 3 години

NAN® Lactose Free е пълна хранителна формула за деца с дефицит на лактаза. Формулата без лактоза NAN® е предназначена да замести млякото в диетата на кърмачета и малки деца, страдащи от непоносимост към лактоза и след диария.

L. reuteri е пробиотична култура, която има благоприятен ефект върху храносмилането на бебето и насърчава оптималното развитие на чревната микрофлора. NAN® без лактоза съдържа нуклеотиди за бързо възстановяване на чревната лигавица.

NAN® без лактоза е предназначен за хранене на деца със специални хранителни нужди. Използва се само по указание на лекар. Галактоземия, глюкозо-галактозен дефицит. Продуктът е направен от суровини, произведени от специално подбрани доставчици без използване на генетично модифицирани съставки, консерванти, оцветители и аромати.

Състав: глюкозен сироп, растителни масла (палмов олеин, ниско еруково рапично масло, кокос, слънчоглед, водорасли, мая), суроватъчни протеини, казеин, калциев цитрат, соев лецитин, малтодекстрин, калиев хидроксид, калиев хлорид, фосфорна киселина, хлорид магнезий, регулатор на киселинността (лимонена киселина), калциев фосфат, натриев хидроксид, витамини, холин, таурин, железен сулфат, инозитол, L-карнитин, цинков сулфат, нуклеотиди, меден сулфат, манганов сулфат, калиев йодид, калциев хидроксид, натриев селенат, култура на лактобацили L. reuteri (не по-малко от 106 CFU / g).

NAN антиколици

Деца от раждането до 6 месеца

Nestle NAN суха млечна смес Антиколици предотвратява чревни колики при новородени.
Lactobacillus L. reuteri е активна пробиотична култура, която подпомага храносмилането на вашето бебе, значително намалява времето на плач при колики и насърчава здравата чревна флора на вашето бебе.

Състав: Малтодекстрин, растителни масла (високоолеиново слънчогледово масло, кокосово масло, рапично ниско ерудирано масло, слънчогледово масло, палмов олеин, масло от Mortierella Alpina), лактоза, частично хидролизиран суроватъчен протеин, калциев фосфат, магнезиев хлорид, калиев хидроксид, калиев хлорид мазнини, L-аргинин, калиев фосфат, натриев хидроксид, витаминен комплекс (С, пантотенова киселина, PP, E, B2, A, B1, B6, фолиева киселина, D3, K1, B12, биотин), L-хистидин, натриев хлорид, холин, L-тирозин, таурин, инозитол, железен сулфат, нуклеотиди, L-карнитин, цинков сулфат, култура на лактобацили (не по-малко от 8,9x105 CFU / g), меден сулфат, манганов сулфат, калиев йодид, натриев селенат.

NAN ферментирало мляко

Деца от раждането до 1 година и шест месеца

NAN Ферментирало мляко 1 е напълно балансирана суха ферментирала млечна смес, която ще осигури на детето всички хранителни вещества, необходими за неговото хармонично развитие. NAN ферментирало мляко 1 помага за нормализиране на микрофлората, подобряване на храносмилането и защита срещу чревни инфекции; насърчава развитието и укрепването на имунитета на бебето.

OPTIPRO протеин е оптимизиран протеинов комплекс, който осигурява необходимото количество протеин за оптимален растеж и развитие на бебето, без претоварване на незрелите му органи; лесно смилаем. Live Bifidobacterium BL помага за укрепване на имунитета на вашето бебе и поддържане на здрава чревна микрофлора.

Състав: деминерализирана суроватка, лактоза, растителни масла (палмов олеин, масло от рапично семе, кокосово масло, слънчогледово масло), обезмаслено мляко, картофено нишесте, царевично нишесте, малтодекстрин, калциев цитрат, соев лецитин, калиев цитрат, магнезиев хлорид, натрий, L-фенилаланин, калциев хлорид, таурин, L-хистидин, железен сулфат, цинков сулфат, инозитол, култура на термофилни бактерии (не по-малко от 107 CFU / g), култура на бифидобактерии (не по-малко от 106 CFU / g), L-карнитин, меден сулфат, калиев йодид, манганов сулфат, биотин, натриев селенат.

Нестоген

Ценова категория: евтини

Деца от раждането до 1 година и шест месеца
Nestogen 1 е предназначен за хранене на здрави бебета от раждането и е млечният компонент на диетата на бебето, когато кърменето не е възможно. Сместа съдържа протеинов компонент, както и балансиран комплекс от витамини и минерали за хармоничен растеж и развитие.

Nestogen 1 Blend съдържа Prebio Natural Diet Fiber (GOS / FOS Prebiotics) за подпомагане на храносмилането и насърчаване на редовното движение на червата. Lactobacillus L. reuteri, включен в сместа, подпомага узряването на храносмилателната система, насърчава формирането на здрава микрофлора и ефективно намалява коликите, регургитацията и дискомфорта при бебето.

Състав: обезмаслено мляко, деминерализирана суроватка, малтодекстрин, лактоза, смес от растителни масла (рапично семе с ниска ерука, слънчоглед, високоолеинов слънчоглед, кокос), млечна мазнина, пребиотици (галактоолигозахариди (GOS) и фруктоолигозахариди), калциев цитрат (FOS) витаминен комплекс, калиев цитрат, магнезиев хлорид, натриев хлорид, калциев хлорид, калиев хлорид, таурин, железен сулфат, култура на лактобацилус Lactobacillus reuteri, цинков сулфат, L-карнитин, меден сулфат, калиев йодид, натриев селенат. Направено с обезмаслено мляко и суроватка.

Нестоген с ниско съдържание на лактоза

Деца от раждането до 1 година и шест месеца

Nestogen® Low Lactose Blend е пълноценна суха смес с ниско съдържание на лактоза. Сместа може да се използва като единствен източник на хранене за деца от раждането в случаи на дефицит на лактаза, както и след диария. Ниско ниво на лактоза за корекция на лактазен дефицит. Нуклеотиди за възстановяване на целостта на чревната лигавица след диария. Ниска осмоларност за лесно усвояване.

Състав: глюкозен сироп, малтодекстрин, растителни масла (палмов олеин, рапица, кокос, слънчоглед), млечен протеин на прах, соев лецитин, витамин и минерални премикси, нуклеотиди, L-карнитин.

Натал

Производител: Nutricia Cuijk BV, Холандия

В момента НЕ СЕ ДОСТАВЯ ДО РУСИЯ


Nenatal е специална формула за кърмачета за хранене на недоносени и бебета с ниско тегло.

Показания за употреба: недоносени бебета - бебета, родени с тегло под 2500 g
Хранителната стойност:
Протеини: 2,2 g / 100 ml готова смес - количеството протеин е малко по-голямо, това е необходимо, за да се отговори на повишената нужда от деца от тази група
съотношение казеин: суроватъчен протеин = 40: 60
с добавен таурин (5,5 mg / 100 ml) - тауринът е малко по-висок, отколкото в обикновената млечна формула, тъй като недоносените и малките бебета се нуждаят повече от това хранително вещество
Мазнини: 4,4 g / 100 ml готова за употреба формула - малко по-висока, за да отговори на повишените енергийни нужди на тази група деца
балансирана комбинация от растителна (90%) и млечна мазнина (10%)
оптимално съотношение на линолова и алфа-линоленова киселини, необходими за образуването на мозъчни структури
Въглехидрати: 8 g / 100 ml от готовата смес - 50% лактоза, 50% царевичен сироп - тази комбинация от въглехидратни компоненти улеснява смилането на сместа, тъй като тази група деца има намаляване на активността на лактазния ензим
Минерали, витамини, микроелементи:
в съответствие с международните и руските стандарти и препоръки
Съотношение Ca: P = 2: 1 - е идеално и насърчава по-добрата минерализация на костите
повишено съдържание на желязо (0,9 mg / 100 ml) - това е необходимо за тази група деца, тъй като запасите от желязо в тялото им са много по-ниски, отколкото при децата, родени навреме
Енергийна стойност: 80 kcal / 100 ml готова смес
насърчава по-бързото наддаване на тегло
ви позволява да осигурите на тялото повече енергия в относително малко количество храна

Състав: царевичен сироп, растителни масла, частично обезмаслено мляко, суроватъчен протеин, лактоза, минерали, витамини, инозитол, таурин, L-карнитин, микроелементи.

Новолакт

ИЗВЕЛЕН ОТ ПРОИЗВОДСТВОТО


Сух млечен продукт "Novolact MM" е предназначен за смесено и изкуствено хранене на недоносени бебета от първите дни от живота с липса или липса на майчино мляко.
Продуктът "Novolact MM" е фин прах, получен от смес от пълномаслено и обезмаслено краве мляко, сметана, царевично масло, свинска мазнина или кокосово масло, концентрат от суроватъчен протеин, сушен царевичен сироп, глюкоза или захар - пясък, витамини, минерални соли.
Продуктът е първата домашна формула за хранене на недоносени бебета. Съставът му е разработен, като се вземат предвид нуждите на определената категория деца от хранителни вещества, енергия, витамини и микроелементи..

Novolakt 1 е съвременен адаптиран продукт, предназначен за хранене на новородени бебета през първите 3-4 месеца от живота. Това е фин сух прах с кремав цвят. Разтворена - хомогенна течност.
Произвежда се от смес от краве мляко, сметана, царевично масло, концентрат от суроватъчен протеин, малцов екстракт, рафинирана млечна захар, витамини и минерали чрез уплътняване на сместа и последващо изсушаване. Продуктът е обогатен с таурин.
Не изисква кипене, когато се разтвори. По отношение на хранителната и биологичната стойност той отговаря на изискванията за заместителите на кърмата и има висока клинична ефективност.

Адаптирана за мляко формула "Novolact - 3" е предназначена за смесено и изкуствено хранене на деца от раждането до 3 месеца.
Продуктът е направен от смес от пълномаслено мляко, сметана, концентрат от суроватъчен протеин, млечна захар, малцов екстракт, царевично масло, витамини, калциев препарат, таурин или без него, хомогенизиран и стерилизиран.

Nutrilak Premium

Производител: Русия, InfaPrim

Ценова категория: евтини

Деца от раждането

Без палмово и рапично масло. Палмовото масло, подобно на кърмата, съдържа палмитинова киселина. За разлика от кърмата, палмовото масло съдържа палмитинова киселина под формата на α-палмитат и се абсорбира слабо, което може да доведе до запек, липса на енергиен прием и загуба на калций в изпражненията. Рапичното масло съдържа ерукова киселина, която може да причини ендокринни смущения при деца.


Състав: Деминерализирана суроватка на прах, растителни масла (високоолеинов слънчоглед, соя, кокос), обезмаслено мляко на прах, млечна мазнина, галактоолигозахариди, малтодекстрин, рибено масло (източник на DHA докозахексаенова киселина), масло от Mortierella Alpina (източник на арахидонова киселина), ARA минерали (калциев карбонат, калиев цитрат, калиев хлорид, магнезиев хлорид, натриев хлорид, калциев фосфат, железен сулфат, цинков сулфат, меден сулфат, калиев йодид, манганов хлорид, натриев селенит), витамини (аскорбинова киселина, токоферол ацетат, никотинамид, пантотенова киселина, рибофлавин, ретинол ацетат, пиридоксин хидрохлорид, тиамин хидрохлорид, фолиева киселина, филохинон, d-биотин, холекалциферол, цианокобаламин), емулгатор (лецитин), таурин, инозитол, нуклеотиди (цитидин-5-монофосфорна киселина 5-монофосфорна киселина монофосфатна динатриева сол, аденозин-5'-монофосфорна киселина, гуанозин-5'-монофосфатна динатриева сол, инозин-5'-монофосфатна динатриева сол), L-карн итин, антиоксидант (аскорбил палмитат), лутеин.

Нутрилак Имуно Бифи

Производител: Русия, InfaPrim

Суха млечна смес, пригодена за смесено и изкуствено хранене на деца от първата година от живота за нормализиране на чревната микрофлора, в случай на храносмилателни разстройства, за деца с нестабилно изпражнение.

Nutrilak Premium Без лактоза

Специализирана суха безлактозна смес с Complete Whole Composition за диетично медицинско хранене на деца.
Той се предписва стриктно от педиатър и се развежда по схемата, предложена от педиатъра.

Без палмово и рапично масло.


ПОКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА:

 • Дефицит на лактаза
 • Галактоземия
 • Диариен синдром

Nutrilak Premium Антирефлукс

Суха млечна антирефлуксна смес с пълноценен СЪСТАВ за диетично терапевтично хранене на деца при наличие на функционални храносмилателни разстройства.


ПОКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА:
Регургитация
Колики
Запек

Без палмово и рапично масло.
Натуралната дъвка от рожков запазва стомашното съдържание чрез подуване и увеличаване на вискозитета на сместа. Насърчава растежа на полезните бифидобактерии, подобрява и нормализира чревната микрофлора, насърчава редовните меки изпражнения.

Nutrilak Premium Hypoallergenic

Суха хипоалергенна смес на основата на частично хидролизирани суроватъчни протеини с Complete Whole Composition за превантивно диетично хранене за деца.

Без палмово и рапично масло.
Частично хидролизираният суроватъчен протеин помага за намаляване на хранителните алергии и насърчава толерантността към млечни протеини.

Ферментирало мляко Nutrilak Premium

Суха ферментирала млечна смес, адаптирана смес с Complete Whole COMPOSITION за смесено и изкуствено хранене на деца.

Пробиотичен комплекс. Щамове на живи бифидобактерии B. Lactis (BB-12) + стартерна култура на млечнокисели бактерии (Str.termophilus) допринасят за подобряване на процесите на храносмилане и нормализиране на чревната микрофлора. Без палмово и рапично масло.

Nutrilak Premium Pre

Суха млечна формула с цялостен състав за смесено и изкуствено хранене на недоносени бебета с ниско тегло.

Повишен протеин с максимално преобладаване на суроватъчен протеин, мазнини със средноверижни триглицериди (MCT), намалена лактоза и увеличени калории, за да се осигури наваксващ растеж (в сравнение със стандартните формули). Без палмово и рапично масло.


Nutrilak Premium Soy

Суха смес на основата на соев протеинов изолат за диетично медицинско хранене на деца.

ПОКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА:

 • Непоносимост към млечни протеини
 • Дефицит на лактаза
 • Галактоземия

Съдържа високо пречистен изолат от соев протеин, не генетично модифициран, с повишена биологична стойност поради допълнителното въвеждане на аминокиселините L-метионин, таурин. Без палмово и рапично масло.

Нутрилак пептид MCT

За диетично терапевтично хранене на деца от първите дни на живота и по-големи, страдащи от непоносимост към протеини от краве мляко и хранителни алергии, както и при синдром на чревна малабсорбция и продължителна диария
Пълна балансирана формула, която отговаря на нуждите на бебето през първата година от живота за основни хранителни вещества и енергия.


Показания за употреба:

 • Непоносимост към протеини от краве мляко, лактоза, соя
 • Множество хранителни алергии
 • Галактоземия
 • Цьолиакия
 • Синдром на малабсорбция
 • Хипотрофия II-III степен
 • Нарушения на храносмилането и усвояването на храната
 • Хранене в пред- и следоперативния период

Състав: Малтодекстрин, глюкозен сироп, хидролизат на суроватъчен протеин, растителни масла (палма, соя, кокос, царевица), триглицериди със средна верига, минерали (калциев фосфат, калиев фосфат, калиев хлорид, калциев карбонат, натриев хлорид, железен сулфат, цинков сулфат, меден сулфат, манганов хлорид, калиев йодид, натриев селенит), емулгатор (естери на глицерол и лимонена киселина и мастни киселини, моно- и диглицериди на мастни киселини), рибено масло (източник на докозахексаенова DHA и ейкозапентаенови киселини EPA), Mortierella Alpina масло (източник на арахидонова ARA киселини), витамини (аскорбинова киселина, токоферол ацетат, никотинамид, пантотенова киселина, рибофлавин, ретинол ацетат, пиридоксин хидрохлорид, тиамин хидрохлорид, фолиева киселина, филохинон, d-биотин, холекалциферол, цианокобаламинозитол, холин (цитидин-5'-монофосфорна киселина, уридин-5'-монофосфатна динатриева сол, аденозин-5'-монофосфорна киселина, гуанозин-5'-моноф динатриева сол на осфата, инозин-5'-монофосфатна динатриева сол), L-карнитин, антиоксидант (аскорбил палмитат).

ПРЕПОРЪКИ ЗА СМЕС: Сместа NutrilacPeptide MCT има специфична миризма и вкус, които са нормални, тъй като сместа е специално приготвена, което позволява многократно да се намали нейната алергенност. За да се въведе правилно сместа в диетата на детето, е необходимо да се придържате към редица правила..
1. Сместа се въвежда постепенно.
2. Започнете да въвеждате сместа в диетата на детето с малък обем, с 10 ml във всяко хранене, до въвеждането на сместа, която детето е получило. При всяко хранене количеството на хидролизната смес се увеличава с 10 ml, като постепенно се довежда до необходимия обем.
3. Важно е упорито да въвеждате сместа в диетата на детето..
4. Мама не трябва сама да опитва сместа.
5. Продължителността на приема на сместа се определя от лекуващия лекар. Като правило най-малко 5-6 месеца, след което детето се прехвърля в смес с частично хидролизиран протеин.
Smile Nutrilak Peptidi MCT може да се използва за приготвяне на допълващи храни - отглеждане на безмлечни зърнени култури.

Nutrilon Premium

Ценова категория: средна

За хранене на деца от раждането.

Сместа съдържа уникален комплекс от пребиотици ИМУНОФОРТИС, който по състав и свойства се доближава до пребиотиците на кърмата и естествено помага за укрепване на имунната система на бебето.

Формулата на прах Нутрилон 1 в съотношение, близко до майчиното мляко, съдържа специални мастни киселини ARA, DHA, които са важни за правилното формиране на мозъка на бебето и зрителните органи. Сместа е обогатена с таурин, селен и бета-каротин, за да защити тялото на детето и да поддържа имунитета му.

Състав: Деминерализирана суроватка, смес от растителни масла (палмово, рапично, кокосово, слънчогледово, Mortierella alpina), лактоза, обезмаслено мляко, пребиотици (галактоолигозахар, фруктоолигозахар), концентрат на суроватъчен протеин, минерали, рибено масло, витамин левцинов комплекс, холин, таурин, микроелементи, нуклеотиди, инозитол, L-триптофан, L-карнитин.

Ферментирало мляко с нутрилон

Страна на произход: Франция
Ценова категория: средна

Ферментиралото мляко на прах Nutrilon е предназначено за хранене на деца от раждането. Сместа ефективно подобрява храносмилането на бебетата благодарение на действието на млечнокисели бактерии и полезни бифидобактерии - те "подготвят" сместа за усвояване от деликатните черва на бебето и стимулират растежа на здравословна микрофлора.

Ферментиралото мляко на прах Nutrilon е много вкусно и съдържа естествени ензими за улесняване на храносмилането. Формулата има оптимално ниво на рН близо до майчиното мляко (6,0-6,4, срещу по-малко от 5,0 в други ферментирали млечни смеси).

Ферментиралото мляко Nutrilon може да се добавя към храненето на децата заедно с пресни млечни формули Nutrilon от първите седмици от живота.

Състав: обезмаслено мляко, деминерализирана суроватка, малтодекстрин, смес от растителни масла (палмово, кокосово, рапично, слънчогледово), лактоза, таурин, стартерна култура (млечнокисели бактерии, бифидобактерии), инозитол, соев лецитин, витаминен комплекс, минерали,.


Nutrilon Comfort

Страна на произход: Холандия
Ценова категория: скъпи

Формула с мляко на прах Nutrilon Comfort 1 е предназначена за хранене на бебета от раждането до 6 месеца със симптоми на храносмилателен дискомфорт. Помага ефективно за облекчаване на колики и запек и регургитация.

Nutrilon Comfort 1 съдържа уникален комплекс от пребиотици ИМУНОФОРТИС, който е подобен по състав и свойства на пребиотиците на кърмата и естествено помага за укрепване на имунната система на бебето.

Съставът на сместа в съотношение, близко до майчиното мляко, съдържа специални мастни киселини ARA, DHA, които са важни за правилното формиране на мозъка и зрителните органи на бебето..

Всички мазнини в Nutrilon Comfort 1 са на растителна основа, със специална форма на мазнини от β-палмитинова киселина, които помагат за образуването на по-меки изпражнения. Именно под тази форма мазнините присъстват в кърмата..

Сместа съдържа сгъстител, който увеличава вискозитета, което намалява поглъщането на въздух по време на хранене и предотвратява колики и регургитация.

Състав: частично хидролизиран суроватъчен протеин, глюкозен сироп, растителни масла, нишесте, диетични фибри, минерали, витамини, таурин, L-карнитин, инозитол, L-аргинин.


Nutrilon Pre

Nutrilon мляко на прах е специална формула за недоносени бебета с ниско тегло при раждане от раждането. Сместа се използва за хранене на недоносени и бебета с ниско тегло, докато достигнат тегло от 1800-2000 г. Ако бебето не е достигнало това тегло, е възможно да се използва Nutrilon Comfort 1 в допълнение към Nutrilon Pre, последвано от преминаване към Nutrilon Comfort 2.

Отчитайки повишените нужди на недоносени и бебета с ниско тегло, Nutrilon Pre mix съдържа компонентите, необходими за интензивен растеж и развитие. Например, повече протеини, лесно смилаеми мазнини и въглехидрати допринасят за растежа на крехко бебе, специални мастни киселини (ARA, DHA) служат за развитие на мозъка и органите на зрението.

Nutrilon Pre съдържа и уникалния пребиотичен комплекс IMMUNOFORTIS. Този комплекс е близък по състав и свойства до пребиотиците на кърмата и естествено помага за укрепване на имунната система, което е особено важно за недоносено бебе или бебе с ниско тегло..

Nutrilon Antireflux с нуклеотиди

Деца от раждането

Специална формула за сухо мляко Nutrilon Antireflux с нуклеотиди за хранене на бебета със синдром на регургитация и повръщане от раждането.

Nutrilon Antireflux използва като сгъстител сложен растителен въглехидрат - смола от рожкови. Той стимулира чревната подвижност, нормализира евакуацията на чревното съдържимо.

Ниското съдържание на мазнини улеснява храносмилането и усвояването на адаптираното мляко, насърчава по-бързото преминаване на храната през стомаха, като по този начин намалява риска от регургитация. Мазнините са с 90% растителен произход, което гарантира тяхното по-пълно и лесно усвояване.

Състав: частично обезмаслено мляко, растителни масла, лактоза, малтодекстрин, минерали, сгъстител (дъвка от рожкови), витамини, микроелементи, холин, таурин.

Нутрилон пептична пребиотична алергия

Деца от раждането

Състав: Хидролизиран концентрат на суроватъчен протеин, малтодекстрин, смес от масла (палма, рапица, кокос, слънчоглед, Mortierella alpina), пребиотици (галактоолигозахар, фруктоолигозахар), естер на лимонена киселина и моно и диглицериди на мастни киселини като емулгатор, рибени масла, холин, витаминен комплекс, таурин, микроелементи, инозитол, нуклеотиди, L - карнитин.

Нутрилон Хипоалергичен

Деца от раждането

Nutrilon Hypoallergenic 1 мляко на прах е предназначено за хранене на бебета от раждането до 6 месеца с възможност за развитие на хранителни алергии. По състав и свойства сместа е възможно най-близка до майчиното мляко. В допълнение към своите защитни свойства, Nutrilon Hypoallergenic 1 намалява вероятността от алергии поради съдържанието на протеин, разграден по време на производствения процес, който по този начин губи способността си да причинява алергии.

Nutrilon Hypoallergenic 1 съдържа уникален комплекс от пребиотици IMMUNOFORTIS, който е подобен по състав и свойства на пребиотиците в кърмата и естествено помага за укрепване на имунната система на бебето. Комбинацията от усвоени протеини и пребиотици IMMUNOFORTIS в Nutrilon Hypoallergenic 1 смес позволява поне 2 пъти по-ефективна защита на бебето от развитието на алергии в сравнение със стандартните хипоалергенни смеси без пребиотици.

Съставът на сместа в съотношение, близко до майчиното мляко, съдържа специални мастни киселини ARA, DHA, които са важни за правилното формиране на мозъка и органите на зрението на бебето..

Състав: частично хидролизиран суроватъчен протеин, растителни мазнини, лактоза, диетични фибри (галактоолигозахариди, фруктоолигозахариди), витамини, минерали, микроелементи, карнитин, таурин, В-каротин, селен, L-аргинин, инозитол.

Без лактоза Nutrilon

Страна на произход: Холандия
Деца от раждането

Специална суха млечна формула Nutrilon Без лактоза с нуклеотиди за диетично хранене на деца с непоносимост към лактоза от раждането.

Сместа може да се използва като единствен източник на храна за деца от раждането в случай на дефицит на лактоза, галактоземия, след антибактериална терапия, диария.

В сместа Nutrilon лактозата без лактоза се заменя с лесно смилаем компонент - глюкозен сироп. Съдържа нуклеотиди, които помагат за укрепване на имунната система на детето. За разлика от други формули без лактоза, Nutrilon без лактоза е обогатен със специални мастни киселини (ARA, DHA), които са важни за формирането на мозъка и органите на зрението на бебето..

Състав: глюкозен сироп (полизахариди, малтоза, глюкоза), смес от масла (палма, рапица, кокос, слънчоглед, Mortierella alpina), калциев казеинат, минерали, рибено масло, соев лецитин, L-цистеин, холин, витаминен комплекс, таурин, L-триптофан, инозитол, микроелементи, нуклеотиди, L-карнитин.

Нутрилон аминокиселини

Деца от раждането

Nutrilon Amino Acid заместител от раждането, приятна на вкус смес, съдържаща силно смилаеми мазнини, въглехидрати, витамини и минерали. Nutrilon® Amino Acid Blend може да се използва като единствен източник на хранене, когато кърменето не е налично според указанията на лекар.

Показания за употреба:

 • Тежка хранителна алергия към протеини от краве мляко.
 • Множество непоносимост към храна.
 • Неефективност на силно хидролизираните смеси.


Състав: сух глюкозен сироп, високоолеиново слънчогледово масло, рафинирани растителни масла (нехидрогениран кокос, соя), L-аргинин, L-аспартат, L-левцин, L-лизин ацетат, L-глутамин, двуосновен калциев фосфат, L-пролин, L-валин, калиев цитрат, емулгатор, естери на лимонена киселина и моно- и диглицериди на мастни киселини, глицин, L-изолевцин, L-треонин,, L-фенилаланин, L-тирозин, L-серин, L-хистидин, L-аланин, L-цистин, L-триптофан, натриев хлорид, L-метионин, магнезиев аспартат, калциев цитрат, магнезиев хлорид, холин битартрат, инозитол, калиев хлорид, L-аскорбинова киселина, железен сулфат, таурин, цинков сулфат, L-карнитин, никотинамид, DL-b-токоферол ацетат, калций-D-пантотенат, манганов сулфат, меден сулфат, витамин А ацетат, пиридоксин хидрохлорид, тиамин хидрохлорид, рибофлавин, калиев йодид, хром хлорид, фолиева киселина, натриев селенит, натриев молибдат, витамин К1, D-биотин, витамин D3, цианокобаламин.

Нутрилон Пепти Гастро

Деца от раждането

Nutrilon Pepti Gastro, специална суха формула за кърмачета, е предназначена за бебета от раждането до 12 месеца със синдром на малабсорбция. Суха смес на основата на напълно хидролизирани суроватъчни протеини със средноверижни триглицериди и нуклеотиди. Nutrilon Pepti Gastro смес е разработена за деца, страдащи от симптоми на нарушена абсорбция от различен произход: след операция на стомаха или червата, нарушена абсорбция на мазнини (включително муковисцидоза), синдром на късото черво, възпалителни заболявания на червата (неспецифичен улцерозен колит и болест на Crohn), множествена непоносимост към храна, както и дълбока недоносеност.

Поради дълбоката степен на протеинова хидролиза, силно смилаемата смес Nutrilon Pepti Gastro се абсорбира лесно в червата и не предизвиква алергична реакция. Сместа Nutrilon Pepti Gastro съдържа специални мастни киселини: арахидонова (ARA), докозахексаенова (DHA), които допринасят за правилното развитие на мозъка и органите на зрението, както и нуклеотиди, които нормализират чревната бариерна функция и подобряват храносмилането.

Консултирайте се с Вашия лекар, преди да използвате сместа..

Състав: Глюкозен сироп (полизахариди, малтоза, глюкоза), суроватъчен протеин хидролизат, средноверижни триглицериди, смес от масла (рапица, слънчоглед, палма, Mortierella alpina), емулгатор (естери на лимонена киселина и моно- и диглицериди, минерали на мастни киселини), рибено масло, холин, витаминен комплекс, таурин, инозитол, микроелементи, L-карнитин, нуклеотиди.

Bibicol Nanny Classic козе мляко

Страна на произход: Нова Зеландия

Ценова категория: много скъпи

Деца от раждането до 1 година

Nanny Classic на основата на натурално козе мляко - адаптирана формула на мляко на прах за бебета от раждането до 1 година

Кои са смесите на Nanny за:

 • За здрави деца;
 • За деца с непоносимост към протеини от краве мляко и с риск от развитие на хранителни алергии.

5 фактора за оптимален избор:

 • Близост до човешкото мляко - новозеландското козе мляко е по-близко по протеинова структура до човешкото мляко, отколкото кравето мляко. Следователно смесите на Nanny се правят от него..
 • Балансиран състав: Смесите на NANNY съдържат всички хранителни компоненти, необходими за пълноценния растеж и развитие на детето. Количествата протеини са балансирани, за да намалят стреса върху тялото. Класическата смес NANNY е допълнително обогатена с Омега-3 (DHA) и Омега-6 (ARA) мастни киселини, тъй като те са важни за развитието на мозъка и зрението на детето. Към смесите на NANNY не се добавят подсладители. Единственият въглехидрат в сместа NANNY Classic е лактозата, естествена млечна захар, която поддържа здравословна чревна микрофлора.
 • Натурални: Млечните формули за бавачки са направени от натурално пълномаслено козе мляко и имат мек кремообразен вкус. Смесите са уникални, тъй като повечето основни компоненти, включително нуклеотиди, се намират естествено в пълномасленото козе мляко и се запазват по време на производствения процес.
 • Екологично чиста: Нова Зеландия е една от най-екологичните страни в света. Козите, на базата на чието мляко се създават смесите на Nenny, се хранят с прясна трева през цялата година, за разлика от европейските кози, които получават зърнени фуражи.
 • Възможност за хранене на деца с непоносимост към протеини от краве мляко и риск от развитие на хранителни алергии.
 • Терапевтичният и профилактичен ефект на смесите на Nanny се дължи на естествените свойства на козето мляко, при което един от основните алергени на кравето мляко, α-s1-казеин, практически липсва. Клинично доказана ефективност на NANNY смеси за профилактика и лечение на хранителни алергии.

Bibicol Nanny 1 с пребиотици на основата на козе мляко

Nanny 1 с пребиотици на основата на естествено козе мляко - адаптирана формула на мляко на прах за бебета от раждането до 6 месеца.

Пектомил

Специализираните млечни продукти на прах са предназначени за хранене на деца на 6 и повече месеца, живеещи в райони, засегнати от радиационно облъчване.
Пектомилните продукти с ябълков пектин се произвеждат от нормализирано мляко, растително масло, витамини А, Е, С, РР, В6, калиеви и натриеви соли на лимонена киселина, последвано от смесване с пудра захар, ориз, елда брашно или овесени ядки и ябълков пектин.
Пектомилните продукти с цвекло пектин се произвеждат от стандартизирано мляко, растително масло, витамини А, Е, С, РР, В6, калиеви и натриеви соли на лимонена киселина, последвано от смесване с пудра захар, брашно от ориз или елда или овесени ядки и цвекло пектин.
Продуктите са обогатени с мастноразтворими витамини А, Е и водоразтворими С, РР, В6. Въвеждането на витамини увеличава антиоксидантния капацитет на продукта, намалява вероятността от индивидуални ефекти от атомната радиация.
Въвеждането на пектин в продукти, които образуват неразтворими комплекси с радиоактивни метали в храносмилателния тракт, насърчава тяхното отделяне от организма.
Резултатите от клиничните тестове на продуктите показаха добрата им поносимост от деца, липсата на странични и отрицателни ефекти, както и факта, че продуктите имат висока биологична стойност, необходима за нормалния растеж и развитие на малките деца и поддържане на устойчивостта на организма към неблагоприятни фактори, включително радиация..

Не се предлага за продажба, вероятно излязъл от производство

Пикомил

Производител: Словения
Извън производството

Пилти

Производител: Piltti, Финландия
Понастоящем компанията не произвежда заместители на кърмата

Портаген

Продуцент: "Мийд Джонсън" САЩ

Лечебна хранителна формула, специално разработена за ограничено храносмилане и усвояване на мазнините.
Терапевтично хранене на деца и възрастни с тежки нарушения на храносмилането и усвояването на мазнините в червата (стеаторея) при следните заболявания и състояния:
- муковисцидоза;
- дисфункция на панкреаса;
- резекция на панкреаса;
- дефицит на жлъчни киселини;
- състояние след резекция на тънките черва;
- аномалии в развитието на лимфната система.

Не се доставя за Русия

Пулева

Производител: "Abbott Laboratories", САЩ
Не се доставя на Русия

Семпер Бебе

Производител: Semper, Дания

Ценова категория: скъпи

Заместител на мляко Semper ND Baby 1 (0-6 месеца) 400 гр

Адаптирана формула от последно поколение. Първата и единствена млечна формула за бебета от раждането до 6 месеца с ексклузивна комбинация от MFGM & Млечна мазнина (мембрана на мастните глобули от мляко и млечна мазнина) MFGM & Млечната мазнина присъстват естествено в кърмата и са от съществено значение за здравословното развитие на бебето... Клинично доказано: използването на адаптирано мляко за кърмачета с MFGM и млечни мазнини намалява честотата на инфекции и значително увеличава когнитивното развитие при децата в сравнение с децата, които са получили адаптирано мляко без MFGM.

Състав: Лактоза, обезмаслено мляко, сметана, слънчогледово олио, галактоолигозахариди, суроватъчен протеинов концентрат с високо съдържание на мембранни мастни глобули от мляко (MFGM), рапично масло, палмово масло, кокосово масло, концентрат от суроватъчен протеин с високо съдържание на α-лакталбумин, емулгатор (соя лецитин), калиев хлорид, рибено масло, калциев карбонат, масло от гъби Mortierella alpina (като източник на арахидонова киселина), натриев цитрат, аскорбинова киселина, калиев цитрат, калциев хидроксид, натриев хлорид, таурин, холин хлорид, L-аскорбил палмитат, инозитол, цитидин -5'-монофосфорна киселина, железен сулфат, D α-токоферол, цинков сулфат, динатриев уридин-5'-монофосфат, L-карнитин, аденозин-5'-монофосфорна киселина, D-калциев пантотенат, динатриев гуанозин -5'-монофосфат, никотинамид, динатриев инозин-5'-монофосфат, меден сулфат, тиамин хидрохлорид, пиридоксин хидрохлорид, ретинол ацетат, рибофлавин, калиев йодид, фолиева киселина, натриев селенит, фитоменадион, холицелцерол, D-биотин.

Заместител на мляко Semper ND Baby 2 (6-12 месеца) 400 гр

Следващото поколение млечна формула с млечна мазнина, която присъства естествено в кърмата и е от съществено значение за здравословното развитие на бебето. Доказано от многобройни проучвания: млечната мазнина е важна съставка на кърмата, нейните компоненти са свързани с развитието на мозъка, имунитета и когнитивното развитие.

Състав: лактоза, малтодекстрин, обезмаслено мляко, суроватъчен протеинов концентрат, сметана, слънчогледово масло, рапично масло, палмово масло, галактоолигозахариди, кокосово масло, калиев цитрат, калциев фосфат, натриев цитрат, емулгатор (соев лицитин), калиев хлорид, холин хлорид, аскорбинова киселина, рибено масло, магнезиев хлорид, калциев карбонат, масло от гъби Mortierella alpina (като източник на арахидонова киселина), таурин, железен сулфат, калциев хидроксид, L-аскорбил палмитат, магнезиев сулфат, инозитол, цинков сулфат, L-карнитин, D α- токоферол, никотинамид, калциев D-пантотенат, меден сулфат, тиамин хидрохлорид, ретинол ацетат, рибофлавин, пиридоксин хидрохлорид, манганов сулфат, калиев йодид, фолиева киселина, натриев селенит, фитоменадион, D-биотин, холекалциферол.

Semper Bifidus 1 (Semper Bifidus 1)

Производител: Semper, Швеция

Bifidus е млечна смес за запек, дисбиоза и за поддържане на оптималния състав на чревната микрофлора на детето. Обогатен с йод, селен и таурин. От 0 до 12 месеца.

Млякото Semper Bifidus 1 на прах е предназначено за бебета от раждането до 6 месеца. Сместа съдържа протеин лакталбумин, който подобрява качеството на целия протеинов компонент на сместа, както и полиненаситени мастни киселини от класовете омега-3 и омега-6, необходими за развитието на мозъка, интелекта, зрението, укрепването на имунната система, както и уникалната пребиотична лактулоза, която насърчава растежа на собствената си бифидофлора в червата, засилва двигателната активност на червата, прави изпражненията на детето по-рехави и меки.

Мляко на прах Semper Bifidus 1 не съдържа глутен, GMI, изкуствени консерванти, оцветители и аромати.

Състав: деминерализирана млечна суроватка на прах (50%), растителни масла (палмово, слънчогледово, рапично, ARA източник - Mortierella alpine, DHA източник - Crypthecodinium cohnii) (19%), обезмаслено мляко на прах (12%), млечна мазнина (8% ), лактулоза (7 g / 100 g), лактоза, минерали (натрий, калий, хлорид, калций, желязо, магнезий, цинк, йод, мед, селен), млечен протеин, емулгатор (соев лецитин), витамини (A, D, E, K, S, тиамин, ниацин, B6, фолиева киселина, биотин, пантотенова киселина), холин, таурин, инозитол, L-карнитин.

Semper Bifidus 2

Адаптирана последваща млечна формула от 6 месеца с пребиотик, лактулоза и млечна мазнина.

Състав: лактоза, малтодекстрин, обезмаслено мляко, суроватъчен протеинов концентрат, лактулоза, сметана, слънчогледово масло, рапично масло, палмово масло, кокосово масло, калиев цитрат, калциев фосфат, натриев цитрат, емулгатор (соев лецетин), калиев хлорид, холин хлорид, аскорбинова киселина, рибено масло, магнезиев хлорид, магнезиев сулфат, калциев карбонат, масло от гъби Mortierella alpina (като източник на арахидонова киселина), таурин, железен сулфат, калциев хидроксид, L-аскорбил палмитат, инозитол, цинков сулфат, L - карнитин, D? - токоферол, никотинамид, D-калциев пантотенат, меден сулфат, тиамин хидрохлорид, ретинол ацетат, рибофлавин, пиридоксин хидрохлорид, манганов сулфат, калиев йодид, фолиева киселина, натриев селенит, фитоменадион, D - биотин, холекалциферол.

Semper Lemolac

Производител: Semper, Швеция

Адаптирана формула от раждането, обогатена с желязо, селен, йод и витамини за изкуствено и смесено хранене на деца, с антирефлукс ефект. Подходящ за деца с регургитация, поднормено тегло, колики и метеоризъм. От раждането до 6 месеца.

Състав: деминерализирана млечна суроватка на прах (50%), растителни масла (палмово, слънчогледово, рапично), източник на ARA - Mortierella alpine, източник на DHA - Crypthecodinium cohnii) (19%), обезмаслено мляко на прах (12%), оризово нишесте (7 %), млечна мазнина (8%), лактоза, минерали (натрий, калий, хлорид, калций, желязо, магнезий, цинк, йод, мед, селен), лимонена киселина, млечен протеин, емулгатор (соев лецитин), витамини ( A, D, E, K, C, тиамин, ниацин, B6, фолиева киселина, биотин, пантотенова киселина), холин, таурин, инозитол, L-карнитин.

Симилак (Similak)

Производител: Similac Дания, Ирландия

Ценова категория: евтини

Класическа суха адаптирана формула за кърма за бебета без ПАЛМОВО МАСЛО за пълноценното развитие на бебето. Сместа е предназначена за изкуствено и смесено хранене на деца от раждането.

 • Пребиотици
 • Омега-3 и Омега-6 дълговерижни мастни киселини, желязо, цинк и холин
 • Нуклеотиди
 • Витамини и минерали

Similac Premium

Производител: Similac Дания, Ирландия

Ценова категория: средна

Адаптираната формула за кърмачета от първокласен клас БЕЗ ПАЛМОВО МАСЛО от раждането до 6 месеца е максимално близка по състав до майчиното мляко. Уникална формула с пребиотици, пробиотици и лутеин.

Similac Premium 1 съдържа:

 • Симбиотици (пребиотици и пробиотици)
 • Лутеин, Омега-3 и Омега-6 дълговерижни мастни киселини, желязо, цинк и холин
 • Нуклеотиди
 • Витамини и минерали
 • Без палмово масло


За удобно храносмилане

Липсата на палмово масло допринася за образуването на меки изпражнения, подобни на тези при кърменето. Коликите и регургитацията са редки при деца, лекувани с формула Similac без палмово масло..
Пребиотиците помагат за образуването на здрава чревна микрофлора и меки изпражнения.
Бифидобактериите поддържат здрава чревна микрофлора.


За развитието на мозъка и зрението

IQ комплекс и лутеин: по-голямата част от формулите в Русия не съдържат лутеин. Лутеинът се намира в кърмата. Лутеинът не се синтезира в организма и идва само с храната.


Защо палмовото масло липсва в смесите на Similac?

Липсата на палмово масло в смесите насърчава меките изпражнения и оптималното усвояване на калция.

Similac Isomil

Производител: Холандия
Ценова категория: средна

Деца от раждането до 1 година

Similac Isomil е цялостна смес на основата на соев протеинов изолат за терапевтично и профилактично хранене на деца с непоносимост към протеини от човешко и краве мляко, хранителни алергии, непоносимост към лактоза, галактоземия и за лечение на диария от първите дни от живота. Similac Isomil не съдържа лактоза.

Similac Isomil е обогатен с хранителни вещества, подобни на майчиното мляко.

За развитието на имунитета

Съдържа патентована смес от антиоксиданти и пребиотици на Immunify, за да подпомогне естествената защита на организма.
За удобно храносмилане

Клиничните проучвания показват, че соевите протеинови формули могат да помогнат за намаляване на регургитацията, газовете и свързаната с тях тревожност.


За пълното развитие на интелигентността, зрението и речевите умения

Съдържа специална хранителна система, която включва омега-3-омега-6 мастни киселини, включително арахидонова (ARA) и докозахексаенова (DHA), както и таурин, холин и желязо - ключови компоненти за развитието на мозъка. Тази система допринася за пълното развитие на интелигентността, зрението и речта, близо до развитието на кърмените деца..

Лутеинът е важно вещество за развитието на очите
ARA и DHA са компоненти на кърмата, важни за развитието на зрението


За здравословен растеж

Патентована смес от растителни мазнини без палмово масло, която осигурява отлично усвояване на калций за здрави кости и здрави зъби. Клиничните проучвания показват, че Similac Isomil подпомага нормалния растеж.
Препоръчително е да се консултирате с лекар преди употреба..

Similac Комфорт

Ценова категория: средна

Суха формула за кърмачета Similac Comfort 1 на основата на частично хидролизирани суроватъчни протеини за хранене на деца от раждането с функционални храносмилателни разстройства. Детската формула за бебета Similac Comfort 1 е специално разработена за бебета с колики, запек и образуване на газове.

Система за защита на корема:

Специално формулиран без палмово масло за образуване на меки изпражнения, подобни на тези на кърмените бебета и намаляване на запека.
Пробиотици - живи бифидо бактерии B. lactis (BL) и пребиотици GOS помагат за формирането на здрава чревна микрофлора.
Частично лизиран суроватъчен протеин е лесно смилаем.
Ниското съдържание на лактоза помага за намаляване на образуването на газове.


За кои деца се препоръчва Similac Comfort1:

 • При запек
 • Колики
 • С обгазяване

Similac Ниска лактоза

Деца от раждането до 1 година

Similac Low-lactose - специализирана суха формула за кърмачета с ниско съдържание на лактоза за хранене от раждането на деца със свръхчувствителност към лактоза. Съдържа хранителни вещества, подобни на тези, които се намират в кърмата. Similac Low-lactose - смес за удобно храносмилане на деца с дефицит на лактаза.

За развитието на имунитета

Имунизирайте компонентите - пребиотици GOS и нуклеотиди.

Пребиотиците GOS, подобни на тези в майчиното мляко, поддържат естествените имунни функции на организма.
Нуклеотидите подпомагат развитието на имунната система на бебето.


За удобно храносмилане

Специално формулиран без палмово масло за лесно храносмилане и добра поносимост.
Пребиотиците GOS насърчават образуването на меки изпражнения.


За пълноценното развитие на мозъка и зрението

Similac Low Lactose съдържа IQ система - комбинация от арахидонова (AA) и докозахексаенова (DHA) киселини, таурин, холин и други хранителни вещества, необходими за правилното формиране на мозъка и зрението.


За здравословен растеж

Витамини, калций и други минерали, необходими за здравословен растеж.
Уникалната смес от растителни мазнини без палмово масло насърчава доброто усвояване на калций за здрави кости и здрави зъби.
Препоръчително е да се консултирате с лекар преди употреба..

Симилак Хипоалергичен

Деца от раждането до 6 месеца

Similac Hypoallergenic 1 - бебешка формула на основата на частично хидролизиран суроватъчен протеин за хранене на бебета от 0 до 6 месеца с повишен риск от алергии. Клиничните проучвания показват, че при малки деца с повишен риск от алергия, смеси с частично хидролизиран суроватъчен протеин намаляват риска от атопичен дерматит.

Similac Hypoallergenic 1 е предназначен за профилактика на алергии при деца, чиито близки роднини (майка, татко, брат, сестра) имат алергично заболяване.

За удобно храносмилане

Пребиотиците GOS, подобно на тези в майчиното мляко, насърчават образуването на меки изпражнения, подобни на тези на кърмените бебета.
Уникална комбинация от мазнини без палмово масло помага за намаляване на запека.
Частично хидролизираният суроватъчен протеин е лесно смилаем.
Ниското съдържание на лактоза помага за намаляване на образуването на газове.


За развитие на мозъка

Similac Hypoallergenic 1 съдържа системата IQ - комбинация от Омега-3-Омега-6 мастни киселини, включително арахидонова (ARA) и докозахексаенова (DHA) киселини, както и таурин, холин и други хранителни вещества, необходими за правилното формиране на мозъка и зрението.
Комплекс от омега-3-омега-6 мастни киселини, включително арахидонова (ARA) и докозахексаенова (DHA), както и таурин, холин, цинк и желязо, допринасят за развитието на мозъка.

За здравето на очите
Лутеинът е важно вещество за здравето на очите.
ARA и DHA са компоненти на кърмата, важни за развитието на зрението.

Similac Antireflux

Деца от раждането до 1 година

Similac Antireflux е специализирана суха антирефлуксна смес с ниско ниво на лактоза за деца от раждането. Съдържа хранителни вещества, подобни на тези, които се намират в кърмата.

Similac Antireflux - смес за удобно храносмилане на деца с регургитация.

За развитието на имунитета

Имунизирайте компонентите - пребиотици GOS и нуклеотиди.
Пребиотиците GOS, подобни на тези в майчиното мляко, поддържат естествените имунни функции на организма.
Нуклеотидите подпомагат развитието на имунната система на бебето.
Специално формулиран без палмово масло за лесно храносмилане и добра поносимост.
Пребиотиците GOS насърчават образуването на меки изпражнения.


За пълноценното развитие на мозъка и зрението

Similac Antireflux съдържа системата IQ - комбинация от арахидонова (AA) и докозахексаенова (DHA) киселини, таурин, холин и други хранителни вещества, необходими за правилното формиране на мозъка и зрението.

Similac NeoShur

Деца от раждането до 1 година

Similac NeoSure е специализирана формула на мляко на прах за хранене на недоносени бебета с ниско тегло при раждане от раждането до 12 месеца. Повишеното съдържание на хранителни вещества в формулата Similac NeoSure помага на тези бебета да растат догонващи.

Similac NeoSure е втората стъпка от двуетапна система за хранене на недоносени и бебета с ниско тегло, родени под 1800 g, т.е. преходна формула, използвана след Similac Special Care или всяка друга смес за недоносени бебета след достигане на 1800 g (което често съвпада с времето на изписване от болницата). Similac NeoSure може да се препоръча като първа формула за недоносени бебета с тегло при раждане над 1800 g.

Тази смес е предназначена за:

 • недоносени деца с тегло при раждане> 1800 g (от раждането)
 • недоносени бебета с тегло при раждане Авторът на статията: Motherhood.ru