Бебешка формула Бебе

Като начало „Бебе-1“ е предназначено за новородени бебета на възраст до 6 месеца.

"Malyutka-2" се препоръчва за хранене на бебета след 6 месеца и до една година.

Бебешка храна "Бебе - 2" се различава от "Бебе - 1" по това, че сместа ("Бебе-2") съдържа по-голямо количество казеинови протеини, както и по-голямо количество витамини и минерали, от които детето се нуждае в тази конкретна възраст.

"Бебе-2" е по-висококалорично и следователно отнема повече време, за да бъде усвоено в червата на бебето. И това осигурява необходимата ситост за стомаха на бебето..

Бебешка храна Nutricia Млечна формула Бебе 2 от шест месеца - преглед

Добър аналог на скъпия нутрилон, сравнение на 1 и 2 стъпки, най-често срещаните съвети как да купите по-евтино

моето бебе се храни изкуствено от първия ден на живота. Какви смеси просто не опитахме. И similak http://ire preporučujend.ru/content/razocharoval-kak-niko., и пропуснахте http://ire preporučujend.ru/content/snachala-vse-bylo-och.

но се спря на ферментиралото мляко Nutrilon

Сместа е перфектна, коликите изчезнаха и се замислих как да спестя пари. След като изучих Интернет, забелязах, че Nutrilon и Malyutka се произвеждат от Nutricia. Сравних състава и той не беше много различен. Купих бебе за проба и то не се различаваше от Nutrilon. единствените разлики са в опаковката и цената. Дори жълтият черпак е същият отвътре. Дъщеря ми яде сместа с удоволствие, коликите и отоците не ме притесняват, изпражненията бяха редовни. Така че сега преминахме към Малютка и аз давам ферментирал млечен нутрилон веднъж на ден, като кефирчи.

Каква е разликата между бебешката формула за мляко Malyutka 1 и Malyutka 2

Най-полезното за новородено дете от първите дни на живота е майчиното мляко, но всяка година броят на децата, които се превеждат на изкуствено хранене по различни причини, нараства. Световните производители на бебешка храна непрекъснато разработват и произвеждат специални формули за бебета. Те не могат напълно да заместят майчиното мляко, но производителите се стремят да адаптират адаптираното мляко за бебета възможно най-много към нуждите на тялото на бебето. Повече от едно поколение деца е израснало върху продуктите на марката Malyutka и смеси със същото име се препоръчват за деца от деня на раждането им до тригодишна възраст..

Бебешка формула "Бебе" е изпитана във времето

В продължение на много години родителите са били подпомагани от адаптираното мляко за бебета "Бебе" от OOO "Nutricia". Компанията произвежда продукти за най-малките: бебешко мляко и млечна формула. Съставът на продукта напълно отговаря на санитарните и хигиенните и медицински изисквания. Храненето се състои от най-полезните и основни витамини, минерали, микроелементи, които отговарят на нуждите на растящото детско тяло.

Приложение на бебешка храна "Бебе"

Сместа Malyutka се произвежда в 4 вида, сред които са особено популярни Malyutka 1 и 2. По-специално, Malyutka 1 е суха адаптирана смес, препоръчва се за новородени до 6-месечна възраст. В тази детска формула са включени 16 витамина и 11 основни микроелемента в дозировка, необходима за пълното развитие на детето.

Съдържанието на омега-6 и омега-3 мастни киселини във формулата за кърмачета допринася за правилното развитие на мозъка и централната нервна система на бебето. Тези вещества не се произвеждат от тялото на бебето, поради което те се нуждаят от външен принос. Диетата включва и пребиотици, които са подобни на тези в майчиното мляко и са диетични фибри.

Благодарение на тях се поддържа нормалната микрофлора на червата на бебето, което допринася за редовните меки изпражнения. Наличието на GOS / FOS в състава на пребиотиците доближава хранителния състав до майчиното мляко. Бебе 1 съдържа млечна суроватка на прах, различни растителни мазнини, обезмаслено мляко, млечни суроватъчни протеини. Казеинът и суроватъчният протеин се съдържат в съотношение 40:60, именно този баланс е най-оптимален за функционирането на ензимната система на детето.

Бебе 2 - състав и ползи

Хранене за бебета Baby 2 се използва за хранене на бебета след навършване на 6 месеца до една година.
Бебе 1 и Бебе 2 съдържат в балансирана форма:

 • Млечен серум.
 • Пребиотици под формата на фруктоолигозахариди и галактоолигозахариди.
 • Различни видове растителни масла.
 • Обезмаслено мляко.
 • Млечни протеини.
 • Малтодекстрин и сътр.

Сместа съдържа 11 минерала и 16 витамина в дози, съответстващи на възрастта на бебето и необходими за цялостното му развитие. Сместа съдържа и желязо заедно с витамин С и цинк, така нареченото „умно желязо“. В такава комбинация микроелементите се усвояват добре и предпазват организма от дефицит на желязо. Съставът на Baby 2 съдържа точно тези вещества, които са необходими за детския организъм през втората половина от живота.

Как да си направим адаптирано мляко

Ако е необходимо изкуствено хранене, трябва да се спазват препоръките на педиатъра. Сместа се приготвя при спазване на всички хигиенни изисквания; във варени ястия използвайте пречистена или преварена вода. За да приготвите 100 мл готова храна, трябва да вземете 90 мл вода и 3 мерителни лъжици суха смес Бебе 2 (1 мерителна лъжица се равнява на 4,87 г сухо вещество). Можете да храните бебето си със залъгалка или с лъжица..

Каква е разликата между Бебе 2 и Бебе 1

Бебешка храна Malyutka 2 се различава от храна Malyutka 1 по това, че съдържа повече казеинови протеини. Сместа е с по-високо съдържание на калории, отнема повече време за смилане в червата, което позволява на бебето да бъде достатъчно сито. Съдържа повече полезни витамини и минерали, необходими за пълноценното развитие на детето..

Бебешка храна Malyutka 1 и 2 отговаря на всички международни стандарти и се произвежда с помощта на съвременни световни технологии и висококачествени съставки, а всички партиди са обект на най-строг контрол на качеството и безопасността. Необходимо е да приготвите бебешка храна непосредствено преди хранене, готовата смес не може да се съхранява.

Бебешка формула Бебе

Изборът на адаптирано мляко, който рано или късно всеки родител мисли за покупка, е толкова голям, че купуването често се превръща в истински проблем. За здравето на бебетата е необходим балансиран състав на такава диета, който ще стимулира растежа и развитието, като същевременно не причинява негативни последици, а за родителите - приемлива цена. Добър вариант, който отговаря на изброените изисквания, се счита за началната формула на марката "Malyutka" на холандския производител Nutricia.

За компанията

Nutricia е част от групата компании Danone. За разлика от други компании от холдинга, Nutricia е специализирана в научни изследвания и производство на продукти, които по една или друга причина не са подходящи за повечето хора. В момента компанията притежава 21 фабрики за бебешка храна в различни страни и се занимава с научни изследвания в областта на храненето на деца с непоносимост към лактоза и метаболитни нарушения. Ето защо линията бебешка храна на Nutricia предлага опции за малки деца, които имат различни проблеми с храносмилането и микроелементите - създадени да отговорят на всички нужди.

Те произвеждат адаптирано мляко за кърмачета "Malyutka" в московския регион Истра, както и в предприятия в Беларус и Украйна.

Асортимент от смеси Malyutka

Марката Malyutka предлага два вида храните за кърмачета - традиционно и ферментирало мляко. За бебета с непоносимост към лактоза, компанията произвежда само зърнени храни без млечни продукти.

Смесите са представени в четири версии: "Бебе" за най-малките деца - от 0 до 6 месеца, от шест месеца до една година, от 12 до 18 месеца и повече. В този случай ферментирали млечни смеси се произвеждат само за първия и втория етап..

Педиатърът Евгений Комаровски пише в една от книгите си, че най-добрият вариант за изкуствено хранене на бебе е използването на многоетапна система от смеси, която включва „Бебе“. В този случай специалистите поемат подбора и концентрацията на компоненти, необходими за деца от различни възрасти - затова е невъзможно да се въведе хранене на определен етап по-рано, отколкото предполага производителят..

Смесете 1 стъпка от раждането до 6 месеца

Млечна формула от етап 1 „Бебе“ включва суроватка, пребиотици, растителни масла, обезмаслено мляко, малтодекстрин, концентрат на млечен протеин, лактоза, мастни киселини, комплекс от витамини и минерали. Ферментирала млечна смес "Malyutka" от 1-ви етап се отличава със съдържанието на специален фермент.

Според производителите версията с ферментирало мляко има неутрална киселинност, така че може да се използва като единствената допълваща храна в диетата. Смеси "Baby", предназначени за бебета от 0 до 6 месеца, съдържат мастни киселини, витамини и минерали, полезни за формирането на нервната система, и са направени от компоненти, произведени в Европа.

Въпреки факта, че компанията класифицира редица зърнени култури като първи етап на допълващи храни, само млечни и кисело-млечни смеси са подходящи за употреба от раждането. Според Световната здравна организация (СЗО), допълнителни храни могат да се въвеждат на деца над шест месеца. В същото време местните лекари смятат, че допълващите храни са допустими от 4 месеца. Изборът зависи от родителите и зависи от мнението на педиатъра във всеки отделен случай..

В линията на марката няма смеси без лактоза. За деца с непоносимост към лактоза са подходящи само зърнени култури, те се произвеждат както за бебета до шест месеца, така и за по-големи бебета. Каши, които не трябва да се дават на новородено дете, а не смеси също са хипоалергенни..

Хранене от 6 месеца до една година

За бебета от шест месеца компанията произвежда мляко и кисело млечна смес "Бебе" 2. Съставът им не се различава от състава на предишния етап, но производителят подчертава разликата в пропорциите на компонентите.

Трябва да се помни, че за здраво и балансирано развитие бебетата преди и след шест месеца се нуждаят от едни и същи микроелементи, витамини, мазнини и киселини, но в различни количества. Следователно "Бебето" от втория етап не трябва да се дава на новородени, а първият етап - на едногодишни деца: те или няма да получат необходимите полезни микроелементи, или ще ги получат в излишък.

За деца от една година

За бебета на възраст над 12 месеца компанията предлага адаптирано мляко за бебета "Malyutka" 3 (бебешко мляко). По отношение на производството си, компанията се ръководи от Националната програма за хранене на децата, която е приета в Руската федерация..

Според програмата детето трябва да получава 400-450 милилитра млечни продукти дневно, включително 200 милилитра специализирани напитки. Това се дължи на факта, че от бебешкото мляко бебето ще получи пет пъти повече желязо, както и повече витамини А и D, които са необходими за правилното развитие, отколкото от кравето.

Третият и четвъртият етап на хранене включва „Умно желязо“ - специален комплекс, който помага за усвояването на желязото в организма. Nutricia проведе изследване, което показва, че желязото се усвоява по-добре в комбинация с цинк и витамин С, така че производителят е разработил специална формула, която оптимизира състава.

За деца над 1,5 години е подходяща смес "Бебе" 4. Съставът й също не се различава от състава на млякото от предходния, трети етап, разликата се крие само в пропорциите на съставките.

В момента компанията е променила името на редица продукти - смеси от 3-ти и 4-ти етап вече се наричат ​​- бебешко мляко. Компанията обяснява това само с изискването на технически регламенти - консистенцията на готовата храна, както и нейният състав, не са се променили.

Състав на смесите

Съставът на всички смеси "Бебе" съдържа следните компоненти:

 1. Пребиотици - необходими за подобряване на храносмилането и формиране на собствената чревна микрофлора;
 2. Растителни масла, включително палмови масла. Въпреки критиките към този компонент и съобщенията за възможната му канцерогенност, производителят твърди, че палмовото масло е от съществено значение. Компанията отбелязва, че това масло се усвоява по-лесно от тялото на детето, а формулите, в които е включено, са по-скоро като кърмата. Това се обяснява с факта, че както млякото, така и палмовото масло съдържат специална киселина - палмитинова;
 3. Витаминно-минерален комплекс;
 4. Соев лецитин (от стъпка 3 - емулгатор), необходим за нормалното функциониране на нервната система.

Всички видове смес "Бебе" съдържат лактоза. Хранителните компоненти на 1-ви и 2-ри етап са суроватката (деминерализирана) и концентратът на нейните протеини, от 3-ти етап се включва само обезмаслено мляко. Както сместа "Malyutka" от 0 до 6 месеца, така и бебешкото мляко за по-големи бебета не съдържат ГМО, оцветители и консерванти.

Всички смеси, с изключение на четвъртата стъпка, се продават в опаковки от 300, 600 или 1200 грама. Четвъртият етап се предлага само в опаковки от 300 и 600 грама. Цената за цялата линия смеси "Malyutka" в големи опаковки варира от 850 рубли, пакет от 600 грама може да се купи за 450 рубли, а 300 грама - за 250.

Как да приготвим сместа

Всяка опаковка от формулата "Бебе" съдържа подробни инструкции как да я приготвите, както и таблица, показваща стандартната схема за хранене. Струва си да се помни, че той има само консултативен характер: обемът и честотата на хранене трябва да се определят от педиатър.

 • Преди да разредите праха, трябва добре да измиете ръцете си, използва се само стерилна бутилка;
 • Кипнете вода и я охладете до 40 градуса;
 • Налейте подходящото количество вода в бутилката. Не може да се използва преварена вода;
 • Добавете прах към водата с помощта на приложената мерителна лъжица. Плъзгачът трябва да се отстрани от лъжицата;
 • Разклатете добре затворената бутилка, докато прахът се разтвори напълно;
 • Охладете сместа до телесна температура. Преди хранене температурата на хранене може да се провери от вътрешната страна на китката.
 • Пригответе сместа преди хранене. Не можете да го съхранявате в готов вид..

Противопоказания

Смесите от мляко и ферментирало мляко "Malyutka" съдържат лактоза, поради което те не могат да се използват за хранене на деца, чиито органи не могат да се справят с усвояването на протеините от кравето мляко. Според педиатрите обаче непоносимостта е съвсем нормална и често срещана. Често тя е свързана с храносмилателни разстройства, които не са причинени от състава на сместа и тя изчезва след подходящо лечение. В този случай е напълно възможно да се върнете към употребата на "Malyutka", като същевременно елиминирате генетичната природа на непоносимостта към лактоза.

Също така може да се появи алергия към сместа "Бебе" поради съдържанието на глутен в нея. Производителят предупреждава, че следи от глутен могат да се съдържат в смеси от 3 и 4 етапа, но те не са включени като пълен компонент..

Отзиви за сместа

Според прегледите, "Malyutka" не отстъпва на по-скъпите адаптирани смеси по отношение на основните показатели. Сред предимствата му е балансираният пребиотичен комплекс, който често помага за справяне със запек..

Не е необичайно да се намерят отзиви за обриви и проблеми с храносмилането при кърмачета след въвеждането на сместа като допълващи храни, които изчезват след преминаване към формули без лактоза. Появата на обриви, запек или обилна регургитация в този случай показват предварително неоткрита непоносимост към лактоза и не са свързани с компонентите на сместа.

Много млади родители смятат предимството на ниската цена и хранителната стойност, както и ниското съдържание на меласа в сравнение с други производители. Готовата смес не е на вкус сладка, а леко подсладена, така че ако е необходимо, детето може лесно да премине към друга допълваща храна.

Преминахме към ферментирало мляко бебе от обичайното бебе, тъй като имаше малки проблеми с корема. Но ферментиралото мляко се появи идеално, столът се оправи и няма регургитация.

Аз лично харесвам бебешка формула бебе. През деня има достатъчно мляко, справяме се така, а през нощта го храним със смес, съпругът сам става и ме оставя да спя. Имаме първото дете, но лесно разбрахме процеса на готвене, всичко е много просто.

Сравних бебешкия микс с други чужди смеси. Стигнах до извода, че това по никакъв начин не отстъпва. За един се консултирах с педиатър. Някой конкретен лекар не посъветва, тя каза, че е важно да избирате индивидуално и да наблюдавате. Спряхме на бебето, бебето се храни нормално.

Бебешки отзиви

Пресен микс (редовен).

Отзиви за бебешки лекар

Всички лекари са експерти в нашата служба. Документите на лекарите са проверени.

Скъпа

Като се вземат предвид разликите в нуждите на деца на различна възраст от хранителни вещества, биологично активни вещества и енергия, са разработени четири формули за бебешка храна:

1) адаптирано сухо мляко за кърмачета Malyutka 1 от раждането;

2) адаптирано сухо мляко за кърмачета Malyutka 2 от 6 месеца;

3) бебешко мляко Малютка 3 от 12 месеца;

4) бебешко мляко Malyutka 4 от 18 месеца.

Всички бебешки храни от марката Malyutka напълно отговарят на изискванията на руското законодателство за продукти за хранене на малки деца.

Съдържа само висококачествени и изпитани съставки, а количественият състав отговаря на изискванията на TR CU 033/2013 "За безопасността на млякото и млечните продукти".

Източници на протеин в смесите Malyutka са:

- деминерализирана млечна суроватка;

- концентрат от суроватъчен протеин.

Въпреки един и същ произход - краве мляко, бебе 1 и 2 са много различни по състав от бебе 3 и 4.

Деминерализираната суроватка съдържа предимно лактоза и суроватъчни протеини (албумин).

Обезмасленото мляко се характеризира с преобладаване на казеин над суроватъчни протеини и почти пълно отсъствие на млечна мазнина..

Концентрат на суроватъчен протеин е суроватъчен протеин, пречистен от други млечни компоненти.

В резултат на тази комбинация получаваме основата на заместителите на кърмата Malyutka 1 и 2 със съотношение на суроватъчни протеини и казеин 60/40 - същото като при зрялото кърма.

В Malyutka 3 и 4 производителят използва само обезмаслено мляко, така че съотношението на суроватъчен протеин и казеин е 20/80 като в кравето мляко.

Необходимостта от смяна на краве мляко се обяснява с факта, че в ранна възраст храносмилателната система все още е много чувствителна и адаптирана само към майчиното мляко, така че сместа трябва да е възможно най-близо до нея..

След 1 година живот храната на детето става все по-голяма като при възрастен, храносмилателната система вече е „запозната“ с много продукти и може съвсем спокойно да реагира на протеина от кравето мляко.

Съставът на аминокиселините също е важен за пълния растеж и развитие на детето..

Някои аминокиселини могат да се синтезират в организма, други идват само с храна, поради което се наричат ​​основни.

Към формулата Malyutka1,2 се добавят таурин и L триптофан, а към бебешкото мляко Malyutka3,4 също L-изолевцин, L-цистеин..

Растителната мазнина е основният вид мазнини, млечни смеси и бебешко мляко Malyutka.

Други видове мазнини са остатъците от млечна кравешка мазнина, рибено масло, масло от едноклетъчната гъба Mortierella alpina. Последните два вида мазнини бяха добавени само в сместа Malyutka1 и 2.

Към всички смеси от Малютка се добавят палмови, рапични, кокосови и слънчогледови масла. Кокосовото масло съдържа най-нискомолекулните мастни киселини - капринова и лауринова. Рапичното масло е богато на линоленова киселина, растително масло - линолова киселина, палмово масло - палмитинова киселина, Mortierella alpina - арахидонова киселина - омега-6, рибено масло - докозахексаенова киселина - омега-3.

Значителната разлика в съдържанието на тези киселини в кравето и човешкото мляко не позволява използването на мазнини от краве мляко в заместителите на кърмата.

Съдържанието на палмитинова киселина в мазнините от краве мляко и мазнините в човешкото мляко се различава леко, но тъй като млечната мазнина се отстранява почти напълно, възможно е да се компенсира липсата на палмитинова киселина само с растително масло с високо съдържание на нея. Палмовото масло е най-подходящо за това..

Едва сравнително наскоро стана ясно, че простото преследване на количеството и съотношението на мастните киселини, подобно на наблюдаваното в мазнините в човешкото мляко, е недостатъчно..

Както се оказа, положението на тези киселини в молекулите на мазнините също е важно. Освен това, поради разликата в структурата, има отрицателен ефект на палмитиновата киселина върху абсорбцията на калций и изпражненията на детето..

Бебешка млечна формула Baby съдържа смилаеми и несмилаеми въглехидрати.

Смилаемите въглехидрати включват лактоза и малтодекстрин. Лактозата е естествен компонент на млякото, който му придава сладък вкус (млечна захар). Лактозата се съдържа в суроватката на кравето мляко, поради което на опаковката със сместа е посочена деминерализирана млечна суроватка..

В човешкото мляко има много повече лактоза, отколкото в кравето. За да постигнете необходимото количество лактоза в готовата смес, не е достатъчно да използвате само суроватка от краве мляко, трябва да добавите чиста лактоза.

Малтодекстрин не се намира в кърмата и често се добавя към смеси, за да замести частично лактозата (не повече от 35% от общите въглехидрати).

Малтодекстринът съдържа значително количество свободна глюкоза, която лесно и бързо се абсорбира директно, заобикаляйки действието на храносмилателния ензим лактаза, което е необходимо за разграждането на лактозата.

Наличието на малтодекстрин е особено важно в случай на вторичен лактазен дефицит при дете, когато липсва лактаза.

Смесите Malyutka съдържат несмилаеми въглехидрати - галактоолигозахариди (GOS) и фруктоолигозахариди (FOS).

За бебето те не представляват хранителна стойност, но се използват активно от полезната микрофлора на дебелото черво - лактобацили и бифидобактерии, стимулиращи активното му развитие.

Веществата, които проявяват подобни свойства, се наричат ​​пребиотици..

Важни компоненти на бебешката храна Бебето са нуклеотиди, които са част от РНК и ДНК и участват в енергийните процеси в клетката.

Те могат да се произвеждат от организма самостоятелно, но в малки количества, поради което по време на периода на активен растеж или в случай на заболяване нуждата от тях се увеличава..

Несъмнено предимство е наличието в Malyutka на не един, а цели пет нуклеотида, които са посочени в сместа.

В допълнение към витамините и минералите, смесите Malyutka са обогатени с витаминоподобни вещества - холин, инозитол, L-карнитин.

Тези вещества могат да се синтезират от организма, но в ранното детство нуждата от тях е в пъти по-голяма от възможностите на биологичния синтез и следователно е необходим приемът им отвън..

При липсата им, симптоми като:
- забавяне на растежа и дисфункция на централната нервна система - липса на инозитол;

- затлъстяване и натрупване на мазнини в черния дроб - липса на холин;

- повишена умора и забавяне на растежа, хипергликемия (повишени нива на кръвната захар в сравнение с нормалното) - липса на L-карнитин.

Соевият лецитин е единствената одобрена хранителна добавка във формулите на Malyutka. Поради своята емулгираща сила, соевият лецитин увеличава разтворимостта във вода на млечната формула. Тази характеристика е свързана с основните му компоненти - фосфолипидите, които са част от клетъчната мембрана и изпълняват редица други полезни функции..

Лецитинът е неразделна част от всички естествени мазнини.

Съответно, соевият лецитин се получава от нерафинирано соево масло. Когато маслото се рафинира, значителна част от фосфолипидите се губи. Растителните масла се рафинират преди да бъдат въведени в адаптираните храни за кърмачета, поради което е необходимо изкуствено попълване на фосфолипидите под формата на соев лецитин.

Като цяло формулата на Malyutka може да бъде описана като бюджетен вариант за бебешка храна, като същевременно осигурява на бебето всичко необходимо за нормален растеж и развитие..

При разработването на рецептата за сместа производителят се опита да включи в състава основните компоненти, които се намират в кърмата, спазвайки необходимото им количество за бебето.

Когато предписвам тази смес на деца, винаги предоставям информация за такива противоречиви въпроси като:

-малтодекстринът не е естествен компонент на кърмата, но няма нищо лошо в добавките.

- палмовото масло може да повлияе на образуването на изпражненията на новороденото и неговата честота, следователно, ако детето е предразположено към запек, за предпочитане са други смеси, без палмово масло.

- отсъствието на пробиотици в сместа се компенсира най-добре от използването на пробиотични препарати. Ефектът от тяхното използване ще бъде по-висок от този от добавянето на пробиотици към адаптираното мляко за кърмачета.

Кое е по-добре: Бебе или Нутрилон?

И двете формули имат свои предимства и са се доказали като основни компоненти на диетата на децата..

Нутрилон или бебе - нека се опитаме да сравним

Nutrilon принадлежи към класа на силно адаптирани храни за кърмачета. Тези продукти включват млечна киселина и биоактивни добавки (холин, лецитин, таурин и инозитол). Нутрилон може да се използва за новородени и недоносени бебета.

Твърдението, че Нутрилон и Бебе са едно и също не е вярно, съставът им е различен. Сместа Malyutka се отнася до частично адаптирани смеси, обогатени със захароза вместо лактоза, съдържат казеин, но липсват някои биоактивни добавки.

И двете смеси съдържат палмово и кокосово масло, но производителите вече са се научили да променят структурата на палмитиновата киселина, така че този фактор няма да повлияе на усвояването на калция от тялото на детето..

Бебе и Нутрилон - разликата в цената

Смесите Nutrilon и Malyutka се произвеждат от международния концерн Nutricia. Регионалните офиси на тази компания работят в цяла Русия; има завод и в Московския регион (Истра). Производителите доставят продукти от средната ценова категория.

Цената на сместа Нутрилон е 2-2,5 пъти по-висока от тази на Малютки. Причината се крие в развитието на композицията. Освен това продуктите се различават по своята опаковка. Бебето е опаковано в картонени кутии, а Нутрилон в кутии. Смесите имат различно тегло. Опаковките на Малютка от 350 и 700 g, Nutrilon - 400, 450 и 900 g.

Каква е разликата между Nutrilon и Baby

Външните разлики между тези две смеси са незначителни, но те са. Първо, тези храни миришат по различен начин. Бебето мирише на мляко на прах, докато Nutrilon мирише на рибено масло. На второ място, смесите се различават по цвят, Malyutka е бяла, докато Nutrilon има цвят на печено мляко.На трето място, съставът на Malyutka може да съдържа следи от глутен. Глутенът или глутенът не са вредни сами по себе си, но не винаги се препоръчват за деца под 1 година.

И двете смеси са много добре разредени. Има още едно нещо, което показва разликата между сместа Malyutka и Nutrilon. При подготовката на Бебето е необходимо да се използва вода с по-висока температура (не вряща вода), отколкото за сместа Нутрилон. Това не влияе по никакъв начин на вкуса на продукта, просто трябва да изчакате малко, докато готовата смес се охлади преди употреба. Нутрилон се разрежда с преварена вода, която се охлажда до 40 ° C.

Експертно мнение

Смесите Nutrilon и Baby са безопасни за деца, не съдържат консерванти и изкуствени оцветители. Балансираният състав отговаря на нуждите на бебе на определена възраст, осигурява му всички необходими витамини, минерали и микроелементи.

Трудно е да се каже коя смес е по-добра: Нутрилон или Бебе. Трябва да се говори за това коя храна е най-подходяща за вашето дете. И двете смеси съдържат пребиотици за нормално храносмилане, стимулиращи имунната система нуклеотиди и мастни киселини за нормален метаболизъм..

Специалист на онлайн магазин "Дочки-Синочки"
Антонова Екатерина

заключения

Кърмата е идеална за бебе, но ако е необходима подмяна, е необходимо да изберете най-адаптираната формула. Нутрилон и Бебе могат да се използват както като основна храна, така и като допълваща храна.

Преди да изберете, трябва да се свържете с педиатър за съвет. Разликата между Malyutka и Nutrilon е минимална, но изборът на изкуствено хранене трябва да се извършва в зависимост от индивидуалните характеристики на детето. След въвеждането на допълващи храни е необходимо да се следи реакцията на тялото на бебето. И двете формули се препоръчват от педиатрите и осигуряват пълното развитие на детето..

Всичко, което сте искали да знаете за адаптираното мляко за бебета "Бебе 1": инструкции, състав, рецензии

Майчиното мляко включва всички елементи, от които бебето се нуждае за активно развитие. Ами ако не можете да кърмите? Трябва да изберете правилната формула за изкуствено хранене. За най-малките най-добрият избор е "Бебе 1".

Никой няма да спори, че кърмата е най-добрата храна за новородено. Но понякога кърменето не е възможно по различни причини. Какво да правя тогава? Научете се да избирате правилната формула за изкуствено хранене.

По рафтовете на руските магазини и аптеки има огромно количество млечни смеси - от местни и чуждестранни производители, в различни ценови категории. "Бебе" е много популярно - съставът на сместа е най-близо до майчиното мляко, което допринася за отличното благосъстояние и активното развитие на детето. Но първо нещата първо.

Производството на "Malyutka" се извършва от компанията "Nutricia" (Холандия), която е част от групата компании "Danone". Nutricia работи на световния пазар от 1896 г.; продуктите на тази марка се появяват на руския пазар от 1994 г. През това време компанията успя да заеме водеща ниша в своята област, предлагайки на младите майки качествен продукт на достъпни цени. Компанията е известна с активните си изследвания в областта на здравословното хранене. Днес продуктите на Nutricia се продават в повече от 130 страни по света.

В допълнение към формулата Malyutka, компанията произвежда и бебешко мляко Nutrilon и мляко Malysh. "Бебе" също се представя в две разновидности: за пълноценна диета изберете обичайното "Бебе", а за бебета с храносмилателни разстройства трябва да си купите ферментирала млечна смес от първокласен клас.

Смес "Бебе": състав

Компанията "Nutricia" много внимателно подходи към разработването на състава за кърмачета "Baby 1", включващ всички вещества, необходими за активното и здравословно развитие на детето:

 • галактоолигозахариди. Осигурете хранителни вещества, които са от съществено значение за поддържане на здрава микрофлора;
 • растителни масла. Благодарение на тези масла се осигурява най-голяма прилика с майчиното мляко по отношение на стойността;
 • лактозата е въглехидратен компонент. Това е естествена захар, която се намира в кърмата;
 • лецитин. Смес от фосфолипиди е изграждащ клетъчен материал, от който се образуват клетки на мозъчната тъкан и нервната система;
 • пребиотици GOS / FOS и нуклеотиди. Насърчават установяването на храносмилателни процеси;
 • витаминен комплекс, минерали. Става дума за шестнадесет витамина (фолиева киселина, витамини А, С, Е, D, К, група В) и минерали, полезни за бързо развиващия се организъм на новороденото. Например фосфор, витамин В, калций - подпомагат образуването на здрави, здрави кости при дете;
 • холин, Омега 3, Омега 6. Допринасят за развитието на централната нервна система;
 • аминокиселини. Това са L-карнитин, аминокиселина в растеж и L-триптофан, който е отговорен за производството на серотонин, хормонът на щастието и доброто настроение..

Как се извършва преходът към „Бебе 1“ от кърмене??

Ако по някаква причина кърменето е невъзможно или трудно, трябва да се погрижите за въвеждането на трохи от адаптирано мляко в диетата. Това трябва да става под наблюдението на педиатър..

Ако майката има възможност да кърми бебето, тогава млечната смес трябва да се въвежда постепенно. Съставът на млечната формула е незначителен, но се различава от майчиното мляко, което означава, че тялото на детето ще трябва да се възстанови, адаптира - това е стрес. Колкото по-плавен е преходът, толкова по-малко стрес ще бъде.

Така че не бързайте. Въвеждайте сместа на етапи: в първите дни е достатъчно да давате на бебето „Бебе 1“ веднъж дневно, в останалите ястия дайте на бебето кърма. Наблюдавайте състоянието на бебето, изпражненията му, ако всичко е наред, заменете "Бебе" за две хранения на ден. След това променете половината от дневната стойност и постепенно доведете до пълна подмяна.

Следвайте правилата за хранене. Първите порции от новата смес се сервират най-добре преди обяд. Както бе споменато по-горе, важно е да се проследяват и най-малките промени в състоянието или благосъстоянието на детето. Ако изпражненията останат същите, ако не се появи обрив по кожата на детето, ако няма други негативни реакции, продължете по описания по-горе план, като постепенно въвеждате "Бебе 1".

Как правилно да превключите на „Бебе“ от различна смес

Понякога ситуацията се развива по този начин: детето вече е на изкуствено хранене и в един момент майката осъзнава, че млечната формула не е подходяща за детето - това води до образуване на обрив или проблеми с храносмилането. Най-добрият изход в този случай е да опитате да смените сместа. Но трябва да се спазват определени правила..

 1. Трябва да има основателни причини за прехода. Не можете просто да експериментирате с различни смеси, докато не намерите подходящ продукт. Във всеки случай, преди да преминете към друга смес, трябва да се консултирате с педиатър.
 2. Можете веднага да смените млечната смес със същата марка. Например, не е необходимо да се извършва поетапно преминаване от Малютка 1 към Малютка 2 - новият продукт се въвежда незабавно изцяло. При различните марки е необходимо да се осигури постепенна адаптация на тялото на бебето - постепенно въвеждане на нов продукт в диетата на детето (и в никакъв случай смесване на различни смеси).
 3. Можете да промените формулата само ако детето е здраво. Ако детето има зъби или висока температура, по-добре е да изчакате с въвеждането на нова смес в диетата..

Как да приготвите правилно бебешка 1 млечна смес

Няма нищо трудно да се научите как да разреждате адаптирано мляко. С малко търпение, тренирайте и ще се научите как да правите храната бързо и вкусно. Важно е да се спазват следните правила:

1. Ястията за мляко трябва да са не само чисти, но и стерилни. Непосредствено преди разреждането на продукта контейнерите се изсипват с вряща вода. Що се отнася до самата смес, след всяка употреба, опаковката с "Baby" трябва да бъде внимателно затворена.

2. Пригответе водата - кипете и охладете до 40 ° C. Вземете праха от изчислението: 1 мерителна лъжичка (налична във всяка опаковка) за 30 ml вода.

3. Подготвил ли си всичко? Сега преминете директно към подготовката: изсипете вода в стерилизираната бутилка (контролирайте количеството вода върху кантара на бутилката) - ако първо поставите праха в контейнера, няма да можете да измерите точното количество вода по-късно. След това добавете изчисленото количество продукт.

4. Затворете бутилката и я разклатете, разбъркайте, за да не останат бучки в контейнера..

5. Сега се уверете, че сместа не е прекалено гореща или бебето ще изгори. Поставете малко разредено мляко на китката си, ако температурата е твърде висока, ще я усетите.

ВНИМАНИЕ: не загрявайте разреденото мляко в микровълновата печка - това може да образува бучки в него. Също така е забранено добавянето на сух прах към вече приготвеното мляко - това ще наруши пропорциите и може да доведе до негативни реакции при бебето. Също така не можете да съхранявате готово мляко "Бебе" за повече от двадесет минути..

Друг важен момент. Много майки, които хранят бебето си с изкуствени смеси, се интересуват колко пъти на ден трябва да му се дава разредено мляко? Ако при кърменето много педиатри препоръчват да се дава гърда при поискване, тогава в случай на закупени формули трябва да се придържате към определени норми:

 • до две седмици на детето трябва да се дават 6-7 порции, състоящи се от три мерителни лъжици прах и 90 мл вода;
 • на възраст от три седмици до два месеца, количеството мляко се увеличава: детето получава същите 6-7 хранения, но вече четири мерителни лъжици (със 120 мл вода);
 • на два или три месеца бебето яде, ако е хранено шест пъти на ден, като предлага шише, съдържащо пет мерителни лъжички „Бебе 1“;
 • от три до четири месеца броят на храненията се намалява до 5 пъти на ден, докато шест мерителни лъжици от продукта се поставят в бутилката;
 • петмесечни бебета се хранят 4-5 пъти на ден. Сложете седем супени лъжици прах в бутилка и разредете с 210 ml вода;
 • от шест месеца можете постепенно да въвеждате допълващи храни. Поради това броят на храненията може да бъде намален до 3-4 пъти на ден..

Отзиви за "Бебе 1": плюсове и минуси

С внимателно проучване на официалния уебсайт на Nutricia и след като прочетете отзиви за сместа Malyutka, е много лесно да направите дълъг списък с безспорните предимства на този продукт:

 • достъпна цена. Не всички руски семейства имат достатъчни доходи, за да купуват скъпа луксозна млечна формула. В своята ценова категория "Бебе 1" заема най-високите позиции, тъй като може да се похвали не само с ниска цена, но и с безупречно качество - в състава си е най-близко до майчиното мляко;
 • балансиран състав. Компанията Nutricia не само произвежда млечни храни за кърмачета, но и активно работи в областта на здравословното хранене, провежда различни изследвания. Резултатите от скорошната работа са отразени в продуктите на компанията;
 • богат витаминен и минерален състав. Балансираният състав на "Malyutka" включва шестнадесет необходими витамини и повече от дузина полезни минерали - всичко, което се изисква от тялото на новороденото през този период от неговото развитие. Така например, мастните полиненаситени киселини, които са част от „Бебето“ за новородени, допринасят за активното развитие на мозъка и нервната система на бебето;
 • нормализира изпражненията на детето. Ако сместа "Бебе" е подходяща за вашето бебе, можете да разчитате на нормализиране на стомашно-чревния тракт. Също така за бебета с нарушения в храносмилателния тракт, компанията Nutricia предлага ферментирала млечна смес „Малютка 1“;
 • подходящ като добавка към кърмата. "Бебе" може да се превърне в отлична независима опция за хранене на бебе, тъй като може да се използва като допълнителна храна - например, ако млякото на майката не е достатъчно за хранене на бебето, или не е наситено. „Бебе“ ще помогне в случаите, когато майката е болна или отсъства дълго време в бизнеса си, например на работа;
 • уникалната опаковка запазва всички хранителни вещества. Затворете опаковката плътно след всяка употреба и се уверете, че всички полезни вещества в нея ще останат в рамките на срока, посочен от производителя. Не използвайте продукта след изтичане на времето, посочено от производителя;
 • здравословни домашни десерти могат да бъдат приготвени на базата на "Малютка". Не бързайте да се отказвате от сухо мляко, когато детето ви е на две години. На негова основа можете да приготвите отлични десерти, които не само ще бъдат вкусни, но и здравословни, поради включените в праха микроелементи, минерали и витамини;
 • добра разтворимост, без утайка, мерителна лъжица. Още при първото запознаване със сместа "Бебе" и първото приготвяне няма да има проблеми: достатъчно е точно да се следват инструкциите. Използвайте стерилни съдове, преварена вода, охладена до 40 ° C, мерителна лъжица, за да определите необходимото количество прах - ще успеете.

Ако говорим за противоречиви въпроси, тогава си струва да се отбележи наличието на малко количество палмово масло във формулата за изкуствено хранене "Бебе". Всъщност палмовото масло е важна съставка, която лесно и бързо се усвоява от новородените: благодарение на палмовото масло, мастният компонент на "Бебе" е най-близо до мастния състав на женското мляко. Палмовото масло съдържа и уникална палмитинова киселина, която е отговорна за доставянето на енергия на тялото на детето. Законодателството на Руската федерация позволява използването на палмово масло при производството на изкуствени смеси за бебета. Освен това трябва да се отбележи, че корпорацията Nutricia подлага маслото на многоетапно рафиниране и го добавя в строго регламентирано количество..

И накрая, трябва да разберете, че всяко бебе е различно и това, което подхожда на едно дете, може изобщо да не подхожда на друго. Историята познава примери, когато адаптирано мляко „Бебе 1“ е причинило обрив при дете или например запек. Но има хиляди пъти повече случаи, когато „Бебето“ се превърна в отлична алтернатива на по-скъпите смеси, насищайки детското тяло с всички необходими вещества, микроелементи, и в същото време не изискваше прекомерно високи финансови разходи от семейството.

Бебешка формула за новородени - как да готвя

Световните производители разработват различни продукти за деца. Бебешката формула за новородени е заместител на кърмата, върху която са израснали повече от едно поколение.

бебешка формула за новородени

За фирмата производител на смеси "Malyutka"

Млечни смеси "Malyutka" се произвеждат от LLC "Nutricia". Компанията е основана през 1896 г. Основната й специализация е производството на специални храни.

Компанията работи в Русия от 1994 г. Притежава производствените мощности на фабрика в Истра (Московска област). Компанията работи, за да гарантира, че всяко бебе получава храна с най-високо качество. Съставът на млечните продукти напълно отговаря на медицинските и санитарно-хигиенните изисквания.

За какво се използва "Бебе"

Храненето за кърмачета е заместител на кърмата, който се произвежда в индустриална среда в съответствие с всички стандарти. Използва се за задоволяване на нуждите на бебето от хранителни вещества, витамини и микроелементи. Всички формули са адаптирани към физиологичните характеристики на бебетата.

Протеините от животински произход, които са трудно смилаеми от тялото на детето, са изключени от състава на тези продукти. Безмесечната формула за кърмачета също не съдържа казеин. Той се заменя със соев протеин, който има висока хранителна стойност. Ферментиралите храни се използват като допълнение към редовното хранене.

Сортове "Бебета" за деца до една година

Продуктите се предлагат в четири вида.

"Бебе 1"

Бебе 1 за новородени е суха формула за бебета от раждането до 6 месеца. Съдържа 16 витамина, 11 микроелемента. Тяхната дозировка отговаря на изискванията за активно развитие на детето..

Тази смес съдържа незаменими киселини: омега-6 и омега-3. Те допринасят за развитието на мозъка и централната нервна система. В тялото на бебето такива киселини не се произвеждат, затова е необходимо те да идват отвън. Съставът съдържа и малко количество диетични фибри.

Забележка! Поради наличието на диетични фибри се поддържа нормална чревна микрофлора.

Съставът на "Malyutka 1" включва растителни мазнини: кокос, палма, рапица. Палмовото масло най-много съответства на кърмата. Въглехидратите (лактоза и малтодекстрин) допринасят за бързото ситост на бебето.

"Бебе 2"

Този млечен продукт се използва за изкуствено хранене на бебета от 6 месеца до една година. Сред 11 минерала формулното мляко съдържа желязо и цинк. Сред витамините се избират тези, които са най-необходими за развитието на бебе на възраст под една година..

Разликата между Baby 2 е, че съдържа повече казеинови протеини, следователно е по-калорична. Отнема повече време за смилане. Всичко това позволява оптимално насищане на бебето..

Важно! Хипоалергенната смес може да има горчив вкус и изпражненията на бебето могат да станат зелени заради това. Тази реакция е нормална..

Ферментирало мляко "Бебе 1"

Към състава му се добавя специална закваска. Подпомага нормалното храносмилане, предотвратява развитието на заболявания на стомаха и червата. Захар, консерванти не се добавят към сместа за деца под шест месеца.

Ферментирало мляко "Бебе 2"

Съдържа и обработена стартерна култура. Идеален за бебета от 6 до 12 месеца.

Съставът на смесите "Бебе"

Състав на бебешка формула за новородени:

 • млечен серум;
 • фруктоолигозахариди и галактоолигозахариди (пребиотици);
 • растителни масла;
 • обезмаслено мляко;
 • млечни протеини;
 • малтодекстрин;
 • лецитин;
 • лимонена киселина;
 • нуклеотиди;
 • витамини A, D, E, K, C, PP, B1, B2, B5, B6, BC, B12;
 • холин;
 • инозин;
 • L-карнитин;
 • таурин;
 • минерали.

Как да приготвите храна за вашето бебе

За да може млечната смес да е от полза за бебето, тя трябва да бъде правилно приготвена. Трябва да обърнете внимание на пропорциите, температурата, препоръчителното количество сух продукт за различните категории бебета.

Забележка! Шишетата за бебешка храна трябва да се стерилизират.

Как да се размножава правилно

Необходимо е да се определи, съгласно инструкциите за употреба, необходимото съотношение на вода и сух продукт. Налейте вода в стерилна бутилка и изсипете адаптираното мляко за кърмачета (4,5 g) с мерителна лъжичка. Лъжицата трябва да е суха.

Флакон за кърмачета за бебета и мерителна лъжичка

След това бутилката трябва да се затвори с капак и да се разклати добре. В готовия заместител на млякото не трябва да има бучки. Понякога някои млади майки искат бързо да наситят бебето и да увеличат количеството сух прах. Това категорично не може да се направи - бебето може да развие затлъстяване. Не съхранявайте приготвена бебешка храна. Трябва да се прави толкова, колкото бебето изяжда наведнъж..

Важно! Храните за кърмачета не могат да се съхраняват дори в хладилник.

Можете да разредете праха с преварена вода. Има специална вода за бебешка храна. Съдържа полезни микроелементи за оптимално детско развитие. Не е необходимо да се вари - просто трябва да го загреете до оптималната температура (36-37 градуса). Готовата смес не е необходимо да се загрява. Ако по време на подготовката за хранене се случи млякото да се охлади, бутилката трябва да се доведе до желаната температура под течаща топла вода.

Готово мляко за кърмачета

Важно! Не използвайте микровълнова фурна за загряване на адаптирано мляко. Топлинните вълни унищожават млякото, храната ще трябва да се приготви отново.

Мога ли да се смесвам с каша

Не се препоръчва на деца под 1 година да въвеждат краве мляко в диетата поради риск от алергична реакция. Кашата може да се приготви на основата на адаптираното мляко "Malyutka". Последователността на готвене е следната:

 1. Смелете зърнените култури в блендер.
 2. Изсипете го в тенджера и го залейте с вряла вода. За една част от зърнени култури трябва да вземете 2 части вода.
 3. Варете каша за няколко минути.
 4. Охладете го и добавете сместа в размер на половината от дозата, необходима за хранене.
 5. Разбъркайте добре кашата.

Как да сменяте от една смес в друга

Нов продукт трябва да бъде въведен постепенно по време на прехода. През първия ден дайте 30 ml нов продукт и завършете храненето с предишния. Инжектирайте 30 ml повече от новата смес дневно. След няколко дни детето ще получи изцяло нов млечен продукт..

Забранен:

 • въведете различни смеси в една бутилка;
 • давайте храна, която не е подходяща за възрастта;
 • сменете го, ако бебето има колики, диария или запек в продължение на няколко дни;
 • въведете нов вид храна, ако детето е болно, зъбите му никнат.

Важно! Целесъобразността на преминаване от една смес в друга се решава от педиатъра.

Как да разберем дали една формула е подходяща за дете

Можете да разберете, че продуктът не е подходящ за бебето по следните признаци:

 • след хранене, той плюе много;
 • има диария или запек;
 • появяват се алергични обриви;
 • детето става капризно.

Алергия към адаптирано мляко

Бебето за новородени е правилната алтернатива на кърменето, ако по някаква причина е невъзможно. Сместа осигурява на тялото на бебето всички необходими хранителни вещества, витамини и минерали.

Педиатър за адаптирано мляко за бебета Малютка: какво искат да знаят родителите?

Какво може да бъде по-естествено и по-здравословно за бебето от кърмата? Значението на кърменето трудно може да бъде надценено. Ползите от него са огромни както за майката, така и за детето. Но в някои ситуации кърменето става невъзможно и млечните формули идват на помощ..

След като сте посетили всеки детски магазин, можете да се убедите в широка гама млечни формули, които се различават значително по цена. Но дали съставът на скъпите рекламирани смеси е толкова различен от бюджетните варианти? Какво представлява Baby Mix? Днес ще говорим за евтина, висококачествена бебешка храна Malyutka.

Относно производителя

Nutricia произвежда бебешки храни от 1972 година. Продуктите на тази компания имат доверие на майките в повече от 100 страни по света. Съответства на европейските стандарти и бебешка формула Бебе.

Цялата линия от продукти "Malyutka" отговаря на GOST, преминава задълбочена проверка на качеството.

Какво има вътре?

Самата природа е създала кърмата, което означава, че всичко най-полезно е в нея. Не е необходимо да се измисля нещо ново, най-добрата изкуствена смес е максимално близка по състав до майчиното мляко. Бебешката формула съдържа всички необходими вещества за растежа и развитието на детето.

Използват се само висококачествени натурални съставки в необходимото съотношение. Освен това Nutricia гарантира липсата на генетично модифицирани съставки, оцветители и консерванти..

Съставът на сместа Бебе

Нека разгледаме по-отблизо какво е включено в сместа Malyutka:

 • мастни киселини Омега-3 и Омега-6. Това са специални мастни киселини, които се произвеждат в недостатъчни количества в организма. А за нормалното развитие на всички органи, особено на мозъка, нервната система, ежедневният прием на Омега-3 и Омега-6 с храна е задължителен;
 • пребиотици. Всички майки знаят, че храносмилателните проблеми носят много неприятности както на бебето, така и на всички около него. Дете се ражда с незряла чревна микрофлора и за нормалното храносмилане червата трябва да бъдат населени с „полезни“ бактерии. Пребиотици GOS / FOS (галактоолигозахариди / фруктоолигозахариди) - специални диетични фибри, които спомагат за колонизиране на червата с необходимата микрофлора, ефективно подобряват храносмилането и нормализират изпражненията;
 • 16 витамини и 11 микроелемента. Правилната комбинация от витамини и минерали, подбрани индивидуално за всяка възраст, ще осигури хармоничното развитие на бебето;
 • растителни липиди;
 • обезмаслено мляко и лактоза.

Видове смеси

Асортиментът от адаптирано мляко за кърмачета "Malyutka" е доста голямо, но дори и на млада майка ще бъде лесно да го разбере. В крайна сметка всички продукти се различават по възраст и всяка възраст има свой собствен номер..

Смес Бебе 1

Проектиран специално за бебета от раждането до шестмесечна възраст. Често младата майка има периоди, когато няма достатъчно мляко. В случай на лактационни кризи, хипогалактия, допълнително хранене с кърма за кърмачета Malyutka 1. Също така, формула 1 може да се използва като единствената основна храна.

Произведено в съответствие с техническите стандарти и отговаря на европейските стандарти.

Смес Бебе 2

През първите шест месеца от живота бебето е пораснало много и е научило много. Много се е променило в режима на трохи, той с радост изследва света, движи се повече и научава нови неща всеки ден. Режимът на хранене също ще се различава, настъпва първото запознаване с храната за възрастни.

Формулата Malyutka ще се погрижи за увеличените нужди на малкото дете от 6 месеца от живота на детето. Съставът му се отличава с голямо количество казеинови протеини.

Бебешко мляко Бебе 3, 4

Детето вече е на годинка. Диетата на бебето е разширена, но храната за възрастни няма достатъчно витамини и минерали за високите нужди на бебето. Бебешкото мляко съдържа витамин D, 5 пъти повече желязо, 2 пъти повече витамин А в сравнение с кравето мляко.

Бебешко мляко Malyutka се произвежда за две възрасти: номер 3 за деца от 12 месеца, Malyutka 4 - от 18 месеца.

Ферментирало мляко бебе

В грижата за детето е създадена специална смес от кисело мляко. За разлика от други смеси, при производството му се използва специален фермент, който подобрява храносмилането, регулира изпражненията. Предлага се за две възрасти. Номер едно - до 6 месеца, а номер две - от шест месеца. Поради неутралната си киселинност и балансиран състав, той може да се използва като единствената млечна формула в диетата на бебето.

Сместа Malyutka е бюджетен вариант за бебешка храна. Опаковка от 350 г струва от 180 рубли. Отличното съотношение цена-качество на продукта ще направи изкуственото хранене полезно, безопасно и ще помогне да се спести семейният бюджет.

Повече информация за производителя, предимствата и цената на бебешката храна можете да намерите на официалния сайт Malyutka.

заключения

Бебешка храна Malyutka е достоен продукт, произведен по съвременни технологии, отговарящ на европейските стандарти за качество.

За производството на смеси се използва естествено, подбрано мляко. Това означава, че добрият вкус, естествеността и биологичната стойност на сместа са гарантирани..

Асортиментът е лесен за разбиране и изберете правилната храна за вашето бебе, като се вземат предвид неговите нужди. Бебешката храна в бебешката храна има всичко необходимо за правилното, хармонично развитие на бебето.