Бутилка против колики на д-р Браун 250 мл тесен врат.

Характеристика:

 • без PVC, олово, фталати и бисфенол А
 • запазва витамините С, А и Е
 • изключва поглъщането на въздух от детето по време на хранене
 • предотвратява образуването на вакуум в бутилката и образуването на въздушни мехурчета
 • намалява вероятността от колики, регургитация и газове.

  Бутилката на д-р Браун се препоръчва от експерти за всички бебета и новородени със смесено хранене и изкуствено хранене с отслабен смукателен рефлекс. Системата за вентилация на бутилките на д-р Браун, която имитира кърменето, е похвалена от неонатолозите по целия свят..

  Отлична и много висококачествена бутилка против колики Dr Brown's, обичана и от мама, и от бебе! Бутилката е изработена от трайна и плътна пластмаса, нищо не й се е случило при изпускане или дори удряне! Въздухът със сместа и напитката не прониква, което означава, че бебето се чувства комфортно и с корема всичко е в ред. Мекото, силиконово зърно НЕ се слепва, потокът е плавен, бебето не се задави или задави. Като цяло бебето и майката харесаха бутилката. Бутилката е наистина много качествена, след продължителна употреба тя остава като нова, нито режещите зъби на бебето, нито падането, нито стерилизацията не развалят външния вид. Препоръчвам тази бутилка на всички! Честито бебе-щастлива мама!

  Ако в момента търсите перфектната бутилка, горещо препоръчвам да разгледате по-отблизо тази собствена бутилка против колики. Дизайнът е стилен и красив. Лек, удобен. Скала 30 мл. удобно при изчисляване на сместа. Биберон от здрав и мек силикон. Висококачествена мега-здрава пластмаса. Има вентилационна система, която създава вакуум в шишето, коликите на бебето са изчезнали и безкрайната регургитация е изчезнала. Комплектът включва малка четка за лесно почистване на системата против колики. Наистина ни харесва. Забелязах, че детето стана много по-спокойно. Няма такъв подут корем, както преди и спрял да скача. Между другото, бутилката може да се използва без вентилационна система, но разбира се е много по-добре с нея. Много сме доволни от покупката. На акушерството, както винаги, най-добрите цени. 5-звезден рейтинг за магическа бутилка с колики от собствени коли

  Харесаха ми бутилките, бебето наистина поглъща много по-малко въздух при хранене. Пластмасата наистина е много плътна, което трябва да се има предвид при нагряване (отнема повече време).

  Моето мнение е, че просто няма по-добра бутилка. Идеално!

  Бутилките са страхотни. Ние ги възприемаме само.

  Много готина бутилка!

  Тази бутилка няма недостатъци, но има малко "но" това е нейното измиване :), но това не е недостатък!

  За да бъда честен, съжалих, че взех 1 бутилка)) измиването е мрачно и не за два пъти :) детето трябва да е малко нервно, докато чака храна, а веднага след хранене не винаги е възможно да го измиете :)

  Добра система против колики. Хубави зърна с правилния поток.

  Опитах много бутилки и зърна от различни производители, както пластмасови, така и стъклени, и силикон и латекс, винаги имаше нещо нередно, след това въздухът попадаше в устата на бебето, после храната течеше като от чешмата. С тези бутилки всичко е супер, регургитация след почти спряна, синът не се задавя. Времето за хранене е около 15 минути. Преминах само към тези бутилки.

  Шише за хранене на д-р Браун - преглед

  Доктор Браунс бутилка за хранене 125 и 240 мл. Спаси ни от колики.

  След като прочетох много отзиви, както положителни, така и отрицателни (до „скъпа безполезност“), реших да споделя своя опит. Ще се опитам да бъда обективен. От раждането, за съжаление, Масяшка е изкуствена жена поради трудно раждане. Тази бутилка беше препоръчана от педиатър, когато бяхме в реанимация. По това време използвах бутилката Avent. Според лекаря зърното й е по-меко и е по-лесно за преждевременно или отслабени бебета да сучат от нея. Закупихме тази бутилка от 125 ml с тясно (стандартно) гърло. Не забелязах голяма разлика в болницата. но се прибира вкъщи. Както всички деца, и особено занаятчиите, бебето започна да има колики. Така че това е наблюдение, храня се от Авента, кошмар! кипенето се чува веднага, крещим непрекъснато. Запазено от espumisan. Пийте с д-р Браун и всичко е наред! Това беше забелязано няколко пъти през седмицата, след което изплюх и започнах да се храня само с д-р Браун. Коликите след 3 седмици изобщо не страдат. Досега пием сместа само от нея. Много момичета пишат трудно за измиване. Да, разбира се, други са по-лесни за измиване, но сега има тези бутилки с широко гърло в продажба. Много по-лесно е да го измиете. Като цяло си струва да опитате. по-добре ни подхождаше от рекламирания Avent. Ако има възможност за закупуване, хранете се и с двете, и вижте резултата.

  P / S между другото, малко я кърмих (първо гърди, после шише) и така след д-р Браун, маската спокойно пое гърдата. Няма проблем. недостатъците могат да се отдадат на факта, че не навсякъде в аптеките има самите бутилки и необходимите зърна. Взимам го през онлайн магазина, е по-евтино и по-лесно. но за течовете трябва да прочетете инструкциите (нашите хора никога не ги четат). И ако го носите - в комплекта има капак (кръгла пластмаса) - той трябва да затвори врата. Никога не съм изтекла от 6 месеца.

  Коя бутилка е по-добре да се избягват колики AVENT или д-р Браун.

  Потребителски коментари

  Д-р Браун е най-добрият при колики, но ние ядем Фрисов, който не минава през дупките. и пластмаса в сравнение с Авентовски скапан. така че преминахме към Avent. ако не сте мързеливи и имате смес без пребиотици - заповядайте да купите д-р Браун

  Определено д-р Браунс.

  Малки неща като измиване на допълнителна подробност не отиват никъде, когато видите резултата, както имахме, коликите бяха непоносими, детето спеше 20 минути и след като започнаха да се хранят от DrBrowns, детето стана много по-спокойно, заспа 2-3 часа, и през това време беше възможно не само да измиете туба от бутилка, но и да започнете огромно генерално почистване.

  Преглед: Бутилка за колики д-р Браун

  Бутилка за колики д-р Браун отзиви

  Добър ден, бъдещи или вече истински майки, които прочетоха отзива ми. Днес реших да обсъдя една необичайна бутилка за хранене от Dr. Кафяви. Това са бутилки от САЩ, които са измислени не само за хранене на бебета, но имат и подчертан антиколиков ефект..

  Ефектът от бутилките на д-р Браун за колики е, че при хранене бебето няма да поглъща въздушни мехурчета, които след това провокират повишено образуване на газове и съответно колики, е възможно или напълно да се избегне, или значително да се намали този проблем.

  Сега се продават много бутилки против колики, преди Браун съм използвал такива бутилки и други известни компании, но те са имали различна система за изпускане на въздух, в зърното е имало въздушен клапан. Не мога да кажа нищо лошо за тези бутилки, те са удобни и с добро качество, но детето все пак поглъща въздух с тях, дори се вижда по време на хранене. И тогава разбрах, че има бутилка против колики, но тя е подредена по съвсем различен начин, въздухът се изхвърля по тръбата и такива бутилки се правят от д-р Браун. Тъй като исках да помогна на дъщеря си по всякакъв начин, за да не страда от корем, купих й тази бутилка против колики, която веднага ни доказа своята ефективност! Затова сега използваме само такива бутилки, вече трети месец.

  Понякога, разбира се, се случва, коремът се подува и дъщерята плаче, но мисля, че това се случва по съвсем други причини и не зависи от храненето. Лекарят казва, че това все още е незрялостта на храносмилателната система. Това не се случва често при нас и преди да си купя бутилката Браун, подобни атаки бяха стабилни всеки ден и почти веднага след като я храня, а сега максимум веднъж седмично или дори по-рядко. Също така, благодарение на тази прекрасна бутилка, проблемът с честата регургитация изчезна сам по себе си, бях много притеснен, че дъщеря ми не изяде дневната си сума напълно, част от нея се изля. Между другото, бебето ми спря да плюе веднага щом преминахме към д-р Браун..

  Тези бутилки са красиви, качеството им е перфектно, а Браун е много удобен за използване. Но за мен основното не е дори това, а как тази бутилка лесно и бързо решава двата ни основни проблема. Реших да ви разкажа за моя опит, с надеждата, че може да бъде полезен на някого. Прочетете повече за бутилката Колик д-р Браун.

  Преглед на 10 вида бебешки шишета от д-р Браун и инструкции за тяхното използване

  От момента, в който бебето се появи, родителите се опитват да го обграждат не само с грижи и любов, но и с качествени неща. Правилното шише за хранене е важен фактор за развитието, тъй като бебето няма нужда да харчи твърде много енергия, за да се храни..

  Има два вида бутилки - конвенционални, с клапан и модерни бутилки против колики. Втората е марката Dr. Brown, позната на повечето майки. Бутилките на тази компания са се доказали добре, но към тяхното използване трябва да се подхожда със знания..

  Характеристика:

  Д-р Браун е една от водещите световни марки бутилки за хранене на новородени. Офисът се намира в Америка, в Сейнт Луис, въпреки това компанията продава стоки за деца в Русия повече от 10 години.

  Основната разлика и предимство на бутилките е вентилационната система. С помощта на него можете да идентифицирате продуктите на компанията Dr. Brown. Външно изглежда като обикновена тръба вътре в бутилката, но именно тази тръба ви позволява да премахнете вакуума, който се появява по време на процеса на хранене. Благодарение на това детето няма нужда да създава излишни усилия и не поглъща излишния въздух при хранене, което помага срещу колики, излишни газове и регургитация..

  В обикновена бутилка, по време на хранене, вакуумът предпазва течността вътре да тече свободно и за да се храни бебето трябва да положи усилия за преодоляване на отрицателното налягане. В процеса въздухът ще премине през зърното и течността вътре в бутилката и ще я окисли, а ценното майчино мляко ще загуби витамини и основни вещества.

  Това не се случва в бутилката на д-р Браун. Въздухът преминава през вентилационната система. Тази система е доста проста, но ефективна. Въздухът преминава под конеца, влиза в ръкава и след това кристал по тръбата до дъното на бутилката.

  Преглед на основните видове и техните снимки

  От стъкло

  Стандарт против колики

  Основни характеристики:

  • материал - стъкло;
  • обем - 250 мл;
  • размер - 15 х 10 х 20 см;
  • цена - около 900 рубли.

  Стандартната висока стъклена бутилка с тесни гърла се използва широко от американските родители за хранене на децата си. Простият, опростен дизайн го прави универсален за деца от всякакъв пол. Тази бутилка е предназначена за здрави бебета с правилно развитие, за да се избегнат колики и регургитация..

  От предимствата родителите отбелязват меко силиконово зърно, което е възможно най-близко до формата на зърното, което не се слепва след компресията. Недостатъците на бутилката включват тясно гърло, което не винаги ви позволява да изплакнете добре контейнера отвътре..

  Бутилката се предлага със силиконов биберон от ниво 1 за бебета от раждането и четка за вентилационна система.

  Естествен поток

  Основни характеристики:

  • материал - стъкло;
  • обем - 250 мл;
  • размер - 6 × 6 × 26 см;
  • цена - около 850 рубли.

  Стъклената бутилка Natural Flow е традиционен, издръжлив материал, съчетан с модерни технологии. Продава се със соска от ниво 1 за естествен поток на течността. Подходящ за деца, които не страдат от патологии и които са на изкуствено или смесено хранене.

  С широко гърло

  Основни характеристики:

  • материал - стъкло;
  • обем - 150 и 270 мл;
  • размер - 15,8 х 6,8 х 6,8 см;
  • цена - около 950 рубли.

  Бутилката е с класическа форма и се побира удобно в ръката, наречена „Опции“. Предлага се със стандартен силиконов биберон. Особеността е, че при необходимост можете да използвате бутилката не само със собствената вентилационна система Dr.Brown, но и без нея.

  Когато детето порасне, нуждата от него може да изчезне и родителите не трябва да купуват нова бутилка, достатъчно е само да модифицират старата.

  Подходящ за всички бебета с адаптирано или смесено хранене, както и новородени със слаб смучещ рефлекс.

  Полипропилен

  С клапан за специално хранене

  Основни характеристики:

  • материал - полипропилен;
  • обем - 250 мл;
  • размер - 6 × 6 × 26 см;
  • цена - от 750 до 900 рубли.

  Бутилката с тясно гърло за специално хранене е разработена в сътрудничество с орални и лицево-челюстни хирурзи. Предназначен е за деца, които имат проблеми с храненето поради развитие на патологии като хейлошизис (цепнатина на устната), палатошизия (цепнатина на небцето), както и други характеристики, които затрудняват храненето. Специален допълнителен входящ клапан помага на бебето да контролира по-добре усвояването на храната.

  С биберон от 6 месеца и чучур за пиене

  Основни характеристики:

  • материал - полипропилен;
  • обем - 250 мл;
  • размер - 6х5,7х21;
  • цена - от 580 до 680 рубли.

  Бутилката Options е предназначена за бебета на възраст от 6 месеца и има тясна врата. Комплектът е комплектован с пиещо зърно. Това улеснява вашето бебе да премине от бутилка към чаша и да усвои ново хранене. Системата Options позволява комплектът да се използва със или без вентилационна система. Предимството е възможността за бърза смяна на биберона към чучура за пиене.

  Удължена колба с тясно гърло. В стандартния комплект биберонът има средно отваряне и бърз дебит. В продажба има два цвята: розов за момичета и син за момчета..

  Комплект от 2

  Основни характеристики:

  • материал - полипропилен;
  • обем - 250 мл;
  • размер - 6 х 5,7 х 21;
  • цена - от 890 до 1120 рубли.

  Този комплект от две бутилки с тясно гърло е подходящ за новородени и се предлага стандартно с две бутилки и две зърна с класическа форма, капачки и четка. Комплектът се продава в няколко цвята: розов, син и лавандулов.

  С болки в корема

  Основни характеристики:

  • материал - полипропилен;
  • обем - 120 и 250 мл;
  • размер - 21 х 6 х 6 см;
  • цена - от 427 рубли.

  Полипропиленовата бутилка с тесни гърла „Опции“ е добра и по-достъпна алтернатива на стъклото. Благодарение на здравината на изкуствения материал, не можете да се страхувате да го използвате не само у дома, но и за разходка или пътуване. Бутилката има класическа силиконова залъгалка първо ниво, предназначена за бебета от раждането. Може да се използва със или без вентилационна система.

  С биберон за недоносени бебета

  Основни характеристики:

  • материал - полипропилен;
  • обем - 60 мл;
  • размер - 17 х 5 х 5 см;
  • цена - 500 рубли.

  Бутилката е предназначена за недоносени бебета. Различава се от останалите с малък обем на колбата и специален силиконов нипел за малки деца, който осигурява слаб поток от течност.

  Комплект от 2 цветни парчета

  Основни характеристики:

  • материал - полипропилен;
  • обем - 270 мл;
  • размер - 6 х 5,7 х 21;
  • цена - от 925 до 1390 рубли.

  Комплектът бутилки с широко гърло „Опции“ включва: 2 бутилки и две силиконови биберони за новородени, както и четка за почистване. В магазините можете да намерите сини, розови и лавандулови цветове. Широкото гърло ви позволява просто да излеете сместа и лесно да измиете самата колба.

  Широко деколте "Опции" за дискомфорт в червата

  Основни характеристики:

  • материал - полипропилен;
  • обем - 270 мл;
  • размер - 23 х 7 х 7 см;
  • цена - 675 рубли.

  Включва бутилка и нипел от ниво 1 за умерен поток и четка за почистване. Широката шия дава на бебето усещане, подобно на това, което изпитва естественото кърмене.

  Инструкции за употреба

  • разклатете - в противен случай течността може да излее от бутилката през вентилационния отвор за въздух;
  • затегнете капачката твърде много - ако нишката на зърното се откъсне, ще се появи теч;
  • загрейте бутилката заедно с пластмасовия държач на зърното и вентилационната тръба - ако това се случи, тръбата трябва да бъде извадена и поставена обратно.

  Как да стерилизираме?

  Изисканият дизайн на бутилката изисква внимателно измиване и стерилизация.

  Процедура:

  1. Бутилката се отделя. За да направите това, отстранете държача на зърното и след това отстранете вентилационната система, състояща се от втулка и фуния.
  2. Всички части се измиват старателно в топла вода с помощта на препарати. Включена е специална четка за почистване на фунията..
  3. Всички части се изплакват с течаща вода. Отворът на зърното се проверява отделно - той не трябва да се запушва с остатъците от сместа.
  4. Производителят препоръчва стерилизиране на бутилки в марков стерилизатор, но това може да се направи във всеки друг. Ако отсъства, това може да се направи във вряща вода - бутилката и нейните компоненти трябва да се варят 3 минути. Стъклените продукти могат да се стерилизират в автоклав.

  Преди да използвате нова бутилка за първи път, тя трябва да бъде стерилизирана..

  Как да се храня?

  Д-р Браун не препоръчва приготвянето на формулата директно в бутилката. Трябва да се подготви предварително, като се разбърква добре, за да се избегне припокриването на отвора на зърното с бучки и съсиреци.

  1. Готова смес или мляко се изсипва в бутилка. Избягвайте възбудата, за да избегнете образуването на мехурчета..
  2. Сглобява се вентилационна конструкция. За това, съгласно приложените инструкции, втулката се вкарва във фунията, а фунията в бутилката. Ръкавът трябва да приляга плътно към врата.
  3. Зърното се вкарва в държача и се прикрепва към бутилката.
  4. По време на процеса на хранене се уверете, че краят на сондата не е потопен в течност. За това ъгълът на наклона на бутилката трябва да бъде приблизително 45 градуса..
  5. Главата на бебето трябва да бъде леко повдигната по време на хранене.

  Ако се наложи сместа да се загрее директно в бутилката, разхлабете държача на биберона. Това ще предотврати навлизането на течност в системата..

  Съвети за избор

  Размерът

  • Широката шийка е подходяща за бебета, за които шишето е временна алтернатива на гърдите на майка им. Зърната върху тях повтарят максимално формата на зърното и детето няма да има време да отбие от естественото хранене.
  • Тесната шийка изисква по-малко усилия от новороденото поради малката повърхност на зърното, поради което е подходяща за бебета, които са постоянно хранени на шише.

  Материал

  • Безспорното предимство на стъклените бутилки е способността да ги сварявате. Това е удобно, ако у дома няма стерилизатор или автоклав. Освен това стъклото има по-дълъг експлоатационен живот. От минусите си струва да се отбележи крехкостта и по-голямото тегло..
  • Полипропиленовите бутилки на д-р Браун се произвеждат без вредното вещество бисфенол А и могат да бъдат изложени на високи температури и са малко по-евтини от стъклените. Срокът на експлоатация ще зависи пряко от честотата на използване.
  обратно към съдържанието ↑

  Как да изберем залъгалка?

  Можете да изберете зърно за стандартна бутилка, като използвате таблицата:

  0Недоносени бебета (много слаб поток)
  1Новородени (слаб поток)
  2От 3 месеца (среден поток)
  3От 6 месеца (агресивен поток)
  4От 1 година (много агресивен поток)
  Y дупкаЗа зърнени храни и сокове с пулп

  Как да не се натъкнем на фалшификат?

  За да избегнете закупуването на фалшива бутилка, трябва да следвате правилата:

  1. Не правете покупка от непознат магазин. Д-р Браун работи само с доверени дистрибутори, а продуктите се продават само в големи търговски вериги, аптеки и онлайн магазини..
  2. Преди да купите, трябва да се уверите, че правилното име на фирмата и инструкциите са на опаковката и самата бутилка, а съдържанието на комплекта съответства на описанието.
  3. Бутилката и зърното не трябва да имат чужди силни миризми.
  обратно към съдържанието ↑

  Полезно видео

  Преди да закупите, ще бъде полезно да разгледате преглед на бутилките, например, както в това видео:

  Заключение

  Бутилките на д-р Браун са добре препоръчителни за хранене както на здрави деца, така и на страдащи от повишено поглъщане на въздух по време на хранене. Основните разлики между продуктите са в материала на производство, производителността на зърното и обема на колбата..

  Производителят препоръчва да се извърши процесът на хранене и почистване на съдовете точно както е написано в придружаващите инструкции, тогава бутилката ще продължи дълго и ще радва бебето и родителите му всеки ден.

  Д-р кафяви бутилки за колики

  Широките бутилки на DR.BROWN.

  Оборудван с УНИКАЛНА ПАТЕНТИРАНА ВЕНТИЛАЦИОННА СИСТЕМА, която:
  1. изключва поглъщането на въздух от детето по време на хранене;
  2. Намалява вероятността от колики, регургитация и газове;
  3. запазва витамини А, С, Е.

  Шишетата с широка уста се препоръчват за кърмачета и бебета със смесено хранене. Биберонът отговаря на ФОРМАТА ЗА ГЪРДА за дълбоко смучене по време на хранене.

  Със сина ми тествахме 120 мл бутилка за хранене на д-р Браун.

  И така, ще започна по ред.
  Комплектът включваше една бутилка с широко уста и вентилационна система, зърно за новородени, четка за почистване на вентилационната система.
  Бутилката е от полипропилен, зърното е от силикон.
  Според мен тук има повече недостатъци, отколкото предимства.
  +хареса формата на бутилката
  +включена в комплекта е четка за почистване на малки части
  +удобна форма на зърното
  Може би, идентифицирах само три предимства.
  Сега минусите
  -прозрачна скала
  -бутилката разлива течност и то доста прилично количество
  -много бавен поток от зърното, което идва с бутилката
  -поглъщането на въздух е същото като при другите бутилки
  -бутилката е голяма сама по себе си, но скалата е само до 120 мл
  Честно казано, очаквах повече, тъй като марката е много известна, но уви, очакванията ми не се сбъднаха.
  Като цяло, бутилката не е за нас, ние използваме по-нататък nuke и avent.

  Благодаря ви много за възможността да тествате вашия продукт..

  Тестване на бутилката за хранене Natural Flow на Dr. Brown. За няколко дни употреба имаме бутилка. по принцип ми хареса.

  Плюсове, които намерихме:

  - удобна форма на бутилка, приляга добре в ръката
  - меко зърно и в същото време бебето го смуче дълго време, просто имахме проблем при избора на зърното. тъй като с меко зърно, от което бебето тече бързо, бебето не се разяжда (стандарт на philip avent) и ортопедичното (nak) не може да грабне. използван преди д-р Браун Philips AVENT Natural. Ако ги сравним, тогава зърното на д-р Браун ни хареса повече..
  - бебето започна да плюе по-малко
  - включва четка за почистване на системата против колики

  Минуси:
  - скала с деления. Първо, няма разделение от 30 ml върху него, въпреки че производителят го позиционира като за деца на смесено хранене, на което 1 лъжичка може да бъде полезна. На второ място, разделенията по скалата са практически невидими.
  - доста сложен дизайн, измийте дълго време, заема много място в стерилизатора
  - не може да се използва в нагревател за бутилки, всичко се разлива след

  Олга, всички продукти на д-р Браун се произвеждат в дъщерни дружества, разположени в САЩ, Китай и Германия на модерно оборудване, използващо усъвършенствани системи за контрол на качеството. В същото време качеството на продуктите, произведени в различни клонове, е идентично.

  Защо бутилката тече?
  Спазвате ли инструкциите? Не разклащайте бутилката с течност, защото при разклащане / разклащане течността може да изтече от бутилката. (Както следва от писмото ви, не сте спазили инструкциите)
  Ако капачката се завинтва твърде плътно, зърното може да се извие и да изтече.
  Ако детето не пие от бутилката, бутилката трябва да е в изправено положение. Ако поставите бутилката, тя ще се излее от нея, това се дължи на устройството на вентилационната система.
  Ако обърнете бутилката и затворите потока през зърното, течността ще изтече изпод капачката, това е нормално и се дължи на вентилационната система..

  Измиването на бутилки с вентилационна система добавя 30 до 40 секунди към общото време на пране. Можете също така да гледате видеоклип за това как бързо и правилно да измиете бутилка от д-р Браун: https://vk.com/videos-65824448?section=all&z=vide..

  Александра, добър ден. Благодарим Ви за интереса към продуктите на д-р Браун..
  Бутилката тече.
  Следвате ли инструкциите?
  1. Не разклащайте бутилката с течност, защото при разклащане / след разклащане течността може да изтече от бутилката.
  2. Ако стегнете твърде много капачката, зърното може да се извие и да изтече.
  3. Нагрявате ли бутилката със сламката? Ако отговорът е „да“, тогава тръбата първо трябва да бъде отстранена, в противен случай е възможно изтичане, това се дължи на устройството на вентилационната система.
  4. Ако детето не пие от бутилката, бутилката трябва да е в изправено положение. Ако поставите бутилката, тя ще се излее от нея, това се дължи на устройството на вентилационната система.
  5. Ако обърнете бутилката и затворите потока през зърното, течността ще изтече изпод капачката, това е нормално и се дължи на вентилационната система..

  Комплектът включва нипел ниво 1 от 0-3 месеца - стандартен поток. Съответно, всички бебета се развиват по различни начини, ако забележите, че вашето бебе е уморено от ядене и не се появява, тогава трябва да смените зърното на следващото ниво.

  Разкажете ни по-подробно как сте разбрали, че детето поглъща въздух?

  Бутилка против колики "Д-р Браун": характеристики, предимства и недостатъци

  Почти всички родители на деца през първата година от живота са изправени пред проблем като колики.

  Причините за това явление могат да бъдат различни фактори, но половината от тях се свеждат до факта, че детето поглъща излишния въздух по време на хранене, в резултат на което има неприятни усещания в корема на бебето, което дава усещане за дискомфорт.

  Има няколко начина да се справите с това заболяване. Най-често се разпространява върху корема, след хранене се държи в колона.

  За по-големи деца се предлагат различни лекарства, фототерапия.

  Но всичко това е борба с последствията. И за да се предотврати този проблем, производителите на бебешки продукти предлагат на родителите да използват бутилки за хранене против колики..

  Бутилката на д-р Браун против колики

  Бутилка против колики "Д-р Браун" за новородени дойде при нас от САЩ.

  Бутилките от тази марка са създадени от педиатър (очевидно Браун) и са единствените бутилки с патентована система "против колики"..

  Според производителя само техните продукти не позволяват образуването на вакуум в бутилката, като по този начин предотвратяват образуването на въздушни мехурчета, които причиняват колики..

  Бутилката е проектирана да симулира кърменето, позволявайки кърменето да се комбинира с изкуствено хранене.

  Продуктите на тази марка са преминали многократни клинични проучвания, награждавани са с много златни награди и са признати от педиатрите по целия свят за едни от най-добрите в своята категория..

  Гамата анти-колики на д-р Браун

  Какви са бутилките против колики на тази марка?

  В продажба можете да намерите бебешки бутилки "Д-р Браун", изработени от стъкло и полипропилен.

  Стъклото се предлага само с широко гърло от 270 мл.

  Полипропиленовите бутилки се предлагат в бутилки с широко гърло, 150 ml, 270 ml и тесни, 60 ml, 120 ml, 250 ml.

  За разлика от конкурентите, асортиментът на д-р Браун съдържа бутилки против колики за специално хранене.

  Това са продукти, предназначени за деца, които се затрудняват да се хранят поради проблеми в развитието като цепнатина на устната (хейлошизис), цепнатина на небцето (палатошизис) и други. Продуктите от тази категория са разработени с участието на експерти по орална и лицево-челюстна хирургия. Тези бутилки са направени от полипропилен с обем от 120 ml и 250 ml..

  Всички бутилки на д-р Браун имат няколко цвята. Пълният комплект включва още четка за вентилационната система и щипка за биберон..

  Зърната и четките на д-р Браун

  Производителят предлага широка гама от аксесоари за тази продуктова линия..

  Това са силиконови зърна на Dr. Brown за стандартни отвори и бутилки с широко и тясно гърло.

  Зърната със специален отвор Y се предлагат за използване със сокове и течни зърнени храни. Всички зърна са разделени на възрастови категории.

  За хигиената на своите продукти, Dr. Brown's предлага почистващи препарати за бутилки в различни форми и цветове и системни четки против колики.

  Предимства и недостатъци на бутилката на д-р Браун против колики

  Плюсовете и минусите на Dr. Brown’s са:

  • значителен плюс, отбелязан от повечето родители - тази бутилка наистина помага за решаването на проблема с бебешките коремчета;
  • най-широката гама и наличност на допълнителни устройства;
  • недостатъците включват сложността на измиване на бутилката и неудобната скала за измерване;
  • производителят препоръчва смяна на зърната на всеки два месеца, което много родители смятат за допълнителен фактор във финансово отношение.

  Колко струва бутилка против колики? Среден ценови сегмент - 400-900 рубли.

  Всяко дете е индивидуално и само времето и експериментите ще покажат какво ще ви помогне при решаването на този проблем. Пожелаваме здраве на вас и вашите деца!

  Преглед на Dr. Браун:
  Кафявите бебешки шишета помагат на бебетата да се отърват от коликите

  Предимства

  Отлично качество, спасение от колики.

  недостатъци

  Обратна връзка

  Никога преди не съм мислил, че се оказва толкова трудно да се намери шише за хранене на бебе. Не купих веднага д-р Браун, смутих се от големия брой всякакви елементи вътре в бутилката, страхувах се, че ще бъде трудно да се измие всичко. Какво да кажа, платих си мързела - с безсънни нощи и притеснения за сина ми, който страдаше от колики.

  Преди не вярвах, че някакви бутилки като цяло могат по някакъв начин да помогнат срещу колики, затова просто купих литри копър вода и еспумизан, което, разбира се, помогна, но ефектът беше само временен.

  След това, една хубава вечер, мой роднина, който сега живее в щатите, ни се обади по Skype. Именно тя ме убеди да си купя бутилка Браун. Тя каза, че в САЩ тези бутилки са много популярни, много хора се хранят от тях и че д-р Браун се смята за най-добрите бутилки против колики. Разбира се, на следващия ден купих тази бутилка за сина си. Постепенно след 3 седмици коликите изчезнаха напълно. Невероятно, но се оказва, че наистина помага!

  Въпреки че тук няма магия. Действието на тази бутилка е съвсем логично. Просто въздухът не влиза в бебето по време на хранене. Той влиза през специални отвори в тръбата, преминава през нея до дъното и сместа навлиза в устата на бебето под нормално налягане. Следователно в кафявите бутилки не се създава вакуум и детето може да регулира потока само.

  Качеството на тези бебешки шишета е отлично. Те не текат, боята не се изтрива, пластмасата не мирише. Засега имаме само една такава бутилка, но ще купя голям комплект д-р Браун.

  Бутилките за хранене на д-р Браун ще ви спасят от колики.


  Пробвал съм всякакви бутилки, от най-често срещаните до специални - антиколикови. Сред разнообразието от шишета за хранене избрахме д-р Браун, защото те единствени, според мен, наистина помагат за намаляване на коликите при малко дете..

  Асортиментът от бутилки д-р Браун е голям - с различни обеми, цветове, с тясно и с широко гърло, от различни материали. Единственото, което остава непроменено, е дълга тясна тръба отвътре, която служи да гарантира, че въздухът през нея пада на дъното на бутилката и не влиза в устата на бебето по време на хранене.

  Имаме различни кафяви бутилки, но любимата ни е стъклената. Той е възможно най-прозрачен, с удобна форма, в него не се натрупват миризми. Дори обикновената вода, останала в тази бутилка, не се вкисва. И се справихме с коликите буквално за седмица, сигурен съм, че тази бутилка изигра голяма роля за това.

  Напишете вашия отзив | За да се абонирате за този преглед, моля, влезте или се регистрирайте.


  Коментари към рецензията:

  Александра: Съгласна съм! Д-р Браун е най-добрата бутилка за колики. Това, което те не опитаха, но тези бутилки помогнаха да се справят с тях.

  Рейтинг на най-добрите бутилки против колики за хранене на новородено: правила за подбор

  Когато събира зестра за бебе, майката трябва да помисли за закупуване на бутилка. Трябва да го имате, дори ако планирате да кърмите бебето си. Удобният контейнер ще помогне да се даде на детето вода, успокояващ бебешки чай, изцедено мляко в отсъствието на майката. Във цялото разнообразие от такива продукти се открояват бутилки против колики, на които си струва да се обърне специално внимание..

  Дори онези майки, които планират да кърмят, трябва да се погрижат за закупуването на добра бутилка (вижте също: как правилно да захранвате новородено бебе в бутилка?)

  Бутилка против колики - характеристики и предимства

  Храносмилателната система на бебетата се развива постепенно и през първите месеци от живота често работи периодично. Въздухът, който детето поглъща, докато се храни, води до образуване на газове и колики. Те причиняват безсъние и сълзи..

  Специалната удължена нагоре форма на продуктите против колики предотвратява поглъщането на въздушни мехурчета по време на хранене. Всеки такъв модел се състои от контейнер с градуирани марки, капак, зърно и пръстен, който го фиксира. Освен това е оборудван със система за изравняване на налягането, която представлява въздушен клапан, разположен отдолу или в специален пръстен вътре в зърното.

  Каква е ефективността на системата против колики? Когато се храни от обикновена бутилка, смучещите движения на бебето създават вакуум и зърното се слепва. За да продължи да пие, бебето трябва да пусне зърното и да изчака да се напълни с разпенено мляко или смес. Той поглъща тези мехурчета и впоследствие те причиняват колики и безпокойство..

  Тези модели имат много предимства:

  • максимално удобство при хранене на бебета;
  • грижа за здравето на бебето;
  • лесно за поддържане;
  • възможността за избор на подходяща форма, обем.
  Бутилките против колики премахват поглъщането на въздух по време на хранене

  Когато бебето ви се нуждае от бутилка против колики?

  Педиатрите наблюдават регургитация и метеоризъм при почти 70% от новородените. Появяващи се на възраст от един месец, коликите измъчват бебета до 4 месеца и повече. Произходът им се влияе от несъвършена храносмилателна система, ниска усвояемост на лактозата, проникване на въздух в корема при смучене, неподходяща смес.

  Критерии за избор на бутилка против колики

  Бутилките за бебета с функция против колики се доставят с тубул (дупка в зърното) или вътрешна вградена система (резервоар). Първите струват на родителите по-малко, но те започват да изтичат по-бързо. Вторите са по-съвършени, по-скъпи са, но служат дълго време. При избора на контейнер е важно да се вземат предвид всички критерии, описани по-долу..

  Материал: стъкло или пластмаса

  За първите бутилки стъклото е по-безопасен материал. Неговият минус е по-голямото му тегло и крехкост. Висококачествените полипропиленови модели са леки и издръжливи, но пластмасата е надраскана и губи външния си вид, а при евтините модели е вероятно наличието на вредни примеси. Продават се и медицински меки силиконови продукти. Подходящи са за деликатно картофено пюре и зърнени храни.

  Стъклото се счита за най-добрия материал за качествени бебешки бутилки

  Форма, размер и обем

  Оптималният обем на първия контейнер за новородено е 80-140 ml. Желателно е шията да е широка, а стените да са прави или леко вдлъбнати. Това прави бутилката по-лесна за задържане, докато се храни и почиства вътрешността. Малко на възраст над 6 месеца яде повече мляко или адаптирано мляко. Идеална за него е бутилка против колики от 250 ml.

  Точност на скалата

  Скалата, където е посочен обемът на течността, е на всички модели, но малко марки могат да се похвалят с точността на разделянето: често отклонението във всяка посока достига 10%. У дома е важно да проверите повторно точността на деленията, като налеете 50 грама в бутилка. вода. Ако скалата е правилна, обемът на напълнената вода ще съответства на 50 ml.

  Местоположение на вентилационния клапан

  Клапанът против колики осигурява свободна циркулация на въздуха, предотвратява разпенването на мляко или смес. В бутилки тя може да бъде на различни места: отдолу, в горната част, в системата на резервоарния клапан. В първия случай дъното е обърнато, за да се осигури циркулация на въздуха по време на хранене. Във втория се комбинират дупки в специален пръстен и пола за зърна. В третия случай системата самостоятелно подава въздух отдолу и той не влиза в корема на бебето.

  Тип зърна

  За ефективна работа на модели против колики се избират зърната с регулируем дебит. Моделите от латекс (гума) наподобяват майчините гърди по мекота, но не издържат дълго, покрити са с пукнатини. Те лесно се заразяват и в редки случаи причиняват алергии. Силиконовите модели са по-здрави, но по-хигиенични и издръжливи.

  Латексните зърна напомнят гърдите на майката на бебето, но се износват достатъчно бързо

  По форма зърната могат да бъдат ортодонтски (с отсечен връх) и кръгли. Можете да изберете този, който бебето харесва само чрез проба. За новородено купете 0+ бодли с бавен поток (1 дупка). От месец преминават към силиконови или латексни модели 1+. От 3-6 месеца купуват зърна за 3+ и 4+.

  Колко бутилки трябва да купите?

  Само майката може да определи броя бутилки, които бебето трябва да купи. Обикновено едното е необходимо за мляко (смес), другото за вода и успокояващ чай. И двамата са незаменими за разходка. Има родители, които струват по едно парче дълго време, но практичните майки винаги купуват поне 4 модела.

  Броят на бутилките за новородено, хранено с бутилка, може да бъде изчислен въз основа на това колко пъти бебето яде през нощта. Ако 2 пъти, тогава е важно да имате 2 контейнера, за да не прекъсвате съня чрез кипене на един контейнер. Практическият опит на много майки потвърждава, че 2 бутилки са необходимият минимум. По-добре обаче е да имате резервоари и зърна..

  Как да използвате бутилка против колики?

  Първата бутилка против колики на бебето изисква внимателна стерилизация и грижи, затова е важно мама да прочете приложените инструкции, преди да я използва. Препоръките за употреба са различни за всеки модел, но има общи правила:

  • След хранене контейнерът се измива с четка или в съдомиялна машина. След това се вари 2-3 минути.
  • За кипящи стъклени бутилки трябва да изберете отделна емайлирана тенджера. По-добре е да дезинфекцирате пластмасовите модели в специален стерилизатор. При кипене се използва филтрирана или бутилирана вода, което ще избегне образуването на котлен камък по стените на съда.
  • Бутилката се сглобява съгласно инструкциите. Не завинтвайте елементите му прекалено здраво. По време на съхранението покрийте биберона с капак.
  • Целостта на вентилните елементи се проверява редовно, нипелът се проверява. Сменя се за хигиенни цели и когато възникнат пукнатини.
  За грижата за тях задължителното изплакване на бутилките е задължително

  Предпазни мерки

  Винаги проверявайте температурата на сместа преди всяко подаване на бутилка. За да направите това, разклатете контейнера, нанесете малко количество храна върху ръката и анализирайте степента на нагряване. Не се доверявайте на силиконовия индикатор, който имат някои маркови продукти. Други предпазни мерки също са важни при използване на контейнери с противоволик:

  1. Забранено е загряването на бутилката с храна в микровълновата печка. Уредът загрява храната неравномерно, така че бебето може да се изгори.
  2. Изцеденото мляко се съхранява на рафт в хладилник в стерилна пластмасова бутилка не повече от 2 дни. По-добре е да използвате стъклени съдове за сок, съхранявайте не повече от един ден.
  3. Не можете да замените залъгалките със зърна от бутилки, позволете на бебето да играе с малки компоненти (за повече подробности вижте статията: Какви залъгалки за новородени е по-добре да купите?). Трохата дърпа всичко в устата си, вкусва, затова е важно да бъдете бдителни и внимателни.
  4. Пукнатини и драскотини по бутилката са източници на натрупване на бактерии. Този контейнер трябва да бъде променен.

  Как да храните бебето си с бутилка против колики?

  Позицията на шишето по време на хранене трябва да е удобна както за бебето, така и за майка му. По-добре е да заемете поза, имитираща кърмене (като същевременно поддържате главата и дупето на бебето, леко го притиснете към себе си). Това е интимен момент, когато в света на трохите и майките няма никой друг освен тях самите..

  Давайки бутилка, мама притиска зърното към долната устна на бебето, дава му възможност да отвори устата си по-широко. Точно така, когато зърното е разположено над езика, а устните на бебето достигат широката му основа. Поставете бутилката под ъгъл 30-45 градуса, като внимателно наблюдавате непрекъснатото пълнене на зърното, липсата на слепване. Ако биберонът е празен, се чува звукът от всмукания въздух. В този случай трябва да повдигнете или извадите контейнера..

  Преглед на популярните антиколосални бутилки

  Детските магазини предлагат голям избор от бутилки със система против колики. Всеки производител се опитва да различи продукта по специален начин, като издава оригинална форма, цвят, шарка върху продуктите. Много родители вярват, че няма нужда да спестявате пари и да купувате най-скъпите бутилки. Други, напротив, не се стремят да надплащат, вярвайки, че всички стоки са сходни. Има обаче бутилки, които се търсят постоянно поради наличността и качеството..

  Бутилките на д-р Браун против колики от САЩ

  Пропиленовите продукти "Dr. Brown" имат "вталена" или цилиндрична форма. Тяхната антивакуумна система включва втулка под биберона и фуния с тръба. По време на храненето въздухът преминава през тръба към дъното на бутилката, но не се смесва с течността. Предимствата на моделите "Д-р Браун" са добро зърно, широко гърло, защита срещу колики. Минус - по-трудна грижа поради наличието на допълнителни елементи.

  Стилни бутилки от Tommee Tippee (Великобритания)

  Ярки бутилки от Tommee Tippee ("Tommy Tippi") се купуват най-добре в 2 версии: 150 и 260 ml. Анатомично зърното наподобява женска гърда, така че бебето ще бъде много удобно да се храни с него. Клапанът против колики предотвратява слепването му. Продуктовата тръба позволява на въздуха да премине и реагира на температурата на подаване. Червеният цвят показва, че сместа трябва да се охлади. Синьото означава, че храната е подходяща за хранене.

  Бутилки против колики Nuk First Choise (Германия)

  Контейнерът на този производител привлича със своята лаконична форма, ярки цветове, лекота на използване и грижи. Анатомичната форма на силиконовото зърно с изместен нагоре отвор формира правилната захапка при бебето.

  От плюсовете си струва да се отбележи незаличима ярка скала, голям избор на зърната за бутилки. Капакът на бутилките Nuk може да не се затвори правилно върху зърното, причинявайки изтичане на контейнера. Родителите трябва да следят нейната позиция по време на ходене..

  Любими бутилки на съвременни майки от Avent (Великобритания)

  Предлага се в серии Classic и Natural. Линията Classic има конвенционален въздушен клапан и малък нипел. Бутилките Avent Natural Anti-Colic имат двоен клапан и благодарение на специалната форма на зърното са подходящи за новородени и недоносени бебета. Сред предимствата на моделите Avent са висококачествената, удобна форма за хранене на бебето в естествено положение, лекота на грижи.

  Ако в допълнение към бутилките, мама трябва да купи помпа за кърма и стерилизатор (препоръчваме да прочетете: ние избираме стерилизатор за бутилки), тогава е по-добре да купувате продукти от същата марка. Те са съвместими помежду си, докато продуктите от други марки може да не се поберат поради несъответствието в размера. Основното е да следвате критериите за избор на бутилки и зърна против колики, които ще ви позволят да направите покупка, която е здравословна за вашето бебе..

  Препоръчвам