Широките бутилки на DR.BROWN.

Оборудван с УНИКАЛНА ПАТЕНТИРАНА ВЕНТИЛАЦИОННА СИСТЕМА, която:
1. изключва поглъщането на въздух от детето по време на хранене;
2. Намалява вероятността от колики, регургитация и газове;
3. запазва витамини А, С, Е.

Шишетата с широка уста се препоръчват за кърмачета и бебета със смесено хранене. Биберонът отговаря на ФОРМАТА ЗА ГЪРДА за дълбоко смучене по време на хранене.

Със сина ми тествахме 120 мл бутилка за хранене на д-р Браун.

И така, ще започна по ред.
Комплектът включваше една бутилка с широко уста и вентилационна система, зърно за новородени, четка за почистване на вентилационната система.
Бутилката е от полипропилен, зърното е от силикон.
Според мен тук има повече недостатъци, отколкото предимства.
+хареса формата на бутилката
+включена в комплекта е четка за почистване на малки части
+удобна форма на зърното
Може би, идентифицирах само три предимства.
Сега минусите
-прозрачна скала
-бутилката разлива течност и то доста прилично количество
-много бавен поток от зърното, което идва с бутилката
-поглъщането на въздух е същото като при другите бутилки
-бутилката е голяма сама по себе си, но скалата е само до 120 мл
Честно казано, очаквах повече, тъй като марката е много известна, но уви, очакванията ми не се сбъднаха.
Като цяло, бутилката не е за нас, ние използваме по-нататък nuke и avent.

Благодаря ви много за възможността да тествате вашия продукт..

Тестване на бутилката за хранене Natural Flow на Dr. Brown. За няколко дни употреба имаме бутилка. по принцип ми хареса.

Плюсове, които намерихме:

- удобна форма на бутилка, приляга добре в ръката
- меко зърно и в същото време бебето го смуче дълго време, просто имахме проблем при избора на зърното. тъй като с меко зърно, от което бебето тече бързо, бебето не се разяжда (стандарт на philip avent) и ортопедичното (nak) не може да грабне. използван преди д-р Браун Philips AVENT Natural. Ако ги сравним, тогава зърното на д-р Браун ни хареса повече..
- бебето започна да плюе по-малко
- включва четка за почистване на системата против колики

Минуси:
- скала с деления. Първо, няма разделение от 30 ml върху него, въпреки че производителят го позиционира като за деца на смесено хранене, на което 1 лъжичка може да бъде полезна. На второ място, разделенията по скалата са практически невидими.
- доста сложен дизайн, измийте дълго време, заема много място в стерилизатора
- не може да се използва в нагревател за бутилки, всичко се разлива след

Олга, всички продукти на д-р Браун се произвеждат в дъщерни дружества, разположени в САЩ, Китай и Германия на модерно оборудване, използващо усъвършенствани системи за контрол на качеството. В същото време качеството на продуктите, произведени в различни клонове, е идентично.

Защо бутилката тече?
Спазвате ли инструкциите? Не разклащайте бутилката с течност, защото при разклащане / разклащане течността може да изтече от бутилката. (Както следва от писмото ви, не сте спазили инструкциите)
Ако капачката се завинтва твърде плътно, зърното може да се извие и да изтече.
Ако детето не пие от бутилката, бутилката трябва да е в изправено положение. Ако поставите бутилката, тя ще се излее от нея, това се дължи на устройството на вентилационната система.
Ако обърнете бутилката и затворите потока през зърното, течността ще изтече изпод капачката, това е нормално и се дължи на вентилационната система..

Измиването на бутилки с вентилационна система добавя 30 до 40 секунди към общото време на пране. Можете също така да гледате видеоклип за това как бързо и правилно да измиете бутилка от д-р Браун: https://vk.com/videos-65824448?section=all&z=vide..

Александра, добър ден. Благодарим Ви за интереса към продуктите на д-р Браун..
Бутилката тече.
Следвате ли инструкциите?
1. Не разклащайте бутилката с течност, защото при разклащане / след разклащане течността може да изтече от бутилката.
2. Ако стегнете твърде много капачката, зърното може да се извие и да изтече.
3. Нагрявате ли бутилката със сламката? Ако отговорът е „да“, тогава тръбата първо трябва да бъде отстранена, в противен случай е възможно изтичане, това се дължи на устройството на вентилационната система.
4. Ако детето не пие от бутилката, бутилката трябва да е в изправено положение. Ако поставите бутилката, тя ще се излее от нея, това се дължи на устройството на вентилационната система.
5. Ако обърнете бутилката и затворите потока през зърното, течността ще изтече изпод капачката, това е нормално и се дължи на вентилационната система..

Комплектът включва нипел ниво 1 от 0-3 месеца - стандартен поток. Съответно, всички бебета се развиват по различни начини, ако забележите, че вашето бебе е уморено от ядене и не се появява, тогава трябва да смените зърното на следващото ниво.

Разкажете ни по-подробно как сте разбрали, че детето поглъща въздух?

Преглед на 10 вида бебешки шишета от д-р Браун и инструкции за тяхното използване

От момента, в който бебето се появи, родителите се опитват да го обграждат не само с грижи и любов, но и с качествени неща. Правилното шише за хранене е важен фактор за развитието, тъй като бебето няма нужда да харчи твърде много енергия, за да се храни..

Има два вида бутилки - конвенционални, с клапан и модерни бутилки против колики. Втората е марката Dr. Brown, позната на повечето майки. Бутилките на тази компания са се доказали добре, но към тяхното използване трябва да се подхожда със знания..

Характеристика:

Д-р Браун е една от водещите световни марки бутилки за хранене на новородени. Офисът се намира в Америка, в Сейнт Луис, въпреки това компанията продава стоки за деца в Русия повече от 10 години.

Основната разлика и предимство на бутилките е вентилационната система. С помощта на него можете да идентифицирате продуктите на компанията Dr. Brown. Външно изглежда като обикновена тръба вътре в бутилката, но именно тази тръба ви позволява да премахнете вакуума, който се появява по време на процеса на хранене. Благодарение на това детето няма нужда да създава излишни усилия и не поглъща излишния въздух при хранене, което помага срещу колики, излишни газове и регургитация..

В обикновена бутилка, по време на хранене, вакуумът предпазва течността вътре да тече свободно и за да се храни бебето трябва да положи усилия за преодоляване на отрицателното налягане. В процеса въздухът ще премине през зърното и течността вътре в бутилката и ще я окисли, а ценното майчино мляко ще загуби витамини и основни вещества.

Това не се случва в бутилката на д-р Браун. Въздухът преминава през вентилационната система. Тази система е доста проста, но ефективна. Въздухът преминава под конеца, влиза в ръкава и след това кристал по тръбата до дъното на бутилката.

Преглед на основните видове и техните снимки

От стъкло

Стандарт против колики

Основни характеристики:

 • материал - стъкло;
 • обем - 250 мл;
 • размер - 15 х 10 х 20 см;
 • цена - около 900 рубли.

Стандартната висока стъклена бутилка с тесни гърла се използва широко от американските родители за хранене на децата си. Простият, опростен дизайн го прави универсален за деца от всякакъв пол. Тази бутилка е предназначена за здрави бебета с правилно развитие, за да се избегнат колики и регургитация..

От предимствата родителите отбелязват меко силиконово зърно, което е възможно най-близко до формата на зърното, което не се слепва след компресията. Недостатъците на бутилката включват тясно гърло, което не винаги ви позволява да изплакнете добре контейнера отвътре..

Бутилката се предлага със силиконов биберон от ниво 1 за бебета от раждането и четка за вентилационна система.

Естествен поток

Основни характеристики:

 • материал - стъкло;
 • обем - 250 мл;
 • размер - 6 × 6 × 26 см;
 • цена - около 850 рубли.

Стъклената бутилка Natural Flow е традиционен, издръжлив материал, съчетан с модерни технологии. Продава се със соска от ниво 1 за естествен поток на течността. Подходящ за деца, които не страдат от патологии и които са на изкуствено или смесено хранене.

С широко гърло

Основни характеристики:

 • материал - стъкло;
 • обем - 150 и 270 мл;
 • размер - 15,8 х 6,8 х 6,8 см;
 • цена - около 950 рубли.

Бутилката е с класическа форма и се побира удобно в ръката, наречена „Опции“. Предлага се със стандартен силиконов биберон. Особеността е, че при необходимост можете да използвате бутилката не само със собствената вентилационна система Dr.Brown, но и без нея.

Когато детето порасне, нуждата от него може да изчезне и родителите не трябва да купуват нова бутилка, достатъчно е само да модифицират старата.

Подходящ за всички бебета с адаптирано или смесено хранене, както и новородени със слаб смучещ рефлекс.

Полипропилен

С клапан за специално хранене

Основни характеристики:

 • материал - полипропилен;
 • обем - 250 мл;
 • размер - 6 × 6 × 26 см;
 • цена - от 750 до 900 рубли.

Бутилката с тясно гърло за специално хранене е разработена в сътрудничество с орални и лицево-челюстни хирурзи. Предназначен е за деца, които имат проблеми с храненето поради развитие на патологии като хейлошизис (цепнатина на устната), палатошизия (цепнатина на небцето), както и други характеристики, които затрудняват храненето. Специален допълнителен входящ клапан помага на бебето да контролира по-добре усвояването на храната.

С биберон от 6 месеца и чучур за пиене

Основни характеристики:

 • материал - полипропилен;
 • обем - 250 мл;
 • размер - 6х5,7х21;
 • цена - от 580 до 680 рубли.

Бутилката Options е предназначена за бебета на възраст от 6 месеца и има тясна врата. Комплектът е комплектован с пиещо зърно. Това улеснява вашето бебе да премине от бутилка към чаша и да усвои ново хранене. Системата Options позволява комплектът да се използва със или без вентилационна система. Предимството е възможността за бърза смяна на биберона към чучура за пиене.

Удължена колба с тясно гърло. В стандартния комплект биберонът има средно отваряне и бърз дебит. В продажба има два цвята: розов за момичета и син за момчета..

Комплект от 2

Основни характеристики:

 • материал - полипропилен;
 • обем - 250 мл;
 • размер - 6 х 5,7 х 21;
 • цена - от 890 до 1120 рубли.

Този комплект от две бутилки с тясно гърло е подходящ за новородени и се предлага стандартно с две бутилки и две зърна с класическа форма, капачки и четка. Комплектът се продава в няколко цвята: розов, син и лавандулов.

С болки в корема

Основни характеристики:

 • материал - полипропилен;
 • обем - 120 и 250 мл;
 • размер - 21 х 6 х 6 см;
 • цена - от 427 рубли.

Полипропиленовата бутилка с тесни гърла „Опции“ е добра и по-достъпна алтернатива на стъклото. Благодарение на здравината на изкуствения материал, не можете да се страхувате да го използвате не само у дома, но и за разходка или пътуване. Бутилката има класическа силиконова залъгалка първо ниво, предназначена за бебета от раждането. Може да се използва със или без вентилационна система.

С биберон за недоносени бебета

Основни характеристики:

 • материал - полипропилен;
 • обем - 60 мл;
 • размер - 17 х 5 х 5 см;
 • цена - 500 рубли.

Бутилката е предназначена за недоносени бебета. Различава се от останалите с малък обем на колбата и специален силиконов нипел за малки деца, който осигурява слаб поток от течност.

Комплект от 2 цветни парчета

Основни характеристики:

 • материал - полипропилен;
 • обем - 270 мл;
 • размер - 6 х 5,7 х 21;
 • цена - от 925 до 1390 рубли.

Комплектът бутилки с широко гърло „Опции“ включва: 2 бутилки и две силиконови биберони за новородени, както и четка за почистване. В магазините можете да намерите сини, розови и лавандулови цветове. Широкото гърло ви позволява просто да излеете сместа и лесно да измиете самата колба.

Широко деколте "Опции" за дискомфорт в червата

Основни характеристики:

 • материал - полипропилен;
 • обем - 270 мл;
 • размер - 23 х 7 х 7 см;
 • цена - 675 рубли.

Включва бутилка и нипел от ниво 1 за умерен поток и четка за почистване. Широката шия дава на бебето усещане, подобно на това, което изпитва естественото кърмене.

Инструкции за употреба

 • разклатете - в противен случай течността може да излее от бутилката през вентилационния отвор за въздух;
 • затегнете капачката твърде много - ако нишката на зърното се откъсне, ще се появи теч;
 • загрейте бутилката заедно с пластмасовия държач на зърното и вентилационната тръба - ако това се случи, тръбата трябва да бъде извадена и поставена обратно.

Как да стерилизираме?

Изисканият дизайн на бутилката изисква внимателно измиване и стерилизация.

Процедура:

 1. Бутилката се отделя. За да направите това, отстранете държача на зърното и след това отстранете вентилационната система, състояща се от втулка и фуния.
 2. Всички части се измиват старателно в топла вода с помощта на препарати. Включена е специална четка за почистване на фунията..
 3. Всички части се изплакват с течаща вода. Отворът на зърното се проверява отделно - той не трябва да се запушва с остатъците от сместа.
 4. Производителят препоръчва стерилизиране на бутилки в марков стерилизатор, но това може да се направи във всеки друг. Ако отсъства, това може да се направи във вряща вода - бутилката и нейните компоненти трябва да се варят 3 минути. Стъклените продукти могат да се стерилизират в автоклав.

Преди да използвате нова бутилка за първи път, тя трябва да бъде стерилизирана..

Как да се храня?

Д-р Браун не препоръчва приготвянето на формулата директно в бутилката. Трябва да се подготви предварително, като се разбърква добре, за да се избегне припокриването на отвора на зърното с бучки и съсиреци.

 1. Готова смес или мляко се изсипва в бутилка. Избягвайте възбудата, за да избегнете образуването на мехурчета..
 2. Сглобява се вентилационна конструкция. За това, съгласно приложените инструкции, втулката се вкарва във фунията, а фунията в бутилката. Ръкавът трябва да приляга плътно към врата.
 3. Зърното се вкарва в държача и се прикрепва към бутилката.
 4. По време на процеса на хранене се уверете, че краят на сондата не е потопен в течност. За това ъгълът на наклона на бутилката трябва да бъде приблизително 45 градуса..
 5. Главата на бебето трябва да бъде леко повдигната по време на хранене.

Ако се наложи сместа да се загрее директно в бутилката, разхлабете държача на биберона. Това ще предотврати навлизането на течност в системата..

Съвети за избор

Размерът

 • Широката шийка е подходяща за бебета, за които шишето е временна алтернатива на гърдите на майка им. Зърната върху тях повтарят максимално формата на зърното и детето няма да има време да отбие от естественото хранене.
 • Тесната шийка изисква по-малко усилия от новороденото поради малката повърхност на зърното, поради което е подходяща за бебета, които са постоянно хранени на шише.

Материал

 • Безспорното предимство на стъклените бутилки е способността да ги сварявате. Това е удобно, ако у дома няма стерилизатор или автоклав. Освен това стъклото има по-дълъг експлоатационен живот. От минусите си струва да се отбележи крехкостта и по-голямото тегло..
 • Полипропиленовите бутилки на д-р Браун се произвеждат без вредното вещество бисфенол А и могат да бъдат изложени на високи температури и са малко по-евтини от стъклените. Срокът на експлоатация ще зависи пряко от честотата на използване.
обратно към съдържанието ↑

Как да изберем залъгалка?

Можете да изберете зърно за стандартна бутилка, като използвате таблицата:

0Недоносени бебета (много слаб поток)
1Новородени (слаб поток)
2От 3 месеца (среден поток)
3От 6 месеца (агресивен поток)
4От 1 година (много агресивен поток)
Y дупкаЗа зърнени храни и сокове с пулп

Как да не се натъкнем на фалшификат?

За да избегнете закупуването на фалшива бутилка, трябва да следвате правилата:

 1. Не правете покупка от непознат магазин. Д-р Браун работи само с доверени дистрибутори, а продуктите се продават само в големи търговски вериги, аптеки и онлайн магазини..
 2. Преди да купите, трябва да се уверите, че правилното име на фирмата и инструкциите са на опаковката и самата бутилка, а съдържанието на комплекта съответства на описанието.
 3. Бутилката и зърното не трябва да имат чужди силни миризми.
обратно към съдържанието ↑

Полезно видео

Преди да закупите, ще бъде полезно да разгледате преглед на бутилките, например, както в това видео:

Заключение

Бутилките на д-р Браун са добре препоръчителни за хранене както на здрави деца, така и на страдащи от повишено поглъщане на въздух по време на хранене. Основните разлики между продуктите са в материала на производство, производителността на зърното и обема на колбата..

Производителят препоръчва да се извърши процесът на хранене и почистване на съдовете точно както е написано в придружаващите инструкции, тогава бутилката ще продължи дълго и ще радва бебето и родителите му всеки ден.

Д-р Нагревател за бутилки Browns Deluxe

Изисква се ръководство за вашия Dr. Browns Deluxe Bottle Warmer? По-долу можете да видите и изтеглите PDF ръководството безплатно. Освен това се предоставят често задавани въпроси, рейтинги на продукти и потребителски рецензии, за да ви помогнат да извлечете най-доброто от вашия продукт. Ако това не е ръководството, което търсите - свържете се с нас.

Устройството ви е дефектно и няма решение в ръководството? Отидете в Repair Café за безплатни услуги за ремонт.

Бутилка с опции на Dr Brown + Широко гърло против колики 150 ml WB51600

Цените на онлайн магазините могат да се различават от цените на магазините на дребно

Всички продукти на марката Dr Brown's

За продукта

Това е единственото бебешко шише със зърно, което имитира гърдата на майката и има патентована вентилационна система, която предотвратява образуването на вакуум в шишето и не образува въздушните мехурчета, които се образуват в повечето бутилки, а също така създава положително налягане при хранене на бебето и непрекъснат капков поток от течност, подобно на храненето на майка. гърди.

Бутилката на д-р Браун се препоръчва от експерти за всички бебета и новородени със смесено хранене и изкуствено хранене с отслабен смукателен рефлекс. Системата за вентилация на бутилките на д-р Браун, която имитира кърменето, е похвалена от неонатолозите по целия свят..

Характеристика:

 • Новото зърно, което следва формата на майчината гърда, помага на бебето да се прикрепи правилно към зърното, като използва сила и мускулни групи, както при естественото хранене
 • Задържа витамините С, А и Е
 • Елиминира поглъщането на въздух от детето
 • Предотвратява образуването на вакуум от бутилки и въздушни мехурчета
 • Намалява вероятността от колики, регургитация и газове
 • Вдлъбнатината в държача на зърното помага за добро сцепление при търкаляне и усукване на зърното
 • Бутилката може да се използва както „с“, така и „без“ вентилационна система
 • Нарез с размер на пръст в капака ви помага лесно да отворите капака с една ръка
 • Одобрено за измиване в горната кошница на съдомиялната машина и стерилизация в стерилизатора
 • Без PVC, олово, фталати и BPA

Спецификации:

 • Материал: полипропилен, силикон
 • За деца от 0 месеца, 0м+
 • Размери на опаковката: 6,9 * 6,9 * 19,7 cm
 • Тегло на опаковката: 0,1401 кг

Бутилка против колики "Д-р Браун": характеристики, предимства и недостатъци

Почти всички родители на деца през първата година от живота са изправени пред проблем като колики.

Причините за това явление могат да бъдат различни фактори, но половината от тях се свеждат до факта, че детето поглъща излишния въздух по време на хранене, в резултат на което има неприятни усещания в корема на бебето, което дава усещане за дискомфорт.

Има няколко начина да се справите с това заболяване. Най-често се разпространява върху корема, след хранене се държи в колона.

За по-големи деца се предлагат различни лекарства, фототерапия.

Но всичко това е борба с последствията. И за да се предотврати този проблем, производителите на бебешки продукти предлагат на родителите да използват бутилки за хранене против колики..

Бутилката на д-р Браун против колики

Бутилка против колики "Д-р Браун" за новородени дойде при нас от САЩ.

Бутилките от тази марка са създадени от педиатър (очевидно Браун) и са единствените бутилки с патентована система "против колики"..

Според производителя само техните продукти не позволяват образуването на вакуум в бутилката, като по този начин предотвратяват образуването на въздушни мехурчета, които причиняват колики..

Бутилката е проектирана да симулира кърменето, позволявайки кърменето да се комбинира с изкуствено хранене.

Продуктите на тази марка са преминали многократни клинични проучвания, награждавани са с много златни награди и са признати от педиатрите по целия свят за едни от най-добрите в своята категория..

Гамата анти-колики на д-р Браун

Какви са бутилките против колики на тази марка?

В продажба можете да намерите бебешки бутилки "Д-р Браун", изработени от стъкло и полипропилен.

Стъклото се предлага само с широко гърло от 270 мл.

Полипропиленовите бутилки се предлагат в бутилки с широко гърло, 150 ml, 270 ml и тесни, 60 ml, 120 ml, 250 ml.

За разлика от конкурентите, асортиментът на д-р Браун съдържа бутилки против колики за специално хранене.

Това са продукти, предназначени за деца, които се затрудняват да се хранят поради проблеми в развитието като цепнатина на устната (хейлошизис), цепнатина на небцето (палатошизис) и други. Продуктите от тази категория са разработени с участието на експерти по орална и лицево-челюстна хирургия. Тези бутилки са направени от полипропилен с обем от 120 ml и 250 ml..

Всички бутилки на д-р Браун имат няколко цвята. Пълният комплект включва още четка за вентилационната система и щипка за биберон..

Зърната и четките на д-р Браун

Производителят предлага широка гама от аксесоари за тази продуктова линия..

Това са силиконови зърна на Dr. Brown за стандартни отвори и бутилки с широко и тясно гърло.

Зърната със специален отвор Y се предлагат за използване със сокове и течни зърнени храни. Всички зърна са разделени на възрастови категории.

За хигиената на своите продукти, Dr. Brown's предлага почистващи препарати за бутилки в различни форми и цветове и системни четки против колики.

Предимства и недостатъци на бутилката на д-р Браун против колики

Плюсовете и минусите на Dr. Brown’s са:

 • значителен плюс, отбелязан от повечето родители - тази бутилка наистина помага за решаването на проблема с бебешките коремчета;
 • най-широката гама и наличност на допълнителни устройства;
 • недостатъците включват сложността на измиване на бутилката и неудобната скала за измерване;
 • производителят препоръчва смяна на зърната на всеки два месеца, което много родители смятат за допълнителен фактор във финансово отношение.

Колко струва бутилка против колики? Среден ценови сегмент - 400-900 рубли.

Всяко дете е индивидуално и само времето и експериментите ще покажат какво ще ви помогне при решаването на този проблем. Пожелаваме здраве на вас и вашите деца!

Доктор Браун

Избрани продукти 127 от 127

Американска марка Dr. Родителите свързват Браун с бутилки против колики. И има. Това е иновативната технология Natural Flow Dr. Кафявите минимизират риска от колики при бебетата. Но д-р Браун (д-р Браун) не е само страхотни бутилки и правилни зърна. Това е широка гама от продукти, които улесняват и улесняват живота на родителите:

 • хигиенни продукти за мама и бебе;
 • детски ястия от 0+ до 3-4 години;
 • полезни аксесоари и устройства за хранене (пасатори, стерилизатори, нагреватели, контейнери, помпи за кърма и др.);
 • прорезыватели, залъгалки и сипи чаши.

Знаем, че Dr. Браунс е избран от родители, които предпочитат да отглеждат децата си с доказани и надеждни помощници в кухнята, в детската стая, на пътя. Ето защо в онлайн магазин „Акушерство“ се стараем да поддържаме постоянна и пълна гама от маркови продукти. Ако днес не сте намерили нужния продукт на сайта - посетете ни утре. Със сигурност ще намерим какво да предложим и какво да зарадваме!

Бутилки "Д-р Браун": снимки и рецензии

При децата образуването на чревна микрофлора започва след раждането. Този процес, който отнема няколко месеца, винаги е придружен от болка в корема. В същото време една от причините им е поглъщането на въздух, което се случва по време на хранене. Образуването на газове от това се увеличава, подуването започва. В тези случаи ни се предлага решение "до ключ" - бутилки против колики на д-р Браун, предназначени за новородени..

Какво е колики?

След раждането бебетата започват доста сложен процес на адаптация към условията след утробата на майката. Най-трудното е червата, които трябва да се научат как да смилат храната, както и да придобият полезна микрофлора. До момента, в който стените му станат по-здрави, дори малка част от въздуха, която влиза вътре, ще оказва натиск отвътре и ще предизвика разтягане на тъканите, което е болезнено за бебето. Това състояние е колика при новородени. Струва си да се отбележи, че при тях коремът боли и набъбва.

Това е нормално явление, което се проявява при здрави деца на възраст от две седмици и също отзвучава от само себе си с три месеца. В този момент чревните стени стават здрави, така че да не се разтягат под натиска на въздуха, попаднал вътре. Периодично процесът на адаптация протича в сложна форма или се забавя. В този случай децата се нуждаят от помощ:

 • Масаж. Можете да накарате газовете да излязат, като леко натискате стомаха с дланта на ръката си, докато редувате кръгови движения и отгоре надолу.
 • Предписват се различни средства против колики ("Bobotik", "Espumisan", "Plantex" и други). Те намаляват подуването на корема и спомагат за преместването на газове. Лекарствата за бебета не са вредни, тъй като техните компоненти не се абсорбират в кръвта и се екскретират заедно с изпражненията.
 • Поставя се специална тръба за отдушник. Трябва да кажа, че това е крайна мярка, когато има толкова силна атака на чревни колики, че бебето плаче, без да спира. Газът през поставената тръба бързо ще се освободи навън. По характерния звук можете да разберете, че коликите са приключили..
 • Правят и упражнението „велосипед“, притискайки краката последователно към стомаха. По този начин червата се компресират и газовете, които се намират в него, преминават към изхода.

Описаните методи за справяне с колики помагат само при освобождаване на червата на бебето от газове. Но въпросът е - откъде идват? Една от основните причини е, че бебето поглъща въздух по време на хранене. Това се случва, ако бебето не улавя правилно гърдата с уста или се храни от неудобен рог с изкуствена смес.

Действие на бутилка

По някое време производителите на детски продукти решиха, че е по-лесно да се предотврати навлизането на въздух, отколкото да се изгони оттам. За това бяха създадени специални устройства. За да разберете как работят д-р Браун анти-колики, първо трябва да си представите какво се случва, когато детето пие от обикновена бутилка:

 • Бебето хваща зърното и след това прави смучещо движение.
 • Обемът на течността в бутилката намалява, като по този начин създава вакуумен ефект.
 • Зърното се слепва, тъй като е еластично, докато стъклото или пластмасата не могат да се свият. Следователно по-нататъшното изсмукване на мляко или вода става невъзможно..
 • Детето продължава да суче, макар и да не получава нова храна, неволно отваря уста. Следователно част от въздуха влиза през бутилката в дупката на зърното, а втората в корема, тъй като бебето не спира да преглъща с отворена уста.

Разтягане на корема няма да се случи, ако се уверите, че бебето не отваря уста, докато яде. За да направите това, е необходимо да осигурите система, която позволява на въздуха да прониква вътре в рога свободно..

Действие на бутилки против колики

Сега нека да разгледаме как действат бебешките бутилки на д-р Браун против колики:

 • бебето смуче течност;
 • има ефект на вакуум в бутилката, клапанът, който е разположен на зърното, се отваря под неговото действие;
 • въздухът влиза през дупката и детето не трябва да отваря устата си за това.

Производителите наричат ​​тази система за вентилация на бутилките. Освен това намалява натиска върху венците и небцето, което помага за образуването на нормална захапка. За да пиете спокойно от такъв рог, не е нужно да полагате много усилия. Следователно това е най-добрият избор за бебета със слабо развит смучещ рефлекс..

Има няколко вида вентилационни системи. Въпреки че всички те работят според общия принцип: когато има разрязване на въздуха, което се случва вътре в бутилката, през нея се влива нов през специален отвор.

Марки

Когато купувате бебешко шише, препоръчително е да се съсредоточите върху популярни производители. Най-вероятно стоките им ще струват повече, но известни марки приемат репутацията си сериозно, те имат научни лаборатории, в които се проверява качеството и надеждността на техните продукти. В момента има 3 лидери на пазара за детски прибори за хранене: Nuby, Dr. Браун и Филипс AVENT.

В тази статия ще говорим за бебешки продукти от д-р Браун (снимки на бутилки и други продукти ще видите по-долу). Тази американска компания предлага на бебетата различни видове бутилки - с широко гърло, стандартни, цветни и стъклени.

Д-р Кафяви

Родителите свързват тази американска марка с бутилки против колики. Всъщност така е. Иновативните технологии на Natural Flow намаляват до минимум риска от колики при бебетата. Но д-р Браун не е само правилните зърна и страхотни бутилки. Това е огромен асортимент от различни продукти, които правят живота на родителите по-удобен и по-лесен:

 • детски ястия;
 • хигиенни продукти за бебе и майка;
 • прорезыватели за зъби, чаши за биберони и залъгалки;
 • полезни устройства и аксесоари за хранене (стерилизатори, пасатори, контейнери, нагреватели, помпи за кърма и др.).

Бутилка

Бутилките за хранене на д-р Браун са изобретени през 1996 г. от педиатър. Това е единственото бебешко шише с патентована вентилационна система, която предотвратява вакуум вътре. Той не създава въздушни мехурчета, които се образуват в повечето бутилки. Липсата на въздушни мехурчета прави възможно избягването на колики при бебета, причинени от поглъщане на въздух.

Трябва да се отбележи, че вентилационната система, която е оборудвана с бутилката "Д-р Браун" за новородени, осигурява непрекъснат капков поток от мляко. Прилича на майка, която кърми. Понастоящем тази бутилка е единствената бутилка, която може да осигури този вид подкрепа по време на хранене..

Бутилката за новородени Dr. Brown е многократно клинично тествана, печели множество златни награди за отлични постижения в медицинския дизайн и е призната от педиатрите по целия свят. Тези бутилки се разпространяват в медицински центрове, клиники и родилни болници.

Продуктите на компанията имат уникален дизайн, с функционалност и технически решения, премислени до най-малкия детайл. Той може да осигури здравословно развитие и максимален комфорт за бебето.

Принцип на действие

 1. Тази много вентилационна система позволява на въздуха да влезе в шишето през отвора в държача на зърната, без да влиза в контакт с адаптирано мляко или кърма..
 2. След това въздухът навлиза в частта на бутилката, разположена над формулата или кърмата през вътрешната вентилационна система..
 3. Бебешката храна (кърмата) тече свободно през зърното. Адхезията на зърната с положително налягане също предотвратява навлизането на течност в средното ухо.

И това не е всичко. Шишетата на д-р Браун създават положително налягане при хранене на новородени и също така предотвратяват образуването на вакуум, като същевременно създават условия, подобни на кърменето. Вентилационната система позволява на въздуха да навлиза в бутилките през отворите, разположени от външната страна на втулката.

След това въздухът през вентилационната тръба влиза по време на храненето в частта на бутилката, разположена над течността. Въздушното изместване на течността по време на хранене предотвратява натрупването на вакуум.

Отрицателното налягане (вакуум), което се образува в прости бутилки, може да причини затруднения като натрупване на течност в средното ухо, газове, колики, лошо настроение на бебето, регургитация. Вентилационната система на бутилката Dr. Brown минимизира излагането на кърмата на въздух, като същевременно запазва основни хранителни вещества като витамини Е, А и С.

Нагреватели

Сред незаменимите помощници в кухнята на децата, мястото за бутилки „Д-р Браун“ е намерило своето място. Заема малко място, работи тихо и е много лесен за работа. При липса на майка, баба или по-голяма сестра могат да се справят безпроблемно с това устройство.

Стерилизатори

Електрическият парен стерилизатор на компанията пасва на всяка бутилка Dr. Brown и на повечето други големи марки.

Съдържа 6 бебешки бутилки от всякакъв размер, както и техните компоненти, включително държачи за зърна, зърна, дискове, туби и вентилационни ръкави. Той също така може да побере, както бе споменато, повечето бебешки бутилки на конкурентни водещи марки. Може да стерилизира и други аксесоари и части, включително прорезыватели, залъгалки, чаши, играчки, части за помпа за кърма и прибори за хранене, които могат да издържат на вряща вода.

Подвижна, удобна кошница улеснява изваждането и зареждането на бутилки. Те са разположени така, че струята пара да се влива във вътрешността на бутилките. В същото време таблата за аксесоари дава възможност да се поставят в стерилизатора зърната, малки части помпи за кърма и други части, необходими за стерилизация. В този случай периодът на парната процедура е 6-12 минути.

Стерилизаторът работи с гореща вода. Необходимо е внимание, за да се избегне пръскане на вода или разливи при изпразване на уреда.

Залъгалки и зърна

Силиконови залъгалки и зърна за бутилки Dr. Brown. Те се класифицират според консистенцията на течността и дебита. Залъгалките се предлагат в класически форми и ортодонтски форми. Удобно е да ги закупите като готов комплект. Децата бързо свикват с формата, конструкцията и материала на залъгалката, затова, ако тя изчезне, е много трудно родителите да успокоят детето. Този проблем няма да се появи с комплекта. Винаги има замяна!

Високите цени за манекени на компанията са оправдани от тяхното ноу-хау:

 • светещ модел на нощното зърно;
 • въздушен канал в зърното за намаляване на налягането, произвеждано върху небцето;
 • здрав здрав силикон от медицински клас, който може да издържи дори на млечни зъби.

Бутилки "Д-р Браун": отзиви

Четейки отзиви за тези бутилки, можете да разберете, че много майки ги препоръчват за използване при колики, които се появяват в коремчетата на бебетата. Има и негативни мнения, но повечето от тях се свеждат до надценените продукти на тази компания..

Д-р Допълнително SFS ниво на зърната на Brown's®

Специална система за хранене Dr. Brown's® (SFS) е уникална система от бутилки, разработена в сътрудничество със здравни специалисти, търсещи решение на адекватно орално хранене за бебета, идентифицирани със сложни проблеми с храненето, като тези, които често се наблюдават при бебета с цепнатина на устната и небцето, ankyloglossia, с висок свод на небцето, оронейромоторна дисфункция, често срещана или рядка синдромна последователност с увреждания и / или краниофациални аномалии.

Всяка SFS система включва Dr. Brown's® Natural Flow® 120 ml или 250 ml и вътрешна вентилационна система; 1 - стандартно силиконово зърно Ниво 1 Dr. Brown's® и клапан за хранене на бебета в зърното.

SFS Dr. Brown's® може да се използва в комбинация с всяко от 6-те нива на Dr. Brown's®, включително Ultra-Preemie ™ и Preemie Flow®, и нива 1-4 според нуждите, за да се увеличи или намали скоростта на потока на гърдите според индивидуалните навици на хранене.

Клиничните изпитвания на системата SFS показват, че дебитът на Dr. Brown's® Level 1 е достатъчен за бебета с термин, родени с цепнатина на небцето. Въпреки това е много важно ВИНАГИ да се оценяват уменията на бебето за орално хранене и способността му да понася безопасно поток от нишки от ниво 1 през целия период на орално хранене, използвайки системата SFS..

Важни факти, които трябва да се вземат предвид при избора на подходящо ниво на сос / дебит при използване на SFS Dr. Brown's®:

• Използване на Dr. Brown's® Infant позволява на бебето да създаде болус, максимизирайки уменията на бебето да изсмуква, чрез собственото си повдигане на езика и силата, при всеки опит за сучене. Това трябва да доведе до максималния дебит на определеното ниво на млечница. В резултат на индивидуални промени на пациента, клиницистите могат да обмислят да изберат по-бавен дебит / ниво на млечница.

• Бебета, които изпитват затруднения при контролирането на нивата на притока, когато използват нишка 1 от ниво, както се посочва чрез пряко наблюдение на поведенчески и физиологични признаци на дистрес при перорално хранене на SFS, може да се наложи намаляване на дебита. Помислете дали да не замените биберон от ниво 1 с Preemie Flow® или Ultra-Preemie ™ биберон (бодли с по-бавен поток), за да позволите на бебето да контролира болуса, ако е необходимо.

• За кърмачета, които демонстрират безопасно, ефективно и положително перорално хранене, използвайки нишка 1 с подходяща скорост на потока, може да се наложи увеличаване на скоростта на кърменето по време на периоди на по-зряло хранене и преглъщане, които се демонстрират през целия континуум на уменията за хранене.

• Дебитът на всяко ниво на гърдите НЕ се променя, когато се използва напълно сглобен SFS с клапан за хранене на бебето. Указания за употреба на гърба, адаптирани от Dr. Brown's®

Клиничните насоки са полезни при определяне на Dr. Brown's®, където дебитът най-добре съответства на хранителните навици на отделния пациент

За да се допълни практиката на хранене, базирана на храненето и съветите на бебето, е необходимо да се определи какво Dr. Brown's® и скоростите на потока най-добре отговарят на хранителните умения на пациента.

Моля, обърнете се към информацията, изброена по-долу:

• Ultra-Preemie ™ Dr. Brown's®

Това уникално зърно е разработено благодарение на сплотените усилия на здравните специалисти. Признат е като най-ценният инструмент за ранно хранене с адаптирано мляко, използван от водещи експерти в преждевременното и дълбоко преждевременно хранене на кърмачета. Д-р Brown's® Ultra-PreemieTM има най-бавния поток от всички други бавни и преждевременни гърди. Всички нива на зърната Dr. Brown's® се подлагат на продължителен процес на контрол на качеството.

Ползи от Dr. Браун:

• скорост на потока с 35% по-бавна от зърното Preemie за недоносени бебета

• позволява преминаването към пълноценно перорално хранене за по-малко време, отколкото хранене на бебе с биберони с по-бърз поток

• най-постоянният болусен дебит на хранителна смес, мляко

• идеален за най-предизвикателните проблеми при хранене през устата, наблюдавани при бебета

• за бебета, родени с преждевременно раждане

• с дълбока недоносеност

• за новородени до три месеца

Препоръчва се от специалисти по кърмене, тъй като те имат:

• осигурете последователността и точността на сместа или консумацията на мляко

• осигуряват оптимална подкрепа за бебето и помагат за разработването на индивидуален модел: смучене-гълтане-дишане

• течен болусен контрол за безопасен и положителен орален рефлекс при всяко хранене; като същевременно предотвратява нежеланото преглъщане, разливи на течности или кашляне / задавяне, както е при другите биберони с по-бърз дебит

• медицинските екипи в отделенията за интензивно лечение и болниците съобщават за преминаване към пълноценно перорално хранене за по-малко време, като се използва биберон Ultra-Preemie ™ в сравнение с по-бърз поток с други биберони

• 100% медицински клас силикон

• удобна "форма" за бебета - устно пространство с комфорт

• Без BPA и без латекс

• сейф за съдомиялна машина, стерилизация с пара (автоклавиране) и микровълнова фурна, за санитарно почистване на биберона в специални торбички за пара

• индивидуално опаковани

• Preemie Flow® нипел Dr. Brown's®

Дъската Preemie за недоносени бебета е най-добрият избор за новородени и / или малки деца, които получават допълнително кърмене. Трябва да се обмисли биберон Preemie, ако новороденото ви бебе изпитва някои от трудните симптоми, докато се храни с бутилка с по-голям поток: поглъщане, задавяне, преглъщане на шумове, кашлица, отказ от бутилката или приемане на малки порции за дълго време. Доказано е, че по-бавен тип зърна помагат на бебетата да се хранят по-удобно и позволяват на бебето да приема правилното количество течности и хранене, необходими за растежа и развитието..

Ползи от Dr. Браун:

• Това зърно има 60% по-нисък дебит от зърното от ниво 1 и 20% по-ниско от зърното за новородено (за ниско тегло при раждане)

• позволява преминаването към пълноценно перорално хранене за по-малко време, отколкото хранене на бебе с биберони с по-бърз поток

• зърна Dr. Brown's® се регулират от система за контрол на качеството, която осигурява постоянни, надеждни и променливи дебити

• за бебета, родени с преждевременно раждане

• за новородени до три месеца

• 100% висококачествен медицински силикон

• не съдържа бисфенол А (BPA)

• сейф за съдомиялна машина, стерилизация с пара (автоклавиране) и микровълнова фурна, за санитарно почистване на биберона в специални торбички за пара

• индивидуално опаковани

Залъгалка за новородени (за бебета с ниско тегло) Dr. Brown's®

Залъгалка за новородени (за бебета с ниско тегло) е най-добрият избор за новородени и / или бебета, които са с ниско тегло и получават допълнително кърмене. Трябва да се обмисли залъгалка за новородено, ако по време на хранене с бутилка с по-голям поток, новороденото бебе има някои от трудните симптоми: преглъщане, задавяне, преглъщане на шумове, кашлица, отказ за бутилиране, малки порции, консумирани за дълго време. Доказано е, че по-бавен тип зърна помагат на бебетата да се хранят по-удобно и позволяват на бебето да приема правилното количество течности и хранене, необходими за растежа и развитието..

Ползи от Dr. Браун:

• този биберон има 20% по-ниска скорост на потока от нишката от ниво 1

• позволява преминаването към пълноценно перорално хранене за по-малко време, отколкото хранене на бебе с биберони с по-бърз поток

• зърна Dr. Brown's® се регулират от система за контрол на качеството, която осигурява постоянни, надеждни и променливи дебити

• за бебета, родени с преждевременно раждане

• за новородени до три месеца

• 100% висококачествен медицински силикон

• не съдържа бисфенол А (BPA)

• сейф за съдомиялна машина, стерилизация с пара (автоклавиране) и микровълнова фурна, за санитарно почистване на биберона в специални торбички за пара

• индивидуално опаковани

• Залъгалка Ниво 1 Dr. Brown's®

Най-добрият избор, ако бебето се храни добре без затруднения и не се нуждае от по-бавен биберон. Идеално е, ако бебето ви демонстрира силни умения за хранене и започне да консумира повече мляко както от гърдата, така и от шишето.

Ползи от Dr. Браун:

• Този биберон има 60% по-голям дебит от биберона Preemie за недоносени бебета

• и 20% повече от залъгалки за новородени (за малки бебета)

• за новородени на възраст от 0 до 3+ месеца

• 100% висококачествен медицински силикон

• не съдържа бисфенол А (BPA)

• всички Dr. Brown's® се регулират от система за контрол на качеството, която осигурява постоянни, надеждни и променливи дебити

• сейф за съдомиялна машина, стерилизация с пара (автоклавиране) и микровълнова фурна, за санитарно почистване на биберона в специални торбички за пара

• индивидуално опаковани

• Залъгалка Ниво 2 Dr. Brown's®

Това зърно е подходящо за бебе, ако то демонстрира последователни умения за хранене без затруднения, консумира повече мляко както от гърдата, така и от шишето, изглежда, че храненето с Dr. Brown's® Level 1 отнема повече време от обикновено.

Този размер на зърната трябва да се има предвид, ако бебето ви яде малки количества твърда храна като малки количества зърна от лъжица..

Ползи от Dr. Браун:

• този биберон има 60% по-голяма скорост на потока от биберон от ниво 1

• за бебета на възраст над 3 месеца

• 100% висококачествен медицински силикон

• не съдържа бисфенол А (BPA)

• всички Dr. Brown's® се регулират от система за контрол на качеството, която осигурява постоянни, надеждни и променливи дебити

• сейф за съдомиялна машина, стерилизация с пара (автоклавиране) и микровълнова фурна, за санитарно почистване на биберона в специални торбички за пара

• индивидуално опаковани

• Залъгалка Ниво 3 Dr. Brown's®

Този биберон ще работи, ако бебето ви демонстрира умения за хранене и не показва признаци, че се нуждае от по-бавен биберон. Чаена чаша ниво 3 Dr. Браун е най-подходящ за малки деца, които могат да седят с подкрепа или сами. Също така, ако детето вече яде твърда храна, като оризови зърнени храни, зеленчуци и плодове ниво 1-2 от лъжица.

Ползи от Dr. Браун:

• този биберон има 50% по-голям дебит от биберон от ниво 2

• за бебета на възраст над 6 месеца

• 100% висококачествен медицински силикон

• не съдържа бисфенол А (BPA)

• всички Dr. Brown's® се регулират от система за контрол на качеството, която осигурява постоянни, надеждни и променливи дебити

• сейф за съдомиялна машина, стерилизация с пара (автоклавиране) и микровълнова фурна, за санитарно почистване на биберона в специални торбички за пара

• индивидуално опаковани

• Залъгалка ниво 4 Dr. Brown's®

Нипел 4 нипел Dr. Brown's е подходящ за бебета с усъвършенствани умения за хранене. Това може да се препоръча, ако бебето демонстрира последователни умения за хранене без затруднения и освен това консумира повече мляко от гърдите и шишето. Помислете, че следващата стъпка за вашето мъниче е да преминете към хранене с ръце и пиене от чаша..

Ползи от Dr. Браун:

• този биберон има 50% по-голям дебит от биберон от ниво 3

• за бебета на възраст над 9 месеца

• 100% висококачествен медицински силикон

• не съдържа бисфенол А (BPA)

• всички Dr. Brown's® се регулират от система за контрол на качеството, която осигурява постоянни, надеждни и променливи дебити

• сейф за съдомиялна машина, стерилизация с пара (автоклавиране) и микровълнова фурна, за санитарно почистване на биберона в специални торбички за пара

• индивидуално опаковани

• Зърно Y-Cut Dr. Brown's®

Зърната с Y-дупки традиционно се препоръчват от клиницистите и се използват от бебетата, които се грижат за хранене на бебета с естествени удебелени формули (напр. Рефлукс). Скоростта на потока на гърдата с Y-отвор трябва да се използва само при дозиране на най-високото ниво на вискозитет. Не използвайте при недоносени или дълбоко недоносени бебета.

Ползи от Dr. Браун:

• за бебета на възраст над 9 месеца

• 100% висококачествен медицински силикон

• не съдържа бисфенол А (BPA)

• всички Dr. Brown's® се регулират от система за контрол на качеството, която осигурява постоянни, надеждни и променливи дебити

• сейф за съдомиялна машина, стерилизация с пара (автоклавиране) и микровълнова фурна, за санитарно почистване на биберона в специални торбички за пара

• индивидуално опаковани

Д-р Brown's® Levels 2, 3 и 4 са ефективни при дозиране на по-тънки консистенции, както съобщават здравните специалисти.

Д-р Brown's® Medical не поддържа клиничната практика за удебеляване на пероралното хранене. Описаните по-горе скорости на потока на нивото на млечните жлези се основават на тестове за вискозитет на течността.