Вчера поставиха ултразвуково сканиране на ултразвуково сканиране, изпратиха за почистване, отказах, днес все още ходя на ултразвуково сканиране при проверен лекар, периодът от зачеването е приблизително 5/6 седмици. Признаците за бременност не са изчезнали, гърдите болят и гадене. Някой друг го имаше?

Потребителски коментари

Не сте първият, който задава такъв въпрос тук. Лекарите плашат много хора със ST, но тези, които не слушат и чакат известно време, поне една седмица, след това си казват благодаря. Не бързай! невъзможно е да се направи почистване, без да сте убедени, а само да предположите. Оплодената яйцеклетка расте, така че тя живее. На ултразвук понякога се поставят такива диагнози, дори ако стоите или падате, но се раждат здрави деца. Разбирам как вървиш сега, но дай шанс на бебето, почакай малко. Вие като майка трябва да вярвате в най-доброто

Симптомите на приятел също изчезнаха веднага, оказа се zb... Ако отидете на ултразвуково сканиране, не казвайте, че ви се дава zb на други ехографи, просто стигнете до ултразвуково сканиране, сякаш нищо не се е случило... И когато лекарите знаят, те могат да потвърдят от лична солидарност, въпреки че това е грешна диагноза)

Не бързайте с прекъсване. Последното „ами ако" остава винаги. Именно това ще измъчва през целия му живот: ами ако беше жив, изведнъж лекарите се объркаха, изведнъж се наложи да се провери всичко отново.

не вярвайте на ултразвук, предайте hCG, той е по-информативен за кратки периоди. Признаците ми изчезнаха (гърдата, матката спря да се дърпа), а напротив, стана по-повръщащо. Направих ултразвук 2 пъти и взех HCG 2 пъти, за да потвърдя

Имах 2 замразени, знаците страдат веднага. Как можеш да говориш за замръзнал в такъв момент без динамика? Чакай, те винаги ще имат време за почистване.

Преди 5 дни лекарят откри SB размити 105 удара (не знам как, направих ултразвуково сканиране на стомаха, въпреки че седмица преди това дори нямаше ембрион Вагинално) След 5 дни сб -. Искам да проверя отново, за да знам на 100%

разбира се, по-добре е да проверите отново и за предпочитане вагинално. И поне след една седмица, а не по-рано. И също така, вижте дали оплодената яйцеклетка е нараснала (1 мм на ден).

Аз например дори нямах ембрион на 5n6d, какъв седях там

Може ли гърдите да болят по време на замразена бременност и когато спре да боли?

Промяната и дискомфортът в гърдите е приоритетен признак на пропусната бременност. Жените могат самостоятелно да идентифицират патологичния процес, когато оценяват състоянието на млечните жлези и наличието на други симптоми, например синдром на болката. Въпросът за това как се държи гърдата, когато плодът замръзва, изисква подробно разглеждане..

Гърди с патология

С правилния ход на бременността тялото на бъдещата майка претърпява различни промени и това е съвсем нормално от гледна точка на женската физиология.

Ако оценяваме външните характеристики, тогава си струва да отбележим видимите промени, засягащи гърдите: тя се увеличава, излива, става повече или по-малко чувствителна. При замразена бременност млечните жлези се държат напълно различно..

Фактът, че в женското тяло започнаха да се появяват негативни промени, се сигнализира от външни признаци. Млечните жлези са чувствителни към хормонални промени в тялото. Когато плодът замръзне за 3-5 дни, в гърдите настъпват следните промени:

 • става меко;
 • усещането за „пълнота“ и подуване изчезва;
 • болезнеността изчезва;
 • чувствителността на гърдите и зърната вече не е толкова изразена, както при нормалния ход на бременността;
 • млечните жлези се връщат в първоначалното си състояние;
 • зърната придобиват обичайната си форма и цвят.

Болката като първи симптом на избледняване

Обикновено, когато плодът замръзне, млечните жлези вече не болят. Но има и други редки и изключителни случаи..

Ако жената изпитва дискомфорт в тази област, тогава трябва да обърнете внимание на друг важен признак, обилно отделяне на необичаен цвят: кафяв или зелен.

Може ли да боли

Причината за болката са хормонални промени, които женското тяло претърпява, когато плодът замръзне. Под въздействието на хормоните тъканите на млечните жлези се възстановяват за активно производство на мляко и следователно те активно растат и се увеличават. Млечните канали растат.

Спира ли да боли

Болезнените усещания в млечните жлези отпадат, когато хормоналният фон се стабилизира в тялото на жената. Дискомфортът в тази област обаче може да сигнализира за редица други процеси, които не са свързани с раждането на плода. Ето защо, в случай на дискомфорт, трябва незабавно да се консултирате с лекар за диагностика..

Ако жената е внимателна към себе си и здравето си, тогава лесно ще забележи промени в гърдите си. Те често са свързани с появата и развитието на нов живот. Но понякога болката в млечните жлези е първият признак, който показва наличието на патология, например замразена бременност. Следователно, всички промени, които предизвикват подозрение, трябва да бъдат докладвани на вашия гинеколог или мамолог..

Типични симптоми на болка в гърдите по време на зачеването

Най-често с патологии на бременността има болезнени усещания в корема, придружени от отделяне. Въпреки това гърдите, които също реагират на хода на бременността, не могат да не реагират на хормонални промени. Боли ли гърдата по време на извънматочна бременност и как да се определят аномалии?

Симптоми на извънматочна бременност

Много е трудно да се идентифицира аномалия на ранен етап без снимка с резултатите от ултразвуково сканиране. През първите дни жената се чувства нормално, а последващите симптоми и признаци са същите като при нормална бременност. Ето защо можете дори да не осъзнавате опасността и да не правите нищо..

В ранните етапи жената не се чувства добре, постоянно иска да спи. Има гадене, преминаващо в повръщане, тежка слабост. Няма менструация, а гърдите болят и се подуват.

Опасните признаци се появяват след около 1,5–2 месеца. Те показват възможна извънматочна бременност. Сред най-поразителните симптоми са следните.

 1. Промяна в телесната температура. Той се издига, тъй като тялото е възпалително. Ако плодът спре да се развива, процентите стават ниски..
 2. Разпределения. Често по време на извънматочна бременност се появяват кафяви или кафеникави петна. Те могат лесно да бъдат объркани със слаб период, особено ако цикълът се забави..
 3. Силна болка. По време на извънматочна бременност жената изпитва дърпащ дискомфорт в долната част на корема, който може да се отдаде на крака или спазми. Те са остри и се появяват в ануса по време на уриниране..

Ако се появи поне един от тези симптоми, трябва незабавно да се подложите на диагноза от гинеколог. Той ще попита къде боли и какви други признаци се наблюдават, след което ще изпрати за ехография на вътрешните органи. Колкото по-скоро се открие извънматочна бременност, толкова по-големи са шансовете за раждане на здраво бебе в бъдеще..

Когато плодът се развие във фалопиевата тръба и достигне голям размер, симптомите се появяват по-активно. Може да започне кървене, усеща се тежко неразположение и започва замайване. Кръвното налягане на момичето пада и кожата й пребледнява.

Отслабване на плацентата

Плацентата е важен орган, който се формира заедно с детето в самото начало на своето развитие. Първоначално плацентата не може да изпълнява функциите за поддържане на живота на детето, но с течение на времето, когато е достатъчно зряла, тя е в състояние да изпълнява защитна, временна и транспортна функция по време на бременност.

Всъщност, освен матката, която осигурява необходимите условия за растежа на бебето, плацентата е най-важният орган, който гарантира нормалното пълноценно осигуряване на нуждите на бебето. Следователно, когато съществува риск от развитие на патологии на плацентата (или мястото на детето), бременността се прекъсва.

Отлепването на плацентата се случва на всички етапи на бременността. В зависимост от степента на откъсване можем да говорим за лечение или необратим процес на произволен аборт..

Каква е опасността от скъсване на тръбата

Проблемът се усложнява, когато ембрионът започне да се развива и расте. Това е сериозно усложнение на извънматочната бременност, което е опасно за жените. Обикновено разкъсването на тръбата е придружено от болка и вътрешно кървене, което е фатално.
Възможно е в бъдеще за една жена да бъде много трудно да забременее. Особено ако тя не е ходила на лекар или е получила несвоевременна медицинска помощ за извънматочна бременност. Съществува риск за цял живот да загубите възможността да имате деца.

Ако най-малко веднъж е диагностицирана извънматочна бременност, могат да възникнат трудности при последващо зачеване. Ето защо, в случай на силна болка в долната част на корема или коремната кухина, спешна нужда от консултация с лекар. Най-тъжният резултат от спукани фалопиеви тръби е фатален изход.


Видове извънматочна бременност

Какво боли в ранните етапи

Развитието на плода вътре в утробата може да бъде диагностицирано, ако има изследване на hCG, което е равно на 6 седмици - 1500-2000 mIU / ml, докато ултразвукът няма да покаже феталното яйце в маточната кухина, в тръбите и яйчниците.


Болезнени усещания в ранните етапи, жената може да игнорира, приписва на "специално" състояние и чувствителност.

Междувременно такива първи прояви и тревожни симптоми са сигнал за развитие на плода извън маточната кухина..

обратно

Гърбът може да боли в долната част, близо до сакрума. Ясните характерни усещания в гърба обаче се появяват много по-късно, когато става въпрос за обостряне на състоянието на пациента..

Класификация на извънматочна бременност

Патологията е разделена на пет основни типа. Между тях:

 • тръба;
 • яйчников;
 • коремна;
 • взаимосвързаност;
 • цервикален.

Първият тип е най-често срещан и се диагностицира при 95% от жените с извънматочна бременност. Яйцето е прикрепено към фалопиевата тръба. Ембрионът се развива в него, докато настъпи аборт или органът се разкъса.

Типът на яйчниците е най-рядък и се среща само при 2% от жените с извънматочна бременност. Патологията възниква, когато половата гамета е прикрепена към левия или десния яйчник. Органът се разкъсва и извънматочната бременност приключва.

Появата на корема е не по-малко рядка. Яйцеклетката мигрира към коремната кухина и се прикрепя към един от органите. Имаше случаи, когато раждането беше успешно, но бебето се роди с дефекти в развитието. Рядко се диагностицира взаимосвързаният изглед. По време на такава извънматочна бременност яйцеклетката се намира между маточните връзки. Ако не направите аборт рано, плодът ще се развива още около 20 седмици..

В цервикална форма ембрионът е прикрепен към шийката на матката. Ектопичната бременност не се проявява дълго време, така че момичето не забелязва нищо. По-късно се появява зацапване.

Причини

Причината за тази патология е пречка по пътя на оплодената яйцеклетка от яйчника до матката. Това препятствие е свързано с намаляване на проходимостта на фалопиевите тръби (възпаление след аборт, ендометриоза, спонтанен аборт, използване на вътрематочно устройство като средство за контрацепция), аномалии в тяхното развитие, както и на яйчниците или матката, онкологични промени във вътрешните полови органи, хормонални нарушения или трудно раждане, след което в тъканите се образуват сраствания.

В допълнение, жените от по-възрастната възрастова категория (след 35 години) също могат да бъдат причислени към рисковата група, тъй като към тази възраст жената има доста "богат" набор от общи соматични и гинекологични заболявания и нарушения, промени в хормоналния статус и често наличието на аборти в истории.

Болезнени усещания

Всяка жена с извънматочна бременност изпитва дискомфорт по различен начин. Но болката също има общи характеристики. Те зависят от това коя седмица е бременната жена и къде се намира ембрионът..

Места на болка

Независимо от дискомфорта, характеристиките му са еднакви при момичетата и възрастните жени. Бременната жена чувства болки и дърпащи болки в долната част на корема. Понякога приличат на прободен нож.

При жени с извънматочна бременност бъбреците болят, има дискомфорт в ануса по време на дефекация и урината се смесва с кръв. Момичетата обикновено се интересуват от това колко дълго започва болката. Но тук всичко е индивидуално и зависи от вида на патологията.

Ако бременността е тръбна, дискомфортът се появява около 5-6 седмици. Усеща се от страната на фалопиевата тръба, където се намира плода. Често боли кръста.

При бременност на яйчниците няма тревожни симптоми до около 5 седмици. По това време се усещат неприятни усещания от страната на яйчника, в която ембрионът расте. До 8 седмици болката става много силна, тъй като плодът започва да разкъсва органа.

На срещата при гинеколога пациентът се пита дали гърдите могат да наранят и да се подуят по време на необичайна бременност. Това се случва доста често. Млечните жлези стават по-големи и момичетата смятат, че причината са хормоналните промени.

Характеристика на болката

Нека разгледаме по-отблизо дискомфорта в ненормалното положение на плода. Това не означава, че коремната болка се появява отдолу или само от едната страна по време на извънматочна бременност. Всичко зависи от размера на плода и състоянието на тялото..

Ако има дискомфорт, който излъчва крака, ключицата или ануса, най-вероятно жената е имала спонтанен аборт. При тръбна бременност болката винаги се локализира на мястото на закрепване на плода. Може да е подобен на този, който се усеща при апендицит..

При извънматочна бременност понякога се усещат силни болки, разпространяващи се в корема, ануса, отстрани. Интензивността зависи от продължителността и размера на плода. Когато центърът или средата на корема започне да боли, това означава, че ембрионът е в коремната кухина или е прикрепен към шийката на матката.

При такава аномалия може да има дискомфорт в рамото. Това се дължи на факта, че вътрешното кървене засяга диафрагмалния нерв, който излъчва към рамото. Ако се появи този симптом, спешно трябва да се консултирате с лекар.

Продължителност на болката

Чрез характеристиките на болката и усещанията при момичета с извънматочна бременност може да се определи местоположението на плода. Дискомфортът на всяка жена се проявява по свой начин и може да бъде периодичен или постоянен. Симптомите често са придружени от главоболие, което продължава през целия ден..

Може ли гърдите да болят по време на замразена бременност и когато спре да боли?

Промяната и дискомфортът в гърдите е приоритетен признак на пропусната бременност. Жените могат самостоятелно да идентифицират патологичния процес, когато оценяват състоянието на млечните жлези и наличието на други симптоми, например синдром на болката. Въпросът за това как се държи гърдата, когато плодът замръзва, изисква подробно разглеждане..

Как най-добре да се лекува извънматочна бременност?

Има два метода за елиминиране на патологията: медикаментозен, хирургичен. Първият се практикува рядко. Лекарите използват лекарство, което провокира резорбцията на ембриона и смъртта му.

Хирургичният метод е най-често срещаният. Обикновено се прави лапароскопска хирургия или тубектомия. Изборът зависи от продължителността на бременността, здравословното състояние на пациента и техническото оборудване на клиниката.

По време на тубектомия хирургът прави напречен разрез на корема и премахва фалопиевата тръба. Лапароскопията се прави с машина, поставена в корема чрез малки пробиви. Той показва на екрана всичко, което се случва във вътрешните органи..

Лечението на бременност със запазване на репродуктивната функция е допустимо само на ранен етап. Ембрионът е все още малък, така че не може да навреди много. Лекарите отстраняват само част от органа с яйцеклетката.


На почивката ще има кървене

Грижи за гърдите

Полагането на правилни и навременни грижи за гърдите може да ви помогне да намалите болката в гърдите. Основните правила са:

 • Удобно бельо. За да избегнете болка, вземете си сутиен с широки презрамки, без бельо. Не трябва да притиска или разтрива кожата. Когато избирате бельо, отдайте предпочитание на продукти, изработени от естествени тъкани, без декоративни елементи. За най-добра циркулация и облекчаване на болката гърдите трябва да са леко повдигнати;

Забележка! В магазините за бъдещи майки можете да закупите специални сутиени, които ще бъдат удобни за носене не само по време на раждането на бебе, но и по време на хранене на бебето (прочетете статията по темата Успешно започване на кърменето >>>).

 • Постоянно носене на сутиен. Ако болката в гърдите е изразена, тогава сутиенът не трябва да се сваля дори през нощта. Най-подходящ за това е топ сутиен или спортен сутиен;
 • Подложки за гърди. Когато събирате коластра от гърдите си, трябва да закупите специални подложки за сутиен. Не забравяйте, че тяхната смяна трябва да бъде поне веднъж на 7-10 часа или при необходимост;
 • Водни процедури. Измивайте гърдите си ежедневно с топла вода. Бъдещите майки могат да използват само специални хигиенни препарати, които не изсушават кожата;
 • Втвърдяване. От втория триместър на бременността си струва да започнете да правите въздушни бани, да провеждате контрастни водни процедури. Това се прави с цел подобряване на общото състояние на кожата и подобряване на метаболизма;
 • Физическа дейност. По време на бременност дори обикновените упражнения за ръце и горната част на тялото могат да ви помогнат да укрепите връзките и мускулите си, за да подобрите лимфния дренаж, да тонизирате гърдите си и да намалите болката..

Възможно ли е да се определи избледняването на бременността от гърдите, дали боли?

Замразената бременност е ужасен сън за всяка жена, която с нетърпение очаква раждането на бебето си. Разбира се, всякакви промени в тялото се възприемат остро. С повишено внимание на жените и промени в гърдите. По-специално, много се интересуват от въпроса как се държи млечната жлеза при патологии, боли ли гърдата по време на замразена бременност?

Гърда със замразена бременност

С началото на оплождането на яйцеклетката в тялото на жената настъпва преструктуриране. Всички органи работят с повишено усърдие, по-специално колосално натоварване пада върху щитовидната жлеза, надбъбречните жлези и хипофизата. Именно тези органи осигуряват и поддържат хода на нормалната функционалност в тялото на бременна жена..

Първият орган, който информира жената за бременност, е гърдата. Признаци като гадене и реакции на миризми се забелязват много по-късно. Например само 4% от жените могат да кажат за здравословното си състояние преди 6-та седмица. Обикновено признаци, характерни за бременността, се появяват след 7-8 седмици..

Млечната жлеза обаче реагира преди всички останали. Той се пълни, увеличава размера си, става по-чувствителен и дори болезнен. Не си струва да се притеснявате. Напротив, лекарите отбелязват такава особеност като проявата на остри симптоми, когато се произвежда достатъчно количество хормон, което означава, че бременността протича според очакванията..

Ако има хормонални нарушения (най-честата причина за избледняване в развитието на детето), тогава млечната жлеза, както и преди, реагира рязко на промяна в хормоните в кръвта. Заедно с липсващите симптоми, които се проявяват при повечето бременни момичета, чувствителността на гърдите също намалява, тя спира да боли, увеличава размера си и боли. Такива прояви показват опасна ситуация, която е важно да се идентифицира своевременно..

Първите симптоми на замразена бременност

Страхът от усложнения по време на бременността на дългоочаквана и планирана бременност е очевиден и разбираем. Ето защо, най-важните въпроси, които бременната жена задава на своя гинеколог, е как да се определят опасните симптоми, как можете да го различите от простите прояви по време на бременност, когато си струва да потърсите помощ от лекар?

Тялото на жената реагира по различен начин на важни хормонални и физиологични промени в тялото. Съществуват обаче редица симптоматични прояви, ако бъдат открити, трябва незабавно да се консултирате с лекар. Първите симптоми на опасно състояние:

 1. Гърдите изведнъж престават да болят. Като правило гърдата обикновено спира да боли след 14-та седмица. Това се дължи на факта, че нивото на хормона се е стабилизирало и тялото е успяло да се адаптира към новите условия на работа, хормоните се променят и гърдата вече не реагира толкова рязко на промяната. Също така уголемената кожа на млечните жлези не причинява болка, ако е извършено допълнително ежедневно овлажняване със зехтин, тогава такава адаптация настъпва по-бързо. Ако бюстът спре да боли за един ден или няколко часа, това показва опасност.
 2. Папиларната зона не реагира на температурни промени (обикновено от топло на студено) и контакт с вода. По време на бременност, в достатъчно количество хормон пролактин и прогестерон, гърдата много бързо, буквално моментално реагира на температурни промени. Но ако това не се случи и млечната жлеза спре да расте, това е признак на патология.
 3. Третият признак е вагинално течение. Като правило в ранните етапи се появяват кафеникави или червеникави секрети, които жената може да обърка с планираната менструация. В по-късните етапи, когато бебето и неговите движения са осезаеми, първите прояви на опасно състояние са липсата на отделяне и подуване в гърдите..

Проявите на опасни симптоми се различават значително в зависимост от периода. Например в ранните периоди проявите не са толкова изразени, както в периодите след 15 седмици. Повечето жени не забелязват ранните прояви на патологичното състояние, диагнозата е трудна, не се отбелязват прояви със симптоми на болка в матката или в гърдите.

Много жени, забелязвайки забавяне на менструацията със 7-10 дни, не знаят, че е настъпил спонтанен аборт. В ранните етапи матката може самостоятелно да абортира яйцеклетката без негативни последици в бъдеще.

Чувствителност на гърдите: разлики в симптомите

Болезнеността на млечните жлези може да говори както за норма, така и за патология. В същото време лекарите съветват да се обърне внимание на естеството на болката..

Боли, подуване

Обикновено гърдата, увеличавайки размера си, боли безкрайно, има чувство на болка в болка, която се увеличава с увеличаване на размера. Такава болезненост е норма, не трябва да се притеснявате.

Изтръпване, сърбеж

Когато се усеща леко пронизващо изтръпване в гърдите на фона на постоянен сърбеж (обикновено в подмишницата, в горната част на гърдата), това показва, че млечните канали се подготвят за хранене, такива болезнени симптоми са норма.

Боли на определено място

Ако болката не обхваща целия гръден кош, а е концентрирана на едно място, това показва патология. Алтернативно, това може да е инфекция, която е проникнала в зърното и се е задълбочила вътре в жлезите. На фона на развитието на патогенна флора, настъпва мастит, втвърдяване. Лечения - антибактериални, противовъзпалителни.

Подуване и болка в зърната

Подуването на цялата гърда с едновременно увеличаване на обема е нормално. Целият бюст боли, няма конкретна област, където да боли повече или по-малко. Зърното има тенденция да реагира на твърдо бельо, допир и груби влакнести дрехи. Може да се появят парене и сърбеж, това също е нормално, ако симптомите и клиничната картина имат периодичен характер, не се увеличават с времето.

През целия период на бременността не трябва да се наблюдават жълти, розови отделяния от зърната. Обикновено секрецията се разглежда в гърдите с белезникав лек кремав оттенък, докато капчиците са лепкави на допир и миришат на мляко. Това е коластрата, която ще бъде предназначена за бебето през първите дни.

Температура със замразена бременност

Затихването в развитието на плода вътре в матката е патология, която е опасна за живота на самата жена. Такъв риск обаче съществува само ако симптоматичните прояви не се открият навреме, ситуацията се ескалира, появят се първите признаци на интоксикация на тялото.

Температурата по време на спонтанен аборт, като правило, не се наблюдава, ако своевременно е открито опасно състояние, маточната кухина е изчистена от остатъците от бременността. В зависимост от вида на спонтанен аборт (завършен или непълен), симптомите също се различават.

Високата температура по време на спонтанен аборт показва опасно състояние, при което жената може да умре от сепсис. Заразяването на кръв с разложени продукти на разпад е смъртоносно състояние.

Така че, за спонтанен аборт, който не се е случил, липсата на болки в гърдите, намаляване на чувствителността към храна и миризми и намаляване на гаденето са характерни. Неуспешният спонтанен аборт е непълен аборт, тоест детето е замръзнало по някаква причина и матката не е договорила да го евакуира.

В първите етапи няма симптоми, не се появяват отделяне и болка. При липса на диагностика и ако не се извърши аборт, се натрупват токсини от разложена бременност, настъпва натрупване на вредни компоненти в кръвта, наблюдава се интоксикация, сепсис. Повишаването на телесната температура настъпва незабавно, развитието на симптомите е бързо, температурата не се заблуждава, необходима е само контролирана инфузия на течност във вените. Елиминиране на симптомите само след отстраняване на фокуса на инфекцията - остатъците от бременността.

Замразената бременност е не само стресово състояние за семейството, което очаква бебе, но и риск за тялото на майката, което рискува живота си при липса на адекватна диагноза и лечение. Гърдата, като първият и най-чувствителен показател за норма и патология в развитието на бременността.

Ако всичко се случва според изискванията на нормалния лагер, болката в гърдите не е аномалия. Ако няма болка и чувствителността намалее след няколко часа, това е причина да отидете в болничното отделение.

Признаци на замразена бременност (((.

Признаци на замразена бременност (((.

Здравейте! Помощ, взривява покрива (((
НАПИСАХТЕ МНОГО - ВЪПРОСИ В КРАЯ
Започнете отначало, настояща бременност 4.

Първа бременност преди 13 години, всичко е ок. дъщеря расте.
Второто е спонтанен аборт за период от 5-6 седмици, тогава дори нямах време наистина да осъзная нещо, забавянето беше тест, пътуване до лекар (където тя беше изпратена за 2 седмици) и след това кървене.
Третият е замразен. Разбира се за период от 11 седмици. Замразени 10 дни преди началото на мазилката. И така, тогава имаше само токсикоза (между другото, гадеше още две седмици след почистването), не помня дали гърдите ми спряха да болят напълно, но това по-малко е сигурно. и около седмица преди да бъде изпратен в болницата за почистване, имаше неразбираемо изпускане (веднъж и ако не беше моята подозрителност, нямаше да забележа). След това взех всякакви тестове, оказа се, че мутации в гените на тробофилия (на руски език - дебела кръв).

Четвърта бременност - тест у дома, анализ на следващия ден за hCG. URA-1800))). Радвам се, но ужасно се страхувам от всичко.
Поучена от горчив опит, тя реши да не чака назначаването на лекаря си, отиде на платено ултразвуково сканиране. Uzist, след като чу за предишни бременности, практически без да гледа екрана, каза, че hCG и гестационната възраст не съвпадат и тя ми даде неразвита бременност (2-3 седмици), тъй като без ембрион и така нататък и така нататък. Вярно е, че след като видя как съм пребледнял и побелял от думите й, тя любезно предложи да ме приеме седмица по-късно, след следващата доставка на hCG.
На следващия ден долната част на корема ми започна да дърпа силно и след работа, без колебание, извиках линейка и отидох в болницата. Имах късмет с болницата (който знае от Москва, беше докаран в Опарин, напълно безплатно, тъй като живея наблизо и на този ден те бяха приети като дежурни).
Всичко там веднага започна да се подобрява. Първи ултразвук - 4-5 седмици. Все още няма ембрион, но те ме успокоиха и казаха, че ще гледат, след това Узи след няколко дни - вече чуха сърцето, на контрола последно - казаха положителна динамика. С това им беше позволено да се приберат у дома - срокът беше според KTR - 6 седмици 1 ден.
Тя е била регистрирана в поликлиниките и е стигнала до гинеколог-ендокринолог, който е специализиран в спонтанен аборт и също така извършва IVF, като цяло, всички сложни и проблемни случаи, които има. Изписаха ми разредители на кръв плюс предписаните в болницата.

Така че сега са 11 седмици. Токсикозата стана много по-слаба, разбърква се около 10 пъти на ден и ако ядете нещо, всичко изчезва наведнъж, преди това винаги беше скучно, можете да ядете, пиете, да се спасявате със сладкиши, но всичко помагаше много слабо и за кратко. Токсикозата започва да намалява от края на април.
Сега гърдите също започнаха да болят по-малко, но все още боли.
И вчера, на ежедневната подложка, кафява точица (буквално от главата на кибритена клечка).
Като цяло резултатът - днес безсъние.. всичко по нервите, а ултразвукът само на 12 май.

Момичета, които са имали лоши преживявания
ПИШЕТЕ, ако гърдите ви болят със замръзнало легло и какви други признаци могат да бъдат при ST.

Здравейте! Помощ, взривява покрива (((
НАПИСАХТЕ МНОГО - ВЪПРОСИ В КРАЯ
Започнете отначало, настоящата бременност 4.

Първа бременност преди 13 години, всичко е ок. дъщеря расте.
Второто е спонтанен аборт за период от 5-6 седмици, тогава дори нямах време наистина да осъзная нещо, забавянето беше тест, пътуване до лекар (където тя беше изпратена за 2 седмици) и след това кървене.
Третият е замразен. Разбира се за период от 11 седмици. Замразени 10 дни преди началото на мазилката. И така, тогава имаше просто токсикоза (между другото, гадеше още две седмици след почистването), не помня дали гърдите ми спряха да болят напълно, но това по-малко е сигурно. и около седмица преди да бъде изпратен в болницата за почистване, имаше неразбираемо изпускане (веднъж и ако не беше моята подозрителност, нямаше да забележа). След това взех всякакви тестове, оказа се, че мутации в гените на тробофилия (на руски език - дебела кръв).

Четвърта бременност - тест у дома, анализ на hCG на следващия ден. URA-1800))). Радвам се, но ужасно се страхувам от всичко.
Поучена от горчив опит, тя реши да не чака назначаването на лекаря си, отиде на платено ултразвуково сканиране. Uzist, след като чу за предишни бременности, практически без да гледа към екрана, каза, че hCG и гестационната възраст не съвпадат и тя ми даде неразвита бременност (2-3 седмици), тъй като без ембрион и така нататък и така нататък. Вярно е, че след като видя как съм пребледнял и побелял от думите й, тя любезно предложи да ме приеме седмица по-късно, след следващата доставка на hCG.
На следващия ден долната част на корема ми започна да дърпа силно и след работа без колебание извиках линейка и отидох в болницата. Имах късмет с болницата (който знае от Москва, беше докаран в Опарин, напълно безплатно, тъй като живея наблизо и този ден те бяха приети като дежурни).
Всичко там веднага започна да се подобрява. Първи ултразвук - 4-5 седмици. Все още няма ембрион, но те ме успокоиха и казаха, че ще гледат, след това Узи след няколко дни - вече чуха сърцето, на контрола последно - казаха положителна динамика. С това им беше позволено да се приберат у дома - срокът беше според KTR - 6 седмици 1 ден.
Тя е била регистрирана в поликлиниките и е стигнала до гинеколог-ендокринолог, който е специализиран в спонтанен аборт и също така извършва IVF, като цяло, всички сложни и проблемни случаи, които има. Изписаха ми разредители на кръв плюс предписаните в болницата.

Така че сега са 11 седмици. Токсикозата е станала много по-слаба, тя се разбърква около 10 пъти на ден и ако ядете нещо, всичко изчезва наведнъж, преди това е било постоянно тъпо, можете да ядете, пиете, да се спасявате със сладкиши, но всичко помага много слабо и за кратко. Токсикозата започна да намалява от края на април.
Сега гърдите също започнаха да болят по-малко, но все още боли.
И вчера, на ежедневната подложка, кафява точица (буквално от главата на кибритена клечка).
Като цяло резултатът - днес безсъние.. всичко по нервите, а ултразвукът само на 12 май.

Момичета, които са имали лоши преживявания
ПИШЕТЕ, ако гърдите ви болят със замръзнало легло и какви други признаци могат да бъдат при ST.

Дадоха ми ZB, акушерският срок беше 7 седмици за яйцеклетката 5, ембрионът не се виждаше, имах hCG за 3-4 седмици, дарявах го през ден, той нарасна само с 200 единици, гърдите ми по принцип не ме боляха, но ми беше гадно, но само върху вида, миризмата и вкуса на месото. Резултатът беше 25 ултразвук, 27 започна да маже кафяво, 30 направи почистване.Дайте hCG в динамика, както ми каза лекарят, той трябва да расте прилично. Сега мисля, че беше необходимо да настоявам и да изчакам още една седмица. но това са по-скоро моите надежди. или дори по-добре, не чакайте и отидете на лекар със страх! Повече от сигурен съм, че всичко е наред с вас и след тези случаи вие се навивате повече.

Разхлабени гърди - 100% замразена бременност?

 • 23 ноември 2017
 • Отговори

Нашият избор

В преследване на овулацията: фоликулометрия

Препоръчва се

Първите признаци на бременност. Анкети.

София Соколова публикува статия в „Симптоми на бременността“, 13 септември 2019 г.

Препоръчва се

Wobenzym увеличава вероятността от зачеване

Препоръчва се

Гинекологичен масаж - ефектът е фантастичен?

Ирина Широкова публикува статия в Гинекологията, 19 септември 2019 г.

Препоръчва се

AMG - анти-Мюлеров хормон

София Соколова публикува статия в „Анализи и изследвания“, 22 септември 2019 г.

Препоръчва се

Популярни теми

Автор: Василиса Микулишна
Създаден преди 15 часа

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 10 часа

Автор: Ksunechka_G
Създаден преди 11 часа

Автор: AnechkaZH
Създаден преди 11 часа

Автор: Мама О
Създаден преди 14 часа

Автор: all_login_busy
Създаден преди 11 часа

Автор: abyrvalg
Създаден преди 11 часа

Автор: Puzyuha
Създадено преди 1 час

Автор: TusЯ
Създаден преди 11 часа

Автор: Enma13Ai
Създаден преди 9 часа

За сайта

Бързи връзки

 • За сайта
 • Нашите автори
 • Помощ за сайта
 • Реклама

Популярни секции

 • Форум за планиране на бременността
 • Графики на базалната температура
 • Библиотека за репродуктивно здраве
 • Отзиви за клиники за лекари
 • Комуникация в клубове за PDR

Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

Какво ще каже болката в млечните жлези по време на бременност

Две ценни ивици на експресния тест за бременност показват успешно зачеване. Ако жената реши да напусне детето, тогава тя мечтае за ролята на майка и е готова да му даде живот. Но само желанието да издържиш и да родиш здраво бебе не е достатъчно..

Обстоятелствата, наследствеността и елементарни груби грешки, направени от самата жена, могат да доведат до избледняване на бременността. В такива случаи единственото решение е премахването на ембриона и яйцеклетката..

Задачата на бременната жена е да разпознае негативните промени в организма навреме и незабавно да се консултира с лекар. Нека поговорим защо гърдите болят или не болят по време на замразена бременност, какво се случва в тялото, когато ембрионът умре и какви методи за почистване използват лекарите.

При замразена бременност боли ли гърдите - какво означава това?

Списъкът с признаци, които показват избледняване на бременността, включва спиране на токсикозата и заедно с това омекотяване на гърдата с отстъпване на болката. Това наистина се случва в повечето случаи. Млечните жлези, заедно със смъртта на ембриона, спират да се подготвят за раждането му, така че вече не се притесняват, те се свиват до обичайния си размер.

Има изключения. Едно от тях е усещането за силна болка в гърдите след смъртта на плода вътре в маточната кухина. Причината за болката в такива случаи е хормоналният дисбаланс в организма. При нормално развиваща се бременност хормоните влизат в контакт с тъканите на млечните жлези, провокирайки структурните промени, необходими за производството на количеството кърма, от което се нуждае бебето. Жлезите, участващи в процеса, увеличават размера си през цялата бременност. Заедно с тях каналите, през които млякото ще влезе в зърното за бебето, стават по-широки и по-големи, гърдите започват да растат активно.

Когато бременността изчезне, нивото на хормона, който задейства растежа на млечните жлези, се променя. Съответно, в гърдите започва обратен процес с връщане към нормалното. Това обяснява силната болка след смъртта на ембриона. Те се провокират от биологично активни вещества, отговорни за инволюцията на гърдата, когато плодът замръзне.

Ранни признаци на пропусната бременност

Определянето на патологията в ранните етапи ви позволява бързо да предприемете действия, като по този начин намалявате риска от усложнения, включително безплодие. Жената може сама да определи патологията през първите седмици на бременността по противоположните симптоми на бременността..

Така например, това е ниска базална температура и ниско ниво на хормон на hCG в урината (показан от бърз тест за бременност). В допълнение, почти веднага след смъртта на ембриона, проявите на ранна токсикоза изчезват и млечните жлези стават меки и не толкова големи. В някои случаи при тях се появява болка..

Важен индикатор, че нещо се е объркало, е изписването. В ранните етапи тази мазилка е почти безцветна или с малки кръвни ивици, когато яйцеклетката вече е започнала да се лющи.

И всичко би било наред, ако при всяка патология всичко се случи точно така. Проблемът е, че понякога замразената бременност протича безсимптомно до определен период. По-скоро има симптоми, но те се отнасят до нормалния физиологичен процес при здрава бременност и жената, без да изпитва безпокойство, пропуска момента, в който трябва да отиде на лекар. Всичко това в крайна сметка води до интоксикация на тялото, усложнения след операцията за почистване на матката, а в някои случаи дори причинява смърт..

За да се предотврати най-лошото, лекарите препоръчват бременните жени да се регистрират възможно най-рано и да не пропускат редовни срещи с лекаря. През първия триместър трябва да бъдете особено внимателни към сигналите на тялото. Дори такива привидно незначителни промени като:

 • дърпащи болки в долната част на корема;
 • изпускане;
 • ниска базална температура;
 • липсата на гадене и повръщане с очевидни признаци на токсикоза в началото на бременността;
 • омекотяване на млечните жлези с патология.

Всички тези показатели показват наличието на замразена бременност и не толерират забавяне при посещение на лекар.

Признаци на късна бременност

През втората половина на бременността избледняването е особено опасно и неприятно за една неуспешна майка. Детето умира, след като започне да се движи, се усеща с ясно чуващ се сърдечен ритъм.

Ако в началните етапи на бременността майката почти не чувства бебето, тогава след 16 седмици връзката става толкова очевидна и силна, че избледняването с последващо почистване се превръща в истинска трагедия.

Колкото и страшно да звучи, починалото дете от маточната кухина трябва да бъде абортирано и направено възможно най-бързо, преди продуктите от разпадането да започнат да тровят тялото на жената. Признаците на късно замразена бременност ще помогнат да се разбере, че бебето не се развива:

 1. Несъответствието между размера на матката и живота на бебето. Коремът на бременната жена спира да се увеличава.
 2. Липса на активност вътре в матката. Детето не се чувства от тръпки и движения.
 3. Телесна температура. Недиагностицирана пропусната бременност ще доведе до възпаление, това ще бъде показано от повишена телесна температура.
 4. Кървене. Изписването от бременни жени е причина да посетите лекар при всички случаи. Силното кървене е сериозен проблем, който изисква незабавно внимание..

Във всеки случай не можете да се диагностицирате само въз основа на симптомите. Ако подозирате умираща бременност, трябва да вземете направление за ултразвуково сканиране и да вземете кръвни тестове, за да определите нивото на хормона hCG.

Как да се лекува

Когато се потвърди разочароваща диагноза, лекарите предписват лечение. Методът за отстраняване на ембриона от матката зависи от здравословното състояние на жената и най-важното от продължителността на бременността. Колкото по-кратък е животът на плода и колкото по-рано е било възможно да се диагностицира патологията, толкова по-лесна ще бъде процедурата за почистване.

Лекарите могат да предложат няколко възможности: почистване с прахосмукачка, медицински аборт и кюретаж. Първият се извършва с помощта на специален инструмент като спринцовка, "смучене" на яйцеклетката от матката. Медикаментозното лечение включва прием на лекарство, което провокира произволен спонтанен аборт.

В по-късните етапи замразената бременност се лекува само хирургично, чрез кюретаж. Операцията се извършва под обща или локална анестезия, като механичният метод отстранява ембриона и остатъците от яйцеклетката, последван от ултразвук за определяне на резултата.

Всяка от описаните възможности за лечение може да доведе до обратен ефект. Много зависи от наличието на патологии в тялото на жената, навременността и качеството на предоставяната помощ, следвайки препоръките през периода на възстановяване.

Почти всяка жена има шанс за здраво зачеване, след като бременността изчезне. Основното е да се подложите на преглед, за да установите причините, причинили смъртта на ембриона, да изпратите материал за цитогенетични изследвания и да получите становище за възможни генетични проблеми.

Може ли гърдите да болят със замразена бременност?

Може ли гърдите да болят при замразена бременност? Не само може, но е и един от приоритетните признаци, който заедно с други симптоми потвърждава избледняването на плода.

Помислете за основните причини за болезненост в гърдите при рязко прекъсване на бременността, в които случаи болката се счита за нормална и кога показва патология и дали се нуждае от лечение.

Състоянието на млечните жлези със замразена бременност


Защо и по какви причини боли гърдите по време на замразена бременност? Болката в млечните жлези в случай на спиране на развитието на плода се дължи на резки промени в женското тяло. След зачеването има прекомерна активност на хормоните, особено на естрогените и прогестерона. Под тяхно влияние млечните жлези започват да се подготвят за важната си функция - кърменето..

През този период настъпват кардинални промени в структурата на гърдата, които жената може не само да наблюдава визуално, но и да усеща:

 • МФ започват да се пълнят и увеличават размера си.
 • Обемът на жлезистата тъкан също активно нараства.
 • Нараства броят на млечните канали.
 • Гърдите стават по-чувствителни и придобиват допълнителна еластичност.
 • Зърната и ареолата сменят цвета си и придобиват изразена подута форма.

Ако по някаква причина се случи произволно замразяване на плода, в хормоналната система се задействат съвсем други механизми:

 1. Повишените нива на хормоните, характерни за бременността, бързо падат.
 2. Такива груби хормонални реакции нямат най-добър ефект върху организма, включително състоянието на млечните жлези, при което внезапно се задействат обратните процеси, което причинява болезнен дискомфорт.
 3. Вече излятите жлези и разширените млечни канали се опитват да се върнат в предишното си състояние „преди бременността“.
 4. При обратните хормонални промени има активен синтез на определени биологични вещества, които подпомагат обратния процес и именно те причиняват болезнения синдром.
 5. Млечните жлези не са в състояние незабавно да се адаптират към неочакваната проява на ZD, известно време те продължават да се подготвят за лактация, въпреки липсата на необходимите хормони.

Веднага след като хормоналният фон се стабилизира, неприятната болка в гърдите постепенно намалява и след това изчезва напълно..

Някои лекари отбелязват, че в случай на ST много бременни жени не изпитват неприятни неудобства, но при други жени силната болезненост на млечната жлеза се проявява точно след замразена бременност..

Признаци на норма и патология


Според експерти, изразеният синдром на болка в жлезите може да бъде нормално явление или да показва ST или други патологични прояви. Следователно трябва да знаете кога болката в гърдите е норма и кога е признак на патологично състояние..

състояниеПризнациЕстеството на болката
НормаПодпухналост.
Болки в дискомфорта.
Състоянието на гърдата е нормално.
Увеличаване на размера.
Болката е несигурна.
Болезненият дискомфорт се увеличава с увеличаването на гърдите.
Сърбеж.
Изтръпване.
Леко изтръпване в горната част на гърдите, подмишниците на фона на постоянен сърбеж.
Такива прояви показват подготовката на млечните канали за лактация..
Оток на цялата област на гърдата с едновременно увеличаване на обема.Гърдите болят от всички страни, докато е почти невъзможно да се определи къде боли повече и къде боли по-малко.
Зърното става чувствително към най-малкото дразнене, дори към твърдата материя на сутиена и когато ги докоснете.
В зърната може да се появят периодични парене и сърбеж.
ПатологияБолката присъства на едно място.Развитие на инфекция в гръдната тъкан.
Мастит (поради инфекция).
Патологично втвърдяване на гърдата.

По какви причини може да боли гърдите след ST


Какви са причините, че гърдата след замразена бременност все още продължава да боли дълго време? След произволен или медицински спонтанен аборт или кюретаж, млечните жлези остават увеличени за известно време и могат да болят, защото обратните хормонални промени в гърдите са сложен и продължителен процес.

Трябва да се подчертае, че продължителността на болката може да бъде индивидуална, но много рядко тя продължава повече от две седмици, така че продължителното й присъствие не е безобиден признак.

Ако дори след 2 седмици млечните жлези не спрат да болят, това може да показва следните състояния:

 1. Бременността не е прекратена напълно. В матката остават частици от яйцеклетката, които до пълната си некроза са в състояние да симулират хода на бременността. В този случай маточната кухина се пречиства повторно.
 2. При ZB в по-късните етапи рискът от проява на мастопатия се увеличава. Извършва се цялостна диагностика и се вземат мерки за отстраняване на натрупаното мляко.
 3. На фона на хормоналния стрес може да възникне не само развитие на мастопатия или възпаление на придатъците, но и образуване на тумори в гърдата, тъй като през този период структурата на жлезата е много податлива на различни патологични влияния. В този случай в MF се образуват плътни уплътнения.

Също така си струва да се обърне внимание, че някои характеристики на хода на бременността могат да повлияят на продължителността на проявата на болка в гърдите:

 • При първата замразена бременност болката продължава по-дълго.
 • При многократен спонтанен аборт болезнеността е краткотрайна..

Причината за продължителна болка в млечната жлеза може да бъде началото на менструация, тъй като при много жени гърдите стават болезнени преди настъпването на критични дни..

След замразена бременност първата менструация може да мине след 3-4 седмици, така че може също да се случи така, че след спонтанен аборт синдромът на болезнената гърда все още не е изчезнал, а идващите "червени" дни засилват проявата му. В този случай болката ще нарушава още 2-3 седмици..

Проява на допълнителни симптоми


При ZB гърдите се възприемат остро като рязка промяна в хормоналната система, следователно, вече 3-5 дни след измръзването на плода, те започват да се държат напълно различно.

В допълнение към проявата на болка, жената може да забележи и други необичайни явления в млечните жлези:

 • Гърдите стават меки и издути.
 • Спира повръщането (ако е имало токсикоза).
 • Усещането за подуване и раздуване изчезва.
 • Зърната се връщат към нормалния си цвят и форма.
 • Жлезите показват изразена грапавост.
 • Повишената податливост на гърдите и зърната изчезва.
 • Раклата се връща към първоначалния си размер.
 • От зърната обилно се отделя гноен секрет с неестествен цвят (зеленикав или кафеникав).

Ако подозирате замръзване на плода, дори ако жлезите престанат да болят, трябва незабавно да потърсите медицинска помощ. Гинекологът ще предпише подробна диагноза и ако диагнозата бъде потвърдена, се извършва хирургично лечение.

Време за възстановяване на тялото


Периодът на възстановяване на тялото след операцията отнема доста дълго време. Според експерти, за да забременее отново след спонтанен аборт или прочистване, жената трябва да издържи определено време, като по този начин позволява на тялото да се възстанови възможно най-много след настъпилия стрес, както във физиологичен, така и в психологически план:

 1. Минималният период е 3 месеца, но пълната рехабилитация изисква поне 6-12 месеца. По това време настъпва пълното възстановяване на маточния ендометриум, повреден от остъргване..
 2. Вторият важен аспект е възстановяването на месечния цикъл. При много жени менструацията настъпва 30-45 дни след прочистване или спонтанен аборт, така че зачеването може да настъпи през следващия цикъл. Препоръчително е да планирате ново зачеване само 6 месеца след неуспешна бременност.
 3. Значителни промени, дължащи се на ST, настъпват в хормоналната система. Наличието на хормонален дисбаланс е често срещана причина за неспособността на жената да носи бебето си до края на бременността си. Замразяването на плода е сериозен стрес за организма, тъй като по време на зачеването има радикални колебания в показателите на основните женски хормони. Неочакваното прекъсване на бременността нарушава грубо тези естествени физиологични процеси.
 4. Психологическият аспект е важен и за рехабилитацията на женското тяло. Изправени пред тъжна ситуация, много жени се страхуват от провала на последващата им бременност. Следователно за настъпването на психологическия баланс също е необходимо време.

Необходимо ли е лечение?


Замразената бременност завършва с произволен или медицински спонтанен аборт или се извършва хирургично почистване на матката (кюретаж). Трябва да знаете, и двете ситуации са изключителен шок за женското тяло..

Спонтанният аборт със ST обаче е по-малко травматичен процес, тъй като тялото самостоятелно или с помощта на лекарства се отървава от нежизнеспособния плод..

Използването на остъргване е сериозна и принудителна мярка, от която не може да се откаже, ако се установи замразена бременност на по-късните етапи. По време на операцията възниква увреждане на тъканите на шийката на матката и вътрешната кухина на матката.

Ако гърдите болят по време на замразена бременност, тогава, за да облекчи състоянието на пациента, лекарят предписва хормонални контрацептиви, за да коригира нивото на хормоните. Освен това:

 • Когато една жена изпитва лактация по време на спонтанен аборт в края на бременността, трябва да се избягва стимулацията на гърдите и не трябва да се носи стегнат сутиен, за да се спре..
 • Когато се появят болезненост и подуване, прилагайте лосиони с магнезий, охлаждайте (не лед) компреси или прилагайте зелево зеле, а Вашият лекар може също да предпише лекарства за потискане на производството на мляко.
 • Ако лекарят е предписал антибиотици и хормонални лекарства, в никакъв случай не прекъсвайте приема им.

Жената трябва да обърне внимание на други нюанси, които могат да помогнат на тялото да се възстанови по-бързо:

 • Въздържане от секс до края на първия менструален цикъл след ST.
 • Не вдигайте тежести, забранено е да се занимавате с физическа работа 2-3 седмици след спонтанен аборт.
 • Контролни показатели за телесна температура и кръвно налягане, пулс.
 • Храненето трябва да бъде балансирано и пълноценно.
 • Повишеното присъствие на храни, богати на фибри, помага за нормализиране на хормоните, като по този начин помага за премахване на болката в гърдите.
 • Не забравяйте внимателно да спазвате интимна хигиена.

Заключение

Жените, които се готвят да станат майки, трябва да бъдат внимателни към различни нехарактерни усещания в млечните жлези. В края на краищата проявата на болка в млечната жлеза не е непременно знак за възможно избледняване на бременността, тя може да показва и други патологични промени в тяхната структура, поради което е по-добре да се консултирате с вашия гинеколог, за да изключите опасни ситуации.