Раждането на дете е най-радостното и щастливо събитие в живота на всяко семейство. За някои полът на нероденото бебе не е важен, за други може да се превърне в основен проблем, особено ако семейството вече има дете. Повечето жени мечтаят за дъщеря, искат да й купят красиви рокли, да сплитат косички, да пазят тайни с нея, когато порасне.

Отдавна е установено, че полът на нероденото дете зависи от хромозомата на спермата, която е оплодила яйцеклетката. Женското яйце има една хромозома-X, докато сперматозоидите се произвеждат от мъж от два вида с хромозоми-X и Y. Ако яйцето е слято със сперма с X хромозома, тогава ще има момиче, но ако с Y-хромозома, тогава момче.

Всеки тип сперма има различни свойства:

 • Сперматозоидите X имат овална глава, ниска скорост на движение, дълъг живот (до 3 дни).
 • Сперматозоидите-Y имат кръгла глава, висока скорост на движение, кратък живот (дни).

Оказва се, че само мъжките зародишни клетки влияят върху какъв пол се ражда бебето, а жената не може да повлияе по никакъв начин на това. В никакъв случай, ако правилно изчислите овулацията (период на оплождане), тогава зачеването на момиче може да се случи.

Обмислете няколко начина за зачеване на момиче.

Зачеване на момиче чрез овулация

Един от най-високопродуктивните начини да се гарантира, че ще се случи зачеването на момиче, е да правите полов акт 2 дни преди овулацията. Овулацията е освобождаване на зряла, готова за оплождане, яйцеклетка от фоликула във фалопиевата тръба. Същността на този метод се крие в характеристиките на спермата-X, за да оцелее дълго време в женското тяло. Мъжките Y-хромозоми умират в рамките на един ден, а женските X-хромозоми могат да останат във фалопиевите тръби до 3 дни в очакване на сливане с яйцеклетка, чийто живот е 12 часа. Оказва се, че ако полов акт се случи няколко дни преди овулацията, тогава яйцеклетката ще се срещне със сперматозоиди с женски хромозоми, когато всички мъже вече са умрели и няма да могат да участват в процеса на оплождане.

Така че, за да заченете момиче, трябва да знаете точния ден на овулация. Нашият онлайн калкулатор ще ви помогне да направите това:

Онлайн калкулаторът може доста точно да изчисли деня на овулация, но при условие на редовен цикъл (28-29 дни).

Да поднови кръвта на родителите

Кръвта на бъдещите родители може да повлияе на зачеването на момиче. Съществува предположение, че кръвта се обновява в човешкото тяло в определено време - при жените на всеки 3 години, при мъжете на всеки 4 години. И чиято кръв по време на зачеването е „по-нова“, ще се роди бебето от този пол. Важно е да се отбележи, че ако вече е имало раждания, аборти, големи кръвозагуби преди това, тогава тази дата ще бъде периодът на обновяване на кръвта, а не датата на раждане..

За да се определи кръвта на кой родител е подновен и кой не, е необходимо възрастта на жената да се раздели на 3, а мъжете на 4. Чийто остатък след разделяне е по-голям, полът ще бъде мръвка. Въпреки че тази техника няма научна основа, много двойки я използват и много успешно..

Определете пола на детето чрез обновяване на кръвта на калкулатора >>>

За предимплантационна генетична диагноза

Зачеването на момиче в 100% от случаите е възможно само благодарение на преимплантационната генетична диагноза (PGD), проведена в рамките на IVF (ин витро оплождане). PGD ​​обикновено се използва за изследване на ембрион за генетични заболявания и може да се използва и за определяне на пола. Тази диагноза обаче е много скъпа, поради което се извършва само по медицински причини. PGD ​​се използва за определяне на пола на ембриона, ако има голяма вероятност да се роди бебе с генетично заболяване, свързано с пола. Например хемофилията е рядко наследствено заболяване, което може да се предаде само на момчета..

Как да изчислим оптималните дни за зачеване на момиче

Желанието за зачеване на бебе от определен пол най-често възниква при повторно бременни жени: вкъщи има две момчета и затова искате момиче. Сред многото съвети и решения на проблема няма нито един, който да даде гарантиран резултат..

За съжаление е невъзможно да се осигури желания пол на плода на 100%. Можете да изчислите момента на овулация и да изчислите благоприятни дни за зачеване на момиче, но тази опция няма да даде пълна увереност. И за момче, и за момиче резултатът от оплождането зависи от това коя сперматозоидна клетка достига яйцеклетката и извършва тайнството за зачеване.

Алгоритъм на действията

Всички сперматозоиди могат условно да бъдат разделени на 2 групи:

 • носеща Y хромозома, необходима за зачеване на момче;
 • носители на женската Х хромозома.

Външно няма разлика между тях, освен факта, че сперматозоидите за бъдещото момче се движат много по-енергично и по-бързо. Те са първите, които стигат до фалопиевата тръба, където може да настъпи зачеване. Трябва обаче да знаете, че Y-носителите на сперматозоиди живеят за кратък период от време: ако няма яйцеклетка през следващите 24-48 часа след полов акт, тогава няма шанс за бъдещо момче.

X-носещите сперматозоиди са съвсем друг въпрос: те се движат бавно, като небрежно достигат до срещата с яйцето. Без бързане - при оптимални условия тези полови клетки остават жизнеспособни до 4-5 дни.

За да изчислите правилните дни и да заченете момиче, трябва да изпълните следните подготвителни стъпки:

 • преценете продължителността на менструалния цикъл;
 • изчислете прогнозния ден на овулация;
 • брои от този ден в обратна посока 4-5 дни;
 • да имате интимни отношения със съпруга си в избрания ден.

Това е просто: сперматозоидите, носещи Y, ще умрат, без да чакат яйцеклетката. А упоритите Х-носители ще осигурят желаната концепция на момичето.

Определете овулацията

За да изчислите овулаторните дни, трябва да използвате всички възможни методи, тъй като процентът на вероятността за правилно зачеване зависи от точността. Ако овулацията настъпи по-рано от очакваното, тогава има голяма вероятност за зачеване на момче. Оптимални възможности за определяне на овулацията:

 • измерване на базалната температура за 3-6 месеца, за да се оцени диапазонът на изместване на овулаторните дни по време на менструалния цикъл;
 • определяне на овулаторното освобождаване на лутеинизиращ хормон с помощта на тест, който ще ускори освобождаването на яйцеклетката с висока точност;
 • ултразвуково наблюдение на фоликулогенезата, по време на което лекарят ще може да проследи всички етапи на узряване на фоликулите, овулация и образуване на жълто тяло.

Ако имате нужда от момиче, тогава много зависи от подготвителните мерки. Неправилното време на зачеването ще бъде важен фактор при жената, която отново ражда момче..

Пребройте дните

Ако съпругът има много здрави и активни зародишни клетки в спермограмата, тогава за желаното зачеване едно момиче трябва да брои в обратна посока от овулацията за поне 4 дни, с посредствено качество на сперматозоидите, цифрата може да бъде намалена до 3 дни. Таблицата показва изчисляването на благоприятни дни за зачеването на момиче.

Менструален цикълПродължителност, в дниОчакван ден на овулацияОптималният ден за интимност
Нормален цикъл28четиринадесетдесет
Съкращаване25-2712-138-9
Удължение30-3215-1611-12

Можете да се подготвите дълго време и да изчислите оптималните дни, но все пак да заченете момче. Причините за това могат да бъдат следните фактори:

 • преждевременно освобождаване на яйцето;
 • способността на Y-носещите зародишни клетки да оцелеят по-дълго от предписания период;
 • неправилни изчисления на благоприятни дни.

Колкото и да искате да забременеете и да родите бебе от определен пол, човек трябва да разбере, че тайнството за зачеване не се подчинява на желанията на семейна двойка. Всякакви опции за изчисление ще дадат малка вероятност: когато всичко е направено правилно, шансовете за зачеване на момиче ще бъдат 60 до 40.

Няма значение кой е момиче или момче. Основното е, че детето се ражда здраво. И в бъдеще беше умен. Дори ако вкъщи вече има две момчета и наистина искате момиче, шансовете за зачеване на бебе от правилния пол може да не се сбъднат. Няма нужда да се разстройвате и да се притеснявате от това: дори вътреутробно, плодът трябва да почувства майчината любов. Хлапето усеща и разбира всичко - кога е добре дошло и кога е обичано. Независимо от половите характеристики.

Как да забременея с момиче за първи път и 100 процента

Статията обсъжда как да забременеете с момиче. Ще ви кажем дали е възможно да направите това за първи път, как да изчислите пола на детето чрез овулация, обновяване на кръвта и китайския календар. Ще разберете дали съществуват народни методи за зачеване на момиче, гарантиращи 100 процентов резултат, на какви признаци трябва да обърнете внимание и обратна връзка от жени, практикували различни методи за зачеване на момиче.

Толкова ли е важен полът на детето?

Често, когато говорите с бъдеща майка, можете да чуете „Наистина искам момиченце“ или „Съпругът ми и аз мечтаем за син и изобщо не искаме дъщеря“. Но толкова ли е важен пола на детето? Нека спекулираме.

Лесен начин за зачеване на момиче е броенето на деня на овулация.

Много бъдещи родители, които все още не знаят пола на детето, което ще имат, мечтаят, че това е било само момче, но нямат нужда от момиче. И често те са разочаровани, когато след ултразвуково сканиране чуят „дъщеря ти ще се роди“. Но в този случай не бива да скърбите. И ако искате да станете родители на близнаци, обърнете внимание на тази статия..

Най-важното е детето да се роди здраво и щастливо в живота. Повярвайте ми, когато за първи път видите бебето си, вече няма да ви интересува какъв пол е. И когато той се разболее за първи път, ще сънувате, че болестта ще отстъпи възможно най-бързо. В такива моменти няма да мислите защо имате дъщеря, а не син..

Освен това природата не може да бъде заблудена, тя сама регулира колко момчета и момичета трябва да се раждат годишно. Но ако целта ви е точно да заченете момиче, прочетете останалата част от статията..

Мнение на учените

Много експерти смятат, че изследванията върху „как да се зачене момиче“ е загуба на време. Но има и такива, които прекарват времето си в изучаване на този въпрос..

Основният принцип на зачеването на дете се основава на факта, че сред сперматозоидите има само 2 вида хромозоми: X и Y. Полът на нероденото дете се влияе от самия тип сперматозоиди, които първи достигат до яйцеклетката и я оплождат. Ако това беше X-сперма, тогава ще се роди момиче, Y - момче.

Въпреки факта, че X-сперматозоидите, като правило, са в малцинство, те имат по-малка подвижност, но повече жизненост. Въз основа на тези знания, как да се уверите, че жената има дъщеря? Това изисква:

 • правилно определете деня на овулацията, според менструалния цикъл;
 • повишаване на рН на влагалището;
 • намалете обема на мъжката сперма.

Изчисляване на деня на овулация

Много жени се ръководят от изчисляването на деня на овулацията като най-надеждния начин за забременяване с женско дете. Има голяма вероятност за зачеване на момиче 2-3 дни преди овулацията. През този период вид Y ще умре, докато X ще оцелее и ще изчака яйцеклетката да узрее. Освен това в средата на менструалния цикъл киселинността на влагалищния секрет е доста висока, което съвсем не прилича на Y-сперматозоидите.

След 3 дни, които предшестват овулацията, трябва да спрете да се опитвате да заченете дете. Това ще позволи на сперматозоидите на "момичето" да останат сами в тялото на жената..

Тази техника работи само ако знаете точната дата на овулацията. Ако не можете да го определите точно, тогава ще трябва да използвате специален тест, който се продава в аптеката (лентата трябва да бъде едва забележима). Ултразвуково сканиране или измерване на базалната температура също ще помогне (но се препоръчва да се измерва редовно в продължение на 3-6 месеца за надеждни показатели). Освен това трябва да поддържате календар на менструацията, като записвате в него дните на настъпването и края на менструацията, ако желаете, можете да използвате специално приложение в телефона си.

Недостатъците на тази техника включват голяма загуба на време за определяне на заветния час X. В някои случаи са необходими месеци, за да се подготвите, но онези двойки, които мечтаят за дъщеря, ще трябва да издържат.

Вероятно един от най-точните методи за забременяване на 100 процента е процедурата за ин витро оплождане (ин витро). По време на PDG (преимплантационна генетична диагноза) бъдещият пол на детето се определя най-точно.

Но това не се прави, за да се задоволи желанието на бъдещите родители да имат дете от определен пол. Най-често това е необходимо, за да се сведе до минимум рискът от предаване на генетични заболявания, проявяващи се при лица от определен пол от един от родителите, или поради други сериозни причини..

Няколко дни след оплождането на яйцеклетката в епруветка, експертите могат да определят от кой пол е изкуствено заченато детето.

Честота на интимната комуникация

Съществува мнение, че колкото по-рядко мъжът и жената имат интимност, толкова по-голяма е вероятността да зачене момиче. Това се дължи на факта, че рядката интимност допринася за по-голямото производство на антитела към Y-сперматозоидите, в резултат на което броят на Х-хромозомите се увеличава, което води до бременност при момиче.

Повишаване на pH на вагината

Както писахме по-горе, повишената киселинност на вагиналната среда влияе отрицателно върху „мъжките“ сперматозоиди. Поради тази причина е важно да знаете точно нивото на pH с помощта на специални ленти. Ако е недостатъчно, е необходимо да го увеличите.

За повишаване на киселинността се препоръчва да се използват колкото се може повече различни маринати, кисели краставички (кисело зеле, домати) и цитрусови плодове. В някои случаи спринцоването е ефективно, но само по указание на лекар. Понякога е препоръчително да комбинирате и двете техники.

Сортиране

В определени случаи се използва друга медицинска техника за раждане на момиче. С помощта на филтрация или специална центрофуга, X и Y хромозомите се разделят, за да се извърши допълнително изкуствено осеменяване.

При липса на риск от предаване на наследствени заболявания, този метод не се използва..

Начини за зачеване на момиче

В допълнение към научните методи за зачеване на дъщеря има и други, които се основават на определена позиция по време на интимност, възрастта на бъдещите родители и дори лунната фаза. Нека разгледаме по-отблизо всеки от методите..

Пози при зачеване

Този метод за зачеване на дете от определен пол е доста разпространен. Тя се основава на мнението, че положението на тялото по време на интимност влияе върху пола на нероденото дете. Тъй като Y-сперматозоидите са по-слаби и по-уязвими, толкова по-малка е вероятността те да достигнат яйцеклетката и да я оплодят.

Най-подходящите позиции са:

 • мисионер:
 • на страната:
 • жената е по корем, а мъжът е върху нея.

В този случай проникването трябва да бъде повърхностно и плитко, така че спермата да не попадне веднага в шийката на матката. Понякога благодарение на този конкретен метод е възможно да забременеете с момиче за първи път..

Някои вярват, че оргазмът засяга и пола на бебето. В негово отсъствие ще се роди момиченце, а ако той беше момче.

Възраст на родителите

Как възрастта на мъжа и жената влияе върху пола на нероденото дете? Според експерти, ако една съпруга е по-възрастна от съпруга си, тогава дъщеря им ще се роди първата. Също така жените над 30 са по-склонни да раждат момичета..

Жените над 30 са по-склонни да имат момичета

Както мъжете, така и жените се подлагат на редовни промени в тялото. Най-сериозните промени настъпват на всеки четири години при мъжа и на всеки 3 години при жената. Въз основа на това можете да опитате да изчислите пола на нероденото дете..

За да направите това, е необходимо възрастта на мъжа да се раздели на 4, на жената - на 3. Чийто брой е по-голям, той спечели. Например, съпругът е на 32 години, съпругата е на 30. 32 делим на 4 и получаваме 8, 30 делим на 3 и получаваме 10. Така че има голяма вероятност двойката да има дъщеря.

Лунна фаза

Според някои твърдения, ако следвате лунния календар, тогава вероятността за зачеване на дъщеря е голяма. Най-подходящият ден за зачеване е пълнолунието, така че трябва да се подготвите за него предварително..

Също така се препоръчва да се обърне внимание на онези дни, когато Луната е в съзвездието Риби, Рак, Козирог, Телец, Скорпион, Дева.

Как да забременеете чрез обновяване на кръвта

Тази техника се основава на обновяване на кръвта в тялото. За жените се подновява на всеки 3 години, за мъжете - веднъж на всеки четири години. Този, чиято кръв е по-нова, ще повлияе на пола на детето..

Как върви изчислението: бъдещият татко е на 31 години, той е роден през януари 1988 г., бъдещата майка е на 27 години, тя е родена през юни 1991 г. Добавяме 4 години към цифрата от 1988 г., а към 1991 г. - 3. Кръвта на мъжа е актуализирана за последно през 2016 г., следващият път ще бъде актуализирана през януари 2020 г. Последната актуализация на жената се е състояла през 2018 г., следващата ще бъде през юни 2021 г. До януари 2020 г. такава двойка има възможност да зачене дъщеря, тъй като кръвта на жената е „по-нова“.

Ако някоя от двойката в миналото е имала раждане, операции, голяма загуба на кръв, тогава подновяването на кръвта трябва да се брои от този период, а не от датата на раждане.

Влияние на кръвната група

Полът на нероденото дете се влияе от кръвната група на родителите. Има голяма вероятност да имате дъщеря от мъж и жена, които имат положителна кръвна група..

Как влияе кръвната група на родителя върху пола на детето

Предлагаме ви да се запознаете с таблицата, която показва какъв пол ще бъде родено детето на мъж и жена с определена кръвна група.

Китайски календар

По целия свят планирането на пола на нероденото дете според китайския календар е широко разпространено. Според него жена на различна възраст и различен месец може да зачене бебе от определен пол..

Китайски зачатъчен календар

Календарът показва възрастта на жената и очаквания месец на зачеването. В пресечната точка на колоните са посочени буквите D (момиче) и M (момче). Използването на такъв календар е съвсем просто: трябва да изберете възрастта на майката и месеца, в който буквата D ще стои на пресечната точка с възрастта.

Диета за раждане на дъщеря

Според изследванията, полът на нероденото дете може да бъде повлиян от храни, които бъдещата майка е яла няколко месеца преди зачеването. Ако жената иска да роди дъщеря, тя трябва да яде повече храни, съдържащи магнезий и калций..

Има теория, че ако спазвате френската диета, тогава вероятността да имате дъщеря също е голяма. Това се дължи на факта, че тази хранителна система включва консумация на големи количества протеинови храни, което допринася за повишаване нивото на хормона естроген..

Жените, които мечтаят за дъщеря, трябва да въведат следните храни в диетата си:

 • печени изделия без мая;
 • цвекло;
 • каша от пшеница и ориз;
 • тестени изделия;
 • патладжан;
 • ферментирали млечни продукти;
 • морков;
 • белтъци;
 • ядки;
 • лък;
 • нискомаслена варена риба;
 • варено постно месо;
 • Чушка;
 • неподсладен чай и кафе.

Какво не можете да ядете или свеждате до минимум:

 • шунка;
 • картофи;
 • сушена, сушена риба;
 • сол;
 • пушени меса;
 • рибни консерви;
 • сушени плодове;
 • осолени ядки;
 • газирани напитки;
 • сирене;
 • разпространение;
 • масло;
 • пържено месо;
 • наденица.

Традиционни методи

Как да забременеете с момиче правилно, въз основа на опита на нашите баби и майки? Достатъчно е да следвате тези препоръки, въпреки че понякога те изглеждат необичайни и трудни за изпълнение:

 1. Интимните отношения под млада бреза допринасят за зачеването на момиче.
 2. Най-често бременността с момиче настъпва през зимата..
 3. Завържете конец на десния малък пръст.
 4. 7 дни преди секс, трябва да пиете сок от слива или ябълково дърво.
 5. Интимността в сряда, петък или неделя обикновено води до раждането на дъщеря.
 6. Ако жената има странна възрастова фигура, тогава интимните отношения трябва да се осъществят за четен месец.
 7. Преди любовна връзка трябва да поставите фиби, ластици, гребен и други момичешки неща под възглавницата.

Сред основните признаци за това как да се зачене дъщеря е искреното желание и на двамата бъдещи родители. В същото време трябва да го представите в детайли: цвят на очите и косата, глас, ръце и крака. И тогава Вселената със сигурност ще отговори на това желание.

Понякога мъжът може да направи своето, така че да се роди дъщеря. За да направи това, той трябва да носи тясно бельо и тесни панталони..

Народните поличби могат да определят пола на нероденото дете

Признаци

По някои признаци може да се определи, че дъщеря живее в корема на бъдеща майка, а именно:

 • често сърцебиене на бебето в утробата;
 • силен глад за сладко;
 • постоянно желание за сън;
 • движения в долната част на корема;
 • формата на корема се издига;
 • бременна спяща от дясната страна.

От вас зависи да решите дали да вярвате в тези знаци или не. Искате ли да имате момичета близнаци? Прочетете тази статия.

Отзиви

Мечтаех много за дъщеря си, в резултат на което се роди син. Използва се китайска диаграма на концепцията, но тя се оказва неправилна.

Съпругът наистина искаше дъщеря си, за мен нямаше значение кого да родя, момче или момиче. Специално планирахме пола на бебето за обновяване на кръвта и имахме момиченце.

Няколко месеца преди бременността тя започна интензивно да яде протеинови храни и по това време съпругът й носеше тясно бельо. Интимната ни връзка беше рядка, така че имаше по-голям шанс да заченем момиче. И ние го направихме!

Винаги съм искал дъщеря ми да се роди първо. Прекарах много време в четене на форуми и търсене на доказан метод за това как да забременея с момиче. В крайна сметка реших, че нека бъде както трябва. И аз родих дъщеря!

Ако мечтаете за дъщеря, следвайте съветите, дадени в статията. И помнете, че без значение какъв пол е детето, стига да е здраво и щастливо.!

Ако имате свои лични доказани методи за това как да забременеете с момиче, пишете за тях в коментарите..

Как да заченете момиче чрез овулация: календар за зачеване

В продължение на много години много умове по света са ангажирани с изчисляването на пола на нероденото дете. В същото време съзнанието на бъдещите родители се занимава най-много с този въпрос. Често семействата изобщо са доволни от дете, без да са обвързани с пола, но мнозина искат момиче. Този въпрос е особено актуален за тези, които вече имат едно или повече деца..

Много семейства искат да имат по-голям син и по-малка дъщеря или обратно, други искат само момичета или само момчета, въз основа на собствените си мисли и житейски опит.

За съжаление процесът на зачеване на дете е толкова сложен, че е просто невъзможно да се излезе с хапче, което да повлияе на пола на нероденото дете, въпреки че изследванията в тази посока са много активни. Има обаче богата литература и информация, че можете да планирате пола на бебето си. Описано е огромно разнообразие от техники и методи. Представени са научни методи, обвързани с фазите на състоянието и промените в тялото, или народни, обвързани с фазите на Луната. Представена е и маса доказателства или опровержение на ефективността на този или онзи метод - вие решавате.

Научен подход за планиране на пола на детето

Изследванията на процеса на зачеване показват, че женската яйцеклетка носи само XX хромозомата, т.е. женския принцип. Сперматозоидите носят различни хромозомни набори, някои само XX, други само YY. В същото време броят на сперматозоидите, носещи мъжки набор хромозоми, е значително по-малък от този на женската. Също така мъжките носители имат по-малка активност, което намалява шансовете им да бъдат първите, които оплождат. Като компенсация те са по-упорити в агресивните условия на женското тяло..

От гореизложеното следва, че зачеването на момиче е възможно, когато Х хромозомата от семенната течност опложда Х хромозомата на яйцеклетката. Формира се задачата - да се помогне на Х хромозомата да стигне първо до яйцеклетката.

В рамките на този подход е необходимо да се изпълнят редица условия, които допринасят за зачеването на момиче:

  Намалете количеството на спермата възможно най-много по време на акта на зачеването. Броят на Y хромозомите пропорционално ще намалее, което дава по-голям шанс за успех;

Увеличете киселинността на вагиналната среда, за да намалите активността на сперматозоидите. По-малко активните мъже няма да могат да пътуват чак до яйцето;

Как да заченете момиче по кръв?

Предсказването на пола на нероденото дете се основава на следните условия:

 • Кръвта на мъжа се обновява на всеки четири години;
 • Кръвта на жената се обновява на всеки три години;
 • Ако някой от родителите претърпи операция с кръвопреливане или голяма кръвозагуба, докладът за актуализацията трябва да се съхранява от този момент;
 • Полът на детето зависи от кръвта на родителя, чието актуализиране е по-късно.

Процесът на изчисляване на пола на детето е както следва:

 • Разделяме възрастта (пълните години) на майката на 3 и записваме фигурата, която ще се получи;
 • Разделяме възрастта (пълните години) на таткото на 4 и записваме числото, което ще се получи;
 • Сравнете получените цифри - за родителя от кой пол цифрата е по-ниска, очаквайте детето от този пол.

По този начин, за да се случи зачеването на момиче, майката трябва да получи по-малка фигура в останалата част..

Метод за зачеване на момиче според таблици

През годините на опити за прилагане на ефективен метод за зачеване на дете, момиче или момче са изведени немалко таблици и алгоритми, фокусирани върху които би било възможно да се предскаже пола с достатъчна надеждност.

Най-активно използваните таблици от Изтока - Китай и Япония, именно за тях ще се говори.

Таблица за зачеване на китайски момичета

Същността на таблицата се крие в налагането на възрастта на майката върху месеца на бъдещото зачеване. В лявата колона се посочва възрастта (в същото време майката трябва да добави 1 година към възрастта си, тъй като в Китай това се брои от момента на зачеването, а не от момента на раждането). Хоризонталната линия съдържа месеците в годината, според тях определяме момента на зачеването.

В пресечната точка на линиите ще има клетка с буквите „M“ или „F“ - момче или момиче.

Японско момиче за зачеване на маса

Разликата от предишната таблица е, че в японската версия възрастта на двамата родители играе роля при определянето на пола на нероденото дете..

Месеците на раждане на жената се броят във вертикална скала, в хоризонтална скала за мъж.

В пресечната точка на линиите, съответстващи на месеците на раждане на бъдещите родители, има число, което ще се използва във втората таблица.

Тук, фокусирайки се върху фигурата, получена в първата таблица, ние разглеждаме месеците и намираме тези, при които вероятността за зачеване на момиче е по-висока.

Зачеване на момиче с диета

Тук всъщност не става въпрос за диетата като такава, а за списъка с храни, които е за предпочитане да се ядат. За да зачене едно момиче, в диетата трябва да бъдат включени следните храни:

 • Варени морски дарове, особено риба;
 • Чисто месо;
 • Круши, ябълки, грозде, цитрусови плодове;
 • Моркови, чушки, краставици;
 • Тестени изделия и зърнени храни;
 • Сушени плодове и всякакъв вид ядки;
 • Яйца под всякаква форма;
 • Всички видове ферментирали млечни продукти.

Същността на диетата е да се създаде среда в организма, за да се увеличи активността на сперматозоидите, съдържащи Х хромозомата и да се увеличи шансът им за оплождане..

Зачатие на момиче според народните знаци

Не може да има научна теория, ако тя не се прилага чрез популярни знаци и наблюдения на старомодници. Представяме на вашето внимание основните народни признаци, които предсказват зачеването на момиче:

 • 5 дни преди зачеването, жената трябва да изпие чаша слива или ябълков сок;
 • В процеса на зачеване, обградете леглото с женски аксесоари (гребени, огледала и т.н.);
 • Зачеването трябва да се проведе в сряда, петък и неделя;
 • Бъдещата майка трябва да превърже десния си малък пръст на ръката си, за да зачене момиче;
 • Процесът на зачеване трябва да протича под клоните на млада бреза за раждането на момиченце.

В допълнение към действителните ритуали, които трябва да съпътстват процеса на зачеване, традиционната медицина предлага и процедури, предназначени да увеличат вероятността от зачеване на момиче:

 • Измиване преди зачеването. Процедурата изисква разтвор за повишаване на киселинността във влагалището (няколко капки лимонов сок в топла вода). Това ще активира спермата с X хромозоми;
 • Позицията на зачеването трябва да направи пътя за сперматозоидите възможно най-дълъг, така че по-активните X хромозоми да стигнат до яйцеклетката. Оптимално решение, мисионерска позиция;
 • Визуализация. Нова тенденция в тази посока, основана на факта, че мислите се материализират. Ярко, във всички подробности, представете си бъдещата си дъщеря в процеса на зачеването.

Изход

Бъдещите родители трябва да разберат, че дори всички тези техники наведнъж само увеличават вероятността за зачеване на женско дете, но те не гарантират това на 100%.

Максималният резултат, когато доверието в раждането на дъщеря ще бъде абсолютно, ще бъде дадено само от процедурата за изкуствено осеменяване.

През последните години тази посока стана по-развита и много семейства даряват своите яйцеклетки и семенна течност, за да произведат гарантирано оплождане с хромозомите на желания пол на детето, а след това, вече оплоденото яйце се инжектира в матката на бъдещата майка. По-нататъшният процес се извършва, както всички останали, само резултатът вече е предрешен.

8 начина за зачеване на момиче

Да се ​​предскаже кой ще се роди е мечтата на много бъдещи родители. От древни времена те търсят „вълшебно хапче” за раждането на дете от определен пол. Помислете за няколко съвременни и стари начини за зачеване на момиче..

Как можеш да заченеш момиче

Появата на малка принцеса в семейството е мечтата на много родители, особено за тези, които вече имат синове. Понякога желанието за планиране на пола на нероденото дете е необходимост за успешното протичане на бременността и раждането на здраво бебе. Той е свързан с редица генетични заболявания, които се наследяват специално от момчетата. В този случай зачеването на момиче е вид възможност за „измама“ на предразположение към болест.

За планиране и раждане на момиче е важно да се разберат структурните особености на човешките клетки. Всеки от тях има ядро, което съдържа ДНК. Този център е хранилище на важна информация: цвета на косата и очите на бебето, телосложението и пола. 22 двойки хромозоми при хората са идентични. И 23 двойки, които са "отговорни" за човешките различия, са различни за жените и мъжете. Женската двойка е XX, мъжката двойка е XY. Това разделение е типично за всички клетки на тялото, с изключение на репродуктивните клетки..

Женските полови клетки имат един състав X, където последният индекс непременно ще бъде X. Но крайната хромозома в спермата е различна. Полът на бъдещото бебе зависи от това коя хромозома е „в края“ на сперматозоидите, които са оплодили яйцеклетката: X - ще се роди момиче, Y - ще се роди момче. Тоест полът на новороденото напълно зависи от бащата..

Има много начини, които помагат на момичето да забременее за първи път. Научното и най-ефективно е фракционирането на сперматозоидите - сложна медицинска процедура, която според индикациите се използва в процеса на ин витро оплождане.

От останалите методи лекарите признават само изчисляването на пола чрез овулация. Съществуват и традиционни методи, които успешно използват двойки за „стимулиране“ на Х хромозомата. Понякога бъдещите родители използват няколко техники наведнъж, защото те са абсолютно безопасни..

Овулационен секс калкулатор

Методът за изчисляване на пола на нероденото бебе с помощта на овулационния цикъл е разработен от д-р Landrum Shetles. Методът е прост и надежден, но само ако жената има редовни менструации. Също така е важно да можете правилно да изчислите овулацията, защото всяка жена има различно време от нейното настъпване..

Изчисляването на овулацията за зачеването на момиче се извършва по един от четирите начина:

 • Календар. Използва се за редовни менструални периоди. За да направите това, извадете от общата продължителност на цикъла 14. Например, при цикъл от 25 дни, овулацията е на 11-ия ден от MC. Ако цикълът е 30 дни, тогава на 16-и трябва да се очаква овулация;
 • Метод за измерване на базалната температура;
 • Използване на потребителски тестове.
 • Използване на калкулатор. Въведете необходимата информация и кликнете върху „изпращане“. Онлайн календарът ще показва овулация, дни за зачеване на момиче, дни за зачеване на момче.

Как да планирате и заченете момиче: всички известни начини

Раждането на бебе винаги е щастливо събитие в живота на всяко семейство. Общоприето е, че полът на дете се определя от природата, но ако искате да оспорите висшите сили, използвайте методи, които ще ви помогнат да заченете момиче на 100 процента.

Защо планирането на пола е важно

В някои ситуации лекарите настоятелно препоръчват на бъдещите родители внимателно да планират пола на бебето. Това се отнася за патологии, свързани с наследствеността. Днес болестите, които се предават наследствено на син, са известни със сигурност: хемофилия, шизофрения, предразположение към оплешивяване, патологии в развитието на гениталиите, които водят до безплодие в зряла възраст, алкохолизъм и т.н..

Всички наследствени патологии, открити при момчетата, се лекуват по-трудно от момичетата.

Забележка: в случай на наследствен фактор говорим само за предразположение към заболяване. Здравето и хармоничното развитие на бебето се определят от комплекс от фактори: имунитет, хормонален фон и преди всичко начин на живот.

Научно

Мъжкото тяло, благодарение на хормона тестостерон, синтезира сперматозоиди от два вида - X и Y. Женското тяло е способно да произвежда само яйца от тип X. По този начин полът на детето директно зависи от бащата. Ако сперматозоидите тип Y са по-активни, ще бъде заченато момче, ако мъжки X-сперматозоид се присъедини към женския X-яйцеклетка, желаната цел ще бъде постигната - ще имате момиче!

Начини и методи за зачеване на момиче

Експертите не дават 100% гаранция за въздействието върху пола на нероденото бебе, но вероятността за зачеване на момиче може да бъде значително увеличена, ако следвате определени препоръки.

Чрез овулация

Техниката се основава на определени характеристики на два вида сперматозоиди. Продължителността на живота на X-сперматозоидите е по-голяма от тази на група Y. Ако по време на оплождането на яйцеклетка в тялото на жената, сперматозоидите от тип Y умират, а необходимите остават от тип X, вероятността двойката да има дъщеря е много висока.

За да се запазят необходимите сперматозоиди, половият акт трябва да се случи четири до пет дни преди яйцеклетката да влезе във влагалището, т.е. преди овулацията. Това време е достатъчно за смъртта на сперматозоиди от група Y.

Забележка: техниката е ефективна, ако една жена е следвала цикъла дълго време и знае деня на овулацията.

Как да определим деня на овулацията

Метод първи - ние внимателно обмисляме:

Ако знаете точно продължителността на менструалния си цикъл, тогава го разделете наполовина - резултатът ще означава денят на овулацията. Например за 28-дневен цикъл овулацията настъпва на около 14-ия ден..

Метод втори - измерване на ректалната температура:

За да се получат надеждни резултати, е необходимо да се измерват няколко цикъла подред, това ще помогне да се премахне възможността за грешка. Графиката трябва ясно да показва две фази на цикъла - преди овулацията и след нея. Температурата на първата фаза варира между 36,3-36,8 градуса. Денят, когато температурата се повиши до 37,0-37,5, означава овулация. На това ниво ректалната температура остава до менструация, след което отново намалява.

Забележка: ако графикът се окаже размазан за няколко месеца - без рязко повишаване и понижаване на температурата - това е причина да посетите гинеколог, може да има проблеми с овулацията.

Метод трети - купете тестове:

Във всяка аптека от асортимента са представени специални тестове за определяне на деня на овулация. Принципът на тези тестове е подобен на използването на тестове за бременност..

Забележка: Когато денят на овулацията е точно установен, полов акт трябва да се извърши четири до пет дни преди желаната дата, това ще помогне да се премахнат ненужните Y-сперматозоиди. Два дни и три дни след овулацията е по-добре да се въздържате от незащитен полов акт, този период е най-благоприятен за зачеване на момче.

Видео: Как да определим деня на овулацията

По кръв

Метод първи - дефинираме "млада" кръв:

Човешката кръв има способността да се обновява; при мъжете и жените този процес протича с различни цикли. Кръвта при мъжете се обновява по-рядко - на всеки четири години, при жената по-често - на всеки три години. Достатъчно е да се изчисли - чия кръв по време на зачеването е била по-млада и по-активна. За това възрастта на бъдещия татко се разделя на четири, а възрастта на бъдещата майка се разделя на три..

Пример: възрастта на мъжа е на 29 години, ако 29 се дели на 4, получавате 7.25. Умножете 7 по 4, се оказва, че за последен път кръвта на баща ми е подновена на 28 години - преди година.

Възрастта на мама е 27 години, ако 27 се дели на 3, се оказва точно 9, следователно кръвта й се обновява в годината на зачеването. В тази ситуация трябва да се съсредоточите върху месеца на раждане. Например, месецът на раждане на жената е май, като в този случай процесът на обновяване на кръвта ще започне през първата половина на април и ще приключи до втората половина на юни. Най-добре е да планирате зачеването на момиче на следващата година, след като кръвта на жената се поднови.

Можете да правите изчисления през годините. Добавете четири към годината на раждане на баща ви и три към годината на раждане на майка ви. Например годината на раждане на бъдещия татко е 1989 г., кръвта му ще се обновява на всеки четири години - 1993, 1997, 2001, 2005, 2009, 2013, 2017, 2021. Ако бъдещата майка е родена през 1990 г., тогава кръвта й се подновява през 1993, 1996, 1999, 2002, 2005, 2008, 2011, 2014, 2017, 2020. Оптималният период за зачеване на момиче през следващата година след подновяване на кръвта на бъдещата майка.

Изчислението е съвсем просто: (Възраст на бащата на детето по време на зачеването + възрастта на майката) * 4/3 =...

Ако получите число с остатък 2 или без остатък, значи е момче.

И ако остатъкът е 1, значи това е момиче.

Разделяне на колона, без използване на калкулатор.

Пример за изчисление:

(24 + 21) * 4/3 = 60 - това е моето момче

(32 + 29) * 4/3 = 81 и 1 в останалата част е момиче

Забележка: експертите не препоръчват да се планира зачеването на дете през годината, в която се обновява кръвта на майката, тъй като шансовете да има момиче в този случай са значително намалени.

Метод втори - кръвна група и резус:

Има специални таблици, където е посочена зависимостта на пола на бебето от групата и резуса на кръвта на двама родители.

 • ако резусът на кръвта на майка и татко е еднакъв, най-вероятно ще бъде възможно да се зачене дъщеря;
 • ако Rh на семейна двойка не съвпада, най-вероятно ще бъде заченат син;
 • ако бъдещите родители имат кръв от първата или втората група, има големи шансове за зачеване на момиче.

Лунен календар

Според лунния календар продължителността на месеца е 29 или 30 дни. Като се има предвид, че менструалният цикъл има тенденция да бъде с подобна дължина, женското тяло е по-силно повлияно от луната, отколкото от слънцето. Всички знаци от зодиакалния кръг са разделени на две групи - мъжки и женски. В тази ситуация зодиакалният знак ще ви каже кога да забременеете, така че да се роди момиче. Ако зачеването на дете се е случило по знак - Телец, Рак, Дева, Риби или Скорпион, вероятно ще се роди дъщеря. В противен случай звездите ще ви дадат син..

Забележка: също така е известно, че тялото на жената е най-активно няколко дни преди раждането на майка според лунния календар. Днес откриването на вашата собствена лунна дата на раждане няма да бъде трудно..

Китайски календар

Древните мъдреци черпели по-голямата част от своите знания от науката нумерология. В Китай е намерена връзка между възрастта на майката и пола на нероденото бебе. Според заключението на мъдрите една жена на определена възраст и в определен месец е в състояние да възпроизведе или момче, или момиче. Например, ако една жена е на възраст над 25 години, тя ще може да зачене момиче през януари, април, май и юли..

Китайски календар за планиране на пола на бебето

Такава удобна таблица се състои само от два параметъра - възраст и месец на зачеването, в пресечната точка на които е посочен прогнозният пол на детето. Според статистиката в 90% от случаите китайският метод се оказва надежден.

Японска таблица за определяне на пола на детето

Техниката е доста объркваща, но също така има право да съществува. Изчисленията трябва да се извършват с помощта на две таблици. В първата, бъдещите майка и татко изчисляват общия си брой, като използват месеци на раждане. Във втората таблица полът на детето се определя от получената цифра и месеца на зачеването.

1. В първата колона трябва да определите фигурата, която е центърът на пресичане на месеца на раждане на мъж (бъдещ баща) и месеца на раждане на жена (бъдеща майка):

В първата колона на таблицата намираме фигурата, която съвпада с месеца на раждане на мъжа, а във втората - фигурата, която съвпада с месеца на раждане на жената.

2. Числото, което намирате на кръстовището, трябва да бъде намерено във втората японска таблица в най-горната хоризонтална линия. Тази цифра ще показва колоната, в която е написано името на месеците от зачеването на бебето. Срещу всеки месец има определен брой кръстове в колоните "момиче" и "момче". И така, колкото повече знаци (кръстове) са в една или друга колона, толкова по-вероятно е раждането на дете от един или друг пол:

Японска таблица за определяне на пола на детето

Например: Бъдещият баща е роден през септември, а бъдещата майка е родена през май. Детето е заченато през декември. Необходимо е да се определи пола на носещото бебе.

И така, в първата таблица трябва да намерите числото, което стои на кръстовището вертикално - септември и хоризонтално - май. Получената цифра е 9.

След това числото 9 трябва да се намери хоризонтално в най-горния първи ред. Тази графа е желаната, в нея търсим месеца на зачеването на детето, в нашия пример това е декември. Графата "момче" съдържа най-много кръстове (погледнете срещу декември), следователно според японската таблица за определяне на пола трябва да се роди момче.

Тези японски таблици се използват най-добре за планиране на пола на бъдещото бебе, а не за определяне на пола, въпреки че никой не забранява това. Според този японски календар за всяка двойка родители има само 1 месец (максимум 2) в година, в която вероятността за зачеване на дете от определен пол е много голяма..

Зачеване на момиче с диета

Трябва да се отбележи, че тази техника не принадлежи към приоритета, а само повишава ефективността на другите методи. Същността на метода се основава на факта, че Y хромозомите умират в кисела среда. За да се зачене момиче, е необходимо да се създаде кисела среда в тялото на бъдещата майка с помощта на определени хранителни продукти..

Два до три месеца преди желаната дата на зачеване, трябва да коригирате диетата.

Категория на продукта ПолезенИзключете
НапиткиЧай, какао, шоколадови напитки, минерална вода от калциева група.Сок с консерванти, напитки с газ.
МесоТелешко, телешко.Наденички, печено, пушени меса и кюфтета.
РибаВсяко прясно или замразено.Солена, пушена риба, консерви.
МлечниИзвара, мляко.Всички видове сирена и сладолед.
Брашна продуктиВсякакви печени изделия без сол.Търговски хляб и бисквити със сол.
Зърнени храниОриз, грис.Царевична каша.
ЗеленчуциПатладжан, аспержи, цвекло, моркови, краставици, бобови растения, чушки, варени домати, билки, картофи (в ограничени количества).Пържени зеленчуци, спанак, консервирани и сушени зеленчуци, тиквички, всички видове зеле, пресни домати, бял боб.
Сушени плодове и ядкиФъстъци, лешници, бадеми. Всички ядки трябва да се ядат без сол..Стафиди, фурми, сушени кайсии, сини сливи.
ПлодовеКруши, ябълки, ягоди, череши, грейпфрути, праскови, лимони, ананаси, дюля, диня.Банан, портокал, пъпеш, кайсия, касис.
Освен товаМед, консерви и конфитюри, заквасена сметана, билки, яйца.Сол, сода, кетчуп, маслини и корнишони, маргарин и мая.

Измиване

За да се създаде благоприятна среда в женското тяло за желания тип X сперматозоиди, непосредствено преди полов акт, трябва да се прави спринцовка с помощта на слаб разтвор на оцет. За да го приготвите, трябва да разтворите няколко супени лъжици оцет или лимонов сок в литър чиста вода. Предварително стерилизирайте спринцовката круша. След това с помощта на спринцовка въведете 250-300 ml от получения разтвор във влагалището. Измиването създава кисела среда в женското тяло, която е необходима за смъртта на Y-сперматозоидите.

Забележка: тази техника изисква специални грижи, тъй като използването на разтвор с висока концентрация ще предизвика изгаряне на влагалището и ще убие всички сперматозоиди.

Метод със 100% гаранция

Ако всички горепосочени методи не гарантират зачеването на момиче, ефективността на тази техника се потвърждава от сто процента статистика. Говорим за преимплантационна генетична диагностика. Това е лабораторно проучване, което има за цел да подбере здрави ембриони, които отговарят на определени критерии..

Изследването се извършва на третия ден от развитието на ембриона след оплождане на яйцеклетките със сперма. В резултат на биопсия на всеки ембрион специалистът получава пълна информация за хромозомите, включително техния тип - X или Y.

Предимството на техниката се крие в способността да се идентифицират патологии в началните етапи от развитието на ембриона и да се подбират само здрави и с необходимите XX хромозоми за прехвърляне в матката..

Забележка: днес такава диагноза се извършва в рамките на IVF само за онези семейни двойки, чиято медицинска история съдържа хромозомни или генетични патологии..

Въпросите са интимни. Пози за зачеване на момиче

Оказва се, че спазването на определени препоръки в интимната сфера също ще помогне за зачеването на момиче..

 • Жената е в челната позиция;
 • Мисионерска позиция;
 • „Лъжици“ (и двамата партньори са на тяхна страна, мъжът е отзад);
 • Мъжът е отгоре, а партньорът отдолу, лежи по корем (тоест с гръб към него).

Във всички позиции проникването във влагалището трябва да е плитко. Оптималното време за полов акт е следобед. Смята се, че сексът при пълнолуние допринася за зачеването на момиче.

Най-добрите позиции за зачеване на момиче. За да заченете момиче, позата не трябва да е дълбока, така че увеличавате пътя на сперматозоидите до яйцеклетката и давате шанс на по-бавните и дълготрайни "момичета".

В продължение на векове се оформят популярни наблюдения, според които е по-добре съпрузите да правят полов акт само в четни дни, желателно е инициативата да идва от жена. Също така е по-добре жената да не получава оргазъм, което помага на Y-спермата..

Забележка: нашите предци са вярвали, че можете да заченете момиче, ако поставите огледало и гребен, красиви кърпички в брачното легло.

Визуализация

Опитайте се да поръчате момиче от природата. За да направите това, трябва да използвате метод като психологическа визуализация. На етапа на планиране на бременността и двамата бъдещи родители трябва да представят подробно каква трябва да бъде дъщеря им - външен вид, черти на характера, навици, височина и цвят на очите. В края на краищата те казват, че мечтите ни са материални, вероятно е заветното ви желание да се сбъдне и да се превърне в щастлива реалност.

Какво казват гинеколозите

Повечето специалисти са склонни да не вярват на методите за планиране на деца. В действителност, по въпросите на зачеването и раждането на бебето има много неща, които са загадъчни и не подлежат на човешките желания. Ако родителите със сигурност са решили, че искат дъщеря, най-добре е да се използва метод, основан на овулация, всички останали методи могат да се считат за спомагателни, допълнителни.

Нека да слушаме народната мъдрост

Много семейни двойки, планиращи пола на детето, използват аргументирани, традиционни методи, но народната мъдрост, която е погълнала знанията и наблюденията на много поколения, се оказва не по-малко ефективна и ефективна. Нашите майки, баби и прабаби са знаели много интересни факти за зачеването на дете, което жените използват и днес, мечтаейки за дъщеря..

 • Преди интимност, завържете десния малък пръст на ръката с конец.
 • Пийте много сок от ябълки и сливи няколко дни преди очакваната дата на зачеването, особено вечер.
 • Най-добрите дни за зачеване на момиче са сряда, петък и неделя..
 • Ако интимността се е случила през зимния студ по време на виелица, вероятността за зачеване на дъщеря се увеличава.
 • Можете да използвате преброяваща рима - ако по време на зачеването броят на годините на възрастта на жената е четен, тогава тя ще може да зачене момиче в четни месеци на тази година, ако броят на годините е странен, трябва да започнете да превръщате идеите в реалност в нечетни месеци от годината.
 • Жените над 30 са по-склонни да имат дъщери, особено ако това е първородната.
 • Ако спите с глава на север - има голяма вероятност да заченете момче, с глава на юг - момиче.
 • Окачете сватбения пръстен на връв над корема. Ако се люлее като махало, напред-назад - момче, в кръг - момиче.
 • Друг метод е добавянето на възрастта на бъдещата майка и броя на месеца, в който се планира зачеване. Четен резултат обещава момиче, нечетен резултат обещава момче.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО:

Има моменти в живота, които не зависят от решенията и плановете на човек, но никой няма право да се опитва да реализира мечтите си в действителност. Изведнъж именно вие ще се превърнете в щастлива семейна двойка, която успя да стане създател на своето малко, дългоочаквано щастие. Представете си с каква любов ще наблюдавате дъщеря си и не забравяйте, че усилията не са били напразни.

Видео съвети

Какво трябва да се направи, за да съответства на желания пол? Лекарят-гинеколог от най-високата категория, Фатима Якубовна Богатирева казва:

Календар за зачеване, планиране на пола на бебе, момче или момиче?

Искате ли да прочетете първите нашите материали? Абонирайте се за нашия телеграм канал, Facebook страница или група VKontakte.

Ние сме в Yandex.Zen - присъединете се!