Планирането на зачеването и следващите етапи от бъдещите родители решава редица проблеми, свързани с бременността. Когато семейна двойка внимателно следи здравето си и следва препоръките на доказани специалисти по гинекология и раждане, скоро може да се роди дългоочаквано дете.

Някои двойки не могат да забременеят по някаква причина. В този случай и двамата родители трябва да се подложат на преглед, за да идентифицират възможни заболявания, които възпрепятстват постигането на целта..

Ако причината не се крие във физическото състояние на жената или мъжа, можете да опитате да приложите пози, които насърчават зачеването, например позицията "бреза" по време на коитус или след.

Теория

"Бреза" за зачеване - спомагателно средство, което улеснява пътя на активните сперматозоиди до яйцеклетката и не позволява на по-голямата част от сперматозоидите да изтекат от влагалището.

Трябва да се помни, че ефективността на това положение зависи от структурата на матката и характеристиките на функционирането на всички телесни системи..

Необходимо ли е?

"Бреза" не е единствената помощна позиция за зачеване на дете. Има поне още 10 пози, благоприятни за бременността. Те включват често срещаната и удобна „класическа“ или „мисионерска“ поза, при която жената лежи по гръб с крака от двете страни на мъжа в горната позиция..

Мнозина вярват, че е безсмислено да заемаме позицията „бреза“ по време или след полов акт, тъй като човешкото тяло е естествено способно да работи ефективно без използването на леки акробатични трикове.

Каква е особеността на позата?

По време на изпълнението на "бреза", разположението на шийката на матката спрямо главата на пениса осигурява възможно най-дълбокото проникване на мъжкия генитален орган във влагалището. Силата на привличане в този случай помага на мъжкия разряд да се втурне в правилната посока и да преодолее цервикалния канал..

Препоръчително е да бъдете в положение "бреза" толкова време, че здравето и тенът на жената позволяват.

Защо трябва да легнете след полов акт?

Много експерти препоръчват жените, които имат проблеми с зачеването на дете, да лежат неподвижно след полов акт. След еякулация сперматозоидите трябва да преодолеят киселинната среда и шийката на матката и да влязат в една от фалопиевите тръби, за да се свържат с яйцеклетката, готова за оплождане и да раждат нов живот.

Колко ефективна е „брезовата“ поза за зачеване на дете?

Поза "бреза" е ефективна при липса на възпалителни процеси на пикочно-половата система и хормонални смущения.
Поради тази причина както мъжете, така и жените се препоръчват да проверяват плодовитостта си по време на планирането на бременността..

Противопоказания

Ако жената има дисфункции на опорно-двигателния апарат, ендокринната система, проблеми с кръвоносните съдове или сърдечния мускул, както и заболявания като хипертония или глаукома, болката трябва да се избягва по време на всякакви физически упражнения, включително брезови дървета.

Техника на изпълнение

За да направите "бреза", за да забременеете, трябва да направите следното: бавно повдигнете бедрата над повърхността и постепенно увеличавайте степента на ъгъла между тялото и хоризонталната повърхност с краката си, трябва внимателно да вдигате крака, като слушате чувствата си. За удобство можете да подпрете краката си на стената. Теглото се прехвърля върху раменете и предмишниците, отчасти на шията.

В случай на болка или други неудобни усещания, трябва незабавно да завършите упражнението и да се върнете в състояние на покой..

Изпълнението на „бреза“ по време на полов акт предполага подкрепа от страна на партньора, извършващ триене.

Важни съвети

Жените, които редовно посещават гинеколог и следват съветите, изброени по-долу, увеличават вероятността да забременеят няколко пъти.

Колко да лъжа и как?

За да забременеете, трябва да останете в хоризонтално положение след секс поне половин час и да не се отмивате.
За да забременеете, можете да легнете настрани с колене, прилепени към корема. Ако има огъване или изместване на матката, тогава трябва да легнете по корем, като по желание поставите възглавница или навито одеяло под бедрата си.

Легнало ли е достатъчно, за да забременеете??

Спазването на кратка почивка в леглото след полов акт не е единственото условие за бременност..

Според цикъла на жената се изчислява периодът на овулация и се определят най-благоприятните дни за зачеване. Смята се, че е 4 дни преди редовната овулация и 1 ден след това. Само в тези дни, позицията "бреза" и лежането след полов акт може да допринесе за проникването на сперматозоиди в тръбите.

Възможно е да се изчисляват дните на овулация без много време, като се използват многобройни приложения за телефони и компютри..

За правилна бременност със здраво дете, бъдещата майка трябва да остави лоши навици в миналото, да наблюдава пълнотата на диетата си и функционирането на репродуктивната система, а също така да се занимава с всякакъв вид спорт с умерен стрес.

Има много насоки, разработени за поддържане на физическата форма на бъдещите майки по всяко време. Една от тях е йога, където позицията „бреза“ се счита за версия на обърнатата асана и подобрява функционирането на кръвообращението, опорно-двигателния апарат, стимулира функционирането на бъбреците и помага срещу запек..

"Бреза" е полезна както за общо подобряване на здравето на организма, така и за създаване на благоприятни условия за зачеване на дете.

Пози за зачеване на бебе и колко лесно е да забременеете с момче или момиче

Има аксиома: „За да станеш майка, трябва да правиш любов“. Но понякога забременяването не е толкова лесно, колкото може да изглежда. Какво да направите, ако не сте успели да видите заветните две ивици от няколко месеца? Може би трябва да обърнете внимание на сексуалните позиции.?

Всъщност няма специална супер поза, която да гарантира успешно зачеване. Ако обаче една двойка мечтае за дете и се чувства готова бебето да се появи в дома им, все пак е възможно очакваното събитие да се случи по-бързо..

Факт е, че определени сексуални позиции могат до известна степен да увеличат шансовете за зачеване на дете. Това са позициите, при които мъжкият генитален орган може да достигне най-дълбокото проникване във влагалището, следователно сперматозоидите са в непосредствена близост до шийката на матката.

Гинеколозите обаче съветват да не се използва сексът като механичен начин за постигане на заветната бременност. Мъжът и жената трябва да правят само това, което им харесва: ако секс позициите не са приятни, тогава те не трябва да се практикуват, за да заченат дете. Не трябва да има нещо, което да ви изнервя или стресира, защото стресът (особено за жената) е първият враг при планирането на бременност. Когато жената престане да изпитва сексуално желание, шансовете й за зачеване драстично намаляват..

Следователно основното правило е да не затваряте бременността. Оставете живота да върви както обикновено и всичко ще се случи своевременно. В крайна сметка безгрижните жени забременяват по-бързо.!

Нека влюбването не се случва твърде често или много рядко, например през ден. Най-доброто време за зачеване е 4-5 дни преди овулацията и още 1 ден след това. Най-доброто време за "това" е между пет и шест часа вечерта, тъй като по това време сперматозоидите са максимално подвижни. И за да може "общият" секс да бъде най-ползотворен, партньорите могат да направят кратка почивка от 2-4 дни. Това ще увеличи концентрацията на сперматозоиди в спермата за предстоящия полов акт..

Така че позите!

Всъщност жената може да забременее във всяка позиция, в която сперматозоидите по време на еякулация могат лесно да влязат в матката, за да продължат пътя си към яйцеклетката.

В идеалния случай, преди еякулация, е по-добре да използвате позиция, при която мъжкият член и матката са възможно най-близо. Една от най-популярните позиции за зачеване е жена отдолу..

Друг, който допринася за целта, е мъж зад жена, докато жената може да лежи настрани или да коленичи.

Между другото, шансовете за успешно и бързо зачеване се увеличават при онези жени, които знаят за техните физиологични характеристики..

Така че, ако жената има възпаление на яйчниците, тогава матката може да бъде обърната настрани. В този случай трябва да изберете позиция за зачеване на дете, в която жената ще лежи на страната, където е обърната матката.

Ако една жена има маточна извивка, препоръчително е тя да лежи по корем в решаващ момент.

И няма нужда да се притеснявате от факта, че част от спермата изтича след полов акт - това е напълно нормално. Въпреки че сексът в седнало и изправено положение, както и в тези, когато жената е поставена върху мъж, не си струва, ако искате да станете родители възможно най-скоро.

А що се отнася до теорията, че за по-голям ефект веднага след секс жената трябва да стои в позиция на бреза, за да „насочва“ спермата, това е само мит. Но ако наистина наистина искате да помогнете на сперматозоидите в тяхното "голямо състезание", тогава сложете възглавница под задните си части - това ще бъде напълно достатъчно.

И последното нещо... Не забравяйте, че всеки организъм има свой термин, свой цикъл, свои успешни и неуспешни фази. Някои трябва да бъдат непрекъснато преминати, докато други просто забравят. Тялото се променя и може би това, което вчера беше недостъпно за вас, вече е налице днес. Вярвайте, че всичко ще се оправи!

По време на планирането на бременността е необходимо не само да имате взаимно желание, да се откажете от вредните зависимости, да се храните правилно, да премахнете стреса и да спазвате дневния режим. Освен това трябва да се изберат благоприятни пози за зачеване на дете, при които сперматозоидите да достигнат целта по-бързо, за да може жената да забременее. Има много позиции, които да ви помогнат да направите процеса по-ефективен. Всеки от тях взема предвид структурата и местоположението на вътрешните органи на партньорите.

Какво представляват концепциите

Правилните ефективни пози за зачеване на бебе са специалните позиции на телата на жената и мъжа един спрямо друг, при които сперматозоидите свободно навлизат във фалопиевите тръби и желаният резултат се постига по-бързо. След изследване, проведено от репродуктивни учени, е доказано, че решаващият фактор е не само денят на цикъла, когато настъпва полов акт, но и изборът на позиция за бременност.

В каква позиция е по-добре да заченете дете

Гинеколозите с дългогодишен опит съветват при избора на позиция да се придържат към принципа на простота и удобство, като се вземат предвид индивидуалните характеристики на женското тяло. Ако искате да заченете бебе от определен пол за кратко време, тогава трябва да изберете специални позиции по време на интимност, които ви позволяват бързо да постигнете желания резултат.

Ефективността им се потвърждава от опита на много двойки, участвали в анкети. Вероятността спазването на тази или онази разпоредба да помогне за постигането на раждането на момиче или момче е 75%. Във всеки случай се препоръчва да се даде предимство на оптималните пози, при които и двамата партньори могат да се отпуснат и да се насладят максимално до края на акта..

Пози за зачеване на момиче

Ако семейна двойка иска момиче да се роди 9 месеца след полов акт, тогава се препоръчва да се придържате към позиция с малко проникване в пениса. Лекарите отдават това явление на факта, че сперматозоидите, носещи женски хромозоми тип X, могат да живеят по-дълго във вагиналната среда. Те се движат по-бавно, така че шансовете за оплождане на яйцеклетка с зачеването на женско бебе се увеличават преди овулацията. Идеалните пози за момичета са Лъжицата, но Мисионерът отстрани също ще работи..

Пози за зачеване на момче

Подходяща поза за зачеване на момче е тази, която може да осигури най-голямо проникване. В крайна сметка жизнеспособността на сперматозоидите, които предават мъжки хромозоми, е малка. Те се унищожават при продължително излагане на алкалната среда на влагалището, така че пътят им до яйцеклетката трябва да се съкрати чрез правилно поставяне по време на секс. Пози за забременяване с момче:

 • Мисионерска;
 • Общ;
 • Кучешки стил.
обратно към съдържанието ↑

Най-добрата позиция за зачеване на дете

Когато става въпрос за такова важно занимание като размножаване, трябва да забравите за сексуалните предпочитания и сложните позиции. Препоръчва се да се избягват позиции, които биха накарали спермата да тече свободно от влагалището след еякулация. Най-добрите позиции, от които зависи ефективното зачеване на бебето, се признават за естествени, неусложнени, когато и двамата партньори са разположени хоризонтално на леглото или на пода..

Мисионерска

Една от най-удобните позиции за двамата партньори по време на секс е класическата мисионерска позиция. Тя приема, че жената е по гръб, а мъжът отгоре. За разнообразяване на тази проста позиция ще помогне поставянето на малка възглавница или валяк под бедрата. Тази позиция е подходяща не само за двойки, които нямат физиологични противопоказания. Позата се препоръчва при лек завой на матката.

Обща поза

Тази позиция се счита за вид мисионерска. Нарича се генералски поради факта, че партньорите са обърнати един към друг, жената леко свива крака и ги слага на раменете на мъжа, който коленичи. Оказва се един вид генералски презрамки. С тази подредба се получава максималната дълбочина на проникване, което спомага за повишаване на остротата на усещанията. Повдигнатият таз на партньора увеличава вероятността за зачеване няколко пъти. Изпълнението на позата е много по-трудно, ако партньорите са с наднормено тегло или имат проблеми със съдовете.

Поза лъжица

Позата получи името си, защото по време на интимност партньорите лежат като лъжици в кухненска сушилня. Жената е с гръб към мъжа. Позицията помага да се постигне много близък контакт с дълбоко проникване в шийката на матката. Положителното е, че мъжът може да прави ласки, да контролира темпото и след еякулация да остане неподвижен дълго време, без да изважда пениса от влагалището.

Кучешки стил

В превод от английски известната поза „Doggy style“ означава „кучешки стил“, тъй като тези животни са ангажирани в зачеването на потомство в тази позиция. Другото му име е коляното на лакътя. Жената е на четири крака или лежи по корем, а партньорът е отзад. Така спермата бързо навлиза във влагалището, а повдигнатите хълбоци предотвратяват изтичането на еякулата. Позицията е удобна и с това, че е подходяща за жени и мъже с повишено телесно тегло.

Бреза поза

Тази позиция е подходяща не само за физически упражнения, но и за правене на любов с цел зачеване. За да заеме правилната позиция, партньорът трябва да легне по гръб, да вдигне краката си нагоре, поставяйки свитите си ръце под кръста. Мъжът коленичи до него. Само жена с отлична физическа подготовка може да остане в това положение дълго време, поради което повечето двойки използват тази поза след завършен полов акт, така че сперматозоидите да попаднат в матката по-бързо.

Екзотични пози

Не се препоръчва да се увличате с екзотични неща, когато трябва да заченете бебе по-бързо, следователно позициите, при които проникването на семенна течност в матката ще бъде трудно, няма да работят. Например позата на водопада. Мъжът лежи на пода с глава и рамене, повдигайки бедрата си до леглото. Жената седи отгоре с крака надолу. Позицията е много ефективна за настъпването на оргазъм. Въпреки това, зачеването с тази подредба е малко вероятно..

За да забременеете, позициите, когато и двамата партньори стоят до стената, не са подходящи. В този случай спермата просто ще изтече, въпреки че все още има малък шанс за зачеване. Ако промените положението малко, така че партньорът да седи на хоризонтална повърхност, а партньорът да стои наблизо, тогава шансовете за зачеване веднага ще се увеличат. Трябва само за кратко да фиксирате бедрата в повдигнато положение..

Относно позата "бреза" :) Колко струвате?

Момичета, разбирам, че въпросът е глупав, но все пак... за да бъда верен след PA, реших да практикувам "бреза". Е, никога не се знае! Както се казва „във война всички средства са добри!“ Колко време трябва да стоите точно в тази „бреза“?

Стоя 10 минути, след което просто лежа там за същото количество. Но когато ставам, чувствам, че следва най-важното ((но в края на краищата, колко е необходимо, е къде е необходимо, наистина?

Споделете кой какво мисли, как и колко време струва... или по-добре тези, които вече са успели!
Благодаря на всички!

Ако искате да заченете дете, доведете жената до оргазъм, съветва гинекологът

Как позите по време на секс влияят на зачеването

Елена Березовская акушер-гинеколог, основател и ръководител на Международната академия за здравословен живот в Торонто, Канада, автор на книги за здравето на жените

Допринася ли самоизолацията за успеха на семейното планиране? Дали раждаемостта ще се увеличи поради принудителното седене у дома, ще разберем не по-рано от 9 месеца. Междувременно - насърчителна информация за тези, които умишлено работят за попълване на семействата си. Какви характеристики на нашето сексуално поведение допринасят за зачеването?

Как честотата на полов акт влияе на зачеването

Тъй като хората се размножават сексуално, сексуалните партньори трябва да се занимават с незащитен традиционен секс, т.е. вагинален секс, за да се роди бебе. Въпреки че сперматозоидите се произвеждат в големи количества всеки ден, отнема им време да придобият оплождащи свойства, така че оптималната честота на полов акт за зачеване на дете е след 2-3 дни. Твърде честият и твърде рядък секс намалява възможността за зачеване.

Пози за зачеване: кои са по-добри?

Има много слухове за влиянието на сексуалните позиции върху зачеването на дете и дори избора на пола на детето. Има малко изследвания в тази посока, въпреки че логиката повелява, че предвид промените в женското тяло при възбуждане (четете нататък), традиционната мисионерска позиция ще бъде най-оптималната..

Но това са само теоретични предположения, но в действителност сексът в неудобно положение за партньорите може да доведе до дискомфорт и прекъсване на полов акт. Сексуалните позиции трябва да са удобни и за двамата партньори, така че да се радват на интимен живот.

Според някои стари възгледи жените бяха насърчавани да лежат с повдигнати задните части след полов акт (поставяне на възглавница под задните части), а някои успяха да застанат в поза на бреза с повдигнати крака и торс. Това са напълно неверни препоръки. Жената може веднага да стане от леглото след полов акт и да вземе душ - всичко това няма да попречи на зачеването.

Необходим ли е женски оргазъм за зачеване на дете?

Всъщност те забременяват без оргазъм. Повече от 75% от жените нямат оргазъм без подходяща подготовка и възбуда. Повечето млади жени, които се женят, са срамежливи или се страхуват да обсъждат темата за удоволствието, чувствата си по време на полов акт и други въпроси на интимния живот с партньорите си. Малко хора обаче знаят, че оргазмът увеличава вероятността за зачеване на дете..

Природата е дарила гениталиите на човек, особено външните му органи, с голям брой „адаптации“ за привличане на противоположния пол, подготовка на тялото за копулация и успешно зачеване. Външните гениталии имат огромен брой нервни окончания (много повече от влагалището, шийката на матката и матката), които участват в сексуалната възбуда, и голям брой различни жлези, които произвеждат секрети, необходими за полов акт най-ефективно.

Така че, по време на възбуда при жената, размерът на влагалището не само се увеличава - стените му изтъняват. Този процес се нарича балониране на английски. Балон - "балон", следователно, образно казано, влагалището "се надува". Тъй като вагиналната стена изтънява и кръвният поток в съдовете около нея се увеличава, влагата се увеличава, което ще понижи киселинността на вагиналното съдържание.

Спермата е чужда течност за всяка жена, така че вагиналната среда реагира агресивно на нея. Това включва производството на антитела, които се намират във всяка жена, която има отворен (без презерватив) сексуален живот.

Ето защо еякулатът съдържа десетки и стотици милиони сперматозоиди - повечето от тях умират за секунди и минути след еякулацията. В възбудено състояние във вагиналните секрети се появяват повече калиеви и натриеви йони, както и хлор, което прави тези секрети по-алкални и „щадящи спермата“.

Тече друг процес - палатка. Палатката е палатка, но в този случай говорим за увеличаване на размера на задния форникс на влагалището, който се намира зад шийката на матката. Превръща се в своеобразен резервоар (басейн) за еякулат.

В много публикации е възможно да се намери изявление, че шийката на матката е потопена в този "басейн" и започва да се свива, да засмуква спермата като помпа. Това не е съвсем точно описание, тъй като този "пул" се появява само когато жената е сексуално възбудена и добрите маточни контракции се изразяват само по време на оргазъм..

Извън възбудата сперматозоидите се "разпределят" във влагалището и доста често изтичат от него, което кара жените да се оплакват от отделяне с неприятна миризма. Това не означава, че сперматозоидите няма да влязат в маточната кухина. Те могат да бъдат в него в рамките на 90 секунди след еякулацията, въпреки че това обикновено отнема няколко минути.

След полов акт по-голямата част от спермата се натрупва в задния форникс на влагалището. Именно тук всички съставки на спермата се смесват равномерно, за броени минути тя се втечнява под въздействието на ензимите и придобива желатиноподобна структура, всъщност концентрирайки сперматозоидите заедно, като не им позволява да се „изгубят” във влагалището. В същото време ензимите от сока на простатата започват обратния процес - процесът на втечняване на сперматозоидите или неговата декоагулация. Този процес също отнема няколко минути, но по-често не повече от 15.

В контракциите на матката участва само вътрешният слой на мускулите му (архимометриум). Започва от шийката на матката и след това отива към фалопиевите тръби. Контракциите на тези мускули наподобяват чревна перисталтика, което се случва и поради постепенното свиване на гладките кръгови мускули. Това свиване позволява на сперматозоидите да се движат по-бързо отдолу нагоре - от шийката на матката до фалопиевите тръби.

Нека обобщим процесите, които се случват при жена със и без възбуда..

ОрганИндикаториБез сексуална възбудаСъс сексуална възбуда и оргазъм
ВагинаРазмериНе се променятУвеличават се
дебелина на стенатаНе се променяИзравнява
ОвлажняващСлабадобре
Задна аркаНе се изразяваУвеличава размера
Киселинност на околната средаНе се променя (високо)Слиза
Маточна шийкаКаналЗатвореноОтворете
Цервикална слузЛош поток на сперматозоидиДобре преминава спермата
Скоростта на навлизане на първия сперматозоид в маточната кухинаДо 30 минути1-2 минути
Контракции на мускулите на матката и фалопиевите тръбиСлабаДобре - помогнете за преместването на сперматозоидите в яйцеклетката
СпермаРазпределение на спермата след еякулацияПо цялата вагинаНатрупва се в задния форникс на влагалището
Активация на сперматозоидиНарушениПоложителен
Оцеляване на сперматаЛошодобре
Подвижност на сперматаЛошодобре
Други параметриВероятност за зачеване (в деня на овулацията)НискаВисоко
Усещания по време на полов актДискомфорт, болезненост, усещане за парене поради триенеЛеко приятен до изключително приятен
Сексуално удоволствие и удовлетворениеМинимумМаксимум

Кое е по-добро за зачеването: първо мъжки оргазъм или жена?

Оргазмът при жената може да настъпи преди еякулация, по време и след еякулацията на сперма. Ако оргазмът настъпи преди еякулация, тогава контракциите на матката не участват много в транспорта на спермата, въпреки че цервикалният канал се разширява и отваря леко. Наблюдава се перисталтика на мускулите на матката, но тя не е толкова изразена, колкото по време на оргазъм.

Най-често се наблюдава друг сценарий - повечето мъже еякулират, преди жената да получи оргазъм, или може изобщо да отсъства. Ако се получи едновременно оргазъм при мъж и жена, сперматозоидът не навлиза веднага в маточната кухина, тъй като, първо, той не е активен, и второ, поради ритмични мускулни контракции, цервикалният канал първо се стеснява и едва след няколко минути неговото отпускане и разкриване. Това време е достатъчно за активиране на спермата.

Някои лекари и учени смятат, че най-добрият вариант за зачеване е „късен“ оргазъм - първо мъжът еякулира във влагалището на фона на възбудата на жената, а женският оргазъм настъпва 3-4 минути след еякулацията.

Оптималността на тази опция се обяснява с факта, че през това време сперматозоидите достигат максимално активиране, а контракциите на матката, както и нейното отпускане, помагат на сперматозоидите бързо да навлязат в маточната кухина и фалопиевите тръби..

Така че, за да зачене дете, оргазмът на мъжа трябва да предшества оргазма на жената - тогава нейната репродуктивна система ще има време да се подготви за приемането на сперматозоидите и оплождането на яйцеклетката.

Информацията на сайта е само за справка и не е препоръка за самодиагностика и лечение. За медицински въпроси задължително се консултирайте с лекар.

Промяната на позата ще помогне ли за зачеване на бебе

Не всички двойки успяват да забременеят на воля. Ако и двамата партньори са здрави, но дългоочакваната бременност не настъпва, трябва да обърнете внимание на качеството на интимния живот. Наред с психологическото настроение, има особености на сексуалното взаимодействие на мъжкото и женското тяло. Например, добре подбраната сексуална позиция увеличава шансовете за оплождане..

Как и защо стойката засяга зачеването

Понастоящем няма научни доказателства, че определени пози гарантират зачеването. Но предположението, че редица позиции допринасят за настъпването на бременността, не е неразумно от гледна точка на анатомията и физиологията на полов акт..

По време на еякулацията сперматозоидите, влизащи във влагалището, са заобиколени от слабо алкален секрет. Последният предпазва мъжките клетки от киселата вагинална среда, но скоро се неутрализира. Сперматозоидите умират под въздействието на киселина, така че тяхната задача е да влязат в цервикалния канал на шийката на матката възможно най-бързо.

Скоростта на движение на репродуктивните клетки на мъжа в тялото на жената е не повече от три мм в минута. Колкото по-близо спермата избухва до цервикалния канал, толкова повече зародишни клетки ще могат да оцелеят и да стигнат до яйцеклетката.

В средата на цикъла, когато вероятността за зачеване е най-висока, слузта на цервикалния канал става по-малко вискозна и алкализирана, което позволява на сперматозоидите да се движат свободно в матката.

За оплождане на яйцеклетка във фалопиевата тръба сперматозоидите трябва да изминат разстояние от около 35 cm

Някои позиции по време на секс осигуряват по-дълбоко проникване във влагалището от други. Освен това те помагат за придвижването на еякулата в правилната посока..

Въпреки че се смята, че сперматозоидите са в състояние да преодолеят всички препятствия по пътя към яйцеклетката, в някои случаи ще бъде полезно да се погрижат да създадат оптимални условия за тяхното движение. Например, ако жената има удължена вагина (над 15 см), а мъжът е с изправена дължина на пениса 10 см, изборът на стойка се превръща във важен фактор в зачеването.

Най-добри позиции за секс

Оптималните позиции за зачеване са:

  Мисионерът е често срещана и обичана от много двойки секс позиция на дълбоко проникване. Това е най-удобно от гледна точка на нормалната човешка физиология, което е свързано с изправена стойка. Позата позволява на партньорите да контактуват отблизо психологически, като се гледат в очите и се отдават на ласки. Мъжът произвежда максимално количество семенна течност, която се движи свободно по гениталния тракт на жената. При изпълнение на позата жената лежи по гръб, леко раздалечени крака. Човек лежи отгоре, облегнат на ръце.

За да направите мисионерската позиция по-ефективна, струва си да поставите валяк под долната част на гърба и задните части на партньора.

Ако мъжът има малък пенис, позицията на коляното-лакът в повечето случаи не позволява на жената да получи максимално удоволствие.

В позицията отстрани жената може да регулира дълбочината на проникване, което е важно, ако мъжът има голям пенис

Ако за жената е трудно да държи краката си изправени в наклонената кула в позиция Пиза, те могат да бъдат леко огънати и поставени на раменете на партньора си

Позата с глава през главата не е подходяща за хора с наднормено тегло и изисква повишено внимание по време на екзекуцията

Другите концепционни позиции са вариации на изброените по-горе теми. Основното нещо е да изберете тези, които не създават пречки по пътя на сперматозоидите до яйцеклетката.

Пози, неблагоприятни за зачеване:

 • изправен или седнал;
 • когато жената е отгоре.

Изборът на позиция е особено важен, ако матката на жената има нетипична форма или местоположение спрямо други органи. Когато огъването е малко, е напълно възможно да се зачене дете. При значителни деформации началото на бременността също не е изключено, но са възможни негативни последици под формата на спонтанен аборт или заплаха за здравето на жената.

При деформации на матката напред, назад, както и при седловидна форма, зачеването и раждането на дете е възможно без предварително лечение

Таблица: пози за оплождане с деформации на матката

ДеформацияОписаниеПози за зачеване
РетроверсияОгъване на матката обратно към черватаПодходящи са тези, при които мъжът е отзад, а тялото на жената е наклонено напред:
 • коляно-лакът;
 • „стремглаво“;
 • "Лъжици"
РетрофлексияОгъване на матката обратно към гръбначния стълб с образуване на тъп ъгълАнтефлексияИзвиване на матката към пикочния мехур (напред)Използвайте положения, в които жената е легнала по гръб, а мъжът е отгоре. Говорим за мисионерската позиция във всяка от нейните интерпретации, със и без ролка..АнтеверзияИзместване на матката заедно с шийката на матката към пикочния мехурВсичко е както в предишния случай, само без използването на валякЛатерофлексияИзместване на матката надясно или налявоЗа партньорите е подходящо положението да лежите на страната, противоположна на отместванетоОседлайте маткатаЛека форма на двурога матка, при която дъното на органа е леко вдлъбната и наподобява седлоПатологията не пречи на проникването на сперматозоиди в матката и маточната тръба, така че стойката може да бъде всякаква. По-важно е впоследствие оплодената яйцеклетка да се имплантира в маточната кухина. В тази връзка си струва да получите съвет от лекар.

Може ли позата да повлияе на пола на нероденото дете или да допринесе за многоплодна бременност?

Полът на човек се определя по време на зачеването. Яйцето винаги съдържа X хромозома, а сперматозоидите са снабдени с X или Y хромозома. Ако носител Y оплоди яйцеклетка, двойката ще има момче и ако се комбинират два X, ще се роди момиче.

Вероятността да имате момче или момиче е 1: 1

Въз основа на генетичния модел на половото наследство е невъзможно да се предскаже раждането на момче или момиче по време на естественото оплождане. В този случай ефектът от позата е малко вероятен. Въпреки че никой не забранява на двойките да използват следните съвети:

 • позиции, които осигуряват дълбоко проникване на пениса, допринасят за зачеването на момче;
 • за външния вид на момиче можете да използвате позиции, при които еякулацията се случва възможно най-далеч от шийката на матката.

Предположенията се основават на факта, че Y-сперматозоидите са по-мобилни от носителите на X-хромозоми, но по-малко устойчиви на агресивни фактори. Колкото по-труден е пътят на семенната течност, толкова по-голяма е вероятността за зачеване на момиче и по-лесното движение увеличава шансовете за раждане на момче. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че тази теория може да не се оправдава и да се радва на някакъв резултат..

Формирането на два или повече плода с естествения метод на зачеване е щастлив генетичен инцидент:

 • Идентични (хомозиготни) близнаци се произвеждат от една оплодена клетка. Причините, поради които вместо един организъм започват да се образуват два или повече, са слабо разбрани..
 • Братски близнаци (близнаци, тризнаци и др.) Се появяват, когато една жена, в резултат на овулация, едновременно узрява няколко яйцеклетки. Ако те бъдат оплодени и имплантирани в матката, се образуват две или повече бебета. Някои жени са генетично склонни към появата на хетерозиготни близнаци (подобни случаи в семейството). В допълнение, хормоналните контрацептиви често карат множество яйца да напускат яйчниците..

Еднояйчните близнаци имат еднакъв набор от гени и всяко дете на близнаци или тризнаци е различно по външен вид и генетика.

От горното следва, че половите позиции изобщо не влияят на количествения показател за бременност. Появата на няколко плода зависи от женското тяло и неговите характеристики.

Как да увеличите шансовете си да станете родител

Ефектът на позата върху зачеването на дете не е доказан, но също така не е опроверган. Първо, повечето хора не помнят как и кога са създали нов живот. На второ място, известни са случаи на бременност по време на петинг, с прекъснат полов акт или когато жените получават сперма от мъже по орален път и се оплождат сами. Ясно е, че изобщо не е имало пози, но това не пречи на концепцията.

Ако двойката няма здравословни проблеми, бременността със сигурност ще дойде. За да приближите подобно радостно събитие, използвайте следните препоръки:

 • Пуснете ситуацията. Спрете всяка минута да мислите какво трябва да направи детето днес и сега. Подобни мисли разсейват, напрягат, изнервят. Сексът се превръща в рутинна последователност от манипулации и трябва да бъде емоционално, страстно и непредсказуемо тайнство. Затова правете любов, а не секс, защото не напразно хората наричат ​​всяко дете плод на любовта, а не резултат от успешни пози и механични движения..
 • Не правете секс в лошо настроение или когато сте много уморени. В такива дни вероятността за зачеване е минимална, тъй като полов акт винаги изисква усилия, активност и ентусиазъм от партньорите, които отсъстват при физическо преумора. Не забравяйте, че ако жената не е в настроение за интимност, тя едва ли ще има желание в процеса. По-скоро настроението най-накрая ще се влоши, което ще доведе до липса на оргазъм.
 • Използвайте афродизиаци - вещества, създадени от самата природа, за да насърчите сексуалната възбуда. Те включват някои храни, подправки, етерични масла. Дори и да не вярвате в чудодейните свойства на афродизиаците, това не е причина да ги откажете поради естествения им произход и полезните свойства. Основното нещо е да не прекалявате с червеното вино, което също е афродизиак. Не забравяйте, че излишъкът от алкохол не насърчава оплождането.

Романтичната вечеря, която включва афродизиаци, ще увеличи привличането и ще осигури лекота в стомаха, което е важно за продуктивния секс

Промяната на атмосферата често е много по-ефективна от промяната на позата. Служителката не може да забременее в продължение на пет години, въпреки ревностното желание и липсата на проблеми в семейството. За годишнината от сватбата съпругът й купи билет за Турция. Това беше първото им пътуване в чужбина, от което се завърнаха не само с ярки впечатления, но, както се оказа по-късно, с бъдещия им син. Пет години по-късно ситуацията се повтори: девет месеца след посещение в Гърция се роди момиче. Щастливите родители се шегуват, че повече няма да ходят в чужбина, тъй като вече не планират деца. Често и с трепет си спомнят и двете си пътувания, показват снимки на гости. В същото време им е трудно да говорят как точно са успели да заченат деца. Едва ли позите на домашното легло са били различни от тези в хотелските стаи..

Говорейки за физиологичния аспект, зачеването може да се ускори, ако:

  Изчислете благоприятни (плодородни) дни. Те се доближават до средата на цикъла, когато яйцеклетката напусне фоликула. Но трябва да се има предвид, че всяка жена има различна продължителност на цикъла (24-32 дни) и може периодично да се променя.

При 28-дневен менструален цикъл дните от 10 до 14 се считат за благоприятен период за зачеване, тъй като овулацията настъпва на 14 ден

Най-високите шансове за зачеване са, когато мъж и жена завършват едновременно

Когато планирате дете, е важно мъжете и жените да подобрят здравето си. Правилното хранене, любителски спорт, умерено втвърдяване могат да помогнат за това..

Видео: прости съвети, които да ви помогнат да забременеете

Оптимални позиции за зачеване: мнения и рецензии

Приятел има матка. И тя не взе предвид този момент - тя и съпругът й дълго време безуспешно се опитваха да заченат дете... Обърнаха се към специалист и гинеколог им препоръча определени позиции за зачеване, като се вземат предвид физиологичните характеристики на жената.

Дама

http://www.egoforum.ru/threads/pozy-dlja-zachatija-rebjonka.3518/

Забременях с дъщеря си в мисионерска позиция, синът ми не знам в коя от четирите - мисионерска, отгоре ми, колянно-лакътна или странично.

Алена Ах

https://www.baby.ru/community/view/22621/forum/post/499445533/

Не вярвам в пози и не си представям да стоя като „бреза“, „мост“ или някак си в леглото пред съпруга си. И двата пъти го направихме в положението, в което съм на върха. След това тя легна по корем и това е всичко. Позата няма значение, основното е правилно да се изчислят благоприятните дни. И фактът, че някой след „брезите“ се оказва съвпадение, при всяко друго положение би се оказало точно тези дни.

Аурика

https://forum.9months.ru/viewtopic.php?t=608&start=160

Ще кажа, че за зачеването всички позиции са добри, когато се използват в дни, близки до овулацията, ако това изобщо се случи при тази жена. И разбира се, ако мъжът е плодороден! Необходимо е да се вземат предвид структурните особености на женското тяло. При различно разположение на матката фаринксът може да бъде разположен в центъра на влагалището, обърнат нагоре (при огъване) или донякъде отзад (с прекомерно отклонение на матката отпред). Спермата в обичайното положение се влива в задния форникс и ако фаринксът е насочен нагоре (при огъване), тогава, за да може спермата да попадне в нея, жената трябва да легне по корем и да постави възглавница под таза. Според мен обаче няма пози за зачеване на момиче или момче...

Румянцева Т. С. гинеколог

http://www.egoforum.ru/threads/pozy-dlja-zachatija-rebjonka.3518/

Позата по време на секс не е основният фактор за бременността. Физическото и репродуктивното здраве на партньорите и психологическото отношение са от решаващо значение. Няма пози за зачеване на момиче, момче или близнаци. Но ако гениталният тракт на жената има структурни характеристики, грешната позиция намалява шансовете за зачеване на дете..

Позата "бреза" помага ли да забременеете? Истина и митове

Много двойки изпитват проблеми със зачеването и причината често е невъзможно да се определи. Има мнение, че поза "бреза" помага да забременеете. Дали наистина допринася за появата на заветните две ивици или е просто мит?

Защо не можете да заченете дете

Защо не мога да забременея? Може би проблемът е, че вашата репродуктивна система някъде е функционирала неправилно. Може би това са възпалителните процеси на пикочно-половата система или проблемът е в хормоналния дисбаланс.

Нередовна менструация, стрес, лоша екология, продължителна антибиотична терапия, неадекватна диета и др. - Може да има много причини за отсъствието на бременност при редовна сексуална активност. По правило задълбоченият медицински преглед ги разкрива без проблеми..

Имайте предвид, че повече от една трета от семейните двойки нямат деца поради “женския” фактор. Мъжът също трябва да бъде прегледан, защото често има и проблем с мъжкото безплодие.

Между другото, в центровете за семейно планиране мъжете се проверяват първо. В крайна сметка мъжкото безплодие (невъзможност за раждане на деца) е много по-лесно да се идентифицира от женското - обикновено е достатъчна спермограма.

Но какво да направя, ако всички тестове са нормални, менструацията идва точно навреме, овулацията е редовна и като цяло и двамата партньори са здрави? Или може би е време да добавите елементи на обикновена акробатика към интимността?

Как ви помага да забременеете?

„Бреза“ е упражнение, познато на всички от училищните уроци по физическо възпитание. Как насърчава оплождането? Физиологията на зачеването е проста: за раждането на нов живот е необходимо яйцеклетката, готова за оплождане, и здрава активна сперматозоидна клетка да се срещнат във фалопиевата тръба..

Въпреки цялата си простота, има много трудности. Например, за да настъпи зачеването, един от около 10 милиона сперматозоиди трябва да проникне не само в яйцеклетката, но и да преодолее доста труден път през киселинната среда на влагалището, през вискозна цервикална слуз, през цялата фалопиева тръба..

Женската репродуктивна система е проектирана по такъв начин, че фалопиевите тръби са разположени много по-високо от входа на влагалището, като по този начин сперматозоидите трябва да се "борят" и с гравитация: по-голямата част от спермата просто изтича от влагалището. Ето защо е общоприето, че брезовата поза може да помогне.

Ползите от "бреза"

Помните ли каква е тази поза? Заставате на лопатки с опора на предмишниците, като тазът е разположен над раменния пояс и главата, краката са изпънати вертикално нагоре и ръцете са свити в лактите под ъгъл от около 45 градуса и поддържат тялото. Както на тази снимка.

Уви, не всеки успява да направи "бреза" за първи път, но търпението и редовните тренировки бързо подготвят тялото за такава позиция и много успяват да запазят позата доста дълго време. Между другото, в йога такава поза е вариант на обърната асана и решава редица здравословни проблеми:

 • подобрява мозъчната циркулация;
 • укрепва гръбначния стълб;
 • спомага за подобряване на бъбречната функция;
 • предотвратява запек и др..

Но защо тази поза е добра за зачеване?

"Бреза" по време на секс...

Някои експерти препоръчват използването на брезата като секс позиция. Факт е, че в това положение шийката на матката е възможно най-близо до главата на пениса и при толкова дълбоко проникване броят на сперматозоидите, които са проникнали в матката и допълнително се увеличава.

Но проблемът е, че нетренирана жена, далеч от йога и гимнастика, не може да стои дълго време в такава поза. Да, и за мъжа е трудно да се „успокои“ с жена, която се опитва да застане с главата надолу.

Следователно, ако не сте цирков артист, можете да използвате други позиции за зачеване..

…и след

Има и друго използване на „брезата“ за стимулиране на зачеването - изправяне на лопатките веднага след незащитен полов акт. Това позволява на сперматозоидите да продължат пътуването си с минимални смущения. Шийката на матката в това положение се намира под входа на влагалището, сперматозоидите не изтичат навън, но се задържат вътре за дълго време и сперматозоидите имат време да проникнат през цервикалния канал.

Няма еднозначно мнение за това колко дълго да стоите с главата надолу. Някой казва 15-30 минути. Но за повечето това е много нереалистично, така че стойте колкото можете. Можете дори да подпрете краката си на стената.

В този случай трябва да се спазва правилото: без душ до "брезата", в противен случай част от сперматозоидите просто ще изтекат по пътя към банята, а някои ще бъдат измити при измиване.

Трябва обаче да знаете, че този метод е само малка физиологична помощ за процеса на оплождане, но не и панацея за сериозни здравословни проблеми! Ако „брезовото дърво“ решаваше всички въпроси, свързани с безплодието, тогава такъв низ от отчаяни родители нямаше да дойде в кабинета на репродуктивния лекар.

Аргументи срещу

Не всички лекари са съгласни, че тази поза може да повлияе на зачеването. Много гинеколози вярват, че това е мит. В крайна сметка сперматозоидите са „програмирани“ да се втурват навсякъде, където е необходимо за оплождане. И нямат нужда от допълнителни „патерици“ - те самите знаят какво да правят.

По време на PA, милиони опашни животни влизат в матката. И дори много да се изгубят, цяла армия сперма ще достигне целта. Следователно здравото тяло ще се справи самостоятелно, без специални пози.

Какво да направя, ако не работи

Ако не можете да стоите в „брезово дърво“ след ПА поради редица причини, сред които най-често са тенът на жената (наднорменото тегло), заболявания на гръбначния стълб или банална задръжка пред партньор, тогава е достатъчно просто да лежите тихо настрани или по корем около половин час.

И така, ефективна ли е позицията „бреза“ за зачеване? Този метод се практикува успешно от много жени, но не е научно доказано, че положението "на раменете" е причината за оплождането. Най-вероятно двойката просто успя да "хване" благоприятно време за зачеване, а "брезата" само допринесе за проникването на сперматозоиди в матката.

От такава помощ обаче също няма вреда за тялото, така че защо да не експериментирате и в същото време да станете по-гъвкави и издръжливи.?

Компетентни: мнението на гинеколога

Акушер-гинекологът Елена Артемиева отговаря на въпросите на пациентите

- Искаме дете. Прочетохме, че можете да забременеете, като инжектирате сперма във влагалището със спринцовка. Опитах два пъти, но свършва.

- Не експериментирайте със спринцовка, тя е неестествена и не насърчава зачеването. По-добре е да стоите след PA в положение "бреза" и да не се миете два часа. Плодородни дни - 5 до 14.

- Вратът ми е огънат назад. Лекарят каза, че затруднява зачеването. И аз посъветвах позата на „бреза“ след контакт. Това ще помогне?

- Да, понякога тази поза след коитус насърчава проникването на сперматозоиди в матката.

Най-добрият сайт за майки за бебета!

Всичко за бебетата и малките деца: хранене, здраве, развитие и грижа за бебето. Статии от практикуващи педагози, психолози, лекари и майки.

 • За мама
  • Подготовка и зачеване
  • Бременност
  • Раждане
  • След раждането
 • За детето
  • В утробата
  • Новородено
  • 1-3 месеца
  • 3-6 месеца
  • 6-12 месеца
  • от едно на две
  • На 2-6 години.
 • За мама
  • Подготовка и зачеване
  • Бременност
  • Раждане
  • След раждането
 • За детето
  • В утробата
  • Новородено
  • 1-3 месеца
  • 3-6 месеца
  • 6-12 месеца
  • от едно на две
  • На 2-6 години.

Реклама

Колко време трябва да легнете след полов акт, за да увеличите шансовете си да забременеете.

Много двойки мечтаят да имат бебе. Желаната бременност обаче не винаги идва толкова бързо, колкото бихме искали, и тогава на помощ идват популярни съвети, които са пълни в списанията и интернет. Един от тези популярни съвети за успешно зачеване е препоръката „не забравяйте да легнете след ПА, за да забременеете“. Нека се опитаме да разберем този въпрос по-подробно по-нататък в статията, ще разберем колко, как и в каква позиция трябва да лежи бъдещата майка.

Защо трябва да легнете след полов акт, когато планирате бременност?

Механизмът на зачеването е много прост: за да възникне нов живот, активните сперматозоиди трябва да се срещнат във фалопиевата тръба с яйцеклетка, готова за оплождане. Това обаче на практика звучи достатъчно просто, сред огромния брой сперматозоиди, които трябва да преодолеят пътя, преминаващ през киселинната среда на влагалището, фалопиевата тръба и вискозната слуз в шийката на матката, само един единствен ще постигне целта си.

Репродуктивната система на жената е проектирана по такъв начин, че фалопиевите тръби, които участват пряко в процеса на зачеване на дете, са разположени много по-високо от входа на влагалището. Така се оказва, че сперматозоидите трябва не само да преодолеят препятствията по пътя си, но и да устоят на гравитацията на земята. В допълнение, обикновено част от спермата на мъж просто изтича от влагалището, поради което, ако след ПА жената поне лежи, вероятността сперматозоидите да достигнат целта си, а именно яйцеклетката, се увеличава значително.

Хоризонталното положение на тялото допринася за тяхното насочено движение по фалопиевите тръби.

Легнало ли е достатъчно, за да забременеете??

Трябва да се отбележи, че всички препоръки, свързани с приемането на поза за по-добро проникване на сперматозоидите, са от много по-малко значение в случай на зачеване, отколкото здравето на женската репродуктивна система. За успешното зачеване е необходимо коитусът да се проведе по време на фертилния период на жената. Това означава 4 дни преди овулацията и един ден след това. Ако лъжете след полов акт през този период, можете значително да увеличите шансовете си да видите две ивици още този месец. Всяко лежане в неплодородния период (и дори поза на брезата), уви, няма да ви помогне да забременеете..

И разбира се, бих искал да напомня вече добре познатата истина: бременността трябва да се желае и за двамата родители, а бъдещата майка да е здрава. При подготовката за зачеване се препоръчва:

 • пийте витамини за тези, които планират бременност
 • спортувайте с умерена активност
 • и също се подлагат на хормонална корекция, ако има някакви проблеми с цикъла.

Движение на сперматозоидите преди зачеването

За да се разбере как се извършва оплождането на яйцеклетката, е необходимо да се изучи малко по-дълбоко физиката на движението на спермата.

Всички знаят, че сперматозоидите имат формата на „попова лъжичка“, а придвижването й към яйцето се дължи на един вид „опашка“ или флагелум. Той прави вълнообразни движения и се върти около оста си, като по този начин достига максимална скорост.

Сперматозоидите трябва да си проправят трудния път през вагината, шийката на матката, матката и фалопиевата тръба.

Маточната кухина е около 5 см, цервикалният канал е още 2 см, а маточната тръба е около 12 см: по този начин сперматозоидите трябва да пътуват най-малко 20 см. Като се има предвид, че размерът на самия сперматозоид се измерва в хилядни от сантиметъра тогава това е прилично разстояние. Въпреки това пъргавите сперматозоиди, при условие че запазват мобилността си в нормалните граници на здравия човек, преминават този път и постигат целта си за 1-2 часа.

След това сперматозоидите заемат изчакваща позиция във фалопиевата тръба. Този фактор ще обясни факта, че 4 дни преди овулацията и един ден след това са благоприятни за зачеване. Сперматозоидът остава активен през цялото това време и, намирайки се във фалопиевата тръба, е готов да оплоди яйцеклетката по всяко време..

Колко време отнема лъжата, за да забременеете?

Максималната полза от залежаването след БА е, че цялата част от спермата остава там, където трябва. Нищо не следва и чрез увеличаване на общия брой сперматозоиди, участващи в състезанието, шансовете за зачеване се увеличават. Ето защо, веднага след полов акт, не е нужно да бягате до банята и да си взимате душ - жената трябва просто да легне.

Идеалният вариант би бил полов акт преди лягане. Защо? Тъй като жената ще остане да лежи цяла нощ и тогава сперматозоидите вероятно ще достигнат целта си..

Е, ако PA се случи по различно време, е необходимо да се лежи за предпочитане 1-2 часа. През това време, както разбрахме в предишния раздел, сперматозоидите ще имат време да стигнат там, където трябва.

Как да излъжа, за да забременея?

С времето го разбрахме. Но в каква поза трябва да лежите след полов акт?

Ще бъде достатъчно само да легнете по гръб. Основният критерий е липсата на изтичане на семена. Можете също така да поставите възглавница под дупето, тогава семенната течност ще се отцеди по женските полови органи до целта си..

Също така, ако придърпате коленете си до корема след PA, спермата е по-вероятно да достигне матката..

Ако наблюдавате овулацията си и знаете в кой яйчник (отляво или отдясно) яйцеклетката е узряла в този цикъл, тогава се препоръчва да легнете на тази страна. По този начин, под въздействието на гравитацията, ще бъде по-лесно проникването на сперматозоидите в желаната фалопиева тръба..

Също така си струва да се спомене, че е важно мъжът да завърши коитуса възможно най-дълбоко в жената, главата на пениса трябва да бъде възможно най-близо до матката. Веднага след еякулацията мъжът трябва да напусне жената и да не продължава да се търка, за да не пръска скъпоценни капки.

Поза зачеване на бреза


Съществува и друго популярно мнение: за да помогнат на сперматозоидите още повече, много жени препоръчват след полов живот да се превърнат в позиция „бреза“, като по този начин улесняват трудния път към постигането на целта си. Някои дори препоръчват секс в това положение, но ако жената няма специална физическа подготовка, това е много проблематично. Но след ПА е достатъчно да стоите в това положение 1-2 минути, така че стъклото на сперматозоидите по стените на влагалището да е възможно най-близо до шийката на матката.

Как да лъжа за зачеване, когато матката се огъне

Специален момент е да се подчертаят позите за зачеване, когато матката се огъне. При такава патология на репродуктивните органи жените в около 50% от случаите изпитват затруднения, за да забременеят, тъй като е трудно сперматозоидите да навлязат в матката поради завоя в цервикалната област.

Трябва да се отбележи, че в този случай няма обща препоръка, тъй като матката може да се огъне в различни посоки. За предпочитаната позиция във всяка конкретна ситуация трябва да се консултирате с наблюдаващия гинеколог. За най-често срещаната форма на огъване на гърба обикновено се препоръчва да лежите в една и съща мисионерска позиция с колене, прибрани в гърдите. Вторият вариант за стойката при огъване на матката е коляното-лакът, което в някои случаи помага за изправяне на завоя.

Заключение

Съзнателното решение да създадете пълноценно семейство и да имате дете е правилният и прекрасен избор. Необходимо е да се подходи към този въпрос с цялата отговорност. Ако не можете да забременеете дълго време, трябва да потърсите помощ от квалифициран специалист и да изключите наличието на здравословни проблеми. С правилния подход, като се вземат предвид всички препоръки, много скоро можете да разчитате на факта, че на теста за бременност можете да видите две ивици.