Няколко дни след овулацията (от 5 до 10 дни), при контакт с партньор на жена през този период, ранните признаци на бременност вече са възможни..

Разбира се, тестът за бременност ще ви помогне да разберете за наличието на бременност със 100% гаранция, но е по-добре да го направите, ако има забавяне, и това, като правило, не по-рано от 28-30 дни след началото на последния цикъл, въпреки че самото зачеване е възможно в 12 -16 дни от цикъла.

След това, след още 7-10 дни, оплодената яйцеклетка се имплантира в маточната кухина, тогава една жена вече може да започне да усеща признаци на бременност..

РАННИТЕ ЗНАЦИ МОЖЕ ДА БЪДАТ В ПЪРВИТЕ СЕДМИЦИ НА БРЕМЕННОСТТА

На какво трябва да обърнете внимание преди забавянето, за да подозирате, че имате бременност? И така, има 16 основни фактора, които показват голяма вероятност бременността да е настъпила в текущия цикъл..

НЕДОСТАТЪЧНОСТ ЗА ДИШАНЕ

Изкачвайки се по стълбите, слабостта се преобръща над вас, дишането става объркано - това може да се дължи на липса на кислород. Тялото започва да се възстановява, да доставя кислород на зараждащото се дете, следователно са възможни периоди на липса на дишане. Трябва да се отбележи, че такива периоди са вероятни през цялата продължителност на бременността, а не само в самото начало. Особено когато бебето порасне и започне да притиска диафрагмата на майката.

Болезненост и уголемяване на гърдите

Един от най-честите признаци е, че гърдите стават по-тежки и по-чувствителни. Има леко усещане за пълнота и натиск. Ореолите могат да потъмнеят. На гърдите се рисува венозна мрежа, преди тя да не е била толкова забележима.

Някои жени обаче изпитват едни и същи усещания в гърдите си, без да са бременни, но само поради влиянието на хормона прогестерон през втората половина на цикъла. Този хормон е отговорен за подготовката на женското тяло за бременност. Можем да кажем, че той дава инсталация за бременност..

БЪРЗА УМОРА, СЪН

Изненадващо ли сте уморени по-бързо от обикновено? На сутринта стана трудно да станете, слабост в тялото през целия ден - същия ефект на хормоните на бременността. По правило това състояние на „хронична умора“ преминава в края на първия триместър, просто изчезва, сякаш по магия.

НАВСЕА

Друг знак, който може да се появи много преди закъснението. Не всички жени страдат от ранна токсикоза, но огромното мнозинство изпитва гадене, което значително усложнява живота им през първия триместър.

Като един от ранните признаци, гаденето може да се появи веднага, когато започне прикрепването на яйцеклетката в маточната кухина. Най-рано, когато това може да се случи, е 5-7 дни след зачеването.

ЧЕСТО УРИНИРАНЕ

В ранните етапи жената може изведнъж да започне да се разпада цяла нощ, без да ходи до тоалетна. По време на бременността женското тяло започва да преработва повече течности и натоварването върху пикочния мехур се увеличава..

Главоболие

Не е очевиден, но и доста чест признак на бременност. Това също е следствие от работата на хормоните. Ако не сте използвали контрацепция през последните 2 цикъла, не можете да приемате болкоуспокояващи без препоръка на лекар, който трябва да бъде информиран за възможна бременност, за да се избегне отрицателното въздействие на лекарствата върху развиващия се организъм на детето.

БОЛКА В ГЪРБА

Боли ли ви кръста, кръста малко? Ако нямате такава болка, това може да е и един от признаците на бременност..

Спазми в матката

Това може да е признак както на бременност, така и на наближаващия период - трудно е да се каже по-точно. Но в половината от случаите на бременност матката изглежда се усеща, понякога в нея се появяват необичайни усещания за изтръпване, тежест, контракции и парене.

ПОВИШАВАНЕ ИЛИ НАМАЛЯВАНЕ НА АПЕТИТ

Ако изведнъж почувствате промяна във вкусовите си предпочитания, внезапно започнете да изпитвате вълчи апетит или отвращение към храната или жажда за някои храни - висшето тяло ви информира, че сте бременна.

СТРОИТЕЛСТВО И ДУХАНЕ

Миналата седмица спокойно се нахлузихте в дънките си, а днес изведнъж почувствате, че не можете да ги закопчаете по корем? Бременните хормони могат да забавят храносмилателната система, което води до метеоризъм, запек или диария. Задържането на течности също може да създаде усещане за тежест, подуване на корема.

MOOD SWING, "EMOTIONAL SWING"

Друг признак, който може или да гарантира, че казва, че има бременност, или да говори за близкото начало на менструацията. Тези промени в настроението могат да бъдат по-изразени и малко по-дълги по време на бременност..

ОСТРИ СЕНЗОР

Ако изведнъж сте престанали да толерирате миризмите, които преди сте дишали спокойно, това е един от признаците за възможна бременност. Повишената чувствителност към миризми също е дело на хормоните. Възможно е да не можете да толерирате някои от миризмите на парфюм и храна през цялата бременност. И обратно, може да има необяснима жажда за миризми на домакински химикали..

ДИДЕН, ЗАБАВНО

Ниските нива на кръвната захар при бременна жена могат да причинят кратки епизоди на световъртеж или дори припадък. Уверете се, че ядете и пиете достатъчно течности през целия ден.

КРЪВЕНЕ ИМПЛАНТАЦИЯ

Седмица преди началото на нов цикъл, жената може да открие малко количество кръв по бельото си, буквално едно или няколко петна. Това не е пристигането на менструация преди време, най-вероятно това е знак за имплантиране на яйцеклетката в маточната кухина. Оплодената яйцеклетка се прикрепя към стената на матката, буквално пробивайки в нея, докато малките кръвоносни съдове се разрушават, което причинява леко кървене.

СТУД

В началото на бременността имунитетът на жената намалява, имунната система се потиска, така че тялото на майката да не отхвърля плода. В резултат на това жената става по-податлива на различни вируси, които обаче преминават лесно, без да засягат детето изобщо. Неконтролираните антивирусни и настинки, които жената може да приема, без да знае за бременността си, могат да бъдат много по-сериозни..

ЗАКЪСНЕНИЕ НА МЕНСТРАЦИЯ

Най-сериозният симптом, наред с други, е забавянето. Много от ранните признаци са противоречиви и могат да бъдат както симптоми на бременност, така и предвестници на ПМС. Забавянето на здрава жена, която има редовен сексуален живот, вече е сериозна причина да отидете в аптеката за тест..

Калкулатор за бременност - изчислете периода на бременността си и разберете как се развива бебето ви сега!

Чувства по време на цикли на бременност.

Знам, че когато не чакате, идва) Но когато планирате да прогоните тези мисли за третата година е трудно... Момичета, кажете ни какви усещания сте имали след овулацията, но при бременни цикли? Имам около 5-6 dpo, но е толкова трудно да изчакам ден X. Кой има болки в гърдите по време на ПМС и по време на цикли на бременност? като цяло ще слушам, може би ще намеря нещо)

 • * Общностни правила
 • Изключено
 • Къде и кога да започнете?
 • Избор на медицинско заведение, специалист
 • Прегледи, анализи
 • Болести, лечения, лекарства при планиране
 • Овулация
 • Определение за бременност
 • Направихме го!
 • Базална температура

Потребителски коментари

 • 1
 • 2

Нямаше необичайни неща) Просто не започна и това е)

Гърдите ме боляха, на 6 дни главата ми изведнъж започна да се върти сутрин и проби болезнено в матката, имаше приставка. Прочетете Имам пост, където също хвърлиха пантофи, което е 6 dpo приставка, но усетих 6-то чувство. Пожелавам ти най-скоро //

Имам още 10 дни до М, а днес ме боли стомаха като М)

надеждата умира последна)

Гърдите изобщо не ме боляха, дъщерите ми се разболяха с 10 центнера, синът ми изобщо не се разболя

Опитваха една година и почти всеки месец откривах въображаеми „признаци“, сега ми прилошаваше, гърдите ме боляха, после настроението ми... но всеки път, когато тестовете бяха отрицателни и менструацията идваше. Просто спрях да купувам тестове и да ги правя преди закъснението. Писна ми да се измъчвам да търся знаци. В резултат на това забременях, когато изобщо нямаше признаци, НИЩО, след това закъснение и положителен тест. И всички знаци започнаха след закъснението.

Да, аз също шофирах сутрин и мислех как да прогоня мислите от себе си и да не мисля за бременност... Така или иначе не се опитвам... през цялото време се представям с корем и т.н.... сигурно няма да мога да не мисля.

Гърдите ме болеха толкова, колкото пред м, всичко беше като преди м, и със закъснение от 2 дни направих теста))) И тогава гърдите започнаха да ме болят много.Токсикоза и всички признаци започнаха някъде след 3-4 седмици б.

Като цяло настъпи тишина, бях на 100% сигурен, че ще има полет. гърдите се изсипваха както обикновено и толкова. и така всички признаци се появиха едва на 7-та седмица)

Нямаше никакви знаци. И дори седмица преди очаквания компактдиск, дори гърдите не болиха и не се пълнеха, въпреки че обикновено преди менструация не беше възможно да го докоснете и долната част на гърба не падаше, което също винаги беше пред m. Единственото нещо, което обикновено преди компактдискът искаше ролки до разклащането, но тогава мисленето за тях беше гадно) това беше първият знак за мен и в деня на забавянето вече //. И така нямаше токса, замайване, други признаци. Гърдите започнаха да се пълнят само преди 3 седмици. И от 5-та седмица тя започна да се уморява много бързо, постоянно чувство на слабост и сънливост.

Първият знак беше някъде на 8-9dpo - странен вкус в устата, дори не можех да пия вода, не беше вкусно, добре, тестът за следващия ден показа //

Базална температура от А до Я

Нашите управляващи са плановици. Опитайте и дайте мнението си! ->

* Скъпи приятели! Да, това е реклама, върти се така!

Чувство за бременност и тяхното отсъствие (въпрос за бременни и раждащи момичета)

Момичета през цялото хубаво време на деня. Това е, което ме интересува, както и много тук, всеки цикъл търся признаци на бременност във всичко, може би вече бременна и вече раждаща казват, че има усещания, които не са същите като обикновено, а някои, напротив, дори не биха забелязали настъпването на бременността, ако не и забавянето. Именно за тези необичайни признаци бих искал да знам дали има някакви усещания след овулацията, ако сравним бременните цикли, графиците с небременните? Може да е глупаво да питам, но отдавна исках да те попитам и да разбера от кого как. Благодаря на всички, които правят отзиви

Прочетете 25 коментара:

Има много такива блогове, можете да прочетете за сравнение. Стомахът ми започна да ме боли по специален начин, както по време на менструацията, но нещо не беше наред.
Е, Жор се събуди)

О, мога да намеря абсолютно всички признаци на В в ПМС!)) И когато наистина разбрах Б само от липсата на М))

Е, лично, когато забременях след О, имах ужасен глад в стомаха си няколко дни, макар да изглеждаше, че току-що ядох, ТТ се задържаше над 37 до закъснението, не беше удобно да спя по корем, сякаш нещо пречеше и няколко дни преди закъснението На корема ми се появиха 2 стрии
)) не е имало такива симптоми преди за М. Но все още не знам дали тези симпатии принадлежат на Б.))

Не помня никакви усещания преди закъснението! Дори нищо не ме накара да се замисля, полетът мислеше този месец. Знаеш ли защо? Бях на почивка, отседнах при роднини и не се закачах за сензации и не слушах тялото, не беше до това. Когато монотонно отидох на работа и чаках бременност като манна от небето, имаше цикли на всеки цикъл. Сериозно! 3 пъти казах на приятелите си, че в този цикъл със сигурност съм бременна :)

След О не знаех защо ям мариновани домати... И тогава един ден се събудих и осъзнах, че Б. Няма забавяне. Просто интуицията ми ми крещеше, че като цяло съм Б, имам много добре развито шесто чувство. Виждам бъдещето понякога.
така че, след като направих теста, се оказа // Спомних си както за доматите, така и за лекото чувство на гадене след о. (Казват, че в деня, когато една жена е заченала бебе, след това й е зле) беше с мен. Пожелавам ти знаците ти да са Б.

Планирахме дълго време (4 години) и през това време всеки цикъл усещах нови признаци на Б. По време на цикъла, когато се получи, имаше стимулация, AI. Тоест имаше какво да се надяваме на късмет. И нямаше знаци! Единственото нещо, което забелязах след положителните тестове, след положителния hCG, беше липсата на акне, което всъщност се случваше всеки цикъл преди М. Така беше и при мен

Имам четвърта бременност и четвърти набор от усещания. Всяка бременност беше неочаквана, въпреки че всичко беше планирано. Гадене, сънливост и други признаци се появиха едва на седмата седмица, когато вече знаех за моето положение.
Py. sy. Блогът ще бъде затворен, защото има цял куп от тях..

В цикъла, когато забременях, по някаква причина бях сигурен, че го направих))) и никакви сили, както се казва, не можеха да убедят обратното, плюс пръстите на ръцете бяха подути)), зърната изгоряха (за първи път), започна, извинявайте, млечница и всичко може би за мнозина това не е ново, но имах всички тези неща за първи път и 5-6 дни преди менструация направих тест и там заветните ивици)))

По дяволите... Е, наистина има много такива блогове ((((

Имах тежест в стомаха, не можех да спя по корем, гърдите не ме боляха, но сякаш бодеше отстрани, урината ми потъмня, гадене и глад се появиха много по-късно. Е, и интуицията, разбира се, тестът с ch 10 показа 6 дни преди началото на M.

Зърната ми са станали чувствителни, т.е. когато ги докоснеш, става гъделичкащо, обикновено не е било така, усещането в корема е приятно - изтръпване, бълбукане. Преди закъснението стомахът изобщо не боли, както преди ПМС, гърдите отстрани под мишниците болят при натискане, хрема, възпалено гърло, първите надежди за В се появиха, когато базалната ми норма беше 37 С в края на цикъла.

Такива блогове може да има много, но никой в ​​старите блогове никога не отговаря.
Всъщност не чувствах нищо, интуицията ми мълчеше, не сънувах. Въпреки че преди това всеки цикъл е или риба, или аквариум. Жор беше както обикновено във втората фаза, изтича до тоалетната, искам да спя, ТТ е над 37, акне - добре, всичко е както обикновено. Нямаше изпускане изобщо веднага след О, макар че преди това просто течеше глупаво след О. И гърдите започнаха да се добавят още малко дни 3 преди очакваното М. Все пак бях изненадан: М е скоро, но гърдите ми решиха да болят. Все още нямаше глупаво гадене, както обикновено пред М. И изобщо не исках херинга, както преди във втората фаза. И зърната не бяха никак чувствителни, както преди всички цикли и не потъмняха, а напротив станаха светли.

Толкова месеци с мъжа ми се опитахме, толкова пъти преди менструацията ми се струваше, че вероятно забременях. Дори веднъж повърнах, бях толкова щастлив и след това дойде г-жа... Графикът ми дори е подобен на предишния, до последните два дни, когато температурата не спадна. Така че не бих обърнал внимание на симптомите, а изчаках последните дни от цикъла и започнах да правя тестове!

Няколко дни подред ядох пръчици сирене, исках ги до лудост. И също така имаше признаци на настинка. Имам всичко описано в моя график.

Имах съмнения относно първата си бременност до 12 седмици. По това време не знаех нищо за BT, hCG, O-като цяло от тундрата. В моята група (по това време учех) момичето забременя 2 седмици по-рано. Така че се интересувах от нея. Тя ми каза, че температурата трябва да е поне 37С и че често тичате до тоалетната. Вече имах закъснение от 5 дни, но ТТ не се покачи над 36,8 ° C и не бягах до тоалетната, така че се усъмних. Изчаках 10 дни закъснение, за да отида на лекар. И на 10-ия ден тръгнах зад тролейбуса и вечерта започнах да кървя с парчета (някакво кърваво парче падна, като пилешка кожа). Два дни беше кърваво, мислех, че е менструация (необразован клуб). И тя вече реши, че бременността не се е получила. Отидох на лекар, много лекари ме погледнаха там (около 4-5), казаха, че матката е цианотична, прилича на бременност. Но също така изглежда, че е имало спонтанен аборт. Казаха ми да дойда, ако не дойде следващият период. Те естествено не дойдоха, но за да съм сигурен, изчаках още 1,5 седмици. Отидох на лекар и тя ме опипа за 11-12 седмици.... Тогава вече вярвах, че съм бременна. А преди този период изобщо нямаше симптоми и дори гърдите не ме боляха, въпреки че 1 месец преди бременността ми отстраниха фиброаденом от гърдите.
И втората бременност също няма никакви симптоми, с изключение на леко постоянно усещане за гадене (до 7-8 седмици) и отсъствие на менструация

Всички признаци са индивидуални, при небременни цикли също се чувствах само малко. Но по време на цикъла на бременността, след О. нямах изпускане (изобщо няма!) И това ми позволи да подозирам, че нещо не е наред, а също и чревно разстройство и чувство за пълнота в нещо в долната част на корема.

Зърната ми започнаха да ме болят и станаха по-кафеникави. И аз също ядох пастети в кутии, разбира се, че го обичам, но го ядох понякога и след това се разтрепервах при вида на консерва в магазина и ги пометех от рафтовете))) така разбрах, че нещо не е наред...!))) И не е грешно)))

Как вашият цикъл на бременност се различава от забавения?

 • 28 април 2015 г.
 • Отговори

Нашият избор

В преследване на овулацията: фоликулометрия

Препоръчва се

Първите признаци на бременност. Анкети.

София Соколова публикува статия в „Симптоми на бременността“, 13 септември 2019 г.

Препоръчва се

Wobenzym увеличава вероятността от зачеване

Препоръчва се

Гинекологичен масаж - ефектът е фантастичен?

Ирина Широкова публикува статия в Гинекологията, 19 септември 2019 г.

Препоръчва се

AMG - анти-Мюлеров хормон

София Соколова публикува статия в „Анализи и изследвания“, 22 септември 2019 г.

Препоръчва се

Популярни теми

Автор: Таракашка
Създаден преди 18 часа

Автор: Василиса Микулишна
Създаден преди 4 часа

Автор: Олга Вареневна
Създаден преди 22 часа

Автор: Малек.
Създаден преди 13 часа

Автор: Yaroslavka2015
Създаден преди 18 часа

Автор: Лесундра
Създаден преди 23 часа

Автор: Ульона
Създаден преди 22 часа

Автор: Veronika1201
Създаден преди 21 часа

Автор: Евгешка
Създаден преди 19 часа

Автор: Мама О
Създаден преди 3 часа

За сайта

Бързи връзки

 • За сайта
 • Нашите автори
 • Помощ за сайта
 • Реклама

Популярни секции

 • Форум за планиране на бременността
 • Графики на базалната температура
 • Библиотека за репродуктивно здраве
 • Отзиви за клиники за лекари
 • Комуникация в клубове за PDR

Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

16 ранни признака на бременност

Няколко дни след овулацията (от 5 до 10 дни), при контакт с партньор на жена през този период, ранните признаци на бременност вече са възможни..

Разбира се, тестът за бременност ще ви помогне да разберете за наличието на бременност със 100% гаранция, но е по-добре да го направите, ако има забавяне, и това, като правило, не по-рано от 28-30 дни след началото на последния цикъл, въпреки че самото зачеване е възможно в 12 -16 дни от цикъла.

След това, след още 7-10 дни, оплодената яйцеклетка се имплантира в маточната кухина, тогава една жена вече може да започне да усеща признаци на бременност..

РАННИТЕ ЗНАЦИ МОЖЕ ДА БЪДАТ В ПЪРВИТЕ СЕДМИЦИ НА БРЕМЕННОСТТА

На какво трябва да обърнете внимание преди забавянето, за да подозирате, че имате бременност? И така, има 16 основни фактора, които показват голяма вероятност бременността да е настъпила в текущия цикъл..

НЕДОСТАТЪЧНОСТ ЗА ДИШАНЕ

Изкачвайки се по стълбите, слабостта се преобръща над вас, дишането става объркано - това може да се дължи на липса на кислород. Тялото започва да се възстановява, да доставя кислород на зараждащото се дете, следователно са възможни периоди на липса на дишане. Трябва да се отбележи, че такива периоди са вероятни през цялата продължителност на бременността, а не само в самото начало. Особено когато бебето порасне и започне да притиска диафрагмата на майката.

Болезненост и уголемяване на гърдите

Един от най-честите признаци е, че гърдите стават по-тежки и по-чувствителни. Има леко усещане за пълнота и натиск. Ореолите могат да потъмнеят. На гърдите се рисува венозна мрежа, преди тя да не е била толкова забележима.

Някои жени обаче изпитват едни и същи усещания в гърдите си, без да са бременни, но само поради влиянието на хормона прогестерон през втората половина на цикъла. Този хормон е отговорен за подготовката на женското тяло за бременност. Можем да кажем, че той дава инсталация за бременност..

БЪРЗА УМОРА, СЪН

Изненадващо ли сте уморени по-бързо от обикновено? На сутринта стана трудно да станете, слабост в тялото през целия ден - същия ефект на хормоните на бременността. По правило това състояние на „хронична умора“ преминава в края на първия триместър, просто изчезва, сякаш по магия.

НАВСЕА

Друг знак, който може да се появи много преди закъснението. Не всички жени страдат от ранна токсикоза, но огромното мнозинство изпитва гадене, което значително усложнява живота им през първия триместър.

Като един от ранните признаци, гаденето може да се появи веднага, когато започне прикрепването на яйцеклетката в маточната кухина. Най-рано, когато това може да се случи, е 5-7 дни след зачеването.

ЧЕСТО УРИНИРАНЕ

В ранните етапи жената може изведнъж да започне да се разпада цяла нощ, без да ходи до тоалетна. По време на бременността женското тяло започва да преработва повече течности и натоварването върху пикочния мехур се увеличава..

Главоболие

Не е очевиден, но и доста чест признак на бременност. Това също е следствие от работата на хормоните. Ако не сте използвали контрацепция през последните 2 цикъла, не можете да приемате болкоуспокояващи без препоръка на лекар, който трябва да бъде информиран за възможна бременност, за да се избегне отрицателното въздействие на лекарствата върху развиващия се организъм на детето.

БОЛКА В ГЪРБА

Боли ли ви кръста, кръста малко? Ако нямате такава болка, това може да е и един от признаците на бременност..

Спазми в матката

Това може да е признак както на бременност, така и на наближаващия период - трудно е да се каже по-точно. Но в половината от случаите на бременност матката изглежда се усеща, понякога в нея се появяват необичайни усещания за изтръпване, тежест, контракции и парене.

ПОВИШАВАНЕ ИЛИ НАМАЛЯВАНЕ НА АПЕТИТ

Ако изведнъж почувствате промяна във вкусовите си предпочитания, внезапно започнете да изпитвате вълчи апетит или отвращение към храната или жажда за някои храни - висшето тяло ви информира, че сте бременна.

СТРОИТЕЛСТВО И ДУХАНЕ

Миналата седмица спокойно се нахлузихте в дънките си, а днес изведнъж почувствате, че не можете да ги закопчаете по корем? Бременните хормони могат да забавят храносмилателната система, което води до метеоризъм, запек или диария. Задържането на течности също може да създаде усещане за тежест, подуване на корема.

MOOD SWING, "EMOTIONAL SWING"

Друг признак, който може или да гарантира, че казва, че има бременност, или да говори за близкото начало на менструацията. Тези промени в настроението могат да бъдат по-изразени и малко по-дълги по време на бременност..

ОСТРИ СЕНЗОР

Ако изведнъж сте престанали да толерирате миризмите, които преди сте дишали спокойно, това е един от признаците за възможна бременност. Повишената чувствителност към миризми също е дело на хормоните. Възможно е да не можете да толерирате някои от миризмите на парфюм и храна през цялата бременност. И обратно, може да има необяснима жажда за миризми на домакински химикали..

ДИДЕН, ЗАБАВНО

Ниските нива на кръвната захар при бременна жена могат да причинят кратки епизоди на световъртеж или дори припадък. Уверете се, че ядете и пиете достатъчно течности през целия ден.

КРЪВЕНЕ ИМПЛАНТАЦИЯ

Седмица преди началото на нов цикъл, жената може да открие малко количество кръв по бельото си, буквално едно или няколко петна. Това не е пристигането на менструация преди време, най-вероятно това е знак за имплантиране на яйцеклетката в маточната кухина. Оплодената яйцеклетка се прикрепя към стената на матката, буквално пробивайки в нея, докато малките кръвоносни съдове се разрушават, което причинява леко кървене.

СТУД

В началото на бременността имунитетът на жената намалява, имунната система се потиска, така че тялото на майката да не отхвърля плода. В резултат на това жената става по-податлива на различни вируси, които обаче преминават лесно, без да засягат детето изобщо. Неконтролираните антивирусни и настинки, които жената може да приема, без да знае за бременността си, могат да бъдат много по-сериозни..

ЗАКЪСНЕНИЕ НА МЕНСТРАЦИЯ

Най-сериозният симптом, наред с други, е забавянето. Много от ранните признаци са противоречиви и могат да бъдат както симптоми на бременност, така и предвестници на ПМС. Забавянето на здрава жена, която има редовен сексуален живот, вече е сериозна причина да отидете в аптеката за тест..

Калкулатор за бременност - изчислете периода на бременността си и разберете как се развива бебето ви сега!

Бременният цикъл на усещане

Здравейте момичета! Открих този сайт за половин година, тъй като имах голямо желание да стана майка. Четох, съпреживявах, но не писах, защото Мислех, че резултатът се събужда тогава и пиша. От 4 месеца със съпруга ми работим активно по създаването на малкото бебе, от 4 месеца всяка сутрин започнахме с термометър в. знаете къде. Когато видях 2 ивици на теста, не повярвах, защото ми се струва, че графикът ми отпада от правилата. Вижте сами:
1 ден - 36.6
5 ден - 36.3
6 ден - 36.1
7 ден - 36.7
8 ден - 36.4
Ден 9 - 36.4
10 ден - 36.4
11-14 дни - 36.4
Ден 15 - 36,6 (И е като яйцеклетка.)
16-18 ден - 36.6
19 - 28 дни - 36.7
Ден 29 Месечен Ай!
спря да мери
Ден 32 - 36,9 тест 2 ленти (бременна съм, не, не може да бъде.)
Ден 33 - 36.8
34-36 дни - 36,9
Щастието обаче не продължи дълго, на 7 седмици второто сърце вътре в мен спря да бие. Но знам, че всичко ще се получи и за мен, и за вас, защото ние заслужаваме да бъдем майки. Това е така?

Не знам как ще завърши. но ето графика ми.

И ето моята бременна схема Оказа се за 3-ти цикъл.
Всички усещания са точни. Знам, че това е полезно за момичета, които планират. Аз самият прочетох списъка с температури 100 пъти.
Всички BT бяха измерени в 7.00
1-36.7-
2-36,75-
3-36.65-
4-36,65-
5-36,6-
6-36,55-
7-36,6
8-36,5
9-36,6
10-36,65
11-36,55-измерено по-рано от обикновено
12-36,6- p / a
13-36,6-съпруг в командировка
14-36,75-заспи, в резултат времето за измерване е 18 минути.
15-36,65- п / а
16-36,65-p / a
17-36.8
18-36,5-лъв боли. яйчник яйчник? n / a
19-36,7-силна болка в левия яйчник, 1 DPO
20-36,7-2 DPO
21-36,8-3 DPO
22-36,9-4 DPO
23-37.1-5 DPO, вечер TT 37.2
24-37.05-6 DPO, вечер TT 37.0
25-37.05-7 DPO, гадене сутрин, TT 37.1 следобед, гърдите започнаха да болят, вечер имаше силна болка в левия яйчник
26-37.1-8 DPO, гърдите болят много
27-37,12-9 DPO, просто ужасна болка в гърдите, ПМС по лицето
28-37.1-10 DPO, тестът на Frau отрицателен, лягайте рано в 21.30. Ужасна умора.
29-37,1-11 DPO, много дърпа долната част на корема
30-37.2-12 DPO, ултра тест слаба втора лента, вечер мастилено-струен Duet-put, умора
31-37.3-13 DPO, измерено в 6.30, виене на свят, искам да спя през цялото време, умора
32-37,2-14 DPO, измерено в 6,00, очаквания ден на менструацията. Положителна Frau.

Усещанията са абсолютно същите като при М. Те не се различават по нищо от тях..

ето моята бременна програма
оказа се за 3-4 цикъла
продължителност на цикъла - 30 дни

киселини започнаха на 3 DPO
от 7DPO - TT роза
иконата "B +" вече е кръвен тест за hCG
"+" - просто тест

Получихме го на цикъл 18.
Продължителност на цикъла 28 дни.
Гърдите ме боляха от мастопатия, пиех по това време мастадинон.

8 DC-36.1 (09.01) боли в гърдите, но не толкова, главата се разделя
9 DC-36.0 (10.01) болки в гърдите
10 DC-36.0 (11.01) болки в гърдите
11 DC-36.15 (12.01) боли в гърдите
12 DC-36.3 (01.13) мери малко по-късно гърдите ме болят, лягам късно
13 DC-36.1 (14.01) сутринта, боли в гърдите, вечер се появи YaB
14 DC-36.15 (15.01) боли в гърдите, вечер, YAB, боли десния яйчник
15 DC-36.15 (01.16) гърдите ме болят, болят и двата яйчника, след като имаше остра болка в долната част на корема, вече ме беше страх
16 DC-36.1 (17.01) може би термометърът ми се е счупил, защо не се вдига? Гърдите бяха много болезнени и долната част на корема се изтегли. Вечерта
17 DC-36.5 (18.01) 1 DPO болят гърдите и долната част на корема, вероятно яйчниците
18 DC-36.6 (19.01) 2 DPO гърди, придърпва малко долната част на корема, вечер
19 DC-36.58 (01.20) 3 DPO не дърпа много долната част на корема, гърдите на чувствата. До вечерта
20 DC-36.7 (21.01) 4 DPO сандък с чувства. До вечерта
21 DC-36.7 (01.22) 5 DPO дърпа долната част на корема, гърдите на чувствата.
22 DC-36.7 (23.01) 6 DPO сутрин киселини, погълнати от zhor, леко отпива левия яйчник
23 DC-36.8 (01.24) 7 DPO отпиваше долната част на корема, zhor
24 DC-36.8 (25.01) 8 DPO измама след обяд призрачна лента мин. ch / z 7, болки в стомаха и бъркани яйца, вечер zhor
25 DC-36.8 (26.01) 9 DPO На сутринта тест лента призрак мин. Ч / з 7-10, стомахът боли по-скоро като пред чудовища
26 DC-36.9 (27.01) 10 DPO боли стомаха като пред чудовища, кафяво отделяне вечер
27 DC-36.8 (28.01) 11 DPO коремът продължава да боли
28 DC-37.2 (29.01) 12 DPO
29 DC-36.9 (30.01) 13 DPO
30 DC-36,8 (31,01) 14 DPO
Още BT не се покачи, колкото и да мерих.

16-ти? вероятно е имало овулация, на този ден е имало секс
17-ти? гърдите започнаха да се увеличават
18-ти? нощен секс
19 дек ?
20c-37.2 гърдите много болят
21dc-36.9 дърпа долната част на корема и изтръпва в яйчника
22dc-37.0 не издържа на теста))) neg)))) секс през нощта
23-ти-37,0 дърпа долната част на корема, вечер телесната температура се повиши до 37,2
24c-37.2 дърпа долната част на корема, сънливост, гърдите са се увеличили значително =)
25dc-37.2 тестът е положителен))))))))) изглеждаше слаба втора ивица))))

Ще имам бебе

и ето моят, много необичаен график! Цикълът винаги е бил нередовен,

Първите ви усещания за бременност.

Първите ви усещания за бременност.

Разкажете ни как се чувствахте по време на бременност, още в началото, така да се каже.

Просто не обичайния вкус в устата и нищо друго. В деня на забавянето дори тестът беше "-"

В деня на закъснението имах и отрицателен тест, гърдите не ме боляха, но ме сърбеха по някаква причина, не ме боли корема, нямаше токсикоза, но имаше силно усещане като „буца в гърлото“

По темата за първите признаци можете да спекулирате до синьо в лицето. Те са различни за всички и не винаги показват бременност. По-добре направете тест и не се притеснявайте да търсите несъществуващи симптоми.

изобщо нямаше табели. стомахът беше изтеглен като М, вече по принцип ги чакаше.
всички признаци започват да се появяват само 2 седмици СЛЕД закъснението. и на практика всичко ПРЕДИ закъснението е измислено.
затова е по-добре да не седим и да гадаем, а да направим тест.

Същите тези чувства.

Момичета, здравей. Чета форуми отдавна, но реших да пиша чак сега.
Със съпруга ми планираме около 8-9 месеца. Отначало се надявахме всеки месец, издържахме всички тестове, всичко е нормално. Тъга и разочарование всеки месец. Вярно, не си купих тестове, очаквах закъснение - менструация, като часовник, така че нямаше закъснения. Искам да споделя моята история с вас. Менструацията стабилна, цикъл 27 дни, продължителност 5 дни. Всичко би било наред, ако не беше денят на овула - той идва на 9/10/11 ден от цикъла. И така, беше точно на Великден - 30 април и 1 май - в разгара си. И така, много го усещам и през дните винаги е лошо през първите два дни. Яйцеклетката премина, ние се възползвахме от ситуацията, любовта и романтиката. ))) На следващия ден бях, как да кажа, лош, стомахът ми наистина дърпаше, макар че обикновено всичко изчезва, няма болка. И от този ден имам температура. На 3-ти, т.е.вчера се събудих с ужасна мигрена и температура 37,3. Днес е 37.1. Ще меря вечерта. И отделянето е също толкова кремообразно, но преди беше просто прозрачно до началото на менструацията. Четох някъде, че температурата над 37 остава до самия М, а с пристигането им рязко спада. Колкото и да е странно, никога не съм имал подобен вид повишена пост-овулация. Не измислям никакви признаци, всичко е нормално, само носът ми е леко запушен. И така, аз живея и се радвам. Но по някаква причина има известна сигурност. Ще изчакам ден X (това е 16-17 май). Ако някой има въпроси, пишете. Ще се радвам да общувам)

Днес 7 DPO. Температурата се поддържа 37,2 / 37,1. Чакаме)))) Днес сутринта имаше нещо като киселини.

Сънищата определено са глупости. Сънувах гъби и колички. хммм. всеки път след тези сънища идваше месец.

Първият признак без тест е уголемяване на гърдите, сякаш е надуто

Свързани теми

Характеристики на хода на първия триместър на бременността

Твоите чувства!

Чувства след зачеването през първите седмици

Първи усещания след зачеването

Най-ранните признаци на бременност

 • Линийки за бременни жени
 • Музика за бременни жени
 • Изчислете бременността си
 • Изчислете календара за овулация
 • Изчислете датата на падежа
 • Изчислете календара на зачеването
 • Пол на детето по дата на зачеване
 • Изчислете календара на бременността по седмици

© 2010-2012 Всички права запазени. Копиране на информация без
писменото разрешение и хипервръзката към източника са забранени.

Самолечението може да навреди на вас и вашето бебе!
Консултирайте се с Вашия лекар!

Как да разпознаем ранните признаци на бременност на 23-ия ден от цикъла?

Началото на менструалния цикъл отбелязва началния ден от началото на менструацията. Това природно явление възниква поради отхвърлянето на вътрешния слой на матката..

Кървенето за всяка жена е индивидуално, от голям обем кървене до незначителни намазки. В ситуация, когато вътрешният слой на матката се изтласква навън и навън, женското тяло се подготвя за образуването на ново яйце.

Всеки цикъл е един вид подготвителен процес за женското тяло за зачеване и бременност..

Първият етап от цикъла е свързан с болезнено усещане в долната част на корема, обща слабост, сънливост и нервност. По това време би било добре да не извършвате активни натоварвания и, ако е възможно, да отделите повече време за почивка и да се отървете от всички негативни.

Болезнените чувства могат да бъдат намалени от следните лекарства:

 • Спазмалгон,
 • Не-shpa,
 • Парацетамол.

Винаги обаче трябва да помните, че всички лекарства могат да се използват само по препоръка на лекар..

При жените обикновено такива признаци се чувстват много неизразителни..

Често причината за менструацията с болка е:

 • Генетично предразположение. Ако преките роднини на жени са страдали от предварителна болка, тогава има достатъчна вероятност от подобни прояви при следващото поколение на жената;
 • Появата на напрежение в малкия таз, поради компресията на мускулите на матката;
 • Натиск върху нервните влакна поради растежа на маточната кухина;
 • Прекомерна сенсибилизация на тялото към възникващи природни явления;
 • Увеличаване на количеството хормони простагландини, които осигуряват маточни контракции и болка като резултат;
 • Задържане на кръв в малкия таз и оток на тъканите на това място;
 • Гинекологична спирала. Засяга още по-голямо свиване на маточните мускули, в резултат на което се появява болка..
 1. Фоликуларен стадий и овулация
 2. Ден на цикъла и признаци на бременност
 3. Трябва ли да вярвам на чувствата си?
 4. Как е зачеването?
 5. Усещанията на ембриона и жената
 6. Калкулатор за бременност
 7. Ранни признаци на бременност
 8. 20 дневен цикъл
 9. 23 дневен цикъл
 10. 26 дневен цикъл
 11. 28 дневен цикъл
 12. Точни признаци на бременност
 13. Бременност след овулация
 14. Цветна бременност
 15. Необичайни признаци на бременност
 16. Какви признаци могат да показват успешно зачеване?
 17. Изписване по време на бременност
 18. Зависимост на признаците на бременност в дните 21-28 от цикъла от развитието на плода

Фоликуларен стадий и овулация

Характеристики на сцената:

 1. Следващият етап от менструалния цикъл продължава приблизително 14 дни след края на кървенето. Независимо от това, нервното състояние и начинът на живот могат да повлияят на нормалната продължителност на този етап..
 2. По това време в придатъците се произвежда хормон, който влияе върху развитието на фоликулите. Вътре в основния фоликул, след известно време, яйцеклетката узрява.
 3. Фоликуларният стадий се характеризира със синтеза на естроген - хормон, който осигурява растежа на нов слой на маточната стена. Този женски хормон създава биологична среда в маточната шийка, което го прави безопасен за сперматозоидите.
 4. След 2 седмици в тялото на жената се извършва освобождаването на лутеинизиращия хормон LH, като по това време производството на хормон FSH намалява. Хормонът LH има благоприятен ефект върху слуз в шийката на матката, което го прави чувствителен към спермата. Под въздействието на този хормон се образува фоликул.

Ден на цикъла и признаци на бременност

При постоянен менструален цикъл с продължителност около 28 дни, двадесетият ден от цикъла може да означава, както обикновено, 5-6 дни от бременността.

Това може да означава, че оплождането се е случило в средата на цикъла и към настоящия момент вече е започнала цяла седмица от формирането на нероденото дете. На този етап обещаващото бебе изглежда като концентрация от клетки, които се делят и развиват много бързо..

Признаците на оплождане, които женското тяло изпитва за даден период от време, като правило не надхвърлят гаденето, забравата, трансформацията на тактилните предпочитания. В допълнение, вече по това време могат да започнат промени в млечните жлези и нейната сенсибилизация се увеличава. Но по-често на толкова ранен етап жените не усещат сериозни промени в собственото си тяло..

Повечето бъдещи майки, на 23-ия ден от цикъла, усещат първоначалните признаци на началото на зачеването:

 • Миризмите започват да се чувстват необичайно, всяка сутрин дама може да почувства гадене или да повърне. Специалните тестове за свръхчувствителност за бременност, които вече са на толкова кратко време, могат да покажат неизразено второ тире, тъй като нивото на hCG по време на зачеването се увеличава ежедневно.
 • Когато през първите дни след оплождането млечните жлези болят и зърната стават по-големи, на 23-ия ден от цикъла това явление ще намери своето продължение.
 • По това време става невъзможно за особено чувствителните жени да спят на гърдите си и всяко дори неволно докосване носи болка. На 24-ия ден от цикъла признаците на зачеване се изразяват без особени особености. Също така е необходимо да се разбере, че всички жени имат различни характеристики и структури на тялото и първоначалните прояви на бременност, понякога жените може да не се чувстват доста дълго време.
 • Ако началото на следващата менструация е близо, жените в положение могат да почувстват леки болки в долната част на корема и в допълнение емоционална нестабилност и гадене. Повечето дами вярват, че това състояние се дължи на предменструален синдром, но все пак това явление се дължи на факта, че женското тяло все още не е "разбрало" - факта, че той е носител на нов живот.

Трябва ли да вярвам на чувствата си?

В момента медицината разполага с голям арсенал от инструменти за установяване на бременност в самото начало. Както обикновено, те са верни през първите седмици след отсъствието на менструация..

Емоционалността, присъща на нежния пол, може да помогне на жената да почувства дори незначителни промени в собственото си тяло и дори преди края на менструалния цикъл да разбере, че има всички признаци на развитието на малко чудо.

Разбира се, те няма да кажат конкретния момент на оплождане, но началната дата на цикъла е зачеркната за всеки в календара. Гинеколозите ще приемат тази дата за основна при определяне на продължителността на бременността на ембриона и ще определят времето на бъдещото раждане.

Жените, които планират да имат бебе в семейството, имат много по-голям шанс да изчислят времето на раждането, ако контролират овулацията, което почти винаги се случва след определено време след критичните дни..

Как е зачеването?

Нормалната продължителност на месечния цикъл е 21-35 дни. В допълнение към продължителността, тук е много важна последователността. Не е лошо, ако месечно продължителността на отделния цикъл не се променя. Допустими разлики в рамките на 3 дни.

Етапи на зачеване:

 • В част от мозъка, наречена хипофизна жлеза, той произвежда два основни хормона, които влияят върху менструалния цикъл на всяка жена: фоликулостимулиращ (FSH) и лутеинизиращ (LH).
 • Под действието на FSH, яйцеклетката узрява в един от придатъците, се извършва удебеляване на вътрешния слой в маточната кухина, за успешното прикрепване на оплодено яйце. Хормонът, инжектиран в кръвта, става важен - естрогенът. Той осигурява на жената красота, активност и жизненост..
 • След 14 дни настъпва овулация - освобождаване на готовата яйцеклетка от епидидима. Този процес се осъществява поради значително увеличение на нивото на присъствие на LH в кръвта, което в момента е на максималната си стойност. В същото време някои от представителките на нежния пол са изложени на леки дърпащи болки в долната част на корема. Много рядко може да се появи кървене от влагалището.
 • Веднага след освобождаването на яйцето в перитонеалната кухина, то навлиза в лумена на фалопиевите тръби и бавно започва да се движи по него.
 • Когато сперматозоидите попаднат в даден момент, настъпва оплождане и настъпва зачеване.

От момента на овулация започва вторият етап от цикъла, основният му хормон е прогестеронът. По това време на мястото на появата на яйцеклетката в епидидима се развива жълто тяло под въздействието на LH, което при обстоятелствата на началото на зачеването в началния етап ще го предпази от външни влияния. В маточната кухина вътрешната лигавица става по-мека, за да срещне оплодената зигота.

В ситуация, в която яйцеклетката не е оплодена, нивото на хормоните значително намалява и ендометриумът на матката постепенно излиза заедно с незначителен обем кръв - появява се менструация.

Усещанията на ембриона и жената

Началният месец е периодът, когато се появяват не само вторични, но и преки признаци на формиране на плода. Гърдите започват да болят и да увеличават размера си. Токсикозата вече не е толкова рядка, изразяваща се под формата на гадене сутрин..

Подобни симптоми показват, че степента на присъствие на хормон на hCG се увеличава достатъчно в кръвта. За бременна жена такива трансформации дават усещане за тежест и напрежение и болезнени прояви в стомашно-чревния тракт..

Това е оправдано от промяна в хормоналния фон и други трансформации в женското тяло:

 • Придобивайки големи размери, гениталният орган притиска всички околни органи, включително пикочните органи, провокирайки често уриниране.
 • Всеки ден гърдите на жената стават по-плътни и увеличават обема си.
 • Районът около зърното също нараства, леко променя сянката, превръщайки се в тъмен кръг.
 • На кожата се появява мрежа от малки капиляри. Всички тези промени водят до болезненост, напрежение и повишаване на телесната температура..
 • Млечните жлези стават по-плътни и по-горещи при докосване.
 • Също така, промяната в настроението се счита за метаморфоза в хормоните. Дамата в позиция през този период е подложена на продължаващо стресово състояние. Този стрес причинява:
  • Мигрена;
  • Безсъние или, напротив, постоянно желание за сън;
  • Безпокойство;
  • Нарушения на пулса и кръвното налягане.

Калкулатор за бременност

Ранни признаци на бременност

Ранните симптоми на бременност не се изразяват при жени по всяко време, тъй като циклите за всички, макар и леко, се различават..

За някои жени е 16 - 18, за всички други - 20 дни.

Основните промени и признаци на оплождане обаче се появяват на 21-22 ден от цикъла. Зиготата е едноклетъчен ембрион, който се движи през тръбите на матката за около 6 дни.

Крайната му цел е благоприятен и хранителен репродуктивен орган.

Успоредно с това придатъкът произвежда жълтото тяло и именно това жълто тяло е отговорно за синтеза на необходимите хормони, които насърчават и защитават началото на бременността..

20 дневен цикъл

Развитието на жълтото тяло и съдържанието на прогестерон в кръвта достига своя връх. В момента яйцеклетката, преминавайки през тръбата, се доближава до матката.

Гинеколозите смятат, че именно от този ден възможността за забременяване намалява значително.

В началния ден зачеването е трудно да се усети. Въпреки това, в някои случаи, вече на 20-21 ден от цикъла, някои усещания могат да кажат опитна жена за бременността си.

По това време плодът вече се спуска в маточната кухина и е качествено фиксиран в нея.

23 дневен цикъл

На 23 дни от цикъла често се наблюдават следните дискомфортни усещания, че дамата е в положение като усещане за тежест в долната част на корема, съдържанието на гениталния орган. Когато настъпи бременност, те се причиняват от притока на кръв към гениталните органи, където ембрионът вече се намира.

Ако цикълът е кратък, около по-малко от 4 седмици, такива признаци и неудобства могат да се появят още на двадесетия ден от цикъла..

26 дневен цикъл

На 25-ия ден от цикъла зачеването лесно се установява поради симптомите. Яйцеклетката се намира на място, наситено с витамини и кислород, след което външната й обвивка започва производството на hCG, благодарение на което наличието на ембрион се разкрива чрез използване на част от урината.

Понякога жените са подложени на всякакви усещания в долната част на корема и забелязват незначително кървене..

28 дневен цикъл

Вероятно от 27 до 28 дни признаците на бременност стават по-изразени всеки ден. Възникват специфични хранителни предпочитания, жената се обърква в собствените си вкусове, може да не харесва някои миризми или силно да харесва други, включително тези, които не е харесвала не толкова отдавна.

Точни признаци на бременност

Значителните симптоми на бременност определено показват, че е настъпило оплождане..

Те включват:

 • Повишен hCG. Човешкият хорион гонадотропин се произвежда изключително по време на бременност и определено говори за успешна бременност. Наличието на hCG може да се определи чрез вземане на венозна кръв 10-14 дни след предполагаемото оплождане. Точното определяне на hCG се извършва с помощта на фармакологичен тест за бременност.
 • Ембрионът се наблюдава с ултразвук. Трансвагиналното ултразвуково изследване на 3-4 седмици след зачеването дава възможност да се визуализира положението на ембриона (за да се изключи извънматочна бременност). В началото на 5-6 седмици можете да чуете сърдечния ритъм на бебето.
 • Чрез палпиране на коремната кухина на бременна жена гинекологът идентифицира такива големи фрагменти от ембриона като главата и таза. Тази манипулация се извършва във втората част на бременността..
 • На 18-22 седмица сърдечният ритъм на бебето вече се чува през предната част на корема.

Бременност след овулация

Чрез коремната област яйцеклетката си проправя път до фалопиевите тръби, в някои от тях настъпва оплождане.

Яйцеклетката е в състояние да оцелее само един ден, докато сперматозоидите - 3-4 дни.

От това следва, че женската плодовитост се открива в деня на овулация и 2-3 дни преди нея..

Там, където се е намирал основният фоликул, след настъпване на овулация се развива „жълто тяло“, произвеждащо прогестерон.

Този хормон осигурява леко повишаване на температурата, което е много удобно за ембриона в бъдеще, не позволява развитието на други фоликули, подготвя ендометриума за прикрепване на ембриона.

Когато яйцеклетката се сблъска със спермата, тя се опложда. Сперматозоидната клетка отделя специфичен ензим, който разрушава външния слой на яйцеклетката. С това действие той преминава в яйцеклетката, където са свързани генните носители на двете клетки.

От момента, в който сперматозоидите са в яйцеклетката, съставът на външния му слой се променя, предотвратявайки влизането на „конкуренти“ вътре. В края на 14 дни от менструалния цикъл в тялото на жената настъпва овулация и зачеване..

Цветна бременност

В медицинската практика има случаи, когато жената е в интересна позиция и дори не знае за бременността си, защото менструацията идва по график за 2-3 месеца на раждане на дете.

След това те постепенно спират и само в този случай жената осъзнава факта, че е бременна не с мъничък ембрион, а с вече достатъчно развито бебе. И все пак, такава менструация може да показва опасността от спиране на бременността и други гинекологични аномалии..

Необичайни признаци на бременност

Има и ситуации, когато жената осъзнава факта, че носи плода поради не съвсем тривиални симптоми.

Те включват:

 1. Появата на вени под формата на паяк в областта на гърдите;
 2. Запушен нос, епистаксис;
 3. Метеоризъм;

Този спусък активира машината чудо и всяка жена, дори преди забавянето на менструацията си, осъзнава, че скоро ще стане майка..

Какви признаци могат да показват успешно зачеване?

Гинеколозите казват, че на 26-ия ден от цикъла симптомите на жена в положение, по един или друг начин, се появяват при всяка бъдеща майка, но само забавянето на менструацията ги кара да се замислят за състоянието на тялото.

За да се убеди в началото на зачеването и да разбере за това почти веднага, след полов акт без използване на защитно оборудване, жената трябва да слуша собственото си тяло.

Ако са налице следните прояви:

 • Голяма слабост;
 • Промени във вкусовете и предпочитанията за миризми;
 • Рисуване на болезнени усещания в сакрума и долната част на корема;
 • Нарушаване на млечните жлези;
 • Промени, свързани със съня, апетита, настроението;
 • Внезапна промяна в сексуалното влечение;
 • Често уриниране
 • Гадене и запушване.

В този случай става необходимо да се обърнете към точните методи за установяване на бременност:

 • hCG тест,
 • тест за бременност
 • визуален преглед от гинеколог.

Изписване по време на бременност

Лигавицата, подобна на яйчен белтък, или малко количество кръвоизлив, предполага, че оплодената зигота вече е имплантирана в маточната стена..

Когато кървенето е изобилно, това са признаци на хиперплазия на вътрешния слой на матката, възпалителни процеси на репродуктивната сфера.

Подобни прояви, които се появяват заедно с висока температура, гнойно отделяне са причината за строгото обжалване пред специалист.

Вагинален секрет, подобен на слуз без цвят и мирис, означава началото на реформацията на хормоните.

Кървенето, докато всичко е наред, може да показва овулация или кървене, което се случва, когато оплодена зигота се прикрепи към стената на матката, се описва като оскъдни цитонамазки.

Освобождаването на голям обем кръв със съсиреци - следващата менструация, признак на генитално заболяване или признак на освобождаване на нежив ембрион.

Зависимост на признаците на бременност в дните 21-28 от цикъла от развитието на плода

Най-важните промени във формирането на плода започват от 21 до 22 дни от цикъла и първоначалните симптоми на бременност са по-изразени от този момент:

 • Развитието на нервната система на бебето влияе върху промените във функционирането на вкусовите рецептори на бременната жена.
 • Гръбначният мозък, мозъкът и сърдечният мускул, образуващи се в майката, й осигуряват главоболие, има голяма чувствителност към миризми, жената се дразни преди бременността, приятни миризми.
 • Степента на преструктуриране на хормоните на 22 - 23 ден, увеличава секрецията на слюнка, ако има леко гадене сутрин - основният признак за успешна бременност.
 • От около 27 до 28 дни симптомите изглеждат по-изразени. Започва да харесва солени, кисели храни. По този начин женското тяло показва дефицит на такива елементи като: витамини, микроелементи, минерали, необходими за растежа и формирането на дете.