От Rebenok.online Публикувано на 29.10.2017 г. Актуализирано на 14.02.2019

С настъпването на бременността желанието да изглеждате добре не изчезва. Не всеки е готов да се откаже от обичайните си процедури за самообслужване. Възможността за удължаване на ноктите поражда много въпроси пред бъдещата майка. Мненията на експертите по тази тема се различават значително..

Каква е процедурата?

Удължаването на ноктите е процедура за изкуствено увеличаване на нокътната плоча с помощта на моделиращи материали. Страхотен е за жени, които имат проблеми с растежа на ноктите. Има два вида разширения - на формуляри и на съвети. Първият вариант е подходящ за отглеждане на нокти, а вторият е за кратък.

Удължаването на върховете се извършва с помощта на специална заготовка от полимерен материал. Поставя се върху нокътната плочка и му се придава подходяща форма. Дължината зависи от желанието на клиента.

Натрупването на формуляри включва използването на хартиени шаблони. Те функционират като рамка, върху която се разпределя акрил или гел. След втвърдяване на основата за моделиране, шаблоните за хартия се отстраняват.

Относително наскоро биогелът се използва като част от сградата. Той не само оформя формата на нокътното легло, но и го предпазва от повреди. Благодарение на естествения състав има минимално количество вреда за здравето. Biogel не блокира достъпа на въздух и светлина до нокътната плоча. Отличителна черта на такъв маникюр е способността да не посещавате капитана в продължение на един месец.

Ползите от изграждането включват следното:

  получаване на желаната дължина и форма на нокътната плочка;

Висококачественото натрупване осигурява най-естествения резултат. Средно ефектът трае от 2 до 4 седмици. С нарастването на нокътя се изисква корекция. Ако нокътът е повреден или се образуват пукнатини по повърхността му, трябва да се свържете с капитана.

За да се предотврати преждевременно натрошаване, трябва да се осигури подходяща грижа за ноктите. Почистването на домакинствата се извършва с гумени ръкавици. Не можете да хапете ноктите си и да ги използвате като инструмент за отваряне на различни контейнери.

Възможно ли е удължаване на ноктите по време на бременност?

Отговорността за здравето на детето лежи изцяло върху плещите на жената. Тя самостоятелно решава какви процедури трябва да извърши с външния си вид. Но специалистите не препоръчват изграждането на нокти по време на бременност. Някои материали съдържат опасни вещества. Те влияят върху благосъстоянието на жената и влияят негативно върху развитието на детето..

В ранните етапи

В началото на бременността жената е изправена пред промяна в състоянието си. Токсикозата е придружена от главоболие, намалена работоспособност и гадене. През този период е желателно почивка в леглото и избягване на стресови ситуации. Процедурата през този период може да предизвика негативни емоции. Повечето строителни материали имат специфична миризма, която провокира гадене.

До 12-та седмица на бременността се полагат органите на детето. Токсичните вещества, които изграждат материалите, влияят негативно на този процес. Основната опасност се крие в риска от прекъсване на бременността или развитието на патологии при дете. В ранните етапи трябва да се даде предпочитание на безопасни материали или напълно да се откаже от процедурата.

По-късна дата

Нестабилният хормонален фон през втората половина на бременността води до отхвърляне на изкуствени материали. Обширните нокти няма да се държат правилно. По време на бременност се увеличава вероятността от алергична реакция към формалдехид и толуен в материалите.

Възможни последици

Преди да вземе решение за процедурата, жената трябва да се запознае с възможни усложнения. Те включват:

  патология на развитието на плода;

Правилният избор на салон и маникюрист ще помогне за намаляване на риска от негативни моменти. Преди процедурата трябва да обърнете внимание на санитарните стандарти. Трябва да се извърши обработката на работното място и инструментите. Капитанът трябва да извършва работата с ръкавици. Ръцете на клиента също се дезинфекцират.

Противопоказания

Удължаването на ноктите ще бъде успешно, ако се спазват основните принципи. Но в някои случаи процедурата трябва да бъде изоставена. Противопоказанията са както следва:

  алергична реакция към гел или акрил;

Ако жената се чувства добре и няма противопоказания, удължаването на ноктите не е забранено. Въпреки това се препоръчва повишено внимание. При провеждане на процедурата е препоръчително да се използват доказани материали, за да се предотврати развитието на алергична реакция. Ако има някакви съмнения, по-добре е бременните да откажат процедурата за удължаване. И все пак здравето на детето е по-важно.

Възможно ли е удължаване на ноктите по време на бременност

Много хора искат да получат креативен маникюр с помощта на удължители. Бъдещите майки не правят изключение, стремейки се дори в „интересна позиция“ да изглеждат привлекателни и добре поддържани. Колко опасна може да бъде рутинната процедура за майката и плода. Струва ли си да забравите за нея през всичките 9 месеца или понякога можете да направите козметична сесия. В тази статия ще разгледаме ефекта от удължаването на ноктите върху бременността..

Възможно ли е да удължите ноктите за бременни

Процедурата се счита за относително нова техника. Следователно въздействието му върху организма на бъдещата майка и развиващия се плод не е напълно изяснено. Основните въпроси са свързани с влиянието на химикалите, използвани по време на сесията:

 • лепило за върхове;
 • антисептик;
 • грунд;
 • завършващ гел;
 • гел за моделиране;
 • акрилни бои.

Материалите отделят летливи вещества, които се разпределят в стаята и се вдишват от всички присъстващи. Гинеколозите все още не са постигнали консенсус относно забраните за удължаване на ноктите, докато носят дете. Но повечето от тях препоръчват все пак да се въздържате от процедурата поне през първите 12 седмици..

Има мнение, че е по-добре бременните жени да използват гел за удължаване, тъй като той няма мирис. При втвърдяването обаче материалът се изпарява по същия начин като акрила, така че мнението за неговата безопасност е погрешно..

Защо удължаването на ноктите е опасно по време на бременност?

Опасността от процедурата се крие не само в токсичните ефекти на химикалите, но и в грешките, които майсторът на маникюра е способен да направи. И това може да повлияе негативно на здравето на бъдещата майка..

В ранните етапи

Първият триместър на бременността е ключов етап във вътрематочното развитие на детето. През този период се полагат всички вътрешни органи на бъдещото бебе, формират се системи. Въздействието на всеки отрицателен фактор може да повлияе отрицателно на процеса на формиране на плода и да доведе до развитие на аномалии. Ето защо през първите три месеца всяко лекарство, дори и най-безвредното, е противопоказано. Същото се отнася и за компонентите, които се използват в процеса на удължаване на ноктите.

Най-опасните от тях:

 • Метилметакрилат - може да причини фетални малформации (тератогенен ефект), при майката провокира контактен дерматит. Има токсичен ефект върху черния дроб, бъбреците, нервната система.
 • Формалдехид - дразни лигавиците, кожата, причинява летаргия, главоболие, нарушения на съня. При чести, продължителни контакти увеличава вероятността от рак.
 • Толуен - токсичен за нервната система, лигавиците на очите и дихателните пътища. Нарушава работата на вестибуларния апарат.

Тези вещества се съдържат не само в грундове и други материали за моделиране на нокти, но и в лакове. Концентрацията на токсични съединения в тези средства е незначителна, но поради риска от тератогенни ефекти се препоръчва отлагането на натрупването до по-късните етапи на бременността.

Метилметакрилатът в ЕС, Америка е включен в списъка на забранените съставки за производството на козметика. Продуктите от китайски и корейски произход "грешат" от съдържанието на веществото.

По-късна дата

През втория и третия триместър, когато полагането на вътрешни органи вече е извършено, тератогенните рискове са намалени. Опасностите, които заплашват здравето на самата майка обаче, все още са налице. На първо място, те са свързани с повишената алергенност на препаратите за удължаване на ноктите..

Тялото на бременна жена е чувствително към различни вещества. Той може да реагира на контакт с продукти за удължаване на ноктите с кожни обриви, сърбеж, зачервяване на кожата и проблеми с дишането. Това важи особено за жени, които дори преди бременността са принадлежали към категорията на страдащите от алергии. На фона на хормонални промени, присъщи на този период, проблемът може да се влоши.

Недостатъците на изграждането на по-късна дата се появяват с неопитността или безотговорността на капитана, който провежда сесията. Помислете за последиците от некачествена процедура:

 • Размножител на бактерии. Ако при извършване на корекцията капитанът не отстрани отлепването на материала, между удължените и естествените нокти се появяват кухини. Тук се създава влажна среда - идеална за размножаване на патогенна микрофлора. Следователно, дори след цялостно измиване с бактериален сапун, такива ръце не могат да се нарекат чисти. Оттук и рисковете от улавяне на всяка инфекция, попаднала в нокътната кухина.
 • Недостатъчна дезинфекция. Друг начин за заразяване са лошо обработените инструменти. Освен това това е от значение не само за техниките за удължаване, но и за традиционния маникюр. В процеса на работа с ноктите кутикулата често се наранява, което може да бъде придружено от леко капилярно кървене. Но дори и чрез малка рана можете да се заразите с всяка инфекция - от стафилококи до хепатитния вирус.
 • Гъбична инфекция. Самото натрупване не причинява появата на гъбички, но може да влоши хода на заболяването. Ако на нокътя е имало гъбични микроспори, които не се виждат с просто око, гелът или акрилът ги „запазват“ вътре. По този начин спорите получават благоприятна влажна среда за своето развитие. Освен това е невъзможно да забележите гъбичките през непрозрачната текстура на удължения нокът. Продължава да се развива, разрушавайки здравата структура на нокътната плочка..
 • Прахови частици. Неправилно организираната работна станция за маникюр води до образуването на голямо количество прахови частици във въздуха. Това са най-малките зърна от нарязването на моделиращи материали, които свободно влизат в дихателните пътища, върху лигавиците на носа и очите. Честият контакт с частици причинява ринит, конюнктивит, бронхит. Освен това най-опасен е прахът от гел - той има по-лека текстура и е в състояние да плава във въздуха до 4 часа.

Струва си да се спомене увреждането на ноктите, с което неизбежно се сблъсква всеки, решил да ги изгради. Те остават след отстраняване на върховете и отрязване на втвърдения гел състав. Прекалено твърдата пила уврежда не само нокътната плочка, но и кутикулата. Резултатът е възпалителни реакции, нагнояване. Неправилното моделиране на геометрията на нокътя увеличава риска от пукнатини, както и фрактура на плочата, както изкуствена, така и естествена.

Що се отнася до мнението за UV лампите, които уж причиняват рак, това е просто заблуда. Излъчваната от тях светлина принадлежи към UV диапазона от тип А и за кратко време се счита за абсолютно безопасна..

Съвети и трикове

Ако не можете да направите без удължаване на ноктите по време на бременност, трябва да намалите честотата на процедурите до 1 път на месец. И такива важни препоръки ще помогнат да се сведе до минимум въздействието на вредните фактори:

 • Предпочитание трябва да се даде на качествени материали - американско или европейско производство. Вместо опасния метилметакрилат те използват безопасно съединение - етилметакрилат (ЕМА). Преди процедурата трябва да поискате да покажете заключението на санитарната и епидемиологичната служба, което ще потвърди качеството на материала.
 • Не трябва да спестявате пари и да се запишете за процедурата при неопитен майстор, който прави отстъпки или търси безплатни модели за удължаване на ноктите. По-добре е да се свържете с доверен майстор, който работи в салона, който може да ви посъветва за безопасен материал, а също така да не прави грешки в процеса.
 • Помещението, в което се извършва удължаването на ноктите, трябва да има добра захранваща и изпускателна вентилация. Той ефективно ще премахне химическите пари и ще обнови въздуха в стаята. В този случай бременната жена трябва да седне, така че да няма течение, в противен случай настинките не могат да бъдат избегнати.
 • Съвременните устройства ще предпазват от прах, който изсмуква напълно продуктите от стърготини на ноктите, като не им позволява да се утаят на повърхността. Ако капитанът няма такова устройство, препоръчително е да носите медицинска маска. Той ще служи като защита срещу прах, изпарения.
 • В края на сесията трябва добре да измиете ръцете си със сапун и да изплакнете носа си с вода. Това ще помогне да се измие прахът, попаднал върху лигавиците и кожата..
 • От капитана трябва да се изисква стриктно да спазва правилата за дезинфекция. Всички инструменти трябва да бъдат стерилизирани и обработени със специални антисептици. За всякакви увреждания, нагнояване на кутикула, както и гъбична инфекция, е забранено да се натрупват.

Бременността не е най-подходящото време да експериментирате с външния си вид, включително ноктите си. По това време е по-добре да се замени натрупването с процедури за укрепване на нокътната плоча, като се използват грундове без киселина. С тяхна помощ ръцете ви ще изглеждат добре поддържани, а сесията за красота ще стане безопасна..

Възможно ли е удължаване на ноктите по време на бременност

Бъдещите майки искат да изглеждат привлекателни и добре поддържани. Но не всички обичайни салонни процедури са безопасни, докато чакате бебето. И така, възможно ли е бременните жени да удължават ноктите си?

Бременността е специален период в живота на жената. Сега тя внимава двойно за здравето си. - Не би ли навредило на бебето? - въпрос номер едно за всичките 9 месеца, той засяга всичко - от любимото ви кафе до „безвредния“ аспирин.

Фитнес лентите за съпротива ще ви позволят да организирате цялостна и ефективна тренировка както у дома, така и на улицата. Можете да постигнете желания резултат, като правите само 20 минути на ден! Подходящ както за начинаещи, така и за обучители!

 • 1 Удължаване на ноктите: методи, видове, противопоказания
 • 2 Удължаване на ноктите и бременност
 • 3 Как да сведем до минимум вредата?

Удължаване на ноктите: методи, видове, противопоказания

Маникюр за съвременна жена е важен елемент от нейния стил, показател за креативност, средство за себеизразяване. Но какво да направите, ако вашите собствени нокти „не достигат” високата летва на красотата: твърде къси, грозни, неравни? Решението е удължаване - технология, която ви позволява да моделирате нокти с идеална дължина и форма. Безупречен маникюр трае няколко седмици - мазен плюс за момичетата, които ценят времето си.

Има шоколад, който ще ви помогне да отслабнете! Искате ли да знаете кой? Щракнете тук>

Салоните за красота предлагат удължаване на нокти с акрил и гел. Това са сложни химически състави, които имат както плюсове, така и минуси. Акрилът има остра и неприятна миризма, но ноктите, направени от него, са по-здрави и по-трайни, те се отстраняват по-лесно от гел ноктите. Но натрупването на гел е по-бързо поради използването на UV лампи, а самата процедура е по-приятна, тъй като гелът не излъчва характерна химическа миризма.

Удължаване на ноктите и бременност

Фитнес лентите за съпротива ще ви позволят да организирате цялостна и ефективна тренировка както у дома, така и на улицата. Можете да постигнете желания резултат, като правите само 20 минути на ден! Подходящ както за начинаещи, така и за обучители!

Най-често жените се страхуват от токсични изпарения от акрил, гел и лак. Бъдещите майки се притесняват, че опасните вещества могат да проникнат в кръвта, да навлязат в бебето и да повлияят на развитието му. Колко основателни са тези страхове?

Основният компонент на изкуствените нокти е метакрилатът. Това е токсично химично съединение. Въпреки това, в нокътната услуга се използват малки концентрации. Западните производители на материали за удължаване на нокти се стремят да намалят вредното въздействие на метакрилата. Най-токсичните му производни са забранени в САЩ и Европа.

Има шоколад, който ще ви помогне да отслабнете! Искате ли да знаете кой? Щракнете тук>

Ето защо съвременните висококачествени материали от европейско и американско производство са единственият правилен избор, особено за бременна жена. Уважаващият себе си салон за красота винаги ще предоставя изчерпателна информация за използваните от него материали. За бъдещата майка ще бъде полезно да проучи тази информация..

При избора на материал трябва да се има предвид, че както акрилът, така и гелът отделят вредни пари, въпреки липсата на подчертана химическа миризма в последния. Която и жена да избере метода за удължаване на ноктите, процедурата трябва да се извършва с постоянен приток на чист въздух!

Работата на майстора не свършва върху моделирането на ноктите. Покриването, грижите, лакирането са необходими етапи от създаването на красота, които са изпълнени с потенциална опасност. Името на тази опасност е формалдехид и толуен, които са силно токсични вещества. Въпреки това, както в случая с метакрилат, концентрацията им в продуктите за маникюр е минимална. Дългосрочното вдишване на вредни пари е опасно за бременната жена и нейното бебе. Невъзможно е да се постигне такъв ефект по време на кратка процедура за удължаване на ноктите..

Има шоколад, който ще ви помогне да отслабнете! Искате ли да знаете кой? Щракнете тук>

Реалните рискове от процедурата за бременни жени

Бременността кара тялото на жената да работи в нов, необичаен режим. Навиците се променят, здравето се променя. Никой не гарантира, че бъдещата майка няма внезапно да развие нежелана реакция към материалите за удължаване на ноктите. Дори ако една жена е носила тази красота повече от една година преди бременността. Алергичните реакции към метакрилат могат да се проявят като много сериозни симптоми, до ангиоедем, което затруднява дишането.

Първият триместър на бременността е особено опасен. През този важен период се полагат всички жизненоважни органи и системи на плода, поради което е необходимо да се изключи или ограничи въздействието на отрицателните фактори върху тялото на майката.

Бременната жена може да бъде много неудобна от самата процедура. Както заради специфичните миризми на консумативи, така и поради необходимостта да останете в едно положение дълго време. Отхвърлянето на остри "химически" миризми се засилва по вина на токсикозата, характерна за първия триместър. Чувството за тежест, напрежение и болки в кръста от продължително седене на едно място често съпътстват последния триместър на бременността..

Отговорният майстор трябва да предупреди бременната клиентка за възможни естетически дефекти. По време на бременност в организма настъпват неизбежни хормонални промени, те могат да причинят ексфолиране на „чужди“ удължени нокти, като анулират ефекта от скъпата процедура.

На бъдещата майка често липсват микроелементи, което прави собствените й нокти чупливи, ексфолирани. Налагането на изкуствена плоча само ще влоши картината. Освен това върху изтънените нокти покритието няма да издържи дълго..

Как да сведем до минимум вредата?

Ако бъдещата майка е свикнала с красиви нокти и няма да се откаже от процедурата за удължаване по време на „интересна“ позиция, всички рискове за нейното здраве трябва да бъдат изключени възможно най-много.

 1. Необходимо е процедурата да се извърши в доказан салон за красота и само с висококачествени съвременни материали от известни производители. Клиентът има право да разбере състава и страната на производство на материалите. Трябва да изберете продукти, пуснати в Европа или САЩ, но не китайски и корейски аналози, които са по-токсични.
 2. Много е важно натрупването да става в добре проветриво помещение, за предпочитане до качулка или отворен прозорец. Препоръчително е бъдещата майка да прави кратки почивки и да излиза навън, за да подиша малко въздух.
 3. В салона трябва стриктно да се спазва режимът на дезинфекция на инструментите и общите санитарно-хигиенни стандарти. Клиентите също имат право да поискат цялата информация за този артикул и да откажат услугата, ако са объркани от състоянието на работното място на капитана.
 4. Удължаването на ноктите се прави най-добре през втория триместър на бременността. Това намалява рисковете за плода. Коремът на жената все още не е толкова голям, че й беше трудно да прекара процедурата.
 5. По време на изграждането и моделирането финият прах лети във въздуха. Конвенционалната медицинска маска ще помогне за защита на дихателните пътища на бременна жена от химическа суспензия..
 6. След изграждането на ноктите жената трябва старателно да измие ръцете си и да изплакне носа си. За изплакване използвайте физиологичен разтвор или негазирана минерална вода.

Много бъдещи майки успешно изграждат нокти по време на бременност, без да забелязват негативни последици за себе си или за бебето. Но броят на съмняващите се жени също е голям. След като претегли всички рискове, самата бъдеща майка трябва да отговори на въпроса - трябва ли да продължи да използва обичайната технология или да обмисли алтернативен вариант за обслужване на ноктите.

Възможно ли е да се удължат изкуствените нокти по време на бременност?

Винаги искам да бъда красива! Отминаха дните, когато бъдещите майки ходеха с обрасли корени до половината глави и в същия безформен гащеризон. Сега има много магазини, в които са представени много красиви модни дрехи и специална козметика за бременни жени. Появили са се и безвредни бои за коса, които не съдържат химикали като амоняк. Най-просто казано, има повече от достатъчно възможности да бъдете най-красивите и привлекателни! Но какво да кажем за тези, които са свикнали да удължават ноктите и вече не си представят себе си без дълги, добре поддържани нокти? Съвременните изкуствени нокти са не само красиви, но и практични, защото след посещение на майстора, можем да забравим за маникюрните и лакови покрития в продължение на три седмици, изкуствените нокти ще запазят своята красота и добре поддържан външен вид до следващата корекция.

Но всяка бременна жена трябва да помисли дали удължаването на ноктите ще навреди на нероденото й дете! Преди няколко месеца, когато най-добрата ми приятелка се оказа в интересна позиция, аз също се интересувах много от този въпрос. Но, изненадващо, лекуващият й лекар не можа да каже нищо разбираемо за това. Дори в необятността на Интернет нямаше необходима информация! Именно тогава се замислих много сериозно и реших да намеря отговора на този въпрос.!

След като препрочетох планините от професионална литература, въпреки това научих, че по този въпрос са проведени изследвания. В проучванията са участвали майстори на ноктите, т.е. жени, които не само правят удължаване на ноктите веднъж месечно, но и са изложени на химически изпарения всеки ден. Въз основа на проведеното изследване бяха направени изводи за ефекта на най-често срещаните химикали, използвани за удължаване на изкуствени нокти..

Основният компонент на съвременните материали за моделиране на ноктите е метакрилатът. Трябва да се отбележи, че има два вида метакрилати - метилметакрилат и етил метакрилат. Метилметакрилатът наистина има вредно въздействие върху плода. Изследвания върху мишки и плъхове показват, че метилметакрилатът може да причини фетални малформации. Нивото на концентрация на метилметакрилат обаче причинява такива явления, когато е почти хиляда пъти по-високо, отколкото в материалите за удължаване на ноктите. Материали, съдържащи метилметакрилат, отдавна са забранени в Европа и Америка; това вещество може да се намери само в материали, произведени в Китай и Корея. В развитите страни производителите на професионални материали отдавна използват друго, по-модерно вещество - етил метакрилат. Етилметакрилатът (ЕМА) не е толкова токсичен, колкото метилметакрилат (ММА), което означава, че при спазване на мерките за безопасност и предпазни мерки процедурата за натрупване няма да ви навреди.

Много бременни клиенти вярват, че акрилът е много по-вреден за тях от гела, тъй като има много остра химическа миризма и вредни изпарения. Да, наистина, акрилът има изпарение. Но гелът се изпарява по същия начин, просто не усещате миризма на тези изпарения. Няма миризма, но ефектът е същият. Помисли за това! И ако говорим за разликата в материалите, тогава е по-добре да изберете "миризлив", но висококачествен акрил от европейско или американско производство, а не китайски гел без мирис.

Вероятно сте чували за такова вещество като формалдехид. Освен това е отровен и токсичен в големи количества. Но при производството на лакове за нокти и строителни материали се използва минимално количество от това вещество. В допълнение, проучванията показват, че въпреки че формалдехидът в големи дози е токсичен, той е вреден само за тялото на майката, това вещество не влияе върху хода на бременността..

Но толуенът, който се намира в почти всички лечебни покрития и лакове за нокти, може да има отрицателен ефект върху плода. Прекомерното вдишване на толуенови пари може да доведе до нарушения на развитието на плода, подобни на тези, които се случват при честа консумация на алкохол по време на бременност. Съдържанието на толуен в лаковите покрития обаче е толкова минимално, че в резултат на проведеното изследване не е регистриран нито един случай на раждане на бебета с вродени малформации..

Какво следва от тази статия? Не е противопоказано да се изграждат нокти за бременни жени. Важно е обаче да се спазват някои условия. Първо, процедурата за моделиране на изкуствени нокти трябва да се извършва в добре проветриво помещение с добра вентилация. На второ място, майсторът трябва да използва само висококачествени материали от последно поколение. И, трето, след натрупване измийте добре ръцете си със сапун и изплакнете носа си с минерална вода без газ - по този начин ще се отървете от праха, който се получава след изпиляване на ноктите и в редки случаи може да предизвика алергична реакция.
От свое име мога да пожелая на бъдещите майки щастлива и лесна бременност, да останат винаги еднакви красиви!

Бременност и маникюр (част 2)

Удължени нокти и бременност

Удължените нокти понякога излизат от мода, след което отново се оказват на върха на популярността: въпреки призивите на стилистите за естественост и лекота, изкушението да „отгледате“ стилни нокти, които грациозно удължават пръстите за няколко часа, е твърде голямо. Много жени, които са свикнали с подобни бижута, не биха искали да се откажат от тях по време на бременност. Освен това, след като забременеят (и временно загубят възможността да демонстрират елегантна фигура), бъдещите майки се опитват да се фокусират върху ярки детайли - същите удължени нокти. Но вредят ли на здравето на детето си с това??

Вредно ли е за бременните жени да изграждат нокти?

„Първо, най-важното е, че в състава на удължените нокти няма нищо полезно за здравето..

Освен това това изобщо не зависи от това дали правите натрупването с акрил, гел, био-гел или друг от хилядите рекламирани разновидности на тази процедура..

"Каквото и да ви обещаят производителите, по принцип съставите за удължаване на ноктите не се различават: това са различни акрилни производни, които полимеризират или под въздействието на ултравиолетово лъчение, или под въздействието на химически втвърдители.

Справка: Удължените нокти се появяват през 60-те години на миналия век. Те са изобретени от зъболекаря Хенри Ри, който направи изкуствени нокти от зъбен акрил за жена си. Технологията за създаване на изкуствени нокти все още е близка до процедурата за попълване на зъбите..

„На второ място, след излекуването удължените нокти не могат по никакъв начин да ви отровят.

Нито един от компонентите не се абсорбира в тялото ви, не прониква през нокътната плочка и кожата в кръвоносната система и по никакъв начин не засяга детето. Контакт, който е опасен за вас, може да възникне само по един начин - ще вдишвате изпарения или прах от тези вещества.

Независимо от това, човек често се натъква на мнението, че бременните жени не трябва да изграждат ноктите си. Защо?

Отравяне

Въпреки че вредните вещества не могат да се абсорбират в тялото ви от удължени нокти, можете лесно да ги вдишвате по време на процеса на удължаване. Фенол, формалдехид, бензофенон - всички тези компоненти в концентрация, надвишаваща максимално допустимата, могат да причинят отравяне, придружено от рязко влошаване на здравето. Отговорните производители се опитват да намалят вредата, например в Европа опасният метилметакрилат е заменен с еднакво токсичен, но много по-малко летлив етилов метакрилат (което означава, че имате значително намален шанс да го дишате). Но в азиатските строителни продукти именно евтиният метилметакрилат е основният компонент както на геловете, така и на праховете..

Степента на опасност

Ако правите процедурата за удължаване редовно, на всеки две седмици или дори седмично, може да почувствате влошаване на благосъстоянието. Последствията за специалистите по удължаване на ноктите са особено неприятни - по-добре е да преминат към по-безопасни видове работа по време на бременност.

Как да се избегне

Помолете маникюриста да ви покаже сертификат за безопасност на продуктите за удължаване на ноктите. Уверете се, че те не съдържат метил метакрилат. Изберете салон за нокти, който работи в специално оборудвана стая с добра вентилация.

Внимание!

Фактът, че веществата, с помощта на които удължаването на ноктите не „мирише”, не е гаранция за безопасността на процедурата. Много опасни химикали нямат изразена миризма, така че добрата вентилация е задължителна за тази процедура..

Физически дискомфорт

За разлика от конвенционалния маникюр, удължаването е доста дълга процедура, по време на която ще трябва да седите неподвижно. Това е не просто неудобно за бременна жена, но може да доведе до повишаване на тонуса на матката, подуване на краката и общо влошаване на благосъстоянието..

Степента на опасност

Ако бременността протича без патологии, тогава неудобното положение за час и половина не може да има фатални последици. Въпреки това, при редица заболявания, и особено със заплахата от внезапен спонтанен аборт, е по-добре да не рискувате да се излагате на такива статични натоварвания.

Как да се избегне

Уверете се, че ви е удобно на стола на клиента. Предупредете техника, че сте бременна и ще трябва да направите пауза по време на процедурата. Да ходи и да се затопли. Консултирайте се с вашия наблюдаващ гинеколог относно безопасността на тази процедура за вас лично..

Ефект върху ноктите

Лошото удължаване на ноктите представлява особена опасност. Дори ако всички инструменти са стерилизирани (и това все още не е направено от всички майстори!), Неточното натрупване може да доведе до образуването на въздушни „джобове“ между повърхността на вашите собствени и изкуствени нокти. Това е благоприятна среда за развитието на гъбичките, което означава не само допълнителна (особено за бременна жена) „раничка“, но и допълнително натоварване с лекарства по-късно.

Степента на опасност

Поради хормонални промени в тялото на бременна жена, тя може да бъде особено уязвима към гъбични инфекции. Най-често те не представляват риск за протичането на бременността, но помислете какво ще се случи, ако не успеете да се отървете от болестта до раждането на бебето.!

Как да се избегне

Ако забележите, че нокътът "ходи", частично (дори малко) се отдалечава от собствения ви нокът - незабавно се свържете с маникюриста, за да премахнете удължения нокът.

Неуспешно натрупване

Всичко поради същите хормонални промени, ноктите и косата на бременна жена често се променят до неузнаваемост. При някои те стават крехки и чупливи, при други - меки и еластични, при трети - твърди... дори ако сте отглеждали ноктите си хиляди пъти с този конкретен майстор и с тези материали, не е факт, че по време на бременност ще можете да постигнете същия ефект. Бъдете готови за удължените нокти да падат или да се ронят.

Степента на опасност

За здравето - няма опасност, ако успеете да се примирите със случващото се и не сте разстроени поради неуспешна процедура.

Как да се избегне

Ако удължените нокти изведнъж паднат - не се опитвайте да повторите процедурата по време на бременност, резултатът най-вероятно ще бъде същият.

И сега - ние стреляме!

Премахването на удължените нокти е не по-малко трудна процедура от тяхното изграждане. Ако вашият майстор прибегне до разтваряне на полимера с помощта на химически реагенти, има вероятност да вдишвате парите им (и за да се разтвори дебел слой полимер, ноктите ще трябва буквално да бъдат "напоени" с ацетон).

Ако капитанът отреже изкуствен нокът, рискувате да вдишвате прах (и целия химически коктейл, който се съдържа в неговия състав).

Степента на опасност

Същото като при процедурата за удължаване.

Как да се избегне

Отново вентилация и вентилация.

Разбира се, има жени, които носят удължени нокти през цялата бременност и нямат и най-малък проблем. Всъщност самата тази процедура, извършена в модерен салон от опитен майстор, използващ висококачествени материали, не заплашва нито вас, нито вашето бебе. Всяко отклонение от идеалния ход на събитията обаче е допълнителен рисков фактор, затова, преди да уговорите среща с маникюрист, консултирайте се с Вашия лекар.!

Възможно ли е удължаване на ноктите по време на бременност?

Жените винаги искат да изглеждат добре, но през определен период, наречен бременност, много от обичайните козметични процедури трябва да бъдат изоставени. Например лазерната епилация е забранена. Дори прости модификации на собственото ви тяло, като боядисване на коса, удължаване на мигли и маникюр, предизвикват известни притеснения у бъдещите майки. Много жени "в позиция" отказват да удължават ноктите в продължение на 9 месеца, но дали това е оправдано??

Какво е удължаване на ноктите?

Вероятно няма жени по света, които да не знаят какво е удължаване на ноктите. Това е една от най-популярните процедури, при която специално обучен специалист или майстор на нейл изкуствено удължава и укрепва нокътната плочка с помощта на специални материали, които придобиват здравина благодарение на ултравиолетова лампа. Преди това за това се използваше акрил, сега гелът придоби голяма популярност.

Удължените нокти сега изглеждат много по-естествени, отколкото преди няколко десетилетия. Те са здрави, лъскави, тънки, така че лесно могат да бъдат объркани с естествените нокти. Самата процедура за удължаване отнема не повече от 2-3 часа, а майсторите на ноктопластиката понякога създават истински шедьоври върху ноктите, след което една жена в продължение на 3-4 седмици може изобщо да не мисли за маникюр.

Има обаче и минус на монетата. Различни гелове, обезмаслители, основи съдържат химични съединения и това може да се открие по миризма по време на натрупването. Жената може да помирише нещо като боя или лепило.

Втората точка е увреждането на собствените ви нокти. Майсторът обработва нокътната плоча с твърди пили и използва борна машина, а ефектът от ултравиолетовото лъчение влияе отрицателно върху състоянието на повърхностните слоеве на ноктите.

Третата точка е леко усещане за парене, което клиентът изпитва, когато поставя ръката си в ултравиолетова лампа.

Въпреки всички тези недостатъци, процедурата за удължаване на ноктите не губи своята актуалност и много жени използват този метод за декориране на собствените си пръсти от години..

Дали да се прави процедурата по време на бременност?

Много жени, намиращи се в „интересна позиция“, дори не мислят, че може да е по-добре да се откажат от удължаването на ноктите. Други, напротив, се опитват да изключат всякакви манипулации, които дори с най-малка вероятност могат да навредят на нейното бебе..

Дори специалистите нямат еднозначен отговор на въпроса дали да правят процедурата по време на бременност. Има пламенни противници на удължаването на ноктите при бъдещите майки, тъй като съдържащите се в материалите токсични вещества са много опасни за плода. Но има и поддръжници на различни видове лични грижи по време на бременност, включително висококачествен маникюр..

Те твърдят, че съвременните гелове са напълно безопасни, произведени с нетоксични съставки и по никакъв начин не увреждат плода..

Най-доброто решение е да слушате вътрешния си глас. Ако бъдещата майка се притеснява за състоянието си или състоянието на детето, разбира се, по-добре е временно да спрете да посещавате салон за маникюр и да си починете ноктите. Прекомерното безпокойство и стрес не оказват най-добър ефект върху бременността.

Но ако една жена дори не може да си помисли, че удължаването на ноктите може да повлияе неблагоприятно на нейното здраве или развитието на детето в утробата, можете да продължите да правите процедурата.

Единственият период, за който специалистите имат относително общо мнение, е първият триместър. В ранните етапи е по-добре наистина да се въздържате от изграждане на нокти, макар и само защото по време на процедурата жената може внезапно да се разболее, тъй като токсикозата не се появява по график.

Удължаване на ноктите по време на бременност

Статии за медицински експерти

Има две противоположни мнения по отношение на такава процедура като удължаване на ноктите по време на бременност. Някои експерти твърдят, че това може да повлияе негативно на състоянието на бременната жена, докато други смятат процедурата за доста безопасна, като се вземе предвид квалифициран подход и правилният избор на необходимите материали..

Трябва да се отбележи, че през първите три месеца на бременността все още се препоръчва да се въздържате от удължаване на ноктите, тъй като през този период се случва основното полагане на органите и системите на плода, а някои вещества, съставляващи продуктите за удължаване на ноктите, могат да предизвикат реакция на свръхчувствителност. Те включват например формалдехид, който има силна миризма и е токсичен. Това вещество може да има отрицателен ефект върху човешкото тяло, като въздейства върху генома, органите на дихателната и репродуктивната системи, зрението и кожата, както и върху централната нервна система. При бъдещата майка такова вещество може да причини гадене, главоболие и дори загуба на съзнание. В същото време, според втората гледна точка, започвайки от втория триместър на бременността, удължаването на ноктите се счита за безвредно, при условие че се използват висококачествени материали и процедурата се извършва от опитен специалист..

Трябва да се има предвид, че по време на бременност с удължени нокти могат да възникнат определени трудности, тъй като естествените нокти могат да отхвърлят изкуствени материали. Възможни са и различни темпове на растеж на отделни сегменти от естествени нокти..

Възможно ли е удължаване на ноктите по време на бременност?

Решението дали е възможно да се изграждат нокти по време на бременност се взема индивидуално от всяка жена, като се вземат предвид характеристиките на тялото й, склонността към алергични реакции, както и естеството на протичането на бременността. Във всеки случай, ако сте взели решение за изграждане на ноктите, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар. Като вземе предвид вашето състояние и данните от всички анализи, той ще даде полезни препоръки по отношение на процедурата - струва ли си да изграждате нокти или е по-добре да не рискувате отново. Когато вземате окончателно решение, не забравяйте, че в състава на средствата за изграждане обаче присъстват токсични вещества и сега сте в състояние, в което чувствителността на организма към въздействието на факторите на околната среда е значително повишена. И ако съществува поне минимален риск от отрицателно въздействие върху плода и хода на бременността, най-препоръчително е да се откаже такава процедура.

Удължаване на ноктите по време на бременност

Удължаването на ноктите по време на бременност задължително трябва да се извършва, като се вземе предвид специалното положение на жената и да се извършва изключително от квалифициран майстор в кабинет, специално проектиран за тази процедура, оборудван с необходимото оборудване, висококачествени материали и добра вентилационна система.

Ако въпреки това решите да натрупвате нокти по време на бременност, по време на процедурата, уверете се, че бурканите с химикали не се отварят ненужно, след завършване на натрупването, измийте добре ръцете си със сапун и вода, а също така, за превантивни цели, направете процедурата за измиване на носа. Ако няма противопоказания, за тази цел можете да използвате морска вода, например, маример или хитонос.

Гел удължаване на ноктите по време на бременност

Има мнение, че гел удължаването на ноктите по време на бременност е най-оптималният вариант, в сравнение, например, с акрил, който съдържа метил акрил и акрилни киселини, които могат да провокират развитието на алергични реакции както от кожата, така и от други органи. Освен това това вещество има силна и доста неприятна миризма, което е крайно нежелателно по време на бременност. Гелът от своя страна не излъчва остра миризма. Удължаването на ноктите с гел е най-модерната технология, тъй като гелът се счита за хипоалергенно вещество. При избора на материал обаче трябва да се има предвид, че има и друго мнение, според което ефектът на акрил и гел може да предизвика подобни реакции..

Възможно ли е бременните момичета да удължават ноктите си?

Бременността не е причина да спрете да се грижите за външния си вид, включително ноктите си. Въпреки това, тъй като са в интересна позиция, момичетата се притесняват за здравето на бъдещите бебета. Възниква естествен въпрос: възможно ли е да се удължават ноктите за бременни жени?

В тази статия ще научите какви материали да изберете, как да направите процедурата за удължаване на изкуствените нокти възможно най-безопасна и защо е важно да имате чиста нокътна плоча в болницата. Отделно препоръчваме също да прочетете статията за оцветяването на ноктите по време на бременност.

 1. Защо удължаването на ноктите е опасно за бременни жени??
 2. Съвети: как да защитите себе си и нероденото си дете
 3. Възможно ли е да продължите да работите като майстор за удължаване на ноктите, докато сте бременна?

Защо удължаването на ноктите е опасно за бременни жени??

Процедурата за удължаване на ноктите се извършва с помощта на материали, съдържащи химикали. Много от тях са токсични, така че могат да предизвикат нежелани последици за организма. В допълнение, ултравиолетовото лъчение от лампата може да повлияе неблагоприятно на здравето на жената и плода..

Какво да изберем - гел или акрил?

Смята се, че гелът е по-малко вреден, тъй като не излъчва толкова силна миризма като акрила. Всъщност и двата материала съдържат редица токсични вещества. Някои от тях увреждат само жената, но други могат да повлияят на развитието на плода..

Име на веществотоСтранични ефектиПоносимост към бременност
МетилметакрилатСилно токсичен. Във високи дози причинява фетални малформации.Теоретично гелът и акрилът не съдържат такива дози, които могат да застрашат бременността.
ЕтилметакрилатНе са идентифицирани от изследвания.По-малко токсичен от метилметакрилат. Безопасен за здравето, когато се вземат предпазни мерки.
Формалдехид и толуенАлергични реакции, гадене, световъртеж, припадък. Големите дози толуен засягат плода по същия начин, както алкохолизма на майката по време на бременност.Във висококачествения гел и акрил тези вещества се съдържат в минимални количества, поради което не застрашават бременността.

Съставът на гела и акрила и неговият ефект върху бременността

И двата материала имат сходен състав. Китайските и корейските производители обаче често добавят към тях метилметакрилат. По-добре е да се даде предпочитание на материали от САЩ и Европа, тъй като те използват по-малко токсичен етилметакрилат. При спазване на мерките за безопасност, това не вреди. Изборът на гел или акрил вече е въпрос на вкус.

Струва си обаче да си припомним, че висококачественият акрил с неприятна миризма е по-добър от евтиния китайски гел, въпреки че изобщо не мирише.

Може ли UV лампата да бъде опасна??

Жените в позиция стават много податливи на ултравиолетова светлина, особено през първия триместър, когато органите на нероденото бебе започват да се формират. През този период UV лампата може да провокира малформации на плода..

На по-късна дата ултравиолетовото лъчение в малки дози не е опасно.

Съвети: как да защитите себе си и нероденото си дете

Ако не можете да откажете удължаването на ноктите, трябва да се погрижите за мерките за безопасност:

  Изберете майстори с богат опит и добри препоръки.

Организирайте процедурата да се извършва на открито или поне в добре проветриво помещение.

Проверете лично състава и страната на производство на материалите преди сесията.

Поставете маската преди края на процедурата.

Дишайте само през носа.

Вкъщи изплакнете носа си с чиста вода или физиологичен разтвор.

Кога е по-добре да се въздържате от процедурата?

Процедурата може да бъде опасна за самата жена, тъй като тялото й отслабва поради хормонални промени.

Тя вече страда от токсикоза, слабост и световъртеж. Острата миризма на акрил може да накара бъдещата майка да припадне.

Кога можете да удължите ноктите за бременни жени?

Можете да възобновите грижата за ноктите от средата на втория триместър. По това време състоянието на жената се нормализира, токсикозата преминава и тялото като цяло се адаптира към промените. Когато обаче времето наближи раждането, всички процедури за маникюр ще трябва да бъдат отменени отново..

Защо трябва да отидете в болницата с естествени нокти?

Лекарите препоръчват бременните жени да идват в болницата с чиста нокътна плочка. Това искане се дължи на безопасността преди всичко за бъдещата майка..

Когато се извършва цезарово сечение, анестезиологът следи състоянието на родилката, включително промените в ноктите. Ако станат сини, това е сигнал за аларма. Въпреки това, с удължени нокти, такъв знак може да бъде пропуснат..

Освен това, след раждането на жена с дълги удължени нокти ще им е неудобно да се грижи за бебето. Ще има рискове от нараняване на бебето, тъй като то има много тънка кожа.

Възможно ли е да продължите да работите като майстор за удължаване на ноктите, докато сте бременна?

Някои проучвания показват, че работниците в салоните за красота са по-уязвими от токсични изпарения. Други учени обаче не са открили връзка между спонтанните аборти и този вид дейност. Освен това рисковете за здравето за нероденото дете могат да бъдат свързани с грижата за косата и тази услуга се предоставя и в салони..

Някои бременни жени стават по-чувствителни към въздействието на химикалите. Ако такава жена продължи да изгражда гел и акрилни нокти, тя може да развие симптоми на интоксикация - замаяност, алергии, припадък. Затова си струва да намалите броя на клиентите и редовно да наблюдавате и най-малките промени в благосъстоянието..

Възможно е удължаването на ноктите за бременни жени, но само от втория триместър до пътуването до болницата. Допустимо е да се използват както гел, така и акрил, най-важното е да се изберат материали, произведени в САЩ и Европа, тъй като те съдържат по-малко токсични вещества. За да премахнете всички рискове, по време на процедурата трябва да носите маска и да осигурите добра вентилация на помещението. Ако тези условия са изпълнени, можете дори да продължите да изграждате, но в този случай е по-добре да обслужвате по-малко клиенти и да бъдете по-често на открито..

Възможно ли е бременните жени да удължават ноктите си

Специален период в живота на всяка жена е раждането на бебе. Бъдещата майка наистина иска да изглежда, за да отговаря на нейното настроение - красива и весела. Всички процедури в салона обаче безопасни ли са за здравето на мама и бебе??

Много съвременни жени парадират с удължени нокти. И след положителен тест възниква разумен въпрос - възможно ли е да продължите процедурата по време на бременност?

Възможно ли е бременните жени да удължават ноктите си

За това има много приказки и слухове. Някои казват, че процедурата за удължаване е крайно нежелана за бъдещите майки. Казват, че акрилът причинява неописуема вреда на здравето на бебето. И в този случай се препоръчва на бременните жени или да се откажат от натрупването, или да заменят акрилния материал с гел. Основният аргумент е, че при работа с гел няма такова изобилие от токсични изпарения, каквито има в акрила.

Такава хипотеза има право да съществува, тъй като гелът всъщност излъчва по-малко мирис. Случва се обаче, че тялото на някои жени категорично не възприема такъв материал. Така че е невъзможно да се говори за абсолютната безвредност на гела..

Някои митове за забраната за удължаване на ноктите по време на бременност са свързани с факта, че тялото на бъдещата майка може да реагира по нов начин на привидно позната процедура. Факт е, че чувствителността на ноктите се увеличава значително, те стават чупливи и ексфолирани, което значително усложнява работата на майстора на маникюра. Ако бъдещата майка има такива нокти, тогава наистина е нежелателно тя да прави удължаване на ноктите.

Освен това много бъдещи майки отбелязват, че никой не дава гаранции за „бременни“ нокти. И не е изненадващо, тъй като по време на бременност нокътната плочка е прекомерно овлажнена, което пречи на материала да се фиксира здраво и надеждно..

И така, струва ли си или не да правите натрупване и корекция, като сте в „деликатна“ позиция? Няма специални забрани и противопоказания, но е по-добре да се въздържите от процедурата, ако имате:

 • Прекомерно изпотяване;
 • Има алергични реакции към нещо;
 • В ранните етапи се проявява токсикозата;
 • Регистрирани са чести световъртеж и главоболие;
 • Бременността преминава с усложнения.

Ако всичко това го няма, можете да продължите процедурите в салона. По-добре е обаче да предупредите майстора за вашата ситуация. Това ще му позволи да оборудва мястото по подходящ начин. Допълнителна качулка над масата ще помогне да се отървете от неприятна миризма, а капитанът със сигурност ще вземе материала, който е супер надежден и хипоалергенен.

Можете да продължите да изграждате ноктите си до раждането. Преди PDR обаче ноктите трябва да бъдат премахнати, тъй като те могат да надраскат нежната кожа на новороденото бебе..