Може ли бременна жена да рисува ограда с блажна боя?

Въпреки че сега нервните млади дами ще ме обсипват с минуси, не мога да мълча. Или младите жени вече са закърнели до позор, или са много внушими и податливи на влиянието на зомби, не знам. Работил съм на строителна площадка от 35 години, от които 16 години като линеар, т.е. бригадир и бригадир с бояджии, мазачи, заварчици, бетонни работници. И трите ми бременности току-що се случиха през тези 16 години. Преди това не са давали сертификат за лека работа, ако не работите физически, т.е. не сте били освободени от работа, ако въздухът на работното място не е такъв, така че трябва да дишате боя, заваръчни газове и дизелово гориво, когато бременната жена е била. И няма абсолютно никакви последствия нито за децата, нито за мен. Три прекрасни малки деца без никакви здравословни проблеми. Всички са пораснали, научили се, двама вече ми дадоха внуци. Така че, ако искате да нарисувате оградата на открито, боядисайте я, но без фанатизъм. Половин час вдишване на наситени въглеводороди в много ниска концентрация, ясно под ГДК - в крайна сметка, боя на улицата, те няма да донесат значителна вреда на вашето здраве. Само работата с боя за дълго време, поне за смени, и в затворено помещение, където концентрацията на въглеводородните пари ще бъде ясно по-висока от ГДК, може да навреди на здравето на дете и майка. И на улицата изпаренията от боя ще се отдуха от вятъра, особено след като маслената боя не е най-вредната. Пушенето и бутането в обществения транспорт е също толкова вредно, колкото боядисването на ограда. Но ако сте подозрително момиче, тогава е по-добре да не рисувате, лесно може да се влоши от самохипноза.

Маслена живопис и бременност

Наистина искам да бъда като курс по рисуване с калужки художник, искам - почти плача. Но има едно нещо. - боята може просто да се разрежда с ленено масло и обикновено със смес от масло и разтворител... Мисля... Класовете 2 часа в седмицата не са много, от друга страна има група, дори ако използвам само масло, останалото най-вероятно ще се разрежда с разтворител. Или да не си прави труда да седне на прозореца и да си сложи маска. Е, толкова много искам да стигна до този художник. Пишете на кутията, без чехли и ако наистина знаете, няма нужда от негатив и така есен)

Художествени маслени бои и бременност!

Препоръчани публикации

Присъединете се към нашите дискусии!

Трябва да сте потребител, за да публикувате коментар.

Създай профил

Регистрирайте се, за да получите акаунт. Просто е!

Да вляза

Вече е регистриран? Влезте тук.

В момента гледа 0 потребители

Няма потребители, които разглеждат тази страница..

Популярни теми

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 10 часа

Автор: Ksunechka_G
Създаден преди 12 часа

Автор: Мама О
Създаден преди 15 часа

Автор: TusЯ
Създаден преди 11 часа

Автор: Чакащ щъркел
Създаден преди 11 часа

Автор: Adel77
Създаден преди 5 часа

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 12 часа

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 11 часа

Автор: АрияЯ
Създаден преди 6 часа

Автор: Кнатуся
Създаден преди 7 часа

Прегледи на клиники

За сайта

Бързи връзки

 • За сайта
 • Нашите автори
 • Помощ за сайта
 • Реклама

Популярни секции

 • Форум за планиране на бременността
 • Графики на базалната температура
 • Библиотека за репродуктивно здраве
 • Отзиви за клиники за лекари
 • Комуникация в клубове за PDR

Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

Бременност и рисуване

Имам въпрос: възможно ли е бременните жени да рисуват с акрилни бои? Условия: практически липсва вентилация; като разтворител - вода и никакви други помощни средства.

Може би някоя от жените в този форум е имала подобно преживяване? Лекарите недвусмислено казват: „Не, не можете“ - но едва ли знаят какво е акрил. Бих искал да разбера този въпрос.

А бременните жени пишат с масло. Е, предпочитах да се огранича до вредното в такъв отговорен период. И сега детето е малко и рисувам възможно най-скоро с акварели. И вече не за целите на безопасността на здравето, а за целите на скоростта)))

А акрилът според мен е безвреден.

Мога. Пишете безплатно - акрилът не смърди. Вода също. :-))) Да, и всичките му носители са безвредни. Говоря за акрил IMPORT, защото не познавам местните фирми, които го правят и пускат. Прочетете състава на боите - ще разберете всичко наведнъж. И подобен въпрос вече е бил, тук ще намерите много информация. Всичко най-хубаво.

Благодаря ви много за отговорите.

Но липсата на вентилация е лоша, дори и да не пишете нищо!)))

Ходете по-често и късмет!

Е, ако съм запоил по време на бременност, тогава определено можете да пишете с акрил. PS: детето се роди нормално и красиво.

С вентилация, разбира се.

Имах предвид, че за да пиша с акрил или масло, освен това е необходимо с вентилация. Макар че. за акрилна вентилация защо ?! Той не смърди.

Ако не сте алергични, тогава можете да пишете с акрил по време на бременност. Можете също да пишете с масло, ако използвате не разтворител, а ленено масло или подобно, то ще изсъхне само дълго време. Удоволствието от такова писмо е малко. Писах с поливинилацетатна темпера, супер. И каква бременност. Писах с първото масло. И с втория имаше ужасна токсикоза и други бяки, така че не беше преди.

Не, не съм алергичен. Сега реших да не премина на акрил (е, поне ме успокоиха, че е безвреден), но преди това, когато не знаех, че съм бременна, рисувах с маслени бои със смрадливи разтворители и не по-малко вонящ сушител в продължение на 2 седмици. Седя тук сега и се чудя дали това ще повлияе на бебето.
И възникна друг въпрос: има ли разтворител за маслени бои без мирис (английска компания произвежда) и така - вреден ли е? В крайна сметка, ако се замислите, терпентинът, от който е премахната миризмата, все още остава терпентин.

Е, непланираната бременност обикновено не винаги е добра по отношение на всички видове рискове. По принцип много момичета спират да използват козметика, парфюми, боядисват косата си, някои изобщо изключват мозъка си и кърмят до 5-7 години и през цялото това време, като че ли, избягват вредното въздействие на околната среда.

Аз съм алергичен към терпентин, сърбеж по кожата и зачервяване от миризми, но след това преминах към нашия без мирис и всичко мина, от тук стигам до извода, че миризмата е резултат от груби фракции терпентин и след почистване от тях всичко, което остава не е алергично.

Благодаря ти, Игор, за информацията, за мен беше много важно да разбера.

Работих с акрилос и за двете бременности))) всичко е наред. Между другото, синът му вече е на 1,5 години, той лудо обича да рисува (или по-скоро рисува рисунките на мама)))))

По време на бременността написах диплом на тениска. Първо, дипломата е диплома, не можете да не пишете. И второ, толкова ми хареса миризмата на разредител и боя! Боядисахме входа и аз излязох там и усетих тази неприятна миризма на емайл. След бременността всичко изчезна. Детето, слава Богу, се роди здраво и най-важното - лудо обичано.

По време на бременността работех върху моята Даринка. Използвах акрил и аерозоли, също акрил. Рисувах само до стаята, без никакви специални предпазни мерки. И използвах аерозоли на улицата и в респиратор.

Аз също рисувах в масло, но обеми и също в респиратор. Мъжът ми псуваше малко, но аз се чувствах добре и миризмата не ме притесняваше.

Но един от приятелите ми беше страшно измъчван. Първо хвърлих маслото, миришеше много силно и ми беше гадно от миризмата. След това дойде ред на акрила, той също имаше силна миризма за нея. В крайна сметка се оказа, че и тя не може да работи с пастели. Трябваше да правя скици с молив. Но това не е заради цветовете. Просто бременността й протече така..

Така че внимавайте за вашето благополучие.

))) Винаги ме е забавлявала тази концепция - планирана бременност. Добре, не става въпрос за това


и кърмене и също изключване на мозъка към купчината??

По sabzh, акрилните бои са нетоксични. Както и да е, това, което е добро за вас, е добро и за бебето.

И винаги ми се струваше странно, че не можете да предположите, че можете да забременеете от секс без контрацепция)))) Не знам за останалата част от човечеството, но аз например понякога пия алкохол, работя с всякакви токсични материали и, мисля, много неща Правя нещо безполезно за потенциално дете))) Затова е по-добре да се ограничите в тези радости дори преди, отколкото след това))

Деактивиране на mozgoff?))) Хормоналният фон се променя, всякакви страхове и мании могат да преследват, не е задължително, но това се случва. Някои се отнасят към това философски, много започват да се фокусират върху такива неща като - ако си боядисвам косата на всеки 3 месеца, това ще причини непоправима вреда на детето!!

В светлината на такива случаи видях въпрос за акрила, тъй като винаги бях сигурен, че няма нищо общо с токсичността, е, може би авторът пита за всеки случай)))

Основният съвет в случаите на бременност, според мен, може да бъде - не се паникьосвайте и си давайте всякакви големи и малки радости))

Могат ли бременните жени да рисуват стени

Разбира се, най-добре е да не рисувате по време на бременност, за всеки случай. Подобна работа включва излагане на всякакви химикали и не е известно как точно химикалите и разтворителите, съдържащи се в боите, ще повлияят на нероденото дете. Доста трудно е да се определи количеството токсични вещества, генерирани по време на боядисване, които могат да проникнат в тялото на бременна жена през дихателните пътища и кожата, така че е доста трудно да се определи степента на риск за бременни жени.

Много по-безопасно е, ако някой друг поеме бояджийската работа или ако се отложи до раждането на бебето. Но новороденото бебе се нуждае от същите мерки за безопасност като бременната жена. Не може да се остави в прясно боядисана стая, колкото и да искате да настаните детето в спалня, реновирана за раждането му.!

Могат ли бременните жени да рисуват стени? Не се препоръчва да се отлепва боята или да се използва пясъкоструйка по време на бременност. Това се дължи на факта, че боите, дори относително модерни, съдържат значително количество токсични вещества, като олово. Ако боята трябва да се почисти, може да се вдиша оловен прах, което е вредно за майката и детето. За извършване на бояджийски работи е по-добре да наемете специалисти, които ще се справят с тях в отсъствието на бъдещата майка.

Излагане на химикали при бременна жена

Не забравяйте, че излагането на химикали по време на бременност увеличава риска на бебето от развитие на вродени дефекти. Проучването показа, че жените, които редовно са били изложени на разтворители по време на боядисване, когато лакират мебели, ремонтират автомобили, имат голям риск да имат деца с гастрошизис (дефект в развитието, при който коремните органи изпадат поради дефект в предната коремна стена).

Не се притеснявайте, ако бременната жена е трябвало да докосне нещо. Количеството химикали, които влизат в тялото на хората, които редовно вдишват всякакви реактиви, е много по-голямо.

Предпазни мерки за бременни жени при оцветяване

Като цяло е трудно да се определи как боите и разтворителите ще повлияят на бременната жена, ако тя реши да рисува бъдеща детска стая. Най-малкото трябва да се спазват следните предпазни мерки:

 • Не забравяйте да носите вентилирана, одобрена от филтри маска за боя, риза с дълги ръкави, панталони и ръкавици, за да предпазите кожата си.
 • Не пийте и не яжте в района, където се извършват бояджийски работи, за да се избегне контакт на химикали с храни и напитки.
 • Използвайте боя, обозначена с нула или ниско ЛОС.
 • Препоръчително е да ограничите времето на боядисване.

След приключване на работата прозорците трябва да останат отворени, за да изветрят боята и парите на разтворителя. Не мога да спя в ново боядисана стая.

Ако бременната жена има хоби да рисува, работете в добре проветриво помещение, правете редовни почивки, избирайте акрилни или водни бои, но не и маслени.

Бременност и маслени бои

Изпаряване на боите и първите седмици от бременността


*
кандидат
" за мен "
Дневник
Публикации: 7
Регистрация: 06.21.13


зла фея
GW консултант
" за мен "
Дневник
Съобщения: 7438
Регистрация: 25.04.09
Русия

дъщеря 2005г
син 2011
*
Сузер
" за мен "
Дневник
Мнения: 1335
Регистрация: 31.01.12

Катюня 05/05/89
Никитосек 12.02.03
Владусик е внук! 30.07.12
*
потребител
" за мен "
Дневник
Мнения: 3082
Регистрация: 05/11/13

12.07.2012г
12.07.2012г

ООД Боядисах си косата в болницата, когато бях прикован на легло.

авторе, страхотен си, наистина. мисли за толкова много. но колко повече ще бъде.


*
кандидат
" за мен "
Дневник
Публикации: 7
Регистрация: 06.21.13

Отговор на публикацията Benefit от 21 юни 2013 г., 21:50

Ако броите от първия ден на последната менструация, тогава 5 седмици. Моят гинеколог брои от деня на зачеването - 3-4 седмици.
Не бих се притеснявал толкова много, ако не беше реакцията на тялото, това не се е случило при вдишване на околната слуз - кашлица, малко възпалено гърло и това е усещане за парене в гърдите. Ако ми направи това, тогава колко лесно би могло да бъде за ембриона. Боите, лаковете, разтворителите са силна отрова. Но благодаря за подкрепата.

Каква вреда може да причини миризмата на боя по време на бременност??

Човешкият нос възприема миризмата на боя доста поносимо. Тези, които постоянно рисуват нещо, дори развиват навик към него. Но бременната жена вече е отделен разговор. И ако бъдещата майка реши, например, да направи ремонт в детската стая, тогава тя ще трябва да бъде внимателна, защото тази миризма може да бъде опасна. Нека да разберем дали тя може да диша боя или не.

Какво е отравяне?

Когато боята изсъхне, изпаряването на молекули ацетон или друго вещество, поради което има течна консистенция. Дишането на боята е вредно, тъй като именно тези пари имат вредно въздействие върху човешкото тяло. Също така интоксикацията може да бъде разделена на тежка и хронична.

Остър

Наблюдава се в момента, когато човек не само нанася боя, но и вдишва пари. Също така, такава интоксикация може да възникне в резултат на отстраняването му. Не е трудно да се определи интоксикацията по тези симптоми:

 • Човекът започва да го боли и световъртеж, дори има халюцинации. Токсичните вещества навлизат в тялото през дихателните пътища и се пренасят в тялото през артериите. Последният им път е мозъкът. В резултат на такава интоксикация нервната система страда..
 • Наблюдават се изгаряния на очите и дихателната лигавица. Затруднява се дишането и главоболието се влошава.
 • Човек се чувства запушване, започва диария.
 • Пациентът губи съзнание поради липса на кислород.
 • Ако отравянето е твърде силно, то това заплашва анафилактичен шок..

Хронична

Обикновено този вид отравяне се среща при хора, чиято работа е постоянно свързана с бои и лакове. В този случай те изпитват:

 • депресия;
 • слабост на цялото тяло, постоянно чувство на умора.

Вредно ли е да се диша боя за бременни жени?

Известно е, че в боите са различни. Някои са практически без мирис, докато други съдържат разтворители, които миришат силно. В допълнение, летливите видове такива разтворители се считат за опасни, които съдържат толуен, бутанол и тетрахлорид въглерод. Ако бременна жена диша боя, каква вреда причинява на тялото си? В резултат на това бъбреците, черният дроб, кръвта могат да бъдат сериозно увредени. В допълнение, миризмата на боя има неблагоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система..

Ако вдишвате повече разяждащи изпарения, особено по време на бременност, това ще доведе до последващо отравяне..

Видео

Могат ли бременните жени да дишат боя за стени?

 • Защо бергамотът е полезен
 • Как да изпомпате топка

Обикновено акрилни или маслени бои се използват за боядисване на стените. Разбира се, акрилната боя не мирише, но това изобщо не означава, че можете безопасно и без последствия да вдишвате нейните пари. В резултат на това те бързо навлизат в кръвта и след това се пренасят в тялото. След това главата започва да боли, в тялото се усеща слабост..

Какво в този случай може да се случи с плода? Горните симптоми са достатъчни, за да причинят антенатална смърт на плода. В този случай бременната жена се нуждае от спешна медицинска помощ, в противен случай състоянието й само ще се влоши..

Мога ли да дишам боя за под по време на бременност??

Често подът е боядисан с емайли или маслени бои. Що се отнася до маслената боя, тя има много остър мирис, а освен това времето за изсъхване е два дни. Такава боя не ерозира веднага, за това ще трябва да изчакате още няколко дни. Това предполага, че бременната жена задължително трябва да се предпази от тази остра миризма..

Колко вредно е да се диша боя в този случай? При интоксикация кръвното налягане се повишава значително и в този случай кръвта се облича лошо, което може да доведе до опасно кървене и от стомаха, ако жената има язва или гастрит. Също така в този случай съществува риск от прекъсване на бременността. Дори при този резултат се развива чернодробна недостатъчност и жената изпада в кома.

Помощ при отравяне

В случай, че все пак е настъпило отравяне, е необходимо да се извършат редица действия, които могат да осигурят първа помощ.

 1. Първо трябва да изведете човек на чист въздух. Също така е най-добре човекът да изплакне с хладка вода..
 2. Човек трябва да пие много вода, тъй като течността може да прочисти тялото от вредни вещества.
 3. След това човек трябва да легне да си почине.
 4. От лекарствата на жертвата се дава активен въглен и няколко натрошени таблетки. Те дори могат да се смесват с вода. Също така се разрежда във вода Polysorb, която е предназначена за прочистване на организма.

В случай, че състоянието на жертвата е изключително тежко, той е измъчван от повръщане, губи съзнание, е необходимо да се извика линейка. Умерената и висока тежест на отравяне предполага стационарно лечение. Лекарите му правят детокс, обикновено с интравенозни течности. За предотвратяване на кървене при бременни жени им се предписват лекарства, които допринасят за доброто съсирване на кръвта. По-късно лекарите правят ултразвуково сканиране, за да проследят състоянието на плода..

Опасно ли е да се диша боя, ако се планира бременност?

Защо е вредно да се диша боя, ако жената планира да има дете? Това е особено вярно в дните, когато се имплантира самият ембрион, който е в контакт с кръвта на майката. Ако на ранен етап има нарушение на формирането на плода, това застрашава спонтанен аборт.

Възможно ли е да се боядисва косата по време на бременност - мнението на лекарите

Отдавна съществува неизказано правило: не можете да правите оцветяване по време на бременност. Но вярно ли е? Разбираме дали е възможно да се боядисва косата по време на бременност през първия и втория триместър.

Кога можете да промените цвета на косата си - през първия или втория триместър? Споделяме мнението на лекарите.

Възможно ли е да боядисвате косата си по време на бременност

Някои от опасностите за бременността са очевидни, например пушенето и алкохолът. Но какво да кажем за боядисването на косата? Може ли химическата боя да повлияе на развитието на дете и да влоши състоянието на бременната жена? Измисляме как да намалим вредните ефекти.

Възможно ли е да се боядисва косата през първия триместър

Експертите смятат, че е необходимо да се откажат от евтините и твърде вредни бои. Няма много изследвания за бременността и боядисването на косата. Някои резултати показват, че няма от какво да се страхувате. Други препоръчват да се въздържате от процедури за коса. Но повечето лекари казват: ако замените агресивната боя с естествена и направите оцветяване след 1-ви триместър, всичко ще бъде наред.

При условие, разбира се, че се чувствате добре и не сте чувствителни към съставките на боята. Във всеки случай, преди да отидете в салона, препоръчваме да се консултирате със специалист.

Възможно ли е да се боядисва косата през втория триместър

Най-често срещаният съвет е да изчакате до втория триместър, ако искате да промените цвета на косата си по време на бременност. Причината е само една - първият триместър е ключов период в развитието на детето. Към втория триместър основните органи и мускули вече са се развили достатъчно. Така че почти няма риск да повлияем по някакъв начин на здравето на нероденото бебе..

Съвети за оцветяване за бременни жени и момичета

След като разбрахме дали е възможно бременните жени да боядисват косата си с боя, ще ви разкажем повече за безопасното боядисване..

Етерични масла и бременност

Напоследък често получавам поръчки от бременни момичета. И за да не им навредя, изучавам литературата по този въпрос. И това изкопах.

Най-безопасните етерични масла за употреба по време на бременност са цитрусовите плодове, включително бергамот, лимон, лайм, сладък портокал, мандарина, грейпфрут и мандарина. Те имат толкова ниско молекулно тегло, че всички се разсейват във въздуха малко след употреба. Няма противопоказания, предупреждения срещу употребата на тези масла по време на бременност..

Рядко могат да бъдат намерени в списъка с етерични масла, които да се избягват по време на бременност, но само когато ароматерапевтът е предпазлив към всички етерични масла и като цяло избягва използването им по време на бременност. Единственото предупреждение при всички цитрусови етерични масла е, че те могат да бъдат фототоксични, което означава, че могат да увеличат риска от слънчеви изгаряния, когато се използват неразредени. Но тъй като всяко етерично масло не трябва да се използва при концентрация по-висока от 2% за бременни жени, това не застрашава безопасността.

Препоръчително е да използвате етерично масло от грейпфрут за масаж по време на бременност. Това е единственото цитрусово етерично масло, което не е фототоксично, така че дори тази предпазна мярка може да бъде забравена. Те са приповдигнати, успокояващи, стягащи, карат кожата да се чувства чудесно, спомагат за задържане на влага и обикновено са известни като безопасни във всички случаи. Ако трябва да добавите едно етерично масло по време на масаж, тогава грейпфрутът е най-безопасното и универсално масло от всички, които могат да бъдат намерени на пазара..
Обичайни масла, които трябва да се използват с повишено внимание по време на бременност
Еменагогични етерични масла: босилек, семена от моркови, немска и римска лайка, италиански копър, градински градински чай, плодове от хвойна, лавандула, градински майоран, смирна, роза, розмарин, мента.
Безопасни през цялата бременност: бергамот, лимон, лайм, сладък портокал, мандарина, грейпфрут и мандарина.
Избягвайте през първия триместър: палмароза, италиански копър, мента, семена от моркови, индийско орехче, лавр, анасон, канела, градински чай, смирна, хвойна, любимец, римска и немска лайка, кайепут, мента, маточина, майорана, розово масло, розмарин, градински градински чай, ветивер, босилек, риган, черен пипер, сандалово дърво.
Етерични масла, които да избягвате напълно по време на бременност: хвойна, испански градински чай, ангелика, каламус, бучу, горчив пелин, давана, пелин, горчица, чубрица, сироп, жълтеница, кафяво-синьо-бял камфор, хрян, син кипарис, куркума, куркума копър, български здравец, мразовита мента, звезден анасон, хвойново масло, латана, испанска лавандула, обикновена дъвка, босилек, бразилски сасафрас, семена от магданоз, сантолина, сасафрас, вратига, тура, копър, бял равнец, естрагон, кимион, камфор, евкалипт исоп, мента мента, къдрава мента, розмарин, невен.

Бременност и маслени бои

много опасно с химия, рисуване.

О, не! Вредно и опасно е за бебето! Дори когато съседите рисуват нещо, аз си тръгвам да нощувам на друго място.

казват безвредна, акрилна боя

Не е факт, боядисах стените с първото си дете с водоемулсионен акрил, алергичен човек вече 10 години.
Изобщо не рискувайте, дори не трябва да стоите близо при боядисване и особено при бетон. Тялото на всеки е различно, кой ще го носи, кой ще има проблеми по-късно. До живот :(

Сигурни ли сте, че е от рисуването? Адлергията може да бъде причинена от много фактори. И все пак, акрилната боя и боята на водна основа са все още малко различни неща..

Госпожо, няма да споря с вас, но има акрилна водна основа, този тапет обикновено е боядисан и повечето не миришат на нищо. Наследствеността със сигурност изигра роля, но всичко можеше да бъде тласък. Ленолиум, pvc таванни плочки или просто нетъкан тапет. или самият апартамент от KPD.
Всичко, което пишат ECO припис, е да купуват по-добре. Няма по-добро и по-екологично рендосано дърво! Всички тапети, различни от хартиени, изпаряват вредните вещества. Цялото лепило също е вредно, поне за тапета. Преди това стъклената вата се използваше само за подслон на тръби, но сега къщите са обшити с жилищни. Минералната вата е същата, просто трябва да я продадете, така че сега те рекламират като ECO.
Бог спасява човека, който спасява себе си!