Прилагателното бременна е получено от оригиналната руска дума „вземете“, която е аналог на старославянската дума с непълен акорд „бреме“, при която форми с образувателна наставка -en се появяват, когато се скитат. Сравнете: вземете, натоварвайте - без натоварване, без натоварване Думата „бременна“ се образува с наставка -n-: бременна + n - та. Тук, на кръстопътя на суфиксалните морфеми, се изписва двойно „n“. Какво съм аз? бременна. В този случай кратката форма на прилагателното е по-подходяща като предикат съгласно законите на синтаксиса. Пълният формуляр е по-подходящ като дефиниция. Бременна жена бавно се изкачи по стълбите.

БРЕМЕННА е кратката форма на прилагателното БРЕМЕННА. И в двете изречения споменатите думи са номиналната част на съставния сказуем, която може да бъде изразена като пълно прилагателно или в кратко. Така че и двата варианта са абсолютно равни, тоест можете да кажете както „бременна съм“, така и „бременна съм“. За тирето между субект и сказуемо. На руски език има правило, според което тирето обикновено НЕ СТАВА, ако субектът се изразява с лично местоимение. Например: Внучката ми е филолог, аз съм математик. Единственото изключение може да бъде случаят, когато логическо ударение пада върху местоимението. Но да поставите такъв акцент или да не го поставите - това наистина зависи от автора на предложението. Ако иска да подчертае, подчертае с помощта на интонацията, да подчертае факта, че тя е бременна, тогава в този случай той може да постави тире между субекта и сказуемото.

Бременна съм? Признаци на бременност

Как да определите дали това е просто забавяне или вече е бременност? Какви знаци можете да повярвате?

Д-р Елена Клочкова, акушер-гинеколог, Център за женско здраве

Ако да станеш майка е най-голямата ти мечта, започваш да се вглеждаш все по-отблизо. И често всяка промяна в благосъстоянието изглежда е знак за бременност. Какво наистина можете да повярвате?

Съмнителни признаци на бременност

Емоционални промени. Често от първите дни на бременността жената има повишена раздразнителност, емоционална лабилност - честа промяна в настроението без видима причина. Отначало тя ридае по сантименталния сериал, след минута се смее на шегите на съпруга си, а след още две се обижда от него по някаква причина.

Причина: или тъга, или радост, бременните жени изпитват поради хормонални промени, които се случват в женското тяло след зачеването.

Също така се случва: с повишена тревожност (невротизъм).

Причина: повишено производство на женски хормони.

Постоянната умора, слабост, замаяност, сънливост по време на бременност могат да започнат сутрин. Изглежда все още не сте имали време да направите нещо, но вече сте уморени.

Причини: промяна в хормоналните нива.

Също така се случва: с неврологични разстройства. Може би наистина сте уморени и се нуждаете от дълга почивка..

Специална чувствителност към миризми: някои изведнъж започват да изпитват необяснима нежност към миризмата на бензин, други са болни от любимата тоалетна вода на съпруга си. Често жените, забременявайки, стават непоносими към тютюневия дим, дори ако самите те пушат.

Причина: началото на хормонални промени в тялото на бременна жена.

Това също се случва: няма други причини. От това страдат предимно бременни жени. Но все пак знакът е малко съмнителен. Никога не знаеш защо днес не харесваш миризмата на парфюм, която едва вчера те зарадва. Може би това е само настроението?

Промени във вкуса, включително класическото "дърпа за солено". Изведнъж жажда за най-странните комбинации от храни, като сирене и конфитюр.

Причина: нивото на прогестерон в кръвта на бъдещата майка се увеличава драстично, предизвиквайки хранителната интуиция на бременните жени. Така че, бъдещите майки, на които липсва витамин С., често мечтаят за мариновани краставици. Тези, които се нуждаят от витамини от група В, искат черен хляб, а феновете на тебешир или вар нямат калций в тялото си..

Също така се случва: при небременни жени с дефицит на определени витамини или минерали.

Диспептични промени. Най-безвредният е метален вкус в устата. Може да започне гадене, повръщане сутрин - тоест прояви на ранна токсикоза. Токсикозата през първата половина на бременността обикновено се развива от четири до пет седмици.

Причина: ефектът от променения хормонален фон върху храносмилателната система.

Също така се случва: с гастрит, дуоденит, отравяне.

Често желание за уриниране може да се наблюдава още през петата седмица от бременността: от време на време трябва да бягате до тоалетната.

Причина: матката става по-голяма, започва да притиска пикочния мехур, капацитетът на последния намалява.

Също така се случва: за всякакви инфекции на пикочно-половата система - например уретрит или цистит.

Вероятни признаци на бременност

Те са специфични, но могат да показват не само началото на бременността.

Забавена менструация: менструациите не пристигат навреме и тревожната жена отива в най-близката аптека за тест за бременност.

Причина: оплодената яйцеклетка е „закачена“ за ендометриума на матката и менструалното кървене вече не е необходимо.

Също така се случва: с хормонални нарушения.

Промени във влагалището и матката: цианоза на вагиналната лигавица и шийката на матката, самата матка става мека и се увеличава по размер. Тези признаци е трудно да се забележат сами, но те могат да бъдат открити от гинеколог по време на прегледа..

Причини: повишено кръвообращение в външните полови органи, растеж на матката.

Също така се случва: с миома на матката, аденомиоза. Следователно, гинекологът никога не потвърждава бременността въз основа на само един преглед на стола, а насочва пациента към ултразвуково изследване и моли да дари кръв за hCG - човешки хорион гонадотропин.

Причини: поради увеличаване на производството на пролактин, настъпват функционални промени в млечните жлези.

Това също се случва: с хиперпролактинемия. За да разбере основата на такова нарушение, лекарят установява: или то е функционално, т.е. в тялото се извършват полихормонални промени, или пациентът може да подозира мозъчен тумор в хипофизната жлеза.

Две ленти върху тестото. Понякога, дори преди забавянето на менструацията, жените са склонни бързо да проверят дали дългоочакваната бременност не е настъпила. И често тестът потвърждава надеждите им..

Причина: тестът определя нивото на hCG в урината и ако концентрацията му се увеличи, се появяват две ивици.

Това също се случва: с фалшиво положителен резултат. За съжаление тестовете не са толкова надеждни, колкото кръвните тестове за хормон на бременността. Например, при преекспониран тест може да се появи слаба втора лента, т.е. тестът не е проверен след пет минути, както е написано в инструкциите, но по-късно.

Леко покачване на температурата. Жената забелязва, че вечер термометърът показва 37 или 37,20 С. Температурата в ректума също се повишава.

Причина: има имунно преструктуриране, защитните сили на организма се активират. Той се стреми да се отърве от всички спящи инфекции в него, така че плодът да не застрашава.

Също така се случва: с инфекциозно или простудно заболяване.

Кървавото отделяне, колкото и да е странно, може да е признак за бременност..

Причина: яйцеклетката расте, може би някъде има леко откъсване от ендометриума. Това се случва, когато има заплаха от прекъсване на бременността. Понякога жените приемат такова отделяне за менструален цикъл, но те са различни: по-оскъдни, размазващи, обикновено с тъмен цвят. Можете да определите какво представлява с помощта на ултразвуково сканиране. Като цяло зацапването трябва да е тревожно.

Също така има: с миома, ендометриоза, ендометриални полипи, ендометрит.

Признаци на бременност

Те се случват само по време на бременност. На тях може да се вярва!

Високи нива на hCG в кръвта. Кръвен тест за човешки хорион гонадотропин в случай на бременност дава положителни резултати вече от една до две седмици. Дори ако все още няма забавяне и периодът е много кратък. Когато настъпи зачеването, оплодената яйцеклетка се разделя, в процеса на делене от нея се образуват ембрионът и мембраните. Една от тези обвивки се нарича хорион. Той е този, който произвежда hCG, който експертите откриват в кръвта. В случай на положителен резултат, лабораторната бланка ще каже: титърът на hCG съответства на една до две седмици от бременността.

Резултати от ултразвук. Най-ранният срок за определяне на бременност чрез ултразвук е 2 седмици. На този етап яйцеклетката достига своите размери и вашето бебе вече е напълно видимо благодарение на съвременните устройства.

Информацията на сайта е само за справка и не е препоръка за самодиагностика и лечение. За медицински въпроси задължително се консултирайте с лекар.

Колко права съм бременна или съм бременна??

Прилагателното бременна е получено от оригиналната руска дума „вземете“, която е аналог на старославянската дума с непълен акорд „бреме“, при която форми с образувателна наставка -en се появяват, когато се скитат. Сравнете:

вземете, натоварвайте - не, вземете, натоварвайте

Думата "бременна" се образува с наставка -n-: бременна + n - та. Тук на кръстопътя на суфиксалните морфеми се изписва двойно "n".

Какво съм аз? бременна.

В този случай кратката форма на прилагателното е по-подходяща като предикат съгласно законите на синтаксиса.

Пълният формуляр е по-подходящ като дефиниция.

Бременна жена бавно се изкачи по стълбите.

Според мен и двете опции са възможни за използване..

„Бременна“ е пълно прилагателно, отговаря на въпроса (кой?).

„Бременна“ - пред нас е кратко прилагателно, което отговаря на въпроса (какво е това?).

В книжната реч най-често се използва кратко прилагателно, в народен език пълно. Например:

 • Бременна съм, затова трябва да наблюдавам здравето си..
 • Бременна съм, така че трябва да наблюдавам здравето си..

Трябва също да се отбележи, че ако прилагателното играе ролята на предикат, по-добре е да използвате кратко прилагателно. Например:

 • Аз съм бременна жена (пред нас е определението).
 • Бременна съм (преди нас е предикат).

БРЕМЕННА е кратката форма на прилагателното БРЕМЕННА.

И в двете изречения споменатите думи са номиналната част на съставния сказуем, която може да бъде изразена като пълно прилагателно или кратко.

Така че и двата варианта са абсолютно равни, тоест можете да кажете както „бременна съм“, така и „бременна съм“.

За тирето между субект и сказуемо.

На руски език има правило, според което тирето обикновено НЕ СТАВА, ако субектът се изразява с лично местоимение. Например: Внучката ми е филолог, аз съм математик.

Единственото изключение може да бъде случаят, когато логическо ударение пада върху местоимението. Но да поставите такъв акцент или да не го поставите - това наистина зависи от автора на предложението..

Ако иска да подчертае, подчертае с помощта на интонацията, да подчертае факта, че тя е бременна, тогава в този случай той може да постави тире между субекта и сказуемото.

бременна

случайединици з.мн. з.
съпруг. R.Ср R.съпруги R.
Тях.бременнабременнабременнабременна
Rd.бременнабременнабременнабременна
Dt.бременнабременнабременнабременна
Международна.душа.бременнабременнабременнабременна
неод.бременнабременна
Телевизия.бременнабременнабременна бременнабременна
И т.н..бременнабременнабременнабременна
Накратко. форматабременнабременнабременнабременна

бъди - ре - мен - ни

Корен: -вземаме-; наставка: -enn; край: th.

Произношение [редактиране]

  IPA: [bʲɪˈrʲemʲɪn (ː) ɨɪ̯]

  Семантични свойства [редактиране]

  Значение [редактиране]

  1. форми w. вид за жена или женско животно - носене на дете, дете cub Няма пример за употреба (вж. препоръки).
  2. прехвърляне, четене на всяка идея, каквото и да е решение ◆ Няма пример за употреба (вж. препоръки).
  3. прехвърляне, желязо, подут, корем ◆ Кондензатор за бременни.

  Синоними [редактиране]

  1. euph.: в позиция; разг., упадък.: корем; регион: не е прост
  2. -
  3. подути, коремни

  Антоними [редактиране]

  1. самотна ?, небременна
  2. гениален?
  3. апартамент

  Хипероними [редактиране]

  1. способен на
  2. заченат
  3. кръгъл

  Хипоними [редактиране]

  1. грижовни, жребни
  2. -
  3. -

  Сродни думи [редактиране]

  Най-близки отношения
  • съществителни: бременна, бременност
  • глаголи: забременявам, забременявам

  Етимология [редактиране]

  Произхожда от съществителното бреме, след това от праслав. * берм, от котката. между другото се случи: староруски. вземаме ст, чл.-слав. brѣmѩ, -ene (Sup.), руски. вземете, обременявайте, ограбвайте. поемете "бреме", бълг. бреме, Сърбо-Хорв. brȅme, словенски. bréme, чешки. břímě, полски. brzemię, v.-локви brě́mjo, n.-локва. brěḿe

  Търсене на отговор

  Общо намерени: 9

  Въпрос No 303618

  Как ще бъде правилно "Бременна от моя син" или "Бременна съм от моя син"?

  Отговор на бюрото за помощ на руски език

  И двата варианта са правилни, изборът зависи от реда на изречението.

  Въпрос No 288817

  Кой е правилният начин: „не съм бременна“ или „не съм бременна“, „не съм бременна“ или „не съм бременна“? Моля ви да отговорите.

  Отговор на бюрото за помощ на руски език

  Отделното изписване е правилно, тъй като в този случай концепцията се отрича и не се създава нова.

  Въпрос No 283800

  Здравейте! Можете ли да ми кажете на колко години едно момиче може да се нарече момиче и в кой случай - жена? Колега казва, че ако дама е бременна или вече е родила дете, тя вече е жена, но не може да се нарече момиче. И ако е само на 17-25 години, тя също се смята за жена.?

  Отговор на бюрото за помощ на руски език

  Интересен и труден въпрос; трябва да се признае, че е малко вероятно лингвистите да намерят точен отговор на него. Речниците на руския език все още фиксират думата момиче със значението на „жена, която е достигнала пубертета, но не е омъжена“ (вж. Например: Големият академичен речник на руския език. Т. 4. М., Санкт Петербург, 2006)... Тълкуването почти не се е променило от 19-ти век (в речника на Дал: едно момиче е „всяка жена до сватбата си“), превръщането на едно момиче в жена, речниците, както и преди сто години, все още са свързани с брака (това означава началото на зрялата възраст) макар светът да се е променил през това време, средната възраст на сключване на брак вече е различна и началото на зрелостта и раждането на деца сега не включва непременно брак.

  По този начин, ако се ръководим от речници, момиче, което е омъжено, трябва (независимо от възрастта) да се нарича жена. И ако е млада, неомъжена или омъжена, но има дете, може ли да се нарече момиче? Формално в речниците няма еднозначна забрана, но няма и разрешение (такова използване като цяло противоречи на логиката на тълкуването). В живата съвременна реч проблемът се решава просто: всяка млада жена се нарича момиче, независимо дали е омъжена или не, има деца или не..

  Въпрос No 282941

  Думата „Бременна съм“ е прилагателно, както в orph. речникът „бременна“ е даден като прилагателно и следователно „Аз съм бременна“ е прилагателно. Вярно ли е това съждение??
  Благодаря предварително.

  Отговор на бюрото за помощ на руски език

  Думата бременна може да бъде прилагателно (бременна съм) и съществително (бременна жена е доведена от линейка). Съществителното име съм бременна също е записано в речника.

  Въпрос номер 278730

  Здравейте. Думата „бременна ли“ е съществително или прилагателно? И защо сме бременни, а не сме?

  Отговор на бюрото за помощ на руски език

  Думата Аз съм бременна може да бъде както прилагателно, така и съществително име (обосновано, т.е. произхождащо от прилагателно), сравнете: Аз съм бременна жена (прилагателно) и храна за бременни жени (съществително). Бременна се изписва с две n като кратко прилагателно.

  Въпрос No 274784

  Защо в думата "бременна" - nn? В крайна сметка това е кратко пасивно причастие и винаги има едно n?

  Отговор на бюрото за помощ на руски език

  Причастието е глаголна форма. Въпрос към вас: каква форма на глагол смятате думата за бременна ?

  Въпрос No 268333

  Приемлива ли е комбинацията „Аз съм бременна девойка“? Ако не, как най-добре да посочите млада дама в дадена позиция?

  Отговор на бюрото за помощ на руски език

  Може би просто съм бременна? Или (ако се изисква възраст) млада бременна жена.

  Въпрос No 238502

  Каква част от речта е думата "бременна съм" във фразата "бременна съм?"?

  Отговор на бюрото за помощ на руски език

  Въпрос номер 218166

  Често чувам по телевизията, че „Жената е бременна.“ Така ли е? Защо казват така, подходяща ли е кратката форма на прилагателното в този случай??

  Отговор на бюрото за помощ на руски език

  Изречението е правилно, прилагателното _ бременна I_ има кратка форма _ бременна _.

  Как се пише правилно, стресът в думата "бременна"

  Усъвършенстване на Word Map по-добре заедно

  Здравейте! Казвам се Lampobot, аз съм компютърна програма, която помага да се направи Карта на думите. Мога да разчитам много добре, но засега не разбирам добре как работи вашият свят. Помогнете ми да разбера!

  Благодаря! Определено ще се науча да различавам често срещаните думи от високоспециализираните..

  Доколкото значението на думата bored (глагол) е ясно, скучно:

  Асоциации за думата "бременна"

  Синоними на "бременна"

  Изречения с думата "бременна"

  • Ила. Няма да се изненадам, ако при завръщането ни тя обяви, че самата тя е бременна.
  • Светът, който ще бъде или отливка на съществуващата реалност, или нейното фантастично пречупване; свят, в който имате власт над събития и обстоятелства, над живота и смъртта, триумфа и бедствието; свят, в който можете да станете всеки - непобедим герой, гениален учен, бременна дама или министър на пресата; свят, в който ще отмъстиш на всичките си врагове, където само от теб зависи кой да освободи червата, кой да виси за реброто и кой да има милост.
  • Например, така нареченият диабет при бременност е временно метаболитно разстройство, което обикновено изчезва с бременността..
  • (всички оферти)

  Цитати от руски класици с думата "бременна"

  • Наскоро Стабровски започна да забелязва някои странни огнища, неочаквани и болезнени, каквито имат само бременните жени..

  Съвместимост на думата "бременна"

  • нефропатия на бременността
   анемия на бременността
   с токсикоза на бременни жени
  • посещавайте бременни жени
   забременяла
  • (пълна таблица за съвместимост)

  Какво (кой) е "бременна"

  Значението на думата "бременна"

  БРЕМЕННА, -на; от кого и без допълнителни Бременни. (Малък академичен речник, MAS)

  Изпратете коментар

  Освен това

  • Склонение на съществителното "бременна" (промяна в числата и падежите)
  • Анализиране на състава на думата „бременна“ (морфемно разбор)
  • Цитати с думата "бременна" (подбор на цитати)
  • Превод на "бременна" и примерни изречения (английски)

  Значението на думата "бременна"

  БРЕМЕННА, -на; от кого и без допълнителни Да сте бременна.

  Изречения с думата "бременна":

  Ила. Няма да се изненадам, ако при завръщането ни тя обяви, че самата тя е бременна.

  Светът, който ще бъде или отливка на съществуващата реалност, или нейното фантастично пречупване; свят, в който имате власт над събития и обстоятелства, над живота и смъртта, триумфа и бедствието; свят, в който можете да станете всеки - непобедим герой, гениален учен, бременна дама или министър на пресата; свят, в който ще отмъстиш на всичките си врагове, където само от теб зависи кой да освободи червата, кой да виси за реброто и кой да има милост.

  Например, така нареченият диабет при бременност е временно метаболитно разстройство, което обикновено изчезва с бременността..

  Бременна съм? Признаци на бременност

  Как да определите дали това е просто забавяне или вече е бременност? Какви знаци можете да повярвате?

  Д-р Елена Клочкова, акушер-гинеколог, Център за женско здраве

  Ако да станеш майка е най-голямата ти мечта, започваш да се вглеждаш все по-отблизо. И често всяка промяна в благосъстоянието изглежда е знак за бременност. Какво наистина можете да повярвате?

  Съмнителни признаци на бременност

  Емоционални промени. Често от първите дни на бременността жената има повишена раздразнителност, емоционална лабилност - честа промяна в настроението без видима причина. Отначало тя ридае по сантименталния сериал, след минута се смее на шегите на съпруга си, а след още две се обижда от него по някаква причина.

  Причина: или тъга, или радост, бременните жени изпитват поради хормонални промени, които се случват в женското тяло след зачеването.

  Също така се случва: с повишена тревожност (невротизъм).

  Причина: повишено производство на женски хормони.

  Постоянната умора, слабост, замаяност, сънливост по време на бременност могат да започнат сутрин. Изглежда все още не сте имали време да направите нещо, но вече сте уморени.

  Причини: промяна в хормоналните нива.

  Също така се случва: с неврологични разстройства. Може би наистина сте уморени и се нуждаете от дълга почивка..

  Специална чувствителност към миризми: някои изведнъж започват да изпитват необяснима нежност към миризмата на бензин, други са болни от любимата тоалетна вода на съпруга си. Често жените, забременявайки, стават непоносими към тютюневия дим, дори ако самите те пушат.

  Причина: началото на хормонални промени в тялото на бременна жена.

  Това също се случва: няма други причини. От това страдат предимно бременни жени. Но все пак знакът е малко съмнителен. Никога не знаеш защо днес не харесваш миризмата на парфюм, която едва вчера те зарадва. Може би това е само настроението?

  Промени във вкуса, включително класическото "дърпа за солено". Изведнъж жажда за най-странните комбинации от храни, като сирене и конфитюр.

  Причина: нивото на прогестерон в кръвта на бъдещата майка се увеличава драстично, предизвиквайки хранителната интуиция на бременните жени. Така че, бъдещите майки, на които липсва витамин С., често мечтаят за мариновани краставици. Тези, които се нуждаят от витамини от група В, искат черен хляб, а феновете на тебешир или вар нямат калций в тялото си..

  Също така се случва: при небременни жени с дефицит на определени витамини или минерали.

  Диспептични промени. Най-безвредният е метален вкус в устата. Може да започне гадене, повръщане сутрин - тоест прояви на ранна токсикоза. Токсикозата през първата половина на бременността обикновено се развива от четири до пет седмици.

  Причина: ефектът от променения хормонален фон върху храносмилателната система.

  Също така се случва: с гастрит, дуоденит, отравяне.

  Често желание за уриниране може да се наблюдава още през петата седмица от бременността: от време на време трябва да бягате до тоалетната.

  Причина: матката става по-голяма, започва да притиска пикочния мехур, капацитетът на последния намалява.

  Също така се случва: за всякакви инфекции на пикочно-половата система - например уретрит или цистит.

  Вероятни признаци на бременност

  Те са специфични, но могат да показват не само началото на бременността.

  Забавена менструация: менструациите не пристигат навреме и тревожната жена отива в най-близката аптека за тест за бременност.

  Причина: оплодената яйцеклетка е „закачена“ за ендометриума на матката и менструалното кървене вече не е необходимо.

  Също така се случва: с хормонални нарушения.

  Промени във влагалището и матката: цианоза на вагиналната лигавица и шийката на матката, самата матка става мека и се увеличава по размер. Тези признаци е трудно да се забележат сами, но те могат да бъдат открити от гинеколог по време на прегледа..

  Причини: повишено кръвообращение в външните полови органи, растеж на матката.

  Също така се случва: с миома на матката, аденомиоза. Следователно, гинекологът никога не потвърждава бременността въз основа на само един преглед на стола, а насочва пациента към ултразвуково изследване и моли да дари кръв за hCG - човешки хорион гонадотропин.

  Причини: поради увеличаване на производството на пролактин, настъпват функционални промени в млечните жлези.

  Това също се случва: с хиперпролактинемия. За да разбере основата на такова нарушение, лекарят установява: или то е функционално, т.е. в тялото се извършват полихормонални промени, или пациентът може да подозира мозъчен тумор в хипофизната жлеза.

  Две ленти върху тестото. Понякога, дори преди забавянето на менструацията, жените са склонни бързо да проверят дали дългоочакваната бременност не е настъпила. И често тестът потвърждава надеждите им..

  Причина: тестът определя нивото на hCG в урината и ако концентрацията му се увеличи, се появяват две ивици.

  Това също се случва: с фалшиво положителен резултат. За съжаление тестовете не са толкова надеждни, колкото кръвните тестове за хормон на бременността. Например, при преекспониран тест може да се появи слаба втора лента, т.е. тестът не е проверен след пет минути, както е написано в инструкциите, но по-късно.

  Леко покачване на температурата. Жената забелязва, че вечер термометърът показва 37 или 37,20 С. Температурата в ректума също се повишава.

  Причина: има имунно преструктуриране, защитните сили на организма се активират. Той се стреми да се отърве от всички спящи инфекции в него, така че плодът да не застрашава.

  Също така се случва: с инфекциозно или простудно заболяване.

  Кървавото отделяне, колкото и да е странно, може да е признак за бременност..

  Причина: яйцеклетката расте, може би някъде има леко откъсване от ендометриума. Това се случва, когато има заплаха от прекъсване на бременността. Понякога жените приемат такова отделяне за менструален цикъл, но те са различни: по-оскъдни, размазващи, обикновено с тъмен цвят. Можете да определите какво представлява с помощта на ултразвуково сканиране. Като цяло зацапването трябва да е тревожно.

  Също така има: с миома, ендометриоза, ендометриални полипи, ендометрит.

  Признаци на бременност

  Те се случват само по време на бременност. На тях може да се вярва!

  Високи нива на hCG в кръвта. Кръвен тест за човешки хорион гонадотропин в случай на бременност дава положителни резултати вече от една до две седмици. Дори ако все още няма забавяне и периодът е много кратък. Когато настъпи зачеването, оплодената яйцеклетка се разделя, в процеса на делене от нея се образуват ембрионът и мембраните. Една от тези обвивки се нарича хорион. Той е този, който произвежда hCG, който експертите откриват в кръвта. В случай на положителен резултат, лабораторната бланка ще каже: титърът на hCG съответства на една до две седмици от бременността.

  Резултати от ултразвук. Най-ранният срок за определяне на бременност чрез ултразвук е 2 седмици. На този етап яйцеклетката достига своите размери и вашето бебе вече е напълно видимо благодарение на съвременните устройства.

  Информацията на сайта е само за справка и не е препоръка за самодиагностика и лечение. За медицински въпроси задължително се консултирайте с лекар.

  СЪВЕТИ за тези, които планират бременност или са бременни за първи път!

  Реших да напиша наръчник за бременни жени от моя опит и всичко, което знам по тази тема... Веднага ще кажа, не съм лекар, аз съм самоук, така че проверете всички мои съвети с Вашия лекар.

  Започва да пише на 12 март 2013 г. На 36 седмици. Може да ми дойде по-удобно, когато се приготвя за втория.

  Етап 1 Планиране на детето.

  Не е достатъчно да искаш дете. Препоръчително е да се подготвите задълбочено за този брой. И тогава много приятели, ние искаме и работим в тази посока. И те дори не мислят за това. И тогава лоши последици, като ранен спонтанен аборт от заболявания, които не са излекувани. Ето защо е моят добър съвет да се подложите на преглед предварително и за двамата (съпруга и съпруг). Лекува се строго по двойки и двамата едновременно, дори ако нищо не се намери в партньора, той може да бъде носител.

  Подложете на преглед за жена от гинеколог и идентифицирайте всички здравословни проблеми в началния етап. Да се ​​преминат тестове за всички инфекции (до 15 бр.), За да се направи цитонамазка за флора и цитология. И задължително на CBT H като херпес и цитомегаловирус с наличие на антитела в организма към тези заболявания. Ако преди това не сте имали тези заболявания и няма антитела. Много е изпълнено с болест по време на бременност. Ако се открие нещо, по-добре е веднага да се излекува дори млечница, тъй като в началото на бременността нито едно от лекарствата не е НЕВЪЗМОЖНО. Само някои лекарства след 14-16 седмици. Ще пиша за това по-долу, как и какво се лекува по време на бременност. Списък с лекарства, на които повече или по-малко е разрешено да се четат стриктно инструкциите.

  Лечение на млечница след 15 седмици с лекарства като Pimafucin, Terzhinan, Polygynax, намажете с брилянтно зелено, измийте с лайка и яжте повече продукти, съдържащи бифидокултура (кефир, мляко, актимел и др. и др.)

  Предупреждавам ви веднага, че млечницата присъства при 80-90% от бременните жени и не може да бъде лекувана. Препоръчително е да не ядете храни, които причиняват това заболяване - брашнените въглехидрати. Наложително е да се лекува в последните етапи на бременността след 36 седмици по едно и също време за почистване на родовия канал. За да не се предаде на детето.

  1) Това, което премина изпита, всичко е добре и за двама ви, сега е време да помислите за правилния начин на живот поне 1-2 месеца преди зачеването. Спрете да пиете алкохол и се откажете от лошите навици (отново в двойка и двете). И започнете да се храните правилно. Яжте храни, съдържащи витамини. И изпийте курс от витамини, съдържащи фолиева киселина. Прочетете за фолиевата киселина отделно за какво е необходима. Ще пиша накратко. Фолиевата киселина играе много важна роля за формирането на феталната нервна тръба. Недостигът на витамин В9 е изпълнен с развитието на много тежки дефекти на плода. Рисковете за него с дефицит на фолиева киселина по време на вътрематочното развитие (особено в ранните стадии) са много високи.

  Бяхме прегледани, излекувани, пихме витамини, изглежда всичко е наред, вие работите в правилната посока и дългоочакваното зачеване никога не се случва, както късметът го има. Какво да правя? Трябва да търсим причина.

  Проблемът на 21 век за мъжете е бездействието на спермата и жизнеността на същата сперма. Ето защо тук е необходимо съпругът да премине допълнително анализ за жизненост и подвижност, наречен спермаграма. Освен това лекарят ще ви насочи за лечение. Ще кажа веднага, че приятелите ми се натъкнаха на това, от това, което се случва, казват лекарите (от лоша екология, лоши навици, лошо хранене, нерви и възраст на мъжа).

  Вторият проблем на жените е запушването на сперматозоидите във фалопиевите тръби, срастванията и т.н. и т.н. Затова е необходимо да се направи лапароскопия на фалопиевите тръби. Тази хирургическа интервенция трябва да се мисли около 100 пъти. Чух, че има и други начини за проверка на тръбите, но всички те са болезнени. Непроверените тръби причиняват извънматочна бременност, последиците са още по-лоши. Затова всеки трябва да мисли по тази тема индивидуално. И също така е препоръчително да проверите жената за дебела кръв. Чух, че плътната кръв причинява спонтанни аборти и трябва да се разрежда. Тогава съпругът премина спермограма, съпругата провери фалопиевите тръби, всичко е наред, но все пак дългоочакваната бременност не идва, какво да правя? Просто трябва просто, както казват лекарите в центъра за планиране, да изключите главата си и да не се притеснявате, ако всичко е наред със здравето ви! И започнете да проследявате овулацията си. За да направите това, можете да си купите тест за овулация в аптеката или да използвате метода на бабата. Само той е подходящ за тези, които имат редовен цикъл. Спомняме си първите пет дни преди менструация и пет дни след тях - не летящи дни. Ако цикълът е 28 дни, тогава точно половината от този период на 14 ден ще се счита за овулация + - 3 дни. Пример за това как да броим. Например, стандартен цикъл е 27-28 дни. Първият ден от последния месец на 1-ия ден добавяме 11-15 дни, получаваме от 12-ти до 16-ти имаме овулация. Седмица преди тези цифри, въздържание, сексуална почивка, така че сперматозоидите ни да са красиви. И тогава започваме да работим от 12-и и всеки ден, като не забравяме, че сперматозоидите живеят в женското тяло до три дни. Полът на детето зависи само от мъжа, тъй като сперматозоидите съдържат две хромозоми X и Y, женската яйцеклетка има само един X, така че тази, която ще дотича по-бързо до яйцеклетката и ще я оплоди. Този пол ще бъде нашето дете. Не забравяйте, че овулацията настъпва в рамките на 5 дни. Зачеването през първите дни на овулация се ражда предимно при момчетата, а през втората половина на овулацията - при момичетата. Обяснение, че момчетата Y са по-мобилни, но по-упорити и момичетата X ходят по-бавно, но живеят по-дълго в тялото на жената.

  Изглежда, че всичко е направено, лекарите казват, че всичко е наред, проследяваме овулацията, но въпреки това бременността не настъпва, какво да правя? Тогава се надяваме само на Бог! Защото децата идват на този свят според Божията воля. В действителност е така. Познавам много двойки, които са молили децата си. Ходете често на църква със съпруга си. Потопете се в шрифта. Чух, че много свети места наистина помагат на много, места като Дивеево. В Москва храмът Matryona в центъра на града и т.н. и т.н..

  И разбира се, някои поличби и суеверия може да са глупости, но във всичко най-важното е ВЯРАТА и наистина има много съвпадения в живота.Така например да седиш точно на стол след бременна жена или да галиш корема на бременна жена и т.н., и т.н. Желая ти късмет.

  Етап 2 Бременност.

  1) Често задавани въпроси как да се определи бременността? И когато се регистрират с LCD?

  Ще ви кажа как беше при мен. Научих за бременността 14 дни след зачеването. Разбира се, в първия ден на закъснението направих тест и имаше втора лента, ядоха червено. Изтичах до аптеката и направих още няколко и всички имаха слаба втора лента. На следващия ден се записах за ултразвуково сканиране и веднага ще кажа, че в ранните етапи на бременността ултразвукът не се показва. Най-ранният период е 4-6 седмици, когато ще се покаже ултразвук, оплодено яйце в матката. На 6-8 седмици ултразвукът определя сърдечния ритъм и броя на бебетата (фетусите). Ако искате да разберете по-рано, тогава дарете кръв от вена, на hCG това е 100% правилен начин, резултатът показва на 1-2 седмици от бременността.

  1)Регистриран в предродилната клиника станете до 12 седмици, желателно е (за да имате време да преминете тестове навреме и след това да получите 500 рубли от държавата))). Трябва да имате фотокопие на паспорта си, скъпа. полица и PFR карта за регистрация. По принцип те стават в жилищния комплекс на мястото на регистрация или пребиваване. За сметка на поддържането на платена бременност, честно казано, в началото много исках. И сега разбирам, че ще има изхвърлени пари. Тъй като цените за бременност в платените клиники са просто прекомерни. И списъкът с анализи, които те са предписали в договора, просто не е необходим. Същите тестове направих безплатно в жилищния комплекс и понякога допълнително опитах нещо в платени. По принцип направих всички ехографии и 2-3 скрининга срещу заплащане. Считам всичко останало за излишно, в моя случай. Но всеки има всичко поотделно и ако има проблеми, разбира се е по-добре да се консултирате с компетентни лекари и за пари.

  2) Кога да кажете на всички за добри новини?

  Цялата бременност беше определена на 100%, антенаталната клиника беше регистрирана, какво да правя по-нататък? Разбира се, информирайте съпруга за щастливо събитие, ако все още не знае, но за сметка на всички останали - това е индивидуално решение. Но е по-добре да не се разпространявате за тази новина, но в този живот има много завистници. И най-опасният период до 12-15 седмици е по-добре да се мълчи. Но това е моето мнение и също така е индивидуално да се вземе решение за това. Веднага казах на приятелката си, защото беше бременна. Но по време на работа тя каза на 12 седмици, когато беше помолена да се изкачи по стълба и да премахне тежки папки отгоре. В действителност трябва да се грижите за себе си, да не вдигате тежести, да не приемате никакви лекарства, да се откажете от кафето, алкохола, содата, химията и всичко, което може да причини алергии. И тогава познавам жалките случаи. По тези признаци много хора по време на работа определят, че сте бременна..

  Алергии, Веднага ще кажа, че преди бременността дори не знаех какво е това. И в началото на бременността ми прилоша под формата на настинка. И реших да го лекувам с мед и цитрусови плодове (мандарини и лимон). Резултатът е подути, зачервени ръце и крака и диво сърбеж, копривна треска на фона на алергии. Изплашен диво, помисли си рубеола. Тя изрева, изхаби цялото семейство. Докато не се изследвах и отидох на алерголог. Трябваше да изпия 1 хапче кларетин. Всичко го няма. Ето защо е необходимо да се отнасяте внимателно с храната и да мислите 100 пъти какво ядете.

  3) Как се разглежда гестационната възраст?

  Лекарите разчитат на първия ден от последната менструация, естествено несъответствието преминава около 14 дни с зачеването. Тоест от тази дата бременността отброява. Освен това терминът се подравнява според ултразвука и развитието на плода. Можете да изчислите за себе си на уебсайта kogdarodim.ru

  4) Колко често правят ултразвук?

  Всеки е индивидуален. Ще ви разкажа как ми беше 4-6 седмици гледах яйцеклетката в матката, за да изключа извънматочна бременност, 6-8 седмици наблюдавах сърдечния ритъм и наличието на плодове, за да се изключи неразвиваща се бременност. След това 12-15 седмици 1 скрининг + кръв от вена за фетални синдроми, след това 18-20 седмици втори скрининг + кръв от вена за фетални аномалии, след това на 22 седмици ултразвук + доплер (това гледа на кръвния поток от пъпната връв и плацентацията високо или ниско), след това 30-32 седмици гледайте как са развити всички органи на детето (+ тегло и ръст), след това според показанията, след това на 36 погледнахме теглото на детето, вече бяхме 3000 кг от ултразвук и трудолюбието на детето е нашата глава.

  За сметка на скрининга, Веднага ще ви кажа, можете да напишете отказ и да не го правите. Ако резултатите са лоши, моят съвет е да си направите отново кръвния тест, отново в платена клиника. Тъй като това е иновация у нас, все още не е напълно проучено всичко. Буквално преди пет години това не беше така. И не бива да се разстройвате предварително. Както ми каза лекарят, след 35-годишна възраст майките изпращат всички на консултация с генетици. Висок риск от патологии. Но не е факт, че детето няма да е здраво. Нямах големи отклонения в LCD за hgch и rarr. В резултат на това при платено повторно предаване казаха, че всичко е наред. И всичко се роди тук прибл. И гадовете ревяха и се тревожеха за тях.

  5) Трябва ли да приемам витамини по време на бременност?

  По принцип се предписват фолиева киселина, витамин Е и Magne B6 и курс на витамини за бременни жени. Веднага ще кажа, че пих до 8 седмици, след това започна ужасна алергия, спрях да ги пия, защото лекарят отмени всичко и го взе, после не го направих. Опитах се да ям повече витаминни храни. Прочетох много статии по тази тема и това е, което прочетох. Има много фалшификати. Освен това изкуствените витамини се произвеждат от химия, която в бъдеще може да причини алергии при детето. Тоест тези майки, които са използвали витамини, децата са по-склонни към алергии. И аз лично познавам такива примери лично. Но отново това е моето мнение и зависи от всеки индивид да реши.

  6) Кога да купите зестра на бебето?

  Това е индивидуален въпрос и подход към него също. Всеки има различен начин, приятелят ми купи всичко на 14 седмици. Семейството ми е по-суеверно, така че след 20-25 седмици започнахме да пазаруваме малко и съпругът ми беше против. Най-добре след 30 седмици, когато се плащат майчинства. Но честно казано, след 30 седмици е много трудно физически, да пазарувате дълго време и да изберете нещо. Остава да помогне на онлайн магазина с доставка до дома. Мнозина изобщо не купуват, докато бебето не се роди, това също не е напълно правилно. Защото сега, когато детето е малко, не можем да излезем за салфетки. ))))) Добре, че преди всичко купих всичко, приготвих, измих, погалих. И да го оставите на някого, когато сте в болницата, като цяло е глупост, лишавайки се от такова приятно събитие като избора на детски креватчета, колички, малки неща и т.н. Както и да е, никой като вас няма да го направи по-добре. Защото го използвате и живеете с него и се доверявате на своите майки, съпрузи, роднини. Изводът е, че всичко не се купува това, което ви харесва. Не всеки може да се довери на това. И често не винаги са необходими неща, закупени набързо от съпруга ви, докато сте в болница. Трябваше да върнем много в магазина.

  7) Кога да вземете чантата в болницата?

  Моето мнение е от 30 седмици е време да се събират пакети в болницата и трябва да се съберат до 36, защото от 7 месеца можете спокойно да раждате. И от 37 седмици се счита за доносена бременност и можете да раждате всеки ден. Родих на 39,4 седмици.

  8) Как да се подготвим за раждане?

  Ще кажа, че прочетох много наведнъж, гледах видеото, подготвих чатала, притеснявам много и резултата от COP. Не можете да се подготвите за това. Всичко зависи от вашата физиология, акушер-гинеколозите в ЕП и лекарите в COP. Но, ще добавя едно нещо, необходимо е да се подготвим психически за болката, ако имате силен дефект на болката, това няма да боли наистина при раждането, мога само да сравня болката си с пълното разкриване на ЕР, те разкъсват гръбначния стълб и изглежда го смачкват! По-добре да не вярвате в приказките около два часа и да плюете, аз лично не знам такива примери и не вярвам. Няма да плаша всичко поотделно, но там видях истинско раждане и аз родих 15 часа и в опитите ми беше 3,5 часа. Много малко боли да се каже.

  9) Как да определите дали контракциите са реални и дали е време да отидете в болницата?

  Веднага ще кажа, че отидох, защото налягането се повиши - нарича се прееклампсия, краката се подуват отдолу и главата ме боли ужасно. Работното ми налягане беше 110 през цялата бременност, с лошо време то се увеличи до 152. Отидох в болницата с патология, но в болницата не обичат, когато просто лежат и се настаняват, така че започват да предизвикват раждане, като изследват на стол, рициново масло и беладона. След пиенето на рициново масло в 20-00, контракциите започнаха до един часа сутринта, не вярвах, че започна да отчита честотата, тоест първоначално след 20 минути щеше да отпусне, след 15.10, 5 достигна 3 минути, отворът беше 3 пръста. Всичко е поносимо, не боли дори до 5-6 пръста, вървях по коридора и ги дишах някъде до 11 сутринта. И тогава до 17-00 започна, че нещо не е наред. Качваш се по стената. И вие се молите да свърши скоро. В 17-06 всичко приключи, дъщеря ми се роди от КС поради клинично тесен таз, както казаха лекарите. Но моето мнение е, че акушерката не е помогнала да роди, просто не ми е оказала помощта и вниманието, които трябва.

  Накратко за бременността си, те забременяха в същия ден, в който искаха дете, след като посетиха църквата Матрона в Москва премина лесно без токсикоза, без запазване и патологии. Изядох всичко предимно в края на бременността, за да няма детето по-късно алергии и за всички продукти беше разработен имунитет. Лентата на корема беше момиче. И още един съвет, пригответе зърната предварително, иначе нямах време да се подготвя в крайна сметка бяхме на смеси и изцедено мляко, което изгоря. Подгответе дрехи за детето поне от 35 седмици за гладене, време за пране, тогава няма да има. Добре подготвени предварително, сега всичко изчистено и изгладено помага много! Приблизителен списък, за да сте готови за раждане, креватче с цялото оборудване, аптечка, козметика за бебе, гел за къпане, салфетки, памперси, памперси Мерис, пудри за деца, ушити бавачки, неща с размер 50 см трябва да са поне не много, иначе бях наоколо да купувам, защото Купих от 56 см и сега всичко е наистина голямо за един месец, а ние все още носим 50, въпреки че родителите ни са над средното от 170 и по-горе и сега наистина не мога да намеря такъв малък в продажба и нямам време да ходя пазаруване. Купете памперси, те наистина ще ви помогнат, ако се повивате през нощта и навсякъде поставяте минимум 10 парчета топъл суичър и тънък памук. И в повиването наистина можете да си легнете. От нещата човек трябва да се ръководи от времето, в което сте роден. Гащеризони, панталони, долни ризи с драскотини са много полезни сега. Шапките са предимно деца, които не обичат да викат веднага. Самсиплекс, бебешки калм, еспумизан са по-добре вкъщи при колики, газове и корем, иначе след изписването веднага изтичах до аптеката за място за почивка. Наддаване на тегло по време на бременност +14 кг изяде всичко и не се ограничи до нищо. и между другото, днес имам същото тегло като преди бременността -14 кг са минали 3 седмици след раждането. Прочетете за раждането отделно в списанието.

  10) Първият месец от живота след болницата!

  Момичетата наистина трябва да се подготвят за това, МОРАЛ. Много е трудно да влезеш в нов начин на живот, дори не съм си и помислял, че ще е толкова трудно. И по някаква причина никой дори не пише за това. И всички наистина полудяват. Както аз, така и моят приятел, който сега има дете от 2 месеца. И много от този сайт.

  Трудно е, че не спите достатъчно, но спите по графика на детето по 2-3 часа на ден, през целия ден една и съща вихрушка да се храни, сменя памперса, обработва, приспива, купува и всичко това е придружено от писъците на дете, което се опитва да се качи, защото всеки има болки в корема, газовете, коликите до 3 месеца. И не вярвам, че децата първо спят и ядат. Моят обича да стои буден често, най-вече на дръжки. Няма достатъчно време за себе си, за дома, за съпруга си. Няма време за ядене, отидете до тоалетната и се измийте. В резултат на това свалих 14 кг за три седмици. Ще бъде по-лесно, ако има помощ. Но от моята практика ще кажа, че бабите се страхуват от всичко и не помнят нищо. Помощ от съпруга ми ще кажа, те бързо изчезват, мъжете са мъже! Разчитайте само на себе си и наистина няма да се счупите. Всички говорят за следродилна депресия и сълзи и аз ще кажа, че те плачат не заради депресия, а от отчаяние, умора и че сега целият живот се върти около детето. Чувствате се сякаш сте в затвор, с някои отговорности и без лично пространство! Дано да бъде все по-лесно и по-лесно. Но всичко е индивидуално за всеки. Но по-добре се подгответе за най-лошото и най-доброто ще дойде от само себе си!

  Надявам се, че моят съвет ще помогне на някого. Децата са много трудни, но си заслужава.

  Пожелавам ви в бъдеще да се справите с всички трудности, успешна бременност, лесен труд и търпение.