Когато жената носи дете, нейната фигура естествено се променя и възниква въпросът - възможно ли е да се възстановят предишните форми след раждането на бебето. Този проблем може да бъде решен чрез упражнения във фитнес залата, но докато тялото се възстанови от раждането, не се препоръчва силна физическа активност. На помощ ще дойде превръзка след раждането. Важно е обаче да се разбере, че той не може да замести физическите упражнения, защото това е временна мярка..

Какво е

Превръзката след раждането е специален аксесоар, който представлява моделираща дреха, способна да поддържа коремните мускули не само за козметични, но и за медицински цели. Употребата има редица положителни ефекти:

 • поддържа мускулите;
 • възстановява мускулната еластичност;
 • облекчава стреса върху гръбначния стълб;
 • намалява дискомфорта в гърба;
 • фиксира конци след цезарово сечение.

Не всички експерти смятат за препоръчително да носите скоби след раждането. Някои го смятат за безполезен аксесоар, докато други са убедени в негативното му въздействие. Трябва да се консултирате с Вашия лекар относно необходимостта да носите продукта..

Сортове

Тъй като този продукт се поставя веднага след раждането на бебето, препоръчително е бъдещата майка да се запознае със сортовете превръзки след раждането по време на бременност. В последните седмици на раждане на дете, жената, като правило, вече знае как ще роди - ще се извърши естествено раждане или цезарово сечение. Това е важна точка, според която се избира продукт..

Универсален

Продуктът може да се носи преди и след раждането. Носи се с тясна част напред по време на бременност. По този начин се поддържа голям корем, като по този начин се облекчава стресът на гръбначния стълб. След раждането на бебето лентата се облича с широката част напред, за да се стегне коремната кухина. Това универсално свойство е това, което го прави популярен..

Гащи

Тази опция е по-подходяща за млади майки след цезарово сечение. Превръзката е подобна на безшевните бикини, така че е удобна в първите дни след раждането. Той стяга корема и помага за бързото свиване на матката. Той има висока талия и еластична вложка в перитонеалната област.

Материалът, който се използва при шиене на този продукт, е възможно най-плътен и еластичен, което осигурява оптимална компресия. Някои модели имат регулируеми ребра за закопчаване и втвърдяване. За удобство при посещението на тоалетната, в долната част има закопчалка. Този модел има минус - продуктът се нуждае от често пране..

Превръзка бермуди

Това е удължен модел гащи. Такъв корсет е пришит от компресионна тъкан, чрез която можете да стегнете матката, коремните мускули, да предотвратите стрии и целулит в седалището, бедрата. Превръзката не се вижда под горното облекло, тъй като е направена според принципа на коригиращото бельо. Минус - нуждае се от често измиване.

Колан за колан

Бедреният колан е широка лента от еластичен материал, широк приблизително 30 см. Предната част е тясна, задната е по-широка. Продуктът е снабден със закопчалки, които просто регулират изтеглящата сила. Препоръчва се след естествено раждане - привлича корема и поддържа гърба добре. Много е важно естественото отделяне, което се наблюдава в първите дни след раждането, да излезе свободно - корсетът изобщо не пречи на този процес. Но има и минус - някои модели, когато се носят, се забелязват под дрехите и също се изместват над желаното ниво.

Бандажна пола

Това също е широка еластична лента с куки или велкро. Но за разлика от превръзката на талията, корсет-полата не се набръчква при движение и не се издига нагоре. Не се забелязва под дрехите, стяга добре стомаха, кръста и ханша.

Бинт корсет

Продуктът е с висока талия, а също така е снабден с кости, специални вложки за фиксиране и велкро ленти. Осигурява равномерна компресия на корема, гръбначния стълб, бедрата и седалището.

Кога да се използва

Раждането е различно за всички жени. Някои правят цезарово сечение, други раждат сами. Някой има външни (вътрешни) шевове, а други не. Следователно носенето на превръзка е индивидуален въпрос, изискващ консултация със специалист..

Показано е носенето на колан на кръста:

 • След цезарово сечение. Шевовете след раждането изискват жената да е в покой. Но просто да лежиш и бездействаш с дете на ръце е доста трудно. За да се намали напрежението върху шевовете, се препоръчва да се използва превръзка.
 • Проблеми с гръбначния стълб. Препоръчително е да носите превръзка след раждането, за да поддържате гърба си в правилната позиция. При болки в лумбалната област носенето на колан не е просто препоръка, а необходимост.
 • Силно разтягане на кожата. За да се предотврати увисването на корема след раждането, се препоръчва да го стегнете, но в същото време е необходимо да се уверите, че няма противопоказания.

Кога да не се използва

Понякога лекарите забраняват носенето на превръзка след раждането. Противопоказанията са както следва:

 • шевове на перинеума (стягащият продукт нарушава кръвообращението, в резултат на което те ще се излекуват дълго време, възможно е възпалението им);
 • подуване, причинено от бъбречни проблеми;
 • заболявания на стомашно-чревния тракт;
 • кожни заболявания;
 • алергия към тъкани.

Носенето на превръзка в тези случаи може да навреди на здравето на жената..

Как да изберем

Изборът на превръзка след раждането е много важен момент. Първо, продуктът трябва да бъде изпробван преди покупката. Ще трябва да го носите повече от един ден и ако причинява дискомфорт, няма да е полезно.

Най-добре е да изберете корсет, който е изработен от висококачествени, хигроскопични и естествени материали, в противен случай жената може да развие алергична реакция. Продуктите, изработени от естествени тъкани, позволяват на въздуха да преминава добре, което означава, че носенето им ще бъде удобно. Да, такива модели са по-скъпи, но не можете да спестите от здравето на млада майка.

Особено внимание трябва да се обърне на закопчалките - те не трябва да драскат или разтриват кожата.

Използването на скоба след раждането след друга жена е силно обезкуражено. Първо, не е хигиенично, и второ, по време на носене вече се е разтегнало, следователно няма да приляга добре на тялото.

Как да го облека

Препоръчва се носенето на превръзка след раждането веднага след раждането или на следващия ден. Опцията за използване е разрешена по-късно - след изписване от болничния дом.

Помислете как да поставите превръзката правилно:

 • По-удобно е да го обличате в легнало положение, особено в ранните дни. Трябва да легнете по гръб и да изчакате малко, докато всички вътрешни органи заемат желаното положение.
 • Трябва да се отпуснете и да вдишвате и издишвате няколко пъти..
 • Универсалната превръзка се поставя с широката страна напред, бикините-корсети се поставят по такъв начин, че вложката да не е твърде висока и не твърде ниска, продуктът под формата на колан трябва да мине под корема отпред и отзад по горната част на задните части.
 • Освен това силата на опън се регулира - корсетът не трябва да стяга твърде много вътрешните органи и още повече да нарушава кръвния поток. Докато лежите, е необходимо да проверите дали дланта преминава между превръзката и кожата.
 • След като коланът на кръста е облечен и закопчан, се препоръчва да ставате бавно, за да не провокирате слабост, замаяност.

Ако продуктът се носи правилно, жената не трябва да го усеща.

За да получите максимална полза от носенето на превръзка, трябва правилно да се грижите за нея - можете да я измиете в топла или студена вода, но не можете да я гладите с ютия, в противен случай тя ще загуби всичките си полезни свойства.

Възможно ли е да се спи с превръзка

Можете да носите колан не повече от 12 часа на ден, докато на всеки половин час трябва да го сваляте и да правите 15-минутна почивка. Това е необходимо за нормализиране на кръвообращението и предотвратяване на негативните последици от носенето на продукт за отслабване. Когато жената легне да си почине, корсетът трябва да бъде премахнат, спането в него е строго забранено..

Колко да носите след раждането

На въпроса колко да носите превръзка след раждането, само лекар ще даде еднозначен отговор във всеки отделен случай. Всяко тяло се възстановява по различен начин след раждането, така че времето за носене варира от 6 до 8 седмици. Но никой не може да каже със сигурност кога матката ще се свие до желания размер и колко бързо коремните мускули ще върнат тонуса си. Не трябва обаче да носите корсет след раждането повече от 2 месеца. Това е достатъчно време за свиване на матката и стягане на кожата, по-нататъшното носене на превръзката ще бъде безполезно.

След цезарово сечение се препоръчва да го носите, докато шевовете не заздравеят. След това натоварването на коремната кухина вече няма да бъде опасно. Тук по отношение на времето всичко също е индивидуално, но обикновено за заздравяване на шевовете са достатъчни 4 седмици..

Превръзката след раждането е ефективно средство за възстановяване на мускулния тонус, кожата, свиване на матката, заздравяване на следоперативни конци за първи път след раждането. Но, така че носенето му да е само полезно, те вземат предвид не само противопоказанията и правилата за носене на продукта, но и качеството и неговия размер. При спазване на всички важни точки, младата майка ще изпитва само положителни емоции от носенето на продукт за отслабване след раждането.

Как да изберем и да носим скоба след раждането

Какво е

Устройството прилича на еластичен широк колан с удебелена вложка на стомаха.

Превръзка след раждането помага за коригиране на фигурата.

Превръзката след раждането не е просто облекло. Той изпълнява важни функции:

 • не позволява на мускулите на коремната стена да се разминават в страни;
 • насърчава свиването на матката;
 • не позволява на тазовите органи да се спускат;
 • води до мускулен тонус;
 • облекчава болките в гърба, от които младите майки често се оплакват;
 • намалява натоварването на гръбначния стълб.

Превръзка се изисква в следните случаи:

 • ако раждането е станало чрез цезарово сечение;
 • има заболявания на гърба при майката;
 • след естествено раждане болките в корема не изчезват дълго време;
 • образувани стрии;
 • стомахът е много увиснал;
 • има нисък тонус на мускулите на коремната стена;
 • диастаза на ректусните мускули на коремната стена на всеки етап.

Има ситуации, в които носенето на превръзка е забранено или не се препоръчва:

 • всякакви заболявания на стомашно-чревния тракт;
 • наличието на шевове в перинеума;
 • бъбречни заболявания и тежки отоци;
 • кожни патологии.

Всички тези нюанси трябва да бъдат обсъдени с лекаря, преди да си купите превръзка, така че разходите ви да не са напразни.

Кога мога да нося

Ако няма противопоказания, еластичният колан може да се използва веднага след раждането на детето. След раждането скоро ще им бъде позволено да вземат душ, да се преоблекат в чисто бельо, дрехи, да закопчат колан и да започнат майчинските си задължения.

Вашата медицинска сестра или медицински специалист ще ви посъветва как да го носите, за да избегнете вреда. Те могат да бъдат помолени да препоръчат този или онзи модел..

Какво да избера

На рафтовете на магазините има огромен асортимент от подобни продукти. За да не се объркате при избора, предлагаме да сравните най-популярните опции:

Следродилна еластична талия. Ширината е 15-30 сантиметра. Пришити от естествени материи. Предимства на продукта:

 • бързо стяга кожата и коремните мускули;
 • поддържа гръбнака добре;
 • лесно се регулира с крепежни елементи;
 • лесно се облича и сваля;
 • бюджетни разходи;
 • облечете бельо;
 • много модели.

От минусите може да се отбележи следното:

 • видими под прилепнали дрехи;
 • дежурства и пързалки през деня;
 • фигурата и нейните недостатъци не са скрити.

Бинт гащи. Прилича на редовно бельо с висока талия, покриващо пъпа. В корема има плътни вложки. Някои модели имат допълнителни крепежни елементи отпред. Предимства на продукта:

 • крие се добре под дрехите;
 • изглажда недостатъците на фигурата;
 • поддържа добре;
 • има бюджетни и скъпи опции;
 • голямо разнообразие от.
 • не са хигиенични, тъй като се носят на голо тяло;
 • не е подходящ за първите седмици след раждането;
 • създава неудобство при посещение на тоалетната.

Бандажи, шорти и поли могат да бъдат направени в същия стил. Те се спускат отдолу, достигайки линията на коляното. Ако бедрата са най-проблемната област, тази опция е идеална..

Универсален. Много хора започват да носят този колан дори на етапа на бременността. След раждането на бебето коланът се обръща и се носи от другата страна. Предимства на продукта:

 • спестяване на пари;
 • поддържа добре гръбначния стълб и намалява натиска върху кръста;
 • помага за премахване на стомаха;
 • хигиенни.
 • дори моделът да пасва идеално по време на бременност, никой не може да гарантира, че ще седи добре дори и след това;
 • бързо се износва;
 • може да се деформира.

Пристигайки в магазина, опитайте всички налични опции. Опитайте се да седнете в тях, да се разхождате, само така ще разберете какво точно се вписва. Моля, свържете се с вашия дилър за помощ. Добрият специалист знае всичко за своя продукт и ще ви помогне да направите правилния избор.

Лекарят ще ви каже как да носите превръзка.

Как да изберем правилния

Обърнете специално внимание на избора на превръзката. Зависи колко удобно ще бъде да го носите в бъдеще и дали ще постигнете желания ефект..

 1. Преди да купите, посетете лекар и попитайте за съвет.
 2. Чуждото мнение не трябва да става решаващо, всеки има различни фигури и предпочитания. Ако нещо подхожда на приятеля ви, това изобщо не означава, че ще ви е удобно..
 3. Купувайте продукта само в специализирани магазини или аптеки.
 4. Превръзката има срок на годност. С течение на времето се разтяга, губи формата си и полезните си качества. Не купувайте употребяван продукт.
 5. Измерете талията и бедрата си, преди да отидете в магазина, така ще бъде по-лесно да намерите модел.
 6. Препоръчително е да закупите бинт гащи с един размер по-голям от вашия.
 7. Прочетете внимателно етикета и прочетете от какво е направен продуктът. Материалът трябва да е естествен, абсорбиращ, дишащ.
 8. Многостепенните крепежни елементи са голям плюс. Те помагат да се постави всяка превръзка точно на фигурата.
 9. Шевовете трябва да са меки. Когато се носят, те не трябва да търкат или да създават неудобства.

Ако Вашият лекар няма ясни препоръки, можете спокойно да изберете продукта, който Ви харесва. По този начин се придържайте към горните правила..

Инструкциите ви казват как да поставите превръзката.

Колко да носите

Превръзката стяга талията, като по този начин нарушава кръвообращението. Не се препоръчва да го носите постоянно. Общото време на ден не трябва да надвишава 12 часа. На всеки три часа трябва да свалите колана си и да направите почивка за 30 минути.

Не можете да лежите в превръзка. Свалете го преди хранене. В противен случай можете да нарушите функционирането на храносмилателната система..

Носете превръзката максимум шест седмици. По това време мускулите вече се възстановяват, стомахът си тръгва и фигурата придобива нормален вид.

Ако все още не сте доволни от нещо, най-доброто решение е да отслабнете, да преминете към здравословна диета и да спортувате. Във всеки случай ще трябва да се сбогувате с бельото за отслабване..

Не можете да спите с оформянето на бельо. Кръвта застоява, спира да снабдява вътрешните органи с кислород и хранителни вещества в необходимия обем. Това се отразява негативно на тяхната работа и благосъстояние. Може да започнат проблеми с храносмилането, главоболие, изтръпване на краката.

Ако сте избрали правилния колан, това ще помогне да направите тялото по-тънко и да коригирате някои недостатъци..

Превръзката след раждането е особено показана след цезарово сечение.

Как да се облека

Ако ви е неудобно да носите превръзка, възниква дискомфорт - това означава, че или сте го взели неправилно, или не сте го закрепили правилно..

Предлагаме ви да се запознаете с универсалните инструкции:

 1. Прочетете внимателно инструкциите. Трябва да е в опаковката.
 2. Почти всички модели трябва да се носят легнали. В това положение всички вътрешни органи заемат местата си, лумбалната област се отпуска. Всичко това има благоприятен ефект върху вашето благосъстояние през целия ден. Легнете на леглото, отпуснете се, поемете дълбоко въздух и издишайте, повдигнете бедрата и започнете да се обличате.
 3. Лента за превръзка и универсално обличане, докато стоите.
 4. Трябва да се чувствате комфортно. Ако се появи болка, извадете продукта и го направете отново.
 5. Регулирайте напрежението. Коремът и вътрешните органи не трябва да се прищипват, в противен случай притока на кръв ще бъде нарушен. Докато лежите, залепете ръката си под плата. Дланта ви трябва лесно да минава между нея и тялото..
 6. Ако по време на носене са възникнали неприятни усещания, коланът трябва да бъде свален. Ако болката продължава след известно време, консултирайте се с лекар.
 7. Бъдете особено внимателни със себе си след цезарово сечение. Превръзката се поставя по същия начин, докато лежите. Това трябва да се прави много внимателно, бавно се движи отдолу нагоре. Регулирайте внимателно напрежението. Не гонете ясни форми. Пресата ще се нормализира своевременно. Ако прекалено затегнете продукта, шевовете могат да се разпаднат..

До този момент няма консенсус относно необходимостта от превръзка и дали тя е полезна. Лекарите спорят за това със силни аргументи за и против. Това нещо със сигурност е необходимо за някои усложнения: разминаване на мускулите, пролапс на матката. Продуктът помага за тонизиране на мускулите, облекчава болката. Ако всичко е наред и се тревожи само леко увиснал стомах, тогава трябва добре да помислите, преди да облечете колана.

Превръзката не е просто облекло или аксесоар. Целта му е да помогне на тялото да отскочи и да коригира недостатъците на фигурата. В преследването на идеални форми, не забравяйте за здравето. Грешният модел или размер може да причини сериозна вреда. Преди да купите, консултирайте се с Вашия лекар, прочетете правилата. Не носете продукта постоянно, правете почивки. За да изглеждате добре, трябва да се храните правилно и да се упражнявате много. Този начин на живот е най-подходящ за млада майка..

Колко дълго да носите скоба след раждането?

Колко дълго да носите скоба след раждането?

Коланът след раждането спомага за по-бързото възстановяване на тялото. Той поддържа мускулите на матката и корема, повишава мускулния тонус, а също така намалява натиска върху гръбначния стълб. В резултат на носенето на такъв продукт болката в областта на гърба значително се облекчава и умората на краката изчезва..

Няма категорични съвети колко да носите скоба след раждането. Специфични препоръки трябва да даде лекарят, под чийто надзор е майката. Средният живот на такъв продукт е от 3 седмици до шест месеца. Освен това някои жени могат да се справят без колан за подкрепа, но като цяло няма да е излишно..

Кога да започнете да носите?

Времето за започване на използването на колана след раждането се определя индивидуално за всяка жена. Някои майки се съветват да носят поддържаща лента в рамките на няколко часа след края на раждането, други само след една седмица. Само лекар може да даде точни препоръки, разчитайки на общото благосъстояние, физиологичното състояние и как е протичал процесът на раждането.

Когато носите превръзката, е изключително важно да поддържате естествената циркулация. Следователно не трябва да носите такива устройства повече от 12 часа. И дори в този период от време е необходимо да сваляте колана за около 40 минути на всеки 3 часа. Тази обща препоръка трябва да се спазва за всички видове продукти..

Необходимо ли е след естествено раждане?

В много случаи се препоръчват превръзки за жени, които са имали кесарево сечение. Във всички други ситуации обаче няма забрана да се носят влачащи се неща. Напротив, тя ще бъде полезна за ускорено възстановяване на фигурата, както и за разтоварване на гръбначния стълб..

По този начин естественото раждане не е пречка за носенето на превръзка. Противопоказания за употребата му са само следните ситуации:

 • Наличието на шевове в областта на перинеума - стягащият колан ще допринесе за нарушено кръвообращение, което ще удължи периода на зарастване на шевовете.
 • Появата на оток - като правило се появява с бъбречни заболявания, а след това лентата, напротив, ще изстиска подутите зони.

Във всеки случай трябва да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате стягащи устройства след раждането..

След раждането много жени използват ортопедични продукти, които са предназначени да улеснят първите седмици и след това да се върнат към предишните си форми. За максимална полза обаче е важно да знаете как да поставите вашата скоба след раждането. Също така трябва да можете да облечете и носите този аксесоар правилно..

Как да изберем скоба след раждането

След раждането на бебето жените, дори в идеална физическа форма, не могат да се предпазят от проблема с раздутия корем. Премахването на телесните мазнини не е лесна задача. За да се улесни и ускори процесът на възстановяване на предишните пропорции на фигурата, ще ви помогне превръзка след раждането.

Как да изберем правилния следродилен колан?

Неправилно подбраната превръзка може да причини много проблеми на жената. Вместо да изпълнява своите полезни функции за подобряване на мускулния тонус, неподходящият корсет може да натовари тазовите кости и да увреди долната част на корема. За да избегнете подобни грешки, преди да купите, трябва да обърнете внимание на следните елементи:

За правилния подбор на ортопедичната подложка е важно първо да се измери обемът на талията и ханша. Производителите обикновено предоставят таблица с размери, където можете да изберете правилния вариант..

Коланите за талия от висок клас са изработени от еластични материи на основата на естествени влакна (памук, микрофибър, еластан). Естествените материали перфектно абсорбират водата и позволяват на кожата да диша. Няма да има голяма работа, ако се предпочитат синтетичните тъкани. Коланите от такива влакна също така надеждно фиксират положението на корема и премахват излишната влага.

Преди да закупите продукт след раждането, трябва да обърнете внимание на вида на закрепващите елементи. Многостепенните закопчалки оптимално регулират ширината на колана въз основа на промените в обема на тялото. Това позволява на превръзката да приляга по-добре в лумбалната област..

Без специална нужда не е нужно да приемате ортопедична подложка, която вече се използва от други хора. Дори да са много добри познати, в чиято чистота можете да бъдете сигурни. Факт е, че с течение на времето полезните свойства на устройството изчезват - те губят еластичност и вече не носят предишния ефект.

Модели на колани

Има три основни вида стягащи превръзки след раждането:

1. Комбиниран (универсален) колан. Подходящ както преди, така и след раждането на бебето. Това е най-достъпната опция. След раждането този тип продукти се носят с широката страна към стомаха, а тясната страна към гърба..

 • спестява пари, добре, трябва да закупите два продукта наведнъж;
 • повишено ниво на хигиена;
 • ефективно изпълнява функциите си: благодарение на високата част на гърба, коремът е повдигнат, а кръста - гръбнакът е поддържан, няма натиск върху долната част на гърба.
 • има възможност коланът да изглежда неудобен след раждането, дори ако продуктът пасва идеално по време на бременност;
 • при честа употреба корсетът се износва бързо, някои момичета отбелязват, че коланът им не е „издържал“ до раждането;
 • може да се деформира;
 • плъзга надолу.

2. Корсетни бикини. С помощта на такъв продукт се отстраняват излишните слоеве по тялото, а по бедрата има прояви на трапчинки и подутини.

 • перфектно коригира параметрите на талията, ханша, задните части;
 • можете да изберете модели от много различен ценови сегмент - от бюджетни опции до премиум;
 • голям избор от продукти;
 • не се търкаля (ако е правилно избран);
 • изглежда ефектно под всякакви дрехи.
 • трудно се дърпа в първите дни след бременността;
 • на голо тяло се поставя превръзка, което е нехигиенично;
 • неудобно е да посетите тоалетната и гинекологичния кабинет (в случай, че по-долу не са предвидени специални скрепителни елементи);
 • ако продуктът е неправилно избран, няма да е възможно да се коригира моделът.

3. Бинт лента. Този продукт, с помощта на специални велкро, надеждно покрива и стяга корема.

 • служи като ефективна опора за гръбначния стълб;
 • лесно се приспособява към фигурата с велкро закопчалки;
 • лесно се облича, лесно се сваля;
 • висока хигиена;
 • широка гама от модели.
 • елементите на колана се виждат под прилепнали дрехи;
 • по време на движение често се търкаля в долната част на гърба;
 • не коригира фигурните недостатъци.

Съвременните производители на ортопедични продукти всяка година подобряват моделите за оформяне на корсети. Млада майка, в зависимост от нейните вкусове, може свободно да си купи следродово устройство, което напълно ще съответства на нейните физиологични характеристики..

Как се поставя скоба след раждането

След раждането е важно всяка жена да изглежда красива и да се чувства максимално комфортно в тялото си. За това може да помогне специален корсет за отслабване, който след няколко седмици употреба ще помогне да се възстанови предишната му форма дори след претърпяна трудна операция. Как да носите скоба след раждането? След това ще подчертаем този проблем..

Как да носите превръзка след раждане

За да получите желания ефект от използването на ортопедичен продукт, е важно да следвате няколко правила. Следването на тези инструкции ще повлияе на крайния резултат..

Ние изброяваме седем основни препоръки, които всяка жена трябва да знае след раждането..

 • Не носете медицинска подложка веднага след хранене. Трябва да изчакате един до два часа, докато храната се усвои. Тази мярка може също да предотврати неправилно функциониране на стомаха и червата..
 • Лекарите съветват да не се яде храна, докато носите превръзката. Стягащият агент вече притиска коремната кухина и тазовите кости и по време на хранене този процес може да се влоши и да доведе до механично пренапрежение на тази зона.
 • Всяко устройство след раждането трябва да бъде опънато, докато лежите с леко повдигнати бедрата. Преди това е важно всички вътрешни органи да се приведат в нормалното им положение..
 • За да изключи припадъка, младата майка трябва да стане без резки движения.
 • Докато лежите, трябва да проверите колко естествено са фиксирани всички части на колана. Важно е стягането след раждането да не оказва натиск върху корема и да не пречи на кръвообращението..
 • Превръзката трябва да се поставя само след предварителна консултация с гинеколога. Някои жени могат да използват колана веднага след раждането, докато други ще трябва да изчакат още няколко дни..
 • Времето за носене на ортопедичен корсет не трябва да надвишава ограничението от 12 часа.

Период на използване на колана

Времето за носене на медицински продукт за всяка майка е чисто индивидуално. Това се дължи на факта, че всеки човек има свои собствени характеристики на развитието на мускулната тъкан. Има жени, които се нуждаят от един месец редовно носене на превръзка, за да се отърват от гънките в кръста и да върнат тялото в норма. Други, от друга страна, носят корсет след раждането в продължение на много месеци. Това важи особено за родилките след изкуствено стимулиране на раждането или спешно цезарово сечение. Препоръчва се да носят ортопедичната подложка в продължение на два до три месеца.

Как и колко да носите превръзка след раждане: видове и препоръки

По време на бременността много жени се притесняват дали могат да възстановят фигурата си след раждането. Обикновено устройство ще помогне за решаването на възникналите проблеми - превръзка след раждането.

Какво е

Какво трябва да се направи, за да се възстанови корема след раждането? Бандажът ви позволява бързо да върнете фигурата си. Аксесоарът е еластична моделираща дреха, която поддържа мускулите на матката и корема не само за медицински, но и за козметични цели. Превръзката има много свойства. Такъв продукт:

 • възстановява мускулния тонус;
 • фиксира конци след цезарово сечение;
 • премахва товара от гръбначния стълб;
 • намалява болката в гърба;
 • нормализира стомаха;
 • поддържа мускулите.

На въпроса дали се изисква превръзка след раждането, експертите отговарят двусмислено. Някой смята, че е безполезен, а някой - много необходим.

Основни сортове

Имате ли нужда от превръзка след раждането? Само лекуващият лекар може да отговори на този въпрос. Всъщност в някои случаи такъв продукт може да бъде вреден. Преди да закупите такова устройство, струва си да се консултирате със специалист кой модел е необходим. В момента има няколко разновидности:

 • универсален модел;
 • бикини;
 • бермуди;
 • колан за колан;
 • пола.

Всеки от видовете превръзки има свои собствени характеристики.

Универсален модел

Този продукт получи името си от своята гъвкавост. Универсалната превръзка може да се използва както по време на бременност, така и след раждане. Такъв продукт е предназначен да поддържа мускулната тъкан на корема, докато носи дете. През този период тясната част на превръзката се намира отпред, а широката - отзад. Цената на такъв модел може да бъде 400-1100 рубли.

Гащички

Такава превръзка след раждането е много по-удобна за носене от универсалната. Отличителна черта на този модел е високата талия, както и няколко нива на закопчалки. Бандажът е направен само от плътна естествена тъкан. Основното предимство на бикините е, че те не се извиват или повдигат по време на носене, поддържат и стягат корема добре. В същото време те са практически невидими под дрехите. Разбира се, моделът има недостатък - изисква ежедневно измиване.

Превръзка под формата на бикини може да бъде закупена както от местни, така и от чуждестранни производители. Продуктите Chicco и Bliss се считат за най-добрите модели..

Бермуди

Как да използвам такава превръзка след раждане? Кога можете да носите шейпъри за тяло? След раждането трябва да се обърне специално внимание на бермудите. Такава превръзка не само покрива стомаха, но и достига коленете. Този модел е подходящ за тези, които желаят да коригират бедрата и седалището, както и да стегнат коремните мускули. Такъв модел е невидим под дрехите..

Бермудите позволяват да придадете красива форма на фигурата, да премахнете стриите. В същото време кожата диша. От минусите си струва да се подчертае необходимостта от ежедневно измиване. Цената на такъв продукт е 600-3000 рубли.

Продуктов колан-колан

Такава превръзка след раждането е еластичен колан. Ширината му може да бъде от 27 до 30 сантиметра. В областта на корема продуктът има удобна и доста плътна вложка. Диаметърът може да се регулира, ако е необходимо, със специални крепежни елементи. Цената на такъв модел може да бъде 500-1100 рубли. Това е най-евтиният вид превръзки след раждането..

Сред предимствата на колан-колан е способността да се намали рискът от образуване на херния. Освен това продуктът след цезарово сечение фиксира добре шевовете. Сред недостатъците на превръзката е, че тя се повдига дори под дрехите.

Кога се изисква превръзка?

Да носите превръзка след раждане или не? Този въпрос трябва да бъде обсъден преди раждането на бебето. В крайна сметка такова устройство изпълнява не само козметични, но и терапевтични функции. Ето защо в някои ситуации просто е необходимо да носите такъв аксесоар. Но има моменти, когато използването на превръзка е противопоказано. Най-често продуктът се препоръчва за употреба:

 • ако имате проблеми с гръбначния стълб, например със сколиоза и радикулит;
 • ако стомахът е много увиснал;
 • с намаляване на мускулния тонус;
 • със стрии;
 • за възстановяване на фигурата.

Ако млада майка има подобни проблеми, тогава си струва да се консултирате със специалисти. Може би в нейния случай е необходимо носенето на универсална превръзка след раждането. Струва си обаче да се има предвид, че има и противопоказания..

Какви са противопоказанията

Трябва да се отбележи, че цезаровото сечение не винаги е индикация за използването на коригиращо бельо за отслабване. Ако е направен надлъжен разрез или конците имат неправилна форма, тогава не се препоръчва използването на превръзка след раждането. Има и други противопоказания. Между тях:

 • Наличието на шевове върху перинеума. В този случай оформящото бельо пречи на кръвообращението. Поради това шевовете ще отнемат много време, за да се излекуват, а в някои случаи дори могат да се възпалят..
 • Появата на отоци. Това явление често се случва с бъбречни заболявания..
 • Прояви на алергия към материала, от който е направена превръзката.
 • Има кожни заболявания.

Във всички тези случаи носенето на превръзка след раждането е забранено. Може само да навреди. При спазване на препоръките на специалистите такива продукти не причиняват негативни последици..

Как да изберем правилния

За да бъде полезна превръзката след раждането, е необходимо да изберете правилния продукт. В противен случай адаптацията ще предизвика само разочарование. Има няколко основни правила:

 • Преди да пазарувате, трябва внимателно да измерите бедрата и талията си. По този начин трябва да намерите най-високата точка в тази област. Размерите ще бъдат посочени на опаковката с продукта. Това улеснява намирането на желания модел..
 • Препоръчително е да вземете бикините с един размер по-големи.
 • Превръзката трябва да бъде направена само от естествени материали. Тъканта трябва да съдържа памучни влакна, еластан. Този материал позволява на тялото да диша дори при силно свиване..
 • След раждането се препоръчва да се използва оформящо бельо с няколко нива закопчалки.
 • Струва си да купувате такива продукти само в аптека, както и в специализирани магазини..
 • Вече носената превръзка може да е безполезна, тъй като материалът, от който е направен, може да бъде силно опънат.

Заслужава ли си да използвате универсална превръзка

Разбира се, такъв модел практически не губи свойствата си. Устройството може да се използва по време на бременност и след раждането на бебето. По отношение на ефективността обаче универсалната превръзка отстъпва на другите видове продукти. Ето защо, ако искате бързо да стегнете коремните мускули и да възстановите фигурата си, трябва да помислите за закупуване на бельо за отслабване, предназначено да възстанови мускулния тонус и да премахне стриите.

Струва си да се отбележи, че повечето отрицателни отзиви са възникнали поради грешен избор и използване на превръзки. Ако имате съмнения относно ефективността на продукта, трябва да се консултирате със специалисти.

Как да използвате правилно превръзката

Често възниква въпросът как да носите превръзка след раждането. Такива продукти имат лечебни свойства. Затова трябва внимателно да прочетете инструкциите, които винаги са включени в продукта. Трябва да се спазва изцяло. Нека разгледаме правилата за носене на примера на универсална превръзка. Ето някои от основните нюанси:

 • Необходимо е да се постави превръзка от всякакъв вид само в легнало положение.
 • Широката част на продукта трябва да поддържа коремните мускули, а тясната част трябва да е разположена в долната част на гърба.
 • Всички гънки трябва да са под еластичната лента.
 • Не се препоръчва плътно да затягате превръзката. Може да наруши кръвообращението..
 • Устройството не трябва да създава дискомфорт.

Кога да сложите продукта

Разбира се, веднага след раждането възниква въпросът кога може да се използва превръзката. На първо място, трябва да се консултирате с лекар. Ако няма противопоказания, тогава бельото за отслабване може да се облече веднага след раждането. Това е особено вярно, ако продуктът е предписан от лекар, за да ускори процеса на заздравяване на конците. Ако превръзката ще се използва като коригиращо и отслабващо бельо, тогава тя може да се използва след раждането на бебето на всеки ден.

Колко да носите превръзка след раждането

Времето, необходимо за възстановяване на фигурата, е различно за всяка жена. Периодът на носене може да бъде от три до шест седмици. Това зависи от характеристиките на тялото на жената, както и от показанията. За някой матката идва в тон много по-бързо, докато за някой, напротив, този процес отнема много време. Например жени, които са имали цезарово сечение, могат да откажат продукта веднага след заздравяването на всички шевове. Най-често това се случва след 4 седмици..

Трябва ли да нося скоба след раждането през цялото време?

Различните видове скоби след раждането изискват определен брой часове на носене на ден. За да се предотврати кръвообращението в коремната кухина, продуктът трябва да се използва не повече от 12 часа. Освен това на всеки 3 часа трябва да правите почивка..

Този път трябва да се спазва стриктно. Няма значение кой модел на превръзката се използва и какви са били показанията.

Възможно ли е да лежите в превръзка

Трябва ли да носите превръзка след раждането? Този въпрос интересува много жени. Вярно е, че не всеки знае как да използва правилно такъв продукт. Ако през деня искате да легнете за 15 минути, тогава не е необходимо да сваляте превръзката. Сънят с продукта обаче не се препоръчва. Превръзката трябва да се свали преди лягане. В противен случай това може да доведе до образуване на нови гънки в корема. Освен това е изпълнено с нарушено кръвообращение в коремната кухина..

Трябва да се отбележи, че носенето на превръзка след раждане за повече от 6 седмици не си заслужава. В крайна сметка през този период матката, без външна помощ, идва в тон. По-нататъшното използване на превръзката ще бъде просто безполезно..

Превръзка след раждането: показания, характеристики и предимства

Превръзка след раждането: показания, характеристики и предимства

Много жени, дори на етапа на бременността, мислят как да се върнат към бившите си луксозни, стройни форми. Това може да стане не само чрез физически упражнения и гимнастика. Скобата след раждането е друг инструмент за жената да възвърне своята привлекателност. Бандажът е специална дреха, която поддържа мускулите в добра форма. С помощта на превръзка можете лесно да облекчите натоварването от гърба, да намалите болката в гръбначния стълб, да укрепите конците, ако раждането е станало с помощта на цезарово сечение.

Носенето на превръзка обаче предизвиква известни противоречия както сред лекарите, така и сред жените. Някои казват, че такава еластична подложка е безполезна, други - че дори е вредна, а трети - че просто не можете без нея за стягане на мускулите. Кой е прав в тази ситуация? Нека разберем.

Кога е показано да носите превръзка след раждането

Дали да носите превръзка след раждането, се определя от лекарите, тъй като превръзката е лечебна, а не само козметична, както смятат много жени. В някои случаи носенето на превръзка е предпоставка за влизане във форма. Показанията за превръзката са както следва:

 • болка в корема;
 • отслабване на коремните мускули;
 • болки в гърба, сколиоза, болки в ставите;
 • слаб мускулен тонус;
 • наличие на стрии.

Важно: носенето на коригиращо бельо често е показано след цезарово сечение - но не за всички видове. Ако секцията е била надлъжна или нестандартна, тогава това ще бъде противопоказание за носене на превръзка.

Наличието на гореописаните проблеми е причина за консултация с лекар относно носенето на превръзка. Струва си обаче да се помни, че има някои заболявания, когато е невъзможно да се носи превръзка след раждането.

В какви случаи превръзката след раждането е противопоказана?

Случва се така, че лекарят забранява носенето на превръзка, както и всяко оформящо бельо. Работата е там, че такива подложки и колани могат само да влошат хода на заболяването. Противопоказанията за носене на превръзка са както следва:

 • шевове в областта на чатала;
 • заболяване на бъбреците;
 • стомашно-чревни заболявания;
 • алергични реакции към тъканта на превръзката;
 • кожни заболявания.

В тези ситуации превръзката само ще навреди. Често много майки, които са опитвали превръзката и са се сблъсквали с негативни прояви, смятат превръзката за източник на всички проблеми, въпреки че всъщност проблемът се крие в различни заболявания. Ако напълно спазвате всички медицински показания, тогава няма да възникнат отрицателни прояви при носенето на превръзката.

Превръзка и отслабване - възможно ли е

Много жени се интересуват дали е възможно по някакъв начин да се премахне корема, образуван след раждането, с помощта на превръзка. По този въпрос има различни мнения. Някои смятат, че коригирането на фигурата по този начин е доста ефективно. Други казват, че това е загуба на енергия и пари и е по-добре да отидете на фитнес. Защо има такава полярност на мненията? Отговорът е прост: превръзката помага, но само ако са изпълнени определени условия. Нека ги разгледаме:

 • балансирана диета;
 • спазване на ежедневния режим;
 • доброкачествен сън за поне осем часа;
 • достатъчна физическа активност;
 • постоянно ходене;
 • гимнастика за следродилния период.

Само в такава ситуация оформянето на бельо може да даде значителен ефект. Носенето на превръзка заедно с неправилна диета, ниска физическа активност и лоши навици само ще доведат до факта, че ще напълнеете още повече.

Днес е лесно да изберете превръзка, тъй като на пазара има разнообразни опции..

Важно: скобата след раждането е стягаща, докато пренаталната скоба помага за поддържане на мускулите и облекчаване на стреса от гръбначния стълб.

Какви видове превръзки има на пазара

Преди да купите, трябва внимателно да проучите оформящото бельо, да видите за какви калъфи е предназначено и едва след това трябва да закупите подходящ модел. Най-добре е веднага да проучите какви видове бинтове се продават.

 1. Универсална превръзка. Такава превръзка е подходяща за всяка ситуация. Подходящ е както преди, така и след раждане. Ако една жена трябва да поддържа стомаха си, тогава в този случай превръзката се поставя с тясна част на лентата напред. След раждането широка част от лентата се поставя върху стомаха.
 2. Оформящи бикини. Тази превръзка е много по-удобна от първия тип. Той има повдигнат връх, както и специални крепежни елементи, разположени на различни нива. Неговите предимства включват добро прибиране на корема, невидимост за другите.
 3. Бермуди. Този тип превръзка се характеризира с висока дължина на горната част и коляното. Обикновено се препоръчва за тези, които след раждането искат да влязат във форма не само на стомаха, но и на седалището и бедрата. Бермудите помагат за премахване на стриите и постигане на стройност.
 4. Колан. Друг вид превръзка, която представлява дълга широка лента с ширина около 30 см. В корема се прави специална вложка при колана. Предимствата на такава превръзка са надеждно фиксиране на конци след цезарово сечение, както и намален риск от херния..
 5. Пола. Изпънете плат с крепежни елементи, за да стегнете талията и горната част на бедрата. Предимството на полите е, че те могат да се носят директно върху дрехите..

Не са редки случаите, когато жените се обръщат към универсална превръзка, тъй като спестяват пари. Важно е обаче да запомните, че специализираните устройства винаги са по-ефективни от тези с общо предназначение. За бързо оформяне на тялото е най-добре да си купите бельо, което е предназначено за специфични цели..

Как да изберем правилната превръзка

Изборът на превръзка трябва да се основава на следните рационални фактори:

 • Преди да отидете в магазина, измерете талията и бедрата си. Опаковката на продукта обикновено съдържа информация за какви размери е приспособена превръзката. По този начин можете лесно да намерите модела, който ви подхожда..
 • Преди да купите, можете да заявите модел обков.
 • Гащичките се вземат най-добре с един размер по-големи, за да не се изчислят погрешно.
 • Като материали, от които е направена превръзката, трябва да се изброят само естествени материи - памук или еластан. Дори и да се стегне, тялото ще продължи да диша.
 • По-добре е да вземете превръзката в специализирани магазини, които винаги ще предоставят подробни и подробни съвети.
 • Ако превръзката вече е била използвана, тогава няма да има резултат от нея. Материалът вече ще бъде силно опънат и деформиран.

Сега, когато превръзката е избрана, е важно да се придържате към правилата за нейното функциониране. Само в този случай можете да постигнете максимален ефект..

Как да използвате превръзката

Жените, които купуват бельо за отслабване, често се сблъскват с многобройни въпроси: как да носят превръзка правилно, по кое време да го носят, необходимо ли е прекалено да го стегнете и т.н. Нека отговорим на най-популярните въпроси.

В: В кой период след раждането можете да започнете да носите превръзка?

О: Обикновено скобата може да се носи веднага след доставката. Но в този случай трябва да се консултирате с лекар, тъй като спецификата на шевовете не винаги ви позволява да поставите превръзка. Ако няма такива противопоказания, тогава няма ограничения за носенето на превръзка.

В: Колко време трябва да нося превръзката след раждането??

О: Носенето на превръзка след раждането е много индивидуално. Времето е различно: някой носи оформящо бельо в продължение на 3 седмици, някой от 5 или повече. Всичко зависи от характеристиките на тялото на всяка конкретна жена. Ако лентата е поставена след цезарово сечение за заздравяване на шевовете, тя обикновено се отстранява веднага щом ситуацията се подобри. Обикновено се отстранява през четвъртата седмица от началото на носенето..

Въпрос: Струва ли си да стегнете плътно превръзката?

О: Това никога не трябва да се прави. Превръзката не трябва да пречи на кръвообращението. Ако имате чувство на дискомфорт, трябва да помислите как леко да разхлабите превръзката или да изберете друг продукт.

В: Колко време отнема носенето на превръзка на ден?

О: Отново всичко зависи от това какъв тип пране използвате. Не можете да носите превръзка повече от 12 часа на ден, ако тя стяга коремната част. Нарушаването на кръвообращението в тази област е изпълнено с неприятни последици за жената. Затова е по-добре да го снимате на всеки три часа. Това правило важи за всички видове превръзки..

В: Мога ли да оставя превръзката за една нощ?

О: Във превръзката е възможна лека почивка, но тя трябва да бъде премахната, за да заспи. По време на сън не контролираме позата и следователно оформянето на бельо може само да провокира нови гънки и да доведе до нарушения на кръвообращението.

Изберете и носете скобата правилно, така че да не води до ненужни проблеми. Ако имате някакви въпроси или съмнения, винаги можете да се консултирате с лекар за съвет.

Превръзка след раждане: показания, противопоказания, видове, характеристики

Превръзката след раждането е основният помощник при възстановяването на предишните форми на тялото. Съвременните технологии правят възможно създаването на модели, които са невидими под дрехите, удобни и удобни както в процеса на носене, така и при обличане.

Когато се носи редовно, правилната превръзка ще помогне да се свие корема и да се предотврати увисване..

Защо се нуждаете от превръзка след раждането?

Има два вида превръзки: пренатални и постнатални.

 1. Основната цел на антенаталните бебета е да поддържат корема и да намалят стреса върху гръбначния стълб. Те също така фиксират нероденото дете в изправено положение, предотвратяват ранния пролапс на корема, помагат да се избегнат стрии по кожата.
 2. Следродилните брекети изпълняват няколко функции. Лекарите препоръчват носенето на тези поддържащи устройства предимно за ускоряване на свиването на матката и предотвратяване на пролапса на корема. В допълнение, носенето на скоба след раждането поддържа мускулите на коремната стена и спомага за възстановяването на тонуса им..

Следродовата превръзка след цезарово сечение фиксира шевовете, така че заздравяването им се ускорява, а също така ги предпазва от механичен стрес.

Понякога след операцията майчиното мляко се забавя и естественият стимулатор на свиването на матката - кърменето - е недостъпен за известно време. В такива случаи носенето на превръзка е особено важно..

Използването на превръзка след раждане е възможно след консултация с лекар, защото това е не само средство за естетична корекция, но и по определен начин засяга вътрешните органи, кожата.

Носенето на превръзка е показано в следните случаи:

 • при наличие на силна болка в корема, включително след цезарово сечение;
 • с изкривяване на гръбначния стълб, радикулит, сколиоза - заболявания на гърба, които се влошават от повишен стрес по време на бременност, по време и след раждане;
 • със силно отпуснато коремче, стрии;
 • с намален тонус на мускулния корсет.

Във всички тези случаи превръзката помага на младата майка да се почувства по-добре, ускорява процеса на възстановяване, като ви позволява възможно най-скоро да се върнете към домакинските задължения, грижите за децата и т.н..

Препоръки за подбор

Намирането на правилната скоба след раждането не е трудно. Всички модели на тези продукти могат да бъдат разделени на 2 вида: някои са предназначени за възстановяване след трудно раждане, други засягат конкретна мускулна група.

Размерът трябва да бъде избран същият като жената преди бременността. Изключението е, когато след раждането млада майка силно се е възстановила, наддавайки над 12 кг. В този случай превръзката ще се нуждае от няколко размера по-големи..

Еластичната талия е подходяща за онези жени, които се възстановяват след трудно раждане. Също така може да помогне за предотвратяване на развитието на междупрешленна херния, тъй като по време на бременност гръбначният стълб в лумбалната област е изложен на прекомерен стрес..

Превръзката след раждането спомага за ускоряване на процеса на възстановяване след раждането и улеснява цялостното благосъстояние на младата майка. При носене на продукта перитонеумът, външните стени и вътрешните органи, особено матката, се издърпват добре и всичко това се фиксира в правилната позиция. Възможно е да се постигнат положителни резултати:

 • След раждането матката започва да се свива многократно по-бързо, като постепенно се връща към предишния си размер;
 • Кървенето след раждането не се увеличава, а, напротив, спира много по-рано от обикновено;
 • Коремът значително намалява за кратко време;
 • Коремните мускули се възстановяват в предишното си състояние, те стават толкова еластични, колкото преди раждането на детето;
 • На корема не се образува бръчка, кожата не увисва.

Поддържащият корсет носи максимална полза за онези жени, които не могат да се похвалят с естествено еластични мускули. Продуктът осигурява и лумбална опора. Това е особено важно при проблеми с гръбначния стълб или гърба, тъй като по време на бременност те могат да се влошат много поради драстично увеличеното натоварване на кръста..

Според наблюденията на експертите, при жените, които носят превръзка след раждането, конците се лекуват по-бързо, докато рискът от тяхното разминаване е значително намален. Ето защо лекарите силно препоръчват да се поставя продуктът за тези, които са направили цезарово сечение.

Важно е също така, че при постоянното носене на поддържащ корсет болката намалява и като цяло жената се чувства много по-добре..

Също така четем: Как да премахнем корема след раждането (7 упражнения в снимки + видео)

Как да изберем скоба след раждането

Правилният избор на превръзка е ключът към бързото и удобно възстановяване след раждането.

Има няколко вида влачещи устройства, всеки от които има свои предимства и недостатъци:

 1. Универсален - най-икономичният вариант, може да се използва както преди, така и след раждане. Моделът е еластична талия, широка в единия край и по-тясна в другия. Универсалната превръзка след раждането се поставя с широката страна към корема, тясна до долната част на гърба. Най-достъпните модели могат да бъдат закупени за 300-400 рубли.
 2. Колан. Бандажът след раждането е широка еластична лента със стегната вложка в корема. Размерът на колана ви позволява да покриете и стегнете плътно разстоянието от таза до ребрата. Такива модели имат закопчалки с велкро, които ви позволяват да регулирате диаметъра на продукта. Предимствата на колана включват неговата цена (от 500 рубли), способността да се стегне добре стомаха, да се фиксира шевът след цезарово сечение и да се предотврати постоперативната херния. Такъв модел обаче може да се издигне над корема, което го прави неудобно по време на ходене и други движения..
 3. Гащи. Носят се върху обикновени бикини и имат плътна вложка в корема. Повечето модели имат куки или други многостепенни устройства отстрани, които ви позволяват да промените степента на затягане. Някои бинтови слипове се отварят отдолу и поради това не е необходимо да се премахват напълно, когато използвате тоалетната. Продуктът се държи добре на правилното място, не се издига или пада, фиксира плътно стомаха и е почти незабележим под дрехите. Но трябва да се мие всеки ден..
 4. Корсетни слипове и бермуди. Първият вариант се различава от обичайните бинт панталони във високата горна част (талията), а вторият - в удължената линия на бедрата. Тези модели помагат за стягане на талията и ханша, намаляване на целулита, стрии и формиране на красива фигура. Цената варира от 600 до 3500 рубли.
 5. Пола. Тази опция е подобна на колан, но малко по-широка (повече от 40 см) и обхваща не само талията, но и бедрата, образувайки пропорционални очертания на фигурата. Цена - от 500 рубли, предимствата и недостатъците са същите като тези на колана.

Изборът на вида превръзка зависи единствено от предпочитанията на жената, всички модели се справят добре с основната си задача - те помагат за възстановяване след раждането.

Когато купувате, е важно да обърнете внимание на следните точки:

 • Размерът трябва да бъде внимателно подбран. За да направите това, трябва да знаете точно обема на бедрата и талията, лентата не трябва да се врязва в тялото или да пада по време на измерванията. Таблицата с размери най-често се намира на гърба на опаковката, от която можете да определите подходящия размер. Най-добрият вариант е да изпробвате продукта преди покупката, но това не може да се направи в аптеката. Обикновено размерът на следродилната скоба е същият размер на жената преди бременността. Но ако наддаването на тегло е повече от 10-12 кг, тогава трябва да изберете продукт с 1-2 размера по-голям.
 • Дайте предпочитание на модели, които включват памук, еластан и микрофибър. Естествените влакна позволяват на кожата да „диша“, намаляват риска от дразнене и износване. Изкуствените тъкани ще осигурят еластичност, добра фиксация на корема, без да го притискат, както и отстраняване на излишната влага.
 • Обърнете внимание на вида крепежни елементи и тяхното местоположение. Многостепенните крепежни елементи ви позволяват да промените ширината на превръзката заедно с промяната в обема на тялото, което означава, че те осигуряват по-добро затягане и подкрепа.
 • Закупувайте стоки в аптеки или специализирани магазини. Това ще ви помогне да избегнете закупуването на нискокачествен продукт, който може да навреди на вашето здраве и да причини алергични реакции. В допълнение, широка гама от модели и размери ще ви позволи да изберете най-подходящия вариант..
 • Не купувайте превръзка "от ръце", не използвайте след други жени. Дори и външно да изглежда „почти като нов“, това не означава, че лечебните му свойства са на същото високо ниво. На определени места еластичността му е намаляла, формата се е променила, за да отговаря на характеристиките на фигурата на предишния собственик, дори това да е невидимо с просто око.

Производителите на стоки за бъдещи майки са осигурили много нюанси и нужди на жените. Следователно устройствата за затягане след раждането са представени в няколко вида..

 1. Универсален. Проектиран да поддържа корема по време на бременност и след раждане. Дизайнът на продукта изглежда като еластична и плътна лента с велкро закопчалки. Задната стена е по-широка от предната. При носене на дете през последните месеци на бременността, то се облича с тясна част, лентата поддържа стомаха. След раждането на бебето коланът се стяга с широка част отпред.
 2. Лента. Моделът прилича на еластичен колан със закопчалки или велкро, ширината му предвижда стягане отдолу до зоната под гърдите. Дизайнът на колана предвижда регулиране на плътността на изтегляне. Удобните куки-закопчалки са разположени по цялата ширина на продукта в няколко реда. Плюсовете включват факта, че лентата е лесно да се скрие под дрехите..
 3. Гащи - модел с висока линия на талията със стегнати предни и напречни твърди ребра. Носенето на бикини е познато и удобно, те едва ли се забелязват под дрехите. Но една жена ще трябва да закупи няколко комплекта продукти. В края на краищата, бикините трябва да се перат всеки ден поради тежко отделяне след раждането..

Има и друг вид превръзка след раждането - Бермудите. Формата им се различава от модела гащи само по удълженото дъно. С Бермуди формата на женското тяло се коригира не само в корема, но и в бедрата.

Как правилно да се обличате и да носите превръзка?

Поставете превръзка след раждането, докато лежите, повдигайки бедрата. Тази позиция допринася за по-плътно прилепване на стягащия материал, тъй като всички мускули са в отпуснато състояние.

След като всичко е закрепено, можете плавно да се издигнете и да проверите дали стомаха е притиснат. Не трябва да има дискомфорт, изстискване или болка, докато носите превръзката. Ако е прекалено стегнат, трябва да легнете отново и да разхлабите крепежните елементи. Ако тази мярка не помогне, трябва да потърсите съвет от лекар.

Противопоказания

В някои случаи лекарят ще забрани на жената да носи оформящо бельо, но в същото време трябва да обясни защо е невъзможно да се носи превръзка след раждането, особено в нейния случай. Факт е, че може да влоши хода на някои заболявания и да не се подобри, а да влоши състоянието на млада майка. Противопоказания за употребата му са:

 • шевове върху перинеума, тъй като превръзката пречи на кръвообращението и шевовете могат да отнемат твърде много време, за да заздравеят и дори да се възпалят;
 • подуване поради бъбречно заболяване;
 • проблеми със стомашно-чревния тракт;
 • алергия към тъканта, от която е направена превръзката;
 • кожни заболявания.

Във всички тези случаи носенето на превръзка след раждането е забранено, тъй като може да навреди. Поради пренебрегването на тези противопоказания и нежеланието да се консултирате с лекар, се появяват отрицателни отзиви и противници на това устройство. Ако обаче се спазват медицински препоръки, превръзката не може да има отрицателен ефект..

Превръзка и отслабване - възможно ли е

Много жени се интересуват дали е възможно по някакъв начин да се премахне корема, образуван след раждането, с помощта на превръзка. По този въпрос има различни мнения. Някои смятат, че коригирането на фигурата по този начин е доста ефективно. Други казват, че това е загуба на енергия и пари и е по-добре да отидете на фитнес. Защо има такава полярност на мненията? Отговорът е прост: превръзката помага, но само ако са изпълнени определени условия. Нека ги разгледаме:

 • балансирана диета;
 • спазване на ежедневния режим;
 • доброкачествен сън за поне осем часа;
 • достатъчна физическа активност;
 • постоянно ходене;
 • гимнастика за следродилния период.

Само в такава ситуация оформянето на бельо може да даде значителен ефект. Носенето на превръзка заедно с неправилна диета, ниска физическа активност и лоши навици само ще доведат до факта, че ще напълнеете още повече.

Днес е лесно да изберете превръзка, тъй като на пазара има разнообразни опции..

скобата след раждането отслабва, докато пренаталната скоба помага за поддържане на мускулите и облекчаване на стреса върху гръбначния стълб.

Рационален избор

За да извлечете максимума от покупката и да оцените резултата, трябва да имате предвид как да изберете превръзка след раждането, така че тя да радва, а не да разочарова.

 1. Преди да отидете в магазина, трябва да измерите обема на бедрата (като същевременно намерите най-широката им точка) и талията. Таблицата с размери е посочена на опаковката, според която можете лесно да изберете вашия модел.
 2. Помолете да опитате продукта преди да го закупите.
 3. Гащичките трябва да се купуват с един размер по-големи.
 4. Материалът на превръзката трябва да е естествен, тоест може да включва памук (естествени влакна), еластан. Те позволяват на тялото да „диша“ дори при издърпване.
 5. По-добре е да закупите бельо за отслабване след раждането с многостепенни закопчалки.
 6. Купете продукта изключително от аптеки или специализирани магазини. Те ще ви дадат професионален съвет.
 7. Не бива да очаквате ефективност от вече износена превръзка. Неговият материал се е разтегнал и е загубил еластичност.

След като сте направили своя избор и сте закупили бельо за отслабване, за да коригирате фигурата си и да укрепите мускулите след раждането на вашето бебе, трябва да се запознаете с правилата за използването му. Повечето отрицателни отзиви се дължат именно на нерационалното използване на устройството. Знанието как правилно да носите скобата след раждането може да ви помогне да извлечете максимума от нея..

Модели на превръзки

На пазара има огромен брой модели плъзгащи се продукти. Съвременните превръзки са изработени от хипоалергенни материали, удобни са за носене и са почти незабележими под дрехите.

 1. Колан Прилича на широк колан със стегната вложка в областта на корема. Закопчалките с велкро се регулират около талията. Коланът надеждно защитава следоперативния шев, фиксира корема. Но основният недостатък на такъв модел е, че той може да се издигне, да се плъзне надолу.
 2. Гащички Този тип превръзка се носи върху бельо. Такова влачещо устройство е удобно за носене и обличане. Високата талия е подсилена с плътна материя в областта на корема. Бикините са здраво фиксирани върху тялото и не се плъзгат. Някои модели имат закопчалки отстрани и отдолу. Посещавайки тоалетната, не можете да свалите превръзката бикини, а само да я разкопчаете.
 3. Бермудски къси панталони Моделът е подобен на чорапогащник, но има удължена линия на ханша. Благодарение на това ефектът за отслабване действа върху талията и ханша. Помага за борба с целулита и стрии.
 4. Grace Модел, при който стягащите бикини са свързани с корсет. Линията на корсета може да бъде удължена или съкратена.