Този продукт не е наличен за доставка до вашия регион

Спестявате 7170 AMD

Отстъпка 56% 5630 AMD

Благодаря!

Ние винаги се стремим към най-доброто, за да зарадваме нашите клиенти с най-изгодните цени..

С най-добри пожелания, онлайн магазин Wildberries.

 • таблица с размери
 • Параметри на модела

Добавено към списъка с чакащи

Научете за приемането

Очаквайте скоро

Състав

Описание

Универсалната превръзка FEST (модел 14416) се препоръчва от Руското дружество на акушер-гинеколозите. Превръзката се препоръчва да се носи преди и след раждането. Проучванията показват, че носенето на превръзка намалява вероятността от: заплаха от прекъсване на бременността; преждевременно раждане; образуването на стрии. Препоръчва се носене: от 20-24 седмици на бременността; с акушерска патология; с отказ на мускулите на предната коремна стена и тазовото дъно; с изкривяване на гръбначния стълб; с болки в гърба; с активен начин на живот, когато сте изправени повече от три часа на ден; след раждане - от първите дни. Перфориран материал (малки дупки в плата) позволява на кожата да диша. За облекчаване на натоварването от гръбначния стълб превръзката е подсилена с допълнително парче и еластични кости. Удобно регулиране с велкро закопчалка. Преди да изберете, консултирайте се с акушер-гинеколог.

Информацията за техническите характеристики, комплекта за доставка, страната на производство и външния вид на продукта е само за справка и се основава на последната налична информация от производителя

Благодаря!

Ние винаги се стремим към най-доброто, за да зарадваме нашите клиенти с най-изгодните цени..

Споделя това

Този продукт не е наличен за доставка до вашия регион

Спестявате 830 ₽

Благодаря!

Ние винаги се стремим към най-доброто, за да зарадваме нашите клиенти с най-изгодните цени..

С най-добри пожелания, онлайн магазин Wildberries.

 • таблица с размери
 • Параметри на модела

Добавено към списъка с чакащи

Научете за приемането

Очаквайте скоро

Състав

Описание

Универсална превръзка FEST (модел 1644) се препоръчва от Руското дружество на акушер-гинеколозите. Препоръчва се да се носят преди и след раждането. Проучванията показват, че носенето на превръзка намалява вероятността от: заплаха от прекъсване на бременността; преждевременно раждане; образуването на стрии. Препоръчва се носене: от 20-24 седмици на бременността; с акушерска патология; с отказ на мускулите на предната коремна стена и тазовото дъно; с изкривяване на гръбначния стълб; с болки в гърба; с активен начин на живот, когато сте изправени повече от три часа на ден; след раждане - от първите дни. Превръзка под формата на колан с различни ширини. По време на бременност широката страна с подсилване е разположена отзад, поддържаща гърба, тясната е фиксирана с велкро закопчалка отпред, под корема. След раждането превръзката трябва да се обърне. Допълнителните детайли отстрани помагат за регулиране на размера и прилепването. Консултирайте се с лекар преди употреба.

Информацията за техническите характеристики, комплекта за доставка, страната на производство и външния вид на продукта е само за справка и се основава на последната налична информация от производителя

Благодаря!

Ние винаги се стремим към най-доброто, за да зарадваме нашите клиенти с най-изгодните цени..

Универсална превръзка 1644

Състав полиестер 75%, еластан 25% Размер 92/96/100/104/108/112/116 Описание Универсална превръзка FEST препоръчана от Руското дружество по акушерство и гинекология.

Препоръчва се да се носят преди и след раждането.

Проучванията показват, че носенето на превръзка намалява вероятността от: заплаха от прекъсване на бременността; преждевременно раждане; образуването на стрии. Препоръчва се носене: от 20-24 седмици на бременността; с акушерска патология; с отказ на мускулите на предната коремна стена и тазовото дъно; с изкривяване на гръбначния стълб; с болки в гърба; с активен начин на живот, когато сте изправени повече от три часа на ден; след раждане - от първите дни.

Превръзка под формата на колан с различни ширини. По време на бременност широката страна с подсилване е разположена отзад, поддържаща гърба, тясната е фиксирана с велкро закопчалка отпред, под корема. След раждането превръзката трябва да се обърне. Допълнителните детайли отстрани помагат за регулиране на размера и прилепването.

Бандажът е направен от перфориран материал, който позволява на кожата да диша. Краищата на продукта са завършени с еластична лента.

Консултирайте се с лекар преди употреба.

FEST пренатална превръзка универсална 1449

Цена за редовни клиенти Akusherstvo.ru

Още от втората поръчка получавате 3% отстъпка.

Продуктът е на склад
 • Описание
 • Спецификации
 • Добавяне. снимка
 • Доставка
 • Отзиви

FEST Пренатална превръзка универсална 1449 може да се носи преди и след раждането.

Преди раждането осигурява опора за корема и облекчава гърба, след раждането стяга коремната стена, насърчава по-бързото възстановяване на мускулния и кожен тонус в корема, нормализира налягането вътре в коремната кухина, коремните органи заемат правилната позиция, предотвратявайки пролапса на вътрешните органи или образуването на херния, превръзката премахва натоварване от гръбначния стълб, облекчава болките в гърба, помага да се поддържа правилна стойка и грация.

Според лекарите, когато носите превръзка, вероятността от:

 • прекъсване на бременността - 55,8%
 • преждевременно раждане - 36,7%
 • появата и развитието на симфизит, разширени вени
 • заплахата от стрии.
  Превръзката се препоръчва да се носи:
 • от 20-24 седмици на бременността
 • с акушерска патология (белег на матката; заплаха от прекъсване на бременността през втория и третия триместър; прекомерно увеличаване на размера на матката поради многоводие, многоплодна бременност, голям размер на плода; превия или ниско местоположение на плацентата)
 • с повтаряща се бременност
 • с некомпетентност на мускулите на предната коремна стена и тазовото дъно
 • с изкривяване на гръбначния стълб
 • с остеохондроза
 • за болки в гърба
 • с активен начин на живот (когато бременната жена е в изправено положение в продължение на три часа на ден или повече); превръзка е особено необходима за работещите жени.
  На практика няма противопоказания за носене на превръзки по време на пренаталния период. Има само една акушерска ситуация, когато е по-добре да се изчака с превръзка: ако след 30 седмици плодът не е заел правилната позиция - с главата надолу, а лежи в напречно или тазово положение, тогава е препоръчително първо, под ръководството на акушер-гинеколог, да се опитате да "коригирате ситуацията" с различни специални упражнения и чак тогава го "фиксирайте" в правилната позиция с превръзка.

  В следродилния период (при липса на противопоказания) превръзката трябва да се носи от първите дни след раждането всеки ден в продължение на един месец и половина. Не се препоръчва използването на превръзка по време на сън. По-добре е да поставите превръзката в легнало положение, за да осигурите равномерно, плътно прилепване на тъканта към кожата и да фиксирате мускулите и вътрешните органи в правилната позиция.

  Преди да изберете превръзка, консултирайте се с вашия акушер-гинеколог.

  Пренатална превръзка FEST бежова

  Цените на онлайн магазините могат да се различават от цените на магазините на дребно

  Всички продукти на марката FEST

  За продукта

  Универсалната пренатална превръзка FEST се препоръчва от Руското дружество по акушерство и гинекология. Препоръчва се да се носят преди и след раждането.

  • Превръзка под формата на колан с различни ширини
  • По време на бременност широката страна с подсилване е разположена отзад, поддържаща гърба, тясната е фиксирана с велкро закопчалка отпред, под корема
  • След раждането превръзката трябва да се обърне
  • Допълнителните детайли отстрани помагат за регулиране на размера и прилепването
  • Бандажът е направен от перфориран материал, който позволява на кожата да диша
  • Краищата на продукта са завършени с еластична лента

  Проучванията показват, че носенето на скоба е по-малко вероятно:

  • заплахи от прекъсване на бременността;
  • преждевременно раждане;
  • стрии.
  • от 20-24 седмици на бременността;
  • с акушерска патология;
  • с отказ на мускулите на предната коремна стена и тазовото дъно;
  • с изкривяване на гръбначния стълб;
  • с болки в гърба;
  • с активен начин на живот, когато сте изправени повече от три часа на ден;
  • след раждане - от първите дни.

  Преди да изберете, консултирайте се с акушер-гинеколог.

  Бельо за бременни FEST

  FEST е местен производител на дрехи и бельо за бременни жени.
  Бременността е прекрасен период от живота на жената. През която тялото на жената се променя много всеки месец. Разбира се, всяка такава жена ще се нуждае от специално бельо и дрехи за бременни жени. В това чудесно време за поддържане на корема можете да си купите пренатални превръзки и специални пренатални сутиени за уголемяване на гърдите. Бельото може да бъде закупено веднага за целия предродилен период.

  FEST за бельо

  Бельото FEST се препоръчва от руското общество на акушер-гинеколозите. Продуктовата гама на FEST включва: превръзки преди и след раждането, сутиени, бикини, както и свързани продукти за бъдещи и кърмещи майки. Специално бельо "FEST" е разработено от най-добрите гинеколози на Руската академия на медицинските науки и Руския държавен медицински университет.

  16 от най-добрите превръзки за майчинство

  Превръзката за майчинство е специален продукт за подпомагане на мускулите на корема и гърба по време на бременност и след раждане. За какво служи такова устройство? Буквално, за да се улесни животът на бременните жени и бързото възстановяване след раждането.

  Превръзката фиксира мускулите в благоприятно физиологично положение на коремните и тазовите органи, облекчава натоварването на мускулите на гърба.

  Има задължителни указания за носене на такъв продукт, например:

  • Многоплодна бременност, многоводие.
  • Големи плодове.
  • Белег на матката или скорошна операция на корема.
  • Ниска фетална позиция.
  • Риск от прекъсване на бременността.
  • Активен начин на живот на жените и други.

  Всички необходими срещи за употреба се правят от водещия лекар. И във всеки случай можете да носите превръзка само след консултация с гинеколог. Тъй като има не само индикации, но и категорични противопоказания за носене на превръзка по време на бременност.

  По предварителна заявка превръзките са:

  • Пренатална. Те се носят по време на бременност. Задачата на такъв продукт е да облекчи натиска на корема върху тазовите органи, да "разтовари" мускулите на гърба, да предотврати появата на стрии.
  • След раждането. Те стягат корема след раждането, допринасят за бързото възстановяване на тонуса на коремните мускули. Една от разновидностите от този тип са превръзките след цезарово сечение.
  • Универсален. Служи като 2-в-1, пренатални и постнатални превръзки.

  Най-популярни модели превръзки:

  • Превръзка бикини или шорти. Специални гащи (къси панталони) за бременни жени, с пришита плътна еластична лента или допълнително предно парче за поддържане на коремните мускули.
  • Колан за превръзка. Еластична лента или широко платно. Обикновено се фиксира с велкро отстрани или под корема. Групата от модели е разнообразна по дизайн и стилове на продуктите.
  • Престилка превръзка. Вид колан, който предлага широка вложка за корема, която точно следва контурите на фигурата.

  Както показват опитът и практиката, когато изучавате гамата от превръзки за бременни жени, трябва да обърнете внимание на следните характеристики:

  • Качество (състав) на материала.
  • Хипоалергичен.
  • Дизайн на фиксиращи елементи.
  • Здравина и устойчивост на износване.
  • Размерна решетка.
  • Съотношение качество-цена.

  Представяме ви рейтинга на бинтове за майчинство 2019. Топ 16 модела, избрани от нашите експерти въз основа на потребителски рецензии и оценки.

  Има противопоказания, не забравяйте да се консултирате с лекар!

  Рейтинг (2019)Цени, ₽Страна
  Най-добрите универсални превръзки за майчинство
  1. Орлет MS-96от 1700₽Германия
  2. Orto BD 111от 1000 рублиРусия
  3. Euromama 4000от 800₽Русия
  4. Mama Comfort Ideal 1130от 800₽Русия
  5. Обичам мамаот 900 рублиРусия
  Най-добрите пренатални превръзки за бременни жени
  1. Orlett MS-99от 1900₽Германия
  2. B.Well W-431от 1250 рублиВеликобритания
  3. Гълъбот 2400₽Япония
  4. Trives T-1118от 1100₽Русия
  5. Медела 200.08от 500 рублиШвейцария
  Най-добрите брекети след раждането за бременни жени
  1. FEST Следродилна 1248от 1000 рублиРусия
  2. Trives T-1222от 900 рублиРусия
  3. Блаженство 113от 1400₽Русия
  Най-добрите превръзки след цезарово сечение
  1. Кашон B-356от 1000 рублиРусия
  2. Екотен PO-30от 1700₽Русия
  3. Trives T-1334от 900 рублиРусия

  Най-добрите универсални превръзки за майчинство

  Универсалните модели са предназначени за използване по време на бременност и след раждане. Дизайнът на такива продукти е еластичен колан с широка част от платното в средата..

  Има два начина за фиксиране на превръзката в зависимост от целта на употреба. За поддържане на корема по време на бременност коланът се облича с тясна част напред и се закрепва под корема. След раждането широката част се намира отпред, затварянето отзад.

  Предлагаме ви преглед на най-добрите пет универсални модела превръзки.

  5 Обичам мама


  Сред универсалните модели петата позиция заема корсетът I Love Mum. Марката е един от водещите руски производители на дрехи и аксесоари за бременни жени и кърмачки.

  Продуктът е подходящ за употреба преди и след раждането чрез два начина на приложение. В първия случай се поставя с тясна част отпред, закопчава се под корема. По този начин коланът осигурява надеждна опора за корема. В резултат на това облекчава товара от гърба, предотвратява появата на стрии, поддържа стойката на бременната жена в правилната позиция. Лек, тънък материал е невидим под дрехите и е предназначен за ежедневно носене.

  Във втория случай, след раждането, корсетният колан стяга коремните мускули, допринасяйки за свиване на матката. Подходящ за носене, когато коремните органи са спуснати.

  Жените оценяват продукта като лек, мек, удобен и ефективен. Коланът е изработен от полиамид и еластан (15%). Предлага се в три цвята (бяло, черно, бежово) и пет размера (85-135 см под корема).

  • Държи се добре.
  • Носки.
  • Мек и лек материал.
  • Надеждна велкро.
  • Ясна инструкция.
  • Три цвята.
  • На места обработка на шевовете.
  • Миризма.

  4 Mama Comfort Ideal 1130


  На четвърто място е бинтовият колан на друг руски производител на компанията Nasha Mama - моделът Mama Comfort Ideal 1130.

  Коланът е изработен от висококачествена плетена еластична материя, състояща се от полиамид и еластан (20%). Специалната форма на превръзката позволява две задачи. По време на бременност поддържа корема, като облекчава стреса върху мускулите на гърба на жената и предотвратява появата на стрии в тазовата област. След раждането стяга корема, ускорява възстановяването на мускулния тонус.

  Размерната решетка на продукта се състои от 6 опции и ви позволява да изберете лентата на превръзката възможно най-точно според обиколката на бедрата под стомаха. Стъпката на всеки размер е 5 см, например 1р. - 85-90 см, 2бр. - 90-95 см и така нататък до 115 см. Бъдещите майки отбелязват, че коланът е мек, издръжлив и поддържа перфектно. Материята е приятна на допир, лесна за пране, запазва формата си.

  Производителят предлага колана в два цвята: черен и бял.

  • Съотношение цена-качество.
  • Поддържа добре.
  • Еластична.
  • Мек, приятен материал.
  • 6 размера.
  • Лесно се пере, не губи форма.
  • Обиколката на бедрата е ограничена до 115 cm.

  3 Euromama 4000


  Трите лидера са универсалният бинтов колан Euromama 4000. Изработен е от еластична перфорирана материя: 80% еластан с 20% памук.

  Превръзката може да се използва преди и след раждането. Има два начина на обличане, в зависимост от целта на употреба. Продуктът е подсилен със специални кости за по-добра опора. Издърпването надолу е регулируемо със сигурни велкро закопчалки.

  Моделът има 6 размера, вариращи от обиколката на бедрата под корема 88-92 см и до 112-116 см. Цвят за избор: бял, бежов, черен.

  Жените отбелязват, че превръзката приляга добре на фигурата и се справя отлично с нейната подкрепа. Перфорираната тъкан е лека, дишаща с мека памучна вложка. Продуктът не променя формата и плътността си след измиване.

  Носенето на колан намалява напрежението и болката в гърба и предотвратява появата на стрии по време на бременност. Помага за възстановяване на формата на корема след раждане.

  • Съотношение цена-качество.
  • Еластичност.
  • Памучна вложка.
  • Надеждна велкро.
  • Дишаща, хипоалергенна материя.
  • 6 размера.
  • Обиколката на бедрата е ограничена до 116 cm.

  2 Orto BD 111


  На второ място е универсалният бинт-колан Orto BD 111. Продуктът е изработен от здрав, плътен, еластичен материал (полипропилен, полиамид, латекс) и има анатомична форма.

  Особеността на модела е двойно фиксиране, с помощта на основните закопчалки с велкро и чифт колани за регулиране на обема отстрани. Този дизайн ви позволява да регулирате степента на затягане възможно най-точно и удобно..

  Широката част е допълнително подсилена с плат за твърдост. По време на бременност коланът поддържа корема и облекчава стреса върху лумбалната област, след раждането помага за възстановяване на тонуса на коремните мускули. Подходящ за използване след цезарово сечение.

  Таблицата с размери включва 5 размера. Диапазонът на обиколката на талията под корема от най-малкия - 65 см, до достатъчно голям - 125 см.

  Жените отбелязват, че коланът е добре фиксиран, поддържа, има оптимална плътност и еластичност. Изработено с високо качество и спретнато.

  • Плътно, добра подкрепа.
  • Анатомична форма.
  • Надеждна фиксация.
  • Точна настройка благодарение на велкро дължината.
  • Широкоразмерна решетка.
  • Качествено направено.
  • Велкро докосва тъканта и разваля външния му вид.
  • Твърде плътно за лятото.

  1 Orlett MS-96


  Лидерът на универсални модели за бременни жени е немският бинтов колан Orlett MS-96. Продуктът е предназначен да фиксира коремните и тазовите органи в благоприятна физиологична позиция. По-специално, за поддържане на корема през 2-ри и 3-ти триместър на бременността, носене след раждане.

  Orlett MS-96 се отличава с перфектната си изработка. Устойчива еластична медицинска кърпа (полиестер, еластан, полиамид, латекс), от която е направена превръзката, дишаща, устойчива на износване. В него е удобно по всяко време на годината. Продуктът не се деформира след чести измивания.

  Решетката с размери ви позволява да избирате размера в широк диапазон: от 85 см или по-малко обиколката на тялото под корема до 115 см или повече. Двойно закопчаване с велкро (велкро), основното в центъра и допълнително затягане отстрани, ви позволява да фиксирате колана в желаната позиция възможно най-точно и удобно.

  Този модел може да се носи през деня, като предварително сте съгласували режима с Вашия лекар..

  • Качество на изпълнение.
  • Дишащ материал.
  • Удобно прилепване с двойно затваряне.
  • Укрепващи елементи в структурата.
  • Широкоразмерна решетка.
  • Сила.
  • Дълъг период на носене.
  • С порядък по-скъпи от домашните модели.

  Най-добрите пренатални превръзки за бременни жени

  Пренаталната скоба е предназначена за носене по време на бременност. Основната му задача е да облекчи дискомфорта, свързан с растежа на корема. Те включват: натиск върху вътрешните органи на таза, стрес върху гръбначния стълб, болка в гърба и кръста, умора при ходене.

  Полезно за бременни жени, които спортуват или спортуват.

  Пренаталната лента може да бъде лента за колан или лента за престилка. Такива продукти се различават по дизайн, размер на платното, метод на фиксиране, използван материал, цена.

  Предлагаме ви преглед на най-добрите модели пренатални превръзки.

  5 Медела 200.08


  Коланът за превръзка Medela 200.08 е един от най-добрите варианти по отношение на съотношението цена-качество. Той заема петата позиция в нашия рейтинг. Продуктът, произведен от Швейцария, осигурява удобно прилепване и подкрепа за нарастващия корем, намалява стреса върху мускулите на гърба.

  Характеристиката на модела е безшевна конструкция, изработена от мек, копринен, дишащ полиамид и еластан. Коланът е широк, обхващащ целия корем. Предната част на продукта е тънка и мека, лесно се разтяга с нарастването на корема, като елиминира и най-малкото изстискване. Дъното на предната материя и задната част са по-плътни, подсилени със специална тъкан от влакна - това осигурява отлична опора.

  Широката размерна решетка ви позволява да изберете необходимия размер, максималната обиколка на ханша под корема е 130 см. Коланът е без закопчалки, лесно се поставя, не се вижда под дрехите. Голямото предимство е машинно пране.

  Според жените коланът е удобен за носене дълго време и, ако е необходимо, се използва дори по време на сън.

  • Качество на цената.
  • Меко прилепване.
  • Удобна поддръжка.
  • Дишащ материал.
  • Безшевни, без крепежни елементи.
  • Тънка, не се вижда под дрехите.
  • Пералня.
  • Носки.
  • За някои дъното на продукта се търкаля в тръба.

  4 пътувания T-1118


  Четвъртата позиция е превръзката за бинтове Trives T-1118. Пренаталният модел е проектиран да поддържа корема от 20-24 седмици при нормална бременност, при многоплодна бременност, многоводие, хипертоничност на матката.

  Модел с велкро закопчаване под корема и допълнителни връзки отстрани. Тази система за закрепване ви позволява да регулирате индивидуално степента на задържане. Превръзката е изработена от еластичен материал с 65% съдържание на памук. Влага и дишаща материя.

  Платното е с анатомична кройка по ханша, така че моделът е максимално удобен по отношение на усещането за носене, не ограничава движението при ходене. За по-добро отпускане на мускулите на гърба в центъра на гърба се вкарват две пластмасови ребра.

  Размери с широк диапазон на обиколка под корема от 70 до 130 см, моделът има 4 размера.

  Бандажният колан Trives T-1118 е високо оценен от много жени, като отбелязва, че бързо и значително намалява дискомфорта, свързан с натиска на нарастващия корем.

  • Надеждна, ефективна поддръжка.
  • Регулиране на фиксирането.
  • Анатомична форма.
  • Комфортна материя: дишаща, дишаща, мека.
  • Укрепващо ребро.
  • Площ на закопчалката.
  • Добре направен.
  • Само бежово.

  3 Гълъб


  На трето място е поясният колан за превръзка на японския гълъб. Моделът е коренно различен по своя „стил“ от повечето други продукти.

  Мекото предно стъпало е широко, следва формата на корема и се приспособява към неговата форма. Закопчалката с велкро е разположена отстрани, жената може лесно да го закрепи върху себе си във всяка позиция. За да регулирате степента на фиксиране, има още две ленти отстрани.

  Вътрешната част на превръзката е направена от 100% памук, който е удобен за най-чувствителната кожа. Еластичността и здравината се осигуряват от найлонови, полиестерни и полиуретанови влакна.

  Производителят има индивидуален подход към размерната мрежа. Размерът се определя от два параметъра: талия (78 до 120 см) и ханш (87 до 110 см). Предлага се в три размера - M, L, LL, черен и розов.

  Много жени смятат модела за един от най-добрите, като отбелязват неговото качество, комфорт, мекота и практичност..

  • Качество на материала и шиене.
  • Нежна, ефективна подкрепа.
  • Комфорт в усещанията.
  • Памук вътрешен.
  • Стил и дизайн.
  • Странична закопчалка.
  • Допълнително регулиране на фиксирането.
  • Разрешено автоматично измиване.
  • Не губи форма.
  • Цена.
  • Няма по-голям размер.

  2 Б. Добре W-431


  Швейцарският модел B.Well W-431 се позиционира от производителя като най-меката пренатална превръзка за колан, която може да се носи директно върху тялото.

  Продуктът е изработен от тънък, издръжлив, хигроскопичен и хипоалергенен материал (полиестер, еластичен, спандекс). Класическо предно затваряне с велкро и допълнителни фиксиращи ленти отстрани осигуряват оптимална опора.

  Анатомичното изрязване на плата допринася за комфортно износване, с компенсация за изместването в центъра на тежестта. Жените отбелязват, че коремната поддръжка с B.Well W-431 е най-ефективна. Натоварването на гърба, краката, вътрешните органи намалява значително с началото на носенето. Материалът е наистина много мек и приятен.

  Таблицата с размери започва от размер S, който приема обиколка на тялото под корема до 85 см. Максимален размер XXL с обиколка 115-126 см. Цвят бежов.

  Коланът за превръзка е много лек и тънък, невидим под дрехите, ще бъде удобен в горещо време.

  • Изработка.
  • Ефективна подкрепа.
  • Анатомична форма.
  • Много мек интериор.
  • Двойна закопчалка с регулируемо задържане.
  • Дишащ хипоалергичен материал.
  • Издръжлив.
  • Светлина.
  • Само ръчно пране.

  1 Orlett MS-99


  Моделът Orlett MS-99 е лидер в сегмента на антенаталните превръзки. Ортопедична превръзка, нейната особеност при показания за употреба при заболявания на лумбалния отдел на гръбначния стълб, лумбаго и радикулит по време на бременност.

  Моделът е изработен от висококачествени материи, състоящи се от полиестер, еластан, найлон, памук, полиуретан. Дебел, еластичен, дишащ перфориран материал. За надеждно фиксиране лентата на превръзката е оборудвана с 4 метални ребра и допълнителни ленти към велкро закопчалката.

  Височината на колана от 23 см ви позволява да поддържате не само лумбалния, но и гръдния отдел на гръбначния стълб. Продуктът е ефективен в особено проблемни случаи, когато нарастващият корем натоварва гръбначния стълб и коремната кухина.

  Моделът има широка размерна мрежа, най-големият размер съответства на обиколка под корема от 115 см и повече. Бандажът се предлага в два цвята: бял и бежов.
  Жените отбелязват отличната ефективност, качество на шиене и износоустойчивост на материала.

  • Качество на материалите.
  • Ефективно фиксиране с настройка.
  • Ефикасност при заболявания на лумбалния отдел на гръбначния стълб, лумбаго и радикулит.
  • Височината ви позволява да облекчите стреса от гръдния кош на гръбначния стълб.
  • Висока износоустойчивост.
  • Дишащ материал.
  • Широкоразмерна решетка.
  • По-скъпи от други продукти.

  Най-добрите брекети след раждането за бременни жени

  Превръзката след раждането е предназначена да възстанови тонуса на коремните мускули и да постигне предишните си форми, да предотврати появата на кожни стрии в периода след раждането. В случай на цезарово сечение, за намаляване на болката след операция и защита на конците.

  Някои модели ще бъдат ефективни за облекчаване на умората и болките в кръста едновременно. Не е тайна, че младите майки изпитват значителен физически стрес в процеса на грижа за дете..

  Най-често превръзката след раждането е под формата на гащи или колан. Предлагаме ви най-добрите модели в този сегмент.

  3 блаженство 113


  Един от най-добрите модели след раждането е превръзката за превръзка Bliss 113. Продуктът съчетава максимален комфорт и практичност. Това е широк еластичен бинтов колан, който регулира формата на корема поради фиксираното стягане.

  За модела е специално разработена перфорирана еластична материя от полиамид, еластан и памук. Платът позволява на кожата да диша. От вътрешната страна има памучен тампон, мек и удобен за докосване.

  Затварянето с велкро се регулира в пет позиции, което ви позволява да затегнете или разхлабите затягането по цялата ширина на колана. Бандажът се удължава към дъното, следвайки формата на бедрата за по-удобно прилепване.

  Моделът има широка решетка от 5 размера, обхват на бедрата под стомаха от 85 до 135 cm.

  Жените вярват, че Bliss 113 ефективно се справя с основната си задача за стягане на корема, помага да се издържи следродилния период с по-голям комфорт..

  • Осигурява ефективно стягане.
  • Мека вътрешна страна.
  • Възможност за регулиране на степента на фиксиране.
  • Замислена форма.
  • Широкоразмерна решетка.
  • По-скъпи от други модели.
  • Може да се движи по време на носене.

  2 пътувания T-1222


  На второ място е един от най-популярните модели след раждането - бинтовият колан Trives T-1222, произведен от компанията Trives, Санкт Петербург.

  Продуктът е предназначен за употреба в следродилния период в продължение на два или повече месеца. Коланът е изработен от еластична мрежеста материя, която диша (полиамид, полиестер, полиуретанова пяна, еластан). Съставът предполага само деликатно ръчно пране.

  Закопчава се отпред с широка велкро, размерът и формата на закопчалката предотвратяват усукването или плъзгането на превръзката. Степента на фиксиране се регулира от допълнителна връзка. За по-добро облекчаване на мускулите на гърба има две пластмасови плочи, зашити в колана.

  Предимството на модела е универсална мрежа с размери: от XS 63-70 cm обиколка на талията до XXL 122-140 cm.

  Жените отбелязват отличното съотношение на ефективност и цена на продукта. Коланът с превръзка е удобен, издръжлив, приляга добре и стяга стомаха.

  • Ефективно стяга корема.
  • Дишаща устойчива материя.
  • Широка основна закопчалка.
  • Допълнително затягане.
  • Широкоразмерна решетка.
  • Достъпна цена.
  • Само в бежово.
  • Необходимо е деликатно измиване.

  1 FEST Следродилен 1248


  Първата позиция се заема от бинтовия колан FEST Postpartum 1248. Той има формата на висок колан (26 см) с удължение в бедрата.

  Особеността на модела е много лека, тънка, „дишаща“ материя, която практически не се вижда под дрехите. В същото време коланът е здрав, плътен и има отлични стягащи свойства. Структурата на платното му позволява да се простира еластично по конструкцията и изключва страничното разтягане. Степента на изтегляне се регулира с велкро закопчалката по цялата височина на продукта.

  Коланът-превръзка, според майките, не само бързо и ефективно стяга стомаха. Подпомага гърба, намалявайки дискомфорта и болката, свързани със следродилния стрес, докато се грижи за бебето.

  Моделът има широка фракционна размерна решетка, 8 размера, съответстващи на обиколката на ханша от 85 до 120 см. Избор на цветове: бял, черен, бежов и сив меланж.

  • Ефективно стяга.
  • Качествена лека материя.
  • Въздушен пропусклив.
  • Сила.
  • Не се търкаля.
  • Изглежда естетически приятно.
  • Достъпна цена.
  • Избор на размер и цвят.
  • Белият колан с времето става жълт.

  Най-добрите превръзки след цезарово сечение

  Отличителна черта на моделите превръзки, използвани след цезарово сечение в конструкцията на предната стена. Той надеждно защитава и фиксира мястото на следоперативния шев. Задачата на такъв продукт е да поддържа стените на коремната кухина, да възстановява интраабдоминалното налягане, да създава най-добрите условия за образуване на шев и неговото заздравяване.

  Под формата на превръзка след цезарово сечение, най-често това е колан-превръзка или бикини-превръзка. Предлагаме ви най-добрите модели в този сегмент.

  3 пътувания T-1334

  Един от най-добрите модели на превръзка след цезарово сечение е следоперативният Trives T-1334. Продуктът надеждно фиксира предната и страничната коремна стена, лумбалната област благодарение на високия (23 см) трипанелен еластичен плат.

  Този модел създава оптимални условия за зарастване на следоперативния шев и образуване на белези поради плътния и неразтеглив преден панел. Характеристика на Trives T-1334 двукрила закопчалка с велкро, с която можете максимално да позиционирате превръзката върху всяка фигура.

  В резултат на това болката в проблемната област намалява, натоварването на гърба намалява и коремните мускули връщат тонуса си..

  Продуктът е изработен от високо качество, основата е от дишащ, еластичен, хипоалергичен материал (20% памук). Усукване, подсилено с две плочи.

  Таблицата с размери започва от размера XS (63-70 см), който не всеки модел има. Макс. XXL размер (122-140 см обиколка на талията).

  • Съотношение цена-качество.
  • Ефективност.
  • Комфорт.
  • Височина.
  • Размери.
  • Закопчалка с венчелистчета.
  • Не се извива.
  • Само ръчно пране.
  • Едноцветен.

  2 Ecoten PO-30


  Друг модел с отлични качествени характеристики, превръзка за корем Ekoten PO-30. В нашия рейтинг на втора позиция.

  Висока превръзка (30 см), състояща се от троен компресионен панел. След цезарово сечение, той ефективно защитава областта на следоперативния шев, облекчава болката и допринася за най-бързата рехабилитация.

  Продуктът е изработен от влага и дишащ материал, съдържа 60% памук. Повърхността на раната има мек, хипоалергенен памучен панел. Широката лента с велкро ви позволява да регулирате степента на фиксиране. Предвидени са пластмасови вложки за предотвратяване на усукване.

  Потребителите отбелязват, че превръзката Ekoten PO-30 е лека, тънка, не се откроява под дрехите. Продуктът е изработен с много високо качество, отговаря на декларираните характеристики.

  Моделът е полезен не само след цезарово сечение, но и след всички видове операции на коремните органи, пластични операции на гърба..

  Таблицата с размери обхваща измерванията на талията от 68 до 140 см.

  • Тройно падащ панел.
  • Перфектно пасва на фигурата.
  • Качество на материала и шиене.
  • Тънка, издръжлива, дишаща материя.
  • Удобен за носене.
  • Намалява стреса на гърба.
  • Размери.
  • Устойчива на износване.
  • По-скъпи от други модели.

  1 Кашон B-356


  Най-добрата превръзка за възстановяване след цезарово сечение е коремният модел Krate B-356. Представя формата на превръзка-бикини за умерено равномерно фиксиране на следоперативния шев.

  Жените смятат модела за оптимално функционален: бинт гащичките са подходящи за ежедневно носене, той надеждно поддържа корема в областта на следоперативния шев, облекчава болката. Продуктът е удобен за кожата на тялото, лесно се поставя и степента на стягане се регулира лесно.

  Предимствата на модела са висока талия и предимно памучен състав. За затягане е предвиден допълнителен преден панел с фиксиране на велкро лента. Gusset се откопчава, затварянето с кука и око е удобно.

  Размерът се избира според индикатора за обхват на бедрото. Решетката с размери е широка: 8 размера от 91 до 130 см. Моделът е представен в три популярни цвята: бял, черен, бежов.

  Продуктът понася добре много измивания, не губи формата си, но режимът на пране трябва да бъде деликатен ръчно.

  • Съотношение цена-качество-комфорт.
  • Равномерно фиксиране.
  • Удобно регулиране на фиксирането.
  • Практически модел.
  • Мека еластична материя.
  • Широка мрежа от размери.
  • Достъпна цена.
  • Само ръчно пране.

  Коя превръзка за майчинство е по-добре да купите

  След консултация с Вашия лекар, пристъпвате към избора на конкретен модел превръзка за бременни жени. Този избор ще зависи изцяло от вашите индивидуални характеристики и нужди и евентуално от конкретните препоръки на специалист..

  Първо, решете от какъв тип превръзка имате нужда. Да се ​​носи преди раждането, след раждането или и двете. В последния случай има смисъл да се разгледа универсален модел. Те не отстъпват по функционалност на специалните продукти, но ще спестят вашия бюджет и време за избор и покупка.

  Сред универсалните превръзки има модели, които са подходящи и за цезарово сечение. Този нюанс ще бъде посочен в описанието на продукта..

  Пренаталните модели се различават от универсалните модели в голямо разнообразие от форми или стилове. Ако това е бинтов колан, той обикновено има по-широк преден край. Гърбът може да бъде подсилен с корсетни кости. Популярна версия на колана за престилка, която вече е описана в ревюто.

  Специалните модели след раждането най-често са под формата на широк колан. Обърнете внимание дали коланът се търкаля при носене. Желателно е той да бъде подсилен със специални вложки..

  След цезарово сечение трябва внимателно да изберете превръзка, по-добре е да се даде предпочитание на специални модели. Ако жената има усложнения, свързани с опорно-двигателния апарат, трябва да се предпочитат ортопедични продукти, с акцент върху поддържането на гръбначния стълб.

  Обърнете внимание на състава и свойствата на тъканта. За чувствителна кожа е необходим хипоалергенен състав, добре е, ако съдържа пропорция памук. Еластичността, пропускливостта на въздуха и влагата на платното зависи от някои компоненти.

  За лятото изберете леки, тънки модели. За студения сезон можете да изберете по-плътен модел.

  Не забравяйте да проверите таблицата с размери. За всеки производител е различно, параметрите на размера и методът на измерване могат да се различават.

  Вземете под внимание и опита и репутацията на марката на производителя. Насладете се на пазаруването!

  Следродилна превръзка Fest универсална - ревюта

  Отрицателни отзиви

  На 20 седмица от бременността реших да си купя превръзка. Тогава някак си не мислех да чета рецензии за него, иначе нямаше да го купя..

  Не знам какви бинтове има, дали има по-удобни, но с него през цялото време изпитвах просто дискомфорт. По време на бременността той се изпъна много, загуби зрението си и за следващата бременност (ако някога отидем отново), тогава няма да е достатъчно.

  В този смисъл вече е някак неприятно да се носи поради външния му вид, въпреки че се отнасям внимателно с нещата.

  Най-интересното е, че едва на 7-ия месец от бременността разбрах, че го нося неправилно, че случайно го нося неправилно и така мина. На рецепцията при гинеколога ми показаха как да го облека правилно, но за мен беше още по-неудобно. Поради факта, че трябваше да се коригира с велкро, тези велкро се залепиха за чорапогащника и по-голямата част от бременността ми беше през зимните месеци..

  Краищата на Бондаж "Фест" бяха ужасно извити и стърчащи, беше необходимо постоянно да се изглажда под чорапогащника.

  След раждането го облякох, за да стегна корема, но той го дръпна слабо, по-късно започнах да нося бельо след раждане, което ми помогна много за стягане на стомаха.

  Следващия път, ако се приготвя, ще си купя превръзка с ретуси :)

  Когато очаквах първото си дете, на последните етапи беше препоръчително да нося превръзка и да я купувам преди и след раждането. Естествено го купих. За мен носенето му стана тежък труд. Лято, топлина, дразнене започна под еластичната лента, велкро трие, не се носят в горната част на дрехите, трие под дъното.

  Носех го у дома върху халата си, излязох на улицата без него.

  След раждането реших да го използвам, но за това също се оказа неудобно за мен, тъй като беше цезарово, той държеше стомаха си МНОГО слабо, в резултат на това първо си купих следоперативна превръзка с велкро, доста широка и на ребрата на твърдост. И тогава си купих бикини - стягащи - те не се открояват толкова много под дрехите и са много удобни и удобни в тях.

  За мен тази превръзка се превърна в загуба на пари

  Предимства:

  самата идея е необходима

  Недостатъци:

  неудобно не преди не след раждането

  Превръзката е доста необходимо парче, тя е придобита в последните етапи на бременността. Коремът беше доста голям и беше необходимо да се поддържа, за да не се нарани детето и да се избегне разтягане на кожата и мускулите.

  Придобити ПРЕДИ И СЛЕД общ универсален FEST.

  Бих искал да кажа, че раждането ми беше на 31 август и трябваше да отида ВСИЧКО лято. Беше ми страшно неудобно в него. Навън е горещо, облечете се под дрехите - горещо е и велкро - закопчалката разтрива стомаха. Да се ​​облечете над дрехите - не изглежда естетически приятно и отново горещо.

  В резултат на това го носех само вкъщи, когато приготвях нещо у дома в изправено положение - но не повече. Просто излязох навън без него.

  В рода. къщата естествено взе тази превръзка със себе си, мисля, че след раждането ще запази стомаха. Имаше цезарово сечение и трябваше да се стегне стомахът. Но превръзката не се справи с тази задача, трябва да има равномерен и плътен натиск от превръзката, така че да е удобно да се движите, но натискът се оказа малък и само там, където преминава велкрото.

  В резултат на това придобих обичайна постоперативна превръзка - в която се чувствах комфортно.

  В резултат нито ПРЕДИ нито СЛЕД раждането - не се чувствах комфортно в него

  Не знам за кого е измислено това „чудо“, но определено не за мен! Мечтаех да се отърва от ужасните болки в гърба, въпреки факта, че имам изкривяване на гръбначния стълб с изместване. Избрах Fest в аптеката. Хареса ми, че може да се носи върху дрехи. Да, направено е с високо качество и си заслужава парите, но имах повече „минуси“, отколкото „плюсове“. Първо, острите ръбове ме караха да сърбят през цялото време и това въпреки факта, че превръзката беше поставена върху дрехите ми. На второ място, той непрекъснато се "качваше" горе и се опитваше да се свие почти в тръба някъде в областта на лопатките. Трето, облякох се според инструкциите, но ръбът се заби в корема през цялото време, така че детето вътре започна да се тревожи, очевидно се опитва да се измъкне от дискомфорта. И накрая, четвърто, през гърба през цялото време имаше празнина, тоест коланът не прилепваше плътно към тялото. Все още не можех да разбера дали е възможно да седя в него. Опитах, но това е диво неудобно, но всеки път, когато излитате и слагате превръзката, също не е опция. Като цяло, чисто разочарование.

  Бих искал да ви кажа момичета за ТОВА. Говоря за бинта FEST (универсален).

  Като начало, с помощта на тази превръзка мечтаех да се отърва от ужасните болки в гърба през прекрасния период на бременността. Искам да отбележа, че имам S-образно изкривяване на гръбначния стълб, с отместване, това не е шега, трябва да кажа. Нетрайното му тяло е толкова трудно да се носи и още повече, когато носи малкото. Затова отидох в аптеката за панацея от моята чудовищна болка.

  Е, традиционно ще започна с минусите:

  1. Много твърди и остри ръбове на превръзката. Постоянно трябваше да се надраскам на улицата)

  2. Превръзката не е известна по каква причина непрекъснато се е стремяла да се изкачи някъде нагоре по гърба, да се върти на руло, постоянно съм го намирала някъде под яке.

  3. Винаги при закопчаване (и аз направих всичко според инструкциите), ръбът се врязваше в долната част на корема, дъщеря ми беше нервна, започна да се върти - явно не харесваше подобни екзекуции.

  И през цялото време имаше някаква пролука на гърба, мисля, че това нещо трябва да приляга плътно към тялото.

  И между другото, не можах да намеря еднозначен отговор на въпроса „Възможно ли е да седна в тази превръзка?“ Логично, разбира се, не си струва, но постоянно излитане и обличане и дори в легнало положение - не, това не е за мен.

  Не открих никакви предимства, въпреки че може би някои от бъдещите майки все пак помогнаха да се отърват от болките в гърба.

  Надявам се моят преглед да ви е бил полезен) Бъдещи майки, лесна бременност и здрави бебета за вас))

  Носенето на превръзка по време на бременност се препоръчва за почти всяко момиче, много се страхувах от стрии на стомаха си, така че и аз си ги взех наведнъж. надеждите ми не бяха напълно оправдани. Превръзката се препоръчва да се носи под дрехи, което причинява силен дискомфорт, велкрото докосва кожата, която вече е напрегната и опъната, надрасква я, много се забелязва под дрехите, подходяща е и за момичета, които продължават да работят, на практика не разтоварва гърба, а го сваля и облича ( необходимо е да се правят почивки през деня) не е много удобно.изработен от груб, не дишащ. има по-успешни модели.

  Неутрални отзиви

  Fest носеше пренатална превръзка, изглежда, че почти всички се препоръчват на бременни жени. Вярно е, че в моя случай излязох в отпуск по майчинство и през последните 2 месеца стомахът ми ставаше все по-голям от ден на ден. Плюс гестоза, а понякога беше доста трудно да се движите. Но превръзката Фест ми помогна от една страна и наистина усетих, че с него е по-лесно. От друга страна, май през 2009 г. беше доста топъл и когато сложите превръзката на Fest под дрехите си, става доста горещо. Ясно е, че бременната жена е по-гореща от другите хора. Превръзката, въпреки че покриваше със себе си, грубо казано, не цялото тяло и стомах, а лумбалната област, въпреки това "ме затопли".

  Прибрах се вкъщи, снимах го, под него гърбът ми вече беше мокър. Но ако изберете какво е най-добре без него или с него (макар и горещо), тогава с превръзката все пак беше по-удобно. Докато го обличате, веднага усещате, че гърбът става по-лесен, дори ходите по-енергично.

  Една от целите на превръзката Fest е да предотврати появата на стрии в корема. Но в моя случай. Започнах да го нося, когато имах стрии, така че не знам дали щеше да помогне по-рано. Струва ми се, че не. Стомахът е отвътре, както се казва, пръсва. Може би ще има по-малко стрии, но едва ли беше възможно да ги избегнем напълно. Нещо повече, това е генетично предразположение.

  Радвам се, че макар да носех тази превръзка (наистина имаше още една, беше и по-лоша) за кратко, но парите не бяха пропилени. Първо, това беше добре за него, и второ, след като го инсталирах на местния родителски сайт. Разбира се, трябваше сам да си купя нов, защото по това време ми беше по-лесно да го купя сам в аптека, отколкото да обикалям града и да го пробвам. Въпреки че първоначално имаше такава мисъл - това е такова нещо, не се експлоатира много и след това лежи безполезно в килера. Много продават.

  Имах и универсален... И без това рядко го използвах, някак ми беше по-удобно без него... само когато трябваше да отида някъде дълго време, след това го сложих, за да не се претоварвам))) но го заведох в болницата... и не съжалявах... Знам какво е причинило изчезването на корема... може би матката просто се е свила толкова бързо, може би превръзката е помогнала))) на следващия ден след раждането коремът е изчезнал))) само кожата малко попречи))) но след това "си дойде" на мястото

  Предимства:

  Недостатъци:

  индивидуален, не е подходящ за всеки

  Моят акушер ми каза за тази превръзка от първия триместър на бременността, но реших да я използвам само когато гърбът започна да ме боли много от напрежение. Имах раждането си през април, така че трябваше да нося превръзката доста дълго през студения период. Голям плюс да го носите през зимата е топлият гръб. Но големият минус е, че е неудобно! Лично аз непрекъснато се търкалях надолу, от което силно ме боля корема, същата история беше и с гърба ми.

  Освен това превръзката стискаше пикочния мехур, което правеше ходенето до тоалетната още по-често. Опитах се да го нося след раждане, за да се върна към нормалното възможно най-скоро. Искам да кажа, че след раждането е много по-лесно да се носи, но проблемът с навиването на превръзката в дантела остава. Съгласен съм с предишните съобщения, струва ми се също, че това нещо е много индивидуално, така че ако имате приятели, които имат превръзка, разходете се за един ден и вижте дали е удобно или не. И винаги ще имате време да похарчите пари, като се има предвид, че цените на тези стоки варират доста в аптеките.

  Предимства:

  Недостатъци:

  Не усетих разликата с него и без него по време на бременност.


  Получих го в седмия месец на бременността, тъй като гинекологът каза какво е необходимо. Защо не разбрах. Когато го облякох, не почувствах никакво облекчение. Но като цяло превръзката е здраво закрепена, не излита, шевовете не се разминават. Вътре ще намерите подробни инструкции как да сложите превръзката. Направих всичко, както беше, но всъщност не усетих разликата. Може би защото коремът беше малък.
  След като роди, той също не ми беше полезен. От болницата заявиха, че който е имал ЕП, е противопоказано да носи превръзка.
  Мога да кажа, че трябва да го купите, ако сте сигурни в необходимостта от това нещо. Купих това нещо за 600 рубли в аптека.

  Бременна осъзнах, че с нарастването на корема ми ще трябва да придобия такова полезно нещо като превръзка. И, както много други, тя стана жертва на рекламата и закупи този продукт с марката FEST. Разбира се, аз също бях подкупен от факта, че мога да убия две птици с един камък и да го използвам за поддържане на корема по време на бременност и след това да се върна във форма. Превръзката струва повече от 400 рубли в аптеката, цената е доста разумна. Получих го, когато бях бременна в 7-мия месец, и веднага започнах активно да го използвам. Вярно е, че го е носила само за разходки или когато е било необходимо да се прави нещо около къщата дълго време.

  Какво мога да кажа? Ще започна с плюсовете. Превръзката FEST наистина поддържа стомаха добре и облекчава гърба, с него ми беше много по-лесно да ходя дълго време. След бременност нямах нито една стрия на стомаха си, не знам дали това е достойнството на превръзката, най-вероятно наследствеността.

  Сега за минусите. Ако за периода на бременността FEST не е лош, то като след раждане изобщо НЕ Е. На втория ден след раждането го облякох, стегнах го по-плътно, както се очакваше, за да поддържа стомаха ми. В резултат на това, всеки път, когато се движа, веднага щом се наведа към детето или обърна леглото, превръзката неумолимо пълзеше нагоре. За каква фиксация на корема можем да говорим тук? След като претърпях това в продължение на няколко дни, го свалих и изоставих завинаги.

  Още нещо - превръзката FEST е много стегната, последните два месеца от бременността ми паднаха през лятото и бях много гореща в нея. И беше невъзможно да се облече нещо здраво: велкрото и краищата на превръзката стърчаха през цялото време.

  Така че, ако обмисляте превръзка предимно за бременност и се нуждаете от относително евтина опция, универсалната превръзка FEST не е лош избор. Не очаквайте обаче чудо от него в следродилния период, едва ли ще помогне за премахването на стомаха.

  Купих тази превръзка, която вече има бинт-гащи от FEST

  http://ireкоменnd.ru/content/khorosho-podderzhivae. смяна при пране. Ако бях първата, която беше много доволна, универсалната превръзка има редица съществени недостатъци. Като пренатален, той поддържа корема си добре, но поради грубия материал не можете да го поставите на голо тяло. Последните месеци на бременността бяха през лятото, така че беше горещо и неудобно. И след раждането се присъединява още един недостатък, твърде тясна стягаща лента, която е около половината от корема и е достатъчна (изобщо не съм голяма). Вечерта, сваляйки превръзката, виждате интересна картина: увиснал корем с талия 10 сантиметра на едно или друго място))). От моя опит не мога да препоръчам тази превръзка на никого. Лесен труд за вас!

  Положителни отзиви

  FEST носеше мека превръзка и бельото им преди бременност и за хранене след това съм много щастлив.

  Задържах корема си, облекчих гърба си, след бременност го завъртях назад и се дръпнах, докато не си купих твърд.

  Сега дори не си спомням на какъв етап от бременността лекарят ме посъветва да си купя универсална превръзка. Тя ми каза да купя и тя ще ви покаже как да го сложите правилно.

  В отделението за бременни жени ме посъветваха от превръзката FEST. Може да се носи по време и след бременност. Продавачът измери корема ми и приспособи размера. След това, на рецепцията, лекарят каза, че е необходимо да се постави FEST пренатална превръзка, докато лежите. Показва как се прави.

  Опитвах се да слагам превръзката всеки ден. Но първите дни бяха много необичайни. Нещо повече, да седи в него на работа. Понякога ходех без него.

  След цезаровото сечение сестрата в реанимацията веднага каза, че е наложително да носите превръзка след раждането, когато сте на път да станете от леглото. Първият път, когато медицинската сестра го поправи сама. Трябваше да се носи с широка страна напред.

  Отначало коремът беше добре затегнат, след това превръзката стана малко по-голяма. Опитах се да измисля нещо, дори допълнително приших велкро, така че да дърпа по-силно. Но след това тя се отказа от това занимание. Напразно, разбира се. След това лекарят ме смъмри за това.

  Мисля, че превръзката FEST е добра комбинация от цена и качество. Ако ще раждам отново, пак ще взема такава превръзка и ще я нося след раждането, както се очаква..

  Предимства:

  наистина помага за облекчаване на гърба, е евтин, висококачествен, може лесно да се намери в продажба

  Недостатъци:

  черното не е навсякъде

  Познаването ми с този продукт се случи в късните етапи на бременността - на 34-та седмица лекарят препоръча носенето на превръзка, за да се предотврати заплахата от преждевременно раждане. Като цяло, според мен, превръзката, както всеки медицински препарат, е индивидуално нещо и не е подходяща за всички. Не беше трудно да изберете размера според размера - сега в почти всяка аптека можете да го направите в рамките на няколко минути. Няма проблеми с определянето на размера на превръзката, но с избора на цвят.

  Препоръчително е да носите превръзка върху бельото, като в този случай цветът не е важен. Лично за мен носенето на превръзка по този начин не е много удобно - както и да го облечете, изглежда, че притиска плода, това е такава фобия. Над дрехите е друг въпрос и напрежението на гърба облекчава и можете да ходите по-дълго и да се чувствате много по-уверени. Съответно превръзка от бели и телесни цветове не е напълно подходяща и черното не е навсякъде, трябва или да търсите усилено, или да поръчате. След раждането може да се използва и за поддържане на коремните мускули и възстановяване на формата чрез просто разширяване на лентата с широката част напред. Размерът на лентата може да се регулира с помощта на велкро отзад и отстрани на продукта.

  Предимства:

  поддържа стомаха добре

  Недостатъци:

  Когато бебето в корема започна да расте, за мен стана по-трудно да го нося. Въпреки факта, че през деня ходех на дълги разстояния. Лекарят ми препоръча да закупя универсална пренатална и постнатална превръзка. И той ми беше много полезен. Носех превръзка Fest модел 1444 от 7-ия месец на бременността до самото раждане. И след това, след цезаровото сечение, отново бяхме неразделни с него още 1,5-2 месеца.
  Превръзката е лесна за пране, много удобна за носене, с телесен цвят (предлага се в бяло), с голямо велкро, което е удобно за регулиране на ширината на превръзката.
  И е добре, че можете да го използвате както преди, така и след раждането, ако има такава нужда..

  Предимства:

  Недостатъци:

  само черно или бяло

  Преживях първата бременност и дори не забелязах как са минали 9 месеца. Дори не съм чувал за някакви превръзки.
  но вторият път, някак всичко мина съвсем различно. и лекарят започна силно да препоръчва носенето на превръзка. Аз, честно казано, до последното (до 30 седмици) се съпротивлявах и отказвах на този асистент. но коремът расте, долната част на гърба боли, по-голямото дете иска постоянно внимание. отказал се, отишъл в аптеката и си купил превръзка!
  обличам се за първи път OCHEEEE Съмнявах се, че ще го нося: някак си всичко не е така, не е познато, не е удобно. но след като преодолях съмненията си, влязох в превръзка по работа. и, ето, ето! момичета, наистина е удобно! Тичах почти 4 часа и не бях уморен: стомахът не ме боли, гърбът не ме дърпа. дори някак психологически по-удобно, сякаш някой грижовен поддържа моето бебе в корема и то е под надеждна защита. Сега не излизам на дълги разходки без превръзка!

  Предимства:

  еластична, широка, регулируема по размер, фиксира добре, лесно се пере, не се разтяга

  Недостатъци:

  Бременността беше трудна, постоянно, нещо ме болеше. Симфизит също е открит на 35 седмици, беше много трудно да се ходи.
  В аптеката си взех универсален бинт, тъй като след копулацията планирах да нося същия бинт. Когато го сложих за първи път, съжалих, че не съм го купил по-рано. Стана много по-лесно да носите корема си, болките не бяха толкова остри. Направихме ченге, купихме специална превръзка, но тя не ми пасваше, беше твърде стегната. Спомних си моя универсален и той отново ми помогна, тъй като има велкро, който може да се регулира и издърпва, тъй като е необходимо да не се търкат шевовете след справянето. Във всички останали неща той е доста широк и еластичен. Много удобна широка част, първо тя фиксира гърба, опорите и след това стомаха. Тъй като коремът расте, можете също да регулирате размера, поради същата велкро. И също не се разтяга и сега моят приятел го носи))

  Предимства:

  Качество, добро задържане, гъвкавост

  Недостатъци:

  Универсалните превръзки бяха третирани със скептицизъм при първата бременност. Но по някаква причина във втората все пак тя взе тази. Мисля, че бях прав. Докато ходех с корем, бях много полезен, удобен, поддържах корема, има и добра опора за гърба. Имах перфорирана, страхотна е, изобщо не се потях в нея, кожата дишаше. След раждането и тя го носеше, редувайки се с друга фенална постнатална превръзка. Ако сложите този и го закрепите правилно, той се държи не по-лошо от специализирания. А закопчалката е много удобна, можете лесно да регулирате силата на звука

  Предимства:

  Евтино, преди и след раждането, удобно, когато болят костите

  Недостатъци:

  Ако се облечете неправилно, ще видите минуси

  Нося го от 25 седмици. Ако се научите да се обличате правилно, тогава - нещо незаменимо!
  Нещо повече, това може да се направи и в изправено положение! Номерът е да го носите ниско, под корема. Ако го носите по-високо, ще бъде болезнено. И ако го обличате правилно, тогава е удобно да седите в него. И нищо никъде не се плъзга, не се издига и не се придържа към дрехите!

  Добър ден! В този преглед бих искал да споделя моя опит с използването на превръзка. Намирайки се на 20-25 седмица от бременността, забелязах, че ако вдигна леко корема си, тогава ми става много по-удобно и по-лесно да ходя. Имаше въпрос относно закупуването на превръзка. Но кой да избера, защото има толкова много ?! За това има отворени пространства в Интернет! След като го взех малко и след като прочетох отзивите, реших, че имам нужда от универсална превръзка (т.е. преди и след раждането едновременно), за да не харча твърде много, особено след като разходите ще бъдат значителни! Купих си такъв, който е показан на снимката (по-точно това е снимка на моята превръзка). Ще дам няколко съвета за бележка. Моля, обърнете внимание на размера преди покупката (изчислението е показано на кутията). Носете превръзка САМО в хоризонтално положение! По време на бременност: легнете по гръб, поставете превръзка под гърба с широката част, така че заобленият край да гледа надолу. Закопчайте велкро отпред, в долната част на корема. Но не е нужно да го поправяте здраво! Превръзката трябва да се побира само! След като станете, трябва да почувствате комфорта и подкрепата на корема. След раждането е препоръчително да го поставите възможно най-скоро. Имах цезарово сечение (също много полезно нещо в ранните и късните следоперативни периоди!), Сложих превръзката на втория ден (когато успях сам да стана). Сега ще кажа малко за това как го обличат след раждането. Принципът е същият: докато лежат по гръб, те слагат превръзката с широка част напред, със заоблен ръб надолу (тук вече си струва да се направи малко по-стегнато) и закрепени отзад. Както можете да видите на снимката, от двете страни има допълнителни велкро ленти, чието стягане осигурява най-голяма корекция на корема. Също така искам да отбележа момента, че когато облякох дънките си след раждането, белегът след операцията съвпадна с местоположението на копчето и ключалката на дънките и не беше съвсем удобно. Носех тази превръзка дълго време, за да намаля травмата. Много полезно нещо! препоръчвам!

  Здравейте момичета, днес ще опиша всички характеристики на универсалната превръзка Fest от личен опит..

  Универсален бинт Fest арт. 1444 е пренатален и постнатален (като стягащо средство). Тази руска превръзка има пълна гама от размери, предлага се в три цвята - черен, бял и телесен. Може да бъде и в стерилна опаковка, както и перфорирана или гладка.

  Най-просто казано, това е велкро ластик, който се разширява отзад, доста здрав и еластичен.

  Превръзка се предписва от около 21-22 седмици, когато става трудно със стомаха, особено за тези, които водят активен начин на живот.

  Бандажи Fest модел 1444 се предлагат и без ями.

  Превръзката е съобразена с вашия размер, вашето лично усещане за комфорт и в магазина за майчинство със сигурност ще я пробвате.Когато я изпробвате, вече можете да прецените дали ви е удобна или не. Бъдете готови да изпробвате поне няколко размера за сравнение.

  Универсалната превръзка трябва да бъде с малък запас, защото стомахът все още ще расте и расте =).

  Бандажът не е подходящ за тези, които водят заседнал начин на живот и почти не слизат от дивана! Просто прехвърляте всичко върху себе си и нарушавате кръвообращението. За тези, които се возят като кон на крака до последните етапи на бременността, превръзката перфектно поддържа корема и долната част на гърба, облекчава част от товара от гърба.

  Превръзката е обемна, леко шумолеща, много забележима под дрехите! Перфорираният вариант е по-лек, има "вентилация", кожата няма да се поти под него през лятото. Трябва да се вземе предвид съставът на превръзката и личната непоносимост / алергична реакция към полиамид..

  В случай на неприятни усещания в превръзката при пробване, по-добре е да откажете да купите или да обърнете внимание на друг модел, тъй като сега има много от тях.

  Превръзката може лесно да се измие с хипоалергенна пудра. + Кутията ще съдържа инструкции как да се носите и да се грижите.

  По-добре е да се консултирате с гинеколог, преди да купите.

  Вкъщи слагат превръзка, докато лежат. Първо трябва да поставите широката част на гърба / долната част на гърба, след това след няколко минути, когато плодът е в желаното положение, фиксирайте краищата на лентата под корема, като регулирате удобно и плътно напрежение. Облегалката се регулира със странично велкро.

  ДА! След носене по време на бременност, превръзката Fest се разтяга и губи малко форма! И понякога вече не е подходящ за прибиране на корема след раждането! Не е нужно да се разстройвате особено за това, защото все пак превръзката Fest направи своята добра услуга. И изборът на други спадове е доста разнообразен)))