Този продукт не е наличен за доставка до вашия регион

Спестявате 787 ₽

Благодаря!

Ние винаги се стремим към най-доброто, за да зарадваме нашите клиенти с най-изгодните цени..

С най-добри пожелания, онлайн магазин Wildberries.

 • таблица с размери
 • Параметри на модела

Добавено към списъка с чакащи

Научете за приемането

Очаквайте скоро

Състав

Описание

Универсалната превръзка за FEST се препоръчва от Руското дружество по акушерство и гинекология. Проучванията показват, че носенето на превръзка намалява вероятността от: заплаха от прекъсване на бременността; преждевременно раждане; образуване на стрии. Препоръчва се носене: от 20-24 седмици на бременността; с акушерска патология; с некомпетентност на мускулите на предната коремна стена и тазовото дъно; с изкривяване на гръбначния стълб; с болки в долната част на гърба; с активен начин на живот, когато сте в изправено положение повече от три часа на ден; след раждането - от първите дни. Превръзката е колан от перфориран превръзка, със закопчалки за регулиране на степента на опора. По време на бременността превръзката се носи с широката част назад - за максимално облекчение на гърба тясната част осигурява опора за стомаха. След раждането превръзката се обръща, така че широката страна се стяга и фиксира корема. Време за носене - не повече от 10 часа на ден. Преди да изберете, консултирайте се с акушер-гинеколог.

* Числовите параметри съответстват на размер 100-104

Информацията за техническите характеристики, комплекта за доставка, страната на производство и външния вид на продукта е само за справка и се основава на последната налична информация от производителя

Благодаря!

Ние винаги се стремим към най-доброто, за да зарадваме нашите клиенти с най-изгодните цени..

Различни модели превръзка за бременни жени Fest: как да ги облечете и носите правилно?

По време на бременността натоварването на мускулите на гърба, особено на кръста, се увеличава значително. Може да причини дискомфорт и болка..

Освен това, поради постоянно нарастващата матка, съществува риск от стрии и микро разкъсвания в корема. За да се преборят с всички тези неприятни фактори, лекарите препоръчват на жените да използват специални превръзки..

Една от марките, която е официално одобрена от Руското дружество по акушерство и гинекология и е много популярна сред бъдещите майки, е бельо FEST..

Инструкции за употреба

Превръзките са няколко вида в зависимост от целта на тяхното използване. Пренаталните превръзки се използват както за лечение на различни заболявания, така и за профилактични цели.

Превръзката трябва да се носи в следните случаи:

 • постоянна болка в лумбалната област;
 • чести мускулни спазми;
 • ниско предлежание на плацентата;
 • наличие на белези по матката.

За профилактични цели могат да се носят превръзки, за да се сведе до минимум рискът от преждевременно раждане.

Действието на превръзките се основава на фиксиране на позата в правилната позиция, поради което мускулите на гърба се разтоварват. Освен това продуктът фиксира матката в правилното й физиологично положение.

Благодарение на този ефект се намалява рискът от стрии и разкъсвания по кожата, нарушен кръвоток в матката и други тазови органи. Също така, превръзката помага да се избегне пролапс на гениталиите след раждането и различни усложнения в следродилния период.

Нямаше противопоказания за носене на превръзка по време на бременност. Преди да го закупите обаче, трябва да се консултирате с лекар, тъй като правилното определяне на размера му е от голямо значение при избора на продукт..

В случай, че превръзката е голяма, това няма да има положителен ефект. Когато се използва с по-малка лента, това може да наруши естествения кръвен поток в матката и да доведе до неблагоприятни ефекти. Основните показатели, по които се определя размерът, е обиколката на бедрата.

Всички, дори и най-малките признаци на дискомфорт, показват грешен размер. Продуктите могат да се използват от 20-та седмица на бременността. За да се осигури желаният ефект в пренаталния период, превръзката трябва да се фиксира с широката част в задната част, а тясната да е под корема. Когато използвате продукта в следродилния период, напротив, трябва да има широка област в корема.

Това помага за нормализиране на разтегнатите коремни стени и коремни мускули след бременност. Преди да използвате превръзката след раждането, също е необходимо да се консултирате с лекар. В този случай трябва да се вземат предвид видът на раждането и състоянието на конците..

Необходимо е превръзката да се измие ръчно при температура не повече от 40 градуса. Забранено е използването на продукти, които могат да отделят хлор, както и да подлагате продукта на топлинна или химическа обработка.

Как да се обличам?

За да може превръзката да упражни въздействието си възможно най-ефективно и да не навреди на здравето на майката и детето, тя трябва да бъде правилно поставена и обезопасена. Всеки тип превръзка има своя специфична технология..

Превръзки - колани, които представляват лента от плътна тъкан, не твърде широка, най-добре се носят легнали или изправени. Това ще ви позволи правилно да фиксирате матката, без да упражнявате притискащ ефект върху нея. Най-широката част на колана трябва да е на гърба, най-тясната - под корема. По време на носенето превръзката не трябва да се плъзга. Появата на чувство на дискомфорт показва, че коланът не е носен правилно.

Скобата след раждането също е най-добре да се носи в легнало положение. Най-удобният начин да направите това е да повдигнете бедрата си. Тази позиция помага за лесното фиксиране на продукта със значително опънати коремни стени.

Цената на бинтовете FEST варира в зависимост от вида им. Най-евтините са пренаталните превръзки под формата на колани. Тяхната цена варира в зависимост от конкретния модел в диапазона от 450 до 1000 рубли.

Бинт превръзките са по-скъпи. Минималната им цена е 850 рубли.

Най-скъпите модели са универсалната скоба след раждането. Средната им цена варира от 1200 до 1800 рубли. Превръзките след раждането са в приблизително същия ценови диапазон. Минималната им цена е 1300 рубли.

Отзиви

Прегледите на превръзките FEST сред жените са предимно положителни. По принцип всички, които носеха продукта, отбелязват, че натоварването в областта на гърба наистина е станало по-малко забележимо и болковите усещания са изчезнали.

Въпреки това, бременните жени също посочват, че е необходимо да свикнете с такива продукти, тъй като е доста трудно постоянно да се поддържа стойката в правилната позиция..

Също така, сред често срещаните недостатъци, жените отбелязват дискомфорт от носенето на превръзка през топлия сезон, тъй като продуктът е направен от доста плътни материали. Сред мненията за конкретни видове превръзки сред жените няма единно мнение.

Много хора предпочитат да си купят една универсална превръзка, за да спестят пари. Може да се носи както преди раждането, така и в следродилния период, за да се възстанови състоянието на коремните стени. Въпреки това, като негови недостатъци, жените отбелязват ниската ефективност на продукта след раждането..

Поради тясното закрепване в областта на гърба, натискът се прилага само върху определени части на корема, а не върху цялата му област. Превръзките след раждането под формата на корсети са много по-ефективни в тази ситуация, но тези модели са много скъпи. Поради тази причина много жени се въздържаха да ги купуват..

Откриват се голям брой положителни отзиви за бинтове под формата на бикини. Те са доста удобни и добре фиксирани, практически без да причиняват дискомфорт. Те се различават в зависимост от вида на вложката (кръгла или надлъжна) и височината на модела.

Най-непопулярните модели за бременни жени са превръзките под формата на колани. Жените отбелязват, че не облекчават достатъчно товара и причиняват най-много неудобства при носене. Безусловното предимство на тези продукти обаче е тяхната ниска цена..

Универсална превръзка 1444

Преди раждането осигурява опора за корема и облекчава гърба, след раждането стяга коремната стена, насърчава по-бързото възстановяване на мускулния и кожен тонус в корема, нормализира налягането вътре в коремната кухина, коремните органи заемат правилната позиция, предотвратявайки пролапса на вътрешните органи или образуването на херния, превръзката премахва натоварване от гръбначния стълб, облекчава болките в гърба, помага да се поддържа правилна стойка и грация.

Според лекарите, когато носите превръзка, вероятността от:
- прекъсване на бременността - 55,8%;
- преждевременно раждане - 36,7%;
- появата и развитието на симфизит, разширени вени;
- заплахата от стрии.

Превръзката се препоръчва да се носи:
- от 20-24 седмици на бременността;
- с акушерска патология (белег на матката; заплахата от прекъсване на бременността през втория и третия триместър; прекомерно увеличаване на размера на матката поради многоводие, многоплодна бременност, голям размер на плода; представяне или ниско местоположение на плацентата);
- с повтаряща се бременност;
- с отказ на мускулите на предната коремна стена и тазовото дъно;
- с изкривяване на гръбначния стълб;
- с остеохондроза;
- с болки в гърба;
- с активен начин на живот (когато бременната жена е в изправено положение в продължение на три часа на ден или повече); превръзка е особено необходима за работещите жени.

На практика няма противопоказания за носене на превръзки по време на пренаталния период. Има само една акушерска ситуация, когато е по-добре да се изчака с превръзка: ако след 30 седмици плодът не е заел правилната позиция - с главата надолу, а лежи в напречно или тазово положение, тогава е препоръчително първо, под ръководството на акушер-гинеколог, да се опитате да "коригирате ситуацията" с различни специални упражнения и чак тогава го "фиксирайте" в правилната позиция с превръзка.

В следродилния период (при липса на противопоказания) превръзката трябва да се носи от първите дни след раждането всеки ден в продължение на един месец и половина. Не се препоръчва използването на превръзка по време на сън. По-добре е да поставите превръзката в легнало положение, за да осигурите равномерно, плътно прилепване на тъканта към кожата и да фиксирате мускулите и вътрешните органи в правилната позиция.

Преди да изберете превръзка, консултирайте се с вашия акушер-гинеколог.
Бестселър!

BANDAGE ROAD UNIVERSAL FEST BEIGE / 096 /

PE - 75%, еластан - 25%

начин на приложение: Превръзката може да се носи с полукръгло парче нагоре и надолу, в зависимост от вашите чувства и препоръки на акушер-гинеколога. След раждането коланът трябва да се обърне „отзад напред“, така че широката му част да стяга и фиксира корема, а тясната да се закопчава отзад.

Преди раждането осигурява опора за корема и облекчава гърба, след раждане стяга коремната стена, насърчава по-бързото възстановяване на мускулния и кожен тонус в корема, нормализира налягането вътре в коремната кухина, коремните органи заемат правилното положение, предотвратявайки пролапса на вътрешните органи или образуването на херния, превръзката премахва натоварване от гръбначния стълб, облекчава болките в гърба, помага да се поддържа правилна стойка и грация. Размерът на превръзката се избира директно според обиколката на бедрата под корема, размерът на превръзката е 96 (обиколката на бедрата под корема, см 85-92), размерът на превръзката е 100-104 (Обиколката на бедрата под корема, см 93-100), размерът на превръзката е 108-112 (Обиколката на облегалката на бедрото) под корема, см 101-108), размерът на превръзката 116-120 (обиколката на бедрата под корема, см 109-116), размерът на превръзката 124-128 (обиколката на бедрата под корема, см 117-124) Характеристики на дизайна: Странични велкро закопчалки ви позволяват да регулирате степента на затягане на колана, без да го сваляте. Допълнителни детайли - за по-добра поддръжка

Преди да изберете превръзка, консултирайте се с вашия акушер-гинеколог.

Проучванията показват, че носенето на превръзка намалява вероятността от: заплаха от прекъсване на бременността; преждевременно раждане; образуването на стрии. Препоръчва се носене: от 20-24 седмици на бременността; с акушерска патология; с отказ на мускулите на предната коремна стена и тазовото дъно; с изкривяване на гръбначния стълб; с болки в гърба; с активен начин на живот, когато сте изправени повече от три часа на ден; след раждане - от първите дни. Превръзката се препоръчва да се носи преди и след раждането Преди да изберете, консултирайте се с акушер-гинеколог.

На практика няма противопоказания за носене на превръзки по време на пренаталния период. Има само една акушерска ситуация, когато е по-добре да изчакате с превръзка: ако след 30 седмици плодът не е заел правилната позиция - с главата надолу, а лежи в напречно или тазово положение, тогава е препоръчително първо, под ръководството на акушер-гинеколог, да се опитате да "коригирате ситуацията" с различни специални упражнения и чак тогава го "фиксирайте" в правилната позиция с превръзка. В следродилния период (при липса на противопоказания) превръзката трябва да се носи от първите дни след раждането всеки ден в продължение на един месец и половина. Не се препоръчва използването на превръзка по време на сън. По-добре е да поставите превръзката в легнало положение, за да осигурите равномерно, плътно прилепване на тъканта към кожата и да фиксирате мускулите и вътрешните органи в правилната позиция.

Универсална превръзка в единично / унитарно предприятие артикул B-1444 (1440) цвят бежов

FEST пренатална превръзка универсална 1444

FEST пренатална превръзка универсална 1444 може да се носи преди и след раждането.

Преди раждането осигурява опора за корема и облекчава гърба, след раждането стяга коремната стена, насърчава по-бързото възстановяване на мускулния и кожен тонус в корема, нормализира налягането вътре в коремната кухина, коремните органи заемат правилната позиция, предотвратявайки пролапса на вътрешните органи или образуването на херния, превръзката премахва натоварване от гръбначния стълб, облекчава болките в гърба, помага да се поддържа правилна стойка и грация.

Според лекарите, когато носите превръзка, вероятността от:

 • прекъсване на бременността - 55,8%
 • преждевременно раждане - 36,7%
 • появата и развитието на симфизит, разширени вени
 • заплахата от стрии.
  Превръзката се препоръчва да се носи:
 • от 20-24 седмици на бременността
 • с акушерска патология (белег на матката; заплаха от прекъсване на бременността през втория и третия триместър; прекомерно увеличаване на размера на матката поради многоводие, многоплодна бременност, голям размер на плода; превия или ниско местоположение на плацентата)
 • с повтаряща се бременност
 • с некомпетентност на мускулите на предната коремна стена и тазовото дъно
 • с изкривяване на гръбначния стълб
 • с остеохондроза
 • за болки в гърба
 • с активен начин на живот (когато бременната жена е в изправено положение в продължение на три часа на ден или повече); превръзка е особено необходима за работещите жени.
  На практика няма противопоказания за носене на превръзки по време на пренаталния период. Има само една акушерска ситуация, когато е по-добре да се изчака с превръзка: ако след 30 седмици плодът не е заел правилната позиция - с главата надолу, а лежи в напречно или тазово положение, тогава е препоръчително първо, под ръководството на акушер-гинеколог, да се опитате да "коригирате ситуацията" с различни специални упражнения и чак тогава го "фиксирайте" в правилната позиция с превръзка.

  В следродилния период (при липса на противопоказания) превръзката трябва да се носи от първите дни след раждането всеки ден в продължение на един месец и половина. Не се препоръчва използването на превръзка по време на сън. По-добре е да поставите превръзката в легнало положение, за да осигурите равномерно, плътно прилепване на тъканта към кожата и да фиксирате мускулите и вътрешните органи в правилната позиция.

  Преди да изберете превръзка, консултирайте се с вашия акушер-гинеколог.

  Преглед на бинтове Фест

  Продуктите на руската компания "Fest" са създадени специално за жени. Асортиментът включва бельо, свързани продукти, както и превръзки по време на бременност и след раждане. Каква е особеността на продуктите? Какви модели се предлагат за закупуване? И заслужаваха ли превръзките на Фест високи оценки от клиентите??

  Характеристики на продуктите на Fest

  Всички продуктови линии са разработени с прякото участие на най-големите гинеколози в страната. Производството се намира в Русия, така че е възможно да се контролират всички етапи на работа върху продуктите: от проектирането и дизайна до продажбите на дребно.

  Като материали се избират естествени материи с високо съдържание на памук, които не причиняват алергии, добре се проветряват и са приятни на допир. Бандажите са с модерен дизайн и почти не се забелязват под дрехите.

  Фенална пренатална превръзка

  Превръзката за майчинство "Fest" може да се използва от 20 седмици до самото раждане. Разрешено е да се носят не повече от 10 часа на ден. Трябва да поставите превръзка, докато лежите.

  Гащи за робство

  Бандажни бикини "0141A" с долни закопчалки могат да се оставят при необходимост. Широката вложка осигурява надеждна опора за нарастващия корем, а широката лента с „кости“ на гърба - долната част на гърба, като в същото време облекчава товара от него. Подложката също така помага на колана да запази формата си и да не се плъзга по време на употреба. Подобен модел - "0145".

  Бинт гащичките "19411" изглеждат по-елегантни благодарение на дантелените вложки. Те имат регулируемо ниво на опора с велкро закопчалки. Перфектно за лятно бельо с ниска талия.

  Пренаталният колан за корема 0845 няма долна част, така че е лесно да се поддържа необходимото ниво на хигиена в него. Моделът е ластик и „капак“, който се разтяга с нарастването на корема.

  Колан за превръзка

  Пренаталният колан 0542 се настройва, за да осигури най-удобната коремна опора. Закопчалката може да бъде фиксирана отстрани или отпред - тъй като е по-удобна за вас.

  Фест превръзка след раждането

  Следродови превръзки "Fest" намаляват броя на стриите и подобряват състоянието на мускулите на перитонеума. Можете да ги носите ежедневно, но не повече от 10 часа на ден, докато фигурата се възстанови напълно..

  Един от най-популярните модели - "Fest 1248" - може да се използва след цезарово сечение. Този широк корсетен колан с "кости" помага за коригиране на фигурата и облекчаване на състоянието след раждането. Дишащата материя прави корсета изключително удобен за носене, а регулируемото затваряне на липа ви позволява да „настроите“ дрехата според променящата се фигура.

  Модел "0341" е изящни бикини, които се използват за корекция на корема и ханша. Фиксиращата вложка помага на коремните мускули да се възстановят по-бързо след раждането. Долната закопчалка ви позволява да не сваляте превръзката, ако е необходимо.

  Модел "1143" стяга корема и дупето. Регулирането на корекционната сила се извършва с помощта на закопчалка и еластична лента. Като материал е избрана плътна корсетна тъкан.

  Характеристика на модела "1346" е страничният цип, така че обличането на такива бикини е много по-лесно. Продуктът е идеален за моделиране на фигура над талията.

  Бандаж Фест универсален

  Универсалната превръзка Fest се използва както по време на бременност, така и след раждане. Това е колан с гръб с различна височина. По време на бременността широката част е на гърба, за да облекчи максимално кръста, да поддържа гръбначния стълб и да подобри мускулния тонус.

  След раждането коланът се обръща с широкия си гръб напред. В следродилния период има коригиращ ефект върху коремната кухина, предпазва вътрешните органи от изместване.

  Силата на фиксиране на колана се регулира с помощта на велкро. Можете да започнете да използвате бинтов колан от 20-24 седмици. След раждането е разрешено да се носи всеки ден, но общото време на ден не трябва да надвишава 10 часа.

  Най-продаваният е Fest 1444, който се предлага в черни и телесни цветове. Неговият аналог с индекса "C" е ярка версия на розово и тюркоазено.

  Специална особеност на модела 14416 е перфорираният дишащ материал, което прави носенето на продукта особено удобно през горещия сезон. Този колан има и еластични „кости“ за по-силна опора на лумбалния гръбнак. Предлага се в три цвята - черен, бял и гол.

  Отзиви за превръзка Фест

  Рекламните каталози на производителя винаги изглеждат красиви, но как купувачите оценяват продуктите?

  Бременността ми протичаше нормално, затова реших да си купя превръзка без съвет от гинеколог. Исках да си купя нещо не твърде скъпо за профилактика на стрии и разширени вени. След като проучих куп рецензии, избрах Fest. Моля, обърнете внимание на кутията, преди да купите. Ако има розова ивица, значи продуктът е обикновен, а ако е син, значи е стерилен. Купих втория вариант. Намирането на размера е просто, просто трябва да измерите обиколката на бедрата. Съветвам ви да купите по-голям размер, тъй като можете да намалите превръзката (отстрани има велкро), но не можете да направите по-голяма. Е, стискането, разбира се, не може да се носи.

  Универсалната превръзка може да се носи както преди, така и след бременност, както и в горещо и студено време, тъй като е изработена от специален материал с перфорации. Бандажът много добре поддържа мускулите и облекчава кръста, включително и с помощта на пришити „кости“. Носенето на повече от 3 часа не се препоръчва. Но да седиш дълго време в него по принцип е невъзможно, защото се „издига“ нагоре. Но чудесно за пазаруване или разходка. Въпреки че върху опаковката на момичето превръзката се носи с кръглата страна нагоре, аз предпочетох да я нося обратното - кръглата страна надолу. И за сравнение, подобна превръзка от Orlett струва пет пъти повече.

  Не знам за кого е измислено това „чудо“, но определено не за мен! Мечтаех да се отърва от ужасните болки в гърба, въпреки факта, че имам изкривяване на гръбначния стълб с изместване. Избрах Fest в аптеката. Хареса ми, че може да се носи върху дрехи. Да, направено е с високо качество и си заслужава парите, но имах повече „минуси“, отколкото „плюсове“. Първо, острите ръбове ме караха да сърбят през цялото време и това въпреки факта, че превръзката беше поставена върху дрехите ми. На второ място, той непрекъснато се "качваше" горе и се опитваше да се свие почти в тръба някъде в областта на лопатките. Трето, облякох се според инструкциите, но ръбът се заби в корема през цялото време, така че детето вътре започна да се тревожи, очевидно се опитва да се измъкне от дискомфорта. И накрая, четвърто, през гърба през цялото време имаше празнина, тоест коланът не прилепваше плътно към тялото. Все още не можех да разбера дали е възможно да седя в него. Опитах, но това е диво неудобно, но всеки път, когато излитате и слагате превръзката, също не е опция. Като цяло, чисто разочарование.

  Купих превръзка по препоръка на гинеколог на 20-та седмица от бременността. Взех го през цялото време и спокойно мога да съветвам другите. Гащичките не се изместват и те държат стомаха добре. Много удобно. Обличането, разбира се, не е лесно, особено в края на срока - не е толкова лесно да повдигнете дупето си в легнало положение, за да го стегнете. Еластичните дантелени вложки са не само сладки, но и удобни - те не се врязват в краката и не се търкат. В долната част няма закопчалки, така че не ходете отново в дамската тоалетна, особено на работа. Но отколкото да измъчвам тялото, свикнах да ги спускам и след това ги обличах като нормално бельо. Трябва да го перете всеки ден, като стандартно бельо, така че трябва или да си купите паричка, или да използвате бинт колан. Друг "недостатък" - ако закрепите велкрото неравномерно, тогава превръзката ще се търка с твърди куки. Вярно, и тогава намерих изход - просто носех превръзка отвътре.

  Универсална превръзка Postpartum Fest - ревю

  Превръзката FEST е универсална. Защо бременните жени трябва да носят превръзка? Как да изберем правилната превръзка и как да я носим? Каква е разликата между пренаталните и следродилните превръзки? Снимка на корема.

  Когато бях бременна в шестия месец, почувствах, че коремът ми нарасна значително и започнах уверено да се прибирам надолу. В същото време стана по-трудно да ходя, започнах да се уморявам по-бързо, кръста ме боли безсрамно и все още никой не беше отменил работата ми (а накрая трябваше да работя до началото на деветия месец).

  Приятелката ми, вече опитна майка, след оплакванията ми от трудностите при съвместния живот с голям корем, бързо ми представи универсална превръзка "FEST" модел 1444, която може да се използва както по време на бременност, така и в следродилния период, за бързо възстановяване. Докато бях на работа, съпругът ми щедро изхвърли кутията изпод превръзката, смятайки я за боклук, така че ще демонстрирам само него, без кутията.

  По-добре е да си купите превръзка в средата на бременността и трябва да я вземете не около обиколката на корема, а по диаметъра под корема, така че измервателната лента да премине над изпъкналите тазови кости.

  Покритие на бедрата Размер на превръзката

  85-92 см.096

  93-100 см. 100, 104

  101-108 см 108, 112

  109-116 см. 116, 120

  Бандажът се предлага в два цвята - бял и черен. В моя случай той е бял, със сигурност се замърсява по-бързо, но по-гъвкав, не се вижда под дрехите.

  ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НУЖДАТА ОТ БАНДЖ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ:

  Проучванията показват, че носенето на скоба е по-малко вероятно:

  • заплахи от прекъсване на бременността;

  • преждевременно раждане;

  • образуване на стрии.

  Препоръчва се да се носят:

  • от 20-24 седмици на бременността;

  • с акушерска патология;

  • с отказ на мускулите на предната коремна стена и тазовото дъно;

  • с изкривяване на гръбначния стълб, • с болка в кръста;

  • с активен начин на живот, когато сте в изправено положение повече от три часа на ден;

  • след раждане - от първите дни.

  Бандажът може да се носи както върху тялото, така и върху дрехите.

  Бандажът е направен от плътна тъкан, която леко се разтяга.

  Състав: полиамид 85%, еластан 15%.

  От средната линия на превръзката в различни посоки се отклоняват две допълнителни еластични ленти с велкро, което може да се затегне по-плътно, за по-плътно прилепване на продукта към тялото или можете да го разтворите (това е удобно, ако жената седне и коремът й се пропълзи малко отстрани).

  От двете страни има малки втвърдяващо ребро, осигуряване на подкрепа и запазване на формата на превръзката.

  Централна велкро широка, дължината му е няколко сантиметра, което ви позволява да закрепите превръзката по-плътно, докато коремът не е много голям, а по-късно и по-свободно.

  По време на бременността превръзката се носи с широка част на гърба, тясна под корема, винаги в легнало положение, за да се фиксира долната част на корема във физиологично положение и да се осигури опора. След раждането, същата превръзка може да се постави върху широката част на стомаха, закрепвайки велкрото назад. Това ще осигури по-бързо възстановяване на разтегнатите мускули на предната коремна стена и ще предотврати пролапса на вътрешните органи..

  От моя опит в използването мога да го кажа не носете превръзката дълго време. Лично за мен се оказа не особено удобно за използване, защото постоянно се блъскаше в страни, когато се нося дълго време на работа, започнах да ги разтривам с твърди ръбове и всъщност се оказа, че без превръзката ми беше по-лесно, отколкото с нея, въпреки наличието на достатъчно обемно коремче. Ако обаче го използвах за разходка, беше наистина по-лесно да стигна до дестинацията си, тъй като гърбът ми не започна да ме боли толкова силно и не толкова бързо, колкото без да използвам това устройство. По принцип се препоръчва носенето на превръзка не повече от 3-4 часа подред, като дава възможност на тялото да си почине от него..

  Въпреки напълно неестествения състав, кожата под превръзката не се изпотява (последните етапи на бременността са кърмени през лятото при екстремни горещини), върху него не се появява дразнене. Ако превръзката беше направена от естествени влакна. много бързо ще стане неизползваем и ще престане да изпълнява функциите си.

  В следродилния период не го използвах, защото имах друга, постоперативна превръзка, която беше по-удобна за използване: по-широк, велкро отпред и не пречи на лежането на гърба. Лично на мен ми се струва, че не винаги универсалните продукти изпълняват напълно своите функции на 100%. Предпочитам да използвам специализирани неща, в този случай по-добре да се вземат пренатални и следродилни превръзки отделно.

  Грижата за превръзката е много проста: изисква се само понякога ръчно го измийте в мек сапунен разтвор при температура не по-висока от 40 градуса, изсъхнете по-добре на равна повърхност като всички плетени предмети. Изсъхва много бързо, след вечерно измиване сутрин е готов за употреба.

  Като цяло, разбира се, нещото е необходимо, но при първата ми бременност не ми беше особено полезно. Сега обаче му дадох втори шанс и няма да намаля рязко оценката, само защото не ми е много удобно в него. Той изпълнява декларираните си функции, а усещанията от използването му са индивидуални за всеки.

  ДРУГИ ПРЕГЛЕДИ, КОИТО МОГАТ ДА БЪДАТ ПОЛЕЗНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ И ПЛАНИРАНЕ НА БРЕМЕННОСТ:

  КАРДИОТОКОГРАФИЯ - определяне на сърдечната честота на плода

  Фест. Универсална превръзка, бежово

  Универсален бинт TM FEST. Препоръчано от Руското дружество по акушерство и гинекология. Продукт, който може да се използва както преди, така и след раждане. По време на бременност скобата трябва да се носи с широката част назад, за да се облекчи долната част на гърба. Тесен участък с допълнителни детайли и еластични кости е проектиран да поддържа под корема. Степента на дърпане се регулира с велкро закопчалката.

  След раждането просто обърнете колана, така че по-широката част да стегне мускулите и кожата на корема, а по-тясната част да се закрепи отзад. Можете също така да регулирате размера и степента на затягане на колана, като използвате страничните велкро закопчалки, без дори да го премахвате. След раждането можете да го носите ежедневно, докато коремът не се прекрои напълно. Продуктът е еластичен, не стиска стомаха. Универсалната превръзка FEST облекчава стреса от гръбначния стълб и облекчава болките в гърба.

  Състав: 85% PA, 15% еластан

  Цвят: бежов

  Превръзката трябва да прилепва плътно около бедрата, но да не ограничава корема, да стига до пубиса, да бъде удебелена в средата и странично, за да не се извива. Превръзката не трябва да е прекалено стегната и висока. Носете превръзката само върху памучно бельо.

  Таблица за оразмеряване

  Препоръки за носене на превръзка за бременни жени FEST:

  1. Носете от 20-24 седмици на бременността.
  2. С акушерска патология (всяка бременност е индивидуална, затова се препоръчва да получите професионален отговор от лекаря, когото посещавате).
  3. При остеохондроза, болки в гърба, изкривяване на гръбначния стълб и други проблеми с гръбначния стълб.
  4. При многократна бременност.
  5. При активен начин на живот, когато бременна жена работи или повече от три часа на ден на крака.
  6. По-добре е да поставите превръзка, докато лежите по гръб, това ще ви позволи да фиксирате мускулите и вътрешните органи в правилната позиция, както и да осигурите равномерно и плътно прилепване на тъканта към кожата.

  Пренаталните брекети FEST осигуряват допълнителна опора за корема и облекчават гърба. Според лекарите носенето на превръзка намалява вероятността от:

  • прекъсване на бременността с 55,8%;
  • преждевременно раждане с 36,7%;
  • появата и развитието на разширени вени и симфизит;
  • заплахата от стрии (стрии на кожата, които се появяват при продължително преразтягане на кожните влакна).

  Противопоказания: След 30 седмици, ако плодът не е заел правилната позиция, не се препоръчва носенето на превръзка. Преди да изберете превръзка, разберете препоръките на вашия акушер-гинеколог.

  Бандаж Фест размери

  Размерът на превръзката се определя от обиколката на бедрата.

  Превръзките FEST са разделени на категории:

  • пренатална;
  • след раждането;
  • универсален.
  • измерването на обхвата на бедрата при избора на превръзки преди и след раждането са значително различни;
  • универсалната превръзка е снабдена с регулиращи закопчалки;
  • критериите за размери са разделени на цифрови маркировки от 92 до 116;
  • за универсален до 120;
  • всеки размер съответства на определен интервал от обхват на бедрата.

  Функция за измерване:

  За критерия за размер на пренаталните превръзки: измерваме обиколката на бедрата по хоризонтална линия, минаваща през долната част на корема.

  Определя се от хоризонталната обиколка на бедрата в най-изпъкналата точка.

  Например: обиколката на ханша е 94 (cm) попада в диапазона 93-96, размер 96.

  Пример за изчисляване на размера на пренатален корсет:

  Обхватът на бедрата под стомаха е 103 (cm) съответстващ размер съгласно таблица 108.

  Размерът на универсалния корсет 108, 114.

  Всички корсети Fest са изработени от естествени и безопасни материали.

  Универсална превръзка FEST, 1444, стр. 124-128, бежово, 1 брой.

  Описание Универсална превръзка FEST

  Дозировка (допълнителна информация.)

  Формуляр за издаване (допълнителна информация.)

  Производител

  Страна

  Сертификати Универсален бинт FEST

  Отзиви за универсална превръзка FEST

  Вземете 20 юни

  Вземете 20 юни

  Вземете 20 юни

  Вземете 20 юни

  Вземете 20 юни

  Купете с този продукт

  Полезно за вас

  Изтеглете нашето приложение на
  Google Play и App Store