Как да изберем подходящия размер за пренатално и постнатално бельо за ползи за здравето и комфорта? Много момичета се ръководят от обичайния си размер преди бременността, като поръчват бельо според тези параметри и след това се чудят: защо не е подходящо? Тази опция е фундаментално погрешна. Когато поръчвате пренатално бельо, не забравяйте да имате предвид: размерът ще се промени в хода на бременността и, разбира се, плюс! Повечето FEST пренатални сутиени имат чаши, които могат да се разтягат, докато гърдите растат. Изборът на сутиен или друго бельо обаче не трябва да се ръководи от предишния ви размер, а чрез извършване на измервания и проверка с таблицата, публикувана на уебсайта, и кутии с продукти от търговската марка FEST.
Същото важи и за бельото след раждането. Не мислете, че веднага след раждането на бебето ще възвърнете предишната си форма: ще отнеме време. Тазовите кости се разминават, гърдите също се уголемяват по време на хранене, като се пълнят с мляко. Вземете внимателно измерванията: уверете се, че измервателната лента е успоредна на пода. Необходими измервания за избор на спално бельо:

• сутиени: обхват на бюста на изпъкналите точки (1) и под обхвата на бюста (2)
• Пренатални превръзки и бикини: ханш под корема (3)
• следродилни превръзки: обиколка на бедрата (най-широката точка) (4)

Препоръчано от Руското общество
акушер-гинеколози

Bandage fest как да изберете размера

Бременността не е лесна задача за бъдещите майки, поради което повечето аксесоари за майчинство са насочени към улесняване на тази задача. Една от марките, спечелила доверието на акушер-гинеколозите и бременните жени, е марката Fest.

Асортиментът от стоки за бъдещи майки от гореспоменатата марка практически не е ограничен от сортовете, размерите и цветовете на превръзките. Ето защо, имайки желание да закупите бинт фест, как да изберете размера не е трудно. Продуктите от тази марка допринасят за лечението на патологии на бременни жени и предотвратяват появата на нови.

Консултацията с лекуващия акушер ще ви помогне да определите вида на превръзката, времето на носенето й и продължителността на употреба. От това в по-голяма степен ще зависи изборът на аксесоар. Бъдещата майка получава превръзка за целия период на бременността, увеличаването на срока не засяга обиколката под корема. Трябва да вземете предвид особеността на производството на превръзки - те са изработени от еластични тъкани. Следователно е съвсем естествено еластичната част да се простира над стомаха без проблеми..

Основното измерване, което ще повлияе на определянето на размера на превръзката, е обиколката на бедрата под корема. Знаейки тази стойност, можете спокойно да отидете в магазина за покупка. Всяка опаковка съдържа таблица на съотношението на размерите и обиколката на бедрата, с която ще се занимава продавачът..

Споделя това

Този продукт не е наличен за доставка до вашия регион

Спестявате 902 ₽

Благодаря!

Ние винаги се стремим към най-доброто, за да зарадваме нашите клиенти с най-изгодните цени..

С най-добри пожелания, онлайн магазин Wildberries.

 • таблица с размери
 • Параметри на модела

Добавено към списъка с чакащи

Научете за приемането

Очаквайте скоро

Състав

Описание

Универсалната превръзка FEST (модел 14416) се препоръчва от Руското дружество на акушер-гинеколозите. Превръзката се препоръчва да се носи преди и след раждането. Проучванията показват, че носенето на превръзка намалява вероятността от: заплаха от прекъсване на бременността; преждевременно раждане; образуването на стрии. Препоръчва се носене: от 20-24 седмици на бременността; с акушерска патология; с отказ на мускулите на предната коремна стена и тазовото дъно; с изкривяване на гръбначния стълб; с болки в гърба; с активен начин на живот, когато сте изправени повече от три часа на ден; след раждане - от първите дни. Перфориран материал (малки дупки в плата) позволява на кожата да диша. За облекчаване на натоварването от гръбначния стълб превръзката е подсилена с допълнително парче и еластични кости. Удобно регулиране с велкро закопчалка. Преди да изберете, консултирайте се с акушер-гинеколог.

Информацията за техническите характеристики, комплекта за доставка, страната на производство и външния вид на продукта е само за справка и се основава на последната налична информация от производителя

Благодаря!

Ние винаги се стремим към най-доброто, за да зарадваме нашите клиенти с най-изгодните цени..

Бандаж Фест размери

Размерът на превръзката се определя от обиколката на бедрата.

Превръзките FEST са разделени на категории:

 • пренатална;
 • след раждането;
 • универсален.
 • измерването на обхвата на бедрата при избора на превръзки преди и след раждането са значително различни;
 • универсалната превръзка е снабдена с регулиращи закопчалки;
 • критериите за размери са разделени на цифрови маркировки от 92 до 116;
 • за универсален до 120;
 • всеки размер съответства на определен интервал от обхват на бедрата.

Функция за измерване:

За критерия за размер на пренаталните превръзки: измерваме обиколката на бедрата по хоризонтална линия, минаваща през долната част на корема.

Определя се от хоризонталната обиколка на бедрата в най-изпъкналата точка.

Например: обиколката на ханша е 94 (cm) попада в диапазона 93-96, размер 96.

Пример за изчисляване на размера на пренатален корсет:

Обхватът на бедрата под стомаха е 103 (cm) съответстващ размер съгласно таблица 108.

Размерът на универсалния корсет 108, 114.

Всички корсети Fest са изработени от естествени и безопасни материали.

BANDAGE ROAD UNIVERSAL FEST BEIGE / 096 /

PE - 75%, еластан - 25%

начин на приложение: Превръзката може да се носи с полукръгло парче нагоре и надолу, в зависимост от вашите чувства и препоръки на акушер-гинеколога. След раждането коланът трябва да се обърне „отзад напред“, така че широката му част да стяга и фиксира корема, а тясната да се закопчава отзад.

Преди раждането осигурява опора за корема и облекчава гърба, след раждане стяга коремната стена, насърчава по-бързото възстановяване на мускулния и кожен тонус в корема, нормализира налягането вътре в коремната кухина, коремните органи заемат правилното положение, предотвратявайки пролапса на вътрешните органи или образуването на херния, превръзката премахва натоварване от гръбначния стълб, облекчава болките в гърба, помага да се поддържа правилна стойка и грация. Размерът на превръзката се избира директно според обиколката на бедрата под корема, размерът на превръзката е 96 (обиколката на бедрата под корема, см 85-92), размерът на превръзката е 100-104 (Обиколката на бедрата под корема, см 93-100), размерът на превръзката е 108-112 (Обиколката на облегалката на бедрото) под корема, см 101-108), размерът на превръзката 116-120 (обиколката на бедрата под корема, см 109-116), размерът на превръзката 124-128 (обиколката на бедрата под корема, см 117-124) Характеристики на дизайна: Странични велкро закопчалки ви позволяват да регулирате степента на затягане на колана, без да го сваляте. Допълнителни детайли - за по-добра поддръжка

Преди да изберете превръзка, консултирайте се с вашия акушер-гинеколог.

Проучванията показват, че носенето на превръзка намалява вероятността от: заплаха от прекъсване на бременността; преждевременно раждане; образуването на стрии. Препоръчва се носене: от 20-24 седмици на бременността; с акушерска патология; с отказ на мускулите на предната коремна стена и тазовото дъно; с изкривяване на гръбначния стълб; с болки в гърба; с активен начин на живот, когато сте изправени повече от три часа на ден; след раждане - от първите дни. Превръзката се препоръчва да се носи преди и след раждането Преди да изберете, консултирайте се с акушер-гинеколог.

На практика няма противопоказания за носене на превръзки по време на пренаталния период. Има само една акушерска ситуация, когато е по-добре да изчакате с превръзка: ако след 30 седмици плодът не е заел правилната позиция - с главата надолу, а лежи в напречно или тазово положение, тогава е препоръчително първо, под ръководството на акушер-гинеколог, да се опитате да "коригирате ситуацията" с различни специални упражнения и чак тогава го "фиксирайте" в правилната позиция с превръзка. В следродилния период (при липса на противопоказания) превръзката трябва да се носи от първите дни след раждането всеки ден в продължение на един месец и половина. Не се препоръчва използването на превръзка по време на сън. По-добре е да поставите превръзката в легнало положение, за да осигурите равномерно, плътно прилепване на тъканта към кожата и да фиксирате мускулите и вътрешните органи в правилната позиция.

Универсална превръзка в единично / унитарно предприятие артикул B-1444 (1440) цвят бежов

Фест. Универсална превръзка, бяла

Универсален бинт TM FEST. Препоръчано от Руското дружество по акушерство и гинекология. Продукт, който може да се използва както преди, така и след раждане. По време на бременност скобата трябва да се носи с широката част назад, за да се облекчи долната част на гърба. Тесен участък с допълнителни детайли и еластични кости е проектиран да поддържа под корема. Степента на дърпане се регулира с велкро закопчалката.

След раждането просто обърнете колана, така че по-широката част да стегне мускулите и кожата на корема, а по-тясната част да се закрепи отзад. Можете също така да регулирате размера и степента на затягане на колана, като използвате страничните велкро закопчалки, без дори да го премахвате. След раждането можете да го носите ежедневно, докато коремът не се прекрои напълно. Продуктът е еластичен, не стиска стомаха. Универсалната превръзка FEST облекчава стреса от гръбначния стълб и облекчава болките в гърба.

Състав: 85% PA, 15% еластан

Бял цвят

Превръзката трябва да прилепва плътно около бедрата, но да не ограничава корема, да стига до пубиса, да бъде удебелена в средата и странично, за да не се извива. Превръзката не трябва да е прекалено стегната и висока. Носете превръзката само върху памучно бельо.

Таблица за оразмеряване

Препоръки за носене на превръзка за бременни жени FEST:

 1. Носете от 20-24 седмици на бременността.
 2. С акушерска патология (всяка бременност е индивидуална, затова се препоръчва да получите професионален отговор от лекаря, когото посещавате).
 3. При остеохондроза, болки в гърба, изкривяване на гръбначния стълб и други проблеми с гръбначния стълб.
 4. При многократна бременност.
 5. При активен начин на живот, когато бременна жена работи или повече от три часа на ден на крака.
 6. По-добре е да поставите превръзка, докато лежите по гръб, това ще ви позволи да фиксирате мускулите и вътрешните органи в правилната позиция, както и да осигурите равномерно и плътно прилепване на тъканта към кожата.

Пренаталните брекети FEST осигуряват допълнителна опора за корема и облекчават гърба. Според лекарите носенето на превръзка намалява вероятността от:

 • прекъсване на бременността с 55,8%;
 • преждевременно раждане с 36,7%;
 • появата и развитието на разширени вени и симфизит;
 • заплахата от стрии (стрии на кожата, които се появяват при продължително преразтягане на кожните влакна).

Противопоказания: След 30 седмици, ако плодът не е заел правилната позиция, не се препоръчва носенето на превръзка. Преди да изберете превръзка, разберете препоръките на вашия акушер-гинеколог.

Универсална превръзка Fest (перфорирана) 1444 - рецензия

Превръзката FEST е универсална - на кого е противопоказана? + снимка

Това е краят на прекрасния и уютен период на бременността ми. Той остави много спомени, снимки и много всякакви „бременни“ парчета. Сред тях е FEST пренаталната превръзка (универсална) модел 1444, бяла

Започвайки от 20-та седмица, лекарят препоръчва закупуване на превръзка за облекчаване на товара от гърба. Първото нещо, което направих, беше да сърфирам в интернет, за да разбера какво животно е и с какво се яде..

Два основни вида ми привлякоха вниманието: бикини и колан. Гащичките веднага се "изчеткаха". През лятото просто не го внасяме, мисля. Можете да сдвоите всичко за себе си))))) И през есента не е много удобно и за дънки! Като цяло коланът изглеждаше за предпочитане.

Къде и как да купите?

Можете да си купите превръзка във всяка аптека, детски магазини (Detsky Mir, дъщери-синове, лодка и др.), Използвана на Avito или Yulia, от съсед / приятел и т.н. Избрах магазин, защото е проблематично да го пробвам в аптека.

Когато купувате, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ДА ИЗМЕРЕТЕ. Превръзката FEST има размер, който зависи от обиколката на бедрата под стомаха. Таблицата с размери е точно на кутията. Много удобно! С моите размери, размерът 108-112 ми дойде добре

Цветовата схема, на която попаднах специално за модел 1444: бяло, бежово, синьо и черно. Много удобно. Можете да изберете според вашите предпочитания. Бременният ми мозък искаше бяло))

Самата група е умерено твърда. Перфориран (вероятно дишащ). За да регулирате размера на велкрото от двете страни, плюс липа като закопчалка. Формата на превръзката е интересна - от една страна е изпъкнала, като лодка)) И тази "издутина" може да се постави както надолу, така и нагоре - тъй като е по-удобна за всеки. Също така, производителят препоръчва използването на превръзка в следродилния период за стягане на корема..

Моите впечатления. Как го сложих. беше възможно да се заснеме комедия. Пише „облечете се, докато лежите“. Е, аз, бременна сепия, се въртях половин час на дивана с тази превръзка. Цялата бях изтощена и се изпотих. Не ми беше удобно през цялото време (((Факт е, че ми се оказа много трудно да го „персонализирам“ за себе си с всички тези велкро. С голям корем. Какво да облека, какво не е удобно за носене. Не намерих ефект за себе си (((( с изключение на повредените чорапогащници, на които е залепнала велкро от превръзката (((((((((

И след 2 седмици ми беше ЗАБРАНЕНО НОСЕНЕТО НА БАНДА, защото бебето се обърна към седалищната презентация. И с такава диагноза превръзката просто е забранена..

Затова се сбогувахме с него!

Цената за превръзка е приемлива, но зависи от размера - колкото по-голяма е, толкова по-висока е цената. Превръзката FEST ми струваше 704 рубли. Можете да си купите употребяван за 300))

Бандаж за майчинство FEST - бял - 2045, размер 108

 • прекъсване на бременността;
 • преждевременно раждане;
 • появата и развитието на разширени вени;
 • заплахата от стрии.

Превръзката се препоръчва да се носи:

 • от втория триместър на бременността;
 • с акушерска патология (белег на матката; заплахата от прекъсване на бременността през втория и третия триместър; прекомерно увеличаване на размера на матката поради многоводие, многоплодна бременност, голям размер на плода; представяне или ниско местоположение на плацентата);
 • с повтаряща се бременност;
 • с отказ на мускулите на предната коремна стена и тазовото дъно;
 • с изкривяване на гръбначния стълб;
 • с остеохондроза;
 • с болки в гърба;
 • с активен начин на живот (когато бременната жена е в изправено положение в продължение на три часа на ден или повече); превръзка е особено необходима за работещите жени.

На практика няма противопоказания за носене на превръзки по време на пренаталния период. Има само една акушерска ситуация, когато е по-добре да се изчака с превръзка: ако след 30 седмици плодът не е заел правилната позиция - с главата надолу, а лежи в напречно или тазово положение, тогава е препоръчително първо, под ръководството на акушер-гинеколог, да се опитате да "коригирате ситуацията" с различни специални упражнения и чак тогава го "фиксирайте" в правилната позиция с превръзка.

По-добре е да поставите превръзката в легнало положение, за да осигурите равномерно, плътно прилепване на тъканта към кожата и да фиксирате мускулите и вътрешните органи в правилната позиция.

За да се определи размерът на превръзката, е необходимо да се измери обиколката на бедрата, докато измервателната лента трябва да върви успоредно на пода и да се съпоставят получените параметри с таблицата за определяне на размера върху опаковката на продукта. Правилният избор на превръзка ще бъде потвърден от липсата на прекомерна стегнатост и чувство на комфорт при носенето му.

Преди да изберете превръзка, консултирайте се с вашия акушер-гинеколог.

ТОП-12 най-добри превръзки за бременни жени

Бременността е прекрасен и много важен период от живота на всяка жена и нейния близък. Здравословното и питателно хранене, позитивното отношение и отсъствието на стрес, правилното ежедневие не са всичко, от което понякога се нуждае бъдещата майка. Превръзка за майчинство може да се превърне в незаменимо устройство, което ще направи чакането на вашето бебе по-лесно и по-удобно..

Превръзки с най-добри отзиви бяха включени в рейтинга на най-подходящите модели, в които купувачите отбелязаха следните характеристики на продукта:

 • степента на коремна опора;
 • мекота;
 • структура на плата;
 • лекота на грижи;
 • надеждност на фиксиране;
 • възможността за допълнително регулиране на силата на звука;
 • разход и т.н..
 1. Как да изберем превръзка
 2. Кога и защо да се носи пренатална скоба
 3. Видове превръзки
 4. Най-добрата пренатална превръзка
 5. Orlett MS-99
 6. Trives T-1118
 7. Б. Ами W-431
 8. ФЕСТ 0845
 9. Най-добра превръзка след раждането
 10. Оригинал на корем бандит
 11. 113
 12. Бинт-гащи FEST 1346
 13. Euromama 4001
 14. Най-добрата превръзка на всички страни
 15. Orlett MS-96
 16. Orto BD 111
 17. Универсален Б. Ами
 18. Mama Comfort Ideal 1130

Как да изберем превръзка

На първо място, трябва да запомните, че необходимостта от носене на превръзка се определя от лекар, а не от бременна жена или нейни роднини. Ето защо е толкова важно да се вслушате в препоръките на гинеколога и да закупите вида аксесоар, който лекарят съветва.

След като използването на ортопедично устройство е одобрено от акушер, струва си да следвате няколко прости правила за избор на асистент за компресия:

 1. Изберете превръзка строго според нейния размер. Увеличаването на обема на корема по време на бременност вече е взето предвид от производителя, така че не трябва да приемате продукта "за растеж". Фокусирайте се върху размерната решетка, в таблицата на която са посочени всички параметри.
 2. По-добре е да изберете корсет в магазин, а не на уебсайт от снимка. Монтирането е важен етап от покупката. Опитни консултанти ще ви помогнат да облечете бременната жена, ще ви научат как правилно да фиксирате продукта върху стомаха. В краен случай, ако цената е по-привлекателна в онлайн магазина, можете да поръчате превръзката онлайн, след като я прегледате във физическата точка на продажба.
 3. Обърнете внимание на състава на материала, от който е направена превръзката. Естествената вискоза или памук са оптимални тъкани за такъв продукт. Те са екологични, пропускливи и позволяват на кожата да диша. Еластичността на колана се постига чрез добавяне на полиестерни влакна, еластан, полиамид.
 4. Внимателно изучете инструкциите и процедурата за поставяне на превръзката. За активни бременни жени, които прекарват много време извън дома, продуктите, които трябва да се носят в легнало положение, може да не са подходящи.
 5. С всяка следваща бременност е по-добре да придобиете нова превръзка, тъй като след продължително носене способността й да фиксира корема може да намалее.

Кога и защо да се носи пренатална скоба

Има определени индикации за носене на ортопедичен продукт, при който жената ще се нуждае от допълнителна подкрепа за нарастващия си корем. В допълнение към активния начин на живот, те включват и характеристиките на хода на бременността, показатели за здравето на пациента. Причината да носите превръзка преди раждането по препоръка на лекар са следните случаи:

 1. Многоплодна бременност с близнаци или повече.
 2. Наличието на шевове на матката след цезарово сечение.
 3. Травма на гърба, болки в кръста.
 4. Скорошна коремна операция.
 5. Ниско местоположение на вътрематочния плод.
 6. Слаби коремни мускули.
 7. Ингвинална или пъпна херния.
 8. Недоразвитие на шийката на матката.
 9. Големи плодове.
 10. Многократна бременност.
 11. Остеохондроза, изкривяване на гръбначния стълб.
 12. Акушерски патологии, като многоводие, плацента превия, заплашен аборт.

В допълнение към алергичните реакции към материали, важно противопоказание за използването на пренатален корсет е неправилното положение на плода.

Превръзката фиксира бебето, така че ако бебето в утробата се опита да се обърне в правилната посока, еластичният колан ще му попречи да промени позицията си.

Превръзка след раждането помага бързо да възвърне изгубената форма и да се справи с последиците от диастазата. Такива модели могат да бъдат закрепени благодарение на куки, шнур, велкро. Този аксесоар трябва да се носи за:

 • предотвратяване на неестествен пролапс на вътрешните органи на коремната кухина след раждане;
 • ускоряване на възстановяването на предишния размер на матката;
 • премахване на възможни стрии;
 • фиксиране на конци след цезарово сечение;
 • мускулна подкрепа.

Характеристика на универсалния колан е възможността за използването му в пренаталния и постнаталния период. По време на бременност този тип превръзка се носи така, че тясната му част да фиксира долната част на корема. След раждането коланът се обръща: широка зона обхваща корема, а тясна плътно обвива долната част на гърба.

Видове превръзки

Има няколко вида корсети за майчинство, които облекчават нарастващото натоварване на гърба..

Бандажните слипове много приличат на обикновените, високи безшевни бельо. Но еластичната лента, разположена около талията и ханша, прилепва много плътно към кожата, укрепвайки корема и поддържайки бебето в желаната позиция. За целите на личната хигиена такива бикини ще трябва да бъдат закупени в няколко екземпляра. Те могат да се носят и върху редовно бельо, което е неудобно през топлия сезон. Друг недостатък на моделите е необходимостта от поставянето им в легнало положение. За енергични и работещи жени това може да бъде огромен проблем..

За да изясните всички нюанси на правилното поставяне на продукта, не забравяйте да се консултирате с продавача, прочетете препоръките на производителя, ако е възможно, гледайте видеоклип на процеса от опитни потребители.

Най-често бременните жени избират пренатални и универсални бинтови колани. Тези продукти обикновено се фиксират в кръста с широка велкро, благодарение на която можете лесно да регулирате пълнотата на продукта, докато расте обиколката. Има и превръзки със специална тъканна вложка за корема. Той предпазва кожата от контакт с дрехи и е подходящ за жени с чувствителен, дразнещ епител.

Най-добрата пренатална превръзка

Orlett MS-99

Пренаталният модел MS-99 ви позволява свободно да регулирате собствената си дължина благодарение на голямото си ергономично велкро. Предната част обхваща значителна област на корема, което увеличава задържането на мускулите и плода в желаната позиция. В състава на използваната тъкан лъвският дял е полиестер (60%), който осигурява изключително изключителна еластичност на материала и умерена твърдост на фиксиране. Костите са зашити в широката част на аксесоара, като допълнително намаляват натоварването на мускулите на гърба и ги поддържат в правилната позиция.

 • Висока износоустойчивост и дълъг експлоатационен живот.
 • Наличието на кости.
 • Придържа сигурно дори много големия корем.
 • Максимално намаляване на противоналягането.
 • Ниско съдържание на памук (5%).
 • Ниска хигроскопичност.
 • Цена.

Trives T-1118

Класическият модел от Trives също има ортопедични кости. Гамата от размери също е впечатляваща, което позволява на жена от всякакъв размер да избере подходящ продукт. Съставът съдържа 65% памук, което прави модела доста хигроскопичен и дишащ. Обхватът на колана се променя чрез преместване на велкрото. Дизайнът на продукта е анатомично правилен: отстрани има допълнителни изрези за ханша, които не възпрепятстват движенията на бременната жена по време на ходене. Укрепващите ребра от пластмаса предотвратяват усукването на колана. Моделът е представен в два цвята: класически бял и атрактивен бежов.

 • Невидим под дрехите.
 • Подходящ за всеки сезон.
 • Удобно за носене.
 • Поддържа корема в правилната позиция.
 • Не ограничава движението на жената.
 • Не може да се пере в пералня.

Б. Ами W-431

Дизайнът на аксесоара прави възможно носенето на колана на различни етапи от бременността чрез регулиране на дължината на колана с велкро. Полиестерът в състава позволява на пренаталния елемент да запази първоначалната си форма за дълго време, без да губи фиксиращата си сила. Вътрешната облицовка на меката тъкан не дразни кожата, което е особено важно в момент, когато най-малкото триене може да причини сериозен дискомфорт. Тъканта от синтетични влакна задържа чист въздух чрез специална технология на тъкане.

 • Ергономичен.
 • Продължителност на употреба.
 • Износоустойчивост.
 • Мека и удобна подплата.
 • Добра фиксация.
 • Висока еластичност.
 • Липса на естествени вещества в състава.

ФЕСТ 0845

Моделът е допълнен с нежна памучна качулка за корема. Тъканта абсорбира влагата, позволява на въздуха да премине през нея, така че носенето на медицинска превръзка остава удобно дори в жегата. Компетентната кройка и висококачествените шевове на практика превръщат колана в невидимост: продуктът е почти невидим под дрехите. Коланът на самия колан е изработен от еластан, който издържа добре на стреса и облекчава натиска върху долната част на гърба на бременната жена. Продуктът се препоръчва от лекарите за нестандартно коремно положение.

 • Приемлива цена.
 • Дишащ материал.
 • Стелт.
 • Широкоразмерна решетка.
 • Моделът се предлага в три универсални цвята, което ви позволява да изберете превръзка "корем" за всяко облекло.
 • Надеждна фиксация.
 • Няма кости.

Най-добра превръзка след раждането

Оригинал на корем бандит

Превръзката от американския производител е разработена съвместно с известен акушер. Моделът е идеален за използване след цезарово сечение, когато пациентът се нуждае от надеждна фиксация на конци след коремна операция. Продуктът добре поддържа формата си, плътно в контакт с кожата. Компресията от медицински клас осигурява правилния натиск върху мускулите, ускорявайки тяхната регенерация и възстановяване на тонуса.

 • Реномиран производител.
 • Подкрепа за отслабени мускули в следоперативния период.
 • Поддържане на въздушния поток към тъканите.
 • Възстановяване на естествеността на фигурата.
 • Освен това подпомага майката по време на процеса на хранене.
 • Изглежда стилно и дискретно.

113

Моделът с широка превръзка на колана покрива изцяло корема и долната му част, които могат да съдържат следоперативни белези. Обемът и плътността на прилепването се определят от стандартното лепкаво затваряне на ръкохватката. Комбинираният състав съдържа както синтетичен полиамид, така и еластан и памук, поради което коланът е хигроскопичен. Размерите на модела обхващат голяма аудитория от клиенти. Удълженото дъно на продукта осигурява максимална адхезия към шевовете.

 • Деликатна памучна облицовка на гърба.
 • Плътно фиксиране на продукта в кръста.
 • По-бързо прибиране на корема след раждане.
 • Възможността за регулиране на степента на компресия в цялата зона.
 • Ергономично разположение на страничната закопчалка.
 • Дръжката на закопчалката може да не е достатъчно широка.

Бинт-гащи FEST 1346

Високите слипове с функция превръзка се закопчават с удобен страничен цип, допълнен от долни жици, които повишават нивото на фиксиране. Сред основните компоненти на материала е тактел - полиамидно влакно, използвано при шиене на спортно облекло за интензивни тренировки. Продуктът се разтяга перфектно, запазвайки формата си, не се чупи от напрежение. Костите оформят силуета, правилна стойка, поддържат гърба при хранене.

 • Основен цвят.
 • Добър праг на фиксиране.
 • Уловете областта над стомаха.
 • Качество на плата.
 • Износоустойчивост.
 • Без памук или други естествени влакна.

Euromama 4001

Сравнително евтиният модел има по-широко сцепление от версията Bliss, благодарение на което превръзката не се усуква по време на износване и компресира максимално отпуснатите и повредени мускули. Коланът на корсета поддържа органите, предотвратявайки пролапса им, помага за намаляване на болката след операция, допълнително предпазва конците, ускорявайки тяхното заздравяване. Закопчалката с велкро ви позволява бързо да регулирате силата на звука на колана, за да постигнете максимален комфорт. Перфорацията не намалява необходимия въздушен поток дори през полиамидните тъкани.

 • Допустима твърдост.
 • Висока въздухопропускливост поради допълнителна перфорация на плата.
 • Широк захват от плат с велкро.
 • Голям асортимент от размери.
 • Доста ниска цена.
 • Износоустойчивост.
 • Способността да не загубите първоначалната си форма.
 • Не покрива бедрата достатъчно добре.

Най-добрата превръзка на всички страни

Orlett MS-96

Унифицираната версия на немската компания Orlett е подходяща за носене в различни тримесечия на бременността и след раждането. Калибрираните размери ви позволяват да покриете изцяло нуждите на бременна жена и наскоро родила жена, освобождавайки я от дискомфорт и болка. Перфорираната тъкан, изработена от полиестер, еластан и силно разтеглив найлон, издържа на дълготрайни натоварвания и поддържа якост на натиск дори след месеци носене. Намалява вероятността от развитие на хипертоничност на матката, нормализира поставянето на плода, ускорява изтеглянето на мускулите в естествена форма след раждането.

 • Разходите.
 • Универсалност на назначаването.
 • Износоустойчивост.
 • Добри възможности за компресия.
 • Не е подходящ за следоперативно износване.
 • Достатъчно маркиран, ще изисква често измиване.

Orto BD 111

Коланът е дишащ, което елиминира появата на пеленен обрив по време на носене. Надеждните закопчалки здраво фиксират продукта под корема, предпазват превръзката от движение или усукване. Редовната употреба намалява натиска върху органите и помага да се поддържа нормалното им функциониране. Моделът се препоръчва при многоводие, склонност към хипертоничност и неправилно обръщане на бебето.

 • Точно съответствие с мрежата на производителя, която ви позволява да купувате продукт през интернет, без да пробвате.
 • Основна опора за органи и мускули в анатомично правилна позиция.
 • Предотвратяване на повишено мускулно разтягане, прояви на стрии.
 • Донякъде надценени.
 • Без перфорация в плат.
 • Под дрехите може да се виждат катарами.

Универсален Б. Ами

Един от най-евтините аксесоари за бременни жени и нови майки. Оптимално фиксира тазовите органи, намалявайки натиска върху гръбначния стълб, кръста и мускулите. Не се усуква благодарение на чифт гъвкави, издръжливи ребра за усилване и специална двойна вложка. Лумбалната област се облекчава допълнително от системата за фиксиране на ремъци. Хипоалергенният материал поддържа движението на въздуха.

 • Силно проводима тъкан.
 • Сложна система за фиксиране.
 • Добро представяне на компресията.
 • Универсалност.
 • Достъпна цена.
 • Висок потенциал за разтоварване на вътрешните органи.
 • Причинява дискомфорт при навеждане, неудобно по време на седене, предназначено единствено за ходене и изправяне в изправено положение.

Mama Comfort Ideal 1130

Най-евтиният универсален бинт е направен от полиамид (80%) и еластан (20%). Тъканта не се деформира след измиване, не губи своите поддържащи свойства. Затягането се регулира с ергономични велкро ленти. Продуктът неутрализира дискомфорта по време на естественото увеличаване на матката по време на бременност, деликатно избутва плода в анатомично приемливо положение в утробата. Улавяйки част от мускулите на бедрата, той предотвратява появата на стрии в горната част на седалището. Поддържа правилната стойка, облекчава лумбалната област от прекомерен натиск. След раждането помага за изравняване на корема, връщане на пренатални форми.

 • Изключително бюджетни разходи.
 • Плътен износоустойчив материал.
 • Правилно притискане на тазовите органи.
 • Фиксиране на плода в желаната позиция.
 • Хипоалергичен.
 • Слаба велкро, която може бързо да се влоши.
 • Закопчалката може да закопча дрехи.
 • Тактилно неприятно за тези с чувствителна кожа.

FEST Бондаж пренатален 0845

FEST пренатална подкрепа 0845 коремна опора и облекчение на гърба.

Преди раждането осигурява опора за корема и облекчава гърба, след раждането стяга коремната стена, насърчава по-бързото възстановяване на мускулния и кожен тонус в корема, нормализира налягането вътре в коремната кухина, коремните органи заемат правилната позиция, предотвратявайки пролапса на вътрешните органи или образуването на херния, превръзката премахва натоварване от гръбначния стълб, облекчава болките в гърба, помага да се поддържа правилна стойка и грация.

Според лекарите, когато носите превръзка, вероятността от:

 • прекъсване на бременността - 55,8%
 • преждевременно раждане - 36,7%
 • появата и развитието на симфизит, разширени вени
 • заплахата от стрии.
  Превръзката се препоръчва да се носи:
 • от 20-24 седмици на бременността
 • с акушерска патология (белег на матката; заплаха от прекъсване на бременността през втория и третия триместър; прекомерно увеличаване на размера на матката поради многоводие, многоплодна бременност, голям размер на плода; превия или ниско местоположение на плацентата)
 • с повтаряща се бременност
 • с некомпетентност на мускулите на предната коремна стена и тазовото дъно
 • с изкривяване на гръбначния стълб
 • с остеохондроза
 • за болки в гърба
 • с активен начин на живот (когато бременната жена е в изправено положение в продължение на три часа на ден или повече); превръзка е особено необходима за работещите жени.
  На практика няма противопоказания за носене на превръзки по време на пренаталния период. Има само една акушерска ситуация, когато е по-добре да се изчака с превръзка: ако след 30 седмици плодът не е заел правилната позиция - с главата надолу, а лежи в напречно или тазово положение, тогава е препоръчително първо, под ръководството на акушер-гинеколог, да се опитате да "коригирате ситуацията" с различни специални упражнения и чак тогава го "фиксирайте" в правилната позиция с превръзка.

  По-добре е да поставите превръзката в легнало положение, за да осигурите равномерно, плътно прилепване на тъканта към кожата и да фиксирате мускулите и вътрешните органи в правилната позиция.

  За да се определи размерът на превръзката, е необходимо да се измери обиколката на бедрата, докато измервателната лента трябва да върви успоредно на пода и да се съпоставят получените параметри с таблицата за определяне на размера върху опаковката на продукта. Правилният избор на превръзка ще бъде потвърден от липсата на прекомерна стегнатост и чувство на комфорт при носенето му.

  Преди да изберете превръзка, консултирайте се с вашия акушер-гинеколог.