Грижата за детето ви е естествено желание на родителите. Това желание е особено активно при родителите на новородено бебе, което те искат да защитят от всичко на света. Защитните брони за детско креватче са един от достъпните и прости начини за създаване на най-удобните условия за вашето бебе..

Въпреки продължаващия дебат около необходимостта от брони за бебе, все пак си струва да се обърне внимание на този битов предмет на новородено.

Защо ни трябват брони за ясли

Има безкрайни спорове относно целесъобразността на използването на защитни брони за новородени детски креватчета от момента, в който се появиха до днес. Същите дискусии се водят и по отношение на аксесоарите за други деца: залъгалки, проходилки, люлка за морска болест и други..

Необходимостта от защита на леглото на бебето трябва да се определя от родителите на всяко бебе, тъй като всички деца са различни. Има спокойни деца, които практически не се движат насън и не се събуждат от сблъсък с твърдите пръти на дървено легло. Такова бебе може изобщо да не се нуждае от брони, дори когато стане.

Други деца проявяват активност в ранна възраст, така че родителите решават да придобият закрила, за да предпазят бебето си от нараняване и да осигурят спокойно съществуване..

ВАЖНО. Не считайте броните за бебешки креватчета за панацея от нараняване или идеален протектор за кърмачета. Вниманието на родителите или други възрастни винаги трябва да придружава детето по време на моменти на активност и (ако е възможно) сън.

Сред очевидните предимства на защитните брони, заслужава да се отбележи:

 1. Предотвратяване на нараняване на бебето от контакт с твърди части на леглото по време на будност и сън.
 2. Предотвратяване на ръцете или краката на бебето да попаднат в пространството между решетките на яслите.
 3. Защита на бебето от течения по време на вентилация или просто студен въздух в извън сезона.
 4. Защита от слънце, ако леглото е разположено близо до прозорец. В този случай се изисква висока защита..
 5. Създаване на уютна и комфортна атмосфера за растеж и развитие.
 6. Декориране на стаята и поддържане на последователен стил на стаята.

Видове страни и оригинални модели

Класическите защитни брони се различават по височина: гамата от производители включва високи и ниски модели. Трябва да разберете характеристиките и на двете.

 • Високите страни са традиционна и позната на всеки опция за защита, която работи надеждно едновременно като инструмент за предотвратяване на наранявания и като защита от студен въздух. Но някои родители отбелязват, че високите страни значително затрудняват зрението на бебето. Ако това не е проблем за новороденото, то с порастването детето трябва да види какво се случва в света около него. Най-добрият вариант е комбинация от високи страни от три страни на леглото и ниска от останалите. Така бебето ще бъде едновременно защитено и отворено за света..

Ниските страни (височината им варира от ⅓ до ⅔ от общата височина на креватчето) не ограничават зрението на бебето и изглеждат много спретнати. Но е важно да се разбере, че в този случай няма да има пълна защита на детето от твърдите части на леглото. Ниската защита е от значение за бебета, които все още не са се опитали да станат в креватчето. Когато детето започне да се издига и неизбежно пада, е по-целесъобразно да се използва надеждна висока защита.

Класическите брони, състоящи се от правоъгълни плоски възглавници, губят популярност днес. Съвременните млади майки се стремят да намерят за своите бебета не само висококачествени и надеждни, но и ефектно изглеждащи страни..

Броните под формата на възглавници за животни, къщи или автомобили изглеждат особено интересни. Такива предмети се оказват по-функционални, защото когато бебето порасне, те могат да се използват като обикновени интериорни възглавници..

СЪВЕТ. Когато избирате страни, обърнете внимание на закопчалките: елегантните връзки могат да се разхлабят, бебето може да се заплете в панделките, така че колкото по-просто и надеждно е закопчаването, толкова по-добре за бебето. Скритите ципове на калъфите и трайната велкро лента са идеалната комбинация за сигурен продукт.

Популярни цветове и щампи: принцове и принцеси

Броните за леглото на новороденото са не само начин за защита на бебето от удари и течения, но и отличен вариант за полезен декор за детска стая. Модерните тъкани и широката гама брони за детски креватчета с различен дизайн позволяват да се избере перфектният вариант за всеки интериор.

Класическото разделяне - розово за момичета и синьо за момчета - също работи с протектора на детското креватче. Но дизайнерите съветват за предпочитане да се използват нежни нюанси и не забравяйте да добавите придружаващи цветове. Така че, розово-сива или жълто-синя страна ще изглежда по-спретнато и стилно..

Неутралните основни цветове (бежово, сиво, млечно) са идеални, ако креватчето е в родителската спалня. В този случай декорът ви позволява хармонично да впишете детски предмет в интериор за възрастни. И така, че страната да не изглежда скучна на самото бебе, можете да осигурите втори комплект калъфи или допълнителен декор.

По-добре е да откажете от твърде тъмни или прекалено ярки страни, за да не създавате нездравословна атмосфера за детето..

Подходящ материал и пълнител

Най-доброто нещо за едно дете е естествено. Това правило важи и за броните на яслите. Защитните елементи трябва да бъдат изработени от естествена материя: груб бял, сатен, дебел памук или велосипед са за предпочитане. Тези тъкани не причиняват алергии, лесно се перат и не губят външния си вид. Освен това производителите на платове с детска тематика следват съвременните тенденции и предлагат на своите клиенти стилни и модерни щампи..

Платът за страни не трябва да бъде само естествен и безопасен за детето, но и приятен на допир, защото деликатната детска кожа ще влезе в контакт с него. Тактилните усещания за новородени са изключително важни, така че на този критерий трябва да се обърне специално внимание в процеса на избор на материал..

СЪВЕТ. Трябва да се осигури, че защитните страни имат подвижни капаци, тъй като колкото по-голямо става бебето, толкова по-активно взаимодейства с външния свят, което често води до петна от храна, слюнка и просто мръсни петна.

Пълнителят за стените също трябва да бъде избран правилно. Въпреки факта, че всички съвременни синтетични материали са безопасни за здравето и живота на бебето, трябва да обърнете внимание на тяхната функционалност.

Безопасен и познат на всички, синтепонът е склонен към слепване и загуба на форма, особено след измиване. Ако обаче подобни брони за новородено се гледат по-внимателно, тогава те могат да продължат няколко години..

Модерният аналог на синтепон е холофайбър. Този материал е за предпочитане за производството на защитни страни, тъй като не губи форма, не се свива дори по време на пране и се счита за абсолютно безопасен..

Сред достойните опции се наричат ​​още периотек - хипоалергенна материя, която е подходяща за шиене на мека защита, полиестер, който не абсорбира влага и чужди миризми, както и Hallcon - уникален материал, който не само създава комфорт и мекота, но и предпазва бебето от студения въздух.

Що се отнася до плътните страни, единственият вариант за пълнеж е пяната гума. Някои експерти категорично се противопоставят на използването на такъв материал в близост до новородено, но тестваният и сертифициран материал е безопасен за бебето. В същото време, гумата от пяна не губи формата си и не се счупва, а нейната достатъчна якост е идеална за страни на бебета над шест месеца.

Как правилно да се грижим за страните

Както при всички неща в детската стая, отстрани трябва да се гледа внимателно, но в същото време внимателно. Подвижните бебешки брони трябва да се перат по деликатен цикъл поне веднъж седмично. За пране се използват хипоалергенни бебешки пудри или по-добре - течни препарати, които се изплакват много по-лесно от тъканта и не оставят микроскопични частици на повърхността.

Ако капаците не се свалят, тогава се показва, че страните се измиват ръчно и старателно се изсушават в хоризонтално положение: по този начин пълнителят няма да се наведе и възглавницата няма да загуби формата си. Невъзможно е да се гладят тези възглавници - трябва да използвате парна ютия. И така, подвижните капаци за защитни страни са значително удобство както за бебето, така и за майката..

Направи си сам брони за детско креватче: кратко ръководство

Бъдещите майки, техните близки роднини или приятели често се занимават с шиене на защитни страни за креватчето на новороденото. Важно е ръчната изработка да е с високо качество и достатъчно надеждна и безопасна за детето..

За самостоятелно производство на странички за креватче за новородено, трябва:

 1. Плат, нарязан на размер, подходящ за креватчето. Ако планирате да шиете страни с капаци, тогава имате нужда от два варианта за плат - за самата възглавница и за външния капак.
 2. Адекватно количество пълнител. Листовете от порест каучук трябва да бъдат нарязани, за да отговарят на размера на бъдещите възглавници, синтепонът или холофайбърът трябва да бъдат разделени на купчини с подходящ размер.
 3. Закопчалки (ципове, ленти, велкро ленти) и декор, ако има такива.

Процесът на зашиване на страните е много прост и ясен: пълнител се поставя в частта, зашита от три страни и зашита от четвъртата страна. Свалящите се капаци се изработват отделно, докато е важно правилно да се измери детайла, така че капакът да се побере - той не дърпа възглавницата и не виси върху него.

Закупуването или шиенето на детски креватчета за вашето бебе е решение на конкретни родители за тяхното бебе. Този елемент от ежедневието на децата осигурява защита от наранявания и течение, но може да причини алергии към прах, ако се полагат недостатъчни грижи, затруднява навлизането на чист въздух в креватчето, пречи на погледа на бебето за света.

Компетентната комбинация от високи и ниски страни, както и навременното им използване ще направят живота на бебето възможно най-удобен и безопасен.

Ние шием брони в креватче за новородени

Меките сладки брони или „брони“ за креватчето за новородено са необходимо и практично нещо. Такива възглавници ще предпазят детето от наранявания, течения. В съвременните магазини има огромен избор от такива продукти: само възглавница, страна с джобове, броня, направена от мехурчета. И какви сладки брони можете да шиете със собствените си ръце под формата на животни и приказни герои - мечки, котки, еднорози. Как да шием висококачествени и красиви брони в креватчето, ще разкажем в тази статия.

Правоъгълни възглавници за детско креватче

За шиене ще ви трябва:

 • плат с естествен състав, няколко цвята;
 • сатенена панделка, съответстваща на цвета на основния плат;
 • пълнител;
 • конци, аксесоари за шиене.

Описание

За да определите размера на възглавниците, трябва да измерите дължината на късата стена на креватчето. Обикновено възглавниците се правят квадратни със странична дължина, равна на половината от този размер. Но можете да ги направите правоъгълни, като увеличите височината, както желаете..

Изчертаваме шаблон за изрязване на възглавницата, добавяме по 15 мм за надбавки по периметъра.

Изрежете внимателно шаблона според маркировката.

Сгънете плата наполовина с дясната страна нагоре, поставете шаблона от край до край на линията на сгъване. Фиксираме тази позиция с щифтове..

Изваждаме щифтовете, сгъваме плата наполовина с грешната страна навън. От сатенена панделка изрежете ленти с дължина 30 см за струни (ако имате нужда от по-голяма дължина, променете този размер по желание). Сгънете лентата наполовина и я поставете в ъглите на частта между слоевете плат.

При това, моля, обърнете внимание, че най-дългата част на лентата трябва да е вътре в детайла. Не забравяйте, че имаме допустими отклонения от 15 мм по периметъра, така че струните трябва да се вмъкват, не достигайки допустимите отклонения, в ъглите на действителния контур на страната. Закрепваме лентата с щифтове. Разположението на иглата трябва да е перпендикулярно на бъдещия машинен шев, така че иглата да може да се плъзне от щифта, докато шие, без да се счупи..

Заметаме и след това зашиваме напълно страните и 1⁄2 от долната страна.

Запълваме капака с пълнител през останалия отвор. Полагаме пълнителя равномерно, но не твърде плътно. Страницата трябва да е мека, така че на бебето да му е удобно.

Зашийте останалата дупка на пишеща машина или ръчно със слепи шевове.

Гладим готовата страна с ютия, придавайки й плоска форма. В резултат на това продуктът перфектно ще запази формата си и ще изглежда спретнато.

Как да шиете връх на възглавница в креватче

Сега нека разгледаме примери за изработване на брони за детско креватче под формата на животни.

Възглавница за бухал отстрани

За производството ще ви трябва:

 • плат с естествен състав;
 • парчета филц за зеници (черен) и клюн (жълт);
 • пълнител;
 • конци за бродерия;
 • сатенена панделка;
 • конец, инструмент за шиене.

Как да шиете брони в креватче за новородени

Нека започнем производството, като направим шаблон. За това се нуждаем от лист хартия А4. Начертайте вертикална линия от дясната страна на листа. От него вляво измерваме последователно 4,5 см, 4,0 см, 3 см, 4 см. Изчертаваме вертикални линии през тези точки.

Измерваме височината от долния ръб на листа върху всяка от вертикалите. По десния ръб на листа 18 см, след това вдясно - 19 см, 22,5 см, 28,5 см, 31,5 см. Свържете точките с гладка извита вдлъбната линия. От най-високата точка чертаем изпъкнала линия до крайната лява вертикала, фокусирайки се върху снимката.

За да моделирате тялото на бухал, нарисувайте квадрат със страна 16 см, изрежете.

Рисуваме шарката на клюна под формата на ромб, големият диагонал на който е 5,5 см, по-малкият - 4 см. За очите правим модел под формата на кръг Ø7 см, за зеницата - Ø3,5 см.

Сгъваме шаблоните на главата и тялото и изчертаваме контурите на крилото директно върху тях. Максималната ширина трябва да завършва на втората вертикална линия отляво. Преобразуваме шаблона на крилото на отделен лист.

Моделът е готов, тогава ще започнем да шием.

Сгъваме тъканта на два слоя, закрепваме шарките на главата и тялото на бухала. Моля, обърнете внимание, че имаме само половината от рисунката, така че ние прилагаме шаблона със средната линия върху гънката на плата. Изрежете с надбавки за шевове.

По същия начин изрязваме втората част..

Изрязваме детайлите за дупката и крилата в двойно количество от плата. Изрежете човката и зениците от филц.

Закрепваме основната част, след това зашиваме очите с зигзагообразен шев. След това зашиваме зениците и човката с обикновен шев на пишеща машина или ръчно. Прикрепяме крилата с зигзагообразен шев. Изглаждаме всички шевове.

Сгъваме основните части с предните страни навътре. Отрежете две парчета панделка за струни, дълги 60 см. Сгънете ги наполовина и ги поставете в страничните шевове на възглавницата. Ние шием продукта по периметъра, оставяйки отворена площ.

Изключваме капака, изправяме всички ъгли и го гладим.

Поставяме пълнителя вътре, разпределяме го равномерно. Шиене на открита площ.

По желание можете да украсите бухала, като шиете лък или бродирате уста.

Следващото видео описва подробно как да шиете страната "Еднорог" в креватче със собствените си ръце.

Буфет за креватче "Еднорог": видео

Плитка за бебешко креватче

За производството ще ви трябва:

 • плат с еластични свойства;
 • пълнител;
 • конец, инструмент за шиене.

Как да шиете брони в креватче

Пигтейлът е изтъкан от нишки. За всеки от тях изрязваме правоъгълна заготовка. Ширината му е 13 см, дължината му е три пъти по-голяма от дължината на бъдещата плитка. След това ще превърнем всяка лента в кръгла нишка за тъкане.

Сгънете лентата наполовина, отвътре навън, смилайте с машинен шев (за предпочитане шийте върху оверлок), оставяйки отвор за пълнене.

Изключваме частта, напълваме я с пълнител. Зашийте левия отвор. По същия начин правим още две направления..

При желание могат да се направят повече нишки за сплитане на плитките. Колкото повече сбруи се използват за направата на страните, толкова по-обемна и необичайна ще се окаже плитката..

Сплитащи модели - вижте снимките по-долу.

Направи си сам плитка страна: видео майсторски клас

Подплатени брони от четири части за детски креватчета

За да пришиете такива брони към креватчето за дете, трябва да подготвите:

 • памучен плат в три цвята - за външната и вътрешната страна на продукта, за струни;
 • пълнител - листов синтепон;
 • конец, инструмент за шиене.

Описание

Измерваме и записваме измервания на дължината и ширината на леглото, необходимата височина на страната.

Изрязахме две големи части от два цвята плат. Размери - височината на страната за дължината на леглото. Освен това изрязахме две къси части. Размерите им са равни на височината на страната до ширината на леглото. За всички части осигуряваме допустими отклонения около периметъра от 15 мм.

За струните изрежете 10 ивици (= 3 броя за всяко дълго парче + 2 броя за всяко странично парче).

Сгънете всяка лента наполовина, изгладете я, разгънете.

Обръщаме участъците на дългите страни към центъра на лентата от шевообразната страна. След това сгъваме лентата наполовина, изглаждаме я. Получаваме валцуван ръб на лентата. Ние го шием.

Закачете струните от предната страна на външните части на бамбука в ъглите и една лента в центъра на дългата страна на по-голямата част.

Сгънете външната и вътрешната част на страната с правилните страни, закрепете и шийте.
Подрязване на детайлите по периметъра, оставяйки отворена площ. Чрез него обръщаме детайла.

Изрежете вътрешните части отстрани от подплатения полиестер. Техният размер трябва да бъде равен на заготовките за страните минус надбавките.

Вмъкваме синтепона вътре в калъфката за възглавници. Зашийте дупките ръчно със слепи шевове. Можете да шиете на пишеща машина, това е по-бързо и лесно.

Страничен панел с ръбове

За да направите страните ще ви трябва:

 • памучен плат в три цвята - за външната и вътрешната страна на продукта и за струни;
 • пълнител - листов синтепон;
 • памучен шнур;
 • конец, инструмент за шиене.

Описание

Измерваме и записваме измервания на дължината и ширината на леглото, необходимата височина на страната. Изрязахме шест еднакви части от два цвята плат. Размери - височината на страната до ширината на леглото. За всички части осигуряваме отклонения около периметъра от 15 мм.

Изрежете 24 ивици за струните. Сгъваме всяка лента наполовина, изглаждаме, разгъваме.

Обръщаме участъците на дългите страни към центъра на лентата от шевообразната страна. След това сгънете лентата наполовина и я натиснете. Оказва се прибраният ръб на лентата, който ние шием.

Маркираме по наклонената нишка необходимия (за предпочитане с малък запас) брой наклонени редове с ширина 4-5 cm.

Зашиваме ги на едно дълго парче.

За да направите кант, сгънете лентите наполовина, като поставите кабела вътре.

Закрепваме плата по шнура. Зашийте тръбопровода с помощта на крака с цип за тази операция. Когато шиете, иглата трябва да удря плата възможно най-близо до кордата.

В ъглите закрепваме връзките от предната страна на външните части на бамбука.

По периметъра на външната част закрепваме или закрепваме от предната страна на кант. Моля, обърнете внимание, че тръбопроводите трябва да излизат извън границите на частта точно по линията на шева.

В зоните на филетата надбавките за ръбове са нарези.

Сгъваме външната и вътрешната част на страната с предните страни, нарязваме и отбиваме.

Подрязване на детайлите по периметъра, оставяйки отворена площ. Чрез него ще разгърнем кориците. Отрязване на излишните квоти по ъглите.

Изрежете вътрешните части отстрани от подплатения полиестер. Техният размер трябва да бъде равен на заготовките за страните минус надбавките.

Поставете синтепона в калъфката за възглавници.

Зашиване на дупките ръчно със слепи шевове.

Модел и шиене на страни за детско креватче

За да оборудвате бебешко креватче, трябва да изберете много висококачествени аксесоари за спално бельо. Сред тези има меки страни. Има привърженици и противници на използването на такова устройство в ежедневието на трохи. Но най-вече мекият "ръб" винаги присъства в ежедневието. В същото време не е необходимо да купувате меки прибори; можете сами да шиете висококачествени брони. Има много опции и начини да направите просто приспособление, като използвате наличните инструменти и материали..

Брони за креватчето - защо са необходими, разновидности, възрастови ограничения

Пристигането на новородено в семейството е придружено от закупуване на различни приспособления и фитинги за подреждане на стаята и леглото. Един от необходимите аксесоари са стените за креватчето. За какво са меките страни за бебешкото креватче?

 • Защита на трохи от течение.
 • Бебето няма да удари дървената основа на креватчето.
 • Устройството ще ви позволи да защитите детето от попадане на домашни любимци в креватчето.
Опция за страните в креватчето
 • Краката и дръжките няма да се забият между прътите.
 • Играчки, манекен и бутилка няма да изпаднат през решетките.
 • Бебето ще бъде частично защитено от странични звуци и светлина, което ще осигури спокойствие на бебето по време на сън или почивка.

Допълнителна информация! Има много разновидности на страни. Конструкцията може да покрие ¾ от стените, да бъде плътна или сглобяема, да има различни цветове.

По отношение на възрастовите ограничения психолозите определят конкретни времеви рамки за появата и премахването на меките ограничения. По-добре е да поставите дъските през втория месец след раждането и да премахнете, когато детето започне да става, като се държи за джъмперите.

Видове детски брони

Има огромно разнообразие от модели на тези продукти, за да се осигури удобно забавление на бебето в собственото му легло. И ако направите сами броните, можете да проявите всякакво въображение по отношение на форми, размери и принципа на поставяне.

Можете условно да дефинирате следните видове меки ограничения:

 • Функционалност. Със или без подвижни капаци. С джобове на калъфи или обикновен сатен.
 • Универсалност. Брони-възглавници. Това могат да бъдат декоративни възглавници или възглавници..
 • Форма: правоъгълна, заоблена, кръгла, квадратна.
 • Многокомпонентна. Дизайнът може да се състои от поне 4 части и няма максимум.
 • Уникалност. Необичайни интерпретации - животни, къщи, гъсеници и много други.
Възможност за брони за детско креватче

Понякога няколко опции могат да образуват 1 комплект, което ще го направи още по-удобен за използване.

Необходими материали и инструменти

Често независимият избор на материали за производството на страни може да обърка неопитните ръкоделни жени. Трудно е да се мисли какви инструменти са необходими за работа, така че си струва да подготвите основен набор:

 • Първо, трябва да вземете решение за скица, да изчислите параметрите и формите.
 • Разфасовки от тъкани, които да се използват като капаци и основа за пълнеж.
 • Пригответе пълнителя в точното количество.
 • Устройства, които могат да се използват като крепежни елементи един към друг от всички части на композицията.
 • Съвпадаща нишка, игли.
 • Хартия, креда, измервателна лента за изработване на шарки и вземане на измервания.
 • Предпазни щифтове за предварително фиксиращи елементи и ножици.
Подготовка на инструменти и материали

Шиенето на продукта може да бъде бързо и лесно, ако използвате шевна машина. Тази опция за създаване ще бъде още по-подходяща в сравнение с ръчното шиене - шевовете ще бъдат спретнати и еднакви.

Как да изберем плат за стените в креватчето

За да направите не само красив, но и практичен комплект, трябва да обърнете специално внимание на избора на материал за оформяне на продукта. Няколко нюанса, които могат да повлияят на избора:

 • Материята трябва да е приятна на допир.
 • Препоръчително е да изберете материал, направен от естествени влакна.
 • Цветовата схема е само пастелна, за да не натоварва психиката на бебето.
 • Текстилът трябва да е напълно хипоалергенен.
Какъв вид плат може да бъде

Фланел, шинц или мотор биха били идеални. Всеки представен вид текстил е лесен за грижи. Никакво пране и гладене няма да развалят външния вид и текстурата на материала.

Избор на пълнител

Шиенето на страните в креватчето, шиенето на крепежни елементи и аксесоари към тях е възможно, ако е избрана не само тъкан, но и пълнител. В никакъв случай не трябва да приемате каквото и да е ужасно, защото ние говорим за здравето на трохите. Пълнежът трябва да бъде висококачествен и безопасен за здравето на бебето. За новородено са подходящи следните опции за пълнене:

 • тънка гума от пяна;
 • синтепон;
 • холофайбър.

Забележка! Понякога се използва малко люспи от елда. Такъв пълнител допълнително ще помогне за развитието на фината моторика в трохите..

Конкретният избор зависи от дизайна и формата на продукта. Понякога се използват смесени опции, което ви позволява да създавате уникални форми и обеми за продукти. Строго е забранено да се пълнят детайлите с пух, използвайте памучна вата. Тези опции могат да причинят алергии, задушаване при вдишване и не могат да бъдат измити..

Как да изчислим броя на продуктите и техните размери

Има препоръки за определяне на параметъра за 1 елемент, в зависимост от вида на конструкцията на мека ограда. Това прави изчисленията и представянията по-лесни за начинаещи ръкоделни жени..

Как да направите изчисления и да направите избор:

 1. Ако оградата ще бъде възглавници, тогава трябва да направите 2 възглавници за таблата и симетрична част на била. Отстрани може да има 4-5 възглавници.
 2. Класическите брони се състоят само от 4 части, така че е важно да знаете само дължината и ширината на страните на детското креватче.
 3. Ако правите къдрави продукти, тогава трябва да се ръководите от количеството и параметрите на възглавниците..

Много зависи от формата и размера на леглото и креватчето. Следователно, първо трябва да направите измервания и едва след това да попитате цената за количеството и размера на всеки елемент от меката подредба. Направете измервания от креватчето. Необходимо е да се запишат параметрите на височината, дължината и ширината на всяка история.

Модели на страни в ясла

За да шиете брони в креватче със собствените си ръце, трябва да подготвите модели със собствените си ръце. Процедурата е следната:

 1. Направете скица за бъдещия продукт.
 2. Разстелете лист хартия върху равна повърхност.
 3. С помощта на молив направете маркировки, които ще определят размера на всяка част.
 4. Очертайте формите и размерите на частите.
 5. Изрежете заготовки.
 6. Прикрепете ги към кърпата. Прикрепете хартия към текстила с щифтове.
 7. Креда по краищата и изрежете детайли.
Пример за модел

Моделът е напълно готов за подобни събития..

Процес на шиене на класически брони

След всички приготовления, дефиницията на всички плюсове и минуси, остава един нерешен въпрос - как да шиете стените в креватче, използвайки класическата версия на формата и размера? Класическите брони се състоят от 4 отделни части, където най-дългите са разположени по дължината на леглото, а останалите са 2 в таблата и края. Това са правоъгълници, които се закрепват към ъгловите пръти на мебелите..

Ако разгледаме общия алгоритъм, инструкциите стъпка по стъпка ще бъдат следните стъпки:

 1. От самото начало се правят модели. Прехвърлете размерите на хартия и нарисувайте заготовки за прехвърляне върху плат.
 2. Подгответе основата за пълнителя. Зашийте правоъгълник от три страни. Поставете пълнителя през 4-та. Зашийте частта напълно.
 3. След като премахнете параметрите от такива елементи, шийте капаци за тях. Трябва да помислите за закопчалката. Обикновено това е лента или велкро.
 4. Зашийте ленти или велкро на всеки ъгъл на частите, с помощта на които частите ще бъдат прикрепени към прътите.
Схема за шиене на класически страни

За да разнообразите по някакъв начин прости форми, можете да шиете волан от същия плат отгоре на всяка част или да излезете с подобни други декоративни вложки. За да улесните задачата, можете да използвате специална схема.

Какво да шият брони за момче

За момче трябва да изберете студени тонове на зелено, синьо, синьо или лилаво. Освен това можете да използвате различни допълнителни материали. Обикновено това са панделки и други тъкани в малки количества. Няколко опции за дизайн:

 • Няма ограничения за избора на дизайн. Можете да направите ограда под формата на къщи с ограда.
 • Идеалният вариант ще бъдат страни под формата на автомобили или парен локомотив..
 • Животните ще се превърнат в универсален дизайн. Те могат да бъдат кучета, хипопотами или панди..

Сложността на шиене не зависи от избора на по-оригинална форма или дизайн.

Какво да шият брони за момиче

Когато те самостоятелно зашиват страните в креватче със собствените си ръце, те определено сами избират дизайна и цвета. Ако този "подарък" се подготвя за момиче, тогава трябва да вземете предвид няколко точки:

 • Обикновено се използват тъкани с розов цвят или сянка "на прах".
 • Като декорация могат да се използват сатенени, дантелени, сатенени панделки.
 • Момичетата реагират добре на изображения на животни, така че можете да направите огради под формата на различни животни или просто да шиете муцуни на класически брони. Обикновено това е герой от котка, заек, слон или анимационен филм.
 • Оградите, които са направени в кралската тема, изглеждат оригинални.
Вариант за момичета

Основното нещо е да изберете нежни цветове и естествени материали. Обърнете допълнително внимание на предпочитанията на трохите.

Грижа за продукта

Шиенето на страните не се препоръчва, тъй като продуктът изисква постоянна поддръжка на чести интервали. Какво трябва да направите, за да поддържате продукта чист:

 • Измиването се извършва поне веднъж на всеки 7 дни. Само капаците се поддават на мокро почистване, а основата с пълнителя е добре изветрена и прахът е изхвърлен.
 • След пълно изсъхване се извършва двустранно гладене при високи температури.
 • Веднъж седмично, освен измиване, трябва да проветрите продукта.

Важно! За измиване използвайте изключително бебешки пудри и изплаквания..

Когато избирате препарати, режими на пране и гладене, трябва да вземете предвид препоръките, свързани с грижата за вида плат. Материалът може да загуби цвета си, да влоши структурата и да се появят дефекти.

Предимства и недостатъци

Преди да започнете да правите меки огради, трябва да знаете всички плюсове и минуси на домашна версия на допълнително спално бельо. Професионалисти:

 • Използва най-добрия материал за капаци, пълнител и основа.
 • Най-невероятните фантазии могат да бъдат реализирани в действителност.
 • Продуктите за нестандартни легла по форма или параметри се създават без проблеми.
 • По време на създаването ще бъдат взети предвид индивидуалните предпочитания на бебето.

Недостатъци на домашния вариант:

 • Първо трябва да се научите как да изрязвате и шиете. Дори работата на шевна машина може да се окаже проблематична за начинаеща ръкоделичка.
 • Шевовете може да са неравномерни и дрехата да изглежда разхвърляна.
 • Не всеки модел може да бъде ушит сам.
Домашна версия на страните със съмнителен резултат

Дори и най-простият страничен звяр може да се превърне в домашна украса или „наказание“.

Шиенето на страните за бебешкото креватче или бебето не е трудно, ако знаете няколко тайни. Често проблемът се крие в избора на дизайн, тип пълнител, вид плат. Освен това трябва правилно да изчислите параметрите на оградите, техния брой и височина. В момента най-подходящи са тематичните брони като животни, принцеса, състезателна писта.

Направи си сам брони за детско креватче за новородени: съвети и инструкции

Всяка майка може да шие брони в креватче за новородени със собствените си ръце. Редакционният екип на Homius предлага прости инструкции за шиене на възглавници, подложки и брони.

Направи си сам брони за детско креватче: защо са необходими

За защита са необходими брони за възглавници за новородени. За да предотвратите удара на главата на бебето, потрепване в сън или опит за издигане, трябва да шиете меки възглавници от плата и да ги закачите по целия периметър на креватчето. Обикновено те купуват такива брони, но млада майка може да ги шие сама, по прост модел..

Друго, не по-малко важно предимство на страните е развиващата и разсейваща функция. Ярката материя привлича погледа на детето и то се опитва да види рисунките, изобразени върху него. В същото време мама има време да се подреди или да сготви вечеря..

Модерен вариант днес са възглавниците с рисунки на бухали или мечки. По-добре е да изберете цветова схема на пастел, с няколко ярки петна..

За новородено, което все още не може да различава цветовете и не може да фокусира погледа си, идеалният вариант е пастелна, спокойна гама
СНИМКА: joxin.club

Видове детски брони

Бронята за бебешкото креватче е мека защитна страна. Има няколко вида яки и всеки от тях може да бъде ушит независимо.

Видове детски брони:

 • с подвижно покривало, изработено от малки възглавници. Закопчават се с ципове и се закачат от вътрешната страна на леглото. Плюсът е, че можете да шиете два комплекта наведнъж и да обличате нов, когато трябва да изперете използвания комплект;
 • от възглавниците. Използва се голямо количество мека гума от пяна или подложка от полиестер. Това е добър вариант за студени региони, когато стаята е хладна, но леглото се затопля добре;
 • висока страна. С тяхна помощ можете напълно да затворите решетките на леглото и детето няма да се блъска, правейки опити да стане;
 • ниската страна е най-удобният вариант, тъй като само дъното на леглото е покрито. Мама сама определя размера на ролките, а основният плюс е, че бебето не е ограничено в движенията, може да се научи да става, да се развива;
 • броня с джобове. Той е закачен от външната страна на леглото, но можете да го закачите и вътре, като поставите меки играчки в джобовете;
 • ролки. Те са фиксирани по същия начин като възглавниците. Разликата е, че ролките са по-малко предпазващи главата на детето от удар при падане, така че тази опция е най-подходяща за новородено, което все още не се опитва да стане от леглото..

Проста опция е да използвате стандартен модел и да приспособите размера към леглото.
СНИМКА: oz90.ru

Свързана статия:

Брони в креватче за новородени: снимки, защо са необходими, видове, размери, плат, пълнител, методи на закрепване, допълнителни подробности, препоръки за избор, как да го направите сами - в публикацията.

Брони в креватчето: как да шиете, плюсовете и минусите на самостоятелното шиене

Зашиването на броните в креватчето със собствените си ръце не е толкова трудно, колкото изглежда, ако използвате модели. Най-добре е да зашиете страната на плитката в креватчето със собствените си ръце, защото в магазините детските дрехи се продават на високи цени..

Предимствата на самозашиващите се детски брони:

 • надеждност и безопасност. Майката, като взема предвид ръста и възрастта на детето, сама избира подходящия модел. Може да направи възглавниците по-меки или по-твърди;
 • красива материя с шарки, които детето харесва;
 • хипоалергичен пълнител, подходящ за бебе.

Страните също имат недостатъци и трябва да се запознаете с тях, преди да използвате:

 • висящият отстрани на креватчето плат събира много прах и трябва редовно да се пере;
 • ако се използва твърде ярка тъкан, детето може да стане хиперактивно и раздразнително.

Chintz и бял калико са най-добрите варианти за бебешко бельо
СНИМКА: oz90.ru

Възглавници брони в креватчето

Можете да пришиете страните към креватчето със собствените си ръце за един ден, ако предварително подготвите всичко, от което се нуждаете. Възглавницата може да има обичайната квадратна форма, но ако се заемете творчески, можете да шиете няколко възглавници под формата на котка, заек или мечка.

Ще са необходими следните материали:

 • молив, ножица и владетел;
 • Ватман или проследяваща хартия;
 • креда и шивашки метър;
 • чувствах;
 • плат за възглавница;
 • пълнител: синтепон, пяна каучук;
 • игла, конец и обикновен конец;
 • сатенени панделки за връзки;
 • безопасни игли.

Можете да вземете стандартен модел, ако сте купили редовно дървено легло за вашето бебе..

Брони в креватче за новородени: снимка

Страните на креватчето могат да бъдат с различни форми и размери. Има много модели, използвани за шиене на защитни възглавници и ролки за бебета от 0 до 12 месеца..

Подплатена с мек, дишащ материал
СНИМКА: oz90.ru

Брони в креватче за новородени как да шият

За да шиете възглавниците сами, се избира шаблон за стените в креватчето за новородени. Също така трябва да вземете парче плат поне 100 × 100 см² и материал за пълнене.

За да спести пари, майка ми сама зашива брони в креватчето, цената за тях в магазините се оказва 2-3 пъти по-скъпа. Освен това, възшити възглавници с любов и грижа ще зарадват и затоплят вашето бебе..

Илюстрация Описание на действието

На дебела хартия измерете 32 × 32 см² и маркирайте с молив. Изрежете квадрат и го нанесете върху плата
Сгъваме парчетата плат, така че да получим малък "джоб". За да може детайлът да бъде зашит, оставяме отстъпи от половин сантиметър
Обръщане на плата отвътре навън
Сгъваме бялата лента наполовина, поставяме я в ъгъла на бъдещата възглавница и я закрепваме с щифт. По същия начин прикрепваме лентата от останалите три страни и зашиваме грешната страна на пишеща машина, като едната страна остава незашита
Напълваме възглавницата с подплатен полиестер

Зашийте останалата страна по ръба с малка линия. Изравняваме и побеждаваме занаята. След това изглаждаме, възпаляваме възглавницата, придавайки й сплескана форма, и я привързваме към леглото с панделки

Ако нямате шевна машина, можете да шиете възглавниците на ръка, но това ще отнеме повече време..

Инструменти и материали

Сменяемият капак трябва да е с 2-3 см по-голям от възглавницата, за да може лесно да се сваля и поставя.

Важно е върху бронята на яслите да няма малки части, които бебето да може да премахне и погълне. Идеално - обикновена цветна памучна материя, панделки и пълнени играчки в джобове.

За шиене на възглавници за брони ще ви е необходим редовен комплект: ножици, креда, игли, конци, щифтове, както и плат и пълнител.

Какъв пълнител да използвам

Особено внимание трябва да се обърне на избора на пълнител, тъй като всяка опция има свои собствени свойства и определен ефект:

 • пяна каучук е универсален пълнител, но изисква специални грижи. От време на време материалът трябва да се почиства и изсушава. Пяната гума задържа вода, поради което в нея се натрупват микроорганизми. Предимството е устойчивост на постоянно измиване;
 • sintepon е идеален. Този материал е много гъвкав и бързо изсъхва, така че гъбичките не се натрупват във влакната. Когато шиете отстрани, тъканта трябва да бъде ватирана, така че синтепонът да не се търкаля;
 • holofiber е нова версия на пълнителя, която е няколко пъти по-качествена от синтепона. Материалът бързо изсъхва, не губи формата си. Той е нетоксичен, което е много важно за бебешкото спално бельо;
 • Hallcon е изкуствен пълнител, който е идеален за студени, издухани помещения;
 • periotec е нов вид влакна. Този материал е хипоалергенен и измива добре;
 • полиестер - влакно, което е подходящо за брони поради своите уникални свойства - то е кухо, антиалергично и не абсорбира вода или миризми.

Ако в стаята е горещо, препоръчително е да изберете материали, които не абсорбират вода, в противен случай ще трябва да изсушавате стените и възглавниците няколко пъти седмично.

Направи си сам брони за детско креватче стъпка по стъпка

Всяка майка може да шие странични възглавници в креватче, просто трябва да измерите размера на страничната част и да изберете естествена материя.

Илюстрация Описание на действието

Правим празен шезлонг за детето. За да направите това, вземете картон с дължина 70 см и ширина 30 см, закръглете краищата от едната страна и, като поставите картона върху плата, направете заготовка от плат. Напълваме го с подплатен полиестер и зашиваме 3 панделки от всяка страна
Правим една лента 2,17 м, втората - 19 см. Изчертаваме сегменти върху плата и ги изрязваме
Когато всички детайли са изрязани, ние ги зашиваме в една дълга лента. Зашийте една сатенена панделка до краищата на плитките
Сгъваме тъканта в тръба и зашиваме единия край от грешната страна
За да чукнем пигтейла, използваме пластмасова тръба, обръщаме детайла отвътре и го напълваме с подплатен полиестер
Зашиване на пигтейла, издърпване на вратовръзката
Плитаме косичка и я завързваме около първия празен шезлонг

Най-трудното нещо при направата на пигтейл е зашиването и развиването на основата. Пигтейлът ще се справи без правоъгълна заготовка, той е завързан с панделки около яслите на яслите.

Как да шиете брони в креватче за 1 ден

За да шиете плоски брони в креватче, трябва предварително да изберете подходящ материал и да начертаете основа, от която ще се изрязва плата.

Можете да ускорите процеса, като първо направите основния детайл, например основата за възглавниците, и след това ги чукнете с подложка от полиестер. Най-трудното е да шиете лентите, така че да не отлетят. Най-добре е да подсигурите всичко с щифтове..

Первази с пигтейли със собствените си ръце

Когато зашиваме отстрани в креватче със собствените си ръце, можем да направим едноцветна и многоцветна плитка. Най-добре е да изберете висококачествен и мек материал - велур.

Въпреки това, така че след един месец употреба пигтейлът да не се разроши, трябва да отрежете краищата на обработената в завода фабрика и да ги зашиете на пишеща машина. Пигтейлът може да бъде положен по краищата на леглото под формата на страна или да се използва като кошница заедно с постелка.

Сервирайте бюфет за детско креватче: модели

Най-лесният начин да изберете брони за ясли за момиче е снимка. Можете да изберете определена форма на възглавниците, да използвате мек или по-твърд материал или да изплетете плитка страна. Не само майсторът, но и младата майка ще се справи с такава задача. Въпреки това, така че дизайнът да не се окаже крива, по-добре е да използвате модели.

Много е лесно да направите модели - просто трябва да отпечатате шаблона, да го прехвърлите върху проследяваща хартия и след това върху плата. Често обаче е достатъчно просто да запазите пропорциите и да изрежете парчета плат с определен размер, например 19 × 10 cm.

Необходим е шаблон, ако се планира да се поставят джобовете на възглавниците с необичайна форма или да се шият волани не по ръба, а по централната линия на възглавниците.

Плат за стените в креватчето

Важно е да изберете подходящ пълнител за стените на детско креватче, както и плат, който не само ще изглежда интересно, но и хипоалергичен.

За шиене може да се наложи сатен, велур, памук. Важно е класът на тъканите да е висок, в противен случай в най-добрия случай кожата на детето ще стане зелена или синя, в най-лошия случай ще се появи алергия.

Можете да изберете тъкани с рисувани мечета или звезди, но за да не се заблудите, трябва да разтриете малка рисунка с пръсти и да се уверите, че тя не се размазва.

Брони в помпоните на креватчето

Можете да шиете страна с помпони у дома. За да направите това, просто трябва да закупите подходящ пълнител, плат и да се запасите навреме.

Илюстрация Описание на действието

Вземете малък квадрат 7 × 7 cm² и голям 9 × 9 cm², обработете ръбовете или изрежете плата, така че нишките да не стърчат
Ние прикрепяме ъгъла към ъгъла и шием едната страна. Свързваме втория ъгъл с голям квадрат и огъваме средата
Зашиваме всички ръбове и след това правим дупка в центъра, от шевообразната страна на помпона
Правим 24 квадрата, получаваме три реда от 8 помпони.
Зашиваме помпони от същия ред помежду си, а след това всички редове заедно, така че да получим правоъгълник
Напълваме всички помпони с подплатен полиестер
Зашийте всички дупки от шевообразната страна с обикновена игла и конец
Вземете дълга панделка, която да съответства на цвета на помпоните и я зашийте откъм шевообразната страна. Взимаме лентата по ширината на продукта и я сгъваме наполовина. Трябва да имате два струни. Зашийте по 2 връзки от всяка страна
Взимаме парче плат със същия размер като целия продукт и поставяме подрязан полиестер или пяна под него

Зашийте подплатата с готови помпони

Пом-помповете не само предпазват главата на бебето от натъртвания по креватчетата, но и украсяват стаята.

Подложка за бебешко креватче

Ако майката не иска да затвори гледката на бебето и да изложи възглавници от пяна по цялата площ на леглото, можете да шиете малки страни.

Шиенето на такива продукти е много просто - трябва да направите заготовка от няколко плоски възглавници или да шиете една голяма. Ако е избрана последната опция, възглавницата се зашива в центъра, така че да се образуват „подложки“.

Направи си сам страна на опашката в леглото

Можете да направите не двойна, а тройна плитка или да шиете няколко плитки заедно, за да получите плътно платно и да го закачите на гърба на креватчето.

В идеалния случай пигтейлът е подходящ за кръгли легла - той просто е разположен отдолу и не позволява на детето да удря с ръце, крака и глава насън. Когато шиете плитки, е важно да закрепите сигурно всички преходи, така че да не се разтриват по време на пране..

Майсторски клас: как да шиете защита на креватче

Дебелите възглавници предпазват детето от течение и го пазят от падане. Броните са доста скъпи в детските магазини (въпреки че можете да намерите бюджетни опции в IKEA), но можете да ги направите сами.

Стъпка 1. Изберете материал и цвят

За шиене трябва да изберете плътни хипоалергенни тъкани, които толерират добре измиването. Най-добрият избор е калико, чинц или фланела.

По-добре е да откажете да закупите синтетични материали, тъй като те са лошо дишащи и могат да раздразнят кожата на детето. Когато избирате цвета на платното, трябва да се даде предпочитание на неутралните пастелни цветове..

Не забравяйте, че много ярките наситени цветове са трудни за зрението на децата и могат да предизвикат безпокойство. По преценка на родителите платът може да бъде украсен с герои от карикатури или приказни герои. Остатъците от плат могат да се използват за направата на допълнителни висящи играчки за мобилния телефон.

Стъпка 2. Пълнител

Специално внимание трябва да се обърне на избора на пълнител за бронята. Пяната гума и подложката от пера трябва да се изхвърлят, тъй като лесно се губят и допринасят за натрупването на прах. Най-добрият вариант за пълнене на броня в бебешко креватче е синтепонът и холафайбърът. Друг добър вариант е firetech. Такива материали осигуряват необходимата форма на страните, те понасят добре измиване.

Малко повече за свойствата на пълнителите - в нашите инструкции кой матрак да изберем за новородено.

Стъпка 3. Инструменти

Също така, за защита на шиене в детско креватче, ще ви е необходим следният инвентар:

 • рулетка;
 • ножици;
 • игли и здрави конци в цвета на избраната тъкан;
 • желязо.

Стъпка 4. Ние шием

Преди да започнете работа, трябва да знаете размерите на креватчето. Можете да избирате от две страни или една голяма. Така че страните да не променят размера си по време на пране, платът трябва да се измие и изглади преди шиене. След приключване на всички приготовления можете да започнете да режете материала. Можете сами да направите шаблон за броня или да използвате готова схема.

За да се създаде специален уют в детската стая, страната за леглото може да бъде направена под формата на различни животни.

След подготовката на отделните части на бъдещата броня, краищата им трябва да бъдат зашити заедно. Ако имате шевна машина, изобщо няма да е трудно..

Страните също могат да бъдат зашити на ръка, като се използва техниката за връщане на иглата от грешната страна на плата..

След шиенето платът трябва да се глади от двете страни с ютия и параход.

Стъпка 5. Пълнене

Пришитият плат е изпълнен с подплата. Размерите на пълнителя трябва да съответстват на размерите на подготвените странични платове. Ако като пълнител е използван синтепон, трябва да се използват допълнителни шевове на повърхността, за да се предпази подложката от търкаляне. За да бъде удобно да измиете страни в бъдеще, можете да направите отделна калъфка за възглавници. Това прави защитата на детското креватче много по-дълго..

Готовият продукт може да бъде украсен с волани отстрани, които са направени от остатъци от плат. Можете също да използвате сатенени панделки около краищата. За да може страничната страна да бъде здраво закрепена към стените на арената, можете да пришиете струни или велкро към нея. Или използвайте готова плитка.

Брони за креватчета не само украсяват манежа, но и предпазват бебето от случайни падания.

Родителите могат да създадат уникални брони, които съответстват на цвета на спалното бельо в креватчето и хармонизират с дизайна на детската стая.

По същия принцип, използвайки материалите, останали след производството на стените, можете да шиете оригинални възглавници, които ще украсят арената.

Остава да вземете одеяло - и креватчето е готово за пристигането на новородено бебе!

Вдъхновете ни - споделете материала с приятелите си в социалните мрежи: