Препарати на основата на пчелни продукти се използват от много години в медицинската практика за лечение на заболявания с различна етиология. Супозиториите Apilak имат благоприятен ефект върху много жизненоважни системи поради положителните свойства на основния биологичен компонент. Нативният прах от пчелно млечице (лиофилизиран апилак) е вид балсам за човешкото тяло, тъй като има балансиран състав от витамини, микроелементи, ензими и аминокиселини. Комплексният ефект на хранителните вещества и маслото Apilak спомага за ускоряване на клетъчния метаболизъм, регенерация на тъканните структури.

Лечебните свойства на свещите Apilak, подобни на ефекта на балсама

Съставът на препарата е представен от две съставки: какаово масло и пчелно млечице. Тяхното комбинирано действие определя положителните свойства на лекарството:

 • повишаване на имунната система;
 • подобряване на показателите на кръвоносната система (еритроцити и хемоглобин);
 • нормализиране на апетита;
 • тонизиращ ефект върху тялото;
 • заздравяване на рани и облекчаване на възпалението.

Пчелното млечице се използва широко сред кърмещите жени като средство за повишаване на лактацията. За лечение на заболявания при деца, супозиториите се използват за премахване на анорексия и недохранване, с анемия, неадекватност на растежа за възрастта на детето. Съставките на свещите са чести представители на композициите от различни балсами с широк спектър на действие..

Въпреки естествения състав, има противопоказания за употребата на супозитории Apilak и инструкциите за употреба описват подробно възможните странични ефекти и негативни реакции. Пчелното млечице и какаовото масло могат да причинят алергични реакции.

Обхват на супозиториите:

 • гинекологични патологии;
 • отклонения в пикочно-половата сфера;
 • колпит, проктит;
 • бактериални инфекции;
 • неуспехи в човешкия имунитет.

Инструментът действа като основно лечение, като част от комплексна терапия и възстановителни мерки. В допълнение към лечебното пчелно млечице, което има "балсам ефект", какаовото масло има подчертан противовъзпалителен ефект.

Предимства на супозиториите:

 • бързо усвояване на веществата в системната циркулация;
 • няма отрицателен ефект върху черния дроб;
 • ниско ниво на алергии;
 • маслото, което е в основата на продукта, намалява отрицателния ефект на лекарството върху тъканите на органите;
 • висока ефективност поради свойствата на пчелното млечице, подобно, по принцип на действие, с балсам.

Въпреки редица положителни качества на лекарството, трябва да се внимава с независимото му използване..

Правила за ректално използване на Apilak

Начин на приложение на лекарството: супозиторията се прилага веднъж или два пъти на ден. Броят на приемите зависи от тежестта на заболяването. Терапевтичният курс е от десет до двадесет дни. Лекарите не препоръчват употребата на лекарството по-дълго от посочения максимален период. Ако е необходимо, лечението се повтаря. Но го правят след десетдневна почивка. Помага да се избегне предозиране.

Деца под тригодишна възраст се препоръчват да провеждат минималния курс на лечение за 7-10 дни. За целите на превенцията лекарството се използва в няколко курса годишно. Като възстановителни мерки Apilak се предписва ректално след редица гинекологични отклонения..
Широкото приложение на лекарството се дължи на неговите естествени компоненти, висока ефикасност, малък брой противопоказания и евтина цена..

 • Експерт
 • Последни статии
 • Обратна връзка

Относно експерта: + MAMA

Ние сме най-приятелският сайт за майките и вашите бебета. Въпроси и отговори към тях, уникални статии от лекари и писатели - имаме всичко това :)

Апилак

Инструкции за употреба:

Цени в онлайн аптеките:

фармакологичен ефект

Apilak е биогенен стимулант, лекарство с тонизиращ ефект. Основното вещество на това лекарство е апилакът, който представлява лиофилизирано (изсушено под вакуум при ниска температура) пчелно млечице, произведено от жлезите на пчелите работнички. Apilak има тонизиращо, антиспастично (облекчава спазмите) и трофично действие (влияе върху усвояването на хранителните вещества от тъканите). Лекарството има положителен ефект върху регенеративните процеси и клетъчния метаболизъм, а също така подобрява трофиката на тъканите.

Apilak е вид комплекс от биологично активни вещества, който включва витамини (С, В12, AT8, AT6, ATпет, AT2, AT1, Н, инозитол, фолиева киселина), минерални елементи (калий, натрий, калций, магнезий, фосфор, желязо), 23 аминокиселини, включително такива важни като валин, триптофан, хистидин, метионин, както и други биологично активни вещества.

Показания за употреба на Apilak

Според инструкциите Apilak трябва да се приема в следните случаи:

 • кърмачета и малки деца с хранителни разстройства (недохранване) и липса на апетит (анорексия);
 • ниско кръвно налягане (хипотония);
 • недохранване при пациенти с възстановяване;
 • себорея, обрив от пелени, невродермит;
 • невротични разстройства.

Използването на Apilak за кърмене се дължи на високото съдържание на биологично активни вещества, които са полезни за кърмещата майка и нейното бебе. Apilak за лактация ви позволява да възстановите тялото на жената след раждането, да подобрите имунитета, да се справите с хроничната умора и следродилната депресия. Според някои отзиви Apilak за кърмене може да действа като стимулант.

Прегледите на Apilak потвърждават ефективността на лекарството за изброените заболявания и състояния.

Инструкции за употреба на Apilak

Apilak се предлага под формата на прах, мехлем, таблетки и супозитории. За деца това лекарство се предписва под формата на супозитории, които трябва да се използват в рамките на една до две седмици. В зависимост от количеството активно вещество в супозитория,, или 1 супозитория (2,5 mg-5 mg) се предписва три пъти на ден.

За деца над две години лекарството може да се предписва под формата на таблетки - 1 бр. два пъти дневно.

Възрастните се препоръчват да приемат таблетки Apilak в продължение на 10-15 дни. Еднократна доза е 10 mg (1 таблица), която трябва да се приема три пъти дневно. Таблетките трябва да се поставят под езика и да не се приемат през устата, тъй като стомашният сок разлага пчелното млечице.

Мехлемът Apilak се нанася на тънък слой (2-10 g) върху увредената повърхност, тази процедура трябва да се прави веднъж или два пъти на ден. Курсът на лечение може да продължи от една седмица до два месеца.

Противопоказания

Инструкциите за Apilak показват, че е неприемливо употребата на лекарството за болест на Адисън (надбъбречна дисфункция), както и за наследствена свръхчувствителност към Apilak или други пчеларски продукти.

Странични ефекти

Въпреки факта, че в отзивите за Apilak няма информация за негативните последици от употребата на това лекарство, клиничните проучвания показват, че с повишена чувствителност са възможни нарушения на съня, кожни алергични реакции, повишен сърдечен ритъм, сухота в устата..

Допълнителна информация

Apilak трябва да се съхранява на хладно (не повече от 8 ° C) и тъмно място. Срокът на годност на лекарството е две години..

Apilak: цени в онлайн аптеките

Apilak 10 mg сублингвални таблетки 30 бр.

Раздел Apilak. сублингвално 10 mg No 30

Apilak Grindeks 10 mg сублингвални таблетки 50 бр.

Отзиви Apilak Grindeks

Apilak Grindeks 10 mg таблетки сублингвално 25 бр.

Отзиви Apilak Grindeks

Раздел Apilak Grindeks. сублингвално 10 mg 25 бр.

Apilak Grindeks (мехлем) 10 mg / g мехлем за външна употреба 50 g 1 бр.

Раздел Apilak grindeks. плотва. 10 mg 50 бр.

Информацията за лекарството е обобщена, предоставя се с информационна цел и не замества официалните инструкции. Самолечението е опасно за здравето!

Нашите бъбреци са в състояние да прочистят три литра кръв за една минута.

Човешките кости са четири пъти по-здрави от бетона.

Първият вибратор е изобретен през 19 век. Работил е на парна машина и е бил предназначен за лечение на женска истерия.

Има много любопитни медицински синдроми, например компулсивно поглъщане на предмети. В стомаха на един пациент, страдащ от тази мания, са открити 2500 чужди предмета.

Освен хората, само едно живо същество на планетата Земя страда от простатит - кучета. Това са наистина най-верните ни приятели.

74-годишният австралийски жител Джеймс Харисън е дарявал кръв около 1000 пъти. Той има рядка кръвна група, чиито антитела помагат на новородените с тежка анемия да оцелеят. Така австралиецът спаси около два милиона деца..

Човешкият стомах се справя добре с чужди предмети и без медицинска намеса. Известно е, че стомашният сок може да разтвори дори монети..

Преди се смяташе, че прозяването обогатява тялото с кислород. Това мнение обаче е опровергано. Учените са доказали, че прозявайки се, човек охлажда мозъка и подобрява работата му.

Дори сърцето на човек да не бие, той все още може да живее дълъг период от време, което ни демонстрира норвежкият рибар Ян Ревсдал. „Моторът“ му спрял за 4 часа, след като риболовецът се изгубил и заспал в снега.

В течение на живота средният човек развива до два големи басейна слюнка..

Най-високата телесна температура е регистрирана при Уили Джоунс (САЩ), който е приет в болницата с температура 46,5 ° C.

Когато кихаме, тялото ни спира да работи напълно. Дори сърцето спира.

Учени от Оксфордския университет проведоха поредица от изследвания, по време на които стигнаха до заключението, че вегетарианството може да бъде вредно за човешкия мозък, тъй като води до намаляване на неговата маса. Ето защо учените препоръчват да не се изключват напълно рибата и месото от вашата диета..

Човешкият мозък тежи около 2% от общото телесно тегло, но консумира около 20% от кислорода, постъпващ в кръвта. Този факт прави човешкия мозък изключително податлив на увреждания, причинени от липса на кислород..

Според изследванията жените, които пият по няколко чаши бира или вино на седмица, имат повишен риск от развитие на рак на гърдата..

Бременността е прекрасен, но изключително важен период от живота на жената. Често радостта от раждането на нов живот е засенчена от страхове и тревоги за здравето на бебето.

Apilak - инструкции за употреба и състав, показания, форма на освобождаване и цена

Пчеларските продукти отдавна се използват в медицината, защото притежават редица лечебни свойства и съдържат много полезни микро и макро елементи. На базата на пчелно млечице от пчели са създадени препарати от линията Apilak Grindeks, които имат общоукрепващ ефект, тонизиращи и противовъзпалителни свойства. Вижте техните инструкции за употреба.

Какво представлява Apilak

В медицината Apilak е биогенен препарат с тонизиращ ефект. Изработен е на основата на лиофилизирано (изсушено под вакуум при ниски температури) пчелно млечице. Тази тайна се произвежда от алотрофните жлези на работни пчели и е ценена заради богатия си състав. Продуктът съдържа комплекс от витамини: аскорбинова, фолиева и пантотенова киселини, инозитол, тиамин, биотин, рибофлавин, цианокобаламин, пиридоксин.

Пчелното млечице е богато на калий, желязо, натрий, фосфор, магнезий и калций. Съдържа микроелементи: цинк, бисмут, манган, живак, мед, хром, кобалт, никел, силиций, сяра. Пчелното млечице съдържа 23 аминокиселини, включително незаменим хистидин, триптофан, метионин и валин, биологично активни вещества (ацетилхолин, холинестераза).

Състав и форма на освобождаване

Продуктът е произведен от латвийската фармацевтична компания Grindex. Състав и форма на освобождаване на лекарства:

Плоскоцилиндрични таблетки, бели отвътре с малки пръски от жълт оттенък

Бяло-жълтеникав 3% антисептичен мехлем с мирис на канелен алкохол

Светложълти или светлокафяви супозитории

Концентрация на лиофилизиран естествен прах от пчели от пчелно млечице, mg

5 или 10 за 1 брой.

Картофено нишесте, лактоза монохидрат, калциев стеарат, талк

Вода, вазелин, натриев цетилстеарил сулфат, цетилов алкохол, метил парахидроксибензоат, твърд парафин, канелен алкохол, глицерол

25 или 30 бр. в блистер, 1 или 2 блистера в картонена кутия

50 g алуминиеви туби с инструкции за употреба

10 бр. в пакет

фармакологичен ефект

Продуктът принадлежи към групата на стимулиращите биогени с общоукрепващи и общоукрепващи свойства, стимулира клетъчния метаболизъм, увеличава скоростта на клетъчна регенерация. Лекарството има тонизиращ, спазмолитичен и трофичен ефект, има положителен ефект върху усвояването на хранителните вещества от тъканите. Фармакокинетичните свойства на лекарството не могат да бъдат идентифицирани поради комбинираното действие на неговите компоненти от естествен произход.

Показания за употреба

Лекарството има няколко вида освобождаване, които са сходни в областта на показанията за употреба:

 • периодът на възстановяване (процесът на възстановяване) след заболявания за укрепване на имунната система;
 • нарушение на лактацията;
 • адювант при лечението на невротични разстройства и артериална хипотония;
 • себорея на лицето, сърбеж по кожата, обрив от пелени;
 • хранително разстройство (недохранване) или липса на апетит (анорексия);
 • ниско кръвно налягане (хипотония);
 • невродерматит, травматичен кератит;
 • повишена честота на невротични разстройства.
 • Патладжан, изпечен във фурната с домати и сирене: рецепти със снимки
 • Klebsiella при бебе в изпражнения
 • Как да следите човек по телефона и компютъра. Програми за проследяване на абонати

Apilak за кърмене и бременност

Лекарите могат да предписват Apilac за кърмене поради ценния му биологичен състав и наличието на активни вещества в него, които са полезни за майката и детето. Лекарството възстановява женското тяло след раждане, подобрява имунитета, предотвратява развитието на хронична умора и следродилна депресия. Ако кърмещата майка няма достатъчно производство на кърма, лекарството помага за отстраняване на проблема. Не оказва негативно влияние върху детския организъм.

За наддаване на тегло

В допълнение към укрепването на имунната система, агентът подобрява настроението и може да подобри мускулната сила чрез увеличаване на синтеза на ацетилхолин. В същото време лекарството се използва от спортисти за повишаване на издръжливостта, което се причинява от увеличаване на производството на адреналин от надбъбречните жлези. Пчелното млечице от пчелите подобрява метаболизма на липидите, понижава холестерола в кръвта.

Лекарството е в състояние да подобри минералокортикоидната функция на надбъбречните жлези, което придава еластичност на тъканите и мускулите. Успоредно с това подобрява метаболизма и има положителен ефект върху храненето, което помага на спортистите да натрупат желаната маса. Препоръчителната доза е таблетка / ден строго веднъж дневно сутрин, независимо от храненето. Препоръчително е таблетките да се разтварят под езика (сублингвално).

Начин на приложение и дозировка

Ако се появят алергични реакции по време на лечението с Apilak, хапчетата, мехлемите и супозиториите трябва да бъдат отменени. По същия начин се препоръчва прекратяване на терапията, ако се появят нарушения на съня. Инструкциите за употреба показват, че не е известно за лекарственото взаимодействие на лекарството с други лекарства. Продуктът се съхранява на тъмно място при температура не по-висока от 8 градуса, срокът на годност е две години от датата на производство.

Хапчета

Таблетките Apilak са предназначени за сублингвално (сублингвално) приложение. Те могат да се приемат от деца на възраст от две години и възрастни. Дозировката е 10 mg три пъти дневно в продължение на 10-15 дни за възрастни или два пъти дневно за деца. Необходимо е таблетките да се поставят под езика и да се държат, докато се абсорбират напълно. Те не могат да се приемат вътре, защото стомашният сок разтваря пчелното млечице..

 • Метеоризмът при възрастни - причини и лечение на подуване на корема
 • Народни средства за косопад и растеж на косата
 • Как да си направим сладко от ягоди

За локално приложение при кожни лезии се предписва маз Apilak. Нанася се на тънък слой (2-10 g) върху увредени повърхности 1-2 пъти / ден в продължение на 7-60 дни, в зависимост от тежестта на проблема, ефективността на лечението и индивидуалните характеристики на пациента. Може да се използва оклузивна превръзка. При себорея на кожата на лицето мехлемът се прилага веднъж дневно.

Свещи

За употреба от деца от първите дни на живота, лекарството е предназначено под формата на ректални супозитории. В зависимост от тежестта на хода на заболяването се предписва половина или цяла супозитория (2,5-5 mg) три пъти дневно в продължение на 1-2 седмици. Превантивната терапия продължава 10 дни, предписва се 1 брой / ден. Препоръчително е за бебета на възраст под три години да използват свещи с ограничение във времето.

Възрастните жени могат да използват вагинални супозитории - 10 mg два пъти дневно за възстановяване на вагиналната микрофлора или като добавка като лечение след гинекологични операции. Трябва да минат поне 10 дни между повтарящите се бактерицидни курсове. За подпомагане на имунитета, ерозионната терапия и бактериалната вагиноза е препоръчително да повторите курса няколко пъти годишно.

Странични ефекти и предозиране

Според прегледите на пациентите възможните странични ефекти на лекарството могат да бъдат алергични кожни реакции, нарушения на съня, повишен сърдечен ритъм и сухота в устата. Трябва да се внимава с дозировката на дерматопротективно лекарство, тъй като то принадлежи към група лекарства, които възбуждат централната нервна система (ЦНС). Не са установени случаи на предозиране.

Противопоказания

Няма много противопоказания за прием на лекарството. Те включват: свръхчувствителност към компонентите на състава, свръхчувствителност или индивидуална непоносимост към пчеларски продукти и болест на Адисън. Не се препоръчва да се използват таблетки за деца под две години, с повишено внимание - свещи за деца под три години и в минимално количество.

Аналози

Структурните аналози на Apilak са мехлем и супозитории, лиофилизиран прах от пчелно млечице. Заместители на лекарството от фармакологичната група на адаптогени и регенеранти са:

 • Абисиб;
 • сок, екстракт от алое;
 • тинктура от Аралия;
 • балсам Битнер;
 • екстракт от женшен;
 • тинктура от семена от лимонена трева;
 • Мелаксен;
 • Лакринат.

Пчелно млечице за безплодие

Лечението на плодовитостта често включва използването на лекарства. Apilak е таблетка или гранулиран препарат на основата на пчелно млечице, който ефективно се използва като средство за комплексна терапия при безплодие. Продуктът за пчеларство има благоприятен ефект върху женския организъм благодарение на важните витамини, аминокиселини и микроелементи. Пчелното млечице или така нареченото пчелно млечице се използва като аналог на хормонални лекарства поради ефекта си върху биохимичните процеси и производството на ензими.

Състав

Като част от комплексната терапия се използват различни пчелни продукти, които спомагат за възстановяването на репродуктивната функция. Пчелното млечице има специална хранителна и лечебна стойност. На негова основа са създадени различни козметични и лекарствени продукти, един от които е Apilak.

Пчелното млечице е продукт, получен при преработката на мед и пчелен хляб. Това е непрозрачно бяло вещество, характеризиращо се с кремообразна сянка и пастообразна консистенция със специфична миризма и изгарящ кисел вкус. Пчелното млечице се счита за висококачествен продукт, съдържащ около 119 съединения и елементи, които имат благоприятен ефект върху организма..

Протеините в този пчеларски продукт включват основни аминокиселини:

 • аланин;
 • глицин;
 • аргинин;
 • хистидин;
 • валин;
 • глутаминова, аминомаслена и аспарагинова киселини, както и амиди;
 • изолевцин;
 • левцин;
 • цистеин;
 • лизин;
 • цистин;
 • фенилаланин;
 • метионин;
 • тирозин;
 • серин;
 • триптофан;
 • треонин;
 • хидроксипролин.
 • албумин;
 • глобулини;
 • гликопротеини;
 • липопротеини;
 • нуклеопротеини.

Протеините участват в метаболитните процеси в организма. Липидите включват следните компоненти:

 • мазнини;
 • фосфолипиди (цефалини, лецитини);
 • стероли (холестерол).
 • глюкоза;
 • фруктоза;
 • тураноза;
 • малтоза.

Съдържанието на органични киселини достига 4,8%. Следните киселини участват в метаболитните процеси:

 • лауринова;
 • кехлибар;
 • адипик;
 • субериново.

Продуктът съдържа значително количество ацетилхолин, който участва в работата на нервната (парасимпатиковата) система, понижава кръвното налягане и разширява кръвоносните съдове. Безплатният холин помага за нормализиране на метаболизма на мазнините. Този компонент помага за предотвратяване на атеросклероза и мастна дегенерация на черния дроб.

Пчелното млечице съдържа рибонуклеинова киселина и нуклеотиди, които участват в клетъчното делене, са отговорни за съхранението и предаването на генетична информация, биосинтеза на протеини. Свойства на пчелното млечице и Apilak:

 • забавяне на размножаването на вредни микроорганизми;
 • стимулиране на дейността на нервната система и стомашно-чревния тракт, дишане на тъканите;
 • повишена ефективност;
 • подобрен апетит;
 • нормализиране на налягането;
 • подобрена кръвна картина.

Пчелното млечице влияе върху производството на адреналин, който е хормон на надбъбречните жлези. Apilak ви позволява да намалите съдържанието на холестерол, да ускорите регенерацията на тъканите. Освен това компонентите на пчелното млечице участват в образуването на нови протеинови молекули, подобряват функцията на левкоцитите, повишават хемоглобина и имат аналгетични свойства..

Продуктът има уникален състав, който му позволява да има сложен ефект върху тялото. Известно е, че Apilak съдържа много полезни и необходими компоненти в хармонична комбинация. Биологичните природни активни вещества са силно усвоими, тъй като те са подобни по съдържание на човешките клетки по отношение на броя на компонентите.

По този начин Apilak съдържа комплекс от уникални микроелементи и витамини.

 1. Антиоксиданти и витамини A, B, C, D, E, K, H, PP. Витамините помагат за укрепване на защитните сили на организма, подпомагат функционирането на нервната система, забавят процесите на стареене.
 2. Протеини, подобни на аминокиселинните елементи на кръвта. Специални протеини албумин и глобулин участват активно в възстановяването на тъканите.
 3. Мастни янтарни, деценови киселини. Пчелното млечице съдържа около двадесет аминокиселини, подмладяващи организма.
 4. Минерални елементи. Apilak включва калций, фосфор, магнезий, селен и натрий, както и други елементи, необходими за адекватното функциониране на органите и телесните системи.

Апилак се нарича естествен стимулант, който има антисептично и тонизиращо действие, има положителен ефект върху метаболитните процеси и храненето на тъканите, стабилизира и нормализира функционирането на вътрешните органи. Продуктът се препоръчва при различни заболявания. Полезните свойства правят възможно използването на продукта при лечение на безплодие.

Инструкции за употреба

Безплодието може да бъде причинено от различни фактори: хормонален дисбаланс, нарушения на ендокринната система, липса на овулация, хронични възпалителни процеси в малкия таз. Apilak може да се използва в комбинация с лекарства за повишаване на ефективността на терапията.

При безплодие Apilak и естественото лекарство имат следните ефекти:

 • укрепва имунната система;
 • подобрява хормоналните нива;
 • регулира работата на нервната система;
 • стимулира функцията на яйчниците;
 • стабилизира овулационния механизъм;
 • увеличава мъжката потентност;
 • повишава либидото;
 • лекува възпалителни процеси;
 • предотвратява спонтанен аборт.

Apilak може да се използва с други пчеларски продукти. Пчелното млечице и продуктите от пчеларството от безплодие се използват при следните съпътстващи патологии:

 • анемия;
 • хипертония и хипотония;
 • изтощение;
 • артрит;
 • невроза;
 • пародонтоза и гингивит;
 • липса на либидо;
 • нарушения в сърдечно-съдовата система;
 • хормонален дисбаланс;
 • хемороиди;
 • чернодробни и кожни заболявания;
 • ТОРС и възпаление.

За лечение на безплодие можете да използвате както местно пчелно млечице, например в комбинация с мед и други пчеларски продукти, така и фармацевтични препарати. Стомашният сок може да намали ефективността на терапията. Нежелателно е продуктът да се консумира заедно с храна или вода. Таблетките Apilak се препоръчват да се разтварят, а не да се гълтат. Apilak има тонизиращо действие, което налага приемането му през деня..

Пчелното млечице се приема 1-3 пъти на ден. Дозировката се предписва от лекаря след прегледа.

Как действа при безплодие

Дроневото мляко съдържа значително количество витамин Е, фолиева киселина. Тези компоненти са от съществено значение за зачеването и нормалния ход на бременността. Естественият прогестерон и естрогените насърчават адекватната функция на яйчниците.

Нуклеиновите киселини, които изграждат млякото, забавят процеса на стареене на тялото. Поради съдържанието на антиоксиданти, клетките са по-малко изложени на увреждане от свободните радикали. Активните вещества допринасят за:

 • подобряване на проходимостта на фалопиевите тръби;
 • нормално развитие на органи и системи на плода;
 • облекчаване на токсикозата;
 • намаляване на заплахата от спонтанен аборт;
 • премахване на отоци;
 • лечение на ерозия на цервикалната част на матката и заболявания на гениталната област с възпалителен характер;
 • възстановяване на овулацията;
 • нормализиране на цикъла;
 • стабилизиране на лактацията;
 • профилактика на ранната менопауза;
 • поддържане здравето на репродуктивната система.

Използването на продукта помага да се излекува безплодието поради различни фактори, дължащи се на оздравяването на тялото. Разпределете психологическо и физиологично безплодие. Препаратите на основата на пчелно млечице, например Apilak, имат благоприятен ефект върху психо-емоционалния фон. Приемът на Apilak ви позволява да премахнете нервността, депресивно състояние, характерно за психосоматичното безплодие.

Полза

Постоянният прием на Apilak и други препарати, съдържащи пчелно млечице, ви позволява да укрепите имунната система и да тонизирате тялото. Терапевтичният ефект се проявява чрез повишаване на либидото и производството на естрогени, които са основните полови хормони.

Естрогените регулират функционирането на репродуктивната, мускулно-скелетната, ендокринната и сърдечно-съдовата системи. Половите хормони са отговорни за формирането на женски тип тяло, терморегулацията и метаболизма. Недостатъчното им производство води до нарушаване на овулационния механизъм, нарушения на функционирането на органи от различни системи на женското тяло. Нарушената секреция на естроген е една от причините за женското безплодие.

Овулацията е освобождаване на зряла яйцеклетка от зрял фоликул на яйчника за последващо оплождане във фалопиевата тръба. Механизмът на овулацията става възможен поради промяната на доминиращите женски полови хормони в първата и втората фаза на цикъла. По този начин овулацията разделя цикъла на две фази и осигурява репродуктивна функция..

Използването на Apilak спомага за нормализиране на овулацията, което е предпоставка за зачеване. Пчелното млечице причинява увеличаване на производството на гонадотропин-освобождаващ хормон, който се секретира в хипоталамуса. Нараства производството на FSH и LH. Лечението с Apilak за безплодие насърчава бременността.

Най-добрите рецепти

Apilac може да се използва с различни пчеларски продукти. Медът с пчелно млечице срещу безплодие се използва за терапевтични и профилактични цели в различни пропорции, например от 1 до 100. Тези пропорции зависят от тежестта на патологията. Терапията обаче включва започване с минимални дози..

Има различни възможности за лечение на пчелно млечице и Apilac.

 1. Един грам пчелно млечице трябва да се приема половин час преди хранене сутрин. Препоръчителният курс на лечение е 28 дни с повторение след 4 седмици. Мъжете приемат пчелно млечице в продължение на 60 дни и повтарят курса след 28-дневна почивка.
 2. Необходимо е пчелното млечице да се разрежда във водка, като се спазва съотношение 1: 2. Разтворът се приема преди хранене, по 10 капки.
 3. Марлен тампон се импрегнира със смес от мед и пчелно млечице за вмъкване във влагалището през нощта.
 4. За възстановяване на овулацията и като част от лечението на някои форми на безплодие се препоръчва да се приемат 25 милиграма Apilak под формата на резорбция под езика три пъти на ден. Лечението се извършва в дни, благоприятни за зачеване..
 5. При безплодие при по-възрастни жени Apilak се предписва в курс, който включва прием на две таблетки от лекарството три пъти дневно в продължение на един месец. Курсът на лечение трябва да се повтори след една седмица..
 6. Инструментът може да се използва под формата на супозитории, които подобряват интимната микрофлора. Освен това съставните компоненти на препарата създават среда, благоприятна за сперматозоидите. Супозиториите се вкарват във влагалището веднъж дневно преди лягане.
 7. За лечение на безплодие агентът може да се използва и от двамата съпрузи. Половин чаена лъжичка пчелно млечице трябва да се абсорбира с мед три пъти на ден в продължение на три до четири седмици.
 8. 200 милиграма пчелно млечице се абсорбират два пъти дневно, за да се излекува тялото и да се лекува безплодие.

Едновременният прием на пчелно млечице, пчелен хляб и цветен прашец увеличава ефективността на лечението на безплодие. Apilak може да се приема по време на бременност, последваща лактация.

Пчелно млечице за мъжко безплодие

Безплодието може да бъде причинено както от женски, така и от мъжки фактори. В някои случаи двойките имат комбинация от тези фактори. Експертите казват, че броят на семейните двойки с мъжки фактор на безплодие се увеличава всяка година, което е свързано с разпространението на различни възпалителни патологии, влошаване на качеството на спермата.

Мъжкото безплодие е свързано със следните явления:

 • нарушение на механизма на ерекция;
 • преждевременна еякулация;
 • лошо качество на спермата.

Хормоналните дисбаланси, по-специално ниските нива на тестостерон, влияят отрицателно върху репродуктивната функция на мъжа. Ерекцията се осигурява от необходимото производство на тестостерон, който е основният мъжки полови хормон..

Apilak ви позволява да нормализирате производството на тестостерон. Половата активност на мъжете се увеличава, което има благоприятен ефект върху качеството на сперматозоидите и подвижността им.

Apilak и други продукти, съдържащи пчелно млечице, се предписват за комплексно лечение на мъжкото безплодие. Включените в състава фитостероли, цинк и селен осигуряват адекватно кръвообращение в малкия таз.

Цинкът и селенът са известни със своите свойства:

 • възстановява кръвоснабдяването на така наречените кавернозни тела в пениса;
 • подобряване на ерекцията.

Пчелното млечице съдържа лечебни вещества, които лекуват аденом на простатата и простатит. Курсът на лечение с Apilak подобрява репродуктивната функция на мъжете и има следните положителни ефекти:

 • подобрява кръвообращението в малкия таз и метаболитните процеси, елиминира задръстванията;
 • обогатява храненето на клетките, насърчава елиминирането на токсините;
 • увеличава производството на мъжки полови хормони;
 • насища организма с витамини и микроелементи;
 • повишава имунитета.

Препарати от пчелно млечице

Срокът на годност на пресен натурален продукт е до час и половина. За да се удължи срока на годност, пчелното млечице се запазва, като по този начин продуктът придобива гранулирана форма.

Методът за използване на гранули или таблетки включва усвояване на лекарството под езика. Разрешено да се използва с чай или мед.

При лечение на безплодие се предписват както натурален продукт, така и фармацевтични препарати на основата на пчелно млечице:

 • Апилак;
 • Апифитотонус;
 • Апитонус;
 • Апиток.

Лекарствата се използват при безплодие, което се причинява от хормонални нарушения. Лекарствата са показани и за пациенти в напреднала възраст, които са изправени пред безплодие. Apilak и други лекарства нормализират метаболитните процеси, подготвят тялото за зачеване. Лекарствата спират общото стареене на организма, стабилизират функционирането на ендокринната система.

Противопоказания и странични ефекти

Apilak съдържа важни за организма компоненти, които спомагат за възстановяването на здравето. Включените в състава микроелементи и витамини също позволяват продуктът да се използва като лек за безплодие.

Приемът на Apilak и естествено лекарство обаче може да бъде противопоказан. Експертите наричат ​​заболявания и патологични състояния, при които употребата на Apilak и други лекарства на основата на пчелно млечице е нежелана:

 • алергия към пчелни продукти;
 • висок вискозитет и съсирване на кръвта;
 • дисфункция на надбъбречните жлези, например, болест на Адисън;
 • състояние след инсулт или след инфаркт в остра форма;
 • инфекциозни кожни заболявания;
 • хипертония;
 • диабет.

Някои пациенти понякога имат тежки алергични реакции към пчелни продукти, които могат да причинят странични ефекти. Ако изпитвате неприятни симптоми, появили се по време на приема на местно пчелно млечице или Apilak, трябва да намалите дозата. Постоянството на симптомите е индикация за прекратяване на лечението..

Лекарите обръщат внимание, че важно условие за лечение е спазването на препоръчаната доза. Превишаването на дозировката причинява безсъние, нарушения във функционирането на стомашно-чревния тракт, кожни обриви. Ефектът при лечението на безплодие се постига само ако се спазва необходимата доза.

Заключение

Пчелното млечице, подобно на другите пчеларски продукти, е ефективно лечение и профилактика на различни заболявания. Apilak се използва широко като част от комплексната терапия при лечението на женско и мъжко безплодие поради витамините, микроелементите и биологично активните вещества, включени в състава. Ефектът при лечението на безплодие се постига благодарение на оздравяването на тялото и насищането с необходимите вещества за адекватно функциониране.

Апитерапията подобрява имунитета, стимулира либидото, възстановява здравето и тонизира тялото. Apilak ви позволява да увеличите производството на женски стероиди и мъжки полови хормони, което има положителен ефект върху възстановяването на овулационния механизъм и подобряване на качеството на потентността и спермата.

Супозитории Apilak (с пчелно млечице) Артикулен номер: MB00036

Безплатен номер в рамките на Руската федерация

Бърза поръчка 24/7

Доставка на боровинки до мястото за взимане. Има клонове в почти всички градове на Руската федерация. Цените за доставка са сравними с тези на руската поща.

Доставка на CDEK до точката на издаване. Има клонове в почти всички градове на Руската федерация. Цените за доставка са сравними с тези на руската поща.

 • при получаване (с наложен платеж).
 • предплащане от 100% за стоки и доставка (към карта на Сбербанк). Подробностите ще бъдат получени след обаждането на мениджъра. За предплащане - допълнителна отстъпка за стоки - 5%
"data-original-title =" Операторът ще посочи цената и времето за доставка при потвърждаване на поръчката ">

Доставка до всички региони на Руската федерация. Плащане при получаване

Руски пощи, CDEK, Boxberry, DPD, транспортни компании

Състав: биогенен препарат Apilak - 20%, какаово масло - 80%.

Начин на приложение: Курсът на лечение ще бъде 10-20 дни и ще зависи от тежестта на заболяването. Превантивният курс не трябва да надвишава 10 дни. Трохи под 3-годишна възраст също трябва да преминат минималния курс.

Форма за освобождаване: супозитории от светло жълто до светло кафяво, 10 супозитории в една опаковка.

Противопоказания: болест на Адисон, идиосинкразия (свръхчувствителност към лекарството).

Условия за съхранение: съхранявайте свещите на сухо и тъмно място при температура не по-висока от 10 ° С.

Срок на годност: 2 години.

Производител: LLC "Materia Bio Profi Center".

Свещите, които включват апилак, могат безопасно да бъдат причислени към лекарства от естествен произход, които стимулират метаболитните процеси и работата на централната нервна система. Но най-хубавото е, че свещите Apilak са се доказали в гинекологията. За да разберем действието на лекарството, първо научаваме какво е апилак.

Лекарството се основава на такъв пчеларски продукт като пчелно млечице, което се добавя към свещи във вакуумно изсушена форма. Използването на супозитории ще помогне за възстановяване на микрофлората, ще ускори процеса на регенерация на тъканите. Струва си да закупите лекарство на базата на апилак като рехабилитационна терапия след лечение на заболявания като бактериална вагиноза и ерозия на маточната шийка. Цената на свещите ще им позволи да се използват след курс на антибиотици и да поддържат имунитета. Нека видим в кои случаи си струва да използвате свещи Apilak и дали са показани за деца.

Области на приложение на свещи с пчелно млечице

Разбира се, супозиториите са се доказали добре в гинекологията, като средство, което бързо възстановява вагиналната микрофлора. Но отзивите показват, че те могат да се използват не само за премахване на гинекологични проблеми..

Важно е! Поради богатия химичен състав на пчелното млечице, супозиториите имат един важен ефект - стимулират метаболитните процеси в тъканите на клетъчно ниво. Употребата на лекарството е възможна не само за лечение, но и като възстановителна, поддържаща терапия..

Да, разбира се, в гинекологията това лекарство се счита за неразделен спътник на лечението. Особено ако се провежда лечение с антибиотици, на фона на което възниква дисбиоза и имунитетът намалява. Но свещите могат да се използват и за стимулиране на метаболитните процеси в организма, подобряване на клетъчното хранене и укрепване на имунитета..

Между другото, лекарството е показано за деца. Кога трябва да го използвате? С анемия, летаргия, липса на апетит, нисък ръст. Струва си да купувате супозитории за деца, които често страдат от инфекциозни и респираторни заболявания. Apilak ще насити организма с витамини, ще "изгради" имунната защита. Поради това, което детето ще се чувства весело. Освен това цената на опаковката на свещи ще позволи редовна профилактика на имунни заболявания. Прегледите на родителите показват, че след курс на употреба апетитът на децата се е подобрил, бледността на кожата е изчезнала.

Как да използваме свещи за възрастни и деца

Инструкциите за употреба на супозитории с апилак са прости - те се прилагат най-добре през нощта. При лечение на конкретно заболяване, например ерозия, свещи могат да се инжектират два пъти на ден. Но за превантивна употреба е достатъчна една процедура..

Важно е! Могат ли супозиториите да се използват за деца под 3-годишна възраст? Да, можеш. Апилак под формата на свещи си заслужава да се купува за бебета, тъй като трохите все още не могат да се поглъщат, а естественото лекарство практически няма противопоказания и бързо навлиза в кръвоносната система. Свещите Apilak (с пчелно млечице) не трябва да се прилагат на деца, които са алергични към пчелни продукти. Между другото, този момент важи и за възрастните..

Инструкции за употреба на супозитория Apilak

И така, инструкциите за употреба препоръчват да се спазват тези правила:

Курсът на лечение ще бъде 10-20 дни и ще зависи от тежестта на заболяването. Превантивният курс не трябва да надвишава 10 дни. За трохи под 3-годишна възраст също си струва да се проведе курс с минимална продължителност..

Супозиториите могат да се прилагат два пъти дневно, ако трябва да възстановите вагиналната микрофлора или да допълвате съпътстващото лечение на гинекологични заболявания. Една супозитория е достатъчна за поддържане на имунитета и за лечение на деца.

Инструкцията не препоръчва приема на свещи за повече от 20 дни. Ако имате нужда от втори курс, направете почивка от поне 10 дни и започнете да го приемате отново. Отзивите показват, че лекарството може да се използва за поддържане на имунитета, като възстановяващо средство няколко пъти в годината. Особено когато става въпрос за ерозия, бактериална вагиноза.

Какво трябва да се каже за противопоказанията? Отбелязваме само наличието на алергии към пчелни продукти, а именно пчелно млечице. Супозиториите Apilak нямат странични ефекти, тъй като активните компоненти бързо се абсорбират в системната циркулация и не засягат черния дроб. Цената на лекарството е много достъпна, което го прави незаменим "възстановителен" помощник.

Apilak при планиране

Статията е трудна, но всеки трябва да я прочете. (Не изглеждайте бременна)

Ужасно. Това е цял свят, скрит от нас зад стените на болницата. Толкова е страшно - веднъж мимоходом да заведете дете за общ кръвен тест, след това ВНЕЗАДНО да получите лоши резултати... Това е началната точка, от която започва болезнена, изтощителна борба. Всички са изложени на риск. Нито възрастта, нито полът, нито наследствеността имат значение. Това е като генератор на случайни числа.

Като груб, зъл и циничен човек видях зад тези редове не само страданието на болни деца и техните страдащи майки. Нашата държава не се нуждае от такива деца, не иска да ги лекува. И преди беше така. Така е и сега. Така ще бъде... Няма лекарства... няма гореща вода в чешмата... няма кръв... няма донори... няма желание да се развалят статистическите данни за смъртността в интензивно лечение... няма нормални легла... не... не... не.

И това е в нашата огромна, богата държава! Където губернатори, чиновници и дори представители на президента се забавляват да ловуват с хеликоптер в резервата.

С учудване разбрах, че всички детски левкемии могат да бъдат излекувани за сметка на бюджета (т.е. за сметка на данъкоплатците) и без осезаемо изчерпване на бюджетния „портфейл“! Необходимо е само едно - добрата воля на управляващите. Но тя я няма. И това не е случайно. ПРЕМАХА ни държавата. (((((((

И още... "Леля Надя, Леля Света, Леля Наташа"... Майки, майки, майки... А къде са ТАТЧЕТА? Печелете пари за лекарства за деца? Да, ъъъъъъъъъъъъъ. Смея се горчиво три пъти (((((. Баща е първият, който обръща гръб на неизлечимо болно дете. Това също е, сигурен съм, чисто руска черта. Оттук и заключението, че системата за отглеждане на момчета е напълно изкривена в страната. И това също не притеснява нашите управляващи. задачата е един прост зъбен зъб да бъде здрав и образован само достатъчно, за да обслужва интересите на „върха" и да може да постави „отметка" в избирателната бюлетина. Децата с рак на кръвта не са златни нито за едното, нито за другото. Това е причината, поради която няма което означава за държавата да се грижи за тях.

Нисък поклон и най-добри пожелания на Чулпан Хаматова и Дина Корзун.

Те са единствената надежда за нашите деца. В крайна сметка всяко дете, което е било абсолютно здраво вчера, може да бъде атакувано във всяка секунда..

Мехлем и таблетки Apilak: прегледи и показания за употреба

Apilak е търговско наименование на лекарства, разработени въз основа на принципите на клиничната апитерапия. Като активна съставка те съдържат пчелно млечице, естествено вещество, произведено от кърмещи пчели за изхранване на ларвите. Този ценен пчеларски продукт има уникален състав и най-висока биологична активност, поради което има генерализиран ефект върху човешкото тяло и допринася за забележимо подобряване на благосъстоянието.

Понастоящем лекарството Apilak се предлага в следните дозирани форми: сублингвални таблетки, мехлем за външна употреба, ректални супозитории, разтвор и капки за перорално приложение.

Цената на сублингвалните таблетки Apilac до голяма степен зависи от страната и компанията на производителя, както и от броя на таблетките в блистера. Така че лекарството, произведено в Русия, ще струва на купувача около 95-100 рубли за опаковка от 30 бр., И чуждо лекарство на 240 и 370 рубли. за 25 и 50 таблетки, съответно. Когато купува маз Apilak в градска аптека или онлайн аптека, пациентът ще трябва да плати около 250-270 рубли.

Състав и фармакологично действие на Apilak

Лечебните свойства на пчелното млечице са известни още от времето на Парацелз, известният швейцарски лекар и алхимик, който го нарича „пчелно млечице“. Пчелното млечице се отличава от другите пчеларски продукти с вискозна желеобразна консистенция, перлено бял цвят и остър кисел вкус. Това уникално по своите свойства вещество се секретира от подглътъчните жлези на пчелите работнички от пчелите и меда, което определя богатия му състав..

Така че пчелното млечице е най-важният източник на витамини (A, D, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, B15, H, E, PP), микроелементи (цинк, манган, мед, кобалт, сяра, селен, никел, хром, алуминий и бисмут) и макронутриенти (калий, калций, натрий, магнезий, желязо и фосфор). В допълнение, той съдържа хормони (естрадиол, тестостерон, прогестерон), органични киселини (пировинообразна и млечна), захари (глюкоза и фруктоза), протеини (албумин и глобулин), основни и несъществени аминокиселини (хистидин, валин, метионин, триптофан ), стероли, липиди, невротрансмитери (ацетилхолин и холинестераза) и естественият антибиотик гермицидин.

 1. Повишава общия тонус на организма, подобрява имунната система и подобрява адаптацията към неблагоприятни фактори. По този начин Apilak помага да се противопостави на атаката на патогени, тежки метеорологични условия, вредно облъчване и интоксикация;
 2. Активира метаболизма, стимулира секрецията на жлезите на стомашно-чревния тракт, подобрява усвояването на хранителните вещества и повишава тонуса на кухите органи (стомах, черва и уретери). Това свойство на лекарството го прави незаменим в борбата с повишена умора, физическо изтощение и слабост;
 3. Повишава значително тонуса на артериалните и големите съдове, нормализира сърдечната дейност и допринася за леко повишаване на кръвното налягане. Резултатът от такъв ефект е подобряване на кръвообращението във вътрешните органи, мозъка и крайниците, както и изчезването на признаци на хипотония;
 4. Има тонизиращ ефект върху централната нервна система, облекчава симптомите на астения и умора. Важно е да се подчертае, че този ефект върху централната нервна система не е придружен от странични ефекти като повишена възбуда, безсъние и еуфория, характерни за наркотичните стимуланти;
 5. Повишава физическото и умственото представяне, има благоприятен ефект върху паметта, скоростта на запаметяване и помага за възстановяване от тежки товари;
 6. Нормализира ендокринната система. По-специално, приемът на Apilak помага да се справите с хипофункцията на половите жлези и да възстановите репродуктивната функция на човека;
 7. Когато се прилага външно, той стимулира активния метаболизъм на клетките, насърчава най-бързата регенерация на тъканите и възстановяването на здрава кожа.

Производствената компания отбелязва, че всички тонизиращи и стимулиращи свойства на Apilac са в рамките на физиологичната норма..

 • Евтино, често достъпно лекарство
 • Естествен безвреден състав
 • Това е добро допълнение към основното лечение за мастопатия
 • Одобрен за употреба по време на бременност и кърмене
 • Никога не причинява предозиране
 • Може да се използва от тийнейджъри на 12 и повече години
 • Притежава висока ефективност, което се потвърждава както от лекарите, така и от пациентите
 • Тъй като пчелното млечице е силен алерген, лекарството често провокира прекомерен имунен отговор
 • Не помага в борбата с тежка анорексия
 • Противопоказан при малки деца

Инструкции за употреба на лекарството

Тъй като Apilak принадлежи към групата на общоукрепващите лекарства и адаптогени, разработени на основата на естествени съставки, е позволено да се приема както за лечение на клинични състояния, така и като профилактично средство. И така, медицински показания за прием на това лекарство са астенично състояние, хроничен стрес, анорексия, хипофункция на половите жлези и хронична умора..

В същото време имунолозите признават високата ефективност на Apilak за повишаване на защитните функции на организма и одобряват използването му като профилактично средство срещу грип и настинки през есенно-зимния период. Предимствата на Apilak в сравнение с други имуностимуланти са лек ефект върху човешкото тяло и минимален риск от странични ефекти..

Показания за употреба

 1. Периодът на възстановяване и възстановяване след тежки заболявания;
 2. Хронична артериална хипотония (ниско кръвно налягане) от различен произход;
 3. Недостатъчна лактация на мляко по време на кърмене;
 4. Хипотрофия, анорексия и други хранителни разстройства, причинени от физиологични и психологически причини;
 5. Не тежки невротични разстройства: обсесивно-компулсивно разстройство, неврастения, астенични, истерични и посттравматични синдроми;
 6. Менопауза при жени и мъжка менопауза;
 7. Нарушение на потентността при мъжете, причинено от стрес и преумора.
 1. Себореен дерматит на лицето;
 2. Дразнене и зачервяване на кожата, сърбеж по кожата;
 3. Лек обрив на пелена и рани от залежаване.

Начин на употреба

Таблетките Apilak се препоръчват да се приемат сублингвално, т.е.поставят се в сублингвалната област на устната кухина и се оставят до пълно разтваряне. Този метод на прием на лекарството има редица предимства пред пероралното приложение, по-специално той осигурява незабавно навлизане на лекарството в кръвта поради обилното кръвоснабдяване на устната лигавица, а също така предпазва от вредните ефекти на стомашния сок и жлъчката..

Лекарството се отпуска без рецепта и е одобрено за употреба от пациенти на възраст над 18 години, включително възрастни хора и кърмачки. Периодът на раждане на дете също не е противопоказание, но изисква предварителна консултация с опитен лекар и избор на индивидуален режим на прием.

 1. 1 таблетка три пъти дневно - сутрин, следобед и вечер;
 2. Когато се появят нежелани реакции, лекарите съветват да се намали дозата до 2 таблетки на ден и да се приемат през първата половина на деня..
 1. Нанесете тънък слой от лекарството върху засегнатата кожа;
 2. Повтаряйте процедурата два пъти на ден сутрин и вечер след вземане на вана или душ;
 3. Покрийте засегнатата област с превръзка, ако е необходимо.

Продължете лечението до пълно възстановяване. Средно продължителността на терапевтичния курс е от 1 седмица до 8 месеца.

Противопоказания на лекарството

Въпреки факта, че Apilak принадлежи към групата на безопасни биогенни стимуланти, лекарите не препоръчват да се използва за лечение на деца и юноши на възраст под 12 години. Това се дължи на липсата на достатъчно клинични данни за ефекта на това лекарство върху растящия организъм на детето..

Пациентите в зряла и напреднала възраст се препоръчват да включват Apilak в поддържащата и терапевтична терапия само под наблюдението на специалист. Факт е, че след 50 години човек значително увеличава риска от развитие на странични ефекти, по-специално влошаване на хода на хипертония, атеросклероза и невропсихиатрични разстройства..

 1. Индивидуална непоносимост към компонентите на лекарството и пчеларските продукти;
 2. Болест на Адисон;
 3. Деца под 12-годишна възраст;
 4. III етап хипертония;
 5. Тежка форма на съдова атеросклероза;
 6. Некомпенсирана епилепсия;
 7. Екстрапирамидна хиперкинеза;
 8. Психични разстройства, придружени от свръхвъзбудимост;
 9. Тежко безсъние.

Apilak не се препоръчва за хора, спазващи строга диета, тъй като значително повишава апетита и може да причини срив.

Странични ефекти

При някои пациенти приемът на Apilak таблетки е в състояние да провокира прекомерна нервна възбуда, която се проявява под формата на повишена раздразнителност, нарушаване на нощния сън и загуба на способността за продължителен психически стрес. Ето защо хората, чиято професионална дейност изисква емоционална стабилност, спокойствие, издръжливост и концентрация, е наложително да се вземе предвид тази характеристика на лекарството..

Друг често срещан страничен ефект на Apilac е значително повишаване на апетита, което може да бъде крайно нежелателно за хората, които имат строга диетична система. Ето защо, по време на периода на лечение, лекарите настояват за по-внимателен контрол на съдържанието на калории в храната, което ще избегне преяждането и в резултат на това натрупването на излишни килограми..

 1. Алергични реакции от различен тип;
 2. Проблем със заспиването, тежко безсъние.

Лекарствени взаимодействия и специални инструкции

Тъй като Apilak има стимулиращ ефект върху нервната система, той не трябва да се приема с психостимулиращи лекарства, например кофеинови таблетки. Тази комбинация може изключително негативно да повлияе на психоемоционалното и физическото състояние на пациента, по-специално, да причини прекомерна възбуда, повишено кръвно налягане и повишен сърдечен ритъм..

Както всички естествени адоптогени, пчелното млечице има подчертано хипогликемично свойство, тоест способността да понижава нивата на кръвната глюкоза. Следователно лекарства на негова основа, включително Apilak, не трябва да се приемат едновременно с антидиабетни лекарства, например таблетки за понижаване на захарта, за да се избегне развитието на хипогликемия..

Отзиви за лекарството Apilak

Най-голям брой отзиви за лекарството Apilak посети способността му да стимулира лактацията при кърмещи майки и да помогне за преодоляване на лактационните кризи. Така че това действие на лекарството получи положителна оценка от жени, които отбелязаха, че приемането на Apilak може да намали продължителността на лактационните кризи до 2-3 дни. Според тях превантивната терапия с Apilak помага напълно да се избегнат всякакви проблеми с лактацията през целия период на кърмене и лесно да се възстанови след цезарово сечение..

Имуномодулиращите свойства на Apilak, които помагат за укрепване на имунната система и защита на организма от вирусни и бактериални инфекции, също бяха високо оценени от специалисти и пациенти. В това отношение това лекарство беше особено полезно за лица, отслабени след заболяване или операция, възрастни хора и бъдещи майки. Между другото, лекарството Ismigen е интересно и за имуномодулаторите..

Според отзивите на потребителите Apilak е ефективно лекарство за борба с физическата и психическа умора, слабост, загуба на сила и хронично ниско кръвно налягане. В допълнение, тези хапчета ви позволяват бързо да се справите със сезонната депресия, която често се диагностицира при жителите на нашата страна през есенно-зимния период..

Аналози на лекарства

Ако по някаква причина пациентът не може да използва таблетки Apilak в терапевтичната си терапия, тогава лекарите му предписват други терапевтични средства със сходен състав и фармакологични характеристики. Някои от тези лекарства имат комбиниран състав, тоест те включват няколко активни съставки наведнъж, което значително подобрява лечебните им свойства..