Почти всяка бременна жена мечтае за масаж. Но въпросът за безопасността, разбира се, е на първо място за нея..

Има две важни условия за масаж: липсата на противопоказания от гинеколога, водещ бременността, и квалификацията на специалист по масаж. Има много нюанси, които специалистът по масаж трябва да знае и взема предвид при работа с бременни жени..

Ние гарантираме безопасност и ефективност!
Лечението при бременност се извършва от опитни специалисти с медицинско образование, в съответствие с нашия лиценз за извършване на медицински дейности.
Когато си записвате час за масаж, моля информирайте администратора за периода на бременността.

* Промоцията не се прилага за уелнес масаж за бременни жени

КАК ОТИЧА МАСАЖЪТ

Масажът за бременни жени в нашето студио се извършва с максимален комфорт за бъдещите майки. Първо, масажът на главата, зоната на шията и ръцете са масаж. Първият етап се изпълнява седнал, с облегалка, подпрена на мек диван. Тогава жената ляга на дивана, първо от едната страна, после от другата. По време на масажа се използват специални възглавници, за да се осигури удобна позиция на тялото.

В нашия център масажът за бременни жени се извършва от специалисти с медицинско образование и специализация по акушерство и гинекология. Също така, преди масажа, можете да получите консултация от нашия главен лекар.

ПОЛЗИТЕ ОТ МАСАЖ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТТА

 • болки в гърба, бедрата, краката и ходилата изчезват;
 • отокът намалява;
 • сънят се подобрява;
 • крампи на мускулите на прасеца изчезват;
 • главоболието намалява;
 • хормоналният фон е леко изравнен;
 • подобрява лимфния поток и кръвообращението, което допринася за по-доброто хранене на плода с кислород и хранителни вещества;
 • произвеждат се ендорфини, което от своя страна подобрява психо-емоционалното състояние и дори облекчава болката.

Противопоказания:

 • бременност под 15 седмици;
 • прояви на токсикоза;
 • заплахата от прекъсване на бременността;
 • високо кръвно налягане;
 • хронични заболявания в остър стадий.

Уелнес масаж за бременни жени

Ново! Ние предлагаме здравен масаж за бременни жени с нашите лекари - началникът на репродуктивното отделение, акушер-гинеколог Юлия Лузко и лекарят по възстановителна медицина Мария Сюлейманова с тяхната предварителна консултация. Консултацията с лекар се основава на работа с индивидуалните характеристики на хода на бременността на всяка конкретна жена.


Разлики между уелнес масаж и конвенционален масаж за бременни жени

1. Предварителна консултация-анкета за идентифициране на скрити противопоказания за процедурата, както и за по-задълбочено разбиране на физиологията на бременността на жената. Изследване и диагностика, насочени към разкриване на мускулна хипер- и хипотония.

2. Целенасочена работа с възможни съпътстващи признаци, придружаващи бременността (оток, болка в долната част на гърба, болка в гърдите, синдром на пириформис, болка в прасците и ходилата).

3. Способността да се фиксира и удължи резултатът от процедурата с помощта на медицинска лента.

4. Работете с междуребрените мускули и диафрагмата с помощта на дихателни упражнения едновременно с ръчно въздействие. Помага при чувството за непълен дъх, толкова често придружаващ бременността. 5. Някои експерти напълно разумно избягват излагането на лумбалната област на бременни жени. Назначаването на лекар се характеризира със способността да се работи нежно, но ефективно с зоната, без да се причинява вреда и с максимални резултати..
Продължителност на консултацията: 10-15 минути, продължителност на масажа - 45 минути.

УВЕЛИЧАВАНЕ НА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ПЛАВАНЕ И ЛЕПАНЕ

За максимален релаксиращ и лечебен ефект препоръчваме комбиниране на масаж за бременни с плаващ - уникална релаксираща процедура, която премахва мускулните блокове, спазми и крампи, облекчава болката и умората в гърба и крайниците, гръбначния стълб и тазовите мускули.

Плуването нормализира емоционалното и психическото състояние и е отлична подготовка за раждане. Той ще създаде правилната нагласа и способност да отпуска ума и тялото. Ще можете да си представите как се чувства детето ви - учените сравняват плаването с ембрионалното състояние по някаква причина.

Медицинското лепене (кинезио лепене) е метод за лечение с помощта на специална еластична лента (лента), залепена върху кожата. Показва се от втория триместър. По време на бременността натоварването на мускулите се увеличава активно, а лентите ги поддържат и облекчават болката от тях, както и премахват отока на краката. В допълнение, tiips са отлични помощници след масаж за бременни жени..

Възможно ли е да се прави антицелулитен масаж по време на бременност?

Напълно разбирам онези момичета, които дори в очакване на раждането се грижат за фигурата си. И тук мнозина се интересуват от въпроса дали е възможно да се прави антицелулитен масаж по време на бременност. Някои казват, че е опасно за детето, други не искат да се стартират, защото са сигурни, че процедурата е напълно безопасна. Но какво е всъщност? Нека да разберем.

Какво се нарича целулит?

Първо, нека решим с вас какво разбираме под целулит. Това са промени, при които участва структурата на кожата. И те докосват мастната тъкан. Причината е дисбалансът на хормоналния фон, той винаги присъства по време на бременност.


Налице е запушване на подкожните мазнини, в резултат на което има натрупване на вредни вещества, течности и други елементи. Всичко това води до факта, че кислородът и хранителните вещества не попадат в тези слоеве..

Но именно те са призовани да показват всички ненужни неща. Резултатът от всички тези трансформации е промяна в мастните клетки. Резултатът е появата на подутини и трапчинки по кожата, тоест същата портокалова кора, от която ние, жените, винаги се страхуваме.

Най-често този процес се наблюдава на следните места:

 • стомах;
 • задните части;
 • ръце.

В ранните етапи, като правило, не говорим за целулит. Проблемът се открива по-късно, освен ако момичето преди това не е било запознато с нарушението..

Да правиш или да не правиш

Дори и да сте лудо влюбени в тялото си, благосъстоянието на вашето бебе винаги трябва да е на първо място за вас. Честно казано, няма консенсус относно това дали в този случай може да се направи масаж..

Противниците аргументират мнението си със следните факти:

 • независимо от това как майка в позиция не би искала да се отърве от целулита, тя няма да успее. Работата е там, че хормоните по време на бременност са активни до самото раждане и не е възможно да ги нормализирате. И ако през 2-ри триместър имате целулит, тогава просто трябва да се примирите с него;
 • какъвто и да е антицелулитният масаж и знаете, че има няколко вида, той може да подреди тялото на майката, но влияе на детето по най-негативен начин. Освен това последиците могат да бъдат най-непредсказуеми, например високо кръвно налягане, тежко вътрешно кървене, преждевременно раждане..

Но в същото време експертите ви съветват да изпробвате безопасни средства за целулит, които са ефективни за бременни жени. Бих ви посъветвал да се свържете с Вашия лекар с този въпрос. Разбирате, че всичко е индивидуално. Ако жената се чувства добре, тя няма патология, тогава лекарят може да разреши някои видове масажи, обикновено те могат да се правят у дома.

Използваме мед

Но не всичко е толкова безнадеждно за момичета, които искат да раждат здраво дете и да останат красиви. Един от тези методи е масажът с мед. Отзивите от тези, които са го използвали, са доста положителни. Но ще ви кажа една тайна - поверете я на мъж. Силата в ръцете му е много по-висока от тази на жената. Как да се направи?

 • естественият висококачествен мед трябва да се нагрява в парна баня, изчакайте, докато се разтопи;
 • медът се нанася върху дланта;
 • с дланта на ръката си трябва да се притиснете плътно към проблемната зона, например седалището и рязко да се разкъсате.

Процедурата ще отнеме 15-20 минути. Мъжът трябва да е подготвен за факта, че медът с времето ще се втвърди и ще залепне и ще стане по-трудно да се отлепи. Но ако сте алергични към мед, тогава е ясно, че този метод няма да работи за бедрата и други проблемни зони..

Какво ще се предлага в салона

Тези, които са правили специален тип Ipg масаж по време на бременност, говорят за неговата висока ефективност. Но тук бих искал да посоча няколко точки. Например, редовният масаж с чаши е категорично противопоказан. Позволете ми да ви напомня, ако сте забравили, че кожата е затегната в банките на проблемната зона и след това те се задвижват в различни посоки.

При силно напрежение притокът на кръв се увеличава и това винаги влияе негативно на детето. Ефектът от такъв масаж ще бъде най-непредсказуем, до загубата на бебето. Но днес в салоните за красота те могат да предложат нежен метод на провеждане. Ipg масаж за бременни жени.

За това се използват меки силиконови буркани. Те не предизвикват толкова силен кръвен поток. Може да се интересувате и от въпроса дали е възможно да използвате антицелулитен крем за бременни жени. Вижте композицията! Обикновено това показва дали момичетата могат да бъдат използвани в „интересна позиция“.

Мога да препоръчам следното:

 • "9 месеца";
 • "Саносан";
 • "Greem Mama".

Добър ефект може да се постигне с масажна четка. Но ако имате нежна кожа, тогава можете да направите със специална ръкавица за кърпи. Не предприемайте никакви действия върху суха кожа.

Какъв масаж е полезен

Колкото и странно да звучи, тайландският масаж за бременни жени не само не е противопоказан, но и полезен. Вярно, с някои особености. Знаем, че този вид влияние е доста тежък и болезнен. Ако някога сте се обръщали към него, тогава си спомнете през какви извивки трябваше да преминете..

Но ако намерите истински професионалист по този въпрос, тогава наистина ще се насладите на неговите действия. Трябва веднага да кажа, че цената на такъв масаж не може да бъде евтина. През 1-ви триместър се прави легнало по корем, а след това и настрани.

Основното в тайландския масаж за дами в „интересна позиция“ е отпускането на всички напрегнати зони. Това са долната част на гърба, опашната кост и сакрума. Освен това курсът може да се проведе дори в продължение на 9 месеца. По това време процедурата ще облекчи болката. И отново ви напомням - трябва да се доверявате само на професионалисти..

Предотвратяване

Ако сте се грижили за тялото си още преди бременността и не искате да загубите еластичността на кожата дори в „интересна позиция“, тогава мога да ви дам няколко препоръки. Разбира се, става въпрос за превенция.

За да разберете какви действия трябва да предприемете, трябва да определите причината за появата на целулит. Тук всичко е просто - лошо хранене, липса на физическа активност. Така че, премахнете мазните храни, сладкишите.

Влезте в диетата:

 • пилешко месо;
 • риба и морски дарове;
 • зеленчуци и плодове;
 • зелени.

Някои момичета стигат до крайности, като изключват месото от диетата. В никакъв случай това не трябва да се прави, менюто трябва да бъде балансирано, така че бебето в утробата да се развива правилно.

Не забравяйте за местните ефекти върху кожата - вече познати и доказани от вас:

 • кремове и ексфолианти;
 • вани с морска сол;
 • самомасаж.

Ако всичко това се прави редовно, тогава целулитът няма да ви заплашва. Е, може би в най-минималната проява, ако хормоналният фон напълно бушува. За да ви помогна, моите читатели, съветвам ви да закупите черна масажна четка с вендузи "Четка за крака".

Продуктът се справя отлично с проблемите с целулита по краката. В същото време устройството е доста удобно за използване, не е нужно да се навеждате, за да действате на краката си. С помощта на устройството можете лесно да премахнете мъртвите клетки на кожата и да подобрите кръвообращението. Просто трябва да прикрепите четката към ваната с вендузи, да нанесете сапун върху четините и да разтриете краката си върху тях..

Напълно разбирам желанието ви да останете красиви дори в много „интересна позиция“. Но тук е важно да знаете кога да спрете. Надявам се, че моят съвет ще помогне не само на вас, но и на вашите приятели, на които разказвате за статията в социалните мрежи. Абонирайки се за блога, вие винаги ще сте наясно с нови теми, а ние, момичета, имаме много от тях. Чао!

С уважение, Татяна Чудутова, майка на три прекрасни деца!

Трябва ли да правя антицелулитен масаж по време на бременност??

Дата на публикуване: 29.07.2018. Дата на публикуване: Блог.

Тялото на бъдещите майки претърпява много различни промени, но може би най-неприятната от тях е появата на "портокаловата кора", естествената реакция на организма към промени в хормоналния фон. Много хора вярват, че можете да се отървете от целулита със специален масаж, но наистина ли е безопасен??

Медицинско мнение

Много гинеколози и акушер-гинеколози смятат, че антицелулитният масаж по време на бременност е абсолютно безполезна процедура. Има няколко причини за това:

 • Появата на портокаловата кора е свързана с увеличаване на количеството естроген, женски полови хормони. Докато концентрацията му спадне до приемливо ниво, всякакви ефекти върху фигурата ще бъдат просто безполезни.
 • Много видове антицелулитен масаж се характеризират с повишена ригидност и болезненост, което е категорично противопоказано за бъдещата майка.
 • По време на процедурата има ефект не само върху кожата и подкожните тъкани, но и върху цялото тяло. Това може да тонизира матката и да предизвика спонтанен аборт.

Гледната точка на масажистите

Масажистите идентифицират няколко вида лечения, които могат да се използват по време на бременност. Един от тях е меденият масаж, който се счита за основен метод за борба с целулита. Тук обаче трябва да бъдете изключително внимателни! Първо, медът може да доведе до развитие на алергични реакции. На второ място, процедурата, използваща този инструмент, може да бъде не по-малко болезнена от вакуум или ръчен масаж.

Съвети за бъдещи майки

Какво трябва да правят жените, които искат да останат красиви, независимо от позицията си? Вземете следните съвети:

 • Откажете се от мазнини, брашно, пържено, сладко, а също и колбаси, бързо хранене и сладкиши. Добавете постно птиче месо, месо и риба към вашата диета
 • Пийте много течности. Подобрява състоянието на кожата и насърчава разграждането на мастната тъкан
 • Яжте повече пресни зеленчуци и плодове - това е полезно както в ранните етапи, така и непосредствено преди раждането. Те премахват токсините и насищат организма с витамини, микроелементи, антиоксиданти и минерали
 • Опитайте се да се придържате към теглото, препоръчано от наблюдаващия гинеколог
 • Практикувайте йога и други упражнения за бременни жени. Поддържането на мускулите в постоянен тонус ще намали появата на целулит
 • Ограничете количеството сол. Той инхибира метаболизма

Що се отнася до антицелулитния масаж, можете да го започнете веднага след раждането. Междувременно се отдайте на специален масаж за бременни жени, който има невероятни ползи както за майката, така и за бебето:

 • Повишава метаболизма
 • Помага за облекчаване на отока
 • Намалява дискомфорта в гърба, врата и краката
 • Намалява риска от разширени вени
 • Подобрява кръвообращението
 • Повишава имунитета
 • Намалява проявите на стрес
 • Облекчава напрежението в мускулите и ставите
 • Оказва положителен ефект върху развитието на детето
 • Намалява производството на кортизол и увеличава синтеза на ендорфин

Тези процедури трябва да започнат след 8 седмици и да приключат 2 седмици преди раждането..

Мили момичета, запишете се за масаж в Чехов!

Уютен офис в центъра на Чехов (ул. Московская, 44). Сертифициран специалист със специализирана медицинска помощ образование. Индивидуален подход. Приятелска атмосфера. Достъпни цени: Антицелулитен, Лимфен дренаж, Класически, Релаксиращ масаж - 800 рубли / час, Купаж масаж - 750 рубли / час, Масаж на лицето - 400 рубли, Алгинатни маски, парафинова обработка на ръцете - 300 рубли, Бандажни обвивки - 1500 рубли. Видим резултат. Пишете, обадете се - ще отговоря на всякакви въпроси.

Антицелулитен масаж по време на бременност: възможно ли е да се направи, характеристики

Масажът е приятна и полезна процедура, която е насочена към премахване на определени проблеми със здравето и външния вид на човек. Трябва да подчертаем и антицелулитен масаж.

С него можете да се отървете от целулит, който разваля външния вид на кожата и тялото като цяло. Особено неговите прояви могат да предизвикат безпокойство по време на бременност при жените, което е свързано с промяна в хормоналните нива.

Показан ли е антицелулитен масаж по време на бременност

Когато едно момиче е в интересна позиция, тя е много внимателна за различни видове процедури, тъй като има страх да не навреди на себе си и на детето. Мнозина, изправени пред проблема с целулита, се чудят дали е възможно да се прави антицелулитен масаж по време на бременност.

Мнозина, изправени пред проблема с целулита, се чудят дали е възможно да се прави антицелулитен масаж по време на бременност

Няма еднозначен положителен отговор на този въпрос, тъй като тялото на всяка жена е индивидуално и съответно показанията за антицелулитен масаж са различни за всички..

Трябва да вземете предвид състоянието си, както и препоръките на лекуващия лекар, преди да продължите с масажните процедури.

Как масажът може да помогне по време на бременност

По време на бременност много момичета се оплакват от кожни промени в по-лошо състояние, включително появата на целулит, дори ако преди това не са имали този проблем.

Това се дължи на хормонални промени, които тялото на бъдещата майка претърпява. Затова мнозина са на мнение, че борбата с целулита по време на бременност е безполезна, тъй като докато не се установи хормоналният фон, ще бъде трудно да се отървем от този проблем..

По време на бременност много момичета се оплакват от кожни промени в по-лошо състояние, включително появата на целулит, дори ако преди това не са имали този проблем

Някои козметолози обаче вярват, че колкото по-рано започнете да се борите с целулита, толкова по-ефективни ще бъдат тези методи. Ако целулитът се разпространява прогресивно и се страхувате, че кожата ви ще приеме тези необратими промени преди раждането, тогава можете да направите антицелулитен масаж за борба с този проблем по време на бременност..

Но в същото време трябва да се вземат предвид всички аспекти и характеристики на тази процедура, така че масажът да не навреди нито на вашето здраве, нито на здравето на вашето бебе..

Антицелулитният масаж е доста агресивна процедура. По време на бременност е нежелателно да се излагате на такава сила.

Също така козметиката, използвана по време на масаж, не винаги е естествена, което също може да повлияе неблагоприятно на жената, докато чака потомство..

Дали си струва да се подложите на тази процедура, като се има предвид, че резултатът може да не е, всяко момиче решава за себе си.

В какви случаи е строго забранено

Както при всяка процедура, антицелулитният масаж има противопоказания. По време на бременност списъкът с противопоказания се увеличава и има съмнение дали това може да се направи или е по-добре да се изчака.

Така че, антицелулитният масаж не може да се извършва в следните случаи:

 • със заплаха от прекъсване на бременността;
 • с високо кръвно налягане;
 • с разширени вени и отоци.
При разширени вени и отоци антицелулитният масаж е противопоказан.

Ако има заплаха от прекъсване на бременността, тогава трябва категорично да откажете масаж и други манипулации. Ако се съмнявате в подобни процедури, трябва да се консултирате с Вашия лекар и да следвате неговите препоръки..

По време на тази процедура се увеличава притока на кръв, което може да доведе до рязък скок на налягането и това е крайно нежелателно по време на бременност..

Ако имате проблем с разширяването на вените, тогава антицелулитният масаж също е противопоказан. Тъй като натискът, използването на сила и удари, които често се използват при масажни техники, са забранени при това заболяване, трябва да избягвате излагането на тези области на тялото по време на процедурата..

Не можете да масажирате корема, затова се ограничете до проблемните области на бедрата и седалището.

Моля, имайте предвид, че козметиката, използвана по време на масаж, не винаги е полезна и естествена, може да причини алергични реакции.

Те могат също да съдържат химически съставки, които са вредни за вас и вашето бебе. Също така трябва да вземете предвид професионализма на специалист, на когото имате доверие в тялото си..

Преди да започне антицелулитен масаж, той трябва да попита дали имате някакви усложнения по време на бременност и дали можете да направите тази процедура според препоръките на Вашия лекар.

Вашето здраве и комфорт трябва да са важни за добрия специалист. Ако се съмнявате в професионализма, тогава е по-добре да изоставите процедурата изобщо или да я извършите сами у дома.

Какво е целулит

Целулитът е промяна в структурата на кожата, нарушение на мастната тъкан. Под въздействието на хормоните настъпват промени в подкожната мастна тъкан, която се запушва, в нея се натрупват токсини, течности и мазнини. Мастните клетки не получават достатъчно кислород и хранителни вещества, които допринасят за премахването на всички излишни.

Целулитът е промяна в структурата на кожата, нарушение на мастната тъкан. Под въздействието на хормоните настъпват промени в подкожната мастна тъкан

Под въздействието на натрупаните вещества мастните клетки се модифицират, което впоследствие води до промени в кожата, появяват се трапчинки и туберкули, което обикновено се нарича целулит.

Най-често се засяга кожата на бедрата, седалището и ръцете. Целулитът може да се появи както в ранна възраст, която може да бъде свързана с наследственост, така и в по-зряла възраст, което се улеснява от свързаните с възрастта хормонални промени. Причината за появата на целулит е също неправилна диета, липса на прием на течности, както и хормонални нарушения..

Какви видове антицелулитен масаж са разрешени по време на бременност

Когато решавате да се отървете от целулит, докато чакате бебето, трябва да имате предвид, че някои процедури в това положение са забранени..

Има обаче няколко вида антицелулитни масажи, които могат да се правят по време на бременност:

Меден масаж

Отдавна е известно за лечебните свойства на меда за здравето, едно от тези свойства е да се освободи кожата от целулит. Необходимо е да нанесете малко количество мед върху проблемните области на тялото и да разтриете старателно.

Отдавна е известно за лечебните свойства на меда за здравето, едно от тези свойства е да се освободи кожата от целулит

След това се потупайте по лепкавите части на тялото, така че дланта да се отлепи с усилие. Масажът помага да се отървете от излишните мазнини и течности в подкожните слоеве на епидермиса.

След като редовно провеждате такава процедура, можете да се отървете от изпъкналостите и трапчинките по кожата, които се появяват с целулит. Благодарение на полезните свойства на меда и масажните ефекти, кожата става по-гладка и еластична.

Масаж на ръцете

Техниките за ръчен масаж се състоят от потупване и поглаждащи движения с ръце. Ефективността на този вид масаж се крие във факта, че ефектът се проявява върху лимфната система, което помага за отстраняване на токсините и излишната течност, а също така помага за нормализиране на метаболизма.

Ръчният масаж е най-ефективен в началния стадий на целулит. Редовното и правилно изпълнение на процедурата ще помогне да се отървете от така наречената „портокалова кора“ върху кожата, ще насърчи загубата на тегло в проблемните зони, а също така ще увеличи еластичността на кожата.

Ръчният масаж е най-ефективен в началния стадий на целулит

При ръчен масаж трябва да използвате козметични продукти, за да направите движенията по-удобни и меки.

Важно е да запомните, че използваните средства за масаж трябва да се състоят от съставки с естествен произход и да не съдържат никакви химически компоненти..

Вакуумен масаж

За разлика от предишните видове, вакуумният масаж се извършва с помощта на специални буркани, които могат да бъдат силиконови или стъклени. Техниката на масажа е, че под въздействието на консерви се създава вакуум върху кожата. Когато бурканът залепва по тялото, е необходимо да го карате по проблемни зони с кръгови или зигзагообразни движения..

За по-гладко плъзгане трябва да използвате масло или масажен агент. Този вид масаж е най-ефективен, тъй като може да засегне дълбоките слоеве на кожата. Дали обаче е възможно да се прави антицелулитен масаж по време на бременност от този тип зависи от много фактори..

Теоретично това е възможно, ако нямате такива проблеми като разширени вени, отоци, възпаления или обостряне на заболявания на вътрешните органи, камъни в жлъчката и уролитиаза. Но имайте предвид, че тази процедура също може да бъде болезнена и неудобна, особено ако кожата ви е чувствителна..

Моля, обърнете внимание, че тези видове антицелулитен масаж само условно не са противопоказани при бременност. Преди да започнете масаж, трябва да вземете предвид състоянието си, да се консултирате и да се вслушате в препоръките на лекуващия лекар.

Антицелулитен масаж на краката

Най-често проблем като целулит се проявява на краката и седалището, това са най-проблемните области. Антицелулитен масаж на краката може да се прави по време на бременност самостоятелно у дома.

Когато периодът на бременност вече е доста голям и коремът е пречка за достигане до някои части на краката, тогава можете да отидете в специализиран салон при професионален масажист.

Целулитът е по-често срещан във вътрешната и външната част на бедрата. Когато извършвате масаж самостоятелно, струва си да запомните, за да избегнете болка и синини при натискане.

За да се избегне увреждане на кожата, тя трябва да бъде подготвена, или по-точно старателно смилана. За по-голям ефект на нагряване, разтрийте с кърпа, твърда четка или кърпа, след това нанесете овлажнител или масло върху краката си. Започнете масажа с лек натиск върху бедрата с дланите, движейки се отдолу нагоре, и след това постепенно увеличавайте натиска.

Трябва да се има предвид, че кожата на вътрешната част на бедрата е по-чувствителна, поради което натискането в тази област трябва да бъде по-нежно.

Редувайте поглаждане и натискане, след това обвийте дланите си около бедрата и се движете с кръгови движения отдолу нагоре и обратно и така няколко пъти. След като завършите масажа, покрийте краката си с кърпа и легнете 10 минути.

Внимание! Има много активни точки по вътрешната част на бедрата, натискането върху които може да провокира свиване на матката и дори да предизвика контракции.

Профилактика на целулита за бременни жени

Появата на целулит по време на бременност е често явление, което е свързано с хормонални промени в тялото на жената. Съществуват обаче редица други причини, поради които този проблем може да се появи..

Всички знаят, че е по-лесно да предотвратите някакъв проблем, отколкото да се справите с него по-късно, същото е и с целулита. Тенденцията към появата на "портокалова кора" може да възникне от неправилна диета.

Тенденцията към появата на "портокалова кора" може да възникне от неправилна диета

Яденето на много мазни меса, мляко, сладкарски изделия и сладкиши може да повлияе на кожата ви. За да избегнете появата на целулит, трябва да се храните добре и правилно..

Ограничете консумацията на мазнини, заменете свинското месо с пилешко, яжте риба и морски дарове, купувайте повече зеленчуци и плодове, както и зеленчуци. Млякото може да бъде заменено с нискомаслено извара и други ферментирали млечни продукти.

Не изоставяйте напълно месото, трябва да се придържате към балансирана диета, така че всички необходими хранителни вещества и витамини да влязат в тялото, защото те са необходими за растежа и правилното развитие на вашето бебе.

Също така, за да предотвратите появата на целулит, можете да използвате различни козметични средства: кремове и скрабове. Ваните с морска сол и самомасажът ще помогнат да се запази еластичността и стегнатостта на кожата на краката. Правете тази процедура 1-2 пъти седмично..

Също така, за да предотвратите появата на целулит, можете да използвате различни козметични средства: кремове и скрабове

Антицелулитните упражнения за бременни жени също са ефективни и имат положителен резултат. В този случай трябва да вземете предвид физическото си състояние. Ако ви е забранено каквото и да е натоварване, тогава този вид превенция трябва да бъде изоставен и заменен с редовни упражнения за плувен басейн..

Има ли окончателен отговор

Как и кога да се борим с целулита, дали да използваме антицелулитен масаж по време на бременност за борба с него, дали ще донесе вреда и много други подобни въпроси възникват при момичетата, когато се появи този проблем. Всички тези преживявания са от основно значение, тъй като бременната жена е отговорна не само за собственото си здраве, но и за здравето на детето си..

Тъй като всеки организъм е индивидуален, бременността е различна за всички, така че няма окончателен отговор дали е възможно да се прави антицелулитен масаж по време на бременност. Бъдещата майка трябва сама да реши какво е по-важно за нея в момента, състоянието на кожата или развитието на детето, което носи.

Проблемът с целулита засяга по-голямата част от женското население, но няма спешна нужда да се премахне по време на бременност, можете да вземете щадящи превантивни мерки или да изчакате раждането на бебе

Трябва да вземете предвид вашето здраве, физическо състояние, както и препоръките на лекуващия лекар по този въпрос..

Проблемът с целулита засяга по-голямата част от женското население, но няма спешна нужда да се премахне по време на бременност, можете да вземете нежни превантивни мерки или да изчакате раждането на бебе, а след раждането да се погрижите за външния си вид и да влезете във форма.

По време на бременността тялото претърпява големи промени, които могат да повлияят на външния вид и физическата форма, но всичко това са временни явления и повечето проблеми изчезват толкова бързо, колкото са възникнали.

Целулитът също е една от тези промени. В повечето случаи това се дължи на хормонални промени. Може би трябва да изчакате, докато самата причина за целулита, т.е. хормоните, изчезне и едва тогава да се отървете от неговите последици..

Антицелулитен масаж за бременни в това видео:

Това видео показва майсторски клас за антицелулитен масаж:

Масаж за бременни жени в Москва

За да започнете, изяснете желанията си за масажиста

Примери за произведения на майстори по масаж за бременни жени

Изтеглете мобилен телефон
Приложение PROFI.RU

Масаж за бременни жени - отзиви

Печелете пари от това,
какво правиш най-добре

Опитайте отдалечени услуги

Услуги, заявени от клиенти тази година

Цени: от 500 до 6000 ₽ / ч

Цени: от 500 до 4000 ₽ / ч

Цени: от 1000 до 6600 ₽ / ч

Цени: от 500 до 5000 ₽ / ч

Цени: от 500 до 5000 ₽ / ч

Цени: от 1000 до 3000 ₽ / ч

Цени: от 600 до 5000 ₽ / ч

Цени: от 500 до 4000 ₽ / ч

Цени: от 400 до 6000 ₽ / ч

Цени: от 1000 до 3000 ₽ / ч

Цени: от 1300 до 5400 ₽ / ч

Вижте също

Цени: от 1000 до 2900 ₽ / конв.

Цени: от 1500 до 2800 ₽ / конв.

Цени: от 1500 до 3500 ₽ / конв.

Цени: от 2000 до 10 000 рубли / ч

Цени: от 1300 до 4700 ₽ / конв.

Цени: от 800 до 10 000 рубли / артикул

Цени: от 800 до 2100 ₽ / конв.

Цени: от 600 до 2000 рубли / конв.

 • Масаж за бременни жени - широка база от специалисти
 • 2346 отзиви за майстори на красотата на PROFI.RU
 • Масаж за бременни жени в Москва от 1500 рубли / ч

Масажът за бременни жени е показан за тези, които искат да укрепят гърба и да облекчат болките в кръста. Курсът на процедурите помага за премахване на подпухналостта, побеждаване на невралгията, тонизиране на тялото, подобряване на кръвообращението и придаване на сила. Масажът се извършва по специална нежна техника, за да не се претоварва тялото на бъдещата родилка. Обикновено жените започват да ходят на масажист от 6 месеца, ключът към ползите от процедурите е редовността. Сесиите се провеждат както у дома, така и в оборудвани частни кабинети. Средната цена в Москва е 2500-3000 рубли за 60-80 минути. Изберете майстор във вашия район, за да не губите време в пътя. Внимателно проучете отзивите и квалификацията на специалиста.

Антицелулитен масаж по време на бременност

Много жени по време на бременност и в следродилния период се сблъскват с проблема с целулита. Това състояние възниква в резултат на хормонални промени в тялото по време на бременност, намалена физическа активност и прекомерно висококалорично хранене. Бременната жена произвежда големи количества прогестерон (хормон на бременността), който причинява задържане на течности в тялото, намалява еластичността на кожата и увеличава образуването на подкожни мазнини. А нивото на естроген (женски полови хормони) по време на бременност е намалено, което прави кожата и подкожната тъкан уязвими на целулит. Когато се появят признаци на целулит, бъдещите майки изпадат в паника, търсят методи за справяне с него и задават въпроси: „Съвместими ли са бременността и антицелулитният масаж?“, „Как да се извърши антицелулитен масаж за бременни жени?“.

Бременност и антицелулитен масаж

Целулитът е структурна промяна в подкожната мастна тъкан, която се появява в корема, бедрата и седалището, в резултат на което се получава частична фиброза на мастната тъкан. Първо целулитът се проявява чрез задържане на течности в проблемните зони и намаляване на еластичността на кожата, след това се появява така наречената „портокалова кора“, а след това и влакнести възли и подутини. Антицелулитният масаж е насочен към подобряване на състоянието на стените на кръвоносните съдове, стимулира притока и изтичането на кръвна лимфа и междуклетъчна течност в определени области на тялото с помощта на специални техники. Това води до елиминиране на целулита и излишните телесни мазнини. Освен че са доста агресивна и продължителна процедура, някои видове масажи причиняват значителна болезненост и повишено кръвно налягане. Ето защо някои видове антицелулитен масаж са противопоказани по време на бременност. Трябва да се има предвид, че борбата с целулита по време на бременност обикновено е неефективна, по-добре е да се направи това след раждането. Въпреки че антицелулитните мерки могат да се използват от бременни жени, за да се предотврати появата му.

Когато антицелулитен масаж не може да се извършва по време на бременност?

Много видове масажи, които се извършват в салони, са противопоказани за бременни жени:
• ръчен масаж;
• стоун терапия (горещи камъни);
• озонотерапия;
• миостимулация;
• таласотермия;
• парафинова терапия;
• мезотерапия (възстановителна терапия на тялото);
• електролиполиза;
• компресорна пресотерапия;
• ултразвукова терапия.
Бременните жени имат право да извършват вакуумен масаж, ръчен самомасаж, масаж с лъжица и антицелулитен масаж с помощта на LPG устройство.

Вакуумен масаж

Вакуумният масаж се извършва с помощта на специални кутии от полимер-стъкло или силикон. С тяхна помощ се масажират бедрата и седалищните области. Банките трябва да се „придържат“ към засегнатите области, така че да се усеща силно напрежение на кожата. След това бурканът трябва да се движи с кръгови, зигзагообразни и прави движения. Повторете всяко движение 5-6 пъти. В резултат на тази процедура влакнестата тъкан се омекотява и "портокаловата" кора се изглажда поради механично разкъсване на мастните клетки. Възможно е натъртване. Процедурата се извършва ежедневно или през ден..

Ръчен антицелулитен масаж по време на бременност

Този масаж може да се извършва с ръце, специални четки с къси, твърди четина, ролки или масажни ръкавици. Когато масажирате краката, е необходимо да започнете сесията от подбедрицата, като се движите отдолу нагоре към лимфните възли. След това стиснете кожата с длани, така че да се образува триъгълник, който трябва да се погали с палеца, докато поглаждането трябва да бъде насочено към останалите пръсти. По време на ръчен масаж трябва да избягвате зони с разширени вени. Провеждайте процедурата всяка сутрин и вечер.

Лъжичен масаж

За този вид масаж можете да използвате всякакви лъжици, но за предпочитане сребро и мелхиор. Лъжиците могат да бъдат охладени или топли. Масаж с лъжица се извършва всяка сутрин, преди закуска, след почистване и овлажняване на кожата. Масажните движения трябва да се извършват по посока на часовниковата стрелка, с малко усилия. Леките удари се извършват обратно на часовниковата стрелка. За масаж на бедрата и дупето е по-добре да използвате по-големи лъжици. Първо се извършват кръгови движения от центъра на страни, след това отдолу нагоре. Вътрешното бедро се масажира отдолу нагоре, а външното, обратно, отгоре надолу.

Антицелулитен масаж по време на бременност с LPG устройство

Процедурата с използване на LPG апарат се състои в комбинирано използване на механизирани масажни ролки и вакуумен масаж. Този вид масаж стимулира тъканите, подобрява състоянието на кожата и подкожния мастен слой, повишава еластичността на кожата, но трябва да се извършва, с изключение на коремната област.

Начини за борба с целулита у дома

За постигане на ефекта от един антицелулитен масаж не е достатъчно. Необходимо е да се спазва диета, ако е възможно, да се увеличи физическата активност и да се прилагат външни средства, които повишават еластичността на кожата. По време на масажа е по-добре да замените антицелулитните кремове и гелове с кремове против стрии или продукти, съдържащи витамин Е (повишава еластичността на кожата), добре е да използвате и продукти, които подобряват микроциркулацията на кожните съдове. Не трябва да се отказвате от физически упражнения, които могат да се правят по време на бременност, трябва да правите дълги разходки в парка или площада, да посещавате басейна. Диетата на бъдещата майка трябва да бъде доминирана от пресни зеленчуци и плодове, разнообразие от зеленина, бобови растения и зърнен хляб. Рибата и морските дарове помагат в борбата с целулита. Изключете силен чай, кафе, газирани напитки (кока-кола, спрайт, пепси-кола). По-добре е да ги замените с прясно изцедени сокове от моркови, цвекло, зеле, краставици и ябълки. Необходимо е да се ограничат солта и захарта, брашното, мазните, пържените, маринованите, пушените храни и консервите.
Не забравяйте, че ако се появи целулит по време на бременност, не е нужно да насочвате всички усилия за борба с него, а по-скоро се концентрирайте върху нероденото дете и отлагайте всички антицелулитни мерки до раждането му.

Има ли ползи от антицелулитния масаж по време на бременност??

За много жени външният вид и формата са от първостепенно значение дори през периода на бременността. Такива бременни жени се опитват да поддържат еластичността на кожата, използват различни антицелулитни средства и упражняват. И все пак подобни дейности не им помагат да избегнат целулита. Може ли тази категория жени да използват антицелулитен масаж? Какво казват експертите за това?

За много жени външният вид и формата са от първостепенно значение дори през периода на бременността. Такива бременни жени се опитват да поддържат еластичността на кожата, използват различни антицелулитни средства и упражняват. И все пак подобни дейности не им помагат да избегнат целулита. Може ли тази категория жени да използват антицелулитен масаж? Какво казват експертите за това?

Вреда и ползи от процедурата

Практиката показва, че целулитът много често се появява по време на бременност. Но това явление се счита за норма, тъй като жената напълнява, ограничавайки физическата си активност и хормоналните промени в този процес играят важна роля. Природата създава свои защитни механизми и благоприятни условия за бременност. Появата на подкожни мазнини и целулит е, за съжаление, един от тях.

Що се отнася до антицелулитния масаж по време на бременност, експертите по този въпрос имат коренно противоположни мнения. Гинеколозите и терапевтите са сигурни, че за толкова кратък период бъдещите майки трябва да поставят здравето на бъдещото бебе начело и да не допускат никакви рискове. Фигурата, според тях, ще изчака и е необходимо да се заемем с нейната корекция след раждането на детето. Те са категорично против антицелулитните масажни сесии. Те също така твърдят, че по време на бременност мерките, насочени към борба с целулита, ще бъдат неефективни, тъй като хормоналният фон остава стабилен до раждането. И също така такива манипулации имат активен ефект не само върху подкожните слоеве, но и върху тялото като цяло. В този случай антицелулитният масаж може да причини нежелани последици. Сред тях - повишено кръвно налягане, повишен кръвен поток в съдовете, повишен пулс на бременна жена, повишен тонус на матката.

Възможно ли е да се прави антицелулитен масаж по време на бременност?

По време на раждането на дете в тялото на жената настъпват хормонални промени, които се отразяват на нейното здраве и външен вид. През това време е необходимо да се храните правилно и да упражнявате умерена физическа активност за добра бременност. Има много техники за справяне със стрии, отоци и целулит, но не всички от тях са подходящи в толкова деликатна позиция. Да видим дали е възможно да се прави антицелулитен масаж по време на бременност.

Масажът е козметична процедура, която подобрява кръвообращението, премахва излишната течност, по време на която мускулите и връзките се разтягат, метаболизмът се активира. Манипулациите се извършват от специалист със специализирани познания, предписани от лекар.

Често жените забелязват, че състоянието на кожата по време на бременност се влошава значително, появяват се целулит и стрии, които могат да развалят настроението на бъдещата майка. Козметолозите препоръчват започване на антицелулитни процедури веднага, когато качеството на тялото се влоши, докато промените станат необратими, но акушер-гинеколозите не съветват такъв агресивен ефект върху тялото по време на раждането, за да не се навреди на майката и бебето.

Противопоказания за масаж

Масажът е доста агресивна процедура, така че по време на бременност може да се извършва само след преглед от лекар, като се уверите, че няма рискове за жената и плода. През този период списъкът с противопоказания значително се разширява. Забранено е извършването на антицелулитен масаж за бременни жени с:

 • Заплашен спонтанен аборт,
 • Хипертоничност на матката,
 • Високо кръвно налягане,
 • Тромбофлебит и разширени вени,
 • Силно подуване.

Преди да посетите масажист, определено трябва да се консултирате с лекар, който следи бременността.

Антицелулитният масаж в началото на бременността е строго забранен! През този период настъпва формирането на плода и всеки агресивен ефект може да причини спонтанен аборт..

Видове антицелулитен масаж

Има няколко метода на антицелулитна терапия. Сред тях има относително безопасни методи за решаване на проблема, а има и по-агресивни. Не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар, преди да извършите процедурите. Позволено е да се масажират краката и задните части, но всяко въздействие върху корема е забранено.

Класическият ръчен масаж не се препоръчва за използване в позицията нито от козметолози, нито от лекари. Този тип манипулация активира притока на кръв и може да причини негативни последици. Но е позволено да се прави релаксиращ ръчен масаж, има лек ефект върху кожата, без да причинява стрес на майката.

Козметиците съветват извършването на меден масаж. Той перфектно повдига кожата, подхранва и овлажнява, премахва горния слой на мъртвите клетки на епидермиса. Затопленият мед се нанася върху дланта, след което те се притискат към проблемните места и рязко се откъсват. Сеансът продължава около 15 минути, като през този период медът се охлажда и става по-плътен, което може да направи процедурата болезнена. Процедурата подобрява притока на кръв, което може да влоши състоянието на бъдещата майка и да доведе до кървене. Продуктите за пчеларство също са забранени за жени с индивидуална непоносимост..

Вакуумният масаж с консерви е един от най-ефективните инструменти в борбата с целулита. Забранено е да се извършва при разширени вени, тежки отоци, заболявания на вътрешните органи. Не трябва да продължите да манипулирате, ако чувствате болка и дискомфорт. Купажният масаж се извършва с помощта на специални кутии: стъкло или силикон.

Има и процедури, извършвани само в салони. Те се нуждаят от специализирано оборудване и без противопоказания.

За масаж се използват кремове или масла, които трябва да имат естествен състав. Това е особено важно за тези с чувствителна кожа.

Препоръки за бъдещи майки

Препоръчително е да се откажете от антицелулитен масаж по време на бременност и възстановяване след раждането. Не можете да провеждате сесии с обостряне на хронични заболявания и възпаления в тялото.

За профилактика на целулита по време на бременност е по-добре да се масажирате у дома. За тези цели е подходяща четка с естествени четина, луфа или кърпа от коприва. Масажирайте с тях краката и задните части, подготвяйки кожата за последващи действия. С леки движения плъзнете дланите си по бедрата отдолу нагоре, като постепенно увеличавате натиска. Обърнете внимание на това как се чувствате, не трябва да има синини и дискомфорт.

Можете да намалите появата на портокалова кора у дома с антицелулитни кремове за бременни жени. Важно е съставът да съдържа само естествени съставки, които не причиняват алергии..

Антицелулитният масаж се извършва с повишено внимание по време на бременност върху бедрата - те имат толкова много чувствителни точки, че активната им стимулация може да предизвика нежелани последици..

Основните причини, поради които лекарите са против масажа по време на бременност:

 • Ниска ефективност на процедурите. По време на бременността нивото на женския хормон прогестерон се повишава, той е отговорен за поддържането на бременността и провокирането на задържане на течности и намаляване на тонуса на кожата. Докато хормоналният фон се нормализира, ефектът от извършените манипулации ще бъде незабележим,
 • Висок риск за плода. Поради активирането на кръвообращението и лимфодренажното действие, масажът стимулира повишаване на кръвното налягане, което може да причини вътрешно кървене, спонтанни аборти или преждевременно раждане..

Лекарите често обезкуражават бременните жени да извършват антицелулитни процедури. По време на бременността и кърменето е по-добре да откажете масаж и всякакви дейности, които стимулират притока на кръв към матката, за да се намали вероятността от усложнения. По време на подготовката за раждане, правилното хранене и леката физическа активност са достатъчни, за да се върне в желаната форма възможно най-скоро. По-добре е да отложите антицелулитния масаж по време на бременност до окончателното възстановяване след раждането и края на лактационния период.

Целулитен масаж: възможно ли е да се извърши процедурата за бременни жени?

Много жени смятат целулита за свой основен враг в борбата за красота. Мастните отлагания под кожата я правят да изглежда като портокалова кора, увиснала и непривлекателна. Този проблем се появява при нежния пол в областта на седалището и бедрата, но понякога се появява целулит по краката, ръцете, гърдите и корема.

Момичетата се борят с този бич по различни начини, а един от най-ефективните е антицелулитният масаж. Но когато жената очаква бебе, възниква въпросът: възможно ли е да се прилага антицелулитен масаж по време на бременност??

Какво е антицелулитен масаж

Тази процедура е насочена към борба с мастните натрупвания, които се натрупват под кожата, с помощта на ръчен масаж. Като цяло процесът се счита за доста безопасен и ефективен, освен това пациентите не изпитват болезнени усещания по време на масаж.

Тази процедура помага за възстановяване на метаболизма, регенерацията на кожата и подобрява кръвообращението. Отличителна черта на масажа, благодарение на който той спечели толкова много фенове, е наличието на положителен резултат за доста кратко време.

Също така сред предимствата на този метод за борба с "портокаловата кора" може да се посочи неговата наличност в салоните и относителната простота на процедурата, благодарение на която може да се извършва масаж у дома. Освен това подобни манипулации не отнемат много време..

Възможно ли е да се прави антицелулитен масаж за бременни жени?

Често момичетата, които очакват бебета, изглеждат непривлекателни за себе си поради факта, че фигурата им претърпява не особено приятни промени: увеличава се теглото, появяват се стрии и целулит. Въпреки факта, че такова състояние по време на бременност се счита за норма, жените са малко утешителни..

Как се чувстват експертите по отношение на антицелулитния масаж по време на бременност? Тук мненията на козметолозите и гинеколозите се различават, така че си струва да се разгледат и двете гледни точки..

Гинеколози и терапевти смятат, че целулитът при бременни жени е нормален и през този период бъдещата майка трябва да мисли повече за здравето на бебето си, а не за собствения си външен вид. Освен това тези експерти твърдят, че всички мерки за борба с "портокаловата кора" на този етап са безполезни, тъй като всички промени във външния вид на жената, докато се чака дете, се дължат на трансформацията на хормоналния фон. Невъзможно е да се справите с тази причина преди края на бременността и следователно не може да се постигне положителен ефект от процедурата.

Експертите по козметология обаче не са толкова скептични. Те са съгласни, че някои видове антицелулитен масаж са наистина по-добри за бъдещите майки да не се използват. Но има видове, които според тях няма да навредят: вакуум, мед, ръчен, LPG масаж. Козметолозите и масажистите също са уверени, че е необходима профилактиката на "портокаловата кора". В противен случай ще бъде много трудно да се справите с проблема след раждането..

Меден масаж като средство за борба с целулита

За тази процедура се използва пчелен мед, той се счита за една от най-ефективните мерки в борбата с подкожните мазнини. Всеки знае, че медът има уникални лечебни качества. В допълнение, неговата лепкава текстура помага за ефективно въздействие върху кожата механично.

За меден масаж се използва истински мед с високо качество. Продуктът се загрява на водна баня до течно състояние. След това медът се нанася върху дланта, притиска се плътно към проблемната област на кожата и ръката се откъсва с рязко движение. Такива манипулации се повтарят за около 20 минути. Постепенно медът се сгъстява и става все по-трудно да се отдели ръката от тялото..

Козметиците смятат тази процедура за безопасна за бъдещите майки, но лекарите не са съгласни с тях. Гинеколозите смятат, че подобен ефект върху тялото е доста силен стрес. Процедурата може да увеличи притока на кръв в съдовете, което може да доведе до заплаха от прекъсване на бременността. Също така, не забравяйте, че медът е алергенен продукт и докато чакате дете, рискът от алергични реакции се увеличава.

Купиращ антицелулитен масаж

Купирането или вакуумният масаж включва използването на чаши, които стягат кожата. В този случай се образува вакуумно пространство между повърхността на тялото и кутията. Когато бурканът се прилепва плътно към тялото, те започват да го преместват в различни посоки. Лекарите смятат, че тази процедура може да бъде и опасна за жени, които са в позиция.

Козметиците, желаещи да привлекат клиенти, предлагат да извършват вакуумен масаж за бременни жени с помощта на меки бурканчета от силикон. Така че можете да сведете до минимум рисковете за здравето на нероденото бебе..

Експертите в областта на красотата се придържат към същото мнение по отношение на LPG масажа: когато се използват определени техники, процедурата може да бъде безвредна..

Антицелулитен масаж на краката

Понякога момичетата си мислят, че по никакъв начин няма да навредят на бебето, ако се ограничат до антицелулитен масаж само на краката. Това е доста често срещано погрешно схващане. Всъщност точно в областта на краката има много рефлекторни точки, въздействието върху които може да предизвика повишаване на тонуса на матката. Това е изпълнено със спонтанен аборт и преждевременно раждане..

Ако наистина искате да масажирате краката си, тогава се ограничете до леко поглаждане без интензивен натиск. Разбира се, в този случай не говорим за никаква борба с подкожните мазнини..

Ако въпреки това сте се впуснали в антицелулитен масаж, препоръчително е да запомните няколко препоръки:

 • Процедурата трябва да започне един час след хранене..
 • Шкафът трябва да се проветрява, но по време на масажа е препоръчително да затворите и изключите климатика.
 • През първия триместър на бременността можете да лежите по корем по време на масажа. В бъдеще е по-добре да лежите настрани, за да не оказвате натиск върху плода..
 • Процедурата не трябва да продължава повече от 45 минути.
 • Не трябва да има болка.

Противопоказания

Вече отбелязахме, че като цяло лекарите не подкрепят идеята за антицелулитен масаж по време на бременност поради факта, че той може да представлява заплаха за плода. Те настояват, че индустрията за красота, която съветва подобни процедури, се занимава единствено с паричната печалба, а не със здравето на своите клиенти. Аргументите им са трудни за пренебрегване и не бива да бъдат..

Когато не можете да правите антицелулитен масаж:

 • ако има остри и хронични заболявания на малкия таз;
 • ако лицето страда от бъбречна или сърдечна недостатъчност;
 • по време на възстановяване след операция;
 • ако има тенденция към алергични реакции;
 • при наличие на отоци;
 • с хипертония;
 • при наличие на възпалителни процеси в областта, където се очакват манипулации.

Не забравяйте, че при предразположение към разширени вени, тромбоза и при нарушения на кръвообращението и съсирването на кръвта, масажът също е строго забранен..

Профилактика на целулита по време на бременност

Разбира се, жените, които очакват бебе, също искат да останат красиви и да поддържат кожата си в добре поддържано състояние. Но освен антицелулитен масаж, има и други методи за предотвратяване и борба с "портокаловата кора".

Най-добрата профилактика на целулита е спортът. Умереният стрес по време на бременност не само не вреди на жената и нейното бебе, но също така помага да се поддържа физическа форма, а в бъдеще ще улесни раждането.

Много е важно да контролирате диетата си, за да избегнете натрупването на излишни мазнини. Необходимо е ежедневно да се яде достатъчно количество зеленчуци, плодове, млечни продукти, пълнозърнести зърнени храни. Вашата диета трябва да съдържа постно месо и риба, ядки. Избягвайте пържени, пикантни и солени храни. Опитайте да готвите на пара или печете храна във фурната.

Можете също така да използвате козметика срещу стрии, която е направена специално за бъдещи майки. Обувките с токчета също трябва да се изхвърлят, тъй като това допринася за развитието на разширени вени, отоци и след това целулит.

Антицелулитен масаж за кърмене

Моля, обърнете внимание, че по време на кърмене не можете да използвате хардуер или интензивен масаж на бедрата и корема. Активно въздействие върху организма може да доведе до факта, че мама може да загуби мляко. През периода на ХС е възможен лек и деликатен антицелулитен масаж. Допуска се меден масаж или обвивка с водорасли.

Ако сте решили да поемете по пътя на портокаловата кора, бременността не е най-подходящото време да го направите. В този момент трябва да мислите не само за себе си, но и за благосъстоянието на детето. Опитайте се да бъдете позитивни и не се закачайте за промени във външния си вид. Целулитът при момичета в позиция е напълно естествено състояние, така че не бива да се притеснявате твърде много по този въпрос. Водете активен начин на живот, храните се правилно и не забравяйте за измерената физическа активност. И ще бъде възможно да се победи целулитът след раждането..