Не можете да смесвате смеси изобщо. Без експерименти, ако не искате да си навлечете неприятности.
И трябва да сменяте един за друг много бавно и внимателно.!

»Добавено по-късно

Така че имаме една и съща история, или той отказа, и ако ядеше, плюеше и бузите не минаха.
Сега купувам натурално козе мляко (в кутии, като краве мляко), което също не е евтино, но ми се струва, че ефектът е по-добър.Истина, вече сме на 2 години и не знам дали съм много млад или не..

ядем nenni за около шест месеца, не можем да получим 2,3 крави m, след GW преминахме към Nenny, въпреки че алергологът беше против и ни изписа Pepti tsc (не можеха да ядат, миризмата е ужасна), nenni добавя към каша за сутрешно хранене, понякога пита Давам мляко. Но обривите по ръцете не изчезват.. Ние лекуваме вече 1,5 г. Това, което не сме опитвали., Постоянно на диета. Мисля да въведа хидрализати, тази храна е достъпна, но какво да правя. все още си много млад. проверете въглехидратите във фекалиите... и ни посъветваха да въведем хидрализатите малко преди основната смес.,

Това е цялата екология на Москва, ние имаме всички отговори в Москва, но докато си тръгваме, диетата ни се разширява значително

Когато започнаха да дават формулата на Nanny, алергията се влоши в началото, но това е нормална реакция. След седмица всичко изчезна. Трябва да се храни само Нани, други смеси не са за нас сега.

»Добавено по-късно
Има и MD-Mil

Когато започнаха да дават формулата на Nanny, алергията се влоши в началото, но това е нормална реакция. След седмица всичко изчезна. Трябва да се храни само Нани, други смеси не са за нас сега.

»Добавено по-късно
Има и MD-Mil

Добър ден! защо това е нормална реакция? Просто бях много изтъркан от алергиите на сина ми и придържането към диетата на монорис, затова започнах да давам MD mil и почти миналите ни петна веднага се зачервиха, появи се зачервяване в слабините и на дупето, разбрах, че сместа не отиде и спрях да давам. Колко се е засилило при вас? точно след като прочетох вашия коментар, се чудех дали да върна сместа обратно?

Купувам козе мляко за кефир В Alye Sails взимам 1,5% и 3,5% за около 5 литра и правя кефир от евиталия и от нарине, а също така можете да изварите
Кефирът е вкусен
Давам 50-60ml 30 минути преди хранене --- Изваждам предварително строго стайна температура и стоя в чаша около час - храня го с лъжица като кисело мляко

Направен и направен НЕНИ

Не съветвам козите баби да купуват, те не проверяват мляко за стерилност и е много мазно за панкреаса
Козето мляко не е по-лошо в магазина

НО ПРЕДИ ДА СПЕМ И НОЩ ПИЕМ САМО НЕНИ и КАШИ НА НЕНИ
И в продължение на осемнадесет години можете също да пазарувате мляко GOAT

Много добре. Коректният преход не е рязък.

Синът ми не се качи сам 6 месеца. Това, което просто не си помислихме, искахме да направим рентгеново изследване на червата. Оказа се, че запекът ни е проява на алергия към белтъка на кравето мляко (други прояви почти няма - почти няма обрив, излезе, после изчезна), който беше в смесите. От глупак преминахме на НАНИ - да, след три дни кожата се изчисти и детето започна да се качи, но !! 7 дни след като влезе в NANNY, той имаше ТОКАВА ХИЧ на лицето си. от една глътка, че веднага го прехвърлих в Neocate.

Направихме кръвен тест за алергени - нашата алергия към краве мляко и козе (кръстосана алергия) беше потвърдена.

Между другото, има доказателства, че сред децата, които са алергични към краве мляко, 92% са алергични към козе мляко (кръстосана алергия). Така че за такива деца е нехуманно да дават козе мляко на вкус. Жалко, че разбрахме за това късно. И беше толкова добре в началото на приема на NANNY, защото сенсибилизацията още не беше настъпила. След като се случи, зловещите кошери.

от алергия към бавачка.

Потребителски коментари

Не бяхме алергични към бавачката. Но тя беше на Бебе, и то каква. Спасиха ни само бактерии и смес на основата на козе мляко. Но сега всичко е наред. Детето е здраво и се храни добре.

Относно алергиите. Може би сте влезли внезапно или е минало малко време. Ние, спомням си, че повече от две седмици инжектирахме бавачка. И тогава ядох страхотно и нямаше неприятни моменти.

нея, сместа може да не е алергична! защото отне известно време за пълния хидролизат. докато стомашно-чревният тракт не се подобри

и сега детето яде мляко. така че определено не беше алергия към кравешки протеин

Вече сме израснали със сместа, но ядохме NANNY, имахме проблеми с колики, щяхме да изберем да имаме перибиотици, а не да го опитваме, но сместа не пасваше и с Nenny коремчето се подобри, не ми пукаше коя смес да си купя, най-важното, така че детето да яде сместа и да няма последствия като запек и алергии.

Напротив, Нени ни спаси от алергии, други също се опитаха, изчакаха да мине известно време и все същото беше от смесите от крави. Те изядоха добре тази козе смес и алергията изчезна след известно време, иначе нямаха време да дадат фенистил.

и знаете ли, нямаме работа с алергии, оказва се... сега той яде бебе и готви каша в обикновено мляко, от магазина..

тези обриви бяха от ефектите на антибиотиците! Започнах да лекувам дисбак и обривите изчезнаха. и лекарите казаха, че са алергични към кравешки протеин...

На колко години е вашето малко? яде мляко?

няма да има вреда от бифидум, не се страхувайте да давате, просто следвайте инструкциите и дайте профилактична доза (веднъж на ден, едно саше) точно с храната.

вътре, също имаме обриви по кожата в продължение на няколко месеца (((освен това лекарите ме убедиха, че това не е алергия и че всичко е в ред и ще изчезне от само себе си. да... изчезна, как.

Трябва да слушате лекари, но трябва да можете да филтрирате) и също така не забравяйте, че имате собствена глава)
нашите деца, само ние се нуждаем) лекарите всъщност не се интересуват =

Олечка, добър ден, може ли да ни кажете как завърши ?? Вече сме сменили около 10 смеси (((((не можем да преминем тестове за дисбак, бяхме болни, но преди това не го бяха предписали. Лекарството (бифидум)) ви помогна? бузите се отлепиха, вече станаха бели)) Толкова се зарадвах, а след това рязко отново се зачервих и зачервих ((започнахме със симилак за недоносени бебета (неошур), добре, тогава обичайният симилак, после злато и след това нашият педиатър ни прехвърля на нутрилак ( почти цялата линия. Мляко, кисело мляко, хипоалергенно., пептиди и соя) нищо не помогна. Вече не знам какво да правя... бебето е вече на 4 месеца, но не можем да разберем всичко с каша ((((

Смес за страдащи от алергии. Алергия към НАНИ?

Момичета ми казват, може би някой има и алергично дете.

Синът ми е на 10 месеца и сме алергични към всичко, свързано с кравата (мляко, месо). Що се отнася до козата, все още не мога да разбера дали сме алергични или не. Сега се случи така, че реших леко да огранича окачването на гърдите си, писна ми от хранене и детето получава атопичен дерматит по време на периоди, когато нарушавам дори малко диета. Реших да опитам NANNY (бях в магазина с номер 1, реших, че все още няма разлика да взема 1 или 2). Но бузите се зачервиха.

Някой имал ли е алергия към бавачка и на какво преминахте? Не можем да работим със смеси от краве мляко..

HTML код:
BB код за форуми:

Как ще изглежда?

Здравейте!
Момичета ми казват, може би някой има и алергично дете.
Синът ми е на 10 месеца и сме алергични към всичко, свързано с кравата (мляко, месо). Що се отнася до козата, все още не мога да разбера дали сме алергични или не. Сега се случи така, че реших леко да огранича окачването на гърдите си, писна ми от хранене и детето получава атопичен дерматит по време на периоди, когато нарушавам дори малко диета. Прочетете напълно
+3 Регистрирайте се и получете възможност да оценявате материали, да комуникирате в коментари и много други! ') "> Регистрирайте се и получавайте възможност да оценявате материали, да общувате в коментари и много други!')"> красава08.08.20185424 коментара
Всички рецепти
Рецепти от Povarenok.ruВсички рецепти
Скумрия в буркан
Един колега ме подтикна да сготвя скумрия в банка.
Повече информация "
Настърган пай
Бих искал да предложа рецепта за вкусна сладка торта.
Повече информация "
Домашно беляши
Има много рецепти за избелване, но не намерих такъв тест.
Повече информация "
Супа от пюре от тиквички
Всички, които имаха първия ми опит, това.
Повече информация "

Коментари

Там гледам в състава на кокосовото масло. и купих козе мляко, за да не му хареса вкуса. (все пак може да опитате, разбира се. и на каква възраст пихте пълномаслено мляко? Разредено или не?

Едва след като синът ми отказа да кърми една година, преминах на адаптирано мляко, също беше невъзможно да използвам краве мляко, Нани се справи добре. И преди това издържах, беше много строга диета.

И ето така се случи наскоро, че ротавирусът грабна щоли, изпива гърдите - и повръща. Защото гърдите ми са винаги пълни и той пие много мляко. Тя го нахрани с каша, махна гърдите й, даде изразеното разредено и дозирано, за да не повръща отново. Две нощи без гърди бяха просто разклатени. И си помислих, че тъй като се случи така, че на практика изоставихме охраната, постепенно можем да свикнем с бутилката и плавно да отидем до сместа. Изпомпвам се сега и го давам от бутилка, сместа за два дни даваше само 1 бутилка на ден. Сега, докато писах публикацията, тръгнах да къпя децата и таам. Оказва се, че той вече е излял по целия си гръб не толкова по бузите, определено премахвам тази смес. И се надявах, че може вече да се прехвърля към сместа и поне да се храним нормално.

Как бебето проявява алергия към смес: симптоми със снимка и режим на лечение

Когато майката няма възможност да кърми бебето, тя трябва да потърси медицинска сестра или да премине към адаптирано към възрастта адаптирано мляко. Не е лесно да се избере вариант на храна, който да е подходящ за чувствителната храносмилателна система на трохите. Бебетата под една година са склонни към различни алергични реакции. Често те са причинени от смес на основата на протеин от краве мляко, която тялото на бебето не може да понася..

В някои случаи майката трябва да прехвърли бебето на сместа.

Симптоми на алергична реакция към сместа

Симптомите на реакцията на новороденото към адаптираната формула не са трудни за забелязване. Алергията изглежда така:

 • обриви по краката, шията, лицето на бебето;
 • суха кожа;
 • червени петна по лицето, в седалището и краката;
 • регургитация, хълцане след тях;
 • повръщане и нарушение на изпражненията.

Освен това децата могат да получат дихателни реакции - кашлица, хрема, възпалено гърло, въпреки че те също показват настинка. Важно е незабавно да се разграничи алергичната реакция от настинката. Настинките водят до усложнения от бронхите и белите дробове, алергиите могат да причинят астма, задух и други дихателни нарушения.

Алергиите се характеризират със суха и зачервена кожа

Причини за алергични реакции

Прави впечатление, че бебетата са алергични към адаптирано мляко, независимо от цената на храната. По-скъпите продукти не гарантират, че трохите няма да развият обриви на следващия ден. В риск са недоносени бебета, деца с голямо тегло, патология на вътрешните органи.

Причините за негативните реакции към адаптираната бебешка храна обикновено се крият в следното:

 • наследственост - ако един от родителите е алергичен, вероятността от прояви при бебето е 40-70%;
 • прехранване със смес през първите месеци от живота - тялото на новороденото не е в състояние да определи количеството храна, прехранването води до повишено натоварване на бъбреците, черния дроб и храносмилателния тракт;
 • не напълно оформена имунна система на трохите, липса на собствени имуноглобулини;
 • несъвършенство на храносмилателната система - чревната микрофлора е нестабилна, има недостатъчно производство на ензими за разграждането на храната;
 • усложнения по време на бременност, тютюнопушене, консумация на алкохол от бъдещата майка, прием на антибиотици.

Диагностика на алергии

Колко скоро едно месечно бебе реагира на адаптирано мляко? Всичко е много индивидуално. При повечето деца болестта се проявява още на следващия ден след първото хранене, при други може да се почувства едва след 3 месеца, зависи от предразположението към алергии, зрелостта на телесните системи.

Симптомите на заболяването са толкова очевидни, че не могат да бъдат пропуснати. Как обаче да разберем, че бебето има реакция към сместа? Само съветите на опитен лекар ще помогнат.

Специалистът ще определи естеството на обрива, което ще изисква:

 • изключете дерматита от излагане на прахове, кремове, памперси;
 • разпознават отрицателна реакция към лекарства и храна, козина на домашни любимци;
 • преценете вероятността от реакция към съставките на сместа.

Окончателното заключение, каква причина са провокирани червени петна, лющене на кожата, обрив и лошо храносмилане при бебета, е в състояние на компетентен лекар. При съмнение за алергия лекарят събира анамнеза, предписва тестове за определяне на IgE IgG4 антитела в кръвния серум, кожни тестове, провокативни тестове.

Първа помощ при смесени алергии

Ако симптомите на алергия нарастват бързо, е необходимо да прочистите червата на бебето с клизма и да дадете единична доза одобрен антихистамин:

 • Фенистил;
 • Супрастин;
 • Zyrtec и сътр.

Освен това е важно да се консултирате с лекар. Невъзможно е да смените сместа сами, тъй като това може да усложни по-късното идентифициране на причините за алергии.

Еднократна доза Zirtek ви позволява да облекчите състоянието на детето

Схема на лечение и преминаване към друга смелост

Всеки обрив по тялото и лицето на бебето е причина за спешни медицински съвети. Варицела, морбили, рубеола често се крият под признаците на алергия. Специалистът ще предпише допълнителни изследвания, които точно ще определят причината за заболяването и кожните обриви. Рядко се предписват тестове за сериозни алергии под 5-годишна възраст.

Ако се докаже, че кожната реакция наистина е провокирана от неправилно подбрана смес, храната ще трябва да бъде заменена. Може би педиатърът ще препоръча намаляване на дневното количество консумирана формула, но тази мярка няма да облекчи всички симптоми и да остави бебето гладно. Приемането на подходящи антихистамини няма да разреши напълно проблема.

Сместа за хранене ще трябва да се смени. В този случай е важно да се ръководите от професионални препоръки и да вземете предвид следните точки:

 • При умерени обриви можете да замените неподходящата адаптирана смес с друга. Препоръчително е да изберете продукти с пребиотици или да закупите ферментирали млечни смеси. Те съдържат полезни за храносмилането бактерии, по-рядко провокират алергии.
 • При прекомерно хранене, честа регургитация, количеството на храненето трябва да се намали според възрастта. Детето е свикнало да яде много, така че си струва постепенно да се премине към разумна диета. Разреждането на сместа (намаляване на нейната концентрация) ще намали натоварването на храносмилателната система и ще накара бебето да се почувства по-добре. Чревната ферментация ще намалее, но това е временна мярка.
 • При тежки алергии говорим за реакция на протеин от краве мляко. Ще трябва да намерите друг вид храна.

Избор на алтернативни смеси

Като изключим сместа с протеин от краве мляко от диетата на бебето, експертите обмислят няколко алтернативи:

 1. Ферментирали млечни смеси, които не изискват разреждане с вода. Те съдържат пребиотици и преработени протеини, които крехкото тяло по-лесно усвоява.
 2. Соеви смеси. Те имат по-малка хранителна стойност, по-малко се усвояват и усвояват. Такива смеси не са силно адаптирани, предписват се за 1-2 месеца, докато симптомите на хранителни алергии бъдат премахнати.
 3. Смеси от козе мляко. Оптималният избор, тъй като протеинът от козе мляко не отстъпва по хранителна стойност на компонентите на кравето мляко. Те обаче не са подходящи за всички деца поради риск от негативни реакции..
 4. Лечебни хипоалергенни смеси. Те включват разделени протеини, които се усвояват по-добре от тялото на трохите. Тази опция е подходяща за много деца..
 5. Формула без лактоза (препоръчваме да прочетете: Коя формула без лактоза е най-подходяща за деца?). Съдържа минимално количество млечна захар. Препоръчва се за бебета с дефицит на лактаза, подходящи при чревни инфекции. Ако алергията не спре с употребата на тази храна, тогава тя се провокира от немлечен протеин (не е в храна без лактоза).

Видовете и характеристиките на алтернативните смеси са описани в таблицата:

Тип миксИмеНазначаване
Хипоалергичен (обозначен с НА) с разделени протеини от краве млякоCombiotik Hipp, Frisopep Friso, Nutrilak Peptidi CSTМоже да се предписва дълго време за премахване на хранителни алергии от всякаква степен
Nutrilon, NAN хипоалергичен, Nutrilon Pepti Gastro, Similak GA, Nutrilak Premium, Friso "Frisolak", Nutrilon PremiumПредназначен за бебета с генетична склонност към хранителни алергии и чувствително храносмилане, както и за укрепване на имунната система
Въз основа на протеин от козе мляко"Frisopep" FrisoИзползва се за лечение на бебета с тежка алергия към протеини от краве мляко
Kabrita Gold, Nanny Classic, Mil Goat MD, MamakoСъдържа лактоза, използвана за предотвратяване на алергия към протеини от краве мляко
На базата на соев протеинBellakt Soy, Nutrilon Soy, Nutrilak Premium Soy, Similac Isomil (препоръчваме да прочетете: съставът на сместа Nutrilon Premium 1)Използва се за хранене на бебета с алергии към лактоза, млечни протеини, галактоземия
Friso Friso сояХранителни продукти за бебета с непоносимост към млечни протеини от крави, кози, лактоза
Без лактоза"Бабината кошница" Без лактоза, "Bellak", Nan Без лактозаОптимално заместване на кърмата за бебета с алергия. Подходящ при непоносимост към лактоза и захароза
С дъвка (марка AR - антирефлукс)"Samper Lemolak", "Nutrilon AR", "Frisovoy", "Nutrilak AR" (за повече подробности в статията: как да приемате и приготвяте сместа Nutrilak Premium 3?).Растителната полизахаридна смола намалява вероятността от регургитация и запек

Прехвърлете тактиката в друга смес

Колко време отнема преминаването към нова смес? Обикновено отнема 10-14 дни, през които е важно майката да следи внимателно реакцията на бебето. Храненето трябва да се извършва по схемата - първо, да се предложи малко стара храна и да се добави с нова. След няколко дни можете да увеличите порцията, да замените 1 хранене с нова смес. Така постепенно бебето ще премине към друг продукт..

Намирането на правилната храна въз основа на обратна връзка от други майки няма да работи. Всяко бебе е индивидуалност, само лекар може да помогне при избора.

Характеристики на различни смеси

Изборът на адаптирано хранене за новородено не трябва да спестява. Важно е той да съдържа йод, полиненаситени киселини, нуклеотиди, таурин. На 4-6 месеца си струва да купувате ферментирали млечни смеси, подобни по свойства и състав на ферментиралите млечни продукти. Въпреки това, дори и най-качественото и естествено хранене не изключва появата на хранителни алергии..

Мама трябва да бъде много внимателна и внимателна при избора на бебешка храна.

При избора на подходящ продукт много родители се интересуват дали може да има алергия към смес без лактоза? Такива продукти са доста скъпи, имат специална миризма и горчив вкус. Използването им често води до изтъняване и чести изпражнения, промяна в обичайния си нюанс. Експертите не отричат ​​вероятността от риск от алергии при консумация на формули без лактоза, тъй като такава храна не е хипоалергенна.

Ако бебето има отрицателна реакция към продукта, лекарят препоръчва преминаване към хипоалергенни смеси, в които млечните протеини се разделят. Ако непоносимостта към лактоза е непоносимост към лактоза, те се заменят с алтернатива на соев протеин.

За съжаление, алергия при 1-3-месечно бебе също може да започне да хипоалергенна кърма за бебета. Реакцията възниква при всеки продукт и знакът GA показва, че алергиите към него са доста редки. Преди да потърсите причината за обрива в диетата, трябва да покажете бебето на специалист алерголог. Той ще оцени всички рискове (особености на ежедневието, препарати за грижа за кожата и облеклото) и ще идентифицира провокатора на болестта.

Как се проявява алергията към Няня с пребиотици

Не всички майки могат да хранят бебетата си с кърма за дълго време, но производителите са се уверили, че изборът на адаптирано мляко за бебета на пазара е много голям, Нани с пребиотици е особено популярна. Смесите трябва да се купуват в специализирани магазини или аптеки. Преди да въведете допълнителни храни, препоръчително е да се консултирате с педиатричен специалист.

Защо се развива алергията на бебешка храна с пребиотична храна на детегледачка

Имунната система не е напълно оформена при бебета в онези моменти, когато родителите започват да въвеждат смеси в диетата, може би това е основната причина за възможността от развитие на алергии. Но все пак си струва да разгледаме отделно всички възможни варианти, които могат да провокират алергия към детегледачка при бебе:

 • първата и основна причина е слабият имунитет. В момента, в който в организма навлезе алерген, тялото започва да произвежда антитела, които провокират развитието на алергична реакция;
 • системите и вътрешните органи на бебето все още не са напълно узрели и не произвеждат необходимото количество ензими, които са необходими за правилното храносмилане и усвояване на продукта;
 • наследствено предразположение. За съжаление именно поради тази причина алергиите обикновено са много чести, ако някой от родителите има алергия, тогава вероятността за появата й в бъдеще при детето е повече от 75%.

Ако някога сте имали алергия, тогава трябва да бъдете много внимателни при избора на храна за вашето бебе. Ако се съмнявате в избора на която и да е смес, трябва да се консултирате със специалист.

Пребиотична алергия на детегледачката

В повечето случаи алергията се проявява при децата по същия начин, но както знаете, всяко правило има изключения, следователно, когато въвеждате сместа в диетата, трябва да наблюдавате реакцията на бебето. Симптомите може да не се появят веднага, но след известно време е най-добре да си водите хранителен дневник, в който да посочите храните и смесите, които детето е яло.

Основните симптоми на алергия към Няня са:

 • от стомашно-чревния тракт - запек, диария, регургитация, колики, нехарактерни изпражнения;
 • под очите и по бузите на детето могат да се появят червени петна с различни размери;
 • от страна на кожата - обрив, поява на корички на различни части на тялото, сухота, мехури, червени петна могат да се появят в областта на слабините (не бъркайте с реакция на пелени или урина).

Ако по тялото на детето се появят някакви симптоми, не трябва да се самолекувате, реакцията на бебето може да се появи не към сместа, а към някакъв друг стимул, само специалист може да определи правилната диагноза.

Профилактика и лечение на алергията на бавачка

Алергията към адаптираното мляко, включително Няня с пребиотици, е често срещана, така че трябва да бъдете внимателни при избора на бебешка храна. Ако въпреки това детето ви има алергия, трябва да се консултирате с лекар и да се подложите на диагностика и последващо лечение. За да идентифицирате причината за алергия, трябва да дарите кръв, за да преминете тест за алерген.

За да може диагнозата да даде точни резултати, трябва да знаете какво точно яде бебето ви, това ще помогне да се изключат храни, които не са били причината за алергията. Симптомите могат да се появят не само върху храната, но и върху външните фактори на околната среда, хранителен дневник ще ви помогне да разберете точната причина за развитието на болестта.

Тъй като няма лечение за алергия на Nannie с пребиотици, лекарите съветват смената да се смени с друга. Но има някои правила, които могат да ви помогнат да избегнете развитието на алергична реакция при детето си:

 • струва си да се помни, че децата се адаптират към новите продукти в рамките на 2-3 седмици, през този период е най-добре смената да не се сменя, а да се използва само една предварително избрана;
 • винаги приготвяйте пресни смеси и не смесвайте производителите;
 • когато купувате храна, внимателно проучете състава, както и дали целостта на опаковката, датата на производство.

Ако вашето дете има някакви симптоми на алергия към бавачка, потърсете специалист.

За да защитите максимално детето си от алергии, трябва да следвате правилата за въвеждане на допълващи храни, да водите дневник за храненето на вашето бебе и ако все още сте кърмачка, тогава си водете дневник..

Симптоми и лечение на алергия към адаптирано мляко за кърмачета

Как да изберем адаптирано мляко за кърмачета: алгоритъм на действията

Според статистиката на СЗО приблизително 1% от кърмените бебета имат алергия към протеини от краве мляко през първите месеци от живота. За изкуствените деца тази цифра е дори по-висока и възлиза на 2-7%. Ако новороденото е диагностицирано с атопичен дерматит, тогава вероятността от развитие на алергия към животински протеин е 85 - 90%. И това не са само цифри - зад всяка от тях стоят безсънни нощи и отчаянието на млада майка, която в наши дни е изправена пред най-трудния въпрос: „с какво да храня бебето?“..

Признаци на алергия към адаптирано мляко за кърмачета

Така че е съвсем просто да се определи, че стандартната млечна формула не е подходяща за бебето. В повечето случаи алергията при новородени се проявява под формата на обрив - бузите на детето стават червени, блестящи и корички. Малко по-късно към тези симптоми може да се присъединят:

 • стомашно-чревни прояви под формата на запек или диария, колики и прекомерна регургитация;
 • дихателни признаци: задух, задух, ринит.

В други случаи е достатъчно да се консултирате с педиатър, чиято задача е да помогне на майката при избора на правилната бебешка храна. Препоръките на лекаря зависят преди всичко от тежестта на симптомите. Например, с леко зачервяване на бузите, ще бъде достатъчно само леко да намалите еднократното количество храна. В други случаи ще трябва да изберете профилактична или терапевтична смес, която няма да предизвика нежелани реакции.

4 мита за избавяне от алергии

 • Мит номер 1. Най-лесното решение е да изберете формула на основата на козе мляко. Нейният протеин, както по състав, така и по структура, се различава значително от този на кравата и много по-рядко провокира развитието на алергии. За съжаление, проучванията показват, че използването на формула, базирана на козе мляко, не намалява риска от развитие на алергии и в много отношения козето мляко отстъпва на кравето по полезност и асимилация от деца на първата година от живота..
 • Мит номер 2. При лека кожна реакция понякога е достатъчно да прехвърлите бебето на смес с пробиотици. Такъв продукт ще помогне на червата на бебето да се справят с кравешки протеин. Всъщност пребиотиците не могат да предпазят бебето от алергии, те само насърчават растежа на полезните бактерии в червата и усвояването на калций и магнезий..
 • Мит номер 3. Бебешката храна на соева основа е чудесна алтернатива на хипоалергенните формули. Разбира се, такава смес е лишена от животински протеини и нейната хранителна стойност е значително по-ниска. Не си струва обаче да се има предвид, че може да се превърне в истинско спасение от алергии..
 • Мит номер 4. Хипоалергенните смеси могат да излекуват всяка алергия. Въпреки че хидролизатите съдържат частично усвоен протеин, който се усвоява много по-добре, те не могат да се справят с тежки обриви и да излекуват успешно алергии. Струва си да се помни, че такива смеси са подходящи за профилактика на алергии при деца, които са предразположени към това. Ако детето вече има изразени симптоми, тогава такива смеси са неефективни..

Единственият начин за борба с алергиите е използването на лечебни смеси. Те не съдържат протеини, а набор от аминокиселини. Пример за терапевтична смес е Nutrilak Peptide MCT. Възможно е да се прибягва до лекарствени смеси само след задълбочен преглед и установяване на диагноза непоносимост към кравешки протеин.

След като сте открили първите признаци на алергия при вашето бебе, не се разстройвайте и си мислете, че сега той ще приема антиалергични лекарства през целия си живот. С възрастта функциите на черния дроб, червата и имунната система се подобряват и тялото започва адекватно да реагира на тези вещества, които преди това са били алергени към него. Основното нещо е да се грижите правилно за бебето и тогава то ще расте здраво!

Какви смеси могат да развият алергии

Различните продукти могат да причинят алергична реакция. При новородени това често е възможно с използването на кърма. На децата често се дават всякакви смеси под формата на допълващи храни, поради което дори на възраст от един месец децата могат да развият алергии към хранителни състави.

Млечни смеси

Ако сте алергични към тези продукти, има възможност за различни странични ефекти под формата на обриви, а понякога и екзема. Само лекар може точно да определи причината за развитието на патологията и да извърши назначаването на щадящо хранене и лечение. Млечните компоненти са основната съставка в допълващите храни, поради което реакцията на организма към тях при кърмачета е силно развита. Следователно, алергиите към Няня и други смеси с краве и козе мляко в състава са доста чести..

Ферментирали млечни формулировки

Като заместител можете да използвате адаптирани смеси, например ферментирало мляко. Много майки обаче се чудят дали е възможна алергична реакция към използването на такива формулировки. Разбира се, продуктите от тази група също могат да предизвикат негативна реакция, например може да се появи алергия към Nestogen. За да се избегне това, въвеждането на допълващи храни в диетата на детето трябва да става много внимателно..

Хидролизирани смеси

Отрицателна реакция към продуктите от тази група най-често възниква към млечния кравешки протеин в състава. След разделянето му на 2 компонента се образува доста стабилно съединение. В резултат на това може да се развие алергия към Nan (една от разновидностите на такива смеси).

Безлактозни формулировки

Ако се развие алергия към Similac от безлактозната група кърмачета, причината за тази реакция не е млякото, тъй като името на продукта предполага липсата на лактоза в него. В такава ситуация, за да определите фактора, провокирал подобно явление, трябва да се консултирате с Вашия лекар, тъй като не можете сами да откриете източника на проблема..

Соеви смеси

Ако бебето има алергични прояви към консумацията на краве или козе мляко, соевите продукти често се използват като алтернатива, тъй като те съдържат протеин, който е различен по структура от животното. Този вариант не е силно адаптиран и се препоръчва само за краткосрочна употреба. Освен това такива продукти не са хипоалергенни, така че в 10% от случаите съществува вероятност от алергия към такива смеси..

Хипоалергенни формулировки

Такива смеси рядко водят до образуването на неприятни признаци. Лекарите предписват такива продукти само ако има възможност за негативна реакция..

Смес "Бебе"

Когато използвате този продукт, алергичните прояви се развиват доста често и не изчезват при кърмачета през деня. В някои случаи е необходим около месец за възстановяване на кожата. Такава адаптирана смес е предназначена за хранене на бебета, които са навършили 6 месечна възраст. Съдържа витамини, благодарение на които тялото получава хранителните вещества, необходими за нормалното функциониране на тялото. Ако има отрицателна реакция, трябва да спрете да използвате този състав..

Симптоми на хранителна алергия при кърмачета към адаптирано мляко

Признаците на алергична реакция при бебе могат грубо да се разделят на три групи:

Разстроен стомашно-чревен тракт

Честата регургитация и повръщане, подуване на корема и образуване на газове в корема, продължителен запек или обратно, диарията са признаци на хранителни алергии, те често могат да бъдат объркани с вирусна инфекция, но при алергия телесната температура не трябва да се повишава, а при инфекция тя се повишава.

Затруднено дишане

В случай на алергии, бебето може да има бистри, воднисти изпускания от носа и суха кашлица, която може да бъде придружена от задух. Такива признаци са много опасни - за детето е много трудно да се храни и диша едновременно със запушен нос..

Дерматит и различни кожни обриви

Червени, хрупкави обриви могат да се появят на всяка част от тялото на детето - врата, лицето и около устата, гънките, скалпа и зад ушите. Също така, обривите могат да бъдат под формата на червени петна или воднисти пъпки, които могат да се появят на гърба, предмишниците, задните части и гениталиите, краката и други части на тялото..

Такива прояви на алергии могат да се появят по всяко време, независимо от това колко дни детето е яло определена смес и несъмнено постоянният сърбеж ще направи бебето раздразнено и хленчещо.

Как да храним бебе с алергия към мляко?

В случай на кърмене или смесено хранене, детето се избира със соеви или безлактозни храни. Такива деца се запознават с допълнителни храни по-рано. Зеленчуковите пюрета започват да се дават на 3,5 месеца. Каши се дават постепенно на 4,5 месеца, но те се приготвят във вода. На шест месеца детето може да въвежда месо в допълващи храни

Важно е да се има предвид, че е забранено даването на говеждо, тъй като увеличава проявата на алергии. Може да се замени с диетично заешко или пуешко месо

Кога и е възможно да се въведат допълващи храни с ферментирала млечна смес?

Ферментиралите млечни продукти могат да се дават без захар и не често

В този случай е важно да се наблюдава реакцията на бебето. Не забравяйте да запишете всички нови продукти в дневника си.

Можете да го въведете като трета допълнителна храна. Бебето трябва да е на възраст над 7-8 месеца. На тази възраст вече се произвеждат ензими, които помагат за разграждането на млечнокиселите продукти..

Ако сте алергични към всички храни за кърмачета - какво да правите?

В съвременния свят има голям брой храни за кърмачета. Ако едно дете страда от алергии, му се предписва хипоалергенна смес без лактоза и глутен. В случай на реакция към всички смеси, алергенът се заменя със соеви смеси, зеленчукови пюрета и месо.

Пребиотици

Може да се предписва като хранителна добавка. Те помагат за по-доброто подбиране, разпознаване и усвояване на храната. При новородените червата не са напълно оформени, така че няма полезни бактерии.

Има ли хипоалергенна смес, която да не е алергична?

Много майки се питат: може ли да има алергия към хипоалергенна смес? Бебетата не са алергични към хипоалергенната формула без лактоза, глутен. Подходящи са и различни формули на основата на козе мляко. Сместа се избира, като се вземе предвид кой дразнител провокира алергия при дете.

Характеристики на избора на детска храна

Преди да изберете смес или други хранителни продукти, на първо място, трябва да обърнете внимание на съдържанието и качеството. Това ще ви помогне да се научите да идентифицирате правилната смес.

Трябва да се доверите на надеждни производители, които са на пазара от дълго време.

Ако сте алергични към мляко, изберете формули без млечни продукти с пробиотици или пребиотици. Ферментиралите млечни смеси се считат за добри. Те почти никога не причиняват алергии..

Как да се върна от смесена храна към кърмене?

Ако няма противопоказания за кърмене, тогава можете да преминете към него от смесена диета само постепенно. Първо се взема едно захранване с формула. Няколко дни по-късно, още един. Следва нощното хранене. Тогава изкуственото хранене е напълно елиминирано.

Преходът към такова хранене трябва да бъде постепенен, така че бебето да свикне с лактацията. Също така е по-лесно за храносмилателната система постепенно да се адаптира към диетичните промени..

СМЕСЕНО ХРАНЕНЕ на моя ОПИТ - Сеня Миро

Гледайте това видео в YouTube

Диета на мама

Кърмещата жена трябва да спазва хипоалергенна диета. Следните алергени са изключени от ежедневната диета:

 • мляко;
 • червена риба и морски дарове;
 • червени зеленчуци, плодове, плодове;
 • ядки;
 • шоколад, какао;
 • захар, мед.

Храненето на мама трябва да съдържа голямо количество витамини. Ястията трябва да се варят или да се приготвят на пара. Не пийте кафе, сода, консервирани сокове. Трябва да пиете много питейна вода на ден. Препоръчително е да се направи система за хранене, която да контролира доставката на хранителни вещества.

Как да преминете към формула, когато спрете лактацията?

Спирането на лактацията трябва да бъде постепенно. Това ще помогне на детето да свикне по-лесно с изкуственото хранене. Първоначално се приема първото ежедневно хранене, няколко дни по-късно и второто. Постепенно те идват да заменят нощното хранене и напълно преминават към изкуствено хранене.

В този случай можете да опитате да давате на детето си различни смеси. Децата могат да бъдат капризни и да се подреждат по вкусове. Ето защо, ако бебето не иска една смес, не трябва да спирате и да се опитвате да храните други..

Плюсове и минуси на заместителите на кърмата

Важно е да се разбере, че жената не винаги доброволно отказва лактацията. Това има своите предимства:

 • бебето получава хипоалергенна храна;
 • мама не трябва да се придържа към диета;
 • голям избор от формули ще ви помогне да замените колкото се може повече кърмата.
 • детето няма майчин имунитет;
 • изкуственото хранене води до пристрастяване към бутилката и зърното;
 • тялото се подхранва от изкуствени, а не естествени хранителни вещества;
 • преди да трябва да се храните със зеленчукови и плодови пюрета.

Хранителните алергии са много популярни сред децата под една година. Съвременните формули ви позволяват да изберете безопасна храна за всяко бебе. С правилната диета можете да спасите детето си от алергии..

Какво е сега?

Ако сте убедени, че проблемът е във формулата, тогава компонентите на кравето мляко (лактоза, казеин) най-често стават алергени в него. В повечето случаи може да се избегне сериозно лечение. С напредването на възрастта имунитетът на детето и органите на храносмилателната система на детето ще станат по-силни, животински протеини и други, които провокират развитието на болестта, компонентите ще се разграждат по-активно от ензимите и алергията ще премине.

И какво да правите в случай на значителни реакции към алерген, вашият педиатър ще ви каже, процедурата зависи до голяма степен от основните симптоми. Преди да се срещнете с него при първите прояви на алергична реакция върху кожата или от стомашно-чревния тракт, струва си да се опитате да намалите порциите или концентрацията на сместа, разредена във вода

Също толкова важно е да следите чистотата на кожата, редовно да къпете детето, като същевременно избягвате всякакви дразнители, било то груба кърпа или лосион. Ако е възможно, трябва да избягвате появата на пеленен обрив по кожата, редовно да почиствате устната кухина и синусите от слуз с помощта на такива средства като Aqualor baby

За облекчаване на хода на заболяването и облекчаване на симптомите се препоръчва използването на специални антихистамини, одобрени от раждането (фенистил). Понякога това е достатъчно, за да се отървете от симптомите на алергия. Ако подобни действия не са дали ефект или проявите на алергии са толкова ярки, че е необходимо незабавно да се изключи протеинът от краве мляко, тогава ще трябва да замените обичайната млечна смес с друга храна, която не съдържа протеин от краве мляко.

Бебешката храна за страдащите от алергии може да бъде разделена на шест групи в зависимост от техния състав:

Обърнете внимание първо на козето. Той замества протеините от краве мляко с протеини от козе мляко

По хранителна стойност не отстъпва на конвенционалната млечна формула и количеството животински протеин в нея е достатъчно за пълното развитие на бебето.
Смесите с частично хидролизиран протеин са подходящи като профилактика за наследствено предразположение към хранителни алергии или за незначителни прояви на алергична реакция. Протеинът в тях е частично разграден, което улеснява процеса на усвояване на такава храна, но в същото време допринася за привикването на организма към протеина на кравето мляко.
Антиалергенни смеси с напълно разцепен - силно хидролизиран - протеин се предписват за изразена хранителна непоносимост към протеини. Механизмът им на действие е насочен и към лесното усвояване на вече разцепения протеин. Първите три седмици от приемането на ефекта може да не се появят, това не трябва да е причина за отмяна на хранителната терапия. Съществен недостатък на този вид смеси е тяхната висока цена..
Някои кърмачета заместват обикновен алерген като животински протеин със соев протеин. Тази опция е подходяща за по-големи деца от шест месеца. Ястията от соев протеин са по-трудни за смилане и имат по-ниска хранителна стойност.
За бебета с алергични симптоми като редовна регургитация и разстроени изпражнения е подходяща смес с дъвка, растителен полизахарид. Поради своята вискозна структура, такава храна има антирефлуксни свойства..
Ако имате непоносимост към лактоза, Вашият лекар ще Ви предпише безлактозна или нисколактозна смес. Също така, храна без лактоза се използва при чревни инфекции..
В някои случаи на хранителни алергии са подходящи ферментирали млечни смеси и смеси с пробиотици. Такова хранене има благоприятен ефект върху чревната микрофлора, помага за справяне с коликите и укрепване на имунната система..

Хранителната алергия към адаптирано мляко при новородено може да се превърне в сериозен проблем за цялото семейство и в напреднали случаи ще доведе до тежко и продължително лечение и премахване на последствията от външни прояви, било то обрив, екзема или дисбиоза. Но с точна диагноза и навременна корекция на храненето под наблюдението на специалисти, няма да е трудно да се справим с проблема с непоносимостта към храна..

По този въпрос е важно да се придържате към златната среда. Не изпадайте в паника и бягайте на лекар с всяка пъпка, най-често причината се крие в тесни дрехи, прегряване и други незначителни реакции на външни влияния

Но самолечението с очевидни симптоми на алергия е неприемливо..

Ако забележите, че бебето систематично развива един или друг симптом на алергия и още повече комбинация от тях, незабавно се свържете с педиатър. Колкото по-скоро се коригира диетата на бебето, толкова по-бързо ще бъде възможно да се отървете от симптомите, които го притесняват. Алергията към адаптирано мляко не е изречение, модерните продукти за най-малките страдащи от алергия осигуряват питателно хранене без вреда и ненужни проблеми.

Как да разберем, че детето е алергично към сместа?

Можете да определите наличието на алергии по състоянието на детето след влизане в сместа. В този случай възникват характерни признаци:

 1. Изплюване след хранене, повече от 1-2 пъти.
 2. Неспокоен сън.
 3. Пилинг и зачервяване на кожата по лицето, шията.
 4. Запек или диария.
 5. Ринит и кашлица, които не са свързани с обикновена настинка.
 6. Затруднено дишане.

В същото време бебето често плаче, неспокойно, раздразнително. Мама лесно може да определи, че той не е здрав..

Диагностични методи

Първоначално трябва да се свържете със специалист. В този случай ще помогне детски алерголог или педиатър. След визуален преглед и оплаквания от майката се предписват определени изследвания.

Тестовете за алергия могат да помогнат за идентифициране на дразнителя. След като лекарят диагностицира алергена, той предписва диета за бебето.

Хранене за кърмачета / рейтинг на адаптирано мляко / личен опит при употреба

Гледайте това видео в YouTube

Опасност от самодиагностика

Разпознаването на алергии не винаги е лесно. Погрешната самодиагностика може да причини сериозни усложнения. Освен това, ако дразнителят не бъде елиминиран навреме, се появява заплаха за живота и здравето на бебето..

Намиране на проблема

Дразнителите обграждат новороденото навсякъде: слънчева светлина, храна, лекарства, прахове за пране, хигиенни продукти. Повечето родители нямат представа към какво може да е алергично детето. Дори най-често срещаните храни могат да бъдат алергенни. В търсене на проблем всички дразнители трябва да бъдат изключени от диетата..

Как да не объркате признаците на алергия към млечна формула с дефицит на лактаза?

Алергията към мляко се проявява незабавно и в същото време се наблюдават характерни симптоми:

 • сърбеж, зачервяване на кожата, обрив;
 • алергичен дерматит;
 • метеоризъм;
 • диария или запек.

Дефицитът на лактаза се различава по това, че здравословното състояние се влошава от количеството мляко, което пиете. Алергията се проявява с най-малкото количество млечен протеин в организма.

Лечение на алергии към формула

Тъй като алергенът най-често е протеин от краве мляко, на първо място лекарят ще може да препоръча заместването на обичайните смеси с хипоалергени или хидролизирана храна.

Млечният протеин в тях се разгражда до нивото на аминокиселините.

Каним ви да се запознаете с някои от популярните хранителни смеси и техните кратки характеристики.

Хипп бленд

Тази смес се произвежда в Австрия и Унгария..

Хипп формулите (HiPP) се правят главно за здрави бебета, които не могат да получат адекватно кърмене.

Възможно е да се отбележи сместа Hipp HA 1, тази смес е хипоалергенна.

А формулите Hipp 2 и 3 представляват непрекъсната млечна формула, която може да се консумира на възраст от пет месеца..

Тази смес е разработена от швейцарската компания Nestlé за хранене на бебета от първите дни на живота..

Тази смес е незаменима при липса на кърма.

Съдържа всички необходими вещества и елементи за пълноценния растеж и развитие на бебето.

Сместа от Nan активира развитието на имунната система на детето и развива защитните функции на тялото.

Frisolac 3 за деца е подходящ за дете на възраст от една до три години.

Тази смес е заместител на кравето мляко.

Frisolac 3 ще задоволи най-взискателните майки и бебета.

Мляко, адаптирано мляко за деца Agusha се приготвя за деца от раждането до шест месеца.

Агуша е собственост на Вим Бил Дан.

Сместа Agusha се предлага в два вида: Agusha Original и Agusha Gold.

 • растеж на тялото;
 • развитие на имунната система;
 • укрепване на зрението;
 • развитие на мозъка.

Храненето за бебета на Nannie се прави с козе мляко.

 • храносмилателни разстройства (запек, диария, регургитация, колики);
 • за превантивни мерки при желязодефицитна анемия;
 • като профилактика при екзема, диатеза, хранителни алергии;
 • с непоносимост към протеини от соя и краве мляко;
 • при хранене на малки и недоносени бебета;
 • липса или липса на кърма.

Тази суха, адаптирана млечна формула е подходяща за смесено хранене и хранене през шише през първите пет месеца от живота.

Според клинични проучвания съотношението на казеин към млечен протеин благоприятства растежа и развитието на детския организъм.

Перфектният смесен състав допринася за:

Тази смес, благодарение на уникалната комбинация от съставни елементи, осигурява:

 • оптимално детско развитие;
 • удобно храносмилане;
 • премахване на запек;
 • подобряване на чревната микрофлора.

Това адаптирано мляко за кърмачета за бебета от 6 месеца.

Тази смес отговаря на всички международни стандарти..

Успешният състав на микроелементи и витамини в сместа позволява на бебето да расте напълно и да се развива.

NUTRICIA гарантира високо и стабилно качество на сместа Malyutka.

Тази смес е разработена в съответствие с вкусовете и нуждите на руското дете..

Хранителната формула има състав, който е максимално близък до майчиното мляко, така че тази смес е идеална за хранене на бебе от първите дни на живота.

Сместа Bellakt е много по-евтина от чуждестранните аналози, но по качество те не отстъпват.

Целият комплекс от елементи и витамини, от които бебето се нуждае толкова много, присъства във формулата за бебета Bellakt.

Освен това Bellakt е чудесен за укрепване на имунната система на вашето бебе..

Сместа Nutrilon се основава на модерна формула, съдържаща полиненаситени киселини и допринася за правилното развитие на мозъка и зрението.

Сместа от нутрилон е създадена за деца, изискващи специални хранителни условия.

Следните компоненти на този тип адаптирано мляко могат да бъдат разграничени:

 • соев протеинов изолат (диета без млечни продукти);
 • пребиотици (за недоносени бебета и бебета);
 • хидролизиран суроватъчен блок (за деца с чревни проблеми и алергии);
 • протеин казеин (заместител на лактозата).

Млечна формула за кърмачета, използвана за изкуствено или смесено хранене на доносени здрави деца от раждането до шест месеца живот.

Нутрилак напълно отговаря на нуждите на бебето от:

Nutrilak има оптимално балансиран състав, с преобладаване на:

Лечение

Терапевтичният режим се предписва в зависимост от тежестта на състоянието. При лека форма на алергия детето се заменя с хипоалергенна смес, чийто избор остава за лекаря след точното определяне на кои компоненти се появява десенсибилизацията на тялото. От лекарствената терапия се предписва перорален антиалергичен агент и локално излагане на антихистамин или противосърбежен разтвор.

Ако алергичната реакция не спре с традиционното лечение, бебето ще се нуждае от хоспитализация и терапевтични мерки под строгото наблюдение на лекар. В болницата на детето се дава въвеждането на инфузионни разтвори, които пречистват кръвта и значително улесняват състоянието на пациента. Антиалергичните лекарства се прилагат чрез инжектиране. За облекчаване на тежки усложнения се въвежда кортикостероиден хормон - Преднизолон, който ще предотврати тежки отоци, включително ларинкса.

Следващата стъпка ще бъде стриктно спазване на препоръките на лекаря за организиране на храненето на бебето: избор на адаптирана смес, въвеждане на допълващи храни. Ако се спазва предписаното лечение, алергичните реакции изчезват с напредването на възрастта..