Алергия към Фенистил! В бебе.

Потребителски коментари

Купих си и палачинка, казва се 400 рубли, няма къде да я сложа, но той изобщо не ни помогна, но 1/4 от Супрастин много добре облекчава обрива от бузите

Точно! Супрастин ми помогна при обрива. Само момичето го посъветва, тя също страда от алергии през целия си живот, а също и себе си на пазачи. Фенистили - и гел и капки - от и с чехли. ((наистина съжалявам за парите.

И педиатърката ми каза да го пия сама, имам и обрив... добре, че пренебрегнах думите й. Пих супрастин. Поне от него не може да има ужасни последици... Попитах педиатърката днес, тя има очи шест на девет - добре? Алергия към Фенистил? Не... това е за витамин D. Дайте друг.

Ритник и готово. Чрез jo. Какви са макаците, полуобразовани вместо лекари.

Така че въпросът е - защо пълнят бебетата ни с такива лекарства в кавички? Изобщо нищо не разбирам... Прочетох и страничен ефект... и косата също се раздвижи... наистина ли е невъзможно да се произвеждат безопасни лекарства? И ако не, тогава педиатърът трябва да ги обезкуражи, а не да настоява и в крайна сметка да помогне да се направят милиарди небрежни и безразлични формули.. ((обидно.

Там дори в инструкциите пише уртикария с нежелани реакции. Той не отиде при нас веднага!

Ето ни... изглежда все още не е евтино, което го прави още по-досадно.. (

Също така си мислех, че ще спести... но сега мисля, че не си струва да се правят такива експерименти с бебе до една година... червата му всъщност не са настроени, а вече дават антихистамини... като цяло, ще се отдалеча от хапчетата за малко... нека дойде при себе си..

Ако се справяте без лекарства, по-добре е, разбира се)

Факт е, че имаме, като че ли, не типична алергия, а по-скоро дерматит и педиатърът ни каза да пием Фенистил, така че след месец да можем да правим акдс... да проведеме медицинско лечение. Но в тази ситуация никой CDS не е дори близо до нас. Не съм враг на детето си. изчакайте.

Кога и как да приемате Фенистил за новородено?

Какво представлява това лекарство - Фенистил?

Фенистил е включен в групата на антихистамините, които обикновено се разделят на две основни категории:

 • антихистаминови рецепторни блокери. Те предотвратяват появата и значително улесняват протичането на атопични процеси в организма. Има две основни поколения блокери на хистаминовите рецептори. Първото поколение включва класически антихистамини със силен хипнотичен ефект. Второто поколение включва силни антиалергични лекарства, които имат слаб ефект върху нервната система. Фенистил (диметинден) принадлежи към групата на лекарствата от първо поколение;
 • локални антихистамини. Фенистил гелът обикновено се отнася към тази фармакологична група лекарства. Тези лекарствени гелове и емулсии имат способността да блокират локалните тъканни рецептори с биологично активно вещество, да намаляват пропускливостта на капилярите и да имат противовъзпалителен ефект..


Смисълът на действието на антихистамините е да деактивира рецепторите, с които се свързва хистаминът по време на алергичен имунен отговор. Хистаминът е биологично активно вещество, което повишава съдовата пропускливост.
Клинично наблюдаваме образуването на обриви на яркочервен фон. Действието на лекарството е бързо, но е необходима достатъчно голяма доза, за да се постигне изразен клиничен ефект, тъй като свързването с рецепторните протеини е обратимо и конкурентно.

Това със сигурност води до факта, че този клас лекарства провокира нежелани и опасни странични ефекти..

Тези реакции се дължат на следните фактори:

 • безразборно блокиране на рецептори, по-специално m-холинергични рецептори. Този ефект се проявява в появата на сухота на лигавиците, повишено вътреочно налягане;
 • възможно развитие на камерни аритмии поради хининоподобно действие върху сърдечния мускул;
 • потискащ ефект върху мозъка с развитие на нервност, сънливост и летаргия.

Общи факти: състав и форма на освобождаване

Fenistil се произвежда от швейцарска фармацевтична компания (Novartis Consumer Health). Предлага се в бутилки от тъмно стъкло, оборудвани с дозатор. Обемът на един е 20 ml. Капките са прозрачни и хомогенни, без примеси. Течността има сладникав вкус, няма подчертана миризма. В допълнение към капки, Fenistil се продава под формата на капсули, гел и крем за външна употреба..

Качеството на лекарството се потвърждава от международни сертификати. Фенистил капки са ефективни и безопасни, те са одобрени за употреба от първите месеци от живота.

Активната съставка в състава е диметинден малеат (производно на фенинден). Това е блокер на хистаминовите рецептори. Съставът на лекарството включва допълнителни елементи:

 • бензоена киселина;
 • натриев хидроген фосфат;
 • вода;
 • етанол.

В аптеките можете да намерите Fenistil New капки. Тяхната разлика е, че те не съдържат етилов алкохол.

Как се дозира Фенистил под формата на капки?

Лекарството може да се препоръча на бебе от едномесечна възраст.


Дозата на Фенистил се определя от лекаря въз основа на телесното тегло на детето и състоянието на здравето му. Има схеми за изчисляване на дозата на това лекарство за недоносени бебета.

Максималната дневна доза на лекарството под формата на капки не трябва да надвишава две капки на килограм телесно тегло на пациента и трябва да бъде разделена на три приема. От първия месец до едногодишна възраст се препоръчва от 3 до 10 капки на доза. След 1 година и до три години дозата се увеличава до 15 капки на доза. От тригодишна възраст дават 20 капки.

Преди да приемете лекарството може да се разтвори в чай, компот или кърма, като се избягва нагряването на лекарството. Капките имат приятен вкус и се понасят добре дори от бебета.

специални инструкции

Ако приемате лекарството правилно, можете да се отървете от признаците на алергия възможно най-скоро. Също така препоръките ще помогнат за предотвратяване на странични ефекти..

 1. Пациентите, използващи частен транспорт, трябва да използват Фенистил с повишено внимание. По-добре е да се откажете от шофирането на кола по време на лечението.
 2. Ако лекарствено вещество попадне върху лигавицата на очите, незабавно ги изплакнете с вода.
 3. Лекарството няма да даде желания ефект при надраскване на кожата на фона на холестаза.
 4. Капките от алергии не трябва да се поставят на слънчево място, не трябва да се допуска прегряване.
 5. Избягвайте продължително излагане на гела на кожни участъци, засегнати от язви.
 6. По-добре е новородените да добавят лекарството към сместа (до 1 година).

Списъкът със специални инструкции може да се разшири в зависимост от първоначалното състояние на тялото на пациента и неговата възраст.

Мнозина се чудят дали може да има алергия към Фенистил? Да, тялото може да отхвърли компонентите на лекарството, но това е изключително рядко. В такава ситуация си струва да вземете заместител с помощта на лекар.

В какви ситуации се използва Фенистил гел за бебета при алергии??

Лекарството под формата на гел се използва при деца със сърбящи атопични обриви, ухапвания от насекоми и някои видове уртикария. Фенистил се използва с повишено внимание при недоносени бебета. Фенистил гел се използва, когато детето навърши едномесечна възраст.

Забранено е прилагането на Фенистил гел върху обширни кожни повърхности и при наличие на възпаление. След като намажете гела върху кожата на детето, избягвайте пряката слънчева светлина, тъй като това води до развитие на фотодерматит.

Показания за употреба

Фенистил е един от най-безопасните и ефективни антиалергенни агенти, той се появи в продажба сравнително наскоро. Лекарството се освобождава под формата на гел и капки. Новородените получават лекарството под формата на капка, което ви позволява бързо да елиминирате локалната клинична картина. Концентрацията на активната съставка (диметинден малеат) е 0,1%.

Антиалергенният агент е ефективен при:

 • уртикарен обрив;
 • хрема от алергичен характер;
 • сенна хрема;
 • лекарствена алергия;
 • алергия към протеини от краве мляко;
 • когато имунната система отхвърля компоненти на ваксинации или ваксинации.

Под формата на противосърбежно лекарство се препоръчва да се използва Фенистил-гел. Алергичните признаци при новородени обикновено се появяват под формата на червен обрив. Когато алерген навлезе в храносмилателния тракт или дихателните пътища, хистаминът се произвежда и освобождава в кръвта. Този процес стимулира появата на сърбеж, подуване и зачервяване на кожата..

Какви нежелани реакции може да има при деца при употребата на лекарството Фенистил?

Най-често в практиката на алерголог се срещат странични ефекти при използване на капки за перорално приложение. Това е летаргия, безпокойство, световъртеж, нервност..

Детето може да почувства гадене, сухота в устата. Гелът за външна употреба може да причини контактен дерматит, лющене, суха кожа. Всички нежелани реакции трябва да бъдат докладвани на лекуващия лекар.

Противопоказания

Не трябва да използвате лекарството в такива случаи:

 • закритоъгълна глаукома;
 • хиперплазия на простатата;
 • деца под 1 месец (особено недоносени бебета);
 • бременност (I триместър);
 • лактационен период (кърмене);
 • свръхчувствителност към диметинден и други компоненти, съставляващи лекарството.

Fenistil® трябва да се предписва с повишено внимание на пациенти с бронхиална астма и хронични обструктивни белодробни заболявания, както и на деца под 1-годишна възраст, тъй като тяхното успокояване може да бъде придружено от епизоди на сънна апнея.

Фенистил облекчава сърбежа, зачервяванията, има лек анестетичен ефект. Почти напълно усвоен от тялото, той прониква добре в тъканите.

Показания за прием са:

 • алергични заболявания;
 • ухапвания от насекоми;
 • сърбеж.

Можете да приемате капки само според указанията на Вашия лекар. За деца под една година не трябва да злоупотребявате с лекарството, тъй като има голяма вероятност от проблеми с дихателната система.

 • деца под 1 месец;
 • бронхиална астма;
 • закритоъгълна глаукома;
 • заболявания на простатната жлеза;
 • индивидуална непоносимост;
 • бременност и кърмене.

Фенистил рядко причинява странични ефекти. Но в някои случаи състоянието на пациента може да се влоши..

През първия триместър приемът на лекарството е напълно забранен. Във втория и третия лечението се извършва под наблюдението на лекар..

Странични ефекти на капки:

 1. Сънливостта е възможна през първите дни на прием.
 2. Замайване, влошаване на настроението, апатия.
 3. Гадене и повръщане, промени в изпражненията.
 4. Болка в стомаха, сухота в устата.
 5. Задух, липса на кислород.
 6. Подуване, зачервяване на кожата.

Ако получите някакви нежелани реакции, препоръчително е да спрете приема и да се консултирате с лекар..

Официалната инструкция определя списък на болестите, при потвърждение на които употребата на лекарството Fenistil е нежелана:

 • Свръхчувствителност на организма към антихистамин - диметинден, неговите производни и спомагателни компоненти на капки.
 • Патологични огнища на възпаление в бронхите, които са преминали в хроничен стадий.
 • Затворена ъглова клинична форма на първична очна глаукома.
 • Прекомерно разпространение на простатната тъкан.

Медикаментозната терапия не се препоръчва за:

 • кърмачета на възраст под 30 дни;
 • жени преди 13-та седмица от бременността;
 • майки, които кърмят новородени бебета.

С повишено внимание и само след консултация със специалист, хората прибягват до медикаментозно лечение:

 • страдащи от клиничен синдром на запушване на дихателните пътища и белите дробове;
 • склонни към внезапно нощно спиране на дишането (предимно деца под 12 месеца).

Употребата на Фенистил под формата на капки се препоръчва за:

 • Оток на Квинке.
 • Алергичен ринит (както със сезонен, така и целогодишен ринит).
 • Сърбеж след ухапване от насекоми.
 • Екзема, причинена от алергична реакция.
 • Кошери.
 • Сърбеж от инфекции, като варицела или морбили.
 • Алергична дерматоза.
 • Хранителни алергии.
 • Сенна хрема.
 • Алергии към лекарства.
 • Сърбеж поради леко слънце или домакински изгаряния.

Фенистил капки не се предписват, ако детето има:

 • Непоносимост към който и да е компонент на лекарството.
 • Бронхиална астма.
 • Глаукома със затворен ъгъл.

Как да използвам Фенистил при различни заболявания?

 1. Приложение на Фенистил при подготовка за ваксинация. Деца от първата половина на живота с прояви на атопичен, пеленен дерматит, мускулна екзема, гнайс трябва да бъдат ваксинирани по време на ремисия на заболяването с лекарства. Фенистил се предписва във възрастова доза под формата на капки два дни преди и в рамките на четири дни след ваксинацията.
 2. Фенистил за атопичен дерматит. Използват се и двете форми на лекарството. Фенистил обикновено се предписва на кратък курс, за да премахне интензивния сърбеж по кожата и да подобри качеството на нощния сън. Не се препоръчва продължителна продължителна употреба на Фенистил поради нарушени когнитивни функции на мозъка при деца. Ако детето страда и от бронхиална астма и алергичен ринит, тогава употребата на Фенистил ще бъде неподходяща поради атропиноподобното му действие..
 3. Фенистил за различни видове уртикария. Чуждестранни автори съветват да се прилага гел Fenistil локално върху мехури с уртикария от натиск. Фенистиловите капки ще помогнат за справяне със сърбеж по кожата с уртикарни обриви (мехури).
 4. Фенистил гел за алергия към ухапвания от насекоми при деца. През летния сезон дори новородените могат да страдат от значително изразена алергична реакция към ухапвания от насекоми. Мястото на ухапване ще бъде по-малко сърбящо и подуто след прилагане на антихистаминовия гел. Фенистил гел може да се прилага върху кожата три пъти през деня.

По този начин разгледахме основните възможности за използване на Фенистил при деца.

Причини за настинка при кърмачета

През първите месеци от живота на бебето то получава имунитет от майката, но много често той не е достатъчно силен, за да предпази бебето от въздействието на външната среда, вируси и бактерии. След проникването им в носната лигавица те се размножават бързо, което причинява не само сополи при кърмачета, но и други катарални симптоми.

При кърмачетата сополите могат да имат различна етиология. През първите седмици от живота ринитът, хремата при новородени могат да бъдат естествена реакция на организма към външната среда. Такава настинка се нарича физиологична. Не се нуждае от специално лечение и изчезва от само себе си. Единственото нещо, което родителите трябва да правят през този период, е да следят хигиената на носната кухина на трохите. Появата на такъв физиологичен ринит при новородено показва, че тялото на детето се адаптира към нова за него среда.

Когато сополите се появяват при новородено, причината може да са никнене на зъби, хипотермия или излагане на алергени. Не рядко появата на сополи при бебе е свързана с дефекти в носната преграда или сух въздух в стаята. За да установите причината, трябва да разгледате други симптоми, които притесняват мъника. Така че ако бебето има сополи, има повишена телесна температура, кашлица, най-вероятно причината за заболяването е вирусно или бактериално заболяване. Ако едно тримесечно дете започне да има хрема, лигавици от носа, повишено слюноотделяне, то непрекъснато си пъха ръцете в устата, най-вероятно първите зъбки скоро ще започнат да никнат при бебето. Определете причините, както и какво да правите, ако бебето има хрема, педиатърът ще може, след събраната анамнеза от думите на майката, преглед на бебето.

Какво трябва да запомнят родителите?

 1. Фенистил е включен в групата на антихистамините.
 2. Кога да давате Фенистил на бебе: подготовка за ваксинация, лечение на алергичен контакт и атопичен дерматит, уртикария от налягане, ангиоедем, алергия към насекоми.
 3. В детската практика Фенистил често се използва под формата на капки и гел за външно локално приложение..
 4. Лекарството под формата на гел се използва при деца със сърбящи атопични обриви, ухапвания от насекоми, някои форми на уртикария.
 5. Фенистил се предписва във възрастова доза под формата на капки няколко дни преди и в рамките на четири дни след ваксинацията.
 6. Най-честите нежелани реакции се появяват при използване на капки за перорално приложение. Това е летаргия, безпокойство, световъртеж, нервност..

Най-важното нещо, което трябва да се научи, е, че Фенистил е доста ефективно лекарство за лечение на прояви на алергични заболявания при деца, но, за съжаление, не е лишено от сериозни нежелани ефекти. Следователно целта на лекарското предписване на това лекарство винаги трябва да бъде оправдана..

Ефективност

Представете си, че хистаминът попада в тялото ви (с храна, цветен прашец, вълна, няма значение). Какво започва в клетките? Добре, паника. „Врагът“ си проправи път. Фенистил блокира "комуникационния канал", рецепторите, т.е. чувствителността към хистамин. И това е, без паника.

Подчертаваме, че както за деца, така и за пациенти над 12-годишна възраст, Fenistil е само временен спасителен круг, а не надеждна облицовка. Лекарството (поне гел, поне капки, поне капсули) не повлиява алергията в корена.

Как да давате фенистил капки на бебета с алергии

Фенистил капки за бебета

Фенистил капки за бебета инструкция

Има няколко фармацевтични форми на освобождаване на Фенистил, но за кърмачета е целенасочено да се избере продукт под формата на капки.

Капките се предлагат в бутилка с оцветено стъкло, нейният размер е 20 ml, дозатор за капкомер е прикрепен към бутилката.

Капките трябва да са безцветни, прозрачни и практически без мирис..

Фенистил е антихистаминов продукт.

Той перфектно и бързо (преди да се появят първите резултати, ще отнеме само минути) облекчава алергичните симптоми и сърбежа от различни видове.

Децата могат да приемат този продукт, още от ранна възраст, на едномесечна възраст (не по-рано). Отпуска се без рецепта в аптеките. Но до 1 година, когато приемате този фармацевтичен продукт, се изисква специализирано наблюдение.

За бебета Fenistil се предписва за алергични реакции (към храна, лекарства и др.) И алергични заболявания (с уртикария, сенна хрема и други), той е отличен за облекчаване на сърбеж при екзема, дерматоза, варицела, рубеола, ухапвания от насекоми и изгаряния. От време на време продуктът се предписва като алергична профилактика по време на ваксинация (преди и след това, за да се намали рискът от алергична реакция).

Забранено е употребата на лекарството при глаукома, чувствителност към компонентите на продукта, при различни заболявания, свързани с белите дробове и пикочния мехур.

В редки случаи след прием на продукта от кърмачета се наблюдават странични ефекти: гадене, сънливост, сухота в устата, обрив, дихателна недостатъчност, световъртеж и главоболие, възбуда, понижаване на кръвното налягане, конвулсии.

Ако бебето е доносено и има обичайното за възрастта си тегло, препоръчително е да го приемате 3 пъти на ден - от 1 месец.

до 1 година, 3 - 10 капки; от 1 до 3 години за капки; от 3 до 12 години, 15 - 20 капки.

Фенистил има доста приятен вкус. Следователно на бебето може да се дава директно от лъжица или да се добавя към топла (но не гореща!) Бебешка храна малко преди хранене. Добавянето на продукта към гореща храна ще доведе до загуба на лечебните му качества..

Лекарството облекчава само специфично симптомите, но не е в състояние да повлияе на причината. За да се избегне повторение на проявата на алергични реакции, се изисква да се изчисли и отстрани причината.

Продуктът може да се съхранява 3 години. Избягвайте влага, светлина, високи температури.

Фенистил капки за бебета аналог

Аналози за Fenistil под формата на капки могат да се нарекат капки: Zirtek, Zodak, Parlazin, Telfast, Suprastin, Diazolin.

Когато приемате някое от тези средства, трябва да се консултирате с лекар, тъй като не всички от тях са разрешени за изцеление на бебета.

Фенистил капки за бебета цена

Цената на капките Fenistil варира от 41,4 - 68,46 гривна, но в зависимост от региона на продажба, различни маржове и други причини, тя може да се различава в една или друга посока..

Фенистил капки за бебета отзиви

Светлана: Моето бебе (10 месеца) има ужасна алергия към ухапвания от комари, мушици и други насекоми. Нереалистично е да го държите постоянно вкъщи, а на улицата има много комари, особено вечер.

Но това все пак е добре, не толкова отдавна отидохме до реката да плуваме и там, както знаете, има морски ухапващи същества. А горкият ми, колкото и да е омазан, беше ухапан от мошки. Пристигнахме у дома, дадох му Фенистил и след час никъде нищо не се надраска и самите ухапвания не се виждаха. Преди това те също използваха тези продукти по съвет на лекар, постоянно помагаха.

Валерия Иванова: Фенистил ни помогна. По краката имаше обрив, очевидно реакция на въвеждането на консистенция. Пихме Фенистил 2 дни по съвет на педиатър, всички симптоми изчезнаха. След като продуктът беше отменен, алергията не се появи отново, очевидно тялото е свикнало с него. И аз лично не видях никакви странични ефекти.

Basic помага бързо.

Фенистил капки за новородени: каква е опасността от употреба и на каква възраст могат да се дават на деца

Съвременната медицина е изобретила ефективни фармацевтични продукти, които ви позволяват бързо да се справите със симптомите на алергия при деца..

Но трябва да имате предвид, че въпреки че при бебета на възраст над месец вече е възможно да се използват лекарства като Fenistil, за новородени те са опасни поради възможното спиране на дишането. Но дори на деца под една година трябва да се дават тези лекарства с голямо внимание..

Освен това е от основно значение да се осъзнае, че Фенистил е симптоматично средство, той отменя ефекта на възпалителните агенти върху тъканите, но не намалява образуването им в областта на възпалението. Следователно употребата на продукта задължително трябва да се комбинира с мерки за премахване на самия алерген..

Механизъм на действие

Фенистил принадлежи към групата на антихистамините.

Той блокира тъканните сензори за хистамин, вещество, което се отделя в големи количества по време на алергични реакции. Благодарение на това продуктът бързо облекчава признаци на алергии като сърбеж по кожата, обриви или зачервяване..

Фенистил също има способността да намалява пропускливостта на съдовата стена. Поради това изпускането на вода в междуклетъчното пространство се забавя и се премахва отокът на тъканите.

Състав

Основният работен компонент на Фенистил е диметинден. Това е изкуствено синтезирано вещество, което може да потисне алергичните реакции и да премахне прояви като подуване, сърбеж, зачервяване..

неговият разтвор, гел или капсули варира значително.

По-долу е дадена таблица, показваща дозата на диметинден в различни фармацевтични форми на Фенистил.

Таблица - Концентрации на работното вещество във фармацевтичните форми на Фенистил

Форма за освобождаване и условия за съхранение

Продуктът се произвежда от швейцарския фармацевтичен концерн NOVARTIS. Във аптечните вериги Fenistil се представя в следните фармацевтични форми:

Фенистил капки се предлагат във флакони от 20 ml, те се използват при алергии при деца на възраст от 1 месец до една година, както и за лечение на по-големи бебета. За удобство на изпълнението има специален дозатор, с който можете бързо да преброите необходимия брой капки.

Гелът се освобождава в туби с обем 30 g и 50 g, а емулсията в стъклени бутилки с обем 8 ml.

Фенистил 24 капсули са в блистери, по 10 броя.

По-добре е да съхранявате лекарствения продукт на хладно място; не е необходимо да го излагате на пряка слънчева светлина. Най-добрият вариант би била вратата на хладилника, където бутилката или тубата трябва да се поставят веднага след употреба..

Показания

Основните доказателства за употребата на Фенистил при бебета са различни алергични реакции, независимо от тяхната зона на локализация:

 • алергия към храни или фармацевтични вещества;
 • атопичен дерматит (диатеза);
 • сезонна сенна хрема;
 • ангионевротичен оток;
 • сърбеж на кожата с алергична или инфекциозна причина;
 • реакция на ухапване от насекомо;
 • профилактика на алергични заболявания.

Има и съвети от педиатри относно употребата на продукта с цел предотвратяване на алергични реакции след ваксинация.

Но това не се показва на всички деца. Това лечение се предписва само на клиенти, които имат анамнеза за реакции на свръхчувствителност към приложението на ваксината или страдат от алергични заболявания. Необходимостта от прием на Фенистил след ваксинация трябва да се провери с лекар.

Списъкът с показания за назначаване на гел и емулсия е малко по-малък, тъй като те се използват само външно, главно за премахване на проявите на алергии. Показания за тяхното използване са сърбеж и зачервяване на кожата от различен произход:

 • на фона на алергии;
 • с инфекциозни заболявания (рубеола, варицела);
 • с невродерматоза.

Как да приемате продукта на капки

Методите за въвеждане на фармацевтични продукти с диметинден за вътрешно и външно приложение се различават значително..

Следователно, индивидуалностите на използването на всяка от тези дозирани форми ще бъдат разгледани по-долу..

Изчисляване на стандартната доза

Лекарството се препоръчва за деца на възраст от един месец. За деца, които са кърмени, необходимото количество от лекарството се изсипва в бутилка с млечна консистенция или във вода. Не се препоръчва добавянето на продукта в гореща течност, тъй като може да загуби свойствата си..

Деца над 3 години Фенистил не могат да се разреждат, но се дават в чиста форма. Според отзивите на пациентите вкусът му е достатъчно добър..

Лекарството се приема традиционно три пъти на ден..

Преди да дадете Фенистил на бебе, дневната и единичната доза трябва да бъдат изяснени. Последното се определя чрез разделяне на дневното количество от продукта на три дози. Таблицата по-долу ще ви помогне да изберете правилната доза лекарство за вашето бебе..

Таблица - Дози Фенистил за деца от различни възрасти

Индивидуални дози

Изчислението се прави въз основа на факта, че дневното количество Фенистил трябва да бъде 0,1 мг на килограм телесно тегло на бебето. Също така се взема предвид, че 20 капки от лекарството съдържат един милиграм от работното вещество (диметинден). Последователност на изчисленията - в три стъпки..

 1. Определете дневната доза.

Пример: теглото на бебето е 5 кг, следователно 0,1 × 5 = 0,5 мг. По този начин дневната доза е 0,5 mg..

 • Изчисляваме необходимия брой капки на ден. Пример: 20 капки × 0,5 mg = 10 капки, дневното количество Fenistil ще бъде 10 капки.
 • Изчисляване на единична доза от продукта. Разделете 10 капки на три дози, излизат приблизително три капки.
 • Продължителност на приема и профилактични дози

  Най-често продължителността на приема и как да приемате Фенистил при деца е описана от педиатър.

  Традиционно това лекарство се предписва за пет до седем дни..

  Ако Фенистил се приема, за да се предотврати реакция след ваксинация, той трябва да се прилага три до пет дни преди ваксинацията и два до три дни след това. Препоръчителните профилактични дози са показани в таблицата.

  Таблица - Превантивни дози Фенистил за бебета на различна възраст

  Фенистил гел, емулсия

  Те се препоръчват на деца на всяка възраст, включително новородени. Фенистил се прилага върху суха кожа без видими травматични увреждания (порязвания, ожулвания). Първо, малко количество гел се изцежда от тръбата и се разпространява в умерено тесен слой върху обрива или ухапванията от насекоми.

  Емулсията се нанася със специален апликатор за навиване. Функцията се повтаря два до четири пъти на ден..

  След нанасяне на продукта върху кожата не се препоръчва престоя на открито слънце за дълго време. Също така е необходимо да се гарантира, че детето не поставя гела в устата или очите си с ръце. Това е особено вярно, когато е необходимо да се третира областта на лицето..

  Продължителността на въвеждането зависи от тежестта на кожните прояви на алергия. При значителен сърбеж е разрешено комбинирането на гел (емулсия) и капки Fenistil.

  Противопоказания и странични ефекти: безопасно ли е да се използва Фенистил за лечение на новородени

  Инструкциите за употреба не съветват да се дават капки Фенистил:

  • деца на възраст под 1 месец.

  При никакви обстоятелства;

 • деца от всякаква възраст. При наличие на алергии или лична непоносимост към диметинден и други компоненти на лекарството.
 • Съществуват и противопоказания за въвеждането на лекарства за бронхиална астма или наличие на глаукома.

  По правило децата понасят добре Фенистил и поради това той се използва широко в педиатричната практика. Много рядко могат да се появят нежелани реакции:

  • сънливост през деня;
  • гадене;
  • усещане за сухота в устата;
  • виене на свят;
  • повишена нервна раздразнителност;
  • обриви по кожата;
  • мускулни спазми;
  • нарушения на дишането, особено при деца под една година.

  Родителите на бебето трябва правилно да спазват дозата на лекарството и в никакъв случай да не я превишават..

  В противен случай могат да се появят симптоми на предозиране:

  • кардиопалмус;
  • конвулсивно потрепване;
  • покачване на температурата;
  • задържане на урина;
  • възбуда;
  • тежка сънливост.

  Ако се появят тези симптоми, трябва незабавно да потърсите медицинска помощ..

  Къде да закупите лекарството

  Можете да купите Fenistil капки или гел в аптечна мрежа на дребно. Традиционно не се изисква лекарско предписание за закупуването му. Но преди да използвате Fenistil за лечение на бебе, особено на възраст под 1 година, трябва да се консултирате с педиатър.

  Средната цена на фармацевтичен продукт в аптеките е:

  • Фенистил капки, 20 мл - рубли;
  • Фенистил гел, 30 г - рубли;
  • Фенистил гел, 50 г - рубли;
  • Фенистилова смес, 8 мл - рубли.

  Цената е посочена към юни на годината.

  Също така, фармацевтите могат да предложат най-евтините аналози, съдържащи друга активна съставка (Loratadin, Cetrin, Diphenhydramine, Diazolin).

  Фенистил е доста ефективно лекарство, което може да спре алергичните прояви и сърбежа на кожата при малко бебе.

  По-специално, външните форми на продукта Fenistil не са лоши: за кърмачета и новородени бебета те подхождат по същия начин, както за възрастни. Но когато приемате продукта вътре, трябва стриктно да се придържате към дозата и честотата на приложение. Само по този начин възможността от странични ефекти ще бъде сведена до минимум, а положителните характеристики на Fenistil ще помогнат за премахване на симптомите на алергия.

  на вашите въпроси

  от раждането до училището

  ©. Портал за родители "Всичко за децата".

  Копирането е разрешено само с активна хипервръзка към

  "Фенистил" за новородено дете: анотация за използването на капки и гел при кърмачета, аналози на лекарства

  Алергията е изключително често заболяване в наше време и всъщност предците никога преди не са се сблъсквали с подобна концепция.

  Сега почти 1/3 от всички деца по света имат алергични прояви. Какво можете да направите, за да облекчите симптомите си? На помощ ще дойде верен приятел - Фенистил.

  Съветваме поне всеки грижовен родител да има този подходящ продукт в аптечката, защото благодарение на него се отстраняват повечето външни симптоми на алергия. Ще разберем как протича заздравяването и при какви заболявания ще помогне продуктът, както и какви са дозите.

  Голяма част от съвременните родители се сблъскват с новородени алергии

  Какво лекува Фенистил?

  Сега Fenistil превъзхожда почти всички антихистамини (Suprastin, Tavegil) както по популярност, така и по удобство. Не е лош продукт, защото възможността за неговото използване се разпростира дори върху новородени бебета.

  С помощта на това лекарство успешно ще премахнете алергичните прояви:

  • ринит;
  • сенна хрема;
  • екзема;
  • кошери;
  • дерматит.

  Важно е да се има предвид, че лекарството не лекува болестта, а само премахва нейните симптоми.

  Не облекчава самата причина за алергията. Този продукт се произвежда в Швейцария от Novartis Consumer Health. Продава се в аптеките без лекарско предписание..

  Състав

  Основната активна съставка на Фенистил е деметинден малеат. Това вещество е в състояние да осигури антиалергични, успокоителни и противосърбежни ефекти. Неговите "сили" включват и намаляване на пропускливостта на капилярите. Това от своя страна помага да се намали тежестта на алергичните прояви. В допълнение към основната активна съставка се добавят спомагателни вещества, които ще се различават в зависимост от формата на освобождаване.

  Форми за освобождаване

  Има няколко опции за опаковане на продукта:

  • капки;
  • гел;
  • емулсия;
  • капсули (таблетки).

  Продуктът Fenistil е представен в различни форми на освобождаване

  В аптеките ще намерите друг подвид - крем Фенистил Пенцивир.

  Това е антивирусен, а не антихистаминов продукт. Кремът е предназначен да премахне херпесните рани по устните. По-долу ще разгледаме всеки вид продукт поотделно..

  Показания за употреба

  Капсули и капки

  Могат да се предписват различни форми на освобождаване - изборът на една от тях зависи от заболяването. Показания за употреба:

  • от алергичен ринит;
  • от отрицателна реакция към лекарства;
  • с уртикария;
  • в случай на оток на Квинке;
  • с хранителни алергии;
  • от алергична кашлица;
  • от сърбящи прояви от различен произход (с варицела, дерматит, екзема, ухапвания от насекоми, диатеза, морбили, рубеола);
  • с настинки (намалява тежестта на симптомите, облекчава дразненето в гърлото, използва се за ARVI, ларингит);
  • с болезнени зъби (бебетата често страдат от дискомфорт през този период и капчиците ще помогнат за облекчаване на тези сърбящи прояви).

  Емулсия и гел

  Областта на употреба на тези видове е най-тясната в сравнение с капки и хапчета. Анотацията описва следните приложения на гела и спрея:

  • от сърбеж по кожата с уртикария, дерматоза;
  • от обриви по кожата под формата на акне, причиняващи дискомфорт от сърбеж (с атопичен дерматит, варицела, рубеола);
  • гелната форма на освобождаване ви позволява да използвате продукта при слънчеви и домакински изгаряния;
  • след ухапвания от насекоми (облекчава сърбежа и подуването);
  • елиминира успешно дразненето на лишеи.

  Ако бебето е изгорено от слънце, продуктът ще помогне за облекчаване на болезнените усещания

  Разрешената възраст за използване е показана в следната таблица:

  Начин на приложение

  В зависимост от формуляра за освобождаване ще бъде зададен различен метод на използване.

  Също така е важно да попитате колко скоро се извършва действието на продукта. Лекарството, взето вътрешно, ще започне активната си дейност след половин час. Продължителността на ефекта е около 12 часа. След като използвате продукта външно, видимият резултат ще бъде забелязан незабавно. Пикът на активността на мехлема настъпва 4 часа след прилагането.

  Дозировка и употреба на капки

  В приложената анотация на приложението дозите на продукта са правилно описани. Разрешено е да се използва Фенистил за новородени, които вече са преодолели месечния лимит.

  В най-младата възраст капчиците са забранени за употреба..

  Обемът на дозата ще зависи от възрастта на бебето. По-долу са средните цени:

  Показателите в таблицата са осреднени. Количеството трябва да се изчислява индивидуално за всяко бебе. Можете да изчислите дозата на ден без помощта на други. За 1 kg от теглото на бебето се приемат 0,1 mg диметинден. След като изчислихме дневната норма, разделяме това число на три и в крайна сметка получаваме размера, който бебето трябва да приема в даден момент. Забележително е, че 1 mg диметинден = 20 капки от продукта.

  За по-голяма яснота, нека да видим пример. Бебе на 3 месеца тежи 5 кг. Трябва да разберете колко капки можете да му дадете.

  Дозата на ден се изчислява, както следва: 0,1 mg (диметинден) x 5 (kg) = 0,5 mg = 10 капки. Единична доза: 10 (капачка): 3 (прием) ≈ 3 (капки). Използвайки метода на прости изчисления, научихме, че на бебе с такова тегло трябва да се дават по три капки наведнъж. По същия начин можете да изчислите еднократния размер на лекарството за вашето малко дете..

  1. Приемът на лекарството не зависи от времето на хранене. Може напълно да се даде единична доза както преди, така и след хранене, но все пак е нормално да се дават капчици преди хранене.
  2. Не загрявайте лекарствения продукт, преди да го приемете, това ще унищожи всички негови лечебни свойства..
  3. Важно е да научите правилата за консумация на средства.

  За бебе след един месец капнете продукта в консистенцията или в кърмата. За по-голямо бебе (на шест месеца) добавете към компота или сока. По-добре е за 1-годишно дете да дава продукта неразреден от лъжица. Децата го ядат с желание, защото сиропът има добър вкус..

 • Когато планирате да използвате капки за по-големи деца, трябва да имате предвид седативния ефект, който имат. Опитайте се да не давате на детето задачи, които изискват бързи реакции..
 • Колко време е позволено да се приемат капки?

  Лекарите са склонни да клонят към най-краткия период от време. Така например, за облекчаване на остри симптоми, педиатър може да препоръча да се дава лекарство за една седмица, но ако проявите преминат по-рано, продуктът трябва незабавно да се спре.

 • Капките облекчават остри алергични прояви, поради което не трябва да се консумират дълго време. По-разумна употреба би била краткосрочната употреба с мощни симптоми. Така предпазвате организма от зависимост и не вредите на детето..
 • Прием на хапчета и капсули

  Тази форма на освобождаване може да се използва от деца над 12 години..

  Ето най-добрите съвети за приемане на хапчета и капсули:

  1. Деца над 12 години и възрастни получават еднократна ежедневна употреба на продукта - 1 хапче. Лекарството действа през целия ден.
  2. След приема на Фенистил бебето има здрав сън. За да избегнете сънливост през деня, приемайте хапчета или капсули вечер.
  3. Начин на приложение: цялото хапче се измива с вода.
  4. Важно е да се има предвид продължителността на консумация на тези форми на освобождаване - максимум 25 дни.

  Нанасяне на гела

  Гелът се е доказал като ефективно средство за облекчаване на симптомите на алергия и за всички други кожни обриви при деца..

  Ето правилата за използване на гела:

  1. Наличието на обриви от алергичен или инфекциозен характер изисква лечение на проблемни зони с тесен слой мехлем. Колко пъти може да се приложи? Това трябва да се прави 2 до 4 пъти на ден..
  2. Третираната зона трябва да бъде защитена от слънчева светлина.
  3. Възможно ли е да използвате гел за лице? Възможно е лечение на челото, брадичката и бузите. Бъдете внимателни при нанасяне, не позволявайте на продукта да попадне върху лигавицата.

  Очите, носът и устата на бебето не трябва да са в зоната за лечение.

 • Необходимо е да продължите да използвате мехлема, докато външните симптоми се премахнат напълно. След като установите липсата на положителен ефект дори след 4 дни, консултирайте се с лекар за предписване на друг фармацевтичен препарат.
 • Необходимо е продуктът да се използва, докато външните прояви на болестта бъдат напълно елиминирани.

  Прием преди ваксинации

  Повечето педиатри препоръчват на майките да дават трохи от Фенистил преди ваксинации.

  Тази превантивна мярка ще помогне на организма да се справи по най-лесния начин с чужди агенти..

  Такива симптоми задължават родителите на бебето да посетят лекаря. Лекарствата срещу алергии премахват само част от неприятните ефекти. Педиатърът може да препоръча продуктите на Нурофен за понижаване на температурата. Препоръчителната форма на изпълнение е свещи. Понякога лекарят може да предпише приема на Solutab.

  Когато планирате все още да сервирате антихистаминов продукт преди DPT ваксинацията, трябва да се придържате към следните правила:

  1. Капките се приемат един ден преди процедурата.
  2. Бебетата на възраст под 1 година се предписват капки 2 пъти на ден, 2-годишните бебета приемат 10 капки 2 пъти на ден.

  Възраст три години - до 20 капки три пъти на ден.

 • След процедурата продуктът трябва да се приема повече дни.
 • Професионалистите нямат конкретна идея да приемат антихистамини преди ваксинацията с DPT

  Противопоказания и странични ефекти

  Не можете да използвате Фенистил в следните случаи:

  в детството

  От нежеланите реакции при почти всички деца 1-вото време на заздравяване се характеризира със сънливост. Възможни са и следните симптоми:

  • главоболие;
  • сухота в гърлото или устата;
  • гадене и леко замайване;
  • мускулни спазми;
  • нарушение на дишането;
  • обрив.

  Когато детето възприеме Фенистил заедно с други продукти с хипнотично или седативно действие, ефектът върху нервната система ще бъде още по-силен.

  Сънливостта също ще се увеличи.

  Сънливостта е един от страничните ефекти от приема на Фенистил при кърмачета и по-големи бебета

  Аналози

  Има 4 поколения антиалергични лекарства. Таблицата по-долу показва по-популярните аналози, както и ниската възраст на започване на употреба:

  Първото поколение аналози има много странични ефекти, включително седация. Нервната система страда и след нея идва летаргично и сънливо състояние. Второто поколение лекарства, тази подгрупа включва и Фенистил, се характеризира с липсата на седативен ефект, но са възможни странични реакции, засягащи работата на сърцето и черния дроб.

  Третото и четвъртото поколение лекарства имат минимум противопоказания и заемат водещо място сред безопасните фармацевтични продукти.

  Повечето от тези средства е позволено да се вземат от деца над 1 година и повече. За малки деца могат да се предписват само Suprastin (1-во поколение) и Fenistil (2-ро поколение).

  Лекарствата от второ поколение, както сте проверили, са най-безопасните, тъй като лекарите препоръчват употребата на продукта Фенистил за кърмачета. Не забравяйте - информацията във всяко лекарство, което прегледахме, гласи, че не трябва да се използва при новородени..

  Синът ми е склонен към алергии, поради което му давах Фенистил преди всеки DPT. Като цяло той понасяше добре ваксинацията. Може би това се дължи на подготвителната процедура за приемане на Фенистил, дадена за нас.

  Все още го използвам само в момента.

  Внимание! Цялата информация на уебсайта се предоставя само с информационна цел и е само с информационна цел. За всички въпроси, свързани с диагностиката и лечението на заболявания, трябва да се свържете с лекар за консултация на пълен работен ден.

  Фенистил - помощ при алергии при бебета

  Алергиите при бебета под една година са често срещан проблем. Сърбящ обрив може да се появи в резултат на консумацията на най-новия продукт от кърмачка или след като нежната кожа на бебето влезе в контакт с нещо лошо. Ще бъде възможно да се излекува болестта само чрез предпазване на бебето от алергена. Швейцарският продукт "Фенистил" е в състояние бързо да премахне неприятните симптоми. Нека да разберем индивидуалността на прилагането му в ранна детска възраст.

  Основни характеристики

  "Фенистил" е антиалергично средство, чието действие се основава на блокирането на Н1-хистаминовите рецептори.

  Произвежда се под формата на гел и капки. И двете форми се предлагат на гише без рецепта. Техните свойства са представени в таблицата:

  Инструкциите за употреба позволяват използването на капки и гел "Фенистил" при деца на възраст над 1 месец.

  Характеристики на действието

  При диатеза и по-точно такава диагноза се поставя от майки и баби, ако бебето има алергия под формата на бургундски петънца или водни капчици, се задейства трудна реакция на имунната система. Някои вещества се възприемат от организма като „враг“ и към него се синтезират антитела. При многократен контакт с „врага“ хистаминът се произвежда и пуска в кръвта, което е виновникът за сърбеж, подуване и зачервяване на тъканите при децата.

  Гелът и капките "Фенистил" имат способността да блокират клетъчните сензори, отговорни за чувствителността към хистамин.

  В допълнение, диметинден малеат:

  1. намалява пропускливостта на капилярите за активни вещества на биологично ниво
  2. притежава антикитиново и антихолинергично действие - намалява възпалението и болката, забавя предаването на нервните импулси, правейки сърбежа по-слабо изразен

  Гелът и капките имат сходни качества, но вътрешното лекарство има подчертан системен ефект върху тялото. Най-големият ефект от капки настъпва 2 часа след консумация, след 6 часа те се отстраняват сто процента.

  Гелът действа по-бързо - след 15 минути след нанасяне можете да почувствате анестетичен и противосърбежен ефект. Само 10% от външния агент влиза в кръвта.

  Показания за употреба

  В какви опции можете да давате капки Фенистил на деца под една година или да смазвате кожата им с гел? Бележката за заявлението съдържа следните случаи:

  1. Алергия (хранителна, фармацевтична, контактна) под формата на:

  Много дами след раждането са изправени пред проблема с наднорменото тегло. При някои се появява по време на бременност, при други след раждане..

  • И сега вече няма да можете да си позволите да носите отворени бански костюми и къси шорти...
  • Започвате да забравяте моментите, когато мъжете правят комплименти за идеалната ви фигура..
  • Всеки път, когато отидете до огледалото, ви се струва, че старите дни никога няма да се върнат.

  Но има ефективно лекарство за наднормено тегло!

  Следвайте връзката и разберете как Анна е отслабнала с 24 кг за 2 месеца.

  Много дами след раждането са изправени пред проблема с наднорменото тегло. При някои се появява по време на бременност, при други след раждане..

  • И сега вече няма да можете да си позволите да носите отворени бански костюми и къси шорти...
  • Започвате да забравяте моментите, когато мъжете правят комплименти за идеалната ви фигура..
  • Всеки път, когато отидете до огледалото, ви се струва, че старите дни никога няма да се върнат.

  Но има ефективно лекарство за наднормено тегло! Следвайте връзката и разберете как Анна е отслабнала с 24 кг за 2 месеца.

  1. Дерматози, придружени от сърбеж и причинени от различни заболявания:
  1. Ухапвания от насекоми.
  2. Леко слънце и домакински изгаряния (гел).

  Някои педиатри съветват децата да приемат капки в рамките на дни преди и след ваксинации, за да се предотвратят алергични реакции.

  Но не всички специалисти са съгласни с тази практика. Ако бебето няма склонност към диатеза, не трябва да му давате лекарство предварително.

  Използване на капки

  Колко лекарство можете да приемате за деца под една година с диатеза? Колко дълго? Количеството се определя въз основа на теглото на детето: на 1 кг тегло - 0,1 mg диметинден малеат на ден. Например, едно дете тежи 6 кг. Метод за изчисляване на дозата:

  1. 6 × 0,1 = 0,6 mg от работното вещество за бебе може да се получи на ден.
  2. 1 ml от лекарството съдържа 1 mg диметинден малеат - 0,6 ml "Fenistil" може да се дава на бебето на ден.
  3. Колко капки ще бъде?

  1 милилитър вода се равнява на 20 капки - 0,6 × 20 = 12 капки на ден.

 • Дневната доза трябва да бъде разделена на 3 дози - 12 ÷ 3 = 4.
 • Еднократна доза "Фенистил" за бебе с тегло 6 кг - 4 капки.
 • Инструкциите за употреба съдържат характеристиките на граничната доза за бебета от 1 месец до една година:

  - еднократна ставка - капки;

  На децата трябва да се дават капки, разтворени в малко количество кърма или заедно с консистенция. По-големите деца могат да получат лекарството от лъжица преди хранене..

  Има сладък вкус, така че малкото няма да го откаже. Не загрявайте продукта.

  Нанасяне на гела

  Гел "Фенистил" се прилага само външно. Трябва да се прилага на тънък слой върху области със сърбящ обрив. Ръцете на възрастен трябва да са чисти, с малки нокти. Редовността на изпълнението е веднъж на ден. Деца под една година не се препоръчват да смазват обширни области на тялото, особено ако имат язви.

  Кожата на вашето бебе е изключително абсорбираща. Следователно, по време на диатеза е невъзможно обилно смазване на засегнатите области или да го правите много често..

  Желанието да се облекчи състоянието на бебето може да доведе до интоксикация на тялото, тъй като активното вещество на гела просто се просмуква в кръвта.

  Средният курс на лечение с гел и капки е дни, но точната продължителност се определя от лекаря, въз основа на състоянието им на бебето. Под наблюдението на лекар тези фармацевтични форми могат да се използват едновременно.

  Правила за безопасност

  "Фенистил" е противопоказан за употреба при деца под 1 месец, както и за:

  1. чувствителност към един от компонентите на лекарството
  2. глаукома
  3. заболявания на пикочния мехур

  Трябва да се приема с повишено внимание при астма и белодробни дилеми..

  Възможни нежелани реакции:

   Капки - сънливост, замаяност, сухи лигавици, възбуда, главоболие, алергии (обрив, подуване).

  Съобщени са случаи на сънна апнея (задържане на дъха) след прием на лекарството при деца под една година.

 • Гел - суха кожа, усещане за парене, сърбеж, алергичен обрив.
 • В случай на предозиране на капки могат да се появят конвулсии, тахикардия, летаргия, потискане на централната нервна система. Лошите реакции се засилват при комбиниране на "Фенистил" с хипнотици или успокоителни. За да премахнете симптомите на предозиране, трябва да приемате сорбенти и лаксативи.

  "Фенистил" под формата на капки или гел - ефективна помощ в борбата срещу алергичните прояви.

  Но за бебета до една година продуктът може да е опасен, поради което трябва да се използва внимателно и под наблюдението на педиатър. Необходимо е да се има предвид, че Фенистил покрива само симптомите на диатеза. Основното нещо в лечението му е да се открие и изключи алергенът..

  Обърнете внимание на видеото, което внимателно разказва за диатеза при кърмачета.

  Много дами след раждането са изправени пред проблема с наднорменото тегло. При някои се появява по време на бременност, при други след раждане..

  • И сега вече няма да можете да си позволите да носите отворени бански костюми и къси шорти...
  • Започвате да забравяте моментите, когато мъжете правят комплименти за идеалната ви фигура..
  • Всеки път, когато отидете до огледалото, ви се струва, че старите дни никога няма да се върнат.

  Но има ефективно лекарство за наднормено тегло!

  Следвайте връзката и разберете как Анна е отслабнала с 24 кг за 2 месеца.

  Много дами след раждането са изправени пред проблема с наднорменото тегло. При някои се появява по време на бременност, при други след раждане..

  • И сега вече няма да можете да си позволите да носите отворени бански костюми и къси шорти...
  • Започвате да забравяте моментите, когато мъжете правят комплименти за идеалната ви фигура..
  • Всеки път, когато отидете до огледалото, ви се струва, че старите дни никога няма да се върнат.

  Но има ефективно лекарство за наднормено тегло!

  Следвайте връзката и разберете как Анна е отслабнала с 24 кг за 2 месеца.

  Нови статии

  Ползи на година

  Еднократна полза:

  Минимална надбавка:

  Максимална надбавка:

  Майчин капитал

  Информацията на уебсайта е само с информационна цел. Не може да замести квалифицирана медицинска помощ. Изборът и назначаването на фармацевтични продукти, методи за лечение, както и контрол върху тяхната употреба могат да се извършват само от педиатър. Не забравяйте да се консултирате със специалист.

  Разрешено е използването на уебсайта, при условие че има активна обратна връзка към статията източник.

  Фенистил за новородени с алергии, преди ваксинация

  Може би някой ще бъде полезна информация.

  Фенистил гел и капки за новородени - резюме на приложението

  Гелът може да се използва от раждането и пада само от 1 месец. Но Fenistil трябва да се дава на новородени само според доказателства, когато наистина се е развила алергична реакция.

  Не злоупотребявайте с употребата на продукта, ако върху кожата на бебето се появят всички незначителни винени петна, които често нямат нищо общо с алергии. Предците трябва да имат предвид, че всяко петънце, зачервяване или обрив имат причина, която трябва да се установи, а не да се втурва в битка с този симптом, опитвайки се да го измъкне от погледа възможно най-бързо, за да не предизвиква безпокойство. Не забравяйте, че Фенистил е първото поколение антихистамини, така че ще повлияе на сензорите в централната нервна система, причинявайки силна сънливост като страничен ефект..

  При бебета продуктът може да причини конвулсии, спиране на дишането, аритмии и мощен сърдечен ритъм. Освен това депресиращият ефект на Фенистил върху централната нервна система инхибира развитието на бебето и намалява способността за учене. Това трябва да се има предвид от всички родители, които решат да дадат Фенистил на новороденото си дете. Ако е необходимо да се въведат антихистамини за новородено, по-добре е да изберете лекарства от второ и трето поколение, например Zirtek, Erius, Telfast, Claritin и др..

  Тези лекарства действат селективно, без да влияят на сензорите в централната нервна система. Като правило повечето родители в отговор на предоставената информация ще кажат: "Но в анотацията към Zyrtek е записано, че можете да използвате само от 6 месеца, а Fenistil - от 1 месец, което означава, че е по-безопасно!" Колкото и досадно да звучи, не е така..

  Факт е, че анотацията към Zyrtek е написана в ерата на доказателствената медицина, когато преди да бъде въведена на практика, всеки терапевтичен агент се тества, индикациите, противопоказанията и страничните ефекти се проверяват. След въвеждането на лекарството на практика, то се наблюдава и всички странични ефекти също се отчитат старателно. За да напишете само една фраза „може да се използва от 1 месец“, трябва да проведете изследване, в което да се възприема ролята на не по-малко деца. Разбираемо е, че това не е направено. След години на наблюдение, когато се натрупа достатъчно количество информация, показваща безопасността на продукта, производителите ще могат да напишат в анотацията фраза за възможността за прилагане за новородени.

  Но анотацията към Fenistil е написана преди въвеждането на такива твърди правила, така че никой не следи продуктите, не регистрира безброй странични ефекти и т.н. Следователно остава тази фраза „може да се използва от 1 месец“, която е написана на базата само на теоретични данни. Например в Европа и САЩ хистаминовите блокери от първо поколение (включително такива широко разпространени като Fenistil, Suprastin и Tavegil) са забранени за употреба при деца под 12-годишна възраст. Но не трябва да смятате Фенистил за абсолютно зло, тъй като продуктът перфектно облекчава симптомите на алергия, особено с мощната си тежест.

  Просто трябва да го приложите внимателно и строго според доказателствата. Бебетата на възраст под 1 година трябва да приемат 3-10 капки три пъти на ден. Най-високата дневна доза е 30 капки. Колкото по-малко е бебето, толкова по-малко капки трябва да се дават. По-добре е да се изчисли точният брой капки, необходими на ден от телесното тегло на бебето, въз основа на съотношението: 0,1 mg на 1 kg тегло. Например, ако теглото на бебето е 7 кг (9 - 10 месеца), то то се нуждае от 0,1 мг * 7 кг = 0,7 мг Фенистил на ден. Превеждаме милиграми в капки според съотношението: 20 капки = 1 mg, тоест 0,7 mg = 14 капки. Разделяме закупеното количество на три дози на ден.

  Продуктът трябва да се приема, докато симптомите изчезнат. Но ако след 5 - 7 дни постоянна употреба на капките няма подобрение в състоянието, трябва да спрете приема и да се консултирате с лекар. Гелът Фенистил може да се използва за премахване на сърбеж и обрив от алергичен, инфекциозен или изгарящ характер върху кожата на новородените. Продуктът се нанася в тесен слой върху кожата 2 до 4 пъти на ден. Курсът на изцеление продължава, докато симптомите изчезнат. Ако се появи обрив при новородено, първо трябва да се опитате да ги премахнете с гел и едва по-късно да добавите капки.

  Фенистил преди ваксинация

  Днес почти всички педиатри съветват да дават на детето Фенистил като подготовка за ваксинация.

  Тази стратегия се основава на желанието да се намалят реакциите към ваксинациите, така че предците и лекарите да се чувстват по-спокойни. По принцип поне някои хистаминови блокери, включително Фенистил, наистина могат да намалят тежестта на реакцията към ваксината, но в тази ситуация въпросът трябва да бъде поставен по различен начин: „Необходимо ли е по принцип да се извърши такава подготовка и да се намали тежестта на реакцията?“ Учените по ваксини, специалисти от Глобалната здравна организация, Американската медицинска асоциация и Европейските съвместни клиники смятат стратегията за въвеждане на антихистамини за намаляване на реакцията към ваксинацията неоправдана, рискована и вредна.

  Експертите смятат, че е необходимо да се дава антихистаминов продукт само ако след ваксинацията се е развила мощна реакция, за да се премахне. Но не си струва да правите това предварително, преди инжектирането, тъй като подобна стратегия на "подготовка" води до заличаване на реакцията, погрешно тълкуване на резултатите и скрит ход на алергии, които могат да се проявят с голяма сила в бъдеще. С една дума, давайки на детето Фенистил преди ваксинацията, предците искат да свалят отговорността и да премахнат необходимостта от наблюдение на бебето след инжекция.

  Възрастните искат да се чувстват тихи и уверени, затова предпочитат да дадат на детето лекарство предварително, "за всеки случай". Това поведение може да се сравни с профилактичния прием на лекарства срещу настинка, когато човек все още е сто процента здрав. Но ако искате да извършите фармацевтичен препарат, Fenistil се дава на детето за 3 до 5 дни преди и след ваксинацията. Традиционно за деца под 1 година дозата е 4 - 5 капки, два пъти на ден. Деца от 1 до 3 години приемат по 10 капки, 2 пъти на ден. За профилактика децата над 3 години ще трябва да дават 20 капки Фенистил три пъти на ден.

  по-добър zyrtek от фенистил)

  www add # nov9, прочетох го тук, започнах да намирам анотация на приложение в интернет и го намерих.

  Между другото, в имунологията ни казаха също, че е по-добре да не даваме антихистамини преди ваксинация, така че реакцията все пак да бъде, но просто няма да се вижда.

  Те казаха, че ако предците искат изобщо да няма реакция, тогава дексаметазон се прилага интрамускулно преди ваксинацията, но това вероятно е оправдано само при вяли реакции, просто така, детето не трябва да се инжектира с хормони.

  Благодаря! към отметки

  Мама няма да пропусне

  жени на baby.ru

  Нашият календар на бременността разкрива за вас индивидуалността на всички етапи на бременността - необичайно основен, вълнуващ и най-нов период от живота ви.

  Ще ви кажем какво ще се случи с вашето неродено бебе и вас през всяка от четиридесетте седмици.

  Как да давате Фенистил на бебе с HB?

  Коментари

  2 месеца-2 капки и т.н..

  капнете върху зърното и устата

  Сигурни ли сте, че сте алергични, може би просто "цъфтите".

  Традиционно тези малки отделят хормони през кожата и се появяват, главно по лицето, малки червеникави обриви.

  pysy: само след 16 Fenistil не дава, в противен случай може да се появи сънна апнея

  разредете с малко вода и го лъжица след това, или между храненията, и на теория, тя трябва да работи след няколко часа.

  дори няма да забележи!

  Вижте също

  Открих просто невероятна статия за изцеление на кашлица и хрема при кърмачета. Нека създателят ми прости, не можех да не копирам такава полезна информация за себе си!

  Нека нашите бебета не се разболяват. С настинка: Определено възможно най-добре.

  Джак Нюман, доктор по медицина, FRCPC Преведено от В. Савина, с разрешение от създателя. Коликите са една от загадките на природата. Никой не знае какво е всъщност, но всеки има свой собствен мироглед по този въпрос. По традиция две или три по-късно.

  Здравейте всички) Опитни майки, кажете ми кой се е сблъсквал с това.

  На 3-седмична възраст започна обрив по лицето на бебето, след като седях тук си представях, че е акне и не се притеснявам особено. Невъзможно беше да нарека диетата си богата.

  Искам да разкажа нашата история за атопичния дерматит, по едно време никъде не можах да намеря подробна история за борбата с това животно, може би моят опит ще бъде полезен за търсещите. Дъщеря ми се роди с малка суха площ.

  На 1,5 месеца сме и сме изцяло на върби, първоначално бяхме хранени неизгорени, но от него имаше запек, започнаха да дават Бебето, изпражненията се подобриха, но алергията излезе.

  Имаме малък проблем, преди около месец председателят съжаляваше. Тези. започна да се качи като кози екскременти. До 3 месеца се какахме веднъж на 3 дни, в 3 въведохме зеленчуци и плодове и изпражненията се промениха.

  Относно недостатъците на ранното въвеждане на сок в диетата на бебето Почти всички майки са в плен на стари съвети - да започнете допълващи храни със сокове. Днес мирогледът на водещите професионалисти във въвеждането на допълващи храни е обратното - със соковете трябва да сте много.

  Моята селекция от бебешки рецепти.

  Ще попълня публикацията с най-успешните, според мен, рецепти, за да улесня почти всички майки да ги намерят (и за себе си също). В крайна сметка менюто на нашите деца трябва да бъде не само полезно.

  Мисля, че би било излишно да го кажем отново)) В нашето общество се утвърди твърд стереотип, че добре храненото бебе е непременно премерено, усмихнато, игриво, не плаче много и спи спокойно ден и нощ в собственото си легло, дълго време.

  Колко капки Фенистил и как правилно да се даде на новородено преди DPT ваксинация?

  Сега нека разберем: как да дадем на бебето продукта Fenistil, ще разберем страничните ефекти и принципа на действие.

  Малките деца трябва да получат много ваксинации срещу различни заболявания в рамките на 3-годишна възраст. Често ваксинациите са придружени от алергична реакция към ваксината. За да се избегне това, лекарят предписва антихистаминовото лекарство Fenistil преди DPT ваксинацията.

  За какво е Фенистил??

  Ваксинациите, предназначени за новородени, често са придружени от вяли алергични реакции, които не са безопасни за детския организъм. Дори и най-опитният лекар не може да даде гаранция, че вашето дете няма това предразположение към нас.

  За да се избегнат вероятните последици, се предписва антихистамин.

  Без консултация с лекар детето не може да получи лечебно средство. Лекарят определя следните показатели:

  • доза от лекарството;
  • час на получаване;
  • продължителност.

  Най-често антихистаминовите лекарства преди ваксинация се предписват на бебета, които имат последващи алергични реакции:

  1. Обриви по тялото като копривна треска и коклюшен дерматит.
  2. Дерматит или екзема като отговор на инжекция или ваксинация.
  3. Реакция на храни и лекарства.
  4. Алергичен ринит.
  5. Зачервяване и сърбеж се появяват след ваксинация.

  Ако бебето няма подобни прояви, това означава, че капките Фенистил не са му необходими.

  Ако има реакция: лекарят ще предпише продукт за облекчаване на симптомите на алергия. Тъй като Фенистил действа върху симптомите, възникнали след ваксинация, той също трябва да се приема след ваксинация.

  Подготовка за ваксинация

  Преди ваксинацията лекарят изследва всяко бебе за наличие на заболявания. Те няма да си направят инжекция, ако бебето е отслабено, телесната температура е повишена, сополи текат или има кашлица. Лекарят обръща специално внимание на деца от 3 до 6 месеца.

  По-конкретно през този период е необходимо да се ваксинира DTP в три стъпки. Ваксинацията ще помогне в бъдеще да се противопоставим на такива тежки заболявания като:

  • дифтерия;
  • коклюш;
  • тетанус.

  Правилният подход към ваксинацията ще предпази от негативни последици след ваксинацията. Какво трябва да се направи за това? Издържайте тестове за кръв и урина, прегледайте се от педиатър и други лекари (ако е необходимо), дайте Fenistil според указанията на педиатър. По време на епидемия не може да се направи ваксинация. Топло и хладно време също е противопоказано. Тези три точки ще дадат гаранция срещу нежелана реакция на организма към ваксината..

  Трябва ли да го взема?

  За да се предотврати, след ваксинация, странични ефекти под формата на обрив или копривна треска, детето остава енергично и здраво, предписва се продуктът Фенистил.

  Преди това те използваха Suprastin, но той причинява повече странични реакции в крехкото тяло. Следователно лекарите са го изоставили в полза на Фенистил с ваксинацията с DPT.

  Но при липса на алергии при бебето, предците традиционно се отказват от антихистаминовата терапия. Педиатрите, от друга страна, са осигурени и предписват лекарство за всички, без изключение. Ето защо самата майка трябва да прецени плюсовете и минусите, ако се колебае, можете да се обърнете към друг лекар за съвет.

  Но без специална нужда е по-добре да откажете продукта..

  Под каква форма се произвежда лекарството??

  За по-лесно изпълнение, производителят произвежда антихистаминов продукт в 3 форми:

  • Капки за перорално приложение за новородени от 1 месец.
  • Капсули за перорално приложение при деца на възраст над 12 години.
  • Гел за външна употреба при симптоматично лечение.

  Коя форма да се използва, лекарят решава след прегледа.

  Изборът на продукт без помощта на другите е опасен за здравето на бебето. По-удобна форма за бебета са капките. Попадайки в тялото, те блокират хистаминовите сензори, които причиняват ненужни реакции. По този начин сърбежът и зачервяването изчезват. Капките нямат цвят и аромат, сладък вкус, така че бебето няма да изпитва отвращение, когато се приема.

  На бебето могат да се добавят капки в кърмата или в шише с консистенция.

  Но по принцип не го загрявайте, така че при нагряване лечебните свойства ще изчезнат.

  Как да приемате Фенистил?

  Дозировката на лекарството се изчислява лично, изчислението се извършва от педиатър въз основа на характеристиките на растежа и теглото на бебето. Взети са под внимание и личността на организма. Родителите трябва да разберат за вероятните реакции на активното вещество от страна на тялото на бебето, за да бъдат готови за това. Често реакцията се проявява в:

  • нарушения в стомашно-чревния тракт - гадене;
  • появата на световъртеж;
  • сухота на ларинкса и синусите;
  • повишаване на температурата;
  • понижаване на кръвното налягане;
  • разширени очни зеници.

  Всички тези странични симптоми се проявяват при бебета с предозиране на лекарства.

  Неправилните изчисления ще навредят на малък организъм. Ако се открият един или чифт признаци, на бебето трябва да се даде активен въглен за пиене. Когато използвате какъвто и да е фармацевтичен продукт, е необходимо да се консултирате с лекуващия лекар и да прочетете анотацията за употреба.

  Много майки се питат: колко капки на ден трябва да дава едно дете? Анотация за употреба гласи, че лекарството се дава на деца под формата на капки:

  1. От 1 месец до година в еднократна доза капки три пъти на ден.
  2. От една година до 3, 10-15 капки три пъти на ден.
  3. От 3 до 12 години, 15-20 капки три пъти на ден.

  20 капки Фенистил съдържа 1 милиграм диметинден.

  След приема на продукта не е необходимо да се измива с вода.

  Традиционно лекарството се предписва 5 дни преди ваксинацията и 3-5 дни след ваксинацията. По този начин тялото ще осигури устойчивост на алергични реакции, причинени от ваксината. Но това е приблизителна схема за прием, лекарите лично дават съвети след прегледа.

  Противопоказания за употреба

  Има състояния, при които Фенистил е противопоказан за употреба:

  • Кърмачета на възраст до 1 месец.
  • Чувствителност към активното вещество - диметинден.
  • Кърмене.
  • Бронхиална астма.
  • Бременност (особено 1 триместър).
  • Хиперплазия.

  Ако бебето има едно или повече от описаните по-горе състояния, трябва да кажете на лекуващия лекар за това.

  Той ще спре да приема лекарството или ще коригира дозата. Но ако приемането на антиалергичен продукт не е задължително, тогава е по-добре да се откажете от лекарството. Ако бебето няма алергии, продуктът Fenistil не е необходим.

  Понякога лекарите просто се застраховат, като предписват лекарство срещу нежелани реакции след ваксинацията. Почти всички предци също се страхуват за детето си и възлагат отговорността върху продукта и лекарите.

  Фенистил преди ваксинация

  Антихистаминът преди ваксинацията се предписва от лекаря за тези деца, които имат тежки алергични реакции към лекарства или храна.

  Фенистил облекчава алергичните прояви, като по този начин освобождава тялото от ненужно претоварване преди ваксинацията. И както е ясно, ваксинацията е и голямо претоварване на организма..

  Фенистил след ваксинация

  Фенистил след ваксинация продължава да се дава на детето в продължение на 3 дни. Дозата се коригира от педиатър. Лекарството се приема след ваксинация, за да се намали алергичната реакция към организма.

  Ясно е, че ваксината след DPT ваксинация води до повишаване на температурата и обриви по кожата и ако бебето е алергично, тогава приемът на антихистамини е просто необходим. Но след въвеждането на Fenistil, лекарят няма да види резултата от ваксинацията, така че те ще бъдат отмити от действието на лекарството.

  Лекарството е изключително добро и доста безопасно за деца, но все пак мисля, че определено си струва да се консултирате с педиатър, така че той да обяви правилната доза от лекарството.