Бременната жена е най-трудна за лечение. И да не се вдигне някаква рана в „интересна позиция“ също не е лесно, тъй като имунната защита отслабва, а стражите на бацили и вируси просто чакат това. Изглежда, че съвременните фармацевтични продукти са способни на много и има много лекарства, които няма да навредят нито на бъдещата майка, нито на нейното дете. Но не всички се доверяват на съвременната медицина и най-често търсят информация за предписаното лекарство в интернет..

Нека се опитаме да се справим с Афлубин, който днес предизвиква много противоречия, особено ако е предписан на бременна жена..

Афлубин по време на бременност: инструкция

Всеки здравомислещ човек, преди да пие каквото и да е лекарство, чете инструкциите, сякаш проверява предписаното от лекаря. Логично е, че самият лекар трябва да използва същите инструкции, в които производителят е длъжен да посочи цялата информация за своето лекарство. За да бъда честен, много „създатели на лекарства“ предоставят далеч от цялата информация за своето лекарство и лекарите все повече се доверяват на реклами или (в най-лошия случай) изпълняват заповеди „отгоре“, предписвайки „необходими“ лекарства на своите пациенти с корем. Въпреки че сега не говорим за това. Просто Афлубин не принадлежи към "мистериозните" лекарства, тъй като всичко е много ясно в неговите инструкции: хомеопатично лекарство, повишава местния имунитет, бори се с вирусите, е антипиретично, детоксикиращо, имуномодулиращо и противовъзпалително лекарство.

Афлубин се лекува с грип и парагрип, други остри респираторни инфекции, възпалителни и ревматични заболявания, но това лекарство не лекува раната, а само облекчава нейните симптоми, т.е. Афлубин се приема в комплексна терапия или за профилактика на настинки.

Афлубин се освобождава под формата на капки и таблетки. Курсът на лечение, както и дозировката, се предписват в зависимост от много фактори (възраст на пациента, ход на заболяването и др.). И двете таблетки и капки се приемат през устата 30 минути преди хранене или един час след хранене. За най-добър ефект е необходимо капките да се държат в устата за няколко секунди (20-30) и таблетката се поставя под езика, докато се абсорбира напълно.

Афлубин няма странични ефекти, с изключение на много рядко повишено слюноотделяне. Не можете да го приемате с индивидуална непоносимост към компонентите, а също и само според указанията на лекар по време на бременност и кърмене. Така стигнахме до това, което ни тревожи най-много: възможността за използване на Афлубин по време на бременност.

Афлубин по време на бременност

Състав и полезни свойства

Афлубин съдържа изключително естествени съставки и се произвежда под формата на капки и таблетки. Освен това препаратът е обогатен с витаминни компоненти от група D (D1, D6 и D12) и млечна киселина.

Афлубин по време на бременност често се препоръчва да се приема за премахване на остри симптоми в случай на вирусни или настинки, както и в случай на болезнени усещания в ставите и ревматична недостатъчност.

Трябва да се отбележи, че Aflubin по време на бременност трябва да се използва в комбинация с други лекарства, само благодарение на това ще бъде възможно да се постигне очаквания терапевтичен ефект.

Действието на хомеопатичния препарат е насочено към подобряване на общото състояние, премахване на топлината и възпалението, укрепване на имунната защита. Освен това растителните екстракти не само помагат в борбата с настинките, но имат и тонизиращ ефект върху организма..

Афлубин за бременни жени трябва да се използва с изключително внимание, тъй като капките съдържат не само екстракти от бриони, тинтява, аконит, но и етилов алкохол.

Таблетките допълнително съдържат лактоза под формата на монохидрат, поради което тази форма на освобождаване на лекарството е най-предпочитана за жени по време на бременност.

Колко безопасно е лекарството за бременни жени

Въпросът за възможността за прием на Афлубин за бременни жени трябва да се решава индивидуално и само след консултация с лекар. През първия триместър си струва да откажете да приемате лекарството на капки поради наличието на етилов алкохол. Възможно ли е да се използва разтвора във втория, както и в третия триместър, акушер-гинекологът решава.

Струва си да се обърне специално внимание на състава, за да се изключи възможността от алергични реакции. По време на едновременното приложение на други лекарства може да има намаляване на ефективността на Афлубин по време на бременност (2 лекарствени форми).

Инструкции за употреба

Афлубин по време на бременност се предписва по стандартната схема - 1 таб. 3-5 стр. на ден (за предпочитане след хранене), лекарството трябва да се абсорбира, като се постави под езика.

Капките следват същата схема, еднократна доза е 10 капки. Продължителността на лечението с Афлубин по време на бременност често е не повече от 5-7 дни. През този период тялото активира имунната защита в борбата с инфекцията, подобрява общото състояние и нормализира телесната температура.

Използвайки лекарството, можете не само ефективно да лекувате настинки, ARVI, но и да предотвратите развитието на болестта. Дневната доза е 2 таба. или 20 капки, лекарството се приема веднъж или два пъти на ден. Продължителност на спешните превантивни мерки - 2 дни.

Характеристики на употреба

Струва си да се помни, че по време на лечение с капки Aflubin по време на бременност (1 триместър) рискът от развитие на патологии в плода се увеличава, така че е за предпочитане да се вземат хапчета. Компонентите на лекарството под формата на таблетки не проникват през плацентарната бариера, съответно не влияят върху растежа, развитието на плода.

С навременното прилагане на лекарството ще бъде възможно да се предотврати развитието на инфекциозно заболяване, да се засили имунната защита.

Не трябва да комбинирате употребата на други имуномодулиращи лекарства, за да избегнете развитието на странични симптоми.

Нежелани реакции и противопоказания

Концентрацията на активните съставки в хомеопатичния препарат е ниска, следователно вероятността от развитие на нежелани реакции е доста ниска. В някои случаи жените се оплакват от прекомерно слюноотделяне. Това явление не трябва да се разглежда като основна причина за отказ от приемане на наркотици, не води до патологични промени в тялото на майката и плода..

Противопоказанията включват:

 • Непоносимост към отделни компоненти на хомеопатичното лекарство
 • Сериозни нарушения във функционирането на бъбреците, както и на черния дроб
 • Непоносимост към лактоза (при използване на лекарството под формата на таблетки).

Аналози на Афлубин

Това лекарство не е единственото ефективно средство за лечение на настинки и ТОРС, има редица други лекарства, които могат да се предписват на бременни жени - Arbidol, AntigrippinAgri и Anaferon. Тези лекарства се предписват на различни етапи на бременността с цел лечение и профилактика на настинки и респираторни инфекции. Лекарят, който води бременността, избира лекарството, като взема предвид естеството на хода на заболяването, наличието на други патологии, както и някои характеристики на тялото на жената. Дозировката и продължителността на приема както през 1-ви, 2-ри триместър, така и на по-късните етапи на бременността се определя индивидуално.

Преди да започнете превантивни мерки или лечение, струва си да се консултирате с лекар относно целесъобразността на терапията, както и да прецените възможните рискове за детето. Основното предимство на Aflubin е неговата хипоалергенност, ниска вероятност от развитие на странични симптоми.

Не забравяйте, че бременността е много важен период за всяка жена, поради което навременното лечение с Афлубин ще спре развитието на болестта в началния етап, ще укрепи имунната система.

Приемът на лекарства, включително хомеопатични лекарства, трябва да бъде съгласуван с гинеколог. Отнасяйте се правилно - това е ключът към здравето на майката и бъдещото дете.

Афлубин, който взе?

 • 10 декември 2012 г.
 • Отговори

Нашият избор

В преследване на овулацията: фоликулометрия

Препоръчва се

Първите признаци на бременност. Анкети.

София Соколова публикува статия в „Симптоми на бременността“, 13 септември 2019 г.

Препоръчва се

Wobenzym увеличава вероятността от зачеване

Препоръчва се

Гинекологичен масаж - ефектът е фантастичен?

Ирина Широкова публикува статия в Гинекологията, 19 септември 2019 г.

Препоръчва се

AMG - анти-Мюлеров хормон

София Соколова публикува статия в „Анализи и изследвания“, 22 септември 2019 г.

Препоръчва се

Популярни теми

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 22 часа

Автор: Puzyuha
Създаден преди 13 часа

Автор: AnechkaZH
Създаден преди 23 часа

Автор: Tweek
Създаден преди 39 минути

Автор: all_login_busy
Създаден преди 23 часа

Автор: TusЯ
Създаден преди 23 часа

Автор: _Clever_
Създаден преди 2 часа

Автор: Летисия
Създаден преди 10 часа

Автор: abyrvalg
Създаден преди 23 часа

Автор: Julsyk
Създаден преди 15 часа

За сайта

Бързи връзки

 • За сайта
 • Нашите автори
 • Помощ за сайта
 • Реклама

Популярни секции

 • Форум за планиране на бременността
 • Графики на базалната температура
 • Библиотека за репродуктивно здраве
 • Отзиви за клиники за лекари
 • Комуникация в клубове за PDR

Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

Афлубин по време на бременност

Момичета, възможно ли е

Потребителски коментари

Пих, но през 2-ри триместър

Струва ми се, че нищо не може да се направи през първия триместър... самата лекарка ми предписа да пия чайове с калина, малини, лимон и мед.

благодаря, колко капки?

На мен лично ми беше казано според инструкциите

възможно е, но това е хомеопатия, не помага на всички

и ми се струва, че анаферонът се отнася и до хомеопатията)

Да, всичко е наред с бебето, аз също се притеснявах, защото и темпото беше и гърлото боли ((((от гърлото G позволяваше хексорал, хомеопатия също капеше в носа, euphorbium композиция.

Лечение на настинки по време на бременност. Възможно ли е бъдеща майка да приема Афлубин?

От fabrica · Публикувано на 15.03.2019 · Актуализирано на 21.05.2019

Тялото на жената става много уязвимо по време на бременност, тъй като функциите на имунната система са намалени. Ето защо бъдещите майки често се сблъскват със сезонни настинки. За да се предотвратят усложнения и отрицателното въздействие на болестите върху бебето, лекарят може да предпише определени лекарства. Афлубин се счита за ефективно и безопасно средство за лечение на настинки. Но възможно ли е да го приемате по време на бременност?

Относно лекарството

Афлубин е сложно хомеопатично лекарство, насочено към лечение на настинки и грип, както и предотвратяване на тези заболявания.

 1. Помага за облекчаване на симптоми като висока температура, студени тръпки, обща слабост, мигрена, мускулни болки, облекчава възпалението, бори се с кашлица и хрема.
 2. Лекарството помага и за укрепване на защитните функции на организма, което спомага за ускоряване на възстановяването и предотвратяване на усложнения..
 3. Понякога Aflubin се използва като профилактично средство през сезона на вирусите. Помага за укрепване на местния имунитет на дихателната система и намалява риска от инфекция.

Формуляр за освобождаване

Лекарството се предлага в две форми:

 • хапчета;
 • капки.

Състав

Афлубин включва:

 1. Екстракти от такива билки като dioica bryony, жълта тинтява, аптека аконит.
 2. За засилване на действието се добавя млечна киселина с железен фосфат.
 3. От допълнителните компоненти таблетките включват лактоза и капки - 43% етанол.

Показания за употреба

Официалните показания за употребата на агента са както следва:

 • Профилактика и лечение на грип, вирусни инфекции.
 • Профилактика и лечение на заболявания с възпалителен и ревматоиден характер, които са придружени от болка в мускулните тъкани.

Може да се приема от бременни жени?

Афлубин често се предписва на бременни жени, тъй като включва безопасни компоненти и не вреди на плода. Но инструкцията казва, че няма информация за употребата му по време на бременност и кърмене, така че лекарството може да се приема само с назначаването на специалист.

Под формата на таблетки се препоръчва за бременни жени - капки обикновено не се предписват, тъй като съдържат алкохол, който може да навреди на майката и нероденото дете.

След това ще разгледаме подробно дали можете да приемате лекарството на бременни жени през целия период или не.

През 1-ви триместър

Първият триместър е времето, когато плодът едва започва да се формира. Полагат се жизненоважни органи и системи и е силно обезкуражено да се намесва в този процес.

През 2-ри триместър

През втория триместър плодът вече е узрял достатъчно, така че списъкът с лекарства, които са разрешени за бременна жена в този момент, става все по-широк. Афлубин може да бъде назначен за този период. Помага за облекчаване на симптомите на ARVI и мускулни болки. Особено често лекарството е показано на жени, живеещи в региони с неблагоприятна епидемиологична ситуация..

По-късна дата

През 3-ти триместър бременната жена може да се сблъска не само с настинка, но и с мускулни болки, които са резултат от обостряне на ревматични заболявания или повишено натоварване на опорно-двигателния апарат. Повечето лекарства за болка са противопоказани за бъдещата майка, поради което за подобряване на благосъстоянието специалист може да предпише Aflubin.

Лекарството има лек противовъзпалителен ефект и помага за премахване на мускулната болка. При настинки и грип лекарствата могат да бъдат посочени и на по-късна дата, тъй като усложненията от заболявания са много по-опасни от приема им.

Как да използвам?

Дозировката и продължителността на лекарството трябва да се определят от лекаря..

Стандартната схема за приемане на таблетки Aflubin е както следва:

 1. През първите два дни - по една таблетка четири пъти на ден. Ако през това време здравословното състояние не се подобри, терапията в тази доза се удължава за още два дни.
 2. Следващите 3-7 дни: таблетка сутрин и таблетка преди лягане.
 3. За профилактика на заболявания приемайте хапче два пъти на ден до три седмици.

Капките като част от цялостното лечение на грип се приемат както следва:

 1. През първите два дни трябва да приемате по 10 капки на всеки час, но не повече от осем пъти на ден.
 2. Следващите 3-7 дни (или до пълно възстановяване) - по 10 капки три пъти на ден.
 3. За рутинна профилактика капки се предписват 30 дни преди предполагаемата епидемия в размер на 10 капки два пъти дневно в продължение на поне три седмици.
 4. За целите на спешната профилактика, например, след контакт с носител на вируса е показано да се приемат по 10 капки два пъти дневно. Терапията продължава три дни.

Препоръчва се лекарството да се държи известно време в устата и след това да се погълне. Капките могат да се разреждат в лъжица вода. Средно продължителността на приема е 5-10 дни, но трябва да се определи от специалист.

Противопоказания

Афлубин не е противопоказан по време на бременност и по принцип няма противопоказания като такива. Единственото изключение е индивидуалната непоносимост към който и да е компонент от състава..

Нежелани реакции

Лекарството рядко провокира нежелани реакции. В някои случаи при наличие на непоносимост към определени компоненти са възможни следните прояви:

 • алергични реакции;
 • повишено слюноотделяне;
 • гадене.

Такива симптоми бързо, без да навредят на тялото на майката и плода. Няма случаи на предозиране с Афлубин.

Аналози

Афлубин не е единственото противовирусно и противовъзпалително средство, което може да се предписва на бъдещи майки.

Основните аналози на лекарството със същите свойства са както следва:

 • Анаферон.
 • Арбидол.
 • Антигрипин Агри.

Тези фондове функционират по подобен начин и принадлежат към същата ценова категория. Но според повечето експерти Афлубин се счита за най-ефективен в борбата с настинките по време на бременност..

Народни средства и методи за превенция

Струва си да се обърне внимание на следните препоръки:

 • За да се предотврати настинка, бременната жена трябва да избягва хипотермия и да избягва контакти с болни хора.
 • Менюто трябва да включва храни, богати на витамин С - те спомагат за укрепването на имунната система и намаляват вероятността от заболяване.
 • Вдишването е полезно. За тях могат да се използват етерични масла от лавандула, евкалипт, хвойна, екстракти от лайка, градински чай, невен, отвара от картофи. Процедурата трябва да продължи 7-15 минути.
 • При болки в гърлото се препоръчва да се изплакват два пъти дневно с отвари от лечебни растения.
 • За изплакване на носа с ринит може да се използва сапун или физиологичен разтвор. Това помага да се премахнат всички патогенни микроорганизми от носната кухина и да се създаде защитен филм, който предотвратява развитието на ринит, синузит и синузит..
 • Полезно е да се пие топло мляко с мед през нощта. Този метод дава възможност за предотвратяване на болки в гърлото, кашлица, изпотяване. Също така медът укрепва имунната система.

Ако настинката вече е настигнала бъдещата майка или съществува голям риск от появата й, специалист може да предпише Aflubin. Това е безопасно и ефективно лекарство, което помага за облекчаване на неприятните симптоми и подобряване на състоянието на тялото. Но може да се приема само с назначаването на специалист..

Афлубин по време на бременност

Афлубин е добре познат сложен хомеопатичен препарат, който помага на възрастни и деца в превенцията на вирусни инфекции. Афлубин е ефективен и в ранните стадии на заболяването, тъй като спира разпространението на вируси.

Бъдещите майки са много внимателни при избора на лекарства и с право. Ето защо жените по време на бременност се чудят дали е възможно да приемат Афлубин без риск за нероденото дете..

Действието и съставът на лекарството

Афлубин се произвежда под формата на капсули, спрей, капки и таблетки. Капсулите Aflubin forte имат повишена ефективност на активните вещества, спреят Aflubin Nase има добра ефективност при лечението на възпалителни процеси в носната кухина. Таблетките и капките имат антипиретично, противовъзпалително, антивирусно, детоксикиращо и имуномодулиращо действие. Това означава, че лекарството насърчава бързото възстановяване и предпазва добре от вируси..

Съставът на Aflubin включва такива активни вещества като dioica bryony, аконит, тинтява, млечна киселина и железен фосфат, които са еднакви в капки и таблетки. Но спомагателните компоненти са различни. В таблетки това са картофено нишесте, лактоза монохидрат и магнезиев стеарат, а на капки - медицински алкохол.

Кой може да приема Aflubin

Лекарството може да се приема от всеки - от деца през първата година от живота до много възрастни. На деца под една година може да се дава половин таблетка или една капка два пъти дневно. Ако е необходимо, лекарството се приема осем пъти на ден, но не повече. Лекарството се разрежда със супена лъжица кърма или вода.

Възрастните, възрастните и юношите се препоръчват да приемат десет капки или една таблетка три пъти дневно, но не повече от десет пъти на ден..

Ако е необходимо бързо да се елиминират симптомите на вирусна инфекция, Aflubin трябва да се приема на всеки час и след един ден - две дози от лекарството се намаляват до три пъти на ден.

Противопоказания за употребата на Афлубин

Лекарството не се препоръчва да се приема в случай на свръхчувствителност към неговите компоненти..

Странични ефекти

Афлубин се понася добре. Понякога възможни странични ефекти под формата на обилно слюноотделяне.

Взаимодействие на Aflubin с други лекарства

Несъмнено предимство на лекарството е добрата му съвместимост с други лекарства. Афлубин, без да взаимодейства с други лекарства, има свой собствен ефект, докато не намалява ефекта им.

Мога ли да приемам лекарството по време на бременност?

За бременни и кърмещи жени по време на епидемии от вирусни инфекции един от най-належащите въпроси е изборът на лекарства.

В инструкциите за употреба на Aflubin производителят препоръчва да се приема само според указанията на лекар. Но тъй като това хомеопатично лекарство е разрешено дори за деца през първата година от живота, то може да се приема и от бременни жени. Употребата на Aflubin се оправдава с факта, че ако лекарството се приема правилно, тогава рискът е много по-малък от вредата от заболяване, причинено от вирусна инфекция.

Активните компоненти на хомеопатичното лекарство не проникват през плацентарната бариера, поради което не оказват негативно влияние върху развитието на плода. И предвид липсата на алергични реакции и странични ефекти, практикуващите в комплексното лечение на инфекциозни и възпалителни процеси в горните дихателни пътища предписват Aflubin на бременни жени. Лекарите също препоръчват лекарството за лечение на грип, настинки и за профилактика на тези заболявания..

Афлубин с GDVI

Афлубин за деца и възрастни от австрийската компания "Richard Bittner" има детоксикационен, имуномодулиращ и добър противовъзпалителен ефект. Отпуска се без рецепта.

Афлубин с GDVI

Galina76 »17 юли 2012, 14:03

Име на лекарството: Афлубин

Продуцент: Richard Bittner AG, Австрия (RICHARD BITTNER)

Активна съставка: жълта тинтява, аптечен аконит, двудомни бриони, железен фосфат

ATX: Лекарства, действащи върху дихателната система (R05X)

От 5 години лекувам настинки само с Афлубин. Други антивирусни лекарства са много вредни за черния дроб и това е хомеопатично лекарство. Веднага щом се появят първите признаци на настинка, главата ме боли, хрема, веднага приемам натоварваща доза според указанията. И по време на епидемии го приемам за профилактика. Bolette стана много по-рядко.

Doctorsforum препоръчва:
 • "Спасител"
 • Sialor - аналог на Protargol?
 • Малавит
 • Ovodorin - който използва?
 • Altan е добро средство за лечение на гастрит
 • Синуфорте със синузит
 • Прегледи за лечение на заболявания
 • Саламол Еко аерозол
 • Силибор или карсил?
 • Триакутан за обрив
 • Singial - отзиви са спешно необходими!
 • Адаптол таблетки

Re: Афлубин с GDVI

Джулия "17 юли 2012 г., 17:20

Re: Афлубин с GDVI

Art-n1 »18 юли 2012, 05:02

Re: Афлубин с GDVI

martin »18 юли 2012, 10:36

Re: Афлубин с GDVI

natka813 »18 юли 2012, 13:15

Re: Афлубин с GDVI

Лиза »20 юли 2012, 03:51

Re: Афлубин с GDVI

KRABEC »22 юли 2012, 11:11

Re: Афлубин с GDVI

искам »22 юли 2012 г., 15:49

Re: Афлубин с GDVI

potator »23 юли 2012, 21:34

Re: Афлубин с GDVI

Лола »24 юли 2012 г., 14:20

Това хомеопатично лекарство се основава на естествени активни елементи - корен от тинтява, свръхрастеж, млечна киселина, аконит. Аналозите на Aflubin включват: AnGrikaps, Influnet, Kofanol, Pentaflucin, Suprima-Plus.

Предписване на лекарството

Използването на капки Aflubin се препоръчва от лекарите за терапия:

 • парагрип, грип;
 • разнообразни респираторни патологии;
 • ринит;
 • ревматични процеси с интензивна болка в ставите.

Афлубин за деца под една година се разрежда в малко количество преварена вода, майчино мляко.

Наличие на нежелани ефекти

Според отзивите за Aflubin, билковите капки са противопоказани при пациенти в единствения случай - при наличие на лична свръхчувствителност към елементите на състава.

При стриктно спазване на режима на дозиране, отбелязан в приложените инструкции, не се откриват отрицателни ефекти. Въпросът за употребата на таблетки Aflubin по време на бременност се решава от лекарите индивидуално.

Aflubin отзиви

Трилумин за лечение на грип

развод на фармацевти!

Винаги го имам в чантата си

Афлубин е нашето спасение!

Ефективен и безвреден!

Само той помага

 • Споделете отзив
 • Отговор на автора
 • Съгласете се с автора
 • Не съм съгласен с автора
 • Оплакват
 • Страница за преглед

Лекува

 • Споделете отзив
 • Отговор на автора
 • Съгласете се с автора
 • Не съм съгласен с автора
 • Оплакват
 • Страница за преглед

Линейка

 • Споделете отзив
 • Отговор на автора
 • Съгласете се с автора
 • Не съм съгласен с автора
 • Оплакват
 • Страница за преглед

помага както на деца, така и на възрастни

 • Споделете отзив
 • Отговор на автора
 • Съгласете се с автора
 • Не съм съгласен с автора
 • Оплакват
 • Страница за преглед

Ефективно и необходимо

 • Споделете отзив
 • Отговор на автора
 • Съгласете се с автора
 • Не съм съгласен с автора
 • Оплакват
 • Страница за преглед

помага на цялото семейство

 • Споделете отзив
 • Отговор на автора
 • Съгласете се с автора
 • Не съм съгласен с автора
 • Оплакват
 • Страница за преглед

Добро лекарство, без оплаквания

 • Споделете отзив
 • Отговор на автора
 • Съгласете се с автора
 • Не съм съгласен с автора
 • Оплакват
 • Страница за преглед

Много интересно

 • Споделете отзив
 • Отговор на автора
 • Съгласете се с автора
 • Не съм съгласен с автора
 • Оплакват
 • Страница за преглед

как на кого

 • Споделете отзив
 • Отговор на автора
 • Съгласете се с автора
 • Не съм съгласен с автора
 • Оплакват
 • Страница за преглед

Афлубин

 • Споделете отзив
 • Отговор на автора
 • Съгласете се с автора
 • Не съм съгласен с автора
 • Оплакват
 • Страница за преглед

Отлична подготовка на европейско производство.

 • Споделете отзив
 • Отговор на автора
 • Съгласете се с автора
 • Не съм съгласен с автора
 • Оплакват
 • Страница за преглед

полза нула

 • Споделете отзив
 • Отговор на автора
 • Съгласете се с автора
 • Не съм съгласен с автора
 • Оплакват
 • Страница за преглед

изберете естествен

 • Споделете отзив
 • Отговор на автора
 • Съгласете се с автора
 • Не съм съгласен с автора
 • Оплакват
 • Страница за преглед

Ефективно.

 • Споделете отзив
 • Отговор на автора
 • Съгласете се с автора
 • Не съм съгласен с автора
 • Оплакват
 • Страница за преглед

Такива

 • Споделете отзив
 • Отговор на автора
 • Съгласете се с автора
 • Не съм съгласен с автора
 • Оплакват
 • Страница за преглед

Не е открит ефект, плацебо.

По препоръка на лекари и приятели. Афлубин се приема от цялото семейство при настинки, стриктно в съответствие с инструкциите. Само баща ни не прие.
Спомням си фразата: "Ако хремата не се лекува, тя ще продължи 7 дни. И ако се лекува, ще отмине само за седмица.!" Това е лекарство от същата серия. Единственото нещо е, че малко облекчава симптомите.
Цитирам: „Основният състав на Афлубин:
аконит. Прочетете рецензията По препоръка на лекари и приятели. Афлубин се приема от цялото семейство при настинки, стриктно в съответствие с инструкциите. Само баща ни не прие.
Спомням си фразата: "Ако не лекувате настинка, тя ще продължи 7 дни. И ако я лекувате, тя ще изчезне само след седмица.!" Това е лекарство от същата серия. Единственото нещо е, че малко облекчава симптомите.
Цитирам: „Основният състав на Афлубин:
аконит - има аналгетични (!) и антипиретични (!) свойства;
корен от тинтява - помага за ефективна борба със симптомите (!) на интоксикация с грип и респираторни вирусни инфекции, а също така има антипиретични свойства! действие;
железен фосфат - има подчертан противовъзпалителен (?) ефект при заболявания на дихателната система;
бяла стъпка - намалява (!) интензивността на болки в ставите и мускулите, има антитусивен ефект;
млечна киселина - облекчава (!) непродуктивната (суха) кашлица;
етилов алкохол - помощно вещество.
Всички компоненти на лекарството са представени в най-ниските концентрации (!), Което намалява риска от странични ефекти след приема му. "

Не лекува! Тоест чувствате облекчение, но болестта остава, ходите на работа по пътя, заразявате още 40 души и паралелно печелите усложнения, несъвместими с живота.

Афлубин по време на бременност

Афлубин е едно от малкото хомеопатични лекарства, които лекарите предписват на бременни жени, за да им помогнат да се справят с настинките. Но, за съжаление, нито един лекар не може да гарантира, че във вашия случай това лекарство ще работи за доброто и няма да навреди на здравето на нероденото дете. Преди употреба си струва да се претеглят всички плюсове и минуси.

Латинското наименование на лекарството Aflubin се отнася до антивирусни хомеопатични лекарства. Съставът е предимно естествен: тинтява, аконит, двудомни бриони, железни фосфати и млечна киселина. Благодарение на такъв подбор, заедно всички тези вещества могат да намалят температурата, както и да намалят възпалението в дихателните органи. Хрема, кашлица, главоболие, втрисане също са в компетентността на Афлубин. В допълнение към лечението, това лекарство може да се използва и за предотвратяване на вирусни заболявания. Афлубин се предлага в таблетки за смучене, на капки, под формата на спрей за нос.

Лекарството е предназначено за лечение и профилактика на остри респираторни инфекции, грип; използва се и при възпалителни процеси в ставите (в комбинация с други лекарства). Спреят се използва при лечение на ринит, алергичен ринит, евстахиит, синузит. По време на бременност и кърмене лекарството е разрешено за употреба, но само ако епидемиологичната ситуация е нестабилна и е необходимо да се вземат мерки за лечение или за предотвратяване на заболяването. В този случай трябва да намерите правилната доза при Вашия лекар. Сред страничните ефекти от употребата на Aflubin пациентите отбелязват повишено слюноотделяне..

Точки за и против "

Афлубин често се предписва на бременни жени, в по-голямата си част това се дължи на естествения състав на лекарството, а освен това в инструкциите за употреба няма ясна забрана за приемането му. Следователно, на индивидуална основа, лекарят може да предпише, особено ако рискът от заболяването надвишава риска от приема на лекарството. Но ако това е 1-ви триместър на бременността, тогава повечето лекари вероятно ще избегнат предписването не само на Aflubin, но и на други лекарства. Това се прави поради факта, че през този период се полагат органите на плода. Очевидно в случай на негативни последици лекарят, който е позволил на пациента да приема това лекарство, ще трябва да носи отговорност.

Предвиждайки това, лекарите препоръчват да се подготвите за бременност преди време. По отношение на времето това е поне 6 месеца преди зачеването и по-добре по-рано. През това време жената трябва да се подложи на пълен преглед на тялото, да идентифицира проблемните аспекти на здравето си и, разбира се,, ако е възможно, да се възстанови от всички заболявания. Не забравяйте за ваксинацията и приема на витамини, именно тези мерки ще ви помогнат да защитите тялото поне в началото на бременността и, вероятно, през всичките 9 месеца.

Между другото, началото на бременността е доста опасно време по отношение на приемането на всякакъв вид лекарства, не само поради полагането на органите на нероденото бебе, но и защото по това време имунитетът на жената намалява. Това е програмирано от самата природа и това се случва, най-вероятно, така че плодът (и това като цяло е чуждо тяло за женското тяло) да не бъде отхвърлен. Ето защо имунитетът намалява в самото начало на бременността и дори онези жени, които обикновено не се разболяват, започват да боледуват, което се нарича изведнъж. Знаейки за тази характеристика на тялото, струва си да се замислите: необходимо ли е изобщо да се повишава имунитетът през този период (лекарства като Афлубин просто имат такъв ефект)? Никой няма да даде еднозначен отговор, тук всеки отделен случай трябва да се разглежда индивидуално. Но ако случаят наистина е „необичаен“ и рискът от заболяването е толкова голям, тогава рискът от приема на такова лекарство не изглежда толкова голям.

Ако все още трябва да приемате Aflubin през първите 3 месеца от бременността, тогава е по-добре да се даде предпочитание на таблетките, тъй като течната форма (капки) на лекарството съдържа етанол. Също така е необходимо да се вземе предвид възможността за алергия към някой от видовете това лекарство, тъй като съставът е предимно от растителни вещества.

Отзиви за употреба по време на бременност

Има и много коментари относно употребата на Афлубин по време на бременност на различни сайтове. Много от тях са просто предположения за полезността / безполезността, опасността / безопасността на лекарството. Сред разнообразието от мнения могат да се разграничат две напълно противоположни (в такива случаи те обикновено казват, че истината е някъде по средата).

Разбира се, тези бременни жени, които са настроени вътрешно да приемат Афлубин, ще слушат положителни оценки. И те са много. Можете да намерите много отзиви (надяваме се, истински), че бъдещата майка е приемала това лекарство няколко пъти през цялата бременност и всичко е в ред с бебето. Твърдата вяра, че природните лекарства, а именно "Афлубин", не могат да повлияят отрицателно на хода на бременността, им позволи едновременно доброволно да тестват ефекта си върху себе си. Казват, че има ефект: употребата за профилактика е спасила някои от тях от грип, а тези, които са използвали лекарството за лечение, отбелязват, че лечебният процес се е ускорил благодарение на Aflubin. Съдейки по отзивите, такива коментатори не смятат тази тема за достойна за разгорещена дискусия и още повече съмнения. Техният избор е очевиден. Нещо повече, те спасяват бебетата си от настинки с точно това лекарство..

Техните опоненти - нека условно наречем противниците на употребата на Афлубин по време на бременност - ни насочват към факта, че раждането на здраво дете не е последната точка на пътя. Може би последиците от приема на лекарството ще се отразят по-късно. Това може да бъде всичко: отклонения, заболявания и т.н., а целият негатив е, че в бъдеще родителите дори няма да разберат връзката между приема на лекарството и някои заболявания на детето. За съжаление няма данни за този вид изследвания, така че противниците на Афлубин, заедно с поддръжниците, също може да са прави..

Те имат особено негативно отношение към капки, тъй като съдържат алкохол - както знаете, алкохолът по време на бременност, дори в тази форма, може да бъде опасен. На която и страна да се заемете, преди да поставите диагноза за себе си, в очакване на бебе и да "предпишете" Афлубин на себе си (и на всяко друго лекарство), трябва да се консултирате с лекар. Само като сравните всички плюсове и минуси, можете да вземете решение.

Лечение с Афлубин

В допълнение към лечението на настинки, бременните жени могат да използват Aflubin за борба с различни видове болка. Това е добра алтернатива на болкоуспокояващите, повечето от които са противопоказани през този период. Това лекарство може не само да премахне дискомфорта в мускулите, но и да има противовъзпалителен ефект върху тях. Ако пациентът няма препоръки от лекаря, но все пак е решено да започне лечение, тогава дозировката трябва да се спазва в съответствие с инструкциите за употреба, посочени за лекарството. Общото правило, което не зависи от лечението и дозировката: прилагайте "Афлубин" 30 минути преди хранене или 1 час след хранене. Препоръчително е да не се пие с вода, но преди поглъщане да се държи в устата - това ще помогне да се използва лекарството с най-голяма полза.

В борбата срещу грипа първите 2 дни са особено важни: ще трябва да приемате 10 капки от лекарството на всеки час, но честотата на дозите не трябва да надвишава 8 пъти на удар. През следващите няколко дни и до пълно възстановяване намалете броя на дозите на 3 на ден. За профилактика на вирусни заболявания трябва да приемате по 10 капки 2 пъти дневно в продължение на 21 дни. Същият сценарий е и за спешна профилактика в случай на контакт с пациент, само че лечението не е 3 седмици, а само 3 дни.

Що се отнася до таблетките, те трябва да се използват по следния начин: през първите 2 дни се приема по 1 таблетка 4 пъти на ден. Погледнете ситуацията: възможно е това лечение да се удължи с още 2 дни. През следващите дни приемайте по 1 таблетка сутрин и вечер. За профилактика на грип също трябва да изпиете по 1 таблетка сутрин и вечер, но не повече от 3 седмици подред.

Страничните ефекти, споменати в инструкциите, обикновено преминават бързо, казват експертите и поради ниската концентрация на вещества в състава на лекарството не трябва да имат отрицателен ефект върху здравето на бъдещата майка и нейното бебе.

специални инструкции

 • Първият път, след като започнете да приемате лекарството по време на настинка, симптомите му могат да се увеличат. Това е първична реакция, която ще отшуми след няколко дни и ефектът от лечението ще се прояви. Но при липса на по-нататъшно подобрение, все пак е по-добре да се консултирате с лекар - може би той ще отмени Aflubin и ще избере други възможности за лечение.
 • Следващата точка се отнася до бременни жени, които имат анамнеза за чернодробни заболявания, епилепсия, алкохолна зависимост. В този случай е нежелателно да се приема "Aflubin" на капки, тъй като алкохолът присъства в тази форма на лекарството.
 • Друго специално показание, свързано с алкохола: присъствието му в течна форма на лекарството (ако решите да вземете капки за себе си) не влияе върху способността за шофиране.
 • Не можете да използвате "Aflubin" заедно с други имуномодулатори, това може да повлияе неблагоприятно на хода на бременността или да причини непредсказуем страничен ефект. Също така е невъзможно да се приема лекарството "Aflubin" за много дълго време;.

Аналози "Aflubina" по време на бременност

Има и други антивирусни лекарства, които условно могат да се нарекат аналози на "Aflubin" (няма точно копие от него) и те също са разрешени по време на бременност.

 • Анаферон. Това е имуномодулатор, който се предписва с повишено внимание по време на бременност, тъй като няма пълна информация за ефекта върху плода. През 1-ви триместър лекарството е противопоказано. Може да причини сърбеж, затруднено преглъщане, подуване.
 • "Кагоцел". Повишава имунитета, ефективно се бори с вирусите. Те се изписват през 2 и 3 триместър на бременността. Като цяло приемането на това лекарство е нежелателно през който и да е от 9-те месеца. Може да причини алергии.
 • Инфлуцид се счита за безопасно хомеопатично лекарство без странични ефекти и противопоказания. Но все пак, по време на бременност, лекарството трябва да бъде предписано от лекар..

Материалът е изготвен съвместно с лекаря хомеопат Галиев Владимир Алексеевич и медийната агенция E-Medica.

Можете да научите повече за авторите тук..

Афлубин по време на бременност: риск или полза

По време на бременността тялото на жената е по-чувствително от всякога към вируси. Афлубин по време на бременност може да се предписва за профилактика и лечение на ARVI. Безопасността на предписването на лекарството става причина за дискусии, така че нека се опитаме да разберем тази тема.

Лечението на бременна жена е трудна задача, тъй като повечето лекарства са противопоказани по време на бременност. Често възниква въпросът дали рискът от предписване на определено лекарство е оправдан и дали това няма да повлияе на развитието на плода. Ще разберем дали е възможно да се пие Афлубин по време на бременност, ако има индикации за назначаването му.

Какво представлява това лекарство

Афлубин е хомеопатично лекарство, използвано за лечение и профилактика на грип и други респираторни инфекции. Лекарството има директен антивирусен ефект, насърчава синтеза на интерферон и има противовъзпалителен ефект. Друго предимство е, че според инструкциите Aflubin не е противопоказан при бременност..

Лекарството се предлага под формата на таблетки и алкохолен разтвор.

Лекарството се използва при следните заболявания:

 • ARVI.
 • Грипна и парагрипна вирусна инфекция.
 • Други видове респираторна инфекция.
 • Профилактика на сезонната ARVI.
 • Синдром на артикуларна болка при ревматизъм.

Афлубин няма противопоказания и е одобрен за употреба през първия триместър на бременността. Действието на лекарството е насочено към активиране на собствените сили на организма, увеличаване на синтеза на интерферон, който предпазва лигавиците на устната кухина, носа и трахеобронхиалното дърво от патогенна микрофлора.

Освен това Афлубин активира неспецифичните защитни сили на организма, което има положителен ефект върху хода на заболяването: има намаляване на температурата, намаляване на признаците на интоксикация, главоболие и болки в тялото. Лекарството е показано не само при вирусни инфекции на УНГ-органи, но и като допълнение към основното лечение на заболявания на ставите - ревматизъм, артрит, артроза, остеохондроза, анкилозиращ спондилит.

Приложение по време на бременност

Инструкциите за това хомеопатично лекарство показват, че Афлубин по време на бременност може да се използва, ако лекуващият лекар прецени, че ползите от предписването на лекарството са по-високи от възможния риск за плода.

В инструкциите няма преки противопоказания за назначаването на лекарството както за кърмещи жени, така и по време на бременност. Липсата на противопоказания и странични ефекти позволява използването на Афлубин във всеки триместър. Съдържанието на алкохол в разтвора, ако използвате лекарството в предписаните дози, не влияе върху хода на бременността и не може да навреди на плода.

Помислете как да използвате Aflubin по време на бременност под формата на алкохолен разтвор:

 • 1-ви и 2-ри ден на заболяването - 10 капки до 8 пъти на ден;
 • от 3-тия ден - по 10 капки 3 пъти на ден.


Посочената доза трябва да се разтвори в малко количество течност и да се приема през устата, като се държи за кратко в устата. Препоръчително е да приемате лекарството половин час преди хранене..

Ако Aflubin се предписва под формата на таблетки, тогава по време на бременност се използва следната схема:

 • 1-ви ден от заболяването - 1 таблетка на всеки час, но не повече от 4 таблетки на ден;
 • 2-ри ден - същата доза като през 1-ви;
 • от 3-ия ден - 1 таблетка 2 пъти на ден.

Лечението с Афлубин се провежда в продължение на 7 дни. Ако възстановяването не е дошло в рамките на една седмица, усложненията са се появили по-рано от този период или състоянието на пациента остава непроменено, препоръчва се отново да се консултирате с лекар за коригиране и допълване на лечението.

Прием на лекарството в зависимост от тримесечието

Употребата на Aflubin през 1-ви триместър на бременността е допустима, тъй като това средство няма ембриотоксичен и тератогенен ефект. Според инструкциите това хомеопатично лекарство не предизвиква странични реакции и само в редки случаи може да причини алергии. Афлубин по време на ранна бременност няма да навреди нито на майката, нито на детето.

Афлубин през 2-ри триместър по време на бременност също е допустим за употреба. Ако тялото на жената е отслабено и са започнали прояви на респираторна инфекция, тогава се препоръчва да се приемат таблетки Aflubin по време на бременност с първите симптоми на настинка. Тъй като вирусната инфекция се разпространява бързо в тялото, навременното приложение на лекарството може да спре развитието на болестта и да предотврати тежки усложнения на грипа.

Афлубин е разрешен и през 3 триместър на бременността, тъй като не проявява фетотоксичен ефект. Разбира се, преди да го вземете, трябва да се консултирате с лекар, за да изберете правилната доза и да разберете необходимостта от антивирусно лекарство.

По време на бременност, съгласно инструкциите, Aflubin може да се използва както на капки, така и на таблетки..

Но това не е толкова просто. Много експерти се съмняват дали е възможно да се предпише това лекарство в ранните етапи, тъй като Афлубин, който повишава имунната защита, може да повлияе отрицателно на хода на бременността. В края на краищата природата предвижда намаляване на имунитета при бременни жени, така че тялото на майката да не отхвърля ембриона. И така, необходимо ли е да се увеличава изкуствено по време на бременност с помощта на Афлубин? Тук няма консенсус.

Аналози

Kagocel, Influcid и Anaferon имат ефект, подобен на Aflubin.

Kagocel проявява имуномодулиращ ефект чрез синтезиране на интерферон и активиране на имунните клетки на тялото. По време на бременност употребата на имуномодулатори е забранена, тъй като не може да се предвиди реакцията на организма. Следователно Kagocel може да се използва от бременна жена само според указанията на лекуващия лекар, ако очакваният риск за майката е по-висок от вредата за плода..

Анаферон също принадлежи към имуномодулатори. Има директен антивирусен ефект срещу грипните вируси и подобрява имунитета. Инструкциите показват, че лекарството е противопоказано по време на бременност, тъй като не са провеждани проучвания върху бременни жени. Но по преценка на лекаря това лекарство може да бъде предписано през втория и третия триместър..

Инфлуцид е сложен хомеопатичен препарат, който няма странични реакции и противопоказания. Инструкциите показват, че може да се предписва на бременни жени с внимателна оценка на съотношението риск / полза.

Самолечението по време на бременност е напълно изключено, тъй като повечето лекарства могат да имат мутагенен ефект върху плода. Лечението на ARVI трябва да се извършва само под наблюдението на лекар. Трябва да се спазват изцяло назначенията и препоръките, за да се предотвратят сериозни последствия и усложнения.

Автор: Евгений Хилко, лекар,
специално за Mama66.ru