Настинките в следродилния период са често срещан проблем. Това не е изненадващо, защото начинът на живот на млада майка се променя, поради постоянни грижи, хронична липса на сън, имунитетът е отслабен. Следователно, всяка вирусна атака заплашва с неприятни последици под формата на настинка или грип. Как да укрепим имунната система и да премахнем неприятните симптоми?

Афлубин е популярно хомеопатично лекарство със сложно действие, което се използва за лечение на грип и остри респираторни инфекции. Лекарството се използва за предотвратяване на настинки по време на сезонни епидемии. Мога ли да приемам лекарството по време на кърмене? Повече за това по-късно.

Основна информация

Афлубин е сложен билков препарат, който стимулира местния имунитет и облекчава симптомите на настинка. Лекарството облекчава възпалението, нормализира температурата, облекчава болката и премахва токсините от тялото. Лекарството се използва за лечение на възпалителни заболявания на ставите и ревматизъм, които са придружени от болезнени усещания.

Лекарството се произвежда в две дозирани форми, които имат следния състав:

 • жълта горчивина;
 • боец;
 • двудомна стъпка;
 • метална сол на желязото и фосфорната киселина;
 • а-хидроксипропионова киселина.
 • допълнителни компоненти: лактоза с прикрепена молекула вода, нишесте, стеаринова киселина.
 • Основните компоненти са сходни.
 • Допълнителни вещества: алкохол 43%.

Компонентите на лекарството активират местния имунитет на вътрешните мембрани, в резултат на което пациентът се възстановява по-бързо. Няма бактериални усложнения след употребата на лекарството. Лекарството постепенно премахва признаците на настинки, остри респираторни инфекции, намалява обема на произведената слуз, облекчава болката, възпалението. В резултат на това подуването на носа, ринитът намалява, болезнените усещания в гърлото изчезват, главоболието се елиминира.

Лекарството облекчава състоянието на пациента с обостряне на хроничен артрит и дегенеративно-дистрофични заболявания на ставите. Лекарството елиминира възпалителния процес, облекчава болката.

 • Превантивно лечение на грип, остри респираторни инфекции.
 • За да се премахнат признаците на грип, ТОРС като част от цялостно лечение.
 • Възпалителни заболявания на ставите и ревматизъм, който е придружен от болезнени усещания.

Лекарството елиминира проявите на настинка (главоболие, подуване на носа, кашлица) и ускорява възстановяването. Хомеопатичното лекарство обаче действа само върху симптомите, а не върху причината за заболяването. Поради това е препоръчително да комбинирате лекарството с антивирусни средства..

Дозировка

Лекарството под формата на капки се приема 25 минути преди хранене. Поставете капки под езика, задръжте ги за 25 секунди и погълнете. Ако капките се приемат от дете, първо ги разредете с вода или кърма (за бебета).

Дозировката на лекарството в началния етап на настинка и грип:

 • пациенти под 12 месеца - 1 капка максимум 6 пъти за 24 часа;
 • от 2 до 13 години - 5 капки, не повече от 8 пъти за 24 часа;
 • от 13 години - 8 - 10 капки около 8 пъти на ден.

Дозата на лекарството за развитие на грип или ARVI:

 • пациенти до 12 месеца - 1 капка три пъти;
 • от 2 до 13 години - по 5 капки три пъти;
 • 13 и повече - по 10 капки три пъти на ден.

Продължителността на терапевтичния курс е от 5 до 10 дни.

Доза лекарство за профилактика на грип, ARVI:

 • деца под 12 месеца - 1 капка два пъти;
 • от 2 до 13 години - 5 капки два пъти за 24 часа;
 • от 14 години - по 10 капки два пъти.

Лекарството се приема не повече от 20 дни.

Афлубин под формата на таблетки се приема половин час преди хранене. Поставете таблетката под езика си и задръжте, докато се разтвори. За бебето таблетката може да се разтвори във вода или кърма..

При първите симптоми на настинка пациентите под 13-годишна възраст приемат по ½ таблетка не повече от 8 пъти за 24 часа. Дозировка за пациенти на възраст над 14 години - 1 таблетка максимум 8 пъти на ден.

При напреднал стадий на грип или ARVI, пациенти под 13-годишна възраст приемат половин таблетка, деца от 14-годишна възраст и възрастни - 1 таблетка три пъти на ден. Терапевтичният курс продължава от 5 до 10 дни.

За профилактика на грип, ARVI, деца под 13 години приемат take таблетка, а пациенти от 14 години - по 1 таблетка два пъти. Превантивното лечение продължава 20 дни.

Противопоказания и странични ефекти

Афлубин е забранено да се приема само с индивидуална непоносимост към компонентите на лекарството. Понякога хомеопатичното лекарство причинява излишно слюноотделяне. Не са регистрирани случаи на предозиране на наркотици.

По време на бременност и кърмене лекарството може да се приема, но само според указанията на лекар.

Течната форма на лекарството става мътна с течение на времето, ароматът и вкусът му отслабват, но това е нормално за продукт на основата на билкови съставки.

 • хора, страдащи от алкохолизъм;
 • деца под 13 години;
 • бременни или кърмещи жени;
 • епилептици;
 • пациенти с функционални нарушения на черния дроб.

Често през първия ден след употребата на лекарството състоянието на пациента се влошава, но това е нормална телесна реакция към активирането на имунитета. Здравното състояние се подобрява само по себе си.

Лекарството не влияе върху концентрацията и затова е разрешено да се приема при шофиране на транспорт и други сложни механизми.

Афлубин по време на кърмене

Афлубин е комплексно хомеопатично лекарство, базирано на растителни екстракти, съдържа и безвредни допълнителни компоненти. Кърмещите майки могат да използват това лекарство, но само по съвет на лекар. Забранено е приемането на лекарството, ако кърмеща жена или бебе е алергично към някой от компонентите. След като вземете лекарството, наблюдавайте състоянието на новороденото.

За лечение на грип и настинки по време на кърмене се препоръчва да се приемат 10 капки Aflubin не повече от 8 пъти за 24 часа. За да предотвратите настинка, вземете по 10 капки два пъти. Лекарството може да се комбинира с аскорбинова киселина, капки за нос и спрей за гърло. Освен това е посочена обилна топла напитка..

По този начин Aflubin е разрешено да се използва от кърмещи жени само след лекарско предписание. Кърмещата майка трябва да приема лекарството по схемата, определена от лекаря. Не се самолекувайте, за да избегнете неприятни последици.

Афлубин по време на кърмене

Промените в ритъма на живот на млада майка, безсънните нощи, грижите за бебето и дори скорошната бременност и раждане отслабват нейния имунитет. Отслабеният имунитет може да доведе до настинки, особено през студения сезон. И тогава за мама възниква проблем - как да повишим имунитета, за да не навредим на бебето си? Афлубин по време на кърмене е лекарството на избор за повишаване на имунитета при млада майка.

Възможно ли е за кърмеща майка афлубин?

За да разберете дали aflubin е възможен по време на кърмене, трябва да разберете неговия състав и възможните странични ефекти. Афлубин е хомеопатично лекарство, тоест се състои от билкови съставки, както и безвредни помощни вещества. Основните ефекти на лекарството са: имуномодулиращо, противовъзпалително, антипиретично, аналгетично и детоксикиращо. В инструкциите за употребата му лактационният период не е противопоказание, но при чувствителни хора може да причини лекарствени алергии. Афлубин по време на кърмене може да се използва не само за терапевтични цели, но и за профилактични цели. Приемайки афлубин, кърмачка трябва да наблюдава реакцията на бебето - дали има някакви прояви на алергия.

Как да приемате афлубин, докато кърмите?

Афлубин за кърмачка с терапевтична цел може да се приема по 10 капки от 3 до 8 пъти на ден 30 минути преди хранене или 60 минути след хранене. За профилактични цели, афлубин с НВ се приема 2 пъти на ден, по 10 капки едновременно. Афлубин за кърмачки може да се приема при първи признаци на настинка или грип в комбинация с други лекарства (витамин С, капки за нос, спрейове за гърло) и пиене на много течности.

По този начин ние разгледахме всички показания и противопоказания за прием на афлубин по време на кърмене. Както можете да видите, афлубин се препоръчва за лечение на настинки по време на кърмене..

Инструкции за употреба на AFLUBIN (AFLUBIN)

Форма на издаване, състав и опаковка

Капки за перорално приложение под формата на бистра, безцветна до леко жълтеникава течност без специфична миризма.

1 мл
тинтява (Gentiana) D10,01 мл
аконит (аконит) D60,1 мл
бял бриони (Bryonia) D60,1 мл
железен фосфат (Ferrum phosphoricum) D120,1 ml
млечна киселина (Acidum sarcolacticum) D120,1 мл

Съдържа поне 41,5% етанол, (1 ml = приблизително 25 капки).

20 ml - бутилки от тъмно стъкло с капкомер (1) - картонени опаковки.
50 ml - бутилки от тъмно стъкло с капкомер (1) - картонени опаковки.

Показания за употреба

 • лечение на грип, парагрип и остри респираторни заболявания, както и за тяхната профилактика, както планирана, така и спешна;
 • възпалителни и ревматични заболявания, придружени от синдром на ставна болка.

Схема на дозиране

За да се осигури най-голяма ефективност, Aflubin ® трябва да се приема 30 минути преди или 1 час след хранене..

1-2 дни заболяване с остри респираторни инфекции или грип:

 • На всеки 30-60 минути (максимум 8 пъти на ден). След началото на подобрението приемът може да бъде намален до 3 пъти на ден - възрастни и юноши - 10 капки, деца над 1 година - 5 капки.

По-нататъшно лечение на клинични прояви на остри респираторни инфекции или грип:

 • 3 пъти на ден - възрастни и юноши - 10 капки, деца над 1 година - 5 капки.

Рутинна профилактика на обостряне на заболяването в началото на студения сезон или преди грипна епидемия:

 • 2 пъти на ден, 3 седмици - възрастни и юноши - 10 капки, деца над 1 година - 5 капки.

Спешна профилактика - извършва се непосредствено след контакт с болен грип или остро дихателно заболяване или след тежка хипотермия:

 • 2 пъти на ден, 2 дни - възрастни и юноши - 10 капки, деца над 1 година - 5 капки.

Лечение на възпалителни и ревматични заболявания, придружени от синдром на ставна болка:

 • 3-8 пъти / ден в началото на лечението (1-2 дни), допълнително лечение 3 пъти / ден в продължение на 1 месец - възрастни и юноши - 10 капки, деца над 1 година - 5 капки.

Афлубин ® трябва да се приема в чист вид или да се разрежда в супена лъжица вода 30 минути преди или 1 час след хранене, като се държи известно време в устата преди поглъщане.

В началото на заболяването, както и в случаите, изискващи бързо отслабване на симптомите, е възможно да приемате лекарството 8-10 капки на всеки половин час - час до началото на подобрение на състоянието, но не повече от 8 пъти, след това приемайте 3 пъти на ден.

Странични ефекти

Към днешна дата не се съобщава за странични ефекти, но тъй като Aflubin ® е лекарство, ако се появят някакви странични ефекти, трябва да се консултирате с лекар.

Противопоказания за употреба

 • свръхчувствителност към лекарствените компоненти.

Внимателно:

 • по време на бременност и кърмене лекарството се използва според указанията на лекар.

Приложение по време на бременност и кърмене

Заявление за нарушения на чернодробната функция

Приложение при деца

специални инструкции

Тъй като лекарството съдържа естествени растителни компоненти, по време на съхранение може да се наблюдава лека мътност и отслабване на миризмата и вкуса, което не води до намаляване на ефективността на лекарството.

Еднократна доза Aflubin ® (10 капки) съдържа 0,16 g алкохол, така че този продукт не трябва да се приема от пациенти с алкохолна зависимост.

Поради съдържанието на алкохол, Aflubin ® се препоръчва да се приема с повишено внимание при деца, бременни жени, кърмачки, пациенти с чернодробни заболявания, пациенти с епилепсия.

В началото на лечението с хомеопатични лекарства може да настъпи първоначално влошаване на текущото състояние поради стимулиране на имунната система на организма. Това състояние не е опасно.

Влияние върху способността за шофиране и използване на механизми

Употребата на Aflubin ® не засяга шофирането, но трябва да се внимава, тъй като лекарството съдържа етилов алкохол.

Предозиране

Към днешна дата не са докладвани случаи на предозиране.

Лекарствени взаимодействия

Не е установено клинично значимо взаимодействие на лекарството с други лекарства. Лекарството не трябва да се използва от пациенти с алкохолна зависимост.

Условия за отпускане от аптеките

Условия за съхранение на лекарството

Съхранявайте лекарството на тъмно място, недостъпно за деца, при температура не по-висока от 30 ° С.

Афлубин капки: инструкции за употреба

Състав

Описание

Фармакотерапевтична група

Фармакологични свойства

Област на приложение

Противопоказания

Начин на приложение и дозировка

Aflubin® трябва да се приема 30 минути преди или 1 час след хранене. Хомеопатичното лекарство може да се приема неразредено или разредено в малко количество вода (1 супена лъжица), когато се използва при деца, хомеопатичното лекарство трябва да се разрежда с вода.

1-2 дни остри респираторни заболявания

Възрастни и деца над 12 години

На всеки 30 - 60 минути (максимум 8 пъти на ден). След намаляване на тежестта на симптомите, честотата на приложение трябва да се намали до 3 пъти на ден..

Продължаване на лечението (3-7 дни) на остри респираторни заболявания

Възрастни и деца над 12 години


Продължителността на курса на лечение Продължителността на лекарството се определя от лекаря.
Приложение при деца: употребата на хомеопатичното лекарство Aflubin® при деца под 2-годишна възраст е противопоказана поради липсата на достатъчно данни. Употребата при деца над 2 години е възможна само след консултация с лекар.
Ако по време на употребата на лекарството симптомите продължават или състоянието се влошава, трябва да се консултирате с лекар.

Грип по време на кърмене при майка: какво да се лекува

Грипът е доста коварно заболяване, след което усложненията могат да се появят на абсолютно всички органи. А през периода на естественото хранене на новородено, още повече, защото тялото на жената все още не е достатъчно силно след раждането и е по-податливо от заразяване с вирусни заболявания от всякога. Но след като сте се разболели, не трябва да спирате лактацията, струва си да се съсредоточите върху това какво и как да лекувате грипа, докато кърмите. Бебето от своя страна е под надеждната защита на майчиното мляко, с което получава антитела в случай на заболяване..

Това, което се нарича грип

Грипът е предимно вирус, който има инкубационен период от два часа до три дни. Доста лесно е да се хване грип с HV, особено през есенно-зимния период или по време на епидемия, а болестта по правило протича в остра форма. Общо са установени над 2 хиляди вида грип, смъртността от които е доста висока.

Защо се появява и как се предава

Заразяването с вируса става при близък контакт с болен човек или на всяко обществено място, веднага щом пациентът киха или кашля. В същото време вече заразен човек все още може да не е наясно с болестта, но вече да зарази други, тъй като инфекцията може да възникне както преди появата на първите признаци на увреждане на тялото, така и по време на хода на заболяването (до седмия ден).

Симптоми на заболяването

Симптомите на грип се различават малко от симптомите на всяко вирусно заболяване. То:

 • треска, значително повишаване на температурата и доста рязко;
 • възпалено гърло и болезненост;
 • кашлица;
 • хрема и внезапна назална конгестия;
 • главоболие, летаргия, болки в ставите.

Възможни последици

Грипът е непредсказуемо заболяване. Те могат бързо да се заразят и да се разболеят само за няколко дни, или може да отнеме много и трудно време, за да се излекуват от това. Понякога заболяването е твърде агресивно, тежките форми на заболяването могат да бъдат фатални.

Вирусната инфекция е коварна с това, че когато тялото е увредено, хроничните заболявания, които преди това не са притеснявали пациента, се обострят.

Съществува и голям риск от усложнение на който и да е орган: от увреждане на дихателната система до нервната система, бъбреците, сърцето.

Как да различим грипа от обикновената настинка

Тъй като, както беше казано, съществува голяма опасност да се получи усложнение с грип, по-добре е да се идентифицира болестта на ранен етап, за да се започне незабавно лечение. Но възникващите признаци на грип е лесно да се объркат с ARVI или ARI. Настинките не са толкова опасни за жена, която кърми, тъй като бактериите, попаднали в тялото, могат лесно да бъдат излекувани с антибиотици. Но за да се отървете от грип, тази категория лекарства е неефективна. Доста трудно е да разпознаете истинската болест сами, така че не можете да се двоумите и дори при първите симптоми трябва да се обадите на лекар.

Типични разлики между настинки и грипен вирус:

 1. В началните етапи от развитието на болестта грипният вирус дава рязък скок на температурата, а при ТОРС здравето се влошава постепенно.
 2. Телесната температура - при настинка можете да забележите леко повишаване на термометъра - средно 37-38 градуса, а при грип температурата е висока и лошо се отклонява - 39-40 градуса.
 3. Главоболие - ако в първия случай главата боли само от време на време, тогава при грип болката е постоянна, често преминаваща в мигрена.
 4. Хрема - ARVI се характеризира с назална конгестия, кихане и подуване на лигавиците в ранните дни на заболяването. Напротив, грипът най-често оставя носа чист, хрема практически не се наблюдава или се проявява под формата на обостряне на хронично заболяване (ако майката има такова).
 5. Гърло - студено заболяване често засяга носоглътката, гърлото боли, зачервява се. А при вирус - болезнени усещания в гърлото се усещат по-рядко, остра болка почти винаги отсъства.
 6. Кашлица - с ARVI или ARI суха, като възстановяването преминава в мокро. Грипът може да засегне бронхите както веднага, така и да се прояви като суха кашлица вече няколко дни след инфекцията.
 7. Лимфните възли се увеличават само при настинка.
 8. Грипният вирус причинява болки в тялото, мускулни болки. Бактериите не могат да доведат до такава болка или незначителната мускулна болка изчезва след два до три дни..
 9. Храносмилателна система - нарушения могат да възникнат само във втория случай: гадене, диария. ARVI не засяга храносмилателния тракт.
 10. Физическото състояние като цяло - човек може да понесе настинки на краката си, болестта изчезва за няколко дни, като цяло причинява само лека умора. При грип тялото е изтощено, чувствате се много уморени, понякога този период продължава дълго, след като болестта се е оттеглила.
 11. Периодът на заболяването - острите респираторни инфекции обикновено трае една седмица, докато неразположението и всички останали симптоми се проявяват активно само в първите дни. А при грип само една температура може да продължи до 5 дни, а самата болест обикновено трае около 10 дни, след което нейните последици се усещат дълго време.

Лечение на грип за кърмене

Лечението на грип по време на кърмене е много различно от лечението на инфекциозно заболяване при обикновения човек. В крайна сметка болестта може да засегне не само самата майка, но и детето. Въпреки че майчиното мляко е източник на имуноглобулини за новороденото, чрез които се активира пасивният имунитет при бебето. Но болната майка във всеки случай трябва да носи маска при контакт с бебе, защото бебето може да се зарази от въздушни капчици и макар и в слаба форма да претърпи сериозно заболяване. Разбира се, почивката, здравословният сън и балансираното хранене не трябва да се подценяват, когато са болни..

Пиенето на много течности, почивка в леглото, проветряване на стаята в отсъствието на майка и бебе - всички тези прости правила ще помогнат на кърмещата жена да се възстанови по-бързо.

Лекарства за лечение на грип, които могат да се използват с hv

Тъй като не се препоръчва прекъсване на лактацията в случай на заболяване, лекарствата, разрешени за деца, се предписват за лечение. Например, Афлубин или Нурофен, ако е необходимо за облекчаване на симптом на треска. От "възрастните" лекарства по време на кърмене с грип е разрешено да се приема Парацетамол или Ибупрофен, но само в строго съответствие с предписаната доза. Тези лекарства срещу грип не трябва да се приемат повече от три дни..

Аскорутинът ще ви помогне да излекувате кашлица, но също така е изключително важно да се консултирате с терапевт, преди да го използвате. От антивирусните лекарства при хранене на бебето, Viferon в свещи, капки Grippferon са най-безопасните.

Традиционни лекарства, които се препоръчват за кърмачки

Несъмнено лечението на грип по време на лактация често се извършва с помощта на народни средства. Основното е, че жената и детето нямат алергични реакции към определени компоненти на традиционната медицина. Като алтернатива на лечението с наркотици, използвайте:

 1. Топъл чай с лимон и малко мед.
 2. Аптечни такси за гърди от билки.
 3. Чай от малина, касис или калина.
 4. Топло мляко с мед.

Можете да допълвате лечението:

- естествени "капки" за носа, например прополис;
- прилагане на компреси;
- чорапи с горчица - сухата подправка се излива в чорапа и се носи през целия ден;
- инхалация над варени картофи.

Лечение с хомеопатия

Хомеопатията също е одобрено лечение на лактиращ грип. Освен това такива средства практически нямат противопоказания. Тъй като благосъстоянието на болната жена се подобрява в рамките на няколко часа след приемането на такива средства, те могат да бъдат използвани дори преди пристигането на лекаря и поставяне на диагнозата..

Възможно ли е да кърмите бебе с грип

В отговор на този въпрос почти винаги можете да чуете - не е възможно, но е необходимо. Естественото хранене се спира само в екстремни случаи. Като цяло грипният вирус не е причина за отбиване на бебе. Докато поддържа кърменето, детето няма да се нуждае от прехвърляне на адаптирано мляко, но с мляко ще получи необходимите антитела и ще укрепи имунната система. Просто трябва внимателно да подходите към въпроса за лечението и избора на лекарства и в никакъв случай да не нарушавате препоръчаната доза. В същото време някои жени се опитват да хранят бебето с изцедено мляко от шише и понякога го варят. Не си струва да правите нито едното, нито другото, тъй като за детето е много по-лесно да пие мляко от шише и след като майката се възстанови, бебето може да откаже да се върне на гърдата. Кипенето разваля вкуса на млякото и убива всички полезни свойства на такава ценна храна. Следователно болестта на майката не трябва да засяга по никакъв начин режима на хранене на кърмачета..

Профилактика на грип по време на кърмене

Страхувайки се от усложнения след такова сериозно заболяване, млада майка може да предприеме всички възможни превантивни мерки, за да не се разболее, това е особено вярно през есента и зимата. Трябва да:

 • възможно най-често (поне веднъж на ден) извършва мокро почистване и проветряване на стаите в къщата;
 • с повишен епидемиологичен праг е по-добре да се ограничите до посещение на претъпкани места;
 • можете да приемате разрешени витамини (особено С) с hv, за да подготвите имунитет срещу инфекции;
 • насочете се към балансирано и правилно хранене;
 • при лошо време или измръзване кърмещата майка трябва да бъде облечена според времето - така че да е топло и сухо;
 • по време на епидемия, преди да излезете на чист въздух, можете да смажете носната кухина с оксолинов маз;
 • след завръщане от обществени места измийте добре ръцете си със сапун.

Независимо дали е разрешено прилагане на грип при лактация

Задължителното прилагане на ваксината е необходимо само за онези майки, които са изложени на риск. Тоест, те принадлежат на диабетици или има голям риск от сериозни усложнения след предишно заболяване. Такива ваксинации не засягат детето, но майката може да има лека реакция - повишаване на температурата, неразположение. Такива последици преминават достатъчно бързо - за 1-2 дни.

Ако се вземат превантивни мерки, кърмачката има всички шансове да не се разболее от опасно заболяване. И в случай на инфекция, основното е да не се колебаете да се обадите на лекар и да не се самолекувате. В крайна сметка, приемането на грешни лекарства може да навреди много повече от грипа..

Афлубин ® (Aflubin ®)

Съдържание

 • 3D изображения
 • Състав и форма на освобождаване
 • Показания за лекарството Aflubin
 • Противопоказания
 • Приложение по време на бременност и кърмене
 • Странични ефекти
 • Взаимодействие
 • Начин на приложение и дозировка
 • специални инструкции
 • Условия за съхранение на лекарството Aflubin
 • Срок на годност на лекарството Aflubin
 • Инструкции за медицинска употреба
 • Цени в аптеките
 • Отзиви

Фармакологична група

 • Хомеопатични лекарства

Нозологична класификация (ICD-10)

 • J06 Остри инфекции на горните дихателни пътища на множество и неуточнени места
 • J11 Грип, вирусът не е идентифициран
 • M13.9 Артрит, неуточнен
 • M25.5 Болка в ставите
 • M79.0 Ревматизъм, неуточнен

3D изображения

Състав и форма на освобождаване

Хомеопатични капки100 мл
тинтява жълта (Gentiana) D11 мл
аптечен аконит (Аконит) D610 мл
бриони двудомни (Bryonia) D610 мл
железен фосфат (Ferrum phosphoricum) D1210 мл
млечна киселина (Acidum sarcolacticum) D1210 мл
етилов алкохол 43% (тегловни) - 59 ml

в бутилки с капкомер от тъмно стъкло от 20, 50 или 100 ml; в опаковка картон 1 бутилка.

Сублингвални хомеопатични таблетки1 раздел.
тинтява (Gentiana) D13,6 mg
аконит (аконит) D637,2 mg
бриони (Bryonia) D637,2 mg
железен фосфат (Ferrum phosphoricum) D1237,2 mg
млечна киселина (Acidum sarcolacticum) D1237,2 mg
помощни вещества: лактоза монохидрат; картофено нишесте; магнезиев стеарат

в блистер 12 бр.; в картонена кутия 1, 2, 3, 4 блистера.

Описание на лекарствената форма

Капки: прозрачни, от безцветни до безцветни с леко жълтеникав оттенък, течност без специфична миризма.

Таблетки: кръгли, плоскоцилиндрични, скосени и с делителна черта, бели, без мирис.

Показания за Aflubin ®

комплексна терапия и профилактика (планова и спешна) на грип, парагрип и остри респираторни заболявания;

лечение на възпалителни и ревматични заболявания, придружени от синдром на ставна болка.

Противопоказания

Свръхчувствителност към лекарствените компоненти.

С повишено внимание (както е предписано от лекар):

Приложение по време на бременност и кърмене

Само по лекарско предписание.

Странични ефекти

В момента не е регистриран.

Взаимодействие

Не е установено клинично значимо взаимодействие с други лекарства.

Начин на приложение и дозировка

Вътре, 30 минути преди или 1 час след хранене, капките трябва да се държат в устата 20-30 секунди преди поглъщане, таблетките се държат под езика, докато се абсорбират напълно. Капките се използват в чист вид или предварително разредени в 1 супена лъжица вода (за възрастни и юноши), за деца под 1 година капки и таблетки се разреждат в 1 чаена лъжичка вода или кърма.

По-нататъшно лечение на клинични прояви на остри респираторни инфекции или грип: възрастни и юноши - 10 капки (1 маса) 3 пъти на ден; деца от 1 до 12 години - 5 капки (1/2 маса.) 3 пъти на ден; до 1 година - 1 капка (1/2 табл.) 3 пъти на ден. Курсът на лечение е 5-10 дни.

Планирана профилактика на обостряне на заболяването в началото на студения сезон или преди грипна епидемия: за възрастни и юноши - 10 капки (1 маса) 2 пъти на ден; деца от 1 година до 12 години - 5 капки (1/2 табл.) 2 пъти на ден; до 1 година - 1 капка (1/2 маса.) 2 пъти на ден. Курсът на лечение е 3 седмици.

Спешна профилактика (извършва се непосредствено след контакт с болен грип или остра респираторна болест или след тежка хипотермия): възрастни и юноши - 10 капки (1 маса) 2 пъти на ден; деца от 1 до 12 години - 5 капки (1/2 табл.) 2 пъти на ден; до 1 година - 1 капка (1/2 табл.) 2 пъти на ден. Курс - 2 дни.

Лечение на възпалителни и ревматични заболявания, придружени от синдром на ставна болка: за възрастни и юноши - 10 капки (1 маса) 3–8 пъти на ден (през първите 2 дни от лечението), след това - 3 пъти на ден; деца от 1 до 12 години - 5 капки (1/2 табл.) 3-8 пъти на ден (през първите 2 дни от лечението), след това 3 пъти на ден. Курсът на лечение е 1 месец.

За капки: в началото на заболяването, както и в случаите, изискващи бързо облекчаване на симптомите, е възможно да се приемат 8-10 капки на всеки 0,5-1 час, докато състоянието се подобри, но не повече от 8 пъти, след което се преминава към прием 3 пъти за един ден.

За таблетки: след 1-2 дни заболяване с остри респираторни инфекции или грип, възрастни и юноши трябва да приемат по 1 маса. 3-8 пъти на ден (но не повече), деца под 12 години - 1/2 маса. 3-8 пъти на ден (но не повече).

специални инструкции

За капки: тъй като препаратът съдържа естествени растителни съставки, по време на съхранение може да се появи леко помътняване и отслабване на миризмата и вкуса, което не води до намаляване на ефективността на препарата.

Условия за съхранение на лекарството Aflubin ®

Да се ​​пази далеч от деца.

Срок на годност на лекарството Aflubin ®

Не използвайте след срока на годност, отпечатан на опаковката.

Инструкции за медицинска употреба

Инструкции за медицинска употреба - RU No.

Дата на последна промяна: 21.04.2017

Доза от

Сублингвални хомеопатични таблетки

Състав

Състав (за 1 таблетка):

Активни вещества:

Gentiana lutea (Gentiana) (Gentiana lutea (Gentiana)) D1 - 3,6 mg, Aconitum napellus (Aconitum) (Aconitum napellus (Aconitum)) D6 - 37,2 mg, Bryonia cretica (Bryonia) (Bryonia cretica (Bryonia)) D6 - 37,2 mg, Ferrum phosphoricum (Ferrum phosphoricum (Ferrum)) D12 - 37,2 mg, Acidum sarcolacticum (Acidum sarcolacticum) D12 - 37,2 mg.

Помощни вещества:

Лактоза монохидрат - 74,6 mg, картофено нишесте - 20,75 mg, магнезиев стеарат - 2,25

Описание на лекарствената форма

Кръгли таблетки с плоско-цилиндрична форма със скосени и нарязани бели, без мирис.

Фармакологична група

фармакологичен ефект

Многокомпонентно хомеопатично лекарство, чието действие се дължи на компонентите, съставляващи неговия състав.

Показания

При комплексното лечение на грип, парагрип и остри респираторни заболявания с цел облекчаване на симптомите на тези заболявания, както и за тяхната профилактика, както планирана, така и спешна. За лечение на възпалителни и ревматични заболявания, придружени от синдром на ставна болка.

Противопоказания

Свръхчувствителност към лекарствените компоненти.

Приложение по време на бременност и кърмене

Прилагането по време на бременност и по време на кърмене е възможно, ако очакваната полза за майката надвишава потенциалния риск за плода и детето. Трябва да се консултирате с лекар.

Афлубин (капки): инструкции за употреба

Доза от

Хомеопатични капки 20 и 50мл

Състав

100 ml от лекарството съдържат

активни вещества: Жълта тинтява (Gentiana) D1 - 1 ml, Аконит (Aconite) D6 - 10 ml, Bryonia двудомна (Bryonia) D6 - 10 ml, Железен фосфат (Ferrum phosphoricum) D12 - 10 ml, Млечна киселина (Acidum sarcolacticum) D12 - 10 ml

помощни вещества: етилов алкохол 43%.

Описание

Прозрачна течност, от безцветна до леко жълтеникава, без специфична миризма и със слаб вкус на тинтява

Фармакотерапевтична група

Други комбинации от лекарства за лечение на симптоми на настинка

Фармакологични свойства

Към днешна дата фармакокинетичните свойства на хомеопатичните лекарства не са докладвани поради високото им разреждане..

Aflubin® - капки са специфична комбинация от няколко хомеопатични лекарства.

Хомеопатичното лечение е лечение, което помага за укрепване на защитните сили на организма, необходими при лечението на остри и хронични заболявания..

Показания за употреба

При комплексна терапия с

- остри респираторни вирусни инфекции (ARVI)

А също и като съпътстващо лечение на възпалителни и ревматични заболявания, придружено от синдром на ставна болка.

Начин на приложение и дозировка

1. Начало на лечението (1-ви и 2-ри ден от лечението)

възрастни и юноши над 12 години

Първо вземете на всеки 30-60 минути

(макс. 8 пъти на ден).

Когато се появят признаци на възстановяване, честотата на приложение трябва да се намали до 3 пъти на ден.

Деца от 1 до 12 години

Ако няма симптоми на положителна динамика, приемът трябва да продължи в съответствие с таблица 2:

2. Дългосрочно лечение

възрастни и юноши над 12 години

Деца от 1 до 12 години

3. Превантивно лечение (профилактика)

а) Редовно превантивно лечение в началото на студено време или преди грипна епидемия:

възрастни и юноши над 12 години

2 пъти на ден в продължение на 3 седмици

Деца от 1 до 12 години

б) Профилактично лечение непосредствено след излагане на болен грип или след тежка хипотермия

възрастни и юноши над 12 години

2 пъти на ден в продължение на 2 дни

Деца от 1 до 12 години

За да се гарантира ефективността на AFLUBIN® - капки трябва да се приемат или 30 минути преди хранене, или поне 1 час след хранене. AFLUBIN® - капки могат да се приемат в чиста форма или да се разтворят в малко количество вода.

1 ml съдържа приблизително 25 капки.

Странични ефекти

Противопоказания

- свръхчувствителност към активни вещества или към някой от компонентите на лекарството

- бременност и кърмене

- детска възраст до 1 година

- алкохолизъм, епилепсия, чернодробни заболявания

Лекарствени взаимодействия

Понастоящем няма информация за взаимодействия с други лекарства.

специални инструкции

Предвид наличието на 43% алкохол в състава, лекарството не се предписва на бременни и кърмещи жени, както и на пациенти, страдащи от алкаголизъм, чернодробни заболявания или епилепсия.

В началото на лечението с хомеопатични лекарства може да настъпи първоначално обостряне на съществуващото заболяване поради стимулиране на имунната система на организма. Това състояние не е опасно. Продължителното, неподходящо лечение може да предизвика реакция към изследваното лекарство (нови симптоми).

AFLUBIN® - капки съдържат растителни и други естествени материали, така че те могат да се различават по вкус и мирис и да станат леко мътни. Това няма ефект върху качеството и ефективността на лекарството..

Характеристики на ефекта на лекарството върху способността за шофиране или потенциално опасни механизми

Предозиране

Не са докладвани случаи на предозиране.

Форма за освобождаване и опаковка

20 или 50 ml от лекарството се поставят във флакони от кафяво стъкло с пропиленова капачка с винт, с полиетиленова капкомер.

1 бутилка заедно с инструкции за медицинска употреба на държавния и руския език се поставят в картонена кутия.

Условия за съхранение

Да се ​​съхранява на място, защитено от светлина и силни електромагнитни полета, при температура не по-висока от 25 ° С.

mama.tomsk.ru

Уебсайт за майки, татковци и деца!

 • Съобщения без отговор
 • Активни теми
 • Търсене
 • Отметки Абонаменти
 • Фото галерия, Новини. блог, Експертни съвети Форум 2004-2008 Vkontakte Facebook

Афлубин, предписан от лекар, детето е на 2 месеца.

Афлубин, предписан от лекар, детето е на 2 месеца.

Публикувано от Irinka на 15 декември 2008 г. 15:52

 • Новини
 • Томск: живот, новини, събития
 • Северск: живот, новини, събития
 • Живот на "mama.tomsk.ru" :)
 • ↳ Въпроси за сайта и форума
 • ↳ Работен форум за подготовка на теми за рекламодатели
 • Parties Форум партита, запознанства и офлайн срещи
 • В очакване на чудо
 • Planning Планиране на бременността
 • ↳ Отзиви за лекари и клиники, медицински въпроси
 • ↳ В корема
 • Management Управление на бременността, подготвителни курсове за раждане
 • Излизане от корема
 • ↳ Болница за майчинство
 • ↳ След раждане
 • Нарастващ!
 • ↳ За най-малките 0-3g
 • ↳ Слинги: Нося всичко със себе си
 • ↳ Кърмене и изкуствено хранене. Хранене за по-големи деца.
 • ↳ Деца на възраст 3-7 години
 • ↳ Деца на 7 и повече години
 • Отглеждане на деца
 • Education Обучение на децата
 • Училища и училищен живот
 • ↳ Детски градини
 • Обмен на детски градини
 • ↳ Гореща линия съгласно сертификати PFDO
 • ↳ Купуваме за деца
 • Здраве и спорт
 • Health Здраве на възрастни
 • Health Детско здраве
 • Issues Въпроси с ваксинацията
 • ↳ Лекари и детски поликлиники
 • ↳ Лекарства, хранителни добавки
 • ↳ Специални деца
 • ↳ Въпроси към хирурга (възрастни и деца)
 • Sports ДЕТСКИ спорт
 • ↳ Спорт за възрастни
 • !! СПЕЦИАЛИСТИЧНИ КОНСУЛТАЦИИ!!
 • ↳ Консултации от FSS (Фонд за социално осигуряване)
 • ↳ Секция на комисаря по правата на детето в Томска област
 • ↳ Консултации с Департамента за социална защита на населението на Томска област
 • ↳ Консултации от Министерството на труда и заетостта на Томска област
 • ↳ Медицински консултации
 • ↳ Правни въпроси
 • ↳ Горещи линии от Пенсионния фонд
 • ↳ Психологически консултации. Консултация на перинатален психолог.
 • ↳ Консултации за кърмене.
 • ↳ Спорт за бременни жени, Гимнастика след раждането, Спорт и GV, Фитнес след раждане
 • Игри, състезания, поздравления
 • ↳ Форум за добро настроение
 • ↳ Състезания
 • Битка на експертите - от DNS и FrauTechnika. Завършен
 • Общности по интереси
 • Club Томски посткрос клуб
 • ↳ Луди дръжки
 • ↳ Полимерна пластмаса
 • ↳ Декупаж
 • ↳ Плетене
 • ↳ Бродерия
 • ↳ Шиене
 • Art Изкуство от хартия
 • ↳ Майсторски класове и състезания
 • ↳ Колекционерство или общност Плюшкин.
 • Моята къща
 • ↳ Недвижими имоти в Томск. Избор на градска област. Проблеми с полезността.
 • Build Изграждаме собствена къща. Държавен форум. Земя.
 • ↳ Домакинство, ремонт и интериор
 • ↳ Флора: всичко за зелената растителност
 • Фауна: форум за нашите по-малки братя
 • ↳ Вкусен живот
 • Красота, стил, мода
 • ↳ Козметика, парфюмерия и лични грижи
 • ↳ Пътят към стройността
 • За всичко на света
 • ↳ Добри дела
 • ↳ Промоция "Моята бавачка"
 • Бебета от дома на бебето
 • Ising Набиране на средства за операции, лечение. Спешна помощ (вземане на кръв)
 • Помощ за нуждаещите се
 • Чат беседка
 • ↳ Всичко за празниците, забавленията и излизанията :)
 • ↳ Културно забавление: филми, музика, книги. Кафенета, детски развлекателни центрове и др..
 • ↳ Психология и философия
 • ↳ Пътуване и ваканция
 • Почивка в чужбина
 • ↳ Почивайте в Русия и съседните страни
 • ↳ Автофорум
 • ↳ Боен бой
 • Бележки в тетрадка
 • Табло за обяви
 • ↳ Услуги и други съобщения
 • ↳ Работа: търсене / предлагане
 • ↳ Фото и видео услуги
 • ↳ Парти услуги
 • ↳ Храна по поръчка (кулинарни услуги)
 • ↳ Услуги, свързани с красота и здраве
 • Staff Домашен персонал. Почистваща услуга
 • ↳ Образователни услуги
 • ↳ Услуги на психолог, треньор, образователни семинари и обучения
 • ↳ Правни и счетоводни услуги
 • ↳ Ремонт на оборудване, разработване на уебсайт, други ИТ услуги
 • Section Спортен раздел
 • Недвижими имоти: покупка и продажба
 • ↳ Имот: наем
 • ↳ Изграждане, декорация, ремонт
 • Manufacturing Производство на мебели
 • ↳ Шивашки услуги
 • ↳ Услуги, свързани с автомобили, превоз на товари
 • ↳ Астрология и гадаене
 • Насърчаване на продажбите на продукти за възрастни
 • Насърчаване на продажбата на стоки за деца
 • Насърчаване на продажбите на храни
 • ↳ Детски битпазар
 • ↳ Детски дрехи за момичета
 • Clothes Бебешки момчета / унисекс дрехи
 • ↳ Горно облекло и шапки за момичета
 • Outer Горно облекло и шапки / унисекс за момчета
 • ↳ Обувки за момичета
 • ↳ Обувки за момчета / унисекс
 • Превозни средства
 • ↳ Аксесоари и мебели за деца
 • ↳ Бебешка храна, хигиенни продукти
 • ↳ Играчки и книги
 • Point Пункт за наем и обмен
 • ↳ Спортни стоки
 • ↳ Училищна секция
 • ↳ Възрастен битпазар
 • ↳ Дрехи
 • ↳ Горно облекло и шапки
 • ↳ Мебели, интериорни предмети и други стоки за бита
 • ↳ Техника
 • ↳ Продукти за бъдещи и кърмачки
 • ↳ Животни
 • ↳ Растения
 • ↳ Обувки, чанти, аксесоари
 • ↳ Книги, списания, дискове
 • ↳ Козметика, парфюмерия, продукти за красота и здраве
 • ↳ Директни продажби (мрежов маркетинг)
 • Section Сватбена секция
 • ↳ Ръчно изработен битпазар
 • ↳ Панаири на занаятите
 • ↳ Стоки за творчество
 • ↳ Плетене
 • ↳ Консултация с перинатален психолог
 • ↳ Бизнес консултиране
 • ↳ Благотворителен търг
 • Списък с форуми на Mama.tomsk.ru
 • Часова зона: UTC + 07: 00
 • Изтрийте бисквитките на конференцията
 • Свържете се с администрацията

Осъществено от phpBB® Форум Софтуер © phpBB Limited

Може ли Афлубин да се използва по време на кърмене?

Как да лекуваме настинка за кърмачка?

За повечето от нас ARVI или, по-просто казано, настинките, макар и неприятни, в повечето случаи не са опасни. Те могат да бъдат излекувани достатъчно бързо и с помощта на целия арсенал на съвременната медицина..

Но ако говорим за кърмачка, въпросът се усложнява, тъй като настинките по време на кърмене могат да бъдат лекувани далеч от всички лекарства. Лекарствата, по един или друг начин, могат да преминат в кърмата и да повлияят на бебето.

Ето защо е важно да знаете как правилно да лекувате настинките на кърмачка..

Симптоми на настинка

Типичните прояви на настинка при кърмачки включват:

 • кихане и сърбеж в носа
 • обилно лигавично отделяне от носа с воднист характер или дебело, жълто, зеленикаво отделяне
 • кашлица, суха или мокра
 • температура, понякога до високи цифри
 • общо неразположение, слабост, летаргия, интоксикация, главоболие
 • зачервяване на очите, сълзене, фотофобия
 • възпалено гърло при преглъщане, сухота и болезненост.

В зависимост от вида на вируса, комбинацията от симптоми може да е различна, но основното при настинка е предимно симптоматично, постсимптоматично лечение.

Без лечение настинките могат да се усложнят, забавят и да доведат до допълнителни предписания на лекарства, следователно настинките по време на кърмене трябва да се лекуват, като се вземе предвид кърменето.

Необходимо е да започнете лечение на настинка възможно най-рано, при първите признаци, и е препоръчително лечението да се извършва стриктно под наблюдението на лекар.

Кърменето при настинки не спира, но детето трябва да бъде хранено, спазвайки всички правила за предотвратяване на настинки при бебе.

Препоръчително е да не се използват такива широко разпространени лекарства срещу вируси като арбидол, ремантадин или рибовирин за лек курс на ARVI, тъй като те не са много ефективни, ако се използват не от първите часове на настинка и могат да причинят значителна вреда на детския организъм.

Лекарствата могат да причинят разстройство на храносмилането на бебето, болки в корема и разхлабени изпражнения, могат да доведат до повишена нервна възбудимост, както и алергии.

Трябва да се внимава да се използват лекарства като афлубин или имунал, те също могат да причинят алергични реакции.

За профилактика на ARVI или за лечение можете да използвате лекарства като грип (капки за нос), супозитории Viferon, които нямат противопоказания и странични ефекти.

При вирусни инфекции употребата на антибиотици не е показана, тъй като те нямат смисъл на приложение (антибиотиците не засягат вирусите).

Но в случай на усложнения, развитието на бактериална инфекция, антибиотици, съвместими с кърменето, могат да бъдат предписани от лекар. Те се назначават във възможно най-краткия курс..

Повечето от широко разпространените днес амбулаторни антибиотици са съвместими с НВ. Употребата на лекарства като гентамицин, доксициклин, сулфонамиди, тетрациклини е забранена за HS..

Симптоматично лечение на обикновена настинка по време на кърмене

Основата на симптоматичната терапия е обилна напитка - топла, алкална. Помага за овлажняване на лигавиците на носа и гърлото, подпомага изтъняването и отделянето на храчки, намалява интоксикацията и понижава температурата..

Често при ARVI се появява треска и при относително нормално здравословно състояние не се препоръчва понижаване на температурата до 38,5-39,0. Но ако майката не понася добре треската, е необходимо да се използват антипиретици на основата на парацетамол или ибупрофен.

Забранено е за кърмене да се използват лекарства като аналгин, аспирин, както и комбинирани лекарства - coldrex, fervex, teraflu, coldakt и др..

Техните компоненти могат да повлияят отрицателно на здравето на детето..

При наличието на кашлица не могат да се използват всички лекарства с отхрачващо и разреждащо храчки свойства. Лекарствата, приемливи за кърмене, включват амброксол и лекарства на негова основа (амбробене, лазолван).

Препаратите на основата на бромхексин са противопоказани за кърмачки.

Също така, при кърмене са разрешени препарати на основата на зеленчукови основи (анасон, корен от женско биле, мащерка, мащерка, живовляк). Те включват гръден еликсир, туссамаг, геделикс, доктор мама, бронхикум.

Събирането на гърдите също може да се прилага с повишено внимание.

При наличие на хрема могат да се използват вазоконстрикторни лекарства - нафтизин, галазолин, тизин, насивин. Но си струва да запомните, че можете да използвате тези лекарства не повече от 3-4 дни..

Можете да използвате билкови препарати (пинозол), както и препарати с деконгестантни и антиалергични свойства - виброцил.

Също така е полезно да използвате физиологични разтвори за изплакване на носа и овлажняване на лигавиците. Нанесете аквамарис, солен разтвор, аквалор, разтвори с морска вода.

С развитието на възпалено гърло могат да се използват местни антимикробни и противовъзпалителни лекарства - напояване с хексорал, спрейове от тантум-верде, йодинол, хлорхексидин, мирамистин.

Можете да използвате таблетки за смучене, таблетки за смучене и таблетки за смучене - стрепсилс, фалиминт, фарингосепт. За лечение на фарингеалната кухина можете да използвате разтвор на Lugol или Yoks.

Афлубин: инструкции за употреба за деца и възрастни, форми на освобождаване, състав, дозировка, аналози

Афлубин е хомеопатичен продукт, който има за цел да се бори с инфекцията, причинена от вируси.

Материалът е само за информационни цели. За точна информация се свържете със специалист.

Афлубин е хомеопатичен продукт, който има за цел да се бори с инфекцията, причинена от вируси. Употребата на лекарството е широко известна като профилактично средство, което може да намали заболеваемостта по време на епидемия. Инструкциите за употреба на Aflubin показват възможността за лечение на болка при ревматизъм, възпаление на ставите.

Хомеопатичното лекарство се публикува от фармацевтична фабрика в Австрия.

Предлага се в следните форми, които могат да се използват от възрастни и деца:

 • капки Афлубин. Те се характеризират с липсата на мирис и цвят. Опаковани в тъмни бутилки;
 • Афлубин таблетки за резорбция. Те имат заоблена форма, белезникав оттенък, без мирис.

И двете форми съдържат в структурата си следните активни съставки:

 • тинтява, която намалява признаците на интоксикация на тялото с ARVI;
 • млечна киселина, която втечнява сухата кашлица;
 • железен фосфат. Веществото облекчава възпалението при заболявания на дихателните пътища;
 • аконит, който помага за понижаване на високата телесна температура, облекчава болката;
 • двудомни бриони, които намаляват мускулната болка.

В допълнение към активните съставки, капките съдържат спомагателна съставка етанол.

Под формата на таблетки Aflubin има помощни вещества, които придават необходимата форма. Освен това те допринасят за по-добро усвояване на таблетките. То:

 • картофено нишесте;
 • магнезият е втренчен;
 • лактоза.

Предлага се под формата на спрей Aflubin.

Това е хомеопатично лекарство в капки за нос. Афлубин под формата на капки и таблетки има същия терапевтичен ефект. Помага за облекчаване на възпалителния процес, помага на имунната система да се бори с вирусите, облекчава треската.

Благодарение на тези свойства имунитетът на лигавицата се подобрява, което благоприятства възстановяването от бактериални, вирусни инфекции, настинки. На фона на приема на Афлубин синтезът на слуз намалява, възпалителният фокус се спира, назалната конгестия се облекчава, болката се елиминира.

Афлубин се използва в комбинация за борба със следните заболявания:

 • грип;
 • възпалителен процес в ставите;
 • ревматизъм;
 • парагрип;
 • ARI;
 • патология на дихателните пътища;
 • синдром на болката;
 • ARVI.

Трябва да се помни, че Афлубин не може да премахне инфекциозния процес, възпалението.

Улеснява протичането на заболяването, помага за борба със следните симптоми:

 • кашлица;
 • възпалено гърло;
 • главоболие;
 • задръстване на синусите.

В резултат на употребата на Aflubin от възрастни, деца, болестта се пренася много по-лесно.

Отнема по-малко време, за да се възстанови човек.

Но хомеопатичното лекарство не засяга пряко патогена и следователно не може да се използва за заместване на лекарство с антивирусен ефект.

Афлубин под формата на спрей в комбинация с други лекарства се предписва за облекчаване на състоянието с:

 • ринит;
 • фарингит;
 • синузит;
 • алергии.

Спрей Aflubin не замества антибиотична терапия, антихистамини. Предписва се като ефективна добавка. Афлубин се използва стриктно по лекарско предписание, в зависимост от вида на хомеопатичния препарат, възрастта на пациента, състоянието му.

Лекарствен продукт на капки

Афлубин за деца, лекарят предписва да се пие стриктно след хранене.

Възможно е да използвате капки, както следва:

 1. Пациентът трябва да хвърли глава назад с повдигнат към небето език. Разтворът трябва да се капе сублингвално (под езика). За да се постигне най-добра ефективност, продуктът трябва да се държи 10 секунди, само след това да се поглъща.
 2. Изсипете необходимия брой капки в лъжица вода. Задръжте разтвора под езика за около 10 секунди. След това поглъщайте.

Ако терапията с хомеопатия се предписва на деца, тогава лекарството се разрежда по втория начин. За бебета, които са кърмени, капки се разтварят в кърмата. Това ще помогне да се премахне миризмата на алкохол, която Aflubin има в състава си. Етанолът изгаря устната лигавица, има неприятен вкус.

Дозировката на детски Афлубин е строго регламентирана от лекаря и зависи от възрастовата група, сложността на заболяването.

При първоначалната проява на признаци на заболяването се предписва капково в следното количество:

 • от 12 годишна възраст се препоръчва да се пият до 10 капки. на всеки 60 минути, докато се почувствате по-добре. Вземете лекарството не повече от 8 пъти на ден;
 • до 12-годишна възраст се предписва да се пият по 5 капки на всеки час. Не трябва да има повече от 8 приема на ден;
 • кърмачетата през първата си година от живота се съветват да дават по една капка на всеки 90 минути. Не трябва да има повече от 6 дози на ден.

По следния начин капковият Афлубин се пие през първия ден. Освен това пациентът се препоръчва 3 пъти на ден.

Важно! Забранено е да се пие лекарството на капки в максимална доза за повече от един ден.

Ако заболяването развие клинична картина, тогава хомеопатичното лекарство на капки се пие, както следва:

 • 12 години и повече - три пъти по 10 капки;
 • до 12 годишна възраст - три пъти по 8 капки;
 • през първата година от живота - три пъти капка по капка.

Лекарството не се приема повече от 10 дни. Ако след изтичане на времето симптомите не са преминали, тогава трябва да се консултирате с лекар, за да изясните диагнозата.

Като профилактично средство, афлубин се приема в продължение на 21 дни по следния начин:

 • над 12 години - 10 капки. Два пъти дневно;
 • под 12 години - 5 капачка два пъти;
 • до 1 година - 1 капачка. два пъти.

Лечението на ревматични болки с капки Aflubin се извършва, както следва:

 • над 12 години - 10 капки. до 8 пъти на ден;
 • под 12 години - 5 капачка до 8 пъти.

След първия ден Aflubin се пие от 3 до 5 капки. три пъти.

Афлубин таблетки

Препоръчва се приема на Афлубин за възрастни и деца, като таблетката се разтвори напълно под езика преди хранене. Ако лекарството се дава на деца през първата година от живота, тогава таблетките се разреждат с вода, смес, кърма.

Когато първоначалните симптоми се появят през първия ден, се препоръчва следната форма на таблетка:

 • от 12 годишна възраст, 1 таб. до 8 пъти на ден;
 • до 12-годишна възраст се предписват 1 таб. до 8 пъти на ден;
 • бебетата от първата година от живота са показани ½ раздел. до 8 пъти.

След нормализиране на състоянието Афлубин се приема в подходяща за възрастта доза три пъти на ден, докато настъпи пълно възстановяване. Курсът на лечение на вирусни заболявания не трябва да надвишава 10 дни.

В противен случай трябва да се консултирате с лекар, за да изясните диагнозата. При напреднал стадий на заболяването се предписва хомеопатично лекарство за лечение на пациенти над 12-годишна възраст 1 таб. три пъти. Деца под 12-годишна възраст се препоръчва да пият ½ tab. три пъти.

Курсът на лечение в тази ситуация е от 5 до 10 дни..

Забележка: за профилактика на вирусни заболявания, Aflubin се приема по 1 таб. два пъти по 21 дни.

За лечение на ревматизъм, характеризиращ се с болка, лекарството се пие в продължение на 30 дни. През първите два дни - до 8 пъти на ден. Освен това дозата се намалява до три пъти на ден. Деца над 12 години и възрастни се препоръчват 1 таб., Под 12 години - ½ таб..

Ако пациентът страда от ринит, назална конгестия, тогава едновременно с приема на таблетките е възможно да се използва Aflubin под формата на спрей. Тази форма се използва за възрастни и деца над 12 години. Обикновено две инжекции се предписват четири пъти. Курсът на лечение може да продължи до 4 седмици.

По време на бременност и кърмене Афлубин се приема стриктно според указанията на лекар. Но ако има нужда да го вземете, тогава трябва да се направи избор в полза на таблетната форма. Това се дължи на съдържанието на алкохол в капките. Дозировката на агента се избира по същия начин, както за възрастта от 12 години. Обикновено Aflubin се понася лесно от пациентите.

Лекарството има няколко противопоказания. Единственото абсолютно противопоказание е свръхчувствителността към активни и спомагателни компоненти.

Освен това не се препоръчва приемането на лекарството под формата на капки за хора с:

 • епилепсия;
 • алкохолизъм;
 • чернодробни заболявания;
 • бъбречни патологии.

Употребата на капки не е показана по време на бременност и кърмене. В тези ситуации е по-добре да използвате таблетната форма. Сред нежеланите реакции е известно само повишено слюноотделяне. Не е установено предозиране.

След започване на лечение с Aflubin е възможно влошаване на здравето. Това е нормална реакция на организма под формата на отговор на стимулиране на имунитета към прием на хомеопатични лекарства. Тази реакция не е опасна и не изисква допълнителна медицинска намеса. Афлубин няма аналози в състава си.

Но е възможно да го замените с други хомеопатични лекарства с антивирусен ефект..

Като аналози на текущия ефект можете да използвате:

 • Анаферон, използван за лечение на остри респираторни вирусни инфекции, варицела, грип. Има форма на освобождаване под формата на абсорбиращи се таблетки, капки. Предписва се за кърмачета на възраст от един месец;
 • Ергоферон, съдържащ антитела, поради което се използва широко за борба с вирусни патологии. Приемът е възможен за възрастни и деца от 3-годишна възраст;
 • Антигрипин. Лекарството е насочено към облекчаване на назалната конгестия, понижаване на температурата, намаляване на възпалението, главоболие;
 • Инфлуцид, който също принадлежи към групата на хомеопатичните лекарства. Предписва се за лечение и профилактика на заболявания, причинени от вируси по време на епидемия. Предлага се под формата на таблетки и капки.

Афлубин е много популярен сред пациентите.

Това търсене се дължи на различни форми на освобождаване, широк спектър от цели, възможност за употреба от деца, бременни жени, липса на противопоказания и странични ефекти

Нови и интересни статии по темата

Афлубин капки за деца: инструкции за употреба и за какво е предназначен, дозировка, как да приемате, цена, рецензии

Хомеопатично лекарство, което съдържа комбинация от билкови съставки. Общото действие на съставките е имуностимулиращо. Лекарството може да се прилага на деца от много ранна възраст. Предписва се за инфекциозни заболявания, както и за профилактика по време на пика на ARVI.

Доза от

Лекарството се предлага под формата на течен разтвор, който се дозира на капки. Опаковани в стъклени бутилки със специална мерителна пипета. Улеснява измерването на дозата, предписана от лекаря..

Флаконите могат да бъдат с различни размери от 10 до 20 ml.

Описание и състав

Капките са безцветни. Понякога разтворът може да има леко жълт оттенък. Специфичен вкус с горчивина. Има специфична миризма.

 • Тинтява жълта 1мл
 • Аптека аконит 10 мл
 • Bryony двудомни 10 ml
 • Железен фосфат 10 мл
 • Млечна киселина 10 мл
 • Етилов алкохол 43% 59 мл

Всички компоненти са в специално разреждане. И концентрацията е избрана по такъв начин, че лекарството да показва максимален ефект.

Фармакологична група

Афлубин е хомеопатично лекарство. Хомеопатичните лекарства стимулират защитните сили на организма. Те работят на принципа на имуностимулантите.

Повечето хомеопатични лекарства са на растителна основа. Употребата на наркотици от тази група е разрешена от закона.

Всички лекарства от тази категория се подлагат на клинични изпитвания, според резултатите от които се оценява ефективността на лекарството.

фармакологичен ефект

Лекарството има противовъзпалителен, детоксикиращ ефект. Действа като стимулант на имунитета, антипиретично средство. При някои заболявания има аналгетичен ефект.

Коригира работата на лигавицата на горните и долните дихателни пътища. Насърчава неговата регенерация.

Показва свойството на антивирусно лекарство. Насърчава устойчивостта на организма към някои патогени на ARI.

Осигурява благоприятно протичане на респираторни инфекции. Намалява продължителността на заболяването, допринася за бързо възстановяване и възстановяване на защитните сили на организма.

Може да се използва в комплексна терапия.

Показания за употреба

 • Спешна профилактика на настинки, грип, парагрип и други остри респираторни (вирусни) заболявания. Такава профилактика се извършва, ако дете (възрастен) неволно е влязло в контакт с лице със симптоми на ARI. Превантивните мерки са най-ефективни, ако лекарството се приеме възможно най-скоро. 6 часа след контакт, ефективността на лекарството ще бъде по-ниска.
 • Рутинна профилактика на настинки, включително грип. Извършва се в сезона на епидемичен ръст на заболеваемостта. Също така, капки могат да се предписват на деца, които започват да посещават предучилищна институция. За тази група деца лекарството се предписва седмица преди началото на посещението в детската градина и през първите 3 седмици от посещението..
 • Лечение на остри респираторни (вирусни) инфекции. Най-ранното възможно приложение на лекарството е най-ефективно..
 • Комплексна терапия на възпалителни заболявания на дихателната система. За стимулиране на имунните сили и улесняване на заболяването.
 • Комплексно лечение на заболявания на ставите с ревматичен и възпалителен характер.

Противопоказания

Непоносимост към един или повече компоненти на лекарството.

Начин на приложение и дозировка

Удобната опаковка на лекарството ви позволява да дозирате лекарството възможно най-точно. Това е особено полезно за бебета, когато са необходими само няколко капки.

За да се постигне максимален ефект, лекарството трябва да се приема половин час преди хранене или час и половина след хранене..

Защото лекарството има специфичен вкус (поради наличието на етанол) при деца, може да се появи отрицателна реакция. Ето защо се препоръчва да се разрежда с вода или кърма преди употреба (деца на кърмене).

За деца над 1 година и възрастни лекарството може да се приема неразредено. За да увеличите ефективността, трябва да задържите разтвора в устата си за няколко секунди и след това да преглътнете.

За спешна профилактика, деца под 1 година трябва да се приемат през устата по 1 капка, 2 пъти на ден.

Деца над 1 година трябва да пият по 2 капки, два пъти на ден.

Деца от 12 години и възрастни могат да приемат по 10 капки, 2 пъти на ден.

Спешната профилактика се извършва до 7 дни. Ако се развият симптоми на заболяването, дозировката се променя. Ако след 5-7 дни детето е здраво, лекарството може да бъде отменено.

След хипотермия на детето режимът на прием на лекарството е същият като при спешни превантивни мерки.

Планирана профилактика

Деца под 1 година, по 1 капка, два пъти на ден. Курсът продължава 3 седмици.

От 1 година до 12 години, 5 капки, 2 пъти на ден. Продължителност на употреба 3 седмици.

Деца над 12 години и възрастни по 10 капки, 2 пъти на ден, в продължение на 3 седмици.

Лечение на респираторна инфекция

При 1-2 дни заболяване дозировката е както следва:

Деца под една година - по 1 капка 3-8 пъти на ден

Деца на възраст 1-12 години - 5 капки 3-8 пъти на ден

Деца над 12 години и възрастни по 10 капки 3-8 пъти на ден

Лечение от 2-3 дни заболяване

Деца под 1 година, по 1 капка, 3 пъти на ден

Деца от 1 до 12 години, 5 капки, 3 пъти на ден

Деца над 12 години и възрастни по 10 капки 3 пъти на ден

Вторият етап от лечението обикновено не надвишава 10 дни. Ако е необходимо удължаване на лечението, не забравяйте да се консултирате с лекар. Може да се наложи лекарството да бъде отменено или заменено.

Лечение на ставни заболявания

Деца от 1 до 12 години в първите дни на заболяването трябва да приемат по 5 капки 3-8 пъти на ден. След това по 5 капки 3 пъти на ден. Продължителността на курса продължава до 1 месец

Възрастни и деца над 12 години през първия ден могат да приемат по 10 капки 3-8 пъти на ден. Впоследствие по 10 капки, три пъти на ден. Курсът на лечение е 1 месец.

Странични ефекти

Свръхчувствителност към лекарствените компоненти. Развива се като алергична реакция. Трябва да се потърси спешна медицинска помощ.

Понякога може да се появи хиперсаливация - повишена секреция на слюнка. Не се изисква специфично лечение. Изчезва напълно след отнемане на лекарството.

Взаимодействие с други лекарствени продукти

Афлубин често се използва като лекарство за поликомплексна терапия. Не са регистрирани лекарствени взаимодействия с лекарства, предписвани едновременно.

специални инструкции

В детска възраст се препоръчва използването на разредена форма.

Лекарството не трябва да се използва от лица с алкохолна зависимост.

По време на бременност и кърмене употребата на лекарството не е забранена.

Не влияе върху способността за шофиране на моторни превозни средства, когато се дозира правилно.

Предозиране

До момента няма описани случаи на предозиране.

Ако детето неволно използва голямо количество от лекарството, трябва незабавно да потърсите медицинска помощ.

Условия за съхранение

Лекарството се съхранява на тъмно място, недостъпно за деца. Температурата на съхранение не трябва да надвишава +25 ° C.

По време на съхранението е възможно леко отслабване на характерната миризма и вкус. Отслабването на тези органолептични свойства не засяга лекарствената способност на лекарството.

Срок на годност 5 години от датата на издаване. След изтичане на срока, посочен на опаковката, не използвайте.

Аналози на лекарства

Вместо Aflubin могат да се използват следните лекарства:

 1. Agri за деца е заместител на Aflubin в клиничната и фармакологичната група. Произвежда се в гранули и таблетки за смучене, които могат да се използват за премахване на симптомите на настинка при деца над 3 години..
 2. Oscillococcinum е френско лекарство, което се предлага в гранули за перорално приложение. Те могат да се използват за лечение и профилактика на ARVI, включително грип, при пациенти от всички възрастови групи, включително бременни и кърмещи.
 3. Анаферонът за деца е заместител на Афлубин в терапевтичната група. Продава се в таблетки за смучене, които могат да се използват от деца над 1 месец (след разтварянето им) за лечение и профилактика на остри респираторни вирусни инфекции.
 4. Influcid е немско лекарство, което се предлага в абсорбиращи се таблетки и капки за перорално приложение. Използва се за лечение и профилактика на инфекциозни заболявания с вирусна етиология при пациенти над 3 години, включително бременни и кърмещи жени..

Цената на лекарството

Цената на капки Aflubin е средно 396 рубли. Цените варират от 271 до 587 рубли.

Дали Aflubin за кърмещи майки: описание на лекарството, характеристики на приложение

Настинките в следродилния период са често срещан проблем. Това не е изненадващо, защото начинът на живот на млада майка се променя, поради постоянни грижи, хронична липса на сън, имунитетът е отслабен. Следователно, всяка вирусна атака заплашва с неприятни последици под формата на настинка или грип. Как да укрепим имунната система и да премахнем неприятните симптоми?

Афлубин е популярно хомеопатично лекарство със сложно действие, което се използва за лечение на грип и остри респираторни инфекции. Лекарството се използва за предотвратяване на настинки по време на сезонни епидемии. Мога ли да приемам лекарството по време на кърмене? Повече за това по-късно.

Основна информация

Афлубин е сложен билков препарат, който стимулира местния имунитет и премахва симптомите на настинка.

Лекарството облекчава възпалителния процес, нормализира температурата, премахва болката и премахва токсините от тялото.

Лекарството се използва за лечение на възпалителни заболявания на ставите и ревматизъм, които са придружени от болезнени усещания.

Лекарството се произвежда в две дозирани форми, които имат следния състав:

 • жълта горчивина;
 • боец;
 • двудомна стъпка;
 • метална сол на желязото и фосфорната киселина;
 • а-хидроксипропионова киселина.
 • допълнителни компоненти: лактоза с прикрепена молекула вода, нишесте, стеаринова киселина.
 • Основните компоненти са сходни.
 • Допълнителни вещества: алкохол 43%.

Компонентите на лекарството активират местния имунитет на вътрешните мембрани, в резултат на което пациентът се възстановява по-бързо. Няма бактериални усложнения след употребата на лекарството.

Лекарството постепенно премахва признаците на настинки, остри респираторни инфекции, намалява обема на произведената слуз, облекчава болката, възпалението.

В резултат на това подуването на носа, ринитът намалява, болезнените усещания в гърлото изчезват, главоболието се елиминира.

Лекарството облекчава състоянието на пациента с обостряне на хроничен артрит и дегенеративно-дистрофични заболявания на ставите. Лекарството елиминира възпалителния процес, облекчава болката.

Лекарството може да се приема в следните случаи:

 • Превантивно лечение на грип, остри респираторни инфекции.
 • За да се премахнат признаците на грип, ТОРС като част от цялостно лечение.
 • Възпалителни заболявания на ставите и ревматизъм, който е придружен от болезнени усещания.

Лекарството елиминира проявите на настинка (главоболие, подуване на носа, кашлица) и ускорява възстановяването. Хомеопатичното лекарство обаче действа само върху симптомите, а не върху причината за заболяването. Поради това е препоръчително да комбинирате лекарството с антивирусни средства..

Дозировка

Лекарството под формата на капки се приема 25 минути преди хранене. Поставете капки под езика, задръжте ги за 25 секунди и погълнете. Ако капките се приемат от дете, първо ги разредете с вода или кърма (за бебета).

Дозировката на лекарството в началния етап на настинка и грип:

 • пациенти под 12 месеца - 1 капка максимум 6 пъти за 24 часа;
 • от 2 до 13 години - 5 капки, не повече от 8 пъти за 24 часа;
 • от 13 години - 8 - 10 капки около 8 пъти на ден.

Дозата на лекарството за развитие на грип или ARVI:

 • пациенти до 12 месеца - 1 капка три пъти;
 • от 2 до 13 години - по 5 капки три пъти;
 • 13 и повече - по 10 капки три пъти на ден.

Продължителността на терапевтичния курс е от 5 до 10 дни.

Доза лекарство за профилактика на грип, ARVI:

 • деца под 12 месеца - 1 капка два пъти;
 • от 2 до 13 години - 5 капки два пъти за 24 часа;
 • от 14 години - по 10 капки два пъти.

Лекарството се приема не повече от 20 дни.

Афлубин под формата на таблетки се приема половин час преди хранене. Поставете таблетката под езика си и задръжте, докато се разтвори. За бебето таблетката може да се разтвори във вода или кърма..

При първите симптоми на настинка пациентите под 13-годишна възраст приемат по ½ таблетка не повече от 8 пъти за 24 часа. Дозировка за пациенти на възраст над 14 години - 1 таблетка максимум 8 пъти на ден.

При напреднал стадий на грип или ARVI, пациенти под 13-годишна възраст приемат половин таблетка, деца от 14-годишна възраст и възрастни - 1 таблетка три пъти на ден. Терапевтичният курс продължава от 5 до 10 дни.

За профилактика на грип, ARVI, деца под 13 години приемат take таблетка, а пациенти от 14 години - по 1 таблетка два пъти. Превантивното лечение продължава 20 дни.

Противопоказания и странични ефекти

Афлубин е забранено да се приема само с индивидуална непоносимост към компонентите на лекарството. Понякога хомеопатичното лекарство причинява излишно слюноотделяне. Не са регистрирани случаи на предозиране на наркотици.

По време на бременност и кърмене лекарството може да се приема, но само според указанията на лекар.

Течната форма на лекарството става мътна с течение на времето, ароматът и вкусът му отслабват, но това е нормално за продукт на основата на билкови съставки.

Съставът на лекарството съдържа алкохол, въпреки ниската концентрация на веществото, лекарството трябва да се използва с повишено внимание при следните категории пациенти:

 • хора, страдащи от алкохолизъм;
 • деца под 13 години;
 • бременни или кърмещи жени;
 • епилептици;
 • пациенти с функционални нарушения на черния дроб.

Често през първия ден след употребата на лекарството състоянието на пациента се влошава, но това е нормална телесна реакция към активирането на имунитета. Здравното състояние се подобрява само по себе си.

Лекарството не влияе върху концентрацията и затова е разрешено да се приема при шофиране на транспорт и други сложни механизми.

Афлубин по време на кърмене

Афлубин е комплексно хомеопатично лекарство, базирано на растителни екстракти, съдържа и безвредни допълнителни компоненти.

Кърмещите майки могат да използват това лекарство, но само по съвет на лекар. Забранено е приемането на лекарството, ако кърмеща жена или бебе е алергично към някой от компонентите.

След като вземете лекарството, наблюдавайте състоянието на новороденото.

За лечение на грип и настинки по време на кърмене се препоръчва да се приемат 10 капки Aflubin не повече от 8 пъти за 24 часа. За да предотвратите настинка, вземете по 10 капки два пъти. Лекарството може да се комбинира с аскорбинова киселина, капки за нос и спрей за гърло. Освен това е посочена обилна топла напитка..

По този начин Aflubin е разрешено да се използва от кърмещи жени само след лекарско предписание. Кърмещата майка трябва да приема лекарството по схемата, определена от лекаря. Не се самолекувайте, за да избегнете неприятни последици.

data-matched-content-redo-num = ”9, 3 ″ data-matched-content-columns-num =” 1, 2 ″ data-matched-content-ui-type = ”image_stacked”

Orvi по време на кърмене: лечение, възможно ли е да кърмите (с лактация)?

ARVI е много често срещано заболяване, което практически няма сезонност. Тялото на бременна или кърмеща жена е особено податливо на респираторни инфекции. При кърмещите жени рискът от заразяване на дете се увеличава значително, така че заболяването трябва да се лекува.

Лечението на ARVI по време на кърмене представлява определени трудности, тъй като много лекарства преминават през кърмата и могат да навредят на бебето.

Лечение

Вирусната инфекция, която е ARVI, изисква назначаването на антивирусни лекарства и имуномодулатори. Повечето от тези лекарства са противопоказани за всички жени, които кърмят..

Следователно лечението се свежда до голяма степен до симптоматично и лекарствата се предписват под строг медицински контрол. Кърмещата жена с респираторна инфекция трябва да спазва някои правила.

За лечение се използват безопасни лекарства и рецепти за традиционна медицина.

Медикаментозна терапия

Антивирусните средства са етиотропна терапия за ARVI. Повечето от наистина ефективните лекарства за кърмене обаче са противопоказани. Хомеопатичните лекарства - Aflubin, Oscillococcinum - са разрешени за употреба, но реалната им ефективност при лечение на настинки не е доказана.

Най-добрият вариант са интерфероновите препарати в супозитории - Genferon, Viferon. Те трябва да бъдат предписани от лекуващия лекар, като се вземе предвид тежестта на заболяването..

Стандартният курс на лечение е една супозитория с доза 500 000 IU два пъти дневно в продължение на 5 дни. За потискане на вирусите има интерфероново лекарство под формата на капки или спрей в носа - Grippferon.

Трябва да го вземете, когато се появят първите признаци на настинка. Във всеки носен проход се вливат 3 капки, агентът се използва 8 пъти на ден.

ОРИ се придружава от хрема, кашлица в повечето случаи липсва. За лечение на обикновена настинка се използват вазоконстрикторни лекарства или капки на маслена основа:

 • Pinosol;
 • Санорин;
 • Називин.

Препоръчва се тези средства да се използват не повече от три дни. Без ограничение е позволено да се използва друго средство за почистване на носната кухина - Aquamaris или Aqualor. Това са спрейове на основата на морска вода, които са абсолютно безопасни за HW.

За изпотяване и дискомфорт в гърлото се използва гърлото Aqualor - разтвор за напояване, също на базата на морска вода.

За облекчаване на възпалено гърло при кърмачка е разрешено да се използва лекарството Hexoral - под формата на спрей или разтвор за изплакване.

Ако все още имате кашлица, най-безопасният лек е ACC. Това е лекарство с отхрачващи свойства. Предлага се в разтворими таблетки и прахове. Трябва да се помни, че ако кашлицата продължи повече от три дни и се влоши, това показва развитието на усложнения.

При наличие на повишена температура е позволено да се използват антипиретични лекарства на основата на парацетамол. Предписват се редовни таблетки парацетамол или Efferalgan. Също така, антипиретиците се произвеждат под формата на супозитории..

Антибактериалните средства трябва да се използват много внимателно. При вирусна инфекция те са не само неефективни, но и противопоказани. Само лекар може да предписва такива лекарства при строги показания. Кърменето се спира по време на антибиотично лечение.

Народни средства за защита

За лечение на настинки по време на кърмене с помощта на народни средства трябва да се прави внимателно. Препоръчват се обилна подкиселена напитка и лека млечно-растителна диета. Медът като антипиретично и противовъзпалително средство трябва да се приема внимателно, детето има висок риск от развитие на алергии.

За облекчаване на симптомите на треска се използва отвара от липови цветя или подбел. Лекарството се приема като чай без добавяне на захар. Избърсването с хладка вода и влажни хладни компреси на челото и крайниците помагат за намаляване на температурата.

При назална конгестия или хрема се използва инхалация с пара. При липса на специално устройство за пулверизиране у дома, можете да използвате прост метод - тенджера с вряща вода. За вдишване кипете вода в голяма тенджера или пригответе отвара от лайка, градински чай, жълт кантарион. След това жената сяда пред тигана, покрива главата и раменете си с кърпа и вдишва парата..

При болки и болки в гърлото се използват изплаквания с билкови отвари. За това се варят лечебни билки - лайка, градински чай, дъбова кора. Бульонът се охлажда малко и жената изплаква гърлото 2-3 пъти на ден. И в този случай инхалациите ще помогнат, правят ги със същите билки, както при настинка.

Лечение на обикновена настинка по време на кърмене

Вчера вечерта всичко беше наред: както обикновено се разхождахме с баща си на любимия ни площад близо до къщата; заедно изкъпахме Аленка в нова баня; направи масаж, който обичаше от раждането; за пореден път за всеки случай са й намазали пъпа с брилянтно зелено; яде добре и заспа бързо.

Но днес, сутринта, почувствах леко неразположение и болки по цялото тяло. Отначало бях изненадан: спяхме цяла нощ и нямах какво да се оплаквам от дъщеря си - онази вечер тя само целуна гърдите си и през цялото време сладко подуши в ухото ми, а аз спах дълбоко, без дори да се разсейвам от съседите, които непрекъснато се бият отгоре.

Но главоболие, неприятен запушен нос и възпалено гърло - всичко това ме накара да мисля, че краят на безгрижния ни живот с дъщеря ми.

Наистина не исках да се връщам в болничното отделение, от което пристигнахме само преди месец, и затова реших да предприема всички мерки, за да се възстановя възможно най-скоро и да защитя все още напълно крехкото си бебе от себе си.

Убедено отидох до кабинета, където се съхраняваше кутията с лекарства, отворих го и седнах на дивана в ступор... Кърмя Alyonka и, вероятно, не трябва да приемам обичайните лекарства за настинка. Извадих инструкции от няколко лекарства и вече на глас, леко подушвайки и изтривайки сълза, предателски плъзгаща се по бузата ми, прочетох: „Противопоказание - период на кърмене“.

„Простудата, научно, е остра респираторна вирусна инфекция или накратко ARVI, е най-честото възпалително заболяване на горните дихателни органи, което се развива в резултат на поглъщането на пневмотропен вирус с въздушни капчици“, прочетох в справочника и нервно започнах да търся страницата, където беше би написал поне нещо за това как да се лекува обикновената настинка по време на кърмене. Бързо пробягах с очи: „новородените, както и децата под една година, които са кърмени, имат много добър имунитет, който придобиват от майка си,... вземете предпазни мерки,... използвайте традиционната медицина,... можете да избегнете инфекция на детето“. И така, това е нещо, помислих си аз и започнах да изучавам по-подробно проблема с болестите и лактацията.

Оказа се, че лечението на настинки по време на кърмене с лекарства е почти невъзможно. Забранени са антивирусните лекарства, вазоконстрикторните капки също, антипиретичните лекарства са противопоказани, а антибиотиците дори не си струва да мислите.

Правейки избор между лечение на настинка и кърмене, реших - все пак ще храня Аленка, без значение какво, защото тя е само на месец. Освен това всички медицински специалисти декларират високата роля на кърмата в развитието на имунната система на детето.

И също така, микроорганизмите на болната майка, прехвърлени на новороденото с мляко, играят ролята на имуномодулатор или ваксинация, тоест те формират имунитета на детето. Ето защо, в случай на друго заболяване, бебето, което е изяло майчиното мляко по време на първото заболяване, се справя с новото заболяване по-лесно и бързо..

Ето защо не трябва да се отказвате от кърменето. И особено не трябва да правите това, ако детето вече е заразено от майката. Единственото изключение е тежката форма на ARVI с развитието на различни усложнения, при които се предписва курс на антибиотици. И в този случай се оказва, че трябва да се откажете от кърменето само за известно време.

Можете да храните бебето си с адаптирано мляко за известно време, като същевременно му давате пробиотици. А майчиното мляко - за изцеждане, така че лактацията да не спира напълно, докато не завърши курсът на лечение.

Лечение на обикновена настинка по време на кърмене. Предпазни мерки

Преди да започнете лечението, трябва да се погрижите да предпазите бебето и всички хора, живеещи с вас от вируса. Какво може да се направи за това? „Първо - прочетох в друга статия за настинките и лактацията, - препоръчва се носенето на медицинска маска. Трябва да се сменя на всеки 3 часа ".

Перспективата изобщо не е вдъхновяваща - помислих си и си спомних за „Оксолиновия мехлем“. Тя извади тръба от вратата на хладилника и намаза вътрешността на носната лигавица върху дъщеря си, след което намаза носа и себе си.

Между другото, все още можете да използвате "Интерферон" - той дори се капе в болницата, за да се увеличи устойчивостта на тялото на новороденото към различни вируси и бактерии.

И, разбира се, е необходимо да проветрявате стаята на бебето и да правите мокро почистване колкото е възможно по-често “, помислих си и си спомних как майка ми, когато бях малка, освен това също изложи чесън и портокалова кора около апартамента.

Пиене на много течности

За да се увеличи устойчивостта на организма към вируси, които вече са започнали своята разрушителна дейност в човешкото тяло, пациентът се нуждае от постоянна топла напитка. Високият прием на течности, първо, предотвратява дехидратацията, и второ, перфектно премахва токсините от тялото.

Имайте предвид обаче, че при кърмене популярните храни с традиционна медицина като мед, лимон и малини могат да бъдат опасни, тъй като са силно алергенни. Но сок от червена боровинка, касис или червена боровинка, компот от сушени плодове, липов чай ​​и запарка от шипка са напълно възможни за пиене.

Ако бебето ви е много податливо на тези плодове, просто пийте преварена вода или топло мляко, което също ще подобри лактацията..

Антивирусни средства

Почти всички антивирусни лекарства, както и имуномодулаторите, имат лактация в списъка с противопоказания. Но "Grippferon" е разрешен за употреба от бременни и кърмещи жени. Понякога експертите препоръчват такива средства като: "Aflubin" и "Otsillococcinum".

Не забравяйте обаче, че всички тези лекарства се появиха на аптечните рафтове сравнително наскоро и имат доста противоречиви отзиви в медицинската литература. Освен това, преди да използвате някой от тях, трябва да се консултирате с Вашия лекар..

Ако имате силно главоболие и като цяло не се чувствате добре, не забравяйте, че No-shpa е добър спазмолитик, който е разрешен по време на кърмене..

Антипиретик.

Също така не се препоръчва да се използва антипиретик по време на лактация, но все пак е необходимо да се понижи температурата над 38 градуса с няколко разделения. Високата температура може да доведе до изгаряне и загуба на кърмата..

За да намалите температурата, можете да използвате отличния метод на изтриване на баба с водка или слаб разтвор на вода и оцет. Необходимо е да се избърсва с кърпа, напоена с разтвора, цялото тяло и особено подмишниците и вътрешната част на коленете.

Това трябва да се прави на всеки 5-7 минути, докато температурата падне до 37,5 градуса. В никакъв случай температурата не трябва да се понижава под тази маркировка. При тежки случаи, ако температурата надвишава 39 градуса, а триенето не помага, можете да вземете таблетка "Парацетамол".

И накрая, можете да използвате бебешки сироп Нурофен или Панадол..

Препарати за обикновена настинка

Що се отнася до лечението на настинка, не можете да използвате обичайните лекарства! От лекарствата за обикновена настинка за майки, които кърмят, можете да използвате само "Salin" или "Aquamaris". Никакви вазоконстрикторни капки като: "Назол" или "Називин"! В краен случай "Pinosol" или по-добре "Quicks".

Средства против кашлица

Отлично средство за кашлица, ако трябва да лекувате настинка, докато кърмите, е черна ряпа. Това е един вид естествен антибиотик и отличен муколитик с бактерицидни свойства..

За приготвянето на сироп за кашлица обаче се използва силно алергенен мед, който се изсипва в дупка, изрязана предварително в репичките, влива се в продължение на 10-12 часа и се консумира по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден.

Ако няма проблеми с алергии - използвайте тази рецепта.

При липса на температура може да се направи вдишване. По старомоден начин дишайте върху картофите или си купете пулверизатор - специално устройство, в което се налива минерална вода, вода с противовъзпалително билково лекарство или готов физиологичен разтвор и сироп за кашлица Ambrobene. Използването на пулверизатор и използването на необходимите решения за него е напълно безопасно за кърмещи майки.

Не забравяйте за старите, но много ефективни методи: триене, горчични мазилки и кутии. Подгряването със суха топлина и използването на топли бани за крака е напълно подходящо. Всичко това е безопасно, но само при липса на повишена температура.

Ако не сте доволни от някой от изброените методи за справяне с кашлицата и все още предпочитате съвременни лекарства, използвайте Lazolvan или Stodal. Билкови препарати като "Еликсир на гърдата" и "Геделикс" също са ефективни и относително безопасни за кърмене. Но тези, които съдържат бромхексин, са строго противопоказани за кърмачки..

Препарати за гърло

За да се намали болката в гърлото, лекарства като "Хлорхексидин", "Мироместин", "Йодинол" и разтворът на Лугол ще помогнат. Можете да гаргарите с инфузия от лайка, градински чай, евкалипт, невен, жълт кантарион и други антимикробни и противовъзпалителни билки, както и да използвате смучещи таблетки за възпалено гърло.

Други средства за лечение

Не забравяйте, че ароматерапията не само лекува настинки, но и подобрява настроението. И, разбира се, правилното хранене! Необходимо е вашата диета по време на заболяване да съдържа възможно най-много витамини и микроелементи. Зеленчуците, плодовете и плодовете трябва да са на вашата маса. Мултивитамините няма да са излишни.!

Докторска помощ

Ако продължите да кърмите настинка в продължение на 3 до 4 дни, но не забележите подобрение в благосъстоянието си, може да се наложи да започнете антибиотично лечение. Но не забравяйте, че само лекар може да предпише определени антибиотици. Затова не забравяйте да потърсите помощ от специалист.!

Това научих и веднага започнах лечение. Мисля, че всичко ще се получи за нас и дъщеря ми ще яде кърма колкото е необходимо, защото е толкова полезна за бебета. Надявам се информацията, която намерих, да помогне и на вас. Бъдете здрави и не се разболявайте!