Въобще не мога да дишам, когато лъжа! От 32 седмица дишането стана трудно в хоризонтално положение, но сега това е УЖАС! Снощи почти не спах заради това, а сега все още трябва да отида в клиниката за уговорена среща, като сам измина 10 км, но искам да спя

Потребителски коментари

Не лягайте по гръб, отворете прозорците

Като цяло отварям всички прозорци в апартамента и балконите, няма достатъчно въздух, замразих всички къщи, всички са студени, но дайте ми течение, карам се в колата, климатикът не ме устройва, трябва да отворя прозореца. Като този ?

Знаете ли, че не можете да лежите по гръб по време на менструация???

да, аз съм по гръб и не мога, максимум 10-20 секунди))) отстрани също не е много по-добре)

И на мен ми е трудно... С всичко това със сигурност спя, но се събуждам на всеки час. На сутринта мъжът ми отива на работа, синът ходи на училище, отварям прозорци навсякъде и спя до 11.

Също така ми е трудно, така че също спрях да спя до 2-3 нощи, вече е повече от седмица, нямам сили, днес едва станах в жилищния комплекс, ръцете ми са подути, краката са тухлени, дори е трудно да се кара в колата., всичко тръпне-ужас

Да! И кой нарича бременността най-прекрасното време ?? ‍♀ Имам 22 седмици и вече искам да родя! Готов за всички прелести на труда и раждането, водачът щеше да роди вече.

Имам моя приятелка, която постоянно изпитва носталгия по времето на бременността си. Тя беше 30 кг. повече и вярва, че това е най-прекрасното време в живота й и тя беше особено привлекателна и секси с корем с чудовищни ​​размери)))
Определено това време има свои прелести, но аз се чувствам секси само с тънка талия и разходка в бедро, а не патица)))) Благодаря)

?? вашият приятел има прекрасно отношение към живота! Трябва да работим върху себе си, за да приемем всичко такова, каквото е. Но как.

Сега ми е трудно. Как да не се убедите, че сте красиви, все пак огледалото и снимките издават истината - утробата) и най-важното е, че през този период нищо не може да се направи! Коремът расте, теглото се увеличава, появява се пигментация, подуване, става по-трудно да се ходи и да се стои дълго време и т.н.)

Освен това напълнявам, малко повече от необходимото, и на папата се появи целулит, направо съм в тъга, вероятно трябва да прегледам диетата! Но аз винаги искам сладки неща))))

Ставам високо на бременността! Винаги позитивен. Как всички си го представихте? Какво ще тичаш със стройни момичета?) Ще се изправя и всичко ще си дойде на мястото, защо да се занимавам сега?! Или всички сега трябва да сте секси?)))

Естествено знаех какво правя и наистина го исках, не можех да забременея две години! Но аз също съм човек и ми е присъщо да се разстройвам за нещо! Предпочитам сега да помисля за възможните последици и да се опитам да ги предотвратя, отколкото тогава, държайки се за главата, ще седна на диети и т.н.

Дълго време не ядях сладкиши, а само елда, зеленчуци, плодове, мляко и все пак поривах целулит, за да не се притеснява майка ми. Все пак това е хормонално преструктуриране, можете само леко да подобрите външния вид на кожата с помощта на скраб, масла и кремове. Така че ще трябва да се отървете от целулита след раждането..

Затруднено дишане по време на бременност

По време на дългите девет месеца на бременността жената трябва да понася много различни неудобства, трудности и дискомфорт, поради което в последните етапи бременността й се струва цяла вечност. Всички те са свързани с колосални промени, които тялото на майката претърпява, докато носи бебе. Този процес продължава от първите седмици до последните дни, във връзка с което един "страничен ефект" се заменя с други..

Различните жени нямат еднакъв опит по време на бременност. Някои се притесняват от киселини, други - подуване на корема, други - запек и подуване. Сърбеж, старчески петна, стрии, болки в гърба, кръста, краката, перинеума, венозната мрежа, назална конгестия и други прояви могат да се появят на свой ред или изведнъж. И в последните етапи задухът е особено досаден. С увеличаване на срока за бременната жена става все по-трудно да диша и понякога изглежда, че изобщо няма достатъчно въздух - нито за нея, нито за бебето.

Защо е трудно да се диша по време на бременност?

Затруднено дишане, като правило, се появява още през третия триместър, когато коремът расте прилично (въпреки че е възможно по-рано). И това явление има напълно логично обяснение..

С нарастването на матката и плода всички органи около тях се раздалечават. Това засяга стомаха (появява се киселини), пикочния мехур (под натиска на тежестта на уринирането става осезаемо по-често), червата (поради стягане, перисталтиката се забавя - и се появява запек) и, разбира се, белите дробове. Диафрагмата е почти последната, която идва, което се оказва положителен момент в това неприятно явление..

С всяка седмица на бременността матката не само се увеличава по размер, но се издига все по-високо и по-високо. През третия триместър тя започва да притиска диафрагмата, което затруднява дишането: все по-трудно е да се наведете напред, да се изкачите по стълби, да изпълнявате прости задачи - с всяко усилие се чувствате недостиг на въздух. Колкото по-силен е натискът, толкова по-силен е задухът. За щастие това явление е временно и в повечето случаи, 2-4 седмици преди раждането, бебето започва да се спуска в тазовата област, заемайки изходна позиция. Мама чувства това главно като чувство на облекчение: най-накрая може да вдиша дълбоко! Изглежда, че последният път е бил преди сто години!

Не всички жени обаче имат стомах преди раждането. Но също така не всеки изпитва подобни затруднения с дишането - ето колко щастлив е той. При високите жени се наблюдава задух по-рядко и в по-малка степен от дребните майки..

Какво да правим при задух по време на бременност?

Всъщност добрият гинеколог трябва да предупреди първородената жена за вероятни проблеми с дишането в по-късните етапи. Нещо повече, той също трябва да ви даде препоръки как да облекчите състоянието по време на пристъпи на задух. Но ако нямате голям късмет с лекар или нямате такава полезна информация по някаква друга причина, тогава ние ще се опитаме да ви помогнем..

На първо място, искам да кажа, че с настъпването на задух можете да намерите положителен момент и да използвате тези трудности, за да тренирате дишането по време на раждане. Ако по това време все още не сте усвоили дихателни техники, значи е време да се заемете сериозно с проблема. Различните видове и методи на дишане не само ще ви помогнат да се почувствате по-добре и ще осигурите на бебето си достатъчно кислород в такива трудни моменти, но и ще ви бъдат полезни при раждането, когато контракциите трябва да се редуват с опити.

Така че, ако е трудно да се диша по време на бременност, тогава се изправете на четири крака, опитайте се да се отпуснете възможно най-много, след това поемете дълбоко, бавно вдишване и същото издишване. Повторете упражнението няколко пъти, докато почувствате облекчение.

В момента на задух ще стане по-лесно да дишате, ако седнете на стол или поне клекнете, или още по-добре - легнете. Опитайте полуседнал сън, ако ви липсва и въздух през нощта. Не забравяйте, че не можете да лежите по гръб и също така е необходимо често да сменяте позите, без да седите на едно място, да ходите от време на време. Контролирайте порциите си и се опитайте да не преяждате - това също може да причини задух.

Не спирайте да ходите, дори и особено когато дишането се затруднява. Вземете съпруга или приятелката си със себе си, но ходете всеки ден в парка или площада: детето трябва да получава кислород.

Не се паникьосвайте, когато изведнъж ви е трудно да дишате по време на бременност. Запомнете: това е напълно физиологично явление. Но ако изведнъж започнете да мислите, че ви предстои задушаване, а крайниците и устните са малко сини, тогава е по-добре да се обадите на линейка и да се консултирате. Това обаче се случва рядко..

Ако имате задух дори в спокойно състояние или ви е трудно да дишате дори когато говорите, тогава определено трябва да кажете на Вашия лекар за това. Задухът може да бъде свързан с анемия или вегето-съдова дистония.

Слава Богу, че не е останало много за изтърпяване. Лесен труд за вас!

Ако стане трудно да се диша по време на бременност или периодично няма достатъчно въздух, струва ли си да се притеснявате

Всяка трета бременна жена изпитва симптоми на задух. Задухът е нарушение на ритъма и честотата на дишането. Когато се случи, бъдещата майка изпитва липса на въздух, появява се слабост, виене на свят.

 1. Липса на въздух по време на бременност
 2. Особености на промяната в положението на вътрешните органи по време на бременност
 3. Затрудненото дишане е опасно.?
 4. Физиологичен процес
 5. Причини за патология
 6. Естеството на проява на задух
 7. Трудно е да се диша късно
 8. Задух преди раждането
 9. Чувство на недостиг на въздух
 10. Какво ще каже лекарят
 11. Полезно видео

Липса на въздух по време на бременност

Причините за задух се различават по различно време. Жена, изправена пред такъв проблем, трябва да знае какво се случва с тялото й, което може да послужи като тласък за нарушена дихателна функция. Важно е да се идентифицира и отстрани причината за такава патология навреме..

Особености на промяната в положението на вътрешните органи по време на бременност

С подобна жалба най-често бременните жени кандидатстват по-късно, започвайки от 30-та седмица. В допълнение към затруднено дишане, бъдещите майки могат да получат болка в гърдите, гърба, слънчевия сплит, под ключицата.

През последния триместър нарушението на пълния ритъм на вдишване и издишване е свързано с изместване на вътрешните органи. Това се дължи на интензивния растеж на плода. Бебето активно напълнява, матката расте и притиска диафрагмата на белите дробове. Обемът им е намален, ритъмът на дишането е нарушен.

Освен белите дробове, през последните месеци преди раждането са засегнати и други органи. Временното разселване е в процес на:

 • стомах;
 • жлъчен мехур;
 • червата;
 • далак;
 • пикочен мехур;
 • бъбреците.

При здрава жена компресията на органа не предизвиква сериозни симптоми. Обикновено може да се прояви:

 • киселини в стомаха;
 • често уриниране;
 • диарични изпражнения;
 • насищане с бързо хранене;
 • леко гадене.

Затрудненото дишане е опасно.?

Затрудненото дишане може да изглежда като незначителен симптом. Жените обаче не трябва да пренебрегват сигналите на тялото си - задухът може да показва сериозни системни нарушения.

В ранните етапи този симптом може да показва нарушение на здравословния начин на живот, обостряне на хронични заболявания. Във втория триместър задухът значително ограничава двигателните възможности на жената. Причината може да бъде: нарушаване на работата на сърцето, кръвоносните съдове, изместване на белите дробове.

Дихателната дисфункция води до:

 • кислороден глад на майката и детето;
 • желязодефицитна анемия;
 • фетална хипоксия;
 • ранно стареене на плацентата;
 • вътрематочно забавяне на растежа.

Физиологичен процес

Истинският механизъм на задух все още е неясен. Най-често появата му е свързана с нарушения във функционирането на дихателната система или сърдечна недостатъчност..

Симптоматичното намаляване на обема на белите дробове води до намаляване на приема на въздух. Сигналът за кислороден глад навлиза в двигателната област на мозъка, оттам - по блуждаещите нерви обратно към дихателните пътища. Интервалите на вдишване и издишване се съкращават, дишането става повърхностно. Чрез увеличаване на броя на вдишванията тялото компенсира дефицита на входящия обем кислород.

Причини за патология

Дори здрава млада жена може да има затруднения с дишането. Всеки случай е индивидуален и зависи от здравословното състояние на майката, характеристиките на хода на бременността.

Основните причини за задух включват:

 1. Прекомерна физическа активност.
 2. Стрес.
 3. Пушене.
 4. Алкохолни напитки.
 5. Хормонални нарушения.
 6. Анемия.
 7. Болести на белите дробове, бронхите.
 8. Сърдечно-съдови заболявания.
 9. Носенето на тесни дрехи.

Респираторна дисфункция може да възникне по различни причини. По-често жените се сблъскват с подобен проблем през втората половина на бременността. За дълги периоди детето е достатъчно голямо. Той активно расте и се движи. Феталното налягане води до проблеми с дишането.

През втората половина на бременността се появява задух поради:

 • плодът напълнява;
 • уголемената матка притиска съседните органи;
 • горният форникс на утробата лежи върху диафрагмата, намалявайки обема на белите дробове;
 • увеличават симптомите на задух анемия, подуване, тютюнопушене, астма, преяждане.

Естеството на проява на задух

Лекарите разграничават дихателните нарушения при бременни жени в 3 вида:

 1. Симптоматично, временно. Задухът се проявява спорадично, след раждането изчезва напълно.
 2. Органични. На фона на бременността жената може да изостри системните заболявания. Носенето на дете може да се превърне в катализатор за развитието на сърдечно-съдови, белодробни патологии.

За да определи точно степента на опасност от задух, бъдещата майка трябва да наблюдава кога започват дихателните недостатъци. Струва си да се преразгледа начинът на живот, храненето, режимите на сън.

Трудно е да се диша късно

Последните 2-3 месеца на бременността при много жени са придружени от постоянен задух. Рисковата зона включва бременни жени:

 • да бъдеш с наднормено тегло;
 • страдащи от подуване;
 • пушачи;
 • над 35;
 • със системни заболявания на белите дробове, кръвоносните съдове.

Голямото тегло на плода нарушава функцията на белите дробове, при вдишване те се разширяват слабо, не са наситени с кислород. Тази ситуация може да продължи до датата на доставка. Облекчение настъпва седмица преди раждането, когато матката се спусне в областта на таза.

Задух преди раждането

Една на две жени изпитва задух през последния месец преди раждането. Теглото на плода продължава да се увеличава, матката набира критична маса, дъното й притиска органите на гръдния кош.

Задухът често се появява само при движение, огъване, ходене. В покой дихателният ритъм се възстановява. Тази дисфункция е временна. Всички симптоми ще изчезнат веднага след раждането.

Чувство на недостиг на въздух

Липсата на адекватна консумация на кислород влошава благосъстоянието на жената. Атаките са придружени от остър недостиг на въздух.

За да намалите или премахнете неприятен симптом, се препоръчва:

 • ходете по-често;
 • яжте често на малки порции;
 • изпълнявайте дихателни упражнения;
 • носете широки дрехи;
 • откажете цигарите.

Тези правила трябва да се спазват през цялата бременност, за да се облекчи дихателната дисфункция..

Какво ще каже лекарят

Струва си да посетите лекар, ако задухът продължава повече от две седмици. Ако жената няма никакви органични патологии, лекарят ще даде следните препоръки:

 1. Прием на успокоителни тинктури. Билки като: валериана, майчинка, мента - отпускат мускулите, облекчават спазмите.
 2. Извършване на лека гимнастика. Йога, разтягане, ходене допринасят за по-доброто оксигениране на кръвта.
 3. Редовно проветряване на жилищното пространство.
 4. Спи на високи възглавници. Легналото положение освобождава повече белодробно пространство.

Ако препоръките не помогнат, лекарят ще предпише допълнителни клинични прегледи.

За да намали или премахне симптома на задух, бъдещата майка трябва да следва здравословен начин на живот и незабавно да потърси медицинска помощ. Простите препоръки за премахване на задуха помагат на жените да носят бебето си до края на срока.

Някой имаше трудности през последните седмици.

 • 18 октомври 2013 г.
 • Отговори

Нашият избор

В преследване на овулацията: фоликулометрия

Препоръчва се

Първите признаци на бременност. Анкети.

София Соколова публикува статия в „Симптоми на бременността“, 13 септември 2019 г.

Препоръчва се

Wobenzym увеличава вероятността от зачеване

Препоръчва се

Гинекологичен масаж - ефектът е фантастичен?

Ирина Широкова публикува статия в Гинекологията, 19 септември 2019 г.

Препоръчва се

AMG - анти-Мюлеров хормон

София Соколова публикува статия в „Анализи и изследвания“, 22 септември 2019 г.

Препоръчва се

Популярни теми

Автор: Kuzya2020
Създаден преди 23 часа

Автор: Таракашка
Създаден преди 15 часа

Автор: Василиса Микулишна
Създаден преди 2 часа

Автор: Олга Вареневна
Създаден преди 20 часа

Автор: Yaroslavka2015
Създаден преди 16 часа

Автор: Лесундра
Създаден преди 21 часа

Автор: Ульона
Създаден преди 20 часа

Автор: Малек.
Създаден преди 11 часа

Автор: Евгешка
Създаден преди 17 часа

Автор: Veronika1201
Създаден преди 19 часа

За сайта

Бързи връзки

 • За сайта
 • Нашите автори
 • Помощ за сайта
 • Реклама

Популярни секции

 • Форум за планиране на бременността
 • Графики на базалната температура
 • Библиотека за репродуктивно здраве
 • Отзиви за клиники за лекари
 • Комуникация в клубове за PDR

Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

Вече уморен, тежък. 34-35 седмици

26 седмици. в късния следобед вече не мога да ходя нормално, искам да легна през цялото време - тазовите кости ме болят ужасно, стомахът ми се свива.
Писна ми от минимум действия.

Вече не говоря за мързел

за споделяне с приятели

Знаменитости в тенденция

Ева.Ру

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри работата и работата на уебсайта. Деактивирането на бисквитките може да доведе до проблеми с уебсайта. Продължавайки да разглеждате сайта, вие се съгласявате с използването на бисквитки. ясно

Как да се справим с липсата на въздух по време на бременност и защо това се случва на повечето жени?

Още през първия триместър на бременността може да почувствате недостиг на въздух. Вашето тяло се опитва да осигури на бебето достатъчно кислород. Това може да е една от причините да имате задух по време на бременност. Често този проблем се проявява по време на тренировка и при наднормено тегло по време на бременност.

Усещането, че няма достатъчно въздух, винаги присъства при жени с проблеми на сърдечно-съдовата система. Ако ви е трудно да дишате само по време на бременност, това означава, че не е задължително да имате някакви глобални здравословни проблеми. Опитайте се обаче да обърнете достатъчно внимание на проблема, защото той може да показва реални здравословни проблеми..

Защо е трудно да се диша по време на бременност?

Много жени имат задух по време на ранна бременност. Този брой нараства до 40-50% до петия месец на бременността. Говорим за абсолютно здрави жени. Обикновено няма достатъчно въздух поради промени в нивото на прогестерон в организма. Този хормон влияе върху дихателната система чрез нервната система, увеличавайки броя на вдишванията. Ситуацията се влошава от нарастващата матка, която оставя по-малко място за белите дробове..

Тялото ви диша по-дълбоко и по-бързо, докато се опитва да кислороди бебето ви. Това се случва през първия триместър и след известно време свиквате. Но през третия триместър проблемът отново може да се почувства, както споменахме по-горе, поради нарастващата матка. Това чувство може да ви придружава до 37 седмици от бременността..

По правило няма достатъчно въздух поради стреса върху тялото. Често срещано е бременните жени да дишат трудно, докато се качват горе, тренират, навеждат се и изморяват пазаруването.

Ако няма достатъчно въздух дори в спокойно състояние, потърсете лекар, тъй като във вашия случай може да няма достатъчно хемоглобин в кръвта ви. Колкото по-ниско е нивото на хемоглобина, толкова по-малко кислород в кръвта и в резултат на това няма достатъчно въздух по време на бременност.

Друга причина за липсата на въздух при бременни жени може да бъде стресът и липсата на минерали като магнезий. Наложително е да посетите лекар, който да предпише необходимото лечение под формата на допълнителни препарати, съдържащи желязо и други вещества, необходими за здравето..

Причини, поради които е трудно да се диша по време на бременност

 • хормонални промени;
 • растяща матка;
 • бременност с близнаци;
 • излишък на околоплодна течност;
 • наднормено тегло;
 • стрес върху тялото;
 • стрес и смущения в нервната система;
 • липса на хемоглобин и други основни елементи;
 • реални здравословни проблеми.

Пътуването на голяма надморска височина може да причини задух по време на бременност

Задухът може да се влоши, ако ви харесва да се отпускате и да пътувате. Забелязано е, че жените, посещаващи градове, разположени достатъчно високо над морското равнище, често имат проблеми с недостиг на въздух.

Как да се държим, ако няма достатъчно въздух по време на бременност?

Липсата на въздух е доста неприятно чувство, което може да ви изнерви. И ако наистина се изнервите, можете само да влошите задуха. Затова трябва да се опитате да се отпуснете и да върнете нормалния си дихателен ритъм..

 • Намерете място, където никой няма да ви притеснява. Носете удобно, свободно прилепнало облекло и удобна позиция, за да ви помогне да си поемете дъх.
 • Направете кратка разходка на чист въздух, за да поддържате тялото си кислородно.
 • Вашият партньор може да ви помогне да се отпуснете, като ви направи масаж. Това е добър начин да възстановите дишането си по време на бременност..
 • Включете любимата си музика, помислете за най-приятните моменти в живота, представете се на добро място, например, където сте прекарали чудесно със съпруга си.
 • Разтворете раменете си, особено когато седите, за да дадете повече пространство на белите дробове.
 • Легнете в леглото, като използвате допълнителни възглавници, за да получите най-удобната позиция.

Не забравяйте, че дишането ви определено ще се нормализира след раждането на бебето..

Може ли усещането, че ви липсва въздух, да показва сериозен проблем?

Ако страдате от респираторни заболявания като астма или пневмония, може да имате затруднения с дишането по време на бременност. Лекарите препоръчват да се направи ваксина срещу грип, за да се предпазите от тази беда..

Поради промени в съсирването на кръвта по време на бременност, рискът от белодробна емболия се увеличава. Това е рядко, но сериозно усложнение. Ако недостигът на въздух се случи внезапно и се влоши, това може да означава сериозен проблем. Трябва незабавно да посетите лекар.

Не забравяйте да посетите лекар, ако:

 • астмата се влоши;
 • появи се твърде учестено дишане;
 • пулс, сърцебиене или припадък;
 • имате болка в гърдите или болка при дишане;
 • устните, пръстите на ръцете и краката посиняха, лицето стана бледо;
 • има чувство на страх, че няма да имате достатъчно въздух;
 • имате кашлица, висока температура или студени тръпки.

Видео за липса на въздух по време на бременност

Не забравяйте, че ако нямате въздух по време на бременност, това не е причина за безпокойство. Това се случва с повечето жени и като правило всичко върви добре..

Нашите експерти

Списанието е създадено с цел да ви помогне в трудни моменти, когато вие или вашите близки сте изправени пред някакъв здравословен проблем!
Allegology.ru може да стане вашият основен асистент по пътя към здравето и доброто настроение! Полезни статии ще ви помогнат да разрешите кожни проблеми, затлъстяване, настинки, ще ви кажат какво да правите, ако имате проблеми със ставите, вените и зрението. В статиите ще намерите тайните как да запазите красотата и младостта на всяка възраст! Но и мъжете не останаха незабелязани! За тях има цял раздел, в който могат да намерят много полезни препоръки и съвети за мъжката част и не само!
Цялата информация на сайта е актуална и е достъпна 24/7. Статиите постоянно се актуализират и преглеждат от експерти в медицинската област. Но във всеки случай винаги помнете, никога не трябва да се самолекувате, по-добре е да се свържете с Вашия лекар!

34 седмици бременна: раждането наближава

34 седмица бременна е време, в което бъдещата майка може да се отпусне малко. Ако раждането настъпи сега, бебето се счита за недоносено, а не за недоносено. Детето диша самостоятелно, но терморегулацията му все още е несъвършена, необходимо е да се предотврати хипотермия. Но най-правилното би било, ако бебето не бърза да се роди, ще изчака още месец и половина. Акушерите имат свой собствен метод за определяне на продължителността на бременността. Тридесет и четвъртата акушерска седмица съответства на тридесет и втората от момента на раждането на живота или пълните осем лунни месеца.

Промени във външния вид на бебето

Дойде средата на последния триместър, текат 34 седмици от бременността, какво се случва с бебето през този период? Развитието на бебето продължава, растежът му може да достигне 45 сантиметра. За останалото време бебето може да нарасне с още 5-10 сантиметра. Теглото също нараства, теглото на дете в 34 гестационна седмица обикновено надвишава 2 килограма, големите бебета могат да имат тегло от 2500 грама. Промените във външния вид на бебето са забележими. Той вече има достатъчен слой подкожна мазнина, тялото му е закръглено. Очите са оградени с реснички, веждите са ясно видими.

Бебе на 34 гестационна седмица е в разгара си, подготвяйки се за следродилния процес на хранене, редовно смуче пръсти. По този начин лицевите му мускули вече са достатъчно тренирани. Косата расте по главата, те вече имат пигментация. Кожата се е сгъстила, придобила е естествен розов оттенък. Един слой подкожна мазнина изглади всички бръчки. Лануго пухът изчезва, оригиналният лубрикант се намира главно в гънките на кожата. Невенът е пораснал, излиза извън ръба на пръстите. Детето е напълно индивидуално, пръстовите отпечатъци и линиите на дланите му са напълно оформени.

Физиологични промени

Настъпват 34 седмици от бременността, не остава много време преди раждането, какво се случва с бебето, готово ли е за самостоятелен живот. Всички системи и органи на бебето вече са заложени, тече тяхното по-нататъшно развитие и усъвършенстване.

Храносмилателната система и бъбреците работят. Това се изразява във факта, че бебето постоянно поглъща околоплодната течност и я отделя през бъбреците. В рамките на един ден тялото на бебето произвежда до 500 милилитра урина. Панкреасът синтезира всички ензими, които ще участват в процеса на смилане на храната, включително инсулин.

Скелетът на бебето се укрепва чрез приемане на калций от тялото на майката. Диетата на жената задължително трябва да включва продукти, които имат този елемент в състава си. Консултирайте се с Вашия лекар, ако имате нужда от специални лекарства. Никакви лекарства и витамини не могат да се използват самостоятелно. Излишъкът от калций ще доведе до втвърдяване на черепните кости на бебето, което може да доведе до раждания при родилката..

Дихателните органи са завършили своето развитие. Белите дробове са синтезирали необходимото количество повърхностноактивно вещество, то няма да позволи на алвеолите да се слепват по време на първия дъх на бебето. Ако раждането се случи на 34 гестационна седмица, бебето може да диша самостоятелно, без помощта на апарат за изкуствено дишане. Детето отдавна чува звуци и реагира на тях. Той е в състояние да прави разлика между доброжелателна интонация. По-често общувайте с бебето, говорете с него нежно.

Съзряването на репродуктивната система е завършено; при мъжките бебета тестисите вече са се спуснали на мястото си, в скротума. Ако това не се е случило сега, те ще потънат през първата година от живота. При момичетата гениталиите са напълно оформени. Движенията на 24-та седмица от бременността стават по-малко забележими, тъй като свободното пространство остава все по-малко.

Хлапето натиска достатъчно често, но не много силно. Обикновено бебето трябва да напомня за себе си 2-3 пъти в рамките на един час. Ако една жена не чува движенията на бебето в продължение на няколко часа, струва си да се свържете с лекар..

Стероидният хормон се синтезира в надбъбречните жлези на плода, целта му е да стимулира лактацията при жената. В повечето случаи плодът на 34 гестационна седмица лежи с главата надолу, той е заел най-удобната поза за раждане.

Благополучие на бъдещата майка

Най-вероятно 34-та седмица от бременността ще бъде запомнена с чувство на тежест. По-нататъшното увеличаване на телесното тегло доведе до факта, че става все по-трудно да се извършват най-простите действия. Не е лесно да обуете обувки, да се наведете, да слезете по стълбите без помощ. Повечето бременни жени страдат от неприятни усещания в стомаха, киселините ги притесняват. Нарасналата матка силно притиска храносмилателния тракт, стомашният сок от стомаха може да навлезе в хранопровода. Поради компресия на стомаха, апетитът се е влошил, запекът е досаден. Отгоре матката е притисната към белите дробове, под ребрата се появява болезнена болка, дишането е затруднено. Жената диша често и плитко. Жена все по-често ходи до тоалетната „за малко”.

Натоварването на краката се е увеличило, проявите на разширени вени се усилват. Поради големия корем, жената трябва да се навежда в кръста, когато ходи, за да поддържа баланс. Мнозина са се примирили с факта, че по време на бременност болят гърба и лумбалната област. Тези болки в 34 гестационна седмица могат да бъдат намалени чрез носенето на специална лента за майчинство. Той ще поддържа стомаха, ще облекчи кръста и гръбначния стълб. Тренировките с фалшиви контракции се появяват по-често, но не бива да се притеснявате за тях. Мнозина ще запомнят тридесет и четвъртата седмица от бременността, защото движенията на бебето се усещат по-рядко, но много по-забележимо. Бебето може да причини забележима болка на майката, например, почивайки на стомаха или под ребрата. Не забравяйте да контролирате количеството движение.

Коремът в 34 гестационна седмица стана още по-голям. Това може да причини безсъние, случва се жена да не може да избере удобна поза през нощта. Особено трудно е за тези, които са свикнали да спят по корем. Докато спите по гръб, кухата вена може да бъде притисната, това ще предизвика световъртеж при жената и хипоксия при плода. Можете да спите само на ваша страна, много от тях са улеснени от избора на удобна позиция възглавница за бременни жени.

Напредък на бременността

Развитието на бременността причинява промени във физиологията на тялото на жената. Сега матката е под ребрата, дъното й е високо 34 см. На този етап връзките омекват, причинявайки болки в дървото в долната част на корема. Отбелязва се известно несъответствие на тазовите кости. Теглото на 34 гестационна седмица може да се увеличи с 8-11 кг, понякога и повече, седмичното увеличение трябва да бъде 0,3-0,5 килограма. Това увеличение се дължи главно на растежа на бебето..

При здрава жена отделянето на 34 седмици от бременността трябва да остане същото като преди..

Основните характеристики на изпускането:

 • отделянето е доста обилно, това се дължи на хормонални процеси;
 • могат да бъдат прозрачни, да имат жълтеникав или млечен оттенък;
 • няма миризма, да кажем леко кисел аромат;
 • не предизвиквайте сърбеж или усещане за парене.

Появата на примеси от кръв, слуз или гной в отделянето, нехарактерна миризма, чувство на дискомфорт трябва да бъде сигнал за незабавна медицинска помощ. Това са симптоми на инфекция и трябва да бъдат лекувани незабавно, за да се изключи възможността от инфекция на новороденото..

Оток

Подуването в 34 гестационна седмица може да бъде симптоми на късна токсикоза. Също така, появата им причинява изстискване на уретерите от тежката матка, което води до задържане на урина при жени с бъбречна патология. Подуване може да възникне поради прекомерно количество течности, прекомерен прием на сол.

Необходимо е да се контролира тази ситуация, да се ограничи употребата на солени храни, да се установи режим на пиене, да не се ядат храни, които забавят отделянето на течност от тялото. Не подценявайте сериозността на случващото се; при първите признаци на оток се свържете с Вашия лекар. Специалистът ще определи наличието на протеин в урината, ако е необходимо, изберете необходимото лечение.

Проблеми, рискове

Струва си да се спре половия акт, сексът на 34 седмици от бременността е изпълнен с неприятни последици. Родовият канал се подготвя за раждане, шийката на матката е омекотена и много податлива на всяка инфекция. Бебето е в правилната позиция, главата надолу. Ако случайно бъде нарушен, той може да се преобърне, което е много нежелателно..

Половината от бременните жени се сблъскват с хипертоничност на матката, което означава прекомерно мускулно напрежение, придружено от болезненост. Най-често тонусът на 34 гестационна седмица се причинява от така наречените тренировъчни контракции. Това не е патология, така че тялото се подготвя за ранно раждане. Ако има заплаха от раждане, лекарят ще предпише спазмолитици. Помага добре в борбата с тонуса на матката, намаляване на физическата активност, достатъчна почивка, спокойни разходки на чист въздух, премахване на всички негативни емоции.

Проучвания

Най-вероятно жената вече е преминала ултразвуков преглед. Ако по някаква причина това не се случи, ултразвуковото сканиране в 34 гестационна седмица ще предостави на гинеколога много информация. Лекарят изследва обема и състоянието на околоплодните води, състоянието на плацентата и пъпната връв. Това изследване ясно показва дали плодът е правилно разположен в матката, вероятността за естествено раждане. Лекарите обръщат внимание дали бебето е оплетено с пъпната връв.

Ако е необходимо, се извършва биохимично изследване, определят се основните показатели за развитието на бебето:

 1. Лекарят изучава дейността на бебето, брои броя на движенията за определен период от време.
 2. Изследва се честотата на дишането, следи се разширяването на гръдния кош на бебето.
 3. Тонът се определя, за това се изучават движенията на ръцете и краката.
 4. Измерва се обемът на околоплодните води, преценява се дали е достатъчен за нормалното развитие на плода.
 5. Измерва се сърдечната честота на бебето.

След като проучи всички тези показатели, специалистът оценява състоянието на бебето.

По време на планирано посещение в клиниката се оценяват телесното тегло и кръвното налягане на жената и се чува сърдечният ритъм на бебето. Лекарят измерва височината на матката и обема на корема. Анализът на урината е задължителен. Наличието на протеин в него може да сигнализира за опасност за протичането на бременността. На една жена може да бъде предписана доплер ултрасонография. Този вид преглед ви позволява да изследвате притока на кръв в плацентата, пъпната връв.

Ако е необходимо, жената се подлага на кардиотокография (CTG). Този изпит изследва сърдечния ритъм и движенията на бебето и свиването на матката. Резултатите са представени на лентата под формата на графика. За CTG 34 седмици от бременността не е най-често срещаният период, обикновено този преглед се извършва в средата на срока, на 19-20 седмици. Проучва се честотата на контракциите на сърцето на бебето, ускоряването и забавянето на честотата на контракциите. Активността на мускулите на матката се изучава при жена. Резултатите от CTG се оценяват по десетобална скала, за 34 седмици нормалният резултат е 8-10 точки. Ако показателят е по-малък от 5 точки, плодът изпитва кислороден глад. Предписва се повторен преглед и въз основа на резултатите от него се решава въпросът за доставката.

Раждане на 34 седмици

Срокът за падеж все още не е дошъл, докато те все още са около месец и половина. Но може да се случи бебето да се роди сега. Това е нежелателно, но раждането при 34 гестационна седмица обикновено завършва добре. Всички органи на бебето са готови за самостоятелна дейност, сега те се усъвършенстват.

Признаци за развитието на труда:

 • долната част на корема боли;
 • дърпа и боли долната част на гърба;
 • повишен тонус на матката, "вкаменяване" на корема;
 • контракции;
 • изтичане на околоплодна течност.

Симптомите на преждевременно раждане са подобни на тези, които се появяват при раждане в точното време. Ако на 34 седмица от бременността долната част на корема се дърпа, контракциите зачестяват, водата се е оттеглила, е необходимо спешно да се обадите на линейка и да отидете в болницата. Детето, което се появи по това време, е жизнеспособно, диша и се храни самостоятелно. Поради несъвършената терморегулация, най-вероятно за първи път той ще бъде в инкубатора.

34-ата седмица на бременността с близнаци може да бъде последната седмица на бременността. При многоплодна бременност средната продължителност е 36 седмици. Мама трябва да се опита да носи децата си възможно най-дълго. Колкото повече близнаци имат телесно тегло за раждане, толкова по-вероятно е да не се нуждаят от специализирана медицинска помощ след раждането. Най-вероятно майката на близнаци ще прекара последните седмици на бременността в родилния дом под постоянното наблюдение на лекарите..

Наближава моментът на раждането, жената очаква с нетърпение момента, когато притискам бебето си към гърдите си. Важно е да спазвате всички препоръки на лекаря, да се храните правилно, да спите достатъчно и да се разхождате на чист въздух. Избягвайте местата с много хора, особено ако в момента има епидемия от някаква болест. Най-доброто, което можете да направите сега, е да се грижите за здравето си..

Защо е трудно да се диша по време на бременност

Статията обсъжда защо е трудно да се диша по време на бременност. Ще ви разкажем за причините за заболяването през първия, втория и третия триместър. Ще научите какво да правите в такива ситуации, когато трябва да посетите лекар.

Причини

По време на периода на раждане много бъдещи майки се оплакват, че им е трудно да дишат през нощта, докато лежат по гръб, по време на малко физическо натоварване, например ходене или изкачване на стълби. Това състояние е съвсем нормално, тъй като се причинява от повишена физическа активност и може да се появи при всеки здрав човек..

Задухът по време на бременност може да бъде физиологичен или патологичен

Влияе върху здравословното състояние и броя на децата в утробата. Ако детето е само, бъдещата майка започва да изпитва умора и задух, когато се приближава до ПТД. При многоплодна бременност затрудненото дишане се появява много по-рано, тъй като тялото на жената работи в подобрен режим.

Но винаги има изключения от правилото. Ако бременна жена забележи, че й е трудно да диша дори по време на почивка, е необходима консултация с лекар. По-долу ще разгледаме основните патологични фактори, които причиняват такова заболяване..

В ранните етапи

Основните причини за задух през 1-ви триместър са:

 • сърдечна патология;
 • токсикоза;
 • анемия;
 • нервно напрежение;
 • всеки преживян стрес;
 • промени в хормоналните нива;
 • съдови заболявания;
 • заболявания на дихателната система.

Тези причини причиняват, като правило, недостатъчно насищане на тялото с кислород. Задухът, който се развива с течение на времето, не е толкова забележим и опасен, колкото внезапната липса на въздух.

Физиологичният задух е естествен процес, който не изисква лечение. Ако това състояние е причинено от различни заболявания, те трябва да бъдат премахнати дори по време на планирането на бременността..

По-късна дата

През 2 и 3 триместър задухът е естествен или патологичен.

 • хронични сърдечни заболявания;
 • вирусни инфекции;
 • ARVI;
 • липса на магнезий в организма;
 • пушене;
 • намален хемоглобин;
 • неудобна поза по време на сън;
 • хронични съдови патологии;
 • продължителен престой в задушна стая;
 • да бъдеш с наднормено тегло;
 • хронични заболявания на дихателната система;
 • увеличаване на размера на матката, в резултат на което тя започва да притиска вътрешните органи, включително белите дробове и диафрагмата.

Болестите на дихателната система, като сърдечно-съдови заболявания, влияят негативно върху благосъстоянието на бъдещата майка. Те водят до недостатъчно снабдяване с кислород в тялото на бременната жена и плода, което причинява хипоксия.

В бъдеще подобно състояние може да доведе до преждевременно раждане, ниско тегло при новородено или дори до вътреутробна смърт, както и изоставане в развитието и растежа. Ето защо не трябва да отлагате лечението, но трябва да потърсите квалифицирана помощ възможно най-скоро..

Затрудненото дишане по време на бременност е нормално.?

Бременността прави големи промени в работата на женското тяло. През първите седмици след зачеването бъдещата майка може да наблюдава необичайно отделяне в себе си, което може да има както физиологичен, така и патологичен характер..

Хормоналният фон на бременната жена се променя, метаболизмът се активира, понякога се появява токсикоза и тъканите на ембриона растат бързо - всичко това може да доведе до факта, че бъдещата майка може да забележи проблеми с дишането още през първите седмици на бременността.

В този случай задухът е естествен поради факта, че е насочен към задоволяване на повишените нужди на тялото. Ако до 2-ри триместър дихателните проблеми изчезнат, тогава тялото е успяло да се адаптира към новата позиция.

През 3 триместър задухът се връща отново поради факта, че разширената матка притиска белите дробове и диафрагмата. Бъдещата майка може да почувства затруднено дишане до 38-та седмица от бременността, след това плодът потъва в малкия таз и прекомерният натиск върху дихателните органи спира. През този период бременната жена може да забележи, че й е станало по-лесно да диша..

Задължително е да информирате Вашия лекар за заболяването

Когато имате нужда от помощ от специалист

Задухът по време на бременност обикновено е нормален. Но в някои случаи изисква вниманието на специалист..

Причината да отидете на лекар е задух, придружен от следните симптоми:

  • интензивна кашлица;
  • виене на свят;
  • сини устни;
  • тахикардия;
  • учестено, тежко дишане;
  • повишена телесна температура;
  • синьо обезцветяване на нокътната плочка на ръцете или краката;
  • дискомфорт в гърдите по време на вдишване;
  • шум в ушите;
  • загуба на съзнание или замаяност;
  • бледност на кожата;
  • паническа атака.

Такива признаци могат да показват пневмония, дихателна и сърдечна недостатъчност, белодробна емболия, бронхиална астма. Всички тези състояния са опасни както за бременната жена, така и за плода, поради което е необходимо възможно най-скоро да се използва медицинска помощ..

Към кого да се свържете

Ако бременна жена има анамнеза за хронични заболявания (например съдови и сърдечни патологии), които могат да повлияят на дихателните функции по време на раждането на дете, е необходима консултация с пулмолог.

В тежки случаи се правят рентгенови снимки на гръдния кош, за да се постави диагноза. В тази ситуация е ирационално да се страхувате от радиация, тъй като всяко забавяне на идентифицирането на диагнозата, както и ненавременното лечение, могат да доведат до сериозни здравословни проблеми..

Причината за непланирано посещение на акушер-гинеколог е първичното откриване на проблеми с дишането при липса на сериозни заболявания в миналото.

Дори ако лекарят не разкрие нищо сериозно, подобно лечение няма да е излишно. Специалистът ще определи причината за заболяването и ще посъветва какво да направи, за да го отстрани..

Лечение

Физиологичните фактори на затрудненото дишане по време на бременност не оказват вредно въздействие върху бъдещата майка и бебето в утробата, поради което не изискват никакво лечение.

Спазването на следните правила ще помогне за облекчаване на затрудненото дишане:

 • Намаляване на физическата активност.
 • Редовни разходки на чист въздух.
 • Ежедневно проветряване на стаите.
 • Не спи по гръб и корем, сънят трябва да е от лявата страна.
 • Изключване от диетата на вредни, висококалорични храни.
 • Минимизиране на стресовите ситуации.
 • Липса на контакт с болни хора.

Ако подобни събития не дават резултат, все пак трябва да посетите лекар. Основният признак на патологично състояние е появата на задух по време на спокойствие и липса на физическа активност..

Специалистът ще ви изпрати за общ кръвен тест. Когато се открият ниски нива на хемоглобин, на бременна жена се предписват препарати, съдържащи желязо, например Ferrum Lek, мултивитамини, обогатени с магнезий.

Причината за извикване на линейка е задух със световъртеж, силни болки в гърдите, които излъчват към лявата ръка или рамото. Такива признаци показват сърдечна недостатъчност, която е животозастрашаваща за бременната жена и плода. Но това състояние е рядко..

Предотвратяване

Възможно ли е да се предотврати развитието на неразположение, свързано с недостиг на въздух? Да, ако се придържате към определени препоръки и само ако неразположението не е причинено от болести.

За това е достатъчно:

 • Вземете мултивитамини.
 • Правете ежедневни и спокойни разходки на чист въздух.
 • По-малко нервни.
 • Не минавайте, яжте балансирано.
 • Намалете до минимум всяка физическа активност.
 • Следете теглото си.
 • Откажете да използвате сурови парфюми.
 • Не пийте успокоителни.
 • За всякакви заболявания незабавно се консултирайте с лекар.

Отзиви

Елизавета, на 25 години

През първия триместър често имах пристъпи на паника. Страхувах се, че няма да мога да нося детето, притеснен за здравето си. На този фон развих проблеми с дишането, струваше ми се, че постоянно се задушавам. Посети лекар, той предписа подходящ курс на лечение, детето се роди здраво.

През 2-ри триместър, с леки натоварвания, тя започна да чувства силна липса на въздух. Това се случи няколко пъти. След посещение на лекар ми откриха проблеми със сърцето. Прекарах всички останали седмици от бременността в болница.

Ако се почувствате зле и задух, веднага се обърнете към Вашия лекар. Всяко забавяне може да доведе до сериозни усложнения. пази се!

Затруднено дишане по време на бременност

Бременната жена постоянно изпитва странни и неприятни усещания. Понякога се натрупват толкова много, че до края на бременността девет месеца изглеждат като безкрайна ера. Някой се измъчва от запек, някой страда от гадене и киселини, венозна мрежа, стрии, болки в кръста или перинеума, старчески петна, запушване на носа... списъкът е безкраен. Уви, нито една бременна жена, дори и най-здравата, не може да избегне всички проблеми..

Това се дължи на факта, че тялото на майката е възстановено и претърпява огромни промени. Накратко, хормоните и повишеното натоварване на вътрешните органи не са напразни за никого. И в по-късните етапи, затруднено дишане. Изглежда, че има постоянна липса на въздух както за мама, така и за бебето и това понякога води до истинска паника.

Всичко е свързано с матката, която заема все повече и повече място, докато расте и притиска околните органи. Притиска стомаха - и се появява киселини, притиска пикочния мехур - и искате да отидете по-често до тоалетната, притиска червата и перисталтиката му се затруднява, което води до запек. В допълнение към факта, че матката расте, тя също се издига все по-високо и по-високо..

Не на последно място, тя започва да натиска върху диафрагмата - това се случва през третия триместър, някои по-рано. Е, две до четири седмици преди раждането, матката започва да се спуска, тъй като детето трябва да се подготви за преминаването през родовия канал. И майката го усеща като забележимо облекчение при дишането.

Вярно, както не матката на всички потъва преди раждането, така и не всеки изпитва задух. По-специално тя по-рядко измъчва високи жени, но някои други имат „късмет“ поради наследствеността.

Останалите, уви, страдат. Често задухът започва да притеснява жената с всякакви усилия, всяка проста задача, която изисква преместване, за нея е трудно да се изкачи по стълби, да се наведе, да вдигне нещо. Е, какво да правим, ако бременността винаги отслабва жената в ежедневието. Това е следствие от свитата диафрагма, която обикновено се понижава при човек с всяко вдишване, осигурявайки на белите дробове възможност да изтеглят въздух. По време на бременност обаче тя няма къде да отиде: всичко е заето от подутата матка и вътрешните органи, притиснати от нея.
Всеки добър гинеколог обикновено предупреждава дама, която се готви да стане майка за първи път, че може да има проблеми с дишането, но ако все още не сте усвоили тази информация или не сте я получили - ето няколко съвета.

На първо място, задухът е добра причина да практикувате дишане по време на раждане. Различните методи на дишане, които се препоръчват на бременните жени за подготовка за раждане, също могат да бъдат добра помощ по време на пристъп на задух..
Ако ви е трудно да дишате, опитайте се да се изправите на четири крака и поемете дълбоко въздух, а след това същото издишайте. В този случай трябва да се отпуснете възможно най-много. Трябва да почувствате облекчение.

Освен това, ако се случи такава неприятна атака, опитайте се веднага да седнете на стол или клекнете, или по-добре - легнете, често това веднага променя ситуацията към по-добро. И ако ви се вие ​​свят от задух, просто е по-безопасно да седнете или да легнете..
Ако ви липсва въздух през нощта, спете полуседнал. В същото време не трябва да лежите по гръб, но е по-добре постоянно да сменяте пози, за да не седите в една и съща. Тогава ще ви бъде по-лесно.

Дори да ви е трудно да дишате, пак трябва да ходите. Ходете всеки ден в парка или детската градина, ако е необходимо - с подкрепата на близки, приятел, съпруг или майка. Вие и особено вашето бебе се нуждаете от чист въздух, наситен с кислород, и още повече, когато понякога имате задух.

Основното нещо, което не трябва да се прави с проблеми с дишането, е да изпадате в паника. Задухът по време на бременност е напълно физиологично явление и паниката само го влошава. Ако сте напълно уплашени, ако ви е много трудно да дишате и устните или пръстите ви посинеят - разбира се, обадете се на линейка и се консултирайте. Но обикновено това не се изисква.
Ако задухът е много тежък, ако ви е трудно да дишате дори в спокойно състояние или когато говорите, тогава, разбира се, трябва да се консултирате с лекар..

Факт е, че това може да не е обичайното задух при бременни жени, а последица от анемия или вегетативна съдова дистония и с това може и трябва да се бори.
Във всеки случай задухът е симптом на последните етапи на бременността, което означава, че скоро всички тези неприятности ще бъдат зад нас. В края на краищата вашето бебе ще се роди и тялото постепенно ще се нормализира и всички проблеми ще бъдат забравени.
Потърпете малко, консултирайте се с лекар навреме - и ще имате лесна доставка, най-лесната, която можете да си представите!

Автор на публикацията: Ростислав Беляков

Коментари (29):

35 и 4 дни. Няма достатъчно въздух и сякаш сърцето ми спира, когато лягам да спя, няма значение на моя страна или на гърба ми

30 седмици, от около 28 седмици започнаха проблеми със съня, не мога да намеря място за себе си, нямам достатъчно въздух през цялото време. Кажи ми какво да правя?

Днес са 35 седмици, целият ден е задух, няма достатъчно въздух, няма сила, чувствам, че налягането е спаднало (сега е нощ, всички спят освен мен.. Освен това исках да ям и е толкова нормално да ям.. Ех

Аз също не спя цяла нощ, трудно е да дишам само 26 седмици. Мисля, че може би за гуша.

Сега съм на 32 седмици, от около 28 седмици започнах да имам сериозни проблеми със съня! Трудно е да дишам, или носът ми е запушен, или киселини, или просто се задавям. понякога се стига направо до психоза. Предпочитам да раждам, но е толкова страшно!

Имаме 33 седмици, много е трудно да дишаме, легнал по гръб, дори се случва отстрани, безсънието измъчва (((

Саадат, 2015-10-03 02:35:43:

Имам 39 седмици в приятел не изведнъж започна силен задух какво да правя?

Елина, 2015-08-03 16:36:26:

20 седмица настинах носа е натъпкан, едва дишам, капвам нафтизин през нощта, за да мога да спя поне и е много трудно през деня.

Втора бременност. 13 седмица. Когато изляза на улицата, е трудно да се диша, едното ухо е положено след известно време главата ми се върти, чувствам, че ще припадна. (Обикновено взимам вода със себе си и в такива случаи пия лицето си и пия вода. Седя и чакам, докато мине). Това не се случва у дома.... Гемоглабин 108, пия гино-тардиферон. Налягане 100/70 или 60. Не знам дали да кажа на лекаря или не. Това добре ли е? Какво да правя? При първото дете нямаше нищо подобно

Бременна в 35 седмици. 5-30 сутринта, не съм спал от два часа поради задушаване. щом заспя, веднага се събуждам и започвам да дишам, лакомо поглъщайки въздух. как искаш да родиш по-рано, добре или поне да спиш нормално, поне сега))

Александра, 23.02.2015 23:33:40:

Имам 26 седмици, толкова е трудно да дишам на моменти. Сърцето подскача. Не мога да намеря удобна поза дори докато седя или легна. Понякога няма сила.

Имам 14 седмици, гърлото ми тече от носа, храчките трудно дишат.. Какво да правя.

7 седмица от бременността е трудно да се диша шпиографията показа не много добри резултати дали може да повлияе на развитието на плода

Страдам от задух от 6 седмици, сега 9. Знам, че е твърде рано, но е факт. Първата бременност беше тахикардия през 3-ти триместър и сега тук.

Имам 8 седмици през нощта, за да запуша носа си и не мога да дишам, няма достатъчно въздух.: - ((

Маргарита, 2014-12-13 10:27:23:

Гуля, за какво говориш? 4 седмици и ви е трудно да дишате! Да, детето все още не е успяло да се издигне над срамната кост, а диафрагмата е много по-висока.

Тъй като разбрах, че съм бременна в продължение на два дни, имам паническа атака и в момента съм вече бременна в 5-ия месец и няма достатъчно въздух за тези месеци. Не знам как да раждам (

Татяна, 2014-11-10 20:27:19:

Имам 15 седмици. Трудно е да се диша. Не разбирам дали съм настинал или стомахът ми притиска. Голям е. втора бременност. Лежа на тръни)) Не помня как се нарича правилно, но помага доста добре) но дали могат да се използват или не, не знам.

За дишането ми стана трудно едва след 30 седмици, тъй като стомахът ми стана още по-голям

Имам 17 седмици, не мога да дишам през цялото време, живея по някакъв начин да поема въздух ((

Имам 4 седмици, вече е трудно да дишам.

Анастасия, 2014-08-19 10:59:16:

Когато дишам, имам някакво безпокойство отвътре - все едно да шофирам в кола над трамплин и за няколко секунди отвътре има такова вълнение, тревожен припадък и сърцето ми започва да бие по-бързо! Дали има нещо общо със ситуацията, или всичко е повод за безпокойство! Имам това от време на време през деня, дори в момента имам студен запушен нос и кашлица, може би това се дължи на

Проблемът с дишането може да бъде решен по следния начин: легнете на леглото, ръцете зад главата, гърдите и белите дробове се изправят, постъпва повече кислород, ще забележите резултата след 40 минути. При ежедневна употреба умората, умората, проблемите с дишането и други изчезват. Не е задължително ръцете да са зад главата, можете да ги изпънете до огънато състояние.

На 27 седмица тя хвана настинка, остър ринит, запушен нос. И след като започнаха проблемите с дишането, няма достатъчно въздух през деня и особено през нощта е невъзможно да заспите. Компресира целия ми гръден кош.

Дишането като цяло е станало трудно, след хранене можете да си легнете и да хленчите. Не дишайте, не яжте, само газове. 35 седмица, по-скоро ще роди!

Алби, 2014-03-11 05:33:03:

Имам 18 седмици нямам достатъчно въздух през нощта трае около 3-4 часа Имам паника се опитах да дишам за всички няма нищо, което да ми помогне да ми каже какво да правя и как да дишам правилно

Светлана, 2013-03-13 22:12:32:

Когато стомахът ми вече беше голям, дишането ми стана много тежко, не можех да дишам директно, нямаше достатъчно вдишван въздух. Все още имам пролапс на митралната клапа и поради натоварването на сърцето си започнах да имам проблеми с дишането. Но като цяло тя е издържала до раждането нормално и дори е родила сама!

Стана трудно да се диша някъде през седмицата от 30, когато стомахът започна да расте по-бързо. Дълго време не можех да ходя и все още живея на петия етаж, като цяло беше катастрофа да ставам.След това, в края на бременността, забелязах, че отново започна да диша, оказа се, че коремът ми е паднал, време е да раждам :)