Започва истинска подготовка за публикуване. В края на 32-33 седмици от бременността бебето е в положение, в което ще се придвижи към този свят. Би било много хубаво, ако това беше главна презентация..

Плод на 32 гестационна седмица: движения, развитие, тегло и размер

Феталната имунна система вече е започнала да работи. Тази седмица собствените антитела на детето се формират активно, които ще служат като негова защита за първи път след раждането. Нервната система вече работи мощно и главно. Хлапето изпитва болка, емоции, настроението му може да се промени. Той вижда, чува, вкусва и се нуждае от вашето внимание. Костите продължават да растат и да се укрепват, но черепът на бебето остава гъвкав, за да улесни прогресирането през родовия канал. Кожата става все по-изгладена, ръцете и краката са заоблени, а по лицето се появяват бузи. По рождение той ще бъде малък хамстер и дори вероятно с прическа на главата, въпреки че това изобщо не е необходимо. При 32 гестационна седмица достига 42,5 см дължина и тежи над 1700 г. Все по-малко е пространството за движение, защото бебето активно расте, а вие вече много ясно усещате неговите тръпки, особено остри и възмутени. Както острите силни звуци, така и прекалено ярката светлина могат да провокират бебето на резки шокове - бебето вече вижда и чува всичко добре, реагирайки на външни стимули. Прекомерната активност на плода може да бъде причинена както от липса на кислород, така и от неудобно положение на майката. За да проследите дали бебето се справя добре, слушайте го и проследявайте движенията му. Обикновено бебето прави около 4-6 осезаеми движения в рамките на един час. Разбира се, когато е буден, той вече е разработил индивидуален режим на сън и активност..

Бъдеща майка

Бъдещата майка започва да се уморява от бременността. Поради изместването на вътрешните органи можете да изпитате много неудобства и дискомфорт. Препоръките за тяхното премахване или намаляване остават същите: минимизирайте приема на сол, яжте малки порции, не носете тесни дрехи и обувки, научете се да ходите, седите и лежите правилно. Изпразнете пикочния мехур навреме. Ако забележите, че инконтиненцията възниква, когато кашляте или се смеете, не се притеснявайте - това е напълно физиологично явление за вашия срок..

Болка в 32 гестационна седмица

Болките в гърба, кръста, гръбначния стълб, възникващи поради увеличеното телесно тегло, а оттам и натоварването върху тях, и изместване в центъра на тежестта поради нарастващия корем се считат за нормални за този период. Разбирането на „нормалността“ на такива болки обаче не улеснява майката, не е изненадващо, че тя се чуди за възможността да премахне тези неприятни симптоми. Правилата в този случай са прости: контрол на теглото, редовно разтоварване на гърба, носене на пренатална скоба, спане на твърди матраци през нощта, правилна стойка и използване на физически упражнения, насочени към укрепване на мускулите на гърба. Отново болката, усещането за тежест и „вечерното“ парене в краката също са свързани с повишено тегло и повишено натоварване. Можете да помогнете на краката си да избегнат болката, като периодично ги оставяте да си почиват - не стойте дълго време на краката си, седнали на стол, не кръстосвайте краката си, откажете се да носите токчета. Между другото, би било хубаво да имате специална стойка в къщата, която да поставите под краката си, когато седнете. Също така използвайте валяк или някои възглавници под краката си, когато лежите през нощта или просто лежите, за да си починете през деня - тези мерки ще помогнат за подобряване на кръвообращението. Засега трябва да приемете болката в подребрието: остри, неочаквани болки в областта на гърдите са резултат от прекомерната активност на детето. Докато играе, той вече знае как много болезнено да копае мама под ребрата, да опира ръцете си върху тях. Продължете да наблюдавате качеството на консумираната храна и изпражненията: лошото хранене води до развитие на запек, а след това и до хемороиди, което също може да донесе със себе си много неприятни „болезнени“ минути.

Корем в 32 гестационна седмица: дърпа, боли

Тренировъчните контракции на Бракстън-Хигинс до 32 гестационна седмица стават ежедневие. Не забравяйте, че подобни контракции не са болезнени и нередовни, матката с тяхна помощ "се меси" преди предстоящото раждане. Наблюдавайте интензивността на контракциите: ако внезапно станат болезнени, повтаряйте през равни интервали, независимо дали има изливане на околоплодна течност - обадете се на линейка: може би бебето е решило да се появи на света преди графика. Не се притеснявайте, ако внезапно почувствате пронизваща болка при рисуване, но не в центъра и не в долната част на корема, а по-скоро отстрани. Появата на такива болки е свързана с омекотяване и разтягане на връзките, задържащи матката, болката в този случай възниква внезапно и в определени ситуации: по време на кашлица или кихане, при ставане от стол, промяна на положението на тялото. По-лошото е, че ако болката е локализирана в долната част на корема, стомахът изглежда дърпа и боли, болката става спазматична. Ако на фона на болката се появи водно течно отделяне, това ще е около началото на ранен труд. Ако болката е придружена от кърваво отделяне, се получава отлепване на плацентата. Моля, обърнете внимание, че сериозно и опасно усложнение - отлепване на плацентата - не е задължително един от симптомите на отделяне на кръвта. Така че, кървенето по време на отлепване на плацентата може да бъде вътрешно, в този случай няма кърваво отделяне, но болката в корема е много силна.

Изписване при 32 гестационна седмица

Не забравяйте да обърнете внимание на естеството на влагалищното течение - някои промени могат да предполагат неблагоприятен ход на бременността и да станат повод за незабавен отговор на ситуацията. Те се считат за кървави отделяния от гениталния тракт - симптом на отлепване на плацентата или нейното представяне. Ако появата на кръв е причинена от отлепване на плацентата, бременната жена освен всичко друго изпитва и болка в корема. Предлежанието на плацентата не е придружено от болка в корема, но това не го прави по-малко опасно. Ако кръвта се появи дори в малки количества, незабавно се обадете на „линейка“: кървенето във всяка секунда може да се превърне в заплаха за здравето и живота както на детето, така и на майката. Наложително е да се извика екип на линейка, когато околоплодната течност се излее. Невъзможно е да се пропусне това събитие - изтичането на околоплодната течност е придружено от отделяне на голямо количество водниста, жълтеникава течност. И това свидетелства за началото на процеса на преждевременно раждане, който вече не може да бъде спрян, ако водите се излеят. Между другото, имайте предвид, че околоплодните води могат да изтекат на малки порции, само малко повече от обичайните напояващи бикини. Но дори и при най-малките подозрения за изтичане на околоплодна течност, по-добре не се колебайте да отидете на лекар: увреждането на мембраните неизбежно води до вътрематочно увреждане на плода. Както и преди, също така е необходимо да отидете на специалист за допълнителен преглед, когато се появи цветно, неприятно миришещо отделяне. Зелено, жълто, земно-сиво, гнойно отделяне, пенливо отделяне, подсирено или смесено с люспи - сигурен признак за активиране на инфекция на гениталния тракт. Наложително е да се лекува инфекциозно заболяване, независимо от това, което е причинено, в противен случай инфекцията може да проникне до бебето.

Ако сте се дисциплинирали да се регистрирате, най-вероятно третият планиран ултразвуков преглед ще се проведе на 32 седмици от бременността. Този важен метод за оценка ще разкаже на лекаря много за това дали бременността протича нормално, има ли заплахи за бебето, какво е неговото здраве и развитие сега. В допълнение към "стандартните" измервания на растежа и развитието на бебето, лекарят ще определи презентацията му. Обикновено до 32 седмици детето прави цефалична форма, най-физиологична за раждането. Ако по някаква причина бебето е в различно положение в матката, специалистът ще посъветва мама подходящи движения, които могат да помогнат на бебето да се „преобърне“. Също така, като измери височината и теглото на плода, лекарят ще може да направи предположение с какво тегло и какъв размер ще дойде бебето за раждане. Тези показатели често стават решаващи при избора на най-подходящия вариант за раждане: ако теглото е значително по-високо от нормата, може да се обмисли възможността за цезарово сечение. Но може би основната задача на ултразвука за период от 32 седмици е да се оцени състоянието на плацентата. И така, ултразвуково проучване ви позволява да диагностицирате плацентарна недостатъчност, ако има такава. Фетоплацентарната недостатъчност е усложнение на бременността, ако се пренебрегне, настъпва вътрематочно забавяне на растежа. След като определи плацентарната дисфункция навреме, тя може да бъде коригирана с използването на специализирано медицинско лечение. И по този начин, за да се избегнат негативните последици от дисфункцията на плацентата.

32 седмици бременна, колко месеца от деня на зачеването

Толкова незабелязано започна 32-та седмица от бременността. Вече сте в отпуск по майчинство и можете напълно да се съсредоточите върху себе си и детето си.

Според изчисленията на лекарите имате 34 акушерска седмица.

Така че не се тревожете, ако номерата ви се различават леко от лекарите. Разликата е 2 седмици.

Лекарите започват да броят от първия ден на последната менструация и всъщност ембрионалният период започва от деня на овулацията. Ето такава малка разлика в изчисленията.

Вторият вариант би бил действителната точна дата за фетална възраст..

С нашето безплатно ръководство можете да изчислите очакваната си дата на падежа.

На този етап бебето продължава да расте, на главата му се появяват косми, бръчките по тялото се изглаждат и детето става доста красива трохичка.

Най-вероятно ходите с доста забавна походка "патица".

За жената е трудно да се наведе, да се изкачи по стълби, а околните се опитват да се отърват от всякакви домакински задължения. Отлично !
Между другото, не забравяйте да свалите пръстените..

Усещания на 32 седмици от бременността

Повечето жени изпитват силно подуване на крайниците и стегнатите бижута могат да бъдат неудобни. По същата причина трябва да избягвате тесни дрехи..

По-добре да използвате комплект дрехи за майчинство, който включва както бельо, така и бельо.

На 32 седмици гърдите са силно подути, зърната и млечните жлези са болезнени и се подготвят за предстоящото раждане. Затова използвайте сутиен за майчинство, той ще ви улесни в бъдеще да храните бебето си..

Горното облекло не трябва да стиска. Използвайте специални гащеризони или панталони с широка ниска талия.

Слушайте как се чувствате постоянно. Ако имате лека болка в долната част на гърба или долната част на корема на 32 седмица от бременността, но бързо премина, не трябва да се притеснявате - това е проява на фалшиви контракции.

Но ако болезнените усещания се засилят и се появят някои други неразбираеми симптоми, незабавно се обадете в болницата. 32 седмици бременна често се нарушава от фалшиви контракции.
По този начин матката свива мускулите си в подготовка за предстоящото раждане..

Фалшивите контракции не са болезнени и напълно безопасни.
Те продължават само 1-2 минути. Симптоми като тези могат да се появят няколко пъти на ден..

Сега често ще усещате болезнени болки в кръста и корема, тежест и постоянна умора дори след сън.

Голям корем и тегло бързо ви уморяват, искате да седнете и да си починете. По-добре е да си почивате в хоризонтално състояние, така че краката да са малко по-високи от таза. Така че можете да свалите умората от мускулите на краката си..

Детето често подпира един или друг вътрешен орган, става трудно да се диша.

На 32 седмица могат да се появят припадъци, чести световъртежи и дори късна токсикоза.

Сериозен проблем през последните месеци на бременността е появата на чести запеци и хемороиди. Жената трябва да се храни здравословно..

Пример за храна с разрешени и забранени храни е даден по-долу.

Честите пътувания до тоалетната са причинени от постоянен натиск от матката върху пикочния мехур.

Състояние на матката и корема

Матката е толкова увеличена, че притиска всички вътрешни органи: черен дроб, далак, бъбреци, пикочен мехур, черва, като по този начин причинява постоянна болка.

Височината на дъното е 7-8 см над пъпа.

Лекарите редовно изследват бременната жена за възможна патология в развитие. Колко ниска е матката и има ли тонус.

Коремът се е увеличил достатъчно и продължава да расте. Той се потопи малко и формите му се закръглиха.

Колкото по-близо е денят на раждането, толкова повече коремът ще се понижава..

Сега не може да става дума за фигура. Талията е изчезнала, а общото тегло ще се увеличи с поне 10-12 кг.

Можете да следите наддаването на тегло. Нормата се счита в диапазона от 300-400 грама на седмица. В противен случай наднорменото тегло ще се отрази негативно на бъдещето или дори последните седмици на бременността..

Един от тези неприятни моменти е появата на стрии по корема и ханша..
Трябва да се отбележи, че след раждането самите стрии не изчезват; необходима е козметична хирургия.

Повечето жени с нееластична кожа или наднормено тегло изпитват появата на стрии. За да ги предотвратите частично или напълно, е необходимо редовно да използвате кремове за бременни жени, които овлажняват кожата и я правят еластична..

С увеличаване на корема става по-трудно да се почива. Непрекъснато търсите позиция, която ви подхожда. Легнете по гръб, сега няма да работи.

Лекарите препоръчват да лежите повече от лявата страна, отколкото от дясната. По този начин натискът върху вътрешните органи, диафрагмата намалява, става по-лесно да се диша, кръвният поток се възобновява, което също частично изстисква матката.

По-рано се появяваше тъмна вертикална ивица от пъпа надолу, сега тя става отчетлива, но с течение на времето след раждането на бебето тя напълно ще изчезне, тъй като пъпа ще заеме мястото си.

32 седмици бременна: болка и отделяне

Болката по това време е често явление. Те могат да бъдат разделени на вътрешни и външни.

Вътрешната болка е свързана с неправилна функция на червата, чести запеци и в резултат на това голяма вероятност от хемороиди.

Матката постоянно притиска вътрешните органи, като по този начин носи на жената неприятни усещания, дискомфорт и гадене.

Чрез притискане на пикочния мехур, постоянно желание за уриниране. Отивайки на дълго пътуване с градския транспорт, трябва да вземете това предвид.

Преместването на бебето в корема често води до задържане на дишането чрез прищипване на диафрагмата.

Външните болки включват болка в краката, врата, гърба, долната част на гърба, дърпаща болка в долната част на корема, както и парене и сърбеж на кожата, когато се появят първите стрии.

С увеличаване на теглото от поне 10 кг, голямо натоварване пада върху краката.

При интензивно ходене и редки почивки се появяват разширени вени.

Задържането на течности в тялото води до подуване.

Походката ви се е променила и е станала като гъска, краката ви са на ширина на раменете, а теглото ви се е изместило към гърба. Сега целият товар е върху долната част на гърба и гърба. Използвайте пренатална скоба за бременни жени, за да облекчите част от мускулния стрес.

Основната причина за болки в краката са грешните обувки или високите токчета.
Избягвайте тесни обувки на висок ток по време на бременност. Използвайте плоска платформа, която е широка и удобна за краката ви. Освен това всички обувки трябва да се държат добре и да бъдат изработени от висококачествени (естествени) материали..

По отношение на изхвърлянето

Те могат да присъстват, но в малки количества.

Нормалното изхвърляне се счита за прозрачен цвят без мирис.

Всички останали могат да се възприемат като патология и задължително изискват медицински преглед.

На 32 гестационна седмица изписването може да бъде:

 • Червено, кърваво - показват появата на вътрешно кървене, ерозия на шийката на матката, отлепване на плацентата, след интимност с партньор.
  Последното свидетелства за силно намалена матка и лекарите забраняват всякакви сексуални контакти до края на срока. Други зацапвания са много опасни за плода и жената. Незабавно се обадете на линейка.
 • Гнойно или бяло отделяне с характерна миризма показва инфекция в гениталиите, което значително носи рискове и забавя развитието на плода. Намирането на инфекция за дълго време, заразява кръвта и носи пряка заплаха от прекъсване на бременността с възможни допълнителни усложнения.
  Лекувайте с въвеждането на специални тампони и само от квалифициран медицински персонал.
 • Прозрачни (обилни) воднисти отделяния, се появяват в резултат на изтичане на околоплодната течност.

Основната причина е увредена плацента. Разпределението може да бъде обилно или оскъдно. Жената понякога не забелязва веднага изтичането, като го сбърква със спонтанно уриниране на фона на постоянна болка в пикочния мехур.

В аптеките се продават тестове за определяне на околоплодната течност в гениталиите. В последните седмици на бременността бебето расте, матката е много увеличена и напрежението върху плацентата се увеличава всеки ден. Появяват се пукнатини и изтъняване на стените, което води до изтичане.

Съществува заплаха от поява на ниска вода. Ако изтичането не е значително, се осигурява лечение със специални лекарства (антибиотици) за укрепване на стените, в противен случай е необходимо да се подготвите за преждевременно раждане.

Между другото, дете в продължение на 32 седмици е в състояние да оцелее извън плацентата, с подходящи грижи в специално оборудвана кутия до края на естествения срок.

Тестове на 32 седмици от бременността

На този етап се предвиждат редица планирани анализи. Това е кръвен тест, урина и ултразвук.

С помощта на тестове лекарите определят наличието на кръвни съсиреци в кръвта, което е доста често срещано явление, ниво на хемоглобин, ниво на захар, възможни отклонения от нормата с подробен анализ, който една жена също се подлага в началото на бременността..

Наличието на допълнителна хромозома (синдром на Даун), аномалии в мозъка.

Счита се за важно да се премине планираното трето ултразвуково сканиране.

Сега детето трябва да заеме стабилно правилно положение с главата към изхода.

Ако не сте успели да определите пола на предишния преглед, сега е точното време.

С помощта на ултразвук лекарите определят:

 • е пъпната връв, обвита около плода,
 • правилно ли се намира,
 • работа на сърцето и вътрешните органи,
 • техния размер и дали са разположени правилно,
 • циркулация на кръвта в кръвоносните съдове през пъпната връв.

Освен това лекарите точно определят размера на плода и количеството на околоплодните води..

Основното е, че сега можете да предскажете предварително дали си струва да направите цезарово сечение, или раждането ще се осъществи естествено.

Преждевременно раждане на 32 седмици

Ако по това време настъпи преждевременно раждане поради усложнения, шансовете да оцелее детето са над 80%.

Но има голяма вероятност бебето да се роди със слаб имунитет..

Такива деца са склонни към инфекциозни заболявания и настинки. В бъдеще те се нуждаят от внимателни грижи и от ранна възраст намушкване на тялото.

Но патологични аномалии във връзка с преждевременно раждане практически не се наблюдават.

При недоносени бебета дихателната система не е напълно развита, въпреки че самите те са в състояние да дишат и топлообменът на тялото не работи съвсем правилно. Следователно детето не се дава на майката, а се поставя в херметична кутия с контролирана температура и запас от чист обогатен кислород. Хлапето ще бъде в кутията, докато натрупа необходимото тегло и стане по-силно.
След това той ще израства като пълноценно и здраво дете..

Развитие на бебето в 32 гестационна седмица

През последните седмици растежът на плода се увеличи бързо.

 • Сега теглото му е 2000 - 2400 грама, а дължината е около 45 см.
 • Мастният слой се е увеличил, бръчките са скрити. Кожата се изглажда и променя цвета си от червен на естествен.
 • Лицето придобива естествени черти.
 • Ръцете и краката са напълно оформени и редовно ритат майката в стомаха.
 • Кръвоносната система функционира и е готова да осигури жизнените функции на тялото.
 • Белите дробове са напълно оформени, но няма достатъчно повърхностноактивно вещество, което да предотврати колапса на белите дробове.
 • Тялото произвежда антитела за защита срещу вируси и различни заболявания.
 • По тялото се появява малко пухче.

По това време детето реагира добре на външни звуци, чува ги.

В състояние да усети студ, топлина, ярка светлина и дори настроението на мама.

Позицията му до 32 гестационна седмица трябва да се стабилизира и да заеме позицията на главата надолу. Сега бебето се приближава все повече и повече в утробата. Трепетите му зачестиха и се засилиха.

32 бременна седмица: съвети за мама

Основните съвети са относно правилния (здравословен) начин на живот и редовната почивка.

Опитайте се да направите кратка почивка в хоризонтално положение при най-малката болка, като по този начин отпускате мускулите на гърба и кръста. Използвайте превръзка за майчинство.
Едно от основните правила са правилните дрехи и обувки..

На съвременния пазар има много дрехи за бременни жени. Изберете обувки, които са удобни, широки и имат плоска платформа, която стои добре на краката ви.

За вредните навици не може да става и дума.

Всичко останало трябваше да сте знаели по това време от предишните ни седмици.

Диета на бременна жена на 32 седмици

На този етап от бременността може да има проблем - патологично наддаване на тегло на бъдещата майка, това не е много добре.

За да избегнете това от вашата диета, елиминирайте хляба и хлебните изделия, простите въглехидрати и висококалоричните храни..

Не преяждайте, яжте поне 6 пъти на ден за малко.

За да избегнете появата на вагиноза, трябва да избягвате консумацията на дрожди, съдържащи мая, а именно квас и хляб с мая.

За да утолите жаждата си, пийте вода, не се страхувайте да пиете твърде много, но сол и солени храни, които ще задържат вода в тялото ви, ограничават, минимизират или дори изключват.

На 32 гестационна седмица бъдещата майка трябва да обърне специално внимание на плодовете и зеленчуците, особено след като през първите месеци на кърмене трябва да бъдете много внимателни с тези продукти, да се запасите с витамини.

Следвайки препоръките на диетолозите по това време, е необходимо да се ядат повече морски дарове, тлъста осолена риба поради факта, че те съдържат голямо количество витамин Е. Това ще помогне за узряването на маточната шийка преди раждането.

Дайте предпочитание не на количеството храна, а на нейното качество.

32 седмици, лигавично отделяне! Опасно?

момичета е норма? или е опасно и по-добре да отидете в болница? преди това не беше тази сутрин се появи ((((има песарий

Потребителски коментари

При песариите отделянето винаги се увеличава.Имах и аз.

Но е по-добре да държите под око и да тръгнете

Ако те са без цвят и мирис, тогава нормите

и колко време си тръгна? и това на ултразвук ще може да разбере? или само при преглед?

Проверка най-вероятно

През нощта се отдалечих напълно, на следващия ден родих

Имам лигавици от 33-та седмица, те бяха подвижни, това беше началото на корковия отход

Понякога песарът прелива и от него изтичат много, когато си легнете, например, той е като чиния. По принцип при песария обикновено има повече изхвърляне, отколкото е необходимо.

Какъв цвят е акцентът? Има миризма?

прозрачен, без мирис

Така че не се притеснявайте. Това е норма

Благодаря ви, наистина се надявам, че нормата

Сега ще има все повече и повече. Как да овулирам приблизително

С песарий бих предпочел да прекаля. Като цяло изпускането ми също се увеличи миналата седмица. Прочетох, че нормата за този период.

това е лигавицата е норма? страшно е, че преди не е имало

Извинете за подробностите, но по някакъв начин отделянето по време на овулация наподобява.

Есен

Странно отделяне, 32 седмици

Записът е публикуван на 12 август 2012 г.

61 673 гледания

Бременност 32-33 седмици, странно бяло и някакво плътно отделяне без никаква неприятна миризма започна, изглежда нещо като свещ, изтичаща навън. Но сложих свещта преди 3 дни и беше бетадин, който е с йод и има жълто-кафяв цвят.

Бетадин беше предписан за „саниране“ 2 пъти на ден в продължение на една седмица, но аз го вмъкнах само за 4 дни, защото започнаха неприятни усещания, сякаш всичко беше сухо и някак дори боли да се вмъкне. Нищо подобно не се открояваше от мен преди. какво може да бъде? Надяваме се, че не се отделя малко лигав щепсел?

Факт е, че вечерта има тренировъчни дръжки. свива се и дори с леко болезнени усещания в долната част на корема, това беше случаят при последната бременност, но по-късно 3 седмици!

Изписване при 32 гестационна седмица

Лигавично отделяне на 32 гестационна седмица

Изписване при 32 гестационна седмица

Изписването при 32 гестационни седмици е нормално явление, което придружава жената през целия гестационен период. Но по това време трябва да бъдете изключително внимателни, тъй като секретите показват различни проблеми. Обикновено левкорея трябва да бъде еднородна, умерена, лека или прозрачна..

На какво трябва да обърнете внимание?

 1. Ако секретите са сирене, миришат неприятно. достатъчно изобилен. Освен това е възможно сърбеж в перинеалната област. Това показва млечница. В този случай е необходимо лечение на двамата съпрузи. Ако не се лекува, вагиналната лигавица се възпалява. При раждането на бебе лигавицата може да се нарани. Има заплаха от инфекция на детето.
 2. Ако отделянето има жълтеникав, зеленикав оттенък, неприятна гнилостна миризма, това показва инфекция на гениталния тракт. Ако не получите лечение преди раждането, можете да заразите бебето си. Лекарят предписва оптималното лечение за бременност.
 3. Особено внимание се отделя на кървенето на 32 гестационна седмица. Ако се появи кървене, незабавно отидете в болницата или се обадете на линейка. Този симптом е типичен за отделяне на нормално разположена плацента. В този случай, колкото по-скоро се вземат мерки, толкова по-вероятно е да се спаси живота на бебето и майката. В крайна сметка отлепването на плацентата може да доведе до смърт на плода.
 4. Опасно положение при изтичане на околоплодна течност. Когато околоплодният мехур се спука и цялата течност се излее наведнъж, това не е като нормалното отделяне или урината. Водите са прозрачни, практически без мирис и безцветни. Но ако има дефект в мембраните и водата тече леко, е необходимо да ги разграничите от обикновената левкорея и изхода на лигавицата. За това се препоръчва да използвате бяла изгладена салфетка. Когато изтече, постепенно се намокри. Без околоплодна течност бебето е изложено на риск от заразяване с инфекция. Това трябва да бъде съобщено на наблюдаващия лекар..
 5. Освобождаването на тапа от слуз е предвестник на труда. Така тялото се подготвя за раждане, шийката на матката постепенно омеква, а слузта, която е блокирала входа на влагалището, излиза или постепенно, или наведнъж. Но излизането от щепсела не означава, че раждането ще започне всяка минута. Задръстването може да излезе няколко седмици преди контракциите..

Жената трябва да бъде внимателна към отделянето по време на бременността. Експертите препоръчват да се спазват общите хигиенни правила:

 • не използвайте тампони, при тях рискът от инфекция е по-голям;
 • поддържайте гениталиите чисти;
 • носете свободно бельо от естествени материи;
 • не използвайте различни гелове, сапуни и лосиони със силен мирис за хигиена, за да не провокирате алергична реакция.

Изписване по време на бременност - без паника!

Забелязахме подозрително петно ​​по бельото си и веднага започнахме да се притесняваме дали всичко е наред с бебето.?

Не се паникьосвайте, по време на бременност могат да се появят отделяния от различно естество, но не всички те са опасни за вашето здраве и здравето на вашето бебе..

Как да разбера дали това е нормален разряд?

Погледнете внимателно изпускането си, обърнете внимание на неговия цвят, консистенция и мирис.

Обикновено изхвърлянето по време на бременност е бистра или белезникава слуз (понякога с жълтеникав оттенък). То трябва да бъде без мирис, тъй като лактобацилите, намиращи се във влагалището, отделят млечна киселина, поради което околната среда става кисела и неблагоприятна за развитието на патогени. Що се отнася до консистенцията, в ранните етапи на бременността слузът може да бъде доста плътен и вискозен..

Това прави хормонът прогестерон, за да предпази яйцеклетката, оплодена от спермата, от всякакви инфекции. През втория и третия триместър, когато хормонът естроген доминира, секретите променят консистенцията си на по-течна, ставайки по-обилни. По-близо до раждането, на части или веднага оставя лигавицата (понякога с кръвни ивици), тя може да бъде объркана и с изхвърляне.

Концентрирайте се върху чувствата си

Вашето благосъстояние е важен показател за вашето здраве. Ако сърбящите или дърпащите болки в долната част на корема не са обезпокоителни и отделянето по време на бременност изглежда както е описано по-горе, най-вероятно няма причина за безпокойство. Имате лек сърбеж? Не забравяйте, че може да сте започнали да използвате нови хигиенни продукти. Факт е, че женското тяло по време на бременност е особено чувствително. Дори тривиалните подложки, плътното бельо или продължителната сексуална активност могат да причинят сериозно дразнене, проявяващо се под формата на неразбираемо отделяне и сърбеж. Премахнете причината за дискомфорта и неприятностите ще изчезнат сами.

Какво отделяне по време на бременност трябва да предупреди бъдещата майка?

На първо място, "цветно" изхвърляне или със специфична миризма. Ако забележите бял или дори сивкав, миришещ на риба секрет след секс, вероятно имате бактериален вагинит. Млечницата се обозначава с бяло отделяне на подсирена консистенция с кисела миризма. Жълтеникаво или зеленикаво отделяне, придружено от сърбеж и неприятна миризма, е знак, че имате полово предавани болести. Посетете Вашия лекар, той ще вземе тампон за анализ, ще определи причината, ще постави точна диагноза и ще предпише безопасно, но ефективно лечение.

Алармен сигнал - кафеникави или кървави отделяния по време на бременност. Те могат да възникнат по няколко причини: поради заплахата от прекъсване на бременността, ерозия на шийката на матката, извънматочна бременност, предлежание на плацентата.

В ранните етапи такова отделяне може да се появи в дните, когато бременната жена е трябвало да има менструация, което изобщо не е опасно. Въпреки това не бива да пренебрегвате собственото си здраве и да пренебрегвате върховете на тялото. Само гинеколог ще може да разбере защо се притеснявате от определени секрети, болка. Не отлагайте срещата на Вашия лекар. Не забравяйте, че най-ценното е във вашите ръце - животът и здравето на вашето дете..

Споделете с приятелите си!

Източници: http://medbooking.com/blog/article/iii-trimestr-beremennosti/vydelenija-na-32-nedele-beremennosti, http://www.happy-giraffe.ru/community/2/forum/post/ 933 /

Без коментари все още!

Популярни статии

Бременност 32 седмици

32 седмици бременна колко месеца?

32 седмици от бременността доближава мама още по-близо до заветната среща с бебето. Усещайки драматични промени в тялото, които стават доказателство за необратимостта на раждането на очакваните трохи, много жени трудно изчисляват: колко месеца са 32 седмици?

Въз основа на общоприетия календар, 32-рата седмица се пада на 7-ми лунен месец. Но в медицинската практика е обичайно да се броят седмици, като се "сумират" в акушерски месеци. Акушерският месец се състои от четири седмици, което означава, че ако броите месеците според акушерската практика, 32-та седмица се превръща в една от седмиците на 8-мия акушерски месец на бременността.

А коремът при 32 гестационна седмица двусмислено показва „интересното положение“ на жената. Коремът вече е нараснал до големи размери, кожата по него може да е станала суха и раздразнена. Сега рискът от образуване на стрии - и не само на корема, но и на бедрата, гърдите - се увеличава още повече. Следователно необходимостта от използване на специални средства за лечение на стрии за бременни жени става още по-спешна..

Ако по едно време тъмна линия, преминаваща отгоре надолу, е успяла да се появи на стомаха, сега тя може да стане още по-забележима, разделяйки стомаха на 32 седмици от бременността на две ясни половини. В същото време конфигурацията на пъпа се променя: пъпът постепенно се разтяга и става плосък.

Раждане при 32 гестационна седмица

Въпреки че срокът за раждане на бебе все още не е дошъл, случва се раждането на 32 гестационна седмица да дойде съвсем внезапно. Ако внезапно раждането на 32-та седмица от бременността се е случило, вероятността бебето да оцелее е много, много голяма. Съвременната медицина разполага с всички възможности, необходими за кърмене на недоносени бебета, а бебе, родено 2 месеца преди графика, има големи шансове за оцеляване. В същото време, разбира се, остава, разбира се, доста висок риск от прояви в трохите на някакви патологии или заболявания.

Плодът в 32 гестационна седмица нараства до 43 см и тежи 1700-1800 г, а понякога дори повече. Фазата на активен растеж на бебето продължава - почти цялото наддаване на тегло по време на бременност се дължи на увеличаването на теглото на плода.

Всички системи и органи на бебето са напълно функционални: нервната система функционира; подобрява се работата на жлезите с вътрешна секреция (хипофизната жлеза, щитовидната жлеза и панкреаса, надбъбречните жлези и др.), участващи в метаболизма; Имунната система "включи" работата, произвеждайки антитела за защита на бебето за първи път след раждането.

Бебето също се променя във външния си вид: кожата се изглажда все повече и придобива светло розов оттенък, ръцете и краката са закръглени, а бузите също са оформени. Lanugo - оригиналният пух - постепенно изчезва, на главата на трохите косата става по-плътна, въпреки че запазва мекотата си и остава оскъдна.

Плодът при бременност от 32 седмици обикновено вече заема позицията, от която ще започне пътуването му към новия свят, обикновено това е главна презентация. И въпреки че костната тъкан на бебето все още се подобрява, костите на бебето продължават да се укрепват, черепът все още остава мек - това е необходимо, за да се улесни преминаването на трохите през родовия канал.

Чувствата в 32 гестационна седмица едва ли могат да се нарекат едни от приятните. Така че, поради работата на организма в "екстремни" условия, жената често изпитва много неприятни усещания - под формата на киселини и чести изригвания (матката компресира стомаха), затруднено дишане (матката притиска диафрагмата и белите дробове), запекът става често явление (перисталтика черво).

Тренировъчните контракции, така наречените контракции на Бракстън-Хигс, чрез които матката се подготвя за предстоящото раждане, са почти ежедневие на 32 гестационна седмица..

Но радостните усещания на 32-та седмица от бременността за мама могат да осигурят много осезаеми движения на бебето. В такъв „солиден“ период, тъй като има все по-малко място за бебето в матката, движенията му стават много отчетливи за жената. Лекарите препоръчват внимателно проследяване на движенията на трохите през третия триместър на бременността: тяхното намаляване или увеличаване може да е признак на неприятности при бебето. По принцип бебето трябва да се чувства поне 4-6 пъти на час. Освен това трябва да се има предвид, че бебето сега вижда и чува всичко, реагира чувствително на промените в емоционалното състояние на майката. Ярка светлина, силен звук и раздразнение, гняв, депресия на жената могат да го накарат да се движи по-активно.

Ултразвукът на 32 гестационна седмица обикновено е включен в списъка на задължителните рутинни прегледи на жена. И така, последното - третото планирано ултразвуково сканиране - обикновено се назначава точно в периода 32-34 седмици, но понякога може да се наложи повторно ехографско изследване за по-точна оценка на състоянието на бебето.

Ултразвук на 32 гестационна седмица, освен оценка на развитието на бебето, основната задача е да се оцени състоянието на плацентата. С ултразвук е възможно да се диагностицира плацентарна недостатъчност, която застрашава вътреутробното задържане на плода. В този случай на жената се препоръчва специализирано медицинско лечение, предназначено да поддържа нормалната функция на плацентата, за да се избегнат негативните последици от плацентарната недостатъчност..

Освен това, с помощта на ултразвук на 32 седмици от бременността, лекарят ще може да определи представянето на бебето. Ако изведнъж бебето не вземе главна форма, която е необходима за нормалното протичане на бременността и естественото раждане, специалистът ще препоръча специални упражнения за мама, за да "превърне" бебето в необходимото положение.

Също така, ултразвуковото сканиране на 32 гестационна седмица ще позволи, въз основа на настоящия им размер и тегло на плода, да се предскаже вероятният му размер по време на раждането. Понякога тези критерии стават решаващи при вземането на решение за раждането: дали майка ще роди по естествен път или ще се нуждае от цезарово сечение.

Изписване при 32 гестационна седмица

Това е много важно за освобождаване от отговорност за период от 8 месеца - всякакви промени по отношение на освобождаването от отговорност могат да станат доказателство за някакви проблеми, причина за допълнителен преглед и, ако е необходимо, предприемане на спешни мерки.

И така, отделянето при 32 гестационни седмици обикновено остава същото - умерена, хомогенна консистенция, боядисана в леко млечен цвят и с лека миризма на кисело мляко. Промените в цвета на отделянето към зелен или сив нюанс, появата на слуз, сирене, образуване на гной в тях показва развитието на инфекция и изисква задължително лечение. Всъщност, когато майката е заразена, рискът от предаване на инфекцията на бебето, ако не вътреутробно, то по време на преминаването на родовия канал е много, много висок. Това означава, че лечението според указанията на лекаря става необходимост - за да се избегне попадането на инфекцията в бебето.

Задължителна медицинска намеса и спешна необходимост, ако изписването на 32 седмици от бременността внезапно стане кърваво. Кръвта, отделена от гениталния тракт, е симптом на усложнения, които застрашават здравето на майката и живота на бебето - отлепване на плацентата или нейното предлежание. Лекарят ще може да установи какво е причинило появата на кървави отделяния с допълнителен преглед на майката. И в никакъв случай не трябва да се двоуми с него, спешно да се обади на екипа на Бърза помощ веднага, когато се появи кърваво отделяне.

Жената също трябва да бъде предупредена от воднисти секрети на 32 гестационна седмица - ако има такива. В този случай най-вероятно ще говорим за преждевременно разкъсване на околоплодната течност. Освен това водата не е задължително да излиза наведнъж и в големи количества: понякога околоплодната течност изтича, откроявайки се на малки порции. Но дори и тогава консултацията с лекар е задължителна: в случай на дефект в мембраните, в резултат на който възниква изтичане, има голяма заплаха от навлизане на патогени в плода и последващата му инфекция.

Бременността постепенно се приближава към логичното си "завършване", коремът се увеличава все повече и повече, нараства по размер и матката, цялото тяло на бъдещата майка претърпява колосални промени. И тези промени много често са придружени от болка, характерна за този период от бременността..

Например болките в 32 гестационна седмица са често срещани в гърба и кръста, краката. Това е следствие от системно увеличаване на теглото, коремен растеж и изместване на центъра на тежестта. За да се избегне силна болка в долната част на гърба, краката, има прости правила, спазването на които ви позволява да облекчите увеличеното натоварване, което се превръща в основната причина за болката. Така че, за да се намали болката при 32 гестационна седмица в долната част на гърба, гърба, краката, е наложително да се следи теглото, като се избягва напълняването. Препоръчително е да спите на твърди матраци, да следите стойката си, да отделяте време за упражнения.

Болките в краката при 32 гестационна седмица също са свързани с увеличаване на теглото и могат да бъдат избегнати чрез редовно „разтоварване“ на краката и оставянето им да си починат. Така че, не трябва да прекарвате дълго време на крака, да ходите или да стоите дълго време, също така не се препоръчва да хвърляте единия крак над другия в изправено положение. Седейки, препоръчително е да поставите някаква опора (малък стол) под краката си, а когато лежите, препоръчително е винаги да поставяте някакъв валяк или възглавница под краката си, което ще помогне за подобряване на кръвообращението.

Понякога жената може да изпитва силна болка на 32 гестационна седмица в областта на гърдите. Те са свързани с тласъците на краката на бебето, които сега попадат под ребрата на майката: по това време бебето вече е обърнало глава надолу, съответно краката му се опират в ребрата на майката. Също така типични за този период са леките коремни болки, свързани с „тренировъчни” контракции на матката - контракции на Брекстън-Хигс.

Много е вероятно до 32-та седмица на бременността жената да започне да забелязва известно подуване на ръцете, краката (глезените или краката) и лицето си. Появата на леки отоци може да се счита за нормална и те са свързани със задържане на течности в тялото на бременна жена. Въпреки това, степента на оток трябва да се следи внимателно - ако отокът не изчезне повече от един ден, трябва незабавно да се консултирате с лекар, за да премахнете риска от развитие на такова усложнение на бременността като гестоза. За да се справите с проблема с отока, ще помогнат редица правила, които бременната жена се препоръчва да спазва. И така, с подуване се показват разходки и нежна физическа активност (плуване, водна аеробика): движението увеличава кръвообращението и съответно движението на течността в тялото. В случай на подпухналост също е препоръчително да пиете достатъчно вода ежедневно и да ограничите приема на сол. Пълното премахване на солта от диетата обаче не си струва - напротив, това може да допринесе за развитието на още по-голям оток. За да избегнете подуване, също така не трябва да стоите или седите дълго време, да повдигате краката си възможно най-често и по време на сън да лежите краката си на хълм (за да изключите натрупването на течност в долната половина на тялото).

Секс на 32 седмица бременна

Ако една жена се чуди дали сексът на 32 седмици от бременността ще навреди на любимото й бебе, лекарят обикновено отговаря отрицателно. Така че, сексът на 32 гестационна седмица изобщо не е противопоказан, разбира се, ако бременността протича според нормата и лекарят не диагностицира заплахи. Но не трябва активно да практикувате физическа близост и трябва да изберете поза за интимност, за да изключите възможността за натиск върху стомаха.

Теглото при 32 гестационни седмици все още продължава да се увеличава: бебето в утробата на жената расте, което означава, че се добавят килограмите. Теглото на 32 гестационна седмица в идеалния случай трябва да се увеличи в рамките на плюс 12 кг, а до края на бременността - до 15-16 кг. Ако наддаването на тегло е регистрирано по-значително, трябва да прегледате диетата и заедно с Вашия лекар да изберете подходяща диета за контрол на теглото. На първо място, за да се „задържа“ появата на излишни грамове, се препоръчва да се намали консумацията на въглехидрати и мляко, като същевременно се насити диетата с храна, богата на фибри и храна, съдържаща протеин.

32 седмици бременна

Започва истинска подготовка за публикуване. В края на 32-33 седмици от бременността бебето е в положение, в което ще се придвижи към този свят. Би било много хубаво, ако това беше главна презентация..

Плод на 32 гестационна седмица: движения, развитие, тегло и размер

Феталната имунна система вече е започнала да работи. Тази седмица собствените антитела на детето се формират активно, които ще служат като негова защита за първи път след раждането. Нервната система вече работи мощно и главно. Хлапето изпитва болка, емоции, настроението му може да се промени. Той вижда, чува, вкусва и се нуждае от вашето внимание. Костите продължават да растат и да се укрепват, но черепът на бебето остава гъвкав, за да улесни прогресирането през родовия канал. Кожата става все по-изгладена, ръцете и краката са заоблени, а по лицето се появяват бузи. По рождение той ще бъде малък хамстер и дори вероятно с прическа на главата, въпреки че това изобщо не е необходимо. При 32 гестационна седмица достига 42,5 см дължина и тежи над 1700 г. Все по-малко е пространството за движение, защото бебето активно расте, а вие вече много ясно усещате неговите тръпки, особено остри и възмутени. Както острите силни звуци, така и прекалено ярката светлина могат да провокират бебето на резки шокове - бебето вече вижда и чува всичко добре, реагирайки на външни стимули. Прекомерната активност на плода може да бъде причинена както от липса на кислород, така и от неудобно положение на майката. За да проследите дали бебето се справя добре, слушайте го и проследявайте движенията му. Обикновено бебето прави около 4-6 осезаеми движения в рамките на един час. Разбира се, когато е буден, той вече е разработил индивидуален режим на сън и активност..

Бъдеща майка

Бъдещата майка започва да се уморява от бременността. Поради изместването на вътрешните органи можете да изпитате много неудобства и дискомфорт. Препоръките за тяхното премахване или намаляване остават същите: минимизирайте приема на сол, яжте малки порции, не носете тесни дрехи и обувки, научете се да ходите, седите и лежите правилно. Изпразнете пикочния мехур навреме. Ако забележите, че инконтиненцията възниква, когато кашляте или се смеете, не се притеснявайте - това е напълно физиологично явление за вашия срок..

Болка в 32 гестационна седмица

Болките в гърба, кръста, гръбначния стълб, възникващи поради увеличеното телесно тегло, а оттам и натоварването върху тях, и изместване в центъра на тежестта поради нарастващия корем се считат за нормални за този период. Разбирането на „нормалността“ на такива болки обаче не улеснява майката, не е изненадващо, че тя се чуди за възможността да премахне тези неприятни симптоми. Правилата в този случай са прости: контрол на теглото, редовно разтоварване на гърба, носене на пренатална скоба, спане на твърди матраци през нощта, правилна стойка и използване на физически упражнения, насочени към укрепване на мускулите на гърба. Отново болката, усещането за тежест и „вечерното“ парене в краката също са свързани с повишено тегло и повишено натоварване. Можете да помогнете на краката си да избегнат болката, като периодично ги оставяте да си почиват - не стойте дълго време на краката си, седнали на стол, не кръстосвайте краката си, откажете се да носите токчета. Между другото, би било хубаво да имате специална стойка в къщата, която да поставите под краката си, когато седнете. Също така използвайте валяк или някои възглавници под краката си, когато лежите през нощта или просто лежите, за да си починете през деня - тези мерки ще помогнат за подобряване на кръвообращението. Засега трябва да приемете болката в подребрието: остри, неочаквани болки в областта на гърдите са резултат от прекомерната активност на детето. Докато играе, той вече знае как много болезнено да копае мама под ребрата, да опира ръцете си върху тях. Продължете да наблюдавате качеството на консумираната храна и изпражненията: лошото хранене води до развитие на запек, а след това и до хемороиди, което също може да донесе със себе си много неприятни „болезнени“ минути.

Корем в 32 гестационна седмица: дърпа, боли

Тренировъчните контракции на Бракстън-Хигинс до 32 гестационна седмица стават ежедневие. Не забравяйте, че подобни контракции не са болезнени и нередовни, матката с тяхна помощ "се меси" преди предстоящото раждане. Наблюдавайте интензивността на контракциите: ако внезапно станат болезнени, повтаряйте през равни интервали, независимо дали има изливане на околоплодна течност - обадете се на линейка: може би бебето е решило да се появи на света преди графика. Не се притеснявайте, ако внезапно почувствате пронизваща болка при рисуване, но не в центъра и не в долната част на корема, а по-скоро отстрани. Появата на такива болки е свързана с омекотяване и разтягане на връзките, задържащи матката, болката в този случай възниква внезапно и в определени ситуации: по време на кашлица или кихане, при ставане от стол, промяна на положението на тялото. По-лошото е, че ако болката е локализирана в долната част на корема, стомахът изглежда дърпа и боли, болката става спазматична. Ако на фона на болката се появи водно течно отделяне, това ще е около началото на ранен труд. Ако болката е придружена от кърваво отделяне, се получава отлепване на плацентата. Моля, обърнете внимание, че сериозно и опасно усложнение - отлепване на плацентата - не е задължително един от симптомите на отделяне на кръвта. Така че, кървенето по време на отлепване на плацентата може да бъде вътрешно, в този случай няма кърваво отделяне, но болката в корема е много силна.

Изписване при 32 гестационна седмица

Не забравяйте да обърнете внимание на естеството на влагалищното течение - някои промени могат да предполагат неблагоприятен ход на бременността и да станат повод за незабавен отговор на ситуацията. Те се считат за кървави отделяния от гениталния тракт - симптом на отлепване на плацентата или нейното представяне. Ако появата на кръв е причинена от отлепване на плацентата, бременната жена освен всичко друго изпитва и болка в корема. Предлежанието на плацентата не е придружено от болка в корема, но това не го прави по-малко опасно. Ако кръвта се появи дори в малки количества, незабавно се обадете на „линейка“: кървенето във всяка секунда може да се превърне в заплаха за здравето и живота както на детето, така и на майката. Наложително е да се извика екип на линейка, когато околоплодната течност се излее. Невъзможно е да се пропусне това събитие - изтичането на околоплодната течност е придружено от отделяне на голямо количество водниста, жълтеникава течност. И това свидетелства за началото на процеса на преждевременно раждане, който вече не може да бъде спрян, ако водите се излеят. Между другото, имайте предвид, че околоплодните води могат да изтекат на малки порции, само малко повече от обичайните напояващи бикини. Но дори и при най-малките подозрения за изтичане на околоплодна течност, по-добре не се колебайте да отидете на лекар: увреждането на мембраните неизбежно води до вътрематочно увреждане на плода. Както и преди, също така е необходимо да отидете на специалист за допълнителен преглед, когато се появи цветно, неприятно миришещо отделяне. Зелено, жълто, земно-сиво, гнойно отделяне, пенливо отделяне, подсирено или смесено с люспи - сигурен признак за активиране на инфекция на гениталния тракт. Наложително е да се лекува инфекциозно заболяване, независимо от това, което е причинено, в противен случай инфекцията може да проникне до бебето.

Ако сте се дисциплинирали да се регистрирате, най-вероятно третият планиран ултразвуков преглед ще се проведе на 32 седмици от бременността. Този важен метод за оценка ще разкаже на лекаря много за това дали бременността протича нормално, има ли заплахи за бебето, какво е неговото здраве и развитие сега. В допълнение към "стандартните" измервания на растежа и развитието на бебето, лекарят ще определи презентацията му. Обикновено до 32 седмици детето прави цефалична форма, най-физиологична за раждането. Ако по някаква причина бебето е в различно положение в матката, специалистът ще посъветва мама подходящи движения, които могат да помогнат на бебето да се „преобърне“. Също така, като измери височината и теглото на плода, лекарят ще може да направи предположение с какво тегло и какъв размер ще дойде бебето за раждане. Тези показатели често стават решаващи при избора на най-подходящия вариант за раждане: ако теглото е значително по-високо от нормата, може да се обмисли възможността за цезарово сечение. Но може би основната задача на ултразвука за период от 32 седмици е да се оцени състоянието на плацентата. И така, ултразвуково проучване ви позволява да диагностицирате плацентарна недостатъчност, ако има такава. Фетоплацентарната недостатъчност е усложнение на бременността, ако се пренебрегне, настъпва вътрематочно забавяне на растежа. След като определи плацентарната дисфункция навреме, тя може да бъде коригирана с използването на специализирано медицинско лечение. И по този начин, за да се избегнат негативните последици от дисфункцията на плацентата.