Няколко дни след овулацията (от 5 до 10 дни), при контакт с партньор на жена през този период, ранните признаци на бременност вече са възможни..

Разбира се, тестът за бременност ще ви помогне да разберете за наличието на бременност със 100% гаранция, но е по-добре да го направите, ако има забавяне, и това, като правило, не по-рано от 28-30 дни след началото на последния цикъл, въпреки че самото зачеване е възможно в 12 -16 дни от цикъла.

След това, след още 7-10 дни, оплодената яйцеклетка се имплантира в маточната кухина, тогава една жена вече може да започне да усеща признаци на бременност..

РАННИТЕ ЗНАЦИ МОЖЕ ДА БЪДАТ В ПЪРВИТЕ СЕДМИЦИ НА БРЕМЕННОСТТА

На какво трябва да обърнете внимание преди забавянето, за да подозирате, че имате бременност? И така, има 16 основни фактора, които показват голяма вероятност бременността да е настъпила в текущия цикъл..

НЕДОСТАТЪЧНОСТ ЗА ДИШАНЕ

Изкачвайки се по стълбите, слабостта се преобръща над вас, дишането става объркано - това може да се дължи на липса на кислород. Тялото започва да се възстановява, да доставя кислород на зараждащото се дете, следователно са възможни периоди на липса на дишане. Трябва да се отбележи, че такива периоди са вероятни през цялата продължителност на бременността, а не само в самото начало. Особено когато бебето порасне и започне да притиска диафрагмата на майката.

Болезненост и уголемяване на гърдите

Един от най-честите признаци е, че гърдите стават по-тежки и по-чувствителни. Има леко усещане за пълнота и натиск. Ореолите могат да потъмнеят. На гърдите се рисува венозна мрежа, преди тя да не е била толкова забележима.

Някои жени обаче изпитват едни и същи усещания в гърдите си, без да са бременни, но само поради влиянието на хормона прогестерон през втората половина на цикъла. Този хормон е отговорен за подготовката на женското тяло за бременност. Можем да кажем, че той дава инсталация за бременност..

БЪРЗА УМОРА, СЪН

Изненадващо ли сте уморени по-бързо от обикновено? На сутринта стана трудно да станете, слабост в тялото през целия ден - същия ефект на хормоните на бременността. По правило това състояние на „хронична умора“ преминава в края на първия триместър, просто изчезва, сякаш по магия.

НАВСЕА

Друг знак, който може да се появи много преди закъснението. Не всички жени страдат от ранна токсикоза, но огромното мнозинство изпитва гадене, което значително усложнява живота им през първия триместър.

Като един от ранните признаци, гаденето може да се появи веднага, когато започне прикрепването на яйцеклетката в маточната кухина. Най-рано, когато това може да се случи, е 5-7 дни след зачеването.

ЧЕСТО УРИНИРАНЕ

В ранните етапи жената може изведнъж да започне да се разпада цяла нощ, без да ходи до тоалетна. По време на бременността женското тяло започва да преработва повече течности и натоварването върху пикочния мехур се увеличава..

Главоболие

Не е очевиден, но и доста чест признак на бременност. Това също е следствие от работата на хормоните. Ако не сте използвали контрацепция през последните 2 цикъла, не можете да приемате болкоуспокояващи без препоръка на лекар, който трябва да бъде информиран за възможна бременност, за да се избегне отрицателното въздействие на лекарствата върху развиващия се организъм на детето.

БОЛКА В ГЪРБА

Боли ли ви кръста, кръста малко? Ако нямате такава болка, това може да е и един от признаците на бременност..

Спазми в матката

Това може да е признак както на бременност, така и на наближаващия период - трудно е да се каже по-точно. Но в половината от случаите на бременност матката изглежда се усеща, понякога в нея се появяват необичайни усещания за изтръпване, тежест, контракции и парене.

ПОВИШАВАНЕ ИЛИ НАМАЛЯВАНЕ НА АПЕТИТ

Ако изведнъж почувствате промяна във вкусовите си предпочитания, внезапно започнете да изпитвате вълчи апетит или отвращение към храната или жажда за някои храни - висшето тяло ви информира, че сте бременна.

СТРОИТЕЛСТВО И ДУХАНЕ

Миналата седмица спокойно се нахлузихте в дънките си, а днес изведнъж почувствате, че не можете да ги закопчаете по корем? Бременните хормони могат да забавят храносмилателната система, което води до метеоризъм, запек или диария. Задържането на течности също може да създаде усещане за тежест, подуване на корема.

MOOD SWING, "EMOTIONAL SWING"

Друг признак, който може или да гарантира, че казва, че има бременност, или да говори за близкото начало на менструацията. Тези промени в настроението могат да бъдат по-изразени и малко по-дълги по време на бременност..

ОСТРИ СЕНЗОР

Ако изведнъж сте престанали да толерирате миризмите, които преди сте дишали спокойно, това е един от признаците за възможна бременност. Повишената чувствителност към миризми също е дело на хормоните. Възможно е да не можете да толерирате някои от миризмите на парфюм и храна през цялата бременност. И обратно, може да има необяснима жажда за миризми на домакински химикали..

ДИДЕН, ЗАБАВНО

Ниските нива на кръвната захар при бременна жена могат да причинят кратки епизоди на световъртеж или дори припадък. Уверете се, че ядете и пиете достатъчно течности през целия ден.

КРЪВЕНЕ ИМПЛАНТАЦИЯ

Седмица преди началото на нов цикъл, жената може да открие малко количество кръв по бельото си, буквално едно или няколко петна. Това не е пристигането на менструация преди време, най-вероятно това е знак за имплантиране на яйцеклетката в маточната кухина. Оплодената яйцеклетка се прикрепя към стената на матката, буквално пробивайки в нея, докато малките кръвоносни съдове се разрушават, което причинява леко кървене.

СТУД

В началото на бременността имунитетът на жената намалява, имунната система се потиска, така че тялото на майката да не отхвърля плода. В резултат на това жената става по-податлива на различни вируси, които обаче преминават лесно, без да засягат детето изобщо. Неконтролираните антивирусни и настинки, които жената може да приема, без да знае за бременността си, могат да бъдат много по-сериозни..

ЗАКЪСНЕНИЕ НА МЕНСТРАЦИЯ

Най-сериозният симптом, наред с други, е забавянето. Много от ранните признаци са противоречиви и могат да бъдат както симптоми на бременност, така и предвестници на ПМС. Забавянето на здрава жена, която има редовен сексуален живот, вече е сериозна причина да отидете в аптеката за тест..

Калкулатор за бременност - изчислете периода на бременността си и разберете как се развива бебето ви сега!

Всички го искат! Споделям, както се случва, признаци на бременност, тест за овулация, забавяне, ПМС.

Посветен на всички любители. Момичета, когато бях във вашите редици, се появиха много въпроси, на някои от които не намерих отговор в интернет. И сега искам да споделя с вас как се случва, изведнъж някой ще помогне и ще даде предварително надежда най-накрая да видите 2 ивици на теста.

Ще започна по ред, ще опиша всичко, ако някой не се интересува от този или онзи етап, не се колебайте да пропуснете и да се обърнете към елемента, който е от значение за вас сега.

Моят цикъл е 28 дни и обикновено овулира в средата на моя цикъл.

ПМС. Никога не съм страдал от ПМС, така че когато се случи за пръв път преди шест месеца, първото нещо, което си помислих, беше ИТ! И накрая, бременността. О, колко греших. Всички тези симптоми или някои от тях се случват по различни начини всеки месец! Точно седмица преди менструацията зърната ми започнаха да ме болят, това бяха зърната, уморих се и се раздразних! Точно седмица преди менструация долната част на корема започна да се дърпа и му стана лошо от миризмите! Бях толкова болна, че дори не можех да приготвя закуска за съпруга си! Понякога температурата се повишаваше до 37 и главоболието! Понякога тези признаци се появиха всички заедно, понякога само някои от тях, но за първи път реших, че след седмица това вече са признаци на бременност. Естествено, тестът винаги беше безшумен, нямаше дори намек, НИКОЙ! Така че, ако получите всичко това една седмица преди менструацията, най-вероятно това е просто ПМС!

ИЗПИТВАНИЯ ОВУЛАЦИЯ. Никога не съм ги използвал, но през юни реших да опитам, о, не бях! Купих си пакет Eviplan, той съдържа няколко теста за определяне на овулацията и два теста за определяне на бременност. Започнах да правя както беше писано няколко дни преди овулацията. На 11-ия ден от цикъла се появиха 2 ивици, но втората беше по-бледа, което означава не скоро, реших да я повторя през ден. На 13-ия ден от цикъла се появиха две ивици, но втората е по-бледа. Помислих за това и когато овулирах, реших да повторя теста на следващия ден. На 14-ия ден от цикъла втората лента се появи отново и отново по-бледа от първата, единствената разлика е, че тя се прояви малко по-бързо, отколкото в предишните дни. Решила да играе безопасно, тя взе съпруга си в обращение! На 15, 16, 17 ден от цикъла се появи втората лента, но същата, както винаги. В този момент тестовете приключиха и си помислих, че не съм чакал овулацията! Както се оказа по-късно, много греших. Момичета, които правят тест за овулация, когато втората лента изглежда малко по-бледа от първата, не може да се вярва! Може да е овулация!

СЕДМИЦА ПРЕД ПРЕДЛОЖЕНИТЕ МЕСЕЦИ! През деня се чувствах зле, изведнъж без видима причина главата ми започна да се върти и така два поредни дни. Тогава не му обърнах внимание и си спомних за него по-късно, това е единственият признак, който се показа седмица преди менструацията. Тъй като бях сигурен, че съм летял с овулация на 22-ия ден от цикъла, 6 дни преди менструация, реших да карам до аптеката и да купя тестове за овулация за следващия месец! Купих същия Eviplan! Отваряйки опаковката, погледът ми се натъкна на тестове за бременност, които се поставят като бонус и заради интереса реших да използвам такъв, точно така, тъй като те лъжат. Беше вечер, не за сутрешна урина. Естествено, тестът не показа нищо и аз го оставих настрана, за да си измия ръцете, три минути по-късно, като ръцете на всеки любител отново посегнаха към направения тест и колко голямо беше желанието ми да видя нещо в него! Надникнах толкова отблизо, че в даден момент под определен ъгъл видях призрачен призрак на призрак! Втората лента беше там! Никога преди, колкото и да надничах, НИКОГА не беше! Отидох до прозореца и погледнах отдалеч и под определен ъгъл и я видях! НО! Реших, че все пак е реагент! Не вярвах! Момичета, дори слаб реагент може да бъде положителен тест!

ИЗПИТВАНЕ ЗА БРЕМЕННОСТ ДВЕ ИСТИНСКИ! Ден по-късно, когато видях призрак, отивах на гинеколог за планиран преглед. Минаха 4 дни преди менструация Посещението при гинеколога беше планирано отдавна, в началото на юни дадох кръв за хормон и исках да чуя коментарите на лекаря, ако всичко е наред. Още преди да си тръгна, случайно си спомних какво видях на теста и, решавайки да играя на сигурно място, направих нов тест сутринта! Има една лента, в объркване я хвърлих в чантата си и отидох на лекар. Очевидно това беше съдбата, на този ден моят лекар имаше доклади и тя ме помоли да дойда следващата седмица. Оставяйки консултациите им, качих се по телефона, за да се обадя на съпруга си и попаднах на тест, който на сутринта хвърлих в чантата си. Това, което видях, ме потопи в ШОК! Момичетата на теста имаха ДВЕ ЛЕНТИ! Вярвате или не, стоях близо до консултацията с тест в ръце и плаках! Не можех да повярвам! Ден по-късно тестът сутрин показа втората лента наведнъж. Hochushechki, все пак, втората лента може да не се появи веднага! Не изхвърляйте тестовете, изчакайте поне 10 минути, ако правите теста рано, преди закъснението!

ЗАБАВЯНЕ И ЗНАЦИ НА БРЕМЕННОСТТА! Първите дни след закъснението стомахът ми беше изтеглен, сякаш започваше менструация, почти от първия ден започнах да бягам по-често до тоалетната и започнах да се чувствам уморен, това са първите признаци. Не след седмица като при ПМС, а от първия ден на закъснението! Повръщането ми започна след две нелки, но всеки има различен начин! През първия ден на закъснението преминах hCG - 93.

Уважаеми hochushechki, пожелавам ви на всички бързо стартиране и се надявам, че ще започнете да разбирате себе си по-добре и моят пост ще ви помогне да разсеете съмненията си.

Първите признаци на бременност

Периодът от момента, в който жената за първи път подозира бременност, за да потвърди този факт, е един от най-трудните психологически, защото е пълен със съмнения, тревоги и страхове.

Има много начини да потвърдите бременността, просто трябва да знаете кои от тях са най-надеждни за какъв период.

В повечето случаи жените не знаят точната дата на зачеването на детето, но със сигурност могат да кажат кога е започнала последната менструация и кога трябва да започне следващата. Следователно е обичайно акушер-лекарите по целия свят да отчитат бременността от първия ден на последната менструация, въпреки че за повечето жени най-вероятният период на оплождане пада в средата на менструалния цикъл. Периодът от време между очакваното зачеване и закъснението на менструацията е времето, когато жената очаква отговор на въпроса "Да или не?" - съвпада с втората фаза на менструалния цикъл и първата седмица на пропуснатите менструации. През този период мнозина търсят признаци на бременност. Обикновено три седмици след зачеването (5-6 седмици от последната менструация) вече е възможно да се отговори точно дали е настъпила бременност. През това време се проявяват много хипотетични (съмнителни) и всички вероятни признаци на бременност. Всеки от признаците на бременност отразява физиологичните процеси, протичащи в тялото по това време. Затова за начало нека си припомним какво се случва в дните на изчакване на бременността..

Първите седмици от бременността

В резултат на оплождането се образува едноклетъчен ембрион - зигота. Първите шест дни от живота ембрионът не е свързан с майката, той се придвижва през фалопиевата тръба към матката. В яйчника на мястото на освободеното яйце се образува специално образувание - жълтото тяло. Той бързо развива кръвоносните съдове, за да произвежда различни хормони, необходими за поддържане на ранна бременност, главно прогестерон..

От 7 дни след оплождането започва имплантирането - въвеждането на ембриона в стената на матката. При някои жени това е придружено от леко кървене..

На 9-ия ден след оплождането (средно на 25-ия ден от менструалния цикъл) яйцеклетката се подрежда на ново място. В този момент външният слой на ембриона започва да произвежда хормон - човешки хорион гонадотропин (hCG). Именно този хормон дава на тялото на майката информация, че бременността е започнала, и насърчава всички органи и системи да се преструктурират. Обемът на кръвта постепенно се увеличава, принуждавайки сърцето, бъбреците и белите дробове да работят по-енергично, ендокринната система започва да се възстановява, така че много бъдещи майки си спомнят, че още преди забавянето на менструацията, някои промени също се появяват в тяхното благосъстояние..

Първите признаци на бременност

Има доста подозрителни или съмнителни признаци на бременност и те се появяват в най-различни комбинации. В някои случаи, само седмица след зачеването, жената забелязва първите признаци на бременност при себе си, в други признаци на бременност се появяват след няколко седмици или дори изобщо не се появяват. Някои жени чувстват почти всичко, други може да не чувстват нищо. Най-често жените съобщават за следните необичайни промени в благосъстоянието дори преди очаквания период..

Много често първият признак е повишена умора и сънливост. Сякаш природата дава сигнал на тялото ни: „Спри! Спри се! Никъде не е нужно да сте навреме, имате съвсем друга задача. " Умората в началото на бременността може да наруши не само вечер, но и сутрин. Това се дължи на факта, че по време на бременност кръвното налягане на жената често леко спада. Следователно, обичайното леко ниско кръвно налягане, което не пречи на нормалния живот на жената, може да доведе до рязко и силно намаляване. Състоянието се влошава от факта, че в началото на бременността се наблюдава физиологично намаляване на кръвната глюкоза.

Някои жени изпитват необичайни усещания в долната част на корема, един вид "предчувствие" за бременност, моментът на имплантиране (на 23-28-ия ден от цикъла) може да бъде придружен от оскъдно кървене.

Около една трета от жените съобщават за нежност или лека чувствителност на млечните жлези. Поради увеличеното производство на пролактин в някои от тях, гърдата "набъбва" и увеличава размера си. Жената може да почувства „настръхване“ и дори пулсация в млечните жлези. Все още няма токсикоза, тя ще се появи малко по-късно, но пристрастяването към храната вече се променя (например може да „дръпне солено“), може да се появи метален вкус в устата и свръхчувствителност към миризми. И вече не харесвате любимия си парфюм, обичайното кафе е непоносимо и няма нищо по-лошо от миризмата на храна в любимия ви ресторант. Точната причина за това явление все още е неизвестна. Смята се, че основната причина за появата на селективност на храната е имунният отговор на женския организъм към развиваща се бременност..

Промените в нивото на хормоните в кръвта с началото на бременността причиняват емоционални промени. Появяват се промени в настроението, истерия, плач и вреда. Почти всички жени правят това по същия начин. През първите 3 месеца настроението постоянно се променя.

Базална температура

Базалната температура е телесната температура в ректума, измерена от жена в състояние на пълна почивка след сън в продължение на 3-4 часа. Ако измервате базалната температура, този метод може да ви помогне да разберете за настъпването на бременността възможно най-рано..

При нормален менструален цикъл базалната температура е под 37 ° C, докато започне овулацията - около средата на цикъла. Този период се нарича първа фаза. Веднага след като индикаторите се повишат поне с 0,4 ° C, трябва да се мисли, че е настъпила овулация. Базалната температура остава повишена през втората фаза и отново намалява 1-2 дни преди началото на менструалния цикъл или в деня, когато менструацията е започнала. Ако това не се случи - не се наблюдава нито менструация, нито понижение на базалната температура, има голяма вероятност да е настъпила бременност. При нормална бременност базалната температура остава повишена до 37,1-37,30 ° С през първите четири месеца, след което постепенно намалява.

Най-вероятно бременността е настъпила, ако:

 • повишаването на температурата продължава повече от 12-15 дни.
 • след краткотрайно понижаване на температурата в края на втората фаза се наблюдава второто й покачване.

Има още два признака на бременност, които трябва да се лекуват внимателно. Първият е повишаване на общата телесна температура до 37,0-37,50С. Вече е доказано, че нормалната бременност може да бъде придружена от такива явления, но в крайна сметка и вирусна инфекция. Ето защо е необходимо да посетите лекар в такива случаи. Същото като при появата на често уриниране. Това се дължи на факта, че метаболизмът се променя, в това отношение започва по-активна работа на бъбреците. Малко по-късно усещането за натиск върху пикочния мехур се дължи на промяна в съотношението на органи в малкия таз - нарастващата матка притиска пикочния мехур, но същите усещания могат да придружават инфекция на пикочните пътища.

Признаци на бременност: забавяне

Можете да говорите за закъснение на менструацията и за нейното отсъствие, когато изтече седмица след очакваната дата на нейното начало. Промените в продължителността на менструалния цикъл през седмицата не се считат за аномалии. Такива промени могат да бъдат свързани със стрес, необичайна физическа активност, изменение на климата, спазване на строга диета. Това е реакцията на тялото на твърде резки промени в условията на живот. Ако менструацията не настъпи дори след една седмица, първото нещо, за което една жена трябва да помисли, е бременността. При някои жени обаче причината за продължителното забавяне на менструацията може да са различни заболявания на женската репродуктивна система..

Забавената менструация може да бъде причинена от различни гинекологични заболявания, като възпаление на матката (салпингоофорит), миома на матката (доброкачествен тумор на матката), хормонално активни кисти на яйчниците и други.

Забавянето на менструацията не винаги означава бременност, както навременната менструация не винаги означава липса на бременност. Вярно е, че менструалното кървене по време на бременност винаги е необичайно: те се различават от обичайните по цвят, често оскъдни, леко болезнени или, напротив, необичайно болезнени. Появата на такова кървене се обяснява с образуването на нови кръвоносни съдове, които активно растат около ембриона, имплантиран в стената на матката. Естествено, новите съдове на етапа на формиране все още са много крехки и доста лесно се нараняват, което води до малко количество кървави изхвърляния. Въпреки това, понякога жените не обръщат внимание на количествените характеристики на влагалищното течение, като ги счита за следващата менструация. В резултат на това, без да знае за настъпването на бременността, жената може несъзнателно да изложи сериозен риск за здравето или дори живота на детето си (например, като приема лекарства, за които бременността е едно от основните противопоказания). За да избегнете това, винаги трябва да сте внимателни към менструалния цикъл и в съмнителни случаи да правите тестове за бременност..

Тест за бременност

За да сте сигурни, че сте бременна, можете да си направите тест за бременност у дома. Тези системи се продават безплатно в аптеката. Те се основават на определянето на хорион гонадотропин (hCG), който се секретира от хориона на яйцеклетката и кара много дългоочакваната втора лента да се появи на теста. Тя започва да се откроява след имплантиране на яйцеклетката в стената на матката, тоест вече в най-ранните етапи на бременността. В резултат на това под влиянието на hCG жълтото тяло не се разтваря, а започва да секретира хормона прогестерон, който е необходим за поддържане на бременността. HCG влиза в кръвта и се отделя от там заедно с урината.

Нивото на hCG по време на бременност може да се определи както чрез тест за урина - това може да се направи дори с помощта на експресни тестове, предназначени за домашна употреба - така и чрез кръвен тест.

За да извършите тест за бременност у дома, трябва да поставите няколко капки урина върху специална лента, напоена с определен химикал, или да поставите лентата под струята урина. Ако е възможно, използвайте първата сутрешна проба урина, за да извършите теста, или се въздържайте от уриниране в продължение на 4 часа преди теста. Прочетете внимателно инструкциите и следвайте инструкциите преди тестване..

Кръвен тест за hCG по време на бременност ще даде по-точни резултати, тъй като нивото на hCG, необходимо за диагностика в урината, се достига няколко дни по-късно, отколкото в кръвта. Достатъчно ниво на hCG в кръвта за определяне на бременността се достига приблизително 7-10 дни след оплождането (т.е. 3-5 дни преди закъснението на менструацията). Бързите тестове за домашна употреба са положителни около времето, в което очаквате да започне менструацията ви. По количеството на този хормон в кръвта може да се прецени как се развива бременността: обикновено по време на бременността нивото на hCG не е постоянно: в ранните етапи на бременността концентрацията на hCG в организма постоянно се увеличава с около 2 пъти на всеки 2-3 дни.

Преглед при гинеколог

Въз основа на рутинен гинекологичен преглед лекарят може да предположи, че пациентът е бременна от 6 седмици след последната менструация. Въпреки това, веднага след имплантацията и първите 2 седмици след забавяне на менструацията се считат за опасни, критични периоди за развитието на бременността. Ето защо, ако нищо не ви притеснява, по-добре е да отложите всички медицински прегледи и ултразвук до осмата седмица от първия ден на последната менструация..

По време на бременността матката се увеличава по размер, става по-мека и разхлабена. В допълнение към размера, лекарят обръща внимание на консистенцията и формата на матката. По време на бременността матката е по-мека от небременната, особено частта от матката в близост до шийката на матката (т.нар. Провлак) омеква. За кратък период от време матката е подвижна и заема средно положение в малкия таз. Шийката на матката е наклонена назад, дължината й е повече от 2 см, плътна е на допир и каналът не е проходим за пръста.

Ултразвук по време на бременност

В ранните етапи (от 5 седмици от началото на последната менструация) яйцеклетката започва да се визуализира в маточната кухина под формата на кръгла формация с диаметър 5 - 6 mm. На 4-5 седмици ембрионът може да бъде визуализиран - ленти с размер 6-7 мм. Започвайки от 7-9 седмици на бременността, сърдечният ритъм може да се определи, главата на ембриона се идентифицира от 8-9 седмици. Най-точното определяне на гестационната възраст в този ранен период (с точност от 2-3 дни) се дължи главно на измерването на опашната и теменната големина, започвайки от около 6 седмици. В допълнение, ултразвуковото сканиране помага да се определи локализацията на яйцеклетката (интра- или извънматочна бременност). Многоплодната бременност чрез ултразвук може да бъде открита още на 5 седмици.

Може да ви заинтересува статията „Какви тестове да се вземат за бременни жени“

Първите признаци на бременност (само за ВЕЧЕ бременни жени!)

Препоръчани публикации

В момента гледа 0 потребители

Няма потребители, които разглеждат тази страница..

Популярни теми

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 13 часа

Автор: Ksunechka_G
Създаден преди 15 часа

Автор: Мама О
Създаден преди 17 часа

Автор: TusЯ
Създаден преди 14 часа

Автор: Чакащ щъркел
Създаден преди 14 часа

Автор: Adel77
Създаден преди 8 часа

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 15 часа

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 14 часа

Автор: АрияЯ
Създаден преди 9 часа

Автор: Кнатуся
Създаден преди 10 часа

Прегледи на клиники

За сайта

Бързи връзки

 • За сайта
 • Нашите автори
 • Помощ за сайта
 • Реклама

Популярни секции

 • Форум за планиране на бременността
 • Графики на базалната температура
 • Библиотека за репродуктивно здраве
 • Отзиви за клиники за лекари
 • Комуникация в клубове за PDR

Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

Признаци на бременност преди менструация се забавя

След имплантиране на оплодено яйце във вътрешната кухина на матката започват значителни промени в тялото. Те са необходими, за да се създадат всички условия за развитието на малък организъм. Именно тези промени провокират първите признаци на бременност преди закъснението на менструацията..

Възможно ли е да се определи бременността преди закъснението на менструацията

Още от първите дни на бременността в тялото настъпват колосални промени, които могат да се усетят от жената. Те обикновено се появяват под формата на определени признаци, при наличието на които може да се подозира бременност с кратък срок..

Зачеването е възможно при условие на овулация, по време на която се отбелязва освобождаването на зряла яйцеклетка за оплождане с мъжки сперматозоиди. Сливането на женските и мъжките зародишни клетки се случва във фалопиевата тръба чрез въвеждането на сперматозоидите в яйцеклетката.

Оплодената яйцеклетка се придвижва към маточната кухина, като се разделя непрекъснато. По време на имплантирането в ендометриума това е фетално яйце, което включва стотици клетки.

Често имплантацията се случва 6 дни след оплождането, настъпва бременност. Налице е повишаване на нивото на прогестерон, хормонът на бременността, който провокира най-ранните симптоми преди закъснението на менструацията. Те показват успешно зачеване..

Прогестеронът се произвежда от хормонална жлеза, наречена жълто тяло. В случай на нарушения на производството на прогестерон, съществува заплаха от удължаване на бременността, включително преди забавяне на менструацията. Ето защо може да се наложи да се определят ранните признаци на бременност преди закъснението на менструацията..

Първите признаци на бременност преди закъснението на менструацията

Ранните симптоми на бременност преди менструация са субективни. Тежестта им е различна и не зависи от броя на предходните бременности..

Първите симптоми на бременност преди менструация се забавят включват:

 • Нежност и подуване на гърдите. Това е един от най-ранните признаци на болка в гърдите. Възможна пигментация на зърната.
 • Леко зацапване. Когато яйцеклетката се имплантира във вътрешната кухина на матката, се отбелязва увреждане на съдовете, което се проявява чрез кърваво отделяне в малко количество.
 • Намалено налягане. Това се дължи на промени в хормоналните нива и се изразява в сънливост, слабост.
 • Повишаване на температурата до 37,5 ° C. Повишеното производство на прогестерон причинява субфебрилна температура.
 • ARVI. Растящият организъм е чуждо тяло за майката. За да се предотврати отхвърлянето на яйцеклетката от имунната система, се наблюдава физиологично намаляване на защитните сили. Тялото на майката става беззащитно срещу множество вируси и бактерии. С ARVI трябва да вземете предвид възможното зачеване и да приемате лекарства, които са разрешени по време на бременност.
 • Често уриниране. Знакът преди закъснението се дължи на ускоряването на кръвообращението в малкия таз и промяната в хормоналния фон. Ако по време на уриниране се появи болка, трябва да посетите лекар и да изключите възпалителния процес.
 • Изтръпване в матката. Свързва се с растежа на матката и функционирането на жълтото тяло..
 • Диария и метеоризъм. Симптомът преди закъснението се дължи на повишено ниво на прогестерон, който отпуска мускулите на органите, разположени в таза.

Промените във вкусовите предпочитания, повишеното обоняние, промените в психо-емоционалната природа също се наричат ​​ранни признаци на бременност преди менструация..

Как да определите бременността преди забавяне на менструацията

Жените често грешат симптомите на ПМС, преди периодът им да се забави за признаци на бременност. Определянето на бременността преди закъснението на менструацията е възможно чрез извършване на експресен тест, анализ за hCG, ултразвукова диагностика. Наблюдението на базалната температура също е от съществено значение. Някои жени предпочитат да използват алтернативни методи за определяне на бременността преди закъснението на менструацията..

Тест за бременност

Бързият тест реагира на нивото на hCG в урината поради наличието на специален реагент. Концентрацията на хормона започва да се увеличава след имплантацията. HCG се произвежда, за да блокира узряването на яйцеклетките в яйчниците. По този начин е възможно да се определи успешното зачеване около седмица преди очакваното забавяне на менструацията..

Когато извършвате експресен тест преди закъснение на менструацията, трябва да обърнете внимание на неговата чувствителност. Нивото на hCG в урината е наполовина по-малко от това в кръвта. Ето защо трябва да се съсредоточите върху най-чувствителния тест. Ако тестът е отрицателен преди закъснението, изследването може да се повтори след няколко дни.

За да получите надежден резултат, трябва да се придържате към правилата за тестване, посочени в инструкциите. Определянето на нивото на hCG се извършва сутрин, когато концентрацията му достига максимум.

HCG анализ

Определянето на хормона на бременността се нарича сложен анализ. Това се дължи на факта, че различни фактори могат да повлияят на надеждността на резултата. Преди анализа е необходима предварителна подготовка:

 • последното хранене трябва да бъде поне 6 часа преди тестването;
 • диагностика сутрин;
 • премахване на нервно и физическо претоварване, пиене на алкохол, пушене.

За оценка на резултата е необходима венозна кръв (плазма). Анализът е ефективен, започвайки от 6-ия ден на успешно зачеване. Нивото на хормона зависи от гестационната възраст. Обикновено се вземат 5 mU / ml за минималната цифра при липса на патологии от вътрешните органи. При липса на бременност този показател изисква проучване..

Ултразвуковата диагностика се счита за най-надеждния метод за определяне на успешно зачеване. Не се счита обаче за възможно да се потвърди бременността преди закъснението (маточна или извънматочна) дори с помощта на качествена апаратура. Това се дължи на малкия размер на яйцеклетката..

Обикновено за визуализация на яйцеклетката се изисква концентрация на hCG в кръвта от 1000 mU / ml. Опитен специалист може да потвърди бременността не по-рано от 5 дни забавена менструация. Ето защо преди забавянето е препоръчително да се направи кръвен тест за hCG, за да се установи фактът на прогресираща бременност..

Базална температура

Методът включва измерване на температурата в ректума, влагалището или устата, за да се определят фертилните дни и бременността. Непрекъснатото наблюдение позволява да се подозира хормонален дисбаланс и възпаление..

Същността на техниката е да се измерва базалната температура ежедневно по едно и също време сутрин. За да бъдат резултатите точни, трябва да се имат предвид и следните правила:

 • непрекъснатият нощен сън трябва да бъде поне 6 часа;
 • отказ от алкохол и активна физическа активност в навечерието на измерванията;
 • определяне на температурата с живачен термометър.

Въз основа на получените данни се поддържа график, който може да бъде изграден с помощта на специални програми онлайн. В първата фаза на цикъла основната температура обикновено не надвишава 37 ° C. 2 дни преди освобождаването на яйцеклетката се наблюдава имплантационна депресия, която се проявява чрез намаляване на температурата с рязък скок след овулация. В този случай температурната разлика между фази 1 и 2 трябва да бъде най-малко 0,4 ° С.

По този начин отсъствието на ретракция на имплантацията с последващо повишаване на температурата показва ановулация. Високата температура в първата фаза може да показва хормонален дисбаланс или възпаление.

Обикновено, във втората фаза на цикъла, базалната температура е 37-37,5 ° C, което е свързано с високо ниво на прогестерон. Преди следващата менструация температурата намалява. Никакво спадане на температурата преди закъснението не може да означава успешно зачеване.

Как да определите бременността чрез алтернативни методи преди менструация

Един от популярните начини за определяне на зачеването преди забавяне е диагностицирането със сода. Този метод има научна основа.

Изсипете сода (1 чаена лъжичка) в съд, съдържащ сутрешна урина. Бременността се показва от липсата на съскане..

Можете да разпознаете успешно зачеване по естеството на освобождаването от отговорност. Високите нива на прогестерон провокират увеличаване на мукозния секрет, напомнящ за овулаторния период. Хормоналните промени също често причиняват млечница поради активиране на опортюнистична флора и физиологично намаляване на имунитета..

За някои жени йодът помага да се определи бременността преди забавяне на менструацията, капка от която трябва да се приложи върху напоена с урина хартия. Когато е оцветено в лилаво, може да се направи заключение за успешно зачеване..

Може ли токсикозата да започне преди забавянето на менструацията

Токсикозата се проявява с гадене, световъртеж и повръщане, морска болест при транспорт, повишено слюноотделяне. Признаците са типични за 1 триместър на бременността. В някои случаи тези признаци на токсикоза се появяват преди закъснението, около седмица след успешно зачеване.

Има връзка между тежестта на признаците на токсикоза и периода на тяхното възникване. Смята се, че колкото по-рано се появят симптомите на токсикоза, толкова по-трудно е нейното прогресиране. Има 3 степени на токсикоза:

 1. Леко, проявяващо се под формата на 5 или по-малко желание за повръщане на ден.
 2. Умерен, включително до 10 блъскащи позиви.
 3. Тежко, включващо постоянно повръщане с дехидратация, понижено кръвно налягане, повишен сърдечен ритъм.

Обилното слюноотделяне като признак на токсикоза често се появява преди забавянето, може да бъде придружено от гадене или повръщане. При изразено слюноотделяне се налага и лечение поради загубата на минерални соли.

Причините за токсикозата не са напълно изяснени. Съществува мнение, че този знак показва успешно удължаване на бременността..

Признаците за бременност преди деня на цикъла се забавят

Появата на признаци зависи от периода на овулация. При повечето жени освобождаването на яйцеклетка от фоликула се наблюдава на 13-15-ия ден от менструалния цикъл..

Какво се случва по време на бременност на 17-ия ден от цикъла

Имплантацията на 17-ия ден от менструалния цикъл е възможна при ранна овулация. В значителен брой случаи през този период се отбелязва движението на оплодено яйце през тръбата..

Признаци на бременност на 18-ия ден от цикъла

Въвеждането на яйцеклетката се наблюдава, когато яйцеклетката се оплоди на около 12 дни с 26-дневен менструален цикъл. Налице е повишаване на hCG в кръвта. Лабораторно потвърждение на зачеването обаче все още не е възможно. Обикновено на този етап няма признаци на бременност.

Признаци на бременност на 19-ия ден от цикъла

През този период зачеването е възможно, ако цикълът продължава средно 27 дни. В някои случаи имплантирането отнема по-дълъг период от време. Това се дължи на миграцията на яйцеклетката вътре в маточната кухина, която обикновено е прикрепена по протежение на задната стена. Именно тази зона е активно снабдена с кръвоносни съдове и може да осигури на растящия организъм необходимите вещества. Имплантацията може да бъде придружена от незначителни кървави отделяния поради нарушаване на целостта на малките съдове.

Признаци на бременност на 20-ия ден от цикъла

Според статистиката средното време на цикъла е 28 дни с овулация на 14 ден. Това означава, че за повечето жени имплантацията се случва през този период. Жълтото тяло активно произвежда прогестерон за удължаване на бременността. Жените могат да наблюдават често уриниране, раздразнителност, повишен апетит, изтръпване в дясната или лявата страна (в зависимост от локализацията на жълтото тяло, което се образува на мястото на спукания фоликул).

Признаци на бременност на 21 ден от цикъла

Шийката на матката се сгъстява и омекотява с прогестерон. За да предпази растящия ембрион от инфекция, луменът на шийката на матката се затваря с лигавица, която има бактерицидни свойства.

Признаци на бременност на 22-ия ден от цикъла

Възможно е да има физиологично намаляване на имунитета, което става причина за податливостта на женското тяло към инфекции. Някои жени изпитват общо неразположение, възпалено гърло, хрема.

Признаци на бременност на 23-ия ден от цикъла

Ранните признаци на бременност често съвпадат с проявите на ПМС. Жените могат да забележат дърпащи болки в гърба, сълзливост, нарушения на изпражненията.

Признаци на бременност на 24-ия ден от цикъла

Промените в хормоналния фон провокират бърза умора, световъртеж. Някои жени отбелязват липсата на чист въздух.

Признаци на бременност на 25-ия ден от цикъла

При измерване на базалната температура индикаторите са в диапазона 37-37,5 ° C. Наблюдава се и повишаване на общата телесна температура до субфебрилни единици.

Признаци на бременност на 26-ия ден от цикъла

В ранната овулация, силно чувствителният тест за бременност може да покаже слаба втора ивица.

Признаци на бременност на 27-ия ден от цикъла

Следващият месечен цикъл е към своя край. Със средната си продължителност бременността може да бъде потвърдена чрез извършване на кръвен тест за hCG.

Признаци на бременност на 28-ия ден от цикъла

Базалната температура има показатели над 37 ° C. Жените може да имат повишено слюноотделяне, чувствителност към миризми.

Признаци на бременност на 29-ия ден от цикъла

По правило през този период жените усещат наближаването на критични дни: има незначителни зацапвания, болка в долната част на корема. При измерване на BT се наблюдава неговото спадане, което показва неизбежна менструация. При липса на тези признаци в края на цикъла може да се подозира бременност преди закъснението на менструацията..

Признаци на бременност на 30-ия ден от цикъла

Някои жени изпитват дърпащи болки в долната част на корема, които понякога се бъркат с началото на менструацията. Гърдите са болезнени и увеличени.

Признаци на бременност на 31-ия ден от цикъла

Някои представители са наясно с признаците на токсикоза. При повечето жени със средно време на цикъл има забавяне на менструацията, което е най-значимият признак за успешно зачеване..

Признаци на бременност след забавен период

Признаци на бременност в първите дни на забавена менструация може да липсват. Приблизително 60% от жените изпитват прояви на токсикоза през първия триместър:

 • повишено слюноотделяне;
 • чувствителност и непоносимост към миризми;
 • вкусови извращения и промени в хранителните предпочитания;
 • гадене (главно сутрин);
 • повръщане;
 • морска болест в транспорта.

Признаците за успешно зачеване след забавяне на менструацията включват:

 • виене на свят и главоболие, свързани с промени в налягането поради нарастващо натоварване на кръвоносната система;
 • повишено уриниране;
 • нарушение на изпражненията;
 • изтръпване в матката и отстрани на корема;
 • дърпащи болки в долната част на гърба и долната част на корема;
 • чувство на жажда;
 • повишен апетит;
 • млечница на влагалището поради хормонални промени;
 • подуване и болезненост, уголемяване на млечните жлези;
 • умора и сънливост;
 • лабилност на настроението.

Следните признаци показват неблагоприятно протичане на бременността, нейния извънматочен характер или заплаха от прекъсване:

 • силни схващащи болки в долната част на корема;
 • ректална болка;
 • зацапване (алено).

Прегледи на признаци на бременност преди закъснението на менструацията

Прегледите на жените съдържат информация за различни признаци на бременност, които се наблюдават седмица преди менструация и след закъснение.

Заключение

Първите признаци на бременност преди закъснението на менструацията могат да бъдат объркани със симптомите на ПМС. Те са свързани с хормонални промени, по-специално с повишаване на нивата на прогестерон. Именно този хормон създава условия за развитието на ембриона, провокирайки характерни симптоми.

Как да разпознаем ранните признаци на бременност на 23-ия ден от цикъла?

Началото на менструалния цикъл отбелязва началния ден от началото на менструацията. Това природно явление възниква поради отхвърлянето на вътрешния слой на матката..

Кървенето за всяка жена е индивидуално, от голям обем кървене до незначителни намазки. В ситуация, когато вътрешният слой на матката се изтласква навън и навън, женското тяло се подготвя за образуването на ново яйце.

Всеки цикъл е един вид подготвителен процес за женското тяло за зачеване и бременност..

Първият етап от цикъла е свързан с болезнено усещане в долната част на корема, обща слабост, сънливост и нервност. По това време би било добре да не извършвате активни натоварвания и, ако е възможно, да отделите повече време за почивка и да се отървете от всички негативни.

Болезнените чувства могат да бъдат намалени от следните лекарства:

 • Спазмалгон,
 • Не-shpa,
 • Парацетамол.

Винаги обаче трябва да помните, че всички лекарства могат да се използват само по препоръка на лекар..

При жените обикновено такива признаци се чувстват много неизразителни..

Често причината за менструацията с болка е:

 • Генетично предразположение. Ако преките роднини на жени са страдали от предварителна болка, тогава има достатъчна вероятност от подобни прояви при следващото поколение на жената;
 • Появата на напрежение в малкия таз, поради компресията на мускулите на матката;
 • Натиск върху нервните влакна поради растежа на маточната кухина;
 • Прекомерна сенсибилизация на тялото към възникващи природни явления;
 • Увеличаване на количеството хормони простагландини, които осигуряват маточни контракции и болка като резултат;
 • Задържане на кръв в малкия таз и оток на тъканите на това място;
 • Гинекологична спирала. Засяга още по-голямо свиване на маточните мускули, в резултат на което се появява болка..
 1. Фоликуларен стадий и овулация
 2. Ден на цикъла и признаци на бременност
 3. Трябва ли да вярвам на чувствата си?
 4. Как е зачеването?
 5. Усещанията на ембриона и жената
 6. Калкулатор за бременност
 7. Ранни признаци на бременност
 8. 20 дневен цикъл
 9. 23 дневен цикъл
 10. 26 дневен цикъл
 11. 28 дневен цикъл
 12. Точни признаци на бременност
 13. Бременност след овулация
 14. Цветна бременност
 15. Необичайни признаци на бременност
 16. Какви признаци могат да показват успешно зачеване?
 17. Изписване по време на бременност
 18. Зависимост на признаците на бременност в дните 21-28 от цикъла от развитието на плода

Фоликуларен стадий и овулация

Характеристики на сцената:

 1. Следващият етап от менструалния цикъл продължава приблизително 14 дни след края на кървенето. Независимо от това, нервното състояние и начинът на живот могат да повлияят на нормалната продължителност на този етап..
 2. По това време в придатъците се произвежда хормон, който влияе върху развитието на фоликулите. Вътре в основния фоликул, след известно време, яйцеклетката узрява.
 3. Фоликуларният стадий се характеризира със синтеза на естроген - хормон, който осигурява растежа на нов слой на маточната стена. Този женски хормон създава биологична среда в маточната шийка, което го прави безопасен за сперматозоидите.
 4. След 2 седмици в тялото на жената се извършва освобождаването на лутеинизиращия хормон LH, като по това време производството на хормон FSH намалява. Хормонът LH има благоприятен ефект върху слуз в шийката на матката, което го прави чувствителен към спермата. Под въздействието на този хормон се образува фоликул.

Ден на цикъла и признаци на бременност

При постоянен менструален цикъл с продължителност около 28 дни, двадесетият ден от цикъла може да означава, както обикновено, 5-6 дни от бременността.

Това може да означава, че оплождането се е случило в средата на цикъла и към настоящия момент вече е започнала цяла седмица от формирането на нероденото дете. На този етап обещаващото бебе изглежда като концентрация от клетки, които се делят и развиват много бързо..

Признаците на оплождане, които женското тяло изпитва за даден период от време, като правило не надхвърлят гаденето, забравата, трансформацията на тактилните предпочитания. В допълнение, вече по това време могат да започнат промени в млечните жлези и нейната сенсибилизация се увеличава. Но по-често на толкова ранен етап жените не усещат сериозни промени в собственото си тяло..

Повечето бъдещи майки, на 23-ия ден от цикъла, усещат първоначалните признаци на началото на зачеването:

 • Миризмите започват да се чувстват необичайно, всяка сутрин дама може да почувства гадене или да повърне. Специалните тестове за свръхчувствителност за бременност, които вече са на толкова кратко време, могат да покажат неизразено второ тире, тъй като нивото на hCG по време на зачеването се увеличава ежедневно.
 • Когато през първите дни след оплождането млечните жлези болят и зърната стават по-големи, на 23-ия ден от цикъла това явление ще намери своето продължение.
 • По това време става невъзможно за особено чувствителните жени да спят на гърдите си и всяко дори неволно докосване носи болка. На 24-ия ден от цикъла признаците на зачеване се изразяват без особени особености. Също така е необходимо да се разбере, че всички жени имат различни характеристики и структури на тялото и първоначалните прояви на бременност, понякога жените може да не се чувстват доста дълго време.
 • Ако началото на следващата менструация е близо, жените в положение могат да почувстват леки болки в долната част на корема и в допълнение емоционална нестабилност и гадене. Повечето дами вярват, че това състояние се дължи на предменструален синдром, но все пак това явление се дължи на факта, че женското тяло все още не е "разбрало" - факта, че той е носител на нов живот.

Трябва ли да вярвам на чувствата си?

В момента медицината разполага с голям арсенал от инструменти за установяване на бременност в самото начало. Както обикновено, те са верни през първите седмици след отсъствието на менструация..

Емоционалността, присъща на нежния пол, може да помогне на жената да почувства дори незначителни промени в собственото си тяло и дори преди края на менструалния цикъл да разбере, че има всички признаци на развитието на малко чудо.

Разбира се, те няма да кажат конкретния момент на оплождане, но началната дата на цикъла е зачеркната за всеки в календара. Гинеколозите ще приемат тази дата за основна при определяне на продължителността на бременността на ембриона и ще определят времето на бъдещото раждане.

Жените, които планират да имат бебе в семейството, имат много по-голям шанс да изчислят времето на раждането, ако контролират овулацията, което почти винаги се случва след определено време след критичните дни..

Как е зачеването?

Нормалната продължителност на месечния цикъл е 21-35 дни. В допълнение към продължителността, тук е много важна последователността. Не е лошо, ако месечно продължителността на отделния цикъл не се променя. Допустими разлики в рамките на 3 дни.

Етапи на зачеване:

 • В част от мозъка, наречена хипофизна жлеза, той произвежда два основни хормона, които влияят върху менструалния цикъл на всяка жена: фоликулостимулиращ (FSH) и лутеинизиращ (LH).
 • Под действието на FSH, яйцеклетката узрява в един от придатъците, се извършва удебеляване на вътрешния слой в маточната кухина, за успешното прикрепване на оплодено яйце. Хормонът, инжектиран в кръвта, става важен - естрогенът. Той осигурява на жената красота, активност и жизненост..
 • След 14 дни настъпва овулация - освобождаване на готовата яйцеклетка от епидидима. Този процес се осъществява поради значително увеличение на нивото на присъствие на LH в кръвта, което в момента е на максималната си стойност. В същото време някои от представителките на нежния пол са изложени на леки дърпащи болки в долната част на корема. Много рядко може да се появи кървене от влагалището.
 • Веднага след освобождаването на яйцето в перитонеалната кухина, то навлиза в лумена на фалопиевите тръби и бавно започва да се движи по него.
 • Когато сперматозоидите попаднат в даден момент, настъпва оплождане и настъпва зачеване.

От момента на овулация започва вторият етап от цикъла, основният му хормон е прогестеронът. По това време на мястото на появата на яйцеклетката в епидидима се развива жълто тяло под въздействието на LH, което при обстоятелствата на началото на зачеването в началния етап ще го предпази от външни влияния. В маточната кухина вътрешната лигавица става по-мека, за да срещне оплодената зигота.

В ситуация, в която яйцеклетката не е оплодена, нивото на хормоните значително намалява и ендометриумът на матката постепенно излиза заедно с незначителен обем кръв - появява се менструация.

Усещанията на ембриона и жената

Началният месец е периодът, когато се появяват не само вторични, но и преки признаци на формиране на плода. Гърдите започват да болят и да увеличават размера си. Токсикозата вече не е толкова рядка, изразяваща се под формата на гадене сутрин..

Подобни симптоми показват, че степента на присъствие на хормон на hCG се увеличава достатъчно в кръвта. За бременна жена такива трансформации дават усещане за тежест и напрежение и болезнени прояви в стомашно-чревния тракт..

Това е оправдано от промяна в хормоналния фон и други трансформации в женското тяло:

 • Придобивайки големи размери, гениталният орган притиска всички околни органи, включително пикочните органи, провокирайки често уриниране.
 • Всеки ден гърдите на жената стават по-плътни и увеличават обема си.
 • Районът около зърното също нараства, леко променя сянката, превръщайки се в тъмен кръг.
 • На кожата се появява мрежа от малки капиляри. Всички тези промени водят до болезненост, напрежение и повишаване на телесната температура..
 • Млечните жлези стават по-плътни и по-горещи при докосване.
 • Също така, промяната в настроението се счита за метаморфоза в хормоните. Дамата в позиция през този период е подложена на продължаващо стресово състояние. Този стрес причинява:
  • Мигрена;
  • Безсъние или, напротив, постоянно желание за сън;
  • Безпокойство;
  • Нарушения на пулса и кръвното налягане.

Калкулатор за бременност

Ранни признаци на бременност

Ранните симптоми на бременност не се изразяват при жени по всяко време, тъй като циклите за всички, макар и леко, се различават..

За някои жени е 16 - 18, за всички други - 20 дни.

Основните промени и признаци на оплождане обаче се появяват на 21-22 ден от цикъла. Зиготата е едноклетъчен ембрион, който се движи през тръбите на матката за около 6 дни.

Крайната му цел е благоприятен и хранителен репродуктивен орган.

Успоредно с това придатъкът произвежда жълтото тяло и именно това жълто тяло е отговорно за синтеза на необходимите хормони, които насърчават и защитават началото на бременността..

20 дневен цикъл

Развитието на жълтото тяло и съдържанието на прогестерон в кръвта достига своя връх. В момента яйцеклетката, преминавайки през тръбата, се доближава до матката.

Гинеколозите смятат, че именно от този ден възможността за забременяване намалява значително.

В началния ден зачеването е трудно да се усети. Въпреки това, в някои случаи, вече на 20-21 ден от цикъла, някои усещания могат да кажат опитна жена за бременността си.

По това време плодът вече се спуска в маточната кухина и е качествено фиксиран в нея.

23 дневен цикъл

На 23 дни от цикъла често се наблюдават следните дискомфортни усещания, че дамата е в положение като усещане за тежест в долната част на корема, съдържанието на гениталния орган. Когато настъпи бременност, те се причиняват от притока на кръв към гениталните органи, където ембрионът вече се намира.

Ако цикълът е кратък, около по-малко от 4 седмици, такива признаци и неудобства могат да се появят още на двадесетия ден от цикъла..

26 дневен цикъл

На 25-ия ден от цикъла зачеването лесно се установява поради симптомите. Яйцеклетката се намира на място, наситено с витамини и кислород, след което външната й обвивка започва производството на hCG, благодарение на което наличието на ембрион се разкрива чрез използване на част от урината.

Понякога жените са подложени на всякакви усещания в долната част на корема и забелязват незначително кървене..

28 дневен цикъл

Вероятно от 27 до 28 дни признаците на бременност стават по-изразени всеки ден. Възникват специфични хранителни предпочитания, жената се обърква в собствените си вкусове, може да не харесва някои миризми или силно да харесва други, включително тези, които не е харесвала не толкова отдавна.

Точни признаци на бременност

Значителните симптоми на бременност определено показват, че е настъпило оплождане..

Те включват:

 • Повишен hCG. Човешкият хорион гонадотропин се произвежда изключително по време на бременност и определено говори за успешна бременност. Наличието на hCG може да се определи чрез вземане на венозна кръв 10-14 дни след предполагаемото оплождане. Точното определяне на hCG се извършва с помощта на фармакологичен тест за бременност.
 • Ембрионът се наблюдава с ултразвук. Трансвагиналното ултразвуково изследване на 3-4 седмици след зачеването дава възможност да се визуализира положението на ембриона (за да се изключи извънматочна бременност). В началото на 5-6 седмици можете да чуете сърдечния ритъм на бебето.
 • Чрез палпиране на коремната кухина на бременна жена гинекологът идентифицира такива големи фрагменти от ембриона като главата и таза. Тази манипулация се извършва във втората част на бременността..
 • На 18-22 седмица сърдечният ритъм на бебето вече се чува през предната част на корема.

Бременност след овулация

Чрез коремната област яйцеклетката си проправя път до фалопиевите тръби, в някои от тях настъпва оплождане.

Яйцеклетката е в състояние да оцелее само един ден, докато сперматозоидите - 3-4 дни.

От това следва, че женската плодовитост се открива в деня на овулация и 2-3 дни преди нея..

Там, където се е намирал основният фоликул, след настъпване на овулация се развива „жълто тяло“, произвеждащо прогестерон.

Този хормон осигурява леко повишаване на температурата, което е много удобно за ембриона в бъдеще, не позволява развитието на други фоликули, подготвя ендометриума за прикрепване на ембриона.

Когато яйцеклетката се сблъска със спермата, тя се опложда. Сперматозоидната клетка отделя специфичен ензим, който разрушава външния слой на яйцеклетката. С това действие той преминава в яйцеклетката, където са свързани генните носители на двете клетки.

От момента, в който сперматозоидите са в яйцеклетката, съставът на външния му слой се променя, предотвратявайки влизането на „конкуренти“ вътре. В края на 14 дни от менструалния цикъл в тялото на жената настъпва овулация и зачеване..

Цветна бременност

В медицинската практика има случаи, когато жената е в интересна позиция и дори не знае за бременността си, защото менструацията идва по график за 2-3 месеца на раждане на дете.

След това те постепенно спират и само в този случай жената осъзнава факта, че е бременна не с мъничък ембрион, а с вече достатъчно развито бебе. И все пак, такава менструация може да показва опасността от спиране на бременността и други гинекологични аномалии..

Необичайни признаци на бременност

Има и ситуации, когато жената осъзнава факта, че носи плода поради не съвсем тривиални симптоми.

Те включват:

 1. Появата на вени под формата на паяк в областта на гърдите;
 2. Запушен нос, епистаксис;
 3. Метеоризъм;

Този спусък активира машината чудо и всяка жена, дори преди забавянето на менструацията си, осъзнава, че скоро ще стане майка..

Какви признаци могат да показват успешно зачеване?

Гинеколозите казват, че на 26-ия ден от цикъла симптомите на жена в положение, по един или друг начин, се появяват при всяка бъдеща майка, но само забавянето на менструацията ги кара да се замислят за състоянието на тялото.

За да се убеди в началото на зачеването и да разбере за това почти веднага, след полов акт без използване на защитно оборудване, жената трябва да слуша собственото си тяло.

Ако са налице следните прояви:

 • Голяма слабост;
 • Промени във вкусовете и предпочитанията за миризми;
 • Рисуване на болезнени усещания в сакрума и долната част на корема;
 • Нарушаване на млечните жлези;
 • Промени, свързани със съня, апетита, настроението;
 • Внезапна промяна в сексуалното влечение;
 • Често уриниране
 • Гадене и запушване.

В този случай става необходимо да се обърнете към точните методи за установяване на бременност:

 • hCG тест,
 • тест за бременност
 • визуален преглед от гинеколог.

Изписване по време на бременност

Лигавицата, подобна на яйчен белтък, или малко количество кръвоизлив, предполага, че оплодената зигота вече е имплантирана в маточната стена..

Когато кървенето е изобилно, това са признаци на хиперплазия на вътрешния слой на матката, възпалителни процеси на репродуктивната сфера.

Подобни прояви, които се появяват заедно с висока температура, гнойно отделяне са причината за строгото обжалване пред специалист.

Вагинален секрет, подобен на слуз без цвят и мирис, означава началото на реформацията на хормоните.

Кървенето, докато всичко е наред, може да показва овулация или кървене, което се случва, когато оплодена зигота се прикрепи към стената на матката, се описва като оскъдни цитонамазки.

Освобождаването на голям обем кръв със съсиреци - следващата менструация, признак на генитално заболяване или признак на освобождаване на нежив ембрион.

Зависимост на признаците на бременност в дните 21-28 от цикъла от развитието на плода

Най-важните промени във формирането на плода започват от 21 до 22 дни от цикъла и първоначалните симптоми на бременност са по-изразени от този момент:

 • Развитието на нервната система на бебето влияе върху промените във функционирането на вкусовите рецептори на бременната жена.
 • Гръбначният мозък, мозъкът и сърдечният мускул, образуващи се в майката, й осигуряват главоболие, има голяма чувствителност към миризми, жената се дразни преди бременността, приятни миризми.
 • Степента на преструктуриране на хормоните на 22 - 23 ден, увеличава секрецията на слюнка, ако има леко гадене сутрин - основният признак за успешна бременност.
 • От около 27 до 28 дни симптомите изглеждат по-изразени. Започва да харесва солени, кисели храни. По този начин женското тяло показва дефицит на такива елементи като: витамини, микроелементи, минерали, необходими за растежа и формирането на дете.