Началото на менструалния цикъл отбелязва началния ден от началото на менструацията. Това природно явление възниква поради отхвърлянето на вътрешния слой на матката..

Кървенето за всяка жена е индивидуално, от голям обем кървене до незначителни намазки. В ситуация, когато вътрешният слой на матката се изтласква навън и навън, женското тяло се подготвя за образуването на ново яйце.

Всеки цикъл е един вид подготвителен процес за женското тяло за зачеване и бременност..

Първият етап от цикъла е свързан с болезнено усещане в долната част на корема, обща слабост, сънливост и нервност. По това време би било добре да не извършвате активни натоварвания и, ако е възможно, да отделите повече време за почивка и да се отървете от всички негативни.

Болезнените чувства могат да бъдат намалени от следните лекарства:

 • Спазмалгон,
 • Не-shpa,
 • Парацетамол.

Винаги обаче трябва да помните, че всички лекарства могат да се използват само по препоръка на лекар..

При жените обикновено такива признаци се чувстват много неизразителни..

Често причината за менструацията с болка е:

 • Генетично предразположение. Ако преките роднини на жени са страдали от предварителна болка, тогава има достатъчна вероятност от подобни прояви при следващото поколение на жената;
 • Появата на напрежение в малкия таз, поради компресията на мускулите на матката;
 • Натиск върху нервните влакна поради растежа на маточната кухина;
 • Прекомерна сенсибилизация на тялото към възникващи природни явления;
 • Увеличаване на количеството хормони простагландини, които осигуряват маточни контракции и болка като резултат;
 • Задържане на кръв в малкия таз и оток на тъканите на това място;
 • Гинекологична спирала. Засяга още по-голямо свиване на маточните мускули, в резултат на което се появява болка..
 1. Фоликуларен стадий и овулация
 2. Ден на цикъла и признаци на бременност
 3. Трябва ли да вярвам на чувствата си?
 4. Как е зачеването?
 5. Усещанията на ембриона и жената
 6. Калкулатор за бременност
 7. Ранни признаци на бременност
 8. 20 дневен цикъл
 9. 23 дневен цикъл
 10. 26 дневен цикъл
 11. 28 дневен цикъл
 12. Точни признаци на бременност
 13. Бременност след овулация
 14. Цветна бременност
 15. Необичайни признаци на бременност
 16. Какви признаци могат да показват успешно зачеване?
 17. Изписване по време на бременност
 18. Зависимост на признаците на бременност в дните 21-28 от цикъла от развитието на плода

Фоликуларен стадий и овулация

Характеристики на сцената:

 1. Следващият етап от менструалния цикъл продължава приблизително 14 дни след края на кървенето. Независимо от това, нервното състояние и начинът на живот могат да повлияят на нормалната продължителност на този етап..
 2. По това време в придатъците се произвежда хормон, който влияе върху развитието на фоликулите. Вътре в основния фоликул, след известно време, яйцеклетката узрява.
 3. Фоликуларният стадий се характеризира със синтеза на естроген - хормон, който осигурява растежа на нов слой на маточната стена. Този женски хормон създава биологична среда в маточната шийка, което го прави безопасен за сперматозоидите.
 4. След 2 седмици в тялото на жената се извършва освобождаването на лутеинизиращия хормон LH, като по това време производството на хормон FSH намалява. Хормонът LH има благоприятен ефект върху слуз в шийката на матката, което го прави чувствителен към спермата. Под въздействието на този хормон се образува фоликул.

Ден на цикъла и признаци на бременност

При постоянен менструален цикъл с продължителност около 28 дни, двадесетият ден от цикъла може да означава, както обикновено, 5-6 дни от бременността.

Това може да означава, че оплождането се е случило в средата на цикъла и към настоящия момент вече е започнала цяла седмица от формирането на нероденото дете. На този етап обещаващото бебе изглежда като концентрация от клетки, които се делят и развиват много бързо..

Признаците на оплождане, които женското тяло изпитва за даден период от време, като правило не надхвърлят гаденето, забравата, трансформацията на тактилните предпочитания. В допълнение, вече по това време могат да започнат промени в млечните жлези и нейната сенсибилизация се увеличава. Но по-често на толкова ранен етап жените не усещат сериозни промени в собственото си тяло..

Повечето бъдещи майки, на 23-ия ден от цикъла, усещат първоначалните признаци на началото на зачеването:

 • Миризмите започват да се чувстват необичайно, всяка сутрин дама може да почувства гадене или да повърне. Специалните тестове за свръхчувствителност за бременност, които вече са на толкова кратко време, могат да покажат неизразено второ тире, тъй като нивото на hCG по време на зачеването се увеличава ежедневно.
 • Когато през първите дни след оплождането млечните жлези болят и зърната стават по-големи, на 23-ия ден от цикъла това явление ще намери своето продължение.
 • По това време става невъзможно за особено чувствителните жени да спят на гърдите си и всяко дори неволно докосване носи болка. На 24-ия ден от цикъла признаците на зачеване се изразяват без особени особености. Също така е необходимо да се разбере, че всички жени имат различни характеристики и структури на тялото и първоначалните прояви на бременност, понякога жените може да не се чувстват доста дълго време.
 • Ако началото на следващата менструация е близо, жените в положение могат да почувстват леки болки в долната част на корема и в допълнение емоционална нестабилност и гадене. Повечето дами вярват, че това състояние се дължи на предменструален синдром, но все пак това явление се дължи на факта, че женското тяло все още не е "разбрало" - факта, че той е носител на нов живот.

Трябва ли да вярвам на чувствата си?

В момента медицината разполага с голям арсенал от инструменти за установяване на бременност в самото начало. Както обикновено, те са верни през първите седмици след отсъствието на менструация..

Емоционалността, присъща на нежния пол, може да помогне на жената да почувства дори незначителни промени в собственото си тяло и дори преди края на менструалния цикъл да разбере, че има всички признаци на развитието на малко чудо.

Разбира се, те няма да кажат конкретния момент на оплождане, но началната дата на цикъла е зачеркната за всеки в календара. Гинеколозите ще приемат тази дата за основна при определяне на продължителността на бременността на ембриона и ще определят времето на бъдещото раждане.

Жените, които планират да имат бебе в семейството, имат много по-голям шанс да изчислят времето на раждането, ако контролират овулацията, което почти винаги се случва след определено време след критичните дни..

Как е зачеването?

Нормалната продължителност на месечния цикъл е 21-35 дни. В допълнение към продължителността, тук е много важна последователността. Не е лошо, ако месечно продължителността на отделния цикъл не се променя. Допустими разлики в рамките на 3 дни.

Етапи на зачеване:

 • В част от мозъка, наречена хипофизна жлеза, той произвежда два основни хормона, които влияят върху менструалния цикъл на всяка жена: фоликулостимулиращ (FSH) и лутеинизиращ (LH).
 • Под действието на FSH, яйцеклетката узрява в един от придатъците, се извършва удебеляване на вътрешния слой в маточната кухина, за успешното прикрепване на оплодено яйце. Хормонът, инжектиран в кръвта, става важен - естрогенът. Той осигурява на жената красота, активност и жизненост..
 • След 14 дни настъпва овулация - освобождаване на готовата яйцеклетка от епидидима. Този процес се осъществява поради значително увеличение на нивото на присъствие на LH в кръвта, което в момента е на максималната си стойност. В същото време някои от представителките на нежния пол са изложени на леки дърпащи болки в долната част на корема. Много рядко може да се появи кървене от влагалището.
 • Веднага след освобождаването на яйцето в перитонеалната кухина, то навлиза в лумена на фалопиевите тръби и бавно започва да се движи по него.
 • Когато сперматозоидите попаднат в даден момент, настъпва оплождане и настъпва зачеване.

От момента на овулация започва вторият етап от цикъла, основният му хормон е прогестеронът. По това време на мястото на появата на яйцеклетката в епидидима се развива жълто тяло под въздействието на LH, което при обстоятелствата на началото на зачеването в началния етап ще го предпази от външни влияния. В маточната кухина вътрешната лигавица става по-мека, за да срещне оплодената зигота.

В ситуация, в която яйцеклетката не е оплодена, нивото на хормоните значително намалява и ендометриумът на матката постепенно излиза заедно с незначителен обем кръв - появява се менструация.

Усещанията на ембриона и жената

Началният месец е периодът, когато се появяват не само вторични, но и преки признаци на формиране на плода. Гърдите започват да болят и да увеличават размера си. Токсикозата вече не е толкова рядка, изразяваща се под формата на гадене сутрин..

Подобни симптоми показват, че степента на присъствие на хормон на hCG се увеличава достатъчно в кръвта. За бременна жена такива трансформации дават усещане за тежест и напрежение и болезнени прояви в стомашно-чревния тракт..

Това е оправдано от промяна в хормоналния фон и други трансформации в женското тяло:

 • Придобивайки големи размери, гениталният орган притиска всички околни органи, включително пикочните органи, провокирайки често уриниране.
 • Всеки ден гърдите на жената стават по-плътни и увеличават обема си.
 • Районът около зърното също нараства, леко променя сянката, превръщайки се в тъмен кръг.
 • На кожата се появява мрежа от малки капиляри. Всички тези промени водят до болезненост, напрежение и повишаване на телесната температура..
 • Млечните жлези стават по-плътни и по-горещи при докосване.
 • Също така, промяната в настроението се счита за метаморфоза в хормоните. Дамата в позиция през този период е подложена на продължаващо стресово състояние. Този стрес причинява:
  • Мигрена;
  • Безсъние или, напротив, постоянно желание за сън;
  • Безпокойство;
  • Нарушения на пулса и кръвното налягане.

Калкулатор за бременност

Ранни признаци на бременност

Ранните симптоми на бременност не се изразяват при жени по всяко време, тъй като циклите за всички, макар и леко, се различават..

За някои жени е 16 - 18, за всички други - 20 дни.

Основните промени и признаци на оплождане обаче се появяват на 21-22 ден от цикъла. Зиготата е едноклетъчен ембрион, който се движи през тръбите на матката за около 6 дни.

Крайната му цел е благоприятен и хранителен репродуктивен орган.

Успоредно с това придатъкът произвежда жълтото тяло и именно това жълто тяло е отговорно за синтеза на необходимите хормони, които насърчават и защитават началото на бременността..

20 дневен цикъл

Развитието на жълтото тяло и съдържанието на прогестерон в кръвта достига своя връх. В момента яйцеклетката, преминавайки през тръбата, се доближава до матката.

Гинеколозите смятат, че именно от този ден възможността за забременяване намалява значително.

В началния ден зачеването е трудно да се усети. Въпреки това, в някои случаи, вече на 20-21 ден от цикъла, някои усещания могат да кажат опитна жена за бременността си.

По това време плодът вече се спуска в маточната кухина и е качествено фиксиран в нея.

23 дневен цикъл

На 23 дни от цикъла често се наблюдават следните дискомфортни усещания, че дамата е в положение като усещане за тежест в долната част на корема, съдържанието на гениталния орган. Когато настъпи бременност, те се причиняват от притока на кръв към гениталните органи, където ембрионът вече се намира.

Ако цикълът е кратък, около по-малко от 4 седмици, такива признаци и неудобства могат да се появят още на двадесетия ден от цикъла..

26 дневен цикъл

На 25-ия ден от цикъла зачеването лесно се установява поради симптомите. Яйцеклетката се намира на място, наситено с витамини и кислород, след което външната й обвивка започва производството на hCG, благодарение на което наличието на ембрион се разкрива чрез използване на част от урината.

Понякога жените са подложени на всякакви усещания в долната част на корема и забелязват незначително кървене..

28 дневен цикъл

Вероятно от 27 до 28 дни признаците на бременност стават по-изразени всеки ден. Възникват специфични хранителни предпочитания, жената се обърква в собствените си вкусове, може да не харесва някои миризми или силно да харесва други, включително тези, които не е харесвала не толкова отдавна.

Точни признаци на бременност

Значителните симптоми на бременност определено показват, че е настъпило оплождане..

Те включват:

 • Повишен hCG. Човешкият хорион гонадотропин се произвежда изключително по време на бременност и определено говори за успешна бременност. Наличието на hCG може да се определи чрез вземане на венозна кръв 10-14 дни след предполагаемото оплождане. Точното определяне на hCG се извършва с помощта на фармакологичен тест за бременност.
 • Ембрионът се наблюдава с ултразвук. Трансвагиналното ултразвуково изследване на 3-4 седмици след зачеването дава възможност да се визуализира положението на ембриона (за да се изключи извънматочна бременност). В началото на 5-6 седмици можете да чуете сърдечния ритъм на бебето.
 • Чрез палпиране на коремната кухина на бременна жена гинекологът идентифицира такива големи фрагменти от ембриона като главата и таза. Тази манипулация се извършва във втората част на бременността..
 • На 18-22 седмица сърдечният ритъм на бебето вече се чува през предната част на корема.

Бременност след овулация

Чрез коремната област яйцеклетката си проправя път до фалопиевите тръби, в някои от тях настъпва оплождане.

Яйцеклетката е в състояние да оцелее само един ден, докато сперматозоидите - 3-4 дни.

От това следва, че женската плодовитост се открива в деня на овулация и 2-3 дни преди нея..

Там, където се е намирал основният фоликул, след настъпване на овулация се развива „жълто тяло“, произвеждащо прогестерон.

Този хормон осигурява леко повишаване на температурата, което е много удобно за ембриона в бъдеще, не позволява развитието на други фоликули, подготвя ендометриума за прикрепване на ембриона.

Когато яйцеклетката се сблъска със спермата, тя се опложда. Сперматозоидната клетка отделя специфичен ензим, който разрушава външния слой на яйцеклетката. С това действие той преминава в яйцеклетката, където са свързани генните носители на двете клетки.

От момента, в който сперматозоидите са в яйцеклетката, съставът на външния му слой се променя, предотвратявайки влизането на „конкуренти“ вътре. В края на 14 дни от менструалния цикъл в тялото на жената настъпва овулация и зачеване..

Цветна бременност

В медицинската практика има случаи, когато жената е в интересна позиция и дори не знае за бременността си, защото менструацията идва по график за 2-3 месеца на раждане на дете.

След това те постепенно спират и само в този случай жената осъзнава факта, че е бременна не с мъничък ембрион, а с вече достатъчно развито бебе. И все пак, такава менструация може да показва опасността от спиране на бременността и други гинекологични аномалии..

Необичайни признаци на бременност

Има и ситуации, когато жената осъзнава факта, че носи плода поради не съвсем тривиални симптоми.

Те включват:

 1. Появата на вени под формата на паяк в областта на гърдите;
 2. Запушен нос, епистаксис;
 3. Метеоризъм;

Този спусък активира машината чудо и всяка жена, дори преди забавянето на менструацията си, осъзнава, че скоро ще стане майка..

Какви признаци могат да показват успешно зачеване?

Гинеколозите казват, че на 26-ия ден от цикъла симптомите на жена в положение, по един или друг начин, се появяват при всяка бъдеща майка, но само забавянето на менструацията ги кара да се замислят за състоянието на тялото.

За да се убеди в началото на зачеването и да разбере за това почти веднага, след полов акт без използване на защитно оборудване, жената трябва да слуша собственото си тяло.

Ако са налице следните прояви:

 • Голяма слабост;
 • Промени във вкусовете и предпочитанията за миризми;
 • Рисуване на болезнени усещания в сакрума и долната част на корема;
 • Нарушаване на млечните жлези;
 • Промени, свързани със съня, апетита, настроението;
 • Внезапна промяна в сексуалното влечение;
 • Често уриниране
 • Гадене и запушване.

В този случай става необходимо да се обърнете към точните методи за установяване на бременност:

 • hCG тест,
 • тест за бременност
 • визуален преглед от гинеколог.

Изписване по време на бременност

Лигавицата, подобна на яйчен белтък, или малко количество кръвоизлив, предполага, че оплодената зигота вече е имплантирана в маточната стена..

Когато кървенето е изобилно, това са признаци на хиперплазия на вътрешния слой на матката, възпалителни процеси на репродуктивната сфера.

Подобни прояви, които се появяват заедно с висока температура, гнойно отделяне са причината за строгото обжалване пред специалист.

Вагинален секрет, подобен на слуз без цвят и мирис, означава началото на реформацията на хормоните.

Кървенето, докато всичко е наред, може да показва овулация или кървене, което се случва, когато оплодена зигота се прикрепи към стената на матката, се описва като оскъдни цитонамазки.

Освобождаването на голям обем кръв със съсиреци - следващата менструация, признак на генитално заболяване или признак на освобождаване на нежив ембрион.

Зависимост на признаците на бременност в дните 21-28 от цикъла от развитието на плода

Най-важните промени във формирането на плода започват от 21 до 22 дни от цикъла и първоначалните симптоми на бременност са по-изразени от този момент:

 • Развитието на нервната система на бебето влияе върху промените във функционирането на вкусовите рецептори на бременната жена.
 • Гръбначният мозък, мозъкът и сърдечният мускул, образуващи се в майката, й осигуряват главоболие, има голяма чувствителност към миризми, жената се дразни преди бременността, приятни миризми.
 • Степента на преструктуриране на хормоните на 22 - 23 ден, увеличава секрецията на слюнка, ако има леко гадене сутрин - основният признак за успешна бременност.
 • От около 27 до 28 дни симптомите изглеждат по-изразени. Започва да харесва солени, кисели храни. По този начин женското тяло показва дефицит на такива елементи като: витамини, микроелементи, минерали, необходими за растежа и формирането на дете.

23 ден от цикъла!)

Здравейте Hochushki), който е на 23-ия ден от цикъла днес, какви са вашите чувства, нека споделим))

 • * Общностни правила
 • Изключено
 • Къде и кога да започнете?
 • Избор на медицинско заведение, специалист
 • Прегледи, анализи
 • Болести, лечения, лекарства при планиране
 • Овулация
 • Определение за бременност
 • Направихме го!
 • Базална температура

Потребителски коментари

 • 1
 • 2

Имам 27 DC Не чувствам нищо миналата седмица парфюмът на съпруга ми ухаеше ужасно, въпреки че е толкова деликатен, аз самият понякога го използвах и след това воня на цялата къща и давам всичко

Влязохме в яйцеклетка, сега 8 dtso, болки в гърдите и подуване на корема преди и след хранене

последния път нищо не се получи. Опитахме отново на калкулатора за овулация... нека почакаме.

Вчера беше 25 DC вечерта забелязах буквално няколко капки с леко розов цвят, много странно... Остават 3 дни, всичко трябва да е ясно.

Ой, момичета, имам подобни усещания, днес е 21 дни от 25 цикъла, вероятно седмица и половина изтръпва в областта на яйчниците, боли в гърдите, докосвате го боли, понякога колит... направи ли теста... ясно е, че / (((((

В очакване на закъснения, надявам се кървавите дни да ме отминат.

Пожелавам на всички бърза бременност

Здравейте момичета. Днес имам и 23 DC, изчерпах всичко и направих 2 теста, един снощи и днес за сутрешна урина и нищо. Но усещанията са странни за мен, вече една седмица боли в яйчниците и в долната част на корема, гърдите понякога не боцнат както обикновено, а за втори път от седмица, понякога за 10 секунди има вкус на суров жълтък (сякаш искате, не се връща обратно) странно... сексът беше при овулация на 19 май, преди М, тестовете са направени от Clear Blue в продължение на 6 дни.

Днес имам 22DC. Гърдите не са се увеличили толкова много, но са станали някакви тежки (преди гърдите гърдите ми няма да се сменят), миналата седмица зърната ми бяха много болезнени (но сега не се получават), а в сряда долната част на корема боляше ужасно, отдавайки го на гърба и имаше някои жълтеникаво-кафяви отделяния (доста малко). Днес долната част на корема периодично се дърпа и се чувства гадене (доста), често тичам да пиша. Как да не искам да ми дойде менструацията (((просто имам ендометриоидна киста и много от симптомите ми могат да бъдат приписани на нея.

Още от средата на цикъла (точно след овулума) гърдите ми бяха пълни, боли ме, особено ставайки от леглото сутрин. До онзи ден, 3 преди М. Беше така. Е, пак от средата на цикъла има някакви странни усещания в стомаха, после боли това е като спазъм. Понякога се чувства гадно. Наистина се надявам, че този път ще имаме късмет. И се страхувам да повярвам, колко пъти преди последното бях сигурен „че този път със сигурност" и всичко е отминало. Опитваме се от 4 години. Но този път ме назначиха за дюфастон, може би все пак се получи при него? Момичета, мили, кажете ми, кой имаше нещо такова и беше това

Благодаря. И не можете да видите М

Здравейте! Днес имам 24 dts. Надявам се за най-доброто, усещанията са само понякога гадни, въпреки че преди около 5 дни гърдите ми спряха да болят. и боли ужасно и матката изтръпва особено вечер и през нощта.

Гърдите ме болят, ходя често до тоалетната, но така имам всеки цикъл седмица преди менструация. Имам и VT киста, лекарите казаха, че в този цикъл няма овулация (бях в болница, правех ултразвуково сканиране). Така че не мисля за възможна бременност в този цикъл..

И днес имам 23 DC от 29.

Имам 23 dc, болки в кръста, гърдите ми са подути и ме болят, надявам се mesiks да не дойде.

Иска ми се да не ги виждате много, много месеци. (Поне година)

Първите признаци на бременност (само за ВЕЧЕ бременни жени!)

Препоръчани публикации

В момента гледа 0 потребители

Няма потребители, които разглеждат тази страница..

Популярни теми

Автор: Таракашка
Създаден преди 21 часа

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 2 часа

Автор: Мама О
Създаден преди 7 часа

Автор: Ksunechka_G
Създаден преди 4 часа

Автор: TusЯ
Създаден преди 3 часа

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 4 часа

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 3 часа

Автор: Criss91
Създаден преди 19 часа

Автор: Чакащ щъркел
Създаден преди 3 часа

Автор: Kotik_obormotic
Създаден преди 23 часа

Прегледи на клиники

За сайта

Бързи връзки

 • За сайта
 • Нашите автори
 • Помощ за сайта
 • Реклама

Популярни секции

 • Форум за планиране на бременността
 • Графики на базалната температура
 • Библиотека за репродуктивно здраве
 • Отзиви за клиники за лекари
 • Комуникация в клубове за PDR

Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

16 ранни признака на бременност

Няколко дни след овулацията (от 5 до 10 дни), при контакт с партньор на жена през този период, ранните признаци на бременност вече са възможни..

Разбира се, тестът за бременност ще ви помогне да разберете за наличието на бременност със 100% гаранция, но е по-добре да го направите, ако има забавяне, и това, като правило, не по-рано от 28-30 дни след началото на последния цикъл, въпреки че самото зачеване е възможно в 12 -16 дни от цикъла.

След това, след още 7-10 дни, оплодената яйцеклетка се имплантира в маточната кухина, тогава една жена вече може да започне да усеща признаци на бременност..

РАННИТЕ ЗНАЦИ МОЖЕ ДА БЪДАТ В ПЪРВИТЕ СЕДМИЦИ НА БРЕМЕННОСТТА

На какво трябва да обърнете внимание преди забавянето, за да подозирате, че имате бременност? И така, има 16 основни фактора, които показват голяма вероятност бременността да е настъпила в текущия цикъл..

НЕДОСТАТЪЧНОСТ ЗА ДИШАНЕ

Изкачвайки се по стълбите, слабостта се преобръща над вас, дишането става объркано - това може да се дължи на липса на кислород. Тялото започва да се възстановява, да доставя кислород на зараждащото се дете, следователно са възможни периоди на липса на дишане. Трябва да се отбележи, че такива периоди са вероятни през цялата продължителност на бременността, а не само в самото начало. Особено когато бебето порасне и започне да притиска диафрагмата на майката.

Болезненост и уголемяване на гърдите

Един от най-честите признаци е, че гърдите стават по-тежки и по-чувствителни. Има леко усещане за пълнота и натиск. Ореолите могат да потъмнеят. На гърдите се рисува венозна мрежа, преди тя да не е била толкова забележима.

Някои жени обаче изпитват едни и същи усещания в гърдите си, без да са бременни, но само поради влиянието на хормона прогестерон през втората половина на цикъла. Този хормон е отговорен за подготовката на женското тяло за бременност. Можем да кажем, че той дава инсталация за бременност..

БЪРЗА УМОРА, СЪН

Изненадващо ли сте уморени по-бързо от обикновено? На сутринта стана трудно да станете, слабост в тялото през целия ден - същия ефект на хормоните на бременността. По правило това състояние на „хронична умора“ преминава в края на първия триместър, просто изчезва, сякаш по магия.

НАВСЕА

Друг знак, който може да се появи много преди закъснението. Не всички жени страдат от ранна токсикоза, но огромното мнозинство изпитва гадене, което значително усложнява живота им през първия триместър.

Като един от ранните признаци, гаденето може да се появи веднага, когато започне прикрепването на яйцеклетката в маточната кухина. Най-рано, когато това може да се случи, е 5-7 дни след зачеването.

ЧЕСТО УРИНИРАНЕ

В ранните етапи жената може изведнъж да започне да се разпада цяла нощ, без да ходи до тоалетна. По време на бременността женското тяло започва да преработва повече течности и натоварването върху пикочния мехур се увеличава..

Главоболие

Не е очевиден, но и доста чест признак на бременност. Това също е следствие от работата на хормоните. Ако не сте използвали контрацепция през последните 2 цикъла, не можете да приемате болкоуспокояващи без препоръка на лекар, който трябва да бъде информиран за възможна бременност, за да се избегне отрицателното въздействие на лекарствата върху развиващия се организъм на детето.

БОЛКА В ГЪРБА

Боли ли ви кръста, кръста малко? Ако нямате такава болка, това може да е и един от признаците на бременност..

Спазми в матката

Това може да е признак както на бременност, така и на наближаващия период - трудно е да се каже по-точно. Но в половината от случаите на бременност матката изглежда се усеща, понякога в нея се появяват необичайни усещания за изтръпване, тежест, контракции и парене.

ПОВИШАВАНЕ ИЛИ НАМАЛЯВАНЕ НА АПЕТИТ

Ако изведнъж почувствате промяна във вкусовите си предпочитания, внезапно започнете да изпитвате вълчи апетит или отвращение към храната или жажда за някои храни - висшето тяло ви информира, че сте бременна.

СТРОИТЕЛСТВО И ДУХАНЕ

Миналата седмица спокойно се нахлузихте в дънките си, а днес изведнъж почувствате, че не можете да ги закопчаете по корем? Бременните хормони могат да забавят храносмилателната система, което води до метеоризъм, запек или диария. Задържането на течности също може да създаде усещане за тежест, подуване на корема.

MOOD SWING, "EMOTIONAL SWING"

Друг признак, който може или да гарантира, че казва, че има бременност, или да говори за близкото начало на менструацията. Тези промени в настроението могат да бъдат по-изразени и малко по-дълги по време на бременност..

ОСТРИ СЕНЗОР

Ако изведнъж сте престанали да толерирате миризмите, които преди сте дишали спокойно, това е един от признаците за възможна бременност. Повишената чувствителност към миризми също е дело на хормоните. Възможно е да не можете да толерирате някои от миризмите на парфюм и храна през цялата бременност. И обратно, може да има необяснима жажда за миризми на домакински химикали..

ДИДЕН, ЗАБАВНО

Ниските нива на кръвната захар при бременна жена могат да причинят кратки епизоди на световъртеж или дори припадък. Уверете се, че ядете и пиете достатъчно течности през целия ден.

КРЪВЕНЕ ИМПЛАНТАЦИЯ

Седмица преди началото на нов цикъл, жената може да открие малко количество кръв по бельото си, буквално едно или няколко петна. Това не е пристигането на менструация преди време, най-вероятно това е знак за имплантиране на яйцеклетката в маточната кухина. Оплодената яйцеклетка се прикрепя към стената на матката, буквално пробивайки в нея, докато малките кръвоносни съдове се разрушават, което причинява леко кървене.

СТУД

В началото на бременността имунитетът на жената намалява, имунната система се потиска, така че тялото на майката да не отхвърля плода. В резултат на това жената става по-податлива на различни вируси, които обаче преминават лесно, без да засягат детето изобщо. Неконтролираните антивирусни и настинки, които жената може да приема, без да знае за бременността си, могат да бъдат много по-сериозни..

ЗАКЪСНЕНИЕ НА МЕНСТРАЦИЯ

Най-сериозният симптом, наред с други, е забавянето. Много от ранните признаци са противоречиви и могат да бъдат както симптоми на бременност, така и предвестници на ПМС. Забавянето на здрава жена, която има редовен сексуален живот, вече е сериозна причина да отидете в аптеката за тест..

Калкулатор за бременност - изчислете периода на бременността си и разберете как се развива бебето ви сега!

23 дневни циклични признаци на бременност

Ден на цикъла и признаци на бременност

Тази статия ще се фокусира върху най-ранните признаци на бременност, които много жени, особено тези, които планират да заченат дете от няколко месеца, се чувстват в рамките на няколко дни след оплождането..

Ден 20 от цикъла: признаци на бременност

При редовен менструален цикъл с продължителност около 28 дни, 20-ият ден от цикъла обикновено съответства на 5-6 дни от бременността. Тоест, приблизително в средата на цикъла се е случило зачеване и сега е изминала цяла седмица от развитието на нероденото бебе. На този етап бъдещата троха е само натрупване на клетки, които се делят и развиват много бързо.

Признаците на бременност, които жената изпитва по това време, обикновено се ограничават до леко гадене, разсеяност, промяна в реакцията на определени миризми. Освен това гърдата вече може да започне да се променя, чувствителността й се увеличава. Често обаче на толкова ранен етап жените не усещат никакви промени в телата си..

Ден 23 от цикъла: признаци на бременност

Много жени, точно на 23-ия ден от цикъла, започват да усещат първите признаци на бременност. Миризмите започват да се проявяват особено ярко, може да се появи гадене сутрин и дори повръщане. Особено чувствителни тестове за бременност по това време могат да покажат слаба втора лента, тъй като нивото на hCG по време на бременност се увеличава всеки ден. Ако в първите дни след зачеването гърдата започне да боли и зърната се подуват, на 23-ия ден от цикъла този процес ще продължи. Особено чувствителни млади дами по това време вече не могат да спят гърдите си и всяко докосване става болезнено. На 24-ия ден от цикъла признаците на бременност също не са много силни. Трябва да се разбере, че всички организми са различни и някои жени може да не усещат първите признаци на бременност дълго време.

Ден 26 от цикъла: признаци на бременност

Следващата менструация наближава. По това време дори бременните жени могат да почувстват леко дърпащи болки в долната част на корема, както и емоционални изблици и гадене. Много хора свързват това състояние с ПМС, но този процес се дължи на факта, че организмът все още не е „осъзнал“, че начинът му на работа се е променил и хормоните на бременността все още не са започнали да действат в пълна степен. Ако сте уверени в състоянието си, можете да опитате друг тест, втората лента върху него вече трябва да е по-ярка.

Ден 28 от цикъла: признаци на бременност

При редовен цикъл менструацията трябва да премине на 28-ия ден. Отсъствието им, както и други ранни симптоми, могат да показват бременност. През този период, според акушерските стандарти, жената е вече на 4 седмица бременност. Симптомите при някои жени могат да бъдат изразени вече сега - гадене, морска болест в транспорта, сънливост, умора, непоносимост към миризми, повишен и намален апетит и т.н., или може да липсват напълно.

Популярно в раздела

Признаци на бременност през първите дни и на 1 седмица

30 май 2014 г. 3348284 Заглавие: Бременност

Най-надеждният начин за определяне на бременността е да отидете на лекар. Съществуват обаче много признаци, които могат да показват началото на бременността още преди официалното заключение..

Първите признаци на бременност

 1. Липса на редовна менструация. Най-важният знак. Но за него трябва да се говори само за онези жени, които имат редовен менструален цикъл;
 2. Болезнени усещания в гърдите и увеличаването му. Такива усещания възникват поради хормонални промени в млечната жлеза. Още в първите дни на бременността гърдите на майката се подготвят за хранене на бебето;
 3. Често уриниране. Това явление е свързано с увеличаване на матката, която от своя страна притиска пикочния мехур. В резултат на това жената изпитва чести позиви за уриниране;
 4. Промяна във вкусовите предпочитания. Често поради липсата на каквито и да било вещества в тялото, бременната жена развива жажда за всякакъв вид храна или напълно негодни за консумация неща (например креда, пръст);
 5. Бърза умора. С настъпването на бременността жената изпитва сънливост, бърза умора, отбелязва намаляване на вниманието, паметта и т.н. Всички тези признаци са свързани и с хормонални промени в организма на бъдещата майка..

Когато се появят първите признаци на бременност?

Всяка жена усеща първите признаци на бременност по свой начин. Тоест, едната ще усети промени в тялото си няколко дни след оплождането, а другата може да не знае за бременност до посещение на лекар или забавяне на менструалния цикъл..

Точните признаци на бременност могат да бъдат открити по следните начини:

 • палпация на плода от гинеколог. Използвайки този метод на изследване, лекарят определя положението на бебето в маточната кухина;
 • слушайки пулса на трохите. След двадесет седмици от бременността, при всяка среща, лекарят ще слуша сърцето на бебето с акушерски стетоскоп;
 • ултразвукова процедура. С помощта на това проучване можете да видите състоянието на плода, развитието на органи, системи и много други. Този тип изследвания са най-надеждни;
 • кръвен тест за нива на hCG. Нивото на хормона в кръвта може да показва не само наличието на бременност, но и да помогне да се определи приблизителната продължителност на бременността..

В много ранните етапи на бременността жената може да претърпи значителни промени. Така например, замайване, умора, гадене и дори повръщане могат да се появят през първата и втората седмица на бременността. В този случай жената може да направи тест за бременност или да се консултира с лекар за съвет..

Бременност след овулация

Овулацията е периодът, когато се освобождава зряла яйцеклетка, която е готова за оплождане. В тези дни вероятността от забременяване се увеличава значително..

Възможна ли е бременност след овулация??

Шансът да забременеете след овулация е почти нулев. Лекарите наричат ​​този период „абсолютен стерилитет“. Именно овулацията разделя цикъла на две части: период на овулация и период на формиране на жълтото тяло. Във фазата на жълтото тяло бременността не може да настъпи. Жизнената дейност на зряла яйцеклетка продължава не повече от 24 часа.

Признаци на цветна бременност. Какво е?

Също така се случва една жена да носи бебе и дори да не е наясно с положението си, защото менструацията е по график за няколко месеца от бременността. След това те постепенно спират и едва тогава жената научава, че под сърцето си тя вече няма малък ембрион, а развиващ се плод. Такива периоди обаче могат да показват заплаха от прекъсване на бременността и други гинекологични нарушения..

Изписване по време на бременност

Различни фактори могат да причинят отделяне по време на бременност. Някои изхвърляния се считат за нормални и ако се появят други, трябва незабавно да се консултирате с лекар.

Струва си да се помни, че голямо количество хормон прогестерон се секретира в тялото на жената, което от своя страна може да бъде предпоставка за появата на непрозрачни, дебели изпускания без мирис.

Бяло течение може да се появи в случай на някакви заболявания (предавани по полов път, инфекциозни, гъбични).

Ако по време на бременност се открият кафяви секрети, жената трябва незабавно да се консултира с лекар. От една страна, такова отделяне може да се появи във връзка с хормонални промени в организма, а от друга страна, може да сигнализира за заплахата от спонтанен аборт. Във втория случай жената се нуждае от хоспитализация за удължаване на бременността, лечение и почивка в леглото..

Необичайни признаци на бременност

Също така се случва една жена да разбере за бременността по необичайни признаци. Те включват:

 • появата на паякообразни вени на гърдите;
 • назална конгестия с допълнително кървене;
 • метеоризъм;

Този механизъм пуска машина за чудо, неслучайно жените дори преди забавянето предполагат възможна бременност.

Какви признаци могат да показват успешно зачеване

Началото на бременността не преминава безсимптомно, първите признаци се считат за незначителни, внимателните жени ще ги почувстват:

 • Кърваво отделяне 6-12 дни от началото на овулацията, ако двойката е имала незащитен полов акт (подобно на началото на менструацията, но цветът е жълтеникаво-кафеникав;
 • Повишена базалтова температура до 37? или трае малко по-високо дълго време и не се променя по време на забавяне на нов цикъл - говори се за хормонален фактор, когато прогестеронът действа, за да осигури плода и да създаде по-добри условия за него;
 • Рязък спад в t ?, И след това възстановяване на повишена базалтова температура. Появяват се симптоми на втрисане, лицето става червено, но изведнъж може да дойде чувство на топлина, става задушно. Смяна на топлина и студ - първите признаци на бременност на 20 - 21-ия ден;
 • Състоянията на гърдата, обикновено болезнени преди менструация, могат да останат непроменени. В редки случаи, напротив, кожата около зърната се подува;
 • Усещане за пренаселеност в долната част на корема, поради големия приток на кръв към стените на матката, жената може да забележи на 21 - 28-ия ден от цикъла.
 • Промяната в либидото от 22 на 26 дни показва хормонални промени, желанията може изобщо да не възникнат или да пламнат със силно желание.
 • Липсата на сън, възбуда, слаб повърхностен сън, ранно събуждане могат да показват зачеване на 18-22 ден - това е важно.
 • Липсата на внимание през деня, сънливост и депресивна психика ще подкрепят версията за бременност още на 22-25 дни.
 • Промяната в миризмата и вкуса на познатите храни, дори преди закъснението, ще потвърди възможно зачеване.
 • Най-сигурният признак може да бъде ранна токсикоза, на 11-14-ия ден след зачеването бъдещата майка може да получи гадене. На 22-ри - често повръща сутрин.

Зависимостта на признаците на бременност от развитието на плода

Най-основните промени в развитието на плода започват от 21 до 22 дни от цикъла и първите признаци на бременност са най-изразени от този момент..

Формирането на нервната система на ембриона влияе върху промяната в работата на вкусовите рецептори на бъдещата майка.

Гръбначният мозък, мозъкът и сърдечният мускул, развивайки се в утробата, носят главоболие на жената, обонянието става остро, жената започва да се дразни от приятни миризми до сега.

Нивото на хормоналните промени на 22-23 ден, повишава слюноотделянето, състояние на леко гадене сутрин е първият признак за успешно зачеване. След този период тест за бременност при някои момичета може леко да зацапа втората лента..

От около 27 до 28 дни знаците стават по-ярки. Появяват се определени пристрастявания към храната, жената е дезориентирана, смущава се от миризми или привлича, дори тези, които не е забелязала в близкото минало. Тя често отказва да приема обичайната си храна. Пикантните и солени храни привличат.

Така организмът реагира на липсата на витамини, микроелементи, минерали, необходими за развитието на плода. Планираната бременност трябва да има за цел да консумира само висококачествени и здравословни продукти от първите дни.

Ако периодът ви закъснее, трябва да проверите вашите предположения за успешно зачеване с помощта на тест. След 2 дни просто е необходимо да повторите теста, ако първият опит не даде солиден резултат.

Първоначалните признаци и положителен тест са почти 100% гаранция за майчинство. Ще е необходимо посещение на лекар и колкото по-скоро, толкова по-спокойна ще бъде майката за бъдещия живот на малкия човек..

Какви са признаците на бременност на 22-24-ия ден от цикъла??

Повечето жени не знаят точно кога е заченато детето. Те обаче определено знаят настъпването на последната менструация и настъпването на следващата. Според това гинеколозите по целия свят считат последния ден от менструацията за ден на зачеването. Според статистиката след три седмици след оплождането на яйцеклетката се появяват първите признаци на предполагаема бременност..

Всяка жена има определена физиология, така че някои могат да показват всички признаци на бременност наведнъж, докато други може да нямат такъв. Най-честият и първи признак е сънливост и тежка умора, тъй като има понижение на кръвното налягане и глюкозата.

На 22-ия ден от цикъла признаците на бременност стават по-категорични: появява се леко гадене, миризмите и реакциите към тях се усещат по-остро, жената се разсейва до известна степен. Възможни са необичайни усещания в долната част на корема, гърдите стават много чувствителни и се уголемяват, кожата на ареолата на зърната потъмнява. Бъдещото бебе в утробата сега изглежда като натрупване на клетки, които бързо се делят и развиват.

На 23-ия ден от цикъла признаците на бременност са нарастващо гадене, евентуално сутрешно повръщане и леко замайване. Тестовете за определяне на бременност със специална чувствителност могат да покажат размита втора лента, тъй като нивото на специален хормон hCG се увеличава всеки ден. Гърдите се подуват все повече и повече, всяко докосване боли.

Ден 24 от цикъла, признаците на бременност не са много изразени. Бременните жени могат да получат признаци, характерни за предменструалния синдром: болки в долната част на корема, емоционална нестабилност, главоболие, леко гадене.

Когато се появи поне един от горните признаци, струва си да проверите базалната температура, която се определя в ректума. Това се прави най-добре веднага след събуждане. Ако термометърът показва над 37, тогава е вероятно да настъпи бременност. На 23-28 дни от цикъла може да се появи леко кървене, което показва имплантиране на яйцеклетка в маточната кухина.

Жените с нормален цикъл трябва да имат менструация на 28-ия ден. Липсата му и посочените преди това признаци означават успешно зачеване. По това време, според акушерските стандарти, плодът е на 4 седмици.

За нас

Съпругата ми и аз измислихме идеята да създадем уебсайт, наречен „Майчината азбука“ след две бременности, когато при търсене на информация в Интернет рядко беше възможно да се намери всичко, което е необходимо, на който и да е сайт, а в някои случаи съветът на бъдеща майка може да навреди и на двете на самата жена и нейното дете. Надяваме се, че с времето ще намерите отговори на всичките си въпроси при нас..

Обратна връзка

Можете да се свържете с нас, като пишете на групата в Контакт:

Първите признаци на бременност

Всяка жена е различна. Съответно реакциите на тялото й към различни фактори на околната среда, инфекции, вътрешни неизправности в системите и органите също са индивидуални. Колкото по-индивидуален е отговорът на организма към появата и развитието на нов живот - ембриона, а след това и плода.

За някои появата на две ивици на теста е изненада, докато за други това е потвърждение, което интуицията отдавна предполага. Факт е, че някои започват да чувстват бременност почти от момента на оплождането на яйцеклетката, докато други от по-късна дата. Някои хора научават за това чрез увеличаване на обема на корема и продължително отсъствие на менструация..

Всичко зависи от способността на организма да реагира на промените, които се случват вътре в него. И така, кога една жена започва да усеща първите признаци на бременност? И какви са те, тези признаци още преди закъснението на следващата менструация?

1. Повечето от момичетата вече 3-5 дни след оплождането (с 28-дневен цикъл - 17-20 дни), има чувство на неразположение, което се изразява в повишена сънливост, слабост, постоянна умора и намалена работоспособност.

Започвайки от 10-та седмица на бременността, започва активна хормон-продуцираща функция на плацентата. В съответствие с увеличаването на продължителността на бременността и растежа на плода, в допълнение към прогестерона се повишава нивото на естрогени, които имат стимулиращ ефект върху психиката и сънливостта изчезва.

2. Следващият симптом може да бъде разстроен стомах и черва (диария, подуване на корема, кипене в корема, липса на апетит, леко гадене, оригване).

В процеса на храносмилането газовете винаги се появяват в червата. По време на бременност червата стават по-мързеливи, перисталтиката му се забавя и следователно скоростта на движение на чревното съдържание намалява, подуването му се увеличава и може да се появи запек. Това се улеснява от хормонални промени, характерни за бременността, което води до увеличаване на кръвонапълването на съдовете на коремната кухина и в резултат до лек оток на чревните стени..

3. Няколко дни след оплождането BT и телесната температура започват да се повишават (понякога тя остава в рамките на 37-37,5C за първите 2-3 месеца от бременността). Повишаването на температурата се насърчава от хормона прогестерон, чието ниво също се увеличава..

Ембрион през първите 4 седмици от бременността

При измерване на базалната температура признак на бременност е така нареченото „потъване на имплантацията“ - рязък спад на температурата с един ден във втората фаза. Това е един от най-често срещаните признаци в потвърдените диаграми за бременност. Това прибиране може да се случи по две причини, първо, производството на хормона прогестерон, който е отговорен за повишаването на температурата, започва да намалява от средата на втората фаза, с настъпването на бременността производството му се възобновява отново, което води до температурни колебания. На второ място, с настъпването на бременността се отделя хормонът естроген, който от своя страна понижава температурата. Комбинацията от тези две хормонални промени води до появата на имплантационна депресия на графиката. И също така признак за развитие на бременност е базалната температура над 37 градуса. Вярно е, че тя остава повишена само през първите няколко седмици, докато плацентата започне да функционира.

4. Повишената температура рефлекторно води до повишен сърдечен ритъм (това се забелязва особено при малко физическо натоварване, изкачване на стълби), поява на лек задух (повишена вентилация на белите дробове за осигуряване на плода с кислород) и повишена обща слабост.

5. Малко по-късно се появява повишена чувствителност към миризми (неприязън, дори отвращение към определени миризми - това е индивидуално). Миризмите причиняват или усилват вече съществуващото гадене и съответно слюноотделянето се увеличава. Апетитът може или да се увеличи, или да намалее значително.

6. Гаденето може да притеснява сутрин или, обратно, да се усили вечер.

7. Замайването и главоболието са често срещани симптоми. Хормонът прогестерон действа върху гладката мускулатура на съдовете, карайки ги да се отпуснат и разширят, като по този начин понижава кръвното налягане. Появяват се замаяност и припадък. Тези симптоми се влошават при продължителен престой в задушни, горещи помещения (транспорт, бани и сауни).

8. Увеличаване на размера на млечните жлези и увеличаване на тяхната чувствителност, чувство на тежест в долната част на корема, дърпащи болки в долната част на корема и кръста.

Подуването или болезнеността на гърдите е често срещан признак на бременност и се появява 1 до 2 седмици след зачеването. Жената може да забележи как гърдите й са се променили; те реагират на всяко, дори леко докосване, нараняване или подуване, понякога е почти невъзможно да ги докоснете. Но има бременни жени, които „не усещат“ гърдите си през първите седмици на бременността, а някои, напротив, са изненадани, че гърдите „достатъчно странно не болят преди менструация“ и след това разбират за настъпването на бременността. Тези симптоми се проявяват и преди менструация, така че те не са строго специфични за бременността. Потъмняването на кожата около зърната също показва бременност..

9. Поради промени в хормоналните нива може да се появи млечница

10. Честото уриниране също е свързано с прогестерон, значително се увеличава с увеличаване на гестационната възраст (бременна жена може да посещава тоалетната до 20 пъти на ден и до 5-7 пъти на нощ).

11. Изпотяване, чувство на топлина или студени тръпки, малки зацапвания в дните на очаквания период.

12. И накрая, забавена менструация.

Пропусната менструация / менструален нередност е най-известният и често срещан симптом на бременността, който подтиква жената да направи тест за бременност. По време на бременност жената има месечно забавяне на менструацията. Много бременни жени изпитват кървене, но менструацията обикновено приключва бързо и е по-малко интензивна от обикновено.

Забавянето на менструацията може да се дължи на много други причини освен бременността. Ако обаче имате активен сексуален живот и имате забавяне, по-добре е да си направите тест за бременност..

Повтарям още веднъж, изброените симптоми изобщо не са необходими за бременност! Някои жени научават за положението си случайно, защото се чувстват чудесно..